OZNÁMENÍ záměru pro zjišťovací řízení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OZNÁMENÍ záměru pro zjišťovací řízení"

Transkript

1 1 OZNÁMENÍ záměru pro zjišťovací řízení Sportovně relaxační areál Česká Lípa, Žizníkov zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění listopad 2014

2 2 OBSAH: ČÁST A. ÚDAJE O OZNAMOVATELI... 5 ČÁST B. ÚDAJE O ZÁMĚRU... 5 B.I.1. Název záměru a jeho zařazení podle přílohy B.I.2. Rozsah záměru... 6 B.I.3. Umístění záměru... 6 B.I.4. Charakter záměru a možnost kumulace s jinými záměry B.I.5. Zdůvodnění potřeby záměru a jeho umístění, včetně přehledu zvažovaných variant a hlavních důvodů pro jejich výběr, resp. odmítnutí B.I.6. Popis technického a technologického řešení záměru B.I.7. Předpokládaný termín zahájení realizace záměru a jeho dokončení B.I.8. Výčet dotčených územně samosprávných celků B.I.9a. Zařazení záměru dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí B.I.9b. Výčet navazujících rozhodnutí podle 10 odst. 4 a správních úřadů, které budou tyto rozhodnutí vydávat B.II. ÚDAJE O VSTUPECH B.II.1. Půda B.II.2. Odběr a spotřeba vody B.II.3. Surovinové a energetické zdroje B.II.4. Nároky na dopravní a jinou infrastrukturu B.III. ÚDAJE O VÝSTUPECH B.III.1. Ovzduší B.III.2. Odpadní vody B.III.3. Odpady B.III.4. Hluk a vibrace B.III.5. Možnost vzniku havárií ČÁST C. ÚDAJE O STAVU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V DOTČENÉM ÚZEMÍ.. 17 C.1. VÝČET NEJZÁVAŽNĚJŠÍCH ENVIRONMENTÁLNÍCH CHARAKTERISTIK DOTČENÉHO ÚZEMÍ C.I.1. DOSAVADNÍ VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ A PRIORITY JEHO TRVALE UDRŽITELNÉHO VYUŽÍVÁNÍ C.I.2. RELATIVNÍ ZASTOUPENÍ, KVALITA A SCHOPNOST REGENERACE PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ C.2. CHARAKTERISTIKA SOUČASNÉHO STAVU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ DOTČENÉM ÚZEMÍ C.2.1. Ovzduší a klima C.2.3. Půda C.2.4. Horninové prostředí a přírodní zdroje C.2.5. Fauna a flóra C.2.6. Ekosystémy C.2.7. Krajina C.2.8. Kulturní památky C.2.9. Jiné charakteristiky životního prostředí ČÁST D. KOMPLEXNÍ CHARAKTERISTIKA A HODNOCENÍ VLIVŮ ZÁMĚRU NA OBYVATELSTVO A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ D.I. CHARAKTERISTIKA PŘEDPOKLÁDANÝCH VLIVŮ ZÁMĚRU NA OBYVATELSTVO A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A HODNOCENÍ JEJICH VELIKOSTI A VÝZNAMNOSTI D.I.1. Vlivy na obyvatelstvo, včetně sociálně ekonomických vlivů D.I.2. Vlivy na ovzduší a klima D.I.3. Vlivy na hlukovou situaci D.I.4. Vlivy na povrchové a podzemní vody D.I.5. Vlivy na půdu... 27

3 D.I.6. Vlivy na horninové prostředí a přírodní zdroje D.I.7. Vlivy na flóru, faunu a ekosystémy D.I.8. Vlivy na krajinu D.I.9. Vlivy na hmotný majetek a kulturní památky D.II. ROZSAH VLIVŮ VZHLEDEM K ZASAŽENÉMU ÚZEMÍ A POPULACI.. 28 D.III. ÚDAJE O MOŽNÝCH VÝZNAMNÝCH NEPŘÍZNIVÝCH VLIVECH PŘESAHUJÍCÍCH STÁTNÍ HRANICE D.IV.OPATŘENÍ K PREVENCI, VYLOUČENÍ, SNÍŽENÍ, POPŘÍPADĚ KOMPENZACI NEPŘÍZNIVÝCH VLIVŮ D.V. CHARAKTERISTIKA NEDOSTATKŮ VE ZNALOSTECH A NEURČITOSTÍ, KTERÉ SE VYSKYTLY PŘI SPECIFIKACI VLIVŮ ČÁST E. POROVNÁNÍ VARIANT ŘEŠENÍ ZÁMĚRU ČÁST F. DOPLŇUJÍCÍ ÚDAJE ČÁST G. VŠEOBECNĚ SROZUMITELNÉ SHRNUTÍ NETECHNICKÉHO CHARAKTERU ČÁST H. PŘÍLOHY

4 4 PREAMBULE Na okraji obce Žizníkov u České Lípy se nachází restaurace U Kerama, která poskytuje zázemí vodákům, trampům a turistům, kteří navštíví řeku Ploučnici. Ploučnice je totiž řeka pro romantiky. Ve vodáckém průvodci je k tomu i zajímavý a lákavý popis: Ploučnice se od ostatních českých řek poněkud liší. Nenajdeš na ní žádné dlouhé jezy ani propustě. Zato se vyznačuje klikatící se plavbou romantickými zákoutími meandrů. Všichni známe okřídlené pořekadlo, že páru, který sjede řeku a cestou se nepohádá, vydrží manželství. Tak na Ploučnici toto pravidlo raději nezkoušejte. Zjistili byste, že se nikdy neoženíte nebo nevdáte. Meandrující řeka Ploučnice tě nenechá, aby ses příliš rozptyloval a neustále zkouší tvoji vodáckou dovednost. Vodácky nejfrekventovanější je horní část Ploučnice z Průrvy na Keramo, kde je konečnou zastávkou restaurace U Kerama. Historie budovy, kde se nachází restaurace U Kerama, spadá až do roku Rodina majitele jej získala v roce 1945, při poválečném osidlování pohraničí. Avšak historie restaurace U Kerama se datuje rokem 1998, kdy se na cca 50 m 2 vybudovala klubovna, ale díky narůstající oblíbenosti došlo k dalšímu rozšíření a 1. června 1999 se slavnostně otevřela hospodu zhruba pro 40 lidí. Oblíbili si ji zejména motorkáři, cyklisté, ale i vodáci, takže následovala výstavba venkovní terasy, sportovního zázemí jako nohejbalové a dětské hřiště, které vytvořil ak. mal. Atila Voros. Proběhla i modernizace baru, výstavba kuchyně a skladových prostor. V současnosti probíhá další etapa ''přestavby. Vzhledem k narůstající oblíbenosti tohoto zařízení, především mezi vodáky, a vzhledem k tomu, že se Ploučnice stává zlatým hřebem vodáckých akcí, je nutné doplnit areál restaurace U Kerama o komplex prvků zahrnující plochy tábořiště pro stany, kempinkové přívěsy a mobilhoumy a další prvky tvořící klasické zázemí (vodáckého) kempu. Záměr rozšíření, respektive jeho vliv na životní prostředí a zdraví lidu popisuje toto oznámení.

5 5 ČÁST A. ÚDAJE O OZNAMOVATELI A.I. Jméno, příjmení, bydliště a telefon na oznamovatele 1. obchodní firma: Petr Marek 2. IČ: bydliště: Žizníkov 12, Česká Lípa zastoupený na základě plné moci: 4. zástupce: Kříž Pavel - Projektová činnost ve výstavbě Rochov 54, Úštěk kontakt: , info@krizprojekce.cz ČÁST B. ÚDAJE O ZÁMĚRU Úvod Záměr výstavby sportovně relaxačního areálu je záměrem vyžadujícím zjišťovací řízení dle přílohy č. 1, kategorie II, zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. B.I. Základní údaje B.I.1. Název záměru a jeho zařazení podle přílohy 1. Sportovně relaxační areál, Česká Lípa - Žizníkov Podle vyjádření Krajského úřadu Libereckého kraje, Odboru životního prostředí a zemědělství č.j. KULK 69132/2014 ze dne (v příloze) je záměr zařazen do: Kategorie II (záměry vyžadující zjišťovací řízení) sloupec B Bod Stálé kempy a místa pro karavany s celkovou kapacitou nad 50 ubytovaných. Bod Tematické areály na ploše nad m 2. Příslušným úřadem v oblasti posuzování vlivů na životní prostředí je tedy v tomto případě Krajský úřad Libereckého kraje, Odbor životního prostředí a zemědělství.

6 6 B.I.2. Rozsah záměru Záměrem oznamovatele je výstavba a provozování sportovně relaxačního areálu, který bude navazovat na stávající restauraci (U Kerama). Jedná se o vybudování prvků pro volnočasové aktivity zahrnující plochy tábořiště pro stany, kempinkové přívěsy a mobilhoumy, hřiště na volejbal, dětské hřiště, multifukční doplňkovou stavbu, brouzdaliště, objekt infocentra a odstavnou plochu vozidel pro areál i stávající restauraci. Plošný rozsah: Plocha areálu jako celku je m 2. Z toho: tábořiště pro stany m 2 tábořiště pro stany, přívěsy a mobilhoumy 960 m 2 hřiště pro míčové hry I 677 m 2 hřiště pro míčové hry II 338 m 2 dětské hřiště 373 m 2 ohniště 266 m 2 hrádek - doplňkový objekt 72 m 2 odstavná plocha pro vozidla I. etapa 155 m 2 odstavná plocha pro vozidla II. etapa 302 m 2 zpevněná plocha otevřené terasy 238 m 2 technická kolna a šatna 67 m 2 brouzdaliště 106 m 2 ostatní plochy m 2 Více o rozdělení ploch se rozepisuje projektová dokumentace Sportovně relaxační areál, zpracované v září 2014 projektantem Pavlem Křížem a to dle přílohy č. 4 k vyhlášce č.499/2006 Sb. ve znění vyhl. č. 62/2013 Sb.) a kapitola B.1.6. B.I.3. Umístění záměru Kraj Obec: Katastrální území: Obec s rozšířenou působností: Stavební úřad: Liberecký Česká Lípa Žizníkov Česká Lípa Česká Lípa Sportovně relaxační areál je navržen na pozemcích p.č. 180, 182 a 210/6 v k.ú Žizníkov u České Lípy, z pozemků p.č. 180 a 182 bude pro areál využita pouze menší část mimo aktivní záplavovou zónu. Plocha v aktivní záplavové zóně bude ponechána v původním stavu.

7 7 Výčet dotčených pozemků obsahuje následující tabulka: Katastrální Č. pozemku dle Výměra parcely Kultura dle KN Číslo LV území KN celkem v m 2 Žizníkov 180 (část) 4017 trvalý travní 5226 porost Žizníkov 182 (část) 1054 ostatní plocha 5226 Žizníkov 210/ trvalý travní porost 5226 Lokalita záměru výstavby sportovně relaxačního areálu - se nachází na okraji zastavěného území obce Žizníkov, místní části České Lípy. Jedná se o travnaté pozemky mezi stávající restaurací U Kerama, komunikací mezi obcí Žizníkov a silnicí II/262 a především přiléhajících k řece Ploučnici. Charakter pozemků je dán jejich dosavadním využíváním a to jako občasné sportoviště a veřejné prostranství pro aktivity občanů Žizníkova, popř. vodáků a návštěvníků restaurace. Jedná se travnaté plochy přímo navazující na stávající zařízení restaurace. Poloha záměru je znázorněna na následujících mapách:

8 (podklad 8

9 Přesná situace záměru převzatá z projektové dokumentace: 9

10 10 B.I.4. Charakter záměru a možnost kumulace s jinými záměry Stavba sportovně relaxačního areálu je určena pro volnočasové aktivity spojené se sportem a pobytem v přírodě, bez hudební produkce. Záměr je vhodným doplněním stávajícího zařízení, kterým je restaurace U Kerama o plochy pro rekreanty (zejména vodáky), jejich ubytování ve stanech, karavanech a mobilhousech, a dále je cílem záměru v areálu připravit plochy pro sportovní a rekreační vyžití (hřiště, dětské hřiště, brouzdaliště apod.). Kumulace záměru s jinými záměry V okolí výstavby kempu nedochází k výstavbě podobného zařízení. Tím nedojde ke kumulaci s žádným jiným projektem. Níže je na převzaté mapě vyznačené aktuální rozmístění totožných anebo podobných zařízení, přičemž je patrné, že zařízení tohoto typu v nejbližším okolí České Lípy, respektive na toku Ploučnice od Průrvy ke Keramu, chybí a to se ve vodáckých průvodcích jednoznačně uvádí, že nejvyhledávanějším úsekem Ploučnice je právě tento úsek. Takže umístění zařízení je v tomto případě ideální. (podklad: Dle informačního systému EIA ( nejsou v širším okolí záměru k datu zpracování oznámení plánované realizace jiných záměrů, při nichž by mohlo docházet ke kumulaci vlivů.

11 11 B.I.5. Zdůvodnění potřeby záměru a jeho umístění, včetně přehledu zvažovaných variant a hlavních důvodů pro jejich výběr, resp. odmítnutí Stavba areálu je vhodnou rekultivací území, které již bylo využíváno pro tyto účely. Vhodnost umístění je dána řekou Ploučnicí, se kterou pozemky přímo sousedí. Základní výhodou pro umístění je návaznost na již plně fungující restauraci. Umístění záměru a jeho výhodnost je popsána v předcházejících kapitolách. Přehled zvažovaných variant Záměr je jednovariantní. B.I.6. Popis technického a technologického řešení záměru Podrobný popis technického řešení je uvedený v projektové dokumentaci. Areál zahrnuje tyto na sebe funkčně navazující části: tábořiště pro mobilní stany - zatravněná plocha stávající; tábořiště pro stany, přívěsy a mobilhoumy - zatravněná plocha stávající; přístaviště - dřevěné plovoucí molo stávající; prostor pro ohniště - zatravněná plocha stávající; hřiště na volejbal - štěrkopísková plocha stávající; oplocení hřiště je navrženo ze snímatelné síťoviny zavěšené na ocelové sloupky; dětské hřiště, písek + prolézačky stávající (bez skrývky ornice); brouzdaliště - betonová konstrukce s výstelkou z PVC folie; hrádek - doplňková stavba areálu stavba z pískovcových kvádrů a výplněmi otvorů umožňujícími zaplavení o odtok povodňové vody; zpevněné plochy betonová zámková dlažba s konstrukčními vrstvami; umývárna nádobí pro tábořiště a technická kolna, šatny - objekty mino Q 100 ; cesty (štěrkopískový povrch bez skrývky ornice). Hygienické zázemí pro navrhované tábořiště bylo vybudováno v předstihu a je zkolaudováno v objektu restaurace. Technické požadavky odpovídají článku 2.2 ČSN EN ISO Kategorie ubytování, v bodě je veřejné tábořiště (stejně jako karavan park, prázdninový park, turistický kemp, turistický park) definováno jako ohraničená plocha s hygienickým zařízením, poskytující některé z následujících forem ubytování: stany, turistické karavany, obytné automobily, mobilní prázdninové domy, chaty a bungalovy s centrálním vybavením pro zábavu a sport nebo bez něho, s obchody a restauracemi.

12 12 1. Přípravné práce Před zahájením stavebních prací bude sejmuta ornice z ploch, které jsou součástí ZPF, v předpokládaném objemu cca 100 m 3 a ta bude v rámci rekultivace použita k vyrovnání nerovností na přilehlém pozemku p.č. 180 (trvalý travní porost). 2. Výstavba Stavba je členěna na etapy: 1. etapa - stání vozidel pro restauraci; 2. etapa - ostatní části areálu; 3. etapa - hrádek doplňkový objekt. Přístupová komunikace Přístup k vlastnímu areálu je stávající a bude zachován, tedy z parkoviště a zázemí stávající restaurace. Zabezpečení lokality Lokalita nebude oplocená. Dozor zajišťuje obsluha restaurace. Počet zaměstnanců Na místě nebude vytvořené žádné trvalé pracoviště, dohled bude provádět provozovatel a zaměstnanci stávajícího zařízení a dále při potřebě (např. sportovní a jiné akce) jím pověřené osoby. Údržba areálu Údržba areálu spočívá především v drobných opravách, úklidu a kosení travních porostů. Forma údržby bude prováděna šetrnými postupy, které jsou vhodné na pozemcích přiléhající k přírodnímu prostředí. Zvláště bude dbáno na ochranu břehů a toku řeky Ploučnice, která je důležitým prvkem v území a potřebná k provozu zařízení. B.I.7. Předpokládaný termín zahájení realizace záměru a jeho dokončení Předpokládaný termín zahájení: březen 2015 Předpokládaný termín dokončení: červen 2015, popř. červen 2016 B.I.8. Výčet dotčených územně samosprávných celků Město Česká Lípa.

13 13 B.I.9a. Zařazení záměru dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Záměr podléhá zjišťovacímu řízení procesu EIA, je zařazen dle Přílohy č. 1 zákona č. 100/2001 Sb., do Kategorie II., bod Stálé kempy a místa pro karavany s celkovou kapacitou nad 50 ubytovaných a bod Tematické areály na ploše nad m 2. B.I.9b. Výčet navazujících rozhodnutí podle 10 odst. 4 a správních úřadů, které budou tyto rozhodnutí vydávat Spojené řízení rozhodnutí o umístění stavby podle 79 a 92 odst. 1 stavebního zákona a stavební povolení podle 115 stavebního zákona. Stavební úřad: Městský úřad Česká Lípa. B.II. ÚDAJE O VSTUPECH B.II.1. Půda Záměr je realizován na pozemcích stavebníka. Dotčeny budou následující pozemky: Katastrální Č. pozemku dle Výměra parcely Kultura dle KN Číslo LV území KN v m 2 Žizníkov 180 (část) 4017 trvalý travní 5226 porost Žizníkov 182 (část) 1054 ostatní plocha 5226 Žizníkov 210/ trvalý travní porost 5226 Ornice sejmutá z pozemků p. č. 180 (část) a 210/6, které jsou součástí ZPF, v předpokládaném objemu cca 100 m 3 bude v rámci rekultivace použita k vyrovnání nerovností na přilehlém pozemku p.č. 180 (trvalý travní porost) pozemek je ve vlastnictví stavebníka. Záměr podléhá odnětí pozemků ze zemědělského půdního fondu podle 9 zákona č. 334/1992 Sb. v platném znění. Žádost se podává na příslušný orgán ochrany ZPF. B.II.2. Odběr a spotřeba vody Vlastní provoz areálu nebude samostatně napojený na rozvody pitné anebo užitkové vody, dodávka pitné a užitkové vody bude zajišťována do stávajícího zařízení (restaurace). Zdrojem vody je veřejný vodovodní řád.

14 14 B.II.3. Surovinové a energetické zdroje Sportovně relaxační areál je na energie a suroviny nenáročný. Všechny energie (elektrická energie, PHM apod.) budou zajišťovány prostřednictvím stávající provozovny restaurace, jejíž nedílnou součástí se areál stane. B.II.4. Nároky na dopravní a jinou infrastrukturu Areál je napojený na stávající dopravní řešení. Situace se nemění. V rámci vlastního prostoru bude pouze vybudovaná vnitroareálová nezpevněná komunikace. Napojení na inženýrské sítě není vyžadováno anebo bude zajištěno prostřednictvím stávajícího zařízení restaurace (zejména voda a elektrická energie). B.III. ÚDAJE O VÝSTUPECH B.III.1. Ovzduší Vzhledem k charakteru, ploše a kapacitě záměru včetně předpokládané zátěže z dopravy (odhad příjezdů a odjezdů) nebyla pořizována rozptylová studie ani další jiné matematické modely. Zdroje emisí budou představovány pouze dopravou, vzhledem k malé kapacitě lze konstatovat, že zatížení bude minimální. Intenzita dopravy ve špičkové hodině není pro tento typ areálu stanovena. Proto se uvažuje hodnota horního odhadu z různých areálů obdobného typu. Pro běžný režim je uvažováno s příjezdy a odjezdy denně, tzn. s jednosměrnými pohyby za den. V případě uvažovaného maximálního zatížení, cca 65 příjezdů a odjezdů denně (čtyřnásobek běžné kapacity, například při jednorázových akcích) bude emisní zatížení následující: Zdroj Emise NO x Emise NO x Emise CO Emise CO Emise Emise (g/s) (g/den) (g/s) (g/den) benzen (g/s) benzen (g/den) parkoviště 0, ,02 0, ,73 0, ,31 doprava 0, ,09 0,0031 9,58 0, ,12 vyvolaná na místní komunikaci Sekundová emise byla stanovena pro špičkovou četnost pojezdů vozidel a z průměrné délky pojezdu vozidel potřebné pro zaparkování. Před vyjetím a po zaparkování se uvažuje s chodem motoru 20 s. Vzhledem k malému celkovému nárůstu dopravy na stávajícím parkovišti a místní komunikaci budou emise způsobené průjezdem minimální.

15 15 B.III.2. Odpadní vody Odpadní vody Provozem záměru nebudou vznikat technologické odpadní vody. Hygienické zázemí (splaškové odpadní vody) pro navrhované tábořiště bylo vybudováno v předstihu a je zkolaudováno v objektu restaurace. Srážkové vody Srážkové vody volně zasakují do terénu, resp. mohou povrchově odtékat ve směru sklonu terénu. B.III.3. Odpady Odpady vznikající během výstavby záměru Přehled odpadů pravděpodobně vznikajících v průběhu rekultivačních prací a jejich zařazení dle vyhlášky č. 381/2001 Sb., do příslušných katalogových čísel: Katalogové číslo Název odpadu odpadu Odpad rostlinných pletiv Železo o ocel Zemina a kamení neuvedené pod Použité stavební dřevo Směsné stavební a demoliční odpady neuvedené pod čísly , , Směsný komunální odpad Odpady, vzniklé, v rámci výstavby záměru nebudou shromažďovány a budou neprodleně odevzdány oprávněné osobě v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb., o odpadech, ve znění pozdějších předpisů. Odpady vznikající během provozu Během provozu je předpokládán vznik odpadů: Odpad rostlinných pletiv Papír a lepenka Sklo Biologicky rozložitelný odpad z kuchyní a stravoven Plasty Směsný komunální odpad Již v současné době je zajištěno oddělené shromažďování (kontejnery l) odpadů a to směsný komunální odpad a separační kontejnery na papír, PET a sklo. Jedná se o odpadové hospodářství restaurace.

16 16 B.III.4. Hluk a vibrace Záměr je situován do sousedství zastavěného území včetně ploch pro bydlení. Hluk Hlavním zdrojem hluku v areálu kempu je doprava na parkovišti, příjezd a odjezd hostů, zásobování a dovoz a odvoz lodí. Případný hluk z provozu, který nebude původem od stacionárních zdrojů, může být regulován obecně závaznou vyhláškou. Zápach, záření, vibrace V rámci realizace záměru nejsou použity žádné materiály, které by byly zdrojem zápachu. Také zde nebude instalováno žádné technologické zařízení, které by bylo zdrojem vibrací nebo záření. B.III.5. Možnost vzniku havárií Realizace a provoz navrženého záměru nevytváří rizika havárií. Rizika havárií zůstávají na úrovni nepředvídatelných živelných katastrof.

17 17 ČÁST C. ÚDAJE O STAVU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V DOTČENÉM ÚZEMÍ C.1. VÝČET NEJZÁVAŽNĚJŠÍCH ENVIRONMENTÁLNÍCH CHARAKTERISTIK DOTČENÉHO ÚZEMÍ (například územní systémy ekologické stability krajiny, zvláště chráněná území, přírodní parky, významné krajinné prvky, území historického, kulturního nebo archeologického významu, území hustě zalidněná, území zatěžovaná nad míru únosného zatížení, staré ekologické zátěže, extrémní poměry v dotčeném území) C.I.1. DOSAVADNÍ VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ A PRIORITY JEHO TRVALE UDRŽITELNÉHO VYUŽÍVÁNÍ Cílem záměru je provést výstavbu sportovně relaxačního areálu jako navazujícího zařízení na stávající restauraci v obci Žizníkov. Jedná se o zařízení pro turistický ruch, zejména pro potřeby rekreantů, turistů, trampů a vodáků. Vodáci na řece Ploučnici jsou základní cílovou skupinou. Navržený záměr je situován do okrajové části obce Žizníkov u řeky Ploučnice. Jedná se o oblast určenou k tomuto využití územním plánem města Česká Lípa (občanská vybavenost informace z ÚP v příloze). V blízkém okolí se nachází hlavní komunikace Česká Lípa Zákupy - Mimoň. Záměr rekultivuje prostor, který je již nyní využívaný na volnočasové aktivity občanů a turistů. C.I.2. RELATIVNÍ ZASTOUPENÍ, KVALITA A SCHOPNOST REGENERACE PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ Současný stav lze hodnotit jako území pozměněné lidskou činností, s poškozeným rostlinným pokryvem (ruderální bylinná společenstva, kulturní trávníky, plochy bez vegetace aj.). Území je součástí zastavěného území obce Žizníkov a těsně přiléhá k restauraci U Kerama a komunikaci. Z další strany ale přiléhá k řece Ploučnici, která má v dané lokalitě přírodní meandrující koryto a je vyhlášena evropsky významnou lokalitou a přírodní památkou. ÚZEMNÍ SYSTÉM EKOLOGICKÉ STABILITY KRAJINY Záměr respektuje územní systém ekologické stability krajiny. Místo záměru nepostihuje přímo žádný prvek nadregionálního ani regionálního ÚSES. Stávající ani navržená biocentra či biokoridory do zájmového území nezasahují a jsou situovány v takových vzdálenostech, kde mohou být jen málo ovlivněny výstavbou ani provozem.

18 18 Záměr je ale v sousedství lokálních prvků ekologické stability vymezené v dokumentaci ÚSES. Tyto prvky jsou prostorově totožné s EVL Horní Ploučnice a novou PP Niva Ploučnice u Žizníkova. Jedná se o lokální biocentrum č MOKŘAD U ŽIZNÍKOVA a lokální biokoridor 1014/1044 PLOUČNICE. ZVLÁŠTĚ CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ Na ploše záměru se nenacházejí velkoplošná ani maloplošná chráněná území ve smyslu zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ani jím nejsou významně dotčena prostorově, kontaktně ani zprostředkovaně. Plocha záměru v malém úseku přímo sousedí s chráněným územím: Přírodní památka Niva Ploučnice u Žizníkova Meandrující neregulovaný tok Ploučnice s navazujícím komplexem mokřadů a populacemi vzácných druhů organizmů na tato přírodní stanoviště vázané, zejména populacemi klínatky rohaté (Ophiogomphus cecilia), modráska bahenního (Phengaris nausithous), modráska očkovaného (Phengaris teleius), ohniváčka černočárného (Lycaena dispar), lososa obecného (Salmo salar) a vydry říční (Lutra lutra). (zdroj: Návrh plánu péče o PP DAPHNE) Ochranné pásmo přírodní památky bylo v zastavěné, území obce Žizníkov sníženo a je vymezeno tokem Ploučnice.

19 19 VÝZNAMNÉ KRAJINNÉ PRVKY Z významných krajinných prvků definovaných v zákoně č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny (ekologicky, geomorfologicky nebo esteticky hodnotná část krajiny, která utváří její vzhled nebo přispívá k udržení její stability lesy, rašeliniště, vodní toky, jezera, údolní nivy) je záměr umístěn mimo VKP, ale přímo s významným krajinným prvkem sousedí (VKP ex lege tok řeky Ploučnice). NATURA 2000 Lokalita záměru se přímo nenachází v žádné ptačí oblasti ani evropsky významné lokalitě (EVL), ale je v přímém sousedství s EVL Horní Ploučnice: Evropsky významná lokalita CZ Horní Ploučnice Území EVL se rozkládá v nivě Ploučnice, Ještědského, Panenského a Hradčanského potoka, v oblasti ležící východně od České Lípy. V lokalitě je zahrnuta bohatě meandrující niva Ploučnice s řadou mrtvých ramen a soustava pěti rybníků propojených Hradčanským potokem. Jedná se o převážně zalesněné území s porosty mokřadních olšin, podmáčených smrčin a rašelinných borů, borových doubrav a v rybniční soustavě s plochami makrofytní vegetace a bezlesí převážně mokřadního charakteru. Lokalita je významným místem pro rozmnožování lososa atlantského. Na vlhkých extenzivně obhospodařovaných loukách se vyskytují přástevník kostivalový, modrásci bahenní a očkovaný, v břehových porostech vážka klínatka rohatá, vrkoč bažinný a vydra říční. Rozsah EVL v řešeném území je na níže uvedené mapě: (zdroj: Krajský úřad Libereckého kraje ve svém vyjádření č.j. KULK 69132/2014 ze dne vyloučil (dle 45i zákona o ochraně přírody a krajiny v platném znění) významný vliv záměru na tuto evropsky významnou lokalitu: Záměr nemůže mít samostatně ani ve spojení s jinými záměry významný vliv na evropsky významné lokality ani ptačí oblasti.

20 20 Zároveň jako dotčený orgán ochrany přírody a krajiny sdělil, že předmětný záměr pro svůj rozsah nemůže poškodit nebo zničit významný krajinný prvek (vodní tok řeky Ploučnice) ani nemůže ohrozit či oslabit jeho ekologicko-stabilizační funkci, proto nebude vydávat samostatné stanovisko k zásahu do VKP podle ustanovení 4 odst. 2 zákona o ochraně přírody a krajiny. ÚZEMÍ HISTORICKÉHO, KULTURNÍHO NEBO ARCHEOLOGICKÉHO VÝZNAMU V zájmovém území se nenacházejí krajinné a vesnické památkové zóny ani kulturní či památkové objekty. Archeologické nálezy přímo v místě záměru a jeho okolí nebyly zaznamenány. C.1.3. Území hustě zalidněná Záměr leží v oblasti mimo hustě zalidněná území, přestože je součástí zastavěného území. C.1.4. Území zatěžovaná nad míru únosného zatížení (včetně starých ekologických zátěží) Na zájmové ploše ani v jejím nejbližším okolí nejsou evidovány žádné staré zátěže (zdroj: Extrémní poměry se v dotčeném území nevyskytují a v souvislosti se záměrem nenastanou. C.2. CHARAKTERISTIKA SOUČASNÉHO STAVU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V DOTČENÉM ÚZEMÍ (například ovzduší a klima, voda, půda, horninové prostředí a přírodní zdroje, fauna a flóra, ekosystémy, krajina, obyvatelstvo, hmotný majetek, kulturní památky) C.2.1. Ovzduší a klima Zájmové území patří do klimatické oblasti mírně teplé, regionu MT7 (mírně teplý, mírně suchý až mírně vlhký s mírnou zimou). Podnebí Žizníkova je charakterizováno jeho umístěním v mírně teplé oblasti (teploty nadprůměrné, srážky podprůměrné). Průměrné roční teploty se pohybují v rozmezí 7-8 C. Nejteplejší měsíc v roce je červenec, nejchladnější leden. Časté jsou teplotní inverze. Průměrné roční srážky jsou limitovány terénními podmínkami území. Pro toto nížinné pásmo jsou charakteristické nižší srážky kolem 600 mm.

21 21 Území nenáleží do území vyjmenovaných oblastí se zhoršenou kvalitou ovzduší oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší jsou území v rámci zóny nebo aglomerace, kde je překročena hodnota imisního limitu u jedné nebo více znečišťujících látek a stanovuje je Ministerstvo životního prostředí ČR. Kvalita ovzduší oblasti je považována za velmi dobrou, nicméně dle informací ČHMÚ, SZÚ a Městského úřadu Česká Lípa může docházet k překročení ukazatele PM 10. C.2.2. Voda Hydrologicky leží předmětné území v povodí Ploučnice, č. hydrologického pořadí Pozemky záměru se zčásti nacházejí v záplavovém území Q 100 toku Ploučnice, část plochy je v AZZÚ (aktivní záplavová zóna území). Viz. mapa dále. Stavby v záplavovém území jsou v projektové dokumentaci navrženy dle požadavků vyhlášky MMR č. 268/2009 Sb., o technických požadavcích na stavby 9 odst. 5, Mechanická odolnost a stabilita, a budou dodrženy pro stavbu hrádek - doplňková stavba areálu - podmínky pro záplavové území: a) konstrukce staveb pod úrovní hladiny, pro kterou bylo stanoveno záplavové území, musí být navrženy na mimořádné zatížení, zejména při povodni a jejím opadnutí (bude doloženo statickým posudkem), b) při povodni musí stavebně technické řešení staveb umožňovat gravitační odtok vody z nejnižšího podlaží nebo musí být navrženo zařízení pro jednoduché odčerpávání vody z budov, (řešeno výplněmi otvorů), c) nejnižší obytné podlaží se navrhuje tak, aby nosná konstrukce podlah byla nad úrovní hladiny rozhodné pro stanovení záplavového území, (stavba nezahrnuje obytné prostory), d) pokud je stavba, některá její část nebo součást chráněna před vniknutím vody při povodni, musí být odolná také proti vyplavání a překlopení. Pro podzemní nádrže na látky, které mohou ohrozit jakost nebo zdravotní nezávadnost vod, je požadován stupeň bezpečnosti 2 a vyšší nebo posouzení mezních deformací připojovacích potrubí - žádná část stavby nebude chráněna proti vniknutí vody (stavba nebude napojena na ZTI). Oplocení hřišť pro míčové hry je navrženo dle 7 odst. 3 uvedené vyhlášky: V záplavovém území nesmí typ oplocení pozemku a použitý materiál zhoršovat průběh povodně, oplocení pozemku musí být zejména snadno demontovatelné bez pevné podezdívky a musí umožnit snadný průchod povodňových průtoků (oplocení bude tvořit síť napnutá mezi kovové sloupky, zasunované do otvorů pod úrovní terénu nebo dřevěná demontovatelná plotová pole).

22 22 Vzhledem k tomu, že záměr je situován v záplavovém území toku, byl vydán souhlas vodoprávního úřadu podle 17 vodního zákona v platném znění č.j. MUCL /2014 ze dne Mapa záplavového území: (zdroj: C.2.3. Půda Z půd v území převažují gleje fluvické zrašelinělé a gleje fluvické histické na nivních uloženinách, středně těžké až velmi těžké, trvale pod vlivem hladiny vody v toku. Záměr se nachází na pozemcích, které jsou součástí zemědělského půdního fondu, ale jedná se o trvalé travní porosty, které nejsou již dlouhou dobu zemědělsky využívány. Pozemky ZPF náleží k BPJ C.2.4. Horninové prostředí a přírodní zdroje a) Geomorfologie Území náleží do provincie Česká tabule a je zde reprezentované celkem Ralská pahorkatina (VIA 1). b) Geologie Povrch v okolí České Lípy je z velké části tvořen svrchnokřídovými sedimenty faciální lužické oblasti české křídové pánve ve stratigrafickém rozsahu svrchní turon až coniak. Plošně nejrozsáhlejší jsou komplexy sedimentů, náleží k březenskému, teplickému a zejména jizerskému souvrství (vůdčí jednotka území dominující např. v

23 23 Dokeské pahorkatině). Z petrologického hlediska převažují křemenné pískovce a v menší míře i pískovce jílovité, slinité a vápnité. Pro hrubozrnnější pískovce jizerského souvrství jsou charakteristické i železité inkrustace, které byly v minulosti i předmětem těžebního zájmu (např. Schachtstein u Hamru na Jezeře). V pásu vedoucím od Stružnice přes Českou Lípu až k Mimoni se hojně objevují vápnité jílovce a slínovce. V řešeném území se především uplatňují kvartérní holocénní náplavy, které reprezentují nejmladší fluviální sedimenty a vyplňují nivy prakticky všech vodotečí. Nejlépe vyvinutou holocénni nivu má Ploučnice v okolí České Lípy. c) Oblasti surovinových zdrojů a jiných přírodních bohatství Záměr se nenachází v v žádném chráněném ložiskovém území, dobývacím prostoru apod.: (zdroj: C Fauna a flóra Biologický průzkum: Pro záměr bylo vypracováno orientační biologické posouzení lokality Sportovně relaxační areál, Česká Lípa, Žizníkov, zjednodušená biologická studie zaměřená na popsání charakteru pozemku a vhledem k termínu zpracování je uvedený jen přehled rozpoznatelných druhů rostlin a živočichů. Použity byly i částečně znalosti z dřívějších provedených inventarizačních průzkumů prováděných autorem v oblasti. I přes velmi nevhodný termín zpracování je studie základním podkladem, který dokumentuje stav bioty na pozemcích záměru. Stav sousedících prvků, zejména EVL Horní Ploučnice a nově také PP Niva Ploučnice u Žizníkova je dostatečně popsán v jiných dokumentacích. Vliv záměru byl rovněž posuzován orgánem ochrany přírody a krajiny se stejnými závěry jako jsou závěry biologického posouzení. Biologické posouzení lokality tvoří samostatnou přílohu oznámení.

24 24 Závěry posouzení v dané lokalitě jsou následující: Flóra Území je z hlediska květeny téměř bezcenné, respektive degradované. Jedná se především o vegetaci kulturního dosévaného trávníku s převahou jílku vytrvalého a jetelu plazivého, popřípadě druhy ruderálními na okrajích plochy. Částečně mohou pronikat odolné mokřadní druhy z rozhraní břehu Ploučnice. Ve zkoumaném území bylo zjištěno pouze 31 taxonů cévnatých rostlin, z toho 14 ruderálních anebo plevelných. Nevyskytuje se žádný zvláště chráněný druh, resp. druh uvedený v příloze č. 2 vyhlášky, výskyt zvláště chráněného druhu rostliny lze s jistotou vyloučit. Pokud byly některé jednotlivé druhy přehlédnuty, pak náleží ze 42 % pravděpodobností ke skupině ruderálů. Fauna Fauna sestává z druhů eurytopních, nestálých migrantů a druhů vázaných na potravní nabídku. Vlastní lokalitu trvale osídlily pouze 2 druhů savců a početnost trvalé vazby ptáků nelze vzhledem k době průzkumů přesně stanovit. Ptáci v ploše řešeného území s jistotou nehnízdí. Z obratlovců bylo zjištěno 7 druhů ptáků a 7 druhů savců a žádný není zvláště chráněný (uvedený v příloze č. 3 vyhlášky). Jedná se o zcela obecnou faunu obývající plochy synantropní, popřípadě přes tyto plochy přecházející. Z významných migrantů může být zastižena pouze vydra říční. C.2.6. Ekosystémy Regionální a lokální územní systém ekologické stability Posuzovaná plocha se nachází na katastrálním území, pro něž je zpracován lokální i regionální územní systém ekologické stability. Popis územního systému ekologické stability je uvedený v kapitole C.1.2. C.2.7. Krajina Krajinný ráz, kterým je ve smyslu 12 zákona o ochraně přírody a krajiny, zejména přírodní, kulturní a historická charakteristika určitého místa či oblasti, je chráněn před činností snižující jeho estetickou a přírodní hodnotu. Prostor, jehož krajinný ráz může být ovlivněn, je možno vymezit jako základní krajinářský celek. Charakteristika krajinářského celku: přírodní charakteristika: viz. výše v textu.

25 25 estetická charakteristika Vymezený krajinný prostor je pozměněn lidskou činností, jedná se o rozhraní zastavěného území a významného krajinného prvku (niva Ploučnice). Cílem záměru je upravit areál tak, aby vyhovoval estetickému vnímání blíže přírodnímu prostředí. Niva Ploučnice je jednoznačně významným estetickým a přírodním prvkem. Tuto přírodní a estetickou hodnotu záměr víceméně využívá (atraktivní prostředí pro rekreanty, turisty, trampy a vodáky) a tak není cílem záměru tyto hodnoty snižovat. historická a kulturní charakteristika: V prostoru nejsou krajinné památkové zóny, kulturní památkové objekty ani technické památky. pohledové aspekty: Pohledově dojde k malým změnám stávající lokality. Nedojde k navýšení terénu v blízkosti řeky (nad hranu břehu). Vzhledem zakomponování do okolního terénu bez převýšení nad současný terén nebude narušen horizont, celkově bude prostor pohledově skrytý vlastní morfologií terénu a stávající zástavbou. V místě krajinného rázu byly identifikovány estetické a přírodní a další hodnoty spoluurčující krajinný ráz, které mají zákonnou ochranu, ale jež nebudou negativně dotčeny plánovanou výstavbou. Záměr nemůže způsobit podstatné změny v krajinném rázu. C.2.8. Kulturní památky V zájmovém území nejsou evidovány architektonické a historické památky ani archeologická naleziště. C.2.9. Jiné charakteristiky životního prostředí Jiné charakteristiky nejsou vzhledem k charakteru záměru významné. ČÁST D. KOMPLEXNÍ CHARAKTERISTIKA A HODNOCENÍ VLIVŮ ZÁMĚRU NA OBYVATELSTVO A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. D.I. CHARAKTERISTIKA PŘEDPOKLÁDANÝCH VLIVŮ ZÁMĚRU NA OBYVATELSTVO A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A HODNOCENÍ JEJICH VELIKOSTI A VÝZNAMNOSTI. D.I.1 Vlivy na obyvatelstvo, včetně sociálně ekonomických vlivů Navržená stavba areálu je situována na pozemku v okrajové části obce. Provoz a výstavba navrženého parkoviště prakticky neovlivní ani hlukové klima, ani kvalitu ovzduší v oblasti. Nejbližší chráněné objekty jsou rodinné domy, které nebudou téměř ovlivněny. Proto vlivy na obyvatelstvo budou naprosto minimální.

26 26 Zdravotní rizika Vzhledem k charakteru, kapacitě a rozsahu záměru nepředstavuje výstavba sportovně relaxačního areálu žádná zdravotní rizika pro obyvatele. Ekonomické a sociální důsledky Vzhledem k charakteru stavby lze hovořit o okamžitých ekonomických vlivech. Jedná se o důležitý počin v rámci turistického ruchu v dané oblasti, vyplňující stávající poptávku a zlepšující služby, nabídku volnočasových aktivit a v neposlední řadě i zlepšující stav prostředí. Kapacita a nabídka služeb v tomto rozsahu je důležitá pro zařazení zařízení do celostátních propagačních materiálů a databází. Narušení faktoru pohody Při dodržení všech opatření při výstavbě a provozních řádů během užívání nebude docházet v životním prostředí nejbližší obytné zástavby k narušení faktoru pohody. D.I.2. Vlivy na ovzduší a klima Vzhledem k charakteru, kapacitě a rozsahu záměru není nutné provádět měření vlivů na ovzduší, součástí záměru není žádný stacionární (vyjmenovaný anebo nevyjmenovaný) zdroj znečištění ovzduší. Nepředpokládá se zhoršení ovzduší ani od automobilové dopravy vzhledem k nízkému odhadu emisí, k blízké vzdálenosti od komunikace, kde dochází k hlavnímu znečistění oblasti a vzhledem k situaci ve vůastním zastavěném území. Provozem sportovně relaxačního areálu nedojde ke zhoršení kvality ovzduší. D.I.3. Vlivy na hlukovou situaci Hlavním zdrojem hluku v areálu kempu je doprava na parkovišti, příjezd a odjezd hostů, zásobování a dovoz a odvoz lodí. K mírnému zvýšení hluku může dojít během výstavby, ale nebudou překročeny limity pro venkovní prostor, jenž činí limitní hodnoty hlukové zátěže stanovené dle Nařízení vlády č. 502/2000 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací a to 55 db(a) pro den a 45 db(a) pro noc. Provozem sportovně relaxačního areálu nedojde ke zhoršení hlukové situace v obci. D.I.4. Vlivy na povrchové a podzemní vody Vlivy na vodu mohou nastat v důsledku: - ovlivnění odtokových poměrů, - vypouštěním odpadních vod.

27 27 Ovlivnění odtokových poměrů Jedná se o zajištění vsaku srážkových vod na budoucích zpevněných a zastavěných plochách. Navrženo je přirozené vsakování do půdních vrstev. Vypouštění odpadních vod Splaškové odpadní vody v areálu nevznikají. Budou využívány zařízení v přilehlé restauraci, která je napojená na ČOV. Provozem sportovně relaxačního areálu nedojde ke zhoršení nakládání s dešťovými anebo splaškovými vodami, nedojde rovněž ke znečištění toku Ploučnice a nedojde ke změně anebo zhoršení odtokových poměrů. Situaci v záplavovém území Q 100 řeší projektová dokumentace. D.I.5. Vlivy na půdu Bude sejmuta ornice z pozemků, které jsou součástí zemědělského půdního, v předpokládaném objemu cca 100 m 3 a tato bude v rámci rekultivace použita k vyrovnání nerovností na přilehlém (nezastavěném) pozemku p.č. 180 a to na základě souhlasu orgánu ochrany ZPF. Vzhledem k charakteru pozemků není stávající vrstva a kvalita ornice významná. Provozem sportovně relaxačního areálu nedojde ke zhoršení stavu zemědělské půdy a zúrodnění schopné vrstvy pozemků. D.I.6. Vlivy na horninové prostředí a přírodní zdroje Nedojde k negativnímu ovlivnění horninového prostředí. D.I.7. Vlivy na flóru, faunu a ekosystémy Vlivy na flóru a faunu a ekosystémy jsou potencionálně významným negativním vlivem. Dle závěru zpracovaného orientačního biologického hodnocení nebyly zjištěny v ploše záměru zvláště chráněné druhy rostlin a živočichů uvedené v přílohách vyhlášky MŽP ČR č.395/1992 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č.114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, v platném znění. Vlivy na zvláště chráněné druhy Ploučnice byly vyloučeny, rovněž tak byl orgánem ochrany přírody a krajiny vyloučený významný vliv na EVL a VKP. Největším potencionálním vlivem je vliv na migraci vydry říční (Lutra lutra). Podrobnosti jsou uvedeny v orientačním biologickém posouzení.

28 28 Druhová diverzita posuzované lokality je nízká a odpovídá charakteru vegetačního krytu, kterým je kulturní trávník, popř. plochy ruderální a plochy bez vegetace. Je nutné dbát na technologickou kázeň během výstavby a dále se zdržet všeho co by mohlo poškodit přilehlé biotopy. Areál a přírodní složka musí koexistovat v naprosté shodě. Stavba a provoz nesmí negativně ovlivňovat řeku Ploučnici a to významně negativními vlivy jako např. znečišťováním vody, zraňováním břehů, ukládáním odpadů ze zeleně, vytvářením migračních překážek anebo přímým negativním ovlivňováním populací rostlin a živočichů nad rámec běžné údržby. Vhodné je rovněž vhodnou formou působit na návštěvníky areálu. D.I.8. Vlivy na krajinu Nedojde k negativnímu ovlivnění krajiny. D.I.9. Vlivy na hmotný majetek a kulturní památky Záměr je realizován na pozemcích stavebníka a jeho cílem je zhodnocení stavu nemovitostí a pozemků, jedná se o investici. Realizací nedojde k negativnímu ovlivnění hmotného majetku ani kulturních památek. D.II. ROZSAH VLIVŮ VZHLEDEM K ZASAŽENÉMU ÚZEMÍ A POPULACI Vzhledem k velikosti dotčeného území a populace lze vlivy za předpokladu dodržení doporučených a preventivních opatření a realizace kompenzačních opatření, označit jako nevýznamné. D.III. ÚDAJE O MOŽNÝCH VÝZNAMNÝCH NEPŘÍZNIVÝCH VLIVECH PŘESAHUJÍCÍCH STÁTNÍ HRANICE Navrhovaný záměr nebude mít žádné nepříznivé vlivy přesahující státní hranice. D.IV. OPATŘENÍ K PREVENCI, VYLOUČENÍ, SNÍŽENÍ, POPŘÍPADĚ KOMPENZACI NEPŘÍZNIVÝCH VLIVŮ Výstavba a provoz zařízení nepředstavuje významné riziko vzniku havárií s následnými dopady na složky životního prostředí. Vzhledem k charakteru, kapacitě a rozsahu záměru jsou doporučení pouze obecná.

29 29 Doporučení při výstavbě: - průběhu výstavby zabránit úniku závadných látek do půdy anebo Ploučnice, - hlučné stavební práce provádět pouze v denní době, - v místech rozpojování materiálu pracovat pouze s vlhkým materiálem, tzn. je zkrápět, předem vlhčit, využívat operativně k činnostem produkujícím prašnost vlhká období, - zajistit očistu všech mechanizmů při odjíždění ze staveniště, - zajistit pravidelný mokrý úklid dotčených příjezdových komunikací, ten neřešit pouze splachem, nýbrž i sběrem, - při výběru prováděcí firmy sledovat také v nabídce hledisko ohledu na vliv na životní prostředí. Doporučení při provozu zařízení: - organizačně zabezpečit provozu způsobem, který maximálně omezí možnost vzniku negativního ovlivnění životního prostředí v dané lokalitě, - zdržet se aktivit, které mohou způsobit poškození přírodního prostředí, - vhodným způsobem vést návštěvníky k ochraně životního prostředí a přírody. D.V. CHARAKTERISTIKA NEDOSTATKŮ VE ZNALOSTECH A NEURČITOSTÍ, KTERÉ SE VYSKYTLY PŘI SPECIFIKACI VLIVŮ V rámci zpracování oznámení při procesu specifikace vlivů nebyly shledány nedostatky ve znalostech a neurčitostech. ČÁST E. POROVNÁNÍ VARIANT ŘEŠENÍ ZÁMĚRU Tato navrhovaná a tímto oznámením posuzovaná varianta řešení je jedinou variantou realizace záměru výstavby sportovně relaxačního areálu. ČÁST F. DOPLŇUJÍCÍ ÚDAJE Žádná z podstatných informací o záměru, která by mohla mít dopad na odhad velikosti a významnosti vlivů na životní prostředí, obyvatelstvo nebo strukturu a funkční využití území, nebyla zamlčena. Pro záměr již byla v rámci projednání podkladů pro spojené územní a stavební řízení vydána stanoviska Krajského úřadu Libereckého kraje a Městského úřadu Česká Lípa, která jsou uvedena v příloze.

30 30 ČÁST G. VŠEOBECNĚ SROZUMITELNÉ SHRNUTÍ NETECHNICKÉHO CHARAKTERU Předkladatel záměru hodlá realizovat výstavbu a následně provozovat sportovně relaxačního areál, který bude navazovat na stávající restauraci (U Kerama). Jedná se o dovybudování prvků pro volnočasové aktivity zahrnující plochy tábořiště pro stany (vodáků), kempinkové přívěsy a mobilhoumy, hřiště na volejbal, dětské hřiště, multifukční doplňkovou stavbu, brouzdaliště, objekt infocentra a odstavnou plochu vozidel pro areál i stávající restauraci. Pro záměr je důležitou informací, že navazuje na stávající zařízení, zejména napojením na energie a infrastrukturu. Celková plocha areálu je m 2. Lokalita se nachází na okraji obce Žizníkov (místní část České Lípy). Jedná se o plochy mezi restaurací, komunikací a řekou Ploučnicí. V současné době jsou charakterizované jako kulturní trávník na ploše využívané pro občasné sportování a relaxaci místních obyvatel. Kumulace záměru s jinými záměry záměr není v přímém rozporu s jinými záměry v území, naopak se jedná o jediné zařízení v oblasti, respektive na úseku vodácké Ploučnice mezi Průrvou a Keramem. Umístění záměru je ideální. Proto je záměr zpracován pouze v jedné variantě. Provedením úpravy pozemků a výstavby prvků nedojde ke zhoršení životního prostředí v lokalitě. Nezmění se podstatně vzhled prostředí a respektují se odtokové poměry (záplavové území) lokality. Daná lokalita je mimo chráněná území ve smyslu zákona č. 114/1992 Sb., ale s těmito územími přímo sousedí. Z hlediska provozu není navržený záměr takovým záměrem, který by sebou nesl zásadní riziko vyplývající z používání látek nebo technologií. Vliv na ostatní složky životního prostředí byl vyhodnocen jako minimální. Důležitým jevem bylo porovnání charakteru, kapacity a rozsahu záměru se stavem prostředí. Nejvýznamnějšími vlivy jsou hluk a vliv na přírodu. Vliv byl hodnocen z hlediska: - vlivu na obyvatelstvo, včetně zdravotních a sociálně ekonomických vlivů - vlivu na ovzduší a klima - vlivu na hlukovou situaci - vlivu na podzemní a povrchové vody - vlivu na půdu a horninové prostředí - vlivu na faunu - vlivu na krajinný ráz - vlivu na floru a ekosystémy - vlivu na hmotný majetek a kulturní památky Na základě posuzovaných skutečností je možné konstatovat, že provedení záměru nebude mít na výše uvedené oblasti životního prostředí, a v případě dodržení doporučených a preventivních opatření, nemá p o d s t a t n ý vliv.

31 31 ČÁST H. PŘÍLOHY 1. Územně plánovací informace od Městského úřadu Česká Lípa, Stavebního úřadu. 2. Vyjádření Krajského úřadu Libereckého kraje, Odboru životního prostředí a zemědělství. 3. Stanovisko Městského úřadu Česká Lípa, Odboru životního prostředí. 4. Souhlas vodoprávního úřadu - Městského úřadu Česká Lípa, Odboru životního prostředí. 5. Fotodokumentace Samostatné přílohy: Orientační biologické posouzení lokality záměru Sportovně relaxační areál, Česká Lípa, Žizníkov

32 1. Územně plánovací informace, Městský úřadu Česká Lípa Stavební úřad. 32

33 33

34 2. Vyjádření Krajského úřadu Libereckého kraje včetně stanoviska 45 i. 34

35 35

36 3. Stanovisko Městského úřadu Česká Lípa, Odboru životního prostředí 36

37 37

38 4. Souhlas vodoprávního úřadu 38

39 39

40 5. Fotodokumentace 40

41 41 Datum zpracování oznámení: 30. listopadu 2014 Zpracovatel oznámení: Petr Janda - Biologické projekty Lipno Žatec IČ: tel biologicke-projekty@ .cz web: Podpis:

VOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ

VOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ P O S U D E K o vlivech záměru HNĚVOTÍN PZ, NOVÉ VEDENÍ 110 kv na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon

Více

OZNÁMENÍ posouzení vlivů záměru na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 sb. PŘÍRODNÍ BAZÉN - BOROVANY. Záměr:

OZNÁMENÍ posouzení vlivů záměru na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 sb. PŘÍRODNÍ BAZÉN - BOROVANY. Záměr: OZNÁMENÍ posouzení vlivů záměru na životní prostředí dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 sb. Záměr: PŘÍRODNÍ BAZÉN - BOROVANY květen 2008 BAPO s.r.o. Komořany 230 683 01 Rousínov Ing. Radim Kolář Obsah

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV OZNÁMENÍ ZÁMĚRU podle přílohy č. 3 k zákonu č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Záměr: ZAŘÍZENÍ PRO EKOLOGICKOU LIKVIDACI AUTOVRAKŮ KOMÁROV Oznamovatel: P+P METAL CZ s.r.o. Cyrilská

Více

P O S U D E K. Linka na stříbření a lakování zrcadel pro termosolární elektrárny Oloví u Sokolova. o vlivech záměru. na životní prostředí

P O S U D E K. Linka na stříbření a lakování zrcadel pro termosolární elektrárny Oloví u Sokolova. o vlivech záměru. na životní prostředí P O S U D E K o vlivech záměru Linka na stříbření a lakování zrcadel pro termosolární elektrárny Oloví u Sokolova na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí

Více

PROJEKT REVITALIZACE CENTRA CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ISŠTE SOKOLOV

PROJEKT REVITALIZACE CENTRA CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ISŠTE SOKOLOV PROJEKT REVITALIZACE CENTRA CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ ISŠTE SOKOLOV OZNÁMENÍ dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů RNDr. Martin Kubeš Březen 2007

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. a) identifikace stavby, stavebníka, projektanta 6 KURTŮ PRO PLÁŽOVÝ VOLEJBAL. K Prádelně 1/183, Praha 10 Zábehlice

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. a) identifikace stavby, stavebníka, projektanta 6 KURTŮ PRO PLÁŽOVÝ VOLEJBAL. K Prádelně 1/183, Praha 10 Zábehlice A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA a) identifikace stavby, stavebníka, projektanta Název stavby: Místo stavby: 6 KURTŮ PRO PLÁŽOVÝ VOLEJBAL K Prádelně 1/183, Praha 10 Zábehlice Stavebník a majitel:

Více

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 6 zákona č. 100/2001 Sb. v rozsahu a obsahu dle přílohy č. 3. k citovanému zákonu.

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 6 zákona č. 100/2001 Sb. v rozsahu a obsahu dle přílohy č. 3. k citovanému zákonu. Ing. Josef Konečný ENVIPROTEKO Šrámkova 481, 763 02 Zlín 4 tel.: +420 577103578, + 420 577938376 fax.:+420 577103578, e-mail: enviproteko @ avonet.cz OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu

Více

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko:

±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA. REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE ZLATNÍKÁCH Měřítko: ±0,000=358,938 m n.m. Souřadnicový systém JTSK, výškový systém Bpv Sokolovská 16/45A, 186 00 Praha 8 - Karlín tel. +420 221 873 111, fax. +420 221 873 247 www.d-plus.cz d-plus@d-plus.cz Hlavní inženýr

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Libereckého kraje odbor životního prostředí a zemědělství Adresátům dle rozdělovníku VÁŠ DOPIS ZNAČKY/ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA/E-MAIL LIBEREC 18.12. 2013 KULK 8380/2014 OŽPZ 1626/2013

Více

Paspol Brno, spol. s r.o. - rozšíření recyklační a granulovací linky na kabely

Paspol Brno, spol. s r.o. - rozšíření recyklační a granulovací linky na kabely Paspol Brno, spol. s r.o. - rozšíření recyklační a granulovací linky na kabely Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Oznamovatel: PASPOL Brno, spol.

Více

VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA HLUČÍNA

VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA HLUČÍNA VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY č.7 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA HLUČÍNA NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ PRO ÚČELY POSUZOVÁNÍ VLIVŮ KONCEPCÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ DLE PŘÍLOHY č. 1 ZÁKONA Č. 183/2006 SB. Pořizovatel: Městský úřad

Více

ÚZEMNÍ PLÁN JÍVKA NERUDOVA 77, 533 04 SEZEMICE POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD TRUTNOV

ÚZEMNÍ PLÁN JÍVKA NERUDOVA 77, 533 04 SEZEMICE POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD TRUTNOV ÚZEMNÍ PLÁN JÍVKA ZPRACOVATEL: ING.ARCH.MILAN VOJTĚCH NERUDOVA 77, 533 04 SEZEMICE POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD TRUTNOV OBJEDNATEL: OBEC JÍVKA DATUM: 10/2014 NÁVRH ÚP JÍVKA 2 Zastupitelstvo obce Jívka, příslušné

Více

R O Z H O D N U T Í. vydává v souladu s 7 odst. 6 zákona následující rozhodnutí závěr zjišťovacího řízení:

R O Z H O D N U T Í. vydává v souladu s 7 odst. 6 zákona následující rozhodnutí závěr zjišťovacího řízení: KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/10429/15 Spis. zn.: ZN/2153/ŽP/15 Počet listů: 7 Počet příloh: 3 Počet listů příloh: 4 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE

ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE ZMĚNA Č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU TULEŠICE ZMĚNU ÚZEMNÍHO PLÁNU VYDAL: OBEC TULEŠICE Tulešice 18, 671 73 Tulešice POŘIZOVATEL: MĚSTSKÝ ÚŘAD MORAVSKÝ KRUMLOV Odbor výstavby a územního plánování, nám. Klášterní 125,

Více

Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti

Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti Stručné shrnutí údajů uvedených v žádosti 1.Identifikace provozovatele (žadatele) Biosolid, s.r.o. Kostelanská 2128 686 03 Staré Město IČ : 26136830 2.Popis zařízení a přehled případných hlavních variant

Více

II.1. Textová část odůvodnění Změny č. 1 1

II.1. Textová část odůvodnění Změny č. 1 1 Změna "Územní plán obce Fryčovice", schváleného Zastupitelstvem obce Fryčovice dne 5. června 2003 (nabytí účinnosti "Obecně závazná vyhlášky č. 3/2003, kterou se vyhlašuje závazná část Územního plánu obce

Více

POSUDEK. podle 9 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění

POSUDEK. podle 9 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění POSUDEK podle 9 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Silnice I/33 obchvat Náchoda, MUK na silnici I/33 - Vysokov u Náchoda, přeložka silnice I/14 Liberec 2006

Více

G-Consult, spol. s r.o.

G-Consult, spol. s r.o. G-Consult, spol. s r.o. Zařízení ke sběru, výkupu a využívání odpadů - sběrný dvůr v areálu Technických služeb Karviná, a.s. OZNÁMENÍ podle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí,

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zodpovědný projektant: Ing. Zdeněk Janýr Vypracoval: Ing. Pavel Lupoměch B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA - strana 1/12 Obsah: B.1 Popis území stavby a) charakteristika stavebního

Více

Návrh oboustranných odpočívek Sulkov s výstavbou Truckparků na dálnici D5 v km 91,3

Návrh oboustranných odpočívek Sulkov s výstavbou Truckparků na dálnici D5 v km 91,3 Návrh oboustranných odpočívek Sulkov s výstavbou Truckparků na dálnici D5 v km 91,3 OZNÁMENÍ ZÁMĚRU Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Zpracoval:

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o.

ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI. Funkce: Podpis: Razítko: A - TEXTOVÁ ČÁST. Institut regionálních informací, s.r.o. ÚZEMNÍ PLÁN VNOROVY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Vnorovy Číslo jednací: 09/Z05/11 Datum vydání: 3. 10. 2011 Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední osoba

Více

ZKAPACITNĚNÍ OBCHVATU CHLUMČAN SILNICE I/7

ZKAPACITNĚNÍ OBCHVATU CHLUMČAN SILNICE I/7 . Oznámení záměru podle zákona 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v rozsahu přílohy č. 3 ZKAPACITNĚNÍ OBCHVATU CHLUMČAN SILNICE I/7 Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR Na Pankráci

Více

Lomnice. na životní prostředí

Lomnice. na životní prostředí » RNDr. JAN KŘIVANEC «EKOSLUŽBY Jižní 3 360 01 Karlovy Vary tel. 353 563 963 mobil 603 293 697 e-mail j.krivanec@centrum.cz Vyhodnocení vlivů návrhu územního plánu Lomnice na životní prostředí Karlovy

Více

SKLAD DUSÍKU ON Semiconductor Czech Republic, s.r.o.

SKLAD DUSÍKU ON Semiconductor Czech Republic, s.r.o. SKLAD DUSÍKU ON Semiconductor Czech Republic, s.r.o. OZNÁMENÍ dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí Oznamovatel: ON Semiconductor Czech Republic, s.r.o., právní

Více

Budova B41 - DISTRIBUČNÍ CENTRUM SKLAD PRYŽOVÝCH VÝROBKŮ

Budova B41 - DISTRIBUČNÍ CENTRUM SKLAD PRYŽOVÝCH VÝROBKŮ Ing. Zdeněk Havel Prostřední 3449 760 01 Zlín ČKAIT 1301062, www.havelengineering.com, tel. 602786297 OZNÁMENÍ DOKUMENTACE O HODNOCENÍ VLIVŮ ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu 7 zákona č. 100/2001 Sb.

Více

MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ

MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ MORAVSKÝ KRUMLOV LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD MĚSTSKÉ ČÁSTI POLÁNKA A ROKYTNÁ Oznámení dle přílohy č. 3 k zákonu č. 100/2001 Sb., ze dne 20. února 2001 o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých

Více

Zadání územního plánu obce DYMOKURY

Zadání územního plánu obce DYMOKURY Zadání územního plánu obce DYMOKURY ( návrh ) Listopad 2007 1 Objednatel: Obec Dymokury (zastoupena p.jaroslavem Červinkou starostou obce ) Revoluční 97 289 01 Dymokury Pořizovatel: Městský úřad Poděbrady

Více

Obsah: 1. Identifikační údaje

Obsah: 1. Identifikační údaje Obsah: 1. Identifikační údaje 2. Základní údaje o stavbě a) popis návrhu stavby, její funkce, význam a umístění b) předpokládaný průběh stavby c) vazby na regulační plány, územní plán, případně územně

Více

ROZHODNUTÍ. záměr IO 01 Hrubé terénní úpravy - Kvasiny. nebude posuzován podle zákona EIA. Odůvodnění

ROZHODNUTÍ. záměr IO 01 Hrubé terénní úpravy - Kvasiny. nebude posuzován podle zákona EIA. Odůvodnění Krajský úřad Královéhradeckého kraje Obdrží: viz rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 25482/ZP/2015-Čr 05.11.2015 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor

Více

Oznámení záměru. (dle přílohy č. 3) NÁZEV ZÁMĚRU: Centrální sklady, areál BONATRANS GROUP a.s.

Oznámení záměru. (dle přílohy č. 3) NÁZEV ZÁMĚRU: Centrální sklady, areál BONATRANS GROUP a.s. Oznámení záměru dle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů záměru na životní prostředí, (dle přílohy č. 3) ZÁMĚR - KATEGORIE II, bod č. 10.6 NÁZEV ZÁMĚRU: Centrální sklady, areál BONATRANS GROUP

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRAŠLOVICE

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRAŠLOVICE ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU KRAŠLOVICE A. TEXTOVÁ ČÁST Vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Krašlovice Záznam o účinnosti Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední osoba pořizovatele jméno a příjmení:

Více

G-Consult, spol. s r.o.

G-Consult, spol. s r.o. G-Consult, spol. s r.o. Sportovní areál Lhotka Cvičné golfové hřiště se zázemím OZNÁMENÍ ZÁMĚRU v rozsahu dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Číslo zakázky

Více

LI-VI PRAHA, spol. s r.o.

LI-VI PRAHA, spol. s r.o. LI-VI PRAHA, spol. s r.o. Jana Želivského 8, 130 00 Praha 3 IČO 41189027 tel./fax/zázn.: 222 580 933, 222 584 849 DIČ CZ41189027 e-mail: blazek@livi.cz http://www.livi.cz Obchodní rejstřík: MěS v Praze,

Více

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 Dokumentace pro provedení stavby Paré B Souhrnná technická zpráva Dokument: 179-5.B Razítko Datum: 4/2014 Obsah zprávy 1. Popis území stavby 4 1.1 Charakteristika

Více

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Akce: Zastřešení balkónů DSP Hodonice. Zodpovědný projektant: Ing. arch. Jaroslav POLÁČEK. Projektant: Ing.

A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Akce: Zastřešení balkónů DSP Hodonice. Zodpovědný projektant: Ing. arch. Jaroslav POLÁČEK. Projektant: Ing. A - PRŮVODNÍ ZPRÁVA Akce: Zastřešení balkónů DSP Hodonice Zodpovědný projektant: Ing. arch. Jaroslav POLÁČEK Projektant: Ing. Petr GABRIEL 1. Identifikační údaje název stavby stavebník Zastřešení balkónů

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí.

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 STANOVISKO. Ministerstva životního prostředí. MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 26. 2. 2015 Č. j.: 11793/ENV/15 STANOVISKO Ministerstva životního prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

KRATONOHY II.A. Atelier "AURUM" s.r.o., Pardubice ETAPA

KRATONOHY II.A. Atelier AURUM s.r.o., Pardubice ETAPA ÚZEMNÍ PLÁN PŘÍLOHA ÚZEMNÍ PLÁN OBCE KRATONOHY ZMĚNA č.1 ÚPO KRATOHONY II.A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU ETAPA UPRAVENÝ NÁVRH ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU PO VEŘEJNÉM PROJEDNÁNÍ Atelier "AURUM"

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA TEXTOVÁ ČÁST PD dle 2,3 vyhl. 499/2006 Sb. B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNÍ ÚPRAVY STŘECHY PAVILONU PRIMÁTŮ ZOO HODONÍN Vypracoval: PROST Hodonín s.r.o. Brněnská 3497, Hodonín Datum: prosinec 2015

Více

OZNÁMENÍ. dle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění, s obsahem a rozsahem dle přílohy č.

OZNÁMENÍ. dle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění, s obsahem a rozsahem dle přílohy č. Zakázka číslo: 48/2014 Nánosovací zařízení v areálu závodu GUMOTEX v Břeclavi OZNÁMENÍ dle 6 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění, s obsahem a rozsahem dle přílohy

Více

obsah zadání regulačního plánu :

obsah zadání regulačního plánu : obsah zadání regulačního plánu : obsah zadání regulačního plánu :..1 vymezení řešeného území..1 vymezení řešeného území..2 požadavky na vymezení pozemků a jejich využití..2 požadavky na vymezení pozemků

Více

ZMĚNA č. 6 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MORAVSKÝ KRUMLOV TEXTOVÁ ČÁST

ZMĚNA č. 6 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MORAVSKÝ KRUMLOV TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNA č. 6 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU MORAVSKÝ KRUMLOV TEXTOVÁ ČÁST URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail: navratil@usbrno.cz 602 00 Brno, Příkop 8 tel.: +420 545 175 795 +420 545 175 895

Více

Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou

Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou Zařízení na sběr a výkup odpadů na pozemcích p.č. 113, 133, 131/15, 131/20 a 131/21 v k.ú. Leština u Světlé nad Sázavou OZNÁMENÍ ZÁMĚRU Zpracováno dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Akce : Místo stavby : Investor : STAVEBNÍ ÚPRAVY ZUŠ HROTOVICE - ZATEPLENÍ Hrotovice, F.B.Zvěřiny č.p.212, parcela č.72/1 st. Město Hrotovice, Nám. 8. května 1, 675 55 Hrotovice B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Více

Souhrnná technická zpráva

Souhrnná technická zpráva 3e - PROJEKTOVÁNÍ EKOLOGICKÝCH STAVEB s. r. o. PRAŽSKÁ 455 393 01 PELHŘIMOV PROJEKTOVÁNÍ EKOLOGICKÝCH STAVEB s.r.o. EKOLOGIE EKONOMIKA ESTETIKA Rekonstrukce rybníka Podlesník v k.ú. Radňov B. Souhrnná

Více

590/2002 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o technických požadavcích pro vodní díla. Změna: 367/2005 Sb.

590/2002 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o technických požadavcích pro vodní díla. Změna: 367/2005 Sb. 590/2002 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2002 o technických požadavcích pro vodní díla Změna: 367/2005 Sb. Ministerstvo zemědělství stanoví podle 143 odst. 4 písm. b) zákona č. 50/1976 Sb., o územním

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ÚDRNICE NÁVRH

ÚZEMNÍ PLÁN ÚDRNICE NÁVRH ÚZEMNÍ PLÁN ÚDRNICE NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Digitální zpracování: Obec Údrnice Městský úřad Jičín Ing. arch. Karel Novotný Brožíkova 1684 500 12 Hradec Králové IČO: 44385803

Více

ÚZEMNÍ PLÁN HOSTĚTÍN

ÚZEMNÍ PLÁN HOSTĚTÍN ÚZEMNÍ PLÁN HOSTĚTÍN Etapa územně plánovací dokumentace ZADÁNÍ Pořizovatel: MĚSTSKÝ ÚŘAD UHERSKÝ BROD Odbor architektury, územního plánování a regionálního rozvoje Určený zastupitel obce: Ing. Robert Janota

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VELETINY NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU

ÚZEMNÍ PLÁN VELETINY NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU Etapa územně plánovací dokumentace: návrh ÚZEMNÍ PLÁN VELETINY I. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU PARÉ Č. 1 ÚZEMNÍ PLÁN VELETINY ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán, který územní plán vydal: Zastupitelstvo obce Veletiny

Více

MĚSTA POHOŘELICE změna č. 6

MĚSTA POHOŘELICE změna č. 6 ÚZEMNÍ PLÁN sídelního útvaru MĚSTA POHOŘELICE změna č. 6 II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚN II.A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Pohořelice, Odbor územního plánování a stavební

Více

I. ÚVOD. I.1. ÚP VÚC a jeho posouzení dle zákona č. 244/1992 Sb.

I. ÚVOD. I.1. ÚP VÚC a jeho posouzení dle zákona č. 244/1992 Sb. I. ÚVOD I.1. ÚP VÚC a jeho posouzení dle zákona č. 244/1992 Sb. Cílem hodnocené územně plánovací dokumentace je vymezení hlavních koridorů a ploch umožňujících umístění dopravní a technické infrastruktury

Více

Operační program. Životní prostředí

Operační program. Životní prostředí Operační program Životní prostředí (avíza, květen 2015) Přehled prvních výzev OP ŽP plánovaných k zahájení příjmu žádostí v srpnu 2015 Prioritní osa 1: Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní...

Více

SWOT ANALÝZA pro obec Vraný (Lukov, Horní Kamenice)

SWOT ANALÝZA pro obec Vraný (Lukov, Horní Kamenice) SWOT ANALÝZA pro obec Vraný (Lukov, Téma Silné stránky (Strenghts) Slabé stránky (Weaknesses) Příležitosti (Opportunities) Hrozby (Threats) Horninové prostředí, geologie Vodní režim Hygiena životního prostředí

Více

Revitalizace Mlýnského náhonu Proskovice

Revitalizace Mlýnského náhonu Proskovice Zakázkové č.: 308056-2-01 Pořadové č.: 0043/09 Archívní č.: 2943/09/3 HYDROPROJEKT CZ, a.s. odštěpný závod Ostrava Oznámení podle zákona č. 100/2001 Sb., ve znění pozdějších předpisů Vypracovali: Ing.Čestmír

Více

VYUŽITÍ BÝVALÉHO ZAHRADNICTVÍ V KARVINÉ FRYŠTÁTĚ ZÁSTAVBA RODINNÝMI DOMKY

VYUŽITÍ BÝVALÉHO ZAHRADNICTVÍ V KARVINÉ FRYŠTÁTĚ ZÁSTAVBA RODINNÝMI DOMKY VYUŽITÍ BÝVALÉHO ZAHRADNICTVÍ V KARVINÉ FRYŠTÁTĚ ZÁSTAVBA RODINNÝMI DOMKY Oznámení dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (dle přílohy

Více

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Ing. Josef Konečný ENVIPROTEKO Šrámkova 481, 763 02 Zlín 4 tel.: +420 577103578, + 420 577938376 fax.:+420 577103578, e-mail: enviproteko @ avonet.cz OZNÁMENÍ O VLIVU ZÁMĚRU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ ve smyslu

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 7. 1. 2011 Číslo jednací: 189906/2010/KUSK Spisová značka SZ_189906/2010/KUSK Vyřizuje: Mgr. Lucie Tučková / l. 773 Značka OŽP/Tuč ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb.,

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva Zakázka číslo: 2015-010985-HecL B. Souhrnná technická zpráva OPRAVA ŠIKMÉ STŘECHY OBJEKTU POLICIE ČR Zjednodušená dokumentace pro opravu střechy Skladová hala při PČR Závodní 386/100 360 06 Karlovy Vary

Více

I. Morfologie toku s ohledem na bilanci transportu plavenin a splavenin

I. Morfologie toku s ohledem na bilanci transportu plavenin a splavenin I. Morfologie toku s ohledem na bilanci transportu plavenin a splavenin I.1. Tvar koryta a jeho vývoj Klima, tvar krajiny, vegetace a geologie povodí určují morfologii vodního toku (neovlivněného antropologickou

Více

TERÉNNÍ ÚPRAVY V PLOŠE LOMOVÉ JÁMY - SANACE A REKULTIVACE LOMU KAMENNÝ PŘÍVOZ

TERÉNNÍ ÚPRAVY V PLOŠE LOMOVÉ JÁMY - SANACE A REKULTIVACE LOMU KAMENNÝ PŘÍVOZ OZNAMOVATEL Autodoprava Veselý s.r.o. TERÉNNÍ ÚPRAVY V PLOŠE LOMOVÉ JÁMY - SANACE A REKULTIVACE LOMU KAMENNÝ PŘÍVOZ posudek k dokumentaci o hodnocení vlivu záměru na životní prostředí ve smyslu zákona

Více

Mgr. Fialová Mgr. Fialová RNDr. Grúz RNDr. Bosák v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel:

Mgr. Fialová Mgr. Fialová RNDr. Grúz RNDr. Bosák v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel: Doplňující údaje: 0 12/2012 1.vydání Mgr. Fialová Mgr. Fialová RNDr. Grúz RNDr. Bosák v.r. v.r. v.r. v.r. Rev. Datum Popis Vypracoval Kreslil/psal Kontroloval Schválil Objednatel: Souprava: MALOCH spol.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA

ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA 1 ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA TEXTOVÁ ČÁST NÁVRH PRO VEŘEJNÉ JEDNÁNÍ Datum: listopad 2014 Paré číslo: 1 Správní orgán Obec Borová Lada, 384 92 Borová Lada 38 o vydání rozhodlo zastupitelstvo obce nabytí účinnosti

Více

OZNÁMENÍ DLE ZÁKONA Č. 100/2001 SB. V PLATNÉM ZNĚNÍ (DLE PŘÍLOHY Č. 3 K ZÁKONU Č. 100/2001 SB.) PODZEMNÍ GARÁŽE NA NÁMĚSTÍ JIŘÍHO Z PODĚBRAD

OZNÁMENÍ DLE ZÁKONA Č. 100/2001 SB. V PLATNÉM ZNĚNÍ (DLE PŘÍLOHY Č. 3 K ZÁKONU Č. 100/2001 SB.) PODZEMNÍ GARÁŽE NA NÁMĚSTÍ JIŘÍHO Z PODĚBRAD OZNÁMENÍ DLE ZÁKONA Č. 100/2001 SB. V PLATNÉM ZNĚNÍ (DLE PŘÍLOHY Č. 3 K ZÁKONU Č. 100/2001 SB.) PODZEMNÍ GARÁŽE NA NÁMĚSTÍ JIŘÍHO Z PODĚBRAD PRAHA 3 - ŽIŽKOV Prosinec 2005 OBSAH Strana 1. ÚVOD... 4 2.

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE

ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE ZMĚNA č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE 1 Obsah: Lokalita č.1....3 Lokalita č.2 5 Lokalita č.3....6 Lokalita č.4....8 Lokalita č.5..10 Lokalita č.6.. 11 Lokalita č.7..13 Lokalita č.8..14 2

Více

NÁVRH ZADÁNÍ 4. ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU

NÁVRH ZADÁNÍ 4. ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU ČESKÁ REPUBLIKA STŘEDOČESKÝ KRAJ OKRES MLADÁ BOLESLAV OBEC KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU NÁVRH ZADÁNÍ 4. ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU zpracovaný dle 47 zákona č. 183/2006 Sb.,

Více

ARCHITEKTURA URBANISMUS

ARCHITEKTURA URBANISMUS ateliér ARCHITEKTURA URBANISMUS Zpracoval: Atelier AURUM s.r.o. Pardubice ateliér ARCHITEKTURA URBANISMUS Zodpovědný projektant : Ing. arch. Ivana Petrů, A 00966 Autorský kolektiv: Ing. arch. Ivana Petrů

Více

Silniční okruh kolem Prahy, stavby 518 a 519 Ruzyně - Suchdol

Silniční okruh kolem Prahy, stavby 518 a 519 Ruzyně - Suchdol HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Odbor životního prostředí MŽP ČR Ing. Miloslav Kuklík ředitel odboru výkonu státní správy 1 Podskalská 19 128 00 Praha Č.j.:MHMP-082378/OŽP/VI/2000/2001

Více

část první úvodní ustanovení

část první úvodní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Strakonice č. 5/2002 o závazných částech novely územního plánu sídelního útvaru Strakonice a veřejně prospěšných stavbách Zastupitelstvo města Strakonic schválilo dne 18.

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 6. 1. 2012 Číslo jednací: 223927/2011/KUSK Spisová značka SZ_223927/2011/KUSK Vyřizuje: Ing. Jana Hrbková / l. 860 Značka OŽP/HrJ ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb.,

Více

MODERNIZACE LESNÍCH CEST 2.ETAPA- Arch. č.: 103 MĚSTSKÉ LESY LITOMYŠL Datum 03/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA

MODERNIZACE LESNÍCH CEST 2.ETAPA- Arch. č.: 103 MĚSTSKÉ LESY LITOMYŠL Datum 03/2013 PRŮVODNÍ ZPRÁVA Seznam příloh: A. Průvodní zpráva B. Souhrnné řešení B.1 Celková situace stavby 1:10 000 B.2 Koordinační situace Ortofotomapa 1:10 000 B.3.1 Situace dotčených pozemků SO 101 1:2 000 B.3.2 Situace dotčených

Více

BIOLOGICKÉ HODNOCENÍ

BIOLOGICKÉ HODNOCENÍ Partnerství pro rozvoj vzdělávání a komunikace v ochraně přírody reg. číslo: CZ.1.07/2.4.00/17.0073 BIOLOGICKÉ HODNOCENÍ Daniel Vařecha LEGISLATIVA 67 zákona ČNR č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny

Více

SLOPNÉ A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU ÚZEMNÍ PLÁN. : Zlínský. : Ing. arch. Vladimír Dujka, Kamenná 3858, Zlín. : Ing. Rudolf Nečas

SLOPNÉ A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU ÚZEMNÍ PLÁN. : Zlínský. : Ing. arch. Vladimír Dujka, Kamenná 3858, Zlín. : Ing. Rudolf Nečas ÚZEMNÍ PLÁN SLOPNÉ A.1. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU OBEC OKRES KRAJ POŘIZOVATEL PROJEKTANT Urbanismus Doprava Energetika Vodní hospodářství Zásobování plynem, TKO Krajinný ráz Ekologie Geografie Digitální zpracování

Více

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVÁROV. Svárov 74 687 12 Bílovice u Uherského Hradiště IČ: 00542237. Srpen 2012

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVÁROV. Svárov 74 687 12 Bílovice u Uherského Hradiště IČ: 00542237. Srpen 2012 ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE SVÁROV Objednatel: Pořizovatel: Schvalující orgán: Projektant: Obec Svárov Svárov 74 687 12 Bílovice u Uherského Hradiště IČ: 00542237 Městský úřad Uherské Hradiště Odbor

Více

MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890

MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890 Oznamovatel : MR STEEL GROUP s.r.o. Bořivojova 878/35 130 00 Praha 3 - Žižkov IČ: 24756890 Název dokumentu: Sběrna MR STEEL GROUP s.r.o. Bruntál, navýšení kapacity + nakládání s akumulátory Oznámení záměru

Více

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 OBSAH: A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 B. POŽADAVKY NA VYMEZENÍ PLOCH A KORIDORŮ ÚZEMNÍCH REZERV A NA STANOVENÍ JEJICH VYUŽITÍ, KTERÉ BUDE NUTNO PROVĚŘIT... 8 C. POŽADAVKY NA PROVĚŘENÍ

Více

Oznámení. zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů

Oznámení. zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů Oznámení zpracované v rozsahu přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů ODPADOVÉ CENTRUM MĚSTO ALBRECHTICE Oznamovatel a vlastník

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PODMOLÍ. listopad 2015. Návrh Zadání ÚP Podmolí Stránka 1

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PODMOLÍ. listopad 2015. Návrh Zadání ÚP Podmolí Stránka 1 NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PODMOLÍ listopad 2015 Návrh Zadání ÚP Podmolí Stránka 1 Městský úřad ve Znojmě, odbor územního plánování a strategického rozvoje, oddělení územního plánování (dále jen úřad

Více

Územní plán Velké Žernoseky Opatření obecné povahy

Územní plán Velké Žernoseky Opatření obecné povahy Územní plán Velké Žernoseky Opatření obecné povahy Záznam o účinnosti Správní orgán, který územní plán vydal: Číslo jednací : Datum nabytí účinnosti územního plánu: Jméno a příjmení, funkce a podpis oprávněné

Více

I. Textová část změny č. 1 ÚPO

I. Textová část změny č. 1 ÚPO I. Textová část změny č. 1 Popis, obsah změny č. 1 Sousedovice Územní plán obce Sousedovice byl schválen 7. 2. 2005. Formální obsah změny č. 1: I.1.a) vymezení zastavěného území I.1.b) koncepce rozvoje

Více

Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň

Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň ZÁMĚR Sběrný dvůr (zařízení k využívání, sběru a výkupu odpadů) Borská 40, Plzeň Oznámení pro zjišťovací řízení podle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění

Více

Zařízení ke sběru a zpracování autovraků

Zařízení ke sběru a zpracování autovraků Zařízení ke sběru a zpracování autovraků Oznámení záměru dle 6 zákona č.100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí ZÁMĚR KATEGORIE II OZNAMOVATEL : Jan N o v á k č.p. 127 512 32 Martinice v

Více

Přepouštěcí kanál jezero Sadská zak. č. 15/2015 B. Souhrnná technická zpráva DSP 09/2015. B.1 Popis území stavby...2. B.2 Celkový popis tavby...

Přepouštěcí kanál jezero Sadská zak. č. 15/2015 B. Souhrnná technická zpráva DSP 09/2015. B.1 Popis území stavby...2. B.2 Celkový popis tavby... OBSAH B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby...2 B.2 Celkový popis tavby...3 B.3 Připojení na technickou infrastrukturu...5 B.4 Dopravní řešení...6 B.5 Řešení vegetace a souvisejících terénních

Více

Na Říháku 25 153 00 Praha Radotín tel. 257911311 IČO 12609773 Živnostenský list vydal Místní úřad městské části Praha Radotín, živnostenský odbor,

Na Říháku 25 153 00 Praha Radotín tel. 257911311 IČO 12609773 Živnostenský list vydal Místní úřad městské části Praha Radotín, živnostenský odbor, Hlavní projektant Ing. arch. Bohuslava Kolářová Na Říháku 25 153 00 Praha Radotín tel. 257911311 IČO 12609773 Živnostenský list vydal Místní úřad městské části Praha Radotín, živnostenský odbor, dne 5.

Více

Rybí přechod na příčné překážce

Rybí přechod na příčné překážce KATALOG OPATŘENÍ ID_OPATŘENÍ 22 NÁZEV OPATŘENÍ DATUM ZPRACOVÁNÍ Prosinec 2005 Rybí přechod na příčné překážce 1. POPIS PROBLÉMU Příčné překážky a vzdouvací objekty tvoří nepřekonatelné překážky pro migraci

Více

Územní plán obce Přísečná

Územní plán obce Přísečná 1 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DANĚK Husova 4, České Budějovice 370 01, tel. 387 311 238, tel. 387 312 513, mobil 605 277 998 Územní plán obce Přísečná Změna č. 2 TEXTOVÁ ČÁST LISTOPAD

Více

VÝSTAVBA KOMPLEXU MORAVIA THERMAL

VÝSTAVBA KOMPLEXU MORAVIA THERMAL Zpracováno ve smyslu 6 a přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí listopad 2008 AMEC s.r.o., Křenová 58, 602 00 Brno, Czech Republic IČ: 26211564, DIČ: CZ26211564 ZÁZNAM

Více

Náhrada zdrojové bilance Jablunkovska sanace stávajícího mostu přes řeku Olši DPS. Přílohy: Informace o dotčené parcele

Náhrada zdrojové bilance Jablunkovska sanace stávajícího mostu přes řeku Olši DPS. Přílohy: Informace o dotčené parcele 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY... 2 2. ÚVOD... 3 3. TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 4 4. VLIV SANACE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ... 5 5. BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY A OPATŘENÍ... 7 6. ZÁVĚR... 9 Přílohy: Informace o dotčené parcele

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 18. prosince 2014 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 67049/2014 KUSP 67049/2014 ŽPZE-MJ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 18. prosince 2014 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 67049/2014 KUSP 67049/2014 ŽPZE-MJ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 18. prosince 2014 Ing. Miroslava Janáčková KUZL 67049/2014 KUSP

Více

ÚZEMNÍ PLÁN. Brumov-Bylnice. Posouzení lyžařského areálu U koupaliště z hlediska vlivů na životní prostředí (SEA)

ÚZEMNÍ PLÁN. Brumov-Bylnice. Posouzení lyžařského areálu U koupaliště z hlediska vlivů na životní prostředí (SEA) ÚZEMNÍ PLÁN Brumov-Bylnice Posouzení lyžařského areálu U koupaliště z hlediska vlivů na životní prostředí (SEA) Zpracovatel: Pořizovatel: VEGI, s.r.o. Městský úřad Brumov-Bylnice Obvodová 3469 nám. Hildy

Více

Lhenice ÚZEMNÍ PLÁN. ZMĚNA č. 2

Lhenice ÚZEMNÍ PLÁN. ZMĚNA č. 2 Atelier T-plan, s.r.o., Na Šachtě 9, Praha 7 zapsaný v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 85 150 Lhenice ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA č. 2 RNDr. Libor Krajíček jednatel a ředitel

Více

1.ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LÁZNĚ TOUŠEŇ NÁVRH A.D.O. PRAHA

1.ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LÁZNĚ TOUŠEŇ NÁVRH A.D.O. PRAHA 1.ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE LÁZNĚ TOUŠEŇ NÁVRH V Praze, 03/2009 ARCHDAN A.D.O. PRAHA SEZNAM PŘÍLOH : Textová část Odůvodnění Grafická část A. Výkres základního členění území 1:5 000 B. Hlavní výkres 1:5

Více

ÚZEMNÍ PLÁN STRUŽINEC

ÚZEMNÍ PLÁN STRUŽINEC ÚZEMNÍ PLÁN STRUŽINEC OBJEDNATEL: OBEC STRUŽINEC POŘIZOVATEL: MĚÚ SEMILY, OBVODNÍ STAVEBNÍ ÚŘAD, ODD. ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ VEDOUCÍ PROJEKTANT: ING. ARCH. ALENA KOŠŤÁLOVÁ ZODPOVĚDNÍ PROJEKTANTI: URBANISTICKÉ

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. Okružní 2099, 47001 Česká Lípa IČ: 759 72 069 tel.: 775 329 133, email: jitka.vacinova@seznam.cz. Datum zpracování záměru: 30.6.

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. Okružní 2099, 47001 Česká Lípa IČ: 759 72 069 tel.: 775 329 133, email: jitka.vacinova@seznam.cz. Datum zpracování záměru: 30.6. ENERSYS, S.R.O. OZNÁMENÍ ZÁMĚRU zpracované dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí v platném znění Název záměru: Sklad nebezpečných odpadů Zpracovatel záměru: Ing.

Více

VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA

VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. REKONSTRUKCE OSVĚTLOVACÍ SOUSTAVY HLAVNÍ PLOCHY V OBJEKTU ČEZ ARÉNA A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Dokumentace pro provádění stavby Obsah projektové dokumentace :

Více

Městský úřad Přeštice. 23. 05. 2012 odbor výstavby a územního plánování. / t:;i,.'ir ~t:'~át-w

Městský úřad Přeštice. 23. 05. 2012 odbor výstavby a územního plánování. / t:;i,.'ir ~t:'~át-w .. t ~'1,Iit;~----;).j. Městský úřad Přeštice. 23. 05. 2012 odbor výstavby a územního plánování. / t:;i,.'ir ~t:'~át-w 33401 Přeštice, Masarykovo nám. 107, telefon 377 332 555, fax:.37:7.3$:2 505 Je!J.J

Více

č. zakázky 08_12 Územní plán Oznice Návrh Č Á S T A N Á V R H str. 1

č. zakázky 08_12 Územní plán Oznice Návrh Č Á S T A N Á V R H str. 1 Ú Z E M N Í P L Á N Č Á S T A N Á V R H str. 1 O B S A H: A/I.1 Vymezení zastavěného str. 4 A/I.2 A/I.3 A/I.4 A/I.5 A/I.6 A/I.7 A/I.8 Základní koncepce rozvoje obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot A/I.2a

Více

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. podle příl.3 k zákonu č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí

OZNÁMENÍ ZÁMĚRU. podle příl.3 k zákonu č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí OZNÁMENÍ ZÁMĚRU podle příl.3 k zákonu č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí Obchodní centrum DECEUNINCK Popůvky - výstavba 2.skladové haly Oznamovatel: Deceuninck, spol. s r.o. Vintrovna

Více

Oznámení. ve smyslu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. ve znění pozdějších změn

Oznámení. ve smyslu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí. ve znění pozdějších změn Oznámení ve smyslu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění pozdějších změn zpracované dle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. ve znění pozdějších změn Záměru výrobní a

Více

oznámení podle zákona č. 100/2001 Sb. ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň

oznámení podle zákona č. 100/2001 Sb. ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň ZÁMĚR Sběrný dvůr Karlov TA Služby a.s. Tylova 1/57, 316 00 Plzeň Oznámení pro zjišťovací řízení podle přílohy č. 3 zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí ve znění zákona č. 93/2004

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ U Lípy Svobody - projekt hřiště a zahrady U Lípy Svobody 3 Brno 620 00 A Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby MŠ U Lípy Svobody

Více

Změna č. 2 ÚPSÚ Semechnice

Změna č. 2 ÚPSÚ Semechnice Změna č. 2 ÚPSÚ Semechnice NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 2 ÚPSÚ obsahuje změnu závazné části ÚPSÚ Semechnice Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec Semechnice Městský úřad Dobruška Ing. arch. Karel Novotný

Více