Stránka Výroční zpráva

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stránka1 2013-2014. Výroční zpráva"

Transkript

1 Stránka Výroční zpráva

2 Stránka2 OBSAH CHARAKTERISTIKA STR. 3 PRACOVIŠTĚ STR. 4 ÚDAJE O PRÁCI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ STR. 6 PODPORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ N.L. STR.7 PROJEKTOVÁ ČINNOST STR. 8 PRAVIDELNÁ ČINNOST STR.12 PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE A SPONTÁNNÍ AKTIVITY STR. 15 PŘEHLED UŽÍVÁNÍ SPORTOVIŠŤ STR.16 PRÁZDNINOVÁ ČINNOST STR.17 SOUTĚŽE STR. 19 VÝZNAMNÉ ÚSPĚCHY ČLENŮ ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ STR. 20 PODĚKOVÁNÍ STR. 24 ZÁVĚR STR.25

3 Stránka3 CHARAKTERISTIKA Dům dětí a mládeže Ústí nad Labem, příspěvková organizace, je výchovně vzdělávací zařízení pro volný čas dětí a mládeže, jehož zřizovatelem je od Statutární město Ústí nad Labem. Činnost Domu dětí a mládeže Ústí nad Labem, p. o. se řídí vyhláškou 74/2005 Sb. a zákonem 561/2004 Sb., ve znění pozdějších změn. Výchovně vzdělávací činnost je zaměřena na činnost pravidelnou a příležitostnou, akce o vedlejších prázdninách, letní a jarní tábory, soutěže a spontánní činnost. Od sídlí organizace v nových prostorách Domu kultury Ústí nad Labem, Velká Hradební 1025/19. Nové prostory umožnily soustředění zájmové činnosti a zároveň poskytly možnost rozšíření nabídky zájmově vzdělávacích akcí organizace došlo k rozšíření činnosti organizace a změně názvu na Dům dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, p.o.

4 Stránka4 NÁZEV ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ: Dům dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, příspěvková organizace SÍDLO: Velká Hradební 1025/19, Ústí nad Labem ODLOUČENÁ PRACOVIŠTĚ: Stanice mladých turistů, Pražská 127, Ústí nad Labem Stadion mládeže, Skorotická 643, Ústí nad Labem ZŘIZOVATEL: Statutární město Ústí n. L. Velká Hradební 8, Ústí nad Labem ŘEDITEL: STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE ŘEDITELE: ZÁSTUPCE ŘEDITELE: PaedDr. Jan Eichler Mgr. Jana Stoicová Bc. Jaroslav Černý KONTAKT NA ZAŘÍZENÍ: ředitel: tel reditel@ddmul.cz ústředna: tel info@ddmul.cz ekonomické oddělení: web: Další kontakty na webu Domu dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí n. L.

5 Stránka5 PRACOVIŠTĚ a) Hlavní budova Velká Hradební 1025/19 (vchod z ul. Bělehradská) Oddělení techniky vedoucí odd. Bc. Radim Veselý Oddělení estetické a dramatické výchovy - vedoucí odd. Bc Jaroslava Bílská, DiS; pedagogický pracovník odd. Bc.Jana Šimková ( Machyniaková),pedagogický pracovník oddělení Bc.Lenka Svatušková Oddělení keramiky vedoucí odd. Mgr. Jana Stoicová Oddělení přírodovědy a ekologie-vedoucí odd. Barbora Pencová Oddělení předškolní výchovy vedoucí odd. Petra Mecelová Oddělení tělovýchovy a sportu vedoucí odd. Tomáš Laibl Kabinet ekologické výchovy- PaedDr.. Jan Eichler Oddělení turistiky Bc. Jaroslav Černý Oddělení Evropských projektů vedoucí odd. Mgr. Jana Pokorná, pracovník v rámci projektu Cíl 3 Aleš Novotný, pracovník v rámci projektu OPVK Mgr. Lucie Bílská, od května 2014 Jan Čermák Taneční škola Dance center Marverci vedoucí odd. Aleš Lerch; pedagogický pracovník Martina Vernerová Ekonomické oddělení ing. Pavla Babická, Bohuslava Čermáková V DDM v uplynulém školním roce pracovalo 13 interních, 117 externích pedagogických pracovníků a 30dobrovolných pracovníků. Celkem se na pravidelné zájmové činnosti a na organizování a průběhu okresních, krajských a dalších soutěží se podílelo téměř 350 externích spolupracovníků.

6 Stránka6 ÚDAJE O PRÁCI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ Výchovně vzdělávací činnost je realizována na základě Vzdělávacího programu DDM v zájmové činnosti: a. Pravidelné (Zájmové kroužky - dále jen ZK) b. Příležitostné: akce pro členy ZK mimo schůzky akce pro veřejnost semináře, kurzy, kulaté stoly, workshopy, sympozia, vzdělávací a zábavné pořady pro děti, rodiče, mládež a veřejnost Výlety, exkurze c. Prázdninová činnost tábory, soustředění, víkendové pobyty d. Spontánní (výstavy, konzultace, pedagogická praxe, poradenství aj.) výtvarné a fotografické výstavy v DDM, výstavy keramiky na hradě Střekov a v Muzeu města Ústí n. L. Evropská dobrovolná služba akreditace pro hostitelskou organizaci EDS a realizace projektu s názvem Colour workroom podpořen v rámci programu Mládež v akci, Akce 2 Evropská dobrovolná služba a je realizován za finanční podpory Evropské unie. Od října 2013 do června 2014 hostila organizace dvě dobrovolnice z Rakouska. Realizace projektu Vyrůstat srůstat - pokračování v Sasko - českém pohraničí jež je realizován za podpory Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj, programu Ziel3-Cíl3, Svobodného státu Sasko a České republiky. Česko německý projekt k energetické inovaci subjektů pro práci s dětmi a mládeží Energie pro zítřek, program Ziel3/Cíl 3 Mezinárodní spolupráce v Euroregionu ELBE LABE Realizace vzdělávacího programu pro pracovníky DDM a ZUŠ v rámci projektu OPVK Vzdělávání pro konkurenceschopnost Souvislé pedagogické praxe studentů Univerzity J.E.Purkyně v Ústí nad Labem Poradenství v oblasti aktivit pro děti a mládež ve volném čase Odborné poradenství v oblasti keramiky, ekologie, sportu atd.

7 Stránka7 e. Soutěže, otevřené sportovní aktivity, spolupráce s NNO a dalšími subjekty Organizace je garantem okresních soutěží vyhlašovaných MŠMT (předmětové, sportovní), garantem krajských kol vybraných předmětových soutěží Vyhlašování vlastních soutěží Účast členů zájmových kroužků a oddílů v soutěžích jiných vyhlašovatelů od místních po republikové Aktivní spolupráce se Sdružením rodičů a přátel DDM při organizování akcí v rámci činnosti organizace Spolupráce se školskými subjekty, neziskovými organizacemi Otevřené sportovní aktivity během celého školního roku včetně víkendů na sportovištích Stadionu mládeže PODPORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM Dům dětí a mládeže Ústí nad Labem obdržel i pro tento rok významnou finanční podporu Statutárního města Ústí nad Labem, díky které se mohly uskutečnit akce pro děti a mládež, a to jak akce příležitostné, tak také činnost táborová. Nabídka aktivit Domu dětí a mládeže je tak nejen pestrá, ale i přístupná širokému spektru účastníků

8 Stránka8 PROJEKTOVÁ ČINNOST a. Vyrůstat srůstat v sasko českém pohraničí - pokračování Doba realizace projektu: (navazující projekt na velmi úspěšný projekt Vyrůstat-srůstat v sasko-českém pohraničí ); prodlouženo do projektoví partneři: Die Brücke e. V.; KINDERVEREINIGUNG Sachsen e. V.; DDM UL -keramické sympozium, fotografické sympozium, dřevosochařské sympozium, česko-saské slyšení, setkání parlamentů dětí a mládeže (4x), zasedání dětí na Krajském úřadě a Bundestagu, Česko-saský den, Evropský den Země, Den dobrovolnictví v EU, workshop pro pedag.pracovníky na téma parlamenty dětí a mládeže, veletrh nabídek pro děti a mládež, trpasličí workshop (4x) pro mateřské školy, trpasličí dny pro děti z mateřských škol (12x), 3denní setkání trpaslíků (6x), evaluace trpasličích akcí, osmidenní bilingvální mezigenerační setkání rodin (3x), vzdělávací kurz pro vedoucí interkulturních skupin. Vznikne metodická příručka pro mateřské školy k tématu Evropa a demokracie, jak uchopit toto téma u dětí předškolního věku a jak realizovat příhraniční setkání. Dále vzniknou školící podklady pro vzdělávací kurz vedoucích interkulturních skupin. Všechny aktivity probíhají bez účastnických poplatků. Keramické sympozium pořádané keramickou dílnou DDM Ústí n. L.

9 Stránka9 b. Česko německý projekt k energetické inovaci subjektů pro práci s dětmi a mládeží Energie pro zítřek Doba realizace projektu , prodlouženo do projektoví partneři: KINDERVEREINIGUNG Chemnitz e. V.;DDM UL;4. ZO ČSOP Tilia Krásná Lípa Projekt zaměřený na ekologickou výchovu, na praktické environmentální vzdělávání; na obnovitelné zdroje energie; podpora myšlenky, že trvale udržitelný rozvoj a zajištění budoucnosti spočívají v ochraně stávajících zdrojů aktivity projektu: - dvě ekologické modernizace objektů pro práci s dětmi a mládeží (PunktWest Chemnitz a TZ BUK Krásná Lípa) - akce zaměřené na environmentální vzdělávání - výměna zkušeností odborníků a individuální hospitace - vytvoření osnov a metodických materiálů pro ekologickou výchovu pro děti a mládež - semináře pro pedagogické pracovníky a dobrovolníky - odborná soustředění pro děti a mládež Všechny aktivity bez účastnických poplatků.

10 Stránka10 c. Evropská dobrovolná služba V rámci Evropské dobrovolné služby hostil DDM UL od října 2013 do července 2014 dvě dobrovolnice z Rakouska, Stefanie Hager a Klaru Marii Voggeneder, které působily v keramické dílně DDM, podílela se na dalších akcích DDM pro veřejnost a na akcích v rámci česko-saského projektu Vyrůstat-srůstat- Pokračování.. d. Projekt REGION Projekt REGION program environmentální výchovy v Ústeckém a Karlovarské kraji. Dům dětí a mládeže v Ústí nad Labem jako partner UJEP Ústí nad Labem realizuje projekt REGION program environmentální výchovy v Ústeckém a Karlovarské kraji. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání, poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Odkaz na web projektu: e.vzdělávání pro pracovníky DDM a ZUŠ Projekt č. CZ. 1.07/1.3.49/02:0016 Vzdělávání pro pracovníky DDM a ZUŠ je realizován v rámci projektu Operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost a je spolufinancován Evropským sociální fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Stránka11 Projekt se zabývá vzděláváním pedagogických a nepedagogických pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji. Cílem projektu je nabídnout pedagogickým pracovníkům škol a školských zařízení nabídnuto ucelené vzdělávání, které se týká výhradně školské problematiky. Vzdělávací aktivity projektu sledují profesní potřeby jednotlivých osob cílové skupiny. Inovativním prvkem je zpětnovazební proces, který je využit k zesílení nebo k akceleraci žádoucích jevů, získávání a transfer dobré praxe, které jsou realizovány formou workshopů, odborných konferencí a exkurzí. Cílem projektu je prostřednictvím systému dalšího vzdělávání posílit adaptabilitu a flexibilitu lid. zdrojů ve školách a školských zařízení jako zákl. faktoru konkurenceschopnosti ekonomiky a udržitelného rozvoje ÚK. Partner projektu: ZUŠ Litvínov.

12 Stránka12 PRAVIDELNÁ ČINNOST (ZÁJMOVÉ KROUŽKY A KURZY) a. Zájmové kroužky a kurzy (ZK) trvají průměrně 2 hodiny v týdnu, dle požadavku lze počet hodin rozšířit b. poplatky jsou od 300,-Kč za rok a účastníka do 3.000,-Kč za rok a účastníka, podle náročnosti ZK. c. Průměrná platba na 1 člena ZK je 1.350,- Kč. d. ZK jsou zaměřeny na tance, keramiku, sport, šachy, anglický jazyk, společenské hry, výtvarnou a pohybovou výchovu, předškolní výchovu, dramatiku, dívčí kluby, ochranu přírody, výpočetní techniku, turistiku vodní a pěší, rybáře, šití, jógu, chovatelství, dětské televizní studio, elektrotechniku, deskové hry, aerobik, břišní a orientální tanec, hokejbal, gymnastiku i bojové sporty. šk.rok 13/14 počet členů v pravidelné činnosti 3215 počet pravidelných aktivit - ZÚ šk.rok 12/ / šk.rok 11/ / šk.rok 10/ / šk.rok 09/10 šk.rok 08/09 šk.rok07/08 šk.rok 06/ /11 09/10 08/09 07/08 06/

13 Stránka13 Věkové složení účastníků pravidelné zájmové činnosti 0% 25% 47% 28% děti do zahájení šk.doch. 887 žáci (ZŠ, SŠ) 1501 studenti (VOŠ) 5 dospělí (včetně VŠ) 822 Schůzka kroužku Tvořivá dílna

14 Stránka14 Věková struktura členů navštěvující pravidelné zájmové aktivity se již několik let výrazně nemění. Největší procento účastníků pravidelných zájmových aktivit je ve věku mladšího a staršího školního věku a středoškoláků. Značnou část tvoří děti ve věku do zahájení povinné školní docházky, Zájem o aktivity předškolního oddělení se stále zvyšuje, čemuž jsme se snažili přizpůsobit a nabízeli jsme aktivity určené dětem již od půl roku (cvičení pro maminky s dětmi), dopolední výtvarné kroužky a kurzy keramiky pro kolektivy dětí z mateřských škol. Skupina mladých lidí ve věku od 19 do 26 let tvoří spolu s dalšími dospělými nezanedbatelnou část, i když jejich zapojení do pravidelné činnosti, je vzhledem k možnostem nabízených aktivit nižší. Přesto oblasti tance, cvičení a jazyky jsou pro tyto klienty atraktivní. Větší procento mládeže se ale zúčastňuje spontánní činnosti. Vzrůstá též zájem o aktivity společné pro rodiče či prarodiče a děti, a to především pro děti ve věku před zahájením školní docházky.

15 Stránka15 PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE A SPONTÁNNÍ AKTIVITY Zahrnují akce pro veřejnost, členy zájmových kroužků, výukové programy pro děti, výstavy, aj. Jsou různého rozsahu, a to od 3 hodin u jednorázových akcí, až po 50 hodin u víkendových akcí pobytových. Mezi nejvýznamnější příležitostné akce patří např. Začínáme nanečisto, Halloween s day, Mikulášská, Den Země, Den dětí, Aerobic North show, Orient North show, Vánoční rolnička, Vánoční a velikonoční dílna, kreativní víkendy a řemeslné kurzy, Propagační výstava všech psů, Střekovský vodník Výstavy keramiky v Muzeu města Ústí n. L. a na hradě Střekov, přehlídka tance a aerobiku Enjoy dancing a Enjoy aerobic, a turistické akce, hokejbalové turnaje, soutěže Magic a dalších deskových her a dále ve spolupráci např. Indiánská stezka, Ekologická olympiáda žáků středních škol. Ve školním roce bylo uspořádáno celkem 488příležitostných akcí pro účastníků. Spontánní aktivity navštívilo celkem dětí, žáků i dospělých. Zde se jedná především o aktivity spojené se sportováním na Stadionu mládeže, návštěvníky výstav a prezentačních akcí. Mezi další činnosti patří i osvětová a informační činnost souvislé pedagogické praxe studentů Pedagogické fakulty UJEP Ústí n.l. Významnou aktivitou jsou výukové programy pro děti z mateřských škola i žáky ze škol základních, které jsou pořádány oddělením přírodovědy a keramiky. Těchto programů se v uvedeném školním roce zúčastnilo celkem dětí a žáků. Mezi oblíbené aktivity patří otevřené dílny tvořivá dílna KREATIVKA a otevřená keramická dílna Halloween s day - Podzimní strašidlení

16 Stránka16 PŘEHLED UŽÍVÁNÍ SPORTOVIŠŤ STADIONU DDM ZA ŠKOLNÍ ROK horolezecká stěna 8% Návštěvnost na sportovištích fotbalové hřiště 6% tenisové hřiště 6% hokejbalové hřiště 72% skatepark 5% beach 3% Stadion mládeže navštívilo v průběhu školního roku celkem návštěvníků, což je nárůst proti minulému školnímu roku o návštěvníků. Díky získaným finančním prostředkům z rozpočtu města ústí n.l. byl opraven skatepark, který byl znovu otevřen V průběhu letních prázdnin byl také obnoven povrch hokejbalového hřiště, tak aby byly splněny požadované normy pro konání zápasů. Hokejbalové hřiště je maximálně využíváno, a to nejen pro tréninky našich hokejbalových oddílů, ale především pro konání hokejbalových zápasů. Návštěvnost na sportovištích: tenisové hřiště 1.850, fotbalové hřiště 1.939, beach 752, hokejbal , horolezecká stěna 2.500, skatepark Čísla jsou uváděna bez pravidelné zájmové činnosti

17 Stránka17 PRÁZDNINOVÁ ČINNOST Příměstský tábor TaK dílny DDM výlet lanovkou Ve školní roce 2013/2014 bylo organizováno celkem 83 pobytových akcí, zahrnujících jak tábory o prázdninách, tak víkendové pobytové akce a příměstské tábory. Celkem se jich zúčastnilo účastníků. O letních prázdninách bylo těchto aktivit organizováno celkem 30 pro účastníků. Což je za posledních deset let nejvyšší počet. Letní tábor oddělení přírodovědy

18 Stránka18 Na tábory většinou jezdí externí pracovníci bez vyplacené mzdy, tedy dobrovolně. Stejně tak interní pracovníci mají proplaceno jen 40 hodin týdně. Všechny ostatní hodiny věnují dětem bezplatně. U táborové činnosti většinou převažují malé formy táborů, tj. do 50 ti účastníků. Jsou zaměřeny na výtvarné techniky, orientální tanec, aerobik, tanec, sportovně či turisticky. V programech většiny táborů nechybí celotáborové hry a výlety. Ve školním roce byl v letních měsících velký zájem o tábor s výtvarnou tématikou a o tábor organizovaný pro maminky s malými dětmi, kde jsme na základě zájmu navýšili kapacitu. Velký zájem je stále i o příměstské aktivity, především o ty, které nabízely celodenní program. O jarních i letních prázdninách již tradičně pořádáme několik táborů ve spolupráci s jinými organizacemi (Tilia, ATOM). Díky kolektivu interních, externích i dobrovolných spolupracovníků nabízíme dětem i jejich rodičům pestrou prázdninovou zábavu i aktivní odpočinek. Letní tábor Barevná dílna V peřině Letní tábory celkem počet účastníků prac. z toho inter. os./dní 15 pobytové příměstské ve spolupráci

19 Stránka19 Výroční zpráva Domu dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, p. o SOUTĚŽE Dům dětí a mládeže pořádá, či spolupořádá, soutěže na místní, okresní, krajské i celorepublikové úrovni. Mimo soutěží vlastních, či jiných spolupořadatelů, je DDM Ústí nad Labem pověřen organizací některých soutěží vyhlašovaných MŠMT ČR, a to na okresní a krajské úrovni. Soutěže mají nejrůznější zaměření, např. programování, biologie, zeměpis, dějepis, matematika, fyzika, chemie, dramatika, cizí jazyky, Středoškolská odborná činnost, sportovní soutěže, deskové hry, turisticko-ochranářské, výtvarné aj. Předmětové soutěže vyhlašovány MŠMT jsou počítány jako celek, přičemž většina z nich je organizována pro dvě a více kategorií, např. matematická olympiáda, chemická olympiáda, konverzační soutěže v cizích jazycích, Biologická a fyzikální olympiáda atd., /členění je většinou podle věku soutěžících/. DDM Ústí n. L. pořádal ve školním roce 2012/13 tyto soutěže: Olympiáda v českém jazyce okresní a krajské kolo Dějepisná olympiáda okresní a krajské kolo Zeměpisná olympiáda okresní a krajské kolo Středoškolská odborná činnost okresní a krajské kolo Matematická olympiáda okresní a krajské kolo Fyzikální olympiáda a Archimediáda okresní a krajské kolo Pythágoriáda okresní kolo

20 Stránka20 Výroční zpráva Domu dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, p. o Matematický klokan okresní kolo Přírodovědný klokan okresní kolo Olympiáda v cizích jazycích (Aj, Nj)- okresní kolo Recitace okresní kolo Ekologická olympiáda krajské kolo Sportovní soutěže 10 okresní kola okresní a krajské soutěže celkem Počet účastníků Celkem 21soutěží VÝZNAMNÉ ÚSPĚCHY ČLENŮ ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ ÚSPĚCHY TANEČNÍ ŠKOLY DDM DANCE CENTER MARVERCI Mistr ČR, 2x vicemistr ČR, 2. vicemistr ČR, mistr Čech, 4x vicemistr Čech Nejúspěšnějšími choreografiemi Dance Center Marverci se v letošní soutěžní sezóně staly Do Vánoc času dost a Přijde si pro mě?, které vysoutěžily celkem 12 medailí. Nominace na světový pohár show dance- formace,, Do Vánoc času Dost Nominace na Mistrovství světa street dance- formace,, Na šrot, malá skupina,,já vás dostanu! a solo,,u zubaře v čekárně

21 Stránka21 Výroční zpráva Domu dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, p. o ÚSPĚCHY 2013/2014 AEROBIC CLUB DDM ÚSTÍ NAD LABEM 25 x 1. místo 15 x 2. místo 6 x 3. místo

22 Stránka22 Výroční zpráva Domu dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, p. o ÚSPĚCHY ORIENT TEAMŮ 2013/2014 Jamana: 2. místo Dance of Live ; 2. místo Bellytery Louny Habibi 1. místo Dance of Live Nový Bor ; 2. místo Team Dance Litoměřice ; 2. místo Bellytery Louny ;2. místo Arabesque Mladá Boleslav

23 Stránka23 Výroční zpráva Domu dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, p. o Tvořivá a keramická dílna DDM uspořádala v průběhu roku dvě velké výstavy Vánoční v Muzeu města Ústí n.l. a letní na Hradě Střekov. Obě se setkaly s velkým úspěchem a zájmem veřejnosti.

24 Stránka24 Výroční zpráva Domu dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, p. o PODĚKOVÁNÍ si zaslouží především osvícení rodiče, kteří vidí ve smysluplném a vhodném využívání volného času dětí a mládeže příležitost, jak zlepšit znalosti, vědomosti, dovednosti i návyky svých dětí. Poděkování patří dětem a mládeži, které naše nabídka oslovila, interním, externím a dobrovolným pracovníkům, kteří věnují nejen svou pracovní dobu, ale především svůj volný čas dětem, mládeži i dospělým. Upřímné poděkování si zaslouží Ústecký kraj a Krajský úřad Ústeckého kraje, město Ústí nad Labem a jeho úřad, Úřad práce v Ústí n/l, UJEP Ústí n/l, radnice jednotlivých obvodů, vedení hradu Střekov, Okresní svaz hokejbalu, ELBA Franklin ÚSTÍ n.l.,školy a školská zařízení v Ústeckém kraji a ve městě Ústí nad Labem. Zvláště pak domy dětí a mládeže, Národní institut dětí a mládeže MŠMT ČR, MŽP ČR, neziskovými organizacemi v Ústí nad Labem, které s DDM spolupracují, např. KČT, ČSOP, Tilia, ÚKRDM, ANOÚK apod. Dům dětí a mládeže spolupracuje s Českem francouzským klubem, Sdružením pro probaci a mediaci v justici, o. s., Oblastní charitou, Dobrovolnickým centrem a dalšími. Chtěli bychom poděkovat: Firmě UL*KRAS- poskytnutí prostor a část materiálního zajištění pro Závěrečnou DCM Firmě STOMTECH za pravidelnou donášku sádrových odlitků pro děti z výtvarných kroužků. ZooLumi Jaroslavě Rejzkové a Zverimexu p. Skramuského. MOČRS rybářům a p. Josefu Černému za pomoc při organizaci rybářských aktivit Velký dík patří též Sdružení dětí a mládeže DDM, které se podílí na mnohých aktivitách, které pořádáme pro děti, a to jak finančně, tak personálně.

25 Stránka25 Výroční zpráva Domu dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, Ústí nad Labem, p. o ZÁVĚR Školní rok byl pro Dům dětí a mládeže Ústí n. L. náročný, ale zároveň i velmi úspěšný. Svědčí o tom nejen zájem dětí a mládeže o veškeré naše činnosti (kvalitativní stránka činnosti), ale i řada jasných čísel. Např. v pravidelné zájmové činnosti jsme podchytili na dětí, mládeže i dospělých, uspořádali jsme 21 soutěží vyhlášených MŠMT; 81 pobytových i příměstských táborů o hlavních i vedlejších prázdninách pro účastníků, zajímavé příležitostné akce pro téměř dětí i dospělých návštěvníků se zúčastnilo spontánních aktivit, kterými byly např. návštěvy otevřených sportovišť, výstav. Uspořádali jsme výukové programy v oblasti keramiky a přírodovědy, jichž se v průběhu školního roku zúčastnilo na dětí a žáků, a řadu dalších činností. O úrovni práce vypovídají i vynikající výsledky našich tanečních souborů, aerobiček, gymnastek, keramiček, hokejbalistů i dětí z divadelního kroužku, ochranářských a chovatelských kroužků. Interní i externí pedagogičtí pracovníci a řada dobrovolných spolupracovníků kromě kvalitní výchovně vzdělávací práce, dokázala za plného provozu přestěhovat zařízení do nových prostor a poskytnout tak návštěvníkům nové a zajímavé aktivity. Jednou z nejlepších vlastností člověka je umění darovat. Není asi nic hezčího než skutečně něco darovat a dělat tím radost ostatním. V našem zařízení jsme se jistě všichni naučili, že je velmi krásné rozdávat radost, dobrý pocit z úspěchu i podporu, když se zrovna něco nedaří. Darovat se nemusí pouze peníze či věci nemovité nebo movité. Darovat můžeme i něco, co nás téměř nic nestojí. Rád bych, abychom se všichni naučili darovat hezký úsměv, vlídné zacházení, schopnost vzájemně si pomáhat, abychom se naučili toleranci, abychom se naučili rozdávat svůj um, darovat svůj čas, prostě být prospěšný ostatním. Žít, kromě svého osobního naplnění, také pro radost druhých. Jistě je to dobré poslání, zkusme ho alespoň trochu naplňovat. Ještě jednou všem děkuji. Dr. Jan Eichler, ředitel DDM

Stránka1 2012-2013. Výroční zpráva

Stránka1 2012-2013. Výroční zpráva Stránka1 2012-2013 Výroční zpráva 2012-2013 Stránka2 OBSAH CHARAKTERISTIKA STR. 3 PRACOVIŠTĚ STR. 4 ÚDAJE O PRÁCI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ STR. 6 PODPORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA ÚSTÍ N.L. STR.8 PROJEKTOVÁ ČINNOST

Více

Stránka1 2014-2015. Výroční zpráva

Stránka1 2014-2015. Výroční zpráva Stránka1 2014-2015 Výroční zpráva 2014-2015 Obsah Charakteristika... 3 Pracoviště... 5 Pedagogická kvalifikace interních pedagogických pracovníků... 6 Údaje o práci školského zařízení... 7 Podpora Statutárního

Více

Stránka1 2011-2012. Výroční zpráva

Stránka1 2011-2012. Výroční zpráva Stránka1 2011-2012 Výroční zpráva 2011-2012 Stránka2 OBSAH CHARAKTERISTIKA STR. 3 PRACOVIŠTĚ STR. 4 ÚDAJE O PRÁCI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ STR. 6 PRAVIDELNÁ ČINNOST STR. 12 EVROPSKÉ PROJEKTY STR.10 PŘÍLEŽITOSTNÉ

Více

2010-2011. Výroční zpráva. Stránka1 2010-2011

2010-2011. Výroční zpráva. Stránka1 2010-2011 Stránka1 2010-2011 Výroční zpráva 2010-2011 Stránka2 OBSAH CHARAKTERISTIKA STR. 3 PRACOVIŠTĚ STR. 4 ÚDAJE O PRÁCI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ STR. 6 PRAVIDELNÁ ČINNOST STR. 8 PŘÍLEŽITOSTNÉ AKCE A SPONTÁNNÍ AKTIVITY

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

Výroční zpráva. Stránka

Výroční zpráva. Stránka 2017-2018 Výroční zpráva 2017-2018 Stránka1 Obsah Charakteristika... 3 Pracoviště... 4 Pedagogická kvalifikace interních pedagogických pracovníků... 5 Údaje o práci školského zařízení... 8 Podpora Statutárního

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / V Praze dne Předkládá: Mgr.

DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / V Praze dne Předkládá: Mgr. DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2013 / 2014 V Praze dne 29.8.2014 Předkládá: Mgr. Richard Vaculka DDM hl. m. Prahy - ICM HODNOTÍCÍ ZPRÁVA 2013 / 2014 PŘEHLED ZÁJMOVÝCH

Více

Stránka Výroční zpráva

Stránka Výroční zpráva Stránka1 2016-2017 Výroční zpráva 2016-2017 Obsah Charakteristika... 3 Pracoviště... 4 Pedagogická kvalifikace interních pedagogických pracovníků... 5 Údaje o práci školského zařízení... 7 Podpora Statutárního

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2017 2018 zpracovala Bc. Eliška Ziková I. Identifikační údaje Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE ČESKÝ KRUMLOV ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM 2014-2018 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI Název: Dům dětí a mládeže Český Krumlov Adresa 1): Linecká 67, 381 01 Český Krumlov centrální pracoviště

Více

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí:

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí: Střediska volného času v ČR aktuálně Společně se školními družinami a školními kluby je řadíme mezi školská zařízení pro zájmové vzdělávání. Střediska volného času jsou tohoto typu: domy dětí a mládeže

Více

DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / 2014

DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / 2014 DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2013 / 2014 V Praze dne 28.9.2014 Předkládá: Helena Dubová PŘEHLED ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ zaměření ZÚ členů sportovní

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 112 103/99-11126 Signatura: ak1ls202 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Havlíčkův Brod INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zařízení: Junior - dům dětí a mládeže,

Více

Středisko: Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy Příloha č. 1. Pravidelná činnost. Výtvarné pro dospělé 5 celkem 93

Středisko: Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy Příloha č. 1. Pravidelná činnost. Výtvarné pro dospělé 5 celkem 93 Středisko: Stanice přírodovědců hl. m. Prahy Příloha č. 1 Pravidelná činnost zaměření plánovaný počet ZÚ Hudební 0 Výtvarné apod. (aranžování, ateliér) 2 Technické obory (Šikula) 1 Přírodověda (chemie,

Více

Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace

Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace Informace o činnosti DDM za školní rok 2017/2018 KONTROLY A SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ Výkon státní správy V tomto školním roce neproběhlo žádné rozhodnutí na základě

Více

Představení partnera projektu. SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života

Představení partnera projektu. SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života Představení partnera projektu SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života Partner projektu: Středisko volného času, Most, Maršála Rybalka 1020, příspěvková

Více

Stránka Výroční zpráva

Stránka Výroční zpráva Stránka1 2015-2016 Výroční zpráva 2015-2016 Obsah Charakteristika... 3 Pracoviště... 5 Pedagogická kvalifikace interních pedagogických pracovníků... 6 Údaje o práci školského zařízení... 7 Podpora Statutárního

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2016 7 Dům dětí a mládeže Nová Role, příspěvková organizace Adresa: Chodovská 236, 362

Více

EVVO jako nástroj šetrné turistiky v Dr. Jan Eichler ředitel DDM, předseda ZO ČSOP Tilia Krásná Lípa, předseda KČT OV ÚK EVVO jako nástroj šetrné turistiky v Výchozí stav - vysoce kvalitní přírodní prostředí

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže, Tachov, Školní 1638, 347 01 Tachov Čj. 20/2016 Školní vzdělávací program Školní vzdělávací program Domu dětí a mládeže, Tachov, Školní 1638 je vydán na základě zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-948/15-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-948/15-U INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-948/15-U Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Dům dětí a mládeže a Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků,

Více

PROJEKT NA ROK 2012. Zájmové vzdělávání probíhá v SVČ Lužánky v následujících činnostech:

PROJEKT NA ROK 2012. Zájmové vzdělávání probíhá v SVČ Lužánky v následujících činnostech: PROJEKT NA ROK 2012 Posláním Lužánek Střediska volného času, je podporovat pozitivní formování osobnosti, a to vytvářením prostoru a podmínek pro volnočasové aktivity a vzdělávání široké veřejnosti, především

Více

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012

Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Akční plán Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011-2012 Cílem Akčního plánu Koncepce environmentální výchovy a osvěty Olomouckého kraje pro roky 2011 2012 (dále jen Akční

Více

Hodnotící celoroční zpráva. ve školním roce 2009-2010

Hodnotící celoroční zpráva. ve školním roce 2009-2010 Dům dětí a mládeže Rokycany, Čechova 1155 Rokycany 337 01 Hodnotící celoroční zpráva ve školním roce 2009-2010 Dům dětí a mládeže Rokycany,Čechova 1155 Rokycany 337 01 Tel., fax.: 371 722 618 e.mail: ddmrokycany@seznam.cz

Více

Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov. Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015

Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov. Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015 Č. j.: 40 / 2014 Dům dětí a mládeže, Školní 1638, Tachov Rámcový plán činnosti DDM Mraveniště TACHOV pro školní rok 2014/2015 Plán byl projednán na poradě pracovníků DDM a pedagogickou radou dne 8.10.2014

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Základní škola a Mateřská škola Nýřany, příspěvková organizace Nýřany, Školní 901, 330 23 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro zájmové vzdělávání DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE Nýřany, Dr.Klementa 451, 33023 Platnost od

Více

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu.

Naše 5. pionýrská skupina Děčín je nezisková organizace. Všichni vedoucí pracují dobrovolně ve svém volnu, bez nároku na odměnu. Výroční zpráva 2012 Kdo jsme: Pionýr je demokratické, dobrovolné samostatné sdružení dětí, mládeže a dospělých, které se zabývá osvětou, kulturně-výchovnou činností a obhajobou a uspokojováním zájmů a

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L., PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L., PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L., PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ HRADEBNÍ 1025/19 OBSAH 1.IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2. CHARAKTERISTIKA

Více

Informační centrum pro mládež

Informační centrum pro mládež DDM hl. m. Prahy - Informační centrum pro mládež HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2014 / 2015 Informační centrum pro mládež V Praze dne 26.10.2015 Předkládá: Mgr. Richard Vaculka PŘEHLED ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 ředitel: 516 802 216 výchovný poradce: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz Obecné informace

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1238/10-S. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1238/10-S Název školy: Gymnázium, Vlašim, Tylova 271 Adresa: Tylova 271, 258 01 Vlašim Identifikátor: 600 006 751 IČ: 61664545 Místo

Více

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Roční plán EVVO ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Školní rok: 2014-2015 Cílové zaměření plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) Poskytovat potřebné znalosti a dovednosti, které žákům umožní

Více

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8,

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8, Plán práce školy na školní rok 2016/2017 1. Měsíční plány Září 8. 9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 26. 9. - Focení prvňáčků 23.

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L. PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L. PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L. PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ HRADEBNÍ 1025/19 OBSAH 1.IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2. CHARAKTERISTIKA

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2015/2016

Výroční zpráva DDM školní rok 2015/2016 Dům dětí a mládeže Uherský Ostroh, příspěvková organizace, Nám. Sv. Ondřeje 47, 687 24 Uherský Ostroh tel.: 572 591 123, mob.: 602 732 734 e-mail: reditelka@ddmpastelka.cz, www.ddmpastelka.cz Výroční zpráva

Více

1. HISTORIE. 1978-1989 Okresní dům pionýrů a mládeže. 1989-1994 Dům dětí a mládeže. 1994 - Dům dětí a mládeže Kamarád

1. HISTORIE. 1978-1989 Okresní dům pionýrů a mládeže. 1989-1994 Dům dětí a mládeže. 1994 - Dům dětí a mládeže Kamarád P R E Z E N T A C E OBSAH 1. Historie 2. Současnost 3. Náhled na jednotlivá pracoviště 4. Hlavní náplň činnosti DDM a) pravidelná činnost b) příležitostná činnosti c) spontánní činnost d) metodická činnost

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 ředitelka: 516 802 216 výchovná poradkyně: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz

Více

Dům dětí a mládeže ASTRA Zlín, příspěvková organizace, je školské zařízení pro zájmové vzdělávání. Činnost realizuje v době mimo vyučování, ve

Dům dětí a mládeže ASTRA Zlín, příspěvková organizace, je školské zařízení pro zájmové vzdělávání. Činnost realizuje v době mimo vyučování, ve 1 Dům dětí a mládeže ASTRA Zlín, příspěvková organizace, je školské zařízení pro zájmové vzdělávání. Činnost realizuje v době mimo vyučování, ve volných dnech, v době svátků a prázdnin. Naším cílem je,

Více

Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období až

Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období až Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období 1.8. 2015 až 31. 7. 2016 Obsah 1. Základní data společnosti 2. Přehled činností vykonávaných v hospodářském a školním roce roce s uvedením vztahu k účelu

Více

Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO)

Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) Plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) šk. rok 2014-2015 Š a MŠ Nerudova, České Budějovice Environmentální výchova je chápána nejen jako výchova k řešení problémů týkajících se životního

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIE-1349/15-E Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Dům dětí a mládeže Holice Holubova 874, 534 01 Holice ddm@holice.cz

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2014/2015

Výroční zpráva DDM školní rok 2014/2015 Dům dětí a mládeže Uherský Ostroh, příspěvková organizace, Nám. Sv. Ondřeje 47, 687 24 Uherský Ostroh tel.: 572 591 123, mob.: 602 732 734 e-mail: reditelka@ddmpastelka.cz, www.ddmpastelka.cz Výroční zpráva

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže Rokycany

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže Rokycany ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Dům dětí a mládeže Rokycany Dukelská 195, 337 01 Rokycany Identifikátor školy: 600 028 755 Termín konání

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE ÚSTÍ N. L. W. CHURCHILLA 8, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE ÚSTÍ N. L. W. CHURCHILLA 8, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE ÚSTÍ N. L. W. CHURCHILLA 8, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE OBSAH 1.IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.CHARAKTERISTIKA ZAŘÍZENÍ 2.1. spolupráce s dalšími subjekty 2.2. spolupráce

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže Bludiště Chodov okres Sokolov, příspěvková organizace Husova 263 357 35 Chodov, okr Sokolov IČO: 709 76 350 Tel: 352 352 280-1, 602 944 989 e-mail: ddm-chodov@mybox.cz www:ddmchodov.cz

Více

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU

PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍHO KLUBU OBSAH 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Materiální podmínky 4. Personální podmínky 5. Ekonomické podmínky 6. Cíle vzdělávání 7. Formy a metody

Více

Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016

Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016 Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016 ze dne 8. prosince 2015, č. j. MSMT 42 971/2015-2 Na základě ustanovení

Více

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019

Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 Karta procesu Název procesu R10 - Řízení školy R10-FO-01 Vypracoval: Platnost od: Schválil: 1.4.2008 Mgr.Eva Matoušková R10-1 Plán SPoSŠ na školní rok 2018 / 2019 1. Stav na škole k zahájení školního roku

Více

Akční plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) na školní rok 2016/2017

Akční plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) na školní rok 2016/2017 Akční plán environmentální výchovy, vzdělání a osvěty (EVVO) na školní rok 2016/2017 Š a MŠ Nerudova, České Budějovice Environmentální výchova je chápána nejen jako výchova k řešení problémů týkajících

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Výroční hodnotící celoroční zpráva. ve školním roce 2010-2011

Výroční hodnotící celoroční zpráva. ve školním roce 2010-2011 Dům dětí a mládeže Rokycany, Čechova 1155 Rokycany 337 01 Výroční hodnotící celoroční zpráva ve školním roce 2010-2011 Dům dětí a mládeže Rokycany,Čechova 1155 Rokycany 337 01 Tel., fax.: 371 722 618 e.mail:

Více

Zpráva o připravenosti DDM Slavkov u Brna na školní rok 2015/2016

Zpráva o připravenosti DDM Slavkov u Brna na školní rok 2015/2016 Zpráva o připravenosti DDM Slavkov u Brna na školní rok 2015/2016 1.Úvod DDM Slavkov u Brna je školské zařízení, které má právní subjektivitu od roku 2000. Zajišťuje výchovné, vzdělávací, zájmové, rekreační,osvětové

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013

Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013 Dům dětí a mládeže Uherský Ostroh, příspěvková organizace, Nám. Sv. Ondřeje 47, 687 24 Uherský Ostroh tel.: 572 591 123, mob.: 602 732 734 e-mail: reditelka@ddmpastelka.cz, www.ddmpastelka.cz Výroční zpráva

Více

7. Volnočasové aktivity

7. Volnočasové aktivity 7. Volnočasové aktivity Volnočasové aktivity nabízejí smysluplné využití volného času. Slouží jako prevence nežádoucích sociálně patologických jevů, vedou ke zdravému životnímu stylu, k osvojení si pozitivního

Více

Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání

Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ, ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A DALŠÍHO PROFESNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Klíčové téma: Podpora polytechnického vzdělávání Formulace kritérií splnění dílčích

Více

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8

GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 GYMNÁZIUM, ČESKÉ BUDĚJOVICE, JÍROVCOVA 8 Telefon, fax: 387 319 358 PSČ: 371 61 e-mail: gymji@gymji.cz URL: http://www.gymji.cz INFORMACE O STUDIU (čtyřleté gymnázium) Vážení rodiče, žáci a učitelé základních

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L., PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L., PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE A ZAŘÍZENÍ PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ, ÚSTÍ N. L., PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VELKÁ HRADEBNÍ 1025/19 OBSAH 1.IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2. CHARAKTERISTIKA

Více

Oblastní pracoviště Plzeň. Inspekční zpráva. Dům dětí a mládeže Domažlice

Oblastní pracoviště Plzeň. Inspekční zpráva. Dům dětí a mládeže Domažlice ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Plzeň Inspekční zpráva Dům dětí a mládeže Domažlice Hradská ul. č. 94, 344 01 Domažlice Identifikátor: 600 028 437 Zřizovatel: Školský úřad Domažlice, Branská

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK

PROVOZNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK PROVOZNÍ ŘÁD DDM VĚTRNÍK Dům dětí a mládeže Větrník, Liberec, příspěvková organizace Riegrova 16, 460 01 Liberec 1 IČO: 712 945 11 Vypracovala: Mgr. Marta Kultová Platnost od 1. 9. 2016 PROVOZNÍ ŘÁD DDM

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 7. dubnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

Stanice přírodovědců

Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy - Stanice přírodovědců HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2014 / 2015 Stanice přírodovědců V Praze dne 26.10.2015 Předkládá: Ing. Jana Bendová PŘEHLED ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ zaměření počet ZÚ počet

Více

11. Vybíjená (Preventan Cup)

11. Vybíjená (Preventan Cup) Příloha č. 1 b PŘEHLED SOUTĚŽÍ A AKCÍ 2013-14 (soutěže doporučené MŠMT ČR + ostatní) termín název soutěže určeno pro místo konání zodpovědný pracovník září 31.8.-1. Vesele do nového školního roku veřejnost

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace Minimální preventivní program Školní rok: 2010/2011 Vypracovala: Lucie Krausová metodik prevence 1. VÝCHODISKA

Více

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1

Září. SCIO testy projekt Vektor 1 Modul 1 Září 2. Zahájení školního roku 2013/2014 2. 4. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 4. 6. Výlet studentů třídy O8.A do Prahy 5. Porada Třídní schůzky s rodiči žáků 1. ročníku a primy 9. 11. Seznamovací

Více

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení

Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY 2006-2007 nižšího

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1030/10-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIS-1030/10-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIS-1030/10-S Gymnázium Františka Palackého, Neratovice, Masarykova 450 Adresa: Masarykova 450, 277 11 Neratovice Identifikátor:

Více

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí. ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA PRO ŽIVOT č.j.291/07 Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace Minimální preventivní program Školní rok: 2014/2015 Vypracovala: Mgr. Lucie Krausová metodik prevence 1. VÝCHODISKA

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO ORP IVANČICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Ivančice Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000680

Více

Centrální polytechnické dílny Pardubice

Centrální polytechnické dílny Pardubice Centrální polytechnické dílny Pardubice Statutární město Pardubice Karolína Koupalová, odbor rozvoje a strategie, projektový manager Centrální polytechnické dílny (CPD) budou centrem technického a přírodovědného

Více

KLUB EKOLOGICKÉ VÝCHOVY, Z.S.

KLUB EKOLOGICKÉ VÝCHOVY, Z.S. KLUB EKOLOGICKÉ VÝCHOVY, Z.S. ZŠ PERTOLDOVA 3373 PRAHA 4-MODŘANY PRAHA Doc. PaedDr. RNDr. MILADA ŠVECOVÁ, CSc. 2017 Klub ekologické výchovy spatřuje své hlavní poslání především v metodické pomoci školám

Více

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01

Škola Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Název ŠVP Ochrana a tvorba životního prostředí Platnost 1.9.2010 Délka studia v letech: 4.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma ročníkový Povinné předměty

Více

DDM hl. m. Prahy - Klub Klamovka název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / V Praze dne Předkládá: Lukáš Šulc

DDM hl. m. Prahy - Klub Klamovka název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / V Praze dne Předkládá: Lukáš Šulc DDM hl. m. Prahy - Klub Klamovka název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2013 / 2014 V Praze dne 29.8.2014 Předkládá: Lukáš Šulc PŘEHLED ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ zaměření ZÚ členů sportovní (florbal, aerobic

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013

Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013 Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013 1 I. Charakteristika školského zařízení Dům dětí a mládeže, Purkyňova 494, příspěvková organizace 686 06 Uh. Hradiště, odloučené pracoviště Přírodovědné centrum

Více

Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže Bájo Česká Skalice, okres Náchod. Adresa: Husovo náměstí 3, 552 03 Česká Skalice

Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Dům dětí a mládeže Bájo Česká Skalice, okres Náchod. Adresa: Husovo náměstí 3, 552 03 Česká Skalice Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Dům dětí a mládeže Bájo Česká Skalice, okres Náchod Adresa: Husovo náměstí 3, 552 03 Česká Skalice Identifikátor domu dětí a mládeže:

Více

1. Činnost ANA za rok 2010

1. Činnost ANA za rok 2010 1. Činnost ANA za rok 2010 Dny otevřených dveří (11.-13.2.) Herní víkendový pobyt Věšín I (11.-13.6.) Herní víkendový pobyt Věšín II (24.-28.9.) Prázdninový pobyt v Peci pod Sněžkou (4.-11.7.) Víkendový

Více

Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009

Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009 Základní škola Klobouky u Brna Rámcový vzdělávací program školního klubu na rok 2008/2009 1. Identifikační údaje Základní škola Klobouky u Brna, Vinařská 29 PSČ 691 72 Zařízení školní klub, Zámecká 10

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr.

PLÁN AKCÍ 2018/2019 ZÁŘÍ děti, mládež, dospělí děti do 16 let. Zlonice u rybníka. žáci ZŠ a SŠ, přístup. žáci ZŠ (spec.) okr. PLÁN AKCÍ 2018/2019 KDY CO KDE PRO KOHO 5.9. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ DDM Ostrov Slaný 12.9. LOUČENÍ S LÉTEM - DUATLON Zlonice u rybníka 15.9. SLÁNSKÝ KAPR rybník Tesla ZÁŘÍ 2018 děti, mládež, dospělí děti

Více

Dobrovolnické centrum, o. s.

Dobrovolnické centrum, o. s. Dobrovolnické centrum, o. s. 2015 Spolek Dobrovolnické centrum vytváří a poskytuje profesionální zázemí dobrovolníkům a propaguje dobrovolnictví jako přirozenou součást života. Rok vzniku: 1999 Jsme nestátní

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 6. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

Dotazník pro pedagogické pracovníky škol

Dotazník pro pedagogické pracovníky škol PŘÍLOHA Č. 4 DOTAZNÍK PRO PEDAGOGICKÉ PRACOVNÍKY Dotazník pro pedagogické pracovníky škol Dovolujeme si Vás požádat o spolupráci při vyplnění dotazníku, který je součástí projektu Analýza bariér v technickém

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 23. 1. od 19,30 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod.?. 1. od 16,30 hod. 27. 1. od

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ ÚSTÍ NAD LABEM, ČELAKOVSKÉHO 5, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE tel.: 475 501 222 fax: 475 500 543 e-mail: sts@stsul.cz web: stsul.cz PÁTEŘNÍ ŠKOLA ÚSTECKÉHO KRAJE VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, OSH Vsetín, tel. 571 417 854

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, OSH Vsetín, tel. 571 417 854 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, OSH Vsetín, tel. 571 417 854 Metodický pokyn pro soutěž Požární ochrana očima dětí pro rok 2008 (soutěž je zařazena do Souboru pedagogicko - organizačních informací

Více

a)práva a povinnosti účastníků zájmové činnosti a jejich zákonných zástupců a dalších návštěvníků MěDDM.

a)práva a povinnosti účastníků zájmové činnosti a jejich zákonných zástupců a dalších návštěvníků MěDDM. Městský dům dětí a mládeže Vlašim Radnická 121 258 01 Vlašim tel: 317842310, e-mail: mddm@mddmvlasim.cz VNITŘNÍ ŘÁD vychází ze zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon),., v platném znění a jeho prováděcích

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VĚTŘNÍ Pedagogicko-organizační záměry a provozně technické zajištění školního roku 2015 2016 ZŠ I.stupeň II.stupeň Celkem Počet žáků k 15. 9. 2015 200 134 334 Počet tříd

Více

1 Akční plán MAP SO ORP Stod

1 Akční plán MAP SO ORP Stod 1 Akční plán MAP SO ORP Stod Cíl 1.1 Rekonstrukce a výstavba budov a areálů škol a školských zařízení Opatření 1.1.1 Rozšíření kapacit základních škol o Z kapitoly 3.1.6 analýzy vyplývá, že stávající počty

Více