Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových"

Transkript

1 aktivit z rozpočtu Města Stráž pod Ralskern Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových Strana 1 (celkem 5)

2 I. Úvodní ustanovení 1. Pro podporu kulturních, sportovních a volnočasových aktivit provozovaných na území Stráže pod Ralskem nebo pro občany Stráže pod Ralskem poskytuje Město Stráž pod Ralskem formou grantů finanční prostředky. 2. Granty jsou vyhlašovány dle potřeb organizátorů akcí a možností města. II. Žadatelé 1. Žadatelem může být právnická nebo fyzická osoba působící na území Stráže pod Ralskem. 2. Okruh žadatelů je upřesněn v podmínkách jednotlivých grantů. III. Granty Město poskytuje finanční prostředky v rámci následujících třech grantů: a) Podpora pravidelné činnosti volno časových aktivit mládeže. b) Podpora jednorázových akcí na území Stráže pod Ralskem. c) Stráž v pohybu. IV. Podpora pravidelné činnosti volnočasových aktivit mládeže 1. Žadatelem může být právnická či fyzická osoba realizující pravidelnou (tzn. min. 1 x týdně ve školním roce) volnočasovou zájmovou či sportovní činnost se zaměřením na děti a mládež ze Stráže pod Ralskem. 2. Grant není speciálně vyhlašován, je uplatňován předložením "Seznamu dětí a mládeže - pravidelná činnost volnočasových aktivit mládeže" (příloha č. 1, dále jen seznam). 3. Žadatel odevzdá na podatelnu Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem do 31. října předcházejícího roku, na který bude čerpat finanční prostředky, seznam. Seznam bude obsahovat jméno, příjmení, datum narození, trvalý pobyt dítěte či mladistvého, jeho pořadové číslo, místo, kde je činnost převážně uskutečňovaná, četnost pravidelné činnosti, podpis odpovědné osoby a další údaje požadované přílohou č Na základě splnění všech podmínek uvedených v těchto pravidlech a odsouhlasení předloženého seznamu finančním odborem Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem budou žadateli přiděleny finanční prostředky ve výši 700 Kč/osoba/školní rok. 5. Bude-li dítě navštěvovat více než jednu aktivitu, bude max. částka dotace 700,- Kč rozpočtena poměrem dle počtu dítětem navštěvovaných aktivit. Žadatel tak bude mít nárok na jedno dítě čerpat takto stanovenou poměrnou část dotace. 6. Dotace bude žadateli krácena o 1/10: a) nastane-li v průběhu školního roku situace, že dítě přestane navštěvovat aktivitu, či aktivita úplně zanikne. Žadatel má v tomto případě povinnost o této skutečnosti informovat vedoucího finančního odboru Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem do 30 dnů od vzniku takové situace, b) v případě pozdního odevzdání seznamu nebo vzniku nové aktivity. Strana 2 (celkem 5)

3 7. Finanční odbor Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem zveřejní název aktivity, počet členů a přiznanou částku na webových stránkách města a úřední desce. 8. Finanční prostředky jsou určeny pro děti a mládež s trvalým pobytem ve Stráži pod Ralskem ve věku od 3 do 19 let. 9. Přidělené finanční prostředky lze použít na úhradu nákladů spojených s pravidelnou činností a to na: nákup materiálu a sportovních potřeb spojených s činností aktivity, nákup jednotného oblečení, úhradu nákladů spojených s účastí v soutěžích (cestovné, startovné, strava,), úhradu spojenou s tréninky a ostatní pravidelnou činností (cestovné, pronájmy, vstupy). 10. O proplacení přidělené částky či její části zasílá žadatel finančnímu odboru Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem "Závěrečné vyúčtování a závěrečnou zprávu" (příloha č. 3, dále jen závěrečná zpráva). Vedoucí finančního odboru, nebo jím pověřený zaměstnanec, na základě předložené závěrečné zprávy ověří správnost vyúčtování a to tak, že originály předložených dokladů (např. faktury, účtenky, paragony, výdajové pokladní doklady) včetně výpisu z účtu prokazující úhradu jednotlivých faktur označí razítkem GRANT MĚST A. Tomuto označení podléhají doklady pouze do výše přidělené dotace. Na závěrečné zprávě potvrdí oprávněnost čerpání fmančních prostředků datem a svým podpisem. Kopie těchto dokladů budou přílohou závěrečné zprávy. Zálohové faktury, směnky, úvěrové smlouvy ajim podobné doklady se nepovažují za podklad k závěrečnému vyúčtování. 11. Grant nevyžaduje spoluúčast žadatele. O proplacení požadované částky rozhoduje vedoucí finančního odboru. 12. Vyúčtování přidělených finančních prostředků může probíhat průběžně, dle kapitoly IV, bodu 8. těchto pravidel. Závěrečná zpráva (příloha č. 3) bude upravena takto: Zá'věrečné Vyúčtování a závěrečná zpráva". v. Podpora jednorázových akcína území Stráže pod Ralskem 1. Grant je určen pro pořadatele jednorázových akcí na území Stráže pod Ralskem. 2. Grant je poskytován na základě Žádosti o poskytnutí finančních prostředků (příloha č. 2, dále jen žádost). 3. Jednorázovou akcí se rozumí jednodenní několikadenní akce pořádané ve Stráži pod Ralskem. 4. Grant je vyhlašován jednou či vícekrát ročně. 5. Vyhlašovatel stanoví především následující podmínky: spoluúčast žadatele, maximální, popř. minimální požadovaná částka dotace, datum odevzdání a vyhodnocení grantu. 6. O přidělení dotace rozhoduje Rada města. Strana 3 (celkem 5)

4 7. Rada města může přiznat celou požadovanou částku nebo její část. 8. Akce, na kterou je čerpána dotace města nesmí být zisková a na pokrytí nákladů musí být přednostně použity výnosy akce (vstupné, startovné, účastnický poplatek apod.). V případě, že by dotace a výnosy převýšily náklady, bude při vyúčtování dotace krácena o přebytek. 9. O proplacení přidělené částky či její části zasílá žadatel finančnímu odboru Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem "Závěrečné vyúčtování a závěrečnou zprávu" (příloha č. 3, dále jen závěrečná zpráva). Vedoucí finančního odboru, nebo jím pověřený zaměstnanec, na základě předložené závěrečné zprávy ověří správnost vyúčtování a to tak, že originály předložených dokladů (např. faktury, účtenky, paragony, výdajové pokladní doklady) včetně výpisu z účtu prokazující úhradu jednotlivých faktur označí razítkem GRANT MĚSTA Tomuto označení podléhají doklady pouze do výše přidělené dotace. Na závěrečné zprávě potvrdí oprávněnost čerpání finančních prostředků datem a svým podpisem. Kopie těchto dokladů budou přílohou závěrečné zprávy. Zálohové faktury, směnky, úvěrové smlouvy a jim podobné doklady se nepovažují za podklad k závěrečnému vyúčtování. VI. Stráž v pohybu 1. Grant je určen pro organizátory jednorázových akcí pro občany Stráže pod Ralskem, které se konají mimo toto město. 2. Žadatelem může být právnická či fyzická osoba nezávisle na skutečnosti, zda je žadatelem ve dvou zbylých grantových programech. Podmínkou je trvalé bydliště účastníků ve Stráži pod Ralskem. 3. Místo realizace není omezeno na území Stráže pod Ralskem. 4. Obvykle je stanovena vyšší spoluúčast žadatele. 5. Ostatní podmínky jsou shodné s grantem dle bodu V. VII. Společná ujednání 1. Rada města zveřejní výzvu pro přidělení grantů "Podpora jednorázových akcí na území Stráže pod Ralskem" nebo "Stráž v pohybu" na daný rok, kde upřesní pravidla čerpání finančních prostředků. 2. Materiál a drobný hmotný investiční majetek pořízený z grantu a bezprostředně nespotřebovaný na dané akci zůstává v majetku žadatele, který zajistí jeho řádné uskladnění a bude jej používat i nadále v rámci dalších akcí či své činnosti. 3. Dotace na kulturní, sportovní, společenské a volnočasové aktivity z rozpočtu města nesmí být použita na nákup alkoholických nápojů a cigaret, případně jiného nevhodného zboží. 4. Závěrečné zprávy jsou předkládány finančnímu odboru Městského úřadu Stráž pod Ralskem do 30 dnů po ukončení akce. Akce probíhající v prosinci daného roku pak do příslušného roku. 5. Na aktivitu je možné vyplatit zálohu do výše schválené dotace. O vyplacení zálohy musí žadatel požádat vedoucího finančního odboru Městského úřadu ve Stráži pod Ralskem. Strana 4 (celkem 5)

5 6. Trvalý pobyt lze nahradit čestným prohlášením o dlouhodobém pobytu na území Města Stráže pod Ralskem. 7. Žadatel je povinen o volnočasové zájmové či sportovní činnosti nebo o pořádané jednorázové akci informovat veřejnost ve zpravodaji VART A. V článku bude uvedeno mimo jiné zhodnocení akce či činnosti, výše finančních prostředků poskytnutých z grantového fondu města ajejich využití. 8. V případě nepředložení závěrečné zprávy do 30 dnů po ukončení akce, neinformování ve zpravodaji VARTA nebo při jiném porušení "Pravidel pro přidělování grantů na podporu kulturních, sportovních společenských a volnočasových aktivit z rozpočtu Města Stráž pod Ralskem" je žadatel povinen dotaci či její vyplacenou zálohu vrátit. Za kontrolu plnění podmínek uvedených v tomto bodě zodpovídá vedoucí finančního odboru, nebo jím pověřený zaměstnanec finančního odboru Městského úřadu Stráž pod Ralskem. 9. V případě nečerpání finančních prostředků (např. zrušení akce, nesplnění podmínek spoluúčasti aj.) je povinen žadatel tuto skutečnost oznámit nejpozději do 30 dnů po termínu akce finančnímu odboru Městského úřadu ve Stráž pod Ralskem. 10. Kontrolu předložených závěrečných zpráv bude provádět ve spolupráci finanční a kontrolní výbor 2x ročně, nejdéle 30 dnů po skončení pololetí. 11. Na přidělení prostředků z jakéhokoliv grantu není právní nárok. 12. Rada města si vyhrazuje právo rozhodnout o výjimkách z těchto pravidel. 13. Tato pravidla ruší "Pravidla pro poskytování příspěvku na kulturní, sportovní, společenské akce a dětské aktivity z rozpočtu města Stráž pod Ralskem", schválená Radou města dne usnesením R/433/ Tato pravidla byla schválena Radou města dne usnesením č. R/395/2010, 15. a) Tato pravidla nabývají účinnosti dnem b) Účinnost těchto pravidel se vztahuje na výzvu k podání žádostí o dotaci z Grantového fondu Města Stráž pod Ralskem na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových aktivit na rok 2011 zveřejněnou dne a na Seznamy dětí a mládeže - pravidelná činnost volnočasových aktivit mládeže, doručené Městskému úřadu ve Stráži pod Ralskem před dnem schválení těchto pravidel. Již doručené seznamy nemusí splňovat náležitosti přílohy č. 1 dle těchto pravidel.... ~~... Bc. Věra Reslová starostka města Ing. Ji ka Urbánková míst starostka města Strana 5 (celkem 5)

Pravidla pro pridelení grantu na podporu kulturních, sportovních, spolecenských a volnocasových

Pravidla pro pridelení grantu na podporu kulturních, sportovních, spolecenských a volnocasových Pravidla pro prideleni grantu na podporu kulturních, sportovnfch, spolecenských a volnocasových Pravidla pro pridelení grantu na podporu kulturních, sportovních, spolecenských a volnocasových Strana 1(celkem

Více

Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových

Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových Pravidla pro přidělení grantu na podporu kulturních, sportovních, společenských a volnočasových Strana I (celkem 6) I. Úvodní ustanovení 1. Město Stráž pod Ralskem podporuje kulturní, sportovní, společenské

Více

SMĚRNICE SM/08/01/15

SMĚRNICE SM/08/01/15 MĚSTO HULÍN SMĚRNICE SM/08/01/15 PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z PROGRAMOVÉHO FONDU MĚSTA HULÍNA Zpracovatel: Schváleno: Útvar tajemníka Účinnost od: Účinnost do: Přílohy: Zastupitelstvo města Hulína,

Více

žadatelé o veřejnou finanční podporu z rozpočtu města Příbora Ing. Lenka Filipová, Bc.Eva Srněnská, Bc.Petra Friedlová

žadatelé o veřejnou finanční podporu z rozpočtu města Příbora Ing. Lenka Filipová, Bc.Eva Srněnská, Bc.Petra Friedlová MĚSTO PŘÍBOR MĚSTSKÝ ÚŘAD PŘÍBOR nám.s.freuda 19, 742 58 Příbor IČ: 00988328 Název vnitřního předpisu: P R A V I D L A pro poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu města Příbor Druh předpisu: PRAVIDLA

Více

Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu ZÁSADY PRO PRONÁJEM VSTUPNÍCH BYTŮ S DOPROVODNÝM SOCIÁLNÍM PROGRAMEM

Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu ZÁSADY PRO PRONÁJEM VSTUPNÍCH BYTŮ S DOPROVODNÝM SOCIÁLNÍM PROGRAMEM Statutární město Ostrava městský obvod Slezská Ostrava úřad městského obvodu ZÁSADY PRO PRONÁJEM VSTUPNÍCH BYTŮ S DOPROVODNÝM SOCIÁLNÍM PROGRAMEM Vypracoval: Bc. Darina Kolková, ved. oddělení soc. služeb

Více

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016

Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016 Dotační program Podpora sociálních služeb pro rok 2016 1 Na základě usnesení Zastupitelstva města Litoměřice č. 219/8/2015 ze dne 10.12.2015. Vyhlašuje město Litoměřice výzvu pro poskytovatele sociálních

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY PRO INDIVIDUÁLNÍ DOTACE

Více

Fond kulturního dědictví Libereckého kraje

Fond kulturního dědictví Libereckého kraje Fond kulturního dědictví Libereckého kraje Zásady pro poskytování dotací Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Dotace podle těchto zásad se poskytuje v souladu s ustanovením 36 odst. 1 písm. c) nebo 59 odst. 2 písm.

Více

Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009

Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009 Pravidla a podmínky grantového řízení MČ Praha 1 v oblasti zdravotnictví pro rok 2009 A. Základní informace Městská část Praha1 vypsáním grantů chce podpořit činnost nestátních neziskových organizací a

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016. II. Vyhlašovatel

Více

Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zásady pro poskytování finančních dotací na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 24.09.2015 usnesením č. 225/15 vydat tyto Zásady pro poskytování dotací na volnočasové

Více

Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory volného času. pro rok 2016

Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory volného času. pro rok 2016 Pravidla pro poskytování dotací z Programu podpory volného času pro rok 2016 I. Úvodní ustanovení 1. Program podpory volného času je určen k podpoře volnočasových aktivit dětí, mládeže a spolkové činnosti

Více

PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice

PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice Město Velké Opatovice, Zámek 14, 679 63 Velké Opatovice PRAVIDLA pro poskytování individuálních dotací z rozpočtu Města Velké Opatovice podle zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Nová Ves I, příspěvková organizace Václavské náměstí 33 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 40/2012/13 2012/2013 Vypracoval: Schválil: Mgr.Miloslava Nykodemová, ředitel

Více

Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady

Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady Příloha č.2 materiál k projednání Zásady pro poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu (Z7) dále jen Zásady I. Úvodní ustanovení 1. Účelem těchto Zásad

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Tábora

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Tábora Město Tábor Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Tábora PLATNOST OD: ROZSAH PŮSOBNOSTI: Schválilo: Zastupitelstvo města Tábora Článek I. Úvodní ustanovení Na základě zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 Příloha usnesení č. Usn RMC 0125/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury a volnočasových nesportovních

Více

Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace (dále jen "Zásady")

Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace (dále jen Zásady) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování dotace z rozpočtu města Slaného pro sportovní organizace.

Více

OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ. SMĚRNICE č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí. Jan Herzog, starosta

OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ. SMĚRNICE č. 1/2015. Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí. Jan Herzog, starosta OBEC DVORY NAD LUŽNICÍ SMĚRNICE č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu obce Dvory nad Lužnicí Jan Herzog, starosta Pravidla pro poskytování dotací a peněžních darů z rozpočtu

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA OSTROV NA PODPORU SPORTOVNÍCH, KULTURNÍCH A ZÁJMOVÝCH AKTIVIT Zastupitelstvo města Ostrov schválilo usnesením č. 224/15 dne 11. listopadu 2015 tato Pravidla

Více

Dotační program: Zdravé obce, města, mikroregiony JMK

Dotační program: Zdravé obce, města, mikroregiony JMK Dotační program: Zdravé obce, města, mikroregiony JMK Obsah Článek I. Vyhlašovatel... 2 Článek II. Cíl dotačního programu... 2 Oddíl 2.01... 2 Oddíl 2.02... 2 Článek III. Okruh žadatelů... 2 Oddíl 3.01...

Více

PROGRAM PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ 2016. Kategorie A - Podpora práce s dětmi a mládeží

PROGRAM PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ 2016. Kategorie A - Podpora práce s dětmi a mládeží PROGRAM PODPORY NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ 2016 Kategorie A - Podpora práce s dětmi a mládeží A1.Celoroční práce s dětmi a mládeží v oblasti ochrany přírody Záměr: - zajištění celoroční práce s dětmi a mládeží

Více

DOTAČNÍ TITUL KARLOVARSKÉHO KRAJE

DOTAČNÍ TITUL KARLOVARSKÉHO KRAJE DOTAČNÍ TITUL KARLOVARSKÉHO KRAJE PODPORA ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ ČINNOSTI OBCÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE PRAVIDLA pro hodnocení žádostí a poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje odboru regionálního rozvoje

Více

VÝBĚR SPORTU ZODPOVĚDNĚ

VÝBĚR SPORTU ZODPOVĚDNĚ Obecná pravidla pro poskytování dotací I. Úvodní ustanovení 1. Dotace je poskytnutí peněžních nebo materiálních prostředků fyzickým nebo právnickým osobám v rámci konkrétního grantového okruhu (dále jen

Více

Stanovy Sdružení obcí, měst a dalších právnických osob Čechy nad zlato

Stanovy Sdružení obcí, měst a dalších právnických osob Čechy nad zlato Stanovy Sdružení obcí, měst a dalších právnických osob Čechy nad zlato I. Název a sídlo sdružení 1. Název sdružení zní: "Sdružení obcí, měst a dalších i právnických osob Čechy nad zlato (dále jen Sdružení

Více

S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogramu 7.2 Záchrana a obnova památek v Libereckém kraji

S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogramu 7.2 Záchrana a obnova památek v Libereckém kraji S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogramu 7.2 Záchrana a obnova památek v Libereckém kraji č. OLP/2215/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne

Více

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou

P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E. pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou P R A V I D L A P L Z E Ň S K É H O K R A J E pro poskytování finanční pomoci při obnově území postiženého živelní nebo jinou pohromou Plzeňský kraj (dále jen kraj) vydává tato pravidla k poskytování účelové

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení 1 Národní archiv Archivní 4/2257, 149 00 Praha 4 Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo odborný rada archivář v oddělení kontroly výkonu spisové služby, fondů státní správy po roce 1992

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. JUDr. Michalem Haškem, hejtmanem Jihomoravského kraje

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE. JUDr. Michalem Haškem, hejtmanem Jihomoravského kraje SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Smluvní strany: - 1 - Smlouva č..../12/orr 1. Jihomoravský kraj zastoupený: JUDr. Michalem Haškem, hejtmanem Jihomoravského kraje sídlo: Žerotínovo

Více

předsedy Obvodního báňského úřadu pro území kraje Karlovarského se sídlem v Sokolově

předsedy Obvodního báňského úřadu pro území kraje Karlovarského se sídlem v Sokolově OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ NA SLUŽEBNÍ MÍSTO VEDOUCÍ SLUŽEBNÍHO ÚŘADU PŘEDSEDA OBVODNÍHO BÁŇSKÉHO ÚŘADU PRO ÚZEMÍ KRAJE KARLOVARSKÉHO SE SÍDLEM V SOKOLOVĚ Praha 16. prosince 2015 Č.j.: MV-183806-9/OSK-2015

Více

Zásady grantového programu města Veltrusy pro poskytování dotací z rozpočtu města

Zásady grantového programu města Veltrusy pro poskytování dotací z rozpočtu města Město Veltrusy sídlo: Palackého 9, 277 46 Veltrusy, IČO: 00237272 tel.: 315 781 187, fax: 315 781 003, podatelna@veltrusy.cz, datová schránka: yn2bwnn Zásady grantového programu města Veltrusy pro poskytování

Více

www.krasnalipa.cz 1) Účel dotace: A) Dotace na činnost

www.krasnalipa.cz 1) Účel dotace: A) Dotace na činnost Město Krásná Lípa vyhlašuje na základě usnesení zastupitelstva města č. 07-22/2015 ze dne 9. prosince 2015 Dotační program na podporu kulturní, sportovní, tělovýchovné činnosti a práci s mládeží v roce

Více

SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY. číslo 04/2008 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY. číslo 04/2008 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 Sb., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM OBEC ČAKOVIČKY Kojetická 32, pošta Mratín, PSČ: 250 63, okr. Mělník 315 682 286, 725 081 025, < ou.cakovicky@seznam.cz Počet listů: 9 Přílohy: 2/2 Čakovičky 10. září 2008 SMĚRNICE OBCE ČAKOVIČKY číslo

Více

Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul.

Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul. Podmínky a informace pro přidělení dotace na realizaci inženýrských sítí na akci Pěší zóna tř. Míru Sladkovského ul. 1.O dotaci může žádat fyzická nebo právnická osoba písemně na předepsaném formuláři

Více

Smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje. uzavřená

Smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje. uzavřená Smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského kraje uzavřená smlouva č. podle ustanovení 10a odst. 3 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů jako smlouva veřejnoprávní

Více

Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost

Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Písek rozhodlo dne 05.11.2015 usnesením zastupitelstva města č. 264/15 vydat tyto Zásady pro poskytování dotací na sportovní činnost (dále zásady

Více

Město Varnsdorf. Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Varnsdorf (dále jen směrnice)

Město Varnsdorf. Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu městem Varnsdorf (dále jen směrnice) Město Varnsdorf Zastupitelstvo města Varnsdorf na svém XVI. zasedání dne 26.4.2012 rozhodlo usnesením č. 43/2012 vydat v úplném znění tuto směrnici: Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací

PRAVIDLA pro poskytování dotací ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název PRAVIDLA pro poskytování dotací Číslo dokumentu: SAM 3231 Vydání č.: 01 Výtisk č.: 01 Platnost od: 25.02.2015 Účinnost od : 26.02.2015 Platnost do: Zpracoval: Mgr. Kateřina Gaňová

Více

Zásady ZAS 2015 07. Zásady pronajímání bytů ve vlastnictví statutárního města Ostravy, svěřených městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Zásady ZAS 2015 07. Zásady pronajímání bytů ve vlastnictví statutárního města Ostravy, svěřených městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Statutární město Ostrava Zásady ZAS 2015 07 Zásady pronajímání bytů ve vlastnictví statutárního města Ostravy, svěřených městskému obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Účinnost: od 1. ledna 2016 Vydala: Rada

Více

Smlouva o poskytnutí dotace z Grantového programu města Semily v roce 2016

Smlouva o poskytnutí dotace z Grantového programu města Semily v roce 2016 Smluvní strany: Smlouva o poskytnutí dotace z Grantového programu města Semily v roce 2016 Město Semily se sídlem úřadu: Husova 82, 513 13 Semily IČ: 00276111 DIČ: CZ00276111 bankovní spojení: Česká spořitelna,

Více

Příloha č. 1 Odbory a oddělení Městského úřadu Stráž pod Ralskem a jejich působnost

Příloha č. 1 Odbory a oddělení Městského úřadu Stráž pod Ralskem a jejich působnost Příloha č. 1 Odbory a oddělení Městského úřadu Stráž pod Ralskem a jejich působnost Odbor finanční Základní právní normy: Zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů;

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Využití externích služeb personální agentury v oblasti personálního zajištění administrace grantového schématu v Opatření 4.1vyhlašovaného Úřadem práce v Liberci ZADAVATEL Česká republika

Více

Zásady pro přidělování bytů v Domě s pečovatelskou službou DPS-SENIOR v Bystřici

Zásady pro přidělování bytů v Domě s pečovatelskou službou DPS-SENIOR v Bystřici Zásady pro přidělování bytů v Domě s pečovatelskou službou DPS-SENIOR v Bystřici I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady v souladu s příslušnými ustanoveními zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA *MMOPP009G04P* SMLOUVA O POSKYTNUTÍ ÚČELOVÉ DOTACE Z ROZPOČTU STATUTÁRNÍHO MĚSTA OPAVY uzavřená dle ust. 1746 ods. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku Článek I. SMLUVNÍ

Více

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI.

OBSAH ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. 3 ČLÁNEK 2 VYMEZENÍ POJMŮ. 3 ČLÁNEK 3 ZÁKLADNÍ RÁMEC DOTAČNÍHO PROGRAMU. 5 ČLÁNEK 7 OPRÁVNĚNÝ ŽADATEL O DOTACI. Pravidla pro poskytování dotací v rámci dotačního programu města Třeboně na podporu činnosti vedoucích oddílů, kroužků a sportovních trenérů při práci s dětmi a mládeží Číslo vnitřního předpisu: VP/12/2015

Více

! MMOPP00BOZ6S STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA SMLOUVA O REALIZACI PROJEKTŮ VELIKONOČNÍCH TRHŮ V OPAVĚ V ROCE 2013, 2014 A 2015. Článek I.

! MMOPP00BOZ6S STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA SMLOUVA O REALIZACI PROJEKTŮ VELIKONOČNÍCH TRHŮ V OPAVĚ V ROCE 2013, 2014 A 2015. Článek I. STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA! MMOPP00BOZ6S SMLOUVA O REALIZACI PROJEKTŮ VELIKONOČNÍCH TRHŮ V OPAVĚ V ROCE 2013, 2014 A 2015 Článek I. Smluvní strany Objednatel: Se sídlem: IČ: 00300535 DIČ: Statutární město

Více

METODIKA. pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví. pro rok 2015

METODIKA. pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví. pro rok 2015 DOTAČNÍ PROGRAM MZ ČR NÁRODNÍ PROGRAM ZDRAVÍ PROJEKTY PODPORY ZDRAVÍ METODIKA pro žadatele o poskytnutí státní dotace v rámci Národního programu zdraví projekty podpory zdraví Ministerstvo zdravotnictví

Více

Směrnice POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

Směrnice POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ tel.: 315 623 015 www.zsjm-me.cz skuta@zsjm-me.cz Resortní identifikátor (RED IZO):600047385 IČO:47011343 Bankovní spojení: ČSOB Mělník č. ú.: 3556944/0300 Směrnice POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vydal: Směrnice

Více

Základní škola Blovice, okres Plzeň - jih Družstevní 650, 336 01 Blovice Mgr. Růžena Kohoutová. 400 000 Kč

Základní škola Blovice, okres Plzeň - jih Družstevní 650, 336 01 Blovice Mgr. Růžena Kohoutová. 400 000 Kč Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Článek I Smluvní strany 410/OŠK/2016 Poskytovatel: statutární město Havířov Sídlo: 736 01 Havířov-Město, Svornosti 86/2 Zastoupen: Ing. Martinou Dresslerovou,

Více

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí)

JIHOČESKÝ KRAJ. DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) JIHOČESKÝ KRAJ DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) PRIORITNÍ OBLAST KVALITNÍ INFRASTRUKTURA, SLUŽBY, PROSTŘEDÍ A SPOLUPRÁCE PRO POSILOVÁNÍ ÚZEMNÍ SOUDRŽNOSTI PODPORA SPORTU

Více

PODMÍNKY PROGRAMU OBCE CTIBOŘ NA PODPORU POŘÍZENÍ A VÝMĚNY KOTLŮ

PODMÍNKY PROGRAMU OBCE CTIBOŘ NA PODPORU POŘÍZENÍ A VÝMĚNY KOTLŮ PODMÍNKY PROGRAMU OBCE CTIBOŘ NA PODPORU POŘÍZENÍ A VÝMĚNY KOTLŮ Článek I Cílem Programu na podporu pořízení (u novostaveb) a výměny kotlů (dále jen Program ) je zabezpečení realizace opatření vedoucích

Více

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz. Rozhodnutí ministra_kubíčková.pdf OBSAH

VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. www.mzp.cz. Rozhodnutí ministra_kubíčková.pdf OBSAH ROČNÍK XXV listopad 2015 ČÁSTKA 10 VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.mzp.cz Rozhodnutí ministra_kubíčková.pdf OBSAH SMĚRNICE A DODATKY Směrnice MŽP č. 4/2015..1 Dodatek č. 5 ke Směrnici MŽP

Více

Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu

Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu Podklady na zasedání ZM dne: 31.3.2016 Název materiálu: OŠKS 13. Dotace na sport ze sportovního fondu Předkládá: Mgr. Jana Svobodová Vypracovala: Mgr. Martina Marková Zúčastní se projednávání v ZM: Mgr.

Více

Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám

Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: MSMT-44726/2013 Příkaz ministra č. 4/2014 ze dne 28.1.2014, kterým se upravuje poskytování stipendií k zahraničním mobilitám Ministr školství, mládeže

Více

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice

VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015. Obec Drnovice. I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice 1 VÝZVA 1/2015 PODPORA NEZISKOVÝCH SUBJEKTŮ V OBCI DRNOVICE V ROCE 2015 I. Vyhlašovatel: Obec Drnovice II. Výchozí podmínky Dotační program Podpora neziskových subjektů schválen usnesením Zastupitelstva

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů Strana I (celkem 5) ---- - ---- Účelem těchto Pravidel je upravit způsob přijímáni a vyřizováni stížností, oznámení a podnětů občanů

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla ) PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ V RÁMCI DOTAČNÍHO ŘÍZENÍ VYHLÁŠENÉHO ZASTUPITELSTVEM MĚSTA NA DANÝ KALENDÁŘNÍ ROK (dále jen Pravidla ) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd

Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd Pravidla pro žadatele a příjemce dotací z rozpočtu obce Kamenný Újezd I. Cíl dotace Podpora realizace projektů neziskových organizací na území okresu Rokycany. II. Předmět dotace Prioritou dotací je: 1.

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Článek I Smluvní strany 359/OŠK/2015 Poskytovatel: statutární město Havířov Sídlo: 736 01 Havířov-Město, Svornosti 86/2 Zastoupen: Ing. Martinou Dresslerovou,

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou na podporu sociálních služeb v roce 2015

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou na podporu sociálních služeb v roce 2015 Výzva k předkládání žádostí o dotaci z rozpočtu statutárního města Jablonec nad Nisou na podporu sociálních služeb v roce 2015 Dotace na podporu sociálních služeb Účel podpory Předpokládaný celkový objem

Více

S m l o u v a č. 5/ZF/RP Brno/2015 o poskytnutí finančních prostředků z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky

S m l o u v a č. 5/ZF/RP Brno/2015 o poskytnutí finančních prostředků z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky S m l o u v a č. 5/ZF/RP Brno/2015 o poskytnutí finančních prostředků z fondu prevence Všeobecné zdravotní pojišťovny České republiky uzavřená v souladu s 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

*MUSPX019V7FJ I. SMLUVNÍ STRANY. 1.1. Objednatel

*MUSPX019V7FJ I. SMLUVNÍ STRANY. 1.1. Objednatel Naše čj.: MUSP 70982/2013 Naše sp. zn.: *MUSPX019V7FJ * SMLOUVA O DÍLO uzavřená v souladu s ustanovením 536 a následujících ustanovení zákona č. 513/1991 Sb. obchodního zákoníku ve znění pozdějších předpisů

Více

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC SM 01

VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC SM 01 Strana 1 / 9 VYŘIVÁNÍ STÍŽNOSTÍ A PETIC Číslo dle rozdělovníku: Funkce : Jméno : Datum : Podpis : Zpracoval : Místostarostka, PVK Bc. Jana Čermáková 2.3.2009 usnesení za dne 30.6.09 30.6.2009 Rozdělovník

Více

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY

PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE DOTACE Z DOTAČNÍHO PROGRAMU PROGRAM STABILIZACE A OBNOVY VENKOVA PLZEŇSKÉHO KRAJE 2014 Na základě usnesení Rady Plzeňského kraje č. 1495/13 ze dne 16. 12. 2013, kterým

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Administrace finančních prostředků z MV ČR (14JPO03) Smlouva č.: xxx kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

Finanční zpravodaj 1/2014

Finanční zpravodaj 1/2014 Strana 69 60 Změna Českého účetního standardu č. 301 Účty a zásady účtování na účtech předpisů, vydání změny Českého účetního standardu č. 301 Účty a zásady účtování na účtech pro účetní jednotky, které

Více

Pravidla Programu pro poskytování dotací města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu v roce 2016 1. výzva

Pravidla Programu pro poskytování dotací města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu v roce 2016 1. výzva Pravidla Programu pro poskytování dotací města Písek na podporu kultury a cestovního ruchu v roce 2016 1. výzva Rada města Písek se na svém zasedání dne 25.06.2015 usnesla vydat v souladu s ustanovením

Více

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 DOTAČNÍ PROGRAM Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2015

Více

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Ministerstvo zemědělství 23932/2016-MZE-14112 PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Specifické podmínky

Více

Program Dotace pro jednotky SDH obcí MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky

Program Dotace pro jednotky SDH obcí MINISTERSTVO VNITRA. generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky *MVCRX02RJ72 MVCRX02RJ72W MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 Č.j. MV-178851-4/PO-IZS-2015 Praha

Více

Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016

Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016 Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016 I. Účel Účelem je stanovení jednotných a závazných podmínek pro žadatele a příjemce veřejné finanční podpory poskytované

Více

DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016

DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 DOTAČNÍ PROGRAM Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Program rozvoje venkova Jihomoravského kraje pro rok 2016 1.2. Vyhlašovatel:

Více

OBEC MLADEČ 783 21 Mladeč 78, tel: 585 347 144, fax: 585 347 098, e-mail: obec@mladec.cz

OBEC MLADEČ 783 21 Mladeč 78, tel: 585 347 144, fax: 585 347 098, e-mail: obec@mladec.cz OBEC MLADEČ 783 21 Mladeč 78, tel: 585 347 144, fax: 585 347 098, e-mail: obec@mladec.cz č.j. 475/11 Poptávka - Zajištění údržby veřejného prostranství 1. Zadavatel Obec Mladeč, 783 21 Mladeč 78, IČ 00299219,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád - 1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti

Více

Příloha I. č.16.1. 1(celkem 5)

Příloha I. č.16.1. 1(celkem 5) Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Odbor krajská agentura pro zemědělství a venkov OIomoucký kraj Sídlem: Blanická 383/1, 772 00 Olomouc Zastoupený: Ing. Kateřinou Mračkovou, ředitelkou

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY , příspěvková organizace se sídlem L.Kuby 48, 370 07 České Budějovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 40. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: /2010 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30. 8.

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Místní akční skupina Mikulovsko, o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) 2.Číslo Fiche 3.Název Fiche 6 Rozvoj lidských zdrojů - další odborné vzdělávání a informační činnost v oblasti diverzifikace

Více

ŘÁD PRÁVNÍ POMOCI Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky. I. Právní pomoc zabezpečovaná odborovým svazem.

ŘÁD PRÁVNÍ POMOCI Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky. I. Právní pomoc zabezpečovaná odborovým svazem. ŘÁD PRÁVNÍ POMOCI Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky V souladu se stanovami Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR (dále jen odborový svaz ) schválených V. sjezdem

Více

4. DOBA SPLATNOSTI ÚVĚRU

4. DOBA SPLATNOSTI ÚVĚRU Úvěrová smlouva - kontokorentní úvěr KA1209151 Praha 4, Nusle, Na Pankráci 1724/129, PSČ 140 00 IČ 250 83 325 zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 4353 zastoupena

Více

Program dotací z rozpočtu města Trutnova

Program dotací z rozpočtu města Trutnova Příloha č. 1 Program dotací z rozpočtu města Trutnova Okruh způsobilých žadatelů o dotace - Žadatel musí mít bydliště, sídlo či působnost na území obce. - Žadatel nesmí mít neuhrazené závazky vůči poskytovateli,

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Článek I Smluvní strany 152/OŠK/2015 Poskytovatel: statutární město Havířov Sídlo: 736 01 Havířov-Město, Svornosti 86/2 Zastoupen: Mgr. Danielem Vachtarčíkem,

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA KARLOVY VARY

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA KARLOVY VARY ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA KARLOVY VARY schválené Zastupitelstvem města Karlovy Vary dne 16.11.2004 Úvod Článek I. 1. Účelem těchto zásad je stanovit jednotný postup při poskytování

Více

Město Nejdek. I. Úvodní ustanovení. II. Základní pojmy a zásady

Město Nejdek. I. Úvodní ustanovení. II. Základní pojmy a zásady Město Nejdek PRAVIDLA pro přijímání a vyřizování stížností, upozornění a podnětů občanů I. Úvodní ustanovení Pravidla jsou přijímána na základě 102, odst. 2, písmena n), zákona číslo 128/2000 Sb., o obcích,

Více

ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ PROGRAMOVÝCH DOTACÍ

ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ PROGRAMOVÝCH DOTACÍ PARDUBICKÝ KRAJ Směrnice ZÁSADY POSKYTOVÁNÍ PROGRAMOVÝCH DOTACÍ VNITŘNÍ NORMA VN/13/2015 Platnost od 18. 9. 2015 Účinnost od 18. 9. 2015 Platnost do Závaznost pro všechny zaměstnance kraje zařazené do

Více

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Ministerstvo zemědělství Č.j.: 6612/2016-MZE-14113 PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Specifické

Více

Program Dotace pro jednotky SDH obcí MINISTERSTVO VNITRA ZÁSADY

Program Dotace pro jednotky SDH obcí MINISTERSTVO VNITRA ZÁSADY *MVCRX02Q4AYR* MVCRX02Q4AYR prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, pošt. přihr. 69, 148 01 PRAHA 414 Č.j.: MV-

Více

SMLOUVA na administraci zajištění pracovníků projektu Se sousedy k vzdělávání I

SMLOUVA na administraci zajištění pracovníků projektu Se sousedy k vzdělávání I SMLOUVA na administraci zajištění pracovníků projektu Se sousedy k vzdělávání I uzavřená podle ustanovení 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní

Více

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS)

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS) METODICKÉ POKYNY k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS) 2016 POKYNY A DOPORUČENÍ k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT pro rok 2016 pro MO a ÚS Čerpání a vyúčtování dotace

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY

ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY ÚPLNÉ ZNĚNÍ NAŘÍZENÍ VLÁDY č. 478/2009 Sb., o stanovení některých podmínek pro poskytování podpory na ovoce a zeleninu a výrobky z ovoce, zeleniny a banánů dětem ve vzdělávacích zařízeních jak vyplývá

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA ZASÍŤOVÁNÍ POZEMKŮ PRO BYDLENÍ V RODINNÝCH DOMECH V UHERSKÉM BRODĚ

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA ZASÍŤOVÁNÍ POZEMKŮ PRO BYDLENÍ V RODINNÝCH DOMECH V UHERSKÉM BRODĚ Zastupitelstvo města PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA ZASÍŤOVÁNÍ POZEMKŮ PRO BYDLENÍ V RODINNÝCH DOMECH V UHERSKÉM BRODĚ I. Účel a důvod 1) Rozvoj zón pro bydlení je jedním z prioritních rozvojových záměrů

Více

Smlouva o provádění úklidových prací

Smlouva o provádění úklidových prací Smlouva o provádění úklidových prací uzavřená v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů I. Smluvní strany 1. Objednatel: Jihočeský vědeckotechnický park, a.s.

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Hotovostní placení vybraných daní prostřednictvím zprostředkovatele hotovostních plateb

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Hotovostní placení vybraných daní prostřednictvím zprostředkovatele hotovostních plateb ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dále též ZD ) ve smyslu ustanovení 44 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) k nadlimitní veřejné zakázce na služby Hotovostní

Více

SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Vydal: Schválil: Základní škola Šumperk, Šumavská 21, příspěvková organizace ředitel školy Mgr. Viktor Verner Účinnost: od 1. ledna 2012 Článek 1. Obecná ustanovení Na

Více

Pravidla pro udělování národní značky KLASA

Pravidla pro udělování národní značky KLASA Pravidla pro udělování národní značky KLASA str.1/9 Část A Národní značku pro kvalitní potraviny KLASA uděluje ministr zemědělství ČR na základě doporučení správce značky. Značka smí být udělena pouze

Více

VYHLAŠOVATEL. vyhlašuje. dotační program. Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji I.

VYHLAŠOVATEL. vyhlašuje. dotační program. Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji I. VYHLAŠOVATEL OLOMOUCKÝ KRAJ Odbor strategického rozvoje kraje, územního plánování a stavebního řádu Oddělení grantových schémat Krajský úřad Olomouckého kraje Jeremenkova 40a 779 11 Olomouc vyhlašuje dotační

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory

I. Úvodní ustanovení. II. Zaměření a výše podpory Příloha k Příkazu ministra č. 7/2011 Pravidla použití finančních prostředků dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností I. Úvodní

Více

DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí)

DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) JIHOČESKÝ KRAJ DOTAČNÍ PROGRAM (administrovaný Odborem evropských záležitostí) PRIORITNÍ OBLAST KVALITNÍ INFRASTRUKTURA, SLUŽBY, PROSTŘEDÍ A SPOLUPRÁCE PRO POSILOVÁNÍ ÚZEMNÍ SOUDRŽNOSTI PODPORA ODSTRAŇOVÁNÍ

Více

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016

Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016 DOTAČNÍ PROGRAM Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016 1. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1. Název: Podpora rozvoje v oblasti kultury a památkové péče v roce 2016

Více