H ARAPES H ARAPES. Miroslav Harapes, Svárov 325, Velké Bílovice, Česká republika tel.: , info@harapes.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "H ARAPES H ARAPES. Miroslav Harapes, Svárov 325, 691 02 Velké Bílovice, Česká republika tel.: + 420 720 540 307, www.harapes.cz, info@harapes."

Transkript

1 Katalog prostředků pro zpracování ovoce

2 Enzymy pro zpracování ovoce FRUIKOZYME PRIMUS odbourání škrobu v ovocných šťávách FRUIKOZYME ELITE zvýšení výlisnosti jablečné a hruškové šťávy FRUIKOZYME IMPRO depektinizace a čiření moštů z jablek a hrušek a bobulového ovoce FRUIKOZYME CARE kyselá pektináza pro výrobu šťávy s kyselého ovoce (černý rybíz, malina, brusinky a borůvka) FRUIKOZYME EXTRA výroba pyré a ovocných šťáv z peckovitého a tropického ovoce FRUIKOZYME SUPER pektin metyl esterázový prostředek pro výrobu jablečné šťávy

3 FRUIKOZYME PRIMUS Prostředek pro odbourání škrobu v ovocných šťávách FRUIKOZYME PRIMUS je koncentrovaný sacharizující enzymatický přípravek s vysokou úrovní kyselých amyláz schopných hydrolyzovat škrob z jablek a hrušek na glukózu při výrobě šťávy. Produkt získaný z vybraných původních kmenů plísně Aspergillus niger. FRUIKOZYME PRIMUS byl speciálně vyvinut pro degradaci škrobu, při nízkém ph, při výrobě jablečné a hruškové šťávy během depektinizačního kroku. FRUIKOZYME PRIMUS je koncentrovaný sacharizující enzymový přípravek s vysokou úrovní kyselé amylázy schopné hydrolyzovat škrob z jablek a hrušek při zpracování šťávy. FRUIKOZYME PRIMUS se používá během procesu depektinizace, která následuje po pasterizaci jablečné a hruškové šťávy, která probíhá při teplotě (90-95 C). FRUIKOZYME PRIMUS byl speciálně vyvinut tak, aby byl aktivní v širokém rozmezí teplot (10-60 C a při nízkém ph (3,0-5,0). FRUIKOZYME PRIMUS je tekutý koncentrovaný přípravek mísitelný s vodou. FRUIKOZYME PRIMUS obsahuje glycerol jako nosič, sorbát draselný a benzoan sodný jako konzervační činidlo. FRUIKOZYME PRIMUS má mírný zápach typický pro fermentované výrobky. FRUIKOZYME PRIMUS koncentrace s aktivitou minimálně 500 AMG/g. FRUIKOZYME PRIMUS je koncertovaná hnědá kapalina. dávkovacím čerpadlem do šťávy. Minimálně 5 minut míchejte pro dobrou homogenizaci 2-5 g/hl, kontaktní čas 1 až 2 hodiny při teplotě 50 až 55 C aktivitu v průběhu 18 měsíců. FRUIKOZYME PRIMUS je vyroben v souladu FRUIKOZYME PRIMUS čistota odpovídá FCC' dle specifikace pro potravinářské enzymy.

4 FRUIKOZYME ELITE Pektolytický enzym pro zvýšení výlisnosti jablečné a hruškové šťávy FRUIKOZYME ELITE je silná kapalná pektináza získaná z vybraných původních kmenů plísně Aspergillus niger. FRUIKOZYME ELITE je kapalná vysoce účinná pektináza, která byla speciálně vyvinuta pro rychlou hydrolýzu rozpustných pektinů vedoucích k degradaci jablečné buněčné stěny a oddělení pulpy. FRUIKOZYME ELITE je velice efektivní na všech typech lisů. FRUIKOZYME ELITE se používá při běžné teplotě při maceraci jablek a hrušek. FRUIKOZYME ELITE přípravek obsahující významné vedlejší aktivity jako pektin lyáza, polygalakturonáza, pektin esteráza tak jak je požadováno při maceraci pulpy. FRUIKOZYME ELITE zvyšuje výrobní kapacity zpracovatelského závodu a tím i výnos v průběhu celé sezóny. FRUIKOZYME ELITE má hlavní využití při výrobě ovocných šťáv při zpracování jablek a hrušek. FRUIKOZYME ELITE koncentrace s aktivitou minimálně 650 PLU/g. FRUIKOZYME ELITE je tekutý koncentrovaný FRUIKOZYME ELITE je snadno použitelný. dávkovacím čerpadlem do ovoce během drcení. Při dodržení dané technologie není potřeba další homogenizace g/tuna jablka a hrušky Reakční doba minut při pokojové teplotě (15-20 C). aktivitu v průběhu 12 měsíců. FRUIKOZYME ELITE je vyroben v souladu FRUIKOZYME ELITE čistota odpovídá FCC' dle specifikace pro potravinářské enzymy.

5 FRUIKOZYME IMPRO Prostředek pro depektinizaci a čiření moštů z jablek a hrušek FRUIKOZYME IMPRO je koncentrovaná kapalná pektináza získaná z vybraných původních kmenů plísně Aspergillus niger. FRUIKOZYME IMPRO je kapalný vysoce účinný koncentrovaný přípravek obsahující významné vedlejší aktivity jako pektin lyáza, polygalakturonáza, pektin esteráza a arabanáza. FRUIKOZYME IMPRO je schopný rozložit pektiny přítomné v ovoci při depektinizaci a čiření. FRUIKOZYME IMPRO hlavní použití je při výrobě ovocných šťáv při zpracování jablek a hrušek. FRUIKOZYME IMPRO je vhodný pro výrobu šťáv z hroznů a tropického ovoce. Velmi vysoká arabanázová aktivita obsažená v FRUIKOZYME IMPRO redukuje případný zákal ovocných šťáv. FRUIKOZYME IMPRO je účinný při rychlé degradaci rozpustných a nerozpustných pektinů, snižování viskozity a vyčištění při nízkém ph a vysoké teplotě. FRUIKOZYME IMPRO optimální hodnota ph 3,0 až 4,0, teplota do 60 C. FRUIKOZYME IMPRO je tekutý koncentrovaný FRUIKOZYME IMPRO je stabilizován glycerolem. FRUIKOZYME IMPRO koncentrace s aktivitou minimálně 600 PLU/g. FRUIKOZYME IMPRO Je snadno použitelný. Produkt se nejlépe přidá v průběhu plnění zásobníku dávkovacím čerpadlem, nebo přímo do šťávy po pasterizaci a chlazení. dávkovacím čerpadlem do šťávy. jablečná šťáva 18 Bc, 50 C, 1-2 h hrušková šťáva 18 Bx, 50 C, 1-2 h šťáva z bobulí 18 Bx, 50 C, 1-2 h aktivitu v průběhu 18 měsíců. FRUIKOZYME IMPRO je vyroben v souladu FRUIKOZYME IMPRO čistota odpovídá FCC' dle specifikace pro potravinářské enzymy ml/tuna ml/tuna 10-25ml/tuna

6 FRUIKOZYME CARE Kyselá pektináza pro výrobu šťávy z bobulového ovoce FRUIKOZYME CARE je koncentrovaná kapalná kyselá pektináza získaná z vybraných původních kmenů plísně Aspergillus niger. FRUIKOZYME CARE je vysoce účinná a koncentrovaná pektináza k vytvoření barevně intenzivních šťáv, zejména z kyselých bobulí, jako je černý rybíz, maliny, brusinky a borůvky. FRUIKOZYME CARE použitý v průběhu macerace umožňuje rychlý pokles viskozity a silnou extrakci antokyanů. FRUIKOZYME CARE použitý do šťávy rychle a kompletně degraduje pektiny. FRUIKOZYME CARE neobsahuje prakticky žádné vedlejší aktivity a tím přispívá k dlouhotrvající barevné stabilitě ovocných šťáv a koncentrátů. FRUIKOZYME CARE neobsahuje prakticky žádné anthokyanázové aktivity, a tak přispívá k dlouhotrvající barevné stabilitě šťáv a koncentrátů. FRUIKOZYME CARE enzym je aktivní při hodnotách ph 2 a vyšších a teplotě do 60 C. FRUIKOZYME CARE je stabilizován glycerolem. FRUIKOZYME CARE koncentrace s aktivitou minimálně 650 PLU/g. FRUIKOZYME CARE je tekutý koncentrovaný FRUIKOZYME CARE je snadno použitelný a vhodný pro všechny typy bobulí. přímo do šťávy nebo dávkovacím čerpadlem. Řádně promíchejte, aby byla zajištěna dobrá homogenizace enzymu aplikace 50 C, 1-2 hod pulpa 11 Bx śťáva 18 Bx černý rybíz malina brusinky borůvka jablečná šťáva 18 Bc, 50 C, 1-2 h aktivitu v průběhu 18 měsíců. hrušková šťáva 18 Bx, 50 C, 1-2 h šťáva z bobulí 18 Bx, 50 C, 1-2 h FRUIKOZYME CARE je vyroben v souladu FRUIKOZYME CARE čistota odpovídá FCC' dle specifikace pro potravinářské enzymy ml/tuna ml/tuna 10-25ml/tuna ml/tuna ml/1000 l ml/tuna ml/1000 l ml/tuna ml/1000 l ml/tuna ml/1000 l

7 FRUIKOZYME EXTRA Prostředek pro výrobu pyré a ovocných šťáv z peckovitého a tropického ovoce FRUIKOZYME EXTRA je koncentrovaná kapalná pektináza získaná z vybraných původních kmenů plísně Aspergillus niger. FRUIKOZYME EXTRA je kapalný vysoce účinný koncentrovaný přípravek, který byl speciálně vyvinut pro výrobu pyré nebo extrakci šťávy z tropického ovoce jako je třeba mango pomocí dekantační technologie. FRUIKOZYME EXTRA obsahuje významné vedlejší aktivity jako pektin lyáza, rhamnogalakturonáza, endoglukanáza. Tyto aktivity jsou vyžadovány pro degradaci strukturálních látek uvolněných v prodlevách po teplé cestě při chlazení. FRUIKOZYME EXTRA umožňuje zlepšení produkci pyré, výtěžnost šťávy a lepší číření. FRUIKOZYME EXTRA je stabilizován glycerolem. FRUIKOZYME EXTRA aplikujte po snížení teploty na 50 až 55 C FRUIKOZYME EXTRA koncentrace s aktivitou minimálně 100 PLU/g. FRUIKOZYME EXTRA je snadno použitelný. FRUIKOZYME EXTRA je tekutý koncentrovaný dávkovacím čerpadlem do rmutu g/tuna ovocné pyré, 60 minut, doporučená teplota C g/tuna ovocná šťáva, 2 hodiny, doporučená teplota C aktivitu v průběhu 12 měsíců. FRUIKOZYME EXTRA je vyroben v souladu FRUIKOZYME EXTRA čistota odpovídá FCC' dle specifikace pro potravinářské enzymy.

8 FRUIKOZYME SUPER Pektin metyl esterázový prostředek pro výrobu jablečné šťávy FRUIKOZYME SUPER je koncentrovaný kapalný prostředek získaný z vybraných původních kmenů plísně Aspergillus niger obsahující vysoce čistou pektin metyl esterázu. FRUIKOZYME SUPER je kapalný vysoce účinný koncentrovaný přípravek, který byl speciálně vyvinut pro zlepšení extrakce jablečné šťávy bez hydrolýzy nerozpustného pektinu (protopektin) jablečných výliscích. FRUIKOZYME SUPER výrazně zvyšuje lisovací kapacitu pro dosažení vysoké výtěžnosti v průběhu celé sezóny. FRUIKOZYME SUPER byl speciálně vyvinut pro zvýšení výlisnosti šťávy (+2, +3%) a zvýšení lisovací kapacity. FRUIKOZYME SUPER je tekutý koncentrovaný FRUIKOZYME SUPER je stabilizován glycerolem. FRUIKOZYME SUPER koncentrace s aktivitou minimálně 1000 PME/g. FRUIKOZYME SUPER je snadno použitelný. dávkovacím čerpadlem do zpracovávaného ovoce během drcení s cílem zajistit optimální homogenizaci. Pří správné aplikaci není nutná další homogenizace produktu g/tuna, jablka 20 minut až 1 hodina při okolní teplotě (15-20 C) aktivitu v průběhu 18 měsíců. FRUIKOZYME SUPER je vyroben v souladu FRUIKOZYME SUPER čistota odpovídá FCC' dle specifikace pro potravinářské enzymy.

9 Prostředky pro zpracování ovoce 2015 Název produktu Cena za balení bez DPH Cena za balení s DPH FRUIKOZYME PRIMUS 1 kg 238 Kč 288 Kč FRUIKOZYME ELITE 1 kg 608 Kč 736 Kč FRUIKOZYME IMPRO 1 kg 547 Kč 662 Kč FRUIKOZYME CARE 1 kg 716 Kč 866 Kč FRUIKOZYME EXTRA 1 kg 926 Kč Kč FRUIKOZYME SUPER 1 kg Kč Kč Ceny jsou uvedeny bez dopravy. Ve Velkých Bílovicích dne Změna cen vyhrazena.

H ARAPES H ARAPES. Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA FERMIFRUIT CE VIN O FERM CIDER FRUTACTIV FRUIKOZYME COMBI FRUIKOZYME PLUME FRUCHIPS

H ARAPES H ARAPES. Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA FERMIFRUIT CE VIN O FERM CIDER FRUTACTIV FRUIKOZYME COMBI FRUIKOZYME PLUME FRUCHIPS Prostředky pro pěstitelské pálení FERMIFRUIT BA speciálně selektované kvasinky pro podporu aroma, fermentace při nízkých teplotách, kompletní spotřeba zkvasitelných cukrů, vhodné pro problematické kvašení

Více

PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2015

PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2015 PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2015 B2C ceník č. 1/2015 platnost 1. 1. 30. 5. 2015 aktualizace 1. 1. 2015 INFORMACE o cenách a produktech Star: Jednotlivá

Více

Tato prezentace seznamuje žáky s rozdělením ovoce, jeho složením a využitím ve výživě. Materiál je určen pro výuku v předmětu Potraviny a výživa.

Tato prezentace seznamuje žáky s rozdělením ovoce, jeho složením a využitím ve výživě. Materiál je určen pro výuku v předmětu Potraviny a výživa. Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělání Vzdělávací obor CZ.107/1.5.00/34.0370 Mgr. Alena Marková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění:

SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY. Profil aktualizovaného znění: SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÉ REPUBLIKY Profil aktualizovaného znění: Titul původního předpisu: Vyhláška kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu,

Více

Nadstandartní provedení

Nadstandartní provedení domu Provedení Užitná plocha Zastavěná plocha Cena hrubé stavby Cena k dokončení Dům č.1 4+kk 73m 2 92,25m 2 629 000 Kč 1 030 000 Kč 1 196 000 Kč 88 800 Kč 15 500 Kč 9 000 Kč 5 500 Kč 29 000 Kč 1 12 000

Více

Ma Provence. ! Všechny výrobky si můžete objednat u nás v SALONU LIRIS, případně emailem info@salon-liris.cz!

Ma Provence. ! Všechny výrobky si můžete objednat u nás v SALONU LIRIS, případně emailem info@salon-liris.cz! Ma Provence Všechny přípravky francouzské kosmetiky MA PROVENCE jsou čistě přírodní, neobsahují žádné chemické konzervační látky, umělá barviva, éterické oleje ani parabény. Toaletní a kosmetické výrobky

Více

Vlákninu z cukrové řepy

Vlákninu z cukrové řepy Společnost BK Servis CZ s.r.o. Dodavatel potravinářských přísad Vám představuje: Vlákninu z cukrové řepy V podrobné prezentaci Stránka 1 z 11 Co je Fibrex? Pro výrobu Fibrexu je používána drť zbylá z cukrové

Více

Management mladých vín 2014

Management mladých vín 2014 Management mladých vín 2014 Čiření mladých vín Senzorické krášlení a filtrace vín z poškozených sběrů Šetrná naplavovací filtrace alternativa křemeliny Stabilizace krystalů s VinoStab Management kyselin

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 157/2003 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 157/2003 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 157/2003 Sb. Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a

Více

Univerzální frézy. Délka břitu mm. Počet zubů

Univerzální frézy. Délka břitu mm. Počet zubů ÚSPORA S KAŽDOU TŘÍSKOU Univerzální frézy *Uvedené ceny jsou bez DPH. Změna cen vyhrazena. Platí do 31. 12. 2014. Drážkovací frézy (2-břité na hliník) 45 šroubovice 3 6 57 7 2 HA 3309 3000 256 4 6 57 8

Více

PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2014

PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2014 PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2014 B2C ceník č. 2/2014 platnost 1. 4. 30. 6. 2014 aktualizace 1. 4. 2014 INFORMACE o cenách a produktech Star: Jednotlivá

Více

Mithon CVA. Průmyslový konzervační přípravek vhodný pro kosmetické výrobky

Mithon CVA. Průmyslový konzervační přípravek vhodný pro kosmetické výrobky Mithon CVA Průmyslový konzervační přípravek vhodný pro kosmetické výrobky Mithon CVA je biocidní přípravek, který vyniká svou vysokou kvalitou a nízkým zdravotním rizikem během aplikace. Mithon CVA je

Více

B NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1333/2008 ze dne 16. prosince 2008 o potravinářských přídatných látkách

B NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1333/2008 ze dne 16. prosince 2008 o potravinářských přídatných látkách 2008R1333 CS 02.11.2015 026.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1333/2008

Více

PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2015

PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2015 PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie ZÁKLADNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2015 B2C ceník č. 2/2015 platnost 1. 6. 30. 9. 2015 aktualizace 1. 6. 2015 INFORMACE o cenách a produktech Star: Jednotlivá

Více

19 90 Bramborové knedlíky. 19 90 Perla Tip SUPER CENA SUPER CENA. Šlehačka de luxe 40% 200ml. Bramborové těsto 400g NEPŘEHLÉDNĚTE NEPŘEHLÉDNĚTE

19 90 Bramborové knedlíky. 19 90 Perla Tip SUPER CENA SUPER CENA. Šlehačka de luxe 40% 200ml. Bramborové těsto 400g NEPŘEHLÉDNĚTE NEPŘEHLÉDNĚTE platnost akce 29. 1. - 4. 2. 2013 SUPER CENA NEPŘEHLÉDNĚTE Šlehačka de luxe 40% 200ml 17 90 Delicato smetanové 3x 50g 16 50 19 90 Perla Tip 500g Mléko trvanlivé polotučné 1l 13 90 SUPER CENA Opavské tyčinky

Více

OVOCE VY_12_INOVACE_PRV.123.24

OVOCE VY_12_INOVACE_PRV.123.24 OVOCE VY_12_INOVACE_PRV.123.24 Mgr.Charlotta Kurcová srpen 2011 Já a můj svět, Prvouka 1. 3.ročník Téma: Ovoce Podtéma: dělení ovoce, druhy ovoce. Anotace: seznámení s tématem, jednotlivými druhy ovoce

Více

NÁRODNÍ CENTRUM OCHRANY KNIHOVNÍCH DOKUMENTŮ

NÁRODNÍ CENTRUM OCHRANY KNIHOVNÍCH DOKUMENTŮ NÁRODNÍ CENTRUM OCHRANY KNIHOVNÍCH DOKUMENTŮ Jaromír Kubíček Blanka Sapáková, Moravská zemská knihovna v Brně Ochrana národního movitého kulturního dědictví, v našem případě knihovních sbírek konzervačního

Více

13 90 NOVINKA. 19 90 Teekanne Ranní šálek SUPER CENA SUPER CENA

13 90 NOVINKA. 19 90 Teekanne Ranní šálek SUPER CENA SUPER CENA platnost akce 23. 4. - 29. 4. 2013 SUPER CENA Mattoni neperlivá červený pomeranč, neperlivá bílé hrozny, neperlivá lesní plody, citron 13 90 NOVINKA Stella Extra 250g 12 90 12 90 Big Milk 110ml vanilla,

Více

Původ a složení. Obr. 2 Vznik bentonitu pomocí zvětrávání vulkanické horniny. Obr.1 Struktura krystalové mřížky montmorillonitu

Původ a složení. Obr. 2 Vznik bentonitu pomocí zvětrávání vulkanické horniny. Obr.1 Struktura krystalové mřížky montmorillonitu Původ a složení Výrazem bentonit, který pochází z Fort Benton, Montana (první naleziště), se označují půdní minerály, jejichž hlavní složkou je montmorillonit. U kvalitních bentonitů je obsah podílu montmorillonitu

Více

Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: Ročník: Autor: Zpracováno dne:

Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: Ročník: Autor: Zpracováno dne: Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_04 Název materiálu: Ovoce I Tematická oblast: Potraviny a výživa 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu nového učiva na téma Ovoce I. Očekávaný

Více

B. C. D. Nabídkový list pro rok 2014

B. C. D. Nabídkový list pro rok 2014 B. C. D. Nabídkový list pro rok 2014 Ing. Simona Dunglová Výroba zmrzlinové směsi BCD 669 02 Znojmo Rudoleckého 20 Tel. 515 241 402, mobil : 603 830 668, e-mail : zmrzliny@bcd.cz http :// www.bcd.cz -------------------------------------------------------------------------------------

Více

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme!

Barvy ovoce. Tajemství hustého domácího džemu. Podporujeme rodinu. Rezeptsammlung Nr. 97. je jednoduché a my Vám je prozradíme! Tajemství hustého domácího džemu Nebojte se, příprava domácích džemů není žádná alchymie! Ta Tajemství hustého džemu plného ovoce je jednoduché a my Vám je prozradíme! Ten pravý chutný domácí džem by měl

Více

Zdravá výživa & tipy na svačiny. Pavlína Skrčená

Zdravá výživa & tipy na svačiny. Pavlína Skrčená Zdravá výživa & tipy na svačiny Pavlína Skrčená Zdravá výživa - Neznamená úplnou změnu vašeho stravování - Přidáním zdravějších surovin do jídelníčku Dodržovat: pitný režim pravidelně se stravovat a nepřejídat

Více

PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie VELKOOBCHODNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2013

PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie VELKOOBCHODNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2013 PROFESIONÁLNÍ ČIŠTĚNÍ úklidová a gastro chemie VELKOOBCHODNÍ CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2013 ceník č. 4/2013 platnost 1. 10. 31. 12. 2013 aktualizace 1. 10. 2013 INFORMACE o cenách a produktech Star: Jednotlivá

Více

www.vscht.cz Alergeny v pivu Dostalek@vscht. @vscht.czcz Pavel.Dostalek

www.vscht.cz Alergeny v pivu Dostalek@vscht. @vscht.czcz Pavel.Dostalek www.vscht.cz Alergeny v pivu Pavel Dostálek Ústav kvasné chemie a bioinženýrstv enýrství,, VŠCHT V Praha Pavel.Dostalek Dostalek@vscht. @vscht.czcz Alergeny potravin Alergeny piva - ječmen (ječný slad)

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

Zpracování hroznů a vína

Zpracování hroznů a vína Zpracování hroznů a vína BS VINAŘSKÉ POTŘEBY s.r.o. VŠE PRO VAŠE VÍNO, SKLEP A VINOHRAD Žižkovská 1230, 691 02 Velké Bílovice, Česká republika Tel.: +420 519 346 236, Fax: +420 519 347 314 e mail: info@bsvinapo.cz,

Více

ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2018

ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2018 ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2018 ceník č. 1/2018 platnost 1. 1. 30. 6. 2018 aktualizace 1. 1. 2018 INFORMACE o cenách a produktech Star: Jednotlivá regionální obchodní zastoupení pro Star profesionální

Více

Roto NT Otevíravě sklopné kování E5 / E20 / A Základní bezpečnost

Roto NT Otevíravě sklopné kování E5 / E20 / A Základní bezpečnost Přehled sestav kování Otevíravě sklopné kování / /, systémy /(0)-9 a /(0)-, systémy /(0)-9 a /0- mm vůle /0 mm přesah 9/ mm osa drážky, systém /5-9 5 mm přesah 6 6 5 90-600 mm 0-00 mm max. 0 kg 90-600

Více

NABÍDKA APLIKAČNÍ TECHNIKA UČEBNÍ OBOR AUTOLAKÝRNÍK

NABÍDKA APLIKAČNÍ TECHNIKA UČEBNÍ OBOR AUTOLAKÝRNÍK NABÍDKA APLIKAČNÍ TECHNIKA UČEBNÍ OBOR AUTOLAKÝRNÍK EST + a.s. Podolí 1237, 584 01 Ledeč nad Sázavou Telefon: +420 569 726 097 E-mail: prodej@estplus.cz www.estplus.cz OBSAH 1. stříkací pistole EST 118A

Více

Datum revize: 15. 2. 2015 Stránka 1 z 11

Datum revize: 15. 2. 2015 Stránka 1 z 11 Datum revize: 15. 2. 2015 Stránka 1 z 11 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku SONET prášek do myček nádobí 1.2 Příslušná určená užití látky nebo směsi a

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) sky smoke trail

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) sky smoke trail ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Nebeská kouřová stopa. Olej určený

Více

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa.

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa. SOARE SEKT a.s. SOARE SEKT a.s. patří mezi největší vinařská uskupení v České republice. Ve svém portfoliu má široký vinařský sortiment sekty, šumivá vína, tichá vína, šumivé vinné nápoje, nealkoholické

Více

Zavařujeme s fantazií

Zavařujeme s fantazií Zavařujeme s fantazií Receptář č. 38 Rezeptsammlung Nr. 97 Vysvětlení použitých piktogramů a značek: snadná příprava příprava do 20 min. střední obtížnost příprava do 40 min. předpokládáme již zkušenosti

Více

JABLEČNÉ MOŠTY Z BÍLÝCH KARPAT

JABLEČNÉ MOŠTY Z BÍLÝCH KARPAT JABLEČNÉ MOŠTY Z BÍLÝCH KARPAT Radim Machů 1 Abstrakt Od roku 2000 dodává moštárna v Hostětíně v Bílých Karpatech na český trh přírodní jablečnou šťávu jablečný mošt. Přibližně 80% produkce je certifikováno

Více

BESTSELLERS 2016 HOME&GARDEN. K 7 Premium FC Home Vysoce výkonný vysokotlaký čistič s navíjecím bubnem na vysokotlakou hadici a čističem ploch.

BESTSELLERS 2016 HOME&GARDEN. K 7 Premium FC Home Vysoce výkonný vysokotlaký čistič s navíjecím bubnem na vysokotlakou hadici a čističem ploch. BESTSELLERS 2016 HOME&GARDEN K 7 Premium FC Home Vysoce výkonný vysokotlaký čistič s navíjecím bubnem na vysokotlakou hadici a čističem ploch. Obj. číslo: 1.317-103.0 Tlak: 20 max. 160 bar Průtok: max.

Více

2008R1333 CS 20.07.2010 001.001 1

2008R1333 CS 20.07.2010 001.001 1 2008R1333 CS 20.07.2010 001.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (ES) č. 1333/2008

Více

Jednotné pracovní postupy zkoušení krmiv STANOVENÍ OBSAHU VITAMÍNU C METODOU HPLC

Jednotné pracovní postupy zkoušení krmiv STANOVENÍ OBSAHU VITAMÍNU C METODOU HPLC Národní referenční laboratoř Strana 1 STANOVENÍ OBSAHU VITAMÍNU C METODOU HPLC 1 Účel a rozsah Postup specifikuje podmínky pro stanovení vitamínu C v krmivech a premixech metodou vysokoúčinné kapalinové

Více

Regulátor ASIN Aqua Dose příručka uživatele

Regulátor ASIN Aqua Dose příručka uživatele Regulátor ASIN Aqua Dose příručka uživatele 10/7/12 Regulátor ASIN Aqua Dose automaticky reguluje ph a plynule dávkuje zvolené množství dezinfekce (kyslíkové nebo chlorové) po dobu běhu čističky. Hodnota

Více

ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2017

ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2017 ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2017 ceník č. 1/2017 platnost 1. 1. 30. 6. 2017 aktualizace 1. 1. 2017 INFORMACE o cenách a produktech Star: Jednotlivá regionální obchodní zastoupení pro Star profesionální

Více

Izolace a identifikace půdních mikroorganismů. Mgr. Petra Straková Podzim 2014

Izolace a identifikace půdních mikroorganismů. Mgr. Petra Straková Podzim 2014 Izolace a identifikace půdních mikroorganismů Mgr. Petra Straková Podzim 2014 Půdní mikroorganismy Půda - stanoviště nesmírně různorodé mikrobiální komunity Viry, bakterie, houby, řasy, protozoa Normální/extrémní

Více

BIO ACTIVE. Koncentrovaná aktivní séra KOKTEJL KRÁSY NA MÍRU

BIO ACTIVE. Koncentrovaná aktivní séra KOKTEJL KRÁSY NA MÍRU BIO ACTIVE Koncentrovaná aktivní séra CO JSOU BIO ACTIVE? aktivní séra získaná z přírodních zdrojů, jako jsou rostliny, ovoce, květiny či moře jsou až z 98 % přírodního složení vysoká koncentrace aktivních

Více

Katalog čajů a doplňků stravy

Katalog čajů a doplňků stravy Katalog čajů a doplňků stravy Lékárenské Lékárenské bylinné Lékárenské Ověřená kvalita českého výrobce. Bylinné směsi Certifikovaní dodavatelé surovin. Bez chemických přísad a aromat. Originální receptury

Více

AGROHOBBY s.r.o. Akčnnaíbídka. Velkoobchod nápoji 227,19 264,38. Platnost od 1. 8. 2015 do 31. 8. 2015 nebo do vyprodání zásob. * 274,90 ** 275,90

AGROHOBBY s.r.o. Akčnnaíbídka. Velkoobchod nápoji 227,19 264,38. Platnost od 1. 8. 2015 do 31. 8. 2015 nebo do vyprodání zásob. * 274,90 ** 275,90 Velkoobchod nápoji AGROHOBBY S R P E N 20 15 8 Šafaříkova 2650, 276 01 Mělník, IČ: 25609840, DIČ: CZ25609840, Registrovaný distributor lihu - reg. č.: BDL0001 Tel.: +420 315 624 811, Mobil: +420 731 472

Více

GEL PROFFESIONAL LINE G10 INHIBITOR KOROZE A TVORBY ŘAS pro topné systémy

GEL PROFFESIONAL LINE G10 INHIBITOR KOROZE A TVORBY ŘAS pro topné systémy NOVÉ PŘÍPRAVKY V SORTIMENTU GEL S.P.A. 090601 181 GEL PROFFESIONAL LINE G10 INHIBITOR KOROZE A TVORBY ŘAS pro topné systémy Přípravek snižující riziko koroze, tvorbu usazenin a řas pro všechny typy otopných

Více

Význam ovoce jako zdroje cenných látek ve stravě

Význam ovoce jako zdroje cenných látek ve stravě Metodické listy OPVK Význam ovoce jako zdroje cenných látek ve stravě Druhý stupeň ZŠ 9. VÝZNAM OVOCE JAKO ZDROJE CENNÝCH LÁTEK VE STRAVĚ Praktické cvičení pokus kategorie a vyžadující běžné vybavení Co

Více

Vedoucí: Miroslav Kleinbauer Další členové: Filip Gronich Jan Hanousek Lucie Kramářová Natálie Dvořáková

Vedoucí: Miroslav Kleinbauer Další členové: Filip Gronich Jan Hanousek Lucie Kramářová Natálie Dvořáková Vedoucí: Miroslav Kleinbauer Další členové: Filip Gronich Jan Hanousek Lucie Kramářová Natálie Dvořáková Ředitel Miroslav Kleinbauer Zástupce ředitele Filip Gronich Asistent ředitele Jan Hanousek Grafik

Více

SUPER CENA SUPER CENA. 90 Actimel 4x 100g + 2x 100g zdarma bílý, jahoda. Horal Kostelec 100g. Šlehačka de luxe 40% 200ml NEPŘEHLÉDNĚTE NEPŘEHLÉDNĚTE

SUPER CENA SUPER CENA. 90 Actimel 4x 100g + 2x 100g zdarma bílý, jahoda. Horal Kostelec 100g. Šlehačka de luxe 40% 200ml NEPŘEHLÉDNĚTE NEPŘEHLÉDNĚTE platnost akce 8. 1. - 14. 1. 2013 SUPER CENA Perla plus vitamíny 500g Perla máslová 500g 26 90 6 90 Horal Kostelec 100g Hanácká kyselka grep Emco Mysli 750g ořech, ovoce, med a ořech, jahoda a mandle,

Více

značka na trhu* Dobrá voda přírodní Dobrá voda

značka na trhu* Dobrá voda přírodní Dobrá voda Produktový katalog přírodní nejlehčí minerální voda pro každý den Každá kapka Dobré vody pochází z hlubinného zdroje v Novohradských horách, jejichž příroda je nejdéle chráněná v Evropě. Zdrojem lehce

Více

Technologický reglement

Technologický reglement Technologický reglement Technologický reglement AVD ropy Dělení bohatých plynů Štěpení mazutu Technologický reglement Podstata technologického procesu Charakteristika hotového výrobku (vzorec, vzhled,

Více

Tel.: ,

Tel.: , CENÍK 2 0 1 6 práškové zmrzliny MIXAR, FREDOMIX - Česká zmrzlina z OPOČNA výhradní zastoupení pro Východočeský kraj a Vysočinu prodej směsí ledové tříště ALPINA kornoutky, oplatky, wafle, trubičky, toppingy,

Více

2017/

2017/ 2017/2018 www.aromavisackyspotiskem.cz ceník MATERIÁL, TISK metoda tisku: ofsetový plnobarevný tisk - 4/4 materiál visačky: tvary: originální tvar: originální nový tvar - cena výseku: 2 mm karton - čistě

Více

ÚKLID NIKDY NEBYL TAK SNADNÝ NOVÉ PRODUKTY ČESKÉHO VÝROBCE

ÚKLID NIKDY NEBYL TAK SNADNÝ NOVÉ PRODUKTY ČESKÉHO VÝROBCE VÁŠ OBCHODNÍK www.nicco.cz ÚKLID NIKDY NEBYL TAK SNADNÝ NOVÉ PRODUKTY ČESKÉHO VÝROBCE www.bestclean.cz bc_2014.indd 1 13.11.13 12:08 804 BestFloor nano Přípravek na podlahu pro dokonalé čištění a ochranu

Více

VRF-Centrální klimatizační systémy

VRF-Centrální klimatizační systémy VRF-Centrální klimatizační systémy Flexibilní systémové řešení pro větší budovy a podlaží Chlazení a topení 2-2013 VRF-centrální klimatizační systémy Flexibilní systémové řešení pro větší budovy a podlaží

Více

PŘÍPRAVKY ŽIVIČNÉ A ODDĚLUJÍCÍ OD BEDNĚNÍ

PŘÍPRAVKY ŽIVIČNÉ A ODDĚLUJÍCÍ OD BEDNĚNÍ KATALOG VÝROBKŮ 141 BLACK PRIMER Živičný základní nátěr s ředidlem Směs vysoce změkčených oxidovaných živic a organických rozpouštědel, schopných ukotvit a zpevnit prašné betonové povrchy. Black Primer

Více

Snižování obsahu cukru v potravinách bariéry a východiska. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. (VŠCHT Praha)

Snižování obsahu cukru v potravinách bariéry a východiska. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. (VŠCHT Praha) Snižování obsahu cukru v potravinách bariéry a východiska Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. (VŠCHT Praha) Zdroje cukrů Jednoduché cukry - všechny monosacharidy a disacharidy přítomné v potravině Sacharidy - se

Více

Válcování drážek VÁLCOVÁNÍ DRÁŽEK. Velikost trubky Strana. Poč. modelů. Typ

Válcování drážek VÁLCOVÁNÍ DRÁŽEK. Velikost trubky Strana. Poč. modelů. Typ Válcování drážek Určeno ke zvýšení rychlosti a výkonnosti pro požární sprinklery a ostatní průmyslové instalace. Široký sortiment mechanických a hydraulických zařízení pro aplikace do průměru 24". Typ

Více

NABÍDKA ÚNOR 2014 platnost letáku od 1. 2. do 28. 2. 2014

NABÍDKA ÚNOR 2014 platnost letáku od 1. 2. do 28. 2. 2014 Distribuce chlazeného zboží a potravin NABÍDKA ÚNOR 2014 platnost letáku od 1. 2. do 28. 2. 2014 MODIOS s. r. o. Nádražní 326, 664 42 Brno - Modřice OBJEDNÁVKY: fax: 547 216 067 tel.: 547 216 606 Zott

Více

ROSTLINY Ovoce a zelenina

ROSTLINY Ovoce a zelenina Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" ROSTLINY Ovoce a zelenina Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Autor Mgr.Jitka

Více

ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku

ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Stránka 1 z 15 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku:king Automat 1.2 Příslušná určená užití látky nebo směsi a nedoporučené použití Práškový prací prostředek

Více

Výkonné. Agresivní. Žluté. Nové brusné lamelové talíře Klingspor

Výkonné. Agresivní. Žluté. Nové brusné lamelové talíře Klingspor Výkonné. Agresivní. Žluté. Nové brusné lamelové talíře Klingspor Brusný lamelový talíř od vynálezce Tímto přepracovaným sortimentem startujeme s nejobsáhlejším a nejpřehlednějším SMT-programem v historii

Více

9 90 Zakysaná smetana SUPER CENA. SUPER CENA Ondrášovka 1,5l pomeranč, lesní plody. krémovitá 15% 190g NOVINKA NEPŘEHLÉDNĚTE NEPŘEHLÉDNĚTE

9 90 Zakysaná smetana SUPER CENA. SUPER CENA Ondrášovka 1,5l pomeranč, lesní plody. krémovitá 15% 190g NOVINKA NEPŘEHLÉDNĚTE NEPŘEHLÉDNĚTE platnost akce 12. 3. - 18. 3. 2013 SUPER CENA 21 90 Président Emmentál Maxi 200g Leon R-30 30% 0,5l Leon V-30 30% 0,5l 9 90 Zakysaná smetana krémovitá 15% 190g 64 90 11 90 Kuřecí prsní řízky Pegas 100ml

Více

SSOS_ZD_3.13 Slinivka břišní

SSOS_ZD_3.13 Slinivka břišní Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZD_3.13

Více

s radostí pečeme pro všechny Jak ochutnat a objednat? Kontaktujte vedoucí pekárny pekarna@pferda.cz +420 734 534 219

s radostí pečeme pro všechny Jak ochutnat a objednat? Kontaktujte vedoucí pekárny pekarna@pferda.cz +420 734 534 219 Katalog dobrot s radostí pečeme pro všechny Jak ochutnat a objednat? Kontaktujte vedoucí pekárny pekarna@pferda.cz +420 734 534 219 Mandlová bábovka složení: pšeničná mouka, cukr, mléko, olej, mandle 4%,

Více

EXTRAKČNÍ METODY. Studijní materiál. 1. Obecná charakteristika extrakce. 2. Extrakce kapalina/kapalina LLE. 3. Alkalická hydrolýza

EXTRAKČNÍ METODY. Studijní materiál. 1. Obecná charakteristika extrakce. 2. Extrakce kapalina/kapalina LLE. 3. Alkalická hydrolýza Studijní materiál EXTRAKČNÍ METODY 1. Obecná charakteristika extrakce 2. Extrakce kapalina/kapalina LLE 3. Alkalická hydrolýza 4. Soxhletova extrakce 5. Extrakce za zvýšené teploty a tlaku PLE, ASE, PSE

Více

VYHLÁŠKA č. 335/1997 Sb. ze dne 12. prosince 1997,

VYHLÁŠKA č. 335/1997 Sb. ze dne 12. prosince 1997, VYHLÁŠKA č. 335/1997 Sb. ze dne 12. prosince 1997, kterou se provádí 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících

Více

PASSION GOLD COLOR, WEISS

PASSION GOLD COLOR, WEISS MAIT 500ml, 5L, volně do vlastních nádob Velmi silný univerzální čistič /koncentrát/ MAIT se používá na mytí, čištění a odmaštění: Kachliček, dlaždic, keramických a PVC podlah, teras, skleněných povrchů,

Více

ECOLINE. Agregát pro servis olejů UM 045 / UMP 045 / UMPC 045

ECOLINE. Agregát pro servis olejů UM 045 / UMP 045 / UMPC 045 Agregát pro servis olejů ECOLINE UM 045 / UMP 045 / UMPC 045 Jednoduché plnění, čištění a přečerpávání Ergonomicky nepřekonatelný, optimální manipulace Vysoký filtrační výkon Možnost vybavení přenosným

Více

M&R PAMARO CZ s.r.o., Gagarinova 770, Frýdek-Místek, tel.:

M&R PAMARO CZ s.r.o., Gagarinova 770, Frýdek-Místek,   tel.: 8/13 platnost nabídky od 1. 8. 2013 do 10. 9. 2013 M&R PAMARO CZ s.r.o., Gagarinova 770, Frýdek-Místek, www.pivnihotovost.cz, tel.: 733 396 309 Kč 16,44 19,90 (s DPH) Cena za 0,4 l inzerce_a5_fenix_lahev+sklenice.indd

Více

neodisher MediZym ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

neodisher MediZym ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání / verze č.: 05.05.2014 / 0.0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: Registrační číslo: Nejsou uvedeny

Více

správná volba pro Váš byznys Retail portfolio ZÁKAZNICKÁ LINKA 597 497 497

správná volba pro Váš byznys Retail portfolio ZÁKAZNICKÁ LINKA 597 497 497 správná volba pro Váš byznys Retail portfolio ZÁKAZNICKÁ LINKA Portfolio nápojů Kofola Guarana Plech 0,25 l 24 ks/ PET 1 l Kofola Original Plech 0,25 l 24 ks / Kofola Original, Višňová, Citrus, Meruňka,

Více

www.facebook.com/fifops

www.facebook.com/fifops Ekonomické a obchodní školství v Opavě existuje již od roku 1851, kdy byla zřízena Německá gremiální obchodní škola, která existovala jako samostatný ústav 43 let. Roku 1894 byla přejmenována na Slezskou

Více

Výroba ovocných šťáv. Výroba lisovaných, čiřených šťáv, nealko nápoje. Výroba ovocných šťáv - antioxidační zákroky. Antioxidační zákroky

Výroba ovocných šťáv. Výroba lisovaných, čiřených šťáv, nealko nápoje. Výroba ovocných šťáv - antioxidační zákroky. Antioxidační zákroky Výroba lisovaných, čiřených šťáv, nealko nápoje 1 Výroba ovocných šťáv minulost výroba nápojů pro přímou spotřebu, moštům příprava sukusů (šťávních polotovarů) současnost ovocné šťávy vyrábí za účelem

Více

ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2018

ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2018 ZÁKLADNÍ (B2C) CENÍK PROSTŘEDKŮ STAR 2018 ceník č. 2/2018 platnost 1. 7. 31. 12. 2018 aktualizace 1. 7. 2018 INFORMACE o cenách a produktech Star: Jednotlivá regionální obchodní zastoupení pro Star profesionální

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES č. 1907/2006 Datum vydání: 9. 10. 2008 Datum revize: Název výrobku: 9-161 WaterBase Thinner Slow Strana: 1 ze 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES č. 1907/2006 Datum vydání: 9. 10. 2008 Datum revize: Název výrobku: 9-161 WaterBase Thinner Slow Strana: 1 ze 6 Datum vydání: 9. 10. 2008 Název výrobku: 9-161 WaterBase Thinner Slow Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: 9-161 WaterBase

Více

9 312 000 Bruschetta rajčata, olivy, oregáno, 70 g 22 Kč. 9 312 010 Bruschetta houby a krémová omáčka, 70 g 22 Kč

9 312 000 Bruschetta rajčata, olivy, oregáno, 70 g 22 Kč. 9 312 010 Bruschetta houby a krémová omáčka, 70 g 22 Kč KÓD NÁZEV TYP CENA 9 612 912 Ryzlink Rýnský pozdní sběr, 0,75 l 189 Kč 9 611 212 Chardonnay pozdní sběr, 0,75 l 189 Kč 9 611 111 Svatovavřinecké pozdní sběr, 0,75 l 189 Kč 9 612 911 Ryzlink vlašský pozdní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES č. 1907/2006 Datum vydání: 6. 9. 2007 Datum revize: Název výrobku: 9-7 WaterBase Special Black Strana: 1 ze 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES č. 1907/2006 Datum vydání: 6. 9. 2007 Datum revize: Název výrobku: 9-7 WaterBase Special Black Strana: 1 ze 6 Datum vydání: 6. 9. 2007 Název výrobku: 9-7 WaterBase Special Black Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: 9-7 WaterBase Special

Více

Zpětné sací filtry. E 068 E 088 pro vestavbu do potrubí připojovací závit G¾ jmenovitý průtok do 100 l/min. 20.80-1c

Zpětné sací filtry. E 068 E 088 pro vestavbu do potrubí připojovací závit G¾ jmenovitý průtok do 100 l/min. 20.80-1c Zpětné sací filtry E 068 E 088 pro vestavbu do potrubí připojovací závit G¾ jmenovitý průtok do 00 l/min 0.80-c Popis Použití V mobilních zařízeních s hydrostatickým pohonem (uzavřený okruh) a pracovní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 MERIDA LAVABIN

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle (ES) 1907/2006 MERIDA LAVABIN 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: Chemický název látky: Další názvy přípravku: Použití přípravku Určené nebo doporučené použití přípravku Popis funkce

Více

Pásový dozer D61EX / PX 12

Pásový dozer D61EX / PX 12 Pásový dozer D61EX / PX 12 Fotografie mohou obsahovat nadstandardní výbavu. Nové dozery střední třídy s revolučními joysticky. Manévrovací schopnost se značně zlepšila použitím jedné páky pro ovládání

Více

Ceník střešních krytin, trapézových profilů, okapového systému a kompletního sortimentu příslušenství

Ceník střešních krytin, trapézových profilů, okapového systému a kompletního sortimentu příslušenství Ceník střešních krytin, trapézových profilů, okapového systému a kompletního sortimentu příslušenství Ceník je platný od. 5. 2009 FINSKÁ KVALITA www.ruukkistrechy.cz Společnost Ruukki je odborníkem v oblasti

Více

Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech KATALOG - PRŮMYSL

Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech KATALOG - PRŮMYSL Výzkum, vývoj a výroba profesionální průmyslové chemie a kosmetických přípravků pro běžnou hygienu na pracovištích a provozech Není důležité být vždy nejrychlejší, mnohem důležitější je, aby produkty,

Více

Sirman stroje pro zpracování masa

Sirman stroje pro zpracování masa Sirman stroje pro zpracování masa Petruzalek s.r.o. Bratislavská 50 690 02 Břeclav Tel.: 519 365 111 www.petruzalek.cz Sirman stroje pro zpracování masa Velmi široká výrobní řada produktů jako jsou například

Více

Opakování k izotopovým metodám

Opakování k izotopovým metodám Opakování k izotopovým metodám Co to je izotop? O jakých prvcích mluvíme jako přirozených izotopech? O čem jejich zastoupení vypovídá? Definujte izotopový poměr a relativní izotopový poměr Co znamená izotopová

Více

MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ

MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ MITHON SVA KONZERVAČNÍ PŘÍPRAVEK PRO KAPALINY POUŽÍVANÉ PŘI OBRÁBĚNÍ KOVŮ Mithon SVA je určen ke konzervaci nebo k potlačení nežádoucího mikrobiálního napadení kapalin používaných při obrábění kovů. Tento

Více

Reflektory MARVIN. Převrat v tradičním řešení vnější konstrukce reflektoru. Extrémně jednoduchý a čistý vzhled přestavuje moderní designové řešení.

Reflektory MARVIN. Převrat v tradičním řešení vnější konstrukce reflektoru. Extrémně jednoduchý a čistý vzhled přestavuje moderní designové řešení. Reflektory MARVIN LETÁ ZÁRUČNÍ DOBA Přehled Převrat v tradičním řešení vnější konstrukce reflektoru. Extrémně jednoduchý a čistý vzhled přestavuje moderní designové řešení. Reflektor MARVIN využívá vysoce

Více

Nakupujte. hezky česky

Nakupujte. hezky česky Nakupujte hezky česky MÁME TO NEJLEPŠÍ Z ČESKA. Akce začíná 21. 1. Nakupujte hezky česky JAHODY balené 250 g 5,96 Kč Výrobky, které Češi milují za SUPER CENY. PLATNOST LETÁKU OD PONDĚLÍ 18. 1. DO STŘEDY

Více

BIOLOGICKÉ ODBOURÁNÍ KYSELIN. Baroň M.

BIOLOGICKÉ ODBOURÁNÍ KYSELIN. Baroň M. BIOLOGICKÉ ODBOURÁNÍ KYSELIN Baroň M. Biologické odbourání kyselin, jablečno-mléčná či malolaktická (od malic acid = kyselina jablečná, lactic acid = kyselina mléčná) fermentace je proces, při němž dochází

Více

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ

DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Kontrola klimatizačních systémů 6. až 8. 6. 2011 Praha DOKUMENTACE VĚTRACÍCH A KLIMATIZAČNÍCH SYSTÉMŮ Vladimír Zmrhal ČVUT v Praze, Fakulta strojní, Ústav techniky prostředí Technická 4, 166 07 Praha 6

Více

Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA

Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA Kompek, spol.s.r.o., J Hory 671, 272 64 Kladno SPECIFIKACE NEBALENÝCH VÝROBKŮ LISTOVÁ LINKA PLATNOST OD: 3.9. 2013 Výrobky neobsahují suroviny z GMO (geneticky modifikovaných organismů), suroviny nebyly

Více

EXTRAKCE. Studenti si jistě dokáží představit řadu příkladů z jednotlivých průmyslových odvětví.

EXTRAKCE. Studenti si jistě dokáží představit řadu příkladů z jednotlivých průmyslových odvětví. Kapitola 8: Extrakce. Sušení EXTRAKCE Extrakce je separační metoda založená na předpokladu, že jedna nebo více kapalných nebo pevných látek, které chceme separovat, se rozpouští v kapalině, která se s

Více

Podle zákona č. 356/2003 Sb. není přípravek klasifikován jako nebezpečný.

Podle zákona č. 356/2003 Sb. není přípravek klasifikován jako nebezpečný. Datum vydání: 6. 9. 2007 Název výrobku: 9-151 WaterBase Thinner Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/ PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: 9-151 WaterBase Thinner

Více

Smetana na vaření 0377

Smetana na vaření 0377 Mléko čerstvé 0100 10 dní 6 ks/kart. 0,5 % 1 l PET Mléko čerstvé 0105 10 dní 6 ks/kart. 1,5 % 1 l PET Mléko čerstvé 0119 Selské 10 dní 6 ks/kart. 3,5 % 1 l PET Mléko čerstvé 0147 10 dní 1,5 % 5 l KARTON

Více

Včely na Strahově. Od pravěku k modernímu včelaření

Včely na Strahově. Od pravěku k modernímu včelaření Včely na Strahově Od pravěku k modernímu včelaření Včelí produkty vysoce ceněné připisovány léčivé vlastnosti většinou nedostatkové záležitost vyšších vrstev výsadní postavení včelařů včelaření =... včely

Více

25 90 Président Smetanový Maxi 200g SUPER CENA SUPER CENA. Čerstvé mléko polotučné 1l. Vepřová krkovice s kostí Bivoj 1 kg NEPŘEHLÉDNĚTE NEPŘEHLÉDNĚTE

25 90 Président Smetanový Maxi 200g SUPER CENA SUPER CENA. Čerstvé mléko polotučné 1l. Vepřová krkovice s kostí Bivoj 1 kg NEPŘEHLÉDNĚTE NEPŘEHLÉDNĚTE SUPER CENA Čerstvé mléko polotučné 1l Chléb Rusti tmavý 400g platnost akce 12. 5. - 18. 5. 2015 12 40 Mrož borůvka s jogurtem 60ml RC Cola 1,5l Top Topic 1,5l Chito 1,5l SUPER CENA 25 90 Président Smetanový

Více

SÝRAŘ. Výrobky z mléka. Řada Domácí sýrař

SÝRAŘ. Výrobky z mléka. Řada Domácí sýrař SÝRAŘ Výrobky z mléka Řada Domácí sýrař Respektujte prosím to, že jakékoli šíření ebooku jako celku nebo jeho částí je zakázáno a chráněno autorským zákonem. Zároveň chci upozornit, že veškeré informace

Více

Jsme česká zelenina... Gastro katalog. mrazená zelenina, ovoce, byliny a korení, houby, bramborové výrobky

Jsme česká zelenina... Gastro katalog. mrazená zelenina, ovoce, byliny a korení, houby, bramborové výrobky Jsme česká zelenina... Gastro katalog mrazená zelenina, ovoce, byliny a korení, houby, bramborové výrobky Získali jsme ocenění: KLASA, Středočeská regionální potravina a mezinárodní certifikát kvality

Více

12 50 Jogurt bílý. 17 90 Saga čaj 20x 2g. 10 90 Kefírové mléko SUPER CENA SUPER CENA

12 50 Jogurt bílý. 17 90 Saga čaj 20x 2g. 10 90 Kefírové mléko SUPER CENA SUPER CENA SUPER CENA Tvaroh polotučný 250g NEPŘEHLÉDNĚTE platnost akce 15. 1. - 21. 1. 2013 13 90 Při zakoupení 2 ks BeBe Dobré ráno 50g získáte 1 ks BeBe Dobré ráno oříšek-med 50g ZDARMA 12 50 Jogurt bílý 400g

Více