Zařízení na přečerpávání odpadních vod WS 40/50

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zařízení na přečerpávání odpadních vod WS 40/50"

Transkript

1 Návod k montáži a obsluze Zařízení na přečerpávání odpadních vod WS 40/ / 0505 Technické změny vyhrazeny!

2 Šachtová čerpací stanice syntetická 2 (23) Obsah: 1 Všeobecné informace 1.1 Účel použití 1.2 Charakteristika výrobku Typový klíč Připojovací a výkonová data 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přeprava a skladování 4 Popis výrobku a příslušenství 4.1 Popis zařízení 4.2 Rozsah dodávky Domestic (pro domácnosti) Commercial (komerční) 4.3 Příslušenství 5 Montáž / instalace 5.1 Instalace v budově 5.2 Podzemní instalace mimo budovu 5.3 Připojení potrubního vedení 5.4 Montáž čerpadla 5.5 Montáž poklopu 5.6 Montáž prodloužení 5.7 Elektrické připojení 6 Uvedení do provozu 7 Údržba 8 Poruchy, jejich příčiny a odstraňování

3 Šachtová čerpací stanice syntetická 3 (23) 1 Všeobecné informace Montáž a uvedení do provozu smí provádět pouze autorizovaný personál! 1.1 Účel použití Přečerpávací stanice odpadní vody WS 40/50 automaticky fungující zařízení na odčerpávání odpadní vody odpovídající EN ; slouží k bezpečnému odvodňování odtokových míst v objektech a na pozemcích pod úrovní hladiny zpětného vzdutí. Tuto stanici lze přitom instalovat jak v budovách, tak i mimo budovy do země coby plastovou šachtu. Odčerpávána smí být odpadní voda neobsahující fekálie resp. u některých typů čerpadel odpadní voda s obsahem fekálií z domácího prostředí nebo dešťová voda podle EN Čerpat se nesmí mimo jiné pevné částice, vláknité látky, dehet, písek, cement, popel, hrubý papír, suť, odpadky, jateční odpad, tuky, oleje. Pokud by se měla odčerpávat voda s obsahem tuků, je nutno nainstalovat odlučovač tuků. Prosím dodržujte také všechny pokyny uvedené v návodu k obsluze čerpadla. Typy zařízení příslušně vyznačené v tabulce 3 jsou vhodné na čerpání odpadní vody s obsahem fekálií podle EN Pozor: Během instalace a provozu musí být dodrženy všechny národní a lokálně platné normy a předpisy. 1.2 Charakteristika výrobku Typový klíč WS 40 E / TC40 (1~) Wilo-šachtová čerpací stanice Syntetická Jmenovitá světlost výtlačného potrubí E = samostatná, D zdvojená čerpadla (od šachty 1100) Zvolený typ čerpadla Připojovací a výkonová data Frekvence: 50 Hz Nátokové hrdlo: DN100 Odvzdušňovací hrdlo: DN70 Maximální nátok: 25% průtoku čerpadla v provozním bodě Maximální zatížení poklopu krátkodobé (u podzemní instalace): 4 kn Maximální tlak ve výtlačném potrubí: 4 bar Přípojka výtlaku: DN40, DN50 Přípojka nátoku: DN 100 Přípojka odvzdušnění/kabelové trubky: DN 70

4 Šachtová čerpací stanice syntetická 4 (23) Tabulka 1 WS...E... WS...D... bez prodloužení s prodloužením bez prodloužení s prodloužením Celkový objem [l] Výška zařízení [mm]: Max. příp. hladina spodní vody od spodní hrany nádrže [mm] : Tabulka 1 Provedení WS Domestic (integrované čerpadlo) Tabulka 2 Typ Napětí Výkon Proud čerpadla Spínací přístroj Detekce hladiny Teplota média max. velikost zrn Čerpání fekálií přípustné dle EN Na síti nezávislé výstražná signalizace WS40 E / TC40 (1~) WS40 E / TC40 (3~) [V] [KW] [A] [ C] [mm] 1~230V 1 x 1,50 3,2 3~400V 1 x 1,50 WS40 D / TC40 (1~) 1~230V 2 x 1,50 WS40 D / TC40 (3~) 2 x 3,2 3~400V 2 x 1,50 2 x Salmson EC-Drain YN 3212 M YN 3212 T4 Plovákový spínač Hladinový senzor 40 (60 C přípustnýc h na max. 10 min) 35 ne ve výbavě ve výbavě ve výbavě

5 Šachtová čerpací stanice syntetická 5 (23) Provedení WS Commercial (čerpadlo je nutno objednat zvlášť) Tabulka 3 Typ WS 40 E/ MTS40 WS 40 D/ MTS40 WS50 E WS 50 D Připojitelné čerpadlo MTS 40 TP50, TP65 Spínací přístroj (nutno objednat zvlášť) YN3112M / YN3112T4 YN3212M / YN3212T4 YN3112M / YN3112T4 YN3212M / YN3212T4 *1): pouze při použití TP50F-0,75 a TP65F Detekce hladiny (nutno objednat zvlášť) Hladinový senzor Max. teplota média [ C] Čerpání fekálií přípustné dle DIN EN ano 35 (60 C přípustných na max. 5 min) ano*1) Na síti nezávislá výstražná signalizace ve výbavě ve výbavě ve výbavě ve výbavě CE-shoda WILO 05 EN Zařízení na odčerpávání odpadní vody bez obsahu fekálií DN40, DN50 Zvih viz křivka čerpadla Hladina hluku KLF Antikorozní ochrana materiály odolné korozi Inox/kompozit CE-shoda WILO 05 EN Zařízení na odčerpávání odpadní vody s obsahem fekálií DN40, DN50 Zvih viz křivka čerpadla Hladina hluku KLF Antikorozní ochrana materiály odolné korozi Inox/kompozit Při objednávání náhradních dílů uvádějte veškeré údaje z typového štítku zařízení.

6 Šachtová čerpací stanice syntetická 6 (23) 2 Bezpečnostní pokyny Tento návod k obsluze obsahuje základní pokyny, které je nutno dodržovat během instalace a provozu zařízení. Proto je nutné, aby montér a zodpovědný provozovatel četl tento návod k obsluze před vlastním zahájením montáže a uvedením do provozu. Je nutno dodržovat nejenom všeobecné bezpečnostní pokyny uvedené v této kapitole, nýbrž i všechny speciální bezpečnostní pokyny uvedené v následujících kapitolách. 2.1 Označování výstrah v návodu k obsluze Bezpečnostní pokyny obsažené v tomto návodu k obsluze, jejichž nerespektování může zapříčinit ohrožení osob, jsou označeny všeobecným symbolem nebezpečí varování před elektrickým napětím pak symbolem,. Bezpečnostní pokyny, jejichž nerespektování může ohrozit zařízení a jeho funkčnost, jsou označeny výstrahou POZOR! 2.2 Kvalifikace personálu Personál provádějící montáž musí mít pro tuto práci příslušnou kvalifikaci. 2.3 Rizika při nerespektování bezpečnostních pokynů Nerespektování bezpečnostních pokynů může mít za následek ohrožení osob a zařízení. Nerespektování bezpečnostních pokynů může vést ke ztrátě veškerých nároků na náhradu škody. V jednotlivých případech může nerespektování pokynů způsobit např.: selhání důležitých funkcí zařízení, ohrožení osob elektrickým proudem nebo mechanickými účinky. 2.4 Bezpečnostní pokyny pro provozovatele Je nutno dodržovat stávající předpisy bezpečnosti práce. Je nutno vyloučit ohrožení elektrickým proudem. Dodržujte předpisy ČSN a předpisy lokálních elektrorozvodných závodů.

7 Šachtová čerpací stanice syntetická 7 (23) 2.5 Bezpečnostní pokyny pro inspekční a montážní práce Provozovatel je povinen zajistit, aby veškeré inspekční a montážní práce prováděl autorizovaný a kvalifikovaný personál, který podrobně prostudoval tento návod k obsluze. Veškeré práce na zařízení smí být ze zásady prováděny pouze v jejich klidovém stavu. 2.6 Svévolná přestavba a výroba náhradních dílů Jakékoliv úpravy zařízení jsou přípustné pouze po dohodě s výrobcem. Originální náhradní díly a výrobcem autorizované příslušenství přispívá k zajištění potřebné bezpečnosti. Použití jiných dílů může mít za následek propadnutí nároků na náhradu za škody z toho vzešlé. 2.7 Nepřípustné způsoby provozu Bezpečnost provozu dodaného zařízení je zaručena pouze v případě řádného používání v souladu s 1. kapitolou tohoto návodu k obsluze. Mezní hodnoty uvedené v katalogu/listě s údaji nesmí být v žádném případě překročeny či nedodrženy. POZOR! 3 Přeprava a skladování Zařízení není dimenzováno pro dlouhodobý provoz! Udaný maximální průtok platí pro přerušovaný provozní režim (S3 25%). Maximální množství nátoku nesmí překročit 25% množství průtoku čerpadla v příslušném provozním bodě. Manipulace s agregátem mimo výše uvedené podmínky vede k nadměrnému zatěžování, kterému zařízení nemůže odolávat. Zanedbání či nedodržení tohoto varovaní mùže vést ke zranění osob nebo k věcným škodám. Dbejte na řádnou stabilitu zařízení. POZOR! Kompletní zařízení s jednotlivými součástmi je dodáváno na jedné paletě. Tuto paletu je nutno přepravovat pouze za pomoci vhodných zdvihacích a přepravních prostředku. Nezavěšujte za transportní oka vlastního zařízení. Dbejte na řádnou stabilitu. Zařízení je nutno chránit před mechanickým poškozením.

8 Šachtová čerpací stanice syntetická 8 (23) 4 Popis výrobku a příslušenství 4.1 Popis zařízení (obr. 1 až 4) Zařízení na přečerpávání odpadní vody WS 40/50 je stanice s jedním čerpadlem (WS...E) nebo se dvěma čerpadly (WS...D), přičemž je k dostání v provedení Domesteic a Commercial (obr. 1 až 4). Provedení Domestic se skládá především z PE-nádrže s nášlapným poklopem a integrovaným potrubním propojením (plast / pozinkovaná ocel), včetně zpětné klapky, vestavěného čerpadla, detekce hladiny a podle typu čerpadla a typu zařízení externího spínacího přístroje (tab. 2). Čerpadlo je umístěno v nádrži, výtlačné potrubí je možno pro účely montáže a demontáže čerpadla odpojit pomocí závitového spoje. Provedení Commercial se skládá z PE-nádrže s nášlapným poklopem a instalovaným nerez potrubím, litinového uzavíracího šoupěte, spojky přepadu (PUR) s integrovanou zpětnou kulovou záklopkou. Čerpadla, spínací přístroj a detekce hladiny nejsou u provedení Commercial součástí dodávky a musí být objednány zvlášť (tab. 3). Zařízení je možno použít ve dvou způsobech instalace: 1. jako zařízení na přečerpávání odpadní vody v budově 2. jako šachtovou čerpací stanici instalovanou do země mimo budovu POZOR! V případě podzemní instalace je nutno dodržet lokální nezámrznou hloubku. Je-li zařízení a především výtlak z nádrže instalován v zámrzné hloubce, musí být stanice v době mrazu odstavena z provozu, přičemž zařízení a výtlačné potrubí je nutno vyprázdnit.

9 Šachtová čerpací stanice syntetická 9 (23) Obr. 1 Schéma zařízení na přečerpávání odpadních vod WS 40E/TC40 (Domestic)

10 Šachtová čerpací stanice syntetická 10 (23) Obr. 2 Schéma zařízení na přečerpávání odpadních vod WS 40 D / TC40 (Domestic)

11 Šachtová čerpací stanice syntetická 11 (23) Obr. 3 Schéma zařízení na přečerpávání odpadních vod WS...E..(Commercial)

12 Šachtová čerpací stanice syntetická 12 (23) Obr. 4 Schéma zařízení na přečerpávání odpadních vod WS...D... (Commercial)

13 Šachtová čerpací stanice syntetická 13 (23) 4.2 Rozsah dodávky Domestic (pro domácnosti) Zařízení na přečerpávání odpadních vod WS40..., skládající se z nádrže a integrovaného potrubního propojení, včetně zpětné klapky, vestavěného čerpadla, detekce hladiny a externího spínacího přístroje (podle typu čerpadla a typu zařízení) 1 poklop nádrže s těsněním 1 vyřezávač otvorů Ø nátokové těsnění DN100 (pro trubku Ø 110mm) 1 hadicový kus PVC Ø 50mm se třmeny pro připojení ručního membránového čerpadla Návod k montáži a obsluze Upevňovací materiál Commercial (komerční) Zařízení na přečerpávání odpadních vod WS40/50..., skládající se z nádrže z PEnádrže a instalovaného nerez potrubí, litinového uzavíracího šoupěte, spojky přepadu (PUR) s integrovanou zpětnou kulovou záklopkou 1 poklop nádrže s těsněním 1 vyřezávač otvorů Ø nátokové těsnění DN100 (pro trubku Ø 110mm) 1 hadicový kus PVC Ø 50mm se třmeny pro připojení ručního membránového čerpadla Návod k montáži a obsluze Upevňovací materiál Čerpadlo(a) a spínací přístroj dle objednávky 4.3 Příslušenství Příslušenství je nutno objednat zvlášť. Souprava nátokového těsnění (těsnění pro trubku Ø 110mm s vyřezávačem otvorů) Uzavírací šoupě do nátoku DN100 Připojovací hrdlo DN100 s hadicí a hadicovými třmeny pro připojení uzavíracího šoupěte do nátokového potrubí Ruční membránové čerpadlo R 1½ (bez hadice) Uvolňovač vakua 1 (pouze u verze Commercial)

14 Šachtová čerpací stanice syntetická 14 (23) Výstražný spínací přístroj Plovákový spínač pro výstražnou signalizaci Upínací závitový spoj pro připojení výtlaku provedení Commercial na výtlačné potrubí z PE/PVC, 1½ " (IG) na vnější Ø 50 mm 1½ " (IG) na vnější Ø 63 mm 2" (IG) na vnější Ø 63 mm 2" (IG) na vnější Ø 75 mm Upínací závitový spoj pro připojení provedení Domestic na výtlačné potrubí z PE/PVC, vnější Ø 50x50 vnější Ø 50x63 Uzavírací šoupě na výtlačném potrubí (pro verzi Domestic) 1½ " 2 2½ " Prodloužení 300 mm s těsněním Detailní seznam a popis viz katalog/ceníky. 5 Montáž / instalace 5.1 Instalace v budově Při instalaci přečerpávacího zařízení je nutno dodržovat především lokálně platné předpisy a příslušné všeobecné pokyny normy EN Místo instalace přečerpávacího zařízení musí být dostatečně prostorné, aby k němu byl zajištěn volný přístup během obsluhy a provádění údržbářských prací. Vedle a nad všemi ovládanými a ošetřovanými prvky je nutno zajistit dostatečný manipulační prostor alespoň 60 cm široký resp. vysoký. Prostor instalace musí být zajištěn proti mrazu, dobře odvětrán a řádně osvětlen. Instalační plocha musí být vodorovná a plochá. Podle EN musí být zařízení na přečerpávání odpadní vody instalováno tak, aby nedocházelo k jeho zkrutu. Zařízení eventuelně ohrožené vztlakem je nutno instalovat s příslušným zabezpečením proti vztlaku. Pomocí dodaného upevňovacího materiálu je možno zařízení upevnit k podlaze. Za tímto účelem upevněte úhelníky pomocí šroubů k podstavci nádrže. Do podlahy navrtejte příslušné otvory, vložte do nich hmoždinky a zařízení upevněte k podlaze (obr. 5).

15 Šachtová čerpací stanice syntetická 15 (23) Obr. 5 Upevnění k podlaze 5.2 Podzemní instalace mimo budovu Instalaci a kontrolu zařízení je nutno provést na základě příslušných směrnic (EN 1610, lokální směrnice). Vyhlubte výkop odpovídající konstrukční výšce zařízení; dbejte přitom na hloubku nátokového potrubí DN100 (vnější Ø 110mm) a přípustnou plochu připojení na nádrži (obr. 6)! V případě potřeby použijte příslušného prodloužení (příslušenství); Nádrž srovnejte a vytvořte otvory nátoku podle odstavce 5.3 Zařízení je nutno usadit do pískového lože (nesoudržného, zrnitost písku 0-32 mm, minimální tloušťka vrstvy 200mm), zavibrovat a svisle a návazně srovnat vůči povrchu terénu. Jámu výkopu poté po vrstvách zaházejte nesoudržnou zeminou (písek/štěrk do zrnitosti 32 mm) a odborně utěsněte; stanici přitom nezdeformujte nebo nevyhněte z kolmice. POZOR! Při výskytu silné spodní vody hrozí nebezpečí vztlaku zařízení! Dbejte na maximální stavy spodní vody! (viz Připojovací a výkonová data) Zařízení musí být podle příslušných předpisů podrobeno kontrole těsnosti.

16 Šachtová čerpací stanice syntetická 16 (23) Obr. 6 Přípustné plochy připojení nátoku (šrafované) 5.3 Připojení potrubního vedení Všechny potrubní rozvody musí být smontovány bez jakéhokoliv pnutí. Na zařízení nesmí působit žádné síly a zátěžové momenty přenášené z potrubního vedení, potrubí (včetně armatur) je nutno upevnit a podepřít tak, aby na zařízení nepůsobily žádné tažné či tlakové síly. Nátokové potrubí DN100 (vnější Ø 110 mm) je nutno instalovat tak, aby z něj voda mohla samovolně vytékat. Ve směru toku se nesmí nacházet žádná zúžení. Vyměřte na nádrži pozici vstupu nátokové trubky a pomocí výkružného děrovače (příslušenství) vytvořte na určené ploše nádrže otvor nátoku; dbejte přitom na výšku napojení nátoku v nádrži! (obr. 7); Pozici zvolte tak, aby nátoková trubka ústila do nádrže kolmo; dodržujte přitom minimální rozteč 50mm mezi vnější hranou otvoru a navazujícím lemem a žebrováním! Vyříznutý otvor začistěte a zbavte otřepků, aby byla zajištěna jeho těsnost; nasaďte těsnění, vnitřní plochu těsnění namažte vazelínou a nátokovou trubku zasuňte cca. 50mm hluboko. (Obr. 6);

17 Šachtová čerpací stanice syntetická 17 (23) Obr. 7 Přípojka nátoku DN100 Do nátokového potrubí je nutno na základě normy EN před nádrží instalovat uzavírací šoupě. Odvzdušňovací potrubí připojte pomocí přiložené Konfix-spojky (Konfix-spojku otevřete odtržením patky) na hrdlo nádrže Ø75 (zaslepení hrdla odřízněte ve vzdálenosti 30mm, odstraňte otřepky a přebytečný materiál). Odvětrávací trubku zajistěte proti vysmeknutí ze spojky. Potrubí je nutno směrem k zařízení položit ve spádu. Pomocí upínacího závitového spoje (viz příslušenství) připojte potrubí výtlaku; výtlačné potrubí musí být zabezpečeno proti mrazu. U verze Domestic je podle EN potřeba do výtlačného potrubí instalovat dodatečné uzavírací šoupě (u verze Comercial je součástí zařízení). Na ochranu proti eventuelnímu zpětnému vzdutí z veřejné kanalizační sítě je nutno u stanic instalovaných v budovách na výtlačném potrubí vytvořit "potrubní smyčku", jejíž spodní hrana se musí nacházet nad nejvyšším bodě místně stanovené hladiny zpětného vzdutí (většinou úroveň silniční komunikace). (srov. také obr. 8).

18 Šachtová čerpací stanice syntetická 18 (23) Doporučujeme vytvořit přípojku nouzového vypouštění (ruční membránové čerpadlo coby příslušenství), lze ji realizovat na nejníže položeném hrdle Ø50. Odřízněte 30mm záslepky hrdla, odstraňte otřepky a přebytečný materiál; potrubí Ø50 připojte pomocí přiložené hadice a hadicových spon. Pro vývod kabelu u podzemní instalace použijte hrdlo Ø63 nebo hrdlo Ø75 v kombinaci s odvzdušňovacím potrubím. Odřízněte 30mm záslepky hrdla, odstraňte otřepky a přebytečný materiál. Jako kabelovou chráničku použijte běžnou plastovou spojovací trubku, kterou nasadíte na odříznuté hrdlo a protáhne jí kabel (obr. 9). Obr. 8 Příklad instalace zařízení v budově

19 Šachtová čerpací stanice syntetická 19 (23) Obr. 9 Příklad podzemní instalace 5.4 Montáž čerpadla Provedení Domestic: čerpadla jsou již instalována. Odstraňte z nádrže transportní pojistku. Provedení Commercial: čerpadla připevněte na výtlačné potrubí pomocí šroubů a těsnění resp. závitového těsnícího materiálu. Kabel čerpadla vyveďte společně s ostatními kabely z nádrže (využijte namontované závitové kabelové průchodky nebo hrdla kabelové chráničky viz odstavec 5.3 a 5.7) Čerpadlo s výtlačným potrubím pomocí řetězu spusťte do nádrže a zavěste ho do spojky. Řetěz zavěste pomocí řetězového závěsu na stěnu nádrže. Všechny vodiče volně svažte k sobě a připevněte je k řetězovému závěsu, aby se nemohly dostat do čerpaného média nebo sacího ústí čerpadla. Vodiče nestlačujte a nepřelamujte.

20 Šachtová čerpací stanice syntetická 20 (23) 5.5 Montáž poklopu Před zašroubováním poklopu přetáhněte přes vnější závit O-kroužek. POZOR! O-kroužek se nesmí při dotahování šroubu dostat do závitu! V případě instalace v budově je nutno poklop pevně dotáhnout, aby v případě havárie bylo zajištěno tlakotěsné uzavření a nemohlo dojít k úniku vody resp. plynu. Pro zabezpečení proti neoprávněnému otevření poklopu (dětská pojistka) a to především u podzemní instalace lze poklop zajistit pomocí přiloženého šroubu. Za tímto účelem vyvrtejte v připraveném vyhloubení na vnější hraně žebrování otvor Ø 3mm skrze poklop a přírubu nádrže resp. jejího prodloužení (v úhlu 10 ) a zašroubujte do něho šroub. (obr. 10) Obr. 10 Montáž poklopu a pojistky 5.6 Montáž prodloužení V případě nutnosti prodloužení je možno použít prodlužovacího nástavce vysokého maximálně 300mm. Přišroubování s těsněním viz připevnění poklopu. Po přišroubování prodlužovacího nástavce ho přiloženým šroubem zajistěte proti uvolnění. K tomuto účelu vyvrtejte ve spodní části závitu skrze prodloužení a závit nádrže otvor Ø 3mm a poté do něho zašroubujte šroub (obr. 8). POZOR! Namontovat lze maximálně jeden prodlužovací nástavec. V případě instalace vícera prodlužovacích nástavcù a s tím spojené hloubky instalace větší než 1,3m již není zajištěno statické zabezpečení zařízení!

21 Šachtová čerpací stanice syntetická 21 (23) Obr. 11 Zajištění prodlužovacího nástavce na nádrži 5.7 Elektrické připojení Elektrické připojení musí provést autorizovaný elektroinstalatér na základě platných elektroinstalačních předpisů. Druh proudu a napětí síťové přípojky musí odpovídat údajům na typovém štítku. Je nutno zajistit pojistky na straně sítě a FI-jistič, a to na základě platných předpisů. Čerpadlo/zařízení je nutno uzemnit dle příslušných předpisů. Konce napájecího kabelu čerpadla a hladinového čidla protáhněte buď skrze stávající upínací kabelové průchodky na nádrži (u instalace v budově) nebo kabelovou chráničkou (u podzemní instalace, viz 5.2.1) a adekvátně označení je zapojte do svorkovnice v řídícím přístroji. Skříňový rozvaděč by měl být umístěn v takové vzdálenosti od zařízení, aby v nádrži zůstala k dispozici dostatečná délka vodičů, která umožní pozdější vyjmutí čerpadla z nádrže za účelem provádění údržby. Dbejte na správné zapojení pravotočivého pole na svorkách elektrického připojení. POZOR! Dodržujte pokyny uvedené v návodu k montáži a obsluze čerpadla a řídící jednotky.

22 Šachtová čerpací stanice syntetická 22 (23) 6 Uvedení do provozu Doporučujeme nechat zařízení zprovoznit zákaznickým servisem fy Wilo. Dodržujte pokyny uvedené v návodu k montáži a obsluze čerpadla a řídící jednotky. Před spuštěním čerpadla otevřete uzavírací šoupě na výtlačném potrubí. Zkontrolujte řádnou pevnost a těsnost montáže čerpadla(čerpadel) a potrubních rozvodů. Zapojte zařízení do sítě. Zkontrolujte správný směr otáčení čerpadla. Nastavte požadovanou výšku hladiny. POZOR! Vypínací hladina (OFF) nesmí být nižší než spodní hrana pouzdra motoru. Spouštěcí hladinu (ON) je nutno nastavit na výšku paty nátokové trubky, aby bylo zajištěno dostatečné chlazení motoru čerpadla. Nastavení potřebných hodnot (proud motoru, apod.) Zkontrolujte funkčnost zařízení a uveďte ho do provozu. Před spuštěním čerpadla otevřete uzavírací šoupě na výtlačném potrubí. 7 Údržba Pro zajištění maximální provozní spolehlivosti s pokud možno co nejmenšími provozními náklady by zařízení měla alespoň jednou za půl roku zkontrolovat odborná servisní provozovna. 8 Poruchy, jejich příčiny a odstraňování Viz návod k montáži a obsluze čerpadla.

23 Šachtová čerpací stanice syntetická 23 (23) CZ Prohlášení o shodě s normami EU Prohlašujeme tímto, že konstrukce typové řady: WS 40 / 50 odpovídá v dodaném provedení následujícím příslušným ustanovením: Strojním směrnicím EU 98/37/EG Směrnicím o elektromagnetické kompatibilitě 89/336/EWG včetně dodatků 91/263/EWG 92/31/EWG 93/68/EWG Směrnicím pro nízké napětí 72/23/EWG včetně dodatků 93/68/EWG Použité harmonizační normy, zejména: EN EN EN EN EN EN EN EN EN * EN * * viz návod k montáži a použití V Dortmundu

Star-Z 15 Novinka / 22.01.01

Star-Z 15 Novinka / 22.01.01 Star-Z 15 Novinka / 22.01.01 Cz D GB F I Návod k montáži a obsluze Einbau- und Betriebsanleitung Installation and Maintenance Instructions Notice de mise en service et de montage Istruzioni di montaggio,

Více

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530. Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530. Technické změny vyhrazeny! Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel Typ SK 530 503 045 191 / 9202 Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 40 SK / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha

Více

Wilo-Drain STC 80 / STC 100. Návod k montáži a obsluze 2051155 / 0401. Perfektní čerpadla a něco víc

Wilo-Drain STC 80 / STC 100. Návod k montáži a obsluze 2051155 / 0401. Perfektní čerpadla a něco víc Wilo-Drain STC 80 / STC 100 CZ Návod k montáži a obsluze 2051155 / 0401 Perfektní čerpadla a něco víc Obr. 1a Obr. 1b Obr. 2a Obr. 2b D+ = plnící šroub D = plnící a vypouštěcí šroub (TC80E) D = vypouštěcí

Více

Montážní návod LC 45... S-15-02

Montážní návod LC 45... S-15-02 Montážní návod LC 45... S-15-02 2 Při čtení přihlížejte k vyobrazení na posledních stranách. Důležitá upozornění Starý odsavač není bezcenným odpadem. Jeho likvidací, příznivou k životnímu prostředí, můžete

Více

Návod na montáž a údržbu zásobníku na dešťovou a pitnou vodu GRAF Herkules

Návod na montáž a údržbu zásobníku na dešťovou a pitnou vodu GRAF Herkules Návod na montáž a údržbu zásobníku na dešťovou a pitnou vodu GRAF Herkules Zásobník na dešťovou vodu a pitnou vodu Herkules pro umístění na zemi a instalaci pod zemí. Body uvedené v tomto návodu je nutné

Více

Ponorné čerpadlo WILO. Typová řada TWU 3, 4"

Ponorné čerpadlo WILO. Typová řada TWU 3, 4 Ponorné čerpadlo WILO Typová řada TWU 3, 4" Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 14 TWU / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha s.r.o. Obchodní 125 251 01 Čestlice

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

Sombra stropní modul. Montážní návod

Sombra stropní modul. Montážní návod Sombra stropní modul de Montážní návod Bezpečnostní pokyny Montáž, zapojení, uvedení do provozu a opravy smí provádět pouze odborník, který také může určit vhodné upevnění a odtah odsavače par. Upevnění

Více

Návod k obsluze Sušák na ruce

Návod k obsluze Sušák na ruce Sušák na ruce 850.000 1 Informace k návodu použití Návod popisuje instalaci, obsluhu a údržbu přístroje a zároveň slouží k nahlédnutí při nejasnostech. Znalost návodu a dodržování jeho bezpečnostních podmínek

Více

Montážní návod. Trubkové spojení Logano G115/G125 Logalux LT300 Logano G115/G125 s hořákem Logalux LT300. 6304 1253 12/2003 CZ Pro odbornou firmu

Montážní návod. Trubkové spojení Logano G115/G125 Logalux LT300 Logano G115/G125 s hořákem Logalux LT300. 6304 1253 12/2003 CZ Pro odbornou firmu 60 5 /00 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Trubkové spojení Logano G5/G5 Logalux LT00 Logano G5/G5 s hořákem Logalux LT00 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Umístění...................................................

Více

Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE

Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE 6 720 608 552 CZ (2007.01) JS Seznam Seznam 1 Bezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů 3 1.1 Bezpečnostní pokyny 3 1.2 Použité symboly

Více

Návod k instalaci a obsluze

Návod k instalaci a obsluze CORREX MP Anoda s cizím zdrojem napětí CZ Návod k instalaci a obsluze MAGONTEC Group MAGONTEC GmbH Obsah Strana 1 Bezpečnostní pokyny...3 2 Používání v souladu s určením...5 3 Funkce...5 4 Objem dodávky...5

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Katalogové číslo: 157043 Obecné údaje Použití podle určení Dieselové čerpadlo se smí používat pouze k čerpání motorové nafty Nikdy nečerpejte výbušné kapaliny, jako

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Návod k obsluze a údržbě KONTEJNER SKLOPNÝ DO BOKU Obsah: ) Důležité upozornění bezpečnostní opatření 2) Obsluha 3) Použití 4) Provedení 5) Hydraulický systém 6) Seřizování 7) Údržba 8) Mazání 9) Náplně

Více

6300 9976 05/2000 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Regulační přístroj Logamatic 41xx. Před montáží pečlivě přečíst

6300 9976 05/2000 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Regulační přístroj Logamatic 41xx. Před montáží pečlivě přečíst 6300 9976 05/2000 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Regulační přístroj Logamatic 41xx Před montáží pečlivě přečíst Předmluva Důležité všeobecné pokyny k použití Přístroj instalujte a používejte pouze

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NEPŘÍMOTOPNÝ ZÁSOBNÍK VODY OKC 250 NTR/HP OKC 300 NTR/HP OKC 400 NTR/HP OKC 500 NTR/HP OKC 750 NTR/HP OKC 1000 NTR/HP Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69,

Více

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Úvod Tepelné výměníky společnosti WätaS jsou koncipované jako výměníky tepla vzduch-voda. Používají se pro chladiče nebo ohřívače, přímé výparníky / kondenzátory

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více

BHP 4 /7 BHP 4 /8 Návod k obsluze a montáži

BHP 4 /7 BHP 4 /8 Návod k obsluze a montáži BHP 4 /7 BHP 4 /8 Návod k obsluze a montáži 1. ÚVOD Před použitím Vašeho čerpadla je nejprve nutné seznámit se s následujícím návodem a montážními pokyny. Tento návod Vám usnadní instalaci a provozování.

Více

Přečerpávač opadních vod Wilo-DrainLift XXL

Přečerpávač opadních vod Wilo-DrainLift XXL Přečerpávač opadních vod Wilo-DrainLift XXL Technické změny vyhrazeny! Str1 Obsah 1. Všeobecné informace... 3 2. Bezpečnostní pokyny... 3 2.1 Označování upozornění v návodu... 4 2.2 Kvalifikace personálu...

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ Technické podmínky 1 RK 12 1075 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ RK 12 1075 Obr. 1 Zařízení pro odběr vzorků LEGENDA: 1. Pneumatický válec 2. Těleso vzorkovacího zařízení 3.

Více

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace)

BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) a seřízení CZ BC1S jeden topný had BC2S dva topné hady (solární aplikace) Dodatečná montáž elektrické topné vložky (volitelné) Popis a určení spotřebiče Zásobníky BC1S, BC2S jsou určeny pro ohřev teplé

Více

Příloha č.1 k č.j.: HSBM-624-2/2013. Technická specifikace

Příloha č.1 k č.j.: HSBM-624-2/2013. Technická specifikace Technická specifikace Věcné prostředky PO (čerpadla, stan) povodně 2013 Předmět a určení technické specifikace Tato technická specifikace vymezuje technické požadavky pro pořízení Věcné prostředky PO (čerpadla)

Více

Návod k použití pro Hydraulický zvedák

Návod k použití pro Hydraulický zvedák Návod k použití pro Hydraulický zvedák Katalogové číslo: 229062 Přístroj Vysoce kvalitní hydraulický válec, velká nožní deska ze speciální litiny pro větší stabilitu, volně pohyblivá sklopná zdvihací páka,

Více

Návod na obsluhu a údržbu

Návod na obsluhu a údržbu Návod na obsluhu a údržbu Rázový utahovák WT 1890 Obj. č. N11100114 str.1 ze 11 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ.3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČÍ

Více

Wilo-Drain MTC 32. Návod k montáži a obsluze

Wilo-Drain MTC 32. Návod k montáži a obsluze Wilo-Drain MTC 32 CZ Návod k montáži a obsluze Návod k obsluze a náhradní díly Bezpečnostní pokyny Použití Elektrické zapojení Instalace Údržba Výkres řezu Náhradní díly Zakoupili jste si produkt značky

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

Návod k montáži a obsluze EB 5866 CS. Elektrické regulační ventily. Pneumatické regulační ventily

Návod k montáži a obsluze EB 5866 CS. Elektrické regulační ventily. Pneumatické regulační ventily Elektrické regulační ventily 3222/5857, 3222/5824, 3222/5825, 3222/5757-3, 3222/5757-7, 3222/5724, 3222/5725, 3222/5725-7 Pneumatické regulační ventily Typ 3222/2780 Typ 3222/5857 Typ 3222/5757-3 Typ 3222/5757-7

Více

SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645

SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645 Technické podmínky 1 RK 12 0645 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645 POČET STRAN: 7 Revize č. 0 PLATÍ OD: 09/2011 Technické podmínky 2 RK 12 0645 Tyto technické podmínky

Více

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR

HVSD 970 B ODSAVAČ PAR HVSD 970 B ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 OBSAH Úvod... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Instalace na zeď... 3 Ovládání... 7 Údržba... 8 Odstranění možných problémů... 9 ÚVOD Děkujeme za výběr

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Version 1.2 česky Kompresor BKP1500-24 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER. s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX

Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER. s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX Strana 1 Návod k montáži a předpisy pro manipulaci s pístovými ventily KLINGER Konstrukční řada KVN DN 10-50 s bezazbestovým provedením kroužku ventilu Modul KX 1 Pouzdro 2 Horní část 3 Ruční kolečko 5

Více

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI P eklad p vodního návodu k obsluze OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 2 NÁZVY ČÁSTÍ... 3 MS-E18AI... 3 MS-E24AI, MS-E28AI... 3 TECHNICKÉ

Více

Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7

Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7 Redukční tlakový ventil typ 2357-1/6 Přepouštěcí ventil typ 2357-2/7 Redukční ventil typ 2357-1 Přepouštěcí ventil typ 2357-2 Redukční ventil typ 2357-6 Obrázek 1 tlakový regulátor typ 2357 Návod k montáži

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K OBSLUZE PRO OBĚHOVÉ ČERPADLO NTT - PREMIUM

PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K OBSLUZE PRO OBĚHOVÉ ČERPADLO NTT - PREMIUM PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD K OBSLUZE PRO OBĚHOVÉ ČERPADLO NTT - PREMIUM NUTNÉ UMÍSTIT V MÍSTĚ PROVOZNÍ INSTALACE VŠEOBECNÉ Čerpadlo NTT je monoblokové, jednostupňové s elektromotorem chlazeným čerpanou

Více

Návod na použití a montáž

Návod na použití a montáž Uzavírací ventil s ucpávkovým těsněním 1.0 Všeobecně k návodu k použití... 11-2 2.0 Bezpečnostní upozornění... 11-2 2.1 Význam symbolů...11-2 2.2 Výrazy vztahující se k bezpečnosti...11-2 3.0 Skladování

Více

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595 Návod na údržbu a obsluhu Sponkovačky Profifix 90/25 Obj. č. D 200 595 Listopad 2001 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze dříve,

Více

Dveřní závora. Obj. č.: 109 58 24

Dveřní závora. Obj. č.: 109 58 24 Dveřní závora Obj. č.: 109 58 24 Rozsah dodávky (viz obr. 1) Položka Popis 1 1 Dveřní závora PR 2600 2 1 Kryt tělesa zámku 3 2 Koncovka krytu 4 2 sady Plastové podložky 5 2 Uzavírací kryt 6 2 Krytka uzavíracího

Více

Návod na použití GARDENA ponorné tlakové čerpadlo 4000/5 Inox č.v. 1479-20

Návod na použití GARDENA ponorné tlakové čerpadlo 4000/5 Inox č.v. 1479-20 Návod na použití GARDENA ponorné tlakové čerpadlo 4000/5 Inox č.v. 1479-20 Vítejte v zahradě GARDENA... Přečtěte si pozorně tento návod a dodrţujte pokyny, které jsou v něm uvedené. Pomocí našeho návodu

Více

1. Účel použití. Univerzální hořáky (27kW až 90kW)

1. Účel použití. Univerzální hořáky (27kW až 90kW) 1. Účel použití Univerzální hořáky (27kW až 90kW) Univerzální hořáky jsou určeny pro spalování tuhých paliv do zrnitosti 30mm. Hořáky jsou konstruovány tak, že k běžným materiálům, jako je hnědé uhlí ořech

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem

Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem INOVATIVNÍ TECHNOLOGIE DO CELÉHO SVĚTA Návod k obsluze 218e Membránová vývěva s membránovým stabilizačním systémem Modelová řada N 920 KT. 29.18 Obr. 1: Membránové vakuové čerpadlo N 920 KT.29.18 Vybrali

Více

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky KLADENÍ VEDENÍ 1. Hlavní zásady pro stavbu vedení 2. Způsoby kladení vedení Ostrava, prosinec 2003 Ing. Ctirad Koudelka,

Více

Wilo-Drain STS 65. CZ Návodu k montáži a obsluze.

Wilo-Drain STS 65. CZ Návodu k montáži a obsluze. Wilo-Drain STS 65 CZ Návodu k montáži a obsluze. 1 Všeobecné informace Česky O tomto dokumentu Tento návod k montáži a obsluze je součástí produktu. Je nutno, aby byl neustále k dispozici v blízkosti přístroje.

Více

Vodopád Hagen Exo Terra EX

Vodopád Hagen Exo Terra EX Vodopád Hagen Exo Terra EX Čerpadlo součástí balení Vodopád přírodního vzhledu, který může být integrován do jakéhokoliv typu terária Stimuluje přirozené chování plazů při pití Zvyšuje vlhkost vzduchu

Více

Návod k použití. Model Millennio P/L

Návod k použití. Model Millennio P/L Návod k použití Model Millennio P/L Důležitá upozornění Vážený zákazníku, děkujeme za Vaši důvěru při výběru odsavače par. Tento výrobek byl navržen a vyroben s maximální péčí, na základě dlouholeté tradice,

Více

Návod k instalaci a uvedení do provozu pro solární dělící systém CS

Návod k instalaci a uvedení do provozu pro solární dělící systém CS Návod k instalaci a uvedení do provozu pro solární dělící systém CS 1 Všeobecně č. výr. 996091 9xxCIT verze V03 stav 2009/06 Technické změny vyhrazeny! 2 9960919xxCIT V03 2009/06 1 Všeobecně Obsah 1 Všeobecně...4

Více

Návod k používání. Lesní naviják VIP 615

Návod k používání. Lesní naviják VIP 615 Návod k používání Lesní naviják VIP 615 1. Technická data a rozsah použití 2. Sestava výkres číslo VIP 615-000-00 3. Návod k obsluze, provozu a údržbě 4. seznam náhradních dílů 5. Bezpečnostní pokyny Z

Více

Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo

Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo Několikastupňové horizontální samonasávací odstředivé čerpadlo Typová řada: MC Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 118 MC/ 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha

Více

Solární stanice FlowStar SOL NÁVOD PRO MONTÁŽ A OBSLUHU

Solární stanice FlowStar SOL NÁVOD PRO MONTÁŽ A OBSLUHU Solární stanice FlowStar SOL NÁVOD PRO MONTÁŽ A OBSLUHU Jednotlivé součásti 1. nástěnný držák čerpadlové slupiny (solární stanice) 2. izolace - zádní díl 3. regulace - řídící jednotka 4. izolace - přední

Více

Návod na obsluhu a údržbu. Sponkovačky Profifix 80/16 L. Obj. č. D 200 061

Návod na obsluhu a údržbu. Sponkovačky Profifix 80/16 L. Obj. č. D 200 061 Návod na obsluhu a údržbu Sponkovačky Profifix 80/16 L Obj. č. D 200 061 Květen 2002 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze dříve,

Více

Návod k použití. Kuchyňská digestoř. Typ: OKC 6661 I IO 00208/1

Návod k použití. Kuchyňská digestoř. Typ: OKC 6661 I IO 00208/1 Návod k použití CZ Kuchyňská digestoř Typ: OKC 6661 I IO 00208/1 Vážení kupující, Stali jste se uživateli nejnovější generace kuchyňských digestoří OKC 6661 I. Digestoř byla zaprojektována a vyrobena především

Více

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100

Vrtací a bourací kladivo BBMH 1100 Version. česky Vrtací a bourací kladivo BBMH 00 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 5209 Art.-Bez.: BBMH00 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze

Odsávač pár ZRW. Návod k obsluze Odsávač pár ZRW Návod k obsluze 1 Vážený zákazník Stali jste se uživatelem kuchyňského odsávače typu ZRW. Tento odsávač byl navržen a vyroben hlavně s novým vzhledem pro uspokojení vašich očekávání a určitě

Více

1 Údržba a péče o zařízení

1 Údržba a péče o zařízení 1 Údržba a péče o zařízení 1.1 Obecné pokyny pro provádění údržby POZOR Údržbou a péčí o stroj pověřujte pouze autorizovaný personál. V rámci provádění všech prací se musí dodržovat bezpečnostní pravidla

Více

INDUKČNÍ ODSAVAČE PAR

INDUKČNÍ ODSAVAČE PAR SYSTEMAIR a.s. Sídlo firmy: Oderská 333/5, 196 00 Praha 9 Kanceláře a sklad: Hlavní 826, 250 64 Hovorčovice Tel : 283 910 900-2 Fax : 283 910 622 E-mail: central@systemair.cz http://www.systemair.cz INDUKČNÍ

Více

Balancéry Tecna typ 9354 9359

Balancéry Tecna typ 9354 9359 Balancéry Tecna typ 9354 9359 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha Váha lanka balancéru s obalem 9354 4 7 2000 5 5,8 9355 7 10 2000 5,5 6,3 9356 10 14 2000 5,5 6,3 9357 14 18 2000 6,5 7,3 9358

Více

Dýchací vzduchový filtr NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY. CONTRACOR GmbH 42329 Wuppertal Germany

Dýchací vzduchový filtr NÁVOD K POUŽITÍ ČESKY. CONTRACOR GmbH 42329 Wuppertal Germany Dýchací vzduchový filtr NÁVOD K POUŽITÍ CONTRACOR GmbH 42329 Wuppertal Germany Obsah Bezpečnost Balení a technické údaje Úvod. Nastavení. Požadavky na vzduch Filtrační patrona Záruka a omezení záručního

Více

Balancéry TECNA typ 9346-9350

Balancéry TECNA typ 9346-9350 Balancéry TECNA typ 9346-9350 Návod k obsluze a údržbě Typ Nosnost Délka Váha lanka balancéru 9346 2 4 kg 2500 mm 3 9347 4 6 kg 2500 mm 3,3 9348 6 8 kg 2500 mm 3,6 9349 8 10 kg 2500 mm 3,8 9350 10-14 kg

Více

6304 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225. Před montáží pozorně pročtěte

6304 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu. Montážní návod. Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225. Před montáží pozorně pročtěte 604 2971 02/2005 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Rychlomontážní sada otopných okruhů KAS 1 Logano G225 Před montáží pozorně pročtěte Obsah 1 Pokyny....................................................

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK

BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK BODOVÝ STŘEŠNÍ SVĚTLÍK Návod k montáži bodových střešních světlíků DEKLIGHT ACG Plocha, na kterou se instaluje manžeta, přechodový profil nebo křídlo světlíku, musí být zcela rovná, suchá, bez mastnot

Více

Čisticí stroje. Komfortní práce 5 6 Snadná přeprava. 1 Nízká spotřeba elektřiny při provozu. 4 Vždy vhodný čisticí prostředek.

Čisticí stroje. Komfortní práce 5 6 Snadná přeprava. 1 Nízká spotřeba elektřiny při provozu. 4 Vždy vhodný čisticí prostředek. Čisticí stroje Komfortní práce 5 6 Snadná přeprava 1 Nízká spotřeba elektřiny při provozu 4 Vždy vhodný čisticí prostředek Zvýšená životnost 3 2 Nízké opotřebení Technika 1 Regulace tlaku/průtoku na přístroji

Více

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+

AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ Návod na instalaci a použití AKUMULAČNÍ NÁDRŽE PS 500 E+, PS 750 E+ a PS 1100 E+ CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana nádrže... 3 1.3 Tepelná izolace... 3 1.4 Přípojná

Více

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu. EK6 Uzemňovač 12 KV / 25 kv

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu. EK6 Uzemňovač 12 KV / 25 kv Návod pro montáž, obsluhu a údržbu EK6 Uzemňovač 12 KV / kv Vaše bezpečnost na prvním místě - vždy! Proto uvádíme tato doporučení na začátku našeho návodu na montáž, obsluhu a údržbu: Instalujte spínací

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO ZEDNICKOU KLADKU

NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŽBA PRO ZEDNICKOU KLADKU BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 fax:+420/ 553 632 407, 553 632 151 http://www.brano.eu info@brano.eu NÁVOD K POUŽITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ

Více

Návod k montáži Ohřev odtoku vany kondenzátu Venkovní jednotka BWL-1S(B)-07/10/14 Strana 2 8

Návod k montáži Ohřev odtoku vany kondenzátu Venkovní jednotka BWL-1S(B)-07/10/14 Strana 2 8 Návod k montáži Ohřev odtoku vany kondenzátu Venkovní jednotka BWL-1S(B)-07/10/14 Strana 2 8 Wolf GmbH Postfach 1380 D-84048 Mainburg Tel. +49(0)8751/74-0 Fax +49(0)8751/74-1600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de

Více

Regulátor tlaku bez pomocné energie. Redukční ventil tlaku typ 2405. Redukční ventil tlaku typ 2405. Návod na instalaci a obsluhu EB 2520 CS

Regulátor tlaku bez pomocné energie. Redukční ventil tlaku typ 2405. Redukční ventil tlaku typ 2405. Návod na instalaci a obsluhu EB 2520 CS Regulátor tlaku bez pomocné energie Redukční ventil tlaku typ 2405 Redukční ventil tlaku typ 2405 Návod na instalaci a obsluhu EB 2520 CS Vydání leden 2013 Obsah Obsah 1 Konstrukce a princip činnosti...

Více

OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE

OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE OSAZENÍ BAZÉNOVÉ NÁDRŽE Pro betonové bazény 92 Skimmery 15 l pro betonové bazény 93 Skimmery 17,5 l pro betonové bazény 95 Příslušenství skimmerů pro betonové bazény 97 Skimmery z nerezové oceli pro betonové

Více

GARDENA. 4000/6 Inox č.v. 1474. Návod na použití Čerpadlo pro čerpání vody z hlubokých studní

GARDENA. 4000/6 Inox č.v. 1474. Návod na použití Čerpadlo pro čerpání vody z hlubokých studní GARDENA 4000/6 Inox č.v. 1474 Návod na použití Čerpadlo pro čerpání vody z hlubokých studní GARDENA Čerpadlo pro čerpání vody z hlubokých studní 4000/6 Inox Vítejte v zahradě GARDENA... Přečtěte si pozorně

Více

Cirkulační čerpadla Wilo TOP-Z

Cirkulační čerpadla Wilo TOP-Z Cirkulační čerpadla Wilo TOP-Z 2 017 210/9712 Technické změny vyhrazeny! Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 13 Z, TOP-Z / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha s.r.o. Obchodní 125, 251 01 Čestlice IČO: 62579207

Více

Návod na instalaci, provoz a údržbu

Návod na instalaci, provoz a údržbu Návod na instalaci, provoz a údržbu TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A Rev. 2014.10.01 Strana 1/24 1.0.0 Obsah 1.0.0 Obsah... 2 2.0.0 Ilustrací... 2 3.0.0 Základní informace... 3 3.1.0 Úvod...3 3.2.0 Oblasti

Více

DUA plus. 00332924-1 edice - 07/2008. NÁVOD K POUžITÍ PRO UžIVATELE

DUA plus. 00332924-1 edice - 07/2008. NÁVOD K POUžITÍ PRO UžIVATELE DUA plus 00332924-1 edice - 07/2008 NÁVOD K POUžITÍ PRO UžIVATELE CZ OBSAH Obsah 1 Symboly použité v příručce...2 2 Řádné použití přístroje...2 3 Úprava vody...2 4 Informace poskytované uživateli...3 5

Více

VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM. Návod Na instalaci a obsluhu

VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM. Návod Na instalaci a obsluhu Bollard VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM Návod Na instalaci a obsluhu Model MPIE2 bez osvělení led MPIE10 s osvětlením led MotoR WiNG400 WiNG400 Napájecí napětí 12vdc 12vdc Jmenovitý výkon 60 W 60 W Příkon 1,2 a

Více

Pásová bruska SB 180

Pásová bruska SB 180 Návod na obsluhu a údržbu Pásová bruska SB 180 Obj. č. N16000514 str.1 ze 10 OBSAH 1 VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 2 VYBALENÍ.3 3 ÚČEL A POUŽITÍ... 3 4 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY... 3 4.1 NEBEZPEČNÍ HROZÍCÍ

Více

Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu

Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu Návod k použití pro Naviják na tlakovou vodu Katalogové číslo: 508048 První použití zařízení je ve smyslu tohoto návodu právním krokem, kterým uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento návod řádně

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 64 61 50 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 64 61 50 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme za Vaši důvěru a za nákup našeho malého bezdrátového pokojového a venkovního teploměru. Tento přístroj dokáže přijímat signály naměřené

Více

Originál návodu BE 6 BE 10

Originál návodu BE 6 BE 10 Originál návodu BE 6 BE 10 2 3 4 Návod k použití Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za důvěru, se kterou jste se při výběru Elektrického nářadí, obrátili na značku Metabo. Každé elektrické nářadí firmy Metabo

Více

Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2

Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2 internet: http: //www.fastra.cz strana 1/13 Souprava uzavíracích přípravků RUP - F2 Návod k obsluze výrobce: FASTRA, s r.o. Libenice 30 - Skalka 280 02 Kolín internet: http: //www.fastra.cz strana 2/13

Více

PALETOVÉ REGÁLY SUPERBUILD NÁVOD NA MONTÁŽ

PALETOVÉ REGÁLY SUPERBUILD NÁVOD NA MONTÁŽ PALETOVÉ REGÁLY SUPERBUILD NÁVOD NA MONTÁŽ Charakteristika a použití Příhradový regál SUPERBUILD je určen pro zakládání všech druhů palet, přepravek a beden všech rozměrů a pro ukládání kusového, volně

Více

Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000. Obj.č. 571010,571011, 571012. Návod k použití

Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000. Obj.č. 571010,571011, 571012. Návod k použití Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000 Obj.č. 571010,571011, 571012 Návod k použití Rozbalování Jestliže při rozbalování zjistíte, že je výrobek poškozený, ihned kontaktujte dodavatele. Kde se

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Systém přívodu vzduchu/odvodu. ecotec pro/plus. Návod k montáži. Návod k montáži. Pro servisního technika VU/VUW INT II../5-3, VU/VUW INT II..

Systém přívodu vzduchu/odvodu. ecotec pro/plus. Návod k montáži. Návod k montáži. Pro servisního technika VU/VUW INT II../5-3, VU/VUW INT II.. Návod k montáži Pro servisního technika Návod k montáži Systém přívodu vzduchu/odvodu spalin pro ecotec pro/plus VU/VUW INT II../-, VU/VUW INT II../- CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str.

Více

Odsavač par se může vzhledově lišit od obrázků znázorněných v této brožuře. Pokyny k používání, údržbě a instalaci však zůstávají stejné.! Tuto broţuru je třeba uchovat k nahlédnutí, kdykoliv bude potřeba.

Více

Návod na obsluhu a údržbu. nýtovacích kleští v kufříku. Obj. č. D 322 315

Návod na obsluhu a údržbu. nýtovacích kleští v kufříku. Obj. č. D 322 315 Návod na obsluhu a údržbu nýtovacích kleští v kufříku Obj. č. D 322 315 Říjen 2002 Vážený zákazníku děkujeme Vám za projevenou důvěru v náš výrobek. Před tím, než začnete s nýtovacími kleštěmi pracovat

Více

Návod pro vestavbu a údržbu GRAF Univerzální Filtr 3 externí a interní

Návod pro vestavbu a údržbu GRAF Univerzální Filtr 3 externí a interní Návod pro vestavbu a údržbu GRAF Univerzální Filtr 3 externí a interní Body popsané v tomto návodu se musí bezpodmínečně zohledňovat. Při nezohlednění, zanikají veškeré nároky na reklamaci. Pro všechna

Více

Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D

Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D Návod k obsluze Zádový postřikovač SOLO 425/475/435/485/473P/473D Upozornění: Před prvním uvedením postřikovače do provozu si důkladně pročtěte tento návod k obsluze a dbejte bezpodmínečně všech bezpečnostních

Více

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY Datum: Počet stran: Strana: TPNM 01/01 10.1.2011 8 1 Tato průvodní dokumentace obsahuje technické podmínky, které stanovují údaje o výrobku,

Více

Návod k použití čerpadel řady TOP D. WILO TOP D

Návod k použití čerpadel řady TOP D. WILO TOP D WILO TOP D strana č. 1 1 Všeobecné... 4 Zapojeni a uvedení do provozu může provést jen odborný personál... 4 1.1 Účel použití... 4 1.2 Údaje o výrobku... 4 1.2.1 Klíč k určování typu... 4 1.2.2 připojení

Více

P-B Z12B-17 P-B Z24B-17. Návod k instalaci propojovací soupravy. www.protherm.cz

P-B Z12B-17 P-B Z24B-17. Návod k instalaci propojovací soupravy. www.protherm.cz P-B Z24B-17 P-B Z12B-17 Návod k instalaci propojovací soupravy CZ verze 0020012528 - v. 1 7/2005 Protherm spol. s r.o., Chrášťany 188, 252 19 Praha-západ, Tel.: 257 090 811, Fax: 252 950 917 www.protherm.cz

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

Strana 1 SLÍDOVÝ TEPELNÝ PANELOVÝ OHŘÍVAČ

Strana 1 SLÍDOVÝ TEPELNÝ PANELOVÝ OHŘÍVAČ Strana 1 SLÍDOVÝ TEPELNÝ PANELOVÝ OHŘÍVAČ INSTRUKCE K PROVOZU Před snahou instalovat a spustit popsaný produkt anebo vykonat jeho údržbu si pečlivě přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 autorizovaný distributor NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 AA 5000 AA 3080 ATMOS Chrást, s.r.o.; Plzeňská 168;

Více

DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití

DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití English Česky DEMINERALIZAČNÍ FILTR Návod k použití Dem 10 1 Dem 10 DEMINERALIZAČNÍ FILTR NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, Chtěli bychom Vám tímto poděkovat za zakoupení našeho Demineralizačního filtru

Více

Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu. ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou. Pool Jet

Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu. ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou. Pool Jet Návod na instalaci a uvedení protiproudého zařízení do provozu ASTRALPOOL 78 a 98 m 3 /h s oválnou tryskou Pool Jet DODÁVKA PROTIPROUDÉHO ZAŘÍZENÍ OBSAHUJE: - návod na instalaci a uvedení do provozu -

Více