Návod na pou ívanie. Návod k pou ití. Práèka. Praèka PL 1061 TL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod na pou ívanie. Návod k pou ití. Práèka. Praèka PL 1061 TL"

Transkript

1 Návod k pou ití Návod na pou ívanie Praèka Práèka PL 1061 TL

2 2 OBSAH Bezpeènostní informace 2 Bezpeènostní pokyny 3 Popis spotøebièe 4 Jak spustit cyklus praní? 5 Denní pou ívání 5 Prací programy 6 Èi tìní a údr ba 7 Problémy pøi provozu 8 Prací prostøedky a pøísady 10 Technické údaje 10 Údaje o spotøebì 10 Instalace 11 Poznámky k ochranì ivotního prostøedí 12 Zmny vyhrazeny. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE Tento návod si peèlivì pøeètìte je tì pøed instalací spotøebièe a jeho prvním pou itím. Vırobce nezodpovídá za kody a zranìní zpùsobená nesprávnou instalací èi chybnım pou íváním. Návod k pou ití v dy uchovávejte spolu se spotøebièem pro jeho budoucí pou ití. Bezpeènost dìtí a posti enıch osob Upozornìní Hrozí nebezpeèí udu ení, úrazu nebo jinıch trvalıch následkù. Nedovolte, aby spotøebiè pou ívaly osoby, vèetnì dìtí, se zhor enımi fyzickımi a smyslovımi schopnostmi, sní enımi mentálními funkcemi nebo nedostatkem zku eností a znalostí. Takové osoby mohou spotøebiè pou ívat jen pod dozorem nebo vedením osob odpovìdnıch za jejich bezpeènost. Nenechte dìti hrát si se spotøebièem. V echny obaly uschovejte z dosahu dìtí. V echny prací prostøedky uschovejte z dosahu dìtí. Jsou-li dvíøka spotøebièe otevøená, nedovolte dìtem a domácím zvíøatùm, aby se k nìmu pøibli ovaly. Pokud je spotøebiè vybaven dìtskou bezpeènostní pojistkou, doporuèuje se ji aktivovat. V eobecné bezpeènostní informace Pøed èi tìním nebo údr bou spotøebiè v dy vypnìte a vytáhnìte sí ovou zástrèku ze zásuvky. Nemìòte technické parametry tohoto spotøebièe.

3 3 Dodr ujte maximální náplò 6 kg (viz èást Tabulka programù ). BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY Instalace Odstraòte v echny obaly nebo pøepravní rouby. Pøepravní rouby uschovejte. Pøi opìtovném stìhování spotøebièe je nutné zajistit buben. Po kozenı spotøebiè neinstalujte ani nepou ívejte. Neinstalujte nebo nepou ívejte spotøebiè tam, kde mù e teplota klesnout pod 0 C nebo kde je vystaven povìtrnostním podmínkám. Øiïte se pokyny k instalaci dodanımi spolu s tímto spotøebièem. Ujistìte se, e podlaha, na které instalujte spotøebiè, je plochá, stabilní, odolná proti teplu a èistá. Spotøebiè neinstalujte tam, kde nelze dvíøka spotøebièe plnì otevøít. Pøi pøemis ování spotøebièe buïte v dy opatrní, proto e je tì kı. V dy noste ochranné rukavice. Zkontrolujte, zda mezi spotøebièem a podlahou mù e proudit vzduch. Nastavte no ièky tak, aby mezi spotøebièem a kobercem byl po adovanı prostor. Pøipojení k elektrické síti Upozornìní Hrozí nebezpeèí po áru nebo úrazu elektrickım proudem. Spotøebiè musí bıt uzemnìn. Zkontrolujte, zda údaje o napájení na typovém títku souhlasí s parametry elektrické sítì. Pokud tomu tak není, obra te se na elektrikáøe. V dy pou ívejte správnì instalovanou sí ovou zásuvku s ochranou proti úrazu elektrickım proudem. Nepou ívejte rozboèovací zástrèky ani prodlu ovací kabely. Dbejte na to, abyste nepo kodili napájecí kabel a sí ovou zástrèku. Pro vımìnu napájecího kabelu se obra te na servisní støedisko nebo elektrikáøe. Sí ovou zástrèku zapojte do sí ové zásuvky a na konci instalace spotøebièe. Po instalaci musí zùstat sí ová zástrèka nadále dostupná. Neodpojujte spotøebiè ze zásuvky tahem za kabel. V dy tahejte za zástrèku. Nedotıkejte se napájecího kabelu èi sí ové zástrèky mokrıma rukama. Tento spotøebiè je v souladu s smìrnicemi EEC. Vodovodní pøípojka Dbejte na to, abyste hadice nepo kodili. Spotøebiè musí bıt pøipojen k vodovodnímu potrubí pomocí nové dodané soupravy hadic. Neinstalujte ji jednou pou itou soupravu hadic znovu. Pøed pøipojením spotøebièe k novım hadicím nebo k hadicím, které nebyly dlouho pou ívané, nechte vodu na nìkolik minut odtéct, dokud nebude èistá. Pøi prvním pou ití spotøebièe se ujistìte, e nedochází k únikùm vody. Pou ití spotøebièe Upozornìní Hrozí nebezpeèí poranìní, zásahu elektrickım proudem, po áru nebo po kození spotøebièe. Tento spotøebiè pou ívejte pouze v domácnosti. Øiïte se bezpeènostními pokyny uvedenımi na balení pracího prostøedku. Do spotøebièe, do jeho blízkosti nebo na spotøebiè neumís ujte hoølavé pøedmìty nebo pøedmìty obsahující hoølavé látky. Ujistìte se, e se v prádle nenachází ádné kovové pøedmìty. Pod spotøebiè nepokládejte nádoby na zachycení pøípadného úniku vody. Informace o vhodném pøíslu enství vám poskytne servisní støedisko. Èi tìní a údr ba Upozornìní Hrozí nebezpeèí poranìní nebo po kození spotøebièe.

4 4 K èi tìní spotøebièe nepou ívejte proud vody nebo páru. Vyèistìte spotøebiè vlhkım mìkkım hadrem. Pou ívejte pouze neutrální mycí prostøedky. Nepou ívejte prostøedky s drsnımi èásticemi, drátìnky, rozpou tìdla nebo kovové pøedmìty. Likvidace Upozornìní Hrozí nebezpeèí úrazu èi udu ení. POPIS SPOTØEBIÈE 1 2 Odpojte spotøebiè od elektrické sítì. Odøíznìte a vyhoïte sí ovı kabel. Odstraòte dveøní západku, abyste zabránili uvìznìní dìtí a domácích zvíøat ve spotøebièi. Obsluha Pro opravu spotøebièe kontaktujte servisní støedisko. Doporuèujeme pou ívat pouze originální náhradní díly. 1 Ovládací panel 2 Rukoje víka 3 Nastavitelné vyrovnávací no ky 3 Ovládací panel Voliè programù 2 Tlaèítka a jejich funkce 3 Kontrolky prùbìhu cyklu 4 Tlaèítko Start/Pauza

5 5 Pøihrádka dávkovaèe Avivá (neplòte nad symbol MAX) 2 Bìlící prostøedek lze pou ít u programù pro Bavlnu bez pøedpírky - 1/4 a 1 sklenici rozpu tìného bìlícího prostøedku (neplòte nad symbol MAX) 3 Praní 4 Pøedpírka 5 Pøeteèení avivá e nebo bìlícího prostøedku (pokud do lo k jejich pøeplnìní) JAK SPUSTIT CYKLUS PRANÍ? První pou ití Zkontrolujte, zda elektrické a vodovodní pøípojky vyhovují pokynùm k instalaci. Z bubnu vyjmìte polystyrénovou vlo ku a v echny dal í pøedmìty. DENNÍ POU ÍVÁNÍ Vlo te prádlo Otevøete víko praèky. Otevøete buben stisknutím zaji ovacího tlaèítka A: automa- A ticky se otevøou obì køídla dvíøek bubnu. Vlo te prádlo, zavøete buben a víko praèky. Upozornìní Pøed zavøením víka praèky zkontrolujte, zda je buben øádnì zavøenı : kdy jsou obì køídla dvíøek zavøená, je zaji ovací tlaèítko A vysunuté. Dávkování pracích prostøedkù Nasypte pøíslu né mno ství prá kového pracího prostøedku do komory pro praní a, pokud jste zvolili funkci pøedpírka, také Spus te první cyklus praní pøi 90 C bez jakéhokoli prádla, ale s pracím prostøedkem, aby se vyèistila nádr na vodu. do komory pro pøedpírku. V pøípadì potøeby nalijte avivá do komory a bìlicí prostøedek do komory (dostupné u programù pro Bavlnu bez pøedpírky). Volba po adovaného programu Otoète volièem programu na po adovanı program. Tlaèítko "Start/Pauza" zelenì bliká. Otoèíte-li v prùbìhu cyklu volièem programù na jinı program, praèka nebude na tento novì zvolenı program reagovat. Tlaèítko "Start/Pauza" bliká nìkolik sekund èervenì. Volba rychlosti odstøeïování Chcete-li prádlo odstøedit pøi jiné rychlosti, ne jsou otáèky zvolené spotøebièem, stisknutím tlaèítka Volby rychlosti odstøeïování tuto rychlost zmìòte. Mù ete také zvolit funkci Zastavení máchání nebo Bez odstøedìní.

6 6 Maximální rychlosti odstøeïování viz Prací programy. Zastavení máchání Jestli e zvolíte tuto funkci, spotøebiè nevypustí vodu z posledního máchání, aby se prádlo nezmaèkalo. Bez odstøeïování Po volbì této mo nosti jsou v echny fáze odstøeïování zru eny a nahrazeny odèerpáním vody, aby se prádlo nezmaèkalo. Doporuèeno pro velmi jemné prádlo. Pokud jste zvolili funkci Zastavení máchá, je na konci programu nutné pro ní ukonèení cyklu a vypu tìní vody zvolit pronebo Vypou tìní gram Odstøedìní. : svítí, kdy spotøebiè provádí Kontrolka prací cyklus. se rozsvítí, kdy spotøebiè Kontrolka provádí fázi máchání nebo odstøeïování. se rozsvítí na konci pracího Kontrolka cyklu. Pøeru ení programu Volba funkcí Rùzné funkce se volí po volbì programu a pøed stisknutím tlaèítka "Start/Pauza" (viz "Tabulka programù"). Stisknìte po adované tlaèítko (tlaèítka): pøíslu ná kontrolka se rozsvítí. Dal ím stisknutím kontrolky zhasnou. Jestli e nìkterá z funkcí není sluèitelná se zvolenım programem, tlaèítko bliká èervenì. "Start/Pauza" Funkce "Pøedpírka" Pøidání prádla v prùbìhu prvních 10 minut : po dostisknìte tlaèítko Start/Pauza bu pozastavení praèky bude pøíslu ná kontrolka zelenì blikat. Otevøení víka je mo né a za pøibli nì 2 minuty po zastavení praèky. Chcete-li, aby program pokraèoval, zno. vu stisknìte tlaèítko Start/Pauza Zmìna probíhajícího programu Pøed provedením jakékoli zmìny probíhajícího programu je nutné pozastavit praèku. Jestlistisknutím tlaèítka Start/Pauza e zmìna není mo ná, tlaèítko Start/Paubliká nìkolik sekund èervenì. Chceza te-li i pøesto zmìnit program, je nutné zru it právì probíhající program (viz ní e). Zru ení programu Jestli e si pøejete zru it program, otoète vo. lièem programù do polohy Stop Konec programu Spotøebiè spustí pøedpírku na max. 30 C. Funkce Extra krátkı Doba praní bude zkrácena v závislosti na vybraném programu. Funkce Úspornı Tato volba umo òuje zvolit program s ni í teplotou, kterı je úèinnı jako prací program s vy í teplotou. Praèka se automaticky vypne, tlaèítko zhasne a rozsvítí se kon Start/Pauza trolka Konec cyklu. Otevøení víka je mo né a za pøibli nì 2 minuty po zastavení praèky. Otoète volièem programu do polo. Vyjmìte prádlo. Vytáhnìte hy Stop zástrèku ze zásuvky a zavøete kohoutek pøívodu vody. Pohotovostní re im: po dokonèení programu dojde po nìkolika minutách k zapnutí systému pro úsporu energie a kontrolky se rozsvítí. Stisknutím jakéhokoliv tlaèítka se spotøebiè pøepne z úsporného energetického re imu. Spu tìní programu Stisknutím tlaèítka Start/Pauza spustíte zvolenı cyklus. Pøíslu ná kontrolka se rozsvítí zelenì. Je normální, e voliè programù zùstává po celı cyklus nehybnı. Svítí kontrolka odpovídající aktuálnímu cyklu. PRACÍ PROGRAMY Program / Druh prádla 1): Bavlna (90 30 ) bílá nebo barevná, napø. zneèi tìné pracovní odìvy, lo ní povleèení, stolní prádlo, spodní prádlo, ruèníky. Max. rychlost odstøeïování: 1000 ot/min Náplò 6 kg Dostupné funkce Zastavení máchání, Bez odstøedìní, Pøedpírka, Extra krátkı2), Úspornı 3)

7 7 Program / Druh prádla Náplò Dostupné funkce Syntetické (60 30 ): tkaniny ze syntetickıch vláken, spodní prádlo, barevné tkaniny, ne ehlivé ko ile, blùzy. Max. rychlost odstøeïování: 900 ot/min Jemné (40 30 ): pro v echny jemné tkaniny, napø. záclony. Max. rychlost odstøeïování: 700 ot/min Vlna (30 studená) : velmi jemné kusy prádla s visaèkou prát ruènì a kusy, které je mo né prát v praèce. Max. rychlost odstøeïování: 1000 ot/min Máchání: s tímto programem lze vymáchat prádlo prané v ruce. Max. rychlost odstøeïování: 1000 ot/min Vypou tìní: Provede prázdnı cyklus po funkci Zastavení máchání. 3 kg Zastavení máchání, Bez odstøedìní, Pøedpírka, Extra krátkı 2), Úspornı 3) 3 kg Zastavení máchání, Bez odstøedìní, Pøedpírka, Extra krátkı 1,0 kg Zastavení máchání, Bez odstøedìní 6 kg Zastavení máchání, Bez odstøedìní 6 kg Odstøedìní: odstøeïovací cyklus od kg do 1000 ot/min po funkci Zastavení máchání. 1) Standardní programy s hodnotami spotøeby uvedenımi na energetickém títku na základì smìrnice 1061/2010 odpovídají programy ECO 60 C a ECO 40 C standardnímu 60 C programu pro bavlnu a standardnímu 40 C programu pro bavlnu. Jedná se o nejúspornìj í programy ve smyslu kombinované spotøeby energie a vody pøi praní bì nì zneèi tìného bavlnìného prádla. Teplota vody prací fáze se mù e li it od teploty uvedené pro zvolenı program. 2) Nelze navolit spolu s funkcí Úspornı. 3) Je k dispozici u programù, jejich teplota praní je 40 C a vy í. ÈI TÌNÍ A ÚDR BA Pøed èi tìním odpojte praèku od sítì. Odstranìní vodního kamene z praèky Pro odstranìní vodního kamene z praèky pou ívejte vhodnı nekorozívní prostøedek urèenı pro praèky. Dodr ujte doporuèené dávkování a intervaly odstraòování vodního kamene, uvedené na títku vırobku. Vnìj í povrch Vnìj í povrch praèky umıvejte teplou vodou s èisticím prostøedkem. Nikdy nepou ívejte alkohol, rozpou tìdla nebo podobné prostøedky. Pøihrádka dávkovaèe Pøi èi tìní postupujte následujícím zpùsobem: Vypou tìcí filtr Pravidelnì èistìte vypou tìcí filtr, kterı se nachází v dolní èásti bubnu:

8 CLACK CLACK Filtry pøívodu vody Pøi èi tìní postupujte následujícím zpùsobem: PROBLÉMY PØI PROVOZU Tento spotøebiè byl pøed opu tìním vırobního závodu mnohokrát kontrolován. Pokud v ak pøesto zjistíte chybnou funkci, nejprve Problémy Spotøebiè se nespou tí nebo se neplní vodou: Spotøebiè se napou tí vodou, ale hned ji vypou tí: Opatøení na ochranu pøed mrazem Jestli e je spotøebiè vystaven teplotám ni ím ne 0 C, musí bıt provedena následující bezpeènostní opatøení: Zavøete vodovodní kohout a odpojte pøívodní hadici. Vlo te konec této hadice a vypou tìcí hadice do nádoby postavené na podlaze. Zvolte program vypou tìní a nechejte jej bì et a do konce cyklu. Otoèením volièe programu do polohy "Stop" odpojte praèku od elektrické sítì. Vytáhnìte zástrèku ze zásuvky. Vra te pøívodní a vypou tìcí hadici na místo. Takto se vypustí voda zbıvající v hadicích a zabrání se tvorbì ledu, kterı by po kodil praèku. Pøed opìtovnım zapnutím praèky zajistìte, aby byla instalována v místì, kde teplota neklesne pod bod mrazu. POZN! Tento spotøebiè je urèen k pou ití pøi normálních vnitøních teplotách. Vırobce není odpovìdnı za kody zpùsobené mrazem. se øiïte ní e uvedenımi radami, a teprve pak zavolejte servis. Pøíèiny spotøebiè není správnì zapojenı do zásuvky, elektrická instalace nefunguje, do lo k vıpadku napájení, víko spotøebièe a dvíøka bubnu nejsou správnì zavøená, nebyl správnì zvolen pøíkaz ke spu tìní programu, byl odpojen pøívod vody, byl zavøen vodovodní kohoutek, filtry pøívodní hadice jsou zanesené (viz Èi tìní a údr ba ). vypou tìcí oblouk ve tvaru U je uchycen pøíli nízko (viz èást Instalace ).

9 9 Problémy Spotøebiè neprovádí máchání nebo se nevypou tí: Spotøebiè neodstøeïuje: Okolo spotøebièe je voda: Neuspokojivé vısledky praní: Spotøebiè vibruje, je hluènı: Prací cyklus je pøíli dlouhı: Spotøebiè se bìhem pracího cyklu zastavuje: Víko nejde na konci cyklu otevøít: Pøi naplnìní pøihrádky dávkovaèe steèe avivá rovnou do bubnu: Tlaèítko Start/Pauza 1) bliká èervenì 2) : Pøíèiny vypou tìcí hadice je ucpaná nebo pøehnutá, vypou tìcí filtry je ucpanı (viz Èi tìní a údr ba ), zareagoval detektor nevyvá eného rozlo ení prádla: prádlo je v bubnu rozlo eno nerovnomìrnì, byl zvolen program Vypou tìní, Noèní klid nebo Zastavení máchání, nevhodná vı ka vypou tìcího oblouku tvaru U. problém s vyvá ením náplnì prádla: pøidejte více prádla nebo prádlo v bubnu ruènì rozlo te. pøíli né mno ství pracího prostøedku zpùsobilo pøeteèení pìny, pou itı prací prostøedek není vhodnı pro praní v praèce, vypou tìcí oblouk tvaru U není správnì uchycen, pøívodní hadice netìsní. pou itı prací prostøedek není vhodnı pro praní v praèce, v bubnu je pøíli mnoho prádla, zvolenı prací cyklus je nevhodnı, málo pracího prostøedku. ze spotøebièe nebyl odstranìn v echen obalovı materiál (viz èást Instalace ), spotøebiè nestojí rovnì a je nevyvá enı (viz èást Instalace ), spotøebiè je pøíli blízko stìny nebo nábytku, prádlo je nerovnomìrnì rozprostøeno v bubnu, pøíli málo prádla, spotøebiè je v zábìhu, hluk èasem zmizí. filtry pøívodní hadice jsou zanesené (viz Èi tìní a údr ba ), byla pøeru ena dodávka elektrického proudu nebo vody, zareagoval detektor pøehøívání motoru, teplota pøívodu vody je ni í ne obvykle, zareagoval bezpeènostní systém detekce pìny (pøíli mnoho pracího prostøedku) a praèka zaèala vypou tìt pìnu, zareagoval detektor nevyvá eného rozlo ení prádla: byla pøidána dal í fáze, aby do lo k rovnomìrnìj ímu rozlo ení prádla v bubnu. poruchy dodávky vody nebo elektrického proudu, zvolili jste funkci Zastavení máchání, dvíøka bubnu jsou otevøená. teplota v bubnu je pøíli vysoká, víko se odblokuje jednu a dvì minuty po skonèení cyklu. pøekroèili jste znaèku MAX. víko není správnì zavøené, vypou tìcí filtr je neprùchodnı, vypou tìcí hadice je ucpaná nebo pøehnutá, vypou tìcí hadice je uchycena pøíli vysoko (viz èást Instalace ), vypou tìcí èerpadlo je zablokované, pøívod vody je ucpanı, vodovodní kohoutek je uzavøenı, pøívod vody byl odpojen. 1) U nìkterıch modelù mù e znít zvukovı signál 2) Po odstranìní v ech problémù znovu spus te pøeru enı program stisknutím tlaèítka Start/Pauza.

10 10 PRACÍ PROSTØEDKY A PØÍSADY TECHNICKÉ ÚDAJE ROZMÌRY SÍ OVÉ NAPÌTÍ/KMITOÈET CELKOVİ PØÍKON TLAK VODY Vı ka íøka Hloubka Minimální Maximální Pou ívejte pouze prací prostøedky a pøísady urèené k pou ití v praèkách. Nedoporuèujeme míchání rùznıch druhù pracích prostøedkù. Mù e to mít patné úèinky na praní prádla. Pro prá kové prací prostøedky nejsou ádná omezení. U pracích programù s nízkımi teplotami pou ívejte tekuté prací prostøedky. Tekuté prací prostøedky se nesmí pou ívat, byla-li zvolena pøedpírka. U cyklù bez pøedpírky nalijte tekutı prací prostøedek pøímo do bubnu nebo pou ijte speciální dávkovaè (dodávanı vırobcem pracího prostøedku). Prací prostøedky v tabletách nebo v dávkách musí bıt vlo eny do oddílu pro prací prostøedek v pøihrádce dávkovaèe va eho spotøebièe. 850 mm 400 mm 600 mm 230 V / 50 Hz 2300 W 0,05 MPa (0,5 baru) 0,8 MPa (8 barù) Vodovodní pøípojka Typ 20/27 ÚDAJE O SPOTØEBÌ Údaje v této tabulce jsou pøibli né. Údaje se mohou mìnit vlivem rùznıch pøíèin: mno ství a typ prádla, teplota vody a prostøedí. Programy Náplò (kg) Spotøeba energie (kwh) Spotøeba vody (litry) Pøibli ná délka programu (minuty) Zbytková vlhkost (%) 1) Bavlna 60 C Bavlna 40 C Syntetika 40 C Jemné 40 C Vlna/Ruèní praní 30 C Standardní programy pro bavlnu Standardní 60 C program pro bavlnu Standardní 60 C program pro bavlnu Standardní 40 C program pro bavlnu 1) Na konci odstøeïovací fáze. Re im vypnuto (W) Re im zapnuto (W)

11 11 INSTALACE Pøed prvním pou itím odstraòte v echny ochranné pøepravní obaly. Uschovejte si je pro pøípad potøeby pøi pøí tí pøepravì. Pøeprava nezaji tìného spotøebièe mù e po kodit vnitøní souèásti a zpùsobit úniky a poruchy funkce. Spotøebiè mù e bıt také po kozen nárazem. Vybalení 1 2 Pøepravní rouby si uschovejte pro pøípad pøesunu spotøebièe. Pøívod vody D Za úèelem instalace spotøebièe ve stejné vı ce jako sousedící kusy nábytku uøíznìte tyto plastové èásti. 90 O Odstranìní transportních roubù A B 2 B C D A 1 B Je-li to nezbytné, pøemístìte pøívodní hadici ve smìru znázornìném na obrázku. Povolte pojistnou matici pøívodní hadice a umístìte pøívodní hadici dolù, jak je nakresleno na obrázku. Znovu utáhnìte pojistnou matici a zkontrolujte, jestli neprosakuje voda. Otevøete kohoutek pøívodu vody. Zkontrolujte, zda nedochází k únikùm vody. Pøívodní hadici nelze prodlu ovat. Jestli e je pøíli krátká, obra te se na autorizovanı servis. 1 2

12 12 Vypou tìní Na vypou tìcí hadici nasaïte oblouk ve tvaru U. Tuto sestavu umístìte v místì pøipojení na vypou tìcí potrubí (nebo do vılevky) ve vı ce mezi 70 a 100 cm. Zajistìte bezpeèné pøipevnìní. Na konci min 70 cm max 100 cm vypou tìcí hadice musí bıt umo nìn pøístup vzduchu, aby bylo vylouèeno nebezpeèí nasávání kapaliny. Vypou tìcí hadice nesmí bıt nikdy natahována a prodlu ována. Jestli e je pøíli krátká, obra te se na servis. Pøipojení k elektrické síti Tato praèka smí bıt pøipojena pouze k jednofázovému napìtí 230 V. Zkontrolujte dimenzování pojistky: 10 A pro 230 V. Tento spotøebiè nesmí bıt pøipojen pomocí prodlu ovací òùry nebo rozboèky. Zkontrolujte, zda je zásuvka uzemnìna a zda je uzemnìní provedeno podle platnıch pøedpisù. Umístìní Praèku postavte na rovnı a tvrdı povrch ve vìtraném místì. Dbejte na to, aby se praèka nedotıkala stìny nebo nábytku. Pøesné vyvá ení praèky vodováhou omezuje vibrace a hluk a zabraòuje posunùm praèky pøi praní. POZNÁMKY K OCHRANÌ IVOTNÍHO PROSTØEDÍ Symbol na vırobku nebo jeho balení udává, e tento vırobek nepatøí do domácího odpadu. Je nutné odvézt ho do sbìrného místa pro recyklaci elektrického a elektronického zaøízení. Zaji tìním správné likvidace tohoto vırobku pomù ete zabránit negativním dùsledkùm pro ivotní prostøedí a lidské zdraví, které by jinak byly zpùsobeny nevhodnou likvidací tohoto vırobku. Podrobnìj í informace o recyklaci tohoto vırobku zjistíte u pøíslu ného místního úøadu, slu by pro likvidaci domovního odpadu nebo v obchodì, kde jste vırobek zakoupili. Likvidace spotøebièe V echny materiály opatøené symbolem jsou recyklovatelné. Odvezte je do sbìrného dvora (bli í informace zjistíte na místním úøadì), aby mohly bıt shromá dìny a recyklovány. Pøi likvidaci spotøebièe odstraòte v echny èásti, které by mohly bıt nebezpeèné pro ostatní: odøíznìte napájecí òùru na dolní èásti spotøebièe. Ochrana ivotního prostøedí Dodr ujte následující doporuèení, u etøíte tak vodu i energii a pøispìjete k ochranì ivotního prostøedí: pokud je to mo né, vyu ívejte plnou kapacitu praèky a vyhıbejte se èásteènému naplnìní. Programy s pøedpírkou a namáèením pou ívejte pouze pro silnì za pinìné prádlo. Pou ívejte takové mno ství pracího prostøedku, které odpovídá tvrdosti vody, velikosti náplnì prádla a stupni jeho zneèi tìní.

13 13 OBSAH Bezpeènostné informácie 13 Bezpeènostné pokyny 14 Popis vırobku 15 Ako spusti cyklus prania? 16 Ka dodenné pou ívanie 16 Pracie programy 18 O etrovanie a èistenie 18 Problémy poèas prevádzky 20 Pracie a prídavné prostriedky 21 Technické charakteristiky 21 Spotreba 21 In talácia 22 Ochrana ivotného prostredia 23 Vyhradzujeme si právo na zmeny bez predchádzajúceho upozornenia. BEZPEÈNOSTNÉ INFORMÁCIE Pred in taláciou a pou ívaním spotrebièa si pozorne preèítajte prilo enı návod na pou ívanie. Vırobca nie je zodpovednı za kody a zranenia spôsobené nesprávnou in taláciou a pou ívaním. Návod na pou ívanie uchovávajte v dy v blízkosti spotrebièa, aby ste doò mohli v budúcnosti nahliadnu. Bezpeènos detí a zranite¾nıch osôb Varovanie Nebezpeèenstvo udusenia, poranenia alebo trvalého postihnutia. Tento spotrebiè nesmú pou íva osoby (vrátane detí) so zní enou fyzickou, zmyslovou alebo mentálnou spôsobilos ou ani osoby s nedostatoènımi skúsenos ami alebo znalos ami. Tieto osoby musia by pod doh¾adom osoby zodpovednej za ich bezpeènos, alebo ich táto osoba musí pouèi o správnom pou ívaní spotrebièa. Nedovo¾te, aby sa deti hrali so spotrebièom. Obaly uschovajte mimo dosahu detí. V etky pracie prostriedky uschovajte mimo dosahu detí. Keï sú dvierka spotrebièa otvorené, nedovo¾te de om ani domácim zvieratám, aby sa k nemu priblí ili. Ak má spotrebiè detskú poistku, odporúèame, aby ste ju zapli. V eobecné bezpeènostné pokyny Pred vykonávaním údr by spotrebiè vypnite a vytiahnite jeho zástrèku zo sie ovej zásuvky. Nemeòte technické charakteristiky tohto spotrebièa.

14 14 Dodr iavajte maximálny povolenı objem náplne 6 kg (pozrite si kapitolu Tabu¾ka programov ). BEZPEÈNOSTNÉ POKYNY In talácia Odstráòte v etky obaly a prepravné prvky. Prepravné prvky uschovajte. Keï budete spotrebiè znova presúva, musíte zablokova bubon. Po kodenı spotrebiè nein talujte ani nepou ívajte. Spotrebiè nein talujte ani nepou ívajte na miestach, kde je teplota ni ia ako 0 C alebo kde je spotrebiè vystavenı poveternostnım vplyvom. Dodr iavajte pokyny na in taláciu dodané so spotrebièom. Dbajte na to, aby bol povrch, kde in talujete spotrebiè, rovnı, stabilnı, teplovzdornı a èistı. Spotrebiè nein talujte tam, kde dvierka spotrebièa nemo no úplne otvori. Pri premiestòovaní spotrebièa buïte v dy opatrní, preto e je a kı. V dy pou ívajte bezpeènostné rukavice. Zabezpeète prúdenie vzduchu medzi spotrebièom a podlahou. Pomocou no ièiek nastavte potrebnı priestor medzi spotrebièom a kobercom. Zapojenie do elektrickej siete Varovanie Nebezpeèenstvo po iaru a zásahu elektrickım prúdom. Spotrebiè musí by uzemnenı. Uistite sa, e elektrické údaje uvedené na typovom títku spotrebièa zodpovedajú parametrom elektrickej siete. Ak nie, kontaktujte elektrikára. V dy pou ívajte správne in talovanú uzemnenú zásuvku. Nepou ívajte adaptéry, rozdvojky ani predl ovacie prívodné káble. Uistite sa, e zástrèka a prívodnı elektrickı kábel nie sú po kodené. Ak chcete vymeni prívodnı elektrickı kábel, kontaktujte servis alebo elektrikára. Zástrèku zapojte do zásuvky a na konci in talácie. Uistite sa, e je napájací elektrickı kábel po in talácii prístupnı. Pri odpájaní spotrebièa od elektrickej siete ne ahajte za prívodnı kábel. V dy ahajte za zástrèku. Nedotıkajte sa elektrického napájacieho kábla ani jeho zástrèky mokrımi rukami. Tento spotrebiè vyhovuje nasledujúcim smerniciam EHS. Pripojenie do vodovodného potrubia Uistite sa, e hadice na vodu nie sú po kodené. Spotrebiè treba zapoji do vodovodnej siete pomocou novej dodanej súpravy hadíc. Staré súpravy hadíc sa nesmú opätovne pou i. Pred pripojením spotrebièa k novému potrubiu alebo potrubiu, ktoré sa dlho nepou ívalo, nechajte vodu tiec, a kım nebude èistá. Pri prvom pou ití spotrebièa skontrolujte, èi nikde neuniká voda. Pou ívanie Varovanie Hrozí nebezpeèenstvo zranenia, úrazu elektrickım prúdom, po iaru, popálenín alebo po kodenia spotrebièa. Tento spotrebiè pou ívajte iba v domácom prostredí. Dodr iavajte bezpeènostné pokyny na obale pracieho prostriedku. Hor¾avé látky ani predmety, ktoré sú nasiaknuté hor¾avımi látkami, neklaïte do spotrebièa, do jeho blízkosti ani naò. Uistite sa, e ste z odevov odstránili v etky kovové predmety. Pod spotrebiè nedávajte nádobu na zachytávanie unikajúcej vody. Informácie o povolenom príslu enstve vám poskytne servisné stredisko. O etrovanie a èistenie Varovanie Hrozí nebezpeèenstvo zranenia alebo po kodenia spotrebièa.

15 15 Na èistenie spotrebièa nepou ívajte prúd vody ani paru. Spotrebiè vyèistite vlhkou mäkkou handrièkou. Pou ívajte iba neutrálne saponáty. Nepou ívajte abrazívne prostriedky, drôtenky, rozpú adlá ani kovové predmety. Likvidácia Varovanie Nebezpeèenstvo poranenia alebo udusenia. POPIS VİROBKU 1 2 Spotrebiè odpojte od elektrickej siete. Odre te elektrickı kábel a zlikvidujte ho. Odstráòte západku dvierok, aby ste zabránili uviaznutiu detí a domácich zvierat v spotrebièi. Servis V prípade potreby opravy sa obrá te na servisné stredisko. Odporúèame, aby ste pou ívali iba originálne náhradné diely. 1 Ovládací panel 2 Rukovä veka 3 Nastavite¾né no ièky 3 Ovládací panel Voliè programov 2 Tlaèidlá a ich funkcie 3 Ukazovatele priebehu cyklu 4 Tlaèidlo tart/prestávka

16 16 Zásobník Avivá ny prostriedok (hladina nesmie presahova symbol MAX) 2 Bielidlo mô ete pou i pri programoch pre bavlnu bez predpierania - 1/4 a 1 pohár rozpusteného bielidla (hladina nesmie presahova symbol MAX) 3 Pranie 4 Predpieranie 5 Preteèene avivá e a bielidla (pri nadmernom dávkovaní) AKO SPUSTI CYKLUS PRANIA? Prvé pou itie Zabezpeète, aby elektrické a vodovodné prípojky zodpovedali pokynom na in taláciu. Odstráòte vlo ku z polystyrénu a v etky ostatné predmety v bubne. KA DODENNÉ POU ÍVANIE Vlo te bielizeò Otvorte veko spotrebièa. Otvorte bubon stlaèením blokovacieho tlaèidla A: Auto- A maticky sa otvoria dve poistky. Vlo te bielizeò, zavrite bubon a veko práèky. Varovanie Pred zavretím veka práèky sa uistite, e bubon je riadne zavretı : Keï sú zavreté obe poistky, blokovacie tlaèidlo A je uvo¾nené. Dávkovanie pracích prostriedkov Do priehradky na hlavné pranie a predpieranie (ak ste zvolili vo¾bu predpieranie ) pridajte správne mno stvo pracieho prostriedku. Avivá nalejte do priehradky Spustite prvı cyklus prania pri 90 C. Do práèky nevkladajte bielizeò, pou ite iba prací prostriedok na vyèistenie zásobníka vody. a v prípade potreby bielidlo do priehradky (pri programoch pre bavlnu bez predpierania). Nastavenie programu Voliè programu nastavte na po adovanı program. Tlaèidlo " tart/pauza" bliká zelenou farbou. Ak voliè programov poèas prebiehajúceho cyklu otoèíte do polohy iného programu, spotrebiè nespustí novo nastavenı program. Na tlaèidle " tart/pauza" bude nieko¾ko sekúnd blika èervená kontrolka. Vıber rıchlosti odstreïovania Stlaèením tlaèidla Odstreïovanie mô ete zmeni rıchlos odstreïovania, ak chcete, aby sa bielizeò odstredila pri inej rıchlosti, ako je rıchlos urèená spotrebièom. Mô ete tie zvoli funkciu Plákanie stop alebo Bez odstreïovania. Podrobnej ie informácie o maximálnej rıchlosti nájdete v èasti Pracie programy.

17 17 Plákanie stop Nastavením tejto volite¾nej funkcie sa voda z posledného plákania neodèerpá, aby nedo lo k pokrèeniu bielizne. Bez odstreïovania Nastavením tejto volite¾nej funkcie sa z programu vypustia v etky fázy odstreïovania, práèka vodu iba odèerpá, aby sa predi lo pokrèeniu bielizne. Odporúèa sa pre mimoriadne jemnú bielizeò., Ak ste nastavili funkciu Plákanie stop po skonèení programu musíte nastavi proalebo Odèerpagram Odstreïovanie nie, èím ukonèíte cyklus a vypustíte vodu. Vıber volite¾nıch funkcií Rôzne volite¾né funkcie musíte nastavi po vo¾be programu, ale pred stlaèením tlaèidla (pozrite "Programovú ta" tart/pauza" bu¾ku"). Stlaète po adované tlaèidlo (tlaèidlá): rozsvietia sa príslu né kontrolky. Po opätovnom stlaèení kontrolky zhasnú. Ak niektorá z volite¾nıch funkcií nie je kompatibilná so zvolenım programom, na tlaèidle " zaène blika èervená kontrolka. " Volite¾ná funkcia "Predpieranie" Spotrebiè vykonáva predpieranie pri max. teplote 30 C. Volite¾ná funkcia Superrıchly Doba prania sa zní i v závislosti od zvoleného programu. Volite¾ná funkcia Úspornı Táto volite¾ná funkcia umo òuje nastavi program s ni ou teplotou, úèinnos ktorého je rovnaká ako pri programe s vy ou teplotou. tart programu Stlaèením tlaèidla Start/Prestávka spustíte cyklus. Rozsvieti sa príslu nı zelenı ukazovate¾. Je normálne, ak sa voliè pro- gramu poèas cyklu nebude pohybova. Rozsvieti sa ukazovate¾, ktorá zodpovedá aktuálnej fáze prania. : svieti, keï spotresvetelnı ukazovate¾ biè vykonáva cyklus prania. svieti, keï spotrebiè vyukazovate¾ konáva fázu plákania alebo odstreïovania. svieti po skonèení cyklu praukazovate¾ nia. Preru enie programu Pridávanie bielizne poèas prvıch 10 minút : kım bude Stlaète tlaèidlo tart/pauza èinnos práèky preru ená, bude blika príslu ná zelená kontrolka. Veko mo no otvori do 2 minút po zastavení práèky. Program bude pokraèova po opätovnom stlaèení. tlaèidla tart/pauza Zmeny poèas prebiehajúceho programu Ak chcete zmeni prebiehajúci program, musíte najskôr preru i èinnos práèky stla. Ak nie je èením tlaèidla tart/pauza mo ná úprava, na tlaèidle tart/pauza bude nieko¾ko sekúnd blika èervená kontrolka. Ak stále chcete zmeni program, musíte prebiehajúci program zru i (pozri ni ie). Zru enie programu Ak chcete program zru i, otoète voliè pro. gramov do polohy Stop Koniec programu Prací program skonèí automaticky, kontrolka tlaèidla tart/pauza zhasne a roz. Veko svieti sa kontrolka Koniec cyklu mo no otvori do 2 minút po zastavení práèky. Otoète koliesko volièa programu do. Vyberte bielizeò. Odpojte polohy Stop spotrebiè od elektrickej siete a zatvorte vodovodnı ventil. Pohotovostnı re im: nieko¾ko minút po dokonèení programu sa aktivuje systém na úsporu energie a rozsvietia sa kontrolky prevádzky. Stlaèením ¾ubovo¾ného tlaèidla práèky sa úspornı re im zru í.

18 18 PRACIE PROGRAMY Program/Typ prania Náplò Dostupné volite¾né funkcie Bavlna (90-30 ) 1) : Biela alebo farebná bielizeò, napr. be ne zneèistenı pracovnı odev, poste¾ná bielizeò, obrusy, spodná bielizeò, uteráky. Maximálna rıchlos odstreïovania: 1000 ot./ min. Syntetika (60 30 ): Syntetické materiály, spodná bielizeò, farebné materiály, nekrèivé ko ele a blúzky. Maximálna rıchlos odstreïovania: 900 ot./ min. Jemná bielizeò (40 30 ): Pre v etky jemné materiály, napríklad záclony. Maximálna rıchlos odstreïovania: 700 ot./ min. Vlna (30 - studená voda): Ve¾mi jemné materiály s oznaèením pra ruène. Maximálna rıchlos odstreïovania: 1000 ot./ min. Plákania: Pri tomto programe mo no pláka ruène vypranú bielizeò. Maximálna rıchlos odstreïovania: 1000 ot./ min. Odèerpanie: Spustí cyklus odèerpania vody po programe s volite¾nou funkciou Plákanie stop. 6 kg Plákanie stop, Bez odstreïovania, Predpieranie, Superrıchly 2), Úspornı 3) 3 kg Plákanie stop, Bez odstreïovania, Predpieranie, Superrıchly 2), Úspornı 3) 3 kg Plákanie stop, Bez odstreïovania, Predpieranie, Superrıchly 1,0 kg Plákanie stop, Bez odstreïovania 6 kg Plákanie stop, Bez odstreïovania Odstreïovanie: Cyklus odstreïovania 6 kg od 700 do 1000 po programe s funkciou Plákanie stop. 1) tandardné programy pre hodnoty spotreby pod¾a títku energetickej úèinnosti Pod¾a smernice 1061/2010, programy Bavlna 60 C s volite¾nou funkciou Úspornı a Bavlna 40 C s volite¾nou funkciou Úspornı zodpovedajú programom tandardnı program bavlna 60 C a tandardnı program bavlna 40 C. Sú to najúèinnej ie programy vhodné na pranie normálne zneèisteného bavlneného obleèenia z h¾adiska kombinovanej spotreby energie a vody. 6 kg Teplota vody poèas fázy prania sa mô e lí i od teploty urèenej pre zvolenı program. 2) Nie je k dispozícii s volite¾nou funkciou Úspornı. 3) K dispozícii pri programoch s teplotou prania 40 C a viac. O ETROVANIE A ÈISTENIE Spotrebiè pred èistením odpojte od elektrickej siete. Odstraòovanie vodného kameòa Ak chcete odstráni vodnı kameò, pou ite vhodnı nekorozívny produkt urèenı pre práèky. Preèítajte si pokyny na vırobku, kde je uvedené odporúèané dávkovanie a ako èasto treba odstraòova vodnı kameò. Plá praèky Na oèistenie vonkaj ieho povrchu spotrebièa pou ite teplú mydlovú vodu. Nikdy nepou ívajte alkohol, rozpú adlá alebo podobné produkty. Zásobník Pri èistení postupujte nasledovne:

19 CLACK 11 CLACK Odtokovı filter Pravidelne èistite odtokovı filter, ktorı sa nachádza v spodnej èasti bubna: Filtre prítoku vody Pri èistení postupujte nasledovne: Opatrenia proti nízkej teplote Ak je práèka vystavená teplotám pod 0 C, treba urobi tieto opatrenia: Zavrite vodovodnı ventil a odpojte prívodnú hadicu. Vlo te koniec prívodnej a vypú acej hadice do misky polo enej na podlahe. Zvo¾te program Odèerpanie vody a nechajte ho be a a do konca cyklu. Odpojte spotrebiè od elektrickej siete otoèením volièa programov do polohy "Stop". Vytiahnite sie ovú zástrèku zo zásuvky. Vymeòte prívodnú a vypú aciu hadicu. Tak vypustíte v etku vodu z hadíc a zabránite tvorbe ¾adu, ktorı by mohol spotrebiè po kodi. Pred opätovnım spustením spotrebièa sa uistite, e je umiestnenı v oblasti, kde teplota neklesá pod bod mrazu. POZNÁMKA! Tento spotrebiè je navrhnutı na pou ívanie pri be nej interiérovej teplote. Vırobca nie je zodpovednı za kody spôsobené mrazom.

20 20 PROBLÉMY POÈAS PREVÁDZKY Spotrebiè sa nespustí alebo sa nenapåòa vodou: Spotrebiè sa naplní vodou a hneï vzápätí sa vyprázdni: Spotrebiè nepláka alebo sa nevyprázdòuje: Spotrebiè neodstreïuje: Rozliata voda okolo spotrebièa: Neuspokojivé vısledky prania: Spotrebiè vibruje a je hluènı: Cyklus prania trvá príli dlho: Spotrebiè sa zastaví poèas cyklu prania: Veko sa po ukonèení cyklu neotvorí : Spotrebiè pre iel viacerımi vıstupnımi kontrolami vo vırobnom závode. Ak by v ak do lo k poruche, najskôr si, prosím, preèí- Problémy tajte ni ie uvedenı text a a potom kontaktujte autorizované servisné stredisko. Príèiny spotrebiè nie je správne zapojenı do elektrickej siete, elektrická sie nefunguje, vıpadok dodávky elektriny, veko spotrebièa a poistky bubna nie sú pevne zatvorené, nebol správne zvolenı príkaz na spustenie programu, bol odpojenı prívod vody, vodovodnı ventil je zatvorenı, filtre prítoku vody sú zneèistené (pozrite si èas O etrovanie a èistenie ). Vıpustnı U-diel je uchytenı príli nízko (pozrite si èas In talácia ). odtoková hadica je zablokovaná alebo ohnutá, vıpustnı filter je zablokovanı (pozrite si èas O etrovanie a èistenie ), aktivoval sa snímaè rovnováhy: nerovnomerné rozlo enie bielizne v bubne, bol nastavenı program Odèerpanie, Noènı cyklus alebo Plákanie stop, nevhodná vı ka odtokového dielu v tvare U. problémy s vyvá ením náplne bielizne: pridajte viac bielizne alebo ruène upravte bielizeò v bubne. príli ve¾ké mno stvo pracieho prostriedku spôsobilo vyteèenie peny, prací prostriedok nie je vhodnı na pranie v práèke, odtokovı diel v tvare U nie je správne nain talovanı, únik vody z prívodnej hadice. prací prostriedok nie je vhodnı na pranie v práèke, v bubne je príli mnoho bielizne, nevhodnı cyklus prania, nedostatoèné mno stvo pracieho prostriedku. neboli odstránené v etky kusy obalu zo spotrebièa (pozrite si èas In talácia ), spotrebiè nie je vyrovnanı alebo je nevyvá enı (pozrite si èas In talácia ), spotrebiè je umiestnenı príli blízko steny alebo nábytku, bielizeò je v bubne nerovnomerne rozlo ená, príli malé mno stvo bielizne, spotrebiè je vo fáze zábehu, zvuk po èase zmizne. filtre prítoku vody sú zneèistené (pozrite si èas O etrovanie a èistenie ), bola odpojená dodávka vody alebo nastal vıpadok v elektrickej sieti, aktivoval sa snímaè prehriatia motora, teplota pritekajúcej vody je ni ia ako zvyèajne, aktivoval sa bezpeènostnı systém detekcie peny (príli mnoho pracieho prostriedku) a práèka zaèala vypú a penu, aktivoval sa snímaè rovnováhy: práèka pridala e te jednu fázu, aby sa bielizeò v bubne rozlo ila rovnomernej ie. porucha dodávky vody alebo elektriny, je nastavená funkcia Plákanie stop, sú otvorené poistky bubna. príli vysoká teplota v bubne, veko sa odblokuje 1 a 2 minúty po skonèení cyklu.

21 21 Problémy Avivá ny prostriedok zo zásobníka vyteká priamo do bubna: Tlaèidlo tart/prestávka 1) bliká naèerveno 2) : Príèiny mno stvo avivá e presahuje znaèku MAX. veko nie je riadne zatvorené, vıpustnı filter je zablokovanı, odtoková hadica je zablokovaná alebo ohnutá, odtoková hadica je uchytená príli vysoko (pozrite si èas In talácia ), odtokové èerpadlo je zablokované, potrubie je zablokované, vodovodnı kohútik je zatvorenı, nie je k dispozícii prívod vody. 1) Pri niektorıch modeloch zaznie zvukovı signál 2) Po vyrie ení problémov stlaète tlaèidlo tart/prestávka a znovu spustite preru enı program. PRACIE A PRÍDAVNÉ PROSTRIEDKY Pou ívajte vıhradne pracie prostriedky a prídavné prostriedky pre práèky. Neodporúèame zmie ava rozlièné typy pracích prostriedkov. Bielizeò by sa mohla po kodi. Prá kové pracie prostriedky mo no pou íva bez obmedzenia. Pre pracie programy s nízkou teplotou pou ívajte tekuté pracie prostriedky. Tekuté pracie prostriedky sa TECHNICKÉ CHARAKTERISTIKY ROZMERY ELEKTRICKÉ NAPÄTIE /FREKVEN- CIA ELEKTRICKİ PRÍKON TLAK VODY Vı ka írka Håbka minimálny maximálny nesmú pou íva, ak bolo zvolené predpieranie. Pri cykloch bez predpierania nalejte tekutı prací prostriedok priamo do bubna alebo pou ite peciálne dávkovacie zariadenie (dodávané vırobcom pracieho prostriedku). Pracie tablety alebo dávky pracieho prostriedku treba da do priehradky na pracie prostriedky v násypke spotrebièa. 850 mm 400 mm 600 mm 230 V / 50 Hz 2300/ W 0,05 MPa (0,5 bar) 0,8 MPa (8 bar) Prípojka na vodu Typ 20/27 SPOTREBA Údaje v tejto tabu¾ke sú pribli né. Údaje ovplyvòuje mno stvo faktorov: mno stvo a druh bielizne, teplota vody a okolitá teplota. Programy Náplò (kg) Spotreba energie (v kwh) Spotreba vody (litre) Pribli né trvanie programu (minúty) Zvy ková vlhkos (%) 1) Bavlna 60 C Bavlna 40 C Syntetika 40 C Jemná bielizeò 40 C

22 22 Programy Náplò (kg) Spotreba energie (v kwh) Spotreba vody (litre) Pribli né trvanie programu (minúty) Zvy ková vlhkos (%) 1) Vlna/ruèné pranie 30 C tandardné programy na bavlnu tandardnı program bavlna C tandardnı program bavlna C tandardnı program bavlna C 1) Na konci fázy odstreïovania. Vypnutı re im (W) Pohotovostnı re im (W) IN TALÁCIA Pred prvım pou itím spotrebièa odstráòte v etky èasti obalov, ktoré slú ia na ochranu poèas prepravy. Obal si odlo te pre prípad prepravy v budúcnosti: Poèas prepravy nezabezpeèeného spotrebièa sa mô u po kodi vnútorné komponenty, mô u vzniknú netesnosti a poruchy. Spotrebiè sa mô e po kodi aj pri fyzickom kontakte. Rozbalenie 1 Odrstránenie transportnıch skrutiek A B C D A 2 2 B 1 B 2 1 D

23 Prepravné skrutky si ponechajte pre prípad, keï budete potrebova premiestni spotrebiè. Prívod vody 90 O V prípade potreby presuòte prívodnú hadicu v smere, ako je zobrazené na obrázku. Pri tomto úkone uvo¾nite kruhovú maticu a prívodnú hadicu umiestnite smerom dolu, ako na nákrese na obrázku. Opä utiahnite kruhovú maticu a skontrolujte, èi neuniká voda. Ak chcete spotrebiè nain talova do rovnakej úrovne ako okolitı nábytok, odre te tieto plastové diely. Otvorte vodovodnı ventil. Skontrolujte, èi niekde neuniká voda. Prívodná hadica sa nesmie predl ova. Ak je hadica príli krátka, obrá te sa na autorizované servisné stredisko. min 70 cm Vypustenie vody Pripojte U-èlen na vıpustnú hadicu. V etky èasti vıpustného systému umiestnite do vıpuste (alebo do umıvadla) vo vı ke cm. Uistite sa, e v etky èasti sú umiestnené v správmax 100 cm OCHRANA IVOTNÉHO PROSTREDIA Symbol na vırobku alebo na jeho obale, návode na pou itie a záruènom liste znamená, e s vırobkom sa nesmie zaobchádza ako s komunálnym odpadom. nej polohe. Do konca hadice musí prenika vzduch, aby nedo lo k sifónovému efektu. Nikdy nena ahujte vıpustnú hadicu. Ak je hadica príli krátka, obrá te sa na servisné stredisko. Elektrické zapojenie Túto automatickú práèku mo no zapoji iba do jednofázovej siete 230 V. Skontrolujte poistky: 10 A na 230 V. Spotrebiè sa nesmie zapája do predl ovaèky alebo viaczásuvkového rozboèovaèa. Uistite sa, e zástrèka je uzemnená a zodpovedá aktuálnym po iadavkám predpisov. Umiestnenie Spotrebiè umiestnite na rovnı, tvrdı povrch v dobre vetranom priestore. Uistite sa, e spotrebiè sa nedotıka steny alebo iného nábytku. Pri správnom vyvá ení spotrebièa nevznikajú vibrácie, hluk a spotrebiè sa poèas prevádzky nepohybuje. Namiesto toho je potrebné ho odovzda do najbli ieho zmluvného zberného dvora vykonávajúceho zber odpadu z elektrozariadení za úèelom jeho ïal ieho zhodnotenia a spracovania, prípadne 23

24 24 predajni pri kúpe nového vırobku, ak táto predajòa uskutoèòuje spätnı odber. Prispejte preto k tomu, aby bol odpad zhodnotenı a zne kodnenı environmentálne vhodnım spôsobom tak, aby sa predi lo jeho negatívnym vplyvom na ivotné prostredie a ¾udské zdravie. Podrobnej ie informácie nájdete na internetovej stránke Likvidácia spotrebièa V etky materiály oznaèené symbolom sú recyklovate¾né. Takéto materiály odovzdajte na skládke recyklovate¾ného odpadu (informujte sa u miestnych úradov). Pri likvidácii spotrebièa odstráòte v etky súèiastky, ktoré mô u by nebezpeèné pre iné osoby: spotrebiè odpojte od elektrickej siete a odre te napájací kábel v spodnej èasti spotrebièa. Ochrana ivotného prostredia Odporúèame dodr iava tieto pokyny z dôvodu úspory vody a energie, èo prispieva k ochrane ivotného prostredia: V dy, keï je to mo né, spotrebiè naplòte na plnú kapacitu a neperte èiastoèné dávky bielizne. Programy s predpieraním a namáèaním pou ívajte iba u silno zneèistenej bielizne. Pou ite vhodné mno stvo pracieho prostriedku na príslu nı stupeò tvrdosti vody, ve¾kos náplne a stupeò zneèistenia bielizne.

25 25

26 26

27 27

28 A

Návod na pou ívanie. Návod k pou ití. Práèka. Praèka PLD 1161TL PLD 1261TL

Návod na pou ívanie. Návod k pou ití. Práèka. Praèka PLD 1161TL PLD 1261TL Návod k pou ití Návod na pou ívanie Praèka Práèka PLD 1161TL PLD 1261TL 2 OBSAH Bezpeènostní informace 2 Bezpeènostní pokyny 3 Popis spotøebièe 4 Jak spustit cyklus praní? 5 Vlastní nastavení 5 Denní pou

Více

EWT 1064 EDW EWT 1364 EDW... CS PRAÈKA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK PRÁÈKA NÁVOD NA POU ÍVANIE 20

EWT 1064 EDW EWT 1364 EDW... CS PRAÈKA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK PRÁÈKA NÁVOD NA POU ÍVANIE 20 EWT 1064 EDW EWT 1364 EDW...... CS PRAÈKA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK PRÁÈKA NÁVOD NA POU ÍVANIE 20 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE...........................................................

Více

Návod na používanie. Návod k použití. Práčka. Pračka PL 1050TL

Návod na používanie. Návod k použití. Práčka. Pračka PL 1050TL Návod k použití Návod na používanie Pračka Práčka PL 050TL 2 Obsah Bezpečnostní informace 2 Popis spotřebiče 3 Jak spustit cyklus praní? 4 Denní používání 4 Prací programy 6 Čištění a údržba 6 Problémy

Více

CS Návod k pou ití 2 Bubnová su ièka SK Návod na pou ívanie 25 Su ièka LAVATHERM 86580IH3

CS Návod k pou ití 2 Bubnová su ièka SK Návod na pou ívanie 25 Su ièka LAVATHERM 86580IH3 CS Návod k pou ití 2 Bubnová su ièka SK Návod na pou ívanie 25 Su ièka LAVATHERM 86580IH3 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØÍSLU ENSTVÍ... 8

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Minipraèka Professor MP301M

NÁVOD K OBSLUZE. Minipraèka Professor MP301M NÁVOD K OBSLUZE Minipraèka Professor MP301M 8 6 2 1 10 H - L - 3 5 7 9 4 POPIS PØÍSTROJE: 1. Víko 2. Napou tìcí otvor a hadice 3. Tìlo praèky 4. Prací nek 5. Základna s motorem 6. Èasovaè 7. Vypou tìcí

Více

Bezpeènostní upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli dodržovat

Bezpeènostní upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli dodržovat Margherita Dìkujeme Vám, že jste si vybrali výrobek od firmy Ariston. Tato automatická praèka Margherita je spolehlivá a snadno se používá. Doporuèujeme Vám, abyste si tento návod pozornì pøeèetli. S praèkou

Více

OBSAH VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PØÍPRAVA PRANÍ

OBSAH VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM PØÍPRAVA PRANÍ 30105594aCS.fm Page 17 Thursday, December 30, 2004 10:39 AM OBSAH PØED POUŽITÍM PRAÈKY VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ POPIS PRAÈKY DVÍØKA DÌTSKÁ POJISTKA (POKUD JE K DISPOZICI) PØED PRVNÍM PRACÍM CYKLEM

Více

3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE

3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ JAK ODSTRANIT PORUCHU SERVIS INSTALACE 3cz33004.fm Page 109 Friday, March 12, 2004 6:20 PM NÁVOD K POUŽITÍ PØED PRVNÍM POUŽITÍM VINNÉHO SKLÍPKU RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ NÌCO O VÍNÌ JAK SPOTØEBIÈ POUŽIVAT

Více

GENESIS GX44 NÁVOD K POU ITÍ - CZ

GENESIS GX44 NÁVOD K POU ITÍ - CZ GENESIS GX44 NÁVOD K POU ITÍ - CZ VLASTNOSTI - Precizní optickı senzor (AVAGO 5050) s rozli ením 2500 DPI - Pokroèilı software s editorem maker a profilù - 6 programovatelnıch tlaèítek - Nastavitelné re

Více

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X

návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X návod k použití Sklokeramická varná deska EHC60040X 2 electrolux Obsah Electrolux. Thinking of you. Více o nás naleznete na adrese www.electrolux.com Bezpečnostní informace 2 Instalace 3 Popis spotřebiče

Více

MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ

MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ MYČKA NÁDOBÍ CDF 715 T NÁVOD K POUŽITÍ Blahopfiejeme! Dûkujeme, Ïe jste se rozhodli pro zafiízení firmy Candy; kvalitní myãky nádobí, zaruãující vysok v kon a spolehlivost. Firma Candy vyrábí irok sortiment

Více

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX LAV41250 http://cs.yourpdfguides.com/dref/614201

Vaše uživatelský manuál AEG-ELECTROLUX LAV41250 http://cs.yourpdfguides.com/dref/614201 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro AEG-ELECTROLUX LAV41250. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce

Více

EC 1, EC 2, EC 3. Návod k obsluze Návod na obsluhu

EC 1, EC 2, EC 3. Návod k obsluze Návod na obsluhu EC 1, EC 2, EC 3 Návod k obsluze Návod na obsluhu 2 3 âesky Popis A Vodní nádrïka B Vyjímateln filtr C Indikátor v ky vodní hladiny D Spínaã/vypínaã opatfien kontrolkou (podle modelu) E Ohfievná plocha

Více

Webkamera pre telekonferenciu a Video dozor MT4023 WATCHER LT. Návod na obsluhu

Webkamera pre telekonferenciu a Video dozor MT4023 WATCHER LT. Návod na obsluhu WATCHER LT Webkamera pre telekonferenciu a Video dozor 1 MT4023 Návod na obsluhu Ïakujeme za výber na ej webkamery novej generácie s vysokým rozlí ením. Je to zariadenie pre prenos dát v reálnom èase cez

Více

LAVAMAT 74800. Automatická praèka. Informace pro uživatele

LAVAMAT 74800. Automatická praèka. Informace pro uživatele LAVAMAT 74800 Automatická praèka Informace pro uživatele Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tyto informace pro uživatele a uschovejte si je i pro další vyhledávání informací.

Více

........ EWT 1262 TDW CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EWT 1262 TDW CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ EWT 1262 TDW...... CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

LAVATHERM 59800. Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem. Informace pro uživatele

LAVATHERM 59800. Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem. Informace pro uživatele LAVATHERM 59800 Kondenzaèní sušièka s tepelným èerpadlem Informace pro uživatele Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tyto informace pro uživatele a uschovejte si je i pro další

Více

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB152-16/24/24K. 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu

Návod k obsluze. Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB152-16/24/24K. 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu 7746800029 08/2006 CZ (cs) Pro obsluhu Návod k obsluze Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB52-6/24/24K Pøed zahájením obsluhy pozornì proètìte Obsah Pøehled základní øídící jednotky Logamatic BC0...........................

Více

NÁVOD K OBSLUZE AUTOMATICKÁ TL 582 C

NÁVOD K OBSLUZE AUTOMATICKÁ TL 582 C NÁVOD K OBSLUZE AUTOMATICKÁ PRAÈKA TL 582 C 1 2 OBSAH Pro uživatele Pro instalatéra Bezpeènostní pokyny 4/5 Popis spotøebièe 6 Používání spotøebièe 7 Jak máte postupovat 8/9 Tabulka programù 10 Rady a

Více

EWT 1266EXW. CS Pračka Návod k použití 2 SK Práčka Návod na používanie 25

EWT 1266EXW. CS Pračka Návod k použití 2 SK Práčka Návod na používanie 25 EWT 1266EXW CS Pračka Návod k použití 2 SK Práčka Návod na používanie 25 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE...5 4. OVLÁDACÍ PANEL...6

Více

UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV NÁVOD K OBSLUZE

UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV NÁVOD K OBSLUZE UNIVERZÁLNÍ NÁSTĚNNÝ DRŽÁK TV LD 1332 F NÁVOD K OBSLUZE Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy. Návod musí být vždy

Více

KÁVOVAR R-918. Návod k použití. česky. Kávovar R-918

KÁVOVAR R-918. Návod k použití. česky. Kávovar R-918 Návod k použití KÁVOVAR R-918 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte pro

Více

EOB2200... CS TROUBA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POU ÍVANIE 17

EOB2200... CS TROUBA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POU ÍVANIE 17 EOB2200...... CS TROUBA NÁVOD K POU ITÍ 2 SK RÚRA NÁVOD NA POU ÍVANIE 17 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY.............................................................. 3 2. POPIS SPOTØEBIÈE...................................................................

Více

Registrace vašeho spotřebiče, kterou získáte lepší servis: www.registeraeg.com

Registrace vašeho spotřebiče, kterou získáte lepší servis: www.registeraeg.com L 72270 VFLCS CS Návod k použití 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 5 4. OVLÁDACÍ PANEL...6 5. PROGRAMY...8 6. ÚDAJE O SPOTŘEBĚ... 10 7.

Více

Návod k použití. Obsah AVSL 100 X PRAÈKA

Návod k použití. Obsah AVSL 100 X PRAÈKA Návod k použití PRAÈKA Èeský AVSL 100 X Obsah Instalace, 26-27 Rozbalení a vyrovnání do vodorovné polohy, 26 Pøipojení k elektrické síti a k rozvodu vody, 26-27 První prací cyklus, 27 Technické údaje,

Více

1 Bezpečnostní upozornění Bezpečnostné upozornenia

1 Bezpečnostní upozornění Bezpečnostné upozornenia Elektronischer Durchlauferhitzer CDX 11-U Gebrauchsanleitung für den Anwender Elektronicky řízený průtokový ohřívač CDX 11-U 03.10 Návod k obsluze pro uživatele D 2 GB 2 CDX 11-U 1 Bezpečnostní upozornění

Více

Návod k obsluze Návod na obsluhu. Express Turbo

Návod k obsluze Návod na obsluhu. Express Turbo Návod k obsluze Návod na obsluhu Express Turbo 4 3 2 1 8 7 11 12 10 9 11 6 5 15 14 13 16 2 3 âesky I. POPIS PARNÍHO GENERÁTORU Îehliãka 1. Regulátor páry 2. Tlaãítko funkce Turbo 3. Regulace teploty 4.

Více

Měnič 12/230V 150W MEAN WELL A301-150-F3

Měnič 12/230V 150W MEAN WELL A301-150-F3 Měnič 12/230V 150W MEAN WELL A301-150-F3 Uživatelský manuál Přečtěte si, prosím, tento manuál, než výrobek použijete. Výstupní zásuvky: viz obrázek na titulní straně originálního manuálu. Použitelné pro:

Více

Praèka. Návod k instalaci a použití WS 105 TX

Praèka. Návod k instalaci a použití WS 105 TX Praèka Návod k instalaci a použití WS 105 TX Struèný prùvodce Níže uvádíme 11 hlavních témat, která naleznete v tomto návodu k použití. Návod si peèlivì pøeètìte, abyste všemu porozumìli, a odhalili tak

Více

Návod k použití. Obsah WISE 127 X PRAÈKA

Návod k použití. Obsah WISE 127 X PRAÈKA Návod k použití PRAÈKA Èeský WISE 127 X Obsah Instalace, 26-27 Rozbalení a vyrovnání do vodorovné polohy, 26 Pøipojení k elektrické síti a k rozvodu vody, 26-27 První prací cyklus, 27 Technické údaje,

Více

Návod k pouïití CDP 6853 CDP 6853 X. MYâKY NÁDOBÍ

Návod k pouïití CDP 6853 CDP 6853 X. MYâKY NÁDOBÍ CZ Návod k pouïití CDP 6853 CDP 6853 X MYâKY NÁDOBÍ VáÏen zákazníku, dûkujeme Dûkujeme Vám, Ïe jste si vybrali domácí spotfiebiã CANDY, kvalitní myãku nádobí, která zaruãuje vysokou jakost, v borné uïitné

Více

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250

Nova AVR 500 Nova AVR 625 Nova AVR 1250 w w w. e a t o n. c o m Nova AVR 625 Nova AVR 1250 UPS - zdroj nepřerušeného napájení zálohovaného z baterie Instalační a uživatelská příručka DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Čtěte před instalací produktu!

Více

AQXL 109. Pračka. Návod k instalaci a obsluze

AQXL 109. Pračka. Návod k instalaci a obsluze AQXL 109 Pračka Návod k instalaci a obsluze AQXL 109 Pračka Návod k instalaci a obsluze Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek společnosti Indesit Company, SpA. Při vybírání přístroje

Více

EWS 1052 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ

EWS 1052 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ EWS 1052 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 5 4. OVLÁDACÍ PANEL...6 5. TABULKA PROGRAMŮ...6 6. ÚDAJE

Více

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1

Přístroj pro přípravu vařící vody K5. Návod pro obsluhu a montáž. hospodárně teplá voda. 1 Přístroj pro přípravu vařící vody K5 Návod pro obsluhu a montáž CZ hospodárně teplá voda. 1 Obsah CZ Popis přístroje.. strana 3 Technické údaje..4 Základní informace 4 Bezpečnostní instrukce.4 Příprava...5

Více

LSV 62. Myèka nádobí. Návod k instalaci a obsluze

LSV 62. Myèka nádobí. Návod k instalaci a obsluze LSV 62 Myèka nádobí Návod k instalaci a obsluze M LSV 62 Myèka nádobí Informace pro instalaci a používání Vážený zákazníku, dìkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek spoleènosti MERLONI Elettrodomestici,

Více

EWS 1054 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ

EWS 1054 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ EWS 1054 NDU CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE...3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTŘEBIČE... 5 4. OVLÁDACÍ PANEL...6 5. PROGRAMY...7 6. ÚDAJE O SPOTŘEBĚ...

Více

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE

PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE PRINCESS 162000 rotační gril - NÁVOD K OBSLUZE Nejprve si pečlivě přečtěte návod k použití a myslete na to, že ho ještě můžete později potřebovat. Zkontrolujte, zda napětí v síti odpovídá napětí, pro které

Více

CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN

CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN CS Návod k pou ití 2 Sporák SK Návod na pou ívanie 34 Sporák 47095VD-MN 47095VD-WN 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM...8

Více

Chladnička a mraznička

Chladnička a mraznička Návod k obsluze Chladnička a mraznička HR-60 CZ SK Český Chladnička Ochrana ivotního prostøedí a likvidace obalu nové chladničky Ne se zbavíte staré chladničky, vyøaïte z provozu pøípadný uzávėr, a to

Více

CS Návod k použití 2 SK Návod na používanie 19. Pračka Práčka ZWSE 7120 V

CS Návod k použití 2 SK Návod na používanie 19. Pračka Práčka ZWSE 7120 V CS Návod k použití 2 SK Návod na používanie 19 Pračka Práčka ZWSE 7120 V Obsah Bezpečnostní informace _ 2 Bezpečnostní pokyny _ 3 Poznámky k ochraně životního prostředí 4 Popis spotřebiče _ 5 Ovládací

Více

C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp

C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp C Nabíječka akumulátoru Pb/GEL 6/12V 1Amp S Nabíjačka akumulátora Pb/GEL 6/12V 1Amp item 07 142 C item 07 142 Návod k použití Univerzální přenosná nabíječka akumulátorů 6 nebo 12V 4,2A, napájení 230V.

Více

KH 2. Termoventilátor s oscilací. Návod k použití

KH 2. Termoventilátor s oscilací. Návod k použití KH 2 Termoventilátor s oscilací CZ Návod k použití Tento spotřebič není určený pro použití osobami (včetně dětí) se sníženými fyzickými, senzorickými nebo mentálními schopnostmi, nebo bez dostatečných

Více

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem

Návod k obsluze. BluSpeaker. Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem Návod k obsluze BluSpeaker Bluetooth reproduktor s hlasitým odposlechem 1 1 Předmluva Tato příručka vám pomůže vhodně a bezpečně používat váš BluSpeaker 11 Kdo by si měl tento návod přečíst Příručka je

Více

Vrchem plněná pračka CTG 125. Návod na obsluhu

Vrchem plněná pračka CTG 125. Návod na obsluhu Vrchem plněná pračka CTG 125 Návod na obsluhu PRAČKA CTG 125 A B1 B2 C1 C2 G H p S V VOLIČ PROGRAMU/TEPLOTY VOLIČ RYCHLOSTI ODSTŘEĎOVÁNÍ TLAČÍTKO ODLOŽENÉHO STARTU & ODSTRAŇOVÁNÍ SKVRN TLAČÍTKO AQUAPLUS

Více

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU. 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m. www.marimex.cz

NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU. 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m. www.marimex.cz NÁVOD K INSTALACI BAZÉNU Tampa 3,05 x 0,76 m 3,6 x 0,76 m 3,6 x 0,91 m 4,6 x 1,10 m 5,5 x 1,22 m www.marimex.cz www.shop.marimex.cz - nejvût í internetov obchod s bazény Libu ská 264, Praha 4 www.aquamar.cz

Více

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 2 3 4 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám za zakoupení zařízení Aroma Decor značky LANAFORM. Difuzér esenciálních olejů Aroma Decor je spojení špičkové technologie, pohodlí

Více

TFT LCD VCHODOVÝ VIDEOTELEFON KATALÓGOVÉ ČÍSLO: DF-636TSY+OUT9. Děkujeme, e jste si zakoupili námi distribuovaný výrobek! BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY

TFT LCD VCHODOVÝ VIDEOTELEFON KATALÓGOVÉ ČÍSLO: DF-636TSY+OUT9. Děkujeme, e jste si zakoupili námi distribuovaný výrobek! BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY CZ TFT LCD VCHODOVÝ VIDEOTELEFON KATALÓGOVÉ ČÍSLO: DF-636TSY+OUT9 Děkujeme, e jste si zakoupili námi distribuovaný výrobek! BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY Z zájmu vyhnutí se úrazům elektrickým proudem zařízení

Více

Pračka EVOGT 14064D3. Návod k použití

Pračka EVOGT 14064D3. Návod k použití Pračka EVOGT 14064D3 Návod k použití 1 A VOLIČ PROGRAMŮ Použijte tento ovladač na výběr požadovaného pracího programu. Otočte voličem programů (lze jim otáčet do obou směrů) tak, aby byl program naproti

Více

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru.

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru. Výrobek nesmí být používán dětmi a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem zkušené osoby nebo nebyli poučeni

Více

LAVAMAT 41020. Ekologická automatická praèka. Návod k použití

LAVAMAT 41020. Ekologická automatická praèka. Návod k použití LAVAMAT 41020 Ekologická automatická praèka Návod k použití Vážená zákaznice, vážený zákazníku, Vážená zákaznice, vážený zákazníku, uschovejte tento návod k použití se spotøebièem. Pokud by spotøebiè musel

Více

OBSAH NÁVOD VE ZKRATCE TABULKA PROGRAMŮ NÁVOD K POUŽITÍ. ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ FILTRU NA TEXTILNÍ VLÁKNA Strana 18

OBSAH NÁVOD VE ZKRATCE TABULKA PROGRAMŮ NÁVOD K POUŽITÍ. ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ FILTRU NA TEXTILNÍ VLÁKNA Strana 18 OSAH Přečtěte si prosím návod k použití PŘÍPRAVA PRÁDLA NÁVOD VE ZKRATCE VOLA PROGRAMU A FUNKCÍ ZAPNUTÍ A PROVEDENÍ PROGRAMU ZMĚNA PROGRAMU PŘERUŠENÍ PROGRAMU DENNÍ ÚDRŽA A ČIŠTĚNÍ TAULKA PROGRAMŮ NÁVOD

Více

Obsah. Informace pro uïivatele. Informace pro instalaãní techniky

Obsah. Informace pro uïivatele. Informace pro instalaãní techniky Obsah Informace pro uïivatele Bezpeãnostní informace 3 Likvidace 4 Va e nová automatická praãka 4 Popis praãky 5-7 - Pohled zepfiedu, Pohled zezadu - Ovládací panel V eobecné informace t kající se praní

Více

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400

Version 1.2 česky. Elektrická kolébková pila BWS400. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Version 1.2 česky Elektrická kolébková pila BWS400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 100 74 Art.-Bez.: BWS400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

Regulátor výkonu RV3-25/P

Regulátor výkonu RV3-25/P Regulátor výkonu RV3-25/P Tento návod obsahuje dùle ité pokyny a bezpeènostní upozornìní. Pro zabezpeèení správné funkce a vlastní bezpeènosti si pøed instalací jednotky dùkladnì pøeètìte všechny následující

Více

Vaše uživatelský manuál BOSCH WAS24460BY http://cs.yourpdfguides.com/dref/3656321

Vaše uživatelský manuál BOSCH WAS24460BY http://cs.yourpdfguides.com/dref/3656321 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ

RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ NÁVOD K POUŽITÍ % PØED POUŽITÍM SPOTØEBIÈE...STRANA 24 RADY K OCHRANÌ ŽIVOTNÍHO PROSTØEDÍ...STRANA 24 VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ...STRANA 25 POPIS SPOTØEBIÈE...STRANA 26 PØIPOJENÍ SPOTØEBIÈE K ELEKTRICKÉ

Více

EKC51150OW. CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24

EKC51150OW. CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24 EKC51150OW CS Sporák Návod k pou ití 2 SK Sporák Návod na pou ívanie 24 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...5 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM...8 5. VARNÁ DESKA

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

Registrace vašeho spotřebiče, kterou získáte lepší servis: www.aeg.com/productregistration

Registrace vašeho spotřebiče, kterou získáte lepší servis: www.aeg.com/productregistration L 70270 VFLCS CS Návod k použití 2 www.aeg.com OBSAH 1. BEZPEČNOST INFORMACE............................................. 3 2. BEZPEČNOST POKYNY................................................ 4 3. TECHNICKÉ

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 866666

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 866666 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 866666 Děkujeme, že jste si zakoupili tuto automatickou nabíječku VC 7000. Je určená pro nabíjení olověných, gelových i kalciových akumulátorů s kapacitou nad 14Ah, resp. 25Ah.

Více

Návod k obsluze. wetrok Duovac ~8/25/34/50. pred uvedením stroje c si prectete návod k C

Návod k obsluze. wetrok Duovac ~8/25/34/50. pred uvedením stroje c si prectete návod k C Návod k obsluze wetrok Duovac ~8/25/34/50 CE pred uvedením stroje c si prectete návod k C Wetrok Duovac-Serie Wetrok Duovac 18 Wetrok Duovac 25 Wetrok Duovac 34 Wetrok Duovac 50 H = 45 I' ~~ ~

Více

Professor CZ-121 NÁVOD K OBSLUZE. Rychlovarná konvice. Pűed pou itím si pűeètìte pozornì tento návod. Návod uschovejte pro pűípadné pozdìj í pou ití.

Professor CZ-121 NÁVOD K OBSLUZE. Rychlovarná konvice. Pűed pou itím si pűeètìte pozornì tento návod. Návod uschovejte pro pűípadné pozdìj í pou ití. NÁVOD K OBSLUZE Rychlovarná konvice Professor CZ-121 Pűed pou itím si pűeètìte pozornì tento návod. Návod uschovejte pro pűípadné pozdìj í pou ití. Dovozce: Zásobování a.s., Chloumecká 3376, 276 01 Mìlník,

Více

RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov

RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Pøi provozu nebo likvidaci zaøízení nutno dodržet pøíslušné národní pøedpisy o životním

Více

Margherita. Bezpeènostní upozornìní a pokyny

Margherita. Bezpeènostní upozornìní a pokyny Margherita Dìkujeme Vám, že jste si vybrali výrobek od firmy Ariston. Margherita, jak sami uvidíte, je spolehlivá a snadno se používá. Doporuèujeme Vám, abyste si tento návod pozornì pøeèetli. S praèkou

Více

Návod k použití. Pračka ZWSE 7100 V

Návod k použití. Pračka ZWSE 7100 V CS Návod k použití Pračka ZWSE 7100 V Obsah Bezpečnostní informace _ 2 Bezpečnostní pokyny _ 3 Poznámky k ochraně životního prostředí 4 Popis spotřebiče _ 5 Ovládací panel 5 Programy _ 6 Údaje o spotřebě

Více

WD 125 T. Praèka se sušièkou Návod k instalaci a použití

WD 125 T. Praèka se sušièkou Návod k instalaci a použití WD 125 T Praèka se sušièkou Návod k instalaci a použití CZ PL Praèka se sušièkou 1 Návod k instalaci a použití Pralka-suszarka 15 Instrukcja instalacji i obs³ugi BG HU Ïåðàëíÿ ñúñ ñóøèëíÿ 29 Èíñòðóêöèÿ

Více

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele

TO 2038. Toustovací trouba. Příručka uživatele Toustovací trouba TO 2038 Příručka uživatele Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před instalací, zapnutím a nastavováním trouby si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité informace

Více

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 52. z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 52 z Ohřívač lahví a dětské stravy Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení... 2 2 Vysvětlení symbolů...

Více

(1413) 7.5 X 10.3 VÍŘIVKA, CHEMIE VODY, ČEŠTINA 05/12/2013

(1413) 7.5 X 10.3 VÍŘIVKA, CHEMIE VODY, ČEŠTINA 05/12/2013 (1413) 7.5 X 10.3 VÍŘIVKA, CHEMIE VODY, ČEŠTINA 05/12/2013 Preferované hodnoty chemického složení vody Minimum Ideální Maximální Volný chlór 2 ppm 2 4 ppm 5 ppm ph 7,2 7,2 7,6 7,8 Celková alkalita (TA)

Více

Obsah. Informace pro uïivatele. Informace pro instalaãní techniky

Obsah. Informace pro uïivatele. Informace pro instalaãní techniky Obsah Informace pro uïivatele Bezpeãnostní informace 21 Likvidace 22 Va e nová automatická praãka 22 Popis praãky 23-25 - Pohled zepfiedu, Pohled zezadu - Ovládací panel V eobecné informace t kající se

Více

INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD K POUŽITÍ

INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD K POUŽITÍ PRALKA AUTOMATYCZNA AUTOMATICKÁ PRAÈKA INSTRUKCJA OBS UGI NÁVOD K POUŽITÍ EWT 1011 EWT 811 PL 146 5408 00-07/03 CZ OBSAH INFORMACE PRO UŽIVATELE...17 Dùležitá upozornìní...17 Použití...17 Nebezpeèí zamrznutí...17

Více

EKC52500O... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23

EKC52500O... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23 EKC52500O...... CS SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 SK SPORÁK NÁVOD NA POU ÍVANIE 23 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ

Více

Technické údaje. Bezpeènostní pokyny. Ovládací prvky. Úhlová bruska

Technické údaje. Bezpeènostní pokyny. Ovládací prvky. Úhlová bruska 629050A EBU 13 A 6 3 5 14 2 1 2 7 4 12 8 9 7 10 11 14 13 15 Technické údaje CZ Bezpeènostní pokyny Úhlová bruska Typ EBU 13 A Pøíkon 1050 W Otáèky naprázdno 10 500 min 1 Brousící kotouè max. 125 mm Obvodová

Více

INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ PANEL

INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ PANEL 3cz66011.fm5 Page 4 Tuesday, January 29, 2002 1:51 PM NÁVOD K POUŽITÍ INSTALACE ELEKTRICKÉ PØIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNÌNÍ PØED PRVNÍM POUŽITÍM SPOTØEBIÈÙ MINISPORÁK A JEHO PØÍSLUŠENSTVÍ OVLÁDACÍ

Více

Návod k obsluze automatické pračky

Návod k obsluze automatické pračky Návod k obsluze automatické pračky NÁVOD K OBSLUZE DWD MH1211 Ekonomický systém praní Vzhledem k moderní technologii specifikace hladiny vody a délky praní spotřebuje pračka minimální množství vody a elektrické

Více

Pračka DYSM 712P3D. Návod k použití

Pračka DYSM 712P3D. Návod k použití Pračka DYSM 712P3D Návod k použití 1 A VOLIČ PROGRAMŮ Použijte tento ovladač na výběr požadovaného pracího programu. Otočte voličem programů (lze jim otáčet do obou směrů) tak, aby byl program naproti

Více

PRATIKO MAXI TROLLEY

PRATIKO MAXI TROLLEY Návod k obsluze Přenosná chladnička PRATIKO MAXI TROLLEY TK 53 Vysoké napětí! Nesnímejte kryty! Uvnitř je vysoké napětí! Použití ovladačů, nastavení nebo jiných postupů, jako jsou doporučované v tomto

Více

ADAGIO. Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180

ADAGIO. Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180 ra ADAGIO Návod k obsluze Návod na obsluhu ESPRESO ES 180 raha s.r.o. ra POPIS P ÍSTROJE: A. Snímatelná vodní nádrïka B. Víko vodní nádrïky C. Ovládací prvky D. DrÏák nosiãe filtru E. Nosiã filtru F. Odkapávací

Více

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI TL582C http://cs.yourpdfguides.com/dref/658057

Vaše uživatelský manuál ZANUSSI TL582C http://cs.yourpdfguides.com/dref/658057 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli

Upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli Upozornìní a dobré zvyky, které byste mìli dodržovat POZOR! Proètìte si pozornì pokyny uvedené v tomto návodu. Obsahují dùležité údaje o bezpeèné instalaci, používání a údržbì pøístroje. Pøístroj odpovídá

Více

Informace pro uživatele

Informace pro uživatele M y è k a n á d o b í Informace pro uživatele ESF 6280 822 961 401-00-260404-01 c Vážená zákaznice, vážený zákazníku pøeètìte si prosím pozornì tento návod k použití a uschovejte ho i pro další vyhledávání

Více

Chladící vìže Ultralite FCT Pokyny k provozu a údržbì

Chladící vìže Ultralite FCT Pokyny k provozu a údržbì Bulletin M 380/3-0 Baltimore Aircoil Chladící vìže Ultralite FCT Pokyny k provozu a údržbì Zaøízení Ultralite FCT spoleènosti Baltimore Aircoil Company bylo zkonstruováno tak, aby zaruèovalo za pøedpokladu

Více

K aplikaci architektonických barev a nátìrù. Urèeno pouze k profesionálnímu použití. Není schváleno k použití ve výbušném prostøedí v Evropì.

K aplikaci architektonických barev a nátìrù. Urèeno pouze k profesionálnímu použití. Není schváleno k použití ve výbušném prostøedí v Evropì. Obsluha/opravy/díly LP 400/500/600/700 Mustang 500/800 Bezvzduchová støíkací stanice 3A7F CS K aplikaci architektonických barev a nátìrù. Urèeno pouze k profesionálnímu použití. Není schváleno k použití

Více

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB

Uživatelská píruka. Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Uživatelská píruka tte prosím tyto instrukce peliv a dbejte na pelivé a efektivní používání tohoto výrobku Akumulátorová vrtaka /šroubovák 14,4V k. 3892AB Naptí 14,4V Volnobžné otáky 0-300 / 1000 ot./min.

Více

........ EWS 1264 EDW CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ

........ EWS 1264 EDW CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ EWS 1264 EDW...... CS PRAČKA NÁVOD K POUŽITÍ 2 www.electrolux.com OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE........................................................... 3 2. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY..............................................................

Více

Návod k montá i a údr bì

Návod k montá i a údr bì Návod k montá i a údr bì Plynový kondenzaèní kotel Logamax plus GB62-65/80/00 Pro odbornou firmu Pøed montá í a provádìním údr by si návod dùkladnì prostudujte 672082382 (205/04) CZ Popis výrobku Popis

Více

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky 1000/1500 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05207AB -11/13-01 GF Niky 1000/1500 CZ CZ 3 2 Niky 1000/1500 OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání a signalizace

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

509111-12 CZ/SK DC410

509111-12 CZ/SK DC410 509111-12 CZ/SK DC410 2 3 4 CZ AKUMULÁTOROVÁ ÚHLOVÁ BRUSKA DC410 Blahopøejeme Vám! Rozhodli jste se pro náøadí firmy DEWALT. Léta zkušeností, dokonalý vývoj a nepøetržitý inovaèní proces dìlá z firmy DEWALT

Více

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele

Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605. CS Příručka pro uživatele Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8605 CS Příručka pro uživatele HP8605 a b c d e f g h i j 10 sec. Čeština 1 Gratulujeme Gratulujeme k nákupu a vítáme vás mezi uživateli

Více

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080

NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO. čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 autorizovaný distributor NÁVOD NA OBSLUHU A ÚDRŽBU PRO čistící pistole s tlakovou nádobou obj. č. AA 5000 rozprašovací čistící pistole obj. č. AA 3080 AA 5000 AA 3080 ATMOS Chrást, s.r.o.; Plzeňská 168;

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Gratulujeme vám k zakoupení elektrického mlýnku. Když bude tento mlýnek používán podle pokynů uvedených v tomto manuálu, bude s ním možno rychle a snadno umlít různé typy obilí.

Více

SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30

SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30 EKK54552OX CS SPORÁK SK SPORÁK NÁVOD K POU ITÍ 2 NÁVOD NA POU ÍVANIE 30 2 OBSAH 1. BEZPEÈNOSTNÍ INFORMACE... 3 2. BEZPEÈNOSTNÍ POKYNY...4 3. POPIS SPOTØEBIÈE...7 4. PØED PRVNÍM POU ITÍM...8 5. VARNÁ DESKA

Více

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24

Version 1.2 česky. Kompresor BKP1500-24. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Version 1.2 česky Kompresor BKP1500-24 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 104 96 Art.-Bez.: BKP1500-24 Obsah: Prohlášení o shodě EU Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A

TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A TERMOELEKTRICKÝ OHŘÍVAČ A CHLADNIČKA GZ-24A Návod k obsluze 1 Děkujeme za koupi našeho výrobku. Přečtěte si důkladně tento návod k použití před použitím spotřebiče a postupujte podle pokynů. Odložte si

Více

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7

Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4. Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6. Používání Ovládací prvky 7 OBSAH Vaše odsávací digestoř Popis 4 Úvod 4 Bezpečnost Bezpečnostní opatření, která musíte podniknout 5 Odsávací systémy 6 Používání Ovládací prvky 7 Údržba Čištění 9 Tukové filtry 10 Uhlíkový filtr 10

Více

DV 62. Myèka nádobí. Návod k instalaci a obsluze

DV 62. Myèka nádobí. Návod k instalaci a obsluze DV 62 Myèka nádobí Návod k instalaci a obsluze DV 62 Myèka nádobí Informace pro instalaci a používání Vážený zákazníku, dìkujeme Vám, že jste si zakoupil výrobek spoleènosti MERLONI Elettrodomestici, spa.

Více