Setkání dětí v Emauzích a Panna Maria ( pátek - sobota )

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Setkání dětí v Emauzích a Panna Maria 11. - 12.11. 2011 ( pátek - sobota )"

Transkript

1 Milí farníci, na konci října jsme my obláti, působící na území České republiky, měli možnost strávit požehnaný čas v trapistickém klášteře Nový Dvůr na oblátských duchovních cvičeních. Doprovázel nás na nich spolubratr z Jihoafrické republiky Frank Santucci. Byl to pro nás čas obnovy a načerpání nových sil. I většina z vás jste měli možnost otce Franka vidět a slyšet při nedělní bohoslužbě nebo na setkání asociovaných omi laiků. Myslím, že jsme skrze něj mohli znovu přijmout dar Ježíšovy lásky. Zároveň jsme byli pozváni, abychom se společně stali misionáři v naší zemi. K tomu nám také může pomoci vědomí, že v této misii nejsme sami, ale jsme součástí velké mazenodovské rodiny. Na přímluvu sv. Evžena de Mazenod vám vyprošuje potřebné milosti a žehná P. Jiří Můčka, omi Hry, soutěže, procházka, kreativní činnost apod. Setkání dětí v Emauzích a Panna Maria ( pátek - sobota ) Začínáme v pátek v 18 hodin první večeří, končíme v sobotu v 17 hodin Cena 180 Kč ( nocleh, 2x večeře, snídaně, svačina, oběd, svačina) S sebou: spacák, přezůvky, věci osobní potřeby Kontakt: M. Samcová č. mob , J. Pecherová č. mob , M. Šittová č. mob , P. J. Můčka č. mob

2 Hora místo zjevení Boha, místo setkání s Bohem Helena Boučková Takto uvedl svou promluvu o první říjnové sobotě v Klokotech Pater Michal Pulec. Velmi zajímavě přirovnával naši duchovní cestu k putování po horách. Upozornil na význam jednotlivých etap, začínajících náročnou přípravou, po níž opravdové vydání se na cestu teprve přichází. Zde je potřeba pevná vůle, abychom ve směru vzhůru vytrvali. Pokud však přijmeme i všechny těžkosti, zvykneme si a čeká nás radost z objevování nového prostoru. Zažíváme blízkost Božího Ducha, který na horách, stejně jako v kostele, při modlitbě, blahodárně působí na naši duši. Tento transcendentální prostor je tichým místem, kde nás nic neruší, kde cítíme svobodu a kde při namáhavém výstupu vnímáme i důležitost svého dechu, který nás udržuje při životě. A pak přijdeme na vrchol hory. Na ono místo dotyku samotného Boha. Toto setkání s Bohem nás naplní štěstím podobně jako při mši svaté nebo při setkání s člověkem, či při některých okamžicích v běžném životě. Pak však následuje sestup z hory dolů, návrat, během něhož na nás může padnout únava, můžeme se cítit najednou osamělí, protože dosahování radostných vrcholů v našem životě je pouhým příslibem, předvrcholem pravého štěstí, které nás jednou čeká. Jaký tedy má smysl každý takový výstup? Přináší především proměnu našeho srdce. Vykroč na cestu budeš proměněn a pokaždé se ke svým blízkým vrátíš trochu jiný. Ať cestuješ po horách nebo po každodenních duchovních cestách svého života. Pateru Michalovi upřímně děkujeme za skutečně inspirativní zamyšlení a přejeme mu hodně krásných putování po jeho milovaných horách. Draci nad Táborem M. Candra Pomalu, ale jistě, začal vládu přebírat podzim, ze strnišť začalo pořádně foukat, a tak nastal právě ten správný čas pro letošní Drakiádu. Místem setkání byl osvědčený Tankáč, kde byl stanoven v neděli v 15 hodin sraz a kdy se objevili první odvážlivci. Pomalu, ale jistě se tak sešel početný zástup pilotů a pilotek všech věkových skupin. Po drobných peripetiích se starty, kdy se draci více či méně nechali přemlouvat, se nebe nad Klokoty začalo plnit draky nejrůznějších barev a tvarů. K vidění tak byl Ferda mravenec, drak klasický s ocasem s mašličkami, drak ve tvaru padáku a vedle nich vesele poletovaly třeba medvídek Pů společně s ještěrkou. A toto velké dračí hemžení z povzdálí sledoval drak poštolka. Vítr se vytrvale snažil, a tak není divu, že pilotům začala být pořádná zima a to byl ten pravý čas pomalinku s draky přistát a vydat povel k návratu. Předtím ovšem ještě přišlo jedno překvapení, kdy byli piloti oceněni dobrotami i hezkými cenami.

3 Jak jsme absolvovali dětskou diecézní pouť v Kájově Jar. Růžičková Ráno, plni očekávání, jsme čekali už v 7:15 u klokotské hospody na autobus, který pro nás přijel už s poutníky z Mladé Vožice a přilehlých farností. Cesta do Kájova uběhala velmi rychle, díky krásné katechezi Káji Dušků, který nám vyprávěl o Zjevení Panny Marie v Lurdech a jejím životě. Cestou jsme si také zazpívali píseň Ave Maria, která byla hlavní poutní písní, neboť pouť byla věnována Panně Marii. Když jsme dorazili do Kájova, byli jsme rozděleni podle barev na družstva, takže jsme si hrdě zavázali červenou mašličku. Poté jsme se odebrali do Kájovského kostela, který byl plně nabitý dětmi, neboť se tam slavila poutní mše svatá, kterou celebroval pan biskup Paďour. Po ukončení mše svaté jsme začali na jednotlivých stanovištích, kde jsme poslouchali o životě Panny Marie. Poté jsme se odebrali na dvůr před kostelem, kde bylo tržiště. Tam si děti mohly vyzkoušet pletení vánočky, vyrábění mističek a hrnečků z hlíny, výrobu růžence, kovářskou a kamenickou práci, malovali jsme na sádrová zvířátka, která jsme si odvezli domů. Na dvoře jsme se také občerstvili pouťovými koláčky. Poslední stanoviště bylo soutěžní, kde děti nosily a přelévaly vodu, házely kroužky, probíhaly překážkovou dráhu, což je velmi bavilo. Poté byly odměněny dárkem z pouti v podobě krásné červené tašky. Nakonec následovalo ukončení poutě otcem generálním. Všichni jsme se spokojeni a unaveni vraceli domů, plni dojmů ze setkání s lidmi, které jsme zde poznali a potkali. Děti si odnášely spoustu vědomostí o Panně Marii. "Hubertská mše" na Klokotech Janka Pecherová Stává se již tradicí, že se v říjnu koná v Klokotech Mše svatá ke cti svatého Huberta. A tak i letos jsme se jí mohli spolu s myslivci z Klokot a Zahrádky a jejich rodinných příslušníků účastnit. Hubertská mše pro 3 lovecké rohy in B od Petra Vacka a Josefa Selementa v podání Táborského chrámového sboru, posíleného triem mladých hornistů, byla skutečně důstojnou oslavou. Celá mše, celebrovaná P. Jiřím Můčkou, omi, se nesla v duchu chval a díků za všechno stvoření kolem nás. Za přírodu, do které se můžeme utíkat z hluku civilizace a starostí, a kde si můžeme na každém kroku uvědomovat Boží velkolepost. Uvědomovat a děkovat Bohu za vše, čím pro nás příroda je. Otec Jiří děkoval také myslivcům za jejich službu, za jejich obětavost a jejich manželkám a rodinám za toleranci a pochopení, bez kterých by to dělat nemohli. Až půjdete nebo pojedete podzimní krajinou plnou barev, poděkujte za ní Bohu a vyšlete prosbu ke sv. Hubertovi za myslivce a všechny, kteří přírodu chrání.

4 Setkání oblátských asociovaných v Hünfeldu P. Vlastimil omi Bylo nás pět vlastně šest, ale o. Martin dorazil až v neděli večer právě před samotným aktem asociování Jardy Lormana. Kromě nás tří zastupovaly české laiky ještě Dana S., Eva K. a Věra V. Malý počet letošních účastníků z Česka byl dán především tím, že se setkání protáhlo až do pondělí, jelikož v Německu je dnes státní svátek: sjednocení. Setkání vedl nový šéf asociovaných naší Středoevropské provincie: o. Dirk Fey. Shodli jsme se na tom, že jeho jméno byla víc než dobrou volbou. Do těchto tří dnů vnesl opravdu oblátského ducha, rodinnou atmosféru, klima modlitby a oslavy. Kromě společných modliteb, setkání v malých skupinkách i v plénu a dvou výborných přednášek (první měl o. Dirk na téma: Panna Maria Neposkvrněná a termín oblatus, druhou pak o. provinciál: Co očekávám od asociovaných) jsme podnikli také společný výlet na místo Point Alpha, tedy na nejzápadnější bod někdejší východoněmecké hranice. Na tomto místě je dnes dlouhá Křížová cesta naděje věnovaná těm, kteří se tuto hranici snažili překonat, ale byli zabiti, a vlastně i všem ostatním obětem jakýchkoli diktatur. Je to opravdu velmi silné místo. Stálo by jistě za to se tam ještě vrátit, třeba na malou rekolekci asociovaných Po hluboké duchovní zkušenosti jsme se také hluboce zasytili obřími zákusky v nedaleké vyhlášené cukrárně. Nejnabitější byla neděle Dopoledne jsme prožili spolu se zmiňovanou přednáškou o. Dirka. Eucharistii předsedal o. provinciál. Po obědě jsme se v hünfeldském parku pomodlili oblátskou specialitu: chodící růženec a pak si s našimi dvěma ještě-novici Petrem a Karlem skočili na zmrzlinu. Když se nám věnovali a provázeli nás po okolí, bylo na nich vidět, jak se tam cítí opravdu jako doma, mezi svými. Za 14 dní, dá-li Pán, složí své první sliby. Radost a pokoj by se u nich daly krájet. Odpoledne se nám věnoval o. provinciál. Nejprve mluvil na téma: asociovaní a evangelní rady (vynikající!) a pak ještě blíž představil španělské OMI mučedníky, kteří budou v prosinci blahořečeni. Potom už nastala naše chvíle. Organizátoři nás totiž požádali, abychom si připravili prezentaci o situaci asociovaných v Česku. Naši němečtí kolegové byli překvapeni, jak živá je naše česká skupina asociovaných, co všechno už máme za sebou a do čeho se pouštíme. Snad nepřeháním, když řeknu, že jsme zabodovali. Je pravda, že jsme vlastně ještě pořád na začátku, je pravda, že někdy spíš tápeme, ale nemáme se zač stydět. Naši němečtí kolegové byli překvapeni, jak živá je naše česká skupina asociovaných, co všechno už máme za sebou a do čeho se pouštíme. Já jsem měl zase radost z toho, že nás (českou a německou část provincie) sjednocují i podobné těžkosti, že si klademe velmi podobné otázky prostě, že jdeme společnou cestou.

5 Z kroniky - Emauzy slaví dvacetiny MVDr. Rytíř V roce 1991 koupil táborský děkan P. Kraus od města Tábor Klokotskou školu. Jeho nástupce Mons. P. Vyhlídka začal v roce 1992 s rekonstrukcí a přebudováním na poutní dům,jehož projekt vypracoval architekt Šimeček. Náklady na opravu zajistil z převážné části děkan Mons. Vyhlídka. Europský fond z Vídně pod vedením Mons. Huberta Wilschwitze předal DM. Přispěl i kardinál Georg Sterzinski, arcibiskup berlínský, a Mons. Luigi Quissani z Milána. Celá rekonstrukce si vyžádala Kč, z toho obláti uhradili Kč. V sobotu 16. září 1995 posvětil českobudějovický biskup ThDr. Antonín Liška nově zrekonstruovaný dům Emauzy. Přítomen byl i papežský prelát Mons. H. Wilschwitz. Pan biskup souhlasil s dohodou, že se táborská farnost vzdá vlastnictví ve prospěch nové farnosti v Klokotech. Původně byla tato budova škola, která byla vysvěcena 8. ledna 1817 jako jednotřídka. Školu navštěvovaly děti z okolních vesnic. V roce 1872 byla pro nedostatek prostor a chatrnost budovy přestěhována do 1. poschodí Velké hospody, kde byla dva roky. Stavbu nové školy provedl stavitel Kinzl z Plané nad Lužnicí za zlatých. Vysvěcena byla r Roku 1899 byla obehnána zdí, roku 1905 zrestaurována a opatřena nápisem ŠKOLA, později rozšířena na trojtřídku. V roce 1928 ji navštěvovalo 59 žáků. V kronice je uvedeno 14 kněží, kteří zde postupně vyučovali náboženství, mezi nimi v letech rovněž P. Josef Kamarýt, jehož katafalk nalezneme na hřbitově u sv. Jakuba. Nabídka čtení a kalendářů na rok 2012 Tradiční čtecí kalendář na dlouhé zimní večery. Stolní kalendář s fotografiemi kostelů, kaplí a kapliček táborského vikariátu. Skutečné příběhy lidí na konci života, které přináší klid, odvahu a sílu do věcí příštích.

6 Pozvánky, oznámení Setkání účastníků výletů Zveme účastníky výletů, které pořádá už několik let Vikariátní katechetické středisko v Táboře společně s obláty Panny Marie Neposkvrněné na setkání, které se bude konat v Klokotech Emauzích 25. listopadu (pátek) od 18 hodin. Společně jsme již navštívili: Olomouc a Svatý Kopeček ( 2x ) Ústí nad Labem, Prahu, Plzeň, Kroměříž a Hostýn s Lešnou, Dvůr Králové, Rakousko - Vídeň, Maďarsko Budapešť, Liberec a Kutnou Horu se Starou Boleslaví a Jablonné v Podještědí. Toto setkání je otevřené i dalším zájemcům, především z řad mládeže (výlety byly zaměřené na mládež). Vezměte s sebou: DVD s fotografiemi, fotografie a jiné multimediální nosiče. Můžeme si společně prohlédnout fotografie, můžeme vzpomínat, sdělovat si své zážitky z těchto akcí nebo jen tak sedět a poslouchat. A to vše u pohoštění, které pro vás připraví někteří z účastníků. Pokud je to možné, přihlaste se předem na kontaktech: M. Samcová - ma.tab@seznam.cz č. mob , M.Divišová - DivisovaM@ .cz č. mob Pozn. Přihlášení není v žádném případě podmínkou účasti. Srdečně zvou a těší se na vás organizátoři těchto akcí sobota 9.30 h. - Č.Budějovice - Setkání varhaníků, sbormistrů, kostelníků, akolytů a lektorů s otcem biskupem Příprava na biřmování (Emauzy) pátek a h. Mládež (Emauzy) pátek a h. Večery s filmem II. DEKALOG 20. listopadu v 17 h. v Emauzích MISIJNÍ NEDĚLE - v dopise národního ředitele k Misijní neděli jsme slyšeli slova, která jemu předala Matka Tereza: Uvědomte si, že když těšíte zarmoucené, ošetřujete nemocné a ujímáte se chudých, setkáváte se s Ježíšem! On každému takovému člověku při posledním soudu řekne pět velmi důležitých slov: Tys to udělal pro mě! Za Vaši štědrost, díky níž se na Misijní neděli vybralo a do misií se může poslat Kč, upřímné díky.

7 ČESKÁ KŘESŤANSKÁ AKADEMIE V TÁBOŘE Vás zve na přednášku Nebyl jen Neumann - jihočeští kněží v cizině v 19. století přednáší Mgr. Tomáš Veber, Th.D. - Katedra praktické teologie, Teologická fakulta České Budějovice EMAUZY - v úterý 15. listopadu 2011 v 18:00 Hospic Jordán Vzhledem k zájmu připravujeme další bezplatný jednodenní šestihodinový kurz pro pečující Kurz se bude konat od 9:00 do 15:00. Témata kurzu upřesníme. Cyklus adventních koncertů na Klokotech 1. adventní koncert v 15 h. His Master s Voice Band koncert pro Hospic 20. listopadu při Slavnosti Ježíše Krista Krále bude hostem na nedělní mši P. Roman Dvořák P. Dvořák navštíví naši farnost mimo jiné proto, aby nás pozval k účasti na zimní charizmatické obnově, kterou bude každou neděli od počátku ledna na Klokotech vést. V úterý odpoledne a ve středu po celý den je možno při návštěvě kteréhokoli kostela získat plnomocné odpustky, přivlastnitelné pouze duším v očistci. Kromě tří obvyklých podmínek (sv. smíření, sv. přijímání, modlitba na úmysl Svatého otce) je podmínkou pomodlit se při návštěvě kostela Modlitbu Páně a Vyznání víry. Od 1. do 8. listopadu je možno získat po splnění tří obvyklých podmínek denně plnomocné odpustky, přivlastnitelné pouze duším v očistci, navštíví-li někdo hřbitov a pomodlí se tam třeba jen v duchu za zemřelé; v ostatních dnech lze takto získat odpustky částečné. Úterý 1. listopadu - Slavnost Všech Svatých: mše sv. - po mši svaté modlitba na hřbitově Středa 2. listopadu - Vzpomínka na všechny věrné zemřelé: 9.00 mše sv. za zemřelé modlitba růžence na hřbitově mše sv. za zemřelé (od možnost ke sv. smíření) mše sv. za zemřelé budou se číst prosby za zemřelé můžete je nosit do zákristie

8 Události - listopad úterý Slavnost všech svatých - doporučený svátek, mše sv. v 17 hod., po mši sv. modlitba na hřbitově, Modlitby matek h. Emauzy každý den po-so 17.00, středa Vzpomínka na všechny věrné zemřelé - mše svaté za zemřelé: ne h. 9. h., h. a 17 h., modlitba růžence na hřbitově h. Setkání ministrantů h h. mše sv. v nemocnici čtvrtek Setkání maminek 9.30 h. Emauzy pátek Památka sv. Karla Boromejského, biskupa P. Karl Zaiser, omi - svátek První pátek v měsíci - adorace Emauzy h., h. s modlitbami, h. tichá adorace Příprava na biřmování - Emauzy - 18 h neděle středa 32. neděle v mezidobí Svátek Posvěcení lateránské baziliky Setkání ministrantů h. Mše svatá v 10 h h. mše sv. v nemocnici čtvrtek Památka sv. Lva Velikého, papeže a učitele církve pátek pá-so Památka sv. Martina, biskupa Setkání dětí - Emauzy -18 h. P. Martin Sedloň, omi - svátek pátek - Setkání mládeže - Emauzy - 18 h sobota Památka sv. Josafata, biskupa a mučedníka neděle 33. neděle v mezidobí Sbírka na biblický apoštolát Dětská mše svatá v 10 h. po mši sv. "Farní káva" před kostelem úterý Emauzy - 18 h. - přednáška ČKA - Jihočeští kněží v cizině st. - Mgr.Tomáš Veber, Th.D středa Setkání ministrantů h. Emauzy - 18 h. Farní rada h. mše sv. v nemocnici čtvrtek Památka sv. Alžběty Uherské, řeholnice St. svátek - mše sv. v 17 h. Setkání maminek 9.30 h. Emauzy Den boje za svobodu a demokracii pátek Příprava na biřmování - Emauzy - 18 h sobota Č. Budějovice - Setkání varhaníků, sbormistrů, kostelníků, akolytů a lektorů s biskupem neděle Slavnost JEŢÍŠE KRISTA KRÁLE - P. Roman Dvořák Mše svatá v 10 h. Emauzy - 17 h. - Večery s filmem - Dekalog II pondělí Památka Zasvěcení Panny Marie v Jeruzalémě úterý Památka sv. Cecílie, panny a mučednice středa Setkání ministrantů h h. mše sv. v nemocnici čtvrtek Památka sv. Ondřeje Dung-Laca, kněze a druhů, mučedníků pátek Setkání mládeže - Emauzy - 18 h sobota 1. adventní koncert: His Master s Voice Band v 15 h. (koncert pro Hospic) neděle 1. neděle adventní 7 h. rorátní mše sv. mše svatá v 10 h. Začátek církevního roku středa Svátek sv. Ondřeje, apoštola Setkání ministrantů h h. mše sv. v nemocnici Možnost ke sv. zpovědi Po-So přede mší svatou nebo kdykoliv po domluvě Pokud není uvedeno jinak, mše sv. Římskokatolická farnost Tábor-Klokoty, Staroklokotská 1, Tábor tel: klokotyomi@volny.cz Dary na opravy a provoz našeho poutního místa můžete zasílat na účet Raiffeisen Bank /5500, VS Na požádání vystavíme potvrzení. Administrátor farnosti: P. Jiří Můčka, OMI, tel.: Kaplani na Klokotech: P. Karl Zaiser, OMI, tel.: P. Pawel Dembek, OMI, tel.: Diecézní ředitel PMD: P. Marek Adamczuk, OMI, tel.: Pastorační asistent: Janka Pecherová, telefon: Mgr. Hana Koukalová, telefon: Děkujeme za dobrovolný příspěvek na tisk našeho Fiatu, výrobní náklady na 1 výtisk činí téměř 5 Kč. Můžete vhodit do kasičky v kostele.

Přijďte a pozvěte i další!

Přijďte a pozvěte i další! Přijďte a pozvěte i další! V neděli před dušičkami (28. října 2012) vás srdečně zvu na dušičkové pobožnosti na hřbitovech. Na klokotském hřbitově bude ve 14:00, na hřbitově mezi Dražicemi a Drhovicemi

Více

Svatý rok milosrdenství V neděli 13. prosince 2015 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Táboře-Klokotech v 10.00 hod.,

Svatý rok milosrdenství V neděli 13. prosince 2015 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Táboře-Klokotech v 10.00 hod., Svatý rok milosrdenství 15. března 2015 papež František oznámil slavení mimořádného Svatého roku milosrdenství, který začne otevřením Svaté brány ve vatikánské bazilice sv. Petra o slavnosti Neposkvrněného

Více

Milí farníci, -------------------------------------------------------------------------------------------------- Postřehy z 9 let v islámském světě

Milí farníci, -------------------------------------------------------------------------------------------------- Postřehy z 9 let v islámském světě Milí farníci, sobotu 17. 10. 2015 se v naší komunitě v Táboře Klokotech sešli všichni členové české části Středoevropské provincie OMI spolu s o. provinciálem Stefanem Obergfellem. Hlavním bodem společného

Více

Veřejné zasedání farní rady

Veřejné zasedání farní rady Veřejné zasedání farní rady Jedna z řady věcí, které mě před rokem hned po mém příchodu na Klokoty velmi potěšily, je, že farní rada je vlastně takové společenství lidí, kteří se v nejrůznějších oblastech

Více

Milé farnice a farníci! Chci vám všem poděkovat za vaše modlitby a pomoc přeji pokojné prožití adventu a doby vánoční

Milé farnice a farníci! Chci vám všem poděkovat za vaše modlitby a pomoc přeji pokojné prožití adventu a doby vánoční Milé farnice a farníci! Pomalu nám končí rok 2011. Mohli jsme se v něm ponořit do tajemství a daru křtu. Následující rok je rokem svátosti biřmování. Dá-li Pán, budeme mít od ledna do Velikonoc možnost

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA

CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Roční pastorační plán (říjen 2014 srpen 2015) CÍRKEV SPOLEČENSTVÍ SVOLÁVANÉ PÁNEM DŮM SLOVA Plakátek pastoračního roku PÍSMO Změňte smýšlení! A každý z vás ať se dá pokřtít ve jménu Ježíše Krista, aby

Více

Fiat adventní 2015. Adventní zamyšlení. Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí

Fiat adventní 2015. Adventní zamyšlení. Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí Fiat adventní 2015 Farní časopis farností Vlachovo Březí, Lažiště, Záblatí Adventní zamyšlení Za svých pár let působení ve farnostech českobudějovické diecéze píšu každý rok touto dobou nějaká adventní

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XVIII. Březen 2012 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, v únoru byli ohlášeni kandidáti na křest o letošních Velikonocích. Měli přijít

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XVII. Prosinec 2011 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, zatímco obchody již zdobí vánoční výzdoba a leckde dokonce zní i koledy,

Více

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b)

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2016. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ Zpravodaj Svatý týden 02/2016 Úvodní slovo Dobrovolný příspěvek na tisk 10Kč Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) Milí farníci,

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Číslo 12 Ročník XV. Prosinec 2009 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněţenky, jsme v době adventní, čekáme na příchod Spasitele. Pokaţdé po proměňování

Více

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015 Neděle 27. prosince 2015 Děkuji za rekordní sbírku z min. neděle na splacení dluhů, která vynesla u sv. Anny 53039,- v Bludovicích 9948,- a na Špluchově 2165,- Dětská mše sv. - bude u sv. Anny příští neděli

Více

ČASOPIS FARNOSTI STRÁŽNICE r. XV., listopad 2015

ČASOPIS FARNOSTI STRÁŽNICE r. XV., listopad 2015 ČASOPIS FARNOSTI STRÁŽNICE r. XV., listopad 2015 Duchovní slovo Dušičky Navštěvujeme hřbitovy, obětujeme naši modlitbu a vzpomínáme naše zemřelé... ano, vzpomínáme. Většinou s vděčností, s úsměvem si připomínáme

Více

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 KLÍČE: NP Nezávazná památka P Památka SV Svátek SL Slavnost VÝZNAMNÝ DEN: církevní ne církevní MŠE SV.: Zapsány zde jsou jenom výjimky; ostatní mše jsou dle běžného rozvrhu Út

Více

VELIKONOCE. Pán vstal z mrtvých, aleluja! DUBEN 2012. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň

VELIKONOCE. Pán vstal z mrtvých, aleluja! DUBEN 2012. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Mnichovo Hradiště, Mukařov a Všeň DUBEN 2012 Pán vstal z mrtvých, aleluja! Drazí přátelé, prožíváme závěr postní doby a připravujeme se

Více

FÍKOVNÍK. Tys sedmi darů studnice, prst Otcovy jsi pravice, tys Bohem přislíbený host, ty dáváš ústům výmluvnost.

FÍKOVNÍK. Tys sedmi darů studnice, prst Otcovy jsi pravice, tys Bohem přislíbený host, ty dáváš ústům výmluvnost. ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti sv. Vojtěcha & Salesiánského střediska mládeže DDM Č. Budějovice 3/2014 květen - červen 23. ROČNÍK FÍKOVNÍK Přijď, Tvůrce, Duchu svatý, k nám, a navštiv myslí našich

Více

ADVENTNÍ DOBA JE TU KAPLIČKY NA POKRAČOVÁNÍ - KAPLIČKA PANNY MARIE KARMELSKÉ PROSINEC ADVENT, VÁNOCE

ADVENTNÍ DOBA JE TU KAPLIČKY NA POKRAČOVÁNÍ - KAPLIČKA PANNY MARIE KARMELSKÉ PROSINEC ADVENT, VÁNOCE Farní list SUŠICE, PETROVICE, SVOJŠICE, KOLINEC, MLÁZOVY, BUDĚTICE, RABÍ, DLOUHÁ VES, HŮRKA KAŠPERSKÉ HORY, REJŠTEJN, SRNÍ, HARTMANICE, DOBRÁ VODA, MOUŘENEC, PRÁŠILY PROSINEC ADVENT, VÁNOCE Č. 11 / 2014

Více

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison.

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison. Zpravodaj křesťanů z Juliánova, Vinohrad a Židenic SIARD kostel sv. Cyrila a Metoděje Číslo 9, ročník 16 www.zidenice.farnost.cz vychází 6. září 2009 Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za

Více

Pošta ze Zagory od dobrovolnice Jany

Pošta ze Zagory od dobrovolnice Jany Pošta ze Zagory od dobrovolnice Jany Rok se nám přehoupl v nový a naše dobrovolná služba plyne jako voda. Už máme za sebou čtvrtý měsíc. A co se všechno událo? Když zavzpomínám na začátky v Zagoře, nechápu,

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Svatý Otec Jan Pavel II. žehná korunovační klenoty pro milostnou sochu Panny Marie Křtinské (na nunciatuře v Praze 25. a 26.

Svatý Otec Jan Pavel II. žehná korunovační klenoty pro milostnou sochu Panny Marie Křtinské (na nunciatuře v Praze 25. a 26. ročník 8 2/1997 Svatý Otec Jan Pavel II. žehná korunovační klenoty pro milostnou sochu Panny Marie Křtinské (na nunciatuře v Praze 25. a 26. dubna 1997) Korunovace milostné sochy Panny Marie Křtinské Od

Více

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688 Všemohoucí, věčný Bože, když se tvůj jednorozený Syn stal člověkem, byl ti představen v chrámě; my si to dnes připomínáme a pokorně prosíme: očisti naše nitro, abychom mohli předstoupit před tebe. 1.čt.:

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

Díkčinění 2015. Libiš. Farní sbor Českobratrské církve evangelické

Díkčinění 2015. Libiš. Farní sbor Českobratrské církve evangelické Farní sbor Českobratrské církve evangelické Libiš Kazatelská stanice Kostelec nad Labem Díkčinění 2015 Člověk, jehož dny jsou jako tráva, rozkvétá jak polní kvítí; sotva ho ovane vítr, už tu není, už se

Více

Z FARNOSTI. redakce. Zpravodaj farnosti při kostele Panny Marie Sněžné v Praze únor 2011 3

Z FARNOSTI. redakce. Zpravodaj farnosti při kostele Panny Marie Sněžné v Praze únor 2011 3 Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Číslo 2 Ročník XVII. Únor 2011 Milí farníci a všichni čtenáři Sněženky, 15. února si každoročně připomínáme 14 pražských mučedníků - františkánů

Více

MŠE V ŘÍMSKOTALICKÉ FARNOSTI STARÁ BOLESLAV

MŠE V ŘÍMSKOTALICKÉ FARNOSTI STARÁ BOLESLAV MŠE V ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI BRANDÝS NAD LABEM Farní kostel Obrácení sv. Pavla neděle 8:30; pondělí 18:00; středa 8:30; čtvrtek 18:00; pátek 18:00 hod. Lázně Toušeň - sv. Floriána neděle 10:15; úterý

Více

Milí bratři a sestry, vstoupili jsme do doby postní. Připravujeme se na hlavní svátky církevního roku Velikonoce. Velikonoční oslava našeho vykoupení

Milí bratři a sestry, vstoupili jsme do doby postní. Připravujeme se na hlavní svátky církevního roku Velikonoce. Velikonoční oslava našeho vykoupení Milí bratři a sestry, vstoupili jsme do doby postní. Připravujeme se na hlavní svátky církevního roku Velikonoce. Velikonoční oslava našeho vykoupení a Kristova vítězství může být pro nás novým obdarováním.

Více

F IN ORMACE A R N Í. 21. 10. 2007 Ročník IX. číslo 42 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ

F IN ORMACE A R N Í. 21. 10. 2007 Ročník IX. číslo 42 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ F IN ORMACE A R N Í 21. 10. 2007 Ročník IX. číslo 42 29. NEDĚLE V MEZIDOBÍ Zábřeh, Svébohov, Jedlí, Maletín, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice, Hoštejn,

Více

Vánoční bohoslužby. 14:00 pro děti, 22:00 půlnoční

Vánoční bohoslužby. 14:00 pro děti, 22:00 půlnoční Vážení spoluobčané, drazí bratří a sestry! Blíží se zase Vánoce. Při příležitosti těchto svátků katoličtí křesťané farností Chýnova, Hrob a Hartvíkova Vás všechny zdraví. Tímto zpravodajem chceme Vám také

Více

Fiat Svatodušní 2015

Fiat Svatodušní 2015 Fiat Svatodušní 2015 Farní časopis farností Vlachovo Březí, Dub, Předslavice E. Vella: Svolávání moci Ducha svatého Duch Svatý je důležitý. On má naši modlitbu vést. Svatý Duch není luxusem. On je nutností.

Více

soutěž o nejlepšího sekáče hovězských lúk, zná vítěze

soutěž o nejlepšího sekáče hovězských lúk, zná vítěze ročník XXV., číslo 6/2013 Čí to lúčka nekosená Duchovní obnova Denní stacionář Pietní vzpomínka Zdravotnická soutěž JAKÁ PARNA SE V ČERVNU DOSTAVÍ, TAK SE I PROSINCOVÉ MRAZY POSTAVÍ soutěž o nejlepšího

Více

Krátké ohlédnutí za rokem 2009 v naší farnosti

Krátké ohlédnutí za rokem 2009 v naší farnosti Krátké ohlédnutí za rokem 2009 v naší farnosti 1/ Duchovní správa Po celé první pololetí zajišťovali duchovní správu farnosti probošt P. Václav Habart jako její řádný farář, P. Pavel Lev Eliáš OFMCap.

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 4 duben 2012 PROČ SLAVÍME VELIKONOCE A CO NÁM PŘIPOMÍNAJÍ? Často dnes slyšíme, že Velikonoce jsou svátkem jara. Původně tomu v pohanských dobách tak

Více

1. NEDĚLE PO SV. TROJICI

1. NEDĚLE PO SV. TROJICI 1. NEDĚLE PO SV. TROJICI formulář A1 (bohoslužby s večeří Páně) ÚVODNÍ ČÁST VSTUPNÍ HUDBA OTEVŘENÍ K: Ve jménu Boha Otce i Syna i Ducha svatého. S: Amen. POZDRAV K: Milost vám a pokoj od Boha Otce našeho

Více

Informátor. sboru Vojkovice

Informátor. sboru Vojkovice Informátor sboru Vojkovice zima 2015 1 Slovo kazatele Kamil Majer Milá vojkovická rodinko. Stojíme na prahu nového roku. A toto období, bývá obdobím, kdy rekapitulujeme a hodnotíme rok přechozí a dáváme

Více

POSELSTVÍ PAPEŽE BENEDIKTA XVI. K POSTNÍ DOBĚ 2013

POSELSTVÍ PAPEŽE BENEDIKTA XVI. K POSTNÍ DOBĚ 2013 Měsíčník farnosti sv. Bartoloměje 3 2013 POSELSTVÍ PAPEŽE BENEDIKTA XVI. K POSTNÍ DOBĚ 2013 Víra v lásku vzbuzuje lásku My, kteří jsme uvěřili, poznali jsme lásku, jakou má Bůh k nám. (1 Jan 4, 16) Drazí

Více

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2014. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b)

FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ. Zpravodaj. Svatý týden 02/2014. Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) FARNOST SV. MARKÉTY V BŘEVNOVĚ Zpravodaj Svatý týden 02/2014 Úvodní slovo Dobrovolný příspěvek na tisk 10Kč Kdo mě následuje, nebude chodit ve tmě, ale bude mít světlo života (Jan 8, 12b) Milí farníci,

Více

MODŘANY 5 / 2001. Úvodní slovo ZPRAVODAJ

MODŘANY 5 / 2001. Úvodní slovo ZPRAVODAJ Adiutorium nostrum in nomine Domini KŘESŤANSKÉ MODŘANY Úvodní slovo ZPRAVODAJ 5 / 2001 LISTOPAD 2001 Milí bratři a sestry v Kristu, začátek měsíce listopadu je i ve světské společnosti doprovázen zvýšenou

Více

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB

PLÁN VELIKONOČNÍCH AKTIVIT A BOHOSLUŽEB 2/2011 Dostává se Vám do rukou další číslo Benjamína. Tradičně přináší informace ohledně Velikonoc časy bohoslužeb i příležitostí ke zpovědi. Jsem rád, že mnohé věci jako umývání nohou, otevření kostela

Více

Zpravodaj obce. Pašovice. číslo 2/2015

Zpravodaj obce. Pašovice. číslo 2/2015 Zpravodaj obce Pašovice číslo 2/2015 Vážení spoluobčané, hezké vzpomínky si všichni rádi a dlouho uchováváme v paměti a často se k nim vracíme. Každý z nás však vnímá běh událostí a život trošku jinak

Více

6/2014. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 1. června 2014 7. neděle velikonoční. Tajemství Eucharistie. Intence

6/2014. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 1. června 2014 7. neděle velikonoční. Tajemství Eucharistie. Intence dobroučské farnosti neděle 1. června 2014 7. neděle velikonoční 6/2014 Slovo duchovního správce Tajemství Eucharistie Svátost Těla a Krve Páně Eucharistie je skutečností tak velikou, že ji můžeme chápat

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen

ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen 2015 Měsíčník novoměstského sboru ČCE Ročník XIV. Zprávy ze staršovstva 3. 6. 2015 Staršovstvo jednalo o sborovém domě v Novém Městě. Petr Hladík zformuluje a umístí na webové

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Slyš, Izraelův pastýři, skvěj se září, ty, který trůníš nad cheruby, probuď svou sílu a přijď nás zachránit. Žalm 80

Slyš, Izraelův pastýři, skvěj se září, ty, který trůníš nad cheruby, probuď svou sílu a přijď nás zachránit. Žalm 80 30. 11. 2014 Ročník XXI., číslo 48 první neděle adventní Zábřeh, Svébohov, Jedlí, Maletín, Zvole, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice, Hoštejn, Lubník Mohelnice,

Více

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 10 červen 2013 www.zssv.cz r Nejprve něco z historie. Osvětim (Německy Auschwitz), která byla největším nacistickým koncentračním a vyhlazovacím táborem,

Více

3 březen 2003. Muž spravedlivý

3 březen 2003. Muž spravedlivý 3 březen 2003 Muž spravedlivý J osef - muž Marie a před zákonem otec Ježíše Krista je v Písmu a liturgii spojován s příchodem Božího Syna na svět, tedy s událostmi kolem Kristova narození a dětství. Tam

Více

DRAŽICE NEDĚLE 4. LISTOPADU v 8.30 h mše sv. za zemřelé

DRAŽICE NEDĚLE 4. LISTOPADU v 8.30 h mše sv. za zemřelé Milá farní rodino, chtěl bych jménem oblátské komunity i celé farnosti velmi poděkovat otci Mariuszovi Piwowarczykovi za jeho obětavou službu na Klokotech! Zároveň mu přeji hodně Božího požehnání v jeho

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

Šance na přežití. Život za smrtí život na věky slibuje Ježíš těm, kdo v něj uvěří. Jak tomu rozumět?

Šance na přežití. Život za smrtí život na věky slibuje Ježíš těm, kdo v něj uvěří. Jak tomu rozumět? Listopad 2007 Šance na přežití Život za smrtí život na věky slibuje Ježíš těm, kdo v něj uvěří. Jak tomu rozumět? Po druhé světové válce šel v Londýně po ulici katolický kněz. Najednou se k němu rozběhl

Více

Zůstat člověkem. Program: 14.30 Promluva (dům Emauzy) 15.30-17.00 Možnost zpovědi v Emauzích a kostele 16.30 Růženec 17.

Zůstat člověkem. Program: 14.30 Promluva (dům Emauzy) 15.30-17.00 Možnost zpovědi v Emauzích a kostele 16.30 Růženec 17. Milí přátelé! Česká biskupská konference nám předkládá tříletí, v němž je rok 2011, zvláště pak postní doba s vyvrcholením ve Velikonoční vigilii, věnován tématu "Křest". "Křest je nejkrásnějším a nejvelkolepějším

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

MŠE V ŘÍMSKOTALICKÉ FARNOSTI STARÁ BOLESLAV

MŠE V ŘÍMSKOTALICKÉ FARNOSTI STARÁ BOLESLAV MŠE V ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI BRANDÝS NAD LABEM Farní kostel Obrácení sv. Pavla neděle 8:30; pondělí 18:00; středa 8:30; čtvrtek 18:00; pátek 18:00 hod. Lázně Toušeň - sv. Floriána neděle 10:15; úterý

Více

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1

Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 1 Z D I V A P R O S I N E C 2 0 1 1 Úvodní slovo Vážení a milí čtenáři našeho farního zpravodaje Zdiva s troškou heřmánku. Rád bych o těchto Vánocích a na závěr roku 2011 poděkoval všem, kteří přispívají

Více

ZPRAVODAJ č. 4 PROSINEC 2014

ZPRAVODAJ č. 4 PROSINEC 2014 ZPRAVODAJ č. 4 PROSINEC 2014 ŘÍMS KOKATOLIC KÁ FA RN OST KA MENICE U JIHLAVY A proto odstraňte veškerou špínu a přemíru špatnosti a v tichosti přijměte zaseté slovo, které má moc spasit vaše duše. (Jk

Více

PROGRAM úterý 14. srpna

PROGRAM úterý 14. srpna PROGRAM úterý 14. srpna příjezd nabídka mše svaté v kostele sv. Prokopa (č. 4) 16.00 celebruje Mons. František Lobkowicz 17.30 celebruje Mons. Jiří Mikulášek 19.30 zahájení setkání, hlavní pódium u Zimního

Více

INFORMÁTOR. Boží Syn se stal člověkem, aby měl člověk domov u Boha...

INFORMÁTOR. Boží Syn se stal člověkem, aby měl člověk domov u Boha... PŘÍPRAVA VÁNOC V HRANICKÉ FARNOSTI Prosíme farníky o spolupráci při výzdobě kostela na Vánoce. Příprava stromků (stavění do stojanů) bude v pátek 20.12.2013 od 9:30 hodin. Strojení stromků a betléma proběhne

Více

Fiat velikonoční 2016

Fiat velikonoční 2016 Fiat velikonoční 2016 Občasník farnosti Vlachovo Březí Slovo jáhna Pán skutečně vstal z mrtvých. Aleluja. Zmrtvýchvstání Ježíše Krista, které slaví Církev každý rok o Velikonocích a každou neděli, je klíčem

Více

Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02. K Roku rodiny... 03. Ptali jste se... 04. Informační servis... 07

Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02. K Roku rodiny... 03. Ptali jste se... 04. Informační servis... 07 LEDEN 2014 ČASOPIS FARNOSTI PUSTÁ POLOM www.pustapolom.cz/farnost/ Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02 K Roku rodiny... 03 Ptali jste se... 04 Toulky farní minulostí....... 05 Informační servis...

Více

mezi vámi veliký, ať je vaším služebníkem, a kdo by chtěl být mezi vámi první, ať je otrokem všech. Mk 10, 44 29.

mezi vámi veliký, ať je vaším služebníkem, a kdo by chtěl být mezi vámi první, ať je otrokem všech. Mk 10, 44 29. 18. 10. 2015 Ročník XXII., číslo 42 29. neděle v mezidobí Zábřeh, Svébohov, Jedlí, Maletín, Zvole, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice, Hoštejn, Lubník Mohelnice,

Více

5/2013. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční. Zdrávas Maria

5/2013. dobroučské farnosti. Slovo duchovního správce. neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční. Zdrávas Maria dobroučské farnosti neděle 28. dubna 2013 5. neděle velikonoční 5/2013 Bratři a sestry. Bože, tvůj Syn, náš Vykupitel, se narodil z Panny Marie, ona se tak stala pro nás prostřednicí všech milostí. Vyslyš

Více

POSTNÍ DOBA VE SVATÉM ROCE MILOSRDENSTVÍ

POSTNÍ DOBA VE SVATÉM ROCE MILOSRDENSTVÍ Farní list SUŠICE, PETROVICE, SVOJŠICE, KOLINEC, MLÁZOVY, BUDĚTICE, RABÍ, ALBRECHTICE, KAŠPERSKÉ HORY, REJŠTEJN, SRNÍ, HARTMANICE, DOBRÁ VODA, MOUŘENEC, DLOUHÁ VES ÚNOR FARNÍ PLES; POSTNÍ DOBA Č. 2 / 2016

Více

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve

Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve Zpravodaj pražské farní obce starokatolické církve červen 2009 3. ročník/6. číslo Když kocour není doma... Slovo úvodem Když kocour není doma, myši mají pré.. Ježíš odešel. Oblak Otcovy slávy ho vzal našim

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV POPELEČNÍ STŘEDA KŘÍŽOVÉ CESTY 1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ. ročník XIX číslo 1 únor 2016

INFORMÁTOR FARNOSTÍ HRANICE NA MORAVĚ, STŘÍTEŽ NAD LUDINOU, JINDŘICHOV POPELEČNÍ STŘEDA KŘÍŽOVÉ CESTY 1. SVATÉ PŘIJÍMÁNÍ. ročník XIX číslo 1 únor 2016 POPELEČNÍ STŘEDA Popeleční středa, den přísného postu, letos připadá na 10.2.2016. Mše svaté ve farním kostele v Hranicích budou ráno v 8:00 hodin a večer v 17:30 hodin, v Ústí v 19:00 hodin, v Jindřichově

Více

Žalm (Dan 3,52-56) EUCHARISTICKÝ VÝSTAV A SVÁTOSTNÉ POŽEHNÁNÍ JE V 15.00 HOD. V děkanském kostele v zábřeze

Žalm (Dan 3,52-56) EUCHARISTICKÝ VÝSTAV A SVÁTOSTNÉ POŽEHNÁNÍ JE V 15.00 HOD. V děkanském kostele v zábřeze 15. 6. 2014 Ročník XXI., číslo 24 slavnost nejsvětější trojice Zábřeh, Svébohov, Jedlí, Maletín, Zvole, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice, Hoštejn, Lubník

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň PROSINEC 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň PROSINEC 2010 pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň Drazí přátelé, f a r n í l i s t PROSINEC 2010 Přijď, Pane Jeţíši, ty, kterého národy očekávají, a potěš

Více

JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY

JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY Postní doba cyklu A JEŽÍŠŮV KŘÍŽ VZÁCNÝ DAR BOŽÍ LÁSKY Zpracováno podle programu italské autorky Claudie Berton publikovaného na http://www.elledici.org/catechesi/strumenti/strumenti.php?id=32877. První

Více

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY

Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc, o. s. ZPRÁVA PRO SPONZORY za rok 2012 Kdo jsme Vysokoškolské katolické hnutí Olomouc (VKH) je občanské sdružení věřících studentů Univerzity Palackého v Olomouci

Více

MORAVSKÁ EXPEDICE 1. - 4. srpna 2011

MORAVSKÁ EXPEDICE 1. - 4. srpna 2011 MORAVSKÁ EXPEDICE 1. - 4. srpna 2011 Itinerář: 1/8 2011 pondělí Česká Lípa Sever 13 30 Praha 15 00 17 10 Praha-Strahov, nešpory 18 00 Praha-Strahov, Mše svatá a kompletorium 2/8 2011 úterý 5 30 Praha,

Více

Salesiánský domov mladých Denisovo nám. 172, 500 04 Hradec Králové, tel.: 731 625 923, e-mail: sdmhk@volny.cz, web: www.sdmhk.cz. Výroční zpráva 2015

Salesiánský domov mladých Denisovo nám. 172, 500 04 Hradec Králové, tel.: 731 625 923, e-mail: sdmhk@volny.cz, web: www.sdmhk.cz. Výroční zpráva 2015 Salesiánský domov mladých Denisovo nám. 172, 500 04 Hradec Králové, tel.: 731 625 923, e-mail: sdmhk@volny.cz, web: www.sdmhk.cz Výroční zpráva 2015 1. Identifikační údaje Název: Salesiánský domov mladých

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Milí farníci a poutníci,

Milí farníci a poutníci, 3/1993 Milí farníci a poutníci, denně sledujeme televizní noviny a čteme tištěné. O vánocích přichází novina nejradostnější: Narodil se Kristus Pán, veselme se! Všem Vám posílám od trůnu Panny Marie Křtinské

Více

Občanské sdružení. Kaple Senohraby. Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení. Kaple Senohraby. Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení Kaple Senohraby Výroční zpráva 2012 Senohraby květen, 2013 OBSAH Úvodní slovo předsedy sdružení Aktivity sdružení v roce 2012 Základní informace o sdružení Finanční zpráva Poděkování

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 8 číslo 2 únor 2015

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 8 číslo 2 únor 2015 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 8 číslo 2 únor 2015 ZHODNOCENÍ TŘÍKRÁLOVÉ SBÍRKY 2015 Ačkoliv je rok 2015 teprve na svém začátku, co se Tříkrálové sbírky týče, už můžeme bilancovat. Opět se

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 číslo: 30 Obsah: Slovo ředitele školy, Jak se chováme v ohrožení svého života, výlet do Planetária v Praze a zámku v Mníšku

Více

Vznik dvou náboženských obcí ve Svinově

Vznik dvou náboženských obcí ve Svinově NA PAMÁTKU Vznik dvou náboženských obcí ve Svinově 29. května 2015 Obec Svinov, povýšená v roce 1936 na město, se na přelomu 19. a 20. století stále rychleji přetvářela z původně zemědělské vesnice v moderní

Více

CHRIST - LIFE Světové dny mládeže (WYD) 2011 v Madridu 16. do 21. srpna 2011 V modlitbě váš otec Jiří,omi

CHRIST - LIFE Světové dny mládeže (WYD) 2011 v Madridu 16. do 21. srpna 2011 V modlitbě váš otec Jiří,omi Milí Boží přátelé! Tentokrát bych se rád obrátil na naše mladé farníky. Diecézní centrum mládeže v Českých Budějovicích připravilo kurz CHRIST - LIFE. Je určen mladým od 14 do 3O let. Budeme odkrývat,

Více

IN FORMACE A R N Í. 26. 8. 2007 Ročník IX. číslo 34 21. NEDĚLE V MEZIDOBÍ

IN FORMACE A R N Í. 26. 8. 2007 Ročník IX. číslo 34 21. NEDĚLE V MEZIDOBÍ F IN FORMACE A R N Í 26. 8. 2007 Ročník IX. číslo 34 21. NEDĚLE V MEZIDOBÍ Zábřeh, Svébohov, Jedlí, Maletín, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice, Hoštejn,

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Slovo dětem: Ježíš na svatbě Píseň ze Svítá: S156 Svatba v Káni

Slovo dětem: Ježíš na svatbě Píseň ze Svítá: S156 Svatba v Káni 1 Vršovice 1.5.2011 Pozdrav: Milé sestry, milí bratři, milé děti, všechny vás vítám na naší společné bohoslužbě. Na setkání, kde smíme naslouchat Božímu slovu, těšit se z Božího pozvání a děkovat za ně.

Více

MĚSÍČNÍK UNIČOVSKÉ FARNOSTI Leden 201 2 Ročník 8 Číslo 1

MĚSÍČNÍK UNIČOVSKÉ FARNOSTI Leden 201 2 Ročník 8 Číslo 1 POKOJ VÁM! MĚSÍČNÍK UNIČOVSKÉ FARNOSTI Leden 201 2 Ročník 8 Číslo 1 Tříkrálová sbírka 201 2 V sobotu 7. 1. 201 2, a v některých částech Uničova a okolí již v pátek 6. 1. 201 2, procházely ulicemi města

Více

ZPRAVODAJ č. 2 ČERVENEC 2015

ZPRAVODAJ č. 2 ČERVENEC 2015 ZPRAVODAJ č. 2 ČERVENEC 2015 ŘÍMS KOKATOLIC KÁ FA RN OST KA MENICE U JIHLAVY Blahoslavený člověk, který obstojí ve zkoušce; když se osvědčí, dostane vavřín života, jejž Pán zaslíbil těm, kdo ho milují.

Více

CD 102 Loucká, 10. 05.2014 Bytovy seminář na téma: Kříž

CD 102 Loucká, 10. 05.2014 Bytovy seminář na téma: Kříž CD 102 Loucká, 10. 05.2014 Bytovy seminář na téma: Kříž Liberec, 31.05.2014 Povídání na téma: Jak najít kód, odtajnit Boha a učinit tak z Hospodina životního přítele? Ty n n.vltavou, 06.09.2014 Setkání

Více

MOUDROST A BÁZEŇ BOŽÍ

MOUDROST A BÁZEŇ BOŽÍ MOUDROST A BÁZEŇ BOŽÍ Přísloví 3, 1-10 Připravené kázání na první kapitoly Genesis stvoření (velmi zajímavé kázání, úplně jiný pohled na stvoření, atd.). Ale když před pár týdny kázal v našem sboru Pete

Více

Milé sestry a bratři! měsícem obdarování od Pána Pannu Marii za průvodkyni na cestě života 13. srpna náš sídelní otec biskup Jiří Paďour

Milé sestry a bratři! měsícem obdarování od Pána Pannu Marii za průvodkyni na cestě života 13. srpna náš sídelní otec biskup Jiří Paďour Milé sestry a bratři! Měsíc srpen je, pro nás klokotské, měsícem obdarování od Pána. Náš Pán Ježíš nám daroval svou matku Pannu Marii za průvodkyni na cestě života. My za to zvláště děkujeme při klokotské

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté, neděle v 15 h. (18. 5. Májovou pobožnost povedou děti)

Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté, neděle v 15 h. (18. 5. Májovou pobožnost povedou děti) Milí přátelé! Měsíc květen, který je tradičně zasvěcený Panně Marii, je letos celý součástí Velikonoční doby. Rozlévá se do něj velikonoční radost ze zmrtvýchvstání: z nového života, ke kterému mám všem

Více

Jděte tedy, získejte za učedníky všechny národy, křtěte je ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého Mt 28,19. slavnost nejsvětější trojice

Jděte tedy, získejte za učedníky všechny národy, křtěte je ve jménu Otce i Syna i Ducha svatého Mt 28,19. slavnost nejsvětější trojice 31. 5. 2015 Ročník XXII., číslo 22 slavnost nejsvětější trojice Zábřeh, Svébohov, Jedlí, Maletín, Zvole, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice, Hoštejn, Lubník

Více

Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce.

Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce. Já budu jásotem oslavovat Hospodina Máme Bibli? To je úžasná kniha. Na úvod pár slov, jak je úžasná tato kniha. Co nám dává? Dává nám poznat obraz, jaký je Bůh, jaké je jeho srdce. A já bych hned na začátku

Více

Obecní občasník č. 5

Obecní občasník č. 5 Obecní občasník č. 5 vydává obec Rataje KVĚTEN 2016 Vážení spoluobčané, jistě se vám do rukou již dostala pozvánka na setkání rodáků obce Rataje. Během této víkendové akce přijede do Rataj mnoho návštěvníků

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 28.10. 4.11.2018 30. NEDĚLE 28.10. bl. Marie Restituty Kafkové, panny a mučednice Slavnost VŠECH SVATÝCH Za živou a rodinu Za ing. Jiřího Drápala Za Jendu Dvořáka Za spásu duše Stefanie Za rodinu

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

Adresy. oznamovatel č. 117 listopad prosinec 2014. Sborový dům a kaple svatého Jana v Praze: Obec křest anů, Na Špejcharu 3, 17000 Praha 7

Adresy. oznamovatel č. 117 listopad prosinec 2014. Sborový dům a kaple svatého Jana v Praze: Obec křest anů, Na Špejcharu 3, 17000 Praha 7 Adresy Sborový dům a kaple svatého Jana v Praze: Obec křest anů, Na Špejcharu 3, 17000 Praha 7, tel./fax 233 322 150, praha.obec-krestanu.cz Kontakt pro ubytování a technické záležitosti: Karel Dolista,

Více