Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 Upraveno podle P. Sławomira Kostrzewy

2 Počátky rozpadu tradičních hodnot důležitých pro rozvoj dětí spadají do období osvícenství V této době poprvé ve velkém měřítku: byly popřeny křesťanské duchovní hodnoty byly učiněny pokusy o filosofický a politický boj proti tradiční religiozitě a theocentrismu rozšířily se spolky svobodných zednářů, okultní hnutí, satanistické skupiny

3 Osvícenství sice nedokázalo zničit ducha křesťanství, ale položilo základ pro další kroky v boji proti křesťanskému systému hodnot. Skutečný boj proti těmto hodnotám začal ve 20. století s nástupem postmodernismu.

4 Plody postmodernismu Postmodernismus je hnutí filosoficko-kulturněnábožensko-sociální, které napadá tradiční hodnoty, jako je dobro, pravda, krása. Podle postmodernistů neexistují žádná objektivní měřítka, která by určovala, co je dobré, pravdivé a krásné nebo naopak škodlivé a špatné. Postmodernismus hlásá, že krásné a dobré je vše, co se mi subjektivně takovým zdá být (a to i kdyby ostatní shodně tvrdili, že je to špatné a škodlivé!)

5 Takové myšlení přineslo konkrétní plody v produkci mnoha tvůrců kultury. Nastoupil masový výlev ošklivosti. Byly zpochybněny tradiční modely výchovy a vzdělávání. Podle nových teorií není možné vštěpovat dítěti, co je dobré, krásné a pravdivé. Samo dítě se musí rozhodnout, co považuje za dobré a pro něj užitečné! Tento zákon byl prohlášen za součást lidských práv. Rodiče, kteří dětem právo na vlastní rozhodnutí a volbu omezí, musí počítat s právními důsledky svého jednání (např. s odnětím rodičovských práv).

6 Toho využili producenti zábavy. Mnoho z nich spolupracuje se sektami, se svobodnými zednáři, se satanistickými skupinami. Chtějí vychovat nové pokolení - ideální konzumenty zvrácené kultury, osvobozené od tradičního myšlení a žebříčku hodnot. V první řadě jimi byly napadány křesťanské hodnoty a život založený na lásce k bližnímu a podle Desatera.

7 Hračky postmodernismu Škodí dětem - ničí jejich duše. Hlavními hrdiny se stávají postavy - odmítající Boha nebo bojující proti Němu - zesměšňující křesťanské hodnoty (např. americký komediální animovaný seriál Městečko South Park ) - představující svět magie, satanismu jako atraktivní a pozitivní (knihy a filmy Harry Potter, fenomén Monster High)

8 V hrách a hračkách pro malé děti jsou postavy satana, démonů, upírů představovány jako neškodné a nevinné. Satan je dokonce povýšen na kladného hrdinu. Má být malému dítěti přítelem, maskotem, proto nemůže budit hrůzu. Vypadá vesele, je usměvavý, přichází dětem na pomoc, když ho zavolají. Přebírá tak úkoly dosud vyhrazené pouze pro postavy ze světa dobra. Všechno proto, aby dítě vyrostlo v přesvědčení, že není třeba mít ze satana strach.

9 Obraz, který se nachází na jednom webovém portálu, zabývajícím se satanismem. SYMBOLIKA OBRAZU: Představuje spící dívku. Ve skutečnosti je to mrtvé (zabité?) dítě oblečené do šatů k prvnímu svatému přijímání. Oblečení dítěte má být křesťanským symbolem nevinnosti a čistoty. Tato nevinnost však byla porušena a zabita. Šaty dítěte jsou ušpiněné na znamení, že dítě "nebylo čisté", že dobrovolně volilo zlo, hřích.dítě má v ruce karikaturu hračky - smrt. Je symbolem dnešních "nových hraček" démonických, beroucích dětem jejich nevinnost.dítě hračku objímá, což symbolizuje přijetí a souhlas.

10 Logo Monster High producenta výrobce hraček a oblečení (Mattel). Ukazuje lebku s růžovou mašlí. Je to symbol smrti, která přichází do světa dětí a přetváří ho. Lebka je také obecně používaným symbolem satanistických sekt. V pozadí dále vidíme symboly zotročení, jako jsou pouta, okultní symboly - hadi, netopýři.

11 Městečko South Park Satan jako dobrý kámoš, se kterým se dá domluvit a dobře bavit... Ježíš jako hloupý frajer, postavený na stejnou úroveň se zakladateli jiných náboženství... Peklo jako místo dobré zábavy...

12 Démonické počítačové hry hyperrealistická grafika zlo, okultismus, démonické symboly

13 V démonických počítačových hrách hráč převezme roli hrdiny, který musí "spolupracovat" se silami temnoty, aby ve hře "získal co nejvíce bodů". Jde o postupné získávání dalších "stupňů zasvěcení", připomínající satanské kulty. Chcete-li spustit hru, budete muset "podepsat smlouvu". Úkoly hrdiny hry pak jsou různé satanistické aktivity (znesvěcení chrámů, hřbitovů, zničení svatých křesťanských symbolů, používání kouzel, magie, okultismus).

14 Proč mají démonické počítačové hry takový úspěch? V recenzi na jednu z nich si můžete přečíst například: V úvodu hry budete sedět jako přikovaní a jen po očku kontrolovat, zda jste si místo hry nepustili akční film. Kvality video ukázek ve hře jsou vskutku výborné, dobře nastříhané, dynamické, mají spád a uchvátí již od první minuty. Totéž platí i o zápletce točící se kolem hrdiny Danteho. S velkým humbukem vpadne do kláštera, překazí probíhající bohoslužbu a představeného jednou ranou sejme. Tím rozpoutá nekončící vír soubojů, monster a úchvatných grafických efektů, při kterých se budete skvěle bavit. Z PC hry Lovcem démonů

15 Tradiční postavy z pohádek a příběhů, na kterých vyrostla celá pokolení, které rozvíjely pozitivní hodnoty, byly nahrazeny novými idoly

16 Knihy pro děti a mládež kult temnoty, zla, magie, okultismu

17 Z recenze na jednu z knih -Čarodějnická kniha Jedná se vlastně o knihu určenou dětem od 7 do 9 let, je to první kniha o magii určená dětem. Je nejen velmi pěkně ilustrovaná, ale obsahuje i spoustu věcných informací o magii a čarodějnictví, které jsou podané tak, aby je i sedmileté dítko pochopilo. V knize najdete například kapitolku zabývající se rituálním oblečením, výrobou amuletů, významem barev, kapitolu věnovanou Knize Stínů, Thébské abecedě, i několik jednoduchých kouzel a rituálků. Do začátku pro malé čarodějky naprosto ideální.

18 Knihy s prvky magie, temnoty a satanismu se ve skutečnosti stávají školou okultismu. U dítěte vyvolávají přesvědčení, že svět temnoty je pozitivní a spolupráce s démony je jediný způsob, jak se vyšvihnout z průměrnosti (Harry Potter). Kromě toho se v těchto knihách objevují skutečná kouzla používaná v černé magii a doslovné citace satanské bible.

19 Satanistická iniciace Tento díl - "Harry Potter a Ohnivý pohár na stránce 666 obsahuje popis znovuzrození Voldemorta. Odbývá se v průběhu rituálu, připomínající obřad černé mše. Červíček odříkává zaklínadla, pak obětuje démonům nemluvně. Čtení pro děti?

20 V pohádkách a bajkách v minulosti také vystupovaly osoby zabývající se kouzly a magií, např. zlé čarodějnice, dobré víly. V minulosti ale byla magie v příběhu ve vedlejší roli, jako jakýsi dodatek, dnes je jeho podstatnou součástí, hraje hlavní roli. Hlavní hrdina, s nímž se malý čtenář může tak snadno identifikovat, často magie využívá k dosažení svých cílů.! Kdysi byla magie představována jako hrozivá a nebezpečná síla, se kterou není radno si zahrávat, dnes jako něco vysoce atraktivního, hodného napodobování.

21 Oblíbená sága Stmívání Na pozadí příběhu o lásce upíra k dospívající dívce se objevuje propagování vampýrismu, kult smrti, temnoty, iniciace podobná satanistické - důležitým prvkem je rituální pití lidské krve. Propagování tématiky okultismu a vampýrismu mezi dětmi a mládeží je půdou pro nezdravou zvědavost a hrozí převzetím těchto praktik v budoucnosti.

22 Hello Kitty bílá kočička

23 Kreslená postava malé roztomilé kočky s červenou mašlí se poprvé se objevila v Japonsku v roce 1974 na plastové peněžence v rámci produktové řady firmy Sanrio. Ochranná známka Hello Kitty dosáhla od té doby globálního rozšíření a na licenčních smlouvách vyprodukuje již mnohem více než miliardu dolarů ročně. Produkty s touto postavou zahrnují hračky, samolepky, pohlednice, oblečení, doplňky, školní pomůcky, nádobí, domácí potřeby, elektroniku a nejen to

24 Časopis -dvouměsíčník určený pro dívky. Obsahuje novinky ze světa celebrit, kultury a módy. V novém čísle časopisu Hello Kitty 2/2015 zjistíš, jak žijí některé hvězdy v běžném životě, čekají tě zajímavé tipy pro krásné vlasy, testy ti prozradí, jaké zvíře se v tobě skrývá a který živel jsi. Kromě toho ti poradíme, jak zvýšit svůj faktor přátelství, a horoskop na rok 2015 ti napoví, co tě v příštích dnech a měsících čeká.

25 Nebezpečná politika vizuální komunikace Firma Sanrio produkující Hello Kitty spolupracuje od roku 2012 se skupinou KISS - americkou rockovou kapelou, která je známa bizarně líčenými tvářemi svých členů, kostýmy, vizuálním ztvárněním vystoupení, plivání krve, ohně, vzýváním satana.

26 Hello Kitty -část symboliky smrti

27 Satanistická svatba

28 Idolatrie - jednání, při němž člověk uctívá tvora nebo předmět místo Boha a klaní se mu

29

30

31 Nebezpečná politika licence Firma Sanrio, která stojí za zrodem postavičky Hello Kitty, prodává licenci na použití obrazu bez ohledu na to, zda jsou předměty, na kterých se postavička objevuje, určené dětem.

32 Hello Kitty jako značka porno-obchodu Vibrátor pro dospívající (?)

33 Tradiční a oblíbené LEGO???

34 LEGO Monster Fighters

35

36 Kolekce oživených příšerek Monster High Příšerka Clawdeen Wolf je krásná patnáctiletá dcera Vlkodlaka. Nejraději se věnuje ekonomice. Jejím snem je mít jednoho dne vlastní módní salon, a proto chce vědět vše o obchodě a módě.

37

38 5. generace poníků

39 Z 1. generace nevinných poníků My LittlePony z let 1982 až 1995 se od roku 2010 stali jednorožci - symbol New Age, ale také Antikrista, kterého kniha Daniel představuje jako malý roh.

40 dříve dnes

41

42

43 Gormiti -nepřemožitelní vládci živlů Kniha, komiks, karty, omalovánky, plastové postavičky, reklamy

44 Po zpustošené, sežehlé a černé pláni se všude kolem potloukala podivná stvoření a tvorové z rozžhavené lávy. Tyto prazvláštní bytosti pojaly ostrov za svůj nový domov. Byly zrozeny z útrob země z vůle Mugora - Pána Zla.

45 Gormiti Pohádka, ve kterém se skupina přátel teleportuje do paralelního světa Gorm. Gormiti se stávají bojovníky, kteří mají moc nad všemi živly.v dalších dílech karikatury se dítě seznamuje s ošklivostí šeredných postav zlých Gormitů, kteří slouží Gormitům temnot Boj se zlými Gormity se vede skrze magii.

46 Série Gormiti Temnot Temný Obscurion Bezprostřední inspirací pro postavičku je Lucifer. Temný Obscurion vládne světem temnot. Jeho cílem je podrobení si celé země Gorm. Pokud si někdo vloží jeho korunu na svou hlavu, bude posedlý duchem Pána temnoty. Temný Obscurion se objevuje ve všech dílech této série.

47 Víte, co právě dělají vaše děti?

48 Mobil -dnes už modely i pro předškoláky - s připojením na internet, natáčením videí, sledováním filmů - většina rodičů vůbec neví, co mobil jejich dítěte skrývá Často první kontakt dítěte s pornografií se odehrává při sledování filmu, prohlížení obrázků na mobilu! Velké množství případů zneužití dítěte začalo skrze používání mobilu.

49 Ošklivé obrazy charakteristickým rysem je kult ošklivosti. knihy, časopisy, filmy, dokonce pohádky obsahují ošklivé, posměšné nebo agresivní ilustrace

50

51 Oblečení - motivy démonické, okultní, propagující drogy nebo sex

52

53 I když nás děsí, že zlý duch napadá čistotu a nevinnost dětí a mládeže, víme, że naše vítěství je v Ježíši Kristu. Mějme na paměti slova evangelia, že hříchy vykonané na dětech bude trestat sám Bůh: Není možné, aby nepřišla pokušení; běda však tomu, skrze koho přicházejí. Bylo by pro něho lépe, kdyby mu dali na krk mlýnský kámen a uvrhli ho do moře, než aby svedl k hříchu jednoho z těchto nepatrných. (Lk 17,1-2) Rodiče, kteří chtějí uchránit své děti, je musí s láskou a vírou odevzdávat Božímu milosrdenství a svěřovat pod ochranu Matky Boží. Musí je učit moudře užívat dober tohoto světa a zároveň vyvarovat se všech forem zla.

54 Prakticky - jak na to? Věnujte dětem svůj čas a lásku. Povídejte si s nimi o všem, o čem budou chtít mluvit. Dělejte věci společně modlitbu, zábavu i práci (i s těmi malými). Některé věci nepočkají - když bude třeba, odložte ihned počítač, nádobí i žehlení a věnujte se jim - stojí to za to. Ujistěte je, že za vámi mohou přijít s čímkoli, že pro vás nic není tabu, že jste tu pro ně. Společně slavte - liturgické oslavy, svátky, narozeniny Nebojte se říct NE - tento film (hru, hračku, knihu) - připojte vysvětlení a zároveň vždy nabídněte jinou alternativu. Děti jsou jako opičky, potřebují vzory nejlépe jim předáte správné vzorce chování, pokud pro ně vzorem budete vy sami.

55 Všecko zkoumejte, dobrého se držte, zlého se chraňte v každé podobě. (1Tes 5) Převzato a upraveno z prezentace P. Sławomira Kostrzewy

Otázka: Satanismus. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): Adam Nosál. Gymnázium Václava Beneše Třebízského, Slaný.

Otázka: Satanismus. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): Adam Nosál. Gymnázium Václava Beneše Třebízského, Slaný. Otázka: Satanismus Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): Adam Nosál Gymnázium Václava Beneše Třebízského, Slaný Adam Nosál Prohlašuji, že jsem tuto práci vypracoval samostatně za použití uvedené

Více

Karmelitánské nakladatelství s.r.o. UKÁZKA Z KNIHY

Karmelitánské nakladatelství s.r.o. UKÁZKA Z KNIHY JEAN-RÉGIS FROPO 90 otázek pro exorcistu KARMELITÁNSKÉ NAKLADATELSTVÍ PŘEDMLUVA Církev má účast na vítězství nad ďáblem, protože Kristus dal svým učedníkům moc vyhánět zlé duchy. Církev vykonává tuto vítěznou

Více

Výchova k občanství Náboženské sekty

Výchova k občanství Náboženské sekty Výchova k občanství Náboženské sekty Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál na téma náboženské sekty. Obecně popisuje znaky sekt a jejich nebezpečí. Dále se soustřeďuje na 3 nejrozšířenější sekty

Více

Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista

Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista Jon Paulien Pavlovy listy Tesalonickým Církev ve světle druhého příchodu Ježíše Krista Obsah Osnova listů apoštola Pavla do Tesaloniky...9 První list do Tesaloniky...9 Druhý list do Tesaloniky...10 1.

Více

Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně.

Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně. Je pro tebe lépe, abys vešel do života bez ruky, než abys přišel s oběma rukama do neuhasitelného ohně. 26. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 9,38-43.45.47-48) Jan řekl Ježíšovi: Mistře,

Více

Obsah. Kapitola 4 - Tabulka 2. Programy a Kdy programy začaly 25

Obsah. Kapitola 4 - Tabulka 2. Programy a Kdy programy začaly 25 Obsah Kapitola 1 - Úvod 11 Co je to Síť mysli"? Záznam duše (akašický) Co je to Spiritual Response Therapy (SRT)? Vývoj SRT Příručky Kapitola 2 - Síť mysli 13 Podobenství o síti Podobenství o rozsévači

Více

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH

Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH 1.BH Jediná Pravda - Písmo Svaté 2.BH Daniel 2.kap. - proroctví 3.BH Cesty k poznání Boha 4.BH Ježíš Kristus Syn Boží Vykupitel Jan 16,13 2.Petr 1,19 Jan 17,3 Jan 1,1-3.14 Jan 17,17 Amos 3,7 Řím 1,19.20

Více

Křesťanství. Dan Hammer 397876

Křesťanství. Dan Hammer 397876 Křesťanství Dan Hammer 397876 Andrea Kristinová 397719 Martina Veselá 386134 Základní údaje křesťanství je nejrozšířenější náboženský směr, v současnosti 1 200 milionů vyznavačů slovo křesťanství pochází

Více

Bible pro děti představuje. Narození Ježíše

Bible pro děti představuje. Narození Ježíše Bible pro děti představuje Narození Ježíše Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Více

2. ČÁST CELOTÁBOROVÉ HRY: BODOVÉ HODNOCENÍ V PRVNÍ ČÁSTI CELOTÁBOROVÉ HRY ZASEDÁNÍ FÉNIXOVA ŘÁDU

2. ČÁST CELOTÁBOROVÉ HRY: BODOVÉ HODNOCENÍ V PRVNÍ ČÁSTI CELOTÁBOROVÉ HRY ZASEDÁNÍ FÉNIXOVA ŘÁDU CELOTÁBOROVÁ Pro letošní 1. ročník našeho tábora Parťáci jsme zvolili celotáborovou hru na motiv knihy J. K. Rowlingové Harry Potter. Děti budou rozděleny do oddílů a následně budou rozřazeny do čtyř kolejí

Více

Základní škola T. G. Masaryka, Studénka, ul. 2. května 500, okres Nový Jičín. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost

Základní škola T. G. Masaryka, Studénka, ul. 2. května 500, okres Nový Jičín. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Základní škola T. G. Masaryka, Studénka, ul. 2. května 500, okres Nový Jičín Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1489 Autor: Milan Stiller Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_CASPO.9.12 Vzdělávací

Více

KONFERENCE Poznámky pro účastníky

KONFERENCE Poznámky pro účastníky PROZKOUMEJTE velké životní otázky KONFERENCE pro účastníky Brno, Česká republika 13. 14. ledna 2012 SETKÁNÍ 1 Vize pro službu mladým lidem SETKÁNÍ 2 Co je Alfa pro mládež? Kurz Alfa pro mládež představuje

Více

Překvápko. Vydavatelství časopisů Řitka video s.r.o. mediainfo 2012

Překvápko. Vydavatelství časopisů Řitka video s.r.o. mediainfo 2012 Překvápko Vydavatelství časopisů Řitka video s.r.o. mediainfo 2012 Gormiti CÍLOVÁ SKUPINA Převážně chlapci ve věku 6-10 let Cena inzertní strany (1/1 4b) PROFIL ČASOPISU Licencovaný časopis, který vychází

Více

Bible pro děti. představuje. Narození Ježíše

Bible pro děti. představuje. Narození Ježíše Bible pro děti představuje Narození Ježíše Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot Upravili: E. Frischbutter; Sarah S. Přeložila: Jana Jersakova Vydala: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Více

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ

PAMÁTKA SV. BARBORY 1. NEDĚLE ADVENTNÍ 1. NEDĚLE ADVENTNÍ Začíná nový církevní rok a doba adventní, čas přípravy na, která potrvá týdny. Znamením je adventní se svícemi. PAMÁTKA SV. BARBORY Barbora byla dívka, která položila pro svůj život.

Více

KAŽDÉ DÍTĚ POTŘEBUJE SLYŠET EVANGELIUM

KAŽDÉ DÍTĚ POTŘEBUJE SLYŠET EVANGELIUM Manuela Jungová KAŽDÉ DÍTĚ POTŘEBUJE SLYŠET EVANGELIUM prakticky a názorně Příručka plná impulsů pro pracovníky s dětmi i rodiče Odpovědi na otázky: Jak pracovat s dětmi v církvi a jak je zaujmout? Kde

Více

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen.

Květná neděle. Neboť ty jsi, Pane, zemřel, abychom my mohli žít. Tobě buď chvála na věky věků. Amen. Květná neděle S vírou v Ježíše Krista, který se z lásky k nám ponížil a byl poslušný až k smrti na kříži, se modleme za církev a za celý svět. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se). Prosme za jednotu církve

Více

1. neděle adventní Žl 85,8. 2. neděle adventní Lk 3, neděle adventní srv. Iz 61,1. 4. neděle adventní Lk 1,38

1. neděle adventní Žl 85,8. 2. neděle adventní Lk 3, neděle adventní srv. Iz 61,1. 4. neděle adventní Lk 1,38 Zpěvy před evangeliem nedělní cyklus B /1/ 1. neděle adventní Žl 85,8 Pane, ukaž nám své milosrdenství * a dej nám svou spásu! 2. neděle adventní Lk 3,4.6 Připravte cestu Pánu, + vyrovnejte mu stezky!

Více

Slavný růženec - Věřím v Boha...

Slavný růženec - Věřím v Boha... Slavný růženec - Věřím v Boha... I. Ježíš, který z mrtvých vstal. - Otče náš... 1. První den v týdnu časně ráno přichází ke Kristovu hrobu Marie Magdaléna a spatří kámen od vchodu odvalený. - Zdrávas Maria...

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632. 32 - Využití ICT při hodinách občanské nauky

VÝUKOVÝ MATERIÁL. Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632. 32 - Využití ICT při hodinách občanské nauky VÝUKOVÝ MATERIÁL Identifikační údaje školy Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace Bratislavská 2166, 407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz, tel. +420412372632

Více

OBSAH MODLITEB. I. Krátké modlitby. 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících.

OBSAH MODLITEB. I. Krátké modlitby. 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících. OBSAH MODLITEB I. Krátké modlitby 1. Modlitba o spásu. 2. Modlitba agnostiků a ateistů. 3. Modlitba za obrácení nevěřících. 4. Modlitba pro nevěřící při Varování I. 5. Modlitba pro nevěřící při Varování

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku:

VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI. Na začátku školního roku: VSUVKY PRO RŮZNÉ PŘÍLEŽITOSTI Na začátku školního roku: Prosme na počátku školního roku za žáky a jejich učitele a rodiče; zvláště pak za děti, kterým se učení nedaří nebo jsou od ostatních šikanovány.

Více

Rady pro pokročilou duši

Rady pro pokročilou duši Rady pro pokročilou duši Richard Bach Příručka Mesiáše Rady pro pokročilou duši Nejlepší způsob, jak se vyhnout odpovědnosti, je říct: Mám odpovědnost. Tví přátelé tě během první minuty vašeho setkání

Více

Téma: NERVY V KÝBLU. Téma: JE TO NA TOBĚ (UMÍME SE ROZHODOVAT?) Téma: JE TŘEBA BÝT IN? (aneb CO SE SVÝM VZHLEDEM?)

Téma: NERVY V KÝBLU. Téma: JE TO NA TOBĚ (UMÍME SE ROZHODOVAT?) Téma: JE TŘEBA BÝT IN? (aneb CO SE SVÝM VZHLEDEM?) Téma: NERVY V KÝBLU úvaha na biblický text Filipským 4, 6-7 Jak mi Bůh dal sílu překonat těžkou situaci (strach)? Proč prožíváme strach (úzkost) a jak s tím bojovat? Izaiáš 43, 1-2 1) Strach a obavy jsou

Více

POSTNÍ DOBA ČLOVĚK BYL STVOŘEN, ABY BYL PŘÍTELEM BOHA

POSTNÍ DOBA ČLOVĚK BYL STVOŘEN, ABY BYL PŘÍTELEM BOHA POSTNÍ DOBA Popeleční středa je výjimečný den. Den usebranosti a reflexe. Vydáváme se v něm totiž na cestu postní dobou, která se vyznačuje nasloucháním Božímu slovu, modlitbou a pokáním. ČLOVĚK BYL STVOŘEN,

Více

Big partnership media s.r.o. Sokolská 19 Praha 2. www.bpm.cz

Big partnership media s.r.o. Sokolská 19 Praha 2. www.bpm.cz Big partnership media s.r.o. Sokolská 19 Praha 2 www.bpm.cz BPM Print 2012 Úvod Nové tituly v nabídce 4x4 Auto Animálek DinoFroz Magazín Filly Fair magazín Outdoor guide Ukončení spolupráce Rock&Pop Spark

Více

Je někdo z vás nemocen?

Je někdo z vás nemocen? Štěpán Rucki Je někdo z vás nemocen? Křesťanský pohled na zdraví, nemoc a uzdravení Co je to plné zdraví? Je nemoc následkem hříchu? Má nemoc a utrpení smysl? Uzdravení Boží mocí Zázračná uzdravení dnes?

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17)

1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17) 1. CESTA: Nemilujte svět (První Janova 2,15-17) Nemilujte svět ani to, co je ve světě. Miluje-li kdo svět, láska Otcova v něm není. Neboť všechno, co je ve světě, po čem dychtí člověk a co chtějí jeho

Více

Země přátelských kanibalů

Země přátelských kanibalů okno do světa FIDŽI Text a foto: Michael Fokt Země přátelských kanibalů Ještě před dvěma sty lety by si vás klidně mohli dát k večeři. Dnes patří Fidžijci mezi nejpřátelštější domorodce, s jakými jsem

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2017/2018 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

DUCHOVNÍ OCHRANA DĚTÍ Jan a Ráchel Bícovi

DUCHOVNÍ OCHRANA DĚTÍ Jan a Ráchel Bícovi DUCHOVNÍ OCHRANA DĚTÍ Jan a Ráchel Bícovi Proč je vlastně důležité zabývat se tím, co naše děti čtou, na co se dívají v televizi, s jakými hračkami si hrají? Není lepší nechat je, aby se o těchto věcech

Více

Občasník ZŠ Bravantice říjen ročník. říjen 2016

Občasník ZŠ Bravantice říjen ročník. říjen 2016 Občasník ZŠ Bravantice říjen 2016 4. + 5. ročník 1 říjen 2016 Ahoj holky a kluci, ani jsme se nenadáli a první dva měsíce tohoto školního roku jsou za námi! Máme za sebou spoustu zajímavých aktivit, kterých

Více

Odpovědi na osobní testy

Odpovědi na osobní testy 270 Odpovědi na osobní testy Lekce I 1. a Pravdivé b Pravdivé c Nepravdivé e Nepravdivé 2. a Pravdivé b Nepravdivé c Pravdivé e Pravdivé f Nepravdivé g Pravdivé 3. a Pravdivé b Nepravdivé c Pravdivé e

Více

odpovědi na osobní testy

odpovědi na osobní testy odpovědi na osobní testy Lekce 1 1. a) duch 2. a) budu také žít způsobem, který by se jemu líbil, a budu mu důvěřovat v každé mé zkoušce. 3. c) je schopen se o ně plně postarat. 4. c) moudrost 5. Nepravdivé

Více

Návšteva z Ameriky. Dne 11.11.2014 Tělocvična SPŠE

Návšteva z Ameriky. Dne 11.11.2014 Tělocvična SPŠE Návšteva z Ameriky Dne 11.11.2014 Tělocvična SPŠE Tohoto dne v tělocvičně naší školy proběhla velice vzácná a výjímečná akce pořádaná křesťanskou skupinou. Tato akce má název Exit Tour. Součástí této události

Více

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání.

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání. Pravda a mýty o smrti a umírání. Je zmrtvýchvstání mýtus? Téma smrti a umírání je nesmírně důležité téma, které v dnešní době u většiny lidí bývá odsouváno někam do oblasti nezájmu a nevědomí. Je to téma

Více

Tapety do pokojíčku, za které vás děti budou milovat!

Tapety do pokojíčku, za které vás děti budou milovat! ProŽeny.cz Tapety do pokojíčku, za které vás děti budou milovat! Jak to udělat, aby pokojíček vašich dětí nebyl jen fádně růžový nebo modrý? Oživte stěny originálními dětskými tapetami. Nové vzory, ornamenty

Více

Opravdu pošle dobrý Bůh lidi do pekla? - I

Opravdu pošle dobrý Bůh lidi do pekla? - I kázání Poděbrady, 7.7.2013 Opravdu pošle dobrý Bůh lidi do pekla? - I Úvod Když jsme v červnu uzavírali pohled na události, o kterých Bible píše, že jsou budoucností ještě i pro nás, tak to byl pohled

Více

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající.

BOŽÍ DAR Bůh je milující. Bůh je štědrý a dávající. BOŽÍ DAR Jaký je podle vás nejznámější verš z Bible? Většina lidí by jistě odpověděla, že jím je Jan 3:16 a skutečně je to tak! Tento verš by měli znát všichni křesťané. Nikdy se mi neomrzí, protože je

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

Zdeněk Váňa: rozbor skice Rudolfa Steinera

Zdeněk Váňa: rozbor skice Rudolfa Steinera S l o v a n s k ý č l o v ě k Zdeněk Váňa: rozbor skice Rudolfa Steinera Šestá kulturní epocha2, v níž má dojít k probuzení vyššího bytostného článku člověka, bude na vyšší rovině opakováním druhé, praperské

Více

JAK VYBÍRAT DĚTEM KNIHY Jan a Ráchel Bícovi

JAK VYBÍRAT DĚTEM KNIHY Jan a Ráchel Bícovi JAK VYBÍRAT DĚTEM KNIHY Jan a Ráchel Bícovi Problematika duchovních vlivů na děti skrze média je velmi široká a nelze úplně vše pokrýt v jednom článku. Rozhodli jsme se proto zaměřit alespoň na to, jaká

Více

Víra a sekularizace VY_32_INOVACE_BEN38

Víra a sekularizace VY_32_INOVACE_BEN38 Víra a sekularizace M g r. A L E N A B E N D O V Á, 2 0 1 2 Víra Je celková důvěra v nějakou osobu, instituci nebo nauku. Můžeme také mluvit o důvěře např. v poznatky nebo vzpomínky, v to, že nás neklamou

Více

SITUACE 1 PŘÍBĚHY JEDNOHO ZÁZRAKU. Co víte o Janu Palachovi? Co víte o Josefu Toufarovi? PÁTRÁNÍ PO STOPÁCH MINULOSTI

SITUACE 1 PŘÍBĚHY JEDNOHO ZÁZRAKU. Co víte o Janu Palachovi? Co víte o Josefu Toufarovi? PÁTRÁNÍ PO STOPÁCH MINULOSTI SITUACE 1 2:00 (úvod, diskuze nad fotografií) Co víte o Janu Palachovi? Co víte o Josefu Toufarovi? PÁTRÁNÍ PO STOPÁCH MINULOSTI Na počátku si každý vybere jedno povolání. Zvolené povolání určí jeho roli

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Vánoční kvíz prověřuje všeobecné znalosti žáků.

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Vánoční kvíz prověřuje všeobecné znalosti žáků. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0514 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblast České svátky, vy_32_inovace_ma_36_17 Autor Mgr. Kateřina

Více

Čím vám můžeme pomoci při rozvoji podnikavosti u dětí?

Čím vám můžeme pomoci při rozvoji podnikavosti u dětí? Čím vám můžeme pomoci při rozvoji podnikavosti u dětí? Ing. Jakub Křižka +420 739 573 555 krizka@ipodnikatel.cz WWW.IPODNIKATEL.CZ - CO TO JE? Webový portál zaměřený na problematiku podnikání Články, videa,

Více

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla!

Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! Srdečně vás všechny vítám na tomto úžasném projektu, po jehož absolvování nebudete věřit, kým jste byla! CO JE PRO VÁS DŮLEŽITÉ! UVĚDOMIT SI, PROČ JSTE ZDE A CO CHCETE VE SVÉM ŽIVOTĚ ZMĚNIT A NA TOM BUDEME

Více

Tajný život Salvadora Dalího

Tajný život Salvadora Dalího Tajný život Salvadora Dalího Tato kniha je monumentem, který si vystavěl na vlastní počest sám Salvador Dalí. Jakkoli mu chybí falešná skromnost, jeho upřímnost je strhující. Dalí odhaluje svá tajemství

Více

leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY

leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY leden 2013 PROGRAMOVÉ TIPY PREMIÉROVÉ SERIÁLY 2 SkANdÁL 2. SÉRIE dva díly se vysílají ve čtvrtek 29. ledna ve Seriál Skandál se vrací! druhá řada slibuje další a mnohem temnější tajemství. Olivia a její

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) 7. ročník základní

Více

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82

NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 NABÍDKA PROGRAMŮ Knihovny města Olomouce POBOČKY BRNĚNSKÁ Brněnská 80-82 pro školní rok 2018/2019 Rádi bychom vám představili nabídku vzdělávacích programů pro žáky, ZŠ, gymnázií, ale i pro družiny, kroužky,

Více

www.vbavlnce.com Standa Korbel České Budějovice

www.vbavlnce.com Standa Korbel České Budějovice České Budějovice Přednášky - vypráví msgre. Josef Kavale Datum: 1.10.2011 Copyright Stanislav Korbel 2005-2011 KOST SOFT Q:\_Standa\www.vbavlnce.com\vbavlnce\Katalog\Vbavlnce_com-CD_prednasky.doc Cena

Více

Kresba pastelkami. O námětech obrazů (M.Brožová)

Kresba pastelkami. O námětech obrazů (M.Brožová) Kresba pastelkami O námětech obrazů (M.Brožová) http://www.pastelky.cz/obrazy-kreslene-pastelkami Kam chodíte na nápady? Nápad na obraz ke mně přichází jako celek, buď se mi zdá ve snu, nebo mě navštíví,

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Anotace Tento pracovní list s názvem Náboženské sekty může být použit samostatně či společně s prezentací Náboženské sekty téhož autora, na kterou volně navazuje. Pracovní list je zaměřen na pochopení

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek

Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase. Tomáš Jindříšek Marketing 21. století - jak přilákat nové návštěvníky do regionu, jak je udržet a motivovat je přijet zase Tomáš Jindříšek Kdo k nám dorazí? Doba zájezdních hostinců je pryč Nečekejme, až si host udělá

Více

Růst v Kristu. Texty na tento týden: J 8,34; Ř 6,18.22.23; 8,38.39; Ga 4,3.9; Ko 2,12 15

Růst v Kristu. Texty na tento týden: J 8,34; Ř 6,18.22.23; 8,38.39; Ga 4,3.9; Ko 2,12 15 Týden od 28. října do 3. listopadu 5 Texty na tento týden: J 8,34; Ř 6,18.22.23; 8,38.39; Ga 4,3.9; Ko 2,12 15 Základní verš S Kristem jste byli ve křtu pohřbeni a spolu s ním také vzkříšeni vírou v Boha,

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

Lekce 1: Co je to tým?

Lekce 1: Co je to tým? Lekce 1: Co je to tým? Teoretický úvod: Ať už chceme nebo ne, často se stáváme členem týmu. Schopnost týmové spolupráce je žádanou dovedností, kterou vyhledávají personalisté a na níž stojí úspěch a konkurenceschopnost

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce:

Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Do soutěže bylo zasláno více než 30 prací. Vítězné práce: Někteří se ptají, co by dělali s knihou. Já se spíš ptám, co bych dělal bez knihy. Ivo Ondráček SPgŠ Znojmo Jaro, léto, podzim, zima, číst si knížku

Více

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1

LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 Z poselství Ježíše ze dne 19. srpna 2012 v 10:56. LITANIE JEŽÍŠ LIDSTVU 1 ZA OCHRANU PŘED FALEŠNÝM PROROKEM Nejdražší Ježíši, zachraň nás před klamem falešného proroka. Ježíši, smiluj se nad námi. Ježíši,

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU SVATÉ OBRÁZKY

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU SVATÉ OBRÁZKY SVATÉ OBRÁZKY Svaté obrázky jsou tradičním sdělovacím útvarem kombinujícím obraz a text za účelem podpory duchovního života jedince, v našem kulturním prostředí křesťanského. Tak jako má tato stránka lidské

Více

Nedělní evangelia v liturgickém roce

Nedělní evangelia v liturgickém roce Nedělní evangelia v liturgickém roce cyklus B Slavnost Ježíše Krista Krále On je Pán pánů a Král králů (Zj 17,14) Jméno a příjmení: Věk: 1. čtení (Dan 7, 13-14) Díval jsem se a hle s nebeskými oblaky přicházel

Více

EDUCA I. 2D 1.díl distribuční list

EDUCA I. 2D 1.díl distribuční list EDUCA I. 2D 1.díl distribuční list KM Plus Media 2D SNÍMEK PRO DIGITÁLNÍ PROJEKCE Český název: Educa I. 1.díl Délka: 55 minut Úprava: český dabing Žánr: dokument s animacemi Doporučená přístupnost: přístupný

Více

Filmy: Satanské ovládání mysli

Filmy: Satanské ovládání mysli Filmy: Satanské ovládání mysli Bitva o lidskou duši začíná jako boj o mysl člověka. Myšlenky ovládají jeho emoce a myšlenky s pocity utváří jeho charakter. Pokud jsou myšlenky nečisté, Satan už vyhrál

Více

Satanismus. Petra Vejvodová

Satanismus. Petra Vejvodová Satanismus Petra Vejvodová 6. 12. 2016 Satanismus a hororová kultura Vliv na vnímání satanismu a satanistů u veřejnosti Satan je v populární hororové literatuře a filmech vykreslován jako bytost a nepřítel

Více

Realizace modelových kolekcí

Realizace modelových kolekcí Realizace modelových kolekcí výukový modul Renata Pušová HLEDÁNÍ INSPIRACE Inspiraci můžete najít všude kolem vás. Je důležité všechno vnímat. Co se jednomu může zdát hloupé a neuchopitelné, může druhý

Více

cyklus C/A 7. neděle v mezidobí

cyklus C/A 7. neděle v mezidobí cyklus C/A 7. neděle v mezidobí Jméno a Příjmení: Věk: PÁN BŮH MÁ RÁD VŠECHNY LIDI. Mt 5, 38 48 Lidem, kteří přišli, aby Pána Ježíše slyšeli, řekl: Jistě víte, že se říká: Oko za oko, zub za zub. Já vám

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/ Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/ Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Literatura a film pro sedmý, osmý a devátý ročník Název DUM: Victor Hugo Vyučovací předmět: Český

Více

RENESANCE A OSVÍCENSTVÍ

RENESANCE A OSVÍCENSTVÍ RENESANCE A OSVÍCENSTVÍ pracovní list Mgr. Michaela Holubová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. RENESANCE A VĚK ROZUMU Renesance kulturní znovuzrození

Více

Co dělat, aby čtení bavilo. Mgr. Jan Horák 7. února 2018

Co dělat, aby čtení bavilo. Mgr. Jan Horák 7. února 2018 Co dělat, aby čtení bavilo Mgr. Jan Horák 7. února 2018 Úvod Cíle semináře nabídnout nápady a podněty pro podporu rozvoje čtenářství představit dlouhodobé projekty (Harry Potter, Pověsti), ukázat praktické

Více

MOC 99,- MOC 149,- MOC 99,-

MOC 99,- MOC 149,- MOC 99,- Zábavné úkoly se samolepkami pro všechny předškoláky. Sešit s obrázky nejoblíbenějších zvířecích kamarádů je doplněn listy se samolepkami, které děti mohou nalepovat na příslušné obrázky se shodnými obrysy.

Více

Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov

Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov Českomoravský fotbalový svaz Diskařská 100 P.O. Box 11 160 17 Praha 6 - Strahov internet: www.fotbal.cz - sekce Grassroots e-mail: mestek@fotbal.cz, blazej@fotbal.cz tel: 233 029 111 fax: 233 353 107 3.

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

Habermaaß-hra 5583. Moje první hra. Život na farmě. Figurky mláďata

Habermaaß-hra 5583. Moje první hra. Život na farmě. Figurky mláďata CZ Habermaaß-hra 5583 Moje první hra Život na farmě Figurky mláďata Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti

Více

Křesťanství v raně středověké Evropě

Křesťanství v raně středověké Evropě Křesťanství v raně středověké Evropě Křesťanství Nejrozšířenější světové monoteistické náboženství Navazuje na judaismus Učení odvozuje od Ježíše Nazaretského kolem roku 30 n.l. veřejně působil jako kazatel

Více

přírodní (kmenové) náboženství šamana

přírodní (kmenové) náboženství šamana Světová náboženství Úvod již pravěcí lidé uctívali přírodní živly, zvířata i totemy jako božstva dodnes žijí ve světě kmeny, které vyznávají přírodní (kmenové) náboženství (důležitá postava šamana) náboženství

Více

Co je kritické myšlení. CZ.1.07/2.2.00/28.0182 Moduly jako prostředek inovace v integraci výuky moderní fyziky a chemie

Co je kritické myšlení. CZ.1.07/2.2.00/28.0182 Moduly jako prostředek inovace v integraci výuky moderní fyziky a chemie Co je kritické myšlení CZ.1.07/2.2.00/28.0182 Moduly jako prostředek inovace v integraci výuky moderní fyziky a chemie Ukázka č. 1 Příčina jevu a příčina růstu jeho výskytu Růst počtu násilných trestných

Více

Habermaaß-hra 5656A /4676N. Moje první hra Večer na farmě

Habermaaß-hra 5656A /4676N. Moje první hra Večer na farmě CZ Habermaaß-hra 5656A /4676N Moje první hra Večer na farmě Moje první hra Večer na farmě Hra na dobrou noc se zvířátky pro 1-4 děti od 2 let. Obsahuje i soutěžní variantu. Autor a design: Anna Lena Räckers

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA

Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Ver.03/2013 SANOMA MEDIA PRAHA 2013 MEDIA DATA Vlasta Jediný opravdu český týdeník pro ženy Vlasta je tradiční a proto důvěryhodná. Vlasta je moderní a proto stále milovaná a žádaná. Vlasta je partnerkou

Více

ZNALEC ADVENTU. Kvízová hra. Jednoduchá kvízová hra pro zopakování znalostí o adventní a vánoční době, příbězích, postavách a reáliích.

ZNALEC ADVENTU. Kvízová hra. Jednoduchá kvízová hra pro zopakování znalostí o adventní a vánoční době, příbězích, postavách a reáliích. ZNALEC ADVENTU Kvízová hra Jednoduchá kvízová hra pro zopakování znalostí o adventní a vánoční době, příbězích, postavách a reáliích. Obsahuje: Tři sady otázek pro postupné rozšíření hry Tři sady hvězd

Více

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince

Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince Památka svatého Františka Xaverského, kněze 3. prosince S vírou v Ježíše Krista, který nás všechny vykoupil svou krví, prosme za církev a za spásu celého světa. (Budeme odpovídat: Pane, smiluj se.) Prosme,

Více

sociodemografická data

sociodemografická data sociodemografická data Představení ARBOmedia ARBOmedia je společnost, která se vrací zpět na český trh. V portfoliu má více než 30 webových projektů, včetně značek jako kinobox.cz, epravo.cz, mobile.de,

Více

Nechť hry započnou. www.hunger-games.cz

Nechť hry započnou. www.hunger-games.cz Nejdrsnější reality show světa také v ČR Nechť hry započnou Každý rok 24 hráčů Vždy jen 1 vítěz, jehož výhrou je vlastní život Je čas změnit pravidla? Vítězství znamená slávu a bohatství! Prohra znamená

Více

Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1

Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1 Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1 Zde je výpis pravidel pro všechna základní povolání, která se budou vyskytovat v etapových částech tábora a za která půjde hrát. Jedná se o přehledová pravidla. Na začátku

Více

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe Pracovní listy Pracovní list č. 1 Téma: Máme krásný úkol modlit se a milovat (sv. J.M. Vianney) V tichosti rozjímejte o jednotlivých částech modlitby Otče náš. Každý den projevte svou lásku k Bohu - modlitbou,

Více

3. neděle velikonoční. Cyklus B Lk 24,35-48

3. neděle velikonoční. Cyklus B Lk 24,35-48 3. neděle velikonoční Cyklus B Lk 24,35-48 Píseň na úvod 1. [: Můj Pán mne pozval ke stolu svému, to protože On rád mne má :] 3x On má mne, má mne rád. Úkon kajícnosti PANE NÁS BOŽE, SMILUJ SE NAD NAMI

Více

Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Já a skauting

Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Já a skauting Nováčkovská zkouška Jak si splníš Nováčkovskou zkoušku? Nováčkovská zkouška, po jejímž složení budeš právoplatně patřit do naší velké skautské rodiny, má čtyři části. V každé narazíš na body a úkoly, v

Více

Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října

Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října Památka svaté Terezie od Dítěte Ježíše a svaté Tváře, učitelky církve 1. října Svatá Terezie poznala Boha jako milosrdnou Lásku, která se k nám sklání a ke které smíme přistupovat. S touto důvěrou se obraťme

Více

Křesťanství 2 VY_32_INOVACE_BEN33

Křesťanství 2 VY_32_INOVACE_BEN33 Křesťanství 2 M g r. A L E N A B E N D O V Á, 2 0 1 2 Podoby náboženství 1. Katolicismus - nejrozšířenější skupinou v křesťanství. V nejširším smyslu slova sem patří všechny církve, které si nárokují všeobecnost,

Více

SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE

SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE SBÍRKA GRAFICKÉHO DESIGNU POHLEDNICE Muzejní sbírka pohlednic patří k nejbohatším, čítá několik tisíc kusů, přičemž její velká část je zatím uložena jako netříděný fond. Vedle místopisných tématik jsou

Více

ŠKOLNÍ KALENDÁŘ 12/ 13. Nová generace

ŠKOLNÍ KALENDÁŘ 12/ 13. Nová generace ŠKOLNÍ KALENDÁŘ 12/ 13 Nová generace Úvod Na českých školách studuje 1.800.000 studentů. Kolik z nich slyšelo evangelium? Nová generace je studentská křesťanská organizace zaměřená na studenty a jejich

Více

Děkanát Svitavy. Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010

Děkanát Svitavy. Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010 Děkanát Svitavy Tříletý plán práce s mládeží 2007 2010 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 5.10. 6.10. 7.10. 8.10. 9.10. 10.10. 11.10. 12.10. 27. NEDĚLE 27. týdne Památka sv. Panny Marie Růžencové 27. týdne 27. týdne 27. týdne Sobotní památka

Více

Jak navrhnout postavu

Jak navrhnout postavu Jak navrhnout postavu Když vytváříte postavu, není nic jednoduššího, než ji obléknout do nudného nebo tuctového oblečení, takže výsledkem je sice pěkně nakreslená, ale ničím nezajímavá postavička. Stačí

Více

Program vysílání Školního informačního kanálu

Program vysílání Školního informačního kanálu Program vysílání Školního informačního kanálu Seznam video spotů do vysílání od 14. 9. 2015 30. 9. 2015 Nový školní rok 2015/2016 právě začal a s ním i nové vysílání ŠIKu! O prázdninách jsme nelenili a

Více