Itálie. Hlavní informace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Itálie. Hlavní informace"

Transkript

1 Itálie Hlavní informace Hlavní město: Řím Rozloha: km² Počet obyvatel: Nejvyšší bod: hora Mont Blanc (4 748 m n.m.) Úřední jazk: italština Měna: euro (EUR) Časový posun: stejný jako v ČR Délka dopravy: cca hod. ITÁLIE je klasickou evropskou zemí cestovního ruchu. Je rozčleněna do 104 provincií seskupených do 20 regionů. Na každém kroku Vás obklopuje historie; antický Řím a italská renesance zásadním způsobem ovlivnily evropskou civilizaci. A i současná Itálie ovlivňuje dnešní svět svojí osobitou kulturou, módou a životním stylem. Nalezneme zde četnou rozdílnost v reliéfu krajiny, rozmanitou faunu a flóru. Bělavé ledovce a zelená údolí přímo zvou k procházkám s překrásnými výhledy. Ze severu se Alpy pozvolna svažují do rozlehlé Pádské nížiny, přecházejí u Ligurského moře v Apeniny, které tvoří páteř Apeninského poloostrova. Směrem na jih je podnebí teplejší, obloha modřejší a lidé veselejší a přátelštější. V oblasti Jaderského moře se nachází vyhledávaná přímořská letoviska s nádhernými a rozlehlými plážemi, které se pozvolně svažují do moře. K Itálii patří i dva větší ostrovy - Sardinie, kamenitý ostrov žijící stále tradičním způsobem pastevců, a Sicílie, zvláštní mikrosvět zemité, neokázalé krásy italského venkova. Proslulostí mezi desítkami malých ostrovů a ostrůvků vynikají Ischia, Capri i rozlehlá skupina sopečných Liparských ostrovů s vulkanickými ostrůvky Lipary, Vulcano a Stromboli. AUTOBUSOVÁ DOPRAVA DO ITÁLIE Kyvadlová autobusová doprava je zajišťována v několika trasách z celého území ČR klimatizovanými autobusy vybavenými ledničkou, videem, kávovarem, některé z nich jsou vybaveny WC. Občerstvení káva, čaj, nápoje za poplatek. Každý účastník má v autobuse předem přidělené místo dle zasedacího pořádku, se kterým bude seznámen při vstupu do autobusu. Další, bližší informace na vyžádání UBYTOVÁNÍ Je zajištěno v plně vybavených a zařízených apartmánech. Apartmány mají vlastní sociální zařízení (umyvadlo, sprcha, WC), kuchyňskou linku s plynovým sporákem, ledničku, nádobí na vaření i stolování, balkon nebo terasu se zahradním nábytkem (stolek s židlemi). U většiny apartmánů je zajištěno místo na parkování osobního automobilu zdarma.

2 Apartmán typu MONO: Jeden obývací pokoj s maximálně 4 lůžky, kuchyňskou linkou, sociálním zařízením. Maximální obsazení 2, 3 nebo 4 osoby. Apartmány typu BILO: Dvě dvoulůžkové ložnice (nebo jedna třílůžková a jedna dvoulůžková), obývací pokoj s kuchyňskou linkou a jednolůžkovým nebo rozkládacím gaučem, sociální zařízení. Max. obsazení 4, 5, 6 nebo 7 osob. Apartmán typu TRILO: Jedna dvou nebo třílůžková ložnice, obývací pokoj s kuchyňskou linkou a jednolůžkovým nebo rozkládacím gaučem, sociální zařízení. Max. obsazení 3, 4 nebo 5 osob. Apartmán typu QUADRILO: Tři dvoulůžkové ložnice, obývací pokoj s kuchyňskou linkou a jednolůžkovým nebo rozkládacím gaučem, sociální zařízení. Max. obsazení 4, 5, 6, 7 nebo 8 osob. LOŽNÍ PRÁDLO Pokud ložní prádlo není zahrnuto v ceně zájezdu, je možné používat vlastní nebo zapůjčit na místě v ceně 8-15 EUR/os/týden. ÚKLID V apartmánových domech úklid není zahrnut v ceně, účastníci si provádějí úklid sami. Možnost zajištění jednoho úklidu za cenu v rozmezí EUR (úklid podlahy, koupelny a kuchyně). U některých apartmánových domů v Caorle, Lido di Jesolu, Rimini, Riccione, San Benedettu, Alba Adriatice a Tortoretu je povinný příplatek za závěrečný úklid, který se platí přímo na recepci (viz Ceník). STRAVOVÁNÍ Pokud není stravování zahrnuto v ceně zájezdu, je možné na místě zprostředkování obědů a večeří v místních restauracích. Cena za 1 menu se pohybuje v rozmezí od 10 do 15. DÉLKA ZÁJEZDU Do celkového počtu dní jsou zahrnuty i dny určené na přepravu. U autobusových zájezdů je první a poslední den (pátek a neděle) vyhrazen k zajištění autobusové přepravy, část soboty je poté vyhrazena organizačním záležitostem spojeným s ubytováním a případným střídáním turnusů. Je třeba vzít na vědomí, že v tomto smyslu nelze tyto dny považovat za dny plnohodnotného rekreačního pobytu a tudíž reklamovat případnou kompenzaci za zkrácení pobytu. CESTOVNÍ DOKLADY Občané České republiky potřebují k turistické cestě do Itálie platný občanský průkaz nebo cestovní pas. MEZINÁRODNÍ ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ Oficiální stanovisko je, že pokud jedete do Itálie jako turisté, tak jej nepotřebujete, pouze v případě, že jedete pracovně, například jako řidič TIR apod. V každém případě je dobré ověřit si před odjezdem na dopravním inspektorátu jaká je aktuální praxe. CENY POHONNÝCH HMOT Z cenových důvodů doporučujeme pohonné hmoty natankovat před vjezdem na italské území. V loňském roce stál benzín v Itálii 1,084 až 1,106, nafta 0,884 až 0,891, všechny ceny jsou za litr. LPG dostanete za 0,50.

3 MĚNA Měnovou jednotkou je Euro ( ) - přibližně 27,50 Kč. Ve všech letoviscích jsou bankomaty. DÁLNIČNÍ POPLATKY Obecně se dá říci, že 100 km dálniční sítě stojí 5. V roce 2012 při cestě do Bibione nebo Lignana jste zaplatili - dálniční známku přes Rakousko 274 Kč (10-ti denní), dálniční poplatek v Itálii 7,70 (trasa z Tarvizia do Latisany) a při cestě na Palmovou riviéru Kč (Rakousko), dálniční poplatek v Itálii asi 35 (trasa z Tarvizia do San Benedetta). Kalkulace přes Itálii jsou uvedeny za jeden směr. PLÁŽE Ve všech italských letoviscích jsou pláže bezplatné. Platí se pouze za slunečníky a lehátka, zapůjčení však není povinné. Na všech plážích je nabídka vodních sportů. Ceny plážového servisu pro oblast Bibione Doporučujeme zakoupit si plážový servis (slunečník, lehátko a plážové křeslo) předem za zvýhodněnou cenu v cestovní kanceláři v českých korunách. Na místě je možné zakoupení plážového servisu za sezónní ceny platné pro daný termín v měně Kč 990, ,- Kč Kč Kč 990,- 990,- DELEGÁTI Po dobu pobytu v Itálii Vám budou ve stanovených dnech a hodinách k dispozici česky mluvící delegáti CK. Další, bližší informace na vyžádání

4 LETOVISKO - Bibione Velmi oblíbené přímořské letovisko, ležící východně od Benátek, je ideálním místem pro dovolenou nejen pro rodiny a jednotlivce, ale i pro školní kolektivy a skupinové zájezdy. Osm kilometrů dlouhé a 200 m široké písčité pláže se pozvolna svažují do moře, jehož voda má pro svůj vysoký obsah jodu a soli léčivé účinky. Ekologická ochrana vod i borových hájů, čistota pláží, to vše splňuje i velmi náročné požadavky. Ruchem kypící hlavní třídy s vytříbeným citem pro urbanistické pojetí se prolínají s uličkami plnými vilek a kvetoucích zahrad, rušné centrum zde kontrastuje s oázami klidu a pohody. Samozřejmostí jsou nesčetné obchody a obchůdky, restaurace s typickou italskou kuchyní, útulné bary i cukrárny, herny, diskotéky, půjčovny kol, velký lunapark pro děti i dospělé, pravidelné místní trhy i celá řada společenských a sportovních aktivit. Příhodná poloha činí z Bibione výhodné místo pro poznávání památek a přírodních krás severní Itálie. S našimi průvodci se můžete podívat do romantických Benátek, navštívit přístav Terst s půvabným zámkem Miramare nebo si prohlédnout město Romea a Julie, kouzelnou Veronu. Možné ubytování : 1) Rezidence MARIA**+ - typ bilo Poloha: Apartmánový dům s ideální polohou v živém centru města přibližně 150 m od pláže. Ubytování: K dispozici jsou apartmá ny typu bilo - jedna třílůžková ložnice, obývací pokoj s plně vybavenou kuchyňskou linkou (lednička, sporák, nádobí) a jednolůžkovým gaučem, sociální zařízení s umyvadlem, sprchou a WC, TV, balkon. Max. obsazení 4 osoby.

5 TERMÍNY : Termín Dní Doprava Strava Cena po slevě 5 % autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Kč / osobu bez dopravy bez stravy Kč / apartmán autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč Přejeme šťastnou volbu při výběru dovolenky r. 2015! Další bližší informace, či dotazy jsme ochotni zodpovědět dle uvedených kontaktů ( např. : vratná kauce, možnost klimatizace, pobytová kauce, cestovní pojištění, atd.)

6 2) Rezidence MARIA**+ - typ trilo Poloha: Apartmánový dům s ideální polohou v živém centru města přibližně 150 m od pláže. Ubytování: K dispozici jsou apartmány typu trilo - jedna třílůžková a jedna dvoulůžková ložnice, obývací pokoj s plně vybavenou kuchyňskou linkou (lednička, sporák, nádobí) a jednolůžkovým gaučem, sociální zařízení se sprchou a WC, TV, balkon. Max. obsazení 6 osob. Termín Dní Doprava Strava Cena po slevě 5 % autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Kč / osobu bez dopravy bez stravy Kč / apartmán autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč Přejeme šťastnou volbu při výběru dovolenky r. 2015! Další bližší informace, či dotazy jsme ochotni zodpovědět dle uvedených kontaktů

7 3) Rezidence CORSO*** - typ bilo Poloha: Budova s výtahem má výhodnou polohu přímo u pláže a 200 m od hlavní obchodní třídy v centrální části Bibione. Ubytování: K dispozici jsou apartmány typu bilo - jedna čtyřlůžková ložnice, obývací pokoj s plně vybavenou kuchyňskou linkou (lednička, sporák, nádobí) a rozkládacím gaučem, sociální zařízení s umyvadlem, sprchou a WC, balkon. Max. obsazení 6 osob. Každý apartmán má TV a sejf. Místo na parkování pro osobní auta zdarma. Termín Dní Doprava Strava Cena po slevě 5 % autobusem bez stravy Kč / osobu bez dopravy bez stravy Kč / apartmán autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč

8 Termín Dní Doprava Strava Cena po slevě 5 % autobusem bez stravy Vyprodáno bez dopravy bez stravy Vyprodáno autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč Přejeme šťastnou volbu při výběru dovolenky r. 2015! Další bližší informace, či dotazy jsme ochotni zodpovědět dle uvedených kontaktů ( např. : vratná kauce, možnost klimatizace, pobytová kauce, cestovní pojištění, atd.) 4) Rezidence CIVIDALE**+ - typ bilo Poloha: Budova s výtahem je vzdálena asi 300 m od pláže a 200 m od hlavní obchodní třídy. Ubytování: K dispozici jsou apartmány typu bilo - jedna třílůžková ložnice, obývací pokoj s plně vybavenou kuchyňskou linkou (lednička, sporák, nádobí) a rozkládacím gaučem, sociální zařízení s umyvadlem, sprchou a WC, balkon. Max. obsazení 5 osob. Každý apartmán má televizi a sejf, místo na parkování pro osobní auta zdarma. Termín Dní Doprava Strava Cena po slevě 5 % autobusem bez stravy Kč / osobu bez dopravy bez stravy Kč / apartmán autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč

9 Termín Dní Doprava Strava Cena po slevě 5 % autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč Přejeme šťastnou volbu při výběru dovolenky r. 2015! Další bližší informace, či dotazy jsme ochotni zodpovědět dle uvedených kontaktů ( např. : vratná kauce, možnost klimatizace, pobytová kauce, cestovní pojištění, atd.) 5) Rezidence CIVIDALE**+ - typ trilo Poloha: Budova s výtahem je vzdálena asi 300 m od pláže a 200 m od hlavní obchodní třídy. Ubytování: K dispozici jsou apartmány typu trilo - jedna třílůžková a jedna dvoulůžková ložnice, obývací pokoj s plně vybavenou kuchyňskou linkou (lednička, sporák, nádobí) a jednolůžkovým gaučem, sociální zařízení se sprchou a WC, balkon. Max. obsazení 6 osob. Každý apartmán má televizi a sejf, místo na parkování pro osobní auta zdarma. Termín Dní Doprava Strava Cena po slevě 5 % autobusem bez stravy Kč / osobu bez dopravy bez stravy Kč / apartmán autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč

10 Termín Dní Doprava Strava Cena po slevě 5 % bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč autobusem bez stravy Kč bez dopravy bez stravy Kč U všech nabídek : Cena obsahuje : Autobusem : Dopravu, 7x ubytování, služby stálého delegáta, spotřebu energií, pojištění CK pro případ úpadku. Bez dopravy : 7x ubytování (nástupní den sobota), služby stálého delegáta, spotřebu energií, pojištění CK pro případ úpadku Cena neobsahuje : NEPOVINNÉ PŘIPLATKY: - komplexní cestovní pojištění včetně léčebných výloh a storna zájezdu - 30 Kč na osobu/den. Osoby starší 70-ti let lze pojistit za příplatek 200%. Přejeme šťastnou volbu při výběru dovolenky r. 2015! Další bližší informace, či dotazy jsme ochotni zodpovědět dle uvedených kontaktů ( např. : vratná kauce, možnost klimatizace, pobytová kauce, cestovní pojištění, atd.)

11 Fakultativní výlety OBLAST BIBIONE BENÁTKY Po příjezdu autobusem do přístavu Punta Sabbioni se dále pokračuje lodí, následuje pěší procházka historickým městem, návštěva kostelů, most Rialto, rybí, ovocný a zeleninový trh, nám. Sv. Marka, osobní volno, plavba lodí do přístavu Punta Sabbioni a dále autobusem do místa pobytu. Celý výlet probíhá v doprovodu českého průvodce s výkladem. Orientační cena: 450 Kč nebo 17 (+ 15 loď) BENÁTSKÉ OSTROVY, NÁMĚSTÍ SVATÉHO MARKA Po příjezdu autobusem do přístavu Punta Sabbioni se dále pokračuje lodí na nejznámější benátské ostrovy Burano, Torcello a Murano. Na každém z těchto ostrovů probíhá prohlídka s kratším individuálním volnem. Poté se přejíždí lodí do části Benátek Fondamente Nuove, odkud se přechází na nám. Sv. Marka, kde následuje rozchod na individuální prohlídku náměstí. Cesta zpět lodí do přístavu Punta Sabbioni a dále autobusem do místa pobytu. Celý výlet probíhá v doprovodu českého průvodce s výkladem. Orientační cena: 450 Kč nebo 15 (+ 17 loď) VERONA Město proslavené shakespearovskou tragedií Romeo a Julie, návštěva Arény, balkon Julie, nám. delle Erbe s typickými veronskými renesančními domy s freskami, nám. dei Signori, kostel sv. Anastázie, kostel Duomo, Scaligerský hrad - muzeum. Celý výlet probíhá v doprovodu českého průvodce s výkladem. Orientační cena: 590 Kč nebo 23 LAGUNA Dopolední projížďka výletní lodí po okolních lagunách v oblasti mezi Bibione a Caorle. Během cesty uvidíte rybářské přístavy a chýše casone a dům, kde pobýval E. Hemingway. V polovině cesty je zastávka u jedné z rybářských chýší, kde ochutnáte rybí specialitu s polentou. Orientační cena: 540 Kč nebo 21 dospělí, 420 Kč nebo 16 dítě 3-8 let CAORLE Odpolední prohlídka historického městečka, kde největší zajímavostí jsou vytesané kameny na břehu moře a dva kostely, z nichž jeden je tzv. Vytopený kostel, ke kterému se váže legenda o Madoně, která varovala před zatopením města. Orientační cena: 290 Kč nebo 11 GULLIVERLANDIA Dětský pohádkový svět 7 divů světa, cvičení lachtani, středověké souboje, Jurský park a další. Cena zahrnuje dopravu z Bibione. Orientační cena: 20 dospělí, 15 dítě 3-8 let TERST, ZÁMEK MIRAMARE, AQUILEIA Po příjezdu autobusem do centra Terstu pěší prohlídka historických památek města

12 (např. nám. Sjednocení, Burzovní náměstí, římský amfi teátr, katedrála S.Giusto, schody Gigantů, nám. sv. Antonína), osobní volno, dále přejezd busem na zámek Miramare obklopený rozlehlým parkem s možností navštívit i exotickou výstavu živých motýlů. Při zpáteční cestě se zastavuje ve starém římském městečku Aquilea na prohlídku basiliky sv. Marie a svatých Hermagora a Fortunata. Celý výlet probíhá v doprovodu českého průvodce s výkladem. Orientační cena: 450 Kč nebo 17 PORTOGRUARO Dopolední výlet do nedalekého města s benátskou architekturou. Pěší procházka po historické malebné části centra s následným přejezdem do nákupní zóny. Orientační cena: 250 Kč nebo 9 AQUASPLASH Velké vodní centrum s množstvím tobogánů, skluzavek a bazénů a různých vodních atrakcí. V rámci této akce je možné domluvit si pouze dopravu do Lignana za účelem individuální prohlídky města. Cena zahrnuje dopravu z Bibione. Orientační cena: 21 dospělí, 17 dítě 3-8 let Výlety je možné zakoupit na místě v měně Euro nebo Kč. Ceny jsou orientační a mohou být v průběhu sezóny upraveny. V sezóně je možné uplatnit slevy na dítě či skupinové slevy. Podmínkou uskutečnění výletu je účast minimálně 25 osob. Výlety jsou pořádány s česky mluvícím průvodcem.

Itálie. Hlavní informace

Itálie. Hlavní informace Itálie Hlavní informace Hlavní město: Řím Rozloha: 301 338 km² Počet obyvatel: 59 433 744 Nejvyšší bod: hora Mont Blanc (4 748 m n.m.) Úřední jazk: italština Měna: euro (EUR) Časový posun: stejný jako

Více

Delegát zajišťuje výlety od smluvních italských partnerů za výhodnější množstevní slevy. CK AGMA tour neručí za případné změny cen a programu

Delegát zajišťuje výlety od smluvních italských partnerů za výhodnější množstevní slevy. CK AGMA tour neručí za případné změny cen a programu Delegát zajišťuje výlety od smluvních italských partnerů za výhodnější množstevní slevy. CK AGMA tour neručí za případné změny cen a programu AQUAFOLIE - CAORLE V aquaparku vás čeká nový 150 metrů Dlouhý

Více

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi Achillion hotelové apartmány*** ŘECKO Zakynthos / Amoudi Poloha: apartmánový hotel Achillion se nachází v malé vesničce Amoudi cca 6 km od centra Alikanas a Alikes. Achillion leží v klidné části, v okolí

Více

Termín: 03. 10. - 10. 10. 2016

Termín: 03. 10. - 10. 10. 2016 ŠPANĚLSKO 2016 MAR MENOR Termín: 03. 10. - 10. 10. 2016 Průměrná teplota vody v Mar Menor v říjnu - 24 stupňů!!! Klidná, teplá (teplota vody je až o 5 C vyšší než teplota Středozemního moře) a velmi slaná

Více

2014 ITÁLIE OSTROV SICÍLIE

2014 ITÁLIE OSTROV SICÍLIE 2014 ITÁLIE OSTROV SICÍLIE Sicílie PERLA STŘEDOMOŘÍ - ostrov Slunce, ostrov v samém srdci Středozemního moře. Sicílie je úplně jiná než ostatní oblasti Itálie, pestřejší a plná protikladů, má odlišnou

Více

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7019/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor rozvoje oddělení marketingu a školství Polášková Ivana Materiál pro mimořádné zasedání

Více

Severní Kypr ... ... poprvé v České republice...

Severní Kypr ... ... poprvé v České republice... Po třech desítkách let se českým cestovatelům opět otevírá možnost navštívit severní část Kypru a objevit tak místa, která jsou téměř nedotčena turistickým ruchem a zachovávají si tak neopakovatelnou atmosféru.

Více

SOLNÁ KOMORA. Doporučené turistické cíle. Pobyty v níže uvedených ubytovacích kapacitách: [RAKOUSKO] Vzdálenost z Prahy/Brna: 350 / 400 km

SOLNÁ KOMORA. Doporučené turistické cíle. Pobyty v níže uvedených ubytovacích kapacitách: [RAKOUSKO] Vzdálenost z Prahy/Brna: 350 / 400 km [RAKOUSKO] SOLNÁ KOMORA Vzdálenost z Prahy/Brna: 350 / 400 km Solná Komora se sedmdesátišesti jezery a oblast kolem Hallstattského jezera (na seznamu UNESCO), z jihu ohraničená masívem Dachstein s nejvyšší

Více

ULCINJ - HOTEL OLYMPIC CLUB ***

ULCINJ - HOTEL OLYMPIC CLUB *** ULCINJ - HOTEL OLYMPIC CLUB *** - denní zájezd Skvělým tipem pro turisty, kteří chtějí strávit léto na Balkáně, je pobyt v Černé Hoře. Příjemné zázemí Vám poskytne hotel Olympic, který je obklopen zelení

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole ANGLO - CONTINENTAL Bournemouth, Velká Británie

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole ANGLO - CONTINENTAL Bournemouth, Velká Británie JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole SCUOLA LEONARDO DA VINCI Siena, Itálie

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole SCUOLA LEONARDO DA VINCI Siena, Itálie JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY ZÁKLADNÍ ŠKOLA BŘECLAV, SLOVÁCKÁ 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY (platný od 12.4.2016) Projednáno na provozní poradě v dubnu 2016 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

příspěvková organizace IČO: 70878030 Telefon: 272 654 151, 3 (linka 112) zahradkova@dszm.cz

příspěvková organizace IČO: 70878030 Telefon: 272 654 151, 3 (linka 112) zahradkova@dszm.cz Domov pro seniory Zahradní Město, Sídlo: Sněženková 2973/8, 106 00 Praha 10 Zahradní Město Základní informace pro žadatele Název zařízení: Domov pro seniory Zahradní Město Adresa, místo poskytování služby:

Více

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016

LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016 LÁZNĚ LUHAČOVICE 2016 Lázně Luhačovice Společenský dům Lázeňská dvorana s pramenem Vincentky Centrální lázně V červnu 2015 proběhly oslavy stého výročí prohlášení Luhačovic léčebnými lázněmi. Léčivé účinky

Více

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok

Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok GREECE TOUR 2011 Dovolená v oblasti Nei Pori (Platamonas) s I.S.C.Sports a cestovní kanceláří Pradok Po úspěších v minulých letech pokračujeme v pořádání oblíbené dovolené spojené se sportovním vyžitím.

Více

Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016

Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016 Lázeňské a rekondiční pobyty pro samoplátce 2016 Ceník platný 03. 01. 2016 18. 12. 2016 obsah Pobyty pro dospělé Léčebný lázeňský pobyt Léčebný lázeňský pobyt SPECIÁL Program proti bolesti zad Lázeňská

Více

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V

Zpracovatel: QQT, s.r.o., www.qqt.cz Nositel projektu: Karlovarský kraj. Publikace vznikla jako výstup z realizace veřejné zakázky v rámci projektu V D 1 Denní hygiena Běžná denní hygiena Péče o ústa Česání a mytí vlasů Péče o nehty na rukou Mytí během dne (rukou, obličeje atd.) Vysmrkání se Použití intimspreje Péče o zubní náhrady očištění Nasazení

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0861-039/2015 NEMOVITÁ VĚC: Bytová jednotka č. 1359/9 s příslušenstvím pozemky Katastrální údaje : Kraj Plzeňský, okres Plzeň-město, obec Plzeň, k.ú. Bolevec Adresa

Více

POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014

POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014 POZNÁVACÍ ZÁJEZD MORAVA A SLOVENSKO 2014 Bystřicko Slovenský ráj - Vysoké Tatry (po stopách UNESCO) ve dnech 3.7. 12.7.2014 Datum Program Poznámka 3.7. čtvrtek 4.7. pátek Odjezd autobusu: 7:00 hod. z Děčína

Více

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory

Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb. Pravidla. pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory Domov Pod Lipami Smečno, poskytovatel sociálních služeb Pravidla pro poskytování sociální služby Denní stacionář pro seniory 1 I. Základní ustanovení Domov Pod Lipami Smečno služba Denního stacionáře pro

Více

Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD

Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD 1. OBSAH A PRŮBĚH POSKYTOVANÉ SLUŽBY a) Tento domovní řád je určen pro Armádu spásy, Dům pro matky s dětmi, Dvořákova 21/235, Havířov. Řád je

Více

Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb.

Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb. Střední odborné učiliště nábytkářské a SOŠ, s.r.o. Horská 167, 460 14 Liberec Dopravně provozní řád Zpracovaný ve smyslu NV 168/2002 Sb. 1. Úvodní ustanovení Tento dopravně provozní řád (dále jen DPŘ)

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3924-47/2014 O ceně nemovitostí, tj. budovy če.58 rod.rekr stojící na parcel č. 161/10 (LV č.412), zapsané na LV č.399 pro obec Lipoltice, k.ú.sovoluská Lhota, část obce Sovoluská Lhota

Více

Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům týdenního stacionáře

Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům týdenního stacionáře Příloha č.3 Pravidla pro poskytování fakultativních služeb uživatelům týdenního stacionáře A) Obecná ustanovení 1. Denní a týdenní stacionář Klíček poskytuje svým uživatelům fakultativní služby, které

Více

CESTA S YOGOU NA SARDINII 17.9. 24.9.2016

CESTA S YOGOU NA SARDINII 17.9. 24.9.2016 CESTA S YOGOU NA SARDINII 17.9. 24.9.2016 pod vedením KATKY MRUGALOVÉ REZIDENČNÍ A VILOVÝ KOMPLEX NA SARDINII U PLÁŽE NA GOLFOVÉM HŘIŠTI POPIS Poloha COSTA SMERALDA (SMARAGDOVÉ POBŘEŽÍ) Rezidenční a vilový

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole LIDEN & DENZ Petrohrad, Rusko

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole LIDEN & DENZ Petrohrad, Rusko JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E Podklad pro zpracování nabídek veřejné zakázky Zajištění dopravy na zahraniční exkurse do francouzského Dijonu, v okolí Dijonu a zpět do Kladna, který se týká projektu

Více

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Platnost směrnice: - tato směrnice je platná pro městské byty ve správě OSBD, Děčín IV

Více

Hotel Praděd-vysílač, s.r.o. Ubytovací řád. Provozovatel Tomáš Hrazdil Struhlovsko 1413, Hranice 75301 IČ: 76003027, DIČ: CZ8101145327

Hotel Praděd-vysílač, s.r.o. Ubytovací řád. Provozovatel Tomáš Hrazdil Struhlovsko 1413, Hranice 75301 IČ: 76003027, DIČ: CZ8101145327 Hotel Praděd-vysílač, s.r.o Provozovatel Tomáš Hrazdil Struhlovsko 1413, Hranice 75301 IČ: 76003027, DIČ: CZ8101145327 Ubytovací řád 1. Hotel a restaurace Praděd (dále jen Hotel ) je oprávněn ubytovat

Více

Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014

Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014 Nabídka * NOC MUZEÍ * ADVENTNÍ ZÁJEZDY ZIMA 2014 10.9.2014 Noc muzeí ve Vídni sobota 4. 10. 2014 V dopoledních hodinách odjezd do rakouské metropole Vídně. Po příjezdu následuje krátký informativní okruh

Více

Zápis z jednání komise pro regeneraci panelového sídliště Šipší ze dne 25.6.2003. Přítomni: Ing.Jirásek, p.nováček, pí Hnátková, p.hlavatý, p.

Zápis z jednání komise pro regeneraci panelového sídliště Šipší ze dne 25.6.2003. Přítomni: Ing.Jirásek, p.nováček, pí Hnátková, p.hlavatý, p. Zápis z jednání komise pro regeneraci panelového sídliště Šipší ze dne 25.6.2003 Přítomni: Ing.Jirásek, p.nováček, pí Hnátková, p.hlavatý, p.polák Hosté: Ing.Suchánek, Ing.arch.Kremla Omluveni: p.hobl,

Více

NABÍDKA HOLANDSKEM NA HISTORICKÉ PLACHETNICI 2015

NABÍDKA HOLANDSKEM NA HISTORICKÉ PLACHETNICI 2015 NABÍDKA HOLANDSKEM NA HISTORICKÉ PLACHETNICI 2015 HOLANDSKEM NA HISTORICKÉ PLACHETNICI PLACHETNICE: MAX. KAPACITA: klipper Wappen Fryslan 34míst v posádce + 2 osoby personál TERMÍN: 2. - 8.5. 2015 DESTINACE:

Více

ÚVODEM. Zadavatelem projektu Obytného souboru Drásov Trávnické je společnost ANICOM TRADE, a.s.

ÚVODEM. Zadavatelem projektu Obytného souboru Drásov Trávnické je společnost ANICOM TRADE, a.s. ÚVODEM Obytný soubor navržený a realizovaný spolupracujícími brněnskými firmami ATX Architekti a ATX Realizace Staveb je na současném realitním trhu nabízejícím spíše malé a střední pozemky se zahuštěnou

Více

Zelená Lípa Hostivice, poskytovatel sociálních služeb Pelzova 1701, 253 01 Hostivice. VNITŘNÍ ŘÁD. Čl. 1

Zelená Lípa Hostivice, poskytovatel sociálních služeb Pelzova 1701, 253 01 Hostivice. VNITŘNÍ ŘÁD. Čl. 1 Zelená Lípa Hostivice, poskytovatel sociálních služeb Pelzova 1701, 253 01 Hostivice. VNITŘNÍ ŘÁD Čl. 1 Vnitřní řád je závazný pro uživatele služby, jejich rodinné příslušníky, návštěvníky a zaměstnance.

Více

Výroční zpráva za rok 2008

Výroční zpráva za rok 2008 Penzion pro důchodce Loštice, příspěvková organizace, IČO 75004020 Hradská 113, 789 83 Loštice Výroční zpráva za rok 2008 V Lošticích dne 7. března 2009 Zpracovala a předkládá: Bc. Jana Fričerová, ředitelka

Více

VÍTEJTE DOMA - DOBRODOŠLI KUĆI. RABAC NO NAME 2* - možné ubytování: htl. GIRANDELLA, LANTERNA, dep.mediteran, htl. MARINA

VÍTEJTE DOMA - DOBRODOŠLI KUĆI. RABAC NO NAME 2* - možné ubytování: htl. GIRANDELLA, LANTERNA, dep.mediteran, htl. MARINA nabídka 2009 pro kolektivy CROATIAtravel VÍTEJTE DOMA - DOBRODOŠLI KUĆI RABAC NO NAME 3* - možné ubytování: htl. CASTOR, POLLUX, MIMOSA, HEDERA, NARCIS, AMFORA,AL- BONA zařízením, některé s možností přistýlky.

Více

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy

Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Střední průmyslová škola Brno, Purkyňova, příspěvková organizace Provozní řád školy Číslo dokumentu: SPŠEIT 34 _ 2015 _ 1.01 Platnost od: 1. 9. 2015 Nahrazuje: SPŠEIT 34 _ 2012 _ 1.01 Počet listů: 12 Obsah

Více

KORUTANSKÁ JEZERA. Doporučené turistické cíle [RAKOUSKO]

KORUTANSKÁ JEZERA. Doporučené turistické cíle [RAKOUSKO] [RAKOUSKO] KORUTANSKÁ JEZERA Vzdálenost z Prahy/Brna: 520 / 440 km Mnohem blíž, než břehy Jadranu je nádherné koupání na jižní straně Alp, chráněné z jižní strany vysokými hřebeny Dolomit. Tato oblast

Více

vilky, apartmány vilky, apartmány bungalovy, villina

vilky, apartmány vilky, apartmány bungalovy, villina Lignano vilky, apartmány Caorle PSM centrum vilky, apartmány Monfalcone bungalovy, villina Cestovní kancelář SOLE - Agentura s.r.o. Praha 5 - Smíchov, 150 00, Štefánikova 28, tel.: 257 321 418 e-mail:

Více

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA 269/2015 Sb. - rozúčtování nákladů na vytápění a příprava teplé vody pro dům - poslední stav textu 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé

Více

V blízkosti centra v přízemí činžovního

V blízkosti centra v přízemí činžovního V blízkosti centra v přízemí činžovního OL2470 84489 Burghausen Altoetting (okres) Bavorsko Obývací pokoj Vaše kontaktní osoba : Pan Olav Lenk Lenk Nemovitost intramakler - Real-Estate-Business-Network

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 0846-024/2015 NEMOVITÁ VĚC: Podíl 1/2 z celku rekreační chaty včetně příslušenství a pozemků Katastrální údaje : Kraj Plzeňský, okres Plzeň-sever, obec Čerňovice,

Více

N A B Í D K A Z Á J E Z D Ů. pro seniory MO Plzeň 3 na jaro 2016

N A B Í D K A Z Á J E Z D Ů. pro seniory MO Plzeň 3 na jaro 2016 N A B Í D K A Z Á J E Z D Ů pro seniory MO Plzeň 3 na jaro 2016 ÚŘAD MĚSTSKÉHO OBVODU PLZEŇ 3, SADY PĚTATŘICÁTNÍKŮ 7-9, PLZEŇ zahajuje v pátek 18. 3. 2016, v 8:00 hodin ve 3. patře budovy Sněmovní sál

Více

Když klient ví, co chce

Když klient ví, co chce NÁVŠTĚVA Když klient ví, co chce Některé zkušenosti jsou těžko přenositelné, musí se odžít. Bydlet v bytě je jiné než bydlet v domě, žít ve městě je něco jiného než žít na vsi. Navíc, s věkem se obvykle

Více

Baby centrum M O T Ý L E K, s.r.o.

Baby centrum M O T Ý L E K, s.r.o. P R O T O K O L H A C C P stanovení kritických bodů Baby centrum M O T Ý L E K, s.r.o. Obchodní firma: Sídlo firmy: Přemyšlenská 90, Praha 8 Kobylisy, 182 00 IČ: 24693383 Účinnost: od 8. 11. 2010 POŢADAVKY

Více

Vytisknout PDF Barbat / Ostrov Rab / Chorvatsko

Vytisknout PDF Barbat / Ostrov Rab / Chorvatsko Apartmány Terasa Vytisknout PDF Barbat / Ostrov Rab / Chorvatsko Vážený zákazníku, do tohoto PDF jsou vloženy pouze základní informace o objektu a konkretní ubytovací jednotce, kterou náš rezervační systém

Více

Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko

Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko Sen! OL3153 84561 Mehring Altoetting (kruh) Bavorsko Střešní Truss Vaše kontaktní osoba : Pan Olav Lenk Lenk Nemovitost intramakler - Real-Estate-Business-Network +49 (0) 8679 / 91 15 11 +49 (0) 1522 /

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009 DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009 Úvodní ustanovení 1. V návaznosti na příslušné zákony a stanovy družstva obsahuje domovní řád pravidla užívání bytů, nebytových a společných částí

Více

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA ČESKÁ REPUBLIKA ŠUMAVA Šumava, jako jedno s nejstarších pohoří Evropy, je tvořena horninami prvohorního stáří, zejména žulami, rulami a svory. Je to lesnaté kopcovité pohoří s rozsáhlými náhorními plošinami

Více

Ostrov rakouské císařovny Sissi.

Ostrov rakouské císařovny Sissi. Ostrov rakouské císařovny Sissi. NA CO SE MUŽETE TĚŠIT? romantické uličky hlavního města Korfu bohaté historické památky desítky krásných zátok a pláží azurově čisté moře bary, zábava CO BYSTE SI NEMĚLI

Více

URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ

URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ Příloha č. 5 k výměru MF č. 01/2013 URČENÉ PODMÍNKY V ŽELEZNIČNÍ VEŘEJNÉ VNITROSTÁTNÍ PRAVIDELNÉ OSOBNÍ DOPRAVĚ I. Obecné podmínky 1. Regulaci formou věcně usměrňovaných cen podléhají ceny (jízdné) ve

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb

Popis realizace poskytování sociálních služeb Popis realizace poskytování sociálních služeb TOREAL, spol. s r. o. Pobytová sociální služba domov pro seniory Lázeňská čp. 173 a 174 Královské Poříčí 356 01 Jaroslav Pokorný jednatel Ing. Petr Mašek jednatel

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY. Noclehárna, číslo služby 48 4862422 POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY Název poskytovatele Druh služby Identifikátor Forma služby Název zařízení a místo poskytování Armáda spásy v České republice z.s. Noclehárna, číslo služby 48

Více

I. Cíl a poslání sanatoria

I. Cíl a poslání sanatoria OBSAH I. Cíl a poslání sanatoria 3 II. Přijetí do zařízení.. 3 III. Základní ubytovací a stravovací služby 4 1. Ubytování. 4 2. Úklid a údržba.. 5 3. Praní, ošacení a žehlení.. 6 4. Stravování. 7 IV. Základní

Více

A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU

A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU Ing. Jiří Čarský, Ph.D. (Duben 2007) Komplexní přehled o podílu jednotlivých druhů

Více

Smlouva o poskytování služeb sociální péče ve zdravotnickém zařízení ústavní péče (číslo smlouvy: <<cislo>>)

Smlouva o poskytování služeb sociální péče ve zdravotnickém zařízení ústavní péče (číslo smlouvy: <<cislo>>) Smlouva o poskytování služeb sociální péče ve zdravotnickém zařízení ústavní péče (číslo smlouvy: ) Smluvní strany Vy jako klient sociální služby Pan/paní a My jako poskytovatel sociálních

Více

Základní údaje: Název školy: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, Pionýrů 141 Ředitelka: Mgr. Bedřiška Rychtaříková Telefon/fax: 487 851 504

Základní údaje: Název školy: ZŠ a MŠ Stráž pod Ralskem, Pionýrů 141 Ředitelka: Mgr. Bedřiška Rychtaříková Telefon/fax: 487 851 504 Základní škola a mateřská škola, Stráž pod Ralskem, příspěvková organizace se sídlem Pionýrů 141, 471 27 Stráž pod Ralskem Školní řád a provozní řád mateřské školy Č.j.: ZSSTRAZ 321/2014 Účinnost od: 1.

Více

Soustředění u moře v Itálii s možností vystoupení

Soustředění u moře v Itálii s možností vystoupení Soustředění u moře v Itálii s možností vystoupení Termíny na vyžádání - květen, červen, září 2016 Nabízíme vám pobyt u moře spojený s hudebním, pěveckým nebo tanečním soustředěním. Pobyt kombinuje pracovní

Více

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady

M ě s t s k ý f o t b a l o v ý k l u b D o b ř í š. Cestovní náhrady Metodický pokyn výboru MFK č. 1/2008 - rev. 2 Cestovní náhrady 1. ÚVOD Občanské sdružení MFK Dobříš je neziskovovou organizací, která vyvíjí svoji činnost v oblasti sportu, sportovního vyžití mládeže i

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

Datum doručení. Datum vyřízení. Shrnutí vyřízení podání. Číslo jednací. Důvodnost. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum doručení. Datum vyřízení. Shrnutí vyřízení podání. Číslo jednací. Důvodnost. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá po 1.7.2011) - celkem 43 podání Datum doručení 1.7.2011 Podnět k rozhodnutí o změně příslušnosti k vedení

Více

HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO

HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO HOTEL JESENICE HOTEL LIONS ŠKOLICÍ STŘEDISKO NESUCHYNĚ PARKHOTEL SKALNÍ MĚSTO Vítáme Vás v LIONS HOTELS Nesuchyně je vesnička ležící mezi královskými městy Rakovník a Slaný a je v polovině cesty mezi Prahou

Více

SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb.

SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb. SMLOUVA O ZÁJEZDU uzavřená ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb. Smluvní strany: Dodavatel: CK Barbora Dokoupilová, Nový Poddvorov 105, Hodonín-Nový Poddvorov 696 16 IČ: 757 47 472, DIČ: CZ8154204421 Jednající:

Více

Příloha č. 5. Tarif integrovaného dopravního systému Jihočeského kraje

Příloha č. 5. Tarif integrovaného dopravního systému Jihočeského kraje Příloha č. 5 Tarif integrovaného dopravního systému Jihočeského kraje platný od. 2016 1 OBSAH: 1. Preambule... 4 2. Úvodní ustanovení... 4 3. Základní pojmy... 4 4. Druhy jízdného... 6 5. Tarifní pravidla...

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST NA AKCI VELIKONOČNÍ SLAVNOSTI 2016

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST NA AKCI VELIKONOČNÍ SLAVNOSTI 2016 Kulturní a vzdělávací středisko U Tří kohoutů, příspěvková organizace Nerudova 294/14, 602 00 Brno IČO: 00101508 DIČ: CZ00101508 bankovní spojení: 4939621/0100 tel.: 543 212 508, mobil: 725 825 598 info@kaveeska.cz

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO ÚČAST NA ZÁJEZDECH CK SVOBODNÁ CESTA

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO ÚČAST NA ZÁJEZDECH CK SVOBODNÁ CESTA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY PRO ÚČAST NA ZÁJEZDECH CK SVOBODNÁ CESTA Úvodní ustanovení Všeobecné smluvní podmínky cestovní kanceláře Svobodná cesta jsou platné pro všechny zájezdy a jednotlivé služby cestovního

Více

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb.

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. 320 VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Ministerstvo

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 3. A, 3. B KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 3. A, 3. B KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 3. A, 3. B KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 3. A komunitě bydlí 10 obyvatel v pěti dvoulůžkových pokojích. Na 3. B komunitě bydlí 6 obyvatel ve dvoulůžkových pokojích. Na

Více

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda.

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Téměř každý člověk touží být v práci úspěšný touží pracovně se uplatnit. V průběhu studia si mladý člověk osvojuje znalosti a dovednosti potřebné pro povolání,

Více

DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ LŮŽKO. Jméno a příjmení: datum narození: 1. Přeji si oslovovat:

DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ LŮŽKO. Jméno a příjmení: datum narození: 1. Přeji si oslovovat: DOTAZNÍK PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ LŮŽKO Jméno a příjmení: datum narození: Zakřížkujte, prosím, v jakém rozsahu a jakým způsobem Vám mají být níže uvedené služby poskytovány. 1. Přeji si oslovovat: 2. Příspěvek

Více

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková

Výstup. Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004. PaedDr. Vladimír Hůlka, PaedDr. Zdenka Kınigsmarková Projekt: Přispějme k ještě kvalitnější a modernější výuce na ZŠ Chotěboř Buttulova Registrační číslo projektu CZ.01.07/1.1.01/01.0004 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 5702-117 / 2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 5702-117 / 2013 Ing. Bohuslav Štencl oceňování nemovitého majetku ZNALECKÝ POSUDEK č. 5702-117 / 2013 o ceně nemovitosti - Objednavatel posudku: Účel posudku: Posudek vypracoval: rodinného domu č. p. 426 s příslušenstvím

Více

Domovní řád Stanoví pravidla soužití pobytové sociální služby Domova pro seniory - Domova sv. Zdislavy v Opavě

Domovní řád Stanoví pravidla soužití pobytové sociální služby Domova pro seniory - Domova sv. Zdislavy v Opavě Domovní řád Stanoví pravidla soužití pobytové sociální služby Domova pro seniory - Domova sv. Zdislavy v Opavě Značka: VS-5 Datum vydání: Platnost: 31. 12. 2015 1. leden 2016 Verze: 1 Počet stran: 12 Revize:

Více

Principy soužití menšiny s většinovou společností

Principy soužití menšiny s většinovou společností Šance pro Šluknovský výběžek Klíčová aktivita č. 3 Vzdělávací modul MK-02 Principy soužití menšiny s většinovou společností Autor: Mgr. Petra Lušňáková Šluknov 2013 Projekt Šance pro Šluknovský výběžek

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: bod programu: 10. 02. 2016 věc: Podání žádostí o dotaci na projekty z Programu reprodukce majetku 113 310 Ministerstva práce a sociálních věcí dopad na rozpočet:

Více

Platnost od: 1.7.2014

Platnost od: 1.7.2014 Popis realizace poskytování sociální služby k registraci sociální služby v souladu s 79 zákona 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Platnost od: 1.7.2014 Název poskytovatele

Více

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY

ČÁST II. ZÁKLADNÍ PODMÍNKY Cenový věstník 12/2015 40 Za každých dalších 20 km 20 URČENÉ PODMÍNKY PRO VEŘEJNOU VNITROSTÁTNÍ SILNIČNÍ LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVU ČÁST I. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY 1. Uvedené podmínky platí pro dopravce provozující

Více

Provozní řád domova mládeže. Organizační opatření

Provozní řád domova mládeže. Organizační opatření STRANA: 1 z 7 Organizační opatření 1. Dokument je závazný pro zaměstnance a žáky všech druhů a forem studia. 2. Kontrolou plnění tohoto dokumentu pověřuji vedoucí domova mládeže. 3. Revize č. 1 dokumentu

Více

METODIKA KALKULACE NÁKLADŮ KURZU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ

METODIKA KALKULACE NÁKLADŮ KURZU DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ METODICKÝ MATERIÁL METODIKA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Jana Bydžovská Vladimír Krajčík NÚOV Praha 2004 Název a sídlo centra celoživotního vzdělávání: Název kurzu: Délka kurzu, počet hodin: 2 1. Přímý materiál

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA PŠOV PŠOV 1 Podbořany 441 01 Tel. ředit: 415 211 297, Mobil ředit.: 736 633 595, Tel. ústředna: 415 214 615, e - mail: a.sava@seznam.cz, Fax: 415 211529, www.vupsov.cz Věc:

Více

PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE V DOMOVĚ PRO SENIORY

PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE V DOMOVĚ PRO SENIORY Centrum sociálních služeb města Letovice, p. o. (dále CSSML) J. Haška 1082/12, 679 61 Letovice tel.: 516 481 200 PRAKTICKÁ PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE V DOMOVĚ PRO SENIORY 1 Poslání a cíle domova pro seniory

Více

kterým se vydává tržní řád

kterým se vydává tržní řád M ě s t o R o k y c a n y Nařízení Města Rokycany č. 1/2014, kterým se vydává tržní řád Rada města Rokycany se na svém zasedání dne 14. ledna 2014 usnesením č. 10203 usnesla vydat na základě ustanovení

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1644-230/2014

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1644-230/2014 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 1644-230/2014 o odhadu ceny obvyklé spoluvlastnického podílu ve výši ½ na nemovité věci: pozemku parc.č.179 jehož nedílnou součástí je rodinný dům č.p. 562 a pozemků parc.č.180

Více

Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Závodní 205, 360 06 Karlovy Vary

Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Závodní 205, 360 06 Karlovy Vary Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje Závodní 205, 360 06 Karlovy Vary Č.j.: HSKV-1268-1/2011-EKO Karlovy Vary dne 4. 5. 2011 Počet listů: Počet příloh: Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku

Více

Město Rožnov pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm Město Rožnov pod Radhoštěm Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Rožnov pod Radhoštěm se na svém zasedání dne 11.12.2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme vám aktuality z naší organizace od 2. 9. 2013. Organizace a změny výuky: ZŠ 1.

Více

Ubytovací a požární řád

Ubytovací a požární řád Ubytovací a požární řád Ubytovatel: IČO 04297474, (dále jen ubytovatel ) Odpovědná osoba: Ing. Radomír Honč, jednatel, tel. 602 189 285 Ing. Jana Burgárová, jednatel Správce: Iveta Hončová, tel. 607 171

Více

Smluvní podmínky - Letní hudební tábor Lhotsko 2016

Smluvní podmínky - Letní hudební tábor Lhotsko 2016 Smluvní podmínky - Letní hudební tábor Lhotsko 2016 1) Smluvní podmínky se vztahují k přihlášce dítěte na Letní hudební tábor 2016 (dále jen akce). Podáním přihlášky se rodič nebo zákonný zástupce dítěte

Více

1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU

1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU 1. CO JE POTŘEBA PRO REGISTRACI NA VÝSTAVU Vyplněný a podepsaný formulář Provozně bezpečnostní předpisy (PBP), které je nutné bezpodmínečně dodržovat při Vaší účasti na veletrzích a výstavách v areálu

Více

Znalecký posudek č. 2339/2011

Znalecký posudek č. 2339/2011 Znalecký posudek č. 2339/2011 o ceně nemovitosti - pozemku č. parc. 431 v kat. úz. Bílina - Újezd, obec Bílina, okres Teplice, ve vlastnictví Karla Friedricha. Objednatel posudku: Účel posudku: JUDr. Ondřej

Více

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2010: Sladění pracovního a rodinného života

9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2010: Sladění pracovního a rodinného života 9 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2010: Sladění pracovního a rodinného života Ad hoc modul 2010 bude šetřen na 1. vlně (resp. podle čtvrtletí zařazení sčítacího obvodu) v domácnosti ve všech čtvrtletích

Více

Program zájezdu JAPONSKO Tokio Nikkó Kamakura Hakone Hirošima Mijadžima Kjótó Nara Ósaka

Program zájezdu JAPONSKO Tokio Nikkó Kamakura Hakone Hirošima Mijadžima Kjótó Nara Ósaka Program zájezdu JAPONSKO Tokio Nikkó Kamakura Hakone Hirošima Mijadžima Kjótó Nara Ósaka Termín 11. 21.09.2016 1.den 11.09.2016 Praha - Dubaj -,-,- Odlet z Prahy do Dubaje v odpoledních hodinách (15,35

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Příloha 1. Název projektu: Vestavba objektu mateřské školy 2. Zřizovatel školy, školského zařízení:

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

Domácí řád Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem Zahradní Město

Domácí řád Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem Zahradní Město Domov pro seniory Zahradní Město Sídlo: Sněženková 2973/8, 106 00 Praha 10 Zahradní Město Domácí řád Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem Zahradní Město Obsah Úvod... 3 Poslání a cíle DS a

Více

Velmi dobře udržovaný dva-rodinný dům

Velmi dobře udržovaný dva-rodinný dům Velmi dobře udržovaný dva-rodinný dům OL1618 84547 Emmerting Altoetting (kruh) Bavorsko Vnější pohled Vaše kontaktní osoba : Pan Olav Lenk Lenk Nemovitost intramakler - Real-Estate-Business-Network Eichendorffstrasse

Více

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád Kulturního centra - sokolovny Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád upravuje podmínky a způsob užívání nebytových prostor a jeho zařízení v Kulturním centru sokolovně v Rájci-Jestřebí

Více

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví

EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví EMPLA spol. s r. o. Hradec Králové Centrum pro osvětu, vzdělání a informace v ochraně prostředí a zdraví ve spolupráci s Asociací ekologických expertů, o. s. POŘÁDÁ ODBORNÝ WORKSHOP SYSTÉM ŘÍZENÍ ENVIRONMENTÁLNÍHO

Více