JARNÍ VYDÁNÍ. 1. Rozhovor s paní učitelkou Janou Cmárovou sběr autolékárniček. 5. Aktuality (zatmění, havárie, noví učitelé, morče)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "JARNÍ VYDÁNÍ. 1. Rozhovor s paní učitelkou Janou Cmárovou sběr autolékárniček. 5. Aktuality (zatmění, havárie, noví učitelé, morče)"

Transkript

1 JARNÍ VYDÁNÍ 1. Rozhovor s paní učitelkou Janou Cmárovou sběr autolékárniček 2. Jak dopadl lyžařský výcvik? 3. Zápis do 1. třídy - do ZŠ a MŠ 4. Recyklohraní 5. Aktuality (zatmění, havárie, noví učitelé, morče) 6. Úspěchy časopisu 7. Co se děje na jaře? 8. Beseda o kouření, odpovědi na otázky, anketní otázky do příštího čísla 9. Recepty, horoskopy, křížovky

2 Autolékárničky Nápad vybírat staré autolékárničky napadl p. učitelku Janu Cmárovou 1. ledna 2011, tímto dnem vešla v platnost nová vyhláška č. 216/2010 Sb., která motoristům ukládá povinnost mít v autě nově vybavenou lékárničku pro poskytnutí první předlékařské pomoci. Kaţdý majitel auta byl tedy od tohoto dne povinen vyměnit si svou lékárničku za novou. Co se ale bude dělat s těmi starými? Lékařský materiál v nich je dobrý a je škoda abychom ho nevyuţili, kdyţ můţeme pomoci, třeba, ţe v jiné části světa. Nebylo sloţité na internetu vyhledat organizace, které sběr těchto lékárniček organizovaly. Nakonec jsme navázali kontakt s humanitární organizací ADRA, která vybraný zdravotnický materiál pošle do nově vznikajícího zdravotnického střediska ITIBO v africké Keni. V polovině ledna se tedy akce naplno rozběhla i v naší škole pod patronátem p. uč. Cmárové a s pomocí ţáků 8. třídy. Nejprve jsme vyvěsili plakáty a brzy jsme začali registrovat první autolékárničky. Díky vstřícnému přístupu Obecního úřadu, byla akce vyhlášena místním rozhlasem, a tak se lékárničky začaly kupit nejen ve škole, ale i na úřadě. Do akce se zapojila jednak škola ţáci prvního i druhého stupně, dále školka a také široká veřejnost. Všem patří velký dík. Lékárniček jsme vybrali cca 75 a vytříděný zdravotnický materiál byl 11. února 2011 odvezen do Prahy, kde organizace ADRA sídlí. Je velmi potěšující, ţe nám není lhostejný ţivot jiných lidí, i přesto ţe ţijí v jiné části světa. A ţe si uvědomujeme ţe poměrně spokojený ţivot, který my tady ţijeme, není samozřejmostí. Kdyţ můţeme pomůţeme Všem těm, kteří se do akce zapojili patří ještě jednou veliké díky. Je milé vědět, ţe neţijeme ve společnosti, kde se kaţdý stará jen sám o sebe. Nikola Hamplová 8. třída Mgr. Jana Cmárová Více informací o sbírce (a dalších projektech): Tímto také plníme slib z 1. čísla, kde jsme slíbili L. Abasové, ţe se budeme v rámci moţností účastnit charitativních akcí. Nikola Hamplová 8.třída

3 LYŽAŘSKÝ VÝCViK se několik žáků spolu s učiteli odebralo na lyžařský výcvik. Až na pár drobných zranění proběhlo vše v naprostém pořádku. Jak již uvedl pan učitel Václav Pěnkava v Poříčanském poslu: Když vedoucí výcviku poslední den řekl: Končíme, neozvalo se ani jediné: Konečně. První den na lyţařském výcviku varuje instruktor mládeţ: Můžete být ti nejlepší lyžaři, ale co když vám někdo v rychlosti skočí pod nohy? Ozve se Pepíček: Když mi někdo skočí pod nohy, tak si vezmu snowboard a přeskočím ho! Výpověď jednoho z účastníků: Na lyžařském výcviku se nám moc líbilo, ani se nám nechtělo domů. Počasí se také vydařilo i sněhu bylo dost. Ubytovaní jsme byli na chatě MUHU v Jindřichově. Někdo měl s sebou snowboard, někdo lyže a někdo obojí. Byli mezi námi jak začátečníci, tak i mírně pokročilí a pokročilí. Na sjezdovku nás ráno vozil autobus. Vraceli jsme se na oběd. Po poledním klidu šla část dětí na běžky a část na procházku. Večer jsme měli vždy nějaký zábavný program. Poslední večer na chatě jsme si moc užili (super diskotéka). Velké DÍKY patří všem učitelům, protože se o nás dobře starali a hodně nás naučili. Těšíme se znovu na příští lyžák. (Nikola Hamplová)

4 DO 1. TŘÍDY SE HLÁSÍ 40 DĚTÍ Minulý rok jsme museli otevřít dvě první třídy kvůli velkému počtu dětí. Letos tomu bude asi nebude jinak. 9.2 se ve škole konal zápis, na který dorazilo 40 dětí. Kdyţ si vzpomenu na můj zápis, tento se od něj výrazně lišil. To, ţe jsem znala levou a pravou stranu, barvy, základní geometrické tvary a uměla dokreslit obrázek, mi k přijetí bohatě stačilo. Nyní mají učitelé mnohem více poţadavků. Prochází se několika třídami a v kaţdé je nějaký úkol. (Klára Tesaříková)

5 Naše škola se zúčastnila tvorby plakátů na téma Baterie do koše nepatří. Cílem tohoto úkolu bylo informovat veřejnost v naší obci, ţe pouţité baterie do koše nepatří. Společnost ECOBAT, s.r.o. rozšiřuje tímto osvětu, aby lidé věděli, co mají dělat s vybitými bateriemi a aby si uvědomili, ţe je to nebezpečný odpad, který je nutné odevzdat k recyklaci. Na ZŠ Poříčany jsou k tomu speciální odpadkové koše. (Matěj Svědínek) (s tvorbou plakátu nám pomáhala paní vychovatelka z klubu M. Turecká) Další úkol z Recyklohraní (z časopisu o třídění odpadu)

6 AKTUALITY Z POŘÍČAN 1) Školu opustila paní učitelka Vřešťálová, která učila hudební výchovu a anglický jazyk na 1. stupni. Za ní nastoupila okamžitá náhrada M. Nehasilová. 2) Ve škole proběhla beseda na téma 2. světová válka a Holocaust. 3) Proběhlo maškarní ve školní družině. 4) Proběhla také beseda na téma kouření 5) bylo rozdáno pololetní vysvědčení. 6) někteří žáci absolvovali lyžařský výcvik. 7) Smutná zpráva je, že nám ve školním klubu umřelo jedno morče 8) proběhl ve škole i ve školce den otevřených dveří. 9) U školy havaroval autobus. 10) se konal v místní sokolovně Hasičský ples. 11) V hospodě u Hroudů byl nově otevřen sál v druhém patře. Nese název MUSIC CLUB VILLAGE AKTUALITY Z CELÉHO SVĚTA 12) se přetáčí hodiny zpět na letní čas. 13) Po demisi nyní už bývalého prezidenta H. Mubaraka se v Egyptě chopila moci vojenská rada. 14) 19.1 bylo částečné zatmění Slunce. 15) Pendolina jsou se svými 91,84 % nejpřesnější vlaky v ČR. 16) Slavná herečka Jiřina Jirásková oslavila 80tiny. 17) odstartovala TV NOVA další řadu Superstar. 18) Japonsko zažívá kritický týden. Od 10.3 stačila vybuchnout sopka a reaktor jaderné elektrárny. Vše bylo způsobené velikým zemětřesením, které přivolalo i velkou vlnu tsunami.

7 NAPSALI O NÁS Našemu časopisu se dostalo hned několik úspěchů. Část článku o kolaudaci nové MŠ byl otisknut v časopise Respekt. Reportáž z vernisáže zvířátek na školní zahradě otiskl Poříčanský posel. (Klára Tesaříková) Každou středu ve školním klubu koná setkání školního parlamentu. Zde máme výpověď jednoho z účastníků. Dne jsem se jako utajený redaktor zúčastnil setkání školního parlamentu. Aţ na pár opoţděnců jsme se poměrně rychle všichni sešli o velké přestávce ve školním klubu. Jako první se zhodnotil minulý týden a úkoly v něm zadané, poté se rozdali úkoly nové. I přes to, ţe některé třídy úkoly nesplnily, obešli se bez postihu. Nyní byli na řadě otázky na paní ředitelku. Bylo jich poměrně dost, ale i tak se na kaţdou dostalo odpovědi, i kdyţ ne vţdy pozitivní. Po skončení se všichni rozešli zpět do svých tříd. (Patrik Tajčman) (článek ţáků ze 4. třídy) Jaro Jaro začíná jarní rovnodenností. To znamená, že je stejně dlouhý den a noc. Jarními měsíci jsou březen, duben a květen. Toto roční období je velice oblíbené. Počasí se otepluje, louky a stromy rozkvétají a zvířata se páří. Tip na výlet Do Kerska Vytáhněte kola a vyrazte celá rodina. Projíţďka je krásnou krajinou cestou se můţete zastavit v zahradnickém ateliéru Kuba, kde probíhá Velikonoční výstava (keramiky) koupit si můţete krásné dárečky. Dále pokračujete cestou k prameni, kde ze země tryská přírodní pramen kerka. Cesta je lemována nádhernou krajinou a právě rozkvétající sasanky. Později i záplava konvalinek. A kdo bude mít hlad můţe se cestou zastavit v Hájence a dát si svíčkovou a těch 6 knedlíků, cestou domů na kole zase vyšlapeme. (M. Turecká)

8 KOUŘENÍ - Kouření můţe zabíjet, způsobuje rakovinu plic. - Nepatří do rukou osobám mladším 18ti let. Cigarety obsahují močovinu, krysí jed a další látky. Ročně umírá příčinou kouření aţ lidí. V mnoha případech kuřáků sportovců se nedostává kyslík do palců u nohou a ty poté odumírají. Nevýhodou kouření je nejen zápach, ale i ţloutnutí zubů a nehtů. Tabák, obsaţený v cigaretách se získává z rostliny jménem Tabák virginský. Vedle dehtu obsahují cigarety škodlivou látku jménem nikotin, který je ve velkých dávkách smrtelný. (Dominika Březinová ze 6. třídy) Osmá třída spolu s třídní učitelkou Janou Cmárovou odpověděli na pár anketních otázek 1.) Nejoblíbenější zimní sport 2.) Nejoblíbenější jídlo 3.) Co bys chtěl/a v dalším čísle novin za témata? V osmé třídě patří mezi nejoblíbenější zimní sporty snowboarding, lyžování, bruslení a hokej. Co se týče jídla, kluci si nejraději dají nějaký steak, činu, smažený květák, fazole, kungpao nebo něco, co obsahuje hodně chilli. Holky raději hranolky, pizzu, smažený sýr nebo řízek. Paní učitelka aktivně lyžuje, má ráda hokej (fandění), domácí rizoto a školní kuře na paprice. Anketní otázky do příštího čísla: Pro celou školu: Jak se děti dopravují do školy? Pro ţáky 5. a 7. třídy: 1. 0blíbená kníţka a její filmová verze? 2. Oblíbená barva? 3. Oblíbená PC a konzolová hra? 4. Jak se dopravujeme do školy? 5. Jak slavíme Velikonoce?

9 VALENTÝN svátek všech zamilovaných Valentýn je klasické kalendářní jméno, jako kaţdé jiné. Je to však i americký svátek, který jsme my Češi převzali. Původně starověkého Říma, Američani ho jen obnovili. 4.2., kdy se Valentýn slaví, si lidé posílají květiny a dárky se srdíčky. Hromnice aneb na hromnice o krok více Tento katolický svátek pochází již z 11. století a slaví se 2. února. Připomínáme si den, kdy Marie, matka Ježíše, přinesla svého syna 40 dní po narození do jeruzalémského chrámu, kde byl jako prvorozený syn zasvěcen Bohu. Hromnice bývali dnem, kdy končila vánoční doba a sklízely se Betlémy z chrámů a z domácností. V den Hromnic se nesmělo tančit a používat jehly na šití. Klára Tesaříková HOROSKOPY- VODNÁŘ RYBY Ţivel: Vzduch Planety: Uran Barva: fialová a růţová Kameny: akvamarín, tyrkys, ametyst Povaha: muţská Povaha: ţenská Ţivel: Voda Planeta: Neptun Barvy: fialová a modrá Kameny: ametyst, modrý safír, opál, perly Vodnáři: Miroslav Donutil, Pavel Liška, Zdeněk Bakala, Jennifer Aniston, John Travolta, Paris Histon Ryby: Bruce Willis, Albert Einstein, Martin Dejdar, Bedřich Smetana, Ema Destinová, Lucie Vondráčková Narozeniny oslavili také Mirka Musilová, A. Černá, V. Trnková, K. Kvapilová a Vřešťálová. RECEPT: ŠVÝCARSKÁ CIBULAČKA: 1. Osmahnout 2 cibule, zalít vodou, nebo vývarem. Přidat masox. Cibuli procedíme (propasírujeme). 2. Uvaříme jíšku a přidáme k vývaru. 3. Do hotové polévky na talíř nastrouháme tvrdý sýr. (D. Turecký)

10 SUDOKU OMALOVÁNKY TROCHA ZÁBAVY Soutěţní otázka: Víte, jaký slavný filmy se natáčel v Kersku a jaký slavný spisovatel zde ţil? SPOJOVAČKA Šéfredaktorka K. Tesaříková 9. třída M. Svědínek 9. třída, P. Tajčman 9. třída, D. Turecký 8. třída, K. Hamplová 4. třída, N. Hamplová 8. třída, D. Březinová 6. třída. Turecká (vychovatelka školního klubu) Turecký grafika (bývalý žák) Pokud najdete chyby, omlouváme se! Časopis píšeme bez dospěláků.

Školtýn. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem. 18.ročník Číslo 3

Školtýn. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem. 18.ročník Číslo 3 Školtýn Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 18.ročník Číslo 3 Obsah Rodilí mluvčí Vánoční laťka Green Life, lyžařský výcvik Škola v přírodě Zábava 2 Rodilí mluvčí Stalo se už tradicí, že na

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014

Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Adresa:, 150 00 Praha 5 Organizač ní zabezpeč ení š kolního roku 2013/2014 Začátek školního roku pondělí 2. září 2013 Konec školního roku pátek 27. června 2014 Prázdniny (nevztahují se na MŠ) podzimní

Více

Program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Program environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Environmentální výchova neexistuje jako samostatný předmět, ale je obsažena téměř v každé vyučovací hodině. 1. Výchova žáků k ochraně zdraví, prostředí,

Více

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová

PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009. VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová PLÁN ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY A ŠKOLNÍHO KLUBU ŠKOLNÍ ROK: 2008/2009 VEDOUCÍ ODDĚLENÍ ŠD A ŠK: Božena Grosmutová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova 1526, příspěvková organizace Plán

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Školní program EVVO vzdělávání, výchovy a osvěty

Školní program EVVO vzdělávání, výchovy a osvěty ZŠ a MŠ Ludgeřovice, příspěvková organizace Školní program EO vzdělávání, výchovy a osvěty l. Pracovníci pověření koordinací EO p. Ing. Plačková, p. Mgr. Lišková A VŠICHNI PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI VE ŠKOLE

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY

ÚVODNÍK ZAHÁJENÍ ŠKONÍHO ROKU SEZNÁMENÍ S PRVŇÁČKY 1 ÚVODNÍK HALÓ, HALÓ, jsou tady noví deváťáci a s nimi i další ročník Deváťáckých novin. Prvním číslem vás provedou Bára, Péťa a Monča. Jak jste možná zaregistrovali, na školních stránkách se přes prázdniny

Více

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky?

Paní učitelka se hrozně rozčílila a řekla: Jestli toho nenecháte, tak máte po ptákách! Pepíček se přihlásil a zeptal se: A co holky? Děvčata k přípravě na soutěž a účasti v ní přistupovala zodpovědně. Slovo šéfredaktora: Je měsíc únor a my vás opět vítáme u dalšího dílu školního časopisu Smajlík. Uplynulo pololetí a žáci dostávali vysvědčení,

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2015/2016 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 8. 9. Fotografování prvňáčků TU 14. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r., MŠ Kom 22. 9. Měsíční porada všichni

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Základní škola Střelná, okres Vsetín. Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty

Základní škola Střelná, okres Vsetín. Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Základní škola Střelná, okres Vsetín Plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Školní rok 2018/2019 1. Trvalé úkoly - Sběr papíru a jeho odvoz - Sběr umělohmotných víček, baterií - Nástěnky k

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 2. ročník září říjen a. Pč - Skládání z papíru b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Písničky z prázdnin 2. Literární - Moje oblíbená kniha 3. Tělovýchovná

Více

Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace. Číslo

Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace. Číslo VY_32_Inovace_07_16_jaro.notebook March 23, 2013 Pořadové číslo a název projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2671 "Učení nás baví" ROČNÍ DOBY JARO Škola Základní škola praktická, Liberecká 31, Jablonec nad Nisou,

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2017/2018 ZÁŘÍ 4. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Den otevřených dveří památek ČR 11. 9. Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. 12. 9. Fotografování prvňáčků 19.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 Obsah: Slovo ředitele školy, hrajeme si s pohádkou, Divadelní představení, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Březen

Více

3) Napiš dny v týdnu podle čísel: ) Napiš čtyři jehličnaté stromy: 16) Napiš 3 dobré lidské vlastnosti:

3) Napiš dny v týdnu podle čísel: ) Napiš čtyři jehličnaté stromy: 16) Napiš 3 dobré lidské vlastnosti: KARTIČKY PRVOUKA ROČNÍK 1) Napiš roční období: 18) Napiš čtyři listnaté stromy: 19) Napiš alespoň 4 místnosti doma: 20) Napiš, co nepatří do řady: Úterý, neděle, pondělí, jaro podzim, sníh, listí,stromy

Více

Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí ŠVP ZV - plán výchovně vzdělávací práce školní družiny - příloha č. 1 - Časový plán vzdělávání ZÁŘÍ

Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí ŠVP ZV - plán výchovně vzdělávací práce školní družiny - příloha č. 1 - Časový plán vzdělávání ZÁŘÍ ZÁŘÍ TÉMATA: NAŠE ŠKOLA, ŠD, KAMARÁDI, OBEC A OKOLÍ, BEZPEČNOST- DOPRAVA - rozhovory s dětmi o nových zážitcích - seznamovací hry (vytváření kamarádských vztahů, seznámení s pravidly chování ve školní

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Plán práce školy na školní rok 2017/2018

Plán práce školy na školní rok 2017/2018 Plán práce školy na školní rok 2017/2018 1. Me sı c nı pla ny Září 6.9. 15,30 hod. schůzka s rodiči (seznámení s plány, organizací školního roku, informace k platbám) 14.9. Štafetový běh Emila Zátopka

Více

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013

TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2013-1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro v ZŠ a MŠ Suchohrdly u Miroslavi 2013 Chtěli jsme Vás informovat,

Více

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 Březen 2013 1 ZŠ Jarní 4 5 6 7 8 Téma: MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA 11 Téma: Z POHÁDKY DO POHÁDKY 12 13 14 15 DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 18 19 20 21 22 Téma: CESTUJEME ZA ZVÍŘÁTKY Z CELÉHO SVĚTA Dráčci

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

hotel Fantazie hotel Fantazie Riegrova 6, Chotěboř, Vysočina

hotel Fantazie hotel Fantazie Riegrova 6, Chotěboř, Vysočina 1 hotel Fantazie Riegrova 6, Chotěboř, Vysočina Umístění hotelu 2 Českomoravská vrchovina Vysočina podhůří Železných hor na okraji chráněného krajinného území údolí řeky Doubravy okraj města Chotěboře

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ 1. 9. Zahájení školního roku VŠ 9. 18. 9 Seznamovací pobyt - Chorvatsko (V.ročník) Šmerdová 12. 9. Zahájení plaveckého výcviku 1.B, 2.r., 3.r. MŠ Kom,

Více

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice

FOGLIK. Jaro 2010. Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice FOGLIK Jaro 2010 Časopis žáků ZŠ a MŠ Hněvošice Nadvláda zimy nenávratně končí. Země se odívá do jarního šatu a člověk žasne nad dokonalou harmonií barev, vůní, tvarů, nad kouzlem rodícího se života. Všude

Více

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018

Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Tematický plán pro školní družinu 2017/2018 Září měsíc přátelství a seznamování seznamujeme se - hrajeme seznamovací hry ve třídě i na školním hřišti (prvňáčci), povídáme si, jak jsme prožili prázdniny

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA

ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA ČASOPIS ŽÁKŮ A UČITELŮ ZŠ SLOVANKA školní rok 2015/2016, číslo 1 ÚVODNÍK Již je tomu několik měsíců, co vyšlo poslední číslo školního časopisu Sovík. Tak jsme se rozhodli, že na tuto krásnou tradici navážeme.

Více

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po

podněty z jednotlivých tříd. Mezi nejvíce diskutovaná témata patřilo například ničení pomůcek a výzdoby školy, řádění tzv. školního fantoma, který po Žákovský parlament - zhodnocení práce za školní rok 2014 / 2015 Dne 24. června 2015 proběhlo na naší škole 20. zasedání Žákovského parlamentu, které bylo posledním jednáním v tomto školním roce, proto

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová

Děti a Velikonoce. Martina D. Moriscoová 0 Děti a Velikonoce Martina D. Moriscoová 1 Velikonoce Kdy bude první jarní úplněk, vědí nejen hvězdáři, ale vědí to i ti, kdo počítají kalendáře. My, co nemáme v hlavě ani hvězdy ani matematiku, víme

Více

Sopka Číslo 2 Zima 2016/2017

Sopka Číslo 2 Zima 2016/2017 1 2 Vážení čtenáři a příznivci naší školy Právě v rukou držíte zimní číslo našeho školního časopisu, ve kterém bychom Vám chtěli ukázat alespoň zlomek toho, co se ve škole děje. Všechny informace naleznete

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ÚNOR 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY. 5. číslo

ŠKOLNÍ ČASOPIS ÚNOR 2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY. 5. číslo ŠKOLNÍ ČASOPIS ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠINDLOVY DVORY ÚNOR 2015 5. číslo SLOVO ÚVODEM Milí čtenáři, v našem speciálním únorovém čísle Šindláčku jsme se soustředili zejména na valentýnskou tematiku. V časopise

Více

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019

Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Masarykova základní škola Plzeň školní rok 2018/2019 Plán práce na měsíc listopad 2018 Čtvrtek 1. 11. 7.00 schůzka žákovského parlamentu Pátek 2. 11. Strašidelné hemžení soutěžní odpoledne ŠD (tělocvična)

Více

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU

POZNÁVÁME ŽIVOU PŘÍRODU ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2017-2018 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

22. základní škola Plzeň

22. základní škola Plzeň 22. základní škola Plzeň Třída: 7. A Jméno: Lenka Hirmanová Datum:29. 11. 2008 1 Skoro každý měl ve školce stejný sen, co by chtěl dělat Jako malá jsem měla různé zájmy, i když některé se moc nezměnily.

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

Časopis MŠ. Březen 2016

Časopis MŠ. Březen 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Březen 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 4. do 5. 4. 2019 PONDĚLÍ 1. 4. 2019 polévka: minestrone (1a, 9, 12) oběd č. 1: zapečené těstoviny s masem a zeleninou, zeleninový salát (1a, 3, 7, 9, 12) oběd č. 2: africké

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4.

4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA. V týdnu proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Náš Domov 4/2016 DUBEN 2016 POKLADNA V týdnu 25.4. 1.5. proběhne vyplácení peněz klientům pouze v pondělí 25.4. Ve dnech 26.4. 28.4. bude pokladna uzavřena -----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy Environmentální

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Pírko Leden únor 2019

Pírko Leden únor 2019 Pírko Leden únor 2019 OBLÍBENÁ JÍDLA NAŠICH MILÝCH DEVÁŤÁKŮ Šimon Attendorn: řízek s kaší, připomíná mi to Vánoce které mám,rád Andrea Bělešová: svíčková, protože mám ráda českou kuchyni Richard Čermák:

Více

Datum a název aktivity: 6. 5. 2013 Příprava bramborového salátu

Datum a název aktivity: 6. 5. 2013 Příprava bramborového salátu Zpráva k MZU za období 1. 5. 2013 30. 4. 2014 Dětský domov v Žatci navázal na aktivity realizované v rámci projektu Nový začátek. Pedagogičtí pracovníci se s dětmi pravidelně scházeli jednou měsíčně, vždy

Více

Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2014/2015

Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2014/2015 Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2014/2015 Měsíc Název akce/téma Forma Cílová skupina Akci koordinuje Návaznost na oddíl A, dlouhodobý a dílčí cíl Září Integrace environmentální výchovy do jednotlivých

Více

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY

KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY KALENDÁŘNÍ PLÁN AKCÍ ŠKOLY školní rok 2018/2019 ZÁŘÍ 2018 3. 9. Zahájení školního roku VŠ 7. 9. Den otevřených dveří památek ČR Zahájení plaveckého výcviku 2.r., 3.r. Fotografování prvňáčků 18. 9. Měsíční

Více

LISTOPAD Zdravíme Vás milí čtenáři.

LISTOPAD Zdravíme Vás milí čtenáři. 1.12.2017 LISTOPAD Zdravíme Vás milí čtenáři. Vítáme Vás v našem prvním vydání časopisu - HNĚVOTÍNSKÝ MĚSÍČNÍK. Každý měsíc Vám budeme přinášet novinky z naší školy a obce. Ale nečekejte moc stránek, bude

Více

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

školní rok 2016/17 číslo 2.

školní rok 2016/17 číslo 2. školní rok 2016/17 číslo 2. Vydavatel: Žákovské shromáždění 1. stupně Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Redaktoři: Monika Trynerová, 5.A Lukáš Valter, 4.B Přispěli: Ester Launová, 3.B

Více

ŠKOLÁK. časopis ZŠ Stádlec. články: Zápis do prvé třídy, hudební kroužek, naši žáci ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ STÁDLEC

ŠKOLÁK. časopis ZŠ Stádlec. články: Zápis do prvé třídy, hudební kroužek, naši žáci ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ STÁDLEC ROČNÍK 2. ROK 2015 ČÍSLO 1 ŠKOLÁK časopis ZŠ Stádlec články: Zápis do prvé třídy, hudební kroužek, naši žáci ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ STÁDLEC Šéfredaktor: Marek Pinc Redaktoři: Jára Bouška, Terka Melicharová

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen Základní školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Základní školy Základní škola J. A. Komenského a Mateřská škola, Přerov - Předmostí, Hranická 14 Školní olympiáda

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2018-2019 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické.

Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1. Školáček Z Á Ř. Motto školy. Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček Z Á Ř Í Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní rok 2014/2015 Nový

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2015/2016 Statutární zástupci, ředitelky o.p.s. PaedDr. Božena Havelková Mgr. Eliška Kovářová Ředitelka ZŠ a MŠ Mgr. Helena Hlouchová Zástupkyně ředitele školy pro

Více

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p

ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD V polovině měsíce se rozběhly po celé republice zápisy do prvních tříd. Podívat se k nám do školy v rámci Dní otevřených dveří p LEDEN Leden je ve znamení konce pololetí, ale také nového začátku... Naše škola začala hledat svoje nové prvňáčky, a že se jí v tom daří! Nové pro nás byly informace o mořských želvách, kterým chceme pomáhat

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

Celoroční plán školní družiny

Celoroční plán školní družiny Mateřská a Základní škola Hronov -Velký Dřevíč, okres Náchod Celoroční plán školní družiny Jaro, Léto, podzim, zima v družině je vždycky prima! Školní rok 2017 /2018 CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2016/2017

Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2016/2017 Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2016/2017 Měsíc Název akce/téma Forma Cílová skupina Akci koordinuje Návaznost na oddíl A, dlouhodobý a dílčí cíl Září Integrace environmentální výchovy do jednotlivých

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 3. ročník září říjen a. Pč - Práce s papírem a drobným materiálem b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písniček hádání názvu 2. Literární - Četba oblíbené

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2010

V Ř E S K O V Á K březen 2010 V Ř E S K O V Á K březen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, tak jako každý rok vám připomínám s blížícím se jarem pálení dřevního odpadu ze zahrad. Prosím,abyste opět nepálili ořezané větve ze stromů

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček duben 2018 Naše velikonoční výzdoba. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě

Více

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A

Úvodní slovo. Autor: Eliška Horáková 7.A Úvodní slovo Autor: Eliška Horáková 7.A Milé čtenářky a milí čtenáři, tento školní časopis jsme napsali proto, abyste se trochu pobavili a přitom se dozvěděli něco zajímavého. A co vše se v časopisu můžete

Více

1. Jak probíhá FOTOSYNTÉZA? Do šipek doplň látky, které rostlina při fotosyntéze přijímá a které uvolňuje.

1. Jak probíhá FOTOSYNTÉZA? Do šipek doplň látky, které rostlina při fotosyntéze přijímá a které uvolňuje. 1. Jak probíhá FOTOSYNTÉZA? Do šipek doplň látky, které rostlina při fotosyntéze přijímá a které uvolňuje. I. 2. Doplň: HOUBY Nepatří mezi ani tvoří samostatnou skupinu živých. Živiny čerpají z. Houby

Více

OKENSKÝ ZPRAVODAJ BŘEZEN 2015

OKENSKÝ ZPRAVODAJ BŘEZEN 2015 OKENSKÝ ZPRAVODAJ BŘEZEN 2015 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: VEŘEJNÉ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA NAŠÍ OBCE SE KONALO 18.3.2015. Zastupitelstvo obce schválilo prodej lesního pozemku p.č. 487/1 o výměře 14 485

Více

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice

časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice ze školy i mateřinky časopis vydávají žáci a pedagogický sbor ZŠ a MŠ Těškovice 13. ČÍSLO duben 2018 Ve čtvrtek 15. března se v naší škole uskutečnila soutěž o nejkrásnější písemný projev. Žáci byli rozděleni

Více

Publikováno z Arcibiskupské gymnázium ( Vydal Petr Tomášek [1], Pondělí, 22. Leden :10 Téma: TV [2], Kurzy [3]

Publikováno z Arcibiskupské gymnázium (  Vydal Petr Tomášek [1], Pondělí, 22. Leden :10 Téma: TV [2], Kurzy [3] Publikováno z Arcibiskupské gymnázium (http://www.arcig.cz) Domů > Studenov 2018 lyžařský kurz sekund Vydal Petr Tomášek [1], Pondělí, 22. Leden 2018-16:10 Téma: TV [2], Kurzy [3] Šedivý minibus vyjíždí

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla:

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla: !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Je zde další číslo našeho oblíbeného časopisu GA-MA-JA a s ní další pořádná porce článků, které pro vás vytvořil tým mladých Ga-ma-jáků. Jak možná víte, nedávno

Více

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv

ÚNOR. Z pohádky do pohádky - popis pohádkových postav. Literární. Estetická Pč Vv Hv 1. ročník a. - Skládání z papíru Vlaštovky a origami - Výroba masek na Masopust b. - Souměrná kresba - Otisk c. - Tradiční lidové písně 2. - Četba na pokračování 3. - Opičí dráha v tělocvičně - Školka

Více

IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE

IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE PLZEŇ 10. 11.11.2011 DLOUHODOBÁ PÉČE V POJETÍ CHARITY ANEB PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE FARNÍ CHARITA -20 LET NAŠÍ ORGANIZACE VE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŢBÁCH Ředitelka Miloslava

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o.

EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. EDUCALL Měsíčník gymnázia, střední odborné školy a základní školy EDUCAnet Praha s.r.o. školní rok 2018/2019 leden 2019 A je tady lednové číslo školního časopisu. I když je většinou leden ve znamení klasifikace

Více

Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2015/2016

Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2015/2016 Roční realizační plán EVVO pro školní rok 2015/2016 Měsíc Název akce/téma Forma Cílová skupina Akci koordinuje Návaznost na oddíl A, dlouhodobý a dílčí cíl Září Integrace environmentální výchovy do jednotlivých

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

27. vydání leden únor 2014

27. vydání leden únor 2014 1 27. vydání leden únor 2014 Slovo šéfredaktora : Tento měsíc se stalo opravdu dost věcí. Někteří žáci se zúčastnili lyžařského výcvikového kurzu a někdo na hory teprve pojede. Další pracují na prezentaci

Více

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník

Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Celoroční plán družinové práce pro školní rok 2012/2013 Plán činnosti ve školní družině 1. 2. a 5. Ročník Září Cestička do školy Odpočinková činnost- volné rozhovory s dětmi o nových zážitcích,poslech

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více