Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne , od 18:00 hodin.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 31. 8. 2011, od 18:00 hodin."

Transkript

1 Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne , od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Butoves (dále též jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 18:00 hodin starostou obce Lubomírem Tichým ( dále jako předsedající ). Předsedající schůze dále z prezenční listiny přítomných členů zastupitelstva (příloha 1) konstatoval, že přítomno je 7 členů zastupitelstva (z celkového počtu 7 všech členů zastupitelstva), takže zastupitelstvo je usnášeníschopné. Určení ověřovatelů a zapisovatele Zastupitelstvo obce Butoves určuje ověřovateli zápisu pana Ing. Anatolije Volfa a pana Karla Formánka, zapisovatelem bude pan Bohumil Zach. Výsledek hlasování: Pro 7 Proti - Zdrželi se Usnesení č. 1/Z11/2011 bylo schváleno. Schválení programu: Předsedající seznámil přítomné s návrhem programu v souladu s pozvánkou předanou členům zastupitelstva a v souladu s informací zveřejněnou na úřední desce. Zastupitelstvo obce Butoves schvaluje následující program zasedání zastupitelstva: 1. Zápis z posledního zasedání zastupitelstva 2. Rozpočtové opatření č.2 3. Plynová kotelna ve 32 b.j. 4. Prodejna potravin 5. Různé a diskuse Výsledek hlasování: Pro 7 Proti - Zdrželi se Usnesení č. 2/Z11/2011 bylo schváleno.

2 Bod 1. Zápis z posledního zasedání a kontrola usnesení: Místostarosta obce Bohumil Zach seznámil zastupitelstvo obce se zápisem z minulého zasedání zastupitelstva obce a přečetl všechna usnesení. Bod 2. Rozpočtové opatření č. 2: Předsedkyně finančního výboru seznámila zastupitelstvo s rozpočtovým opatřením č.2. Pan Šviha se ptá na některé položky přeúčtování a paní Rajmová vysvětluje. Zastupitelstvo obce Butoves schvaluje rozpočtové opatření č.2. Usnesení č. 3/Z11/2011 bylo schváleno. Bod 3. Plynová kotelna ve 32 b.j.: Starosta seznámil zastupitelstvo o pondělním jednání s právníkem, ten doporučuje jako krok před podáním k soudu navrhnout SVJ uzavření: Dohody o předání kotelny do užívání a dohody o uznání závazku na zůstatkovou hodnotu kotelny, která činí ,-Kč s termínem předání Paní Rajmová doplňuje, že rozbor, který má SVJ od právníků je až na pár vět v pořádku. Dále se paní Vohánková a paní Nechutová pouštějí do diskuze ohledně vlastnictví zařízení kotelny. Pan Šviha připomíná, že smlouva mezi SVJ a obcí nesplňuje náležitosti a je tam několik chyb a vychází z vyhlášek, které v době sepsání již neplatily. Paní Rajmová říká, že to nemá na podstatu smlouvy vliv, že jde o formální chyby. Zastupitelstvo obce Butoves schvaluje uzavření dohody o předání kotelny do užívání a zároveň dohody o uznání závazku na zůstatkovou hodnotu zařízení kotelny ,-Kč k Usnesení č. 4/Z11/2011 bylo schváleno. Zastupitelstvo obce pošle dopis s výše uvedenými informacemi zástupcům SVJ do s termínem do kdy se má SVJ vyjádřit k návrhu zastupitelstva obce. Pan Šviha se ptá, zda obec vyrozuměla SVJ ohledně reklamace, že termín již vypršel. Bylo odpovězeno, že na reklamaci bylo odpovězeno a dokumenty ke kotelně nebudou poskytovány ve spojitosti s možným soudním řízením. Paní Nechutová se ptá, jak obec přišla na zůstatkovou cenu, z jakých částek vycházela. Paní Vohánková se ptá, zda dostane zbylé faktury na pořízení zařízení plynové kotelny a spolu s paní Nechutovou doplňují, že nemají podklady ke správnému dopočítání zůstatkové ceny. Závěr s diskuze je, že se doloží faktury k dopisu na SVJ. Starosta říká paní Vohánkové a paní Nechutové, aby se dostavili na jednání mezi zástupci SVJ a obcí. Pan Šviha upozorňuje, že je obec veřejná a že zástupci SVJ mají právo na doložení kopií faktur za pořízení.

3 Bod 4. Prodejna potravin: Starosta obce Butoves seznámil s návrhem smlouvy o poskytnutí příspěvku Jednotě sd Nová Paka na částku Kč za opravu prodejny potravin. Zastupitelstvo obce Butoves schvaluje smlouvu o poskytnutí příspěvku Jednotě sd Nová Paka na částku ,-Kč a ukládá starostovi obce, aby smlouvu podepsal. Usnesení č. 5/Z11/2011 bylo schváleno. Bod 5. Různé a diskuze: - Starosta seznamuje se žádostí pana Petra Horčičky, který žádá o souhlas s výstavbou rodinného domu na parcele číslo 102/3 v k.ú. Butoves. Zastupitelstvo obce Butoves schvaluje žádost pana Petra Horčičky o souhlas s výstavbou rodinného domu na parcele č. 102/3 na k.ú. Butoves za podmínek: sedlová střecha, jednopodlažní (popř. s obytným podkrovím) a v souladu s okolní výstavbou. Usnesení č. 6/Z11/2011 bylo schváleno. - Starosta seznámil zastupitelstvo obce s návrhem na podání žádosti na dotaci pro akci splašková kanalizace a ČOV pro obec Butoves. Zastupitelstvo obce Butoves schvaluje podání žádosti o dotaci na akci splašková kanalizace a ČOV Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu, starostovi obce ukládá podepsat všechny příslušné náležitosti pro žádost. Usnesení č. 7/Z11/2011 bylo schváleno. - Starosta informuje o možnosti získání dotace ve výši 60-90%. - Pan Janda se ptá, jak to vypadá s povolením na vypouštění odpadních vod, místostarosta odpovídá, že žádost byla podána v roce 2007 a po doplnění potřebných dokladů od pana Přibyla by mělo být vše kompletní. Místostarosta zjistí u paní Runčíkové aktuální stav. - Starosta by chtěl odkoupit lednici z majetku obce, lednice jsou zatím uskladněny v restauraci Butovanka a jejich další využití pro ně obec nemá. Zastupitelstvo obce Butoves schvaluje prodej lednice z majetku obce paní Janě Tiché za 100Kč. Usnesení č. 8/Z11/2011 bylo schváleno.

4 - Paní Rajmová se ptá, kdy budou odvezeny pulty z obecného skladu a co je se zbytkem plechovým regálů. Starosta si nějaké odveze a zbytek se zlikviduje, plechové regály zůstanou v hasičské zbrojnici pro uskladnění materiálu. - Pan Chládek informuje o odvezení sněhové frézy na servis do Mountfieldu. - ZO ukládá poslat žádost o změnu přednosti v jízdě na křižovatce u Škaloudových. - Dále starosta informuje o sběru nebezpečných odpadů, o leteckých snímcích naší obce, aktivitách klubu seniorů a o informace od paní Strnadové, že jsou plné kanalizační šachty a zda je možné umístit značky obytné zóny do nové zástavby. - Pan Formánek se ptá, jak to vypadá s nočním svícením. Ano je to domluveno, jenom se musí vyřadit fotobuňka a nastaví spínání na hodinách, osvětlení u bytovky musí probrat s panem Ženatým. Bohužel se již nesvítí za bytovkou, protože je někde porušený kabel. - Pan Formánek se ptá na pole do plotu pro pana Plačka, místostarosta odpovídá, že jsou v obecním skladě zarovnána pulty z prodejny. - Pan Janda říká, že přibyl jeden kontejner na PET lahve u prodejny, ale myslí si, že by bylo lepší vyměnit jeden kontejner na PET lahve za kontejner na plasty. - Starosta informuje o možnosti bezplatného převodu pozemku na Jezerech do vlastnictví obce Butoves. - Pan Šviha se ptá pana Zacha, zda bylo při dotaci na mikroregion počítáno i odpadkovými koši, pan Zach odpovídá, že byly zahrnuty do dotace. - Pan Šviha se ptá na usnesení o převodu kotelny zpět do vlastnictví obce, které bylo projednáváno na minulých zasedáních, starosta odpovídá, že bylo s právníkem znova projednáno a zkoušíme další vstřícný krok k SVJ. - Paní Vohánková se ptá, jak to tedy bude, že se jedná o jednostranné řešení. - Pan Šviha říká, že obec dostala dotaci na kotelnu, pan Chládek říká, že dotaci získala celá obec. Pan Šviha ještě doplňuje, že v původní smlouvě bylo napsáno, že obec vybuduje kotelnu na vlastní náklady. Starosta reaguje, že takto to bylo dohodnuté mezi zástupci obou stran v roce SVJ stále nezaplatilo konečnou fakturu za odebraný plyn. - Pan Janda upozorňuje, že nejsou posekané zahrady majitelů pozemků, kteří zatím nestavějí, navrhuje poslat dopis (vytvořit formulář), aby si ve stanovené lhůtě posekali, třeba 14 dní. - Pan Formánek se ptá paní Rajmové, zda by bylo možné vyplatit zbytek do 10000Kč (z příspěvku) na nákup nového stolu na stolní tenis. Paní Rajmová to vyplatí do konce příštího týdne. - Pan Janda upozorňuje, že restaurace se nachází v horším stavu, upozorňuje na nepořádek a obsluhu. Starosta říká, že paní vedoucí již 2x volal. Paní vedoucí se pošle dopis, který upozorní na tyto nedostatky. Předsedající ukončil zasedání zastupitelstva v 19:30 Přílohy zápisu: 1) Prezenční listina 2) Zveřejněná informace o konání ustavujícího zasedání podle 93 odst. 1 zákona o obcích 3) Rozpočtové opatření č.2 Zápis byl vyhotoven dne: Zapisovatel: Bohumil Zach

5 Ověřovatelé:... dne dne... Starosta:... dne... Razítko obce: (není povinné)