D O H O D A o tvorbě a používání fondu kulturních a sociálních potřeb

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "D O H O D A o tvorbě a používání fondu kulturních a sociálních potřeb"

Transkript

1 VMV čá. 39/2008 (část II) Oznámení ředitele kabinetu ministra vnitra Ministr vnitra schválil dne 15. dubna 2008 novou Dohodu o tvorbě a používání fondu kulturních a sociálních potřeb, jejíž úplné znění se uveřejňuje. Současně se ruší stávající dohoda uveřejněná ve Věstníku Ministerstva vnitra čá. 40/2007. Č.j. MV-5081/EKO-2008 Ředitel kabinetu ministra vnitra Mgr. Rudolf VYČICHLA v. r. D O H O D A o tvorbě a používání fondu kulturních a sociálních potřeb uzavřená mezi Ministerstvem vnitra zastoupeném ministrem vnitra MUDr. Mgr. Ivanem LANGEREM na straně jedné a na straně druhé 1. základní odborovou organizací Odborového svazu státních orgánů a organizací na Ministerstvu vnitra, jejímž jménem vystupuje předseda závodního výboru Ing. Jaroslav MADĚRA, 2. Koordinačním výborem základních odborových organizací občanských zaměstnanců Policie České republiky, Odborového svazu státních orgánů a organizací, jehož jménem vystupuje předseda pan Petr TACHECÍ, 3. Nezávislým odborovým svazem Policie České republiky, jehož jménem vystupuje předseda JUDr. Milan ŠTĚPÁNEK. Čl. 1 Úvodní ustanovení Tato dohoda upravuje postup při tvorbě fondu kulturních a sociálních potřeb (dále jen fond ), hospodaření s fondem a způsob jeho čerpání podle vyhlášky Ministerstva financí č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb, ve znění pozdějších předpisů (dále jen vyhláška ) v podmínkách působnosti Ministerstva vnitra a Policie České republiky jako zaměstnavatele (dále jen zaměstnavatel ). Čl. 2 Účel fondu 1. Fond slouží k zabezpečování kulturních, sociálních a dalších potřeb zaměstnanců v pracovním poměru k Ministerstvu vnitra, Policii České republiky a generálnímu ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky a příslušníků Policie České republiky a příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky zařazených v generálním ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky ve služebním poměru a důchodců, kteří při prvém odchodu do starobního nebo plného invalidního důchodu pracovali u Ministerstva vnitra, Policie České republiky a v generálním ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky (dále jen zaměstnanec ).

2 VMV čá. 39/2008 (část II) Strana 2 2. Pokud to umožňuje vyhláška, lze fond použít i ve prospěch rodinných příslušníků zaměstnanců a dalších osob. Čl. 3 Organizace správy fondu 1. Zaměstnavatel tvoří fond, který je dále členěn na dílčí fondy, jejichž správu uskutečňují vedoucí zaměstnanci územních pracovišť 1) a ředitel odboru personálního 2) (dále jen správci fondu ). 2. Vedle kontrolní činnosti zabezpečované po linii řídící a odborně-metodické působnosti jsou oprávněny vykonávat kontrolní činnost u správců fondu i specializované kontrolní útvary zaměstnavatele a příslušné odborové orgány. Čl. 4 Tvorba fondu 1. Správce fondu v rámci své působnosti tvoří dílčí fond základním přídělem ze svého rozpočtu ve smyslu 2 odst. 1 vyhlášky. Převody peněžních prostředků na zálohy na základní příděl do fondu se uskutečňují nejpozději do konce měsíce následujícího po měsíci, v němž k tvorbě fondu došlo, v souladu s 3 odst. 2 vyhlášky. 2. Objem finančních prostředků na tvorbu základního přídělu do fondu stanoví jednotlivým správcům fondu ekonomický odbor na návrh odboru personálního při rozpisu rozpočtu na daný rozpočtový rok formou ukazatele (závazného limitu regulace zaměstnanosti) jako neinvestiční převod ve výši 2% z rozpočtovaného objemu mzdových prostředků určených na platy zaměstnanců. Při úpravách závazných limitů regulace zaměstnanosti v průběhu rozpočtového roku ekonomický odbor na návrh odboru personálního současně upraví i závazný ukazatel převodu do fondu. 3. Další příjmy fondu ve smyslu ustanovení 2 odst. 2 vyhlášky jsou příjmy dílčího fondu toho správce fondu, u kterého vznikly. 4. Vyúčtování skutečného základního přídělu do fondu provádí správci fondu v souladu s předpisy k roční uzávěrce, přičemž základní příděl musí odpovídat 2% z ročního objemu nákladů určených v 2 odst. 1 vyhlášky. Čl. 5 Správa a používání dílčích fondů 1. Za správu a použití dílčích fondů v souladu s vyhláškou a touto dohodou v rámci své působnosti odpovídají jednotliví správci fondů. 2. Správce fondu sestavuje s příslušným odborovým orgánem vlastní rozpočet o čerpání prostředků fondu. Současně správce fondu vypracuje vlastní pravidla čerpání fondu - zásady, ve kterých podrobněji vymezí podmínky užití fondu s přihlédnutím ke specifickým potřebám jím zabezpečovaných útvarů (dále jen zása- 1) 2) Čl. 10 nařízení Ministerstva vnitra č. 73/2001 o řízení, organizaci a výkonu ekonomické činnosti, ve znění pozdějších přepisů. Příloha č. 1 bod 1 písm. c) nařízení Ministerstva vnitra č. 73/2001.

3 VMV čá. 39/2008 (část II) Strana 3 dy ). Je třeba, aby s rozpočtem i zásadami odborový orgán vyslovil písemný souhlas. Obsah zásad o používání fondu a způsob jejich realizace v působnosti jednotlivých správců fondu nesmějí být v rozporu s ustanoveními vyhlášky a této dohody. 3. Správce fondu zřizuje komisi pro hospodaření s prostředky fondu (dále jen komise ), která je jeho poradním orgánem pro posouzení žádostí o čerpání prostředků fondu. Členem komise musí být zástupce příslušného odborového orgánu. Postavení a činnost komise je upravena statutem a jednání komise se řídí jednacím řádem. Vzor statutu a jednacího řádu komise je uveden v příloze. 4. Správce fondu je povinen po projednání s odborovým orgánem zaslat oddělení finanční metodiky ekonomického odboru v souladu s čl. 3 bod 2 dohody a) návrh nebo změny zásad k posouzení, b) platné zásady a jejich změny na vědomí. 5. K čerpání fondu mají rovný přístup všichni zaměstnanci. Při čerpání prostředků fondu je však správce fondu povinen zvažovat přiměřenost poskytování prostředků fondu a přihlížet k požadavkům jednotlivých zaměstnanců podle reálné potřebnosti a předchozí četnosti jejich uspokojených požadavků a čerpání souhrnného objemu prostředků fondu. 6. Veškerá plnění z fondu mají nepeněžní formu, s výjimkou sociálních výpomocí, sociálních půjček a darů. 7. Správce fondu vede průkaznou evidenci o plnění poskytnutých z fondu, a to jak z hlediska účelu, tak z hlediska plnění vůči jednotlivým zaměstnancům. Pokud správce fondu vede evidenci osobních limitů na jednotlivé zaměstnance, tak i z hlediska čerpání těchto osobních limitů. 8. V případě nezbytnosti získání odborného vysvětlení k uplatňování některého z ustanovení vyhlášky bude toto vysvětlení vyžadováno jako závazné výhradně písemnou formou prostřednictvím Ministerstva vnitra (oddělením finanční metodiky ekonomického odboru) od věcně příslušného orgánu, který je tvůrcem vyhlášky a gestorem jejího plnění. Získané informace předá všem správcům fondu. Čl. 6 Půjčky na bytové účely Půjčku na bytové účely nebo bytové zařízení lze zaměstnanci poskytnout nejdříve po roce trvání jeho pracovního nebo služebního poměru k zaměstnavateli. Postup při podání žádosti a poskytnutí půjčky je stanoven v příloze. Čl. 7 Sociální půjčky U sociálních půjček lze půjčku ve výjimečných případech poskytnout již po půl roce trvání pracovního nebo služebního poměru. Výši půjčky každý správce fondu stanovuje ve vlastních zásadách s přihlédnutím ke specifickým potřebám jím zabezpečovaných útvarů. Přitom respektuje ustanovení vyhlášky a bere v úvahu věcné zaměření sociálního programu.

4 VMV čá. 39/2008 (část II) Strana 4 Čl. 8 Stravování 1. Správce fondu přispívá na stravování podle vlastních zásad a s přihlédnutím ke specifickým potřebám jím zabezpečovaných útvarů. Přitom příspěvek činí minimálně 7,- Kč na jedno hlavní jídlo v kalendářním dni, pokud zaměstnanec vykonává práci pro zaměstnavatele alespoň 3 hodiny. Další hlavní jídlo v kalendářním dni může být poskytnuto za sníženou cenu pouze v případě, pokud zaměstnanec vykonává práci pro zaměstnavatele déle než 11 hodin 3). 2. O poskytování příspěvku z fondu na závodní stravování důchodcům rozhoduje každý správce fondu spolu s odborovým orgánem. Rozhodnutí o poskytování příspěvku musí být upraveno kolektivní smlouvou. Čl. 9 Poskytování dalších plnění z fondu si každý správce fondu stanoví ve svých zásadách podle vlastních podmínek a v souladu s příslušnými ustanoveními vyhlášky. Čl. 10 Závěrečná ustanovení 1. Tato dohoda se uzavírá na dobu neurčitou a nabývá účinnosti dnem podpisu všemi smluvními stranami. Lze ji vypovědět za stejných podmínek jako platnou kolektivní smlouvu. 2. Obě strany se dohodly na tom, že ve společné pracovní skupině zřizované Ministerstvem vnitra vyhodnotí každým rokem plnění jednotlivých ustanovení této dohody. Tato pracovní skupina bude oprávněna také shromažďovat, posuzovat a dále využívat podklady pro přijetí změn nebo dodatků této dohody, navrhovat doporučení vedoucí k nápravě zjištěných nedostatků a předkládat zaměstnavateli podněty k event. novelizaci dohody. 3. Tuto dohodu a její přílohu lze měnit nebo doplňovat jen písemnou formou a po dohodě smluvních stran. 4. O důsledcích porušení některého z ustanovení této dohody správcem fondu na základě zjištění věcně příslušných útvarů zaměstnavatele nebo odborových orgánů bude v pracovním nebo služebním pořádku rozhodovat statutární orgán zaměstnavatele, který tuto dohodu uzavřel. 5. Schválenou dohodu včetně příloh bude zaměstnavatel neprodleně publikovat ve II. části Věstníku Ministerstva vnitra. Odborový orgán seznámí zaměstnance s jejím obsahem jako v případě platné kolektivní smlouvy. 3) 5 odst. 3 vyhlášky č. 430/2001 Sb., o nákladech na závodní stravování a jejich úhradě v organizačních složkách státu a státních příspěvkových organizacích, ve znění pozdějších předpisů.

5 VMV čá. 39/2008 (část II) Strana 5 6. Příslušnými odborovými orgány se rozumí zástupce základní odborové organizace Odborového svazu státních orgánů a organizací na Ministerstvu vnitra, zástupce Koordinačního výboru základních odborových organizací občanských zaměstnanců Policie České republiky a zástupce místně příslušné Krajské rady Nezávislého odborového svazu Policie České republiky, pokud byly uvedené odborové orgány v místě zřízeny. V Praze dne 15. dubna 2008 Ministr vnitra MUDr. Mgr. Ivan LANGER v. r. Předseda závodního výboru základní odborové organizace Odborového svazu státních orgánů a organizací na Ministerstvu vnitra Ing. Jaroslav MADĚRA v. r. Předseda koordinačního výboru základních odborových organizací občanských zaměstnanců Policie České republiky, Odborového svazu státních orgánů a organizací Petr TACHECÍ v. r. Předseda Nezávislého odborového svazu Policie České republiky JUDr. Milan ŠTĚPÁNEK v. r.

6 VMV čá. 39/2008 (část II) Strana 6 Půjčky na bytové účely Příloha č Zaměstnanec předkládá žádost o poskytnutí půjčky vedoucímu zaměstnanci (služebnímu funkcionáři) s personální pravomocí, který ji spolu se svým stanoviskem postoupí správci fondu. 2. O poskytnutí půjčky rozhoduje správce fondu, který též vyhotovuje smlouvu o půjčce (dále jen smlouva ). Smlouva o půjčce obsahuje účel půjčky, dobu splatnosti, výši půjčky a výši splátek, ručitele, způsob splacení při skončení pracovního nebo služebního poměru. 3. Půjčky se poskytují pouze nepeněžní formou. Prostředky z poskytnuté půjčky lze použít jen k úhradě účelu dohodnutému ve smlouvě o půjčce. 4. Výši půjčky na jednotlivé účely může správce fondu stanovit v zásadách s přihlédnutím k místním podmínkám a sociálnímu programu zaměstnavatele, přičemž nesmí být překročeny limity uvedené ve vyhlášce. 5. Půjčka se splácí ve sjednaných měsíčních splátkách, které činí minimálně 300,- Kč měsíčně. První splátka, není-li dohodnuto ve smlouvě jinak, se provede z platu za měsíc následující po podepsání smlouvy o poskytnutí půjčky. V zásadách může správce upravit odchylky, kdy lze na základě žádosti zaměstnance prodloužit lhůtu ke splacení půjčky, avšak pouze při zachování zásady, že půjčka musí být splacena nejpozději do 10 let od uzavření smlouvy o půjčce. 6. Srážky na splátku půjčky jsou prováděny příslušnou mzdovou účtárnou, která vyplácí zaměstnanci plat. Uhrazené splátky odvádí zpět na příslušný bankovní účet fondu. 7. Při skončení pracovního nebo služebního poměru je zaměstnanec povinen splatit půjčku nebo její zůstatek do šesti měsíců ode dne skončení pracovního nebo služebního poměru. V případech hodných zvláštního zřetele, tedy ze sociálních důvodů a při mimořádných událostech v rodině zaměstnance, nebo při přechodu práv a povinností vyplývajících z pracovního poměru k zaměstnavateli na nového zaměstnavatele, správce fondu může, na základě žádosti zaměstnance, tuto lhůtu prodloužit, nejdéle však na deset let od uzavření smlouvy o půjčce. 8. Na změnu, resp. skončení pracovního nebo služebního poměru, na které bezprostředně navazuje vznik nového pracovního nebo služebního poměru a při nichž zůstává zachován vztah uvažovaného zaměstnance k fondu zaměstnavatele, se nevztahuje ustanovení 6 odst. 3 vyhlášky. V takovém případě správce fondu, do jehož působnosti zaměstnanec přechází, převezme pohledávku a uhradí nesplacený zůstatek půjčky správci fondu, který půjčku jako pohledávku převedl. Původně dohodnutá výše splátek se přitom nemění.

7 VMV čá. 39/2008 (část II) Strana 7 9. V souladu s 3 odst. 7 vyhlášky může správce fondu v mimořádně závažných případech, jako je např. pracovní (služební) úraz, nemoc z povolání nebo úmrtí v jejich důsledku, prominout nesplacený zůstatek půjčky, nejvýše však částku Kč. 10. Pokud půjčka není splacena v souladu s uzavřenou smlouvou a dojde k prodlení ve splácení půjčky, postupuje správce fondu v souladu s nařízením Ministerstva vnitra č. 84/2002 o postupu při nakládání s pohledávkami, ve znění nařízení Ministerstva vnitra č. 53/2007, a metodickým návodem ředitele ekonomického odboru (SIAŘ čá. 7/2003), kterým se stanoví podrobnosti při provádění NMV č. 84/2002.

8 VMV čá. 39/2008 (část II) Strana 8 Příloha č. 2 Statut komise správce fondu kulturních a sociálních potřeb pro posouzení žádostí na čerpání prostředků fondu kulturních a sociálních potřeb Čl Komise správce fondu kulturních a sociálních potřeb ( dále jen komise ) je poradním orgánem správce fondu. 2. Předmětem činnosti komise je soustřeďování, projednávání a posuzování žádostí na čerpání prostředků fondu. Čl Podkladem pro jednání komise jsou žádosti a návrhy na čerpání prostředků fondu kulturních a sociálních potřeb, které jsou předkládány komisi způsobem stanoveným dle Zásad pro používání a hospodaření s prostředky fondu kulturních a sociálních potřeb. 2. Jednání komise svolává a řídí předseda komise. 3. K jednání komise mohou být přizváni další pracovníci zabezpečovaných útvarů jednotlivých správců fondu. 4. Výsledkem jednání je rozhodnutí komise, které je závazné pro její členy a doporučující pro rozhodnutí správce fondu.

9 VMV čá. 39/2008 (část II) Strana 9 Příloha č. 3 Jednací řád komise správce fondu kulturních a sociálních potřeb pro posouzení žádostí na čerpání prostředků fondu kulturních a sociálních potřeb Čl Jednání komise správce fondu kulturních a sociálních potřeb (dále jen komise ) je neveřejné. 2. Komise se schází k jednotlivým jednáním podle potřeby. Jednání komise svolává její předseda. Pokud není termín jednání stanoven v zápise z posledního jednání, musí být členové komise písemně obesláni k dalšímu jednání nejpozději 3 pracovní dny před jejím konáním. V neodkladných případech mohou být členové komise vyrozuměni o jednání komise telefonicky nebo faxem nejpozději jeden pracovní den předem. Čl Předseda komise svolává jednání komise, řídí jeho průběh, určuje pořadí projednávaných problematik a odpovídá za její činnost. 2. Tajemník komise zajišťuje veškerou běžnou administrativní agendu komise, zejména organizační přípravu jejího jednání, eviduje uložené úkoly a vede přehled o jejich plnění, pořizuje zápis z průběhu jednání komise. Vyhotovený zápis zasílá tajemník komise nejpozději do 10 pracovních dnů všem členům komise. Vykonává další činnosti, kterými ho předseda pověří. 3. Členové komise se podílejí na přípravě a předkládání podkladů k jednotlivým bodům jednání podle dohody na předcházejícím jednání. Člen komise je povinen zúčastnit se jednání. 1. Komise rozhoduje hlasováním. Čl Komise může přijímat rozhodnutí, je-li přítomna nadpoloviční většina všech členů. K platnému hlasování je třeba nadpoloviční většiny hlasů přítomných členů komise. 3. Hlasování je veřejné, pokud komise nerozhodne o tajném hlasování. Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy.

114/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva financí

114/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva financí Systém ASPI - stav k 7.1.2008 do částky 119/2007 Sb. a 49/2007 Sb.m.s. Obsah a text 114/2002 Sb. - poslední stav textu Změna: 510/2002 Sb. Změna: 100/2006 Sb. Změna: 100/2006 Sb. (část) Změna: 355/2007

Více

VYHLÁŠKA Ministerstva financí. č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb

VYHLÁŠKA Ministerstva financí. č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb VYHLÁŠKA Ministerstva financí č. 114/2002 Sb., o fondu kulturních a sociálních potřeb ze dne 27. března 2002 Ministerstvo financí stanoví podle 48 odst. 6 a 60 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.: BR/6/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Příloha: 1/1 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec

Více

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY

Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Klatovy JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Klatovy 2011 1 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada obce s rozšířenou

Více

Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. pro hospodaření s fondy

Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. pro hospodaření s fondy Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. pro hospodaření s fondy Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Hospodaření Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. (dále jen VVI ) se řídí 21 30 zákona č. 341/2005

Více

Tvorba a čerpání. Uvolnil:: MK. Distribuce: Intranet. Účinnost od: Garant: R PLP. Verze: 03. Schválil: R PLP.

Tvorba a čerpání. Uvolnil:: MK. Distribuce: Intranet. Účinnost od: Garant: R PLP. Verze: 03. Schválil: R PLP. Tvorba a čerpání z FKSP Obsah: Účel... 2 1. Platnost dokumentu... 2 2. Použité zkratky a pojmy... 2 3. Postup při čerpání FKSP... 2 3.1 Tvorba fondu... 2 3.2 Pravidla hospodaření s fondem... 2 3.3 Použití

Více

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun

Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Čj: MULA43329/2010 Počet listů dokumentů: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 53.2 Jednací řád Finančního výboru města Lanškroun Preambule Zastupitelstvo města Lanškroun (dále jen,,zastupitelstvo ) ustanovuje

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Tvorba fondu. Čl. III. Používání fondu

Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Tvorba fondu. Čl. III. Používání fondu PŘÍLOHA Č. 5 ZÁSADY PRO TVORBU A POUŽÍVÁNÍ SOCIÁLNÍHO FONDU Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Tyto zásady upravují tvorbu, používání a hospodaření se sociálním fondem města Rakovníka (dále jen fond ). 2. Fond

Více

Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v. v. i. pro hospodaření s fondy

Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v. v. i. pro hospodaření s fondy Pravidla Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v. v. i. pro hospodaření s fondy Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Hospodaření Ústavu biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. (dále jen VVI ) se řídí 21 30 zákona č. 341/2005

Více

KOLEKTIVNÍ DOHODA. uzavřená mezi. Policií České republiky, zastoupenou policejním prezidentem plk. Mgr. Petrem Lessym.

KOLEKTIVNÍ DOHODA. uzavřená mezi. Policií České republiky, zastoupenou policejním prezidentem plk. Mgr. Petrem Lessym. KOLEKTIVNÍ DOHODA uzavřená mezi Policií České republiky, zastoupenou policejním prezidentem plk. Mgr. Petrem Lessym na straně jedné a Koordinačním výborem základních odborových organizací občanských zaměstnanců

Více

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení

MĚSTO POLNÁ. Článek 1. Úvodní ustanovení MĚSTO POLNÁ Statut a jednací řád výborů Zastupitelstva města Polná Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1. Statut výborů Zastupitelstva města Polná (dále jen "výborů") stanovuje působnost výborů a zásady členství

Více

S T A T U T sociálního fondu. Článek I Účel sociálního fondu

S T A T U T sociálního fondu. Článek I Účel sociálního fondu Zastupitelstvo města Havířova usnesením čís..../..zm/2017 ze dne 18.12.2017 stanoví tímto tento: S T A T U T sociálního fondu Článek I Účel sociálního fondu 1 Příloha č. 1 MMH/.../2017 Počet listů dokumentu:

Více

Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem

Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem Vnitřní předpis města Dvůr Králové nad Labem č. 2/2015 Statut finančního výboru Zastupitelstva města Dvůr Králové nad Labem Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Finanční výbor Zastupitelstva města Dvůr Králové

Více

Pravidla hospodaření VŠE. Článek 1 Úvodní ustanovení

Pravidla hospodaření VŠE. Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha č. 1 Statutu VŠE Pravidla hospodaření VŠE Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Hospodaření VŠE se řídí zákonem a ostatními zvláštními právními předpisy 1) a podmínkami stanovenými v rozhodnutích o poskytování

Více

430/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva financí

430/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva financí 430/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva financí ze dne 3. prosince 2001 o nákladech na závodní stravování a jejich úhradě v organizačních složkách státu a státních příspěvkových organizacích Změna: 99/2006

Více

Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP

Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP Zásady pro čerpání a použití prostředků FKSP Vnitřní předpis 1/2015 Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice IČ 48161071 Č. j. DM-020/0001/2015 Originál: Sekretariát Platnost

Více

Organizační směrnice č. 53/2013/SŘ. Zásady čerpání fondu kulturních a sociálních potřeb

Organizační směrnice č. 53/2013/SŘ. Zásady čerpání fondu kulturních a sociálních potřeb Organizační směrnice č. 53/2013/SŘ Zásady čerpání fondu kulturních a sociálních potřeb Čj.: SŠNM/2448/2013 Zpracoval: Ing. Martin Tichý, zástupce ředitelky pro Útvar Ekonomika a provoz Schválila: PaedDr.

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.:br/5/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec starosta ORP

Více

Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim

Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim Statut Bezpečnostní rady Města Vlašim Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Bezpečnostní rada Města Vlašim ( dále jen bezpečnostní rada ) byla zřízena starostou Města Vlašim v souladu s ustanovením zákona č. 240/2000

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. č.j. MSMT-45997/2013-1 V Praze dne 12.12. 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Směrnice náměstka ministra pro vzdělávání ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, kterou se schvaluje statut a jednací řád Akreditační komise pro vyšší

Více

Pravidla pro hospodaření s fondy Geofyzikálního ústavu AV ČR, v.v.i. (dále jen GFÚ )

Pravidla pro hospodaření s fondy Geofyzikálního ústavu AV ČR, v.v.i. (dále jen GFÚ ) Pravidla pro hospodaření s fondy Geofyzikálního ústavu AV ČR, v.v.i. (dále jen GFÚ ) Čl. 1 úvodní ustanovení Hospodaření GFÚ se řídí 20-30 zákona 341/2005 Sb., o veřejných výzkumných institucích, (dále

Více

MĚSTO PROSEČ. Směrnice č. 2/2017. Pro tvorbu a užívání sociálního fondu. Návrh k jednání ZM. Elektronická verze:

MĚSTO PROSEČ. Směrnice č. 2/2017. Pro tvorbu a užívání sociálního fondu. Návrh k jednání ZM. Elektronická verze: MĚSTO PROSEČ Směrnice č. 2/2017 Pro tvorbu a užívání sociálního fondu Návrh k jednání ZM Číslo: S/02/2017 Originál: Kancelář úřadu Elektronická verze: www.mestoprosec.cz Platnost od: 12. 6. 2017 Účinnost

Více

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení

Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU. Článek 1 Úvodní ustanovení S T A T U T ŘÍDICÍHO A KOORDINAČNÍHO VÝBORU Příloha č. 2 k usnesení vlády ze dne 2. března 2005 č. 245 pro potřeby koordinace pomoci poskytované v programovacím období 2007-2013 Evropskými společenstvími

Více

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014

ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014 ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48 ZÁSADY ČERPÁNÍ FONDU KULTURNÍCH A SOCIÁLNÍCH POTŘEB ROK 2014 od 11. března 2014 do 31. prosince 2014 2 VNITŘNÍ PŘEDPIS Část: 26 Základní

Více

ROK 2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP. Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava rozpočtu FKSP pro

ROK 2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP. Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava rozpočtu FKSP pro ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA PhDr. ZBYŇKA MRKOSE, BRNO, DOŠLÍKOVA 48, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Č.j.: Doš 2/2018 ROZPOČET A PRAVIDLA PRO ČERPÁNÍ FKSP ROK 2018 Období od 1. ledna 2018 do 31. prosince 2018 Úprava

Více

Pravidla hospodaření

Pravidla hospodaření Pravidla hospodaření Příloha 2 ke Statutu VŠE Článek 1 Úvodní ustanovení Hospodaření VŠE se řídí zejména zákonem a ostatními zvláštními právními předpisy 1) a rozhodnutími o poskytování příspěvků a dotací,

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 10. května 2017 č. 360 ve znění usnesení vlády ze dne 18. dubna 2018 č. 247 Statut Výboru pro kybernetickou bezpečnost Článek 1 Úvodní ustanovení (1)

Více

N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV. č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV

N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV. č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV N A Ř Í Z E N Í STAROSTY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV č. VS 10.7 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ SOKOLOV 2016 verze 3 strana 1/8 OBSAH: ČÁST PRVNÍ Statut Bezpečnostní

Více

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS

Identifikační označení a název: Jednací řád Rady města Šternberka. Jednací řád Rady města Šternberka FUNKCE JMÉNO DATUM PODPIS Město Šternberk List číslo: 1 / 5 OBSAH 1. ÚVOD A CÍL 2. DEFINICE POJMŮ A ZKRATKY 3. OBLAST A ROZSAH POUŽITÍ 4. ODPOVĚDNOST A PRAVOMOC 5. POPIS ČINNOSTI 5.1. PŘÍPRAVA A SVOLÁNÍ SCHŮZE RM 5.2. STŘET ZÁJMŮ

Více

Rada města Karviné vydala dne tento Jednací řád komisí Rady města Karviné. Článek 1 Úvodní ustanovení

Rada města Karviné vydala dne tento Jednací řád komisí Rady města Karviné. Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha č. 1 k usnesení STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Jednací řád komisí Rady města Karviné Schváleno: 10.04.2019 Účinnost: 10.04.2019 Zpracovatel: Odbor organizační Rada města Karviné vydala dne 10.04.2019

Více

S T A T U T. Meziresortního orgánu pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců. Článek I

S T A T U T. Meziresortního orgánu pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců. Článek I III. S T A T U T Meziresortního orgánu pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců Článek I (1) Meziresortní orgán pro potírání nelegálního zaměstnávání cizinců (dále jen MOPNZC) je meziresortním koordinačním

Více

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, založené dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, NÁVRH STANOV I. Úvodní ustanovení Dne 3.12.1991 vzniklo Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ U Školské zahrady, se sídlem U Školské zahrady 4, 182 00 Praha 8, IČ 457 73 530, založené dle tehdy platného

Více

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice

Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Statut Národní koordinační skupiny pro zavedení eura v České republice Článek I Úvodní ustanovení Národní koordinační skupina pro zavedení eura v České republice (dále jen NKS) je zřizována na základě

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

STANOVY. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. I. Úvodní ustanovení STANOVY I. Úvodní ustanovení Sdružení rodičů a příznivců Gymnázia v Hořovicích, IČ: 616 86 123, bylo založeno v roce 1995 dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, za účelem koordinace

Více

Statut České konference rektorů

Statut České konference rektorů Statut České konference rektorů Článek 1 Reprezentace vysokých škol Česká konference rektorů (dále jen ČKR) je orgánem reprezentace vysokých škol České republiky složeným z představitelů vysokých škol

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 914/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 839 ze dne 16.11.2016 Směrnice Rady městské části k zásadám pro sestavení a kontrolu rozpočtu a závěrečného účtu Rada městské části

Více

Město Město Albrechtice

Město Město Albrechtice Město Město Albrechtice Jednací řád výborů Zastupitelstva města Článek 1. Úvodní ustanovení Jednací řád výborů upravuje přípravu, obsah jednání, způsob usnášení se a hlasování výborů a způsob práce s přijatými

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV TAJEMNÍK MĚSTSKÉHO ÚŘADU ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV. zaměstnanci města zařazení do městského úřadu ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU HORNÍ SLAVKOV Zpracovatel: Mgr. Martin Stark Rozsah působnosti: zaměstnanci města zařazení do městského úřadu Nabývá účinnosti: Počet stran: Počet příloh: 20.5.2015 9 1

Více

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice

Obecná ustanovení. 1. Působnost a zásady směrnice Základní škola a Mateřská škola Chlebičov, příspěvková organizace, Školní 105, 747 32 Chlebičov 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD Č.j.: 115 /2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Milena Široká, ředitelka školy Ilja

Více

ŘÁDY ŠKOLY. Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov. část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ. Vypracoval: Schválil:

ŘÁDY ŠKOLY. Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov. část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ. Vypracoval: Schválil: Základní škola Slavkov u Brna, Komenského nám. 495, okr. Vyškov ŘÁDY ŠKOLY část: 4. FKSP ZÁSADY ČERPÁNÍ Vypracoval: Schválil: Mgr. Vladimír Soukop a Mgr. Miroslava Lónová Mgr. Vladimír Soukop a Mgr. Miroslava

Více

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E k tvorbě a čerpání FKSP. SOŠ, Louny, PO. Účinnost předpisu: 01.01. 2011 Pořadové číslo: 3/2011. Název předpisu: Změny:

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E k tvorbě a čerpání FKSP. SOŠ, Louny, PO. Účinnost předpisu: 01.01. 2011 Pořadové číslo: 3/2011. Název předpisu: Změny: SOŠ, Louny, PO SMĚRNICE Účinnost předpisu: 01.01. 2011 Pořadové číslo: 3/2011 Správce předpisu: Ekonomický útvar Název předpisu: S M Ě R N I C E k tvorbě a čerpání FKSP Změny: p.č. č. předpisu název předpisu

Více

Statut. Rady kvality ČR

Statut. Rady kvality ČR Číslo: NPK 01 Číslo vydání: 5 Strana: 1 Název: Statut Rady kvality ČR Celkem stran: 8 Platnost od: 15.6.2016 Počet příloh: 0 Statut Rady kvality ČR Schváleno usnesením vlády ČR č. 551 z 15. června 2016

Více

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz

O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Českého svazu aerobiku a fitness Článek 1. Základní stanovení 1. Organizační řád Českého svazu aerobiku, fitness a tance (dále jen ), určuje zásady činnosti a způsoby řízení,

Více

Zásady vztahu orgánů statutárního města Brna k příspěvkovým organizacím. Příloha č. 1. Hospodaření příspěvkových organizací

Zásady vztahu orgánů statutárního města Brna k příspěvkovým organizacím. Příloha č. 1. Hospodaření příspěvkových organizací Zásady vztahu orgánů statutárního města Brna k příspěvkovým organizacím Příloha č. 1 Hospodaření příspěvkových organizací Brno, srpen 2011 Článek 1. Obecná ustanovení 1.1 Organizace samostatně hospodaří

Více

STANOVY. Odborové organizace PILA Paskov

STANOVY. Odborové organizace PILA Paskov STANOVY Odborové organizace PILA Paskov Ve smyslu ustanovení Listiny základních práv a svobod, kde je zakotveno i právo občana se svobodně sdružovat s jinými na ochranu svých hospodářských a sociálních

Více

SLOVENSKEJ REPUBLIKY

SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: 29.05.1992 Časová verzia predpisu účinná od: 01.07.1992 do: 31.08.1992 Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 241 Z Á K O N České národní

Více

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT GRANTOVÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY (úplné znění) (zrušeno usnesením vlády ze dne 7. srpna 2002 č. 770) P ř í l o h a č. 2 k usnesení vlády ze dne 13. června 2001 č. 590 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Více

Příloha č. 3. Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu

Příloha č. 3. Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu Příloha č. 3 Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu Zásady tvorby a čerpání sociálního fondu I. Zmocňovací ustanovení Sociální fond je účelový peněžní fond, který město Hranice zřizuje dle 5 zákona č.

Více

388/1991 Sb. ZÁKON. České národní rady

388/1991 Sb. ZÁKON. České národní rady 388/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 10.září 1991 o Státním fondu životního prostředí České republiky Změna: 334/1992 Sb. Změna: 254/2001 Sb. Změna: 482/2004 Sb. Změna: 346/2009 Sb. Změna: 227/2009

Více

STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU

STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU STATUT FONDU MĚSTA ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU Město Žďár nad Sázavou zřizuje na základě zákona č. 128/2000 Sb., o obcích a v souladu s 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů samostatný

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 10. října 2001 č. 1033 o zřízení Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů V l á d a I. z ř i z u j e Radu vlády pro rovné příležitosti žen

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 15. prosince 2014 č. 1062 STATUT Rady vlády pro stavebnictví České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro stavebnictví České republiky

Více

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E k tvorbě a čerpání FKSP. SOŠT a SOU Louny, PO. Účinnost předpisu: Pořadové číslo: 2/2010. Název předpisu: Změny:

SMĚRNICE. S M Ě R N I C E k tvorbě a čerpání FKSP. SOŠT a SOU Louny, PO. Účinnost předpisu: Pořadové číslo: 2/2010. Název předpisu: Změny: SOŠT a SOU Louny, PO SMĚRNICE Účinnost předpisu: 14.1. 2010 Pořadové číslo: 2/2010 Správce předpisu: Ekonomický útvar Název předpisu: S M Ě R N I C E k tvorbě a čerpání FKSP Změny: p.č. č. předpisu název

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy FILMIUM, občanské sdružení Stanovy Čl. 1 Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ FILMIUM, občanské sdružení (dále jen Sdružení ) je neziskovým občanským sdružením založeným podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice

Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice Zásady pro tvorbu a používání Sociálního fondu obce Dětmarovice Čl. 1 Předmět a rozsah úpravy Tyto zásady upravují tvorbu Sociálního fondu obce Dětmarovice, dále jeho používání a hospodaření s ním po schválení

Více

USNESENÍ. Pacientské rady ministra zdravotnictví. ze dne 12. září 2018 č. 13

USNESENÍ. Pacientské rady ministra zdravotnictví. ze dne 12. září 2018 č. 13 USNESENÍ Pacientské rady ministra zdravotnictví ze dne 12. září 2018 č. 13 ve věci přijetí Jednacího řádu pracovních skupin Pacientské rady ministra zdravotnictví Pacientská rada ministra zdravotnictví

Více

114/2002 Sb. VYHLÁKA Ministerstva financí

114/2002 Sb. VYHLÁKA Ministerstva financí 114/2002 Sb. VYHLÁKA Ministerstva financí ze dne 27. března 2002 o fondu kulturních a sociálních potřeb Změna: 510/2002 Sb. Změna: 100/2006 Sb. Změna: 100/2006 Sb. (část) Změna: 355/2007 Sb. Změna: 365/2010

Více

o fondu zaměstnavatele

o fondu zaměstnavatele Regionální rada regionu soudrţnosti Severozápad Úřad Regionální rady Bc. Jana Havlicová ředitelka úřadu Platnost od: 1. 1. 2014 Účinnost od: 2. 1. 2014 Vypracovala: Bc. Ivana Klotzová Počet vyhotovení:

Více

Obec Vysoká nad Labem

Obec Vysoká nad Labem . Obec Vysoká nad Labem 503 31 Vysoká nad Labem Tel. : 495580130 Fax : 495580101 E-mail : info@vysoka-nad-labem.cz Obec Vysoká nad Labem PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE (dále také jako

Více

Na poskytnutí příspěvku nebo jiné plnění z fondu není právní nárok.

Na poskytnutí příspěvku nebo jiné plnění z fondu není právní nárok. 20. Směrnice o fondu kulturních a sociálních potřeb Článek 1 Úvod Tato směrnice upravuje výši tvorby fondu kulturních a sociálních potřeb (dále jen fond ), další příjmy a hospodaření s fondem v Jihočeské

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2015 č. 171 Statut Vládní dislokační komise a regionálních dislokačních komisí Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Vládní dislokační komise a regionální

Více

S M Ě R N I C E č. O ROZPOČTU. Obec Žernov, Žernov čp. 112, 552 03 Česká Skalice, IČO 00273295

S M Ě R N I C E č. O ROZPOČTU. Obec Žernov, Žernov čp. 112, 552 03 Česká Skalice, IČO 00273295 Obec Žernov, Žernov čp. 112, 552 03 Česká Skalice, IČO 00273295 S M Ě R N I C E č. O ROZPOČTU Obec: Žernov Adresa: Žernov 112, 552 03 Česká Skalice Směrnici zpracoval: Kropáčková Jitka Směrnici schválil:

Více

Statut kontrolního výboru zastupitelstva obce Mořina

Statut kontrolního výboru zastupitelstva obce Mořina I. Zřízení výboru Statut kontrolního výboru zastupitelstva obce Mořina 1. Kontrolní výbor (dále jen výbor) byl zřízen v souladu s ustanovením 117 odst. 2 zákona č. 128/2000 Sb. o obcích v platném znění.

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Postup při poskytování příspěvků, darů a návratných bezúročných půjček ze sociálního fondu

Postup při poskytování příspěvků, darů a návratných bezúročných půjček ze sociálního fondu B3-08/3-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORKY UP (MPK) B3-08/3-MPK Postup při poskytování příspěvků, darů a návratných bezúročných půjček ze sociálního fondu Univerzity Palackého

Více

Městská část Praha 12 Úřad městské části. ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SE SOCIÁLNÍM FONDEM Úřadu městské části Praha 12

Městská část Praha 12 Úřad městské části. ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SE SOCIÁLNÍM FONDEM Úřadu městské části Praha 12 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 102.06.10 Městská část Praha 12 Úřad městské části ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SE SOCIÁLNÍM FONDEM Úřadu městské části Praha 12 schválené usnesením rady č. 20.27.07

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

Pracovní materiál č. 5.1.

Pracovní materiál č. 5.1. Pracovní materiál č. 5.1. ZMĚNA ZÁSAD SOCIÁLNÍHO FONDU Pracovní materiál pro 21. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 14.12.2016 Zpracoval: Ing. Bohdana Bartoňková, vedoucí FO MěÚ Stříbro, Předkládá:

Více

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09 STANOVY Nezávislého spolku Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách Lonkova 510, Pardubice 530 09 Stránka 1 z 6 Část I. Název a sídlo spolku Článek 1 Název spolku zní: Nezávislý spolek

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 28,

SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 28, Agentura pro podnikání a inovace Žitná 566/18, 120 00 Praha 2 Dne 21.12.2016 Čj. API/02839/16 SLUŽEBNÍ PŘEDPIS vedoucího služebního úřadu č. 28, který určuje zásady pro tvorbu, používání a hospodaření

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD M E T O D I C K Ý P O K Y N k provedení Zásad vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím, které byly zřízeny krajem nebo byly na kraj převedeny zvláštním zákonem Úplné

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 25. září 2013 č. 729 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2014 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 9. září 2009 č. 1175 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2010, k návrhu střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky

Více

Statut Sociálního fondu zaměstnanců statutárního města Ostrava zařazených do Úřadu městského obvodu Nová Ves

Statut Sociálního fondu zaměstnanců statutárního města Ostrava zařazených do Úřadu městského obvodu Nová Ves Statutární město Ostrava Úřad městského obvodu Nová Ves Statut Sociálního fondu zaměstnanců statutárního města Ostrava zařazených Zásady pro použití prostředků sociálního fondu zaměstnanců statutárního

Více

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY FINANČNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY. ČÁST I Obecná ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy

STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY FINANČNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY. ČÁST I Obecná ustanovení 1 Předmět a rozsah úpravy STAVOVSKÝ PŘEDPIS č. 17 ČESKÉ LÉKAŘSKÉ KOMORY Představenstvo České lékařské komory podle zákona č. 220/1991 Sb. o České lékařské komoře, České stomatologické komoře, České lékárnické komoře (dále jen zákon

Více

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN Stanovy občanského sdružení Klub UHLAN Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: Klub UHLAN (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů,

Více

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH

STATUT A JEDNACÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 29. 3. 2011 Aktualizace: 2. 6. 2014 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 005/03-11 Zastupitelstvo statutárního města Chomutova Anna Benešová Název dokumentu: STATUT A

Více

Financování a ekonomické řízení

Financování a ekonomické řízení Financování a ekonomické řízení Mimorozpočtové prostředky zásady, realizace Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

Článek 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Článek 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška města Lanškroun o vytvoření Fondu rozvoje bydlení a jeho užití Městské zastupitelstvo podle 14, odst. 1, písm. e a podle 36, odst. 1, písm. f zákona o obcích č. 367/90 Sb. v platném

Více

Jednací řád. 23. schůze rady MČ dne 15. 12. 2010. Rady městské části Praha 10 ----------------------------------- 1 Úvodní ustanovení

Jednací řád. 23. schůze rady MČ dne 15. 12. 2010. Rady městské části Praha 10 ----------------------------------- 1 Úvodní ustanovení 23. schůze rady MČ dne 15. 12. 2010 Jednací řád Rady městské části Praha 10 ----------------------------------- 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Rady městské části Praha 10 (dále jen rada) upravuje způsob

Více

SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE Rok 2008 SBÍRKA VNITŘNÍCH PŘEDPISŮ MAGISTRÁTU MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE 4/2008 SMĚRNICE Rady města České Budějovice ze dne 23. 4. 2008 o evidování a vyřizování škodních událostí Vydává Zpracoval Projednáno

Více

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 23. září 2015 č. 748

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY. ze dne 23. září 2015 č. 748 USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 23. září 2015 č. 748 k návrhu zákona o státním rozpočtu České republiky na rok 2016 a k návrhům střednědobého výhledu státního rozpočtu České republiky na léta 2017

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením

Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením Statut Vládního výboru pro osob y s e zdravotním postižením Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Vládní výbor pro osoby se zdravotním postižením (dále jen Výbor ) je stálým koordinačním, iniciativním a poradním

Více

Č.j. 01-1/2012. Organizační řád

Č.j. 01-1/2012. Organizační řád Majerova 138, Stráž nad Nisou, 463 03 Č.j. 01-1/2012 Organizační řád K zabezpečení úkolů vyplývajících z ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná

S T A T U T. Okresní hospodářské komory Karviná S T A T U T Okresní hospodářské komory Karviná Část první Čl. 1 Základní ustanovení (1) Okresní komora (dále jen komora ) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární

Více

II. Výklad pojmů. 2. Dotací se rozumí finanční prostředky ze státního rozpočtu přidělené příjemci za podmínek stanovených v této Metodice.

II. Výklad pojmů. 2. Dotací se rozumí finanční prostředky ze státního rozpočtu přidělené příjemci za podmínek stanovených v této Metodice. Metodika Ministerstva práce a sociálních věcí pro poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu za účelem podpory administrace krajských projektů OP PMP I. Úvodní ustanovení, zaměření dotační podpory

Více

MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Prachatice

MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD. Rady města Prachatice MĚSTO PRACHATICE JEDNACÍ ŘÁD Rady města Prachatice s účinností od 17.12.2014 Jednací řád Rady města Prachatice s účinností ke dni 17.12.2014 2 Obsah Článek 1 Úvodní ustanovení... 3 Článek 2 Pravomoci rady...

Více

Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014.

Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014. Zápis z jednání Kontrolního výboru dne 15. prosince, 2014. Přítomni: A. Pumprová, E. Holečková, H. Fuchsová, T. Pýcha, J. Pavliš Omluven: Z. Vostřel Agenda: 1. Seznámení a představení jednotlivých členů

Více

Řád RAD Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz

Řád RAD Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Statutární město Ostrava Řád RAD 2019-01 Jednací řád výborů Zastupitelstva městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Účinnost od: 1. března 2019 Vydal: Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava

Více

S M L O U V U O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE (dále jen Smlouva ) I. Obecné ustanovení

S M L O U V U O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE (dále jen Smlouva ) I. Obecné ustanovení Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: Regionální rada regionu soudržnosti Severozápad Sídlo: Berní 2261/1, 400 01 Ústí nad Labem Zastoupená: Jaroslavem Komínkem, předsedou

Více

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR

Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1. Účel Jednacího řádu RHSD. Článek 2. Jednání Plenární schůze RHSD ČR J E D N A C Í Ř Á D Rady hospodářské a sociální dohody ČR (RHSD ČR) Článek 1 Účel Jednacího řádu RHSD V návaznosti na platný Statut Rady hospodářské a sociální dohody ČR (dále jen RHSD ČR) upravuje Jednací

Více

Statut RHSD Jihočeského kraje

Statut RHSD Jihočeského kraje Statut RHSD Jčk Statut RHSD Jihočeského kraje PREAMBULE Rada hospodářské a sociální dohody Jihočeského kraje (dále jen RHSD JčK) je společným dobrovolným dohadovacím a iniciativním orgánem odborů, zaměstnavatelů

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Úvodní ustanovení ČL. III. Účel spolku. Čl. IV. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Úvodní ustanovení ČL. III. Účel spolku. Čl. IV. Hlavní činnost spolku Hudba při Hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje, z.s. Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo 1. Název: Hudba při hasičském záchranném sboru Olomouckého kraje, z.s. 2. Sídlo: Hněvotín 140, 783 47 Hněvotín

Více

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec

O R G A N I Z A Č N Í. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Legislativní rámec O R G A N I Z A Č N Í Ř Á D Městského úřadu Luby Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád upravuje organizaci Městského úřadu Luby. Určuje jeho organizační strukturu, dělbu práce mezi jednotlivými odbory,

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2018 V Praze dne 10. prosince 2018 Částka: 57 O B S A H : Část I. Část II. 57. Pokyn generálního

Více