Úvodní slovo generálního ředitele

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Úvodní slovo generálního ředitele"

Transkript

1

2 Profil společnosti Současná společnost Pivovary Staropramen s.r.o. vznikla v důsledku fúze společností Pivovary Staropramen a.s. a společnosti Molson Coors Czech s.r.o., na kterou přešlo jmění zanikající společnosti Pivovary Staropramen a.s. Od tohoto data nástupnická společnost používá obchodní název Pivovary Staropramen s.r.o. Společnost Pivovary Staropramen s.r.o. má od do současnosti společníky Molson Coors Netherlands B.V. a MOLSON COORS LUX 2. Historie společnosti sahá až do roku 1869, kdy se v pivovaru na Smíchově uvařila první várka piva Staropramen. I přes změny vlastníků během historie společnosti, hlavním předmětem podnikání společnosti vždy bylo a je, v souladu s čl. 3 Společenské smlouvy, pivovarnictví a sladovnictví, výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona. Společnost vlastní nemovitosti, ve kterých provozuje pivovar v Praze 5 na Smíchově, pivovar v Ostravě a skladový areál v Praze Radotíně. V dnešní době je společnost Pivovary Staropramen s.r.o. druhým největším producentem piva v České republice a jedním z největších českých vývozců piva. Klíčovou značku Staropramen si v současné době mohou spotřebitelé vychutnat ve třiceti pěti zemích světa. Fakt, že se společnost Pivovary Staropramen s.r.o. stala v roce 2012 součástí pivovarnické společnosti Molson Coors Brewing Company, napomáhá jejímu rozvoji nejen v obchodních vztazích, ale i na poli společenské odpovědnosti, kde může čerpat z mnohaletých zkušeností skupiny Molson Coors, jejíž aktivity v této oblasti jsou celosvětově oceňovány.

3 Úvodní slovo generálního ředitele Společnost Pivovary Staropramen je jako významný výrobce a zaměstnavatel neodmyslitelně spjata s Prahou a Ostravou, tedy městy, ve kterých sídlí naše pivovary. Spolupráce s městskými částmi a místními komunitami je pro nás velmi důležitá. Chceme být pro naše okolí dobrým sousedem, a proto se snažíme naše odpovědnostní aktivity směřovat tam, kde je naše pozice nejsilnější a naše stopa nejviditelnější. Nevyhýbáme se však ani projektům a aktivitám se širším pokrytím a dopadem. Jsme zkrátka otevřeni novým nápadům a inovacím či zlepšením stávájících projektů, které po řadě let, kdy se odpovědnostním projektům věnujeme a bereme je jako nedílnou součást naší firemní strategie, musí nutně přicházet. Naší silnou stránkou je komunikace s partnery a zjišťování jejich potřeb a potřeb komunit, které reprezentují. Díky tomu je naše následná pomoc přesně cílená a určená tam, kde má smysl. I jednotlivé pilíře naší strategie společenské odpovědnosti do sebe zapadají a vzájemně se propojují tak, aby spolu vytvořily celek, pod který se rádi a hrdě podepisujeme a za kterým stojíme. Když se k tomu všemu přidá ještě záštita v podobě našich pivních značek a podpora našich zaměstnanců, kteří jsou hrdými ambasadory našich projektů a aktivně se do nich zapojují, vzniká skvělý koncept a celek, díky kterému víme, že pomáhat nás baví a děláme to dobře. Zbyněk Kovář Generální ředitel Pivovary Staropramen s.r.o.

4 Společenská odpovědnost v Pivovarech Staropramen Koncept společenské odpovědnosti je dlouhodobou strategií společnosti Pivovary Staropramen. Skládá se ze 4 pilířů, kterými jsou životní prostředí, zodpovědný výrobce, vztahy s komunitami a zodpovědný zaměstnavatel. Náš koncept vnímáme jako ucelenou a vzájemně propojenou kompozici toho, co jako firma na poli společenské odpovědnosti děláme a podporujeme. Naším mottem je Pomáhat nás baví a s tím také přistupujeme ke všem aktivitám v této oblasti. 1. pilíř = Životní prostředí Péčí o životní prostředí a jeho ochranou se zabýváme již řadu let. Jako výrobní společnost nemůžeme a především ani nechceme pominout náš zásah a vliv na okolní prostředí. Proto se snažíme v našich pivovarech o minimalizaci těchto stop, a to jak zodpovědným nakládáním s energiemi, tak i neustálou modernizací výrobní technologie. I odpadovému hospodářství věnujeme velkou pozornost. Veškeré odpady vznikající při výrobě jsou důsledně tříděny tak, aby bylo umožněno jejich opětovné využití k recyklaci, pouze nepatrná část produkovaných odpadů (cca 3 %) je ukládána na skládku. Jedná se o odpady, které již nelze z bezpečnostních a hygienických důvodů efektivně třídit nebo pro ně v současné době neexistuje materiálové využití. Stejně zodpovědně přistupujeme i k třídění odpadů v našich administrativních prostorech, kde hledáme stále nové cesty a způsoby, jak odpad minimalizovat. K aktivnímu přístupu v oblasti úspor a ekologickému smýšlení vedeme i naše zaměstnance, kteří se již řadu let zapojují do programu Dobrý nápad, ve kterém odborná komise odměňuje nápady, které vedou k dalšímu snížení nákladů či vynaložených zdrojů na provoz našich pivovarů. Každý rok si připomínáme významné dny, jakými jsou Světový den vody, Den Země a Světový den životního prostředí. Během nich připravujeme pro zaměstnance zajímavé informační materiály, z nichž mohou načerpat rady, jak se chovat nejen na svém pracovišti, ale i doma co nejšetrněji k životnímu prostředí. Oblíbenou součástí se pak staly i zábavné soutěže či přednášky ve výukových stanech, které připravujeme a organizujeme ve spolupráci s našimi partnery. Výrobou piva ale náš vliv na okolní prostředí samozřejmě nekončí. Pivo skladujeme, vozíme je k našim zákazníkům, staráme se o ně v jejich provozovnách. I při těchto činnostech myslíme vždy ekologicky. Efektivně využíváme prostor nákladních vozidel, sanitace výčepních zařízení provádíme lehce odbouratelnými prostředky, používáme ekologické mycí tablety na sklo, ekologicky likvidujeme světelné reklamy.

5 Názornou ukázkou toho, jak se z dobré myšlenky vycházející ze zodpovědného přístupu může stát velký projekt s výrazným přesahem, je bezpochyby dlouhodobý projekt Sbírej víčka, postavíme. Tento projekt jsme interně představili v roce Velmi záhy zaznamenal velký ohlas jak ze strany zaměstnanců a jejich blízkých, tak i našich obchodních partnerů. Jeho cílem je ve spolupráci se zaměstnanci, našimi partnery a dodavateli, kteří plasty zpracovávají, přetvořit víčka z PET lahví a kartonových nápojů na vybavení pro potřebné, jako například lavičky, stoly, odpadkové koše, nebo různé herní prvky. V roce 2013 jsme projekt výrazně rozšířili a vedle plastových víček začali sbírat i kovové zátky. Aktivity na poli společenské odpovědnosti jsme do té doby provozovali pod jménem společnosti. V roce 2013 jsme do našich projektů poprvé zapojili i naše značky. První vlaštovkou se stala značka Braník, která propojila odpovědnostní prvky se svojí reklamní kampaní. Díky této synergii se nám podařilo zapojit do našich aktivit i naše spotřebitele, kteří tak společně s námi pomáhají. V roce 2014 jsme představili projekt Staropramen Festivaly bez zábran. Využili jsme velkého potenciálu původního projektu Sbírej víčka, postavíme a dlouholetého spojení značky Staropramen s hudbou a hudebními akcemi v celé České republice a vyzvali účastníky festivalů, aby nám pomohli bourat bariéry, které brání vozíčkářům užít si festivaly naplno. Díky víčkům a zátkám, které návštěvníci vybraných letních akcí donesli, jsme mohli postavit přejezdy a vyhlídkové plošiny pro vozíčkáře a z peněz utržených za prodej zátek, jsme zajistili pronájem a výstavbu sociálních zařízení, odpočinkových zón a dalšího vybavení, díky kterému vznikly první bezbariérové festivaly v České republice. Projekt budeme v příštím roce nadále rozšiřovat a vylepšovat, tak abychom mohli všem návštěvníkům akcí, na kterých nabízíme naše pivo, dopřát stejný zážitek a komfortní zázemí. Video o projektu Festivaly bez zábran Webové stránky Festivalů bez zábran

6 2. pilíř = Zodpovědný výrobce Jako zodpovědný výrobce alkoholických nápojů si uvědomujeme rizika spojená s nezodpovědnou konzumací našich výrobků. Pravidla naší firemní i oborové komunikace se řídí striktními etickými pravidly zakotvenými v kodexu komerční komunikace. Dlouhodobě podporujeme a aktivně propagujeme zodpovědný přístup ke konzumaci, prodeji i marketingu piva a to jak na půdě Českého svazu pivovarů a sladoven, jehož jsme členy, tak i v našich marketingových aktivitách. Pravidelně pořádáme školení a tréninky pro naše zaměstnance z oddělení obchodu a marketingu a také pro agentury, s kterými spolupracujeme. Jako jeden ze zakládajících členů Iniciativy zodpovědných pivovarů, která vznikla v roce 2003 pod záštitou Českého svazu pivovarů a sladoven a pořádá několikrát v roce pravidelné preventivní akce zaměřené na pití alkoholu a řízení, jsme se i v roce 2014 zapojili do projektu Řídím, piju nealko pivo. Tento projekt má již 4. rokem za cíl minimalizovat konzumaci alkoholu za volantem, který je příčinou vážných dopravních nehod, a zvýšit povědomí řidičů o nealkoholickém pivu jako bezpečné alternativě z hlediska dodržování zákona a bezpečnosti při řízení. Partnerem projektu jsou členské pivovary Českého svazu pivovarů a sladoven a Policie České republiky.

7 V roce 2014 byl tento projekt realizován formou edukativních akcí zaměřených na řidiče připravených společně s Policí České republiky a dále v podobě akcí na letních hudebních festivalech, které byly zaměřeny na vliv konzumace alkoholických nápojů na řízení motorových vozidel. Společnost Pivovary Staropramen nad rámec zákonných požadavků uvádí na veškerých marketingových materiálech zodpovědnostní vzkazy týkající se zákonného věku pro konzumaci svých produktů a výzvu k jejich zodpovědné konzumaci. 3. pilíř = Vztahy s komunitami Již řadu let se snažíme být dobrým sousedem, který se zajímá o dění v komunitě, aktivně se zapojuje a pomáhá tam, kde je třeba. Každoročně se proto v Praze i Ostravě účastníme kulturních, společenských a charitativních akcí organizovaných místními městskými částmi, ale také mezinárodních veletrhů, jakými jsou např. MIPIM nebo Expo Real, kde naše domovská města také hrdě reprezentujeme.

8 Abychom si mohli být jisti tím, že pomáháme efektivně a způsobem, který nejvíce pomůže, úzce spolupracujeme s vedením městských částí, ve kterých naše pivovary sídlí a průběžně zjišťujeme potřeby místní komunity. Mezi nejstarší projekt zaměřený právě na konkrétní pomoc komunitám patří Dny, kdy pomáháme aneb Community Days. V roce 2014 se konal již 8. ročník této akce, která se každoročně setkává s velkým ohlasem v řadách zaměstnanců. Počet účastníků této třídenní akce v průběhu let několikanásobně vzrostl a i díky tomu se podařilo společnosti za celou dobu konání těchto akcí odpracovat již více než dobrovolnických hodin. Akce se přitom účastní i nejvyšší vedení společnosti, které si ji bere pod pomyslný patronát a přistupuje k ní velmi zodpovědně. V rámci tohoto projektu dlouhodobě spolupracujeme s organizacemi, které sídlí v okolí našich pivovarů v Praze a Ostravě. V Praze jsme v roce 2014 pomáhali už tradičně v Centru výcviku psů pro postižené HELPPES, ve Stanici přírodovědců a druhým rokem také ve sdružení Domov Sue Ryder pečujícím o seniory, kteří potřebují v důsledku nemoci či vysokého věku pomoc druhých. V Ostravě jsme ve spolupráci s městskou částí Moravská Ostrava a Přívoz vybrali dům pro seniory v ulici Dobrovského, Lesopark v Železárenské ulici a nemalou péči jsme věnovali i bezprostřednímu okolí pivovaru Ostravar. Všichni účastníci se s radostí a vervou zapojili do práce a na její výsledek byli náležitě pyšní.

9 S organizací Helppes spolupracujeme již několik let. V roce 2012 jsme se stali generálním partnerem této organizace a podařilo se nám vzájemně sladit a propojit naše aktivity. Vedle akce Dny, kdy pomáháme aneb Community Days, jsme v roce 2014 s organizací Helppes spolupracovali i na dalších úrovních - podporovali jsme produktově jejich akce, poskytovali jim bezplatné právní poradenství, zajistili návštěvu Helppsa a jejich psích svěřenců v Dětském rehabilitačním stacionáři v Ostravě, s kterým rovněž dlouhodobě spolupracujeme a v neposlední řadě jsme se zúčastnili rekondičně integračního pobytu klientů organizace Helppes. Zaměstnanci, klienti a příznivci Helppsa jsou rovněž několik let aktivně zapojeni do projektu Sbírej víčka, postavíme, díky čemuž jsme mohli v roce 2013 předat výcvikové prvky pro vodící a asistenční psy. O tom, že toto partnerství skvěle funguje, svědčí i zájem zaměstnanců naší společnosti o akce pořádané organizací Helppes, ať už to je Mistrovství České republiky ve výkonu asistenčních psů a Mistrovství České republiky ve výkonu vodících psů nebo akce Superden, kdy Helppes slavnostně předává vycvičené psy jejich novým majitelům.

10 Dětský rehabilitační stacionář v Ostravě-Porubě podporují zaměstnanci pivovaru Ostravar již od roku Pravidelně mezi sebou pořádají sbírky a vybrané finanční prostředky předávají stacionáři. V roce 2013 jsme po velkém úspěchu z předchozího roku požádali zástupce naší partnerské organizace Helppes, aby navštívili děti ve stacionáři a předvedli jim ukázku výcviku asistenčních psů. Dětem tato akce vykouzlila tolik potřebný úsměv na tváři, ale především pomohla i zdravotně. Díky tzv. canisterapii, tedy léčebnému kontaktu psa a člověka, se děti mohly odreagovat a zklidnit. Jsme rádi, že se návštěva Helppsa stala milou součástí podzimního programu stacionáře, proto jsme ji zprostředkovali i v roce V prosinci již tradičně připravili zaměstnanci pivovaru Ostravar pro dětský rehabilitační stacionář Mikulášskou besídku, na které předali dětem vybrané peníze. K této sbírce jsme se opět přidali i my a vybranou částku zdvojnásobili.

11 4. pilíř = Zodpovědný zaměstnavatel Spokojený zaměstnanec, kterého jeho práce baví a dělá ji s radostí, je cílem každého zaměstnavatele. I proto péči o naše zaměstnance věnujeme velkou pozornost. Poskytujeme jim v první řadě zdravé a bezpečné prostředí pro práci, podporujeme jejich vzdělávání a nabízíme jim možnost kariérního růstu nejen v naší společnosti, ale i v mateřské společnosti Molson Coors Europe. I v loňském roce pokračoval úspěšný projekt Prodejní akademie, po jehož úspěšném absolvování si několik desítek zaměstnanců obchodního oddělení zvýšilo kvalifikaci a postoupili ve společnosti na vyšší pozici. O tento projekt je od jeho vzniku velký zájem, mimo jiné i díky tomu, že zaměstnanci se mohou přesvědčit u svých kolegů o tom, že takto mohou řídit svůj rozvoj a další kariéru v rámci naší společnosti. Dlouhodobě se můžeme chlubit nízkou dobrovolnou fluktuací a velkým množstvím dlouholetých zaměstnanců. Pivovarnictví je tradiční obor, v mnoha případech u nás díky tomu pracuje již několikátá generace zaměstnanců. V pracovních týmech máme zastoupeny všechny ekonomicky aktivní věkové kategorie a rovněž zaznamenáváme i velký podíl žen, a to 33 %, což je na výrobní společnost nebývale vysoké číslo. Již několik let intenzivně spolupracujeme s vybranými vysokými a středními školami prostřednictvím stáží

12 pro studenty, odborných přednášek či exkurzí, trainee programu a sponsoringu. Mix těchto aktivit a příležitostí pro nové i stávající zaměstnance z nás činí atraktivního zaměstnavatele, o kterého je na trhu práce zájem. Memorandum diverzita Společnost Pivovary Staropramen je aktivním členem největší odborné platformy pro sdílení a šíření principů CSR a udržitelného podnikání v ČR Byznys pro společnost, která sdružuje firmy, které ve své činnosti uplatňují principy trvalé udržitelnosti a společenské odpovědnosti. V listopadu 2013 zástupci naší společnosti podepsali Memorandum diverzita o podpoře rovných příležitostí na pracovním trhu a aktivním uplatňování principu genderové vyváženosti. V roce 2014 pak společnost přistoupila spolu s dalšími významnými firmami v České republice k podpisu Evropské charty diverzity.

13 Mapa aktivit v oblasti společenské odpovědnosti Naše aktivity v oblasti společenské odpovědnosti jsme zakreslili do CSR mapy, kterou naleznete na internetových stránkách naší společnosti:

Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011. Pivovary Staropramen a.s.

Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011. Pivovary Staropramen a.s. Zpráva o společenské odpovědnosti za rok 2011 Pivovary Staropramen a.s. Úvodní slovo generálního ředitele Být úspěšný znamená závazek a odpovědnost V poslední době se pojem CSR, nebo-li společenská odpovědnost

Více

Úvodní slovo generálního ředitele

Úvodní slovo generálního ředitele Profil společnosti Současná společnost Pivovary Staropramen s.r.o. vznikla 1. 2. 2013 v důsledku fúze společností Pivovary Staropramen a.s. a společnosti Molson Coors Czech s.r.o., na kterou přešlo jmění

Více

V roce 2015 nevyvíjela Společnost žádné aktivity v oblasti výzkumu a vývoje. Společnost nemá organizační složku v zahraničí.

V roce 2015 nevyvíjela Společnost žádné aktivity v oblasti výzkumu a vývoje. Společnost nemá organizační složku v zahraničí. Profil společnosti Současná společnost Pivovary Staropramen s.r.o. vznikla 1. 2. 2013 v důsledku fúze společností Pivovary Staropramen a.s. a společnosti Molson Coors Czech s.r.o., na kterou přešlo jmění

Více

Úvodní slovo generálního ředitele

Úvodní slovo generálního ředitele Úvodní slovo generálního ředitele Společnost Pivovary Staropramen s.r.o. je již desítky let významným výrobcem, zaměstnavatelem a obchodním partnerem. Naše pivovary Staropramen v městské části Praha 5

Více

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE

Případová studie. Komplexní program na podporu zahájení podnikání AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE AKTIVNĚ PRO ROVNÉ ŠANCE Případová studie Komplexní program na podporu zahájení podnikání Studie je financována z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního

Více

Zpravodajství z Biřičky

Zpravodajství z Biřičky 2/2014 Vážení klienti domova, vážení zaměstnanci, vážení návštěvníci, uběhlo pár týdnů a je čas vydat další číslo a informovat Vás o aktualitách v domově. Zbrusu nové jméno a firemní barvy Klienti a zaměstnanci

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 KRAJANKA SOCIÁLNÍ PODNIK 1 ÚVOD Milé čtenářky, milí čtenáři, Krajanku sociální podnik (www.krajankasp.cz) jsme založili v březnu 2013 jako první farmářský obchod v Kroměříži.

Více

ad 3. Upřesnění cílových podskupin a rozhodnutí, zda se pracovní skupina rozdělí do menších skupin nebo zda budou všechna opatření řešena společně

ad 3. Upřesnění cílových podskupin a rozhodnutí, zda se pracovní skupina rozdělí do menších skupin nebo zda budou všechna opatření řešena společně ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 03/2008 Datum: 11. prosince 2008 Místo setkání: MMB Zasedací místnost, Křenová 20 PROGRAM: 1. Uvítání, program, úkol z předchozího setkání (tabulka služeb)

Více

SŠ informatiky a finančních služeb, Plzeň, Klatovská 200 G. Fiktivní firma Cleaners, s. r. o. (školní rok 2014/2015) Výroční zpráva

SŠ informatiky a finančních služeb, Plzeň, Klatovská 200 G. Fiktivní firma Cleaners, s. r. o. (školní rok 2014/2015) Výroční zpráva SŠ informatiky a finančních služeb, Plzeň, Klatovská 200 G Fiktivní firma Cleaners, s. r. o. (školní rok 2014/2015) Výroční zpráva Obsah Úvod... 3 Základní informace o firmě... 4 O firmě... 5 Průběh pracovního

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016

Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016 Akční plán realizace protidrogové politiky v Olomouckém kraji na období 2015 2016 Zpracovali: Mgr. Zuzana Starostová PhDr. Ladislav Spurný Strana 1 (celkem 10) Základním strategickým dokumentem Olomouckého

Více

Dokument pro Radu Českého rozhlasu

Dokument pro Radu Českého rozhlasu Vyjádření vedení ČRo ke stížnosti ČESKÉ LÉKÁRNY HOLDING a.s. na údajné porušení Kodexu Českého rozhlasu v sérii zpravodajských šotů a reportáží pojednávajících o nové obchodní strategii stěžovatele odvysílaných

Více

Výroční shrnutí 2014

Výroční shrnutí 2014 Výroční shrnutí 2014 Rok 2014 v číslech 75% všech obalů bylo recyklováno 40 kg Tolik v průměru ročně vytřídí každý občan ČR plastu, skla, papíru a nápojových kartonů 99 metrů Průměrná vzdálenost k nejbližšímu

Více

YOUTH RADIO. Může síť rádií vytvářených mladými Romy pro své vrstevníky vytvořit základ pro nové řešení marginalizace Romů v Evropě?

YOUTH RADIO. Může síť rádií vytvářených mladými Romy pro své vrstevníky vytvořit základ pro nové řešení marginalizace Romů v Evropě? ROMA YOUTH RADIO Může síť rádií vytvářených mladými Romy pro své vrstevníky vytvořit základ pro nové řešení marginalizace Romů v Evropě? Plán projektu Vypracoval: Henry Loeser RadioExpert.org Roma Youth

Více

Členství v důležitých organizacích

Členství v důležitých organizacích Press kit Lídr českého pojistného trhu Sídlo: Spálená 75/16, Praha 1, 113 04 Klientský servis: 841 114 114 Adresa centrály: Na Pankráci 123, Praha 4, 140 21 www.ceskapojistovna.cz www.facebook.com/ceskapojistovna

Více

Etický kodex pracovníků

Etický kodex pracovníků Etický kodex pracovníků REMEDIA PLUS o.p.s. terénní služby REMEDIA PLUS, o.p.s. Všichni pracovníci, kteří chtějí pracovat v sociálních službách, jsou trestně a morálně bezúhonní. Trestní bezúhonnost prokazují

Více

Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014

Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014 Program Strany zelených v Praze 11 pro komunální volby 2014 TRANSPARENTNOST A EFEKTIVNÍ HOSPODAŘENÍ ČERPÁNÍ FINANCÍ Z FONDŮ EVROPSKÉ UNIE V letech 2008 2010 měla Strana zelených na Praze 11 na starosti

Více

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí:

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí: 2016 Pracovní verze Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR pokračuje v mohutné ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL. Navazujeme tím na naši aktivitu

Více

ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY VIZE

ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY VIZE ZÁKLADNÍ STAVEBNÍ KAMENY VIZE Návrhy strategických směrů 1 Duben 2016 STAVEBNÍ KAMENY VIZE OSTRAVY 2030 Stavební kameny vize pro Ostravu 2030 jsou prohlášení, která popisují ideální stav, k němuž chce

Více

Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina. Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava

Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina. Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava Definice společenské odpovědnosti firem I Společenská odpovědnost firem je

Více

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016 DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva Duben 2016 Výzkumné pozadí AMSP ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé České

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Příloha č. 2 Tisková zpráva (Formulář je k dispozici v elektronické podobě na webových stránkách MŠMT www.msmt.cz v oddílu Dotační programy.) Tisková zpráva se zpracovává spolu s vyúčtováním projektu a

Více

Současnost (březen 2016)

Současnost (březen 2016) Současnost (březen 2016) Obec Velká Polom se nachází v Moravskoslezském kraji a od 1. ledna 2007 tvoří jednu z okrajových částí okresu Ostrava město. K 1. lednu 2016 je počet obyvatel 2043. 1 Se svou rozlohou

Více

Udržitelné podnikání. Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli. Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2.

Udržitelné podnikání. Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli. Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2. Udržitelné podnikání Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2. května 2012 Tesco globální i lokální Tesco působí ve 14 zemích s více

Více

Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků

Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků Mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků Ve dnech 5-6. června 2014 se ve VTP Vysočina, Jihlava, uskutečnila mezinárodní porada ředitelů vědeckotechnických parků v ČR (dále VTP). x x x x Poradě

Více

lidí ve firmě CÍLEM JE ÚSPĚCH Petr Hrubý Vlastníbyznys

lidí ve firmě CÍLEM JE ÚSPĚCH Petr Hrubý Vlastníbyznys CÍLEM JE ÚSPĚCH lidí ve firmě Petr Hrubý V roce 1998 založil společnost Broker Consulting, z níž se za 17 let stal přední hráč na tuzemském trhu finančních konzultantů. Dnes přichází firma na trh s projektem

Více

Vize, Mise, Strategie a Hodnoty

Vize, Mise, Strategie a Hodnoty Vize, Mise, Strategie a Hodnoty Naše vize Být předním světovým výrobcem nátěrových hmot, který neustále přináší inovativní a udržitelná řešení vysoké kvality pro zákazníky, kteří věří, že naše produkty

Více

Dokument ze zasedání 7. 3. 2012 B7-0148/2012 NÁVRH USNESENÍ. předložený na základě prohlášení Rady a Komise

Dokument ze zasedání 7. 3. 2012 B7-0148/2012 NÁVRH USNESENÍ. předložený na základě prohlášení Rady a Komise EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Dokument ze zasedání 7. 3. 2012 B7-0148/2012 NÁVRH USNESENÍ předložený na základě prohlášení Rady a Komise v souladu s čl. 110 odst. 2 jednacího řádu o vytvoření strategie

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze

Česká zemědělská univerzita v Praze Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně ekonomická fakulta Teze k diplomové práci na téma: Zpracování marketingové studie zvoleného sortimentu zboží Vypracovala: Klára Levá Vedoucí diplomové práce:

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítězdravých

Více

Mateřská společnost celého koncernu Molson Coors je společnost Molson Coors Brewing Company, zapsaná ve Spojených státech amerických.

Mateřská společnost celého koncernu Molson Coors je společnost Molson Coors Brewing Company, zapsaná ve Spojených státech amerických. Profil společnosti Společnost Pivovary Staropramen s.r.o. (dále Společnost ) byla zapsána do obchodního rejstříku dne 20. června 2012 a její sídlo je v Praze 5, 150 00, Nádražní 43/84. Hlavním předmětem

Více

Studentský projekt s odvážnými ambicemi Aneb Zlaté české ručičky nejsou jen mýtus...

Studentský projekt s odvážnými ambicemi Aneb Zlaté české ručičky nejsou jen mýtus... Studentský projekt s odvážnými ambicemi Aneb Zlaté české ručičky nejsou jen mýtus... istavitel.cz je nový internetový projekt, který vstoupil na trh v dubnu tohoto roku a již od svého počátku rozvířil

Více

Postoj a závazek EU před zasedáním OSN na vysoké úrovni o prevenci a kontrole nepřenosných chorob

Postoj a závazek EU před zasedáním OSN na vysoké úrovni o prevenci a kontrole nepřenosných chorob P7_TA(2011)0390 Postoj a závazek EU před zasedáním OSN na vysoké úrovni o prevenci a kontrole nepřenosných chorob Usnesení Evropského parlamentu ze dne 15. září 2011 o postoji a závazku EU před summitem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. www.sebespolu.net. zpracoval: Mgr. Ondřej Bárta předseda SES,SEbe-Spolu,o.s. V Praze dne 15.2.2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007. www.sebespolu.net. zpracoval: Mgr. Ondřej Bárta předseda SES,SEbe-Spolu,o.s. V Praze dne 15.2.2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 zpracoval: Mgr. Ondřej Bárta předseda SES,SEbe-Spolu,o.s. V Praze dne 15.2.2008 OBSAH ZPRÁVY: o sdružení členové sdružení a funkce akce roku 2007 správa sdružení 2007 hospodaření SDRUŽENÍ

Více

VELIKONOCE aneb (nejen) alkohol zabíjí

VELIKONOCE aneb (nejen) alkohol zabíjí VELIKONOCE aneb (nejen) alkohol zabíjí 22. března 2016 V období Zeleného čtvrtka až Velikonočního pondělí došlo v minulém roce k celkem 1 076 dopravním nehodám, při kterých bylo 14 osob usmrceno, 33 osob

Více

A. Souhrn přechodu na digitální televizní vysílání V ČR... 2 B. Přílohy... 7

A. Souhrn přechodu na digitální televizní vysílání V ČR... 2 B. Přílohy... 7 III. Závěrečná zpráva Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání v České republice o dokončení přechodu na digitální televizní vysílání. Obsah: A. Souhrn přechodu na digitální televizní vysílání

Více

Jak se díváme na edukaci v perioperační péči u nás. Martina Vidrmertová Kateřina Ondráková

Jak se díváme na edukaci v perioperační péči u nás. Martina Vidrmertová Kateřina Ondráková Jak se díváme na edukaci v perioperační péči u nás. Martina Vidrmertová Kateřina Ondráková Co to edukace je? Pojem edukace je odvozeno z latinského slova educo, educare, což znamená vést vpřed, vychovávat.

Více

ŠVP ZV Škola plná života

ŠVP ZV Škola plná života ŠVP ZV Škola plná života Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Ve školním roce 2012/2013 jsme pokračovali v realizaci námi vytvořeného Školního vzdělávacího programu Škola plná života. Dle tohoto dokumentu

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2014. NÁVRH

Více

VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER

VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER DĚTI A REKLAMA STUDIE VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER listopad 2014 Studie: Děti a reklama, listopad 2014

Více

Sport jako prostředek k podpoře vzdělávání, zdraví, rozvoje a míru

Sport jako prostředek k podpoře vzdělávání, zdraví, rozvoje a míru Organizace spojených národů Valné shromáždění Distribuce.: omezená 16. říjen 2014 Původní jazyk: angličtina A/69/L.5 69. zasedání Položka agendy: 11 Sport pro rozvoj a mír Austrálie, Rakousko, Ázerbájdžán,

Více

ÚVOD. Publikace, Diverzita a pracovní trh ve 21. století, kapitola II. str. 11,

ÚVOD. Publikace, Diverzita a pracovní trh ve 21. století, kapitola II. str. 11, CHARTA DIVERZITY ÚVOD Ve dvacátém prvním století uspějí nebo neuspějí firmy díky svým lidem. Úspěch firem přichází s různorodými, globálně propojenými, vzdělanými a motivovanými zaměstnanci, kteří jsou

Více

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje

Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje Královéhradecký kraj Rada Královéhradeckého kraje Programové prohlášení Rady Královéhradeckého kraje pro volební období 2008-2012 Pivovarské náměstí 1245 500 03 Hradec Králové tel.: 495 817 222 fax: 495

Více

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování)

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) PŘÍLOHY Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011 100% 80% 60% 40% 20% 0% 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) Příloha II- Seznam slevových

Více

SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST KOMA

SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST KOMA SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST KOMA Obsah 1. FIRMA KOMA MODULAR s.r.o.... 3 2. POSLÁNÍ, VIZE, HODNOTY A PRAVIDLA FIRMY... 4 2.1 Poslání... 4 2.2 Vize... 4 2.3 Strategie... 4 2.4 Pravidla a hodnoty... 4 3. POLITIKA

Více

Etický kodex Jak chceme pracovat

Etický kodex Jak chceme pracovat Etický kodex Jak chceme pracovat Předmluva 2 3 Stabilizace transformace inovace (Fix Transform Innovate) to je strategie koncernu Deutsche Telekom. Klíč k našemu úspěchu spočívá ve firemní kultuře, která

Více

Zpráva o společenské odpovědnosti 2008

Zpráva o společenské odpovědnosti 2008 Zpráva o společenské odpovědnosti 2008 2008 O společnosti 2 Úvodní slovo generálního ředitele 4 Dosažené výsledky v roce 2008 6 Podpora odpovědné konzumace alkoholu 8 Minimalizování dopadu na životní prostředí

Více

Výroční zpráva. o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013

Výroční zpráva. o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti Pečovatelské služby města Chropyně za rok 2013 Motto: Hlavním cílem je zvyšovat kvalitu pečovatelské služby a rozvíjet její další aktivity takovým směrem, aby bylo umožněno starším

Více

736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz

736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz Školská právnická osoba zřizovatel: Biskupství ostravsko-opavské 736 01 Havířov, Haškova 1 tel: 596 810 145 www.donboskohavirov.cz POSLÁNÍ STŘEDISKA Pomáháme dětem a mladým lidem zdravě rozvíjet jejich

Více

CO JE PLZEŇ SKRYTÉ MĚSTO?

CO JE PLZEŇ SKRYTÉ MĚSTO? OBSAH PREZENTACE 1. Co je Plzeň - Skryté město 2. Představení výstupů projektu 3. Cíle projektu 4. Dosavadní spolupráce s veřejností a komunitami 5. Indikátory úspěšnosti projektu 1. CO JE PLZEŇ SKRYTÉ

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU. o akčním plánu EU pro lesnictví {SEK(2006) 748}

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU. o akčním plánu EU pro lesnictví {SEK(2006) 748} KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ V Bruselu dne 15.6.2006 KOM(2006) 302 v konečném znění SDĚLENÍ KOMISE RADĚ A EVROPSKÉMU PARLAMENTU o akčním plánu EU pro lesnictví {SEK(2006) 748} CS CS SDĚLENÍ KOMISE RADĚ

Více

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy

OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy Podklady na zasedání ZM dne: 23.04.2015 OSTATNÍ 20. Název materiálu: Farmářské trhy Předkládá: Mgr. Jana Svobodová Vypracoval: Mgr. Jana Svobodová Zúčastní se projednávání v ZM: Předložení materiálu uloženo:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Registrováno u Ministerstva kultury ČR, datum evidence 1.1.2013, evidenční číslo 4-068/2013; IČO: 00445215; číslo transparentního účtu: 2400386976/2010 Fio banka, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Pobočka

Více

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2010/2235(INI) 8. 2. 2011. o evropské bezpečnosti silničního provozu v letech 2011 2020 (2010/2235(INI))

NÁVRH ZPRÁVY. CS Jednotná v rozmanitosti CS 2010/2235(INI) 8. 2. 2011. o evropské bezpečnosti silničního provozu v letech 2011 2020 (2010/2235(INI)) EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro dopravu a cestovní ruch 8. 2. 2011 2010/2235(INI) NÁVRH ZPRÁVY o evropské bezpečnosti silničního provozu v letech 2011 2020 (2010/2235(INI)) Výbor pro dopravu a cestovní

Více

Informační centrum občanského sektoru Český Krumlov, o.s. 381 01 Český Krumlov tel./fax: 380 712 202 www.icos.krumlov.cz, www.css.krumlov.

Informační centrum občanského sektoru Český Krumlov, o.s. 381 01 Český Krumlov tel./fax: 380 712 202 www.icos.krumlov.cz, www.css.krumlov. Informační centrum občanského sektoru Český Krumlov, o.s. Náměstí Svornosti 2 e-mail: icos@krumlov.cz 381 01 Český Krumlov tel./fax: 380 712 202 www.icos.krumlov.cz, www.css.krumlov.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007

Více

1. Identifikační údaje

1. Identifikační údaje 1. Identifikační údaje Název vzdělávacího programu: ZŠ J.A. Komenského a MŠ Brno pro základní vzdělávání 2. verze Předkladatel: název školy ZŠ J.A. Komenského a MŠ Brno adresa školy náměstí Republiky 10,

Více

tento rok jsme uspořádali již 22. ročník pracovního veletrhu Career Days, největšího projektu AIESEC Česká republika.

tento rok jsme uspořádali již 22. ročník pracovního veletrhu Career Days, největšího projektu AIESEC Česká republika. Vážení a milí, tento rok jsme uspořádali již 22. ročník pracovního veletrhu Career Days, největšího projektu AIESEC Česká republika. Stejně jako v předchozích letech jsme se i letos zaměřili na zprostředkování

Více

zpráva o udržitelnosti shrnutí za rok 2011

zpráva o udržitelnosti shrnutí za rok 2011 zpráva o udržitelnosti shrnutí za rok 2011 Obsah 1 Poselství gen. ředitele 2 Budovy 4 Výrobky 6 Společnost 9 Další kroky Kdo jsme 3. 3. největší výrobce izolací na světě 30 30 výrobních závodů po celém

Více

Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA. Výroční zpráva za rok 2014

Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA. Výroční zpráva za rok 2014 Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA Vypracoval: Mgr. Alena Antoszyková, vedoucí oddělení sociálních služeb Datum: 18. března 2015 Obsah:

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Černošice

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Černošice Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Černošice Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 str. Petr Kropáč velitel Městské policie U nhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava - Odchyt volně pobíhajících

Více

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018

FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 0 FÓRUM UDRŽITELNÉHO ROZVOJE 2018 SPOLEČNĚ, SOUBĚŽNĚ, MIMOBĚŽNĚ? FORMY SPOLUPRÁCE PRO UDRŽITELNÝ ROZVOJ 4. prosince 2018 Michaela Chaloupková členka představenstva, leader udržitelného rozvoje Skupiny

Více

Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav

Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav Výroční zpráva Církevní speciální školy Diakonie ČCE Čáslav 2004 Chválu vzdejte Hospodinu, protože je dobrý, jeho milosrdenství je věčné. Amen. Vážení rodiče, vážení spolupracovníci, vážení přátelé, dovolte

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

Plán rozvoje organizace 2016-2018

Plán rozvoje organizace 2016-2018 Plán rozvoje organizace 2016-2018 Domov Alfreda Skeneho Pavlovice u Přerova, p. o. Mgr. Eva Machová, únor 2016 Obsah: 1. Analýza aktuálního stavu. 3 1.1 Charakteristika organizace. 3 1.2 Doplňková činnost..

Více

Politika řízení lidských zdrojů společnosti COM PLUS CZ a.s.

Politika řízení lidských zdrojů společnosti COM PLUS CZ a.s. Politika řízení lidských zdrojů společnosti COM PLUS CZ a.s. V návaznosti na kodexy společnosti COM PLUS CZ, a.s. (dále jen CP CZ) vyhlašuje představenstvo společnosti Politiku řízení lidských zdrojů společnosti

Více

Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb.

Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb. 1 Domov Jeřabina Pelhřimov, příspěvková organizace Sídlem: 393 01 Pelhřimov, U Elektrárny 1965 IČO: 00511676 Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb. 1 2 Kontakt a informace: tel.č.: 565

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 196/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 173 ze dne 14.03.2016 Akční plán pro rok 2016 Komunitního plánu rozvoje sociálních a návazných služeb na území Městské části Praha

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Třinec březen 2012 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Sídlo: Závodní 815, 739 61 Třinec Rok založení: 2000 Zakladatelé:

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby V souladu se zákonem 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů a vyhláškou č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona

Více

Výroční zpráva Volno, o. s. 2014

Výroční zpráva Volno, o. s. 2014 Výroční zpráva Volno, o. s. 2014 Poslání: Podpora pečující rodiny tak, aby dítě nebo osoba s postižením i nadále žila v rodině a zároveň byl umožněn důstojný život pečující osobě i celé rodině. Obsahem

Více

Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace.

Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace. TematickyBLOK0_eLear_UVODsoustredení610 Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace. 1.Úvod Integrovaná marketingová komunikace (dále též IMK), jak ji chápe American Association of

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-529/08-14. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-529/08-14. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-529/08-14 Adresa: Solná 8, 746 00 Opava Identifikátor: 600 004 210 IČ: 47 813 512 Místo inspekce:

Více

1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE

1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE NOVÁ INFORMAČNÍ A PR STRATEGIE 1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE 1. Analýza uplynulého období Informační strategie vychází z Jednacího řádu (JŘ), kde je stanovena povinnost

Více

Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010

Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Sdružení klubů neslyšících dětí a mládeže (SKNEDAM) VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Adresa : Holečkova 104/4, 150 00 Praha 5 e-mail: sknedam@volny.cz www.sknedam.cz OBSAH Úvod 3 Hlavní činnost 4 Celkové náklady a

Více

SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání

SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání SHRNUTÍ SUMMITU 2010 A RODIČOVSKÉ KONFERENCE Rodiče jako hlavní činitelé v katolickém vzdělávání Zpráva o úspěších a poučení z nedostatků Předseda stojí za rodiči J. Page, předseda CPIC Možná se sami sebe

Více

Výzkum ČSOB: Očekávání firem v indikativních oborech pivovarnictví a prodej piva

Výzkum ČSOB: Očekávání firem v indikativních oborech pivovarnictví a prodej piva Výzkum ČSOB: Očekávání firem v indikativních oborech pivovarnictví a prodej piva V Praze, listopad 2015 Zpracovatel: Datank s.r.o. ČSOB Index očekávání firem strana 1 z 10 Resumé V rámci pravidelného reprezentativního

Více

2. Charakteristika školy

2. Charakteristika školy 2. 2.1. Úplnost a velikost školy, příspěvková organizace je úplnou základní školou s 1. až 9. ročníkem, která poskytuje základní vzdělání dětem z Lipůvky, ale i z jiných spádových obcí (Svinošice, Milonice,

Více

Dopravní nehody zaviněné pod vlivem alkoholu v červnu 2007 a 2008 bez rozlišení účastníka silničního provozu

Dopravní nehody zaviněné pod vlivem alkoholu v červnu 2007 a 2008 bez rozlišení účastníka silničního provozu TISKOVÁ INFORMACE PRAHA (FÓRUM PSR, 30.07.2008) Dopravní nehody zaviněné pod vlivem alkoholu v červnu 2007 a 2008 bez rozlišení účastníka silničního provozu Celkové statistické údaje Červen je každoročně

Více

Vyhodnocení Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje za rok 2012

Vyhodnocení Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje za rok 2012 Vyhodnocení Plánu odpadového hospodářství Moravskoslezského kraje za rok 2012 Zpracovatel: Krajský úřad Moravskoslezského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Listopad 2013 1 1. Úvod Plán odpadového

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Domov pro seniory Velké Březno, příspěvková organizace Klášterní 2, 403 23 Velké Březno 1 OBSAH: 1) Úvodní slovo ředitele Domova 2) Základní identifikační údaje a. Způsob řízení

Více

Domovy pro seniory a Domovy pro osoby se zdravotním postižením, Sídliště 232, 451 56 Mašťov

Domovy pro seniory a Domovy pro osoby se zdravotním postižením, Sídliště 232, 451 56 Mašťov Popis realizace poskytování sociálních služeb Domovy pro seniory a Domovy pro osoby se zdravotním postižením, Sídliště 232, 451 56 Mašťov Poskytovaná sociální služba: Domovy pro seniory Posláním pobytové

Více

Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012

Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012 Monitorovací zpráva o plnění Akčního plánu Střednědobého plánu sociálních služeb a souvisejících aktivit pro Hlučínsko za rok 2012 Listopad 2012 OBECNÉ CÍLE Cíl 1: USILOVAT O DOSTATEČNOU INFORMOVANOST.

Více

PREZENTACE PRÁVNÍCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH NA ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY A SLOVENSKÉ REPUBLIKY

PREZENTACE PRÁVNÍCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH NA ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY A SLOVENSKÉ REPUBLIKY PREZENTACE PRÁVNÍCH SLUŽEB POSKYTOVANÝCH NA ÚZEMÍ ČESKÉ REPUBLIKY A SLOVENSKÉ REPUBLIKY O nás Advokátní kancelář Vozáb & Co. poskytuje právní služby klientům na území České republiky a Slovenské republiky

Více

Závěrečná zpráva. Bc. Simona Rykalová, Radim Szkatula, Jana Kavková

Závěrečná zpráva. Bc. Simona Rykalová, Radim Szkatula, Jana Kavková Závěrečná zpráva Projekt "S Kapou do práce" Registrační číslo projektu: CZ.1.04/2.1.01/D8.00001 Příjemce projektu: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Závodní 815, Třinec 739 61 Ředitelka společnosti:

Více

PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ

PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ MANUÁL PRO ŠKOLY PRVNÍ ROČNÍK 2015 WWW.VSICHNIZASTUL.CZ 1. ROČNÍK V minulém roce proběhl první ročník této úspěšné kampaně pod záštitou České asociace stolního tenisu (ČAST) a Českého olympijského výboru

Více

Husův kostel ve Vratimově

Husův kostel ve Vratimově Info PRO Vratimov (2014-9) Husův kostel ve Vratimově Město Vratimov nemá mnoho historických památek, a proto by bylo určitě dobré, vážit si toho mála, co nám generace našich předků přenechala. V naší obci

Více

2012 MAJITELÉ. 2012 NexLands effectivity s.r.o.

2012 MAJITELÉ. 2012 NexLands effectivity s.r.o. POSLÁNÍ &VIZE 2012 MAJITELÉ 2012 NexLands effectivity s.r.o. POSLÁNÍ &VIZE SPOLEČNOSTI NEXLANDS EFFECTIVITY S.R.O. 2012 MAJITELÉ 2 29 Vize přesně oznamuje, kam směřujete, a hodnoty popisují chování, které

Více

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016

Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Městská policie Lysá nad Labem Zastupitelstvo města Lysá n. L. dne 17. 02. 2016 Informativní zpráva o bezpečnostní situaci v Lysé nad Labem za rok 2015 Zpráva se předkládá z důvodu: Informativní zpráva

Více

*** Referenční dokument

*** Referenční dokument 1 Veřejná konzultace o povinnosti zaměstnavatele informovat zaměstnance o podmínkách pracovní smlouvy nebo pracovního poměru (tzv. směrnice o písemném prohlášení ) *** Referenční dokument Směrnice o písemném

Více

Nová strategie obchodní a investiční politiky

Nová strategie obchodní a investiční politiky Úvod Na exportu EU v současné době závisí přes 30 milionů pracovních míst a předpokládá se, že v budoucích 10-15 letech bude 90% růstu generováno za hranicemi EU, proto je potřeba navázat vztahy se třetími

Více

FINANČNÍ NÁSTROJE RODINNÉ POLITIKY AKTUÁLNÍ STAV

FINANČNÍ NÁSTROJE RODINNÉ POLITIKY AKTUÁLNÍ STAV FINANČNÍ NÁSTROJE RODINNÉ POLITIKY AKTUÁLNÍ STAV V této kapitole je uveden přehled a popis přímých finančních nástrojů rodinné politiky, které se dají zařadit do oblasti podpory rodiny. Tyto nástroje lze

Více

www.all4bands.cz www.facebook.com/all4bands objednavky@all4bands.cz

www.all4bands.cz www.facebook.com/all4bands objednavky@all4bands.cz www.all4bands.cz www.facebook.com/all4bands objednavky@all4bands.cz Rejstřík 01 ŽIJEME TVOJI HUDBOU Kontakt 02 O All 4 Bands 03 Nahrávání 04 Videoklipy 08 Booking 10 Propagace 12 Další služby 14 Pronájem

Více

OBSAH. Rádio efektivní médium. Rádio online médium. Rádio zvukové médium

OBSAH. Rádio efektivní médium. Rádio online médium. Rádio zvukové médium R Á D I O 2 0 1 5 OBSAH Rádio efektivní médium Rádio online médium Rádio zvukové médium RÁDIO EFEKTIVNÍ RÁDIO - médium masového zásahu 120,0 98,2 90,0 84,0 60,0 65,8 61,3 59,1 52,1 30,0 0,0 TV rozhlas

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. Kloknerova 26, 148 01 Praha 414

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. Kloknerova 26, 148 01 Praha 414 *MVCR29OS9J* MVCR29OS9J prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, 148 1 Praha 414 Č. j.: MV- 15257-1/PO-OKR-215 Počet listů:

Více

Koncepce dalšího rozvoje a fungování České televize jako televize veřejné služby

Koncepce dalšího rozvoje a fungování České televize jako televize veřejné služby Koncepce dalšího rozvoje a fungování České televize jako televize veřejné služby Postavení České televize v českém mediálním prostředí Česká televize jako veřejnoprávní instituce je součástí celkového

Více

Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí:

Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí: 1 Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí: Interaktivní divadelní bojovka PO STOPÁCH KARLA IV. Divadelní bojovka je zážitkový vzdělávací program pro školní kolektivy (3.

Více

Zápis z veřejného projednání v rámci tvorby Integrované strategie MAS Valašsko Horní Vsacko

Zápis z veřejného projednání v rámci tvorby Integrované strategie MAS Valašsko Horní Vsacko Zápis z veřejného projednání v rámci tvorby Integrované strategie MAS Valašsko Horní Vsacko Datum : Místo: 20.5.2014, 17:00-19:00 hod. Velké Karlovice, Hospoda U Valchářů Téma a cíl Veřejného projednání:

Více

VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku

VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku VÝCHOVNĚ PASTORAČ NÍ PROJEKT Domu Ignáce Stuchlého ve Fryštáku Mgr. Michael Martinek 1. CHARAKTERISTIKA Dům Ignáce Stuchlého (dále jen DIS) je pobytovým výchovně vzdělávacím zařízením pro mládež. Patří

Více