Úvodem. V Kladně dne Mgr. Jakub Knězů ředitel a předseda představenstva Etincelle, o.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvodem. V Kladně dne 31. 12. 2014. Mgr. Jakub Knězů ředitel a předseda představenstva Etincelle, o.s."

Transkript

1 výroční zpráva občanského sdružení Etincelle, o.s. za rok 2014

2 Úvodem Etincelle, o.s. je neziskovou organizací, která se zaměřuje na zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Od neziskovky, která jednotlivce především s lehkým mentálním postižením, klienta některého z domovů, poskytovatelů sociálních služeb, vzdělává, pomáhá mu v orientaci v běžném prostředí, jsme se posunuli do role významného zaměstnavatele právě osob se zdravotním postižením. Rozhodli jsme se jít cestou náročnou, nicméně prospěšnou. Dále jsme se v průběhu roku učili, jak být sociálním podnikem, byť definice takového typu podniku se mění. Usilovali jsme také o to, abychom představili naše už proškolené zaměstnance coby vhodné kandidáty na pozice na otevřeném trhu práce. Byl to těžký úkol, který si zcela jistě poneseme i do dalších let. Ochota běžných zaměstnavatelů pouštět se do zaměstnávání osob se ZP je zanedbatelná. Změnit tento postoj vyžaduje trpělivé úsilí a soustředěný tlak, chcete-li lobbying, který ale v současnosti ve společnosti nepozorujeme. Chceme však být součástí tohoto pohybu, chceme se i v roce 2015 soustředit na oslovování potenciálních zaměstnavatelů, neboť právě tento tranzit našich kvalitních zaměstnanců na otevřený trh práce je jedním ze tří základních pilířů naší činnosti. Chceme být tou jiskrou (Etincelle znamená francouzsky jiskra ), která posune vnímání části společnosti lidí s handicapem - výrazně dopředu. V Kladně dne Mgr. Jakub Knězů ředitel a předseda představenstva Etincelle, o.s.

3 Představujeme management Etincelle Jakub Knězů ředitel Vystudoval Univerzitu Karlovu, obor žurnalistika a masová komunikace. Následně získal roční stáž na Centre de formation des journalistes v Paříži. Od roku 1998 do roku 2008 pracoval na různých pozicích v České televizi. Pracoval pro zpravodajskou televizi Z1. V roce 2005 založil občanské sdružení ETINCELLE po předchozích neformálních aktivitách v neziskovém sektoru. Roman Anděl Provozní ředitel Po absolvování vyšší odborné školy daňového poradenství a několika studijních pobytech v zahraničí, začal pracovat v obchodním oddělení luxusního 5*hotelu, kde svoje působení ukončil na pozici obchodního a marketingového ředitele. V tu dobu začala spolupráce s neziskovým sektorem, konkrétně s Neziskovkami.cz, o.p.s., kde na pozici provozního a posléze výkonného ředitele působil více než tři roky. Je sportovním nadšencem. Michaela Šulcová vedoucí sociálních služeb Působila jako sociální pracovnice v domově se zvláštním režimem Vážka. Absolvovala kvalifikační kurz pro podporu lidí s mentálním postižením a zdravotním postižením. Dokončila bakalářské studium při Technické univerzitě v Liberci, obor Sociální pracovník. Michal Šmíd koordinátor evropských projektů Od ukončení studia na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy se soustavně věnuje tématu získávání a využívání finančních prostředků z fondů EU. Během kariéry, nejdříve ve veřejném sektoru a poté v několika soukromých společnostech, se podílel na realizaci desítek projektů spolufinancovaných z fondů EU, projektů různého rozsahu i zaměření. Z velké části se podílel i na samotném získání dotací z EU na realizaci těchto projektů.

4 Základní údaje o společnosti: Název: Etincelle, o.s. Právní forma: občanské sdružení Sídlo: Žižkova 288, Kladno Doručovací adresa: Komenského 579, Kladno Tel.: (Jakub Knězů) etincelle@etincelle.cz URL: IČ: DIČ: CZ Centrální bankovní účet: UniCredit Bank Czech republic, a.s., Kladno, č.ú.: /2700 Statutární zástupce: Ředitel společnosti: Mgr. Jakub Knězů Počet zaměstnanců k : 59 osob Registrace: rejstřík občanských sdružení vedený ministerstvem vnitra

5 Profil Etincelle, o.s. Úvod: Etincelle, o.s. je nezisková organizace, která vznikla v roce 2005, a jejímž cílem je podpora lidí s mentálním postižením. Etincelle, o.s. (čti Etánsel ). Etincelle, o.s. má pět úklidových týmů (dva v Praze 9 a tři v Kladně úklid městské části Kladno Kročehlavy, úklid Sportovních areálů města Kladna, úklid dětského divadla Lampion) a provozuje farmu u Slaného, kde chová ovce, prasata, slepice, králíky a pěstuje zeleninu. V Praze 5 ve Štefánikově ulici provozuje od srpna 2013 kavárnu Mezi Řádky. Je to také registrovaná pracovní agentura. Startujeme, o.p.s. je nezisková organizace založená v roce 2009 Etincelle, o.s., která v současnosti provozuje kavárnu Bez Konce v Kladně a kavárnu pro zaměstnance společnosti PriceWaterhouseCoopers na pražské Pankráci. Dále pak provozuje pekárnu Na Návsi s vlastní výrobou běžného pečiva, baget, sladkých koláčů a dortů. Pekárna má tři vlastní prodejny v Kladně, Jílovém a ve Slaném. Startujeme, o.p.s. má 75 zaměstnanců, z toho 50 hendikepovaných. Startujeme, o.p.s. je stejně jako Etincelle, o.s. zaměstnavatel s více než 50% zaměstnanců se zdravotním postižením, může proto poskytovat své služby i formou náhradního plnění. Celkem pro obě neziskovky pracuje 40 osob bez zdravotního handicapu na pozicích pracovních asistentů či manažerů projektů. Podpora zaměstnávání lidí s mentálním postižením je oblast, které se dlouhodobě věnujeme. Jsme totiž přesvědčeni, že obyčejné shánění dotací na provoz není ta správná cesta. Naší filozofií je dokázat, že lidé s postižením mají své místo ve společnosti, že mohou pracovat, že se tak mohou přirozeně integrovat a být prospěšní společnosti. V ČR žije cca lidí s mentálním postižením, kteří nemají možnost integrace do společnosti. Pracovních příležitostí je minimum. Ochota komerčních firem nebo bohužel i orgánů státních či samosprávy jim poskytnout takovou příležitost je mizivá.

6 Náš profil Úklidové týmy Etincelle, o.s., Kladno, Praha 9 Úklidové práce - veřejná prostranství Od roku 2008 pracuje náš úklidový tým na ručním sběru komunálního odpadu v Kladně Kročehlavech. Vedení kladenské radnice je s prací týmu, který tvoří pracovní asistent a šest zaměstnanců s handicapem, velmi spokojeno. Ruční sběr odpadu děláme od roku 2011 také na Praze 9. V roce 2013 jsme také začali poskytovat naše úklidové služby ve Sportovních areálech města Kladna. Pro úklidové týmy máme vlastní vozidla, pracovní pomůcky a reflexní pracovní oblečení. Naše týmy zvládnou uklidit venkovní prostory, parky, ale také chodby nebo například parkoviště srovnatelně kvalitně s běžnými komerčními úklidovými službami. Náš tým na Praze 9 zároveň pro objednatele MČ Prahu 9 dělá drobné zahradnické práce, např. tzv. šintování, tedy odsekávání hlíny a trávy z chodníků.

7 Etincelle, o.s. Ledecká farma Ledce 74, okres Slaný Farma je jedním z našich prvních projektů, kdy jsme využili spolupráce s Domovem Bellevue, který měl nevyužívané louky a malá pole, která jsme převzali do nájmu a začali na nich zemědělsky hospodařit. V současnosti na farmě pracuje 6 zaměstnanců s postižením, které vede pracovní asistent. Farma je dlouhodobě ztrátová, nicméně ji chceme udržet. Kromě toho, že slouží jako tréninkové místo pro zaměstnávání dalších osob, tak i tam pořádáme různé akce obou našich neziskovek. Na farmě pěstujeme zeleninu rajčata, cukety, česnek, bylinky a ovoce např. jahody. Chováme tam cca 40 ovcí, 3 prasata, 200 slepic a 5 králíků. Zeleninu používáme v našich dalších provozech, kavárnách a pekárně.

8 Etincelle, o.s. kavárna Mezi Řádky, Štefánikova 40, Praha 5 Od srpna 2013 provozujeme tuto kavárnu s pekařstvím a knihovnou. Projekt vznikl ve spolupráci s městskou částí Praha 5 a má za cíl zaměstnat lidi ohrožené sociálním vyloučením. Úřad MČ Prahy 5 se výrazně podílel na rekonstrukci nebytových prostor a také snížil nájemné. V kavárně na zkrácené úvazky pracují na různých pomocných pozicích lidé s lehkým mentálním postižením třeba při úklidu nebo při roznášce nápojů a jídel. Kavárna funguje také jako knihovna, to díky známé spisovatelce a novinářce Báře Nesvadbové, patronce kavárny, která jí darovala knihy po svém otci Josefu Nesvadbovi. O knihovnu se starají dva knihovníci na 0,5 úvazku záměrně jsme vybírali pouze uchazeče evidované Úřadem páce, kteří jsou starší 50 let. V kavárně nabízíme pečivo z vlastní pekárny. Pořádáme tam různé společenské akce, křty knih, autorská čtení atd. Kavárna má vlastní FB profil a webové stránky.

9 Závěr: Lidé s lehkým a středním mentálním postižením jsou hendikepováni několikanásobně. Samotné jejich zdravotní postižení je jen jedním problémem. Další vidíme v tom, že společnost neumí přijímat lidi s mentálním postižením, nechává je žít v domovech leckdy ještě z dob totality ukrytých kdesi v lesích. Celkově v populaci tvoří 3-4% lidé s mentálním postižením. Z toho cca 80% jsou lidé s lehkým mentálním postižením. Slovo lehké ale přináší do jejich životů těžké komplikace. Žijí velmi často v domovech, které jim poskytují ubytování, jídlo a určitý rozvoj, ale nedají jim příležitost se rozvíjet i formou zaměstnávání, naplnění dne smysluplnou aktivitou, která přináší také učení se odpovědnosti a novým dovednostem. Nejsme příznivci postávání s nataženou dlaní a očekávání, že něco spadne (a bude pořád padat). Chceme dokázat, že pokud dostanou lidé s mentálním postižením příležitost, někdo je podpoří ve startu, budou následně schopní dál žít s daleko menší cizí pomocí. Zároveň budou moci ukázat majoritě často žijící v předsudcích, že mají své místo ve společnosti. Etincelle, o.s. Startujeme, o.p.s. IČ: IČ: DIČ: DIČ: Fakturační adresa: Fakturační adresa: Žižkova 288 Žižkova Kladno Kladno Dodací adresa: Dodací adresa: Komenského 579 Komenského Kladno Kladno etincelle@etincelle.cz

10 Projekty kofinancované z EU fondů realizované v roce 2014: Projekt Multifunkční prostor Bez konce - tréninkové zaměstnání osob ohrožených sociální exkluzí vznik kavárny Mezi Řádky Etincelle, o.s. zahájilo realizaci projektu v březnu Projekt byl schválen v rámci Operačního programu Praha Adaptabilita a je tak spolufinancován z Evropského sociálního fondu a z rozpočtu hl. m. Prahy. Realizace projektu byla ukončena k Díky realizaci projektu byl vybudován nový sociální podnik na území hl. m. Prahy. Ve Štefánikově ulici v Praze 5 byla otevřena kavárna s knihovnou Mezi Řádky, v které nalezli pracovní uplatnění lidé s mentálním postižením a dlouhodobě nezaměstnaní lidé nad 50 let. V kavárně s knihovnou mají možnost získat pracovní zkušenosti, vytrénovat svoje dovednosti a následně se uplatnit na otevřeném trhu práce. Dosažené cíle: 1. Vést sociální podnik dle pravidel sociální ekonomiky tak, aby firma dodržovala vyšší sociální a morální principy, podporovala udržitelný rozvoj, a nabízela kvalitní služby ke spokojenosti svých zákazníků. 2. Byla vytvořena 2 pracovní místa na 0,5 úvazku pro nezaměstnané starší 50 let. Pozice vytyčené pro tuto cílovou skupinu jsou pozice samostatných knihovníků, kteří na směnný provoz vedou přidruženou knihovnu. 3. Bylo vytvořeno 12 pracovních míst pomocných barmanů na 0,5 úvazku pro lidi s mentálním postižením tak, aby měli možnost pracovat samostatně a postupně získat nové pracovní a sociální zkušenosti, které dále mohou uplatnit na jiném pracovišti. 4. Byl zrealizován tranzitní program, tedy přechod zaměstnanců z cílových rizikových skupin z prostředí chráněného zaměstnání k zaměstnavateli běžnému. V průběhu prosince 2014 byla vybrána z řad cílových skupin druhá vlna zájemců o školení, praktický trénink a následné zaměstnání v nově otevřené kavárně s knihovnou Mezi Řádky. Kavárna s knihovnou se ihned po svém otevření v červnu 2013 stala hojně navštěvovanou a

11 tento stav trvá naštěstí i do dnešních dnů. Zákazníci oceňují především zajímavý design kavárny, příjemnou atmosféru a kvalitní služby. 2. kolo školení a tréninku bylo zrealizováno v lednu a únoru 2014, od března 2014 pak bylo v kavárně zaměstnáno 12 nových zaměstnanců, úspěšných absolventů školení a praktického tréninku. Přínosem pro ohrožené skupiny na trhu práce je i zaměstnání 2 nových úspěšných absolventů školení osob dlouhodobě nezaměstnaných nad 50 let, na pozici samostatných knihovníků (na 0,5 úvazku). Kavárna Mezi Řádky i přes tyto personální změny dokázala v roce 2014 neslevit z kvality poskytovaných služeb. Část odcházejících zaměstnanců pracujících v kavárně v roce 2013 se navíc povedlo zaměstnat na otevřeném trhu práce díky tranzitnímu programu, který proběhl v měsíci lednu a únoru V říjnu a listopadu 2014 pak proběhlo druhé kolo tranzitního programu pro 2. vlnu vyškolených zaměstnanců. Opět se jich část povedlo umístit na otevřený trh práce, zbytek z nich stále pracuje v kavárně Mezi Řádky. Projekt: Centrum pro zaměstnání a integraci osob se specifickými potřebami Etincelle, o.s. zahájilo realizaci projektu v březnu Projekt byl schválen v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a je tak spolufinancován z Evropského sociálního fondu. Realizace projektu bude ukončena k Díky realizaci projektu vzniklo 8 nových pracovních míst pro lidi s mentálním postižením. Nově vytvořený úklidový tým pracuje v komplexu sportovních zařízení města Kladna. Čtyři zaměstnanci s mentálním postižením pracují na základě pracovní smlouvy na 0,7 úvazku, za nepřetržité podpory pracovního asistenta (také 0,7 úvazku). K úkolům pracovního týmu (pracovní asistent + 4 zaměstnanci s mentálním postižením) patří i nadále úklid sportovišť a přilehlého parku, sportovních hal a úklid vybraných částí provozních budov, vše v kladenském areálu Sletiště a v jeho okolí. Veškerá zařízení jsou pod správou společnosti Sportovní areály města Kladna s.r.o., s kterou má Etincelle uzavřenou smlouvu o zajištění úklidových služeb. V říjnu 2014 došlo díky námi kvalitně odvedené práci k prodloužení této smlouvy až do konce října Pracovní tým Etincelle (pracovní asistent + 4 pracovníci úklidu) pracuje v komplexu sportovních zařízení od pondělí do pátku, vždy od 8:00 do 14:00, s 20 min. přestávkou na oběd. Celou dobu je s nimi pracovní asistent, který koordinuje jejich práci, zadávám jim úkoly, řeší případné složité situace radí, pomáhá, kontroluje, komunikuje se zaměstnanci

12 odběratele služeb mimo jiné od nich přebírá úkoly a požadavky. Zároveň hodnotí pokroky jednotlivých členů úklidového týmu a o pracovních výsledcích reportuje projektovému manažerovi. V případě řešení krizových situací týkajících se pracovníků týmu (velké konflikty, spory uvnitř týmu, stížnosti atd.) postupuje ve spolupráci s projektovým psychologem. Zaměstnanci s mentálním postižením dále procvičují velkou část dovedností a kompetencí, které získali během školení a následného praktického tréninku. Z jejich průběžného hodnocení vyplývá, že v průběhu trvání pracovního poměru dochází u všech k dalšímu zlepšování a posilování dovedností. Nově vytvořený pracovní tým ručních baličů pracuje ve složení pracovní asistent + 4 pracovníci s mentálním postižením. Svoji práci vykonávají v balicí místnosti a v místnosti skladu v Komenského ulici v Kladně. Pracovní asistent koordinuje práci ručních baličů, zadává jim úkoly, řeší případné složité situace radí, podporuje, kontroluje. Zároveň hodnotí pokroky jednotlivých členů týmu a o pracovních výsledcích reportuje projektovému manažerovi. V případě řešení krizových situací týkajících se pracovníků týmu (velké konflikty, spory uvnitř týmu, stížnosti atd.) postupuje ve spolupráci s projektovým psychologem. Hlavní pracovní náplní pracovního týmu je balení a expedice psích sušenek pro společnost Jan Folk Miramar ze Všetat, s kterou byla uzavřena dohoda o dlouhodobé spolupráci. Objednávky od této společnosti na služby našich ručních baličů představují zabalení a expedici 1500 až 2000 kelímků psích sušenek měsíčně. Společnost je s naší prací spokojena a navrhla další kooperující firmě v oblasti pet-food (krmivo pro domácí zvířata) spolupráci s naší organizací. Tato možnost je teprve ve vyjednávání s plánovaným rozjezdem spolupráce na jaře Jedná se o zajímavou a přitom vhodnou práci pro osoby s mentálním postižením, kterou jsou schopny díky absolvovanému školení zvládnout. Celý proces ručního balení představuje: příjem dodávky čerstvě vyrobených psích sušenek, rozdělování psích sušenek do kelímků, vážení jednotlivých balení, víčkování, opatřování kelímku a víček samolepkou, ukládání kelímků do krabic a zajištění expedice balíku. Tým ručních baličů pracuje na dvě směny, od 8:00 do 12:00 a od 12:00 do 16:00, od pondělí do pátku, vždy ve složení pracovní asistent + 2 ruční baliči (v 12:00 se směny ručních baličů mění a přicházejí zbylí 2 ruční baliči).

13 Vybrané údaje z Rozvahy pro účetní jednotky, u kterých hlavním předmětem činnosti není podnikání, ve zjednodušeném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Daňový subjekt: "Etincelle, o.s." IČ / DIČ: / CZ Sídlo účetní jednotky: Žižkova 288, KLADNO Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu k ( v celých tisících Kč ) IČO Označ ení AKTIVA číslo řádku Stav k prvnímu dni účetního období Stav k posled. dni účetního období a b c 1 2 A. Dlouhodobý majetek I. Dlouhodobý nehmotný majetek II. Dlouhodobý hmotný majetek III. Dlouhodobý finanční 4 majetek IV. Oprávky k dlouhodobému majetku B. Krátkodobý majetek I. Zásoby II. Pohledávky III. Krátkodobý finanční majetek IV. Jiná aktiva 10 Aktiva číslo Stav k prvnímu dni Označ ení PASIVA řádku účetního období Stav k posled. dni účetního období

14 a b c 3 4 A. Vlastní zdroje I. Jmění II. Výsledek hospodaření B. Cizí zdroje I. Rezervy 16 II. Dlouhodobé závazky 17 III. Krátkodobé závazky IV. Jiná pasiva 19 Pasiva Sestaveno dne: Podpisový záznam statutárního orgánu účetní jednotky nebo podpisový vzor fyzické osoby, která je účetní jednotkou Právní forma účetní jednotky Předmět podnikání Pozn. : VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU k ( v celých tisících Kč ) IČO Označe ní Název ukazatele Čísl o řád ku Hlavní Činnosti Hospodář ská Celkem A. Nákla dy 1 I. Spotřebované nákupy II. Služby III. Osobní náklady

15 IV. Daně a poplatky V. Ostatní náklady VI. VII. VIII. B. Výno sy Odpisy, prodaný majetek, tvorba rezerv a opravných položek Poskytnuté příspěvky Daň z příjmů Náklady I. Tržby za vlastní výkony a zboží II. Změna stavu vnitroorganizačních zásob 13 III. Aktivace 14 IV. Ostatní výnosy V. Tržby z prodeje majetku, zúčtování rezerv a opravných položek VI. Přijaté příspěvky VII. Provozní dotace Výnosy C. Výsledek hospodaření před zdaněním D. Výsledek hospodaření po zdanění Sestaveno dne: Podpisový záznam statutárního orgánu účetní jednotky nebo podpisový vzor fyzické osoby, která je účetní jednotkou Právní forma účetní jednotky Předmět podnikání Pozn.:

16 Doplňující údaje k Rozvaze a k Výkazu zisku a ztrát Název : Etincelle,o.s. Sídlo : Žižkova 288, Kladno Právní forma : spolek IČO : Rozhodující předmět činnosti : Základní jmění: ,-Kč Zástupce statutárního orgánu společnosti představenstva zaměstnávání osob se zdravotním postižením, úklidové činnosti, provoz chráněné kavárny Předseda : Mgr.Jakub Knězů, nar Bytem Praha 5, Pod Cibulkami 313/10 Zaměstnanci společnosti, osobní náklady Společnost v průběhu účetního období měla 97 zaměstnanců na hlavní pracovní poměr a 11 zaměstnanců na základě dohod o provedení práce. Používané účetní metody, obecné účetní zásady a způsoby oceňování Předkládaná účetní závěrka společnosti byla zpracována na základě vyhlášky č.504/2002sb., o provádění účetnictví. Způsob oceňování majetku Společnost vlastní dlouhodobý hmotný majetek v ceně pořízení 1622 tis. Kč a dlouhodobý nehmotný majetek v pořizovací ceně 211 tis.kč. Žádný majetek není pronajímán finančním ani operativním pronájmem. Majetek je oceňován dle zákona o účetnictví. Přepočet cizích měn na českou měnu Provádí se dle zákona o účetnictví. Dlouhodobé bankovní úvěry Účetní jednotka nemá úvěr uzavřený Půjčky Účetní jednotka nemá uzavřenu žádnou půjčku.

17 Rozpis přijatých dotací V účetním období společnost obdržela tyto dotace: Projekt z ESF OPLZZ prostřednictvím MPSV reg.č. CZ.1.04./3.3.05/ Centrum pro zaměstnávání a integraci osob se specifickými potřebami tis.kč Projekt z ESF OPPA prostřednictvím Hl. města Praha reg.č. CZ.2.17/2.1.00/ TaBageta - podpora lidí s mentálním handicapem tis.kč Dotace z Úřadu práce ČR příspěvek na zaměstnávání osob se ZP dle tis.kč. Pohledávky Společnost nemá k datu účetní uzávěrky žádné pohledávky po splatnosti. Pohledávky z titulu poskytnutých záloh ve výši 100tis.Kč, pohledávky za odběrateli ve výši 288 tis.kč, pohledávky z titulu nároku na dotace ve výši 590 tis.kč, ostatní pohledávky ve výši 400 tis.kč. Závazky Společnost nemá k datu účetní závěrky žádné závazky po splatnosti. Závazky z obchodních vztahů ke eviduje ve výši 1724tis.Kč, závazky k zaměstnancům ve výši 560 tis.kč, závazky k institucím sociálního a zdravotního zabezpečení ve výši 196 tis.kč a daňový závazek k příslušnému finančnímu úřadu v celkové výši 287tis.kč. Společnost má závazky z titulu přijatých záloh ve výši 1396 tis.kč(projekty) a ostatní závazky ve výši 66 tis.kč. Rezervy Účetní jednotka v daném období netvořila žádné rezervy. Výnosy z hlavní činnosti Společnost v účetním období vykonávala pouze svoji hlavní činnost a výnosy z ní činily 5330tis.kč a dálě vedlejší činnost, z níž výnosy činily 4923 tis.kč. Výdaje vynaložené v průběhu účetního období na výzkum a vývoj Účetní jednotka žádné výdaje tohoto druhu nevynaložila.

18 Dary Účetní jednotka žádné dary poskytla dary na sociální účely ve výši 499 tis.kč. Žádné dary v účetním období nepřijala. Sestaveno dne: Sestavil: Podpis statutárního zástupce: Petra Volfová Kučerová Jakub Knězů

19 Závěrem Chtěli bychom poděkovat všem, kteří podporují naší činnost ať už vědomě nebo ne. Děkujeme zákazníkům, kteří k nám denně chodí pro rohlíky nebo na kávu. Děkujeme jim, že si vybrali naší provozovnu, protože bez nich bychom jen těžko mohli obstát v době, kdy nebudeme mít peníze z nějakého evropského projektu. Děkujeme všem sponzorům, kteří nás podpořili penězi nebo třeba i radou. Děkujeme všem zaměstnancům, že se báječně zapojili do společného úsilí, byť třeba zaměstnání v naší společnosti bylo třeba jejich první zkušeností s lidmi s mentálním postižením. Vážíme si prostě kohokoliv, kdo nám pomáhá jít dál. Nejsme příznivci postávání s nataženou dlaní a očekávání, že něco spadne (a bude pořád padat). Chceme dokázat, že pokud dostanou lidé s mentálním postižením příležitost, někdo je podpoří ve startu, budou následně schopní dál žít s daleko menší cizí pomocí. Zároveň budou moci ukázat majoritě často žijící v předsudcích, že mají své místo ve společnosti. Stojí to sice velké úsilí i v oblasti managementu, nicméně naším cílem je určitě udržet jednotlivé projekty a tím pádem i pracovní místa pro všechny zaměstnance se zdravotním postižením. Lidé s lehkým a středním mentálním postižením jsou hendikepováni několikanásobně. Samotné jejich zdravotní postižení je jen jedním problémem. Další vidíme v tom, že společnost neumí přijímat lidi s mentálním postižením, nechává je žít v domovech leckdy ještě z dob totality ukrytých kdesi v lesích. Přestože zaznamenáváme pozitivní vývoj a nad sobectvím a prostou touhou po materiálovém zisku leckdy vítězí chuť pomoci, například opuštěným dětem, stále vnímáme jako nedostatečnou podporu lidem právě s mentálním postižením. Celkově v populaci tvoří 3-4% lidé s mentálním postižením. Z toho cca 80% jsou lidé s lehkým mentálním postižením. Slovo lehké ale přináší do jejich životů těžké komplikace. Žijí velmi často v domovech, které jim poskytují ubytování, jídlo a určitý rozvoj, ale nedají jim příležitost se rozvíjet i formou zaměstnávání, naplnění dne smysluplnou aktivitou, která přináší také učení se odpovědnosti a novým dovednostem.

20 Výroční zpráva 2014 Etincelle, o.s. K vydání schválena představenstvem. Etincelle, o.s Vydalo: Etincelle, o.s., Žižkova 288, Kladno, Rok vydání: 2014 Vydání: 1. Náklad: pouze elektronicky Podklady pro výroční zprávu zpracovali: Michaela Šulcová Kateřina Broža Zápotocká Michal Šmíd Roman Anděl Jakub Knězů Fotografie: archiv Etincelle, o.s.

KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.)

KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.) KLUB VOZÍČKÁŘŮ PETÝRKOVA, O. S. (O. P. S.) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 DÁVÁME LIDEM S TĚLESNÝM POSTIŽENÍM MOŽNOST SKUTEČNĚ ŽÍT PODLE JEJICH PŘEDSTAV. DÁVÁME JIM JISTOTU A MOŽNOST ROZHODVOVAT O VLASTNÍM ŽIVOTĚ.

Více

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012

ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2012 Denní a pobytové sociální služby, příspěvková organizace, Hradecká 2905, Česká Lípa 470 06 ZHODNOCENÍ ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK Denní a pobytové sociální služby (DPSS) poskytují péči dospělým osobám,

Více

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2013

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2013 Identifikace organizace: InHelp, o.p.s. Sídlem: Tyrše a Fügnera 7, Svitavy 568 02 IČ: 27923151 Svitavy 23. 5. 2014 Tato zpráva zahrnuje popis činnosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA InHelp, o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA InHelp, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA InHelp, o.p.s. ROK 2014 Identifikace organizace: InHelp, o.p.s. Sídlem: Wolkerova alej 92/18, Svitavy 568 02 IČ: 27923151 Svitavy 6/2015 Tato zpráva zahrnuje popis činnosti společnosti InHelp,

Více

8. Odložená daňová pohledávka

8. Odložená daňová pohledávka ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) IČ 465 05 091 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky DAKO-CZ, a.s. Sídlo nebo bydliště účetní jednotky a místo podnikání liší-li

Více

Výroční zpráva za rok 2009. Agentura domácí péče LADARA, o.p.s

Výroční zpráva za rok 2009. Agentura domácí péče LADARA, o.p.s Výroční zpráva za rok 2009 Agentura domácí péče LADARA, o.p.s strana 1 (celkem 11) Obsah Slovo předsedkyně představenstva... 3 1. Sídlo Agentury domácí péče LADARA... 4 2. Územní působnost Agentury domácí

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ SLOUP V ČECHÁCH, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE BENEŠOVA 1, 471 52 SLOUP V ČECHÁCH IČO: 48 28 29 28 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: BC. ZDENĚK VLK ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ ČINNOSTI

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006 Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2006 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Výroční zpráva za rok 2014 Obsah Úvod... 2 Základní informace... 2 Ekonomické činnosti... 3 Naše úspěchy... 3 Zaměstnanci... 3 Finanční zpráva... 4 1 Úvod Milí přátelé a příznivci, rok 2014 skončil a my

Více

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014 Farní Charita Aš Výroční zpráva 2014 Obsah ÚVODNÍ SLOVO... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 POSLÁNÍ... 4 KONTAKT... 4 HOSPODAŘENÍ Rozvaha za rok 2014... 5 Výsledovka za rok 2014... 6 ZPRÁVA AUDITORA... 7 DOMOV SVATÉ

Více

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013

Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013 Farní Charita Aš Výroční zpráva 2013 Obsah SLOVO ŘEDITELE... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 4 POSLÁNÍ... 4 KONTAKT... 4 HOSPODAŘENÍ Rozvaha za rok 2013... 5 Výsledovka za rok 2013... 6 ZPRÁVA AUDITORA... 7 DOMOV

Více

Obecně prospěšná společnost ZPRÁVA O ČINNOSTI 2008

Obecně prospěšná společnost ZPRÁVA O ČINNOSTI 2008 Obecně prospěšná společnost ZPRÁVA O ČINNOSTI 2008 Obsah Charakteristika organizace Sociální služby Chráněné bydlení Podpora samostatného bydlení Sociální rehabilitace Přehled o hospodaření v roce 2008

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004

Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004 Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Garni, a. s. k 31. 12. 2004 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována

Více

Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za rok 2012

Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za rok 2012 Výroční zpráva společnosti Kroužky ops za rok 2012 Obsah 1 Základní data společnosti 2 Přehled činností vykonávaných v kalendářním roce s uvedením vztahu k účelu založení společnosti 3 Informace o lidských

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Obsah přílohy Podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb.: 1. Popis účetní jednotky 2. Majetková či smluvní spoluúčast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Zaměstnanci společnosti, osobní náklady 4. Půjčky,

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ:

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Ročník 2004 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL AKTUALIZOVANÉHO ZNĚNÍ: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se provádí zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti Citace pův. předpisu: 518/2004 Sb.

Více

Č. řádku IKF Rok Měsíc IČO Název a sídlo účetní jednotky: BH Štěrboholy a.s. 0 1 8 0 3 0 9 5 2013 12 27878635 Na Záhonech 1 14100 PRAHA 41

Č. řádku IKF Rok Měsíc IČO Název a sídlo účetní jednotky: BH Štěrboholy a.s. 0 1 8 0 3 0 9 5 2013 12 27878635 Na Záhonech 1 14100 PRAHA 41 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁT v plném rozsahu k 31.12.213 (v celých tisících Kč) Č. řádku IKF Rok Měsíc IČO Název a sídlo účetní jednotky: BH Štěrboholy a.s. 1 8 3 9 5 213 12 27878635 Na Záhonech 1 141 PRAHA 41

Více

Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky Obchodní firma : EUROCOMPANIES Assistance a. s. Teslova 1129/2b, Přívoz, 702 00 Ostrava

Obecné údaje 1. Popis účetní jednotky Obchodní firma : EUROCOMPANIES Assistance a. s. Teslova 1129/2b, Přívoz, 702 00 Ostrava Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb. Ve znění pozdějších předpisů, kterým se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z účetních písemností účetní jednotky

Více

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE Společnosti STK Jihlava a.s. k 31. prosinci 2015

PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE Společnosti STK Jihlava a.s. k 31. prosinci 2015 PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE Společnosti STK Jihlava a.s. k 31. prosinci 2015 Příloha je zpracována v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví zejména 7, 18, 19 odst. 5 a 6 a Vyhláškou č. 500/2002 Sb.

Více

a 2008 áv oční zpr ýr V

a 2008 áv oční zpr ýr V Výroční zpráva 2008 Když se člověka se zdravotním postižením zeptáte, co pro něj znamená práce, nikdy nemluví nejdříve o penězích. Eduard Řezníček Ředitel organizace Veřejný závazek společnosti Poslání

Více

Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb.

Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb. 1 Domov Jeřabina Pelhřimov, příspěvková organizace Sídlem: 393 01 Pelhřimov, U Elektrárny 1965 IČO: 00511676 Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb. 1 2 Kontakt a informace: tel.č.: 565

Více

ZDISLAVA VESELÍ, o. p. s.

ZDISLAVA VESELÍ, o. p. s. ZDISLAVA VESELÍ, o. p. s. Strana 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA společnosti ZDISLAVA Veselí, o. p. s. o průběhu poskytování služeb v roce 2012 Obsah: 1. Základní informace o společnosti 2. Vykonávané činnosti a poskytované

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč)

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) Zpracované v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 (v celých tisících Kč) IČ 28747143 Obchodní firma nebo jiný název účetní

Více

Malá Šárka, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

Malá Šárka, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Malá Šárka, Šárka a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Obsah ÚDAJE O SPOLEČNOSTI ZPRÁVA PŘEDSTAVENSTVA SPOLEČNOSTI ZPRÁVA DOZORČÍ RADY K RÚZ FINANČNÍ ZPRÁVA ROZVAHA A VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY PŘÍLOHA K ÚČETNÍ ZÁVĚRCE

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA za období 24. 10. 2013-31. 12. 2014 Obsah Základní údaje... 3 Z historie... 4 Poslání... 4 Zpráva o činnosti... 5 Statistické údaje... 6 Hospodaření... 7 Výrok auditora... 8 Základní údaje

Více

VZORY USNESENÍ KE SCHVÁLENÍ ROZPOČTU

VZORY USNESENÍ KE SCHVÁLENÍ ROZPOČTU USNESENÍ KE SCHVÁLENÍ ROZPOČTU ZASTUPITELSTVO USNESENÍ ZM (ZO) č. 1) ZM (ZO) s c h v a l u j e rozpočet města (obce) pro rok 201X takto: celkové příjmy rozpočtu ve výši 300.000 tis.kč financování ve výši

Více

Zveřejňované údaje a výsledky k 31. 3. 2013

Zveřejňované údaje a výsledky k 31. 3. 2013 Zveřejňované údaje a výsledky k 31. 3. 2013 dle vyhlášky č. 434/2009 Sb. OBSAH ÚDAJE O SLAVIA POJIŠŤOVNĚ A.S.... 3 ÚDAJE O SLOŽENÍ AKCIONÁŘŮ...12 a) Právnické osoby s kvalifikovanou účastí.... 10 ÚDAJE

Více

3 0 20 A V Á R P Z NÍ Č O R VÝ..r.o s o artis + C : K isk sign & t e D

3 0 20 A V Á R P Z NÍ Č O R VÝ..r.o s o artis + C : K isk sign & t e D VÝROČNÍ ZPRÁVA 2003 1 Obsah Úvodní slovo jednatele společnosti 2 Základní identifikační údaje o společnosti 4 Orgány společnosti 5 Úplná rozvaha, výkaz zisku a ztrát, výkaz cash flow 6 Vybrané části z

Více

ROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2004. Dětská psychiatrická léčebna Opařany

ROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2004. Dětská psychiatrická léčebna Opařany ROČNÍ ZPRÁVA za rok 2004 Zpracovatel: Dětská psychiatrická léčebna Opařany sídlo: 391 61 Opařany 221 IČ: 00667421 právní forma: příspěvková organizace zřizovatel: MZ ČR kontakt: adresa: DPL Opařany, 391

Více

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ

PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21. Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ PRŮZKUM PODNIKATELSKÉHO SEKTORU MČ Praha 21 Podklad pro Strategický plán rozvoje MČ V průběhu září října 2011 bylo osloveno 13 podnikatelských subjektů působících v MČ Praha 21. Z toho 9 svolilo k rozhovoru

Více

Občanské sdružení ABC Autismus bez cenzury Výroční zpráva za rok 2013

Občanské sdružení ABC Autismus bez cenzury Výroční zpráva za rok 2013 Občanské sdružení ABC Autismus bez cenzury Výroční zpráva za rok 2013 Obsah 3. Slovo předsedy občanského sdružení 4. 5. Základní informace 4. 5. Poslání společnosti 4. 5. Personální složení 6. 8. Akce

Více

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2010

Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2010 Výroční zpráva společnosti InHelp,o.p.s. za rok 2010 Identifikace organizace: InHelp, o.p.s. Sídlem: 5. Května 3, 289 23 Milovice IČ: 27923151 Tato z práva zahrnuje popis činnosti společnosti InHelp, o.p.s.

Více

ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY

ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 OBSAH ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SPRÁVNÍ RADY 3 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA 4 ROZVAHA 7 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY 9 PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY 10 CHARAKTERISTIKA A HLAVNÍ AKTIVITY 11 VÝCHODISKA PRO

Více

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod

Výroční zpráva za rok 2008 CSS J. Hradec. Úvod PŘEDKLÁDÁ: ING. JIŘÍ BLÍŽIL V JINDŘICHOVĚ HRADCI DNE: 27. 2. 2009 Úvod Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních

Více

Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008

Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008 Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008 V Ostravě dne 12. 3. 2009 Ing. Tamara Šeligová ředitelka organizace Obsah: Strana I. Úvod 1-2 II. Tabulky 3-14 1. Základní ukazatele 3-4

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

ROČNÍ ZPRÁVA 2008. Organizační složka státu Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany v Frýdku-Místku

ROČNÍ ZPRÁVA 2008. Organizační složka státu Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany v Frýdku-Místku ROČNÍ ZPRÁVA 2008 Organizační složka státu Střední odborná škola požární ochrany a Vyšší odborná škola požární ochrany v Frýdku-Místku A. Základní identifikační údaje: Střední odborná škola požární ochrany

Více

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo místo. MP INVEST, a.s. IČ Masná 1850/4 25 326 821

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo místo. MP INVEST, a.s. IČ Masná 1850/4 25 326 821 Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ROZVAHA (BILANCE) MP INVEST, a.s. ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč )

Více

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ

ANALÝZA POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE MĚSTĚ PROSTĚJOVĚ Projekt Podpora střednědobého plánování rozvoje sociálních služeb v Prostějově Realizátor projektu: Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník a partner projektu: Magistrát města Prostějova (CZ.1.04/3.1.03/78.00053)

Více

Výroční zpráva za rok 2003

Výroční zpráva za rok 2003 TyfloCentrum Praha, o. p. s. Krakovská 21, 110 00 Praha 1 IČO: 26 72 77 65 e-mail: praha@tyflocentrum.cz www.tyflocentrum.cz/praha Výroční zpráva za rok 2003 Společnost TyfloCentrum Praha, o. p. s. byla

Více

PLÁN ČINNOSTI. Domova pro seniory Sluníčko,Ostrava-Vítkovice, příspěvkové organizace se sídlem Syllabova 19, Ostrava - Vítkovice

PLÁN ČINNOSTI. Domova pro seniory Sluníčko,Ostrava-Vítkovice, příspěvkové organizace se sídlem Syllabova 19, Ostrava - Vítkovice Příloha č.7 se sídlem Syllabova 19, Ostrava-Vítkovice PLÁN ČINNOSTI Domova pro seniory Sluníčko,Ostrava-Vítkovice, příspěvkové organizace se sídlem Syllabova 19, Ostrava - Vítkovice na rok 2010 1 1. Úvodní

Více

Výroční zpráva 2015 Rytmus Východní Čechy, o.p.s.

Výroční zpráva 2015 Rytmus Východní Čechy, o.p.s. Výroční zpráva 2015 Obsah Slovo ředitelky... 3 Naše historie... 4 Pracovní tým... 4 Naše práce v číslech... 5 Pro koho tu jsme... 5 Co se dělo v roce 2015... 6 2000 2007 Příklady dobré praxe od uživatelů...

Více

Výroční zpráva LABYRINT BOHEMIA

Výroční zpráva LABYRINT BOHEMIA 1 Výroční zpráva za rok 27 LABYRINT BOHEMIA o.p.s. Výroční zpráva LABYRINT BOHEMIA, o. p. s. 27 Výroční zpráva LABYRINT BOHEMIA, o. p. s. 27 2 1. Identifikační údaje: 1.1. Název společnosti: LABYRINT BOHEMIA,

Více

PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY 2014 Čl. I Obecné údaje

PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY 2014 Čl. I Obecné údaje PŘÍLOHA ÚČETNÍ ZÁVĚRKY 2014 Čl. I Obecné údaje název: ZNZ PŘEŠTICE, a.s. IČO: 49790757 sídlo: právní forma: Husova 438, 334 22 Přeštice akciová společnost předmět činnosti: Poskytování služeb pro zemědělství

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-126/13-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-126/13-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-126/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Horoměřice, okres Praha-západ Sídlo: Velvarská 310, 252

Více

Organizace poskytuje služby sociální péče dle 38 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle

Organizace poskytuje služby sociální péče dle 38 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle 1. Úvod Výroční zpráva za rok 2010 CSS J. Hradec Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních služeb v Jihočeském

Více

Zakázka: Zadávací řízení na dodavatele Kurzu Základy podnikání a dalších služeb pro začínající podnikatele.

Zakázka: Zadávací řízení na dodavatele Kurzu Základy podnikání a dalších služeb pro začínající podnikatele. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Zakázka: Zadávací řízení na dodavatele Kurzu Základy podnikání a dalších služeb pro začínající podnikatele. Zadavatel Název žadatele: Mateřské centrum Bělásek (dále jen MC) Právní

Více

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU. Sestavené k 31. 12. 2000

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU. Sestavené k 31. 12. 2000 R E D A S H, a.s. Branická 43/26, PRAHA 4 IČO: 44 01 20 80 PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU Sestavené k 31. 12. 2000 1. Obecné údaje Obchodní jméno společnosti : X E M A X, a. s. IČO : 44

Více

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807 Olympik Holding, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti Olympik Holding, a.s. k 31. 12. 2007 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

HEWER, Z.S. Služby osobní asistence pro čas nouze VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Svůj úděl si vybrat nemůžeme, osobního asistenta ano.

HEWER, Z.S. Služby osobní asistence pro čas nouze VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Svůj úděl si vybrat nemůžeme, osobního asistenta ano. HEWER, Z.S. Služby osobní asistence pro čas nouze VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Svůj úděl si vybrat nemůžeme, osobního asistenta ano. 0 Obsah: Úvodní slovo předsedy sdružení... 2 HEWER, z.s.... 3 Veřejný závazek:...

Více

Výroční zpráva. Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně

Výroční zpráva. Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně Výroční zpráva Agentury osobní asistenční služby o. s. v Děčíně za rok 2010 Nejsme myslící bytosti, které mají emoce, ale jsme citlivé bytosti, které myslí. Vážení přátelé, A.R.Damasio americký neurolog

Více

Závěrečná zpráva k projektu Projekt Krok do pracovního života

Závěrečná zpráva k projektu Projekt Krok do pracovního života Závěrečná zpráva k projektu Krok do pracovního života Název projektu: Projekt Krok do pracovního života čj. CZ.1.04/3.3.05/68.00218 financovaný z prostředků ESF Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2007 Hodonín, únor 2008 2 Název organizace: S centrum Hodonín, příspěvková organizace Sídlo organizace: Hodonín, Na Pískách 4037/11, PSČ 695 01 IČ organizace: 46937102 Č.ú.: 14439671/0100

Více

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2010 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2006

Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2006 Výroční zpráva o činnosti Erudis, o.p.s. za rok 2006 Údaje o organizaci Název: Erudis, o.p.s. Adresa: Thámova 221/7, 186 00 Praha 8 IČ: 26435667 Bankovní spojení: Živnostenská banka, Na Příkopě 858, Praha

Více

Občanské sdružení. Kaple Senohraby. Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení. Kaple Senohraby. Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení Kaple Senohraby Výroční zpráva 2012 Senohraby květen, 2013 OBSAH Úvodní slovo předsedy sdružení Aktivity sdružení v roce 2012 Základní informace o sdružení Finanční zpráva Poděkování

Více

Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Adresa : Holečkova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.cz OBSAH Úvod 3 Hlavní činnost 4 Celkové náklady a

Více

50+ NENÍ HANDICAP. Zpátky do práce lze i v mém věku. metodika projektu CZ 2.17/2.1.00/37052

50+ NENÍ HANDICAP. Zpátky do práce lze i v mém věku. metodika projektu CZ 2.17/2.1.00/37052 50+ NENÍ HANDICAP metodika projektu Zpátky do práce lze i v mém věku CZ 2.17/2.1.00/37052 0 Identifikace projektu Název regionálního individuálního projektu Registrační číslo projektu Zpátky do práce lze

Více

Výroční zpráva. Rytmus D., o.p.s., Rumburk R Y T M U S

Výroční zpráva. Rytmus D., o.p.s., Rumburk R Y T M U S Výroční zpráva Rytmus D., o.p.s., Rumburk 2015 R Y T M U S SLOVO ÚVODEM Mílí přátelé, tak jsme tu zase, abychom vás seznámili s činností naší organizace. V loňském roce jsme zažili v naší organizaci velké

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Středisko pečovatelské služby Jeseník, Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace. Výroční zpráva.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Středisko pečovatelské služby Jeseník, Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace. Výroční zpráva. Středisko pečovatelské služby Jeseník, příspěvková organizace Středisko pečovatelské služby Jeseník příssěvková organizace Výroční zpráva VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah: 1. Úvodní slovo 2. Představení organizace

Více

OBSAH Úvodní slovo předsedy představenstva

OBSAH Úvodní slovo předsedy představenstva VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 1 OBSAH Úvodní slovo předsedy představenstva 4 Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti a stavu majetku akciové společnosti Jihoměstské sociální (JMS a.s.) 5 Přehled středisek

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Třinec březen 2012 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Sídlo: Závodní 815, 739 61 Třinec Rok založení: 2000 Zakladatelé:

Více

Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav

Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav 2004 Chválu vzdejte Hospodinu, protože je dobrý, jeho milosrdenství je věčné. Amen. Vážení rodiče, vážení spolupracovníci, vážení přátelé, dovolte

Více

Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí 1 www.dsbilovec.cz

Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí 1 www.dsbilovec.cz Osobní asistence, 17. listopadu 373/36, Bílovec Domov pro seniory v Bílovci, Opavská 600/45, Bílovec Dům s pečovatelskou službou, 17. listopadu 373/36, Bílovec Zřizovatel: Město Bílovec, Slezské náměstí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Domov pro seniory Velké Březno, příspěvková organizace Klášterní 2, 403 23 Velké Březno 1 OBSAH: 1) Úvodní slovo ředitele Domova 2) Základní identifikační údaje a. Způsob řízení

Více

1) Pořádání kurzů znakované češtiny. 2) Projekt Firemního dobrovolnictví se společností MERO ČR, a.s.

1) Pořádání kurzů znakované češtiny. 2) Projekt Firemního dobrovolnictví se společností MERO ČR, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Nadačního fondu Porozumění za rok 2010 Vážení, předkládáme zprávu o činnosti Nadačního fondu Porozumění. Účelem nadačního fondu je shromažďování finančních prostředků k zajištění hmotné

Více

Domov Paprsek Olšany, příspěvková organizace. 789 62 Olšany 105, IČO 75004054, tel.č. 583 247 212, e-mail: koubkova@ustavolsany.

Domov Paprsek Olšany, příspěvková organizace. 789 62 Olšany 105, IČO 75004054, tel.č. 583 247 212, e-mail: koubkova@ustavolsany. Domov Paprsek Olšany, příspěvková organizace 789 62 Olšany 105, IČO 75004054, tel.č. 583 247 212, e-mail: koubkova@ustavolsany.cz Z P R Á V A o činnosti a hospodaření za rok 2009 Název Domov Paprsek Olšany,

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace v roce 2007

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace v roce 2007 STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA, BRUNTÁL, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 00601322 (555 559 711 e-mail: info@sps-bruntal.cz fax: 555 559 720 Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace v roce 2007 Vypracoval

Více

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE na podporu aktivity v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE na podporu aktivity v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ DOTACE na podporu aktivity v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty 1. Název aktivity jméno, příjmení, titul adresa trvalého bydliště datum narození adresa pro doručování

Více

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co připravujeme. Po vyřešení problémů s výkupem pozemků bylo

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009. ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009. ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2009 ZPRACOVANÁ DLE vyhl. č. 500/2002 Sb. a ČESKÝCH ÚČETNÍCH STANDARDŮ 1 Obsah: Zpráva auditora Prohlášení statutárních orgánů Oddíl I. Individuální účetní závěrka - Výsledovka k

Více

Výroční zpráva za rok 2015

Výroční zpráva za rok 2015 Výroční zpráva za rok 2015 Květen 2016 Obsah: 1. Základní údaje o spolku 2. Poslání, cíle a činnost spolku 3. Transformace na zapsaný spolek 4. Pracovníci spolku 5. Služba následné péče Pavučina 6. Další

Více

Výroční zpráva představenstva o podnikatelské činnosti za rok 2014 a zpráva o stavu jejího majetku

Výroční zpráva představenstva o podnikatelské činnosti za rok 2014 a zpráva o stavu jejího majetku Výroční zpráva představenstva o podnikatelské činnosti za rok 2014 a zpráva o stavu jejího majetku Duben 2015 Obsah: I. Základní identifikace společnosti... 3 II. Ekonomické hodnocení účetního období...

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1128/09-12. Základní škola Dubňany, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1128/09-12. Základní škola Dubňany, příspěvková organizace Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1128/09-12 Základní škola Dubňany, příspěvková organizace Adresa: Hodonínská 925, 695 03 Dubňany Identifikátor: 618600672

Více

První Signální, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1.1.2002 31.3.2003

První Signální, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA OBDOBÍ 1.1.2002 31.3.2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA Úvodní slovo ředitele Období, které je hodnoceno touto zprávou bylo jistě nejsložitějším v krátké historii společnosti. Přes více problémových faktorů prokázala společnost díky svým zaměstnancům

Více

FO nebo PO podílející se více než 20 % na Výše vkladu v %: základním kapitálu ÚJ: 1. zakladatel 98 %

FO nebo PO podílející se více než 20 % na Výše vkladu v %: základním kapitálu ÚJ: 1. zakladatel 98 % Příloha k účetní závěrce podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Odstavec 1 Firma: TAMMIN a.s. Sídlo: Optátova 708/37 IČO: 26244896 Předmět podnikání (popř. účel zřízení): činnost administrativního řízení podniků

Více

středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace

středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace středisko výměník chráněné zaměstnání café robinson obchod u soba technická dílna sociální služby sociálně terapeutická dílna sociální rehabilitace výroční zpráva 2014 středisko výměník o nás Zařízení

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014. Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Hradecké centrum pro osoby se sluchovým postižením o. p. s. SLUCH VÁM SICE NEVRÁTÍME, ALE POMŮŽEME VÁM SE SLUCHOVOU VADOU ŽÍT KVALITNĚJI SLOVO ÚVODEM Vážení přátelé, je nám ctí, že

Více

Vnitřní směrnice. 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4.

Vnitřní směrnice. 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4. Vnitřní směrnice Firma: MAS Svatojiřský les o.s. Sídlo: Loučeň č.p. 345 IČ: 270 29 182 Přílohy: 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 TEZAS servis a.s. Sídlo společnosti: Panelová 289, 19 15 PRAHA 9 Satalice IČ: 2476518 DIČ: CZ2476518 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 21 I. ÚVOD II. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 21 1. Základní údaje o společnosti 2. Údaje

Více

výroční zpráva za rok 2013 Obsah

výroční zpráva za rok 2013 Obsah výroční zpráva za rok 2013 Obsah Úvodní slovo ředitele................................... 4 Organizace........................................... 5 Základní informace o organizaci..........................

Více

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807

Olympik Holding, a.s. IČ 63998807 Příloha k účetní závěrce společnosti k 31. 12. 2008 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou

Více

Občanské sdružení Pomoc Týn nad Vltavou VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006

Občanské sdružení Pomoc Týn nad Vltavou VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Občanské sdružení Pomoc Týn nad Vltavou VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 POSLÁNÍ A CÍLE ORGANIZACE POSLÁNÍ SDRUŽENÍ Posláním sdružení je vybudování duchovních a sociálních center integrace zejména v zemědělských

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

CONQUEST ENTERTAINMENT A.S.

CONQUEST ENTERTAINMENT A.S. CONQUEST ENTERTAINMENT A.S. 31. března 2013 Výroční zpráva 2012 Obsah S L O V O P Ř E D S E D Y D O Z O R Č Í R A D Y.... 2 S L O V O P Ř E D S E D Y P Ř E D S T A V E N S T V A... 3 S T R U K T U R A

Více

Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících

Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících Katalog poskytovatelů sociálních služeb a služeb souvisejících Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu, prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) a státním

Více

Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. pomoc cizincům a osobám z odlišného kulturního a sociálního prostředí

Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. pomoc cizincům a osobám z odlišného kulturního a sociálního prostředí Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. pomoc cizincům a osobám z odlišného kulturního a sociálního prostředí Výroční zpráva 2009 Centrum multikulturního vzdělávání, o.s. Centrum multikulturního vzdělávání,

Více

Stručný přehled činnosti z toho vlastním souborem nebo ve vlastní produkci/koprodukci 148. pronájmy/služby jiným pořadatelům 11

Stručný přehled činnosti z toho vlastním souborem nebo ve vlastní produkci/koprodukci 148. pronájmy/služby jiným pořadatelům 11 1 2 3 4 Stručný přehled činnosti 2016 CELKOVÝ POČET PŘEDSTAVENÍ na vlastní scéně/prostoru 159 z toho vlastním souborem nebo ve vlastní produkci/koprodukci 148 pronájmy/služby jiným pořadatelům 11 Vlastní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK 1 ÚVOD Milé čtenářky, milí čtenáři, Krajanku sociální podnik (www.krajankasp.cz) jsme založili v březnu 2013 jako první farmářský obchod v Kroměříži.

Více

Závěrečný účet za rok 2012 dle 17 zákona 250/2000 Sb. Obec Běleč, se sídlem Běleč 22, PSČ 391 43, IČ 00582506, e-mail: info@obecbelec.

Závěrečný účet za rok 2012 dle 17 zákona 250/2000 Sb. Obec Běleč, se sídlem Běleč 22, PSČ 391 43, IČ 00582506, e-mail: info@obecbelec. Zveřejněno na úřední desce dne 11. srpna 2013 Sejmuto dne. srpna 2013 Závěrečný účet za rok 2012 dle 17 zákona 250/2000 Sb. Obec Běleč, se sídlem Běleč 22, PSČ 391 43, IČ 00582506, e-mail: info@obecbelec.cz

Více

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět

Soukromá základní škola a mateřská škola Svět. Výroční zpráva o činnosti školy. Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Soukromá základní škola a mateřská škola Svět Výroční zpráva o činnosti školy Soukromá základní škola a mateřská škola Svět ve školním roce 2015/2016 1 Obsah 1. Základní údaje o škole... 3 2. Přehled oborů

Více

Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s.

Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s. Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s. projekt Psychosociálního centra. 1. Slovo předsedy Vážen přátelé, Výroční zpráva občanského sdružení Mana,o.s. za rok 2007 je především ve znamení registrace

Více

Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Výroční zpráva 2014 Sociální nadační fond města Brna a Jihomoravského kraje Jednotlivé části výroční zprávy vypracovaly: PhDr.

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 30. 1. 2014 Bod pořadu jednání: Aktualizace indikativního seznamu IPRM Liberec zóna Lidové sady Zpracoval: odbor, oddělení:

Více

Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy

Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy Výstup projektu Systémová podpora inkluzivního vzdělávání v ČR Hlavní partner: Partneři: Analýza podpory žáků se speciálními vzdělávacími potřebami školy Autoři: Kateřina Brožová, Barbora Úlehlová Editace:

Více

Z P R Á V A O Č I N N O S T I P Ř Í S P Ě V K O V É O R G A N I Z A C E

Z P R Á V A O Č I N N O S T I P Ř Í S P Ě V K O V É O R G A N I Z A C E Z P R Á V A O Č I N N O S T I P Ř Í S P Ě V K O V É O R G A N I Z A C E 2015 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace za rok 2015 Chovánek dětské centrum rodinného typu, příspěvková organizace je nestátní

Více

Zpráva nezávislého auditora

Zpráva nezávislého auditora Zpráva nezávislého auditora pro Akademii ved Ceské republiky Provedl jsem audit priložené úcetní záverky úcetní jednotky Ústav živocišné fyziologie a genetiky AV CR, v.v.i., která se skládá z rozvahy k

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 Česká provincie Kongregace Dcer Božské Lásky VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 ZA ROK 2015 Stáří je neodmyslitelnou součástí a etapou

Více

Č L E N S K O U S CH Ů Z I D R U Ž S T V A Zasílá představenstvo Bytového družstva Žerotínova 355/44

Č L E N S K O U S CH Ů Z I D R U Ž S T V A Zasílá představenstvo Bytového družstva Žerotínova 355/44 Bytové družstvo Žerotínova 355/44 se sídlem Žerotínova 355/44,405 02 Děčín 3 IČO: 27282562, zapsané u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl Dr,vložka 755 Pozvánka na Č L E N S K O U S CH Ů Z I D R U

Více