V jámě lvové COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "V jámě lvové COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010"

Transkript

1 V jámě lvové EP: Scénář COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010 ČESKY: 9. prosince Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA. Tento scénář byl napsán výhradně pro zábavní účely, nepřinesl žádný zisk. Nebylo zamýšleno žádné porušení vlastnických práv. Tento materiál nesmí být reprodukován bez souhlasu jeho autorů. StargateHorizon.com je oficiálním členem sítě GateWorld Network. Překlad Cra ker Překlad vznikl se souhlasem a vědomím autora. Korekce Anna

2 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 2 FADE IN: TEASER REKAPITULACE PŘEDCHOZÍHO DÍLU NÁS ZAVÁDÍ DO - INT. OŠETŘOVNA ZBLÍZKA NA DANIELA, ležícího na vyšetřovacím stole. Pomalu se začne probírat a mírně se pohne. Potom se rozhlédne kolem, je trochu zmatený z toho, kde se nachází. Chce se posadit, když... LENORI (mimo obr.): No tak, uklidněte se. PŘIZPŮSOBENÍM ZÁBĚRU ODHALÍME LENORIHO, jak se přibližuje s lékařským snímacím zařízením. Přítomen je také ZACH. DANIEL (omámeně): Co... co se stalo...? LENORI: To je to, co se stále pokouším zjistit. Daniel vypadá zmateně. Evidentně nemá představu, co se s ním děje. Zach si toho všimne. ZACH: Vy si to nepamatujete...? (vidí, že ne) Zkolaboval jste. Byl jste naprosto nehybný. Mimochodem, pořádně jste mě vyděsil. A nyní si Daniel začne vzpomínat. DANIEL: Ne, já jsem... jsem v pořádku... LENORI: Proč o tom nenecháte rozhodnout mě? Lenori odejde stranou, aby přinesl výsledky testů, zatímco my zůstáváme s Danielem a Zachem. Daniel se pomalu posadí. ZACH (zlehka): Hlavně mi teď neříkejte, že jste se potřeboval jenom trochu prospat. Protože kdyby tomu tak bylo, měl jste to prostě říct. Ale Daniel vypadá trochu znepokojeně. Pokouší se to všechno pochopit. DANIEL: Nevím, co se stalo. Ale já... Přeruší se. Vypadá, že je duchem nepřítomný. ZACH: Ale co? ZBLÍZKA NA DANIELA který neodpoví. Zabereme ho zblízka, když vtom... ZÁBLESKEM NA: INT. STAN V POUŠTI - DEN (VYŠŠÍ SFÉRA EXISTENCE)

3 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 3 Daniel je zpátky v období povznesení. Stojí ve stanu v poušti, opět na sobě má roucho a je obklopený hořícími svíčkami. Rozhlédne se kolem, naplněný zmatkem. A náhle zjistí, že před ním stojí... POSTAVA také oblečená do roucha, opět otočená zády k Danielovi. Daniel se pomalu pohybuje směrem k postavě. DANIEL: Co se to tady děje? Kde to jsem? Pauza. Žádná odpověď. DANIEL (pokr.): Na něco jsem se vás ptal! Ale náhle se znovu ozve ten PODIVNÝ ŠEPOT, v ANTIČTINĚ. Daniel se otočí. Pokouší se zjistit, odkud to přichází. ZÁVAN VĚTRU profoukne stan, ale svíčky zůstanou hořet. DANIEL (pokr., poznává ten šepot): Je to anticky... (znovu se podívá na postavu) Řekněte mi, o co tady jde! Co se to se mnou děje? A znovu UCHOPÍ postavu za rameno. Postava tentokrát nezmizí, místo toho se nyní OTOČÍ čelem k Danielovi. A v Danielově tváři se objeví výraz otřesu... DANIEL (pokr.): To nemůže být... NOVÝ ÚHEL odhalí, že postava je OMA DESALA. Vypadá stejně, jako tomu bylo v epizodách "Brána bohů" a "Osobní záležitosti", obklopená zářivou a klidnou aurou. OMA: Ahoj, Danieli. Daniel potřese hlavou. DANIEL: Vy tady nemůžete být... Ale ona na něho jenom hledí. DANIEL (pokr., uvědomí si): Já sním..., tohle musí být sen... OMA: Není to sen, Danieli. Myslím, že to víš. DANIEL: Pak tedy, kdo jste?! OMA: Ty víš, kdo jsem. DANIEL: Ne, nevím kdo jste! Oma se na něho jenom dívá. Klidná, jak to u ní bývá. DANIEL (pokr.): Oma Desala, Oma Desala, kterou jsem znal, je pryč! Uvězněna ve věčnosti po boji s Anubisem!

4 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 4 OMA: To zní, docela jako bych byla pohřbená. (z jejího pohledu) Samozřejmě, že nejsem skutečná Oma Desala, Danieli. Řeknu to ještě jednou: "skutečné" může být dost relativní věc, souhlasíš se mnou? A náhle se znovu ozve ŠEPOT. Daniel se otočí. Začíná z toho všeho mít divný pocit. Znovu se obrátí na Omu. DANIEL: Co se to děje...? Oma přejde do rohu stanu. Sedne si se zkříženýma nohama. Vypadá to, jakoby ho zvala k příležitostné konverzaci mezi starými přáteli. OMA: Proč se neposadíš? DANIEL: Víte, myslím, že raději postojím. Pokud vám to nebude vadit. Oma přikývne. Nemá s tím problém. Pak... OMA: Přišla jsem za tebou, Danieli..., protože ti přináším zprávu. Je důležité, aby sis ji poslechl a porozuměl jejímu významu. DANIEL: A co je to za zprávu? OMA: Přišla jsem ti říct, že nastal čas. DANIEL: Čas k čemu? OMA: Abys znovu zemřel. Daniel reaguje. O čem to proboha mluví? A předtím, než se jí může zeptat... ZÁBLESKEM NA: INT. OŠETŘOVNA Daniel je zpátky na vyšetřovacím stole. Opět v bezvědomí. Tentokrát je připojený k nějakému MONITOROVACÍMU ZAŘÍZENÍ. Po chvíli začne pomalu přicházet k sobě. CALLEN (mimo obr.): Doktore Jacksone? Slyšíte mě? Daniel otevře oči, zatímco my oddálením záběru zahrneme CALLENA, který se nyní připojil k Lenorimu a Zachovi. Není jasné, kolik mezitím uplynulo času. DANIEL (slabě): V pořádku. Začíná to odeznívat. ZACH: Já říkám to samé. (pak) Mám takový pocit, že v nejbližší době nepůjdete na žádnou misi. DANIEL (slabě): Oma Desala... CALLEN: Doktore?

5 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 5 DANIEL: Oma Desala, ona... ona přišla za mnou..., mluvil jsem s ní... nebo přinejmenším s někým, kdo vypadal jako ona... CALLEN: Kdy se to stalo? DANIEL: Právě teď... ZACH: Ouha! Počkejte chvilku. Oma Desala, kdo to, ksakru, je? Zatímco na něho Callen vrhne pohled... ZACH (pokr.): Hej, chlape, nemohl byste mi to nějak vysvětlit? DANIEL: Ona je jedním z povznesených Antiků. Ona je ta, která mi pomohla se povznést. ZACH: Ohh. Proč jste to neřekl hned? (ke Callenovi) Chápete to? (k Danielovi) Tak co říkala? Ale to způsobí, že Daniel zaváhá. DANIEL (trochu neklidně) Byl bych raději, kdyby to nemuselo být. Lenori a Callen si vymění znepokojené pohledy. Vypadá to, že Lenori pro ně nemá dobré zprávy. LENORI: Doktore Jacksone, já... myslím, že mám představu, co se vám stalo. Nejsem si jist, co si o tom mám myslet. Nikdy jsem něco takového ještě neviděl a není třeba říkat, že už v tomto oboru nějakou dobu pracuji. DANIEL: O čem to mluvíte? LENORI: Moje skeny zaznamenaly určitou neobvyklou aktivitu ve vašich nervových buňkách, která by mohla vysvětlit ty věci, které jste viděl. (pak) Musím ještě najít příčinu, ale vypadá to, že u části vašich nervových buněk dochází k určitému druhu depolarizace. A zdá se, že je jen otázkou času, než se to rozšíří na další části mozku. DANIEL: Vůbec nevím, o čem to mluvíte. LENORI: Nejjednodušším způsobem se to dá vysvětlit takto: pokud se mi nepodaří zjistit, co to způsobuje, a co je nejdůležitější, pokud nenajdu způsob, jak to zastavit..., tak zemřete. Daniel na to reaguje, slova "Oma Desala" mu zní v uších. A jak vstřebává tento dosti záhadný vývoj, my... KONEC TEASERU FADE OUT.

6 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 6 FADE IN: AKT 1 (POZNÁMKA: Přes úvodní scénu běží titulky.) EXT. VESMÍR - HORIZONT Uváděcí záběr kosmické stanice, nyní obklopené plnou sestavou pozemských a vorianských lodí, stejně jako enolyjských, dvěma jaffskými Ha'taky a několika tok'erskými nákladními loděmi. Je to velká a působivě vyhlížející flotila. Pomalu přejedeme záběrem na Sivokův DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK, který je zakotvený u jedné z ramp. INT. DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK - MŮSTEK Je to tradiční můstek draqueské lodi, jak ho známe. Ale všimneme si, že část zdí byla PŘEMALOVÁNA. Důvod je ten, že toto je bývalá Korvekova loď (z epizody "Kodex oddanosti"). Předtím, než Sivok nad ní převzal velení, byly na těchto zdech Korvekovy odznaky hodností. Právě teď je můstek obsazen posádkou skládající se z RŮZNÝCH DRAQUESKÝCH VOJÁKŮ, pracujících na konzolích. Provádějí různé kontroly v rámci přípravy na misi. SIVOK stojí uprostřed a sleduje probíhající činnosti s autoritativním výrazem. Přiblíží se jeden z jeho vojáků, VARHEL. VARHEL: Veliteli Sivoku. Dokončili jsme testy na vylepšeném zaměřovacím systému. Výsledky jsou povzbudivé. Budete si je moci zobrazit na vašem soukromém monitoru. SIVOK: To rád slyším, Varheli. Varhel přikývne a chystá se odejít, když... SIVOK (pokr.): Varheli. Ten se zastaví a znovu se obrátí čelem k draqueskému veliteli. Sivok přijde blíž. SIVOK (pokr.): Jsem velmi spokojený s tvojí službou během několika posledních měsíců. Předpokládám, že to pro tebe nebylo lehké... přijmout mě jako nového velitele, vzhledem k tvé bývalé loajalitě ke Korvekovi. VARHEL (pevně): Moje loajalita se změnila. SIVOK (potěšeně): To vidím. Sivok se rozhlédne kolem, aby se ujistil, že jejich konverzaci neuslyší ještě někdo jiný. SIVOK (pokr.): A co ostatní, kteří se s tebou přidali k mé posádce? Vím, že k nim máš blíž než já. Uvědomuji si, že Korvek měl poněkud jiný způsob zacházení s věcmi, než mám já.

7 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 7 VARHEL: Pokud mohu říci, máte jejich plnou loajalitu. Jinak by tady nebyli. Sivok zamyšleně přikývne. SIVOK: Dobře. Varhel vycítí, že za touto konverzací je něco víc. VARHEL: Je ještě něco, co pro vás mohu udělat, veliteli? Sivok ho další chvíli pozoruje. Rozhodne se mu to říct. SIVOK: Jak víš, musím ještě rozhodnout o novém zástupci velitele. Chci, abys věděl, že pro tuto pozici uvažuji o tobě. Varhel je tím zaskočený. Pak se dá dohromady a přikývne. VARHEL: To by pro mě byla ohromná pocta. SIVOK: Ano, to byla. Jsou před tebou velké dny, Varheli. Varhel potvrzuje. Pak... SIVOK (pokr.): Pokračuj. VARHEL (mírně se ukloní): Veliteli. A s tím Varhel odchází. A jak ODCHÁZÍ, Sivok se za ním zamyšleně dívá. A odtud... INT. OŠETŘOVNA - ODDĚLENÍ PACIENTŮ Daniel sedí na jedné z postelí, nevypadá příliš šťastně, že je tady. Ale také je zamyšlený, neví, co si má myslet o záhadné zprávě Omy. Po chvíli VSTOUPÍ CHRISTINE. CHRISTINE: Ahoj... DANIEL: Ahoj. Christine přijde blíž. Evidentně si o něho dělá starosti. CHRISTINE: Slyšela jsem, co se ti stalo. Jak se cítíš? DANIEL: Dobře..., překvapivě dobře, cítím... se fajn. (dodává) Ale myslím, že se nebudu moci zúčastnit mise. Mimochodem, jak to jde? Ale Christine si právě teď dělá více starost o Daniela. CHRISTINE: Já... já, právě jsem na cestě na krátkou poradu. Jakmile bude po ní, odlétáme. Je jasné, že se Danielovi nelíbí, že nebude moci jít s nimi. Ale právě teď s tím nemůže nic dělat.

8 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 8 DANIEL: Hodně štěstí. CHRISTINE (zaváhá): Lenori říkal, že... cokoliv se s tebou děje..., že je to vážné. A pokud nenajde způsob, jak to zastavit..., zemřeš. Daniel se na ni chvilku dívá. Rozhodne se jí to říct. DANIEL (jemně): To samé řekla ona... CHRISTINE (zmateně): Kdo to řekl? DANIEL: Oma Desala. Nebo... co vlastně byla. (z jejího pohledu) Já, uh..., už jsem měl tuhle vizi. (pak) Pamatuješ si na ten sen, o kterém jsem ti vyprávěl? Stále ho mívám. Christine přikývne. Vzpomíná si. A pokud se vrátíme zpět, zjistíme, že jí o tom samém snu vyprávěl v epizodě "Návrat proroka". DANIEL (pokr.): Jsem stále v tom stanu s Omou..., jenom teď už to není normální sen, je to jako..., jako kdybych tam opravdu byl. A co víc..., stále slyším šepot, v antičtině. (bojuje s tím) A Oma... mi řekla, že... nastal čas, abych zemřel. Znovu. CHRISTINE: To nedává žádný smysl. DANIEL (otráveně si povzdechne): Ne. Ne, nedává. Ale od té doby, co to řekla, nesměřuje to k tomu? CHRISTINE: Ten šepot, který slyšíš..., rozumíš tomu, co říkají? Daniel znovu zaváhá. Nyní začne být ještě víc neklidný. Rozumí tomu, co říkají. Nicméně... DANIEL: Ne. Následuje další pauza. Vidí v jejích očích starost. DANIEL (pokr.): Podívej. Já..., je mi to líto. Neměl jsem ti o tom říkat. Jako kdybys neměla sama dost svých starostí. (pak) Budu v pořádku. Následuje mezi nimi chvíle, kdy není třeba žádných slov. Je jasné, že ho Christine zrovna teď nechce opustit, ale nemá na výběr. Nakonec řekne. CHRISTINE (jemně): Budeš v pořádku. Protože Lenori je jediný, kdo to může vyřešit... Chvíli hledí jeden na druhého. A vychází najevo, že někde uvnitř ve skutečnosti může být mezi nimi potenciál pro víc, než jen pro přátelství (nakonec v budoucnu byli manželé, jak jsme viděli v epizodě "Střípky času"). DANIEL (jemně): Dej na sebe pozor tam venku.

9 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 9 CHRISTINE (pokouší se to trochu odlehčit): Vždycky na sebe dávám pozor... Daniel s mírným úsměvem přikývne. Nakonec... CHRISTINE (pokr., jemně): Uvidíme se, až se vrátím. Nikomu z nich se to vůbec nelíbí, ale je čas, aby Christine odešla. A nakonec, po další pauze, se otočí a odchází. Daniel v úvahách sedí na posteli, když... NA CHRISTINE která se zastaví, právě když už se chystala odejít z místnosti. Znovu se otočí a pohlédne na něj. Ale on je ztracený v myšlenkách a nevšimne si toho. Chvíli to vypadá, jako když mu chce ještě něco říct. Ale nakonec to neudělá a ODCHÁZÍ. NA DANIELA Možná po tom všem nakonec zaznamenal její pohled, ale nyní se podívá na místo, kde předtím stála. Vypadá to, že mezi nimi toho je určitě víc, co zůstalo nevyřčeno. A z jeho pohledu... EXT. VESMÍR - HORIZONT Uváděcí záběr stanice s loděmi, které ji obklopují. INT. HLAVNÍ PALUBA Hlavní paluba je dočasně využita jako místo pro instruktáž, protože poskytuje potřebný prostor. Na jednom konci je umístěna VELKÁ OBRAZOVKA se zvýšeným PÓDIEM vedle ní. A sedět v řadách vidíme ZÁSTUPCE různých skupin této dočasné aliance: Tok'rové, Draque, Jaffové, Voriané a lidé. Většina z přítomných jsou lidé a Voriané, včetně SIVEI, DAVIDA, TOMA a GRANTA. Jsou zde také Sivok, MEDIATOR DORVEN, BRAI'C, stejně jako KAYLA a COREK. Všichni mluví mezi sebou, zatímco očekávají začátek rozpravy. ÚHEL NA VÝTAHOVÉ DVEŘE které se otevřou a VSTOUPÍ Christine a připojí se ke své skupině. Jakmile si jí Grant všimne, dojde k ní. GRANT: Ahoj... Jak se vede Danielovi? Christine dělá co může, aby zůstala pozitivní a neukázala své znepokojení. CHRISTINE: Bude v pořádku. Grant lehce přikývne. Pak... GRANT: Co nevidět to tady začne.

10 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 10 Ale všimne si, že její myšlenky jsou stále u Daniela. Zná ji natolik dobře, aby poznal, že o něho má velkou starost. Položí jí ruku na rameno. GRANT (pokr., jemně): Bude v pořádku. Christine během následujícího momentu potvrzuje jeho gesto. A my jdeme do... ÚHEL ZABÍRAJÍCI DAVIDA A TOMA Tom vypadá trochu roztržitě. Dívá se napříč přes halu směrem k mediátoru Dorvenovi, který se zde cítí trochu nesvůj. David si všimne Tomova rozrušení. DAVID: Jsi v pořádku? TOM: Jsem v pořádku. Ale David mu to nesbaští. DAVID: No, pořád pozoruješ Dorvena. TOM (ostře): Říkal jsem, že jsem v pořádku. David ví, o co jde. DAVID: Podívej, jsem si vědom toho, že je snadnější to říkat, než udělat, ale... nech to teď být. Musíme zůstat soustředění. A Tom ví, že jeho přítel má pravdu, ale nemůže si pomoci. Cítí k Dorvenovi ohromný vztek. DALŠÍ ÚHEL jak Grant nyní jde k přední části hlavní paluby, kde se nachází pódium a obrazovka. Hovory okamžitě ustanou, jakmile plukovník osloví všechny zúčastněné. GRANT: Tak dobře, lidi. Budu se snažit být stručný. Všechny zúčastněné strany obdržely detailní plány zařízení. Stiskne klávesu na malém dálkovém ovladači, OBRAZOVKA za ním přejde na online a zobrazí se na ní SCHÉMA NOSAH'TRAHOVY LODĚNICE (velký komplex napojený na vesmírnou stanici draqueského designu, obíhající okolo plynového obra). GRANT (pokr.): Útok proběhne ve dvou vlnách. Já společně s Horizontem-1, Kaylou a velitelem Sivokem... Grant se na chvíli přeruší a podívá se na Sivoka. Napětí mezi nimi je stále tak silné, že by se dalo krájet nožem. GRANT (pokr., podívá se zpátky do místnosti):... pronikneme na Nosah'trahovu velitelskou stanici.

11 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 11 Sivokův agent mezi Nosah'trahovými muži nám poskytl platný transportní kód, který nám umožní přiblížit se, což znamená, že jedinou lodí, která může provést tuto část útoku je draqueský nájezdník. Zatímco Grant pokračuje, my sledujeme různé reakce: Kayla a Corek si vymění pohledy. Dorven vše sleduje s chladným výrazem, který je těžké číst. Sivok je soustředěný a nedočkavý. GRANT (pokr., ukáže na schéma): Po zakotvení u velitelské stanice se můj tým zaměří nejprve na generátory štítu. Jakmile tyto budou vyřazeny, dalším cílem budou komunikační systémy, což by mělo ztížit koordinaci Nosah'trahových lodí, až dorazí naše flotila. (pak) A nyní, nejdůležitější na tom všem je načasování. Naše flotila opustí Horizont přesně v 11 hodin staničního času. Do té doby, než flotila dorazí na místo, budeme mít dost času vyřadit nepřátelské štíty a komunikaci, což by mělo udělat z loděnice relativně snadný cíl. Nějaké otázky? Nebo námitky? Chvíli je ticho, zatímco se všichni rozhlížejí po místnosti a čekají, že někdo něco řekne. Napětí je stále zřejmé; ne všichni zde jsou šťastni, že musí pracovat společně. Ale vypadá to, že nikdo nemá jakékoliv otázky či námitky. GRANT (pokr.): Velmi dobře, takže. Dovolte mi jen říct, že si uvědomuji, že... je pro nás všechny obtížné pracovat společně. Ale mějme na paměti, že my všichni máme společného nepřítele. Pohlédne na všechny přítomné strany, zvláště na bývalé nepřátele. GRANT (pokr.): Ať už se cokoliv stane po útoku, nezapomeňme, že prozatím jsme všichni jeden tým. (pauza) Tak se to toho pusťme. Hodně štěstí vám všem. A s tím se skupina začne rozcházet, když všichni odcházejí do svých lodí. NA GRANTA který přejde na druhou stranu k Sivei, Christine, Tomovi a Davidovi. Přitom se dívá, jak ostatní odcházejí. A když vtom... GRANT (pokr.): Zatím to vypadá dobře... SIVEA: Dokud máme společný cíl, neočekávám, že by někdo z nich zradil někoho druhého... nebo nás. Starosti mi dělá, co se stane poté, až se zbavíme Nosah'traha. GRANT: Přejdeme přes ten most, až se k němu dostaneme.

12 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 12 SIVOK přistoupí a připojí se k nim. SIVOK: Naše loď může vyrazit, jakmile budete připraveni. Ale je tady něco, co Grant musí Sivokovi povědět. Podívá se na svůj tým. GRANT: Běžte napřed. Hned za vámi přijdeme. A s tím, Sivea, Christine, Tom a David odcházejí. NA GRANTA A SIVOKA kteří teď zůstali sami. Grant věnuje draqueskému veliteli rozhodný pohled. GRANT (pokr.): Chci, abys věděl, že z toho ještě nejsi venku. Sivok přemýšlí, co to znamená "nejsi venku". SIVOK: Nechejte mě hádat. Je to další z vašich pozemských výrazů? GRANT (narovinu a jednoduše): Nevěřím ti. Jediný důvod, proč jsi toho součástí, je, že tě potřebujeme. Přesněji řečeno, potřebujeme tvoji loď k tomu, abychom se dostali dovnitř Nosah'trahovy velitelské stanice. Sivok hledí na Granta s přimhouřenýma očima. Už začíná být unavený z toho, že mu stále někdo říká, že mu nevěří. SIVOK: Jsem potěšený, že mohu posloužit. Grant mírně přikývne. Chystá se odejít, když... SIVOK (pokr.): Musí to pro vás být dost znepokojující... (z Grantova pohledu)... skutečnost, že se mě musíte obávat. Obávejte se, protože jakmile to vyřídíme, odhalím své... "pravé záměry". Grant přistoupí blíž. Konfrontačně. GRANT: Poslouchej mě, ty čubčí synu. Nikdo se tě nebojí. Protože všichni víme, že se s tebou můžeme vypořádat, pokud to bude potřeba. Oba nyní stojí tváří v tvář. SIVOK: Tak to je pro vás dobré. Dobré v tom, že stojíme na stejné straně. Ale nenechte se mýlit, že na tyto výhružky nereaguji. (a teď přijde hrozba) Takže je ve vašem zájmu, abyste přestal zkoušet moji trpělivost.

13 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 13 Další napjatá pauza. Již zde nejsou žádné stopy bývalého vzájemného respektu. A nakonec, aniž by něco dalšího dodal, Sivok ODEJDE. DRŽÍME ZÁBĚR NA GRANTA který sleduje, jak Sivok odchází. A z tohoto momentu... EXT. VESMÍR - HORIZONT Zblízka na draqueský nájezdník, stále zakotvený u jedné z ramp. INT. DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK - MŮSTEK ZBLÍZKA NA Varhela, který pracuje na konzoli kormidelníka. VARHEL (od konzole): Všechny paluby oznamují připravenost ke startu. PŘIZPŮSOBENÍM ZÁBĚRU ODHALÍME Sivoka uprostřed můstku. Nevypadá to, že by byl v nejlepší náladě. SIVOK: Dobře. Už mám této kosmické stanice plné zuby. Šlehne pohledem na Granta, který je tady společně se Siveou, Christine, Davidem, Tomem a Kaylou. A jak Sivok obrátí svoji pozornost zpátky k přední části můstku, my zůstaneme s týmem. DAVID (ke Grantovi, tiše): Nemohu uvěřit, že to opravdu děláme. (o Sivokovi) S ním. GRANT: Musíme se přes to přenést. A potom opět zabereme Sivoka, jak zadává nějaké údaje do konzole po jeho straně. SIVOK (k Varhelovi): Zadávám přesný kurs. Mělo by se to teď objevit na tvé obrazovce. VARHEL (od konzole): Mám to. SIVOK: Tak nás odtud vezmi. Varhel přikývne. A jak pracuje s ovladači... EXT. VESMÍR - HORIZONT Draqueský nájezdník se odpoutá od dokovací rampy stanice. Následujeme nájezdník, jak pomalu míří pryč od Horizontu a míjí přitom několik dalších lodí. A jak směřuje k otevřenému prostoru... INT. DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK - MŮSTEK Jako předtím. VARHEL (od konzole): Kurs nastaven, veliteli.

14 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 14 SIVOK: Aktivujte hyperpohon. A jak Varhel provádí... EXT. VESMÍR - DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK Hyperpohon se aktivuje, jakmile se před nájezdníkem objeví důvěrně známé HYPERPROSTOROVÉ OKNO. A jak loď skočí do hyperprostoru, my... KONEC AKTU 1 FADE OUT.

15 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 15 FADE IN: AKT 2 EXT. VESMÍR - HORIZONT Uváděcí záběr kosmické stanice s loděmi, které ji obklopují. Zaměříme se na horní část středu stanice. INT. OŠETŘOVNA - ODDĚLENÍ PACIENTŮ Daniel sedí na posteli, jako předtím. Snaží se rozptýlit čtením KNIHY, ale evidentně mu to dost dobře nejde. Po chvíli odhodí knihu stranou a povzdechne si. Stoupne si a začněte chodit kolem. Začíná být trochu otrávený, když... ZACH (mimo obr.): Ahoj. Daniel se otočí a uvidí Zacha stojícího ve dveřích. DANIEL (mrzutě): Co chcete? ZACH (sarkasticky): Taky vás rád vidím. DANIEL: Podívejte, já zrovna teď nejsem v náladě, abych s někým mluvil. Ale Zach přijde blíž. ZACH: Ale no tak. Opravdu si myslíte, že se mě zbavíte tak snadno? (z jeho pohledu) Jenom jsem vás přišel zkontrolovat. DANIEL (vybuchne): Já nepotřebuji, aby mě někdo kontroloval! Zacha se to trochu dotkne. ZACH: Fajn. Dělejte, jak chcete. Chystá se odejít... DANIEL: Počkejte. Zach se zastaví. Daniel si povzdechne. DANIEL (pokr.): Omlouvám se. To je jen tou věcí..., je to frustrující. ZACH: To bych řekl. (pauza) Už má Lenori nějaký nápad, co vám je? DANIEL: Ne. (pak) Ale já vím, že to, co jsem viděl nebyla žádná halucinace. Bylo to skutečné. ZACH: Myslíte rozhovor s tou... Oma osobou? DANIEL (spíše k sobě): Myslím, že to má něco společného s Hlídači...

16 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 16 ZACH: Hlídači... (chápe) Myslíte ty lidi, kteří pravděpodobně mají přístup k antické technologii a všem tajemstvím vesmíru? DANIEL (přikývne): Myslím, že to především musí být důvod, proč jsem rozpoznal jejich nápisy. (s nadějí) Možná... možná, že si začínám něco vybavovat. Možná..., že to všechno začíná do sebe zapadat. ZACH: Správně. Vzpomenout si je dobré, nemám pravdu? DANIEL: Jo. Jo, vzpomenout si je dobré. (povzdechne si) Pokud by nebylo podle Lenoriho toho drobného faktu..., že cokoliv tento stav způsobuje, způsobí moji smrt. Následuje pauza. Pak... ZACH: Víte, že jsme doposud neudělali ten rozhovor, o kterém jsme mluvili..., tehdy, když jste poprvé přišel na stanici? Daniel na něho pohlédne. Je tím zaskočený, pamatuje si na konverzaci, kterou spolu měli v epizodě "Brána bohů" a teď se mu zdá, že to bylo tak dávno. Ale předtím, než může cokoli říci... ZACH (pokr.): Chci tím říct..., myslím si, že bychom to stále ještě mohli udělat. (konejšivě) Protože mám pocit, že tady ještě nějakou chvíli budete. Následuje pauza, během které Daniel zachytí Zachovo gesto. A vypadá to, že ho Zach opravdu chce nějak zabavit. Daniel to oceňuje a mírně přikývne. Když v tom... DANIEL (jemně):... jo. OMA (jen hlas): Danieli? Daniel zmateně reaguje. DANIEL: Slyšel jste to? ZACH: Slyšel co? OMA (jen hlas): Danieli? Daniel se rozhlíží kolem, a... INT. STAN V POUŠTI - DEN (VYŠŠÍ SFÉRA EXISTENCE) náhle je zpátky na poušti ve stanu s Omou. Ona se na něho dívá, možná trochu s obavou. Podívá se na ni. OMA: Danieli...

17 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 17 OMA (pokr.): Nemáme moc času. Je velmi naléhavé, co jsem řekla, že musíš udělat. A jak na Daniel reaguje... INT. OŠETŘOVNA - ODDĚLENÍ PACIENTŮ Tady Daniel náhle ztratí vědomí. SESUNE se k zemi a vůbec se nehýbe. Zach reaguje se znepokojením. ZACH: Danieli... Dřepne si k němu a zatřese s ním. Žádná reakce. ZACH (pokr.): Proč se to stane vždycky, když jsem poblíž? (zavolá) Uh... haló, potřebujeme tady pomoc! Potřebujeme pomoc! A Lenori ihned přiběhne z jeho kanceláře. LENORI: Co se stalo? ZACH: Právě zkolaboval. Znovu. Lenori ihned zkontroluje Danielův puls. A z Lenoriho reakce můžeme usoudit, že to nevypadá příliš dobře. A odtud my... ZACH (pokr., ustaraně): Tak co...? EXT. HYPERPROSTOR - DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK prolétá jasným hyperprostorovým tunelem. INT. DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK - ÚLOŽNÝ PROSTOR Úložný prostor je velká místnost, která má typicky tmavý draqueský vzhled. Najdeme tady Granta, Siveu, Christine, Davida, Toma a Kaylu, kteří se připravují na misi. Grant otevře na Zemi vyrobený KONTEJNER a vytáhne odtud jeden ze dvou BATOHŮ. GRANT: Tenhle je váš, Tome. Tom přikývne. Je stále ještě trochu roztržitý. Vezme batoh, který vypadá, že je těžký. GRANT (pokr., žertem): Jste si jistý, že tu věc unesete? TOM: Zvládnu to. Grant přikývne, potom vytáhne ven druhý batoh a otevře ho, a my jdeme do... ÚHEL ZAHRNUJÍCI CHRISTINE A KAYLU

18 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 18 Obě vybalují nějaké zbraně z dalšího kontejneru. Po chvíli Christine přeruší ticho. CHRISTINE: Díky, že jste se k nám dobrovolně připojila. KAYLA: Potřebujete pro tuhle práci moji pomoc se záchytným polem. Christine potvrzuje. Pak... CHRISTINE: Takže..., jste si jistá, že toto záchytné pole bude fungovat? KAYLA: Nikdy není možné si být naprosto jistý do té doby, než to vyzkoušíte, ale... sama jsem provedla všechny simulace a jsem si jistá výsledky. CHRISTINE (usměje se): Dobře. To je vše, co jsem potřebovala slyšet. KAYLA: Jen mě... znepokojuje, že pole musí být deaktivováno během transportu. Což znamená, že načasování bude velmi důležité. CHRISTINE (uvažuje): Myslím, že to zrovna nedělá věci příliš snadné, nemám pravdu? Kayla mírně přikývne. A potom my jdeme na... GRANTA který dokončí prohlídku batohu, zavře ho a obrátí se ke svým lidem. GRANT: Tak dobře. Pojďme si to ještě naposledy projít. Všichni přeruší, co právě dělají a obrátí se směrem k plukovníkovi. Přikývnou. GRANT (pokr.): Tým A vyrazí, jakmile budeme připraveni. Tým B je menší, takže chci, abyste byli zvláště opatrní. Je všem jasné, co máte dělat? GRANT (pokr.): Výborně. Chci, abyste svoji práci provedli rychle a efektivně. Tak ať se to podaří, lidi. SIVEA: To zní dobře. Všichni potvrzují. Pak... CHRISTINE: Víte, mám jednu otázku. Zatímco se Grant na ni podívá. CHRISTINE (pokr., lehce): Jak jste přišel na to, že budete "Tým A"?

19 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 19 Grant se lehce usměje. Rozezní se ALARM. GRANT: To je jedna z výhod vyšší hodnosti. SIVOKŮV HLAS Z KOMUNIKÁTORU: Všichni na můstek. Chystáme se vystoupit z hyperprostoru. Ohlaste se na vašich bojových stanovištích. Moment, kdy reagují. Všichni jsou znovu soustředění. A odtud... DAVID: Jsme tady. EXT. VESMÍR Otevře se hyperprostorové okno a objeví se draqueský nájezdník. Jak se loď pohybuje kolem nás, my ÚPRAVOU ZÁBĚRU ODHALÍME: OBŘÍ PLYNOVOU PLANETU podobnou Jupiterovi, ale s jasnější oranžovou a temnější červenou v bouřlivé atmosféře. Planetu obíhá velká kosmická stanice, jejíž schéma jsme viděli na Grantově obrazovce předtím - NOSAH'TRAHOVA VELITELSKÁ STANICE. Je přibližně stejně velká jako enolyjská mateřská loď, ale má typický draqueský design. Nalevo, také obíhajících okolo planety, je NĚKOLIK LODĚNIC, sestavených z hranatých staveb. A všude kolem je rojící se NOSAH'TRAHOVA FLOTILA tvořená z draqueských lodí. Jsou zde zastoupeny všechny typy, které jsme kdy v minulosti viděli. Jak se draqueský nájezdník blíží... INT. DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK - MŮSTEK Sivok stojí uprostřed můstku. Varhel pracuje na konzoli před ním. Ostatní Draque jsou u dalších stanic. Oči všech jsou upřeny na čelní obrazovku, když VSTOUPÍ náš tým a Kayla. SIVOK: Jsme tady. Všichni znovu obrátí pozornost k obrazovce, zatímco my... ZAHRNEME OBRAZOVKU která ukazuje stavby před nimi. V jistém slova smyslu je to impozantní. ZPÁTKY NA MŮSTEK TOM: To je... DAVID:... hodně lodí. CHRISTINE: Je to jiné, vidět to všechno zblízka.

20 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 20 Grant dojde doprostřed můstku a postaví se vedle Sivoka. GRANT: Už jsme poslali přístupové kódy? SIVOK (k Varhelovi): Varheli? VARHEL (pracuje na konzoli): Ano, veliteli. Právě teď kódy odesílám. SIVEA (k Sivokovi): Myslím, že nyní se po tom všem přesvědčíme, jak dobrá je vaše zpravodajská služba. Jestli ty kódy nebudou fungovat... SIVOK: Pak budeme zničeni. Během následující chvíle si všichni velmi dobře uvědomují tento fakt. EXT. VESMÍR - NOSAH'TRAHOVA VELITELSKÁ STANICE Vidíme jak draqueský nájezdník nyní drží svou pozici před stanicí. Poblíž se nachází několik Nosah'trahových lodí. INT. DRAQUESKÝ NÁJEZDNÍK - MŮSTEK Jako předtím. Sivok se obrátí na Varhela. SIVOK: Jak jsme na tom, Varheli? Varhelova pozornost je soustředěna na jeho konzoli. VARHEL: Měli by zareagovat na naše kódy. DAVID (s napětím): Proč jim to, sakra, trvá tak dlouho? Další napjatá pauza. Zdá se, že to bude trvat věčně. SIVOK (tvrdě): Varheli? VARHEL (od konzole): Zatím nic, veliteli. Následuje další dlouhá, napjatá pauza. A znovu se nic nestane. Grant potřese hlavou. GRANT: Něco je tady špatně. Už nám měli přístup udělit. Ale Kayla zůstává klidná. KAYLA: Měli bychom jim dát více času. TOM (suše): Možná, že někdo na druhém konci jenom zrovna vlezl do koupelny. Další dlouhá doba napjatého ticha. A znovu to všem připadá jako věčnost. Pak, nakonec... VARHEL (od konzole): Odpovídají. (pauza, pak s určitou úlevou) Udělující nám přístup.

21 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 21 Vypadá to, že se právě teď všem trochu ulevilo. SIVOK: Vezměte nás tam. Varhel přikývne. Pracuje na jeho konzoli. VARHEL (od konzole): Nařizují nám zaujmout pozici SIVOK: Pak navrhuji, abychom se těchto instrukcí drželi. Sivok se obrátí na Granta. SIVOK (pokr.): Můžeme vás transportovat na stanici, pokud jste připraveni. Trelnak by měl být na svém místě a čekat na vás. Grant si stále není jistý ohledně jejich spolupráce se Sivokem, ale prozatím to odloží. Přikývne. Obrátí se ke svému týmu a Kayle. GRANT: Tak to půjdeme udělat. A jak si všichni vymění kývnutí... INT. VELITELSKÁ STANICE - SKLADOVACÍ BOX Místnost s VELKÝMI BEDNAMI nahromaděnými všude kolem. TRELNAK (naposledy jsme ho viděli v epizodě "Místo zrodu") stojí zde a čeká. A po chvíli se tady ZHMOTNÍ náš tým a Kayla. Grant a Tom nyní nesou velké BATOHY. Trelnak vykročí, aby je přivítal. Grant potvrzuje. TRELNAK: Plukovníku Grante. Rád vás opět vidím. GRANT: Díky za přístupové kódy. Trelnak přikývne. Pak se podívá na Toma. TRELNAK: Doktore Gallowayi. Tom se usměje, zatímco my si připomeneme, co spolu prožili (v epizodě "Kodex oddanosti"). TOM: Rád vás znovu vidím, můj příteli. TRELNAK (přikývne): Já vás taky. CHRISTINE: Doufám, že vnitřní senzory jsou stále vyřazeny? TRELNAK: Právě jsou na nich nějaké... technické potíže. Ale myslím, že to nebude dlouho trvat a budou znovu v provozu.

22 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 22 SIVEA: Pak myslím, že by bylo lepší, kdybychom šli rovnou na věc. DAVID: Jste obeznámen s plánem? TRELNAK: Ano. (ke Grantovi) Generátory štítu nejsou daleko odtud. (k Tomovi) Musíte jít doprava, pak pokračovat rovně, a potom zahnout na konci chodby doleva. To vás dovede ke komunikačním systémům poblíž velitelského centra. Podá Tomovi malý tablet. TRELNAK (pokr.): A tady jsou kódy od zbrojnice, jak jste požadovali. Jste si jistý, že je budete potřebovat? TOM (přikývne): Jo. Budeme je potřebovat. Grant a Tom si vymění pohledy. Je to tak. GRANT (ke svým lidem): Vím, že si to všichni uvědomujete, ale stejně vám to připomenu. Úspěch naší flotily závisí na nás všech. (pauza) Buďte opatrní. Všichni potvrzují jeho slova. A potom odcházejí ke dveřím, ven do... INT. VELITELSKÁ STANICE - CHODBA A zde se rozdělí do dvou týmů. Grant, David, Sivea a Trelnak odcházejí jedním směrem, zatímco Tom, Christine a Kayla jdou druhým směrem. A jak postupují... KONEC AKTU 2 FADE OUT.

23 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 23 FADE IN: AKT 3 INT. OŠETŘOVNA Daniel leží na středovém stole, je v bezvědomí a připojen k různým monitorovacím zařízením. Kolem něho stojí Lenori, Zach a Callen. Lenori se dívá na blízký MONITOR zobrazující Danielovy životní funkce a srdeční frekvenci. Callen přikývne. LENORI: No, dobrá zpráva je, že jeho životní funkce jsou stabilní..., prozatím. Začal jsem mu injekčně podávat pravidelné dávky Edrolinu, který by, doufejme, měl do určité míry potlačovat jeho neobvyklou nervovou aktivitu. Toto ještě není léčba, ale stále na tom pracuji. (pak) Netřeba dodávat, že s ohledem na tento stav... se zdá nepravděpodobné, že bych se mohl připojit k posádce Bellerophonu. CALLEN: Již jsem informoval doktorku Brightmanovou. Řekla, že její tým se bude umět vypořádat se všemi zraněními během bitvy. (pak) Máte vůbec nějakou představu, co to může způsobovat, doktore? LENORI: Bohužel, zatím ne. Měl bych vědět víc, až udělám nějaké další testy. Callen se evidentně o Daniela obává, ale ví, že Lenori dělá co může. CALLEN: Velmi dobře. ZACH: Řekl mi, že to má něco společného s Hlídači. Toto překvapí Callena i Lenoriho. CALLEN: Pane Hoffmanne? ZACH: Řekl, že to má něco společného s Hlídači, a že si začal vzpomínat na věci... (ověřuje si) Dává vám to nějaký smysl? CALLEN (chápe): Myslíte, že si vzpomíná na znalosti z doby, kdy byl povznesený. ZACH: (pokrčí rameny) Na mě se nedívejte. Callen chvíli uvažuje. Pak se podívá na Lenoriho. CALLEN: Co si o tom myslíte? LENORI: Jak jsem říkal, veliteli... stále ještě provádím nějaké testy, které by mi na to měly poskytnout odpovědi. A s tím Lenori odchází do jeho laboratoře, zatímco my...

24 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 24 DRŽÍME ZÁBĚR NA DANIELA pomalu záběr přibližujeme, zatímco on tam leží úplně nehybně. A potom... STŘIH NA: INT. STAN V POUŠTI - DEN (VYŠŠÍ SFÉRA EXISTENCE) Daniel udělá několik kroků a posadí se na podlahu naproti Omě. Jsou obklopení hořícími svíčkami. Nyní vypadá klidněji, je zvědavý, jaké dostane odpovědi. DANIEL: V pořádku, poslouchám. O co tady jde? Co se to se mnou děje? OMA (lehce se usměje): Co se děje, Danieli, je to, co se má stát. Jak je tomu vždycky. DANIEL: Právě. Až na to, že to je úplně matoucí odpověď na moji otázku. Oma potvrzuje. Pak na něho srdečně pohlédne. Zdá se, že v jejím hlase je opravdu dobrosrdečný tón. OMA: Vzpomínáš si, když jsi poprvé viděl hvězdnou bránu? Když jsi se k ní poprvé přiblížil? DANIEL: Omlouvám se, ale..., co to má s tímto společného? OMA: Právě jsi měl přednášku o jedné z tvých... nekonvenčních teorií o starověkém Egyptě. Daniel se na ni chvilku jenom dívá. Pak si odkašle. DANIEL: Lituji, možná... možná jsem se nevyjádřil jasně. Ale mám za to, že jsem se vás ptal, co se se mnou děje právě teď? OMA: Věděl jsi, že to upoutalo její pozornost? (z jeho pohledu) Catherine Langfordová. Ty jsi upoutal její pozornost svými teoriemi o Egyptské kultuře. Daniel si stále není jistý, kam tím míří, ale prozatím nic nenamítá. DANIEL: Jo. Myslím, že když přijdete s myšlenkou, že všechno, co jsme věděli o starověkém Egyptě, je ve skutečnosti špatně, tak to přitáhne určitou pozornost. Ať tak nebo onak. OMA: A kdyby to tak nebylo, kdybys nepřišel s tou teorií..., nikdy by ses nezapojil do programu hvězdné brány. Za těmito slovy se skrývá hlubší význam a Daniel to začíná tušit. OMA (pokr.): Je těžké si představit, že byly doby, kdy... jsi téměř neměl odvahu předstoupit před veřejnost. Zamýšlel jsi nezveřejňovat svoje teorie

25 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 25 do té doby, dokud nenajdeš něco víc přesvědčivého, co by je podporovalo. DANIEL: Tehdy jsem se příliš zabýval tím..., co by si lidé o mě pomysleli. OMA: A kdybys pokračoval tímto způsobem, kdybys dál šel touto cestou..., veřejnost by pravděpodobně dodnes o tvých teoriích nevěděla. A všechno tohle, hvězdná brána, všechno, co se stalo..., nebyl bys toho součástí. Daniel zamyšleně přikývne. Už dlouho o tom nepřemýšlel. DANIEL: Jo, naštěstí... jsem se setkal s někým, kdo změnil můj názor. Oma přikývne. Je si toho velmi dobře vědoma. DANIEL (pokr.): Proč mi to říkáte? OMA: Protože, Danieli... je to důležité, abys pochopil, že všechno, co se stalo v tvém životě..., tvé zapojení do SGC, tvé povznesení, tvůj příchod na Horizont, to vždy byla část... širšího rámce. DANIEL: Tohle je o Hlídačích, že ano? Proto jsem tady, myslím na Horizontu, nemám pravdu? Je to tak, že já nás k nim mohu zavést. K Hlídačům. A jak ho Oma jenom moudře pozoruje, my se vrátíme k... INT. VELITELSKÁ STANICE - CHODBA Grant, Sivea, David a Trelnak jdou rychle chodbou, mají obezřetné chování, zbraně v pohotovosti, jsou připraveni reagovat při sebemenším problému. Sivea má venku skener a jde s Grantem. Skupina se blíží k rozcestí tvaru T. Skryjí se a zabezpečí oblast. TRELNAK: Generátory štítů jsou vlevo. Grant ho slyší, ale zabočí směrem doprava. Nikdo tím není překvapený, jen Trelnak. TRELNAK (pokr.): Plukovníku Grante... Grant se chvilku rozhlíží. Pak se otočí k Trelnakovi. GRANT: Nechystáme se jít ke generátorům štítů. TRELNAK (zmateně): Nejsem si jist, jestli rozumím... GRANT: My jdeme k výkonovému jádru. Lituji, že jsem vám to nemohl říct dříve, ale čím méně lidí o tom vědělo, tím lépe. Trelnak si uvědomí, že ostatní o tom vědí. David vysvětluje:

26 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 26 DAVID: Našim skutečným cílem je výkonové jádro stanice. Pravý cíl útoku byl držen v tajnosti kvůli bezpečnosti. SIVEA: Čím méně lidí o tom vědělo, tím menší bylo riziko vyzrazení. Trelnak je tím zaskočený, ale chápe to. A odtud... TRELNAK: Rozumím... Má tým doktora Gallowaye stále za cíl komunikační systémy? GRANT: Ne, oni také mají... jiný cíl. INT. VELITELSKÁ STANICE - DALŠÍ CHODBA Tom, Christine a Kayla postupují chodbou velmi podobnou té, kterou šel Grantův tým. SLEDUJEME je krátkou chvíli dokud nedojdou ke DVEŘÍM, vedle kterých je KLÁVESNICE. Zde se zastaví a zabezpečí oblast. Tom vytáhne tablet s přístupovými kódy, které mu dal Trelnak. Na klávesnici zadá vstupní kódy a dveře se OTEVŘOU. Vstoupí do... TOM (tiše): Jdeme. INT. VELITELSKÁ STANICE - ZBROJNICE Místnost je zaplněna řadami polic s DRAQUESKÝMI ZBRANĚMI; hlavně zápěstní zbraně a výbušniny. CHRISTINE: No, to je hodně zbraní. KAYLA: Opravdu. Tom si sundá jeho batoh a otočí se ke Kayle. TOM: Raději se připravte. Kayla potvrzuje. A odtud... EXT. VESMÍR - HORIZONT Uváděcí záběr stanice s flotilou kolem ní. Tentokrát se zaměříme na loď, kterou velmi dobře známe: BELLEROPHON. INT. BELLEROPHON - MŮSTEK PLUKOVNÍK MACKENZIE LOGANOVÁ stojí uprostřed můstku, obklopena POSÁDKOU připravující se k odletu. NADPORUČÍCI PERCIVAL a AMARO obsluhují stanice pro kormidlování a komunikaci.

27 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 27 AMARO (od konzole): Všechny paluby hlásí připravenost k odletu, paní. ČLEN POSÁDKY předá Loganové tablet s hlášením. Ta si hlášení projde a podepíše, a potom... LOGANOVÁ: Děkuji vám, nadporučíku. Spojte mě s Horizontem. Tablet s hlášením vrátí členovi posádky. Člen posádky odchází, zatímco Amaro pracuje na jeho konzoli, a... HLAVNÍ OBRAZOVKA přejde na online a ukáže Callena v řídící místnosti Horizontu. CALLEN: Jak jste na tom, plukovníku? LOGANOVÁ: Jsme připraveni vyrazit, veliteli. Doufejme, že než se tam dostaneme, tým plukovníka Granta nám vydláždí cestu. CALLEN (sebevědomě): Já o tom nepochybuji. (pak) Buďte opatrná, plukovníku. Stále si nemůžeme být jisti, komu tam venku můžeme věřit. LOGANOVÁ: Myslíte, že by se Enoly mohli o něco pokusit. CALLEN (přikývne): Enoly, Sivok... LOGANOVÁ: Budeme si krýt záda. CALLEN. O tom nepochybuji. (pak) Bůh vás provázej!. Loganová potvrzuje. A pak se obrazovka DEAKTIVUJE. Loganová se znovu obrátí na Amara. LOGANOVÁ: Jaký je status ostatních lodí? AMARO (od konzole): Hlásí připravenost k odletu. LOGANOVÁ: Velmi dobře. Tak tedy jdeme na to. Přejde ke svému kapitánskému křeslu a posadí se. A my jdeme do... LOGANOVÁ (pokr., k Percivalovi): Vezměte nás odsud, nadporučíku. PERCIEVAL (pracuje na jeho konzoli): Ano, madam. EXT. VESMÍR - HORIZONT Sledujeme Bellerophon, jak odlétá pryč od Horizontu a připojuje se k obrovské flotile vorianských a pozemských lodí, enolyjských křižníků, dvěma jaffským Ha'takům a dodatečně vyzbrojeným tok'erským nákladním lodím.

28 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 28 A z pohledu na lodě odlétající do bitvy... KONEC AKTU 3 FADE OUT.

29 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 29 FADE IN: AKT 4 INT. STAN V POUŠTI - DEN (VYŠŠÍ SFÉRA EXISTENCE) ZBLÍZKA NA jednu ze svíček. ZÁVAN VĚTRU znovu profoukne stan, přesto svíčka hoří dál. PŘIZPŮSOBENÍM ZÁBĚRU ZAHRNEME Daniela a Omu sedící na zemi, jako předtím. Daniel mluví klidně, ale nemůže se dočkat až se dozví nějaké odpovědi: DANIEL: Řekla jste, že nemáme moc času, že mi musíte říct, co musím udělat. Co jste tím myslela? OMA: Už jsem ti řekla, co tím myslím. DANIEL: Řekla jste, že... nastal čas, abych zemřel... Oma mírně přikývne. DANIEL (pokr.): A vidíte, že mi to nedává žádný smysl. A náhle... OPĚT ŠEPOT, mluvící ANTICKY, doprovázený VĚTREM. Daniel se otočí. Pocítí mrazivý chlad. Daniel váhá. OMA (o šepotu): Rozumíš, co říkají... DANIEL: Rozumím... A cokoli ten šepot říká, nelíbí se mu to. Obrátí se na ni znovu. Pohlédne jí do očí: DANIEL (pokr.): Proč je nutné, abych zemřel? Proč právě teď? OMA: Protože pouze v případě, když opustíš svoji tělesnou schránku, můžeš znovu plně získat zpět znalosti, které jsi už jednou měl. Byly doby, kdy jsi to všechno věděl. DANIEL (chápe): Myslíte, abych si vzpomněl na všechno, co jsem věděl v době, kdy jsem byl povznesený... (rozbřeskne se mu) Musím se znovu povznést. OMA: (přikývne): To je tvé poslání, Danieli. Tvůj návrat do fyzické formy byl pouze dočasný. Věděl jsi to, když jsi se vracel zpátky. DANIEL: Musí být nějaký jiný způsob. Vzpomněl jsem si na něco z toho, co jsem tehdy věděl.

30 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 30 Ale v jejích rysech se náhle objeví více naléhavosti. OMA: Není jiná možnost. DANIEL (otráveně): I kdybych... se znovu povznesl, o čemž mimochodem nemám vůbec žádnou představu, jak bych udělal, nebylo by mi dovoleno, abych jakkoli zasahoval do toho, co se děje. Právě ovlivňování skutečností bylo v prvé řadě tím, kvůli čemu jsem byl vyloučen z klubu povznesených. Oma na něho chvíli jenom hledí. Záhadně, ale i trochu znepokojeně. DANIEL (pokr.): Což mě přivádí zpátky k mé původní otázce... Kdo jste? Oma na něho dál tajemně hledí. Pak... OMA: Ztratil jsi svoji cestu, Danieli. Pokoušel jsi se najít smysl života od té doby, co jsi přišel na Horizont. Není to pravda? Daniel váhá, ale neřekne to. Ale je to pravda, jak jsme zjistili v průběhu sezóny. OMA (pokr.): Jsem tady, abych ti pomohla najít, co hledáš. A jak o tom Daniel přemýšlí... INT. VELITELSKÁ STANICE - CHODBA Grant, Sivea, David a Trelnak ostražitě procházejí chodbou se zbraněmi v pohotovosti. Přiblíží se k VELKÝM DVEŘÍM. Zastaví se a zabezpečí oblast. Grant se obrátí na Trelnak. GRANT: Máte k nim přístupové kódy? Trelnak přikývne a přejde k malému PANELU. Všichni zaujmou své pozice a vymění si kývnutí. Jsou připraveni na akci. A potom... NA GRANTA který kývne na Trelnaka. TRELNAK zadá na panelu přístupové kódy. Dveře se OTEVŘOU a všichni vstoupí do... INT. VELITELSKÁ STANICE - VÝKONOVÉ JÁDRO - POKRAČOVÁNÍ Velká místnost s vysokým stropem a mnoha KONZOLEMI, kde se nachází NĚKOLIK DRAQUESKÝCH VOJÁKŮ. VÝKONOVÉ JÁDRO je velká, rudě žhoucí kopule u stropu přímo uprostřed místnosti, která je chráněna silným SILOVÝM POLEM.

31 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 31 Draque reagují, když se... DVEŘE otevřou a za TĚŽKÉ PALBY Grant, Sivea, David a Trelnak vtrhnou do místnosti. NĚKOLIK DRAQUE je okamžitě vyřazeno, ale ostatní se kryjí a OPĚTUJÍ PALBU. NA TRELNAKA který se pohybuje přes místnost, a náhle... se stane něco, co jsme u Draque už nějaký čas neviděli... ZAMASKUJE SE. Je jenom vidět, jak NEPŘETRŽITĚ PÁLÍ ze své zápěstní zbraně (jak to dělali Draque v první sezóně). A jak boj pokračuje, ZAČNE VŘÍSKAT ALARM. JEDEN Z DRAQUESKÝCH VOJÁKŮ se přesune k blízké konzoli a podá hlášení: A když vtom... NOSAH'TRAHŮV DRAQUESKÝ VOJÁK (do komunikátoru): Vetřelci ve výkonovém jádru! Opakuji, máme vetřelce ve výkonovém jádru! TRELNAK se objeví přímo za ním, ODMASKUJE SE a ZLOMÍ MU VAZ. Jak draqueský voják padá k zemi, Trelnak se znovu ZAMASKUJE, zatímco my... STŘIH NA: INT. VELITELSKÁ STANICE - VELÍCÍ CENTRUM Velící centrum je prostorná místnost s KONZOLEMI a OBRAZOVKAMI rozmístěnými kolem a velkým TRŮNEM uprostřed. Je to typický design draqueského velícího centra. I zde VŘÍSKÁ ALARM. Můstek je plný většinou DRAQUESKÝCH VOJÁKŮ, ale je zde také několik ENOLYJSKÝCH ALFŮ, Nosah'trahových loajálních stoupenců. YERUK, enolyjský alfa, kterého jsme viděli v epizodách "Místo zrodu" a "Návrat proroka" vzhlédne od své konzole. YERUK: Pane, máme hlášeny vetřelce. Ve výkonovém jádru. A nyní ZMĚNOU ZÁBĚRU ODHALÍME:

32 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 32 LONIKA/NOSAH'TRAHA, nebo přesněji, Nosah'traha, který stále obývá Lonikovo tělo. Jeho oči tradičně KRVAVĚ RUDĚ ŽHNOU a jeho rysy vyjadřují, že je naštvaný. Popojde několik kroků a promluví Lonikovým normálním hlasem. LONIK/NOSAH'TRAH: Kdo to je? YERUK (od konzole): Nejsem si jistý. (trochu váhá) Mám potíže s vnitřními senzory..., pořád ještě nefungují. LONIK/NOSAH'TRAH (vztekle): Chci, abyste je zastavili, hned teď! (pak) A chci, aby ty senzory byly opraveny! Yeruk se mírně ukloní. YERUK: Samozřejmě, můj pane. A my se vrátíme do... INT. VELITELSKÁ STANICE - VÝKONOVÉ JÁDRO kde boj pokračuje. RŮZNÝMI ÚHLY vidíme, jak Grant, Sivea, David a zamaskovaný Trelnak STŘÍLÍ na Draque. Toto pokračuje krátkou chvíli, až do okamžiku... ÚHEL NA NOSAH'TRAHOVY DRAQUE kdy jsou všichni přemoženi. Pak se rozhostí ticho, zatímco naši lidé zabezpečují místnost. Když vtom... GRANT: Čisto! TRELNAK se znovu odmaskuje. Vymění si kývnutí s našimi lidmi a všichni začnou zaujímat obranné postavení kolem konzolí. Sivea přikývne. DAVID (k Trelnakovi): To byl hezký trik. TRELNAK: Za to mohu poděkovat vašemu doktorovi Gallowayovi. Grant odloží svůj batoh a společně s Davidem z něho začnou vyndávat VÝBUŠNINY. Zároveň Sivea začne pracovat na hlavním ovládacím pultu. GRANT (k Sivei): Myslíš, že to dokážeš? SIVEA: Přála bych si, abych měla více času, ale předpokládám, že to bude muset stačit. GRANT: Neudržíme tuto pozici na dlouhou dobu.

33 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 33 SIVEA (soustředí se na to, co dělá): Já vím. A pak Grant a David dokončí vybalování velkého množství výbušnin C4. David se na tu zásobu podívá s určitým obdivem a pak ukáže na výkonové jádro nad nimi. DAVID: Měl bych začít naši práci, nemyslíte, pane? Grant na důkaz dohody přikývne. A jak David začne umísťovat výbušniny pod kopuli výkonového jádra, Grant a Trelnak zaujmou pozici. Přikrčí se za dvěma konzolemi a namíří zbraně na dveře. TRELNAK: Opravdu si myslíte, plukovníku, že tenhle váš plán bude fungovat? GRANT: Ano. Je úplně šílený, ale to nás ještě nikdy předtím nezastavilo. TRELNAK: Pak možná Sivokův obdiv k vám je namístě. Grant na zmínku o Sivokovi nereaguje. GRANT: Budou tady každou vteřinou. A jak obránci napjatě sledují dveře, a Sivea s Davidem rychle pracují, my jdeme do... INT. VELITELSKÁ STANICE - DALŠÍ CHODBA DVA DRAQUEŠTÍ VOJÁCI jdou chodbou rychlou chůzí, připraveni na boj. Náhle... DVA PERFEKTNÍ VÝSTŘELY, přímo do jejich krků, je vyřadí a padnou k zemi jako dva pytle brambor. NOVÝ ÚHEL odhalí Toma a Christine spěchající chodbou, ozbrojeni "devítkami" a P90-kami. A jak pokračují v cestě... INT. VELITELSKÁ STANICE - VELÍCÍ CENTRUM Lonik/Nosah'trah lehce přechází. Yeruk a další Alfové a Draque jsou soustředěni na jejich konzole. LONIK/NOSAH'TRAH: Jak to vypadá? YERUK (od konzole): Ztratil jsem kontakt s naším personálem ve výkonovém jádru, ale poslal jsem tam několik vojenských jednotek. Brzy tam dorazí. Lonik/Nosah'trah potvrzuje. Pak se k němu Yeruk obrátí čelem. YERUK (pokr.): Můj pane, pokud mohu. (z jeho pohledu) Nevěřím, že by selhání našich senzorů bylo pouze věcí náhody, která poskytuje výhodu těm, co na nás zaútočili.

34 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 34 LONIK/NOSAH'TRAH: Jak vnímavé od tebe. (s přesvědčením) Někdo sabotoval naše senzory. Někdo, kdo spolupracuje s vetřelci. YERUK: Zaplatí za jejich nestoudnost. Lonik/Nosah'trah mírně přikývne. A my jdeme zpátky do... INT. VELITELSKÁ STANICE - CHODBA Tom a Christine se tudy rychle pohybují. Tom přitom část své pozornosti soustředí na skener. TOM: Už tam skoro jsme. CHRISTINE: Nesmíme ztratit ani sekundu, protože jakmile znovu zprovozní vnitřní senzory... TOM:... bude lepší, když už tady budeme hotovi. Chodba se stočí a přiblíží se k... DALŠÍM DVEŘÍM vedle kterých je opět na zdi PANEL. U dveří se zastaví, každý na jedné straně. Tom vytáhne pár JAFFSKÝCH OMRAČUJÍCÍCH GRANÁTŮ a podívá se na Christine. TOM (pokr.): Jsi připravená, Chris? CHRISTINE: Jako nikdy předtím. A pauza. Vymění si kývnutí. A potom... NA TOMA jak kývne na Christine. CHRISTINE Potvrzuje, dotkne se panelu a... DVEŘE se otevřou, a jakmile se tak stane, Tom odjistí granáty a HODÍ JE DOVNITŘ, zatímco v ten samý okamžik několik VÝBOJŮ ZE ZÁPĚSTNÍCH A ENOLYJSKÝCH ZBRANÍ proletí dveřmi. TOM A CHRISTINE se přikrčí, odvrátí se od dveří a pak z místnosti vyjde JASNÝ ZÁBLESK a hned potom... Tom a Christine vtrhnou uvnitř, a my odhalíme, že míří přímo na...

35 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT V jámě lvové 35 INT. VELITELSKÁ STANICE - VELÍCÍ CENTRUM Nosah'trahův můstek! Díky omračujícímu granátu je již většina Draque a Enoly vyřazena, zatímco... TOM A CHRISTINE STŘÍLÍ ZE SVÝCH ZBRANÍ a kryjí se za nějakými konzolemi. NA ZBÝVAJÍCÍ DRAQUE A ENOLY kteří také hledají úkryt a OPĚTUJÍ PALBU! RŮZNÉ ÚHLY kdy probíhá vzájemná DIVOKÁ A NEPŘETRŽITÁ PALBA. A potom... NA LONIK/NOSAH'TRAHA který byl ukryt za svým křeslem, podobným trůnu. Sleduje všechno, co se stalo s výrazem ohromného vzteku! Dívá se, jak... JEHO DRAQUE A ENOLY začínají ochabovat, prohrávají bitvu. Naši lidé s výhodou využívají momentu překvapení. NA YERUKA který odvážně a horlivě VYPÁLÍ NĚKOLIK VYBOJŮ. Je poslední z Nosah'trahových lidí, kteří ještě zůstali. Během následující chvíle se mu téměř podaří několik dobrých zásahů. Ale pak nakonec dostane několik zásahů a je také vyřazen. Veškerá jeho dychtivost a loajalita už je pryč. ZPÁTKY NA LONIK/NOSAH'TRAHA který to vidí. Nakonec se POSTAVÍ a vrhne pronikavý pohled po vetřelcích. LONIK/NOSAH'TRAH: Pošetilí blázni! Zvedne ruku a objeví se jeho neslavně známé RUDÉ ENERGETICKÉ ÚPONKY (předtím jsme je viděli v epizodách "Brána bohů" a "Místo zrodu"). CHRISTINE A TOM reagují, zatímco energetické úponky směřující k nim ODHAZUJÍ části konzolí a ničí jejich kryty.

Zlé časy přicházejí, část druhá

Zlé časy přicházejí, část druhá Zlé časy přicházejí, část druhá EP: 4. 25 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 10. června 2010 ČESKY: 30. prosince 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate

Více

Pro lid EP: 4. 14. Scénář

Pro lid EP: 4. 14. Scénář Pro lid EP: 4. 14 Scénář CINDY CLARK DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. března 2008 ČESKY: 20. června 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

Vnitřní hlas ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007

Vnitřní hlas ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007 Vnitřní hlas EP: 3. 15 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007 ČESKY: 27. září 2008 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Osud EP: 4. 17. Scénář

Osud EP: 4. 17. Scénář Osud EP: 4. 17 Scénář COLIN SANDERSON DATUM VYSÍLÁNÍ: 21. května 2008 ČESKY: 5. srpna 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

1. Úvod do vědomého snění

1. Úvod do vědomého snění 1. Úvod do vědomého snění V této kapitole se dočtete: - Co jsou vědomé sny a jaké to je, mít vědomý sen - Jak vám může snová nápověda pomoci rozpoznat, že sníte - Jak je možné, že máte nad sny větší kontrolu,

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

SPOJENÍ JOE HODKISS ALEX RUBIT. Alex Rubit. DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005

SPOJENÍ JOE HODKISS ALEX RUBIT. Alex Rubit. DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005 SPOJENÍ EP: 2. 03 Příběh JOE HODKISS & ALEX RUBIT Scénář Alex Rubit DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005 ČESKY: 22. července 2006 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

V zoufalých časech MIKE COAKLEY

V zoufalých časech MIKE COAKLEY V zoufalých časech EP: 2. 22 Scénář MIKE COAKLEY DATUM VYSÍLÁNÍ: 15. června 2006 ČESKY: 30. června 2007 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

Syndikát EP: 4. 08. Scénář

Syndikát EP: 4. 08. Scénář Syndikát EP: 4. 08 Scénář COLIN SANDERSON DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. prosince 2007 ČESKY: 10. dubna 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Vyučování Zákona na konferenci Dafa v New Yorku o Velikonocích, 2004

Vyučování Zákona na konferenci Dafa v New Yorku o Velikonocích, 2004 Vyučování Zákona na konferenci Dafa v New Yorku o Velikonocích, 2004 (Li Hongzhi, 11. dubna 2004) Zdravím vás! (Publikum: Vítejte Mistře! Potlesk) Máme tu velkou událost. (Potlesk) Na tuto konferenci Zákona

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

Bůh povznese Josefaotroka

Bůh povznese Josefaotroka Bible pro děti představuje Bůh povznese Josefaotroka Napsal: Edward Hughes Ilustrovali: M. Maillot; Lazarus Upravili: M. Maillot; Sarah S. Přeložila: Majka Alcantar Vydala: Bible for Children www.m1914.org

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

jestli existují další.

jestli existují další. Takže, breatharián, syrová Jsou ještě Jestli existují další Q, strava, waterián, cokoli budete, budete-li se s tím cítit dobře, prosím, udělejte to, ale nezapomínejte meditovat na Světlo a Zvuk, protože

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Jsi v pořádku? zeptám se, když uvidím, jak sedí opodál na trávě a tře si koleno. Přikývne. Popotáhne, jako by zadržoval pláč. Musím se odvrátit.

Jsi v pořádku? zeptám se, když uvidím, jak sedí opodál na trávě a tře si koleno. Přikývne. Popotáhne, jako by zadržoval pláč. Musím se odvrátit. KAPITOLA 1 Probudím se s jeho jménem na rtech. Will. Ještě než otevřu oči, znovu jej spatřím, jak se hroutí k zemi. Mrtvý. Mou vinou. Tobias se ke mně sehne a stiskne mi levé rameno. Vlak kodrcá přes pražce

Více

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno.

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno. Josefína Ukázková Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA Milá Josefíno. Výše jsou pro Vás vyloženy všechny karty, které Vám utvářejí Vaše cesty v nejbližší budoucnosti. Je potřeba

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

důvěru plnou Začněte Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Mám k vám

důvěru plnou Začněte Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Mám k vám Stavební kámen 1 S očekáváními zacházet ofenzivně Začněte Mám k vám plnou důvěru Tím nejjistějším na výměně vedení jsou očekávání. Výměny vedení jak se zdá mají téměř magickou přitažlivost a všem přáním

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

"Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně.

Marcela, představila se nejistě a téměř kajícně. "Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně. "Ivan Toman," zareagoval stereotypně jako po každém zazvonění telefonu, a teprve poté si uvědomil, kdo volá. "To jsi ty, Marcelo?" nechtěl věřit tomu,

Více

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc!

Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Kristův kříž: Křesťanova hlavní věc! Čtení: Lukáš 9:18 27 Asi před deseti lety se promítal film o třech přátelích z New Yorku, kteří se blížili ke čtyřicítce a měli velký zmatek ve svých životech, zaměstnáních,

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu.

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu. Kapitola 2. ARIA Venku bylo zataženo. Žádná modrá obloha, ani slunce, ani stín. Proto bylo tak zvláštní, když se uprostřed parkoviště před nemocnicí jeden stín objevil. Nejdřív to byla jen taková skvrna,

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky S fotografiemi Část peněz ze zisku této knihy věnuje na podporu centra www.nightlife.mypage.cz Brána k uzdravení Těla, Duše i Světa.

Více

PRŮZKUMNÍCI ALEX RUBIT

PRŮZKUMNÍCI ALEX RUBIT PRŮZKUMNÍCI EP: 1.04 Napsal ALEX RUBIT 2004 HORIZON PRODUCTIONS Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA Double Secret Productons, Gekko Film Corp., Showtime Viacom, Acme Shark

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole.

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole. 1 1 NÁVŠTĚVA INT. BYT sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí. Ty volé. Zdar volé. No nazdar vole. Ty vole. No jo vole. Tak co vole? Ale vole... znáš to vole.

Více

SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE. (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013)

SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE. (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013) SYCENÍ DUŠE CHIJIOKE NWAUCHE (Konference Kunčice pod Ondřejníkem, říjen 2013) Moc se mi líbilo, jak jsi mluvil o sedmi aktivitách duše. O sycení se, o kněžství Já věřím, že je pro mě velmi důležité, abych

Více

Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety?

Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? e-kniha Copyright Fragment, 2014

Více

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13:

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13: Ďábel a člověk V našich shromážděních často hovoříme o Bohu, jeho díle v životě člověka, někdy trochu zapomínáme na to, že nežijeme v duchovně neutrálním prostředí, ve kterém nepracuje jenom Bůh, ale i

Více

IV. kapitola. Přehled a volba spánkového řešení

IV. kapitola. Přehled a volba spánkového řešení IV. kapitola Přehled a volba spánkového řešení Jakmile jste provedli bezpečnostní kontrolu, dozvěděli se základní fakta o spánku a dokončili své první záznamy o spánku svého dítěte, jste připraveni postoupit

Více

Kapitola úsek Vděčnost a stanovení hodnoty Ekonomičtí myslitelé zveřejnili několik základních pohledů na hodnotu, vyjádřitelnou penězi = cenou. Intuitivní názor je, že hodnota je úměrná tomu, kolik práce

Více

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej..." Já:,,A jak ale mohl vzít roha?"

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej... Já:,,A jak ale mohl vzít roha? 2. Kapitola - Útěk,,Pink..probuď se!!" Já:,,Ehh...coo?? Nazdar Kurte.." Kurt:,,Pink, máme problém..pamatuješ na toho včerejšího návštěvníka?" Já:,,Na toho se nedá zapomenout...*zíív*" Kurt:,,Výborně..je

Více

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015 2015 Hospodin vede na různá místa zelené pastvy, stezky spravedlnosti. Po příjemných cestách pomyslel David na cestu roklí stínu smrti. Tam se nebude bát. Ne pro svo odvahu, nýbrž pro přítomnost pastýře.

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

Jste v obývacím pokoji. "Napadá vás co dál?" ptá se Bobík. 87 Jít do kuchyně 35 Jít do předsíně 48 Zeptat se Čtyřlístku na zmizení Pindi

Jste v obývacím pokoji. Napadá vás co dál? ptá se Bobík. 87 Jít do kuchyně 35 Jít do předsíně 48 Zeptat se Čtyřlístku na zmizení Pindi Z Vítejte ve světě českého komiksu! Nyní budete přeneseni do Třeskoprsk, kde na vás čeká Čtyřlístek se svou záhadou. Je velmi pravděpodobné, že za jejich problémy stojí stejný pachatel jako za našimi problémy.

Více

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude.

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude. 1. OSLAVA Byla jsem na devadesát devět procent přesvědčená, že je to jenom sen. Důvodů, proč jsem si byla tak jistá, bylo víc. Zaprvé jsem stála v zářivém kuželu slunečního světla v takovém tom oslepujícím

Více

Pravidla přátelství. Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel

Pravidla přátelství. Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel Pravidla přátelství Na motivy úspěšného seriálu od Disney Channel Original title: Código amistad Copyright 2015 Disney Enterprises, Inc. Vydalo nakladatelství EGMONT ČR, s.r.o., Žirovnická 3124, 106 00

Více

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála 1 Čau děcka, já jsem Janka a jsem členem RSC klubu a chci vás s ním trochu seznámit. Zkratka RSC znamená Rock Solid Club a solid rock znamená v angličtině pevná skála. Každé úterý se scházíme u vás na

Více

Ladislav Špaček. Špaček. v porcelánu aneb Etiketa, vole!

Ladislav Špaček. Špaček. v porcelánu aneb Etiketa, vole! Ladislav Špaček Špaček v porcelánu aneb Etiketa, vole! Ladislav Špaček v porcelánu aneb Etiketa, vole! Ilustrace Milan Starý Mladá fronta Úvod Ladislav Špaček, 2011 Illustrations Milan Starý, 2011 ISBN

Více

Vážení ètenáøi, dovolujeme si vás upozornit, že na tuto ukázku knihy se vztahují autorská práva, tzv. copyright. To znamená, že ukázka má sloužit výhradnì pro osobní potøebu potenciálního kupujícího (aby

Více

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky.

Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do tení tohoto p hu, tak vás asi zajímá, jak pokra ovala ta neš astná cesta Tomáše a Jirky. Ahoj kluci a holky, jestliže jste se pustili do čtení tohoto příběhu, tak vás asi zajímá, jak pokračovala ta nešťastná cesta Tomáše a Jirky. No, řekl bych vám: Ani se neptejte, ale protože jsem vám to

Více

Revoluce EP: 2. 24. Scénář ALEX RUBIT

Revoluce EP: 2. 24. Scénář ALEX RUBIT Revoluce EP: 2. 24 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 29. června 2006 ČESKY: 7. srpna 2007 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

poznejbibli biblické příběhy pro děti

poznejbibli biblické příběhy pro děti Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: Vedoucí skupiny: 1. Příběh: Slepec vidí poznejbibli biblické příběhy pro děti Přečti si: Lukáš 18,35-43 Klíčový verš: Lukáš 18,43 Požádej někoho,

Více

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky

Kněz se usměje a objímá brigádníka kolem ramen. Pojedete domů už na Velikonoce. Sám vás tam zavezu a předám rodině. K těm šatům přidáme ještě dárky Škaredá středa Středa svatého týdne, říká se jí také škaredá středa. Proč? Máme před očima Jidáše, jednoho z dvanácti apoštolů, jak se domlouvá s farizeji. Na čem? Farizejové se rozhodli Ježíše zahubit.

Více

fi MIRROR Moravia, s.r.o.

fi MIRROR Moravia, s.r.o. 1.Úvod P. starostka zahájila jednání a konstatovala, že jednání bylo řádně svoláno a zveřejněno podle platného jednacího řádu. Zasedání je přítomno 8 členů ZO. Ing. Peš omluven. 2. Jmenování zapisovatele

Více

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem?

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem? Mt 13, 44-46 Podobenství o Království. Zvláštní obrazy, které PJ používal aby lidi přivedl k podstatě věci. Tentokrát o pokladu a perle které člověka stojí všechno co má. Chceme-li porozumět Ježíšovu sdělení,

Více

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09 Žába Nenávidím žáby. Všechna zvířata mám rád, vím, že co do vznešenosti jsou si všechny výtvory přírody rovné, jen k žábám prostě cítím nepřekonatelný odpor. Povím vám proč, a to i přesto, že mi stačí

Více

Já se taky zpovídám!

Já se taky zpovídám! tonino Lasconi Já se taky zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření Takže Odkud mám začít? Ilustrace GiUSY capizzi kluci a holky to je kniha pro vás! kniha Já se taky zpovídám! je tady pro vás, kdo

Více

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a čemu jsme se naučili. Máma s tátou mi říkali, že se

Více

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Jak dělat potíže, aniž by ses do nich sám namočil, jak řídit školu a být

Více

Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají?

Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají? Heterosexuálové v průvodu Prague Pride. Proč se vlastně o toto téma zajímají? Viktoria Valeeva Teplé léto si mohou užívat i heteráci takový transparent jsem viděla na letošním průvodu Prague Pride, ke

Více

a zkracuje ruce, nohy i těla, takže vypadají jako své vlastní karikatury. Z hloučku stínů se vynoří dlouhá, šlachovitá ruka, natáhne se k plotu a

a zkracuje ruce, nohy i těla, takže vypadají jako své vlastní karikatury. Z hloučku stínů se vynoří dlouhá, šlachovitá ruka, natáhne se k plotu a KAPITOLA PRVNÍ N a nebi není ani mráčku a velká kovaná železná brána se na slunci oslnivě leskne. Nikde nikdo. Všude panuje téměř nepřirozený klid. Jen jemné chomáče pavučin omotané kolem vysokých černých

Více

Pierre Franckh. způsobů, jak najít lásku

Pierre Franckh. způsobů, jak najít lásku Pierre Franckh 21 způsobů, jak najít lásku Důležité upozornění: Rady uveřejněné v této knížce byly autorem a nakladatelstvím pečlivě zpracovány a prověřeny, nemůže však za ně být převzata jakákoliv záruka.

Více

Figuriny. "Ha-ha-ha! " začala se řehotat Katarina,když ožila. "Hi-hi-hi!" odpovědi se jí dostalo od Anabely.

Figuriny. Ha-ha-ha!  začala se řehotat Katarina,když ožila. Hi-hi-hi! odpovědi se jí dostalo od Anabely. Figuriny "Ha-ha-ha!" bylo první, co figuríny řekly, když v buticích, výkladech obchodů a v skladištích velkoobchodů začaly ožívat. Každá jedna figurína se začala smát. Jakoby chtěla popřít tu nepřirozenou

Více

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům 4 ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům Kreativní zóna DOSTAŇTE SE NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ Kreativní zóna je název, který Canon vybral pro pokročilejší fotografické

Více

Nejlepší prevencí je správný start

Nejlepší prevencí je správný start Nejlepší prevencí je správný start Nejpřirozenější pokračování vývoje po opuštění mámina bříška... Jsem zřejmě středem toho, co je kolem mě! Máma plní všechna moje přání. Učím se porozumět okolí sledováním

Více

Ve znamení Kříže. Výpisky z poutního deníku

Ve znamení Kříže. Výpisky z poutního deníku Ve znamení Kříže Výpisky z poutního deníku Tuto pouť jsem pojal jako křížovou cestu (každý den bude jedno zastavení) a chci jí obětovat za to, aby se lidé v naší farnosti otevřeli působení Ducha svatého.

Více

Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami

Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami Co to je utkvělá víra v náboženský systém? Je to obraz promítnutý do vědomí. Síť utkaná v naší duši. Je to postoj k životu, kterému jsme

Více

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová Můžete si myslet, že půjčit si zápalku na ulici je docela jednoduchá věc. Ovšem každý člověk, který to kdy zkusil, vás ujistí, že tak to rozhodně není. A každý

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci

EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON. Jak sebejistě. mluvit. s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ TIM FEARON Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci Jak sebejistě mluvit s kýmkoli v každé situaci EMMA SARGENTOVÁ, TIM FEARON Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Více

DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI. Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí. absolventský film Katedry hrané režie

DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI. Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí. absolventský film Katedry hrané režie DIALOGY MALÝ OKRUH POZORNOSTI Filmová a televizní fakulta amu a Česká televize uvádí absolventský film Katedry hrané režie P: Jedna z prvních věcí, které se herec musí naučit, je koncentrace. Existuje

Více

14 16 KH-57-03-297 -CS-C

14 16 KH-57-03-297 -CS-C 14 16 KH-57-03-297-CS-C Vy krásné vlaštovky! Evropská komise Tuto publikaci zpracovalo Generální ředitelství pro životní prostředí. Vychází ve všech úředních jazycích Evropské unie. Publikace je také k

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

31.5.2012. Den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM

31.5.2012. Den s Technickými službami ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM 31.5.2012 Den s Technickými službami AKCE PROBÍHÁ ZA FINANČNÍ PODPORY REVOLVINGOVÉHO FONDU MŽP A MĚSTA CHRUDIM PLAKÁT PROGRAM PROGRAM na Den s TS dne 31. 5. 2012 Program: 08:00 ukončení návozu techniky

Více

Rozprava v Řádu Lyricus

Rozprava v Řádu Lyricus Rozprava v Řádu Lyricus Prožitek Navigátora Celistvosti Tyto rozpravy přeložil James, tvůrce materiálů o Tvůrcích Křídel. Jsou velmi významnou součástí učebních metod, které používají instruktoři Výukového

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko

Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Příběhy se šťastným koncem Zapomenuté jehňátko e- kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena.

Více

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání.

Každá mince má však i druhou stranu. A zde jde o to, že současná kultura je doslova přesycena až brutálním představováním lidské smrti a umírání. Pravda a mýty o smrti a umírání. Je zmrtvýchvstání mýtus? Téma smrti a umírání je nesmírně důležité téma, které v dnešní době u většiny lidí bývá odsouváno někam do oblasti nezájmu a nevědomí. Je to téma

Více

Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků

Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků Příloha 1: Baterie on-line administrovaných dotazníků MBTI - OSOBNOSTNÍ DOTAZNÍK COPE - STRATEGIE ZVLÁDÁNÍ Vítejte na stránkách, jež jsou součástí bakalářské práce na téma "Strategie zvládání ve vztahu

Více

Ne. Například tentokrát,

Ne. Například tentokrát, Jsem zasvěcená 12 let Ne. Například tentokrát, být loajální k mojí matce a moje matka je alkoholička i můj bratr je alkoholik. (Ano.) A já nevím co je se mnou špatně, že se mi nedaří je pozitivním způsobem

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Už je to tady zas, že? podivil se Charlie. Kam jsme se dostali tentokrát? Do Zakázaného města! prohlásila Louisa a rozhlížela se kolem.

Už je to tady zas, že? podivil se Charlie. Kam jsme se dostali tentokrát? Do Zakázaného města! prohlásila Louisa a rozhlížela se kolem. KAPITOLA 2 Frankie pocí l na tvářích lehký závan větru. Zamrkal, a když se mu před očima vyjasnilo, uviděl, jak stojí před velkou klenutou bránou. Byla natřená několika barvami červenou, oranžovou a zelenou.

Více

U Moniky a Jakuba. Z Literárních novin (12. 7. 2012) Abych nebyl tak sám. Monika mě jednou pozvala. na návštěvu.

U Moniky a Jakuba. Z Literárních novin (12. 7. 2012) Abych nebyl tak sám. Monika mě jednou pozvala. na návštěvu. U Moniky a Jakuba Z Literárních novin (12. 7. 2012) 1. Abych nebyl tak sám Monika mě jednou pozvala na návštěvu. Přišel jsem pěšky a říkal jim, že jsem přijel autem V tom autě jsme ale cestovali teprve

Více

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná.

Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Většinu informací jsem už věděla, některé mě ale překvapily. Anorektiček je mi opravdu líto. Přednáška se mi moc líbila, byla zajímavě udělaná. Asi jsem si to jen zopakoval a připomněl, co to vlastně přesně

Více

PROČ TRÉNOVAT PAMĚŤ? DOBRÁ PAMĚŤ ZÁKLAD ÚSPĚCHU

PROČ TRÉNOVAT PAMĚŤ? DOBRÁ PAMĚŤ ZÁKLAD ÚSPĚCHU PROČ TRÉNOVAT PAMĚŤ? Lidé, kteří si zapamatují celý balíček karet za dvě minuty nebo si uloží do paměti dvě stě cizích slovíček za pět minut, nemusí mít fotografickou paměť. Oni pouze znají paměťové techniky

Více

SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ

SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ O S H O SKRYTÁ MYSTÉRIA VÝCHODNÍCH CHRÁMÙ Byly doby, kdy chrámy, poutnická místa, nošení značek na čele, uctívání idolů, používání růženců, zaklínadel a kouzel, posvátné texty, rituály a astrologie, víra

Více

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva 10. Omluva Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz Podívej, kdo sem jde, upozornil Štefan přítele. Ten se napřímil a pohlédl k cestě. Po ní pomalu přicházel Viktor. No, ty lenochu, zasmál se mu Gimo naproti, když

Více

Měli jste někdy spolupracovníka, který k vám přišel a, aniž byste

Měli jste někdy spolupracovníka, který k vám přišel a, aniž byste 7 STRATEGIE SOCIÁLNÍHO POVĚDOMÍ Měli jste někdy spolupracovníka, který k vám přišel a, aniž byste mu cokoliv řekli, věděl, jaký zrovna máte den a co se odehrává ve vaší mysli? Bylo mu jasné, že jste byli

Více

Deník,,správnýho psa

Deník,,správnýho psa Deník,,správnýho psa Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Neolíznu tě! A nekoukej tak na mě! Opakoval jsem, ale marně. Aneta se na mě pořád koukala svýma smutnýma očima a musím říct, že tohle jí jde fakt dobře.

Více

Zastavte palbu EP: 4. 22. Scénář

Zastavte palbu EP: 4. 22. Scénář Zastavte palbu EP: 4. 22 Scénář ALEX RUBIT & COLIN SANDERSON DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. května 2010 ČESKY: 28. listopadu 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate

Více

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera Když mladý muž Neměl by vůbec nic. stejného smýšlení. slyšel ropuchu mluvit tak odvážně a logicky, beznadějně se zamiloval. Od té doby se pokaždé, cestou ze školy u ní zastavil na kus řeči. Jednoho dne,

Více