Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download ""

Transkript

1

2

3

4

5

6 Výroční zpráva 2009 Sídlo: Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo tel.: Mírové nám. 3d/519 fax: OSTRAVA - VÍTKOVICE adriaway@adriaway.cz

7 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Obsah I. Zpráva vedení II. Základní údaje o společnosti III. Údaje o orgánech společnosti IV. Informace o činnosti společnosti 1. Informace o významných skutečnostech, které nastaly až po konci rozvahového dne 2. Informace o předpokládaném vývoji činnosti společnosti 3. Informace o aktivitách v oblasti výzkumu a vývoje 4. Informace o aktivitách v oblasti ochrany životního prostředí a pracovně právních vztazích 5. Informace o tom, zda účetní jednotka má organizační složku podniku v zahraničí 6. Informace o pořizování vlastních akcií, zatímních listů, obchodních podílů a akcií, obchodních podílů ovládající osoby a důvodech jejich pořízení 7. Ostatní informace požadované podle zvláštních právních předpisů 8. Informace o cílech a metodách řízení rizik dané společnosti, včetně její politiky pro zajištění všech hlavních typů plánovaných transakcí, u kterých se použijí zajišťovací deriváty 9. Informace o cenových, úvěrových a likvidních rizicích a rizicích souvisejících s tokem hotovosti, kterým je účetní jednotka vystavena 10. Pojistné produkty 11. Předepsané pojistné 12. Likvidace pojistných událostí 13. Zajištění 14. Pojistně-technické rezervy 15. Hospodářský výsledek 16. Solventnost V. Zpráva kontrolní komise VI. Účetní výkazy VII. Příloha roční účetní závěrky k VIII. Zpráva o vztazích mezi osobou ovládanou a ovládající ve smyslu 66a Obchodního zákoníku IX. Zpráva auditora Strana 1 (celkem 41)

8 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo I. Zpráva vedení Dovoluji si Vám předložit výroční zprávu Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo za rok 2009, která shrnuje výsledky činnosti společnosti v oblasti poskytování cestovního pojištění. Cestovní pojišťovna ADRIA Way provozuje výhradně pojistné odvětví neživotního pojištění a to odvětví 18 Pojištění pomoci osobám v nouzi během cestování nebo pobytu mimo místa svého trvalého bydliště. I nadále zůstane naším nosným programem cestovní pojištění. Našim cílem v příštím roce zvýšit předpis pojistného z uzavřeného pojištění po internetu, a dále včasným poskytování pojistného plnění a dalším rozšiřováním asistenčních služeb klientovi v případě potíží, chceme nabízet co nejkvalitnější služby spojené s poskytováním cestovního pojištění. Podrobné informace o dílčích oblastech činnosti pojišťovny jsou předmětem dalších částí této výroční zprávy a orgány společnosti věří, že informační otevřenost přesvědčí stávající i potenciální partnery o finančním zdraví a důvěryhodnosti společnosti. Chtěl bych proto i touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na dobrých výsledcích roku 2009 s přáním, abychom ani v budoucnu nezklamali důvěru, kterou jsme od našich klientů získali. Ing. Zdeněk Honek předseda družstva Strana 2 (celkem 41)

9 II. Základní údaje o společnosti Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Obchodní firma: Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo Sídlo firmy: Mírové nám. 3d/519, OSTRAVA VÍTKOVICE Právní forma: družstvo Identifikační číslo: Předmět podnikání: Provozování pojišťovací činnosti a činností souvisejících - 1. pojišťovací činnost dle 7 odst. 3 zákona č. 363/1999 Sb., o pojišťovnictví a o změně některých souvisejících zákonů (zákon pojišťovnictví), ve znění pozdějších předpisů - v rozsahu pojistného odvětví 18 neživotních pojištění uvedených v části B přílohy k zákonu o pojišťovnictví, - 2. činnost související s pojišťovací činností dle 3 odst. 4 zákona o pojišťovnictví - zprostředkovatelská činnost - poradenská činnost související s pojištěním fyzických a právnických osob podle zákona o pojišťovnictví, - šetření pojistných událostí prováděné na základě smlouvy s pojišťovnou podle zákona o pojišťovnictví. Datum vzniku: Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo byla zapsána do obchodního rejstříku 15.února Zápis byl proveden u Krajského obchodního soudu v Ostrava, oddíl Dr, vložka Dne 4. listopadu 1999 obdržela povolení k podnikání v pojišťovnictví na základě rozhodnutí Ministerstva financí podle 8 odst. 1 zákona č. 185/1991 Sb., o pojišťovnictví ve znění pozdějších předpisů. Na základě rozhodnutí č.j. 322/24338/2002 ze dne 11.března 2002 Ministerstvo financí jako orgán státního dozoru v pojišťovnictví udělil povolení Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo k provozování pojišťovací činnosti ve smyslu ustanovení 42 odst. 5 zákona č. 363/1999 Sb., o pojišťovnictví a změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojišťovnictví), ve znění pozdějších předpisů. Pojišťovna obdržela povolení k provozování pojišťovací činnosti podle přílohy k zákonu o pojišťovnictví - Část B, odvětví neživotních pojištění, odvětví 18 Pojištění pomoci osobám v nouzi během cestování nebo pobytu mimo místa svého trvalého bydliště. Informace o základním kapitálu Zapisovaný základní kapitál družstva je tis. Kč a tento byl v plném rozsahu splacen. Zapisovaný základní kapitál družstva sestává ze dvou základních členských vkladů členů družstva po 25 tis. Kč v celkové výši 50 tis. Kč, z dalšího členského vkladu společnosti CPAW HOLDING a.s. ve výši tis. Kč, který přešel na společnost CPAW HOLDING a.s. v rámci schválené přeměny společnosti VÍTKOVICE TOURS s.r.o. rozdělením odštěpením s účinností k a z dalšího členského vkladu společnosti CPAW HOLDING a.s. ve výši tis. Kč. Strana 3 (celkem 41)

10 III. Údaje o orgánech družstva Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Členové družstva CPAW HOLDING a.s. Mírové nám. 3d-519, Ostrava Vítkovice IČO: Základní členský vklad 25 tis. Kč Další členské vklady tis. Kč Podíl na základním kapitál 99,96 % ADRIATIC CURATIO s.r.o. IČO: Mírové nám. 3d/519, Ostrava Vítkovice Základní členský vklad 25 tis. Kč Podíl na základním kapitál 0,04 % Organizační struktura Členská schůze Působnost členské schůze se řídí zejména ustanovením 239 odst. 4) obchodního zákoníku a dále do působnosti náleží: a) schvalovat pravidla pro tvorbu a užití fondů družstva, b) rozhodovat o výši příspěvků členu na činnost družstva, c) rozhodovat o způsobu použití nedělitelného fondu tím není dotčeno zákonné omezení nedělitelného fondu ve smyslu ustanovení 235 obchodního zákoníku. Členská schůze se může platně usnášet, je-li přítomna nadpoloviční většina členů družstva. Statutární orgán Statutárním orgánem je předseda družstva Ing. Zdeněk Honek. Jménem družstva jedná a podepisuje předseda, a to ve všech věcech samostatně. Jménem družstva se jednající podepisuje tak, že k napsané nebo natištěné obchodní firmě připojí svůj podpis. Kontrolní komise Kontrolní komise se řídí zejména ustanovením 244 a následujících obchodního zákoníku. Kontrolní komise má tři členy: MUDr. Petr Honek Ing. arch. David Honek Marie Štenzlová Hlasování Každý člen družstva má 1 hlas na každých 1 000,- Kč svého členského vkladu. Strana 4 (celkem 41)

11 IV. Informace o činnosti společnosti Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo 1. Informace o významných skutečnostech, které nastaly až po konci rozvahového dne Nejsou nám známy události nebo skutečnosti, které jako nejisté nebo ohrožující podmínky či situace existovaly ke konce rozvahového dne nebo nastaly do data zpracování této výroční zprávy, a jejichž důsledky by významným způsobem změnily pohled na finanční situaci společnosti. Návrh na rozdělení zisku v souladu se stanovami společnosti: Hospodářský výsledek za rok 2009 Příděl do rezervního fondu Příděly do ostatních fondů Převod na nerozdělený zisk minulých let tis. Kč 549 tis. Kč 0 tis. Kč tis. Kč 2. Informace o předpokládaném vývoji činnosti společnosti Základní kapitál, finanční umístění V souladu s rozhodnutím členské schůze v druhé polovině roku 2009 došlo k navýšení základního kapitálu Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo o tis. Kč na celkovou částku tis. Kč. Navýšení základního kapitálu bylo důležité z hlediska splnění legislativních požadavků v roce 2010 daných novým zákonem o pojišťovnictví č. 277/2009 Sb., zejména v oblasti splnění výše garančního fondu, který pojišťovna musí zajistit v návaznosti na provozovaná pojistná odvětví. Součástí základního kapitálu Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo je provozní nemovitost, konkrétně budova a pozemek. K datu bylo provedeno tržní ocenění provozní nemovitosti pojišťovny zpracované odborným znalcem. Tržní hodnota budovy byla stanovena ve výši tis. Kč a tržní hodnota pozemku byla stanovena ve výši 987 tis. Kč. V roce 2010 nepředpokládá Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo změny ve výši základního kapitálu. V oblasti finančního umístění bude i nadále využíváno v souladu s platnou legislativou a vnitřními směrnicemi pojišťovny umístění do dluhopisů ČR držených do splatnosti a termínovaných vkladů min. čtyř bankovních ústavů, tak aby se podařilo dosáhnout zajímavého zhodnocení a současně udržet vysokou likviditu vyžadovanou členy družstva. Pojistné produkty, řízení rizik Cestovní pojištění, které Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo poskytuje, objemově vzrostlo meziročně o cca 16 %. Nejvýznamnější byla spolupráce s cestovní kanceláří VÍTKOVICE TOURS, která zajistila cca 98 % produkce. V roce 2009 došlo k nárůstu elektronického uzavírání pojistných smluv, a to meziročně o cca 800%. Na základě požadavků klientů a partnerů byly aktualizovány smluvní pojistné podmínky pro cestovní pojištění s platností od Formou navýšení pojistných částek u jednotlivých rizik se pojišťovna snaží pro další období zajistit konkurenceschopnost. Dále došlo rozšíření poskytovaných asistenčních služeb a zlepšení formy elektronické komunikace mezi asistenční společností a pojišťovnou, hlavně v oblasti analýzy pojistných událostí, tvorby rezerv a vyplácení pojistných plnění. I nadále pojišťovna bude využívat zajištění pojistných rizik ve spolupráci se zajišťovnou Liberty Syndicates. Spolupráce, komunikace V roce 2010 je záměrem nabídnou kvalitní, cenově výhodné produkty služby pro klienty cestovních kanceláří i pro individuální zákazníky. Dosáhnout toho je možné na základě spolupráce s cestovními kancelářemi, jejichž počet plánuje pojišťovna v roce 2010 zvýšit a dále posílením komunikace s jednotlivými klienty, a to za předpokladu, že počet zaměstnanců se nezmění a bude maximálně využíván outsorcing. Strana 5 (celkem 41)

12 3. Informace o aktivitách v oblasti výzkumu a vývoje Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo V roce 2009 byla pozornost věnována elektronickému on-line uzavírání pojistných smluv na cestovní pojištění. V průběhu roku byla tato aplikace pro uzavírání pojistných smluv na internetu inovována, aby poskytovala v současné době klientům lepší uživatelské prostředí. Zlepšením poskytovaného online produktu a posílením internetové reklamy bylo dosaženo nárůstu předpisu pojistného z elektronicky uzavřených pojistných smluv oproti roku 2008 o 171 tis. Kč. Objem předepsaného pojistného z pojistných smluv uzavřených on-line se na celkovém pojistném podílel v roce 2009 cca 2%. 4. Informace o aktivitách v oblasti ochrany životního prostředí a pracovně právních vztazích Hospodaření s odpady, které jsou během roku produkovány Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo je zajištěno v souladu se zákonem č. 185/2001 Sb. v platném znění. V roce 2009 měla Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo celkem 3 zaměstnance. S ohledem na velikost, význam a potřeby řešení situací spojených s provozováním pojišťovací činnosti pojišťovna standardně využívá outsorcing. V oblasti hlášení a vyřizování pojistných události je významná hlavně spolupráce s asistenční společností. V oblasti správy nemovitosti, jejímž je pojišťovna vlastníkem, je rovněž spolupracováno s řadou firem formou outsorcingu. Systém přináší minimalizaci fixních nákladů a je efektivní. 5. Informace o tom, zda účetní jednotka má organizační složku podniku v zahraničí Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo nemá žádnou organizační složku v zahraničí. 6. Informace o pořizování vlastních akcií, zatímních listů, obchodních podílů a akcií, obchodních podílů ovládající osoby a důvodech jejich pořízení Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo nevlastní zatímní listy, poukázky na akcie, opční listy, vyměnitelné a prioritní dluhopisy nebo podobné cenné papíry a práva s nimi spojená. 7. Ostatní informace požadované podle zvláštních právních předpisů Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo se řídí při své činnosti zejména zákony č. 363/199 Sb., č. 37/2004 Sb., č. 38/2004 Sb., vyhláškami č. 303/2004 Sb.ve znění platných právních předpisů. Účetnictví je vedeno dle platného znění zákona č. 563/1991 Sb., vyhlášky č. 502/2002 Sb. a Českými účetním i standardy pro pojišťovny. V souladu s požadavky Sekce regulace a dohledu na pojišťovnami ČNB probíhá kontrolování činnosti pojišťovny a to ve formě pravidelně vyplňovaných statistických výkazů prostřednictvím internetové aplikace SDNS. Výkazy jsou zpracovávány měsíčně, čtvrtletně, pololetně a celoročně v písemné formě na základě požadavků uvedených ve Věstníku ČNB pro příslušné období. 8. Informace o cílech a metodách řízení rizik dané společnosti, včetně její politiky pro zajištění všech hlavních typů plánovaných transakcí, u kterých se použijí zajišťovací deriváty Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo uvedené deriváty nepoužívá. 9. Informace o cenových, úvěrových a likvidních rizicích a rizicích souvisejících s tokem hotovosti, kterým je účetní jednotka vystavena Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo upřednostňuje v této oblasti obezřetný a konzervativní přístup, který je kontrolován ze strany kontrolní komise. Volná část základního kapitálu byla během roku uložena v české měně na termínované vklady, které byly založeny u čtyř bankovních ústavů. S ohledem na situaci na českém finančním trhu došlo k poklesu úrokového výnosu oproti roku 2008 Strana 6 (celkem 41)

13 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo v návaznosti na výši úroku. Průměrný úrokový výnos z termínovaných vkladů byl 2 % p.a. Finanční umístění bylo v souladu s platnou legislativou a směrnicí pojišťovny realizováno prostřednictvím nákupu cenných papíru, resp. státních dluhopisů ČR držených do splatnosti v hodnotě tis. Kč v amortizované pořizovací ceně. Tržní hodnota těchto dluhopisů činí tis. Kč. 10. Pojistné produkty V roce 2009 byla Cestovní pojišťovnou ADRIA Way družstvo zajišťována již desátým rokem pojistná ochrana zákazníků cestovních kanceláří a také individuálních zákazníků Cestovním pojištěním. Cestovní pojištění obsahuje následující jednotlivá pojištění a služby: 1. pojištění léčebných výloh včetně asistenčních služeb, 2. pojištění storna cesty, 3. pojištění cestovních zavazadel, 4. pojištění odpovědnosti za škodu občana, 5. úrazové pojištění za dobu nezbytného léčení, za trvalé následky úrazu, za smrt způsobenou úrazem. 11. Předepsané pojistné Struktura předepsaného pojistného v letech 2009 a 2008 podle druhů pojištění v tis. Kč: Druh pojištění Index 2009/2008 Pojištění léčebných výloh ,17 Pojištění storna cesty ,14 Pojištění cestovních zavazadel ,16 Pojištění odpovědnosti za škodu ,15 Úrazové pojištění ,16 Celkem ,16 Podíl jednotlivých druhů pojištění na předepsaném pojistném (v %): Skutečnost 2009 Pojištění cestovních zavazadel 3,00% Pojištění odpovědnosti za škodu 8,40% Úrazové pojištění 10,89% Pojištění léčebných výloh 43,09% Pojištění storna cesty 34,61% Strana 7 (celkem 41)

14 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Pojištění cestovních zavazadel 3,00% Pojištění odpovědnosti za škodu 8,42% Skutečnost 2008 Úrazové pojištění 10,85% Pojištění léčebných výloh 42,64% 12. Likvidace pojistných událostí Pojištění storna cesty 35,09% V roce 2009 bylo nahlášeno celkem 285 pojistných událostí. Zlikvidováno bylo celkem 270 pojistných událostí. K je nezlikvidovaných 39 pojistných událostí, které byly nahlášeny v roce Na pojistném plnění bylo vyplaceno tis. Kč. Vývoj nahlášených pojistných událostí podle druhů pojištění v ks: Druh pojištění Pojištění léčebných výloh Pojištění storna cesty Pojištění cestovních zavazadel 2 3 Pojištění odpovědnosti za škodu 6 1 Úrazové pojištění 13 4 Celkem Vývoj zlikvidovaných pojistných událostí podle druhů pojištění v ks: Druh pojištění Pojištění léčebných výloh Pojištění storna cesty Pojištění cestovních zavazadel 1 3 Pojištění odpovědnosti za škodu 4 1 Úrazové pojištění 7 4 Celkem Strana 8 (celkem 41)

15 Pojištění cestovních zavazadel 0,37% Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Struktura zlikvidovaných pojistných událostí (v %) podle druhu pojistného rizika za rok 2009 Pojištění odpovědnosti za škodu 1,48% Úrazové pojištění 2,59% Pojištění léčebných výloh 40,37% ojištění storna cesty 55,19% Vývoj pojistného plnění z pojistných událostí podle druhů pojištění v tis. Kč: Druh pojištění Pojištění léčebných výloh Pojištění storna cesty Pojištění cestovních zavazadel Pojištění odpovědnosti za škodu 20 0 Úrazové pojištění Celkem Struktura pojistného plnění z pojistných událostí (v %) podle druhu pojistných rizik za rok 2009 Pojištění cestovních zavazadel 1,05% Pojištění odpovědnosti za škodu 1,05% Úrazové pojištění 3,22% Pojištění léčebných výloh 34,00% Pojištění storna cesty 60,67% Strana 9 (celkem 41)

16 13. Zajištění Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Tak jako v předešlém roce bylo i v roce 2009 uplatněno zajištění s ohledem na skladbu rizik přijímaných pojišťovnou do pojištění. Oblasti zajištění je v pojišťovně věnována mimořádná pozornost, neboť jsme si vědomi, že jde o významný nástroj k zabezpečení finanční stability pojišťovny. Zajištění pojistné ochrany u pojištění léčebných výloh, pojištění odpovědnosti za škodu a úrazového pojištění smluvně poskytovala zajišťovna Liberty Syndicates, Germany on behalf of Liberty Syndicates Management Syndicate No 4472 (llib). Výše zajistného v tis. Kč: Druh pojištění Pojištění léčebných výloh Pojištění odpovědnosti za škodu Úrazové pojištění Celkem Struktura zajištění v roce 2009 podle pojistných rizik (v %) Úrazové pojištění 16,42% Pojištění odpovědnosti za škodu 10,58% Pojištění léčebných výloh 73,01% 14. Pojistně-technické rezervy Pojistně-technické rezervy Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo jsou tvořeny v souladu ze zákonem č. 363/1999 Sb., o pojišťovnictví, v platném znění, a vyhláškou Ministerstva financí č. 303/2004 Sb. v platném znění, kterou se provádí některá ustanovení zákona č. 363/1999 Sb. o pojišťovnictví. V roce 2009 byly vytvořeny pojistně-technické rezervy v objemu tis. Kč. Prostředky těchto rezerv byly k uloženy v souladu s výše citovanou vyhláškou, a to zejména do dluhopisů vydaných členským státem a do vkladů a vkladů potvrzených vkladovým certifikátem. Prioritou vedení v této oblasti byla orientace na bezpečné finanční instrumenty s důrazem na dosažení vysoké míry likvidity při optimální diverzifikaci a rentabilitě prostředků rezerv. Technické rezervy k v tis. Kč Druh rezervy Brutto Podíl zajistitele Netto Rezerva na pojistná plnění Rezerva RBNS Rezerva IBNR Rezerva na nezasl. pojistné Technické rezervy celkem Poznámka: RBNS rezerva na pojistná plnění k nahlášeným pojistným událostem, ale nezlikvidovaným IBNR rezerva na pojistná plnění k vzniklým a dosud nenahlášeným pojistným událostem Strana 10 (celkem 41)

17 15. Hospodářský výsledek Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Vývoj nákladů a výnosů technického účtu neživotního pojištění pojišťovny za roky 2009 a 2008 v tis. Kč: Technický účet neživotního pojištění Předepsané pojistné Převedené výnosy z finančního umístění Náklady na pojistná plnění Čistá výše provozních výdajů Změna stavu ostatních technických rezerv Výsledek technického účtu neživotního pojištění Vývoj nákladů a výnosů netechnického účtu pojišťovny za roky 2009 a 2008 v tis. Kč: Netechnický účet Výnosy z finančního umístění Náklady na finanční umístění 1 6 Opravné položky k finančnímu umístění 0 0 Ostatní výnosy Ostatní náklady Výsledek netechnického účtu Hospodářský výsledek Výsledek technického účtu neživotního pojištění Výsledek technického účtu životního pojištění 0 0 Výsledek netechnického účtu Daň z příjmu Ostatní daně a poplatky Hospodářský výsledek Solventnost Solventnost pojišťovny je schopnost pojišťovny trvale zabezpečit vlastními zdroji plnění závazků vyplývajících z uzavřených pojistných smluv. Povinnost každoročně vykazovat její hodnoty je upravena zákonem o pojišťovnictví ve znění jeho dodatků a změn. Při výpočtu solventnosti je určována jednak disponibilní míra solventnosti, která vyjadřuje hodnotu vlastních zdrojů pojišťovny. Dále je výpočtem stanovena požadovaná míra solventnosti prvním výsledkem vycházejícím z předepsaného hrubého pojistného a druhým výsledkem vyplývajícím z nákladů na pojistná plnění. Jednu třetinu požadované míry solventnosti tvoří garanční fond, který však nesmí být nižší než zákonem stanovená hodnota. Ta u Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo podle provozovaného pojistného odvětví představuje částku 90 mil. Kč. Vývoj solventnosti v tis. Kč: Název Disponibilní míra solventnosti Požadovaná míra solventnosti za poslední uzavřené účetní období Požadovaná míra solventnosti Zákonná výše garančního fondu Strana 11 (celkem 41)

18 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo V. Zpráva kontrolní komise Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo k roční účetní závěrce za rok 2009 Kontrolní komise Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo vykonávala své úkoly v souladu s Obchodním zákoníkem v platném znění a v souladu se Stanovami družstva. Vedení družstva pravidelně předkládalo kontrolní komisy podklady o činnosti družstva, její finanční situaci a obchodních záměrech. Kontrolní komise kontroluje průběžně likvidace pojistných událostí a ekonomické ukazatele pojišťovny ve vazbě na likviditu a ekonomickou efektivnost činností v pojišťovně prováděných. Kontrolní komise sděluje, že neshledala v činnosti družstva a v její činnosti porušení obecně závazných právních předpisů. Kontrolní komise přezkoumala roční účetní závěrku za rok 2009 včetně návrhu na rozdělení zisku, zprávu o vztazích mezi propojenými osobami, přijala výsledky auditu roční účetní závěrky za stejné období a doporučila členské schůzi jejich schválení.. Projednáno v kontrolní komisi dne Kontrolní komise je zvolena ve složení: MUDr. Petr Honek Ing. arch. David Honek Marie Štenzlová Strana 12 (celkem 41)

19 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo VI. Účetní výkazy Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Strana 13 (celkem 41)

20 Strana 14 (celkem 41) Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo

21 Strana 15 (celkem 41) Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo

22 Strana 16 (celkem 41) Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo

23 Strana 17 (celkem 41) Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo

24 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo VII. Příloha roční účetní závěrky Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo k Strana 18 (celkem 41)

25 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Příloha roční účetní závěrky k Čl. I Informace k jednotlivých položkám rozvahy (bilance) a výkazu zisku a ztráty dle odst. (2) 22 vyhlášky č. 502/2002 Sb. v platném znění a) Informace o obchodní firmě Obchodní firma a sídlo pojišťovny Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo Mírové nám 3d/ Ostrava - Vítkovice Identifikační číslo Předmět podnikání - Provozování pojišťovací činnosti a činností souvisejících - 1. pojišťovací činnost dle 7 odst. 3 zákona č. 363/1999 Sb., o pojišťovnictví a o změně některých souvisejících zákonů (zákona pojišťovnictví), ve znění pozdějších předpisů - v rozsahu pojistného odvětví 18 neživotních pojištění uvedených v části B přílohy k zákonu o pojišťovnictví, - 2. činnost související s pojišťovací činností dle 3 odst. 4 zákona o pojišťovnictví - zprostředkovatelská činnost - poradenská činnost související s pojištěním fyzických a právnických osob podle zákona o pojišťovnictví, - šetření pojistných událostí prováděné na základě smlouvy s pojišťovnou podle zákona o pojišťovnictví. Povolení k provozování pojišťovací činnosti Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo nabyla rozhodnutím Ministerstva financí dne 4. listopadu Pojišťovací činnost je provozována výhradně pro pojistná odvětví neživotního pojištění. Právní forma pojišťovny družstvo Jména a bydliště nebo firma a sídlo osoby nebo osob, které jsou statutárním orgánem nebo jeho členy s uvedením způsobu, jakým jednají jménem pojišťovny Ing. Zdeněk Honek předseda družstva Družstvo je oprávněn zastupovat jako statutární orgán předseda družstva. Informace o základním kapitálu Zapisovaný základní kapitál družstva je tis.kč a tento byl v plném rozsahu splacen. Zapisovaný základní kapitál družstva sestává ze dvou základních členských vkladů členů družstva po 25 tis.kč v celkové výši 50 tis. Kč, z dalšího členského vkladu společnosti CPAW HOLDING a.s. ve výši tis. Kč, který přešel na společnost CPAW HOLDING as. v rámci schválené přeměny společnosti VÍTKOVICE TOURS s.r.o. rozdělením odštěpením s účinností k a z dalšího členského vkladu společnosti CPAW HOLDING a.s. ve výši tis. Kč. Strana 19 (celkem 41)

26 Členové družstva Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo CPAW HOLDING a.s. Mírové nám. 3d-519, Ostrava Vítkovice IČO: Základní členský vklad 25 tis. Kč Další členské vklady tis. Kč Podíl na základním kapitál 99,96 % ADRIATIC CURATIO s.r.o. IČO: Mírové nám. 3d/519, Ostrava Vítkovice Základní členský vklad 25 tis. Kč Podíl na základním kapitál 0,04 % Organizační struktura Členská schůze Působnost členské schůze se řídí zejména ustanovením 239 odst. 4)obchodního zákoníku a dále do působnosti náleží: a) schvalovat pravidla pro tvorbu a užití fondů družstva, b) rozhodovat o výši příspěvků členů na činnost družstva, c) rozhodovat o způsobu použití nedělitelného fondu tím není dotčeno zákonné omezení nedělitelného fondu ve smyslu ustanovení 235 obchodního zákoníku. Členská schůze se může platně usnášet, je-li přítomna nadpoloviční většina členů družstva. Statutární orgán Statutárním orgánem je předseda družstva Ing. Zdeně Honek. Jménem družstva jedná a podepisuje předseda, a to ve všech věcech samostatně. Jménem družstva se jednající podepisuje tak, že k napsané nebo natištěné obchodní firmě připojí svůj podpis. Kontrolní komise Kontrolní komise se řídí zejména ustanovením 244 a následujících obchodního zákoníku. Kontrolní komise má tři členy: MUDr. Petr Honek Ing. arch. David Honek Marie Štenzlová Hlasování Každý člen družstva má 1 hlas na každých 1 000,- Kč svého členského vkladu. Datum vzniku pojišťovny Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo byla zapsána do obchodního rejstříku 15.února Zápis byl proveden u Krajského obchodního soudu v Ostrava, oddíl Dr, vložka Dne 4. listopadu 1999 obdržela povolení k podnikání v pojišťovnictví na základě rozhodnutí Ministerstva financí podle 8 odst. 1 zákona č. 185/1991 Sb., o pojišťovnictví ve znění pozdějších předpisů. Na základě rozhodnutí č.j. 322/24338/2002 ze dne 11.března 2002 Ministerstvo financí jako orgán státního dozoru v pojišťovnictví udělil povolení Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo k provozování pojišťovací činnosti ve smyslu ustanovení 42 odst. 5 zákona č. 363/1999 Sb., o pojišťovnictví a změně některých souvisejících zákonů (zákon o pojišťovnictví), ve znění pozdějších předpisů. Pojišťovna obdržela povolení k provozování pojišťovací činnosti podle přílohy k zákonu o pojišťovnictví - Část B, odvětví neživotních pojištění, odvětví 18 Pojištění pomoci osobám v nouzi během cestování nebo pobytu mimo místa svého trvalého bydliště. Strana 20 (celkem 41)

27 Výroční zpráva za rok 2009 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo b) Informace o způsobech oceňování, o postupech tvorby a použití opravných položek nebo postupů odpisování, kurzu použitém pro přepočet cizí měny na českou měnu Ke dni sestavení účetní závěrky jsou veškeré právní poměry společnosti v souladu se zákonem č. 363/1999 Sb., o pojišťovnictví, v platném znění, se zákonem č. 37/2004., o pojistné smlouvě, v platném znění, se zákonem č. 38/2004 Sb., o pojišťovacích zprostředkovatelích a samostatných likvidátorech pojistných událostí včetně příslušných prováděcích vyhlášek a dalšími platnými právními předpisy. Při vedení účetnictví a sestavování účetní závěrky společnost postupovala v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v platném znění, vyhláškou ministerstva financí č. 502/2002 Sb. v platném znění, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky, které jsou pojišťovnami, opatřením ministerstva financí č. 430/1992, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro pojišťovny, v platném znění, a opatřením Ministerstva financí č. 380/1992, kterým se stanoví uspořádání a obsahové vymezení položek účetní závěrky pojišťoven, v platném znění. Účetnictví společnosti je vedeno tak, aby účetní závěrka sestavená na jeho základě podávala věrný a poctivý obraz předmětu účetnictví a finanční situace účetní jednotky. Účetní závěrka společnosti je sestavena za období ÚČETNÍ METODY Předepsané pojistné Předepsané hrubé pojistné zahrnuje veškeré částky pojistného uvedené v pojistných smlouvách, nezávisle na skutečnosti, zda se tyto částky vztahují zcela nebo zčásti k pozdějším účetním obdobím. Náklady na pojistná plnění Náklady na pojistná plnění se účtují ve výši částek přiznaných k výplatě pojistných plnění z titulu zlikvidovaných pojistných událostí a dále zahrnují externí náklady pojišťovny spojené s likvidací pojistných událostí. O nákladech na pojistná plnění se účtuje v okamžiku ukončení likvidace pojistné události a stanovení výše plnění. Pořizovací náklady na pojistné smlouvy Pořizovací náklady na pojistné smlouvy zahrnují všechny přímé i nepřímé náklady vzniklé v souvislosti s uzavírám pojistných smluv. Časové rozlišení pořizovacích nákladů na pojistné smlouvy Časově rozlišené pořizovací náklady na pojistné smlouvy zahrnují část nákladů vzniklých při uzavírání pojistných smluv v průběhu běžného účetního období, která se vztahuje k výnosům následujících účetních období. Ke konci účetního období společnost posuzuje přiměřenost výše časově rozlišených pořizovacích nákladů. Rezerva na nezasloužené pojistné Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo vytvořila rezervu na nezasloužené pojistné brutto ve výši tis. Kč. Podíl zajistitelů na pojistně technických rezervách Zajistitel se podílí na technické rezervě na nezasloužené pojistné ve výši 134 tis. Kč. Finanční umístění Jednotlivé položky uvedené v rozvaze pojišťovny jako finanční umístění (investice) zahrnují: Pozemky a stavby (nemovitosti) V roce 2009 bylo provedeno tržní ocenění provozní nemovitosti pojišťovny zpracované odborným znalcem. Tržní hodnota budovy byla k datu stanovena ve výši Strana 21 (celkem 41)

Výroční zpráva 2008 Sídlo:

Výroční zpráva 2008 Sídlo: Výroční zpráva 2008 Sídlo: Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo tel.: +420 596 664 033 Mírové nám. 3d/519 fax: +420 596 664 034 703 00 OSTRAVA - VÍTKOVICE e-mail: adriaway@adriaway.cz www.pojistovna-adria.cz

Více

Výroční zpráva 2006 Sídlo:

Výroční zpráva 2006 Sídlo: Výroční zpráva 2006 Sídlo: Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo tel.: +420 596 664 033 Mírové nám. 3d/519 fax: +420 596 664 034 703 00 OSTRAVA - VÍTKOVICE e-mail: adriaway@adriaway.cz www.adriaway.cz

Více

Výroční zpráva 2007 Sídlo:

Výroční zpráva 2007 Sídlo: Výroční zpráva 2007 Sídlo: Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo tel.: +420 596 664 033 Mírové nám. 3d/519 fax: +420 596 664 034 703 00 OSTRAVA - VÍTKOVICE e-mail: adriaway@adriaway.cz www.pojistovna-adria.cz

Více

Výroční zpráva 2005 Sídlo:

Výroční zpráva 2005 Sídlo: Výroční zpráva 2005 Sídlo: Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo tel.: +420 596 664 033 Mírové nám. 3d/519 fax: +420 596 664 034 703 00 OSTRAVA - VÍTKOVICE e-mail: adriaway@adriaway.cz www.adriaway.cz

Více

Strana 1 (celkem 44) Výroční zpráva za rok 2011 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo

Strana 1 (celkem 44) Výroční zpráva za rok 2011 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Strana 1 (celkem 44) Výroční zpráva za rok 2011 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Strana 2 (celkem 44) Výroční zpráva za rok 2011 Cestovní pojišťovny ADRIA Way družstvo Strana 3 (celkem 44) Výroční

Více

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu 30.9.2011

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu 30.9.2011 Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví k datu 30.9.2011 Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo, zpracováno dne 20.10.2011 Údaje o Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo k 30.6.2011 Obchodní

Více

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu 31.3.2015

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu 31.3.2015 Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví k datu 31.3.2015 Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo, zpracováno dne 30.04.2015 Údaje o Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo Obchodní firma:

Více

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví k datu 30.9.2012 Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo, zpracováno dne 24.10.2012 Údaje o Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo Obchodní firma:

Více

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví k datu 30.9.2015 Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo, zpracováno dne 29.10.2015 Údaje o Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo Obchodní firma:

Více

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví k datu 30.6.2010 Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo, zpracováno dne 14.10.2010 Údaje o Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo k 30.6.2010 Obchodní

Více

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví k datu 30.9.2010 Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo, zpracováno dne 15.11.2010 Údaje o Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo k 30.9.2010 Obchodní

Více

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví k datu 31.3.2016 Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo, zpracováno dne 29.4.2016 Údaje o Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo Obchodní firma: Cestovní

Více

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu

Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví. k datu Informace dle zákona č. 277/2009 Sb., O pojišťovnictví k datu 30.9.2016 Cestovní pojišťovna ADRIA Way družstvo, zpracováno dne 29.10.2016 Údaje o Cestovní pojišťovně ADRIA Way družstvo Obchodní firma:

Více

B. Dlouhodobý nehmotný majetek C. Finanční umístění (investice)

B. Dlouhodobý nehmotný majetek C. Finanční umístění (investice) ERGO pojišťovna, a.s. Rozvaha k 31. prosinci 2015 (v tisících Kč) Sídlo společnosti: Vyskočilova 1481/4; 140 00 Praha 4 IČO: 61858714 Hrubá výše Úprava Čistá výše Čistá výše I. AKTIVA B. Dlouhodobý nehmotný

Více

Výroční zpráva 2008 návrh účetní závěrky a informace pro členy

Výroční zpráva 2008 návrh účetní závěrky a informace pro členy 1.TZ, družstevní záložna Hasskova 22, 674 01 Třebíč Telefon a fax: 568 847 717 IČO: 63 49 25 55, zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně v odd. Dr, vl. č.2708 Výroční zpráva 2008 návrh účetní

Více

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 Rozvaha v plném rozsahu k 31.12.2013 v celých tisících Kč 1. Pražská účetní společnost s.r.o. Na Výtoni 1259/12 128 00 Praha 2

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2 Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky BREDERODE a.s. za období 01.01.2012 31.12012 (v celých

Více

ke dni IČO 73401

ke dni IČO 73401 Obchodní firma nebo jiný název účetní jedn. Zpracováno v souladu s vyhláškou ROZVAHA Bytové družstvo Příční 10-11 č. 500/2002 Sb. (BILANCE) ke dni 31.12.2013 Sídlo, bydliště nebo místo (v celých tisících

Více

AEGON Pojišťovna, a.s. akciová společnost. Praha 4, Na Pankráci 26/322, PSČ ,- Kč ,- Kč

AEGON Pojišťovna, a.s. akciová společnost. Praha 4, Na Pankráci 26/322, PSČ ,- Kč ,- Kč AEGON Pojišťovna, a.s. Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádějí

Více

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu Rok Měsíc IČ 2014 ROZVAHA

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Lesy-voda, s. r. o. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12.

Příloha k účetní závěrce společnosti Lesy-voda, s. r. o. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12. 2014 I. Základní údaje Obchodní firma: Sídlo: Identifikační číslo: Právní forma: Předmět podnikání: Datum vzniku: Lesy-voda, s.r.o.

Více

T - Hospodářský výsledek, výnosy a náklady komerční pojišťovny.

T - Hospodářský výsledek, výnosy a náklady komerční pojišťovny. T - Hospodářský výsledek, výnosy a náklady komerční pojišťovny. 1. Hospodářský výsledek Hospodářský výsledek účetní jednotky je důležitým ukazatelem úrovně jejího hospodaření. Zjišťuje se ze zůstatků účtových

Více

Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x p

Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x p Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu Rok Měsíc IČ 2018 ROZVAHA

Více

Rozvaha v plném rozsahu

Rozvaha v plném rozsahu Rozvaha v plném rozsahu Běžné účetní období Minulé úč. období 2013 Minulé úč. období 2012 Brutto Korekce Netto Netto Netto AKTIVA CELKEM 1 138 087-363 027 775 060 763 997 749 352 A. POHLEDÁVKY ZA UPSANÝ

Více

Údaje o DIRECT pojišťovně

Údaje o DIRECT pojišťovně ČTVRTLETNÍ ZPRÁVA K 30. 6. 2016 Údaje o DIRECT pojišťovně Obchodní firma: DIRECT pojišťovna, a.s. Sídlo: Nové sady 996/25, Staré Brno, 602 00 Brno www.direct.cz Identifikační číslo: 250 73 958 Vznik společnosti:

Více

Úvod do účetních souvztažností

Úvod do účetních souvztažností Obsah ČÁST I Úvod do účetních souvztažností KAPITOLA 1 Předmět a význam účetnictví...................... 1000 KAPITOLA 2 Regulace účetnictví v České republice.............. 1050 KAPITOLA 3 Harmonizace

Více

Buckley Associates, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti za rok 2013 dle vyhlášky č. 500/2002 Sb. Sídlo: Kořenského 15, 150 00 Praha 5

Buckley Associates, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti za rok 2013 dle vyhlášky č. 500/2002 Sb. Sídlo: Kořenského 15, 150 00 Praha 5 Buckley Associates, a.s. Příloha k účetní závěrce společnosti za rok 2013 dle vyhlášky č. 500/2002 Sb. Název společnosti: Buckley Associates, a.s. Sídlo: Kořenského 15, 150 00 Praha 5 Právní forma: Akciová

Více

Předmluva... XI Přehled zkratek...xii

Předmluva... XI Přehled zkratek...xii Obsah Předmluva................................................... XI Přehled zkratek...............................................xii Díl 1 Úvod do účetnictví účetní jednotky a principy vedení účetnictví

Více

AEGON Pojišťovna, a.s. akciová společnost. Praha 4, Na Pankráci 26/322, PSČ 140 00. 21.09.2010, zápis předsedy představenstva. 380.000.

AEGON Pojišťovna, a.s. akciová společnost. Praha 4, Na Pankráci 26/322, PSČ 140 00. 21.09.2010, zápis předsedy představenstva. 380.000. AEGON Pojišťovna, a.s. Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádějí

Více

AEGON Pojišťovna, a.s.

AEGON Pojišťovna, a.s. Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádí některá ustanovení zákona

Více

ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst)

ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst) . VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jedn. ke dni 31.12.2012 Bytové družstvo Ciolko 45567 (V tisících Kč,h na 0 des. míst) Sídlo nebo bydliště účetní jednotky a

Více

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita

Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Hospodaření pojišťoven Hospodaření komerční pojišťovny Hospodaření komerční pojišťovny se realizuje obdobným způsobem jako u ostatních podnikatelských subjektů s přihlédnutím ke specifikům odvětví pojišťovnictví.

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč)

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č.500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni 31.12014 (v celých tisících Kč) IČ 0 1 9 7 0 8 0 1 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Účetní jednotka Obchodní firma: IRON PROFILES, a. s. Sídlo: Železná ulice 1, Železný Brod IČ: 12345678 Členové představenstva: Harald Schmied předseda představenstva

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností ALIVO a.s. Křemencova 4/175, Praha 1 ke dni 31.12.216 v tis. Kč 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce je sestavena

Více

Údaje o pojišťovně. snížení základního kapitálu

Údaje o pojišťovně. snížení základního kapitálu Údaje o pojišťovně Základní údaje o pojišťovně Obchodní firma: Vitalitas pojišťovna, a.s. Právní forma: akciová společnost Sídlo: Tusarova 1152/36, 170 00 Praha 7 IČ: 257 10 966 Datum zápisu do obchodního

Více

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA. (BILANCE) ke dni ( v celých tisících Kč ) Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2007 ( v celých tisících Kč ) IČ 48 90 87 54 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

AEGON Pojišťovna, a.s.

AEGON Pojišťovna, a.s. Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádí některá ustanovení zákona

Více

9. Účetní výkazy 702 Konečný účet rozvažný (v tis. Kč)

9. Účetní výkazy 702 Konečný účet rozvažný (v tis. Kč) 9. Účetní výkazy Obsah kapitoly: Účetní závěrka postup, obsah Vazba mezi účetní uzávěrkou a závěrkou Vazba mezi účty a výkazy Konečný účet rozvažný, účet zisků a ztrát Rozvaha, výkaz zisku a ztráty Mlékárny

Více

Stav ke dni (rozhodný den) Obchodní firma. AEGON Pojišťovna, a.s. Právní forma: akciová společnost

Stav ke dni (rozhodný den) Obchodní firma. AEGON Pojišťovna, a.s. Právní forma: akciová společnost Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádí některá ustanovení zákona

Více

ÚČETNICTVÍ SUBJEKTŮ POSKYTU TVÍ JÍCÍCH SUBJEKTŮ POSKYTU SLUŽB

ÚČETNICTVÍ SUBJEKTŮ POSKYTU TVÍ JÍCÍCH SUBJEKTŮ POSKYTU SLUŽB ÚČETNICTVÍ SUBJEKTŮ POSKYTUJÍCÍCH SLUŽBY POJIŠTĚNÍ A ZAJIŠTĚNÍ dr. Malíková 1 Výběr z témat 1. Vymezení pojmů (úkoly pojišťoven, základní terminologie, účetní legislativa, oceňování majetku pojišťoven,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. Příloha č. 1 - Úplná účetní závěrka ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2013 ( v tisících Kč ) Obchodní firma a sídlo Severočeské vodovody

Více

hkjhkjlhjk Ginkgo daně s.r.o., Maničky 5, , Brno

hkjhkjlhjk Ginkgo daně s.r.o., Maničky 5, , Brno E hkjhkjlhjk Ginkgo daně s.r.o., Maničky 5, 616 00, Brno zapsána v OR u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 84913, IČ: 03453600 TEL./FAX: 541 241 940, 541 212 066 GSM: 602 512 770, 603 290 439 E-MAIL:

Více

a.s. Obsah přílohy 1. Obecné údaje 2. Majetková účast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Osobní náklady

a.s. Obsah přílohy 1. Obecné údaje 2. Majetková účast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Osobní náklady Příloha k účetní závěrce k 31.12.2015 společnosti GOLF RESORT ČERNÝ MOST a.s. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Stav v běžném období. Podpisový záznam statutárního orgánu nebo fyzické osoby, která je účetní jednotkou: Ing. Vladimíra Zíková

Stav v běžném období. Podpisový záznam statutárního orgánu nebo fyzické osoby, která je účetní jednotkou: Ing. Vladimíra Zíková PROFI-TEN a.s. Účetní závěrka k 31.12.2014 Minimální závazný výčet informací uvedený ve Vyhlášce č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně a doručením daňového přiznání za daň z příjmů

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 00/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zjednodušeném

Více

Příloha k roční účetní závěrce. za období od do

Příloha k roční účetní závěrce. za období od do Příloha k roční účetní závěrce za období od 1.1.217 do 1.12.217 I. Obecné údaje Údaje o společnosti : STAMEDOP, a.s., U Panelárny 58/1 právní forma : rozhodující předmět činnosti : 772 11 Olomouc Chválkovice

Více

Finanční část. Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k:

Finanční část. Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k: 33 Výroční zpráva 2013 Finanční část Rozvaha v plném rozsahu - AKTIVA (tis. Kč) k: 31.12.2013 Název účetní jednotky: Vodovody a kanalizace Hodonín, a.s. IČ: 49454544 Označ. AKTIVA č. řád. Běžné účetní

Více

Příloha k účetní závěrce za rok 2017 sestavená ke dni

Příloha k účetní závěrce za rok 2017 sestavená ke dni Příloha k účetní závěrce za rok 2017 sestavená ke dni 31.12.2017 Příloha k účetní závěrce byla sestavena podle 39 vyhlášky č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb.,

Více

akciová společnost Výroční zpráva za rok

akciová společnost Výroční zpráva za rok 2016 akciová společnost Výroční zpráva za rok OBSAH Stránka 1 Výroční zpráva REDASH, a.s. 2016 I. Profil společnosti základní údaje o emitentovi - - II. Údaje o základním kapitálu III. Údaje o cenných

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností LARA a.s. Křemencova 4/175, Praha 1 ke dni 30.6.2014 v tis. Kč 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce je sestavena

Více

Stav ke dni (rozhodný den) Obchodní firma. AEGON Pojišťovna, a.s. Právní forma: akciová společnost. Praha 4, Na Pankráci 26/322, PSČ

Stav ke dni (rozhodný den) Obchodní firma. AEGON Pojišťovna, a.s. Právní forma: akciová společnost. Praha 4, Na Pankráci 26/322, PSČ Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádí některá ustanovení zákona

Více

ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky Central Europe Holding dne: 1.7.2014 a.s. Podací číslo: 4834913 1. 1. 2013 31.12.

ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky Central Europe Holding dne: 1.7.2014 a.s. Podací číslo: 4834913 1. 1. 2013 31.12. ROZVAHA Výkazy byly jako součást přiznání podány elektronicky dne: 1.7.2014 Podací : 4834913 Heslo zjištění stavu: 8b989883 Stav podání: vyřízeno otisk podacího razítka k...... 3... 1....... 1... 2......

Více

AEGON Pojišťovna, a.s.

AEGON Pojišťovna, a.s. Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádí některá ustanovení zákona

Více

Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu

Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu Felina ČR s.r.o. I. Obecné informace 1) Popis účetní jednotky Obchodní firma: Felina ČR s.r.o. Sídlo: Korunovační 6, Praha 7, 170 00 IČ: 49615840

Více

Příloha 1: Peněžní deník

Příloha 1: Peněžní deník Příloha : Peněžní deník Příloha 2: Kniha pohledávek Příloha 3: Kniha dluhů Příloha 4: Inventární karta nehmotného a hmotného majetku Příloha 5: Skladní karta zásob Příloha 6: Inventární karta drobného

Více

Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo

Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo Daňový subjekt: IČ / DIČ: Sídlo účetní jednotky: Bytové družstvo Horní Maršov, družstvo 25993291 / CZ25993291 Horní Maršov 102, 54226 HORNÍ MARŠOV Vybrané údaje z Rozvahy (bilance) pro podnikatele, ve

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 218 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 5/22 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu

Více

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005 R E D A S H, a.s. Branická 43/26, PRAHA 4 IČO 44 01 20 80 P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U Sestavené k 31. 12. 2005 1. Obecné údaje Obchodní firma : R E D A

Více

AEGON Pojišťovna, a.s.

AEGON Pojišťovna, a.s. Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádění některé zákona o pojišťovnictví

Více

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, Choceň IČ:

B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, Choceň IČ: ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2013 v tis. Kč B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek k 31.12.2013 Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K T I V

Více

ROZVAHA podle vyhlášky č. 500/2002 Sb., v plném rozsahu ve znění pozdějších předpisů ke dni..31.12.2011 Vodohospodářská společnost

ROZVAHA podle vyhlášky č. 500/2002 Sb., v plném rozsahu ve znění pozdějších předpisů ke dni..31.12.2011 Vodohospodářská společnost Minimální závazný výčet informací ROZVAHA podle vyhlášky č. 500/2002 Sb., v plném rozsahu ve znění pozdějších předpisů ke dni..31.12.2011 Vodohospodářská společnost (v celých tisících Kč) Olomouc,a.s.

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností ALIVO a.s. Křemencova 4/175, Praha 1 ke dni 31.12.214 v tis. Kč Příloha k účetní závěrce za rok 214 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 215 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

ROZVAHA. k 30. září Pojišťovna: Česká pojišťovna a.s., Spálená 16, Praha 1 IČO: v tisících Kč I. AKTIVA AKTIVA CELKEM

ROZVAHA. k 30. září Pojišťovna: Česká pojišťovna a.s., Spálená 16, Praha 1 IČO: v tisících Kč I. AKTIVA AKTIVA CELKEM ROZVAHA k 3. září 24 Pojišťovna: Česká pojišťovna a.s., Spálená 16, Praha 1 IČO: 45272956 v tisících Kč I. AKTIVA Legenda Hrubá výše Úprava Čistá výše 1 2 3 4 B. Dlouhodobý nehmotný majetek, z toho: C.

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa vyhnisova@olympik.cz

Více

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669

Rozvaha 31.12.10. A. Pohledávky za upsaný základní kapitál 002 0 0 0. B. Dlouhodobý majetek 003 570 545-3 456 567 089 180 669 Dle vyhlášky MF ČR č.500/2002 Sb. Rozvaha Účetní jednotka doručí v plném rozsahu Název a sídlo účet.jednotky účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání na daň z příjmů (v celých tisících Kč)

Více

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele

Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Účtová osnova pro podnikatele Návrh účtové osnovy, který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve

Více

III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku

III. Tržby z prodeje dlouhodobého majetku a materiálu III. 1 Tržby z prodeje dlouhodobého majetku Výkaz zisku a ztráty - vertikální analýza TEXT řádku v tis. Kč Celkový obrat = Tržby za prodej zboží + Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb A. Náklady vynaložené na prodané zboží 2 B. + Obchodní

Více

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2013 ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2013 ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu Rok Měsíc IČ 2013 ROZVAHA

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY, druhové členění v plném rozsahu

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY, druhové členění v plném rozsahu VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY, druhové členění v plném rozsahu ke dni 31.12.2016 (v celych tisících Kc) ˇ IČO Název a sídlo účetní jednotky První zememericka ˇ ˇˇ a.s. Sokolska 474/4 26221543 Podivín 69145 TEXT

Více

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč)

ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný. ve zjednodušeném rozsahu. ke dni 31.12.2012 Svojšovická 24 (v celých tisících Kč) Zpracováno v souladu s vyhláškou ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný č. 500/2002 Sb., ve znění pozdějších předpisů ve zjednodušeném rozsahu název účetní jednotky (v celých tisících Kč) Bytové družstvo ke

Více

Příloha č. 1 Rozvaha

Příloha č. 1 Rozvaha Příloha č. 1 Rozvaha 2006 2008 Označení AKTIVA Řád Rok a b c 2006 2007 2008 AKTIVA CELKEM 001 67 743 67 596 66 706 0 A. Pohledávky za upsaný vlastní kapitál 002 B. Stálá aktiva (Dlouhodobý majetek) 003

Více

Povinně uveřejňované informace AEGON Pojišťovna, a.s.

Povinně uveřejňované informace AEGON Pojišťovna, a.s. Povinně uveřejňované informace AEGON Pojišťovna, a.s. Informace o pojišťovně podle 82 odst. 2 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví, ve znění pozdějších předpisů, v souladu s ustanovením 23 až 25 vyhlášky

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce sestavené společností Chemin a.s. ke dni 31.12.214 v tis. Kč Příloha k účetní závěrce za rok 214 1. Obecné vysvětlivky k rozvaze a výkazu zisku a ztráty Tato příloha k účetní závěrce

Více

PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K ERFLEX a.s.

PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K ERFLEX a.s. PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K 31. 3. 219 společnosti ERFLEX a.s. Sestaveno dne: 5.6.219 Statutární orgán Petr Horský Předseda představenstva Zpracoval(a) Libuše Hykmanová MIVO s.r.o. ERFLEX a.s. Strana:

Více

ČÁST I / ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PODLE ČESKÝCH PŘEDPISŮ

ČÁST I / ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PODLE ČESKÝCH PŘEDPISŮ 2) informace o účetních zásadách, metodách oceňování a způsobech odpisování 3) doplňující informace k rozvaze a k výkazu zisku a ztráty je třeba vysvětlit každou významnou položku či skupinu položek, pohledávky

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Butterfly services, s.r.o. k 31. 12. 2013

Příloha k účetní závěrce společnosti Butterfly services, s.r.o. k 31. 12. 2013 Příloha k účetní závěrce společnosti Butterfly services, s.r.o. k 31. 12. 2013 Příloha je zpracována v souladu s Opatřením MF ČR čj. 281/97 417/2001 ze dne 14. prosince 2001, kterým se stanoví obsah účetní

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 2016 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/19

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 2016 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/19 ÚČETNÍ ZÁVĚRKA V ZJEDNODUŠENÉM ROZSAHU ke dni 31. prosince 216 ( údaje jsou vyčísleny v celých tisících Kč ) sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s

Více

ROZVAHA. ke dni s doručením daňového přiznání za daň z příjmů. ( v celých tisících Kč ) Roháčova 1666/94 IČ AKTIVA

ROZVAHA. ke dni s doručením daňového přiznání za daň z příjmů. ( v celých tisících Kč ) Roháčova 1666/94 IČ AKTIVA Rozvaha podle Přílohy č. 1 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ROZVAHA vyhlášky č. 500/2002 Sb. Spirit Invest a.s. v plném rozsahu Účetní jednotka doručí Sídlo nebo bydliště účetní jednotky

Více

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ:

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: ROZVAHA k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Minulé účetní Označ. A K T I V A Běžné účetní období období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 330 487 646 110

Více

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto ROZVAHA k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Označ. A K T I V A Běžné účetní období Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 336 106 625 112

Více

Brutto Korekce Netto Netto a b c

Brutto Korekce Netto Netto a b c ROZVAHA v plném rozsahu B O R, s.r.o. k 31.12.2010 Choceň, Na Bílé 1231, PSČ 56501 v tis. Kč IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa Jméno,

Více

A Uspořádání a označování položek rozvahy

A Uspořádání a označování položek rozvahy Přílohy 2 A Uspořádání a označování položek rozvahy AKTIVA CELKEM A. Pohledávky za upsaný základní kapitál B. Dlouhodobý majetek B.I. Dlouhodobý nehmotný majetek B.I. 1. Zřizovací výdaje 2. Nehmotné výsledky

Více

VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p Zlechov IČ Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015

VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p Zlechov IČ Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015 VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p. 538 687 10 Zlechov IČ 293 80 634 Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015 Vyhotoveno dne: Podpis statutárního orgánu účetní jednotky: Osoba odpovědná

Více

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva...

Obsah. Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek... XVI Předmluva... Obsah Seznam zkratek některých použitých právních předpisů...................xv Seznam ostatních použitých pojmů a zkratek.......................... XVI Předmluva....................................................

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/00 Sb. Název účetní jednotky BYTOVÉ DRUŽSTVO DELTA Sídlo Chrpová 459, Horní Staré Město 5410 Trutnov ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 1.1015 IČ 558567

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2004 (v tisících Kč) Rok Měsíc IČ Obchodní firma a sídlo Na Bílé 1231 565 01 Choceň Česká republika 2004 12 49286854 Označ. A K T I V A řád. Běžné účetní Min.účetní

Více

Příloha k účetní závěrce

Příloha k účetní závěrce Příloha k účetní závěrce za účetní období 1. 1. 2012 31. 12. 2012 Veškeré hodnotové údaje jsou uváděny v tisících Kč. 1 Obecné informace 1.1 Popis účetní jednotky Název Společenství vlastníků jednotek

Více

ROZVAHA v plném rozsahu

ROZVAHA v plném rozsahu Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/00 Sb. Název účetní jednotky BYTOVÉ DRUŽSTVO DELTA Sídlo Chrpová 459 5410 Trutnov ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 1.1014 IČ 558567 Označení A K T

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2002 A ZA DVĚ BEZPROSTŘEDNĚ PŘEDCHÁZEJÍCÍ OBDOBÍ

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZA ROK 2002 A ZA DVĚ BEZPROSTŘEDNĚ PŘEDCHÁZEJÍCÍ OBDOBÍ ROZVAHA V PLNÉM ROZSAHU PVS A.S. K 31. 12. 2002 v tis. Kč Běžné Minulé Minulé Řád. č. úč. období 2002 úč. ob. 2001 úč. ob. 2000 Brutto Korekce Netto Netto Netto AKTIVA CELKEM 1 498 951 (19 973) 478 978

Více

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp.

Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY. NÁKLADY celkem název ukazatele číslo Hlavní hosp. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2014 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo Hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 942 23 01. Spotřeba materiálu 03 436 10 02. Spotřeba energie

Více

Stav ke dni (rozhodný den) AEGON Pojišťovna, a.s. Obchodní firma. akciová společnost. Právní forma:

Stav ke dni (rozhodný den) AEGON Pojišťovna, a.s. Obchodní firma. akciová společnost. Právní forma: Informace o pojišťovně podle 82 odst. 7 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví v souladu s ustanovením 29 až 31 vyhlášky České národní banky č. 434/2009 Sb., kterou se provádí některá ustanovení zákona

Více

OBSAH. 4. Výsledovka - náklady a výnosy 57 4.1 Funkce a forma výsledovky 57 4.2 Kdy se výsledovka sestavuje 60

OBSAH. 4. Výsledovka - náklady a výnosy 57 4.1 Funkce a forma výsledovky 57 4.2 Kdy se výsledovka sestavuje 60 1 1. Význam a funkce účetnictví 7 1.1 Význam a podstata účetnictví 7 1.2 Historie a vývoj účetnictví 8 1.3 Funkce a podstata účetnictví 11 1.4 Uživatelé účetních informací 11 1.5 Regulace účetnictví a

Více

SLP Czech, s.r.o. k Statutární formuláře českých finančních výkazů v tis. Kč

SLP Czech, s.r.o. k Statutární formuláře českých finančních výkazů v tis. Kč Příloha č. 17: Rozvaha účetní jednotky: Aktiva ROZVAHA V PLNÉM ROZSAHU Běžné Minulé účetní období úč. období 2005 Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 515 569-190 742 324 827 532 019 A. POHLEDÁVKY

Více

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb174-02.pdf, a 500/2015, viz vyhláška 500-2015.pdf

***) nutné porovnat a upravit podle vyhlášky 500/2002, viz FIA-literatura sb174-02.pdf, a 500/2015, viz vyhláška 500-2015.pdf , který vychází z předpisu: Opatření, kterým se stanoví účtová osnova a postupy účtování pro podnikatele, Ministerstvo financí podle 4 odst. 2 zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění dalších předpisů,

Více