ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ"

Transkript

1 Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Vzorový příklad rodinného domu přehled spotřebičů Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

2 ESII-14 VZOROVÝ PŘÍKLAD RODINNÉHO DOMU PŘEHLED SPOTŘEBIČŮ 1 Popis Půdorys, přehled spotřebičů a přehled sběrnicových tlačítek Půdorys řešeného RD je na následující straně. V projektu jsou zakresleny všechny spotřebiče, které mají být připojeny na spínací nebo na roletovou jednotku. Projektant společně se zákazníkem nebo s architektem vypracuje seznam ovládacích míst s příslušnými funkcemi. Několik příkladů tlačítek centrálních funkcí, které názorně předvádějí výhody systému Nikobus (viz také předváděcí panel, případně předváděcí kufřík). 1. centrální tlačítko - ovládací kryt: Topení noční teplota (úsporný režim. Všechny rolety dolů. Lampa na nočním stolku v ložnici 1 po 10 s vypne všechna svítidla a přístroje vypnout (kromě pračky a bojleru). Místo instalace: tlačítko u lůžka v ložnici centrální tlačítko - ovládací kryt: Topení denní teplota (komfortní režim). Všechny rolety nahoru (kromě ložnice). Lampa na nočním stolku v ložnici 1 se zapne. Vysvícení cesty: chodba, obývací pokoj, kuchyň. Elektrospotřebiče v kuchyni zapnout. Místo instalace: tlačítko u lůžka v ložnici centrální tlačítko - ovládací kryt: Všechna svítidla zapnout. Všechny žaluzie nahoru. Vnější osvětlení bliká. Všechny spínané zásuvky vypnout. Telefonním rozhraním hlásit poplach. Místo instalace: tlačítko u lůžka v ložnici 1.

3 4. sběrnicové tlačítko v koupelně: Stisknout nahoře: světlo se zapne Ventilátor se zapne. Stisknout dole: světlo se vypne Ventilátor po 10 s vypne. 5. sběrnicové tlačítko pro centrální VYP: Vypnout přístroje v kuchyni. Místo instalace: světlo na chodbě zapnout, po 10 s vypnout u vchodových dveří vnější osvětleni zapnout, po 10 s vypnout všechna svítidla v domě vypnout topení na úsporný režim.

4 Půdorys rodinného domu s vyznačením ovládacích míst

5 6. sběrnicové tlačítko "cesta" - světlo v obývacím pokoji zapnout, po 10 s vypnout místo instalace: světlo na chodbě zapnout, po 10 s vypnout obývací pokoj světlo v ložnici 1 zapnout. Přehled výstupů Přiřazení výstupů různým spotřebičům se zaznačí do štítku "Výstupy" (typ. ozn. PM ). Vyplnění programovacích listů Každé sběrnicové tlačítko se zapíše zvlášť do programovacího listu. Zaznamenanou aplikaci RD naleznete v elektronické podobě. Ověření naprogramované aplikace Kompletně propojeny a naprogramovaný systém lze ověřit na předváděcím panelu nebo předváděcím kufříku. Vyzkoušejte si parametrizovat několik tlačítek a seznamte se s funkcemi systému.

6

7

8 Půdorys obývacího pokoje, přehled svítidel a sběrnicových tlačítek Půdorys je uveden na další straně. V projektu jsou zakreslena všechna svítidla, která mají být připojena na stmívací jednotku a také všechna ovládací místa. Nesmí se zapomenout, že kromě tlačítek pro světelné scény jsou potřebná i tlačítka pro individuální ovládání svítidel (1 sběrnicové tlačítko na svítidlo nebo skupinu svítidel). V příkladu jsou všechna svítidla připojena na stmívací jednotku, takže při zadání určité světelné scény lze stmívat všechna svítidla. Všechna individuální tlačítka se naprogramují pro příslušné výstupy s funkcí m1 (horní bod ZAP, dolní bod VYP). Předprogramované jsou 3 světelné scény: "televize", "čtení", "stolování". Každá světelná scéna se ovládá zvláštním tlačítkem. Světelné scény "televize" (ST 8/1) svítidlo nad stolem v jídelně vypnout (D 1.8) ostatní svítidla v jídelně: nejsou ovládána nástěnná svítidla v obývacím pokoji: všechna zapnout na 25% (D1.1, D1.5, D1.4) stropní svítidla v obývacím pokoji: vypnout (D1.2, D1.3) místo instalace: RF vysílač spínač pod stolem v obývacím pokoji "čtení" (ST 4/1) svítidla v jídelně: nejsou ovládána nástěnná svítidla v obývacím pokoji: všechna zapnout na 50% (D1.1, D1.5, D1.4) svítidla nad stolem v obývacím pokoji: zapnout na 100% (D1.2, D1.3) místo instalace: roh obývací pokoj-kuchyň "stolování" (ST 9/1) svítidlo nad stolem v jídelně zapnout na 100% (D 1.8) nástěnná svítidla v jídelně: všechna zapnout na 50% (D1.6, D1.7) nástěnná svítidla v obývacím pokoji: všechna vypnout (D1.1, D1.5, D1.4) stojanová lampa jídelna (zásuvka): zapnout na 25% (D1.9) svítidla nad stolem v obývacím pokoji: vypnout (D1.2, D1.3) místo instalace: příčka jídelna/kuchyň. Důležité je, že uživatel si může kdykoliv sám nastavit intenzitu osvětlení každého svítidla. Avšak přidat svítidlo do skupiny světelné scény lze jen programováním jednotky.

9 Půdorys obývacího pokoje a vyznačení stmívatelných světel Přehled výstupu Přiřazení výstupu se zaznačí do štítku "Výstupy" ( typ. ozn. PM ) Vyplnění programovacích listu Každé sběrnicové tlačítko se zapíše zvlášť na programovací list. 2 Praktická cvičení 1. Vyplnění programovacího listu. 2. Vyplnění označovacího štítku sběrnicového tlačítka. 3. Zapojení 230 V. 4. Zapojení sběrnice. 5. Programování jednotek. 6. Přezkoušení funkcí systému.

10 Cvičení 1 6 svítidel v místnosti se rozdělí do 2 skupin skupina 1 a skupina 2 (viz půdorys). Obdobně se zapojí i žaluzie. U dveří vlevo je sběrnicové tlačítko s děleným ovládacím krytem, u dveří vpravo je sběrnicové tlačítko s jednoduchým ovládacím krytem. Sběrnicové tlačítko u dveří vlevo: levý 1/2 ovládací kryt: horní bod: skupina 1 (impulz) ZAP, VYP dolní bod: skupina 2 (impulz) ZAP, VYP pravý 1/2 ovládací kryt: horní bod: žaluzie nahoru dolní bod: žaluzie dolů. Sběrnicové tlačítko u dveří vpravo: ovládací kryt: horní bod: centrálně, skupina 1+2 ZAP, žaluzie nahoru dolní bod: centrálně, skupina 1+2 VYP, žaluzie dolů.

11 Cvičení 2 6 svítidel v místnosti se rozdělí do 2 skupin skupina 1 a skupina 2 (viz půdorys). Obdobně se zapojí i žaluzie. U dveří vlevo je sběrnicové tlačítko s děleným ovládacím krytem, u dveří vpravo je sběrnicové tlačítko s jednoduchým ovládacím krytem. Sběrnicové tlačítko u dveří vlevo: levý 1/2 ovládací kryt: horní bod: centrálně, skupina 1+2 ZAP dolní bod: centrálně, skupina 1+2 VYP pravý 1/2 ovládací kryt: horní bod: žaluzie nahoru dolní bod: žaluzie dolů. Sběrnicové tlačítko u dveří vpravo: ovládací kryt: horní bod: centrálně, skupina 1+2 blikají, žaluzie dolů dolní bod: centrálně, skupina 1+2 VYP, žaluzie nahoru. Postup: 1. Dle pokynů vyučujícího zrealizujte půdorys pokoje (změňte zapojení a příslušné el. obvody). 2. Vyplňte list výstupů dle zadání. 3. Vyplňte programovací list dle zadání.

12 3 Otázky k měřené úloze 1. Na co se nesmí s projektu půdorysu zapomenout? a) Nesmí se zapomenout, že kromě tlačítek pro světelné scény jsou potřebná i tlačítka pro individuální ovládání svítidel (1 sběrnicové tlačítko na svítidlo nebo skupinu svítidel). b) Nesmí se zapomenout na tlačítka pro světelné scény. c) Nedostatky jsou doplněny později. 2. Kam se zaznačí všechny výstupy zakreslené v půdorysu? a) Neznačí se. b) Zaznačí se také na štítcích SESTAVA. c) Zaznačí se také na štítcích Výstupy. Tím se také určí počet jednotek potřebných pro danou instalaci. 3. Může si uživatel kdykoliv sám nastavit intenzitu osvětlení každého svítidla? a) Nelze provést. b) Lze, ale jen programováním jednotky. c) Důležité je, že uživatel si může kdykoliv sám nastavit intenzitu osvětleni každého svítidla. Avšak přidat svítidlo do skupiny světelné scény lze jen programováním jednotky. 4. Jaké jsou předprogramované světelné scény v půdorysu obývacího pokoje? a) Předprogramované jsou 3 světelné scény: "televize", "čtení", "stolování". Každá světelná scéna se ovládá zvláštním tlačítkem. Číslo ovládacího místa pozice sběrnicového tlačítka na montážní desce (zleva 1 až 4). b) Nejsou předprogramované žádné světelné scény. c) Je předprogramovaných 10 světelných scén. 4 Řešení 1a); 2c); 3c); 4a) 5 Kritéria hodnocení Známka Kritéria 1 4 správné odpovědi 2 3 správné odpovědi 3 2 správné odpovědi 4 1 správná odpověď 5 0 správných odpovědí INTERNETOVÉ ZDROJE WWW: < >.

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Vzorový příklad rodinného domu - půdorys Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Projektování Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2009 Projekt je spolufinancován

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus roletová jednotka ruční režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus roletová jednotka měření proudu Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

ESII-2.12.2 Stmívací jednotka

ESII-2.12.2 Stmívací jednotka Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESII-2.12.2 Stmívací jednotka Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 2. Zpracoval(a): Bc. Josef Dulínek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 OBSAH 1.

Více

SBĚRNICOVÝ SYSTÉM NIKOBUS SVĚTELNÁ DOMOVNÍ INSTALACE

SBĚRNICOVÝ SYSTÉM NIKOBUS SVĚTELNÁ DOMOVNÍ INSTALACE Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a elektrotechniky, VŠB TU Ostrava SBĚRNICOVÝ SYSTÉM NIKOBUS SVĚTELNÁ DOMOVNÍ INSTALACE Návod do měření Ing. Jan Vaňuš listopad 2006 1 Úkol měření:

Více

ESII-2.12 Základní programování demonstračních kufříků NIKOBUS a RF

ESII-2.12 Základní programování demonstračních kufříků NIKOBUS a RF Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESII-2.12 Základní programování demonstračních kufříků NIKOBUS a RF Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 2. Zpracoval(a): Bc. Josef Dulínek Střední průmyslová

Více

ESII Roletová jednotka

ESII Roletová jednotka Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESII-2.12.3 Roletová jednotka Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 2. Zpracoval(a): Bc. Josef Dulínek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 OBSAH 1.

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Stmívací jednotka Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt je

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Konvenční elektroinstalace Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2009 Projekt

Více

Plánování elektroinstalace

Plánování elektroinstalace Předsíň. Železné pravidlo pro předsíň: Do 3 metrů délky předsíně navrhnout 1-3 zásuvky, od 3 metrů délky 2-4 zásuvky. Navrhněte pro svou předsíň, v závislosti na jejím půdorysu, počtu dveří a rozsahu osvětlení

Více

RADIOFREKVENČNÍ SYSTÉM - PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMU V ZÁKLADNÍM REŽIMU

RADIOFREKVENČNÍ SYSTÉM - PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMU V ZÁKLADNÍM REŽIMU RADIOFREKVENČNÍ SYSTÉM - PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMU V ZÁKLADNÍM REŽIMU Nastavení v Základním režimu Tento režim umožňuje snadné a rychlé nastavení komponent RF systému v základních funkcích - ZAP / VYP, stmívání

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Sběrnicová tlačítka Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt je

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus software PC režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt

Více

SOLAR POWER CZ, s.r.o., Brněnská 681/5, 695 01 Hodonín TEL/FAX: 518 321 158, MOB: 608 741 635 E-mail: office@solarpower.cz, www.solarpower.

SOLAR POWER CZ, s.r.o., Brněnská 681/5, 695 01 Hodonín TEL/FAX: 518 321 158, MOB: 608 741 635 E-mail: office@solarpower.cz, www.solarpower. NÁVOD NA OBSLUHU 1.0 Učinili jste dobrý výběr! SOLAR POWER CZ, s.r.o., Brněnská 681/5, 695 01 Hodonín S decentralizovaným rekuperátorem tepla jste získali vysoce kvalitní produkt. Větrání otevřeným oknem,

Více

Měření neelektrických veličin pomocí sběrnicového systému RF NIKOBUS

Měření neelektrických veličin pomocí sběrnicového systému RF NIKOBUS Katedra obecné elektrotechniky Fakulta elektrotechniky a informatiky, VŠB TU Ostrava Měření neelektrických veličin pomocí sběrnicového systému RF NIKOBUS Návod do měření Ing. Jan Vaňuš Ph.D. leden 2011

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus spínací jednotka ruční režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

Nový Jenštejn. dům I/1. podkroví (3. NP) patro (2. NP) přízemí (1. NP) 3.01 podkroví 36.84 m 2. 2.01 ložnice 12.76 m 2 2.02 komora 2.

Nový Jenštejn. dům I/1. podkroví (3. NP) patro (2. NP) přízemí (1. NP) 3.01 podkroví 36.84 m 2. 2.01 ložnice 12.76 m 2 2.02 komora 2. dům I/1 ložnice 12.76 m 2 komora 2.17 m 2 koupelna 4.62 m 2 chodba 5.79 m 2 pokoj 9.69 m 2 pokoj 14.23 m 2 obýv. pokoj 27.63 m 2 zádveří 3.75 m 2 koupelna 3.09 m 2 hala 9.66 m 2 pokoj 10.00 m 2 dům I/2

Více

ABB-free@home Inteligentní elektroinstalace Domovní automatizace snazší než kdykoliv předtím

ABB-free@home Inteligentní elektroinstalace Domovní automatizace snazší než kdykoliv předtím ABB-free@home Inteligentní elektroinstalace Domovní automatizace snazší než kdykoliv předtím Svoboda je nádherný pocit, stejně jako řízení vlastního života. Jednoduše dejte svému domovu osobitý nádech

Více

Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům

Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům Inteligentní elektroinstalace Ego-n Vzorový rozpočet pro rodinný dům ABB s.r.o. Elektro-Praga Půdorysy: 1.NP Přízemí Úvod Účelem tohoto vzorového orientačního rozpočtu je seznámit investory/koncové uživatele

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Sběrnicová elektroinstalace Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2009 Projekt

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus spínací jednotka PC režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Spínací jednotka Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2009 Projekt je spolufinancován

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus roletová jednotka časování jednotky Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL S OLED DISPLEJEM

UŽIVATELSKÝ MANUÁL S OLED DISPLEJEM po 01.01.10 ODEJ IT Mis Scentnosti Oblib eney 12:54 ZVOLI T UŽIVATELSKÝ MANUÁL B E Z D R ÁT O V Ý O V L A D A Č S OLED DISPLEJEM RF Pilot uživatelský manuál Gratulujeme Vám k zakoupení dálkového ovladače

Více

Projekt L-31-R. Rodinný dům, jednopodlažní, s využitelným podkrovím, nepodsklepený, 4 pokoje, kuchyň, jídelna

Projekt L-31-R. Rodinný dům, jednopodlažní, s využitelným podkrovím, nepodsklepený, 4 pokoje, kuchyň, jídelna 1 Projekt L-31-R Rodinný dům, jednopodlažní, s využitelným podkrovím, nepodsklepený, 4 pokoje, kuchyň, jídelna 1.1 zádveří 4,6 m 2 1.2 jídelna 17,5 m 2 1.3 kuchyň 8,9 m 2 1.4 komora 5,3 m 2 1.5 obývací

Více

Příklady PLC - STR. Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu:

Příklady PLC - STR. Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu: Příklady PLC - STR Autoři: Ing. Josef Kovář a) Ing. Zuzana Prokopová b) Ing. Ladislav Šmejkal, CSc. Partneři projektu: Rostra s.r.o. Trimill, a.s. Výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu Implementace

Více

Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům

Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům Vzorový rozpočet inteligentní elektroinstalace Ego-n pro rodinný dům 05/2007 RD Olymp; G servis s.r.o., Třebíč Půdorysy: 1.NP Přízemí Úvod Účelem tohoto vzorového orientačního rozpočtu je seznámit investory/koncové

Více

FTC08 instalační manuál k dotykovému panelu systému Foxys

FTC08 instalační manuál k dotykovému panelu systému Foxys FTC08 instalační manuál k dotykovému panelu systému Foxys Foxtron spol. s r.o. Jeseniova 1522/53 130 00 Praha 3 tel/fax: +420 274 772 527 E-mail: info@foxtron.cz www: http://www.foxtron.cz Verze dokumentu

Více

EIB/KNX systémové instalace s odděleným řízením dílčích prostorů Ing. Josef Kunc ABB s.r.o. Elektro-Praga

EIB/KNX systémové instalace s odděleným řízením dílčích prostorů Ing. Josef Kunc ABB s.r.o. Elektro-Praga EIB/KNX systémové instalace s odděleným řízením dílčích prostorů Ing. Josef Kunc ABB s.r.o. Elektro-Praga V jednotlivých oddělených prostorách (v kancelářích, v provozních či obytných místnostech) často

Více

65-410 Univerzální modulový stmívac 1400 VA e

65-410 Univerzální modulový stmívac 1400 VA e Návod na montáž a používání 1. Použití Pro rízení intenzity osvetlení (svetelného toku) všech stmívatelných záteží s výjimkou zárivek. Stmívac je vhodný pro stmívání odporové, indukcní nebo kapacitní záteže

Více

PREZENTACE NÁVRH DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ BYTU ANNA DVOŘÁKOVÁ

PREZENTACE NÁVRH DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ BYTU ANNA DVOŘÁKOVÁ PREZENTACE NÁVRH DISPOZIČNÍHO ŘEŠENÍ BYTU ANNA DVOŘÁKOVÁ ÚVOD Vážená paní Nováková, otevíráte návrh možných dispozičních úprav vašeho bytu. Zamyšlení nad kvalitním řešením dispozice daného prostoru patří

Více

ESIII-2.1.4 Převodníky Nikobusu

ESIII-2.1.4 Převodníky Nikobusu Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: ESIII-2.1.4 Převodníky Nikobusu Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 3. Zpracoval(a): Josef Dulínek Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 OBSAH 1.

Více

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ

2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ 2 ZAPOJENÍ, OŽIVENÍ A PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMOVÉ INSTALACE EGO-N 2.1 Úvod Studenti by se měli seznámit s funkcemi na přípravku charakterizující jednoduché inteligentní sběrnicový systém Ego-n firmy ABB. Úkolem

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus stmívací jednotka časování jednotky Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN

CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN Na výrobky společnosti F&F se vztahuje záruka v délce 24 měsíců od data nákupu Určení CLG-03 je programovatelné, multifunkční elektronické počítadlo, které umožňuje sčítat

Více

ŘADOVÝ DŮM R07. Rezidenční čtvrť Botanica IV (RD 07 233)

ŘADOVÝ DŮM R07. Rezidenční čtvrť Botanica IV (RD 07 233) ŘADOVÝ DŮM R07 (RD 07 33) tel.: 96 331 611 fax: 96 331 68 D0 D01 D03 D07 D08 D04 R01 D09 D10 R0 D05 D06 R03 R04 R05 R06 R07 R08 R09 R10 R11 R1 RODINNÝ D ŮM Užitná plocha Plocha teras Plocha balkonu Velikost

Více

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy Zvolenovská 537, Hluboká nad Vltavou Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 CZ.1.07/1.5.00/34.0448 1 Projektování

Více

IRO Integrované ovládání místností

IRO Integrované ovládání místností IRO Integrované ovládání místností Obsah IRO Integrované ovládání místností...1 1 Flexibilní ovladač...2 1.1 Popis...2 1.2 Přehled typů...3 1.3 Funkce tlačítek...4 2 a konfigurace...6 2.1 Definice...6

Více

checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1

checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1 checo'05.qxd 22/3/05 09:52 Página 1 INSTALACI A OBSLUHU VÝROBKU NÁVOD NA značka: model: kód: max. příkon: napětí: ã. série: Tuto tabulku doplňte údaji uvedenými na typovém štítku vašeho spotřebiče. Před

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus software ruční režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Univerzální stmívač Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010 Projekt je

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/

UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ UŽIVATELSKÝ MANUÁL Digitální přijímač teresteriální televize TECHNISAT DigiPal 2 http://www.omko.cz/ Zkrácená verze uživatelského manuálu. BEZPEČNOST PRÁCE S PŘIJÍMAČEM Než začnete s přijímačem pracovat

Více

Přístroje. Základní i nadstandardní výbava kvalitní elektroinstalace. Není nic, co bychom společně v moderních elektroinstalacích nedokázali.

Přístroje. Základní i nadstandardní výbava kvalitní elektroinstalace. Není nic, co bychom společně v moderních elektroinstalacích nedokázali. Základní i nadstandardní výbava kvalitní elektroinstalace. Není nic, co bychom společně v moderních elektroinstalacích nedokázali. 16 Přístroje ABB Katalog 2010 Domovní elektroinstalační materiál ABB Katalog

Více

PRACOVNÍ VERZE POHLED Z, J. Rekonstrukce rodinného domu Mnichovice PŮVODNÍ STAV 8,010 7,360 8,010 7,360 3,715 3,330 2,820 -0,100 0,000 -0,100 AKCE:

PRACOVNÍ VERZE POHLED Z, J. Rekonstrukce rodinného domu Mnichovice PŮVODNÍ STAV 8,010 7,360 8,010 7,360 3,715 3,330 2,820 -0,100 0,000 -0,100 AKCE: POHLED ZÁPADNÍ 2,820-0,100 0,000 POHLED JIŽNÍ POHLED Z, J PŮVODNÍ STAV -0,100 3,715 F6 2xA4 1:100 POHLED VÝCHODNÍ 2,820 0,000-0,100 3,715 2,850 POHLED SEVERNÍ 2,820 0,000-2,200-0,100 POHLED V, S PŮVODNÍ

Více

Uživatelská příručka pro program

Uživatelská příručka pro program NEWARE Uživatelský manuál Uživatelská příručka pro program ve spojení se zabezpečovacím systémem strana 1 Uživatelský manuál NEWARE strana 2 NEWARE Uživatelský manuál Vaše zabezpečovací ústředna DIGIPLEX

Více

Soliris UNO. Sluneční a větrná automatika. 1. Technické údaje. 2. Instalace - Instalaci, odzkoušení a uvedení do provozu smí provádět pouze

Soliris UNO. Sluneční a větrná automatika. 1. Technické údaje. 2. Instalace - Instalaci, odzkoušení a uvedení do provozu smí provádět pouze Abyste mohli optimálně využít všech výhod sluneční a větrné automatiky Soliris Uno, přečtěte si pozorně následující návod k provozu. Soliris Uno je sluneční a větrná automatika pro přímé řízení jednoho

Více

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany. Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210. Téma sady: Informatika pro pátý až šestý ročník

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany. Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210. Téma sady: Informatika pro pátý až šestý ročník Název školy: Základní škola a Mateřská škola Žalany Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/21.3210 Téma sady: Informatika pro pátý až šestý ročník Název DUM: VY_32_INOVACE_3A_1_Bezpečnost Vyučovací předmět: Informatika

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus stmívací jednotka měření proudu Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

Univerzální vysílač radiového signálu Návod k použití. Univerzální vysílač radiového signálu Obj. č.: 0521 00. GIRA Info. Funkce.

Univerzální vysílač radiového signálu Návod k použití. Univerzální vysílač radiového signálu Obj. č.: 0521 00. GIRA Info. Funkce. ávod k použití Obj. č.: 0521 00 unkce umožňuje rozšíření stávající instalace pomocí bezdrátově přenášených řídících příkazů ke spínání spotřebičů na 230 V. je používán jako vysílač ve funkcích spínače,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo ZP-6892 NEMOVITOST: Bytová jednotka č. 210/3 Katastrální údaje : Kraj Středočeský, okres Praha-východ, obec Jevany, k.ú. Jevany Adresa nemovitosti: Bohumil 210, 281

Více

Řídící systém SH-1. návod k obsluze a programování PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

Řídící systém SH-1. návod k obsluze a programování PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE SOLAR POWER, s.r.o., Brněnská 5, 695 01 Hodonín TEL: 518 321 158, 608 741 635 FAX: 518 355 038 E-mail: office@solarpower.cz www.solarpower.cz Řídící systém SH-1 návod k obsluze a programování PŘÍRUČKA

Více

Návrhový a instalační manuál

Návrhový a instalační manuál Inteligentní elektroinstalace Návrhový a instalační manuál 3. vydání ABB s.r.o. Elektro-Praga Obsah 1. Úvod 4 2. Rozdíl mezi klasickou a sběrnicovou instalací 4 3. Možnosti systému Ego-n 4 4. Základní

Více

Technická zpráva k prováděcímu projektu

Technická zpráva k prováděcímu projektu Ing. Jaromír Mazal-ELMA, projekční kancelář slaboproudu, Křiby 4706, 760 05 ZLÍN Zakázkové číslo : 18/2009 Technická zpráva k prováděcímu projektu Název stavby: REKONSTRUKCE A PŘESTAVBA SOKOLOVNY V LÍPĚ

Více

AudioWorld. S námi ovládáte světlo. ABB s.r.o. Elektro-Praga

AudioWorld. S námi ovládáte světlo. ABB s.r.o. Elektro-Praga AudioWorld S námi ovládáte světlo ABB s.r.o. Elektro-Praga Nová generace přístrojů Doba, kdy jste si pro ozvučení místností ve Vašem domě museli pořídit několik rozhlasových příjímačů nebo dalších přístrojů,

Více

MATERIÁLNĚ TECHNICKÝ STANDARD (MTS) PRO DOMOVY PRO SENIORY (DS) A DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (DZR)

MATERIÁLNĚ TECHNICKÝ STANDARD (MTS) PRO DOMOVY PRO SENIORY (DS) A DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (DZR) MATERIÁLNĚ TECHNICKÝ STANDARD (MTS) PRO DOMOVY PRO SENIORY (DS) A DOMOVY SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM (DZR) Návrh oddělení 222 ke dni 15. 12. 2015 1 Obsah SLOVNÍČEK POJMŮ... 4 VÝCHODISKA... 5 PARAMETRY MTS...

Více

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony

Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Rollei Profesionální odpalovač blesků 2.4G pro Sony Uživatelská příručka www.rollei.cz Začínáme Popis zařízení 1. Gumová krytka 2. Micro USB port 3. Skupina B 4. Skupina A / Nastavení vlastní funkce 5.

Více

DREVOSTAVBY 2015. www.drevostavbybrno.cz

DREVOSTAVBY 2015. www.drevostavbybrno.cz DREVOSTAVBY 015 EKONOMY 45 7 890 6 940 +kk 55 m 45 m 4,66 m 4,94 m 1,0 m 3,77 m EKONOMY 58 9 000 7 740 8,59 m 3+kk -3 70 m 58 m 1,0 m 4,45 m 3, m 1,69 m 8,08 m EKONOMY 58a 9 000 7 740 3, m 1,69 m 8,08

Více

Redline. Ochrana obvodů. Ochrana osob. Přístroje modulové ostatní. Přípojnice. Zapouzdření. Rejstřík. Výběrová tabulka C.2 C.3

Redline. Ochrana obvodů. Ochrana osob. Přístroje modulové ostatní. Přípojnice. Zapouzdření. Rejstřík. Výběrová tabulka C.2 C.3 .2 Výběrová tabulka.3 Kombinace mechanického spojování.4 omocné kontakty Řada.5 omocné kontakty Řada.6.6 ívka vypínací Tele Spoušť podpěťová Tele U Ochrana obvodů.6.8 Odpojovač S ohon motorový Tele M Ochrana

Více

Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka

Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka 9220821 1. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ Spoleènost NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek CK-200 je ve shodì se základními po¾adavky

Více

Obsah. testo 922 Teploměr. Návod k obsluze

Obsah. testo 922 Teploměr. Návod k obsluze testo 922 Teploměr Návod k obsluze cz Obsah Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Rozhraní...6 3.3 Napájení...6 4. Uvedení

Více

Když se snoubí design s funkčností elektroinstalace, získají Vaši zákazníci vysoký komfort a úspory energií.

Když se snoubí design s funkčností elektroinstalace, získají Vaši zákazníci vysoký komfort a úspory energií. Když se snoubí design s funkčností elektroinstalace, získají Vaši zákazníci vysoký komfort a úspory energií. ruční vysílač Element Neo Time Time 150 Ego-n ABB Katalog 2010 Domovní elektroinstalační materiál

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL pro aplikaci ihc-mirf

INSTALAČNÍ MANUÁL pro aplikaci ihc-mirf INSTALAČNÍ MANUÁL pro aplikaci ihc-mirf /apps Obsah Úvod 3 Instalace aplikace do mobilního telefonu s IOS 3 Nastavení 4 Ovládání 12 Úvod Aplikace ihc-mirf (pro mobilní telefony s IOS) jsou určeny k pohodlnému

Více

Inteligentní elektroinstalace budov - systém Nikobus, Uživatelský manuál v.1.0

Inteligentní elektroinstalace budov - systém Nikobus, Uživatelský manuál v.1.0 Obsah 1 Inteligentní elektroinstalace budov - systém Nikobus, Uživatelský manuál v.1.0 Příručka pro uživatele, montáž a projektování systému Nikobus Autor: Robert Bothe Českou verzi připravil: Ing. Jaromír

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Přehled sběrnicových tlačítek Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010

Více

st.č. 828/1 č.p. 826 RD ŠTÝŘICE, parc.č. 828/1 C.01 1: 200 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO DSPS 1x A4 MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ARCHICAD 15 Pasportizace objektu

st.č. 828/1 č.p. 826 RD ŠTÝŘICE, parc.č. 828/1 C.01 1: 200 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO DSPS 1x A4 MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED ARCHICAD 15 Pasportizace objektu st.č. 88/ č.p. 8 C. SITUACE STAVBY SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ MĚSTSKÁ ČÁST BRNO-STŘED 03.0 x A4 : 00 C.0 KAMENNÁ 77 874/44 LEGENDA VSTUP NA POZEMEK A DO OBJEKTU STÁVAJÍCÍ OBJEKT SO 0 HRANICE PARCELY - st.č.88/,

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 5 Režim Bílá tabule... 7 6 Připojovací panel... 9 7 Zvuk... 10

Více

SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE

SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE SMARTBOARD - PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE ÚVOD Monitorování velkého počtu funkcí je důležité pro zlepšování výkonů firem provozujících nákladní dopravu a pro snižování nákladů na

Více

PROSTŘEDKY AUTOMATICKÉHO ŘÍZENÍ Úloha č. 3 Dálková správa s využitím WIFI technologie

PROSTŘEDKY AUTOMATICKÉHO ŘÍZENÍ Úloha č. 3 Dálková správa s využitím WIFI technologie VŠB-TU Ostrava SN171 PROSTŘEDKY AUTOMATICKÉHO ŘÍZENÍ Úloha č. 3 Dálková správa s využitím WIFI technologie Datum měření: 28.3.2007 Vypracoval:Ondřej Winkler Spolupracoval:Martin Valas Zadání: 1. Seznamte

Více

Domácí automatizace. Bezdrátově ovládané systémy

Domácí automatizace. Bezdrátově ovládané systémy Domácí automatizace Bezdrátově ovládané systémy Systémy s bezdrátovým ovládáním Domácí automatizace nabízí řešení zjednodušeného ovládání a automatizaci elektrických spotřebičů přináší pohodlí, bezpečnost

Více

Sada do auta Nokia CK-200 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace

Sada do auta Nokia CK-200 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace Sada do auta Nokia CK-200 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace 9220823 1. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ Spoleènost NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek CK-200 je ve shodì se základními

Více

Adresa: Lomená 446, Chvaletice, Česká Republika, Tel: UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Adresa: Lomená 446, Chvaletice, Česká Republika, Tel: UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Adresa: Lomená 446, 533 12 Chvaletice, Česká Republika, Tel: +420 724 274 164 www.iqzarovka.cz UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah manuálu Obsah manuálu 2 Specifikace 3 Seznam funkcí 4 Stažení aplikace 5 Aplikace

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB PRÁCE Rešerše z exkurze Rekonstrukce bytu v ulici

Více

Dotykový ovládací panel 4.3

Dotykový ovládací panel 4.3 s 9295 Desigo Dotykový ovládací panel 4.3 QMX7.E38 Vysoce kvalitní, TFT displej 4.3", 262,000 barev, skleněný povrch, hliníkové tělo, pro použití s Desigo TRA. Rozlišení: 480 x 800 pixels (širokoúhlý displej).

Více

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru _ Arbelas plus s.r.o., Kralická 069/5, Praha 0 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ interiéru ateliér: web / mail: 7.206 _boq architekti s.r.o. _www.boqarchitekti.cz / atelier@boqarchitekti.cz _ing. arch.

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 30 04 Zastrčte jednoduše radiovou spínací zásuvku do stávající síťové zásuvky a připojte svítidla, ventilátory nebo jiné elektropřístroje na radiovou

Více

Stmívače a časové spínače

Stmívače a časové spínače Stmívače a časové spínače Ta pravá světelná atmosféra ve správný čas. Nejsou to jediné výhody stmívačů. Přináší uživatelům i příjemné úspory energie. Time Arbo carat impuls alpha exclusive 190 Stmívače

Více

P ÍLOHA A PLATNÝ ÚZEMNÍ PLÁN M STA BRNA. (Zdroj: www.brno.cz)

P ÍLOHA A PLATNÝ ÚZEMNÍ PLÁN M STA BRNA. (Zdroj: www.brno.cz) P ÍLOHA A PLATNÝ ÚZEMNÍ PLÁN M STA BRNA (Zdroj: www.brno.cz) PŘÍLOHA B VÝVOJ OBCE ŽABŘESKY NA MAPÁCH A POHLEDNICÍCH 1 Mapa z roku 1836 1852 (Zdroj: www.mapy.cz) 2 Katastrální plán Brna 1:2 880 z roku 1906

Více

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava

Pohotovostní režim: vstup do Fotoaparátu (lze změnit). V menu: pohyb nahoru. 4b Navigační tlačítko doprava myphone 3300 Návod Pozice Popis Funkce 1 Displej Barevný LCD displej. 2 Sluchátko Reproduktor pro telefonování. 3 Svítilna Lze zapnout/vypnout dlouhým stiskem tlačítka svítilny (11). 4a Navigační tlačítko

Více

CLIFFORD. The Science of Security. Concept 100 Podrobný návod k použití

CLIFFORD. The Science of Security. Concept 100 Podrobný návod k použití CLIFFORD The Science of Security Concept 100 Podrobný návod k použití Údržba systému Váš systém Clifford nevyžaduje žádnou údržbu, kromě pravidelné výměny baterií dálkového ovladače. Základní podmínkou

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus stmívací jednotka PC režim Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice,

Více

Marcell Štochl, Na vrstvách 970/23b, 14000 Praha, 1 / 1 Marcell Štochl, Na vrstvách 970/23b, 14000 Praha, 1 / 1 Dolní Jirčany. LV č.

Marcell Štochl, Na vrstvách 970/23b, 14000 Praha, 1 / 1 Marcell Štochl, Na vrstvách 970/23b, 14000 Praha, 1 / 1 Dolní Jirčany. LV č. ODHAD č.9/1/018 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel úvěrového řízení v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Číslo popisné: Na pozemku parc. č.: Pozemky parc.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru

_ Arbelas plus s.r.o., Kralická 1069/15, Praha 10 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ studie interiéru _ Arbelas plus s.r.o., Kralická 069/5, Praha 0 - Strašnice _bytový dům Koněvova _ interiéru ateliér: web / mail: 7.06 _boq architekti s.r.o. _www.boqarchitekti.cz / atelier@boqarchitekti.cz _ing. arch.

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Úloha: Nikobus software měření napětí Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 3. Zpracoval: Ing. Jaromír Budín, Ing. Jiří Šima Střední odborná škola Otrokovice, 2010

Více

2. Hrudní pás s vysílačem. Navíc CP 13is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence.

2. Hrudní pás s vysílačem. Navíc CP 13is vypočítají spotřebu kalorií a pomocí graficky znázorní zatížení v rámci nastavené srdeční frekvence. Rozsah dodávky 1. Hodinky s náramkem 2. Hrudní pás s vysílačem Hodinky s měřením pulzu Ciclo CP 13is 3. Elastický hrudní pás (nastavitelný) CICLOPULS CP 13is je ideální přístroj pro měření srdeční frekvence,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k projektu vnitřní el. instalace

TECHNICKÁ ZPRÁVA. k projektu vnitřní el. instalace Akce: Stavební úpravy objektu č. 66, Velký Karlov - vnitřní el. instalace Investor: Obec Velký Karlov Projektant: ing. J. Kosík, Veselá 15, Znojmo, tel. 515220790 TECHNICKÁ ZPRÁVA k projektu vnitřní el.

Více

NÁVOD K POUŽITÍ DÁLKOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOKY

NÁVOD K POUŽITÍ DÁLKOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOKY NÁVOD K POUŽITÍ DÁLKOVÝ OVLADAČ KLIMATIZAČNÍ JEDNOKY Rádi bychom vám poděkovali za to, že jste si zakoupili naši klimatizaci. Před použitím klimatizační jednotky se důkladně seznamte s návodem k použití.

Více

Uživatelský manuál CZ. Terestriální přijímač GS 1011

Uživatelský manuál CZ. Terestriální přijímač GS 1011 Uživatelský manuál CZ Terestriální přijímač GS 1011 BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Abyste předešli nebezpečí vzniku ohně nebo úrazu elektrickým proudem, nevystavujte tento přístroj dešti

Více

VILA 2C ULICE 1.14 1.13 1.10. Účel místnosti. Plocha (m2) 1.09 1.08 1.06 1.07 -0,020 1.02 +0,000 1.01 +1,425

VILA 2C ULICE 1.14 1.13 1.10. Účel místnosti. Plocha (m2) 1.09 1.08 1.06 1.07 -0,020 1.02 +0,000 1.01 +1,425 půdorys 1.NP vrata vstupní branka ULICE 1.14 240 l 240 l 1.13 12 870 11 020 1 850 1.10 5 600 1.11 terasa 1 4 030 5 600 6 960 možnost umístění bazénu 1.06 1.09 1.04 1.07 1.02 1.03 1.12 terasa 2 1.08 +0,000

Více

Rekonstrukce bytu v 2.NP. Investor: PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Zhotovitel: xxx. adresa

Rekonstrukce bytu v 2.NP. Investor: PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Zhotovitel: xxx. adresa Akce: Místo stavby: Investor: Rekonstrukce bytu v 2.NP PRŮVODNÍ ZPRÁVA Zhotovitel: Tel: e-mail: Datum: 05/2013 Obsah: a) identifikační údaje b) údaje o dosavadním využití a majetkoprávních vztazích c)

Více

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Synco living Osvětlení a rolety Ovládání a funkce Říjen 2007 Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Přehled Přehled témat Spínací skupiny Spínací skupina "Spínání & stmívání", včetně simulace přítomnosti

Více

Typologické formy obytných budov

Typologické formy obytných budov Typologické formy obytných budov Obytné budovy se podle ČSN 734301 čl. 9 s odkazem na čl. 1 dělí na : bytové domy rodinné domy Bytové domy Dle přístupu k bytům, v závislosti na domovních komunikacích a

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

NÁVRH INTERIÉRU. řadový dům Chocholáč Obytný prostor s kuchyní. červenec 2013. Zpracovala: Ing. arch. Lucie Matulová - Aretti CZ, s.r.

NÁVRH INTERIÉRU. řadový dům Chocholáč Obytný prostor s kuchyní. červenec 2013. Zpracovala: Ing. arch. Lucie Matulová - Aretti CZ, s.r. NÁVRH INTERIÉRU řadový dům Chocholáč Obytný prostor s kuchyní červenec 2013 Zpracovala: Ing. arch. Lucie Matulová - Aretti CZ, s.r.o Aretti CZ, s.r.o., Kulkova Kulkova 8, Brno 8, Brno - Židenice - Židenice

Více

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí

220-240V 50Hz. indukční aktivní(především ventilátory) Stupeň ochrany IP34 Celkové rozměry nepřekročí Teplota prostředí BU Obsah 1- Ustanovení 2- Doručená sada 3- Základní technický popis 4- Obchodní podmínky 5- Reklamační požadavky 6- Popis a složení 7- Instalace a připojení k elekt.proudu 8- Popis ovládání modelů, návrh

Více

TEL. 737 239 672, 233 354 417 TEL. 737 239 672, 233 354 417. DVD srpen 2010 OBJEKT SO 01 - BUDOVA KCEV DATUM. F.1.4.i

TEL. 737 239 672, 233 354 417 TEL. 737 239 672, 233 354 417. DVD srpen 2010 OBJEKT SO 01 - BUDOVA KCEV DATUM. F.1.4.i ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT VYPRACOVAL AUTOR ARCHITEKTONICKÉ I AUTOR I ) - PROSTOROVÁ AKUSTIKA A VYBAVENÍ SÁLŮ AUDIOVIZUÁLNÍ TECHNOLOGIE OBSAH DOKUMENTACE OD 1xA4 tabelární část TECHNICKÁ ZPRÁVA TZ 6xA4 textová

Více

40 Návod na použití AM

40 Návod na použití AM 40 Návod na použití AM Cardio 40 1 2 3 1 Světlo / napájení ( / ) 2 Stisknutím a podržením zapnete nebo vypnete přístroj. Stisknutím zapněte podsvícení. 2 Zpět ( ) Stisknutím se vrátíte na předchozí stránku

Více

Pár rad pro navrhování RD

Pár rad pro navrhování RD Pár rad pro navrhování RD Zpracovala Ing. Markéta Kubicová Pro vypracování ročníkového projektu Obytné budovy Platí norma : ČSN 73 4301 V této práci se můžete seznámit s některými poznatky z této normy.

Více

ELEKTROROZVODY SILNOPROUDÉ A SLABOPROUDÉ

ELEKTROROZVODY SILNOPROUDÉ A SLABOPROUDÉ TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV ELEKTROROZVODY SILNOPROUDÉ A SLABOPROUDÉ Ing. Zuzana Vyoralová, Ph.D. ( zuzana.vyoralova@fa.cvut.cz ) BIVŠ 22.března 2016 OBSAH PŘEDNÁŠKY : SILNOPROUDÉ ROZVODY UMĚLÉ OSVĚTLENÍ

Více