(??) Nyní Vám položím zásadní otázku. Jak mi dokážete, že právě toto vše, co říkáte je pravda? Co je to pravda podle Pansofie?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "(??) Nyní Vám položím zásadní otázku. Jak mi dokážete, že právě toto vše, co říkáte je pravda? Co je to pravda podle Pansofie?"

Transkript

1 (??) Nyní Vám položím zásadní otázku. Jak mi dokážete, že právě toto vše, co říkáte je pravda? Co je to pravda podle Pansofie? (?) Ptáte se, zda-li existuje absolutní pravda? Jak ji poznáme? Co lze označit za pravdivé tvrzení? Nejprve bychom si měli uvědomit, že hledáme jednu absolutní pravdu, ale i mnoho dalších relativních pravd vnímaných z rozdílných úhlů pohledu na svět, na realitu či pravdu vnímanou různým stupněm poznání jednot livých archetypů. Relativní pravdy svým způsobem představují různá stádia či úrovně absolutní pravdy. Základní rozdělení pravdy na hledanou mou vnitřní pravdu resp. vnitřní přesvědčení, které vyplývá právě z mého stavu poznání a druhou stranu pravdy a to pravdy presentované mým okolím, která je archetyp od archetypu jiná resp. jimi dotvářená. Obě tyto součásti hledané pravdy jsou přímo úměrné stavu poznání jednotlivých archetypů. Svou relativní pravdu mají naše podsystémy, okolní systémy i naše nadsystémy BYTÍ. (.) Tím jsme se dostali do další naplánované kapitoly o vnímání pravdy. Jak vidím, tvrdíte, že každý má svou relativní pravdu. Absolutní pravdou bude podle Vás pravda na úrovni poznání Universa jako celku. Podle Vašeho výkladu relativní pravdy, bude mít pravdu i ten člověk, který vědomě lže, je proto, že ví a zná svůj důvod ke lži a to je nesmysl. To nemá s pravdou nic společného. S tím nemohu souhlasit. Měli bychom rozlišovat mezi absolutní a relativní pravdou, protože jak víme, vše je relativní. Nezapomínejme, že na cestě k vyšší harmonii BYTÍ se mění stav resp. kvalita poznání a tudíž i naše vnímání pravdy. Pokusme se nyní více vysvětlit rozdíl mezi absolutní a relativní pravdou. Dejme si příklady, kdo a jak vnímá pravdivost či nepravdivost v jakémkoli řešeném problému. Popovídáme si o nutnosti řešení těchto relativních problémů a následně i o komunikaci, přenosech energie mezi archetypy, která dotváří jejich poznání a jejich vnímání pravdy o smyslu BYTÍ. Budeme mluvit o úkolech podsystémů i nás lidí jako podsystémů v Universu. Na závěr celého seriálu o Pansofii si popovídáme, proč v jednotlivých věroukách existuje předpověď apokalyptické etapy ve vývoji lidstva a jaké existují možnosti ve vývoji lidstva na této planetě. (.) Tak jste nám popsal, co nás čeká a nemine. Ale já mám stále problém o nutnosti mého upřímného přiznání si skutečného stavu BYTÍ pro účinnou modlitbu. (??) Předpokládám, že tím myslíte přiznání si stavu svého poznání sám o sobě, ale i světě jako celku, ne? Přesně. Toto uvědomění je nutné, abychom věděli co si přejeme. Jak klasik říká: Nesmíme ostatním kázat o vodě a sami přitom pít víno. Jinými slovy naše myšlenky, činy musí být opravdové, jednotné a upřímně míněné. Řeknu Vám životní moudro jednoho mého známého, který se zabývá marketingem a firemní kulturou. Říká: Jestliže firma či společnost, něco jiného říká, něco jiného píše a něco jiného koná, pak je to pravděpodobný začátek konce BYTI této firmy. Denně jsme my, lidé jako podsystémy vystaveni životním zkouškám v rámci

2 existujících společenských archetypů. Jinými slovy by se dalo říci, že jde o naší celoživotní přípravu ke zkouškám z našich znalostí požadovaných ve vertikální bráně mezi jednotlivými prostory, o které jsme již mnohokrát mluvili. Připomeňme si, že nejtěžší součástí této zkoušky je umět spravedlivě a upřímně soudit sám sebe a své činy. (.) Rozumím, ale vzniká mi problém i když říkáte, že vše je relativní. Mám problém při modlitbě, meditaci, regresi či v reálně žitém životě, kdy se myšlenkově, emocionálně i fyzicky cítím jinak, než jsem plánoval a očekával. Přichází mi něco jiného, než jsem žádal, pak jsem z toho zmaten. Někdy to i bolí. Jindy je výsledek ještě lepší než jsem očekával. (??) Jak mám vědět, v čem je problém a co je pravda? Uváděli jsme si dva způsoby. Když něco bolí více nebo méně, je to kontrolní signál, že s naším systémem není vše v pořádku. Máme li lepší výsledky, pak by to mohlo být dobře, ale musíme býti velmi ostražití a obezřetní. Naše EGO nás stále pokouší a nadsystémy nás stále kontrolují a zkouší. Může jít o jakýsi kontrolní životní program či zkoušku ze strany Lucifera či Satana. Měli bychom si toho být stále vědomi. (??) Dobře, zeptám se Vás jinak. Jak poznáte, že informace, signály, vstupy do Vás z okolí jsou dobré pro Váš rozvoj? Jak poznáte, že někdo mluví pravdu nebo zda-li Vám jeho tvrzení a naše potenciální vstupy neuškodí a nepošlou do chaosu? To poznám jenom díky svému poznání a smyslům, které mi poskytují informace při prováděné i následné analýze. Pokud zjistím, že jsou to destruktivní vstupy, měl bych se jich vyvarovat. (.) Dobře, budu je ignorovat. Poučím se z nich. Nepustím je do svého systému. To je však někdy velmi těžké. Rozumím-li tomu dobře, na záporné, egoistické energie bychom neměli reagovat. Pokud neohrožují Vaše podmínky BYTÍ, pak je ignorujte. Jsou-li pro Vás nebezpečné musíte se snažit je zneutralizovat, tak aby si Vaše stavy a pohyby BYTÍ ponechali harmonickou dynamiku BYTÍ. O tom jsme mluvili již dříve. (??) To se snadno řekne, ale hůře činí. Všichni Vám dávají rady. Každý se snaží prosazovat tu svou pravdu. Jak poznám, která ta pravda je pro mě ta pravá? Zde odpověď není tak jednoduchá. Každá odpověď, rada je zatížena zkušenostmi a subjektivními resp. osobními cíly každého člověka, archetypu. Dává-li Vám někdo informace, radu či jiné energetické vstupy, pokuste se vcítit do jeho situace a říci si, jak byste jednali Vy v jeho situaci. Měl byste vnímat jejich pohled na jejich pravdu, hledat a uvědomit si jejich motiv, proč Vám asi radí to, co Vám radí. Oni totiž mají svou relativní pravdu a proto říkají, píší a činí to, co považují za svou pravdu BYTÍ.

3 Nezapomínejme, že relativní pravda je vždy zatížena určitými zájmy. Čím více však rozhodnutí ladí s cíli harmonického nadsystému, tím méně je tato relativní pravda zatížena oním subjektivním egoismem. Taková rada, je pak vedena z vyššího nadhledu BYTÍ. (??) Existuje nějaké nebezpečí pro náš archetyp při hledání pravdy? Záleží na tom s kým komunikujeme. Jak již víme, můžeme komunikovat s našimi podsystémy, které nám mohou vnucovat své egoistické rady, touhy a zájmy. Můžeme komunikovat s okolními archetypy, které se budou snažit prosadit svůj zájem a budou se nás snažit zmanipulovat. Dávali jsme si příklad komunikace s nadsystémy cestou modlitby. Celé BYTÍ Universa stojí na komunikaci, na výměně energie při nádechu a výdechu Universa. Problém spočívá v tom, když nejsme schopni rozeznat manipulaci EGA. Již jsme si dokazovali, že nic není náhoda. V tomto okamžiku bych jen doplnil, že někdy může naše nabídka resp. náš archetypální výdech vyvolat jinou reakci, nabídku nadsystému než očekáváme. Představme si, že nadsystém od nás chce něco jiného. Chce nám nabídnout to, co on potřebuje, protože je to z jeho pohledu nejlepší řešení jeho problémů. Nabízí jinou práci než my si myslíme, že je potřeba činit. Záleží na tom, jak náš plán očekávaného budoucího BYTÍ ladí s plány nadsystémů a nebo jak je naopak egoistický. Někdy jsou nám přehrávány různé životní programy, které jsme si svou nabídkou resp. poptávkou natáhli do života jako studijní materiál. Jistě to znáte. Máte pocit, že žijete život, který není Váš. Někdy nás životní situace donutí začít hrát jiné role v rodině, firmě,.., kdy jsme nuceni zaskakovat za jiné a dělat něco jiného než jsme měli v plánu. Neměli bychom zapomínat, že nadsystém je vždy silnější. Plnění životních zkoušek je však jedinou cestou postupného růstu poznání a cestou k poznání pravdy BYTÍ. Vše má své důvody, kterým nemusíme a někdy ani nemůžeme porozumět. (?) Už víme, jaký je rozdíl mezi relativní a absolutní pravdou? (.) Každý má svou relativní pravdu. Každý ví, co v tom určitém čase a prostoru na základě svého poznání vykonal, koná a konat chce. Je to naše vědomá (nevědomá) cesta k absolutní pravdě BYTÍ Universa skrze řadu relativních pravd jeho archetypů. Správně. Každý rozhoduje za sebe, ale i v archetypech svého BYTÍ a tím je Universum. My jsme schopni a můžeme ovlivňovat své a jeho BYTÍ. Proto je důležité naučit se vědomě a dynamicky transformovat stavy BYTÍ (7) a harmonizovat pohyby BYTÍ (8). Žijeme v jeho reálném čase a v rámci jeho BYTÍ svými rozhodnutími ovlivňujeme budoucí osudové podmínky svého BYTÍ. Komu, kdy, jak a s jakým programem se opět narodíme. Chopme se své vědomé odpovědnosti za naši budoucnost svými činy. (??) Mám další problém. Představte si, že nejsem schopen změřit a poznat kudy vede cesta k pro-harmonickému dynamickému BYTÍ?

4 Pouze vyšší a vyšší poznání nám umožní lépe a lépe se rozhodovat. Vždy máme mnoho variant řešení, ale svým způsobem máme jen dva základní směry. Máme dvě možnosti, jak jsme již několikrát řekli. Většinová znalost zákona nám umožní se vědomě rozhodnout pro-harmonicky. Nemám-li onu většinovou znalost, měli bychom buď vyčkat a nebo se snažit získat další zkušenosti pro znalost zákona. Můžeme se nechat vést svou intuicí, udělat jakýkoli první krok, který nám přinese další poznání a možnost korekce cesty. M že nám přinést i úplnou změnu směru, ale o tom je právě cesta hledání pravdy. Mluvili jsme o spirále BYTÍ stavů a pohybů činěných střídavě s většinovou znalostí zákonů a n ásledně s menšinovou znalostí zákonů. Je to střídání, kdy jednáme více na základě poznání a kdy jednáme více na základě víry. Doporučuji nečekat na 100% znalost všeho, protože je to v našem prostoru a čase BYTÍ nemožné. Bylo by to mrháním energie z naší strany a doporučuji se rozhodovat v okamžiku Vaší relativní jistoty, kterou každý získáváme v okamžiku minimálně 51% přesvědčení o naší relativní pravdě v rámci námi očekávané absolutní pravdy. (??) Můžete uvést nějaký příklad ze života? Rozumím. Představme si, že probíhá Váš rozhovor s někým o kom víte s naprostou jistou, že Vám lže. Mohou vzniknout dvě možnosti. On to ví, že lže a lže záměrně. Svá lživá tvrzení Vám vydává za pravdu. (?) Je to jeho relativní pravda, i když on ví, že lže? Je to jeho pravda! On ví, proč lže. Je to pro něj z nějaké důvodu výhodné. Je to výhodné pro jeho očekávané budoucí BYTÍ. Na Vás je, abyste poznali, zda-li ona lež je pro Vás pro-harmonická či dis-harmonická. Musíme stále analyzovat, kam nás komunikace v rámci našeho BYTÍ vede. Nenechme se nevědomě manipulovat. Pakliže s Vámi komunikující člověk neví, že to, co říká není pravda, pak to není lež. On svá tvrzení považuje za pravdu. Je to jeho relativní pravda. Je to jeho nevědomost a nižší stav poznání. (?) Jak budete vnímat oba komunikující? Stejně? Rozdílně? Popírají naše úvahy o vědomém lháři a člověku s nedostatečným poznáním závěry o relativní pravdě? Na první pohled vypadá jimi sdělovaná informace stejně. (.) To určitě ne. Lhář, který mi vědomě radí lež, si myslí, že mu ta lež pomůže. Jinak by pro něho nemělo smysl lhát. Nikdo přeci nebude tvrdit něco, co by mu ublížilo resp. něco, co není v jeho prospěch. Nebude přeci tvrdit něco, co by mohlo zničit jeho harmonii BYTÍ. Naprostá většina lidí přeci nejsou vědomými sebevrahy. Lžou-li, tak právě proto, že chtějí přežít. Jen oni vědí, proč se rozhodli lhát a jednají právě tak, jak jednají. Správně. Je to lež a přitom je to jejich pravda. Zni to jako nesmysl, ale není. Hlavní, co bychom měli vidět je, že jednání takového lháře je destruktivní a dis-harmonické. Poznáme-li rozdíl mezi oběma, pak si musíme dávat

5 pozor v obou případech, ale v případě vědomého lháře, musí být naše pozornost a ostražitost mnohem větší. Jeho vědomá lež nám může velmi, velmi ublížit. Každý presentovaný názor, pravda archetypů v projevené části Universa resp. ve vrstvě II.a III. je vždy relativní. Každá relativní pravda odpovídá určitému stupni poznání archetypu resp. odpovídá koncentraci energie toho určitého systému, archetypu. Uveďme si další příklad. (?) Můžete nenávidět dítě v mateřské školce za to, že neumí počítat procenta, že nemluví cizími jazyky nebo že neřídí auto? (.) No to samozřejmě, ne! Vidíte a stejné je to s každou relativní pravdou. (??) Chcete říci, že se nemám zlobit a nenávidět onoho člověka s nižším poznáním ani toho vědomého lháře? Oni neznají zákony Universa. Oni nevědí, že škodí především sami sobě. Určitě bychom je neměli nenávidět, ale také bychom jim neměli dovolit, aby dis-harmonicky ovlivňovali naše BYTÍ v biologických a společenských archetypech. Již jsme si říkali, jak vůči těmto lidem postupovat. Kolik energie do nich investovat a jak se jim bránit a ochraňovat sami sebe. (??) Existuje vůbec absolutní pravda? Absolutní pravdu z našeho pohledu zná jen Universum. Je to jeho souhrnné poznání sama sebe jako bytosti, kterou popisuje a uvažuje o ní jako o hermeticky uzavřené energii ve svém prostoru BYTÍ. Jde o dvě složky cyklu BYTÍ Universa, jak jeho nádechu, tak jeho výdechu. Vše kolem nás je jeho součástí BYTÍ. Je to energetická rovnice v čase a prostoru. Energie činí tento nekonečný pohyb proto, aby Universum poznávalo samo sebe. Na počátku všeho bylo slovo. To slovo bylo Bůh. JÁ jsem. Část jeho BYTÍ poznává samo sebe s trvale položenou otázkou JSEM JÁ?. (??) Můžeme ještě něco zobecnit o relativní pravdě? Nezapomínejme, že relativní pravda je presentována vždy na základě stavu poznání, stavu koncentrace energetického systému. Je to vždy relativní pravda konkrétního energetického systému, která je jen součástí pravdy absolutní. Nenechme sebou manipulovat. Poslouchejme, co nám říká našich 2x9 těl, co nám říká naše tělo, duše a duch. Co nám sděluje naše IQ, EQ i FQ. Vžívejme se do opačných rolí našich rádců a snažme se pochopit jejich motivy. Pochopíme-li je máme větší a větší šanci jednat pro-harmonicky. Snažme se poznávat, zda-li nám radí skrze své nástroje Bůh Stvořitel, Lucifer nebo Satan.

6 Tím se opět dostáváme k základnímu principu modlitby resp. vnímání stavů a pohybů nádechu i výdechu v cyklu BYTÍ Universa. Pochopíme-li, máme šanci naučit se proharmonicky žít. (.) Základním rozdílem v pohledu na absolutní pravdu a relativní realitu je, zda-li se díváme na ono BYTÍ z jádra či ze slupky Universa. V celém Universu je stále jedna polovina systémů, které při nádechu směřují do periférie Universa a stejná druhá polovina, která směřuje zpět do harmonie, do Ráje. (??) Co můžeme udělat proto, abychom změnili směřování té poloviny která padá do chaosu? Právě jste dospěli do stadia, kdy chcete zachraňovat svět. Nezapomeňte na to. Universum má a stále musí mít obě tyto složky BYTÍ. Není potřeba zachraňovat energie nádechu. Naším úkolem je především pomáhat těm, kteří nastoupili cestu výdechu a ztrácí směr, tím vytvářejí bloky v cyklu BYTÍ Universa. Pomáhejme si navzájem řešit své drobné životní problémy v rámci BYTÍ společenských archetypů. Zvyšujme naše poznání a sdělujme ho všem, kteří nastoupili cestu zpět do harmonie, všem kteří váhají, protože ztratily směr kam jít. Všem těm je potřeba vysvětlovat, že cesta zpět do chaosu je chybou a že egoismus jen prodlužuje jejich cestu do Ráje. (?) Jak do toho? Jak můžeme pomáhat harmonii? Vy nemůžete a nesmíte nic nikomu vnucovat násilím. Každý musí dojít ke změně vnitřní transformací (7) a harmonizací (8) svého BYTÍ. Můžeme pouze vysvětlovat, uvádět věci na pravou míru, dokazovat a vše demonstrovat na příkladech pravidel a zákonů o stavech a pohybech energie s cílem získání vyššího poznání a vyšších vlastností. Vysvětlujte, že nestačí jen cestu znát, ale také po té cestě jít. Ten kdo nic nezná, nikdy to nic nemůže ani využít a ani zneužít. To je fráze vysvětlující rostoucí vnitřní odpovědnost vůči sobě a vůči Universu. Nezapomínejme, že za každou chybu se platí ztrátou energie. (??) Vy sám jistě víte ze svých rozhovorů s lidmi, že lidé se odvolávají na problémy, které jsou jim kladeny do cesty. Tito lidé, pak tvrdí, že nelze jít a držet se jen cesty do harmonie. Existuje celá řada vnějších okolností, které nám brání vydat se po této cestě nebo alespoň nás brzdí. Co s tím? Těžší či lehčí životní situace k rozhodování jsou všude kolem nás. Je to samozřejmé. Jsme totiž součástí řádu chaosu. Existují zde větší či menší životní situace, extrémy v pohybech energie. Vysvětlujme lidem, kteří chtějí komunikovat, aby poznali onu možnost lepší cesty. Přistupujme ke každému svému životnímu problému s tím, že jeho velikost je relativní. (.) Tím se dostáváme k další naplánované kapitolce o relativnosti problému a zase jsme zpátky u všude přítomné relativity.

7 Je to tak. Velikost každého problému je relativní. My již víme, že každá činnost, pohyb probíhá jako akce a reakce resp. jako činnost a kontrolní činnost. Vysvětlili a dokazovali jsme si také, že se nacházíme v periferii Universa v prostoru s nižší uspořádaností a koncentrací energie než v prostorech blíže středu Universa. Naše relativní harmonie BYTÍ přináší mnoho relativních problémů, extrémů, krajních životních situací, které během života řešíme každý den, měsíc či ročně. Někomu jeden konkrétní problém připadá nepřekonatelný a pro jiného je stejná situace snadným až zábavným řešením. Jako pod-archetypy Universa se stále pohybujeme a investujeme svoji energii s cílem dosažení určitých očekávaných stavů BYTÍ. (??) Podle čeho vnímáte, kdy jde o složitější, a kdy o jednodušší problém? Mohli bychom si to nějak znázornit? (?) U jakého archetypu a které krajní situace či pohyby chcete znázornit? (.) To je jedno. Představme si, že třeba řídíme firmu a máme problémy s jejím fungováním. Firma pracuje s energií, která jsou označována jako aktiva. Ty jsou v podobě například hmotného či nehmotného majetku, zásob výrobků či surovin, finančních prostředků na účtech či v pokladně, pohledávek u zákazníků, ale to největší aktivum tvoří poznání a zkušenosti pracovníků, vedení a majitelů, které nelze finančně vyjádřit resp. jen velmi zkresleně skrze mzdy a poměrové ukazatele k nim. Dejme si do grafu například vývoj některých aktiv, energií v čase. Například : 1) větší a menší dostatek či nedostatek hotovosti resp. finančních prostředků 2) dostatek a nedostatek pracovníků 3) stav zásob

8 Namalujme si graf č. 62 (?) Co musíme dělat, abychom udrželi rovnováhu resp. relativní harmonii a přitom stále směřovali do harmonie? (.) Musíme se zbavit především těch hlavních problémů. (??) Které jsou hlavní? Vezmeme-li jako hlavní parametr peníze, budou to ta místa, kde je blokováno nejvíce finančních prostředků. Vezmeme-li hlavní parametr lidi, pak bude základem personální politika. Podívejme se na to z běžného finančně účetního pohledu. Je-li hlavním problémem největší množství časově zmrazených finančních prostředků, pak finanční úroveň RH 3,, je naším hlavním problémem. Je to velké množství STAVU zásob. Dis-harmonické by to opravdu bylo, kdybych vyráběl a vyráběl bych na sklad a ti i v létě, kdy mám menší prodejnost svých výrobků. Pak bych měl reagovat a řešit tento problém v tom patřičném časovém úseku. Budu -li však prodávat zmrzlinu, pak je logické, že v létě budu mít větší prodej a tudíž i větší zásoby. V tom okamžiku vyřešení problému se zásobami, začne vyvstávat další relativní problém na úrovni RH 2., kdy firma je zatížena příliš velkou hotovostí, která může být v některých případech nevýhodná. Je to opět STAV hotovosti, který by měl být nějakým způsobem řešen. Řešením je například, neprodávat většinu zboží za hotové, ale na fakturu nebo tyto peníze musím být schopen rychle utratit za smysluplný nákup nebo jinak jejich objem zmenšit, pakliže nám to opravdu dělá problémy. Když mám vyřešeny relativní problémy se zásobami a hotovostí, pak mě za nějaký relativní čas začnou dělat problém velké mzdové náklady na úrovni RH 1.. V tomto případě půjde zřejmě opět o sezónní najmutí zaměstnanců či brigádníků. Pokud tomu tak není, pak mám problém v personálním oddělení, kde nemám odpovědného pracovníka, ale člověka, kter ý si dělá ve firmě, co chce. Jak vidíme, problémy jsou časově, prostorově i věcně relativní. Je to případ od případu. Pakliže dlouhodobě nedochází k řešení dis-harmonií a odstraňování bloků v toku energií, pak se rovnice BYTÍ firmy nedá dlouhodobě udržovat. Firma, pak pravděpodobně začne měnit zaměstnance, pak vedení nakonec i majitele a v konečné fázi destrukce

9 se všechna aktiva, energie přelije na jiné místo, do jiné firmy, archetypu, kde bude moci pracovat na svém BYTÍ. Původní archetyp se tříští, mizí a firma zaniká, ne však energie z ní. (?) Záleží však na tom, kam se energie přenáší a kam směřuje? Za jakých osudově či egoisticky vytvářených podmínek? Myslíte, že nepřijde zásah vyšších kontrolních mechanismů? Zde bych pouze konstatoval, že při dis-harmonickém vývoji společnosti určité skupiny společnosti energeticky vyčerpávali druhé skupiny, podarchetypy společenských archetypů. To se dělo za otrokářství, za feudálního kolonialismu i za socialistického i kapitalistického neokolonialismu. V situaci, kdy určité skupiny blokovali konkurenční prostředí nejen mezi firmami, státy, ale i uskupeními zemí, dochází k extrémnímu, nevyrovnanému vývoji ve společnosti. Určité skupiny se snaží udržet extrémní stav BYTÍ, pak vznikají na této planetě energeticky bílá místa, což nelze nazvat dynamicky pro-harmonickým vývojem lidstva. (?) Myslíte si, že se to bude planetě, Slunci, galaxii a dalším HH i JJ nadsystémům líbit? (.) Dobře. Vraťme se k firmě, kdy všechny pro-harmonické stavy a pohyby zvládáme. Předpokládám, že to stejné obecně platí pro jakýkoli archetyp, kdy se energie nachází v extrémním stavu BYTÍ a zatěžuje cyklus harmonického BYTÍ archetypu a Universa. Stejným způsobem bychom měli řešit a řešíme situace v rodině, ve státě, atd. Protože se nacházíme v periférii Universa, je zřejmé, že za nějaký čas se objeví nové resp. staronové problémy spojené s BYTÍM. Musíme se trvale zabývat transformací a harmonizací všech společenských archetypů. Uvědomme si, že naše všechny problémy ve firmě předtím existovaly, ale my jsme je všechny nemuseli vnímat, protože jsme řešili ty větší a pro nás hlavní. Jinými slovy ty ostatní problémy nebyly pro nás tak velké, takže jsme je nevnímali. Relativní problém pro nás vzniká v momentě, kdy vyřešíme energeticky větší problém, pak přichází fáze zklidnění v archetypu a další relativní problém resp. dis-harmonie se začne projevovat za nějaký čas. Ukáže se nám další nejbližší dis-harmonie našeho BYTÍ. Zajímavé však je, že počet těchto středních a malých problémů přibývá s větší a větší harmonií BYTÍ. Za nějaký čas se Vám začnou zdát tyto problémy stejně veliké jako ty hlavní předtím resp. jako ty původně hlavní problémy. Velikost problémů v plynoucím čase je opravdu relativní. (.) Zní to dost komicky, že každý problém je relativní. Pamatujte si, že Váš problém je veliký jen tak, jak veliký si ho Vy uděláte resp. připustíte. (??) Jak to dokázat? Uměl byste poradit, co v takových případech dělat?

10 To bychom si mohli probrat v další z naplánovaných kapitol o nutnosti komunikace a přenosech energie mezi archetypy, která dotváří jejich poznání a vnímání jejich pravdy o smyslu BYTÍ.

Zapamatujte si: Žijeme ve vibračním Vesmíru, kde vládne Zákon Přitažlivosti.

Zapamatujte si: Žijeme ve vibračním Vesmíru, kde vládne Zákon Přitažlivosti. ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI je magnetická síla působící v celém Vesmíru.Všechno kolem nás je ZP ovlivněno. Je to podstata všech projevů, které vidíme. Vrána k vráně sedá, rovného si hledá a smolné dny jsou důkazem

Více

1. Nejprve Vám předložíme několik skutečností. Prosím, posuďte každou z nich, jak je ve Vašem

1. Nejprve Vám předložíme několik skutečností. Prosím, posuďte každou z nich, jak je ve Vašem 1. Nejprve Vám předložíme několik skutečností. Prosím, posuďte každou z nich, jak je ve Vašem životě důležitá? (Zakroužkujte v každém řádku příslušné číslo podle míry důležitosti ve Vašem životě. Platí,

Více

Rozhodněte se, co budete dál dělat

Rozhodněte se, co budete dál dělat KAPITOLA 3 Rozhodněte se, co budete dál dělat Jako zakladatel firmy se snažíte přijít na to, čím strávíte dalších pár let svého života. Váš startup chcete pomocí lean metod budovat především proto, abyste

Více

využívá svých schopností

využívá svých schopností Táto relácia využívá svých schopností je pro nás svaté. pojednáva o možnostiach breathariánstva, teda života bez jedenia jedla, no nie je to kompletný návod. V záujme vašej bezpečnosti, nepokúšajte sa

Více

ASERTIVNÍ PRÁVA. Zpracovala: Mgr. Jolana Fořtová, březen 2011 EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI

ASERTIVNÍ PRÁVA. Zpracovala: Mgr. Jolana Fořtová, březen 2011 EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU: INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ASERTIVNÍ PRÁVA Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant pro zpřístupňování prostředí osobám se zrakovým postižením pořádaného o. s. Okamžik, modul Komunikační dovednosti.

Více

Krize ve vztahu. Udělejte si audit partnerského vztahu

Krize ve vztahu. Udělejte si audit partnerského vztahu Krize ve vztahu Krize ke vztahům neodmyslitelně patří. Mění se naše nálady, mění se naše preference, měníme se v průběhu života sami o sobě. A nyní to vynásobte dvěma. Ještě je nutné podotknout, že tyto

Více

Realizace Boha jediný cíl lidského života Doporučení pro duchovní cestu

Realizace Boha jediný cíl lidského života Doporučení pro duchovní cestu Realizace Boha jediný cíl lidského života Doporučení pro duchovní cestu Óm Šrí Paramátmane Namaha Realizace Boha jediný cíl lidského života Bůh existuje všude a Jeho přítomnost ve všem je věčná. Je přítomen

Více

DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE

DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE 13 7. ledna 2001 DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE Směrnice ČBK VYDAL SEKRETARIÁT ČESKÉ BISKUPSKÉ KONFERENCE PRAHA 2001 (PRO VNITŘNÍ POTŘEBU) 1 DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V

Více

Obsah. Trocha právničiny

Obsah. Trocha právničiny Trocha právničiny - Pokud se vám můj ebook líbí, řekněte o tom svým známým. Pošlete jim odkaz na webovou stránku, kde si jej mohou zakoupit. Ebook je mým duševním vlastnictvím a jeho tvorba mě stála spoustu

Více

Budoucnost je opravdu blízko!

Budoucnost je opravdu blízko! Budoucnost je opravdu blízko! Je načase se ptát KDE JSOU MOJE PENÍZE a MILIONOVÝ POTENCIÁL? Internetem dnešních dnů k nám všem z různých stran proudí otázky a odpovědi na témata» Je lepší být expertem,

Více

Kdy (ne)testovat web oční kamerou

Kdy (ne)testovat web oční kamerou Kdy (ne)testovat web oční kamerou VYDÁNO DNE: 8. 6. 2010 Propracované moderní technické zařízení a úžasně vypadající výstupy to jsou, dle mého názoru, dva nejčastější důvody, proč se firmy rozhodnou do

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec

POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Sociální rehabilitace Třinec 1. Poslání Sociální rehabilitace Třinec poskytuje služby sociální rehabilitace lidem bez zaměstnání. Posláním organizace je pomáhat

Více

STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU

STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU STANDARD 3. JEDNÁNÍ SE ZÁJEMCEM (ŽADATELEM) O SOCIÁLNÍ SLUŽBU CÍL STANDARDU 1) Tento standard vychází ze zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách (dále jen Zákon ) a z vyhlášky č. 505/2006 Sb., kterou

Více

6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE

6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE 6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE Úvod Pro bezproblémové vztahy ve školním prostředí je třeba znát dynamiku interakcí a pravidla komunikace. Je nutné, aby všichni měli možnost se svobodně

Více

Jak jednat. se stavebním úřadem. Michal Lalík. e s. stavebnímu zákonu z praxe

Jak jednat. se stavebním úřadem. Michal Lalík. e s. stavebnímu zákonu z praxe Jak jednat se stavebním úřadem 148 Michal Lalík ne nejčastější ejčastějš jč tějš ší otázky ot ázk y a odpovědi odpově ědi ě di ke e s stavebnímu zákonu z praxe o éh ěn zd te kt u je o ro js P a o Ukazka

Více

OBEC PRACKOVICE NAD LABEM, PRACKOVICE NAD LABEM 54, IČ 00264229 VNITŘNÍ SMĚRNICE 5/2015 PRACOVNÍ ŘÁD

OBEC PRACKOVICE NAD LABEM, PRACKOVICE NAD LABEM 54, IČ 00264229 VNITŘNÍ SMĚRNICE 5/2015 PRACOVNÍ ŘÁD OBEC PRACKOVICE NAD LABEM, PRACKOVICE NAD LABEM 54, IČ 00264229 VNITŘNÍ SMĚRNICE 5/2015 PRACOVNÍ ŘÁD firma Obec Prackovice nad Labem účinný od 1.6.2008 aktualizovaný 27.5.2015 Obec Prackovice nad Labem

Více

Stanovy společenství vlastníků

Stanovy společenství vlastníků Stanovy společenství vlastníků I. Název Společenství vlastníků Pod Lihovarem 2232 II. Sídlo: Pod lihovarem 2231, Benešov, PSČ: 256 01 III. Předmět činnosti Zajišťování správy domu a pozemku IV. Členská

Více

2002, str. 252. 1 Jírová, H.: Situace na trhu práce v České republice. Transformace české ekonomiky. Praha, LINDE,

2002, str. 252. 1 Jírová, H.: Situace na trhu práce v České republice. Transformace české ekonomiky. Praha, LINDE, Úkolem diplomové práce, jejíž téma je Politika zaměstnanosti (srovnání podmínek v ČR a EU), je na základě vyhodnocení postupného vývoje nezaměstnanosti v České republice od roku 1990 analyzovat jednotlivé

Více

Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016

Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016

Více

1.7. Mechanické kmitání

1.7. Mechanické kmitání 1.7. Mechanické kmitání. 1. Umět vysvětlit princip netlumeného kmitavého pohybu.. Umět srovnat periodický kmitavý pohyb s periodickým pohybem po kružnici. 3. Znát charakteristické veličiny periodického

Více

Komunikace s veřejností

Komunikace s veřejností Vzdělávání zaměstnanců MěÚ Slaný Tento projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a obecního rozpočtu." Komunikace s

Více

NÁHRADA ŠKODY Rozdíly mezi odpov dnostmi TYPY ODPOV DNOSTI zam stnavatele 1) Obecná 2) OZŠ vzniklou p i odvracení škody 3) OZŠ na odložených v cech

NÁHRADA ŠKODY Rozdíly mezi odpov dnostmi TYPY ODPOV DNOSTI zam stnavatele 1) Obecná 2) OZŠ vzniklou p i odvracení škody 3) OZŠ na odložených v cech NÁHRADA ŠKODY - zaměstnanec i zaměstnavatel mají obecnou odpovědnost za škodu, přičemž každý potom má svou určitou specifickou odpovědnost - pracovněprávní odpovědnost rozlišuje mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem

Více

Masarykova univerzita Právnická fakulta

Masarykova univerzita Právnická fakulta Masarykova univerzita Právnická fakulta Katedra finančního práva a národního hospodářství Osobní management Dávám na první místo to nejdůležitější? Zpracovala: Dominika Vašendová (348603) Datum zadání

Více

KOMUNIKACÍ K ÚSPĚCHU PRACOVNÍ SEŠIT 1 KOMUNIKACE JE CESTA

KOMUNIKACÍ K ÚSPĚCHU PRACOVNÍ SEŠIT 1 KOMUNIKACE JE CESTA KOMUNIKACÍ K ÚSPĚCHU PRACOVNÍ SEŠIT 1 KOMUNIKACE JE CESTA Copyright 2014 Komunikací k úspěchu Všechna práva vyhrazena. KOMUNIKACE JE CESTA Ne náhodou používáme slovo komunikace i ve významu "spojení dvou

Více

1.2.5 Reálná čísla I. Předpoklady: 010204

1.2.5 Reálná čísla I. Předpoklady: 010204 .2.5 Reálná čísla I Předpoklady: 00204 Značíme R. Reálná čísla jsou čísla, kterými se vyjadřují délky úseček, čísla jim opačná a 0. Každé reálné číslo je na číselné ose znázorněno právě jedním bodem. Každý

Více

2.2.10 Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I

2.2.10 Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I Předpoklady: 0, 06 Pedagogická poznámka: Řešení slovních úloh představuje pro značnou část studentů nejobtížnější část matematiky Důvod je jednoduchý Po celou

Více

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění. 6 Právní postavení a ochrana osob se zdravotním postižením Příspěvky poskytované zaměstnavatelům na zaměstnávání osob se zdravotním postižením Dle zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, v platném znění.

Více

4. Připoutejte se, začínáme!

4. Připoutejte se, začínáme! 4. Připoutejte se, začínáme! Pojďme si nyní zrekapitulovat základní principy spreadů, které jsme si vysvětlili v předcházejících kapitolách. Řekli jsme si, že klasický spreadový obchod se skládá ze dvou

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

Jak se ČNB stará o českou korunu

Jak se ČNB stará o českou korunu Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Šumperk, Hlavní třída 31 Jak se ČNB stará o českou korunu Esej na odborné téma Jméno: Nicola Lužíková Ročník: 3. JAK SE ČNB STARÁ O

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ)

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) Téma 7: HODNOCENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU, ODMĚŇOVÁNÍ ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU

Více

Metoda Lokální multiplikátor LM3. Lokální multiplikátor obecně. Ing. Stanislav Kutáček. červen 2010

Metoda Lokální multiplikátor LM3. Lokální multiplikátor obecně. Ing. Stanislav Kutáček. červen 2010 Metoda Lokální multiplikátor LM3 Ing. Stanislav Kutáček červen 2010 Lokální multiplikátor obecně Lokální multiplikátor 1, vyvinutý v londýnské New Economics Foundation (NEF), 2 pomáhá popsat míru lokalizace

Více

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Článek 1 Úvodní ustanovení Pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře platí příslušná ustanovení občanského

Více

O kritériu II (metodické okénko)

O kritériu II (metodické okénko) O kritériu II (metodické okénko) Kritérium II. Autor: Blanka Munclingerová (Netopilová) Úvod Když se poprvé v naší krátké debatní historii objevil koncept "kritérium", byl význam, smysl a účel tohoto konceptu

Více

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami PŘEVZATO Z MINISTERSTVA FINANCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ministerstvo financí Odbor 39 Č.j.: 39/116 682/2005-393 Referent: Mgr. Lucie Vojáčková, tel. 257 044 157 Ing. Michal Roháček, tel. 257 044 162 Pokyn D -

Více

Počítání návštěvníků = klíč ke zvyšování zisku a snižování nákladů

Počítání návštěvníků = klíč ke zvyšování zisku a snižování nákladů Počítání návštěvníků = klíč ke zvyšování zisku a snižování nákladů 1. Úvod Podle odhadu více jak 80%-90% obchodních společností a obchodníků přichází zbytečně o tržby a vynakládá zbytečné náklady na provoz,

Více

10 je 0,1; nebo taky, že 256

10 je 0,1; nebo taky, že 256 LIMITY POSLOUPNOSTÍ N Á V O D Á V O D : - - Co to je Posloupnost je parta očíslovaných čísel. Trabl je v tom, že aby to byla posloupnost, musí těch čísel být nekonečně mnoho. Očíslovaná čísla, to zavání

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY ve škole přece nejde o to, abychom věděli, co žáci vědí, ale aby žáci věděli. 6.1 Cíle hodnocení cílem hodnocení je poskytnout žákovi okamžitou zpětnou vazbu (co

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY. Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173

FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY. Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173 FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY Šrobárova 1150/50, 100 34 Praha 10, IČ: 00064173 JAK ŽÁDAT O NAHLÍŽENÍ DO ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE, POŘIZOVÁNÍ JEJÍCH VÝPISŮ NEBO KOPIÍ Vážená paní, vážený pane,

Více

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Z r nk Z učebního cyklu Pouta milosti (GraceLink) Ročník I., první čtvrtletí Přeloženo z anglického originálu: Beginner Bible Study Guide, GraceLink

Více

Zastupitelstvo města Přerova

Zastupitelstvo města Přerova Pořadové číslo: 4/4 Zastupitelstvo města Přerova Přerov 26.2.2015 Předloha pro 4. jednání Zastupitelstva města Přerova, které se uskuteční dne 9. 3. 2015 Předkladatel: Mgr. VLADIMÍR PUCHALSKÝ, primátor

Více

Příloha č. 1: Seznam respondentů

Příloha č. 1: Seznam respondentů Seznam příloh Příloha č. 1: Seznam respondentů (tabulka) Příloha č. 2: Scénář otázek pracovníci ÚP Příloha č. 3: Scénář otázek zahraniční pracovníci Příloha č. 4: Scénář otázek zaměstnavatelé Příloha č.

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy (typ B) Téma oborové Vzdělávací obor Ročník Časový rozsah Definice matematických pojmů Matematika a její aplikace

Více

POKYNY BOZP a EMS pro DODAVATELE

POKYNY BOZP a EMS pro DODAVATELE POKYNY BOZP a EMS pro DODAVATELE - vjezd do objektu - vyhodnocení rizik - pohyb po objektu - používání osobních ochranných pracovních prostředků - pravidla nakládky, vykládky a manipulace se zbožím Tento

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_207_VES_07 Mgr. Jana Nachmilnerová Veřejná

Více

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ Článek 1. Základní ustanovení Tento Dražební řád stanoví organizaci a průběh dražby nemovitostí (dále jen dražba) realizované soudním exekutorem při provádění exekucí

Více

1.2.7 Druhá odmocnina

1.2.7 Druhá odmocnina ..7 Druhá odmocnina Předpoklady: umocňování čísel na druhou Pedagogická poznámka: Probrat obsah této hodiny není možné ve 4 minutách. Já osobně druhou část (usměrňování) probírám v další hodině, jejíž

Více

Tisíce uživatelů v bance pracují lépe díky využití okamžitých informací o stavu kritických systémů

Tisíce uživatelů v bance pracují lépe díky využití okamžitých informací o stavu kritických systémů Tisíce uživatelů v bance pracují lépe díky využití okamžitých informací o stavu kritických systémů Cleverlance dodala Komerční bance systém, který za pomoci nejmodernějších technologií proaktivně pomáhá

Více

Alternativy zajištění a jejich uplatňování v České republice

Alternativy zajištění a jejich uplatňování v České republice Alternativy zajištění a jejich uplatňování v České republice Mgr. Beáta Szakácsová Bratislava, Slovenská republika Kancelář veřejného ochránce práv 15. června 2015 Nová působnost veřejného ochránce práv

Více

Příklad možnosti využití studentů k provádění evaluace v zařízeních poskytujících sociální služby

Příklad možnosti využití studentů k provádění evaluace v zařízeních poskytujících sociální služby Příklad možnosti využití studentů k provádění evaluace v zařízeních poskytujících sociální služby Zdroj: HALL, I., HALL, D. Evaluation and Social Research, Introducing Small-Scale Practice. Palgrave Macmillan.

Více

Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY

Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY KOTLÍKOVÉ DOTACE pokračují! Máte doma starý kotel na uhlí, dřevo a jiná tuhá paliva? Pak jsou kotlíkové dotace určeny právě pro Vás! Pokud máte doma

Více

Hrozí-li nesplnění termínů odevzdání práce, je třeba: Nejraději mám takového spolupracovníka, který:

Hrozí-li nesplnění termínů odevzdání práce, je třeba: Nejraději mám takového spolupracovníka, který: Styly řízení Řízení lidí je dosahování cílů prostřednictvím druhých lidí. Řízení lidí je proces, do kterého vstupuje široké spektrum faktorů, jehož podstatou jsou různí lidé. Jaký styl řízení charakterizuje

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ KLIENTSKÝCH ÚDAJŮ Vážená klientko, vážený kliente, společnost Cataps s.r.o. (dále jen KB SmartPay) si velmi váží Vaší důvěry v její produkty a služby a v souladu se zákonnými požadavky

Více

Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena

Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena Měl bych... 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz všechna práva vyhrazena Pokud používáte měl bych, je na čase to změnit Dostáváte se do situací, ve kterých používáte slovní spojení měl bych nebo

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY č.../2013 Poskytovatelem sociální služby: Adresa: Sídlo: DOMOV PRO SENIORY JAVORNÍK, p. o., Školní 104, 790 70 J a v o r n í k J A V O R N Í K IČO: 75004101 Zapsán:

Více

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti 1. Úvod Tento dotazník vám pomůže zamyslet se nad tím, jak se vaše společnost může stát zodpovědným podnikem, a to za pomoci otázek zaměřených na

Více

Bude nás sledovat inteligentní prach? Ing. Bibiána Buková, PhD. (17. 12. 2004)

Bude nás sledovat inteligentní prach? Ing. Bibiána Buková, PhD. (17. 12. 2004) Bude nás sledovat inteligentní prach? Ing. Bibiána Buková, PhD. (17. 12. 2004) Využití inteligentního prachu je návrh futuristický, uvažuje s možností využít zařízení, označovaného jako inteligentní prach

Více

Posouzení stávající soustavy vytápění. Posouzení stávající soustavy vytápění. Semináře JOULE 2012 Ing. Vladimír Galad galad@volny.

Posouzení stávající soustavy vytápění. Posouzení stávající soustavy vytápění. Semináře JOULE 2012 Ing. Vladimír Galad galad@volny. Posouzení stávající soustavy vytápění ÚVOD Připomeňme si, že existuje několik typů soustav pro vytápění a s nástupem nových technologií a využívání netradičních a obnovitelných zdrojů tepla přibývá řada

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let.

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let. JEDNACÍ ŘÁD ZO OSŽ Praha Masarykovo nádraží I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Jednací řád Základní organizace odborového sdružení železničářů Praha Masarykovo nádraží (dále jen ZO) upravuje postup orgánů ZO

Více

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno

VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0581 VY_32_INOVACE_OV_1AT_01_BP_NA_ELEKTRO_PRACOVISTI Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno Štícha Roman Tematická oblast

Více

Název: O co nejvyšší věž

Název: O co nejvyšší věž Název: O co nejvyšší věž Výukové materiály Téma: Pevnost, stabilita, síly Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Jak se co dělá Věci a jejich původ (Suroviny a jejich zdroje) Předmět (obor): prvouka a přírodopis

Více

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení?

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení? březen 2009 Kvůli permanentní nejistotě s vízy nemůže být mongolská komunita v ČR stabilní a rozvíjet se. Rozhovor s Ariunjurgal Dashnyam, ředitelkou Česko-mongolské společnosti Abstrakt: Tereza Rejšková

Více

Programy SFRB využijte co nejvýhodněji státní úvěr na opravu vašeho bytového domu.

Programy SFRB využijte co nejvýhodněji státní úvěr na opravu vašeho bytového domu. Říjen 2013 Programy SFRB využijte co nejvýhodněji státní úvěr na opravu vašeho bytového domu. Z pohledu státního rozpočtu jsou programy SFRB charakteristické výrazným multiplikačním efektem a pro stavebnictví

Více

Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele

Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele Orientační průvodce mateřstvím a rodičovstvím v zadávacích dokumentacích poskytovatele Z důvodu ulehčení, snazší orientace, poskytnutí jednoznačných a široce komunikovatelných pravidel v otázkách mateřství

Více

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty DAŇOVÉ AKTULITY 2013 Po dlouhém období daňově lability v oblasti očekávání pro rok 2013 a následující došlo ke schválení kontroverzního daňového balíčku a dalších daňových zákonů a jejich zveřejnění ve

Více

Pravidla soutěže pro diváky pořadu České televize Dovolená v protektorátu

Pravidla soutěže pro diváky pořadu České televize Dovolená v protektorátu Pravidla soutěže pro diváky pořadu České televize Dovolená v protektorátu I. Soutěž a pořadatel soutěže 1. Soutěží se rozumí divácká soutěž založená na principu správné odpovědi na soutěžní otázku, která

Více

Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace:

Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace: Dne 12. 7. 2010 obdržel zadavatel tyto dotazy týkající se zadávací dokumentace: 1. na str. 3 požadujete: Volání a SMS mezi zaměstnanci zadavatele zdarma bez paušálního poplatku za tuto službu. Tento požadavek

Více

5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí 5.6.16. Stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi Bezpečnost pro stroje, technická zařízení, přístroje a nářadí

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl

průřez.téma + ročník obsah předmětu školní výstupy poznámky MP vazby EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl MÍSTO, KDE ŽIJEME + MP vazby Domov EVV - ekosystémy EVV odpady a hospodaření s odpady EVV - náš životní styl - orientuje se v místě domova - orientuje se ve svém pokoji, ví, kde má své hračky, školní kout,

Více

Pracovní právo seminární práce

Pracovní právo seminární práce Pracovní právo seminární práce 1. Úvod do problematiky Tématem mé seminární práce je problematika pracovního práva a jeho institutů. V několika nadcházejících kapitolách bych se chtěl zabývat obecnou systematikou

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

PROČ VĚDECKÁ ŠKOLA A JAK SE K NÍ DOSTAT? WHY SCIENTIFIC SCHOOL AND HOW TO ACHIEVE IT?

PROČ VĚDECKÁ ŠKOLA A JAK SE K NÍ DOSTAT? WHY SCIENTIFIC SCHOOL AND HOW TO ACHIEVE IT? PROČ VĚDECKÁ ŠKOLA A JAK SE K NÍ DOSTAT? WHY SCIENTIFIC SCHOOL AND HOW TO ACHIEVE IT? Abstrakt Cyril Klimeš Univerzita Konstantina Filozofa v Nitře Fakulta přírodních věd, katedra informatiky, e-mail cklimes@ukf.sk

Více

JIHOČESKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

JIHOČESKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOČESKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD Kancelář hejtmana Ing. Jaroslav Jedlička, vedoucí odboru U Zimního stadionu 1952/2, 370 76 České Budějovice, tel.: 386 720 291, fax: 386 354 967 e-mail: jedlicka@kraj-jihocesky.cz,

Více

Marketing. Modul 5 Marketingový plán

Marketing. Modul 5 Marketingový plán Marketing Modul 5 Marketingový plán Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010

VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Město Štramberk Náměstí 9, 742 66 VNITŘNÍ NORMA (Směrnice) č. 4/2010 Oběh účetních dokladů Platnost: od roku 2010 Pro účetní případy roku 2010, použití od zahájení účtování účetních případů roku 2010.

Více

OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA

OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA Stanovy OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA 1/5 1 Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení: OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA (dále jen AY) 2. Sídlo sdružení: Na Poříčí 12, 115 30 Praha 1. 3. AY je občanské sdružení podle

Více

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda.

Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Zaměstnání a podnikání, hrubá a čistá mzda. Téměř každý člověk touží být v práci úspěšný touží pracovně se uplatnit. V průběhu studia si mladý člověk osvojuje znalosti a dovednosti potřebné pro povolání,

Více

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB Rámcový program pro podporu technologických center a center strategických služeb schválený vládním

Více

A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU

A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU A. PODÍL JEDNOTLIVÝCH DRUHŮ DOPRAVY NA DĚLBĚ PŘEPRAVNÍ PRÁCE A VLIV DÉLKY VYKONANÉ CESTY NA POUŽITÍ DOPRAVNÍHO PROSTŘEDKU Ing. Jiří Čarský, Ph.D. (Duben 2007) Komplexní přehled o podílu jednotlivých druhů

Více

Duchovní služba ve věznicích

Duchovní služba ve věznicích Duchovní služba ve věznicích Obsah 1. ÚVOD... 3 2. VZNIK DUCHOVNÍ SLUŽBY... 3 3. POSLÁNÍ, SMYSL A VÝZNAM SLUŽBY... 4 4. ZÁVĚR... 6 2 1. ÚVOD Už před mnoha tisíci lety se považovalo za tělesné milosrdenství,

Více

Obsah ZÁVĚREČNÁ POZNÁMKA... 188 REJSTŘÍK... 190 PODĚKOVÁNÍ... 192

Obsah ZÁVĚREČNÁ POZNÁMKA... 188 REJSTŘÍK... 190 PODĚKOVÁNÍ... 192 Obsah ÚVOD............................... 6 1. Otevřete se lásce síla myšlenky...... 12 2. Uzdravte svou minulost............. 38 3. Zamilujte se sami do sebe........... 58 4. Zvolte si svou budoucnost...........

Více

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU 1. Oblast použití Řád upravující postup do dalšího ročníku ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU na Německé škole v Praze 1.1. Ve školském systému s třináctiletým studijním cyklem zahrnuje nižší stupeň

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1. Článek 1 - Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1. Článek 1 - Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA STARÁ ROLE Č.1 Článek 1 - Úvodní ustanovení 1.1 Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání domu, bytů, nebytových prostor a společných částí domu v domech Bytového družstva

Více

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav 15.4.2007 Ponechal Lukáš, Hromková Lucie 1 Obec Nosislav leží v okolí řeky Svratky na hranici Ždánického lesa a Dyjskosvrateckého úvalu.

Více

1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním

1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním 1 METODICKÉ POKYNY AD HOC MODUL 2007: Pracovní úrazy a zdravotní problémy související se zaměstnáním Ad hoc modul 2007 vymezuje Nařízení Komise (ES) č. 431/2006 z 24. února 2006. Účelem ad hoc modulu 2007

Více

VZDĚLÁVÁNÍ A OSOBNOST KNIHOVNÍKA

VZDĚLÁVÁNÍ A OSOBNOST KNIHOVNÍKA VZDĚLÁVÁNÍ A OSOBNOST KNIHOVNÍKA Jana Nejezchlebová, Moravská zemská knihovna Zpráva Mezinárodní komise UNESCO Vzdělávání pro 21. století zpracovaná v roce 1993 reflektovala změny globální společnosti

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice

BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice BAROMETR MEZI STUDENTY 4., 5., a 6. ročníků lékařských fakult v České republice (Praha, 23. března 2016) Téměř tři čtvrtiny budoucích mladých lékařů a lékařek (72%) plánují po ukončení jejich vysokoškolského

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016)

Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016) Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev (platné od 1. 1. 2016) Směrnice k Pravidlům hry ICCF Turnaje jednotlivců a družstev Klasická pošta Článek 1a Pravidla šachu FIDE se nacházejí

Více

ÚPLNÁ PRAVIDLA SPOTŘEBITELSKÉ SOUTĚŽE Jaro s báječnými výhrami

ÚPLNÁ PRAVIDLA SPOTŘEBITELSKÉ SOUTĚŽE Jaro s báječnými výhrami ÚPLNÁ PRAVIDLA SPOTŘEBITELSKÉ SOUTĚŽE Jaro s báječnými výhrami Účelem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel soutěže Járo s báječnými výhrami (dále jen soutěž ). Tato pravidla jsou jediným dokumentem,

Více

METODICKÝ POKYN - DEFINICE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ

METODICKÝ POKYN - DEFINICE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko METODICKÝ POKYN - DEFINICE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ verze 1.06 Evidence změn Verze Platnost od Předmět změny Strany č. 1.01 22. 10. 2007 Sestavování

Více

ZNAK ČERVENÉHO KŘÍŽE, JEHO OCHRANA A UŽÍVÁNÍ

ZNAK ČERVENÉHO KŘÍŽE, JEHO OCHRANA A UŽÍVÁNÍ Národní skupina pro implementaci mezinárodního humanitárního práva Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Hradčanské nám. 5, 118 00 Praha e-mail: nsmhp@cervenykriz.eu tel.: 224 18 2790 fax: 224 18 2038 www.cervenykriz.eu/nsmhp

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

Kde je zakopaný pes? 82

Kde je zakopaný pes? 82 M e t o d i c k ý l i s t L í s k y p r o u č i t e l e n a p o d p o r u E V V O v e š k o l á c h Kde je zakopaný pes? 82 Cíl: Vzbudit zájem o férové výrobky. Pochopit princip spravedlivého obchodu.

Více

Co je čistá současná hodnota (NPV)

Co je čistá současná hodnota (NPV) {jathumbnail off} NPV a IRR jsou jedny z nejčastěji využívaných nástrojů pro hodnocení a výběr investic, tedy aspoň ve světě. V ČR podle jednoho průzkumu, který zpracovávala VŠE, vede spíše doba návratnosti

Více

Marketing. Modul 3 Zásady marketingu

Marketing. Modul 3 Zásady marketingu Marketing Modul 3 Zásady marketingu Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více