PLYNOVÝ GRIL MADEIRA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PLYNOVÝ GRIL MADEIRA"

Transkript

1 PLYNOVÝ GRIL MADEIRA GP01001 Pracovní tlak Spoteba Výkon Rozmr grilovací desky Topné medium 30mbar 270 g/h 3,5kW 49 x 38 cm Propan-butan Ped použitím si pozorn pette návod k použití!!! POZOR: Vždy používejte regulátor tlaku 30mbar! (náš výrobek NP01008) Stali jste se majiteli kvalitního plynového spotebie. Spotebi byl vyroben v souladu s normami a pedpisy platnými v R a EU. (EN498) CE-0123.

2 Pekontrolujte, zda je v balení správný poet souástek a spojovacího materiálu. 2. Pipevnte držák vzpry L k nohám grilu pomocí malých krátkých šroub A.

3 2. Pipevnte držák vzpry,,l k nohám grilu pomocí malých Krátkých šroub,,a. 3. Vložte boní vzpru vždy mezi dv stejné nohy a pipevnte pomocí stedn dlouhých šroub B a matic G.

4 4. Pipevnte nohy ke spodní plošin pomocí stedních šroub B a matic G. 5. Nasate koleka na nohy pro koleka pomocí epu E, podložky F a zajišovací spony K.

5 6. Piložte ovládací panel k nohám a pipevnte pomocí stedn dlouhých šroub B a matic G. 7. Pipevnte kryt hoáku a hoák na boní vzpry pomocí šroub B a matic G. Upozornní: nasate drátek do zapalovací svíky a dejte pozor, aby byla ve správné pozici. Zavste spirálu odkapávae 14 na kryt hoáku.

6 8. Do krytu hoáku vložte rošt na lávové kameny a grilovací rošt. Pipevnte rukoje k víku pomocí dlouhých šroub C, distanních kostiek I, ozubených podložek H a matic G. Víko zafixujte pomocí epu D a zajišovací spony J.. 9. Na nohy grilu zavste bonice

7 Pipojení tlakové lahve. Pesvdíme se zda je lahvový ventil uzaven. Z pipojovacího závitu lahvového ventilu vyšroubujte zátku. Pipojte hadici s regulaní ventilem a dotáhnte klíem. Zkontrolujte pomocí mýdlové pny nedochází-li k úniku plynu. PB láhev umístte vedle spotebie. Zapalování Otevete ventil na tlakové lahvi. Otote regulaním knoflíkem. Stisknte opakovan knoflík piezoelektrického zapalování. Regulace se provádí nastavením knoflíku do zvolené polohy. Vypnutí Vypnutí spotebie lze provést otoením knoflíku do polohy 0.Následným krokem je zastavení pívodu plynu (na tlakové lahvi). Pi dlouhodobém vypnutí odpojte spotebi od tlakové lahve. Údržba a opravy závad Spotebi udržujte v suchu a istot. Veškeré opravy musí provádt odborníci. Spotebi nikdy nerozebírejte sami na jednotlivé ásti. Opravy zajišuje distributor a smluvní servisní stediska. POZOR! Nepemisujte spotebi z místa na místo a neprovádjte jakékoliv pracovní postupy je-li v provozu. Nikdy nepoužívejte poškozený spotebi. Neodkládejte vci na spotebi a nezakrývejte ho je-li v provozu. Pístroj spotebovává pi provozu kyslík a v nevtraných nebo uzavených prostorech mže být uživatel pro nedostatek kyslíku ohrožen. Zajistte dostatený pívod vzduchu. Vtrací otvor musí být o prezu 5 000mm2 na kilowatt rovnomrn rozdlený mezi horní a spodní vtrací otvor. Tabulka uvádí nejmenší velikosti místnosti, které jsou vhodné pro osazení spotebii bez kouovodu. Místnost rovnomrn rozdlte do spodní a horní ásti. Píkon Objem obytné místnosti Minimální vtrací otvor 1,5 kw 30 m3 35 cm2 3,1 kw 65 m3 75 cm2 Žádná její ást spotebie nesmí být trvale odstranna. Nezajišuje úinnou ochranu pro malé dti, staré osoby ani tlesn postižené. Chrate ped dtmi!

8 Spotebi nesmí být používán v obytných místnostech výškových budov, v suterénech, koupelnách nebo ložnicích. Spotebi lze používat v prostedí obyejném základním, tj. vnitních prostorách, kde teplota vzduchu se pohybuje v rozmezí 5 C až 30 C a relativní vlhkost nepesahuje 80% (SN , l ). Pi provozu dodržujte bezpenou vzdálenost od holavých pedmt stupn holavosti B, C1, C2, C3, 1m ve smru sálání a 0,5m nad topidlem. B - hmoty nesnadno holavé C1 - hmoty tžce holavé C2 - hmoty stedn holavé C3 - hmoty lehce holavé Udržujte spotebi v istot. Vnujte zvláštní pozornost pi použití na kluzkých podlahách, aby dti nebo zvíata nezpsobily nehodu. Nikdy nevymujte tlakovou nádobu v pítomnosti oteveného ohn. Zabrate zkroucení hadice. Používejte hadice pro propan-butan odpovídající EN 559 a optimální délce 1m. Stav hadice je nutné pravideln kontrolovat a v pípad poteby vymnit. Dbejte aby topidlo bylo v suchém a istém prostedí. Pi dlouhodobém vypnutí spotebie vždy odpojte tlakovou láhev. Jestliže ucítíte unikat plyn, ite se instrukcemi níže. Únik plynu : Cítíte li unikat plyn zavete ventil tlakové lahve. Uhaste veškerý otevený ohe a vypnte elektrické spotebie. Místnost ádn vyvtrejte. Zkontrolujte hadici a pipojení pívodu plynu. Pomalu pootevete ventil a mýdlovou pnou ovte tsnost. V míst úniku pna bublá. Po nalezení místa úniku plynu zavolejte servisního technika. Nikdy závadu sami neodstraujte. UPOZORNNÍ : ištní se smí provádt pouze tehdy, je-li zcela vychladlé. Pokud nebudete topidlo delší dobu používat, doporuujeme ho zakrýt a uložit na suchém, bezpeném míst. Pro bezporuchový a bezpený chod doporuujeme na topidle provést údržbu v servise každé dva roky.

9 ZÁRUNÍ LIST Záruní podmínky : Záruní doba je 24 msíc ode dne prodeje (prodlužuje se o dobu po níž je výrobek v oprav). 1. Záruka se vztahuje na výrobek jen za pedpokladu, že výrobek je užíván v souladu s piloženým návodem k obsluze. 2. Vyskytne-li se závada výrobku v záruní dob, má kupující nárok na bezplatnou opravu v urených servisních stediscích za pedpokladu, že se jedná prokazateln o výrobní nebo materiálovou vadu výrobku. 3. Podmínkou pro uplatnní nárok ze záruky je pedložení správn a iteln vyplnného záruního listu, jenž musí být opaten adresou a razítkem prodejce, podpisem prodávajícího a datem prodeje. 4. Nároky ze záruky zanikají : nebyla-li záruka uplatnna v záruní dob nebo pi svévolných zmnách pvodních zápis v záruním list, pi neodborných zásazích nebo opravách výrobku jiným než ureným servisním stediskem nebo v pípad, že byl výrobek uživatelem i jinou osobou mechanicky i jinak poškozen. Adresa prodejny :.... Datum zakoupení výrobku :.... Razítko prodejny Podpis prodávajícího