Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace"

Transkript

1 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ SMĚRNICE č.6/2008 Organizační řád Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5 ČL.6 ČL.7 ČL.8 ČL.9 ČL.10 - ČL.11 - Úvod Předmět činnosti Odpovědnost a kompetence pracovníků Vzájemná zastupitelnost pracovníků Činnost administrativního a správního charakteru Ochrana majetku Ostraha budovy Klíčový režim Mechanické ochranné prostředky Režimová opatření Závěrečná ustanovení Účinnost : Zpracoval : Mgr. Ramona Grohová Schválil : Mgr. Ramona Grohová Počet stran : 11 Počet příloh : 1 Strana 1 (celkem 11)

2 ČL. 1 ÚVOD 1. Organizační řád je zpracován na základě zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění, vyhlášky č.48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky v platném znění, vyhlášky č.14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání v platném znění. 2. Směrnice je zpracována pro Základní školu a Mateřskou školu Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvkovou organizaci. Škola byla zřízena městem Ústí nad Labem, jako příspěvková organizace, s účinností od Činnost školy a školských zařízení vykonává právnická osoba, která sdružuje: Základní školu (jako školu) Mateřskou školu (jako školu) Školní družinu (jako školské zařízení) Školní jídelnu (jako školské zařízení) Školní jídelnu výdejnu (jako školské zařízení) ČL. 2 PŘEDMĚT ČINNOSTI 1. Základní škola poskytuje základní vzdělávání, zabezpečuje rozumovou výchovu ve smyslu vědeckého poznání a v souladu se zásadami vlastenectví, humanity a demokracie. Cílem je rozvoj osobnosti člověka, který bude vybaven poznávacími a sociálními způsobilostmi, mravními a duchovními hodnotami pro osobní a občanský život, výkon povolání nebo pracovní činnosti, pochopení a uplatňování zásad demokracie a právního státu, základních lidských práv a svobod, pochopení a uplatňování principu rovnosti žen a mužů ve společnosti, utváření vědomí národní a státní příslušnosti a respektu k etnické, národnostní, kulturní, jazykové a náboženské identitě každého, poznání evropských a světových kulturních hodnota tradic a pochopení a osvojení zásad a pravidel vycházejících z evropské integrace, získávání a uplatňování znalostí o životním prostředí a jeho ochraně a o bezpečnosti a ochraně zdraví. 2. Mateřská škola podporuje zdravý tělesný, psychický a sociální vývoj dítěte a vytváří optimální podmínky pro jeho individuální osobnostní rozvoj. Přispívá ke zvýšení sociálně kulturní úrovně péče o děti a vytváří základní předpoklady jejich pozdějšího vzdělání. 1. Ředitel školy ČL. 3 ODPOVĚDNOST A KOMPETENCE PRACOVNÍKŮ Strana 2 (celkem 11)

3 a) je statutárním orgánem školské právnické osoby, rozhoduje ve věcech školské právnické osoby, b) stanovuje a ukládá úkoly podřízeným zaměstnancům na další osoby, které jsou vedoucími zaměstnanci, přenáší na vedoucí zaměstnance řídící činnosti, c) řídí práci výchovného poradce, d) rozhoduje ve všech záležitostech týkajících se poskytování vzdělávání a školských služeb, e) odpovídá za to, že škola a školské zařízení poskytuje vzdělávání a školské služby v souladu se školským zákonem a ŠVP, f) odpovídá za odbornou a pedagogickou úroveň vzdělávání a školských služeb, g) vytváří podmínky pro výkon inspekční činnosti ČŠI a přijímá následná opatření, h) vytváří podmínky pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a pro práci školské rady, i) zajišťuje, aby zákonní zástupci byli včas informováni o průběhu a výsledcích vzdělávání dítěte, žáka, j) zajišťuje spolupráci při uskutečňování programů zjišťování výsledků vzdělávání vyhlášených ministerstvem, k) odpovídá za zajištění dohledu nad dětmi a nezletilými žáky ve škole a školském zařízení, l) zřizuje pedagogickou radu jako poradní orgán, projednává s ním všechny zásadní pedagogické dokumenty a opatření týkající se vzdělávací činnosti školy, při svém rozhodování k názorům pedagogické rady přihlédne, m) přijímá a propouští pracovníky školy, n) rozhoduje o zásadních otázkách mzdové politiky a hospodaření s FKSP, o) pečuje o dodržování smluvní, finanční, rozpočtové a evidenční kázně. 2. Zástupce ředitele pro pedagogiku (statutární zástupce) a) zastupuje ředitele v době jeho nepřítomnosti v plném rozsahu, b) plní úkoly stanovené popisem práce, c) organizuje, řídí a kontroluje práci podřízených pracovníků. 3. Zástupce ředitele pro provoz a) plní úkoly stanovené popisem práce, b) organizuje, řídí a kontroluje práci podřízených pracovníků, c) zajišťuje komplexní správu jednotlivých objektů, vypracovává návrhy na finanční zabezpečení provozu, d) komplexně zajišťuje bezpečnost práce a požární prevenci, e) připravuje smlouvy na pronájmy (doplňková činnost). 4. Provozář vedoucí školní jídelny a) stanovuje technologické postupy a jejich řízení včetně kalkulace při výrobě jídel včetně kontroly jejich dodržování, b) sestavuje vlastní receptury, jídelní lístky při dodržování jejich správné gastronomické skladby, c) vyřizuje reklamace s dodavateli, popřípadě se zákazníky, d) uzavírá smlouvy s dodavateli a odběrateli, e) organizuje, řídí a kontroluje práci jiných pracovníků ŠJ. 5. Vedoucí kuchařka Strana 3 (celkem 11)

4 a) organizuje, řídí a kontroluje práci jiných pracovníků v kuchyni, b) kontroluje výdej jídel, c) přebírá suroviny, d) vaří náročnější teplá jídla, např. svíčkovou. 6. Vedoucí učitelka ZŠ a) řídí, organizuje, kontroluje práci jiných pracovníků, b) má odpovědnost za rozvrh hodin na škole, c) má odpovědnost za výchovně vzdělávací proces (ZŠ a MŠ), d) má odpovědnost za zajištění správného vedení pedagogické dokumentace, e) má odpovědnost za bezpečnost práce a požární prevenci v objektech ZŠ a MŠ. 7. Vedoucí učitelka MŠ a) řídí, organizuje, kontroluje práci jiných pracovníků, b) má odpovědnost za kvalitu předškolního vzdělávání na MŠ, c) má odpovědnost za správné zápisy pedagogické dokumentace. 8. Provozář školník a) zodpovídá za sklad čisticích prostředků, za sklad materiálu na údržbu, b) přebírá práce od dodavatelů, c) provádí domovnické práce a dozor nad žáky, d) provádí opravy elektrické instalace nebo elektrického zařízení včetně odzkoušení jejich funkce. 9. Účetní + vedoucí účtárny a) řídí, organizuje, kontroluje práci jiných pracovníků, b) komplexně zajišťuje složité účetní agendy, rozpočet, c) komplexně vede účetnictví účetní jednotky, d) komplexně zajišťuje personalistiku, e) komplexně zajišťuje statistiku, f) zajišťuje inventarizaci majetku a závazků, g) sleduje čerpání rozpočtu, provádí rozpis jednotlivých částí rozpočtu a dotací. 10. Mzdová účetní a) komplexně zajišťuje platovou agendu, b) vede kartotéku psychologa, zpracovává zprávy, c) vede písemnou evidenci žáků školní matriku. 11. Administrativní a spisový pracovník a) komplexně zajišťuje pokladní agendu, b) komplexně zajišťuje administrativní agendu. c) vede sklad učebnic a kancelářských potřeb, d) vede archiv. e) zajišťuje spisovou službu a předarchivační péči o písemnosti. ČL. 4 VZÁJEMNÁ ZASTUPITELNOST PRACOVNÍKŮ Strana 4 (celkem 11)

5 1. Vzájemná zastupitelnost účetní, mzdové účetní, administrativního a spisového pracovníka. 2. Vzájemná zastupitelnost zástupce ředitele pro pedagogiku a zástupce ředitele pro provoz. 3. Vzájemná zastupitelnost uklízeček podle rozpisu, případně dočasné rozdělení úklidových ploch při dlouhodobé nepřítomnosti některé uklízečky podle pokynů zástupce ředitele pro provoz. 4. Při ukončení pracovního poměru pracovníka nebo při jeho dlouhodobé nepřítomnosti pověří ředitel školy převzetím agendy jiného pracovníka a stanová, kdy převzetí musí být provedeno písemně. Převzetí majetku, DHM, DNM, DDHM, DDNM, peněžních hotovostí se provádí vždy písemně. ČL. 5 ČINNOST ADMINISTRATIVNÍHO A SPRÁVNÍHO CHARAKTERU 1. Archivování písemností Za archiv veškerých písemností a dokumentace odpovídá administrativní a spisový pracovník. Přejímá, třídí a ukládá, případně zapůjčuje archivní materiál. Provádí vyřazení písemností a dohlíží na skartaci podle skartačního řádu. 2. Telefonní služba Je prováděna administrativní pracovnicí. Přijímá vzkazy pro učitele, umožňuje spojení do kabinetů. Obsluhuje fax. Eviduje a zúčtovává soukromé hovory pracovníků školy. Na odloučeném pracovišti v ZŠ tuto činnost vykonává provozář, na MŠ domovník. 3. Knihovnická činnost Je prováděna pověřenou učitelkou školy, která odpovídá za provoz knihovny učitelské a žákovské. Tato mimořádná práce je odměňování osobním příplatkem. Knihovnice objednává a nakupuje a odbornou literaturu v rámci schváleného rozpočtu. Vede předepsanou dokumentaci pro provoz knihovny. 4. Všeobecná údržba Je prováděna provozářem školníkem v rámci stanoveného rozpočtu. Běžné opravy se provádějí nejpozději následující den. Při větších opravách si školník vyžádá rozhodnutí zástupce ředitele pro provoz. 5. Evidence majetku Evidence strojů a zařízení, správa inventáře je v pracovní náplni zástupce ředitele pro provoz. Eviduje počet, stav, rozmístění a použití strojů a zařízení, učebních pomůcek, přiděluje inventární čísla, vede evidenci hasicích přístrojů, zajišťuje jejich opravy. Dává návrh na nákup nových přístrojů a zařízení. Přejímá inventář určený k opravám, zapůjčení, vyřazení.eviduje skladový inventář. 6. Pokladní služba Strana 5 (celkem 11)

6 Je prováděna administrativní pracovnicí školy. Odebírá a přejímá peníze z banky, připravuje výčetky a provádí výplaty peněz. Pečuje o uložení peněz a cenin v trezoru školy. Dodržuje stanovený pokladní limit. Pokladní služba je prováděna v souladu s vnitřní směrnicí. 7. Účetní evidence Je prováděna účetní, která eviduje mzdy a platby. Sleduje pracovní příjmy. Srážky, výplaty dávek nemocenského pojištění. Sestavuje účetní výkazy o platech apod., provádí jejich rozbor, zpracovává podklady pro přiznání důchodů. Kontroluje správnost a průkaznost předložených mzdových podkladů. Eviduje finanční operace a prostředky na bankovních účtech, eviduje stav a pohyb fondů, navrhuje a projednává účtový rozvrh školy, sestavuje rozpočtovou rozvahu dle pokynů zřizovatele, projednává rozpory s příslušnými odbory MmÚ. Zpracovává a kontroluje statistická hlášení. Využívá výpočetní techniky a programů pro tento účel zakoupených. 8. Lyžařský výcvikový kurz, projektové dny, výlety, školy v přírodě Organizačně zajišťuje zástupce ředitele pro pedagogiku ve spolupráci s vedoucími učiteli, pověřenými ředitelem školy. Zástupce ředitele dává podklady účetní školy pro finanční vypořádání. ČL. 6 OCHRANA MAJETKU 1. Každý pracovník je povinen chránit majetek školy před poškozením, zničením nebo zneužitím. Je povinen počínat si tak, aby nedocházelo ke škodám na zdraví osob, majetku, ani k neoprávněnému majetkovému prospěchu. 2. Oběh dokladů Došlé faktury zapisuje administrativní pracovnice do knihy došlých faktur a následně je předává k likvidaci účetní. V případě školní jídelny a odloučených pracovišť provádí provozář vedoucí ŠJ fyzickou kontrolu faktur a pak je předá účetní k likvidaci. Zúčtování veškerých dokladů provádí účetní, proplácení přes pokladnu administrativní pracovnice, která plně zodpovídá za pokladnu a styk s peněžním ústavem. Všechny došlé faktury musí jít přes administrativní pracovnici. Příkazy stálých plateb zajišťuje účetní. Mzdy pracovníkům vyplácí administrativní pracovnice. 3. Peněžní hotovost Limit pokladních zůstatků v pokladně školy je stanoven ve výši Kč. Tato hotovost je uložena v trezoru. V pokladně ŠJ má provozář ved.šj zálohu max Kč. V pokladně bufetu (DČ) je záloha max Kč. V pokladně na odloučeném pracovišti ZŠ má provozář zálohu max Kč. 4. Přeprava finančních prostředků ze ZŠ: Do částky Kč : pokladní s bezpečnostním kufříkem, vč. odloučeného pracoviště. Strana 6 (celkem 11)

7 Do částky Kč : pokladní + další pracovník ekonomického oddělení + školník + bezpečnostní zavazadlo + mot.vozidlo. Z České spořitelny: -převoz finančních prostředků určených k výplatě na SNP: pokladní + další pracovník ekonomického oddělení + bezpečnostní zavazadlo + motorové vozidlo bezp. služby Přeprava finančních prostředků je po trase : Česká spořitelna na Mírovém náměstí, Masarykova ul., Bělehradská ul., ZŠ v ul. SNP. Členové přepravní skupiny jsou povinni před výjezdem překontrolovat: a) funkčnost technických prostředků na přenášení finanční hotovosti, b) schopnost motorového vozidla na bezpečnou a plynulou jízdu, c) sledovat po čas jízdy okolí a situaci v silničním provozu. V případě podezřelých okolností zvýšit ostražitost a provést opatření k zajištění bezpečnosti přepravovaných hotovostí podle pokynů vedoucího přepravní skupiny, d) při přepravě hotovosti bez použití motorového vozidla je třeba se vyhýbat všemu, co by mohlo ohrozit přepravu. Člen doprovodu přitom neustále věnuje pozornost okolí, zvláště místům, kde by se mohl skrývat útočník. Dále nesmí odvádět svou pozornost např. poskytováním informací cizím osobám apod., e) při ztrátě klíčů od trezoru, pokladny a dveří kanceláře je bezpodmínečně nutné vyměnit celé zámkové mechanizmy a okamžitě ztrátu hlásit zástupci ředitele pro provoz, f) otevírání trezoru nebo pokladny v přítomnosti cizích osob je zakázáno, g) v době výplat peněz, tj. výplatních dnech, je nutná přítomnost dalšího pracovníky ekonomického oddělení, h) administrativní pracovnice zodpovídá za uložení výplatní listiny, která je důvěrná, a není dovoleno ji odnášet ze školy, i) podpisové právo má ředitel školy, statutární zástupce ředitele školy, administrativní a spisový pracovník, účetní. ČL. 7 OSTRAHA BUDOVY 1. Budova v ul SNP je zajištěna bezpečnostním systémem, který zapíná provozář školník - po skončení prohlídky a uzamčení budovy v 16,30 h. Boční vchody do hlavní budovy (pravý a levý) jsou trvale uzamčeny a nepoužívají se. Zevnitř jsou zajištěny zarážkou. Zarážkou je rovněž zajištěn zadní vchod a dveře do spojovací chodby k tělocvičně. U hlavních dveří a dveří na školní dvůr je zvenčí místo kliky koule. Budovu (vpředu i vzadu) odemyká v 6,00 h školník. Příchod do školy pro návštěvy je zajištěn pomocí el. vrátného (z kanceláře sekretářky). Budova školičky je zajištěna bezpečnostním systémem, který ve výše uvedenou dobu zapíná a vypíná školník. Totéž platí i pro pavilon ŠD a ŠJ. 2. Budova odloučeného pracoviště ZŠ je zajištěna bezpečnostním systémem, který zapíná vychovatelka ŠD po skončené prohlídky budovy před uzamčením v 15,30 h. Hlavní vchod odemyká a odkódovává v 6,00 h rovněž vychovatelka. Příchod do školy pro návštěvy je zajištěn pomocí el. vrátného, a to z kanceláře provozáře. Strana 7 (celkem 11)

8 3. Budova odloučeného pracoviště MŠ je rovněž zajištěna bezpečnostním systémem. Zapíná jej před uzamčením a po skončené prohlídky budovy učitelka sloužící odpolední službu, a to v 16,00 hod. Ráno odemyká a odkódovává domovnice v 6,00 hod. Příchod do školy pro návštěvy je zajištěn pomocí el. vrátného, a to z dětské šatny. 4. Všechny budovy jsou střeženy bezpečnostní agenturou. 5. Vstup do všech budov školy je povolen pro cizí osoby jen po ohlášení. Každá cizí osoba je povinna prokázat svoji totožnost a sdělit účel návštěvy. 6. Pobyt na pracovišti ve dnech pracovního klidu povoluje ředitel školy. 7. Pracovníci ostrahy a) v budově v ul. SNP jsou :zástupce ředitele pro provoz provozář školník pracovníci bezp.agentury na odloučeném prac. ZŠ: vedoucí učitelka ZŠ na odloučeném prac. MŠ: provozář vedoucí učitelka MŠ domovník b) plní zejména tyto úkoly: - zabraňují rozkrádání, ztrátě, zneužití, poškození a zničení majetku, - zabraňují neoprávněnému vstupu osob nebo neoprávněnému vjezdu dopravních prostředků do budovy, - zabraňují vstupu do objektu osobám podnapilým, pod vlivem drog či jinak nebezpečných, které by mohly ohrozit zdraví, život nebo způsobit škodu na majetku. ČL. 8 KLÍČOVÝ REŽIM 1. Všechny klíče užívané při provozu školy musí být opatřeny štítkem s příslušným označením. Pracovníci jsou povinni pracovny zamykat. Klíče pracovníkům vydává na podpis zástupce ředitele pro provoz, na odloučeném pracovišti v ZŠ po dohodě s vedoucí učitelkou ZŠ provozář. Při skončení pracovního poměru je každý pracovník povinen klíče vrátit. 2. Všechny náhradní klíče musí být uloženy v zamykací skříni u zástupce ředitele pro provoz, na odloučeném pracovišti v zamykací skříni u provozáře. Klíč od trezoru má přidělen pokladní, která nese hmotnou odpovědnost za manipulaci s peněžní hotovostí. Duplikát je uschován u ředitele školy v zapečetěné obálce a podpisy ředitele školy a pokladní. Na odloučeném pracovišti v ZŠ má klíče od trezoru provozář, který nese hmotnou odpovědnost za manipulaci s peněžní hotovostí. Duplikát je uschován u vedoucí učitelky ZŠ s podpisy provozáře a vedoucí učitelky ZŠ. Strana 8 (celkem 11)

9 3. Klíče od kabinetů a skladů je možno trvale přidělit hmotně odpovědným osobám. 4. Případné ztráty klíčů je nutné okamžitě hlásit zástupci ředitele, na odloučených pracovištích vedoucí učitelce ZŠ. Evidenci klíčů vede zástupce ředitele pro provoz, na odloučených pracovištích provozář. ČL. 9 MECHANICKÉ OCHRANNÉ PROSTŘEDKY 1. Vstupní dveře musí být vybaveny kombinací dvou nezávislých zámků (bezpečnostní vložka FAB a zadlabávající zámek FAB). Odloučené pracoviště ZŠ: hlavní vchod: 1.část bezpečnostní zámek FAB, zvenčí koule 2.část zámek FAB, zvenčí klika Odloučené pracoviště MŠ: Hlavní vchod: bezpečnostní zámek FAB, zvenčí klika Sklep: zámek FAB, zvenčí klika nouzový východ (z kanceláře): dvoje dveře zámek FAB + koule dosický zámek 2. Cennější předměty inventáře je nutné zamykat po skončení pracovní doby do skříní opatřených FAB zámkem. 3. Mechanickými zábranami musí být zabezpečena i okénka, šachty ústící na dvůr a střechu. 4. Všichni pracovníci jsou povinni uzavírat okna na budovách tak, aby nepovolané osoby nemohly vniknout do budov. ČL. 10 REŽIMOVÁ OPATŘENÍ 1. Systém razítek a jejich použití Úřední kulaté razítko s malým státním znakem užívají níže uvedené oprávněné osoby na rozhodnutích a jiných úředních aktech nebo listinách osvědčujících důležité skutečnosti, vydávaných při výkonu své zákonem stanovené působnosti (např. vysvědčení, rozhodnutí správní řád, třídní knihy, třídní výkazy, přehledy výchovné práce). Pracovníci disponující tímto razítkem: ředitel školy Hranaté razítko se používá pro běžnou korespondenci, smlouvy,vyřizování účetních dokladů, potvrzování studia a všech dokumentů vyjma výše uvedených. Pracovníci disponující tímto razítkem: ředitel školy Strana 9 (celkem 11)

10 statutární zástupce ředitele školy zástupce ředitele pro provoz školní psycholog výchovný poradce účetní administrativní a spis. pracovník provozář ved. ŠJ vedoucí učitelka ZŠ vedoucí učitelka MŠ Hranaté razítko pro potvrzování spec.činností. Pracovníci disponující tímto razítkem: školní psycholog (psycholog. diagnostika a poradenství) správce hřiště (pokladní doklady při sport.činnosti na hřišti) správce lezecké stěny (pokladní doklady při sport.činnosti na lezecké stěně) knihovnice (označování knih ve školní knihovně) Podlouhlé razítko se používá na pedagogickou dokumentaci (třídní knihy, třídní výkazy, přehled výchovné práce, zájmové kroužky, volitelné předměty, nepovinné předměty) Pracovníci disponující tímto razítkem: statutární zástupce ředitele školy 2. Každý pracovník je plně zodpovědný za to, aby jemu svěřené razítko nebylo zneužito. Musí být vždy uloženo v uzamčeném prostoru. Jakmile by došlo k odcizení, okamžitě hlásí ztrátu řediteli školy. ČL. 11 ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ 1. Tento organizační řád je závazný pro všechny pracovníky Základní školy a Mateřské školy Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace. 2. Tímto se ruší organizační řád ze dne , vč. dodatků. 3. Tento organizační řád nabývá účinnosti od Odpovědnost za kontrolu dodržování předpisu má ředitelka školy. 5. Ustanovení o přílohách: počet příloh: 1 Příloha č. 1 Organizační schéma školy 6. Rozdělovník: Směrnici obdrží: pedagogičtí pracovníci nepedagogičtí pracovníci Strana 10 (celkem 11)

11 V Ústí nad Labem dne Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Mgr. Ramona Grohová ředitelka školy Strana 11 (celkem 11)

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah:

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: I. Všeobecná část 1. Vymezení účelu 2. Předmět činnosti školy 3. Pracovníci

Více

1. základní škola Plzeň, Západní 18, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD

1. základní škola Plzeň, Západní 18, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD 1. základní škola Plzeň, Západní 18, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD 1 Ředitel 1. základní školy Plzeň, Západní 18, příspěvkové organizace na základě ustanovení 165 odst. 1 písmeno a) zákona č.

Více

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Vnitřní předpis č. 4 č. j. SZŠ/127/2014 ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. Všeobecná část Organizační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracoval: Schválil: Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 se sídlem Dr. Peška 768, 537 01 Chrudim ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 12. PRACOVNÍ NÁPLNĚ Mgr. Jaroslav Víšek, ředitel školy Mgr. Jaroslav Víšek,

Více

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky Gymnázium prof. Jana Patočky Praha 1, Jindřišská 36, 110 00, tel./fax: 224 239 061 info@gpjp.cz Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky A. Všeobecná ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační

Více

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Platnost: od 1. 9. 2013 Nahrazuje: organizační řád z 1. 9. 2012 Číslo jednací: SZŠ - 848/2013 OBSAH 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Statut školy...

Více

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení 2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Úvodní ustanovení Organizační řád spolu s popisy funkcí a popisy práce tvoří nedílný, na sebe navazující, uspořádaný celek organizačních norem, který vyjadřuje strukturu organizace

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace Název procesu/ Číslo Vlastník ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace Obsah I. Úvodní ustanovení strana 2 II. Základní údaje a postavení organizace

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 5/2014 Organizační řád Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5 ČL.6 ČL.7 ČL.8

Více

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03

DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 DOMOV DŮCHODCŮ VELKÉ HAMRY příspěvková organizace 468 45 Velké Hamry 600 IČ: 712 200 03 STANDARD Č. 9 PERSONÁLNÍ A ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PERSONÁLNÍ SMĚRNICE Č. 6 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Platnost

Více

GYMNÁZIUM BROUMOV ŠKOLNÍ ŘÁD

GYMNÁZIUM BROUMOV ŠKOLNÍ ŘÁD GYMNÁZIUM BROUMOV ŠKOLNÍ ŘÁD 2 Obsah 1. Základní charakteristika školy str. 3 2. Práva a povinnosti žáků, jejich zákonných zástupců, pedagogických a ostatních pracovníků školy str. 4-5 3. Zásady provozu

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV

ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBECNÍHO ÚŘADU TLUMAČOV Rada obce Tlumačov schválila na svém zasedání v souladu se zákonem č. 128/2000 Sb. o obcích, 102 odst.2,písm.f) a o) ve znění pozdějších novel, tento organizační

Více

tel.: IČO ORGANIZAČNÍ ŘÁD

tel.: IČO ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC, OBLAČNÁ 101/15, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE OBLAČNÁ 101/15, 460 01 LIBEREC 5 tel.: 486 112 233 e-mail: skola@oblacna.cz IČO. 46744908 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Organizační řád je zpracován na

Více

Účetní deníky deník pokladny a banky je vyhotovován současně se zaúčtováním účetních dokladů. Přehled typů dokladů a číselné řady:

Účetní deníky deník pokladny a banky je vyhotovován současně se zaúčtováním účetních dokladů. Přehled typů dokladů a číselné řady: Vnitřní směrnice obce Pěčice pro vedení účetnictví Směrnice je vytvořená na základě zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, Vyhlášky č. 505/2002 Sb., kterou se provádějí některá

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. RNDr. František Vrána, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. RNDr. František Vrána, ředitel školy Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace se sídlem v Moravském Krumlově, náměstí Klášterní 134 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 430/2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 4. listopadu

Více

S M Ě R N I C E K V E D E N Í P O K L A D N Y

S M Ě R N I C E K V E D E N Í P O K L A D N Y SOŠ, Louny, PO SMĚRNICE Účinnost předpisu: 04.1.2011 Pořadové číslo: 02/2011 Správce předpisu: Ekonomický útvar Název předpisu: S M Ě R N I C E K V E D E N Í P O K L A D N Y Změny: p.č. č. předpisu název

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU Základní škola a Mateřská škola při nemocnici, Liberec, Husova 357/10, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍHO ROKU Zpracovala: Mgr. Petra Ouředníková

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Dokument Směrnice č. 21 Počet listů 7 Čj.: Platnost od: 1.12.2014 Platnost ukončena dne: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část

Více

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ. I. Obecná ustanovení

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ. I. Obecná ustanovení ZÁSADY HOSPODAŘENÍ s finančními prostředky a dalším majetkem základních organizacích Odborového sdružení základních organizací Dopravního podniku Autobusy Praha, o.z. Tyto zásady jsou závazné pro ty základní

Více

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany, Zátiší 480 SMĚRNICE

Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany, Zátiší 480 SMĚRNICE Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství a ekologie, Vodňany, Zátiší 480 SMĚRNICE Název: Organizační řád školy Číslo: Platná: od 1. 9. 2010 Vypracovala: Šárka Poslední Za aktualizaci

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a mateřská škola

Více

Směrnice č. 2/2015 upravující účetnictví organizace

Směrnice č. 2/2015 upravující účetnictví organizace Obecně prospěšná společnost: Jižní Haná o. p. s. Sídlo: nám. Míru 162, Hulín Schválila: Správní rada dne: 26. 2. 2015 Směrnice č. 2/2015 upravující účetnictví organizace V souladu s ustanoveními zákona

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední průmyslová škola stavební Josefa Gočára, Praha 4, Družstevní ochoz 3

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední průmyslová škola stavební Josefa Gočára, Praha 4, Družstevní ochoz 3 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední průmyslová škola stavební Josefa Gočára, Praha 4, Družstevní ochoz 3 Právní normy: - 27 až 37 zákona č. 250/2000 Sb.,o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších

Více

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006

ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD. Směrnice nabývá účinnosti: Tato směrnice platí s účinností od 1.1.2006 ODPOVĚDNOSTNÍ ŘÁD Obec Rájec Adresa: Rájec č. 98, 789 01 Zábřeh Směrnici zpracoval: Marie Linhartová, účetní obce Směrnici schválil: Ludmila Balcárková, starostka obce Projednáno v zastupitelstvu obce

Více

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí

Organizační řád. Městský úřad Velké Meziříčí Rada města vydává tuto vnitřní směrnici č. 1/2013: Organizační řád Městského úřadu Velké Meziříčí Zpracovatel: Rozsah působnosti: Ing. Marek Švaříček, tajemník Městského úřadu Velké Meziříčí Městský úřad

Více

Organizační řád dodatek č. 1

Organizační řád dodatek č. 1 Čj.: SVKPlzen/950/10 Čj.: 344/2010 Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje Směrnice S 10/09 Organizační řád dodatek č. 1 Ředitelka Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje (dále jen SVK PK) tímto

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace. Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA-DUBINA, V. KOŠAŘE 6, příspěvková organizace Sídlo: V. Košaře 121/6, Ostrava-Dubina, PSČ 700 30 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a mateřská škola

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Dokument Směrnice č. 21 Počet listů 7 Čj.: Platnost od: 1.9.2012 Platnost ukončena dne: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část

Více

Organizační řád obce Vrbice

Organizační řád obce Vrbice Organizační řád obce Vrbice 1 ORGANIZAČNÍ ŘÁD OBCE VRBICE Obec: VRBICE IČO : 00283738 Adresa: 691 09, Vrbice 89 Řád zpracoval: Tomáš Bílek Řád schválil starosta obce: Tomáš Bílek Datum schválení zastupitelstvem

Více

Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola, Jáchymov, okres Karlovy Vary. Organizační řád. Změna k datu 28.08.2015

Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola, Jáchymov, okres Karlovy Vary. Organizační řád. Změna k datu 28.08.2015 Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola, Jáchymov, okres Karlovy Vary Organizační řád Změna k datu 28.08.2015 V Jáchymově, dne 28.08.2015.... Mgr. Drahuše Nováková, ředitelka školy V souladu

Více

Manuál pro hospodaření MAS Strážnicko,

Manuál pro hospodaření MAS Strážnicko, Manuál pro hospodaření MAS Strážnicko, Občanské sdružení : "Strážnicko" Místní Akční Skupina Sídlo : nám. Svobody 503, 696 62 Strážnice Zpracovala : Marie Chalupová Schválil : rada MAS Datum zpracování

Více

Příloha č. 1 Organizačního řádu KÚPK Ř 1/2016 PŮSOBNOSTI ODBORŮ KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE (KÚPK)

Příloha č. 1 Organizačního řádu KÚPK Ř 1/2016 PŮSOBNOSTI ODBORŮ KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE (KÚPK) Příloha č. 1 Organizačního řádu KÚPK Ř 1/2016 PŮSOBNOSTI ODBORŮ KRAJSKÉHO ÚŘADU PLZEŇSKÉHO KRAJE (KÚPK) Obsah 1. Odbor bezpečnosti a krizového řízení...1 2. Odbor dopravy a silničního hospodářství... 5

Více

1. Obecná ustanovení. Obec Tachlovice

1. Obecná ustanovení. Obec Tachlovice SMĚRNICE k zajištění finančního hospodaření Obce Tachlovice a k zajištění plnění ustanovení zákona o účetnictví 563/91 Sb., ve znění pozdějších změn a doplňků, vyhlášky 410/2009 Sb. a Českých účetních

Více

Soupis požadovaných dokladů a písemností k veřejnosprávní kontrole

Soupis požadovaných dokladů a písemností k veřejnosprávní kontrole PŘÍLOHA č. 1 Soupis požadovaných dokladů a písemností k veřejnosprávní kontrole Zřizovací listina včetně dodatků Živnostenský list na provozování hospodářské (doplňkové) činnosti v oblasti:. Nájemní smlouvy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Most, Václava Talicha 1855, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Směrnice č. 46 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Alena Lorenzová, ředitelka školy Schválila:

Více

Vnitřní směrnice č. 1/2012

Vnitřní směrnice č. 1/2012 Š K O L N Í Ř Á D Vnitřní směrnice č. 1/2012 Vypracovala: Mgr. Jaroslava Bímová Aktualizováno: 29.8.2012 S platností od: 3.9.2012 OBSAH Obsah... 2 1. Úvodní ustanovení... 3 1.1. Ustanovení o školním řádu...

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Brno, Úvoz 55, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: /2010 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30. srpna 2010 Směrnice nabývá platnosti

Více

Vnitřní řád školy. Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace

Vnitřní řád školy. Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Opatovice, příspěvková organizace Vnitřní řád školy Zpracovala: Mgr. Jana Palová Projednáno pedagogickou radou dne: 22. 6. 2005 Účinnost od: 1. 9. 2005 Obecná ustanovení

Více

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 3/2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Mgr. Martina Malotová,

Více

NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV

NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV 1 NÁPLNĚ PRÁCE JEDNOTLIVÝCH ÚTVARŮ MĚSTSKÉHO ÚŘADU HOLÝŠOV Úvodem: Činnosti jsou vykonávány ve prospěch nebo jménem města Holýšova, není-li uvedeno jinak. STAROSTA Náplň práce vyplývající ze zákona č.

Více

ORGANIZACČNIÁ RČ AÁ D ZAÁ KLADNIÁ SČ KOLY

ORGANIZACČNIÁ RČ AÁ D ZAÁ KLADNIÁ SČ KOLY Základní škola, Žacléř, okres Trutnov ORGANIZACČNIÁ RČ AÁ D ZAÁ KLADNIÁ SČ KOLY Organizační řád je zpracováván souladu s dikcí vyhlášky MŠMT ČR č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání a některých náležitostech

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 331/RAF/2013 Vypracoval: Mgr.Jiří Cabrnoch, ředitel školy Schválil: Mgr.Jiří Cabrnoch, ředitel školy Pedagogická rada projednala dne 28.8.2015

Více

THERMAL F, a. s. Organizační řád. Představenstvo společnosti projednalo a schválilo tento Organizační řád dne 03.06. 2015 na zasedání č. 0515.

THERMAL F, a. s. Organizační řád. Představenstvo společnosti projednalo a schválilo tento Organizační řád dne 03.06. 2015 na zasedání č. 0515. THERMAL F, a. s. Organizační řád Počet stran: 13 Rozdělovník: úsek finanční úsek obchodní úsek ubytovací úsek stravovací úsek zdravotní úsek technický úsek generálního ředitele úsek personální Přílohy:

Více

Domov Háj, příspěvková organizace Háj 1253, 584 01 Ledeč nad Sázavou IČO: 60128054, www.domovhaj.cz, 569 720 881, info@domovhaj.cz.

Domov Háj, příspěvková organizace Háj 1253, 584 01 Ledeč nad Sázavou IČO: 60128054, www.domovhaj.cz, 569 720 881, info@domovhaj.cz. Domov Háj, příspěvková organizace Háj 1253, 584 01 Ledeč nad Sázavou IČO: 60128054, www.domovhaj.cz, 569 720 881, info@domovhaj.cz Organizační řád č. 3/2015 ze dne 15. 12. 2015 Obsah Část I. Část II. Část

Více

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk

Gymnázium Nymburk Komenského 779, Nymburk Gymnázium Nymburk Komenského 779, 288 40 Nymburk ORGANIZAČNÍ ŘÁD GYMNÁZIA NYMBURK Organizační řád je zpracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., s přihlédnutím k místním podmínkám školy. Tento organizační

Více

Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice. Školní řád

Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice. Školní řád Základní škola Pardubice Studánka Pod Zahradami 317, 530 03 Pardubice Školní řád vypracovala: Ivana Nejedlá schválila: Školská rada, Pedagogická rada pedagogická rada projednala dne: 31.8.2010 směrnice

Více

Organizační řád. I. Všeobecná část

Organizační řád. I. Všeobecná část 1 Organizační řád Tento organizační řád je zpracováván na základě zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v souladu s 57-86 školského

Více

Školní řád. 2. základní škola Plzeň, Schwarzova 20, příspěvková organizace. Obecná ustanovení

Školní řád. 2. základní škola Plzeň, Schwarzova 20, příspěvková organizace. Obecná ustanovení 2. základní škola Plzeň, Schwarzova 20, příspěvková organizace Školní řád Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Integrovaná střední škola Cheb, se sídlem Obrněné brigády 6, 350 11 Cheb, vydává tento O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D I. Úvodní ustanovení Organizační řád upravuje organizační uspořádání, způsob řízení a

Více

Vnitřní směrnice. 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4.

Vnitřní směrnice. 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4. Vnitřní směrnice Firma: MAS Svatojiřský les o.s. Sídlo: Loučeň č.p. 345 IČ: 270 29 182 Přílohy: 1. Stanovy MAS Svatojiřský les 2. Potvrzení o registraci v rejstříku MV 3. Potvrzení o registraci u FÚ 4.

Více

Změna č. 3 směrnice č. 5/2004 o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb.

Změna č. 3 směrnice č. 5/2004 o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Změna č. 3 směrnice č. 5/2004 o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Obec: Lovčice Adresa: Lovčice 185, 503 61 Lovčice Směrnici zpracoval: Ing. Petra Petrovická Směrnici schválil: Ing.

Více

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace se sídlem Školní 440, Krucemburk, 582 66 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10 Vypracoval: Schválil:

Více

Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem.

Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Základní škola, Dětský domov, Školní družina a Školní jídelna, Vrbno p.pradědem. Nám.Sv.Michala 17, příspěvková organizace, PSČ: 793 26, tel./fax 554 751 720, fax. ředitel. 554 753 162 IČO:00852619 e-mail

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola praktická a Základní škola speciální Lužiny 1 Základní škola praktická a Základní škola speciální Lužiny Trávníčkova 1743, Praha 5 Vypracoval: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická

Více

Organizační řád Úřadu městyse Stádlec

Organizační řád Úřadu městyse Stádlec Městys Stádlec IČ: 00252930, DIČ: CZ00252930, bank. spojení KB Tábor č.ú. 4420301/0100 Organizační řád Úřadu městyse Stádlec Článek l Úvodní ustanovení 1) Organizační řád Úřadu městyse Stádlec, je základní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté

ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté Mateřská škola speciální, Základní škola speciální a Praktická škola Elpis, Brno, Koperníkova 2/4 www.skolaelpis.cz tel. 545245630 e-mail: elpis@telecom.cz ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté Číslo dokumentu

Více

Základní škola a Mateřská škola Vilémov okres Děčín

Základní škola a Mateřská škola Vilémov okres Děčín Karel Pítro- kontrolor, IČ: 866 89 186, se sídlem v Mašově 23, 511 01 Turnov Tel. 776 860 494, e-mail: karel.pitro@centrum.cz Protokol o provedené veřejnosprávní kontrole Ze dne 1. 5. 2014 Základní škola

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Vnitřní řád školní družiny Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydává

Více

Provozní řád Základní školy Vojkovice

Provozní řád Základní školy Vojkovice Provozní řád Základní školy Vojkovice Adresa: Zřizovatel: Základní škola Vojkovice 169 667 01 Židlochovice Obec Vojkovice 667 01 Židlochovice Statutární orgán ZŠ: Libuše Matyášová Provoz školy Škola je

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní základní škola ve Veselí nad Moravou Školní 698, IČ: 71340939 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 18. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 34/2015 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: A.1.4.4.

Více

Základní škola a Mateřská škola Bezměrov, okres Kroměříž. Vnitřní řád ŠD

Základní škola a Mateřská škola Bezměrov, okres Kroměříž. Vnitřní řád ŠD Základní škola a Mateřská škola Bezměrov, okres Kroměříž Vnitřní řád ŠD Spis. sk.: 10.1. A5 V Bezměrově dne 21.8.2015 Pedagogická rada projednala: 21.8.2015 Zpracovala: Mgr. Alena Botková Účinnost od 1.9.2015

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola, Brno, Řehořova 3 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: ZS BR 431/2012 Vypracoval: Schválil: Mgr. Josef Binek, ředitel školy Mgr. Josef Binek, ředitel školy Pedagogická rada projednala

Více

Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015

Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015 Směrnice č. 7 Vnitřní řád školní družiny účinnost Od 1.9. 2015 zpracoval Karolína Ranglová schválil Patrick Schnelly 1 Svobodná základní škola, o.p.s. Sídlo společnosti: Řetouň13, 400 02 Malečov Provozovna

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škol a mateřská škola Laškov, příspěvková organizace, se sídlem Laškov 21, 798 57 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: SPISOVÝ A SKARTAČNÍ ŘÁD Č.j.: R09 /2015 Vypracoval: Schválil: Mgr. Lenka Blahová,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Církevní základní škola ve Veselí nad Moravou Školní 698, IČ: 71340939 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 35. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍHO KLUBU Č.j.: 35/2015 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: A.1.4.4

Více

Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D

Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D Základní škola a Mateřská škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 19, příspěvková organizace Š K O L N Í Ř Á D Školní řád základní školy je zpracován na základě 30 zákona č.561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola. ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Š k o l n í ř á d Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Brno, Janouškova 2 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 647/12 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31.8.2012 Školská rada projednala dne: Směrnice nabývá platnosti

Více

ÚČETNÍCTVÍ A OBĚH ÚČETNÍCH DOKLADŮ Směrnice o účetnictví Obec: Rousměrov Adresa: Rousměrov 16,591 01 Žd ár nad Sázavou Směrnici zpracovala: Martina Smejkalová Projednáno a schváleno v ZO: 26.1.2009 Směrnice

Více

R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu

R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu 1. Organizace pracovního dne ve škole A. Vstup do školy a zahájení vyučování žáci se ráno před vyučováním shromažďují před

Více

Speciální základní škola a praktická škola Skuteč Rubešova 531, Skuteč IČO: tel: web:

Speciální základní škola a praktická škola Skuteč Rubešova 531, Skuteč IČO: tel: web: Speciální základní škola a praktická škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Vnitřní předpis č. 4 č. j. SZŠ/146/2018 ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. Všeobecná

Více

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2.

Masarykova základní škola Libštát, okres Semily příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. příspěvková organizace se sídlem Libštát č. p. 17, 512 03 Libštát ORGANIZAČNÍ ŘÁD 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č. j.: MZŠ-L 53/2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 18. 11. 2015 Školská rada schválila

Více

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz)

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz) Vnitřní směrnice Českomoravského svazu (dále také Svaz) Právní forma: Odborová organizace a organizace zaměstnavatelů. Organizace zapsána: spisová značka L 1074 vedená u Městského soudu v Praze. Sídlo:,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne 31. 8. 2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne 31. 8. 2015 Mgr. Monika Gelnarová, zást. statut. org. Směrnice nabývá účinnosti

Více

Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů

Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů Vnitřní řád školní družiny, školního klubu a zájmových útvarů Číslo dokumentu: VP 03-0 Číslo jednací: Vypracoval: Mgr. Luděk Svoboda, ředitel školy Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 1.9.2013... Vnitřní

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Domovy pro osoby se zdravotním postižením Oleška-Kamenice příspěvková organizace Stará Oleška 131, 405 02 Děčín IČ: 47274522 V souladu s účinností zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-472/09-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-472/09-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-472/09-T Základní škola a mateřská škola Ostrava-Lhotka, příspěvková organizace Adresa: Těsnohlídkova 99, 725 28

Více

ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA KUNRATICE K LIBUŠI 7/10, 148 00 PRAHA 4 - KUNRATICE

ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA KUNRATICE K LIBUŠI 7/10, 148 00 PRAHA 4 - KUNRATICE Organizační řád ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA KUNRATICE K LIBUŠI 7/10, 148 00 PRAHA 4 - KUNRATICE ze dne 12.3.2015 Strana 1 (celkem 12) Preambule Zastupitelstvo Městské části Praha-Kunratice ve smyslu zákona

Více

Českobratrská církev evangelická. Organizační řád ÚCK

Českobratrská církev evangelická. Organizační řád ÚCK Českobratrská církev evangelická Organizační řád ÚCK 2016 1 OBSAH 1 Úvodní ustanovení... 3 2 Právní postavení ÚCK... 3 3 Poslání a činnost ÚCK... 3 4 Vztah ÚCK a synodní rady... 3 5 Vztah ÚCK a předsednictva

Více

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon.

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon. Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a

Více

Základní škola a Mateřská škola České Velenice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ VELENICE

Základní škola a Mateřská škola České Velenice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ VELENICE Základní škola a Mateřská škola České Velenice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ VELENICE V souladu s vyhláškou č. 14/2005 Sb., o předškolním vzdělávání, v platném znění, vyhláškou

Více

1 Působnost a zásady směrnice

1 Působnost a zásady směrnice se sídlem Bystročice 65 Vnitřní řád školní jídelny - výdejny Č.j.: Spisový znak Skartační znak 51.15 A.1. A5 Vypracovala: Mgr. Hana Zajacová, ředitelka školy Schválila: Mgr. Hana Zajacová, ředitelka školy

Více

STÁTNÍHO OBLASTNÍHO ARCHIVU V ZÁMRSKU

STÁTNÍHO OBLASTNÍHO ARCHIVU V ZÁMRSKU Státní oblastní archiv v Zámrsku Čj.: SOA 231/Za - 2008 S c h v a l u j i :... MUDr. Mgr. Ivan Langer ministr vnitra Praha dne 9. 9. 2008 O R G A N I Z AČNÍ ŘÁD STÁTNÍHO OBLASTNÍHO ARCHIVU V ZÁMRSKU ČÁST

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace. Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12

ŠKOLNÍ ŘÁD. Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace. Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12 Základní škola a mateřská škola Adamov, příspěvková organizace Pracoviště: Základní škola, Komenského 4 Základní škola, Ronovská 12 ŠKOLNÍ ŘÁD Číslo směrnice: 4/2015 Vypracoval: Vedení školy Schválil:

Více

Mgr. Alena Charbuláková Monika Skýpalová, ředitel školy. Školská rada schválila dne: 20. 11. 2015

Mgr. Alena Charbuláková Monika Skýpalová, ředitel školy. Školská rada schválila dne: 20. 11. 2015 Základní škola a mateřská škola Karla Svolinského, Kunčice pod Ondřejníkem, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: zš/122 /2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD PREAMBULE:... 2

ŠKOLNÍ ŘÁD PREAMBULE:... 2 ŠKOLNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAKTICKÁ, ZÁKLADNÍ ŠKOLA SPECIÁLNÍ, PRAKTICKÁ ŠKOLA JEDNOLETÁ, PRAKTICKÁ ŠKOLA DVOULETÁ, PŘÍPRAVNÝ STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY SPECIÁLNÍ, ŠKOLNÍ DRUŽINA, STŘEDISKO

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 15. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 15. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a Mateřská škola Sazovice, okres Zlín, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 15. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: 64 /2015 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne

Více

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace

Školní řád. Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace Školní řád Základní škola Horní Moštěnice okres Přerov příspěvková organizace O b s a h Článek Obsah článku Strana I. Preambule 2 II. Práva a povinnosti žáka základní školy. 3 III. Práva a povinnosti zákonných

Více

Příloha číslo 1 - Školní řád Základní školy, Matice školské 3, České Budějovice. Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice.

Příloha číslo 1 - Školní řád Základní školy, Matice školské 3, České Budějovice. Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice. Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice Školní řád 1 Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice ŠKOLNÍ ŘÁD Vypracovala: Mgr. Jana Rychlíková Dne ruší školní řád ze dne 1.3.2006 Schválil

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem v Pravlově 100 664 64 Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 223 /2012 Vypracoval: Mgr. Jana Švehláková, ředitel školy Schválil: Mgr. Jana Švehláková, ředitel školy Pedagogická

Více

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz

Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Speciální základní škola Skuteč Rubešova 531, 539 73 Skuteč IČO: 72048905 tel: 469 350 116 web: www.spzs-skutec.cz Vnitřní předpis č. 4 č. j. SZŠ/100/2011 ORGANIZAČNÍ ŘÁD I. Všeobecná část Organizační

Více

www.zzslk.cz ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZZS LK Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje příspěvková organizace

www.zzslk.cz ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZZS LK Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje příspěvková organizace Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ZZS LK www.zzslk.cz Husova 976/37 I 460 01 Liberec 1 tel.: +420 485 218 511 I GSM: +420 606 651 125 e-mail: sekretariat@zzslk.cz

Více

Vnitřní směrnice organizační směrnice oběh účetních dokladů

Vnitřní směrnice organizační směrnice oběh účetních dokladů Vnitřní směrnice organizační směrnice oběh účetních dokladů Číslo: 3 Počet stran: 5 Zpracovala: Balounová Datum vydání 1.11.2015 Účinnost od 1.11.2015 Organizace: Dobrovolný svazek obcí ORP Příbram Zámeček-Ernestinum

Více

Organizační řád Úřadu městské části Praha 8

Organizační řád Úřadu městské části Praha 8 Příloha usnesení č. Usn RMC 0556/2015 Rady městské části Praha 8 ze dne 23. září 2015 Organizační řád Úřadu městské části Praha 8 schválený Radou Městské části Praha 8 dne 23. září 2015 na návrh tajemníka

Více

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz

Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz Základní škola a mateřská škola Hrubý Jeseník, okres Nymburk tel. : 325 588 345, e-mail : zshrjesenik@volny.cz 1.1 Úvodní ustanovení 1. Organizační řád školy upravuje organizační strukturu a řízení, formy

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Čtyřlístek, Liberec, Tovačovského 166/27, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Čtyřlístek, Liberec, Tovačovského 166/27, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD mateřské školy Čtyřlístek, Liberec, Tovačovského 166/27, příspěvková organizace 0. Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30 odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427. Směrnice č. 01/2014. Č.j.: 291/2014

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427. Směrnice č. 01/2014. Č.j.: 291/2014 Střední odborné učiliště opravárenské, Králíky, Předměstí 427 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Směrnice č. 01/2014 Č.j.: 291/2014 Schválila: Mgr. Bc. Petra Doubravová ředitelka školy Razítko a podpis: Platnost od 22. 8.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Pedagogická rada projednala dne 1.9.2015 Školská rada schválila dne: 7.9.2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2015 ZŠMŠŽ 82/2015-Vi Mgr.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša

VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša VNITŘNÍ ŘÁD Zpracoval: Mgr. Roman Pejša ředitel DD, ZŠ a MŠ Ledce, příspěvková organizace Č.j.: 538/2016/DDLKL Platný od: 3.6.2016 OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA A STRUKTURA ZAŘÍZENÍ... 4 a) Název zařízení, adresa,

Více