CO SE DOČTETE V ALARM REVUE Č. 6?

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CO SE DOČTETE V ALARM REVUE Č. 6?"

Transkript

1 Pozor, Alarm revue 1/2013 vychází !...pošli to dál:-) CO SE DOČTETE V ALARM REVUE Č. 6? Na místě tradičního úvodníku na str. 3 se tentokrát nalézá Slovo starosty. Pan Ing. Karel Richter, starosta SH ČMS, v něm hodnotí uplynulý rok a přeje všem do toho následujícího. Strany 4 a 5 nesou rubriku Letem světem. V krátkých zprávách se dočtete, co zajímavého se v posledních měsících událo u dobrovolných hasičů v různých koutech Čech, Moravy a Slezka. Na str. 5 je též k nalezení informace o předplatném na rok 2013 spolu s objednacím kupónem. Na str. 6 naleznete zajímavé a poučné čtení o protipožárním zabezpečení dopravních tunelů a také o průběhu případného hasičského zásahu v nich. Za vydatné pomoci p. Ing. Oldřicha Novotného téma zpracoval Eda Veselej. V sousedství zmíněného článku na následující straně informuje p. Mgr. Milan Kakrda z Hasičské Vzájemné Pojišťovny o změnách v životním pojištění, které nastanou s příchodem příštího roku. Hořící chalupa, závěje sněhu a sbor hasičů, které by si nikdo u požáru svého domu nepřál. To jsou momenty z klasického filmu trojice autorů Miloše Formana, Ivana Passera a Jaroslava Papouška z roku 1967 Hoří, má panenko. O okolnostech vzniku tohoto dnes již legendárního filmu píše v článku pod názvem Z Vrchlabí do Hollywoodu na str. 8 Richard Kliment. V roce 2009 se v areálu Hasičského záchranného sboru České republiky, který se nalézá nedaleko zámku Zbiroh, začala budovat Expozice požární ochrany ve Zbirohu (EPOZ).

2 Co všechno z hasičské techniky, včetně mnoha zajímavostí, si v rozsáhlých prostorách expozice můžete prohlédnout, vám na str. 10 sdělí Vlastimil Studený. Na str. 11 je též další obsáhlá informace od p. Mgr. Milana Kakrdy z Hasičské Vzájemné Pojišťovny, tentokrát o výhodách Autopojištění. Když hrozí požár, je jedno, jestli hoří česká, nebo německá střecha a jakým jazykem se domlouvají ti, kteří přispěchali hasit. Tohle v Dolní Branné pochopili... O trochu spletité historii i současném životě a díle hasičů z SDH Dolní Branná píše Richard Kliment na str. 12, v tradiční rubrice Na návštěvě. Na str. 15 vás Požární bezpečnost, s. r. o., jeden z předních prodejců hasičské a záchranářské výzbroje a výstroje, obeznámí se sítí svých obchodů, která sahá téměř od úsvitu k úsvitu, a s tím, co všechno si tam můžete obstarat pro svou práci i potěšení. V rubrice Ohlédnutí na str. 16 pokračuje článek Richarda Klimenta Deset let od povodně. Druhý díl se věnuje zatopenému metru, a důkladně popisuje, co, jak, a proč se tam přihodilo. Na článek navazuje krátký rozhovor Ondřeje Kříže s velitelem směny HZS DP hl. m. Prahy Štěpánem Wowesným, který se na zásahu při povodních v pražském metru, ještě jako velitel družstva, podílel. Na str. 19 vás p. ing. Jan Karger z Ústřední hasičské školy v Jánských Koupelích seznámí s projektem Zabezpečení přípravy lektorů dalšího vzdělávání v oblasti ochrany obyvatelstva při mimořádných událostech v Moravskoslezském kraji, který bude realizován v průběhu šestatřiceti měsíců do 30. června 2015.

3 Pod názvem Když se hlásí Florian 2 - Letecká hasičská služba naleznete na str. 20 rozhovor s panem Miroslavem Kocourkem, jedním z pilotů JAS AIR, spol. s r.o., nejen o tom, co obnáší letecký dozor nad Jihočeskými lesy. Rozhovor vedla Jana Šejharová. Na str. 22 na vás čeká další šestice krásných, více či méně historických hasičských automobilů. Rubriku s názvem Hasičská technika v Čechách připravuje Josef Jendřišak, foto Zdeněk Eminger. Rozhovor s panem Přemyslem Sobotkou, jedním z kandidátů na prezidenta ČR, se, jak také jinak, týká hlavně jeho vztahu k dobrovolným hasičům a záchranářům, ale samozřejmě i věcí obecnějších. K přečtení na str. 23. (v Alarm info si jej můžete přečíst v bonusu. Zima zabušila na dveře, a pro leckoho se stává životně nezbytným vyrazit na lyže. Richard Kliment p í š e : Bohužel však ne všechna ubytovací zařízení nám mohou otevřít svou přívětivou náruč. Protože procházet si například novinové články o postupném chátrání a následném požáru Petrovy boudy v Krkonoších není vůbec pěkné čtení... Co se mu podařilo o této neblahé události vyštrachat si můžete přečíst na stranách 24 a 25 v rubrice Lehlo popelem. Další z pravidelných minirubrik, připravovaných se společností Velebný & Fam, vás na str. 26 stručně seznámí s historií a praporem SDH Branka u Opavy. Str. 27 přináší pozvánku na mezinárodní výstavu hasičské, záchranářské a zabezpečovací techniky FIRECO a výstavu ochranných pracovních prostředků UNIPROTECH, které se budou konat v Trenčíně.

4 Z důvodů zaneprázdněnosti a nedostatku času autora těchto řádků musel tentokrát odkroutit všechny návštěvy hasičů kolega Richard Kliment. O životě na zámku, konkrétně u SDH Žďár nad Sázavou 2 Zámek Viribus unitis, vám povypráví na str. 28. Tento seriál vzniká v pozdních večerech zpravidla několik dní po konečném termínu od šéfa redakce, takže slibům, že se už tentokrát jedná opravdu o poslední díl o historii CTIF, věřit příliš nelze. Kniha 100 let CTIF, podle které seriál také vzniká, si zaslouží, aby i hasiči v Česku poznali, jak se v CTIF tvořily hasičské dějiny. Poslední část knihy k 100. výročí CTIF zpracoval generální hasičský inspektor v Dánsku Gunnar Haurum, prezident CTIF v letech 1989 až České hasičské srdcaře potěší, že se zde mluví o Československu. Tak praví autorka seriálu, Markéta Stržínková. Tento díl se věnuje letům , a naleznete jej na str. 31. V článku Kolín po devětatřiceti letech se na str. 32 Robert Keil zaobírá neštěstím, kdy po úniku dodnes neznámého plynu z cisterny na kolínském nádraží zahynulo 63 lidí. Taktéž velmi zajímavé čtení... Kolega Eda Veselej vzal tentokrát svoji návštěvu z gruntu a místo obvyklého vlaku či autobusu použil dopravní prostředek podstatně větší. Tak se z jeho barvitého líčení dozvíte, jak to chodí u našich hasičských kolegů v dalekém New Yorku. Počtení naleznete na str. 34 pod výmluvným názvem U hasičů v New Yorku to sedlo jako čepice na hlavu. Jak je možné se v krátké době vypracovat do nejvyšších příček nejvyšších soutěží? To vám na str. 37 prozradí pan Josef Břeň (od roku 1998 starosta SDH Široký Důl a trenér družstva dospělých od roku 1995). Ptal se Ondřej Kříž.

5 Před dvanácti lety došlo v Rakousku k největší havárii lanové dráhy v historii. Celkem 161 životů zhaslo díky tomu, že rakouský stát neměl dostatek technických inspektorů. Více o tomto neštěstí na str. 38 v článku Roberta Keila Memento jménem Kaprun. Stranou 39 počíná rubrika obsáhlejší Regiony s Alarm revue. Toto číslo je věnováno Zlínskému kraji. Hned z kraje má slovo pan hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák, na téže straně se o dotyčném kraji ve stručnosti dozvíte všechno v číslech a faktech. V pátek 8. dubna 2011 v 01:30 byli informováni hasiči o rozsáhlém požáru střechy průmyslového objektu v Chropyni. Jednalo se o největší požár v historii Zlínského kraje, zásah trval celé čtyři dny. Všechno o jeho průběhu se dozvíte z textu Josefa Nitry na str. 40. Na str. 42 se jako osobnost regionu představí pan Václav Holásek ze Zlechova na uherskohradišťsku. Rozhovor s člověkem, který ve svých bezmála pětašedesáti letech vyhrává závody historických silničních motocyklů, zaujme kluka každého věku. Zpracovala Hana Drncová na základě audiozáznamu rozhovoru Ondřeje Kříže s panem Václavem. Holáskem. Strana 44 poskytuje důležité kontakty ve Zlínském kraji, Hasičským záchranným sborem počínaje,přes v š e c h n y p o l i c i e a ž po hasičská muzea. POZVÁNKA PRE VYSTAVOVATEĽOV Na str. 45 nabízí hasičským sborům firma Velebný & Fam výrobu všeho potřebného pro důstojnou reprezentaci, od praporů po rukávové nášivky či vyšívané oděvy. A v závěru nechybí ani obvyklá křížovka o ceny. A l a r m i n f o p r o v á s p ř i p r a v i l Petr Bublák 11. MEDZINÁRODNÁ VÝSTAVA HASIČSKEJ, ZÁCHRANÁRSKEJ A ZABEZPEČOVACEJ TECHNIKY Výstavisko Trenčín EXPO CENTER a.s. Pod Sokolicami 43, Trenčín tel.: , masarykova@ expocenter.sk 10. VÝSTAVA OCHRANNÝCH PRACOVNÝCH PROSTRIEDKOV Informácie a prihlášky na

6 BONUS ALARM INFO - rozhovor s prezidentským kandidátem MUDr Přemyslem Sobotkou Přemysl Sobotka je vystudovaný lékař a dlouholetý primář rentgenologie v Liberecké nemocnici. Od roku 1989 se pohybuje v politice, nejprve na komunální úrovni, po vzniku Senátu byl zvolen senátorem za Liberecko. Šest let byl předsedou Senátu. Jeho krédem je, že jako lékař i jako ústavní činitel slíbil, že lidem bude pomáhat, nikoliv škodit. Úřad hlavy státu vnímá jako vyvrcholení dlouholeté práce politika, který se nezpronevěřil svým hodnotám, je čitelný a má morální nárok na nejvyšší ústavní funkci. Chtěl jste jako malý kluk být hasičem? Přiznám se, že mě lákal spíš sport. Byl to vliv mého otce, olympionika ve skoku vysokém, po něm jsem si přál být sportovcem, později už mě ovlivňovala profese strýce,chtěl jsem se stát lékařem. Lékařem jste se nakonec stal, přicházel jste s hasiči jako lékař do styku? Málokdy. Já jsem pracoval na rentgenu, takže v terénu jsem se moc nevyskytoval. S hasiči a dalšími účastníky záchranného systému jsem tak paradoxně začal víc přicházet do styku jako politik, protože mě tato problematika hodně zajímala a věnoval jsem se jí. Pocházíte z Liberecka, které bylo v roce 2010 zasaženo ničivou povodní. Jakou zkušenost jste si odnesl z práce dobrovolných hasičů. Bez jejich nasazení a úsilí by byly daleko větší škody na majetku občanů postižených oblastí, možná i na životech. Tak nezměrné nasazení, když vidíte chlapy, co dva dny nespali a byli jen o kafi, které někdo přinesl, ta obětavost a zároveň samozřejmost, s jakou všichni pomáhali, nechci být patetický, ale když jsem viděl dobrovolné hasiče, ale i všechny ostatní, vybavili se mi příběhy newyorských hasičů z roku 2001, z útoku na Twins. Takže dobrovolní hasiči podle vás mají své místo v záchranném systému? Rozhodně ano. Nejsou to profesionálové, ale svou práci dělají se stejným nasazením a odborností jako profíci. Zvláště na venkově a v obcích jsou první na místě, znají terén a jsou velmi dobře připraveni. Jako předseda Senátu jste se vrcholných akcí dobrovolných hasičů zúčastňoval a často jste nad podobnými akcemi i přebíral záštitu. Proč? Ty důvody jsou v předchozích odpovědích. Jsem si vědom toho, že spoléhat se jen na profesionální jednotky často nejde. A dobrovolní hasiči mají i další, významnou společenskou roli. Často jsou jediní, kdo na vesnicích a v městečkách udržuje a vede spolkový život. Pořádají dětské dny, soutěže, bály, scházejí se tu v přátelské atmosféře lidé různého politického zabarvení, různých profesí. Pro děti se stávají dobrovolní hasiči vzorem. Možná někdy jen manželky žehrají na to, že muži jsou málo doma. Ale i spousta žen a slečen vzalo dobrovolnou činnost v hasičských sborech za svou a jsou významnou podporou jednotlivých sborů. A ještě je na ně hezký pohled..:-) Proč jste se rozhodl kandidovat na prezidenta? Už tu bylo zmíněno, že jsem byl šest let předsedou Senátu, což je naše druhá nejvyšší ústavní funkce. Jak senátor jsem čtyřikrát vyhrál volby na Liberecku. Nikdy jsem se nezpronevěřil svým hodnotám a zásadám. Mám lidem co nabídnout i jako hlava státu. A nemusím nic slibovat nebo omlouvat nebo se vymlouvat. Moje historie, ta politická i lidská je čitelná a jasná. To bychom myslím měli od prezidenta požadovat. Přečetl jste si Hasičské desatero. Co vás na něm zaujalo? Především mi potvrdilo to, co jsem říkal. Totiž, že hasiči nejsou jen technický sbor, je to víc, je to o hodnotách, o přístupu k životu. Třeba čtvrté přikázání se stejně jako na hasiče hodí na politiky a měli bychom je všichni dodržovat. Nebo devítka. Já vždycky říkávám, že člověk politik by na sobě měl mít nejprve dres České republiky, pak dres instituce, kterou zastupuje a teprve potom dres politické strany, jejímž je členem. To je hodně podobné s vaší reprezentací v uniformě. Co byste hasičům popřál? Aby zůstali takoví, jací jsou, aby nepodléhali blbé náladě, kterou se někdo pokouší mezi lidmi šířit. Aby si i dál věřili a aby dál udržovali svůj hasičský stav v nejlepší kondici. Jako prezident bych je podporoval, samozřejmě podle možností hlavy státu, ale vliv někdy může být důležitější, než tvorba zákonů. Zůstal byste jako prezident ČR hasičům nakloněn? Už jsem na to částečně odpověděl. Určitě ano. A nejen hasičům, ale i Horské službě a všem záchranářům. Jejich práce si nesmírně cením, a aniž bych se chtěl dotknout profesionálů, kteří se tím živí, když zachraňujete dobrovolně a ve svém volném čase, musíte tomu dát srdce, stejně jako oni. Váš Přemysl Sobotka

CO SE DOČTETE V ALARM REVUE Č. 1?

CO SE DOČTETE V ALARM REVUE Č. 1? Pozor, Alarm revue 1/2013 vychází 28. 2. 2013!...pošli to dál:-) Veškeré informace naleznete na www.hasicsketradice.cz VI. celorepublikový sraz hasičstva s výstavou historické hasičské techniky Hasičské

Více

sobota dne 1. října 2016

sobota dne 1. října 2016 PROPOZICE REPUBLIKOVÉHO KOLA II. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY DOBROVOLNÝCH HASIČŮ V DISCIPLÍNÁCH - TFA 2016 Pořadatel: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska ve spolupráci s HZS Moravskoslezského kraje,

Více

OKRESNÍHO VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ HRY MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2 0 1 5

OKRESNÍHO VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ HRY MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2 0 1 5 Č.j. OSH /2015/16 Organizační zabezpečení OKRESNÍHO VYHODNOCENÍ CELOSTÁTNÍ HRY MLADÝCH HASIČŮ PLAMEN 2 0 1 5 Pořadatel : Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení Písek ve spolupráci s HZS

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Plzeň - jih

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Okresní sdružení hasičů Plzeň - jih Pokyn pro konání I. kol hasičských soutěží v klasické soutěži a požárním sportu SDH Termín soutěží: Soutěže proběhnou do nejpozději do 31. července 2015. I. KLASICKÁ SOUTĚŽ První kola proběhnou podle Pravidel

Více

Medaile HZS ČR za statečnost udělené generálním ředitelem HZS ČR obdrží

Medaile HZS ČR za statečnost udělené generálním ředitelem HZS ČR obdrží Medaile HZS ČR Za statečnost udělené ministrem vnitra obdrží 1. 1. Josef Šerý Strážník Městské policie Děčín Jmenovaný dne 21. července tohoto roku zachránil z rozvodněného Labe tonoucího mladíka, který

Více

Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově

Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově Zápis ze Shromáždění představitelů Sborů dobrovolných hasičů okresu Trutnov, konaného dne 24.4.2009 ve velkém sále MěÚ v Trutnově zahájení: 16 30 hod. přítomni: Výkonný výbor OSH Trutnov zástupci SDH okresu

Více

Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02. K Roku rodiny... 03. Ptali jste se... 04. Informační servis... 07

Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02. K Roku rodiny... 03. Ptali jste se... 04. Informační servis... 07 LEDEN 2014 ČASOPIS FARNOSTI PUSTÁ POLOM www.pustapolom.cz/farnost/ Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02 K Roku rodiny... 03 Ptali jste se... 04 Toulky farní minulostí....... 05 Informační servis...

Více

Kanada. Když jsem se v roce 2002 začal zabývat stavbou dalšího. pod Třemšínem. na návštěvě v roubence

Kanada. Když jsem se v roce 2002 začal zabývat stavbou dalšího. pod Třemšínem. na návštěvě v roubence na návštěvě v roubence Kanada pod Třemšínem Josef rozhodně není nezkušený stavebník postavil už několik rodinných domů, dřevostavba, do které nás pozval, je zatím jeho poslední prací. Ačkoliv se příjemný

Více

KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ ČERVENEC 2014*** ROČNÍK XV.*** ČÍSLO 7

KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ ČERVENEC 2014*** ROČNÍK XV.*** ČÍSLO 7 K O B R A KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ ČERVENEC 2014*** ROČNÍK XV.*** ČÍSLO 7 Citát inspirující: Muži obdivují ženy, které mluví jako knihy, ale berou si ženy, které vaří jako z kuchařské knihy.

Více

VÁžENÍ SLOVO ÚVODEM. III. ročník Číslo 4/2011 124.ÚS IPA sekce ČR

VÁžENÍ SLOVO ÚVODEM. III. ročník Číslo 4/2011 124.ÚS IPA sekce ČR SERVO PER AMIKECO III. ročník Číslo 4/2011 124.ÚS IPA sekce ČR SLOVO ÚVODEM VÁžENÍ ČTENÁřI, Ze stěžejních událostí předcházejících měsíců připomínáme společné zalití stromu přátelství vedoucími územních

Více

Metodický pokyn starosty SH ČMS

Metodický pokyn starosty SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Kancelář sdružení, Římská 45, Praha 2 Metodický pokyn starosty SH ČMS Ročník : 2003 V Praze dne: 23.1. 2003 Číslo: 1 Metodický pokyn SH ČMS k provádění přípravy odbornosti

Více

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N

ŘÍJEN. strana: 1 E_O-N strana: 1 E_O-N V pátek 26.9. se šestka zúčastnila akce pořádané společností EON. Anička nám popsala, jak celá akce probíhala. V pátek jsme měli akci EON-trak. Chvíli jsme se učili a pak šli do EON-trucku.

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Upozornění Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího písemného souhlasu nakladatele.

Více

VYSTUPOVÁNÍ HASIČŮ NA VEŘEJNOSTI Poslední rozloučení se členy sboru

VYSTUPOVÁNÍ HASIČŮ NA VEŘEJNOSTI Poslední rozloučení se členy sboru SH ČMS OR Organizační VYSTUPOVÁNÍ HASIČŮ NA VEŘEJNOSTI Poslední rozloučení se členy sboru Zpracovali: Ing. Petr Beran, Eva Vovsíková SH ČMS Ústřední odborná rada vnitrroorganizační (Zpracováno: 2011) 1

Více

Jednání se zájemcem, smlouva a individuální plánování v terénních programech pro uživatele drog

Jednání se zájemcem, smlouva a individuální plánování v terénních programech pro uživatele drog Jednání se zájemcem, smlouva a individuální plánování v terénních programech pro uživatele drog vyšlo v Sociální revue, 24. 6. 2009 Když jsem nedávno napsal text Individuální plánování ve veřejných záchodcích,

Více

Vnitřní řád Sboru dobrovolných hasičů v Rohatci

Vnitřní řád Sboru dobrovolných hasičů v Rohatci Vnitřní řád Sboru dobrovolných hasičů v Rohatci A. Organizační řád Čl. 1) Úvodní ustanovení Sbor dobrovolných hasičů (dále jen SDH ) je jednou z organizačních jednotek Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska

Více

Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z

Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z Příběhy našich sousedů: S Jarmilou Erbanovou od A až do Z tým: Ondřej Bednárik, Vojta Deliš, Jan Hlavsa, Ondřej Chalupka, Šimon Kuchynka, Jana Roubová zleva: O. Chalupka, O. Bednárik, Jarmila Erbanová,

Více

Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci

Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci Přítomni: Mgr. Daniel Havlík, František Lorenc, Mgr. Ladislav Šnajdr, MUDr. Richard Valta, MUDr.

Více

ZPRAVODAJ OSH. 1/2016 únor. Úvodem. Z obsahu. Nový vzhled webových stránek OSH. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí

ZPRAVODAJ OSH. 1/2016 únor. Úvodem. Z obsahu. Nový vzhled webových stránek OSH. Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Orlicí ZPRAVODAJ OSH 1/2016 únor Úvodem Vážené hasičky a hasiči, dostává se Vám do rukou, resp. do monitorů, první vydání elektronického čtvrtletníku

Více

PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE

PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE KRAJSKÉHO KOLA soutěže družstev HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU OLOMOUCKÉHO A MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS OLOMOUCKÉHO A MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE V POŽÁRNÍM

Více

á Ú á ú á Ú Ú ř Č Č ř ě á á ř á á š ě á Ž á á ě á š á á á ř ě ě Ž ářú ě ě Ú ář á ář Ú á ř ě á á ě ě Ú ě ř š á á š á á ě ě Ú Ú á á ř á ě ď ú š š ů ř ů ě š ř ů š ř á ú Ž š ř ů ě á š ů ů ě á Ž š ř š ř ř š

Více

Každé zúčastněné soutěžní družstvo zaplatí při prezenci startovné 150,- Kč.

Každé zúčastněné soutěžní družstvo zaplatí při prezenci startovné 150,- Kč. SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ V NÝŘANECH sii vás dovollujje pozvatt na JEDENÁCTÝ rročníík souttěže Sborrů dobrrovollných hasiičů Akce se koná 19.9.2015 v prostoru školního atletického stadionu v Nýřanech a

Více

DOKONALÁ BUSINESS IMAGE

DOKONALÁ BUSINESS IMAGE VISION PRESS Ing. Vladimír Dlouhý, CSc., respektovaný ekonom, prezident do nepohody Nakupování jako rituál Ester Farská, manažerka OVB pro Českou republiku CLUSTERHAUS: Příležitost pro technologické firmy

Více

PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE

PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE PROPOZICE POSTUPOVÉ SOUTĚŽE KRAJSKÉHO KOLA soutěže družstev HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU MORAVSKOSLEZSKÉHO A OLOMOUCKÉHO KRAJE SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS MORAVSKOSLEZSKÉHO A OLOMOUCKÉHO KRAJE V POŽÁRNÍM

Více

IČO: 71246142 FESTIVAL PŘÍPRAVEK. Vyhlášení výsledků a předání odměn dle počtu soutěžících družstev

IČO: 71246142 FESTIVAL PŘÍPRAVEK. Vyhlášení výsledků a předání odměn dle počtu soutěžících družstev SH ČMS Sbor Dobrovolných Hasičů v Praze - Cholupicích -KOLEKTIV MLADÝCH HASIČŮ- Podchýšská 109, Praha 12 Cholupice, 143 00 tel: 728 335 826, e-mail: mhchholupice@centrum.cz IČO: 71246142 FESTIVAL PŘÍPRAVEK

Více

Z Á P I S č. 2/2008. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v úterý dne 29. 4. 2008 v předsálí pohostinství v Pluhově Žďáru.

Z Á P I S č. 2/2008. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v úterý dne 29. 4. 2008 v předsálí pohostinství v Pluhově Žďáru. Z Á P I S č. 2/2008 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v úterý dne 29. 4. 2008 v předsálí pohostinství v Pluhově Žďáru. Dle prezenční listiny bylo přítomno členů zastupitelstva, omluvena

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN PARDUBICKÉHO KRAJE

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN PARDUBICKÉHO KRAJE ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ KRAJSKÉHO KOLA HRY PLAMEN PARDUBICKÉHO KRAJE Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Pardubického kraje pod záštitou Rady Pardubického kraje pořádají krajskou soutěž v celostátní

Více

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO

INFORMACE starosty, ZO, výborů ZO + Háj 2014 www.obechabartice.cz, podatelna@obechabartice.cz OÚ 463 73 čp.191, 482 345 024, 607 973 670, -------------------------------------------------------------------- Sbor pro občanské záležitosti

Více

Z á p i s z 2. zasedání Zastupitelstva obce Běleč, konaného dne 2. prosince 2010, od 19:00 hodin.

Z á p i s z 2. zasedání Zastupitelstva obce Běleč, konaného dne 2. prosince 2010, od 19:00 hodin. Z á p i s z 2. zasedání Zastupitelstva obce Běleč, konaného dne 2. prosince 2010, od 19:00 hodin. Přítomni: Stanislav Šmejkal, Josef Hájek, Josef Mareš, Pavel Krejčí, Jaroslav Čech, Rudolf Šedivý Omluven:

Více

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu.

Společenská rubrika. Všem oslavencům gratulujeme, přejeme hodně zdraví, štěstí a životní pohodu. Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, říjen 2012 9. ročník, č. 10 teplé

Více

19. - 21. srpna 2011

19. - 21. srpna 2011 Propozice republikového kola MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY DRUŽSTEV SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ SH ČMS V POŽÁRNÍM SPORTU 2011 Pořadatel : Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a Generální ředitelství HZS

Více

ZÁPIS z jednání Výkonného výboru Okresního sdružení hasičů Olomouc, konaného dne 31. března 2015 v jednací síni HZS Ol. kraje

ZÁPIS z jednání Výkonného výboru Okresního sdružení hasičů Olomouc, konaného dne 31. března 2015 v jednací síni HZS Ol. kraje ZÁPIS z jednání Výkonného výboru Okresního sdružení hasičů Olomouc, konaného dne 31. března 2015 v jednací síni HZS Ol. kraje Volební období 2015 2020 Přítomni: se. Vlastimila Švubová, se. Lenka Trnková,

Více

netradiční hasičskou soutěž veteránů o pohár starosty SDH Čistá soutěž organizovaná dle SHS (směrnice hasičských soutěží), část I., čl.1.

netradiční hasičskou soutěž veteránů o pohár starosty SDH Čistá soutěž organizovaná dle SHS (směrnice hasičských soutěží), část I., čl.1. SDH Čistá ve spolupráci s obcí Čistá pořádá netradiční hasičskou soutěž veteránů o pohár starosty SDH Čistá soutěž organizovaná dle SHS (směrnice hasičských soutěží), část I., čl.1. a) Kdy: v sobotu 13.

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

O B S A H. Veřejnoprávní smlouvy

O B S A H. Veřejnoprávní smlouvy Ročník 2014 VĚSTNÍK p r á v n í c h p ř e d p i s ů M o r a v s k o s l e z s k é h o k r a j e Částka 1 Rozesláno dne 12. prosince 2014 O B S A H 1. Nařízení Moravskoslezského kraje, kterým se stanoví

Více

Zápis z jednání Shromáždění delegátů sborů Okresního sdružení hasičů Nový Jičín, ze dne 21.3.2015, Kulturní dům v Děrném

Zápis z jednání Shromáždění delegátů sborů Okresního sdružení hasičů Nový Jičín, ze dne 21.3.2015, Kulturní dům v Děrném Zápis z jednání Shromáždění delegátů sborů Okresního sdružení hasičů Nový Jičín, ze dne 21.3.2015, Kulturní dům v Děrném 1) Úvod: Stanislav Kotrc starosta OSH: - uvítání delegátů, Zasloužilých hasičů a

Více

SMĚRNICE TFA DUBNO 2015

SMĚRNICE TFA DUBNO 2015 SMĚRNICE TFA DUBNO 2015 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Dubno ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska a dalšími partnery 12. 6. 2015 akci podpořilo Ministerstvo školství,

Více

OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBEC SVĚTLÍK OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 4/2007 Požární řád obce OBEC SVĚTLÍK POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obecně závazná vyhláška č. 4/2007 Zastupitelstvo obce Světlík na svém zasedání dne 5.10. 2007 (usnesení číslo

Více

Zastupitelstvo Městské části Praha-Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha-Zličín které se konalo dne 19. 6.

Zastupitelstvo Městské části Praha-Zličín. U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha-Zličín které se konalo dne 19. 6. Zastupitelstvo Městské části Praha-Zličín U S N E S E N Í Zastupitelstva Městské části Praha-Zličín které se konalo dne 19. 6. 2013 15/2013 1. Zpráva kontrolního výboru Zastupitelstva MČ Praha Zličín o

Více

Ucelené vzdělávací programy

Ucelené vzdělávací programy Mezigenerační centrum TOTEM RDC připravilo pro své klienty na období 2015/2016 Ucelené vzdělávací programy A k a d e m i e t ř e t í h o v ě k u M o u d ř e n í š k o l a z d r a v é h o a k t i v n í

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Členové rady : Hosté. Omluveni

Členové rady : Hosté. Omluveni M ě s t o B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA Bystřice na Pernštejnem č. 14 /2009 konané dne 22.9.2009 v zasedací místnosti MěÚ Bystřice n.p. v 16:00 hodin Přítomni

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Magistrát města České Budějovice ROZHODNUTÍ

Magistrát města České Budějovice ROZHODNUTÍ Magistrát města České Budějovice S t a ve b n í ú ř a d n á m. Přemysla Ot a ka r a II, č. 1, 2 Magistrát města České Budějovice Ing. Vlastislav Eliáš Stavební úřad Kněžská 19 370 92 České Budějovice Viz

Více

Výsledky voleb do parlamentu ČR ze dne 29.5.2010

Výsledky voleb do parlamentu ČR ze dne 29.5.2010 Vážení spoluobčané! Letošní jarní měsíce přinesly klimatické podmínky, v opačném pořadí než jsme obvykle zvyklí. Poměrně rychlý nástup jara a vysokých teplot vystřídal abnormálně deštivý a chladný květen.

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ Účast: 15 desetičlenných družstev mladých hasičů SH ČMS + 30 vedoucích 15 sedmi až osmičlenných družstev dorostenek SH ČMS + 30 vedoucích 15 sedmi až osmičlenných družstev dorostenců

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Š T E R N B E R K odbor stavební

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Š T E R N B E R K odbor stavební M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Š T E R N B E R K odbor stavební Horní náměstí č.p. 78/16, 785 01 Šternberk Č.j.: MEST 15101/2011 Sp.zn.: OS 776/2010 sen Spisový znak - 330, skartační znak/skartační lhůta - V/5

Více

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním

Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna. senátní volební obvod. Přerovsko. Elena Grambličková. s citem a porozuměním Doplňovací volby do Senátu 27. a 28. dubna senátní volební obvod 63 Přerovsko Elena Grambličková s citem a porozuměním SLOVO PŘEDSEDY Vážení spoluobčané, jsem si vědom, že jste možná ještě z loňského roku

Více

V Ý C V I K O V Ý ROK

V Ý C V I K O V Ý ROK V Ý C V I K O V Ý ROK 2014 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Plzeň-jih Odborná rada velitelů Jednotka SDH obce: Základní školení - celkem členů: Cyklické školení - celkem členů:

Více

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi

Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Kapitola z diplomové práce Marie Brázdové: Využití internetu ve výuce matematiky. PedF UK v Praze, 2009. 4 Jedna z aktivit v praxi Pro potřeby této práce jsem pozorovala dvě vyučovací hodiny ve dvou třídách

Více

ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ. Divadla malých forem

ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ. Divadla malých forem ČESKÁ LITERATURA II. POLOVINY 20. STOLETÍ Divadla malých forem Interaktivní výukový materiál Česká literatura II. pol. 20. století V horních záložkách naleznete okruhy nejdůležitějších otázek, na které

Více

Hana Husenicová: Krajané na Slovensku a kultura

Hana Husenicová: Krajané na Slovensku a kultura Hana Husenicová: Krajané na Slovensku a kultura Český spolek na Slovensku vznikl v krátkém čase po rozdělení Československa za velice pohnutých okolností a citových traumat Čechů, zvláště těch starších.

Více

Výpis usnesení Rady města Bojkovice č. 33 ze dne 10. února 2016. Přítomni:

Výpis usnesení Rady města Bojkovice č. 33 ze dne 10. února 2016. Přítomni: Výpis usnesení Rady města Bojkovice č. 33 ze dne 10. února 2016 Přítomni: Ing. Anna Mikulášková František Kapsa Bc. Eva Regináčová Dagmar Peřestá Ing. Vlastimil Hela Ing. Josef Mlček - starosta města -

Více

Z historie ochrany zdraví při práci v Moravskoslezském kraji

Z historie ochrany zdraví při práci v Moravskoslezském kraji KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE SE SÍDLEM V OSTRAVĚ Z historie ochrany zdraví při práci v Moravskoslezském kraji Kolektiv pracovníků odboru hygieny práce KHS MSK Ostrava Krajskáhygienickástanice

Více

kolní rok 2010 10/20 /2011

kolní rok 2010 10/20 /2011 Záklladníí školla a Mateřská školla Liišov kolní rok 2010 10/20 /2011 Číísllo 3 co v tomto čísle najdete : - nejen kulturný akce školi - palení čarodejnyc - správi ze školnýho parlamentú - víznamné dny

Více

Vítáme vás na utkání 19. kola divize skupina A sezóny 2011/2012. vs. Neděle 1.dubna 2012 od 16.30 hod. na Městském stadionu v Benešově

Vítáme vás na utkání 19. kola divize skupina A sezóny 2011/2012. vs. Neděle 1.dubna 2012 od 16.30 hod. na Městském stadionu v Benešově Vítáme vás na utkání 19. kola divize skupina A sezóny 2011/2012 vs. SK BENEŠOV FK HOŘOVICKO Neděle 1.dubna 2012 od 16.30 hod. na Městském stadionu v Benešově Domácí celek SK Benešov: Realizační tým Trenér

Více

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce

Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Obecně závazná vyhláška obce Stolany č. 1/2013 Požární řád obce Zastupitelstvo obce Stolany vydává dne 26.8.2013, podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

SMĚRNICE. pro získání odznaku odbornosti Hasič I. - III. stupně a testové otázky

SMĚRNICE. pro získání odznaku odbornosti Hasič I. - III. stupně a testové otázky SMĚRNICE pro získání odznaku odbornosti Hasič I. - III. stupně a testové otázky Úvod: Tato směrnice upravuje zavedení kvalitativně nového typu odznaku odbornosti orientovaného na znalosti a dovednosti

Více

Priloha 11.xls Stránka 1. Rozmístění rozet a rozlišovacích znaků na náramenících stejnokrojů

Priloha 11.xls Stránka 1. Rozmístění rozet a rozlišovacích znaků na náramenících stejnokrojů Priloha 11.xls Stránka 1 Rozmístění rozet a rozlišovacích znaků na náramenících stejnokrojů 15 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 5 15 10 14 10 14 10 14 10 14 14 10 14 10 14 10 14 10 10 18 5 18 5 18 5 18 18 5 18

Více

S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ. Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ. Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění. S t a t u t á

Více

Z á p i s. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Obce Hovorany, konaného dne 9. 11. 2010 od 18,00 hodin v sále sokolovny Hovorany

Z á p i s. z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Obce Hovorany, konaného dne 9. 11. 2010 od 18,00 hodin v sále sokolovny Hovorany Z á p i s z ustavujícího zasedání Zastupitelstva Obce Hovorany, konaného dne 9. 11. 2010 od 18,00 hodin v sále sokolovny Hovorany Přítomni: dle prezenční listiny 15 nově zvolených členů ZO Hosté: dle prezenční

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. Kloknerova 26, 148 01 Praha 414

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. Kloknerova 26, 148 01 Praha 414 *MVCR29OS9J* MVCR29OS9J prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, 148 1 Praha 414 Č. j.: MV- 15257-1/PO-OKR-215 Počet listů:

Více

Země, ve které žijeme

Země, ve které žijeme Země, ve které žijeme - Česká republika naše vlast, náš stát leží ve střední Evropě je to vnitrozemský stát - zahraničí území za státní hranicí sousední státy Spolková republika Německo, Polsko, Slovensko

Více

Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Úvodní ustanovení.

Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE. Úvodní ustanovení. Požární řád obce Vydáno dne 20.11.2008 Vyhláška Obce Hudlice č. 1/2008 Zastupitelstvo obce Hudlice se na svém zasedání konaném dne 20.11.2008 usneslo vydat podle 84 odst. 1 písm. i) zákona č. 128/2000

Více

Zápis. K bodu 1. Úvod, usnášeníschopnost, schválení programu jednání, schválení přítomnosti hostů.

Zápis. K bodu 1. Úvod, usnášeníschopnost, schválení programu jednání, schválení přítomnosti hostů. Zápis z 10. jednání Výboru pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 15. 10. 2013 v 8,30 hodin v zasedací místnosti N2 903 v budově KÚ Přítomni: Bc. P.

Více

České Meziříčí. č. 2/2009

České Meziříčí. č. 2/2009 O B E C Č E S K É M E Z I Ř Í Č Í OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce České Meziříčí č. 2/2009 Zastupitelstvo obce České Meziříčí se na svém zasedání dne 16.12.2009 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o)

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 0 6 1 1 Tato práce byla podpoøena

Více

Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: p. Hanus, pí. Foldová, p. Vacek, p. Kalčík, plk. Ing. Pavlas Hosté: p. Kumpán, p. Hulec, p.

Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: p. Hanus, pí. Foldová, p. Vacek, p. Kalčík, plk. Ing. Pavlas Hosté: p. Kumpán, p. Hulec, p. / Datum konání: 22. září 2015 Místo konání: HZ Dobřany Zápis z jednání Výkonného výboru KSH Pk Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: p. Hanus, pí. Foldová, p. Vacek, p. Kalčík, plk. Ing. Pavlas Hosté:

Více

Organizační řád obce Vrbice

Organizační řád obce Vrbice Organizační řád obce Vrbice 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBCE VRBICE Obec: VRBICE IČO : 00283738 Adresa: 691 09, Vrbice 89 Řád zpracoval: Tomáš Bílek Řád schválil starosta obce: Tomáš Bílek Datum schválení zastupitelstvem

Více

IZŠ Radotín Školní rok : 2001-2010 Loučanská 1112/3 Praha Radotín ABSOLVENTSKÁ PRÁCE - STREET DANCE

IZŠ Radotín Školní rok : 2001-2010 Loučanská 1112/3 Praha Radotín ABSOLVENTSKÁ PRÁCE - STREET DANCE IZŠ Radotín Školní rok : 2001-2010 Loučanská 1112/3 Praha Radotín ABSOLVENTSKÁ PRÁCE - STREET DANCE Zpracovala : Kristýna Králová (9.A) Konzultant : Marta Grä tzová Oponent: Tomáš Huráb dne: 15. 1. 30.

Více

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE

SOUKROMÁ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZNOJMO INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010. elektronický časopis pro absolventy SVŠE INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ II / 2010 elektronický časopis pro absolventy SVŠE Z obsahu tohoto čísla: KLUB ABSOLVENTŮ NOVINKY ZE ŽIVOTA SVŠE ROZHOVOR S HONZOU NEDVĚDEM PŘIPRAVUJEME NABÍDKA ZAMĚSTNÁNÍ SOUKROMÁ

Více

Laminátové lyže v Novém Městě na Moravě

Laminátové lyže v Novém Městě na Moravě Laminátové lyže v Novém Městě na Moravě Schůze K.A.K. konaná dne 28. ledna 2009 rozproudila debatu na téma světově prvních vyrobených laminátových běžek v Novém Městě a zda tím správným modelem jsou laminátové

Více

SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA

SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA SDRUŽENÍ HASIČŮ ČECH, MORAVY A SLEZSKA Vydává Metodický pokyn SH ČMS k získání odznaků odbornosti SH ČMS členů SDH a i všech ostatních členů SH ČMS zaměřujících se na represivní činnost Metodický pokyn

Více

PROPOZICE. krajského kola DOPRAVNÍ SOUTÌŽE MLADÝCH CYKLISTÙ. Motto: PRO ŽIVOT NA SILNICI

PROPOZICE. krajského kola DOPRAVNÍ SOUTÌŽE MLADÝCH CYKLISTÙ. Motto: PRO ŽIVOT NA SILNICI PROPOZICE krajského kola DOPRAVNÍ SOUTÌŽE MLADÝCH CYKLISTÙ Motto: PRO ŽIVOT NA SILNICI LIBERECKÝ KRAJ Liberec 4. - 5. èervna 2009 Vážení přátelé, dovolte mi, abych Vás pozdravil při příležitosti konání

Více

Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012

Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012 Rok 2012 Zápisy ze zasedání po volbách do místního zastupitelstva 2012 Obec Obecní úřad Velká Chyška Rok 2012 ZÁPIS z 12. zasedání zastupitelstva obce Velká Chyška konaného dne 24. ledna 2012 od 19 Přítomni:

Více

ODBOR DOPRAVY. R o z h o d n u t í

ODBOR DOPRAVY. R o z h o d n u t í ODBOR DOPRAVY VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 27.2.2015 SPIS. ZN.: SZ MMHK/036420/2015 OD1/Pac MMHK/079370/2015 OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA: TEL.: E-MAIL: Mgr. Dagmar Pacholíková 495 707 812 dagmar.pacholikova@mmhk.cz

Více

Propozice hasičské soutěže II. kola v klasické soutěži

Propozice hasičské soutěže II. kola v klasické soutěži Propozice hasičské soutěže II. kola v klasické soutěži Pořadatelem postupové soutěže II. kola je Okresní sdružení hasičů Plzeň - jih a Sbor dobrovolných hasičů Nepomuk Soutěž se uskuteční dne 5. září 2015

Více

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje LHOTECKÝ 11/2015 ZPRAVODAJ Úvodní slovo: Vážení spoluobčané, máme tu opět konec kalendářního roku, kdy bývá dobrým zvykem bilancovat. Dovolte mi tedy krátké ohlédnutí za rokem 2015. Tento rok byl prvním

Více

Zápis ze 73. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 24. 6. 2003 v zasedací místnosti obecního úřadu v 19 hodin

Zápis ze 73. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 24. 6. 2003 v zasedací místnosti obecního úřadu v 19 hodin Stránka č. 1 z 10 Zápis ze 73. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice konaného dne 24. 6. 2003 v zasedací místnosti obecního úřadu v 19 hodin Přítomno: 14 členů Omluveno: František Šebesta nemocnice

Více

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu

6. Hasičský útvar ochrany Pražského hradu 6.1 Nejvýznamnější aktivity (s výjimkou zásahové činnosti) Zásahová činnost jednotky Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu je součástí statistické ročenky. Den hasičstva - Slavnostní slib nových příslušníků

Více

Městská část Praha - Zbraslav

Městská část Praha - Zbraslav Městská část Praha - Zbraslav Zápis 35. řádné jednání rady městské části, konané dne 21. 11. 2012 v 16:00 hod. Přítomni: Dále přítomni: Hosté: Omluvení: Ověřovatelé: Zapsal: A. Háněl, A. Klímová, S. Hasenkopfová,

Více

Č ř úř ě ř č ů č ř ěš úř úř Í ě ř ř úř Í ď ř ě č Á ÍŘ Í Í ř ž ř ř č ů č ě š č ů č Á Í Á Í č Ž č ěř ů Ť ř ě Š č č ř ů č Ž ů š š ů ě ř ě č ěř ů Ž č ěí ž ž ř ř ě Š ř ů č č ř ž Í ů ř š č ř č ř ěř ž ěř úč ě

Více

Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011

Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011 Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011 Sestry a bratři, vážení hosté, S blížícím se koncem roku, ve kterém náš sbor slaví 115 let od svého založení, jsme se sešli, abychom vyhodnotili naši práci

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ 1. ZAHÁJENÍ p. Arnošt Urbánek (starosta SDH Předín) přivítání p. Robert Válala (ředitel Požární bezpečnosti) anketa PB o spokojenosti s firmou 2. VOLBA

Více

Z á p i s č. 6/2010. z jednání výkonného výboru OSH ČMS Rokycany dne 1. září 2010

Z á p i s č. 6/2010. z jednání výkonného výboru OSH ČMS Rokycany dne 1. září 2010 Z á p i s č. 6/2010 z jednání výkonného výboru OSH ČMS Rokycany dne 1. září 2010 1) Zahájení P. starosta Frost uvítal přítomné a seznámil s programem dnešního jednání. Program byl přítomnými schválen 2)

Více

50 let. oddílu gymnastiky a trampolín v Litoměřicích Pokraticích

50 let. oddílu gymnastiky a trampolín v Litoměřicích Pokraticích 50 let oddílu gymnastiky a trampolín v Litoměřicích Pokraticích U příležitosti setkání na Kolibě v Litoměřicích 10. října 2014 1 Ohlédnutí za 50 lety existence oddílu gymnastiky a trampolín v Litoměřicích-Pokraticích

Více

Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků

Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků MBTI - OSOBNOSTNÍ DOTAZNÍK COPE - STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ Vítejte na stránkách, jež jsou součástí bakalářské práce na téma "Strategie zvládání ve vztahu

Více

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE

HELICOPTER EMERGENCY MEDICAL SERVICE Media Monitoring TÉMA 1. Helicopter emergency medical service, Letecká záchranná služba 2. Rafťáci VYHOTOVENO 1.11.2010 MONITOROVANÉ ZDROJE Tištěná média Televize a rozhlas Agenturní zpravodajství OBDOBÍ

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMBERK odbor správní a dopravy Masarykovo nám. 166, 564 01 Žamberk

MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMBERK odbor správní a dopravy Masarykovo nám. 166, 564 01 Žamberk MĚSTSKÝ ÚŘAD ŽAMBERK odbor správní a dopravy Masarykovo nám. 166, 564 01 Žamberk Čj.: MUZBK-21330/2015/SPDO-4 Spisová značka: MUZBK-21330/2015/SPDO Spis. skart. znak, lhůta: 280.2 A10 Počet listů/příloh/listů

Více

CENTRUM RODINA V TÍSNI DŮM NA PŮL CESTY zahájení projektu 1.4.2006

CENTRUM RODINA V TÍSNI DŮM NA PŮL CESTY zahájení projektu 1.4.2006 DOMY NA PŮL CESTY CENTRUM RODINA V TÍSNI DŮM NA PŮL CESTY zahájení projektu 1.4.2006 POPIS SLUŽBY V České republice je několik desítek dětských domovů. Děti sem přicházejí z různých důvodů. jsou to děti

Více

P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF. O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy v klasických disciplínách CTIF 2017)

P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF. O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy v klasických disciplínách CTIF 2017) Krajské sdružení hasičů Moravskoslezského kraje a Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje vydávají P R O P O Z I C E SOUTĚŽE V KLASICKÝCH DISCIPLÍNÁCH CTIF O POHÁR KSH MSK (soutěž je součástí Ligy

Více

OBECNĚ ZÁVAŽNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2014

OBECNĚ ZÁVAŽNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2014 OBECNĚ ZÁVAŽNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2014 Zastupitelstvo obce Vedrovice na základě usnesení zastupitelstva číslo 5/4 ze dne 18. prosince 2014 podle 29 odst. 1 písmeno o) bod 1. zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE.

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE. PŘEPYCHYinfo PŘEHLED AKTUALIT / LEDEN 2016 Vážení spoluobčané, s přibývajícími úkoly, které řeší obecní samospráva, výbory a komise, jsme se rozhodli k vydávání měsíčního listu - aktuálních informací obce

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2009 V Praze dne 16. dubna 2009 Částka: 17 O B S A H : Část I. Část II. 17. Pokyn generálního

Více

datum Laviny v Krkonoších hned v úvodu zimy 08/09 stupeň a tendence počasí dohlednost (m) teplota vzduchu ( C) směr a rychlost větru (m/s) sníh celkem (cm) 17 12 2008 2 mlha do 50 m -1,5 J 5 38 0 S nový

Více

Jakub. Ondra. Milí čtenáři,

Jakub. Ondra. Milí čtenáři, Milí čtenáři, blíží se konec června a s nimi i Vaše vytoužené a očekávané letní prázdniny. Ještě před tím než se vydáte vstříc dobrodružstvím, přečtěte si poslední číslo Sovího zpravodajství ročník 2015/2016

Více

PHL Pelhřimovská Hasičská Liga

PHL Pelhřimovská Hasičská Liga PHL Pelhřimovská Hasičská Liga PRAVIDLA (odsouhlasená výkonnou radou PHL dne 29. 3. 2013 platná od 30. 3. 2013 pro sezonu 2013) Účast v PHL PHL se mohou zúčastnit všechna hasičská družstva z celé ČR, členové

Více