Zpráva o odstraňování architektonických bariér. v Brně za rok 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpráva o odstraňování architektonických bariér. v Brně za rok 2014"

Transkript

1 Zpráva o odstraňování architektonických bariér v Brně za rok 2014 Také v roce 2014 Probíhala průběžná spolupráce s dlouhodobými partnery (např. DPMB, B-Kom, KORDIS, Městská policie apod. ) jakož i s oficiálními posuzovateli projektů staveb (Antonovičová, Karásek) jinými organizacemi handicapovaných osob (Liga za práva vozíčkářů) a osobami zabývajícími se problematikou odstraňování architektonických bariér (SONS, konference Bariéry). Ve spolupráci s pracovníky DPMB jsme řešili 3 stížnosti klientů, týkající se prohřešků řidičů MHD. Máme rozjednané řešení návrhů na změny fráze při nástupu nevidomého a změnu trylku a nástupu nevidomého s vodicím psem do tramvají typu T13 Do firemního časopisu DPMB jsme poslali několik popularizačních příspěvků, zaměřených na osvětlení problematiky samostatného cestování nevidomých osob. Realizovali jsme 2 školení nových řidičů tramvají a 1 školení nových řidičů autobusů. Celkem se jich zúčastnilo 40 zaměstnanců Dopravního podniku města Brna. Vypracovali jsme prezentaci zaměřenou na Cestování nevidomých osob v prostředcích hromadné dopravy. Tato prezentace byla zařazena do pravidelného školení stávajících řidičů DPMB. Provozní ředitel ing. Valníček ji hodnotil velice kladně a s naším svolením ji přeposlal dalším dopravním podnikům v ČR a SR s doporučením, aby ji také zařadili do pravidelných školení řidičů. Mimo to jsme s jejich pracovníky absolvovali dalších 12 konzultací týkajících se možností uplatnění mobilních varovných pásů, funkčnosti tzv. chytrých zastávek, problematiky při cestování v nových nízkopodlažních autobusech Solaris, a především výlukyv dopravě v souvislosti s rekonstrukcemi, např. ulice Milady Horákové či kolejí a nástupních ostrůvků na zastávce Husitská. Prostřednictvím firmy KORDIS JMK jsme podali návrh na zařazení podobné prezentace jako v DPMB také do školení řidičů dopravců, jezdících v systému IDS JMK a podali jsme námět na úpravu hlasitosti externích hlásičů na autobusech všech dopravců zapojených do systému integrované dopravy. Průběžně testujeme optické informační systémy na přestupních uzlech IDS JMK. Po změnách systému přenosu dat koncem roku 2014 došlo k mírnému zlepšení hlasové odezvy infopanelů, které nyní již mnohem častěji reagují na signál vysílače a podávají relevantnější informace o spojích. Získali jsme od nich také kompletní přehled umístění informačních panelů na území celého Jihomoravského kraje.

2 Brněnské komunikace Ve spolupráci s pracovníky Brněnských komunikací jsme za rok 2014 iniciovali 11 oprav vadných akustických zařízení na přechodech pro chodce. Závady byly odstraněny většinou ještě týž den, nejpozději však do druhého dne. Podařilo se nám zajistit označení hran schodů u tramvajové zastávky Pisárky reflexní barvou a instalaci reliéfních prvků na autobusové zastávce v Králově Poli. Podíleli jsme se na testování, ověřování a zajištění funkčnosti akustických majáčků v podchodu pod Hlavním nádražím po rekonstrukci osvětlení i na řešení problému se stížnostmi obyvatel na hlučnost "vodicích pásů přechodu" na ulici Petra Křivky. Díky jejich pracovníkům jsme také dostávali aktuální informace o průběhu rekonstrukcí, které negativně ovlivňovaly funkčnost semaforů (např. na Tomkově náměstí, na Nových Sadech apod.) Odbor zdraví MMB Na odbor zdraví MMB jsme podali návrh na aplikaci vizuálně kontrastního i Brailleského označování podzemních kontejnerů na tříděný odpad tak, jak je tomu v lokalitě Černá pole. V druhé polovině roku tak bylo realizováno označení dalších kontejnerů v lokalitách Zemědělská / Černopolní, Merhautova / Venhudova a u křižovatky ulic Merhautova/Kotěrova u konečné tramvajové linky č. 5. Na základě našich návrhů z konce roku 2013 byla letos realizována technická opatření pro lepší přístupnost všech budov Magistrátu města Brna pro zrakově postižené osoby. Začínají se projevovat i organizační opatření týkající se přístupu a komunikace s nevidomými návštěvníky MMB na základě "desatera pro přístup k nevidomým osobám," které jsme jim již dříve předali. Městská policie Brno Ve spolupráci s pracovníky odboru prevence Městské policie Brno jsme pro nevidomé členy ZO SONS připravili a realizovali přednášku na téma Právní vědomí. Příspěvky Městské policie z oblasti prevence kriminality a bezpečnosti publikujeme také v našem regionálním časopise Chaloupka. Vypracovali jsme popisy tras na poslední dvě služebny MPB, které jsou k dispozici na webu našeho TyfloCentra. Tím je počet popisovaných tras ke všem služebná MPB už kompletní. Pro jejich potřebu jsme vytiskli 20 samolepicích informačních štítků s tísňovými telefonními čísly v Brailleově bodovém písmu. Pracovníci tohoto odboru nám na oplátku pomáhali zajistit bezpečnost soutěžících v soutěži Tyflo Brno Spolupráce s pracovníky Českých drah je bezproblémová a zatím nebylo nutné řešit žádné potíže. Doplnění informačních tabulí v areálu Hlavního nádraží o akustické prvky, na nějž jsme dávali podnět v loňském roce, se budou realizovat až později, současně s instalací nových informačních LCD panelů.

3 Úřad práce Pro Úřad práce jsme vypracovali návrhy úprav pro lepší přístupnost budovy tohoto úřadu na Mojmírově náměstí pro ZP osoby. Podobný návrh jsme vypracovali i pro stejné úpravy v rekonstruované budově úřadu na Křenové ulici, která by se měla pro veřejnost otevřít v příštím roce. V té souvislosti jsme aktualizovali popis interiéru Úřadu práce na Mojmírově náměstí a vypracovali popisy tras na pobočky tohoto úřadu na ulicích Polní a Palackého. Metodické centrum odstraňování bariér SONS Ve spolupráci s oddělením pro odstraňování bariér SONS a ing. Karáskem jsme spolupracovali na novele metodického pokynu pro umísťování akustických majáčků a na Návrhu metodického pokynu na komplexní značení kontejnerů na tříděný odpad. S ing. Karáskem jsme pak vedli dalších 9 rozsáhlých odborných konzultací na témata: hlášení nástupišť na vlakových nádražích zásady pro umísťování štítků na dveře kanceláří ve veřejnosti přístupných budovách návrh stanovení výšky vodicího pásu přechodu do technického předpisu Znění definic pro stanovení vizuálního kontrastu a pro stanovení vizuálního značení prosklených ploch apod. Ve spolupráci s ing. Antonovičovou, která působí jako poradce MMB v oblasti odstraňování architektonických bariér, pak připomínkujeme ne vždy dobře provedené rekonstrukce pěších komunikací. Za tímto účelem jsme absolvovali 6 pracovních setkání a místních šetření, zaměřených například na podání námětů k řešení rekonstrukce nástupního ostrůvku v Juliánově, uplatnění signálních pásů a umístění přístřešku na Moravském náměstí, řešení úprav v pěší zóně na Orlí apod. Aktuálně jsme podali 2 náměty na zástřih přerostlé vegetace v Bystrci a v Líšni. Oba byly obratem akceptovány a zástřih byl proveden. Ve Starém Lískovci pak bylo, na základě našeho návrhu, realizováno ozvučení nového sídla radnice. Mimo Brno Problematiku odstraňování AB jsme pomáhali řešit taky v jiných městech a obcích JMK, především ve Znojmě, kde se nám podařilo zajistit zprovoznění majáčku na vlakovém nádraží a rozjednat zajištění bezbariérových úprav na tamějším Úřadu práce. V Bučovicích a ve Vyškově jsme pomáhali zmapovat stav funkčnosti a podali náměty na zprovoznění akustických zařízení na semaforech. V Bučovicích byla náprava nefunkčních klepátek již zajištěna, ve Vyškově se řešení protáhne do roku 2015.

4 Pro Městský úřad v Lomnici u Tišnova jsme vypracovali návrh na doplnění nově vybudovaného přestupního terminálu o chybějící signální pásy v místě určeném pro přecházení a pro Břeclavský terminál jsme vypracovali texty hlasových frází do majáčků. Nové texty hlasových frází do majáčků jsme vytvořili také pro rekonstruované železniční stanice v Ústí nad Orlicí, Kuřimi a v Čebíně. V Brně pak také fráze pro majáček na poštu na Orlí, kde mimo pobočky České pošty sídlí také Era banka. Všechny fráze budou uplatněny hned po dokončení rekonstrukcí. Na Městský úřad v Bílovicích nad Svitavou jsme odeslali požadavek na vybudování nástupního ostrůvku na autobusové zastávce Cihelna. Ten však zatím nelze realizovat z důvodu nevyřešených majetkových vztahů k pozemku. Pro potřeby zajištění náprav některých nedostatků, vypracování tras či návrhů řešení jsme v roce 2014 provedli celkem 33 místních šetření. Konzultace a popularizace V roce 2014 jsme poskytli celkem 173 konzultací z oblasti odstraňování architektonických bariér vidoucím a 37 zrakově postiženým zájemcům. Pro 20 studentů druhého ročníku fakulty architektury jsme realizovali dvě přednášky na téma "problematika samostatného života a pohybu zrakově postižených osob." Pro dalších 8 studentů čtvrtého ročníku téže fakulty jsme Připravili také "zážitkový kurz" v němž si mohli projít poslepu část města s bílou holí a s využitím zaslepovacích brýlí a speciálních pomůcek si vyzkoušet i některé běžné úkony každodenního života bez možnosti užití zraku. Své zážitky pak promítli do návrhů řešení bezbariérového přístupu Zelného trhu. Zúčastnili jsme se výzkumného projektu Geografického ústavu Masarykovy univerzity - "jakým způsobem nevidomí prožívají městský prostor," a výzkumného projektu "nevidomí a bariéry v městském prostředí," který prováděl Institut výzkumu Inkluzivního vzdělávání na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity.

5 Jednorázově jsme se podíleli na tvorbě metodiky přístupnosti historických památek pro zrakově postižené osoby, Provedli jsme kompletní revizi webových stránek, opravili jsme překlepy, aktualizovali zastaralé informace a upřesnili popisy tras, dotčených nově provedenými rekonstrukcemi. Mimo to jsme nově vypracovali 12 popisů tras a přidali dvě nové stránky - databázi bezbariérových WC, na nichž je možné využít Euro klíč a databázi služeb využitelných pro lepší cestování nevidomých osob. do konference Brno, kde je přihlášených (139 odběratelů, jsme v roce 2014 poslali celkem 173 aktuálních informací o změnách v dopravě, záborech chodníků a jiných překážkách, které se nevidícím osobám v Brně můžou postavit do cesty. Příspěvek na téma odstraňování architektonických bariér ze života nevidomých jsme přednesli na jarní členské schůzi základní organizace SONS. Činnost pracoviště pro odstraňování architektonických bariér jsme popularizovali ve zvukovém časopise Naše šance. Několik popularizačních příspěvků jsme poslali také do měsíčníku Šalina a do věstníku Dopravního podniku města Brna. V roce 2014 jsme problematiku architektonických bariér prezentovali také ve vysílání Českého rozhlasu Brno a v pořadu o možnostech využívání světelných informačních tabulí nevidomými osobami, který natáčela brněnská televize. Veškeré informace, které mohou jakýmkoliv způsobem pomoci nevidomým osobám k lepšímu cestování a využití kompenzačních či orientačních pomůcek, stejně tak, jako informace o používaných prvcích, úpravách, zařízeních a materiálech pro zajištění snadnější orientace těžce zrakově postižených osob ve stavbách i v ulicích měst je možné najít na našich webových stránkách: Ke dni zpracoval Josef Konečný

Výroční zpráva o odstraňování architektonických bariér v Brně za rok 2016

Výroční zpráva o odstraňování architektonických bariér v Brně za rok 2016 Výroční zpráva o odstraňování architektonických bariér v Brně za rok 2016 Také v průběhu roku 2016 pokračovala průběžná spolupráce se všemi osvědčenými partnery (DPMB, B-Kom, KORDIS, Městská policie, PS5,

Více

Zpráva o odstraňování bariér v Brně za rok 2017

Zpráva o odstraňování bariér v Brně za rok 2017 Zpráva o odstraňování bariér v Brně za rok 2017 Také v roce 2017 pokračovala spolupráce v oblasti odstraňování architektonických bariér brněnského TyfloCentra s dlouholetými partnery - DPMB, B-Kom, KORDIS,

Více

ČSN 73 6110 PROJEKTOVÁNÍ MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, ZMĚNA 1, OPRAVA 1

ČSN 73 6110 PROJEKTOVÁNÍ MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, ZMĚNA 1, OPRAVA 1 PROJEKTOVÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ PRAHA 2013 ČSN 73 6110 PROJEKTOVÁNÍ MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ, ZMĚNA 1, OPRAVA 1 Ing. Luděk Bartoš bartos@edip.cz 1/17 původní norma z roku 1986 revize z ledna 2006 připomínky

Více

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB

Plány udržitelné městské mobility pro město Brno. Odbor dopravy MMB Plány udržitelné městské mobility pro město Brno Odbor dopravy MMB Ing. Vladimír Bielko vedoucí Odboru dopravy MMB bielko.vladimir@brno.cz 30. 3. 2015 PLÁN UDRŽITELNÉ MOBILITY PRO MĚSTO BRNO Jak vytvořit

Více

Nejnižší předložená nabídková cena 100 x = Výsledný počet bodů

Nejnižší předložená nabídková cena 100 x = Výsledný počet bodů PŘÍLOHA 7 - HODNOCENÍ NABÍDEK Tento oddíl vysvětluje metodiku, kterou Zadavatel použije při hodnocení předložených nabídek Uchazečů, kteří prokázali splnění kvalifikačních předpokladů a jejichž nabídky

Více

Publikace vznikla na základě spolupráce se studenty Fakulty architektury a její téma koresponduje s hlavními směry výzkumu na fakultě.

Publikace vznikla na základě spolupráce se studenty Fakulty architektury a její téma koresponduje s hlavními směry výzkumu na fakultě. Autorka publikace doc. Ing. arch. Irena Šestáková je pedagogem na Českém vysokém učení technickém v Praze na Fakultě architektury. Autor publikace Ing. arch. Pavel Lupač je studentem doktorského studia

Více

Národní rozvojový program mobility pro všechny

Národní rozvojový program mobility pro všechny Národní rozvojový program mobility pro všechny Praha, 14. července 2014 OBSAH: SEZNAM POJMŮ A ZKRATEK:... 2 1. ZAMĚŘENÍ PROGRAMU MOBILITY... 3 1.1. ÚVOD... 3 1.2. SOUČASNÝ STAV... 3 2. CÍL PROGRAMU MOBILITY...

Více

Revize přechodů pro chodce, silniční vegetace a dopravního vyznačení obcí

Revize přechodů pro chodce, silniční vegetace a dopravního vyznačení obcí Revize přechodů pro chodce, silniční vegetace a dopravního vyznačení obcí Bezpečnost zdravotně postižených účastníků pěšího provozu na pozemních komunikacích Revize přechodů pro chodce na silnicích I.,

Více

Bezbariérová řešení staveb

Bezbariérová řešení staveb Navrhování bezbariérového prostředí dle vyhlášky 398/2009 Sb. Bezbariérová řešení staveb doc. Ing.arch. Irena Šestáková, ČVUT Praha, FA, Ústav nauky o budovách Základní pojmy Základní pojmy Základní pojmy

Více

Zvyšování bezpečnosti dopravy v Praze. Mgr. Jaroslav Mach magistrát hl.m.prahy

Zvyšování bezpečnosti dopravy v Praze. Mgr. Jaroslav Mach magistrát hl.m.prahy Zvyšování bezpečnosti dopravy v Praze Mgr. Jaroslav Mach magistrát hl.m.prahy Obsah prezentace Základní údaje o Praze Nástroje zvyšování bezpečnosti Úpravy komunikací Projekt Bezpečná cesta do školy Základní

Více

Zápis z jednání Komise Rady hl. m. Prahy pro Prahu bezbariérovou a otevřenou ze dne 6. 4. 2016

Zápis z jednání Komise Rady hl. m. Prahy pro Prahu bezbariérovou a otevřenou ze dne 6. 4. 2016 HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Komise Rady hl. m. Prahy pro Prahu bezbariérovou a otevřenou Zápis z jednání Komise Rady hl. m. Prahy pro Prahu bezbariérovou a otevřenou ze dne 6. 4. 2016 Přítomni: Předsedkyně: Ľubica

Více

Ing. Patrik Břečka, Ph.D. Mgr. Pavel Tuček, Ph.D. KPM CONSULT, a. s., Katedra vozidel a pozemní dopravy, TF ČZU v Praze

Ing. Patrik Břečka, Ph.D. Mgr. Pavel Tuček, Ph.D. KPM CONSULT, a. s., Katedra vozidel a pozemní dopravy, TF ČZU v Praze Ing. Patrik Břečka, Ph.D. KPM CONSULT, a. s., Katedra vozidel a pozemní dopravy, TF ČZU v Praze Mgr. Pavel Tuček, Ph.D. Katedra geoinformatiky, PřF UP, Olomouc Základnípojmy Zastávka jako součást jízdního

Více

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA

NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA Ing. Miroslav Ouzký Huntířov 191 405 02 NÁVRH OPATŘENÍ PRO LOKALITY VYBRANÉ PROJEKTEM ZAMĚŘENÝM NA BEZPEČNOU CESTU DĚTÍ DO ŠKOLY DOPRAVNÍ Objednatel : Základní škola v Děčíně II Zakázka č. 174/2015 Kamenická

Více

Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6)

Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6) Cesty dětí do školy a zpět Ukazatel kvality života (Evropský indikátor udržitelného rozvoje B6) V Hradci Králové se v září 2005, v rámci sledování společných evropských indikátorů udržitelného rozvoje

Více

398/2009 Sb. VYHLÁŠKA

398/2009 Sb. VYHLÁŠKA 398/2009 Sb. 2 VYHLÁŠKA ze dne 5. listopadu 2009 o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 194 písm. a) zákona č. 183/2006

Více

BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB

BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVEB Ing. Renata Zdařilová, Ph.D. Metodika k vyhlášce č. 398/2009 Sb., o obecných a technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb ISBN 978-80-87438-17-6 ÚVODNÍ

Více

P o z v á n k a n a j e d n á n í r a d y č. 5. dne 2.3.2009

P o z v á n k a n a j e d n á n í r a d y č. 5. dne 2.3.2009 P o z v á n k a n a j e d n á n í r a d y č. 5. dne 2.3.2009 Program: 1. Zahájení 2. Kontrola usnesení 3. Vyhodnocení jednání ZO ( starosta ) 4. Zajištění jarního úklidu ( starosta, Ing. Hladík ) 5. Různé

Více

Bezbariérová přeprava cestujících s omezenou schopností pohybu a orientace na železnici

Bezbariérová přeprava cestujících s omezenou schopností pohybu a orientace na železnici Soňa Čtvrtečková Jaroslav Matuška Bezbariérová přeprava cestujících s omezenou schopností pohybu a orientace na železnici Klíčová slova: přístupnost, bezbariérová doprava, osoby s omezenou schopností pohybu

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Manželská a rodinná poradna Zařízení sociální intervence Kladno Kontaktní, organizační a personální informace: sídlo: Jana Palacha 1643, 272 01, Kladno tel: 312 292 344 email:

Více

Informace k novému Tarifu 2012

Informace k novému Tarifu 2012 Informace k novému Tarifu 2012 Pisárecká tramvajová souprava T3P 1589 + 1558 vjíždí do smyčky Královo Pole, nádraží na lince 6. Foto: Martin Šmerda Co se starými jízdenkami 1. Do kdy platí nevyužité jednorázové

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008 OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST KOMUNIKAČNÍ PLÁN ČERVENEC 2008 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ

Více

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP

MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP MVČR - Prevence sociálně patologických jevů pro rok 2016 OP Zaměstnanost - Podpora procesů ve službách a podpora rozvoje sociální práce OP Zaměstnanost - Podpora sociálního podnikání IROP - Deinstitucionalizace

Více

Krajský plán vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením v letech 2007 2009

Krajský plán vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením v letech 2007 2009 Krajský plán vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením v letech 2007 2009 Cíl: odstranit bariéry dané handicapem zdravotního postižení a zajistit tak dobrou kvalitu života Plán: osvěta

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI. Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI. Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Pedagogicko psychologická poradna pro Prahu 11a12 Školní rok 2014/15 Ředitelství : Praha 11 Kupeckého 576 Detašované pracoviště: Praha 12 Barunčina 11 1 OBSAH: 1. Základní údaje

Více

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku:

CESTY MĚSTY. Jak podat přihlášku: generální partner PŘIHLÁŠKA do 12. ročníku soutěže (2013) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb

Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb Ve vyhlášce č.499/2006 Sb. o dokumentaci staveb jsou zahrnuty podmínky a požadavky na srozumitelně vyjádřené a kontrolovatelné řešení staveb s ohledem na přístupnost

Více

Nové trendy v podpoře udržitelné dopravy v Brně

Nové trendy v podpoře udržitelné dopravy v Brně Nové trendy v podpoře udržitelné dopravy v Brně Inovace pro efektivní dopravu * stavebnictví * ICT města Brna 10. 12. 2015 Ing. Zdeňka Šamánková Oddělení koncepce dopravy Odbor dopravy Magistrát města

Více

V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC. Ing. Josef KOCOUREK

V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC. Ing. Josef KOCOUREK ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ BEZPEČNÉ MĚSTO, PREZENTACE ŘEŠENÍ K DOSAŽEN ENÍ POLITICKÝCH CÍLŮC OBCÍ V OBLASTI BEZPEČNOSTI Ing. Josef KOCOUREK PŘECHODY PRO CHODCE Nehodovost chodců

Více

CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ VŠEM V ROCE 2013

CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ VŠEM V ROCE 2013 CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ VŠEM V ROCE CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ VŠEM V ROCE Centrum vzdělávání všem zahájilo svoji činnost v březnu jako instituce pro informační a poradenské služby v oblasti vzdělávání dospělých s

Více

AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21. Téma: 4 DOPRAVA

AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21. Téma: 4 DOPRAVA AUDIT OBLASTÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE K HODNOCENÍ KATEGORIE A MA21 Téma: 4 DOPRAVA MÍSTO: VSETÍN VYPRACOVALI: PRACOVNÍCI MĚSTSKÉHO ÚŘADU VSETÍN ve spolupráci s ČSAD VSETÍN OBDOBÍ HODNOCENÍ: 2012 Oblast 4.1

Více

Jak dostat dopravní informace k občanům? Integrované centrum mobility Elektronické informační panely. Iva Machalová Odbor dopravy MMB

Jak dostat dopravní informace k občanům? Integrované centrum mobility Elektronické informační panely. Iva Machalová Odbor dopravy MMB Jak dostat dopravní informace k občanům? Integrované centrum mobility Elektronické informační panely Iva Machalová Odbor dopravy MMB Závěrečná konference projektu CIVITAS ELAN Brno, 20. 21.09. 2012 Cíle

Více

Město Blansko. Aktualizace Strategického plánu rozvoje města Blansko na léta 2013-2023 k 01.01.2016

Město Blansko. Aktualizace Strategického plánu rozvoje města Blansko na léta 2013-2023 k 01.01.2016 Město Blansko Aktualizace Strategického plánu rozvoje města Blansko na léta 2013-2023 k 01.01.2016 Strategický plán rozvoje města Blansko na léta 2013-2023 byl schválen Zastupitelstvem města Blansko na

Více

Spis.zn.: 1668/SÚ/15/Lu Karlovy Vary, dne 1.6.2015 Č.j.: 6523/SÚ/15 Vyřizuje: Lukesle David, linka 505 Spisový znak: 328.3 Skartační znak: A/5

Spis.zn.: 1668/SÚ/15/Lu Karlovy Vary, dne 1.6.2015 Č.j.: 6523/SÚ/15 Vyřizuje: Lukesle David, linka 505 Spisový znak: 328.3 Skartační znak: A/5 Spis.zn.: 1668/SÚ/15/Lu Karlovy Vary, dne 1.6.2015 Č.j.: 6523/SÚ/15 Vyřizuje: Lukesle David, linka 505 Spisový znak: 328.3 Skartační znak: A/5 OZNÁMENÍ ZAHÁJENÍ ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ A POZVÁNÍ K VEŘEJNÉMU ÚSTNÍMU

Více

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Ing. Jaromír Holec

Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje. Ing. Jaromír Holec Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Ing. Jaromír Holec 1 KORDIS JMK, spol. s r. o. KORDIS JMK, spol. s r. o. vznik 2002 Společníci (zakladatelé) : Jihomoravský kraj (51%) Statutární město

Více

ANALÝZA ZMĚN DOPRAVNÍ OBSLUHY MĚSTA BRNA VEŘEJNOU DOPRAVOU REALIZOVANÝCH OD 1. 1. 2013

ANALÝZA ZMĚN DOPRAVNÍ OBSLUHY MĚSTA BRNA VEŘEJNOU DOPRAVOU REALIZOVANÝCH OD 1. 1. 2013 1. ANALÝZA ZMĚN DOPRAVNÍ OBSLUHY MĚSTA BRNA VEŘEJNOU DOPRAVOU REALIZOVANÝCH OD 1. 1. Březen Analýza změn dopravní obsluhy města Brna veřejnou dopravou realizovaných od 1. 1. OBSAH ÚVOD... STRUČNÁ REKAPITULACE

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY 70% 3.1.8.A CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY Umístění Orientační rozměry Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní prvky

Více

Prezentace projektů pro osoby se zrakovým postižením

Prezentace projektů pro osoby se zrakovým postižením Statutární město Brno Městská policie Brno Štefánikova 43 602 00 Brno Tel.: 541 124 111 E-mail: podatelna@mpb.cz www.mpb.cz Prezentace projektů pro osoby se zrakovým postižením Šárka Bečicová Městská policie

Více

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje České dráhy, a.s. Krajské centrum osobní dopravy Brno Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Schváleno rozhodnutím ředitele Krajského centra osobní dopravy Brno dne 16. dubna 2014

Více

o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb

o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb 398/2009 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 5. listopadu 2009 o obecných technických poţadavcích zabezpečujících bezbariérové uţívání staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 194 písm. a) zákona č. 183/2006

Více

Výroční zpráva 2008. Občanská poradna Brno člen "Asociace občanských poraden"

Výroční zpráva 2008. Občanská poradna Brno člen Asociace občanských poraden Výroční zpráva 2008 Občanská poradna Brno člen "Asociace občanských poraden" OBSAH 1. Poslání 2. Orgány sdružení 3. Stručná historie 4. Zpráva o činnosti 2008 5. Finanční zpráva 2008 6. Záměry pro rok

Více

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ MĚSTA TŘEBÍČE PRO ZIMNÍ OBDOBÍ 2015-2016

PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ MĚSTA TŘEBÍČE PRO ZIMNÍ OBDOBÍ 2015-2016 PLÁN ZIMNÍ ÚDRŽBY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ MĚSTA TŘEBÍČE PRO ZIMNÍ OBDOBÍ 2015-2016 1 1. Úvod Úkolem zimní údržby místních komunikací je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích

Více

Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ

Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Vincentinum poskytovatel sociálních služeb Šternberk, p.o. ML číslo: 03 Metodický list: ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Metodický okruh: 03. ORIENTACE A POHYB V MÍSTĚ BYDLIŠTĚ Téma: 03.01 až 03.4. Aktivity:

Více

odbor dopravy Líbalova 1/2348 Zengrova 4 149 00 P R A H A Chodov 615 00 B R N O IČ: 262 71 303 v zastoupení IČ: 26264641 na základě plné moci

odbor dopravy Líbalova 1/2348 Zengrova 4 149 00 P R A H A Chodov 615 00 B R N O IČ: 262 71 303 v zastoupení IČ: 26264641 na základě plné moci Městský úřad Moravský Krumlov odbor dopravy náměstí Klášterní 125, 672 11 Moravský Krumlov Sp.zn.: 6105/2011 Telefon : 515 300 775 Fax: 515 300 728 E-mail: vyzraleki@mkrumlov.cz Vyřizuje: Mgr. Ivo Vyžrálek

Více

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Platí od 1. 1. 2004 Tarif IDS JMK Platí od 1. 1. 2004 Obsah: I. Úvodní ustanovení... 3 II. Základní pojmy... 3 III. Tarifní pravidla... 4 IV.

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

K O M P R A H, s. r. o. Mayerova 784, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz HLUKOVÁ STUDIE

K O M P R A H, s. r. o. Mayerova 784, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz HLUKOVÁ STUDIE K O M P R A H, s. r. o. Mayerova 784, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz HLUKOVÁ STUDIE Předmět studie: ŽIDLOCHOVICE, LOKALITA 25/IV NÁBŘEŽÍ - HODNOCENÍ HLUKU DOPRAVY

Více

ZMČ 7/ jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne

ZMČ 7/ jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/17 ZMČ 7/17. 16 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 06.12.2017 Informativní zpráva o organizaci dopravy během výstavby Odhlučnění TT Cejl

Více

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Obecní zpravodaj Ouběnice, Chaloupky, Ostrov 1/2015 Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Úvodní slovo Vážení občané, dostáváte do rukou první výtisk zpravodaje o činnosti zastupitelstva obce

Více

Z Á P I S. z veřejného zasedání zastupitelů obce KOSOŘICE konaného dne 5. 9. 2007

Z Á P I S. z veřejného zasedání zastupitelů obce KOSOŘICE konaného dne 5. 9. 2007 1 Z Á P I S z veřejného zasedání zastupitelů obce KOSOŘICE konaného dne 5. 9. 2007 Přítomni: ing. Poslt Tomáš, Vávra Václav, Kovář Jaroslav, Cerman Jiří, Hruška Jiří (příchod 17:16) Omluveni: Králová Věra,

Více

Červená menza se nachází ve 2. NP a 3. NP Studentského domu.

Červená menza se nachází ve 2. NP a 3. NP Studentského domu. Objekt částečně přístupný* SPRÁVA ÚČELOVÝCH ZAŘÍZENÍ (SÚZ ČVUT) STUDENTSKÝ DŮM (ČERVENÁ) MENZA Bílá 2571/6, 166 36 Praha 6 - Dejvice Tel.: 234 606 111 Web: http://www.suz.cvut.cz/menzy/studentsky-dum GPS:

Více

Hodnocení Minimálního preventivního programu školní rok 2008 2009

Hodnocení Minimálního preventivního programu školní rok 2008 2009 Hodnocení Minimálního preventivního programu školní rok 2008 2009 1.Úkoly a cíle MPP pro školní rok 2008-2009 byly splněny. Vzhledem ke specifice naší školy se zaměřujeme především na bohatou nabídku volnočasových

Více

Objekt přístupný* VSTUPY

Objekt přístupný* VSTUPY Objekt přístupný* UNIVERZITNÍ KNIHKUPECTVÍ ODBORNÉ LITERATURY - ČVUT Budova Národní technické knihovny (NTK) Technická 6/2710, 160 80 Praha 6 - Dejvice Tel.: neuveden Web knihkupectví: http://intranet.cvut.cz/cs/struktura/ctn

Více

Závěrečná zpráva o projektu

Závěrečná zpráva o projektu NA ZELENOU Bezpečné cesty do školy Závěrečná zpráva o projektu Číslo projektu: N 2270 Pořadí zprávy 2 Název projektu: Na zelenou v zeleném prostředí CHKO Litovelského Pomoraví Název předkladatele: Základní

Více

Audit bezpečnosti pozemních komunikací. Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce

Audit bezpečnosti pozemních komunikací. Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce Audit bezpečnosti pozemních komunikací Místo pro přecházení, silnice I/35, křižovatka se silnicí III/01873 u Hrachovce únor 2014 OBSAH Obsah... 2 1. ÚVOD... 3 1.1. Identifikace zhotovitele... 3 1.2. Obsah

Více

Systém ak*vního snižování rychlos*

Systém ak*vního snižování rychlos* Systém ak*vního snižování rychlos* Základní informace Distrubutor: Longevus s.r.o. Na Příkopě 1047/17, 110 00, Praha Stránka 1 z 14 Systém Aktivního Snižování Rychlosti (Actibump) představuje mul@funkční,

Více

aktualizace dopravního plánu

aktualizace dopravního plánu Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Komplexní dialog s cestujícími aktualizace dopravního plánu 1 Statistika IDS JMK k 11. prosinci 2011 Počet vzkm nebo vlkm / rok >90 mil. - městská doprava

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2012/2013 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TUPOLEVOVA Dobratická 525, 199 00 Praha Letňany, odloučené pracoviště MŠ Havířovská 476, Praha 9 tel.: 286 920 533, e-mail: reditel@tupolevka.cz, http:// www.tupolevka.cz

Více

Masarykova základní škola Lanžhot se sídlem Masarykova 22, Lanžhot 691 51

Masarykova základní škola Lanžhot se sídlem Masarykova 22, Lanžhot 691 51 Masarykova základní škola Lanžhot se sídlem Masarykova 22, Lanžhot 691 51 Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání a chování žáků Vypracovala: Mgr. Helena Pláteníková Platnost ode dne: 21.4.2016 Pravidla

Více

Zápis z 20. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 21. 10. 2009

Zápis z 20. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 21. 10. 2009 Zápis z 20. zasedání zastupitelstva obce Křepice, okr. Břeclav konaného dne 21. 10. 2009 Přítomni: p. Maťa, Mgr. Fialová, p. Hanák, p. Hlaváček, pí Horáková, Ing. Kovařík, Ing. Koţdoň, p. Příkazský, pí

Více

Číslo jednací Spisová značka Vyřizuje/tel. Brno dne VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA

Číslo jednací Spisová značka Vyřizuje/tel. Brno dne VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA ODBOR DOPRAVY, KOUNICOVA 67, 601 67 BRNO Číslo jednací Spisová značka Vyřizuje/tel. Brno dne MMB/0446154/2014 5400/OD/MMB/0446154/2014 Ing. Iveta Jahnová 2015-06-02 Zn.: 11/10-R/Jaiv 542 174 215 VEŘEJNÁ

Více

Podmínky a postup při vypravení náhradních autobusových spojů (NAS) v IDS JMK

Podmínky a postup při vypravení náhradních autobusových spojů (NAS) v IDS JMK Příloha č. 6 KORDIS JMK, a.s. Nové sady 30, 602 00 Brno Podmínky a postup při vypravení náhradních autobusových spojů (NAS) v IDS JMK Prosinec 2013 Smluvní strany sjednávají k technické realizaci Smlouvy

Více

Informace o doporučeném programu zasedání ZMB č. Z6/027. konaného dne 1. 10. 2013

Informace o doporučeném programu zasedání ZMB č. Z6/027. konaného dne 1. 10. 2013 Informace o doporučeném programu zasedání ZMB č. Z6/027 konaného dne 1. 10. 2013 1. Technický bod (zapisovatelky, právní asistence, ověřovatelé zápisu, schválení programu zasedání ZMB) 2. Dotazy, připomínky

Více

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část

Akč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016. Prováděcí část kč ní plá n sočiá lní čh služ eb Blánsko pro rok 2016 Prováděcí část 3. Komunitního plánu sociálních služeb 2013-2016 kční plán sociálních služeb byl schválen usnesením č. 14 na 27. schůzi Rady města konané

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 24292/2016 Sp. zn.: S JMK 161623/2015 OŽP/Dah Vyřizuje/linka Bc. Hana Daňková/2292 Brno 16.02.2016

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3151/073/14 KONSTRUKCÍCH A PŘÍSLUŠENSTVÍ

ZNALECKÝ POSUDEK č. 3151/073/14 KONSTRUKCÍCH A PŘÍSLUŠENSTVÍ ZNALECKÝ POSUDEK č. 3151/073/14 O OBVYKLÉ CENĚ NEMOVITOSTI BYTOVÉ JEDNOTKY Č. 1777/8 VE VÍCEBYTOVÉM DOMĚ č.p. 1777, 1778, 1779 NA STAVEBNÍ PARCELE P.Č. 2258 V KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ SVITAVY- PŘEDMĚSTÍ, OBCI

Více

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje

Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Tarif Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Platí od 1. 1. 2012 (aktualizace od 1. 6. 2013) Obsah I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ...3 II. ZÁKLADNÍ POJMY...3 III. TARIFNÍ PRAVIDLA...4 IV. CENA JÍZDNÉHO

Více

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích.

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. PEXESOVÁ LIGA Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. Děti se formou obrázkové hry PE-XE-SO seznámí s některými

Více

Zápis 6. zasedání ZO Kobylnice dne 13.12.2011

Zápis 6. zasedání ZO Kobylnice dne 13.12.2011 Zápis 6. zasedání ZO Kobylnice dne 13.12.2011 Přítomni: 14 členů ZO Kobylnice, 1 člen omluven, viz prezenční listina pracovnice OÚ Jaroslava Urbánková, Marie Ustohalová Program: 1. Zahájení, schválení

Více

část I. - analytická

část I. - analytická Plán udržitelné městské mobility města Brna část I. - analytická ČÁST B Analýza konkrétních problémů a příležitostí s vazbou na sledované indikátory Objednatel: Statutární město Brno Dominikánské náměstí

Více

MMB2016000000454. Název: Projekt BREATHE - Clean air in the urban areas" - záměr spolupráce na přípravě projektu. Obsah: Návrh usnesení:

MMB2016000000454. Název: Projekt BREATHE - Clean air in the urban areas - záměr spolupráce na přípravě projektu. Obsah: Návrh usnesení: MMB2016000000454 Rada města Brna Z7/18. zasedání Zastupitelstva města Brna konané dne 17. května 2016 ZM7/ VMG Název: Projekt BREATHE - Clean air in the urban areas" - záměr spolupráce na přípravě projektu

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo 66/2012. Odhad obvyklé ceny nemovitosti. (předmětu nedobrovolné dražby)

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo 66/2012. Odhad obvyklé ceny nemovitosti. (předmětu nedobrovolné dražby) EURODRAŽBY, CZ a.s ZNALECKÝ POSUDEK číslo 66/2012 Odhad obvyklé ceny nemovitosti (předmětu nedobrovolné dražby) Předmět ocenění: 10.1 Byt Stávající Číslo jednotky: 187/11 V budově č. p.: 187 Na pozemku

Více

Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech

Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Textová část úprava duben 2010 Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Pořizovatel: Zpracovatel: Městský úřad Rokycany Projektové

Více

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Bezpečné cesty do školy 2015 STUDIE Zodp. projektant: Profese: Vypracovala: Kontroloval: Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA doprava Dita Zemanová Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA Umístění stavby: Praha 8 - Ďáblice

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 65080/2017 Sp. zn.: S - JMK 64078/2017/OD/Re Brno 17.05.2017 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského

Více

Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost

Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko. Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost Regionální operační program regionu soudržnosti Moravskoslezsko Prioritní osa 1 Reg. infrastruktura a dostupnost Obsah Představení Regionální rady Schéma prioritní osy 1 Alokace 2008-13 v prioritní ose

Více

KOMENTÁŘ. Počet obsloužených knihoven 26 Celkem poskytnuto konzultací 54 Metodické návštěvy 37

KOMENTÁŘ. Počet obsloužených knihoven 26 Celkem poskytnuto konzultací 54 Metodické návštěvy 37 KOMENTÁŘ KE STATISTICKÉMU VÝKAZU VÝKONU RF POVĚŘENÝCH KNIHOVEN Název knihovny: Městská knihovna Frýdek-Místek, p.o. Moravskoslezský kraj období: rok 2013 počet obsluhovaných knihoven 26 počet pracovníků

Více

Dle prezenční listiny, která je přílohou tohoto zápisu, bylo v 18:00 hodin přítomno 15 členů Zastupitelstva města Židlochovice (dále jen ZM).

Dle prezenční listiny, která je přílohou tohoto zápisu, bylo v 18:00 hodin přítomno 15 členů Zastupitelstva města Židlochovice (dále jen ZM). Zápis z 3. zasedání Zastupitelstva města Židlochovice, konaného dne 17. prosince 2014 v 18:00 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ, ul. Nádražní 750 v Židlochovicích Dle prezenční listiny, která je přílohou

Více

Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA. Výroční zpráva za rok 2014

Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA. Výroční zpráva za rok 2014 Statutární město Ostrava Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz úřad městského obvodu ODLEHČOVACÍ SLUŽBA Vypracoval: Mgr. Alena Antoszyková, vedoucí oddělení sociálních služeb Datum: 18. března 2015 Obsah:

Více

Příspěvkové programy SFDI. Bezpečná Vysočina Jihlava, 2. října 2015 Ing. Karel Havlíček

Příspěvkové programy SFDI. Bezpečná Vysočina Jihlava, 2. října 2015 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy SFDI Bezpečná Vysočina Jihlava, 2. října 2015 Ing. Karel Havlíček Příspěvkové programy I. Příspěvky na zvyšování bezpečnosti II. Příspěvky na výstavbu a údržbu cyklistických stezek

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY

ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY ŠKOLNÍ PLÁN MOBILITY 1. Název, adresa a charakteristika školy, popis lokality Název školy: Základní škola a mateřská škola, Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Adresa školy: U Parkánu 17/11, 182 00, Praha 8

Více

Na workshopu byly projednány základní tematické okruhy týkající se metodiky preference autobusů/trolejbusů.

Na workshopu byly projednány základní tematické okruhy týkající se metodiky preference autobusů/trolejbusů. Závěrečná zpráva z Workshopu k metodice preference BUS pořadatel: ČVUT v Praze Fakulta dopravní, Regionální organizátor Pražské integrované dopravy místo: ČVUT v Praze Fakulta dopravní, budova Florenc,

Více

Přehled projektů města Zlatých Hor realizovaných v období 2014 2015

Přehled projektů města Zlatých Hor realizovaných v období 2014 2015 Přehled projektů města Zlatých Hor realizovaných v období 2014 2015 Název projektu: Revitalizace lokality Na Okálech - Hornická ve Zlatých Horách Stavební práce: 11,674 mil. Kč Poskytovatel dotace: 9,999

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013. Velikonoční prázdninový provoz 2013. Do ZOO od dubna častěji. Sezóna přívozů začíná.

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013. Velikonoční prázdninový provoz 2013. Do ZOO od dubna častěji. Sezóna přívozů začíná. INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 06/2013 Vyšlo 15.03.2013 Obsah Velikonoční prázdninový provoz 2013... 1 Do ZOO od dubna častěji... 1 Sezóna přívozů začíná... 1 Cyklovlakem již posedmé do okolí Prahy... 2 Autobusové

Více

1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City)

1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City) Stav 2016 Strategické cíle / Opatření / projekty Vize 2030 Hlavní tematické okruhy: 1 Funkční a příjemný veřejný prostor, kvalitní bydlení a vybavenost pro spokojený život (Liveable City) 2 Koncepční rozvoj

Více

Informace o navrženém programu schůze Rady města Brna č. R7/035 konané dne 1. 9. 2015

Informace o navrženém programu schůze Rady města Brna č. R7/035 konané dne 1. 9. 2015 Informace o navrženém programu schůze Rady města Brna č. R7/035 konané dne 1. 9. 2015 Navržený program jednání: 1. Organizační a personální záležitosti MMB a) Návrh Jednotných hodnotících kritérií a dalších

Více

MOŽNOSTI PŘESHRANIČNÍ DOPRAVY MEZI JIŽNÍ MORAVOU A ZÁPADNÍM SLOVENSKEM

MOŽNOSTI PŘESHRANIČNÍ DOPRAVY MEZI JIŽNÍ MORAVOU A ZÁPADNÍM SLOVENSKEM FOND MIKROPROJEKTŮ MOŽNOSTI PŘESHRANIČNÍ DOPRAVY MEZI JIŽNÍ MORAVOU A ZÁPADNÍM SLOVENSKEM Analýza stávajícího stavu a návrhy na rozvoj Prosinec 2013 Úvodní informace Po celou dobu existence Integrovaného

Více

PROTOKOL O AKREDITOVANÉM MĚŘENÍ č. 97/2013

PROTOKOL O AKREDITOVANÉM MĚŘENÍ č. 97/2013 K O M P R A H, s. r. o. zkušební laboratoř Mayerova 784, 664 42 MODŘICE IČO: 277 01 638, tel: 739 470 261, email: komprah@komprah.cz Zkušební laboratoř akreditovaná ČIA pod registračním číslem 1516 PROTOKOL

Více

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015 Základní škola, Liberec, Česká 354, příspěvková organizace Č e sk á 35 4, 46 3 12, Lib e rec 2 5, e - m ail: 22@zs vesec.cz t e l. : 4 8 5 1 30 3 5 7, w w w. z s v e s e c. c z, I Č 6 4 0 4 0 3 6 4 VYHODNOCENÍ

Více

Garance návazností IDS JMK

Garance návazností IDS JMK Příloha č. 6 KORDIS JMK, a.s. Nové Sady 30, 602 00 Brno Garance návazností IDS JMK Jízdní řád 2013 / 14 Platí od 15. 12. 2013 ZÁKLADNÍ PRAVIDLA GARANCE NÁVAZNOSTÍ IDS JMK Návaznosti v rámci IDS JMK jsou

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát OSTRAVA Inspekční zpráva Pedagogicko-psychologická poradna II, Ostrava-Zábřeh, Kpt. Vajdy 1/2656 Kpt. Vajdy 1, 700 30 Ostrava - Zábřeh Identifikátor pedagogicko-psychologické

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV SLEDOVANÉ OBDOBÍ Pro zhodnocení stavu v obci byla použita data Policie ČR o dopravní nehodovosti v letech 2011,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací PŘESTUPNÍ UZLY VHD Obsah Zastávky MHD (přednáška) Obecné zásady Autobusové zastávky Tramvajové zastávky Přestupní uzly (cvičení) Rozdělení

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY Pořadové číslo zasedání: 3. ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ŽATČANY Datum zasedání: 10. 12. 2014 Čas zasedání: 19:00 22:45 hod. Místo zasedání: Obecní úřad Stran zápisu: 1/5 Přítomni: František Poláček,

Více

Integrované systémy HD

Integrované systémy HD Integrované systémy HD Přednáška 5 ZASTÁVKY doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Řešení zastávek na lince Druhy zastávek - nácestné (většina

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1097 208/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1097 208/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1097 208/2015 o ceně rodinného domu na pozemku parc.č. 238/111, který byl oddělen geometrickým plánem z pozemku parc.č. 238/84, spolu s pozemky parc.č. 238/84 a 238/111, v katastrálním

Více

Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010)

Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010) Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010) Dámy a pánové,vážení přátelé včelaři, zdravím Vás na dnešní výroční členské schůzi ve Střední odborné škole veterinární

Více

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2013) - celkem 169 podání Datum doručení 2.1.2013 Napojení nového úseku ul. Bohumínská na křižovatku

Více