Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1 Tisková zpráva Leden 2010

2 Datum, čísla, kontakt Datum konání : od 6. do 10. března 2010 Místo konání : Paříž, severní výstaviště Villepinte, haly 1-4 Periodicita: bienále Sekce : Malá pekařská výroba Průmyslová pekárna Cukrárna Zmrzlina, mražené krémy Intersuc Cukr & Čokoláda Prodejna Ulička škol. Výstavní plocha : m² Počet vystavovatelů : 680 Počet návštěvníků : Veletrh otevřen : 9h30-18h30 Kontakt pro Česko a Slovensko : ACTIVE COMMUNICATION Praha tel Čísla z r dní trval veletrh Výstavní plocha M² Severní výstaviště Villepinte 642 vystavovatelů návštěvníků z toho 64% z Francie, což je o 12% víc než v r A 36% zahraničních návštěvníků ze 133 zemí, tj. o 7% víc než v r Inovací bylo představeno, z toho 10 Cen Europain a 8 Rubans Bleus Intersuc Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

3 EUROPAIN & INTERSUC 2010, veletrh pln nápadů, novinek, tendencí Nechybět na veletrhu, využít jeho nabídky, být první u informací ohledně novinek to jsou cíle vystavovatelů a návštěvníků. O veletrh je velký zájem ze strany vystavovatelů! Po přelomu roku se dotazy zájemců o plochu množí den ode dne a objevují se nové firmy. Více než pětina vystavovatelů představí svou společnost v Paříži poprvé! a z nich asi polovina ze zahraničí, neboť právě pro ně je důležité představit své novinky přibližně návštěvníkům. Široká škála zastoupených zemí! Evropa je již tradičně velmi silně na veletrhu zastoupena. Nicméně «zbytek světa» nebude chybět. Za zmínku stojí účast České republiky (vystavuje poprvé), Portugalska, Dánska a Lucemburska. Pak je to Egypt, Turecko, Tunisko, Kolumbie, Brazílie, USA. Asii zastupuje Jižní Korea, Japonsko a Filipíny. Celkem 24 zemí se již registrovalo. Kromě Francie má nejsilnější účast Itálie a Německo m² novinek EUROPAIN & INTERSUC, to je m² výstavní plochy s nabidkou všech tendencí pekařského-cukrářského řemesla. Každý přece ví, že na veletrhu najde řešení na své otázky. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

4 Řemeslo stále rozsáhlejší a pestřejší Vystavovatelé představí více než 33 různých skupin pekařských a cukrářských výrobků formou nabídky jak uspořádat prodejnu, jak výrobky nabízet, jak je zabalit. Stále více inovací ilustrující tendence této profese, nové stroje a zařízení. Vystavovatelé podle sekcí k 7. lednu : 24 % pekařské stroje 19 % suroviny, přísady, krémy, náplně 14 % služby 13 % zařízení pro cukráře, na výrobu čokolád a zmrzliny 12 % dekorace, vybavení prodejny, prodej 8 % pece 4 % jiné suroviny a polotovary 4 % odborný tisk 2 % doprava, skladování Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

5 Veletrh bohatý na doprovodný program Kromě vystavovatelů se veletrhu zúčastní řada kreativních odborníků z celého světa, aby si zde změřili své síly a schopnosti. Dvě zcela nové akce se objeví na veletrhu Europain & Intersuc 2010 : Coupe Européenne de Pizza en double (Evropský pohár Pizza v páru) a International Cup de Cuisine (Mezinárodní pohár kuchařství). Obě dvě soutěže otevírají nový pohled na vaření. První Coupe Européenne de Pizza en Double Soutěž se koná 6. a 7. března 2010, v rámci veletrhu, ve spolupráci s časopisem Pizza & Pasta Italiana. Družstva budou dvoučlenná, složená vždy z jednoho výrobce pizzy nebo z jednoho pekaře + kuchaře. Výrobce pizzy nebo pekař vyrobí těsto a upeče ho, zatímco kuchař se postará o celý recept s přísadami na pizzu. Jakmile bude pizza upečená, oba členové družstva ji představí porotě. Budou muset vysvětlit, jak postupovali, potom nabídnou porotcům kousky svého díla, kteří jej posoudí po chuťové stránce i koncepční. Jakmile jedno družstvo představí svou pizzu, zastoupí dalsí. Soutěžící si budou moci přinést vlastní těsto a přísady nebo připraví těsto přímo na místě. V takovém případě ale budou muset se dostavit dříve. Každé družstvo připraví jednu pizzu a jejich práce nebude časově omezena. Budou mít vytvořené identické podmínky, jako kdyby pracovali ve vlastní pizzerii. Porota bude sestavená z významných osobností francouzských a italských. Zhotovenou pizzu budou posuzovat zejména dle Kvality těsta, jeho upečení, vkus zpracování a její prezentace Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

6 20 dvoučlenných družstev bude vybráno do soutěže. Žádosti o účast přijímá : Enrico Fàma - enrico.fama@pizzanew.it nebo škola Ecole de Pizzaiolo Italienne : nebo škola Ecole de Pizzaiolo Française : Žádosti se přijímají v angličtině, francouzštině, holandštině nebo italštině. Další informace poskytne : Enrico Fàma - enrico.fama@pizzanew.it Informace jsou také k dispozici v angličtině a francouzštině na webu časopisu Magazine Pizza New. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

7 International Cup de Cuisine Není dobrého jídla bez dobrého chleba jistě, ale platí to také naopak? Veletrh neustále obohacuje svůj doprovodný program o nové akce a letos to bude také první Mezinárodní pohár kuchařství l International Cup de Cuisine. Soutěž pořádá Mutuelle des Cuisiniers de France, a bude se konat 9. a 10. března 2010 na veletrhu. Má za cíl představit kuchařské řemeslo, jakož i dodržování klasických francouzských kulinářských postupů. Má vyzdvihnout francouzskou kuchyni a prokázat její dovednost a um. Kandidáti budou muset připravit dvě jídla : Jehněčí s omáčkou + 3 přílohy dle vlastní volby soutěžícího Moučník : recept povinně obsahující citrusové plody Prezidentem odborné poroty bude Philippe Gobet, nejlepší mistr kuchař ve Francii, ředitel školy Lenôtre. První cena bude porcelánová váza ze Sèvres nabídnutá prezidentem Francie, panem Nicolasem Sarkozy, jakož i obnos eur. Druhé místo bude víkendový pobyt s kulinářkým zážitkem na francouzském zámku. Třetí výherce obdrží cenu Challenge Espoirs des Cuisiniers s malým hnětačem pro profesionály. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

8 Dvě stěžejí akce na veletrhu EUROPAIN & INTERSUC 2010 MASTERS DE LA BOULANGERIE (Mistr pekař) a MONDIAL DES ARTS SUCRES (Mistr cukrář) Masters de la Boulangerie Nová soutěž pořádaná společností LESAFFRE s technickou podporou společnosti EKIP, která je majitelem veletrhu EUROPAIN & INTERSUC. Soutěž MASTERS DE LA BOULANGERIE se bude konat jednou za 4 roky, střídavě se SVĚTOVÝM POHÁREM PEKAŘSTVÍ, ale vždy v rámci veletrhu EUROPAIN. Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

9 MASTERS DE LA BOULANGERIE (Mistr pekař) : 24 kandidátů ze 17 zemí bude soutěžit ve 3 kategoriich : Chléb, Jemné pečivo, Umělecké dílo. Jejich práci bude hodnotit odborná porota, která bude zveřejněna až první den veletrhu, aby byla zaručena nezaujatost celé soutěže. Je známé pouze jméno Čestného prezidenta : Peter Becker, prezident Mezinárodního svazu pekařů. Souběžně s MASTERS DE LA BOULANGERIE připravuje pořadatel Coupe Louis Lesaffre už i příští Mezinárodní pohár pekařsatví COUPE DU MONDE DE LA BOULANGERIE, která proběhne v rámci veletrhu EUROPAIN Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

10 Le Mondial des Arts Sucrés «Double mixte de la pâtisserie» Druhou významnou soutěží na veletrhu Europain & Intersuc, Mondial des Arts Sucrés, která vznikla v r Sponzorem této soutěže je DGF RESEAUX: Vítězem minulé (první) soutěže byla Francie jejíž družstvo tvořili : Alice Barday a Jérôme de Oliveira. Bude soutěžit 12 smíšných družstev (povinně 1 žena + 1 muž) z celého světa po dobu 21 hodin práce přímo před zraky návštěvníků. Důležité V neustálé snaze vyzdvihnout práci žen v tomto oboru jedno ze 3 uměleckých děl bude muset být povinně realizováno cukrářkou! Prezidentem mezinárodní poroty bude pan Pascal Niau, Mistr cukrář. Ostatní členové poroty budou z řad nejlepších mistrů řemesla ve Francii, jakož i vítězů Pohárů v cukrářství. Soutěžící družstva : ČÍNA, ŠPANĚLSKO, FRANCIE, MEXIKO, MAROKO, IRSKO, HONG KONG, JAPONSKO, RUSKO, ŠVÝCARSKO, UKRAJINA, VIETNAM Marie-Anne Dufeu - gouter.plaisir@neuf.fr Tel (0)

11 Pohár Coupe Louis Lesaffre V jakém stadiu je soutěž Světový pohár pekařství Louis Lesaffre 2012? Coupe du Monde de la Boulangerie 2012, Soutěž vznikla v r a má 3 hlavní pořadatele : veletrh Europain, Francouzské sdružení pekařů-cukrářů a společnost Lesaffre. Dnes se soutěž koná po celém světě. Coupe Louis Lesaffre vybírá soutěžící v 5 kontinentech. Základní hodnoty celé soutěže : Kreativita Nadšení Výjimečnost Tři soutěžící družstva pro r jsou již daná. Jsou to vítězové z r : Francie, Taïwan, Itálie. Další předkola proběhnou postupně ve všech daných geografických zónách.

od pátku 5. února do úterý 9. února 2016 Paříž severní výstaviště Villepinte www.europain.com

od pátku 5. února do úterý 9. února 2016 Paříž severní výstaviště Villepinte www.europain.com ČERVENEC 2015 TO NEJLEPŠÍ Z FRANCOUZSKÉHO I ZAHRANIČNÍHO pekařství-cukrářství na veletrhu Europain & Intersuc 2016 od pátku 5. února do úterý 9. února 2016 Paříž severní výstaviště Villepinte www.europain.com

Více

Datum, čísla, kontakty

Datum, čísla, kontakty Tisková zpráva Říjen 2009 Datum, čísla, kontakty www.europain.com Datum konání : od 6. do 10. března 2010 Místo konání : Paříž, severní výstaviště Villepinte, haly 1-4 Periodicita : bienále (každý druhý

Více

SAZEBNÍK POPLATKŮ. stanovený prováděcím řádem k Madridské dohodě o mezinárodním zápisu ochranných známek a k Protokolu k této dohodě

SAZEBNÍK POPLATKŮ. stanovený prováděcím řádem k Madridské dohodě o mezinárodním zápisu ochranných známek a k Protokolu k této dohodě SAZEBNÍK POPLATKŮ stanovený prováděcím řádem k Madridské dohodě o mezinárodním zápisu ochranných známek a k Protokolu k této dohodě Poplatky jsou splatné předem ve švýcarských francích. Mezinárodní přihlášky

Více

CzechTrade. Mgr. Alena Hájková. Regionální exportní konzultant 13. 6. 2016. www.czechtrade.cz

CzechTrade. Mgr. Alena Hájková. Regionální exportní konzultant 13. 6. 2016. www.czechtrade.cz CzechTrade Mgr. Alena Hájková Regionální exportní konzultant 13. 6. 2016 www.czechtrade.cz Proč CzechTrade? Odborníci v Praze i zahraničí nabízí zkušenosti, znalosti a kontakty a jednotný koncept služeb

Více

CzechTrade: Váš partner na zahraničních trzích

CzechTrade: Váš partner na zahraničních trzích CzechTrade: Váš partner na zahraničních trzích Chile partner s potenciálem Ing. Dagmar Matějková, MBA 724 340 444 dagmar.matejkova@czechtrade.cz 3. 9. 2015 Ostrava www.czechtrade.cz CzechTrade: brána k

Více

Mobilní hlasové služby

Mobilní hlasové služby Hlasové služby od 1.4.2016 Mobilní hlasové služby PROSPERITA (TOMA) Všechny ceny vez DPH Tarify Tarify Profi na míru Tarify Profi na míru jsou speciální tarify pro klíčové zákazníky, které lze kombinovat

Více

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí:

Rok řemesel bude koordinován AMSP ČR, za účasti 23 řemeslných cechů a společenstev, pokrývajících 35 profesí: 2016 Pracovní verze Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR pokračuje v mohutné ofenzivě na podporu drobných živnostníků a vyhlašuje rok 2016 jako ROK ŘEMESEL. Navazujeme tím na naši aktivitu

Více

Cíl: definovat zahraniční pracovní cest, vyjmenovat náhrady při zahraniční pracovní cestě a stanovit jejich výši.

Cíl: definovat zahraniční pracovní cest, vyjmenovat náhrady při zahraniční pracovní cestě a stanovit jejich výši. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0498 Název projektu: OA Přerov Peníze středním školám Číslo a název oblasti podpory: 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Realizace projektu:

Více

Představení 5. mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelového a restauračního zařízení

Představení 5. mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelového a restauračního zařízení Představení 5. mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelového a restauračního zařízení - termín konání: 1.- 4.10.2015, místo konání: PVA EXPO PRAHA v Letňanech - jediný největší odborný veletrh v regionu

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme ISM 2016 Mezinárodní odborný veletrh sladkostí a cukrovinek Místo konání: Výstaviště Kolín nad Rýnem Datum konání: 31. ledna - 3. února 2016 Obor: potravinářství Veletrh

Více

Začínáme. Pro Focus UltraView. Tato příručka je k dispozici v různých jazycích na webových stránkách BK Medical.

Začínáme. Pro Focus UltraView. Tato příručka je k dispozici v různých jazycích na webových stránkách BK Medical. Začínáme Pro Focus UltraView Tato příručka je k dispozici v různých jazycích na webových stránkách BK Medical. Navštivte: www.bkmed.com/customer service/user manuals Před použitím skeneru si prosím přečtěte

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 3) Borovského žáky

Více

Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012

Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012 TISKOVA ZPRAVA 9. ledna 2013 Peugeot: 1 700 000 celosvětově vozů prodaných v roce 2012 Nárůst počtu prodaných vozů mimo Evropu a pokračující přesun směrem k luxusnějším kategoriím vozů NEJDŮLEŽITĚJŠÍ INFORMACE

Více

LINEMISS D Y N A M I C M A T I C C L A S S I C M A N U A L ČEŠTINA

LINEMISS D Y N A M I C M A T I C C L A S S I C M A N U A L ČEŠTINA LINEMISS D Y N A M I C M A T I C C L A S S I C M A N U A L ČEŠTINA AKCEPTOVAT KAŽDODENNÍ VÝZVY. HLAVNÍ INGREDIENCE ÚSPĚCHU. Dokonalost je nastolena. Pekařský a cukrářský průmysl chyby nepřipouští. Unox

Více

Pilotní analýza alternativních metod šetření příjezdového cestovního ruchu Prezentace hlavních výsledků. ppm factum research

Pilotní analýza alternativních metod šetření příjezdového cestovního ruchu Prezentace hlavních výsledků. ppm factum research Pilotní analýza alternativních metod šetření příjezdového cestovního ruchu Prezentace hlavních výsledků ppm factum research 1 SBĚR DAT V LOKALITÁCH POROVNÁNÍ F2F A GSM SBĚRU DAT Hlavní výsledky Hlavní

Více

SDĚLENÍ určené těm, kteří se chtějí obrátit na EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA

SDĚLENÍ určené těm, kteří se chtějí obrátit na EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA (Cze) (18/01/2007) SDĚLENÍ určené těm, kteří se chtějí obrátit na EVROPSKÝ SOUD PRO LIDSKÁ PRÁVA I. JAKÉ ZÁLEŽITOSTI MŮŽE SOUD PROJEDNÁVAT? 1. Evropský soud pro lidská práva je mezinárodní institucí, která

Více

SEŠIT II. Tabulky a grafy všech návštěvníků ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH.

SEŠIT II. Tabulky a grafy všech návštěvníků ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. SEŠIT II ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNOSTI V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Tabulky a grafy všech návštěvníků listopad 2008 1 V tomto sešitě jsou umístěny tabulky, grafy a hodnocení, které vychází

Více

Příspěvek pana Joachima Schäfera, jednatele veletržní společnosti Messe Düsseldorf GmbH, k evropským tiskovým konferencím konaným před zahájením veletrhů wire 2010 a Tube 2010 V termínu 12. až 16. dubna

Více

3 DOMÁCÍ MAZLÍČCI 10 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH PSÍCH PLEMEN LABRADORSKÝ RETRÍVR NĚMECKÝ OVČÁK PUDL ČIVAVA ZLATÝ RETRÍVR

3 DOMÁCÍ MAZLÍČCI 10 NEJOBLÍBENĚJŠÍCH PSÍCH PLEMEN LABRADORSKÝ RETRÍVR NĚMECKÝ OVČÁK PUDL ČIVAVA ZLATÝ RETRÍVR 3 DOMÁCÍ MAZLÍČCI DALŠÍ ČLEN NAŠÍ RODINY SE JMENUJE MAX A JE TO ČISTOKREVNÝ BÍGL. HODNĚ RODIN MÁ DOMÁCÍ MAZLÍČKY A PRÁVĚ NEJOBLÍBENĚJŠÍ JSOU PSI. NĚKTERÉ RASY JSOU ROZŠÍŘENÉ PO CELÉM SVĚTĚ. 1/Tolik procent

Více

PRAHA, Česká republika VÝSTAVNÍ AREÁL PVA EXPO PRAHA Letňany

PRAHA, Česká republika VÝSTAVNÍ AREÁL PVA EXPO PRAHA Letňany PRAHA, Česká republika VÝSTAVNÍ AREÁL PVA EXPO PRAHA Letňany Téma soutěže: Se šarmem Pařížanky Milé kolegyně, máte skvělou příležitost zúčastnit se 3.ročníku mezinárodní soutěže EUROPEAN CHAMPIONSHIP SPA

Více

GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA Sociální problémy Problém globální bezpečnosti Bc. Hana KUTÁ, Brno, 2011 Klíčové pojmy OSNOVA 1. VÁLKA A MÍR Světová geopolitika ve 20. století Současný stav 2. OBCHOD SE ZBRANĚMI

Více

Předloha. ROZHODNUTÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ]

Předloha. ROZHODNUTÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ] CS xxxx CS CS Předloha ROZHODNUTÍ KOMISE (ES) č. /... ze dne [ ] týkající se přechodného období pro auditorské činnosti auditorů a auditorských subjektů z některých třetích zemí KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ,

Více

> PRVNÍ REPUBLIKA < STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ Dr. Beneše 413 290 01 PODĚBRADY

> PRVNÍ REPUBLIKA < STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ Dr. Beneše 413 290 01 PODĚBRADY STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ Dr. Beneše 413 290 01 PODĚBRADY vyhlašuje mezinárodní gastronomické soutěže pro žáky středních odborných učilišť v oborech kuchař, číšník, cukrář, barman

Více

Aktuální úkoly agentury CzechInvest

Aktuální úkoly agentury CzechInvest Aktuální úkoly agentury CzechInvest Jakými formami spolupráce může česká ekonomická diplomacie pomoci při jejich naplňování? Mgr. Tomáš Vavrečka 26.6.2017 www.czechinvest.org 2 CzechInvest Agentura pro

Více

Cílem této diplomové práce je analyzovat trendy světového a českého pojišťovnictví.

Cílem této diplomové práce je analyzovat trendy světového a českého pojišťovnictví. Obsah Úvod... 6 1 Struktura světového pojistného trhu... 7 2 Vývoj na světových trzích v posledním desetiletí... 11 2.1 VÝVOJ POJIŠTĚNOSTI V LETECH 1998-2007... 12 2.2 VÝVOJ POJIŠTĚNOSTI V ROCE 2007, POROVNÁNÍ

Více

MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín

MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín kategorie způsob vyřezávání * soutěţ ve vyřezávání vodních a cukrových melounů na místě v limitu - (31.7-2.8.) A MISTROVSTVÍ

Více

A Měnový kód. Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- Měna

A Měnový kód. Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra EUR euro 40,- Měna Příloha k Vyhlášce č. 379/2011 Sb. - o stanovení výše základních sazeb zahraničního pro rok 2012. v cizí měně pro rok 2012 A Afghánistán EUR euro 35,- Albánie EUR euro 35,- Alžírsko EUR euro 35,- Andorra

Více

Uplatnění českých potravin na trzích EU a třetích zemí. (návrh proexportních opatření, včetně teritorií)

Uplatnění českých potravin na trzích EU a třetích zemí. (návrh proexportních opatření, včetně teritorií) Uplatnění českých potravin na trzích EU a třetích zemí. (návrh proexportních opatření, včetně teritorií) Výběr vhodných destinací pro uplatnění české potravinové produkce na trzích EU a třetích zemí. Úvod

Více

Jednání pracovní skupiny Víno při COPA/COGECA Jednání poradní skupiny Víno při Komisi EU 19. a 20. 10. 2011 Brusel

Jednání pracovní skupiny Víno při COPA/COGECA Jednání poradní skupiny Víno při Komisi EU 19. a 20. 10. 2011 Brusel Jednání pracovní skupiny Víno při COPA/COGECA Jednání poradní skupiny Víno při Komisi EU 19. a 20. 10. 2011 Brusel Účastníci jednání za ČR: Ing. Jiří Sedlo, CSc., Velké Bílovice 1,2 Ing. Karel Matoušek,

Více

CETEL - TELEFONOVÁNÍ

CETEL - TELEFONOVÁNÍ 1. str. Ceny IP hovorů v rámci ČR Silný provoz Slabý provoz (Kč/min) (Kč/min) Ceny IP hovorů do zahraničí (Kč/min) Síť CETEL 0 Kč 0 Kč Pevné telefonní sítě, fax 0,84 Kč 0,48 Kč Mobilní sítě 4,68 Kč 4,68

Více

Mistrovství ČR profesionálních nehtových designérek

Mistrovství ČR profesionálních nehtových designérek Mistrovství ČR profesionálních nehtových designérek Vážené soutěžící, dovolujeme si Vás pozvat k účasti na celostátní soutěži v profesionálním STUDIO NAIL CUPu, pořádané v rámci mezinárodního veletrhu

Více

KATALOG MARLENKA. www.marlenka.cz

KATALOG MARLENKA. www.marlenka.cz KATALOG MARLENKA www.marlenka.cz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 strana Historie a současnost 4 Export 5 Výroba 6 Certifikáty a ocenění 7

Více

DŮM Č. 1 Užitná Zastavěná Cena hrubé Provedení

DŮM Č. 1 Užitná Zastavěná Cena hrubé Provedení DŮM Č. 1 4+kk 73m² 92,25m² 631 000,00 Kč 1 1 234 000,00 Kč 91 800,00 Kč 15 500,00 Kč 9 000,00 Kč 5 000,00 Kč 29 000,00 Kč 1 1 12 000,00 Kč 20 000,00 Kč 113 800,00 Kč 67 000,00 Kč 30 000,00 Kč 45 000,00

Více

ŽIVOT CIZINCŮ V ČR. Zpracoval: Odbor statistiky trhu práce a rovných příležitostí

ŽIVOT CIZINCŮ V ČR. Zpracoval: Odbor statistiky trhu práce a rovných příležitostí ŽIVOT CIZINCŮ V ČR 2015 Cizinci Praha, prosinec 2015 Kód publikace: 290026-15 Č. j.: 02449 / 2015-64 Zpracoval: Odbor statistiky trhu práce a rovných příležitostí Ředitel odboru: Mgr. Dalibor Holý Kontaktní

Více

Festival Exportu CZ 2016 Nabídka pro vystavovatele

Festival Exportu CZ 2016 Nabídka pro vystavovatele Festival Exportu CZ 2016 Nabídka pro vystavovatele prezentace informace networking Více informací o projektu na www.festivalexportu.cz CzechInno, z.s.p.o. Jsme součástí inovačního systému ČR Propojujeme

Více

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Moravskoslezský kraj Agentura CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu průmyslu

Více

TRITON Praha / Kroměříž

TRITON Praha / Kroměříž TRITON Praha / Kroměříž Jan Bouzek JAK SE DOMLUVIT S JINÝMI? Úvod do mezikulturní komunikace Jan Bouzek JAK SE DOMLUVIT S JINÝMI? Úvod do mezikulturní komunikace T R I T O N autor: Prof. PhDr. Jan Bouzek,

Více

MS ve fotbale 2014. obchodní nabídka. Strana 1. 10.12.2013 www.ceskatelevize.cz

MS ve fotbale 2014. obchodní nabídka. Strana 1. 10.12.2013 www.ceskatelevize.cz MS ve fotbale 2014 obchodní nabídka Strana 1 MS ve fotbale 2014 MS ve fotbale v roce 2014 se bude konat v Brazílii od 12.6. do 13.7.2014. Šampionát se v této zemi koná podruhé, poprvé to bylo v roce 1950.

Více

CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích. Barbora Kaprálová Exportní konzultant

CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích. Barbora Kaprálová Exportní konzultant CzechTrade expertíza na blízkých i vzdálených trzích Barbora Kaprálová Exportní konzultant PŘEDSTAVENÍ CZECHTRADE Česká agentura na podporu obchodu CzechTrade národní proexportní organizace ČR. Založena

Více

Závod se skládá z kvalifikace (povinná a volná sestava) a finále, do kterého postoupí vždy 8 nejlepších jednotlivců (párů) v každé kategorii.

Závod se skládá z kvalifikace (povinná a volná sestava) a finále, do kterého postoupí vždy 8 nejlepších jednotlivců (párů) v každé kategorii. Skoky na trampolíně jsou mladou, dynamickou a divácky atraktivní součástí rodiny gymnastických sportů, která měla svoji olympijskou premiéru na LOH 2000 v Sydney. Trampolinisté soutěží v olympijských disciplínách

Více

Kontrola mléčné užitkovosti krav v kontrolním roce 2006/2007 Ing. Pavel Bucek, Českomoravská společnost chovatelů, a.s.

Kontrola mléčné užitkovosti krav v kontrolním roce 2006/2007 Ing. Pavel Bucek, Českomoravská společnost chovatelů, a.s. Kontrola mléčné užitkovosti krav v kontrolním roce 2006/2007 Ing. Pavel Bucek, Českomoravská společnost chovatelů, a.s. Kontrola užitkovosti (KU) dojených plemen skotu je v České republice prováděna podle

Více

ENERGETICKÉ PRIORITY PRO EVROPU

ENERGETICKÉ PRIORITY PRO EVROPU ENERGETICKÉ PRIORITY PRO EVROPU Prezentace pana J.M. Barrosa, předsedy Evropské komise, na zasedání Evropské rady dne 4. února 2011 Obsah 1 I. Proč na energetické politice záleží II. Proč musíme jednat

Více

VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR

VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR VZOR Čtvrtletní dotazník o hostech v hromadných ubytovacích zařízeních čtvrtletí 203 CR 2- Registrováno ČSÚ ČV 7/3 ze dne 23. 4.202 IKF 25403 Dotazník je součástí Programu statistických zjišťování na rok 203.

Více

Restaurační moučníky pečené. Ing. Miroslava Teichmanová

Restaurační moučníky pečené. Ing. Miroslava Teichmanová Restaurační moučníky pečené Ing. Miroslava Teichmanová Tento materiál vznikl v projektu Inovace ve vzdělávání na naší škole v rámci projektu EU peníze středním školám OP 1.5. Vzdělání pro konkurenceschopnost..

Více

Čtvrtletní přehled za leden až březen 2012

Čtvrtletní přehled za leden až březen 2012 Čtvrtletní přehled za leden až březen Zahraniční obchod České republiky Podle předběžných údajů Českého statistického úřadu (vč. dopočtů), dosáhl v prvním čtvrtletí roku obrat zahraničního obchodu v běžných

Více

ceník služeb platný od 12. 8. 2015 K elektřině výhodné volání

ceník služeb platný od 12. 8. 2015 K elektřině výhodné volání ceník služeb platný od 12. 8. 2015 K elektřině výhodné volání Základní ceny tarifů Datové balíčky k tarifům Tarif Garant Komfort Aktiv Volné jednotky (do všech sítí v ČR) 50 minut / SMS 200 minut / SMS

Více

PRAHA, Česká republika VÝSTAVNÍ AREÁL PVA EXPO PRAHA Letňany

PRAHA, Česká republika VÝSTAVNÍ AREÁL PVA EXPO PRAHA Letňany PRAHA, Česká republika VÝSTAVNÍ AREÁL PVA EXPO PRAHA Letňany Téma soutěže: Vůně Orientu Milé kolegyně, máte jedinečnou možnost se zúčastnit 4.ročníku mistrovství Evropy ve SPA manikúře pod názvem EUROPEAN

Více

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH

Cena (v Kč) bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH STANDARDNÍ BALÍK - PRIORITNÍ 50 51 52 53 54 55 bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH bez DPH s DPH 1 kg 265,00 388,00 449,00 530,00 431,00 511,00 2 kg 280,00 418,00 490,00

Více

Učíme se nové věci. Chytrá hlavička! Muº j atlas světa. Více než 60 okének s překvapením! KNIŽNÍ KLUB

Učíme se nové věci. Chytrá hlavička! Muº j atlas světa. Více než 60 okének s překvapením! KNIŽNÍ KLUB Učíme se nové věci Chytrá hlavička! Muº j atlas světa Více než 60 okének s překvapením! KNIŽNÍ KLUB Naše Země Jak nejlépe zjistíš, kde na Zemi se zrovna nacházíš nebo kde leží určitá místa světa? Správně

Více

MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika

MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA MEZINÁRODNÍ ENERGETICKÁ ROČENKA 2013 energetika uhelné hornictví kapalná paliva plynárenství elektroenergetika statistika Nedílnou součástí publikace je i její zpracování

Více

Q1 2012. Manpower Index trhu práce Česká republika

Q1 2012. Manpower Index trhu práce Česká republika Q1 212 Manpower Index trhu práce Česká republika Výsledky průzkumu 1. čtvrtletí 212 Manpower Index trhu práce Česká republika Obsah Q1/12 Index trhu práce v České republice 1 Regionální porovnání Porovnání

Více

Úroveň čtenářské, matematické a přírodovědné gramotnosti českých patnáctiletých žáků - výsledky mezinárodního výzkumu PISA 1

Úroveň čtenářské, matematické a přírodovědné gramotnosti českých patnáctiletých žáků - výsledky mezinárodního výzkumu PISA 1 Úroveň čtenářské, matematické a přírodovědné gramotnosti českých patnáctiletých žáků - výsledky mezinárodního výzkumu PISA 1 V roce 2000 proběhl ve světě prestižní výzkum Organizace pro hospodářskou spolupráci

Více

IZRAEL exportní příležitosti na pátém největším mimoevropském trhu

IZRAEL exportní příležitosti na pátém největším mimoevropském trhu IZRAEL exportní příležitosti na pátém největším mimoevropském trhu Jiří Rak ředitel zastoupení v Tel Avivu 16.9.2015 www.czechtrade.cz Český export v roce 2014 v mil. USD (zdroj ČSÚ) Název země Mil. USD

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola Zpracoval (tým 1) žáky 2. stupně ZŠ

Více

Vývoz (zdroj ČSÚ) Země Netto (kg) CZK(tis.)

Vývoz (zdroj ČSÚ) Země Netto (kg) CZK(tis.) Vývoz 1.1.2016 31.12.2016 (zdroj ČSÚ) Země Netto (kg) CZK(tis.) Argentina 10 674 039 2 201 535 Brazílie 47 828 161 6 366 314 Chile 9 358 588 1 833 877 Kolumbie 4 109 843 777 031 Mexiko 94 861 738 16 945

Více

BUĎTE NAŠÍM HOSTUJÍCÍM FOTOGRAFEM!

BUĎTE NAŠÍM HOSTUJÍCÍM FOTOGRAFEM! BUĎTE NAŠÍM HOSTUJÍCÍM FOTOGRAFEM! Pravidla BUĎTE NAŠÍM HOSTUJÍCÍM FOTOGRAFEM! je projekt pořádaný Oddělením pro internetovou komunikaci pro webové stránky Evropského parlamentu. Každý měsíc se projekt

Více

Tabulka 1: Základní pfiehled v vozû podle jednotliv ch zemí a osmi skupin vojenského materiálu

Tabulka 1: Základní pfiehled v vozû podle jednotliv ch zemí a osmi skupin vojenského materiálu Taulka : Základní pfiehled v vozû podle jednotliv h zemí a osmi skupin vojenského materiálu Skupina vojenského materiálu Celkem Země / Region A B C D E F G H podle zemí / regionů 8 Severní Afrika a 2 6

Více

Festival Exportu CZ 2016 Křižíkovy pavilony Praha, 15. 16. června 2016 Partnerská nabídka pro vystavovatele. prezentace informace networking

Festival Exportu CZ 2016 Křižíkovy pavilony Praha, 15. 16. června 2016 Partnerská nabídka pro vystavovatele. prezentace informace networking Festival Exportu CZ 2016 Křižíkovy pavilony Praha, 15. 16. června 2016 Partnerská nabídka pro vystavovatele prezentace informace networking CzechInno, z.s.p.o. Jsme součástí inovačního systému ČR Propojujeme

Více

SOMMAIRE / OBSAH E Hospodářské noviny... 9

SOMMAIRE / OBSAH E Hospodářské noviny... 9 PAVILLON FRANCE AU SALON INTERNATIONAL DE LA CONSTRUCTION MÉCANIQUE À BRNO / FRANCOUZSKÝ PAVILON NA MEZINÁRODNÍM STROJÍRENSKÉM VELETRHU V BRNĚ DOSSIER DE PRESSE / TISKOVÝ MATERIÁL Valable au 7 octobre

Více

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK Národní program podpory domácích potravin Ministerstva zemědělství ČR Cíl programu Cílem Národního programu podpory

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT. Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci

EVROPSKÝ PARLAMENT. Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci EVROPSKÝ PARLAMENT 2004 2009 Výbor pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci V Bruselu dne 22. března 2006 Zpráva delegace Výboru pro občanské svobody, spravedlnost a vnitřní věci o její návštěvě

Více

Globální výzkum sledovanosti zemětřesení v Japonsku a dopadů na vnímání využití jaderné energie

Globální výzkum sledovanosti zemětřesení v Japonsku a dopadů na vnímání využití jaderné energie Globální výzkum sledovanosti zemětřesení v Japonsku a dopadů na vnímání využití jaderné energie Na počátku března 2011 zasáhlo Japonsko jedno z nejsilnějších zemětřesení, jaké kdy bylo zaznamenáno. Následná

Více

PROGRAMY EKOCENTRA ORLICE PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/13

PROGRAMY EKOCENTRA ORLICE PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/13 PROGRAMY EKOCENTRA ORLICE PRO ŠKOLNÍ ROK 2012/13 I. Programy zaměřené na život lidí v minulosti 1. Komentované prohlídky skanzenu 1a) Hospodaření Prohlídka historických objektů ve skanzenu zaměřená na

Více

Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie

Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Role Svazu průmyslu a dopravy v podpoře exportu 1. Podílíme se na tvorbě a realizaci koncepcí a strategií státu v oblasti podpory exportu,

Více

Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu Zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu 1. Název veřejné zakázky Název veřejné zakázky Evidenční číslo VZ VZ 2015/510/13 Druh zadávacího řízení Realizace měření

Více

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2 a 13g odst. 5 zákona č. 105/2016, kterým se mění některé zákony v oblasti mezinárodní spolupráce při správě daní a zrušuje se zákon

Více

Klobásky STEINEX nebo dorty ze Smetanové cukrárny: Na seznam kvalitních produktů KLASA přibyly další výrobky

Klobásky STEINEX nebo dorty ze Smetanové cukrárny: Na seznam kvalitních produktů KLASA přibyly další výrobky Klobásky STEINEX nebo dorty ze Smetanové cukrárny: Na seznam kvalitních produktů KLASA přibyly další výrobky 5. srpna 2013, Praha Dalších 27 produktů od celkem třinácti výrobců získalo v červnu a červenci

Více

CENÍK SLUŽEB BALÍČKY INTERNET. CentroNet, a.s. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8 Tel:+420 246 008 787. 89 TV programů + internet 50M/50M

CENÍK SLUŽEB BALÍČKY INTERNET. CentroNet, a.s. Sokolovská 100/94 186 00 Praha 8 Tel:+420 246 008 787. 89 TV programů + internet 50M/50M CENÍK SLUŽEB BALÍČKY ZAČÍNÁM 33 TV programů + internet 15M/15M MOJE VOLBA 33 TV programů + 1x tematický balíček + internet 40M/40M CHCI VÍCE 54 TV programů + internet 30M/30M VÍM, CO CHCI 65 TV programů

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním

Více

8.- 9. 2. 2013 Praha kdy, způsob vyřezávání. účastnící splní podmínky Carvingové Akademie pro získání mezinárodního certifikátu IES London

8.- 9. 2. 2013 Praha kdy, způsob vyřezávání. účastnící splní podmínky Carvingové Akademie pro získání mezinárodního certifikátu IES London TOP CARVING TRIATLON "ŘEZBÁŘSKÝ TROJBOJ" kategorie 1.část Dýně 8.- 9. 2. 2013 Praha kdy, způsob vyřezávání 1.den - na místě 2.část Kytice 2.den - na místě 3.část Meloun 2.den - na místě * účastník musí

Více

Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade

Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade Podpora exportu: očima podnikatelů a agentury CzechTrade Radomil Doležal Generální ředitel CzechTrade Praha, 15. 6. 2015 www.czechtrade.cz 1. Realita a budoucnost českého exportu Exportní průzkum potvrdil,

Více

Pilotní projekt Hard Driver Tuning Teamu

Pilotní projekt Hard Driver Tuning Teamu 1 Zkratky, Definice Pilotní projekt Hard Driver Tuning Teamu TL Tuning Liga soutěž Soutěžící Každý zaregistrovaný člen soutěže Pořadatel Klub pořádající jednotlivé kolo soutěže Organizátor Tuning Ligy

Více

Ceník služeb RWE Mobil

Ceník služeb RWE Mobil Ceník služeb RWE Mobil TARIF RWE NABITO Tarif RWE NABITO Cena s DPH Tarifikace 30 denní poplatek 1,00 Kč 30 dní Volání v rámci značky RWE Mobil 1,30 Kč 60+30 sec. účtuje se první celá minuta a pak jen

Více

Mimoto se mohou řízené transakce v tomto případě uskutečnit i mezi společnostmi A a B případě mezi společnostmi A a C.

Mimoto se mohou řízené transakce v tomto případě uskutečnit i mezi společnostmi A a B případě mezi společnostmi A a C. 132/2005 DS. Pokyn DS132 k uplatňování mezinárodních standardů při zdaňování transakcí mezi sdruženými podniky (převodní ceny) územními finančními orgány č.j.: 49/60878/2005491 Referent: Ing. Michal Roháček,

Více

Oficiální pravidla soutěže pro sezónu 2006

Oficiální pravidla soutěže pro sezónu 2006 Oficiální pravidla soutěže pro sezónu 2006 Obsah: 1. Základní kolo...3 2. Postup do finále...3 3. Časový harmonogram...4 4. Program soutěže...4 5. Zahraniční soutěžící...4 6. Bodový systém...5 6.1. Koeficienty:...5

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FOR FURNITURE A FOR OFFICE - AČN SPOLUORGANIZÁTOR

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FOR FURNITURE A FOR OFFICE - AČN SPOLUORGANIZÁTOR /5/ květen 2013 18.4. PROBĚHLA VALNÁ HROMADA AČN Významným bodem letošní valné hromady byla volba do představenstva AČN a revizní komise AČN. Proběhla diskuse o prezentaci soutěže NÁBYTEK ROKU. Valná hromada

Více

VYHLÁŠKA. č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016

VYHLÁŠKA. č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 VYHLÁŠKA č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 ze dne 16. listopadu 2015 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

VELKÝ PŘÍBĚH Z MALÉHO MĚSTEČKA

VELKÝ PŘÍBĚH Z MALÉHO MĚSTEČKA VELKÝ PŘÍBĚH Z MALÉHO MĚSTEČKA FINEST BELGIAN CHOCOLATE ČÍM SE MŮŽE MALÁ ZEMĚ PROSLAVIT? Je to snaha po dokonalosti? Je to láska k velkolepému umění, tradice řemesel nebo vášeň pro lahodnou kuchyni? V

Více

Chrono Bike. Chrono Bike Collection. červen 2015

Chrono Bike. Chrono Bike Collection. červen 2015 1 2015 červen 2015 Chrono Bike Netrpělivě očekávaná limitovaná edice Chrono Bike je tu po roce ve skvělé formě a se zbrusu novým designem, jako pocta nejvýznamnější cyklistické události Tour de France

Více

Stručná referenční příručka Pro Focus 2202 Color

Stručná referenční příručka Pro Focus 2202 Color Stručná referenční příručka Pro Focus 2202 Color 2 Zapínání a vypínání přístroje Zdířka mech. snímače Vypínač standby Zdířka el. snímače Použijte zelený vypínač standby. Zapnutí přístroje: Stiskněte JEDNOU.

Více

CzechTrade Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry

CzechTrade Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry CzechTrade 2017 Ing. Milan Ráž Ředitel sekce služeb pro exportéry 1.11.2016 CzechTrade pomáhá českým firmám uspět v zahraničí téměř 20 let! PRIORITY PRO ROK 2016/2017 CzechTrade v regionech Služby 13 regionálních

Více

VÝSTAVIŠTÌ BRNO Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace

VÝSTAVIŠTÌ BRNO Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace závereèná zpráva 2012 VÝSTAVIŠTÌ BRNO Mezinárodní veletrh elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace 20. 23. 3. 2012 VÝSTAVIŠTE BRNO Základní statistické údaje AMPER 2012 Hrubá výstavní plocha:

Více

EGAP a podpora exportu. Konference ekonomických radů Ing. Jan Procházka, 23. 6. 2014

EGAP a podpora exportu. Konference ekonomických radů Ing. Jan Procházka, 23. 6. 2014 EGAP a podpora exportu Konference ekonomických radů Ing. Jan Procházka, 23. 6. 2014 EGAP PARTNER ČESKÉHO EXPORTU Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. pomáhá českému exportu od roku 1992 100%

Více

Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010

Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010 Základní sazby zahraničního stravného pro rok 20092010 Země Měnový kód Měna Základní sazby stravného Afghánistán EUR euro 35 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR euro 35 Andorra EUR euro 40 Angola USD americký

Více

Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry

Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry Otevíráme nové trhy a služby pro exportéry EXPORTNÍ STRATEGIE ČESKÉ REPUBLIKY PRO OBDOBÍ 2012-2020 Petr Nečas Martin Kuba RNDr. Petr Nečas předseda vlády Čeho chceme tedy strategií dosáhnout? Udržení tempa

Více

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování

Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Maturitní práce témata pro obor vzdělání Společné stravování Školní rok 2011-2012 Téma č. 1: Staročeská kuchyně v moderní podobě Práce bude vycházet ze znalostí o české gastronomii se zaměřením na staročeskou

Více

Sazba za každých započ. 5g. Sazba za každých. - uvedené sazby platí pro dopisnice, psaní a další zásilky (pokud není uvedeno jinak) AFRIKA

Sazba za každých započ. 5g. Sazba za každých. - uvedené sazby platí pro dopisnice, psaní a další zásilky (pokud není uvedeno jinak) AFRIKA 15. LETECKÉ PŘÍPLATKY DO CIZINY - SLOVENSKO 1939 až 1944 (zpracováno podle Ing. Andreje Tekeľa) - pro rok 1945 nebyli příplatky stanoveny a vzhledem k válečnému vývoji domácí letecká pošta nebyla v provozu

Více

OBJEVTE VŠECHNU ROZMANTOST! 4. 7.3.2016 NORIMBERK, NĚMECKO

OBJEVTE VŠECHNU ROZMANTOST! 4. 7.3.2016 NORIMBERK, NĚMECKO OBJEVTE VŠECHNU ROZMANTOST! 4. 7.3.2016 NORIMBERK, NĚMECKO VÍCE ROZMANITOSTI PRO VĚTŠÍ ÚSPĚCH. SPECIALIZOVANÁ NABÍDKA V HALÁCH Využijte náš interaktivní plán hal! iwa.info/floorplan HALY 1, 3, 3A, 4A,

Více

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří

Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Schváleno ČSÚ pro MMR ČR ČV 125/13 ze dne 2610 2012 Zjišťování u cestovních agentur a cestovních kanceláří Dotazník je součástí Programu statistických zjišťování na rok 2013 Podle zákona č 89/1995 Sb,

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 1 -

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 1 - Název projektu OPVK: Podpora výuky a vzdělávání na GVN J. Hradec CZ.1.07/1.5.00/34.0766 Klíčová aktivita: V/2 Číslo dokumentu: VY_52_INOVACE_ZE.S4.32 Typ výukového materiálu: Pracovní list pro žáka Název

Více

Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016

Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016 Příloha k vyhlášce č. 309/2015 Sb. Základní sazby zahraničního stravného pro rok 2016 Země Měnový kód Měna Základní sazby zahraničního stravného Afghánistán EUR euro 40 Albánie EUR euro 35 Alžírsko EUR

Více

Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC)

Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC) mil. USD Oficiální rozvojová pomoc (ODA) České republiky (mil. Kč) (dle statistického výkaznictví OECD DAC) Column1 ODA celkem 4 426,18 4 291,28 4 124,54 4 403,83 I.A Bilaterální ODA 1 359,88 1 298,03

Více

Výsledky mezinárodního výzkumu OECD PISA 2009

Výsledky mezinárodního výzkumu OECD PISA 2009 Výsledky mezinárodního výzkumu OECD PISA 2009 Programme for International Student Assessment mezinárodní projekt OECD měření výsledků vzdělávání čtenářská, matematická a přírodovědná gramotnost 15letí

Více

DOSSIER DE PRESSE / TISKOVÝ MATERIÁL PAVILLON FRANCE AU SALON INTERNATIONAL DE LA CONSTRUCTION MÉCANIQUE À BRNO

DOSSIER DE PRESSE / TISKOVÝ MATERIÁL PAVILLON FRANCE AU SALON INTERNATIONAL DE LA CONSTRUCTION MÉCANIQUE À BRNO PAVILLON FRANCE AU SALON INTERNATIONAL DE LA CONSTRUCTION MÉCANIQUE À BRNO / FRANCOUZSKÝ PAVILON NA MEZINÁRODNÍM STROJÍRENSKÉM VELETRHU V BRNĚ DOSSIER DE PRESSE / TISKOVÝ MATERIÁL Valable au 16 octobre

Více

GASTRONOMICKÉ SLAVNOSTI

GASTRONOMICKÉ SLAVNOSTI GASTRONOMICKÉ SLAVNOSTI MAGDALENY DOBROMILY RETTIGOVÉ CHUŤ A ESTETIKA, TRADICE A EXPERIMENT V GASTRONOMII PODLE MAGDALENY DOBROMILY RETTIGOVÉ LITOMYŠL 16. 22. KVĚTNA 2016 TÉMA: HROMOVÝ KOŘEN, JINAK ŘEČENÝ

Více

Ústav zemědělské ekonomiky a informací. Analýzy agrárního zahraničního obchodu ČR v letech 2007 a 2008

Ústav zemědělské ekonomiky a informací. Analýzy agrárního zahraničního obchodu ČR v letech 2007 a 2008 Ústav zemědělské ekonomiky a informací Analýzy agrárního zahraničního obchodu ČR v letech 2007 a 2008 Zpracovala: Ing. Karina Pohlová Předání databáze z MZe ČR do ÚZEI: 5.2. 2009 Předání výsledků agrárního

Více

NEWSLETTER NOVÉ DESIGNY. LEVNĚJŠÍ ODLIVKY s novou technologií L3. Získejte větší slevu pomocí internetové objednávky.

NEWSLETTER NOVÉ DESIGNY. LEVNĚJŠÍ ODLIVKY s novou technologií L3. Získejte větší slevu pomocí internetové objednávky. NEWSLETTER PRO OBCHODNÍ PARTNERY ČÍSLO 1/2015 NOVÉ DESIGNY Wave, Cecilia a Aida LEVNĚJŠÍ ODLIVKY s novou technologií L3 Nejmodernější stroj na světě výrobní linka L5 Získejte větší slevu pomocí internetové

Více

Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje Dagmar Matějková Exportní konzultantka

Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje Dagmar Matějková Exportní konzultantka Fórum malých a středních podnikatelů MS kraje 20. 9. 2016 Dagmar Matějková Exportní konzultantka Český export a CzechTrade Růst exportu i v roce 2015 + 7,2%, 3,89 biliónu korun Čeští exportéři a CzechTrade

Více

Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE Vendula Hlobilová exportní konzultant

Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE Vendula Hlobilová exportní konzultant Jak úspěšně exportovat do SKANDINÁVIE 31. 5. 2016 Vendula Hlobilová exportní konzultant ZAHRANIČNÍ SÍŤ CZECHTRADE Rozšiřování zahraniční sítě podle poptávky českých firem Nové kanceláře v roce 2016: Singapur

Více

Zeměpisná olympiáda 2012

Zeměpisná olympiáda 2012 Zeměpisná olympiáda 2012 Kategorie D okresní kolo Název a adresa školy: Okres: Jméno a příjmení: Třída: Datum:.. Práce bez atlasu ORIENTACE PODLE OBRYSOVÝCH MAP 1) Orientace na mapě bez atlasu. Dopiš k

Více