WAGU kanalizační armatury ERHARD průmyslové armatury

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "WAGU kanalizační armatury ERHARD průmyslové armatury"

Transkript

1 WAGU kanalizační armatury ERHARD průmyslové armatury

2 WAGU technika pro odpadní vody WAGU kanalizační armatury v bezplášťovém provedení jsou vhodné pro uzavírání a regulaci odpadních vod a při likvidaci odpadů v areálech ČOV. Používají se v otevřených kanálech, na přítocích a odtocích šachet a v nádržích. WAGU kanalizační armatury regulují průtok a hladinu, škrtí odtok, usměrňují průtok a zadržují zpětné vzdutí. Díky možnosti použití různých materiálů je k dispozici široký výběr variant provedení WAGU armatur, které odolávají komunálním a průmyslovým odpadním vodám. WAGU armatury jsou dodávány od 150 mm do 3000 mm a v materiálech pozink. ocel, nerezová ocel, slitin hliníku. ERHARD efektivnost Důvody k použití Svařená konstrukce, stavebnicový systém. Cenově výhodné. Rozměry na zakázku. Zaručená dlouhodobá těsnost díky standardním profilům těsnění. Snadná výměna, vysoká odolnost. Potřeba malých ovládacích sil. Dlouhá životnost. Spolehlivost. Minimální náklady na údržbu. Dodávky 3- a 4-stranně těsnících armatur i ve vyztuženém provedení. Osaditelné pro provozní tlaky do 0,6 bar. Větší tlaky na základě poptávky. Odsouhlasená kombinace materálů: Použitelné do různých provozů a na - žárově pozinkovaná ocel všechny profily kanalizačních potrubí. - nerezová ocel - slitiny hliníku Mnoho variant provedení a možností Staré objekty lze vystrojit - WAGU upevnění. armaturami bez stavebních úprav. Montáž WAGU armatury jsou dle typu provedení upevněny na hladkou betonovou stěnu nebo do stavebních drážek. A. Typ k upevnění nerez kotvami. C. Upevnění do stavebních drážek Nejčastějším typem upevnění je pomocí V tomto případě je WAGU armatura kotev. V rámu šoupěte jsou připraveny otvory. osazena do připravených drážek. Přesná Doporučujeme nerezové kotvy s chemickými výška je nastavena seřizovacími šrouby. patronami (Fa. Fischer, Hilti). Pro dotěsnění stěny Boční seřizovací šrouby se vyšroubují do a rámu se používá elastický těsnící pás, který drážek tak daleko, až je rám svislý se nalepí na zadní část rámu před upevněním a fixovaný. Drážky se zabetonují. Těsnost armatury. U některých typů je ještě nutné zalít je závislá na kvalitě provedení duté části rámu cementovou maltou. betonových prací. B. Typ pro zabetonování. D. Provedení montáže WAGU armatura se stěnovým límcem se vloží Nabízíme a doporučujeme provedení do bednění a zabetonuje se. Těsnost je závislá montáže WAGU armatur našimi montéry. na kvalitě provedení betonových prací. Při dodávkách jsme ochotni zaškolit stavební firmu.

3 WAGU přehled uzavíracích a regulačních armatur Typ armatury WAGU-PRO - zapouštěcí šoupě Zapouštěcí šoupě Klapkový jez Zpětná klapka Konstrukce Svařený rám z válcovaných Svařený rám s našroubovaným Svařený rám s podélnými Svařený rám s ložisky profilů. Vodící lišty a profilové profilovým těsněním a za- vzpěrami. Tělo jezu dutá svislého talíře. Těsnění těsnění v rámu. Těsnící pás pouzdřeným horním těsněním. odolná konstrukce. Podélné na rámu nebo v talíři. nalepen na zadní stranu rámu. Uzavírací deska s výztuhami, těsnění našroubované na Dodávána ve třech Úchytky umožňují variabilní umělohmotné vodící lišty, dolní hranu slouží jako provedeních s: rozestupy uchycení. vřetenová matka na desce kloubové uložení. Profilové 1. jednoduchým talířem nebo ve vodící tyči. těsnění upevněno po 2. plovákovým talířem stranách jezu. Pohon pomocí 3. talířem se závažím vřetene a stojanu. Materiál: rám / deska / těsnění rám pozink / pozink / Perbunan pozink / pozink / Perbunan poz. / pozink / Perbun. deska / / / Perbunan / / Perbunan / / Perbun. těsnění Chloropren / / Perbunan / / Perbunan / / Perbun. *) Utěsnění 4 - stranně 4 - stranně 3 - stranně kruhové / 4 - stranně Profil čtvercový čtvercový čtvercový čtvercový pravoúhlý pravoúhlý pravoúhlý pravoúhlý kruhový Dno rámu rovné rovné rovné Typ upevnění nerez kotvami nerez kotvami nerez kotvami nerez kotvami zabetonování do zabetonování do stěnový límec k zabet. postranních drážek postranních drážek na přírubu Rozměry B x H nebo DN 150x150 do 1200x x150 do velkých 500x200 do 8000x x150 do velkých rozměrů dle zadání rozměrů dle zadání Typ pohonu ruční **) ruční **) ruční **) el. pohon el. pohon el. pohon pneumatický pohon pneumatický pohon pneumatický pohon viz přehled pohonů viz přehled pohonů Rozsah použití Na potrubí nebo kanál Na odtok kanálu do větších Do stavebních drážek pro Na potrubí, výustní do rozměrů 1200x1200 a 4 m v.s. rozměrů. Vhodné k uzavírání, vetší přepadová množství objekty. Vhodná proti vhodné k uzavírání, regulaci regulaci odtoku a nízké přepadové výšky. Vhodné zpětnému vzdutí jako odtoku nebo k nastavení hladiny. nebo k nastavení hladiny. k nastavení hladiny, výplachu kalu. povodňová ochrana. *) Jiné materiálové provedení na zakázku. **) Stoupavé vřeteno na zakázku.

4 WAGU přehled typů pohonů typ pohonu ruční-vřeteno stěnová konzola s čtyřhranem do zdiva nebo betonu stěnová konzola s převodovkou stěnová konzola s el. pohonem stěnová konzola s převodovkou a prostupem vhodné pro DN nebo BxH pohon ruční T-klíč T-klíč el. servopohon ruční kolo nebo klika ruční kolo el. servopohon ruční klika ložisko - kluzné válečkové válečkové válečkové válečkové vřeteno - nestoupavé nestoupavé nestoupavé nestoupavé stoupavé stoupavé stoupavé stoupavé *) *) *) *) prostup stropem - x x x - vodotěsné provedneí převodovka vřeteno - x - x x x x el. pohon *) u zabudovacích hloubek menších než 3 * DN příp. 3 * DN se používá rámový nosník x dodávané provedení

5 WAGU přehled uzavíracích a regulačních armatur Typ armatury Ruční stavidlo Stavidlový uzávěr L WAGU-PRO stav. uzávěr Stavidlový uzávěr S Konstrukce Svařený rám z U-profilů. Svařený rám z U-profilů Svařený rám z válcovaných Svařený rám z U-profilů Profilové těsnění v rámu. s profilovým těsněním a za- profilů, vodící lišty s rámovým nosníkem. Dnové zabudované těsnění. pouzdřeným dnovým těsněním. a profilové těsnění v rámu. Profilové těsnění rámu Hladká deska s rukojetí, Uzavírací deska hladká, Těsnící pás nalepen na a zabudované od B= 800 s výztuhami. od B= 800 s výztuhami. stěnu rámu. Úchytky dnové těsnění. Rámový nosník s nestoupavým umožňují variabilní Uzavírací deska vřetenem. rozestupy uchycení. s výztuhami. Pohon Pohon na rámovém nosníku. na rámovém nosníku. Materiál rám/deska/těsnění /ALMg3/neopren /ALMg3/neopren rám poz./ pozink/perbunan /1.4301/neopren /1.4301/neopren deska / /1.4301/Perbun /1.4571/neopren /1.4571/neopren těsnění Chloropren /1.4571/Perbun. *) *) *) Utěsnění 3- stranně 3- stranně 3- stranně 3- stranně Profil čtvercový čtvercový čtvercový čtvercový pravoúhlý pravoúhlý pravoúhlý pravoúhlý Dno rámu rovné rovné rovné rovné kruhové kruhové kruhový nástavec kruhové trapézové trapézové trapézové Rozsah použití Typ pohonu Rozměry Typ upevnění BxH nebo DN zabetonování do drážek zabetonování do drážek nerez kotvami na zeď zabetonování do drážek nerez kotvami do profilu nerez kotvami do profilu zabetonování do drážek nerez kotvami do profilu nerez kotvami na zeď nerez kotvami na zeď nerez kotvami do profilu nerez kotvami na zeď 200x200 do 1000x x200 do 1000x1000 do 2000x x400 do velkých 1200x1200 rozměrů dle zadání ruční ruční**) ruční**) ruční**) el.pohon**) el. pohon**) el.pohon**) pneumatický pohon pneumatický pohon pneumatický pohon viz přehled pohonů viz přehled pohonů viz přehled pohonů Do otevřených kanálů, případně Do otevřených kanálů, případně Do otevřených kanálů, případně Do otevřených kanálů, případně na jeho odtokovou stranu na jeho odtokovou stranu na jeho odtokovou stranu na jeho odtokovou stranu. do šířky 1000 a hloubky1000. do šířky 1200 a hloubky1200 do rozměrů 2000 x Vhodné pro uzavírání Toto jsou maximální mm. Vhodné pro uzavírání Vhodné pro uzavírání a k regulaci odp. vod. rozměry kvůli ručnímu ovládání. a k regulaci odp. vod. a k regulaci odp. vod. *) Jiné materiálové provedení na zakázku. **) Stoupavé vřeteno na zakázku.

6 WAGU přehled uzavíracích a regulačních armatur Typ armatury WAGU-PRO zapouštěcí stavidlo Zapouštěcí stavidlo WAGU-PRO vřetenové šoupě Uzavírací a reg. šoupě s lištami / klíny Konstrukce Svařený rám z válcovaných Svařený rám s rámovým Svařený rám z válcovaných Svařený rám profilů. Vodící lišty nosníkem, s našroubovaným profilů. Vodící lišty a profilové s našroubovaným a profilové těsnění v rámu. profilovým těsněním a těsnění v rámu. Těsnící pás profilovým těsněním Těsnící pás nalepen na zapouzdřeným dnovým nalepen na zadní stěnu rámu. a zapouzdřeným dnovým stěnu rámu. Úchytky těsněním. Deska s výztuhami Úchytky umožňují variabilní těsněním. Vodící lišty / umožňují variabilní a vodícími lištami. Pohon rozestupy uchycení. klíny. Vřetenová matka rozestupy uchycení. na rámovém nosníku. na desce nebo ve Pohon na rámovém nosníku. Vřetenová matka na desce. vodící tyči. Materiál rám/deska/těsnění rám poz. / pozink / Perbunan rám poz. / pozink / Perbunan deska / / / Perbunan deska / / / Perbun. těsnění Chloropren / / Perbunan těsnění Chloropren / / Perbun. *) *) *) Utěsnění 3- stranně 3- stranně 4- stranně 4- stranně Profil čtvercový čtvercový čtvercový čtvercový pravoúhlý pravoúhlý pravoúhlý pravoúhlý Dno rámu rovné rovné rovné rovné kruhový nástavec kruhové Rozsah použití Typ pohonu Rozměry Typ upevnění BxH nebo DN nerez kotvami nerez kotvami nerez kotvami nerez kotvami zabetonovat do drážek zabetonovat do drážek zabetonovat rám zabetonovat rám 150x150 do 2000x x400 do 150x150 do 1200x x150 do velkých velkých rozměrů dle zadání rozměrů dle zadání ruční**) ruční**) ruční**) ruční**) el. pohon**) el pohon**) el. pohon**) el. pohon**) pneumatický pohon pneumatický pohon pneumatický pohon pneumatický pohon viz přehled pohonů viz přehled pohonů viz přehled pohonů viz přehled pohonů Do otevřených kanálů, Do otevřených kanálů Na potrubí nebo kanály Na potrubí nebo kanály na jeho odtokovou stranu do velkých rozměrů. do rozměrů 1200 x 1200 do velkých rozměrů do rozměrů 2000x2000. Vhodné pro regulaci odtoku a tlaku 4 m v.s.. Vhodné pro uzavírání Vhodné pro uzavírání. a nastavení hladiny. Vhodné pro uzavírání a k regulaci odp. vod. akregulaci odp. vod. *) Jiné materiálové provedení na zakázku. **) Stoupavé vřeteno na zakázku.

7 WAGU přehled typů pohonů typ pohonu konzola s pneumat.pístem v uličním poklopu stojan předsunutý stojan centrální rámový nosník vhodné pro DN nebo BxH pohon ložisko do velkých rozměrů pneumat. píst T-klíč ruční kolo ruční kolo ruční kolo event. hydraulický Klíč s převodovkou klika s převodovkou klika s převodovkou klika s převodovkou el. servopohon el. servopohon el. servopohon pneumatický nebo hydraulický pohon válečkové kluzné kluzné kluzné válečkové válečkové válečkové válečkové vřeteno pístové nestoupavé nestoupavé nestoupavé nestoupavé stoupavé stoupavé stoupavé stoupavé *) *) *) prostup stropem x x x x x vodotěsné provedneí převodovka vřeteno el. pohon *) u zabudovacích hloubek menších než 3 * DN příp. 3 * DN se používá rámový nosník x dodávané provedení

8 ERHARD armatury pro vystrojení objektů ČOV Plunžrový vzduchový ventil Kulový kohout s pneumat. pohonem Stavidlový uzávěr L WAGU - Uzavírací šoupě Za- a odvzdušnovací ventil pro odp. vodu WAGU zapouštěcí stavidlo Stavidlový uzávěr S

9 ERHARD armatury pro ovládání, škrcení, regulaci a měření Plovákový ventil přímý Plovákový ventil zalomený Plunžrový ventil se štěrbinovým válcem Deskové šoupě ERU s elektrickým pohonem AUMA Deskové šoupě ERU s elektrickým pohonem EMG Redukční ventil, s přímým ovládáním Redukční ventil se servořízením Měřící plunžrové ventily Plovákový ventil se servořízením Regulační ventil s elektropohonem Membránový ventil s regulačním pohonem

10 ERHARD armatury pro čerpací stanice, úpravny vody, vodní elektrárny, zavlažování, přehrady a vodojemy. Uzavírací klapka s pohonem závažím Uzavírací klapka s elektropohonem Kuželový rozstřikovací ventil Víceúčelové šoupě s volnou přírubou Odvzdušňovací ventil Víceúčelové šoupě krátké stavební délky Plunžrový ventil s elektropohonem Kulový kohout Výrobní program zahrnuje armatury všech jmenovitých světlostí a tlaků dle mezinárodních standardů. Erhard armatury se používají ve vodárenství, v čerpacích stanicích, v zavlažovacích objektech, v přehradách, vodních a tepelných elektrárnách, v chemickém a petrochemickém průmyslu, v kanalizacích a v ČOV. Erhard armatury jsou konstruovány stavebnicovým systémem, tzn. standardní provedení pro ruční obsluhu, elektropohony, pneumatické pohony, regulační pohony a koncové spínače dodáváme v krátkých dodacích lhůtách z meziskladu. Dle účelu a použití používáme různé materiály, např. obohacená litina, ocelolitina, svařovaná ocel, korozivzdorné nebo kyselinovzdorné oceli, eventuelně odolný bronz. Mimo to lze na základě poptávky dodat další povrchové úpravy, např. kyselinovzdorné pogumování, PTFE povrchy, nebo povrchové úpravy z umělých hmot. Mimo všech nestandardních povrchových úprav nabízí Erhard armatury standardně osvědčenou epoxidovou povrchovou úpravu EKB ev. Erhard nátěry. Všechny Erhard armatury podléhají kontrole kvality dle DIN EN ISO 9001.

11 ERHARD armatury k ochraně čerpadel a trubních systémů před zpětným zatápěním Zpětná klapka, krátká stav. délka Zpětná klapka Uzavírací klapka s pohonem závažím Plunžrový ventil s pohonem závažím Zpětný ventil-dýzový Kulový kohout s pohonem závažím Zpětný ventil s koulí SWING zpětná klapka DIN-zpětná klapka s pákou a závažím

12 ERHARD armatury pro odpadní vody ERU-deskové šoupě s nestoupavým vřetenem ERU-deskové šoupě s el. pohonem a krytem vřetene ECO-deskové šoupě z nerez oceli Plunžrový vzduchový ventil Membránový-uzavírací ventil s el. pohonem Za- a odvzdušňovací ventil pro odpadní vody Firma Erhard Armaturen je renomovaným německým výrobcem a dodavatelem kanalizačních a vodárenských armatur se 125-ti letou tradicí. Výrobní program zahrnuje armatury odpovídající mezinárodním standardům DIN, EN a ISO Použité materiály nerezová ocel, epoxidová ochranná vrstva atd., odolávají agresivitě prostředí. V České Republice zajišťuje dodávky a montáže těchto výrobků firma Technické změny vyhrazeny, 2003 Zastoupení pro ČR: Prostředí a fluidní technika, s.r.o. Podbělohorská Praha 5 pft@pft-uft.cz