KATALOG VÝROBKŮ PRO PRŮMYSLOVÉ APLIKACE. Společnost skupiny SWAROVSKI Group

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATALOG VÝROBKŮ PRO PRŮMYSLOVÉ APLIKACE. Společnost skupiny SWAROVSKI Group"

Transkript

1 KATALOG VÝROBKŮ PRO PRŮMYSLOVÉ APLIKACE Společnost skupiny SWAROVSKI Group

2 Nový revoluční nástroj volně ke stažení v App-Store Společnost skupiny SWAROVSKI Group

3 RYCHLE A SNADNO! Nový KATALOG VÝROBKŮ (pro průmyslové aplikace) je přehledně uspořádán, aby vás snadno a zřetelně provedl rozsáhlým sortimentem výrobků firmy TYROLIT. Navigace vyhledávání je strukturována s cílem umožnit uživatelům rychlé a pohodlné: 1. vybírání vhodných brusných nástrojů; 2. určení balicí jednotky; 3. doporučení vhodného kvalitativního stupně: BASIC*, STANDARD**, PREMIUM***; 4. doporučení vhodného nástroje na obráběný materiál Dále je snadné vyhledání potřebného výrobku ještě usnadněno vyhledávačem výrobků, a to třemi způsoby: - ukazatel vás přivede k přehledu příslušné kapitoly; - index klíčových slov podle aplikací usnadní navigaci; - přesné určení hledaného výrobku umožní indexové stránky, které určí stránku katalogu podle příslušného typového čísla. Informativní stránky jsou pro lepší rozlišení zobrazeny v šedé barvě, výrobkové stránky jsou naopak v bílé barvě, což usnadní orientaci v katalogu. Položky tištěné šedou kurzivou nejsou skladové výrobky. Řezání a broušení Brusivo na podložce Diamantové nástroje Bezpečnost práce

4 TYROLIT SVĚTOVÁ ZNAČKA VIZE a KNOW-HOW Jako jeden z největších světových výrobců pojených brusných, řezacích, rozbrušovacích, vrtacích a apretačních nástrojů, jakož i systémový partner výrobců strojů a zařízení, symbolizuje a garantuje značka TYROLIT špičkovou kvalitu, dlouholeté zkušenosti a inovační řešení ve svém oboru. Neustále investujeme do vývoje nových technologií s cílem dostát požadavkům našich zákazníků a zároveň garantovat maximální šetrnost k životnímu prostředí. Naše výrobky v rozsahu sortimentu okolo položek, včetně dalších významných milníků, znamenají a určují standard v mnoha odvětvích průmyslu. ČÍSLA a FAKTA Obrat za rok 2011: 548,8 milionů Zaměstnanci: 4512, z nich 1169 pracuje v sídle společnosti (město Schwaz, Rakousko) Zaměstnanci pracující ve vývoji (R&D): výrobních závodů ve 12 zemích světa Obchodní firmy ve 29 zemích Distributoři ve více než 65 zemích ÚSPĚCH A HISTORIE Zrod světového výrobce od malé rodinné firmy za méně než 100 roků: V roce 1895 Daniel Swarovski zahájil výrobu šperků z křišťálu. Za účelem optimalizace výroby v mnoha směrech byla v roce 1919 založena společnost TYROLIT, která se od svého začátku specializuje na výrobu kvalitních brusných nástrojů. Zásada, kterou se Daniel Swarovski řídil, je i nadále našim krédem pro budoucnost: Pro dlouhodobý úspěch je nutné myslet především na ostatní lidi, ne pouze na sebe. A to máme na mysli každý den Daniel Swarovski zahajuje výrobu křišťálových šperků v městě Wattens/Tyrolsko SECUR uveden na trh (řezací kotouč se sklolaminátovou armaturou) Otevření největší Evropské zkušebny vybavené mimo jiné i elektronovým mikroskopem Je založen TYROLIT výroba brusných materiálů pro opracování křišťálů První diamantový nástroj pro přesnou výrobu.

5 INOVACE PRO GENERACE Budoucnost pro nás znamená každodenní náplň práce ve firmě TYROLIT. Všechno, co učiníme, ovlivní budoucnost a je velmi důležité pro tři podstatné cíle: zisk, lidé a naše planeta Země. Proto považujeme za naši odpovědnost zajistit pro profesionální uživatele inovované, vysoce kvalitní a úsporné výrobky šetřící práci a energii. A považujeme za naši odpovědnost takto činit v udržitelném a trvalém vývoji pro naši Zemi, pro ochranu přírodních zdrojů a minimalizaci škodlivých dopadů na naše životní prostředí. Budoucnost není něco, co se stane; je to, co my sami vytváříme. Jsme hrdí na to, že můžeme říci: My k tomu přispíváme už od r ROZVOJ ZNAČKY HODNOTY Ve své podstatě, níže uvedené čtyři pojmy jsou to, co nás drží všechny pospolu. Vždy bychom měli naše činy a volby zakládat na těchto principech. Právě tyto nás přivedly až do silné pozice na trhu, kterou nyní udržujeme a také zajistí náš úspěch a udržení naší pozice v budoucnosti. Jsou to tato slova: Odvaha: odvážná rozhodnutí nám umožňují vytvářet inovace a jsou také hnací silou podnikání. Pokrok: stále zlepšujeme všechny aspekty našeho podnikání ku prospěchu všech, kteří se na nás spoléhají. Připravenost: jsme si vědomi následků našich akcí, a proto se snažíme vytvářet a zajistit udržitelné sociální, environmentální a technické tradice. Spolehlivost: Vždy dodáváme to, co slíbíme Zahájení hromadné výroby diamantového nářadí (laserem navařovaných segmentů) pro obrábění nerostů Výstavba a zahájení provozu výrobního závodu v Brazílii na výrobu precizních CBN a diamantových brousicích nástrojů Otevření výrobního závodu na nástroje pro obrábění mramoru, nerostů a skla v Suzhou/Čína Akvizice TYROLITU v německé společnosti Burka-Kosmos GmbH výrobce abrasivních nástrojů Uvedení první lanové pily na trh Zahájení provozu dceřiné společnosti TYROLIT Thai Diamond v provincii Rayong/Thajsko Akvizice TYROLITU v americké společnosti RADIAC Abrasives Inc.

6 KVALITA JAKO PRINCIP Silné postavení firmy TYROLIT je určováno nezměrným souborem kombinací tradic, inovací a kvalitní produkce. Naši zákazníci, distributoři jakož i koneční uživatelé, například v segmentu kovoprůmyslu, výstavbě závodů a nádrží, opravárenské provozovny nebo výrobci karosérií v automobilovém průmyslu a mnozí další čerpají výhody z naší více než devadesátileté tradice a revolučních inovací našich výrobků. TYROLIT znamená mimo jiné: První evropský výrobce armovaných kotoučů pro řezání a broušení; Vynálezce super-tenkých řezacích kotoučů (1,0 mm) a výrobce kotoučů 0,75 mm v plochém provedení. Považujeme naši vysokou úroveň kvality výroby za nejdůležitější princip, který pramení z podnikatelské strategie naší společnosti: snažíme se nejen splnit, ale i předčit požadavky kladené našimi zákazníky a garantovat ten nejvyšší technický standard. Pro usnadnění výběru vhodných nástrojů pro vaše běžné pracovní aplikace jsme rozčlenili naši souhrnnou nabídku do tří kvalitativních řad: BASIC*, STANDARD** PREMIUM***. V každém případě je našim cílem nabídnout vám kompletní aplikační program to se týká nejen výrobního sortimentu TYROLIT, ale také všech možností, které jsou k dispozici. Vývoj a implementace našich vizí a plánů pro budoucnost vždy byly a zůstanou i nadále klíčovým faktorem pro úspěšnou činnost naší společnosti Tyrolit. Schopnosti našich vývojových pracovníků a techniků neslouží jen vlastnímu hledání stále nových technologií a materiálů nebo neustálému vylepšování efektivity výrobních procesů, ale jsou zároveň zdrojem naší konkurenceschopnosti. Vysoce kvalitní a inovované výrobky nezůstávají pouze nějakými speciálními projekty vyhrazenými pro největší světové výrobce, ale jdou hned do sériové výroby. Speciální výrobky pro nízké vibrace a hladinu hluku při broušení a řezání Vib Star a Silentio, již také slouží jako příklad vývojové strategie, která posouvá firmu TYROLIT na vedoucí pozici světového trhu v mnoha segmentech a nesmíme ani opomenout vlastní výrobní procesy, které jsou řízeny principy vstupní efektivity a ekonomické udržitelnosti. Naše know-how v kombinaci s našimi dlouholetými zkušenostmi v oboru je podstatnou složkou úspěšné spolupráce se všemi našimi zákazníky. Do našich komplexních služeb pro zákazníky je proto zařazeno také zpracování dat se zaměřením na praktické potřeby, jakož i pravidelná školení, což je součástí našeho přístupu k prezentaci kvality dodavatele.

7 PREMIUM STANDARD BASIC

8 GLOBÁLNÍ AKTIVITA LOGISTIKA A SERVIS Našim záměrem je, aby každý spolupracovník firmy TYROLIT mohl mít užitek z nabídky nejrůznějších druhů služeb a podpory: informace o produktech, školení, marketingové materiály, plánování marketingových a prodejních akcí jakož i pomoc při začátku v podnikání. Úspěšné podnikání našich partnerů je i našim podnikatelským úspěchem a to platí i naopak. Chceme garantovat tuto skutečnost našim souhrnem podpor a celosvětovým, snadným přístupem k výrobkům a službám. KVALITA EFEKTIVITA SNADNÉ VYHLEDÁNÍ SERVIS PODPORA Přímo u vás po celém světě TYROLIT podporuje zákazníky po celém světě a pomáhá jim s know- -how a poradenstvím ve všech situacích. Místní obchodní zástupci po celém světě jsou připraveni vám poradit, pomoci a podporovat vás na vaší cestě k úspěchu.

9 CENTRÁLNÍ SKLADY SPOLEHLIVOST DISTRIBUČNÍ STŘEDISKO RYCHLOST Požadavek špičkový servis Naše výrobky neprokážou své přednosti, dokud se nedostanou ke koncovému uživateli, který bude profitovat z jejich kvality. Transparentnost od A do Z Bezvadné procesy patří mezi naše prvořadé priority, protože našim cílem je především spokojenost zákazníka.

10 Nástěnná expozice Regálová expozice Stojanová expozice

11 Plakát Propagační vlajka Skládací plakát (Roll-up) Stojanová expozice Dealerská sada Poradenství Vzorková sada Stolní vzorkovník Letáky Dárkové předměty SPOLUPRÁCE = ÚSPĚCH Své obchodní zákazníky považujeme za partnery. Úspěch našich zákazníků spočívá na kvalitě našich výrobků, našich znalostech aplikační technologie a také na schopnostech a řešení dané situace u koncového uživatele. Těsná spolupráce s našimi obchodními zákazníky generuje znamenitá strategická řešení a zajišťuje dlouhodobý podnikatelský úspěch pro obě strany. PROPAGACE JAKO KLÍČOVÝ FAKTOR Pro volbu správného nástroje poskytujeme komplexní podporu v systému TYROLIT POS. Vodítka poskytují rozlišovací systém jasných barev, obrazové symboly, srozumitelné pokyny pro aplikace, presentační pomůcky jako jsou stěnové, stojanové nebo regálové expozice. Na požádání také naplánujeme váš sortiment naladěný na požadavky vašich zákazníků a poradíme s optimálním propagačním uspořádáním.

12 VYSOKÁ VYBUDOVÁNÍ SPOLEČNÉHO PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU Podle našeho přesvědčení by úspěšně vybudovaný podnik měl přinést zisk všem zainteresovaným stranám. V zájmu dosažení tohoto uspořádání považujeme naše dealery, obchodní zákazníky a koncové uživatele za partnery v podnikání. To znamená, že svým dealerům nabízíme atraktivní obchodní podmínky, podporu na vysoké úrovni a pochopitelně jim dodáváme výrobky, které jsou na trhu atraktivní a inspirující. A tím se vlastně dostáváme zpět na začátek tohoto procesu. Musíme nejenom splnit požadavky našich koncových uživatelů, ale snažit se poskytnout ještě více než očekávají od nás oni a také naše životní prostředí. PROFITABILITA PRO ÚSPĚŠNOU SDÍLENÉ HODNOTY SPOLUPRÁCI PROFESIONÁLNÍ OBCHODNÍ PODPORA KOMPLETNÍ SERVIS PRO NAŠE OBCHODNÍ PARTNERY

13 Hospodárnost Dlouhodobý a spolehlivý obchodní model pro naši spolupráci: Prvotřídní výrobky Strukturovaný a spolehlivý obchodní model Ziskové podmínky spolupráce Společný úspěch Rozvoj společnosti Pro zajištění společného úspěchu poskytujeme excelentní podporu našim úspěšným partnerům a my očekáváme totéž. Nejlepší volba Profesní podpora na všech úrovních pro zajištění nadprůměrného růstu zahrnuje proaktivní rozvoj obchodu, společné dodávky a marketingové plány, jakož i podporu koncových uživatelů. Na základě našeho špičkového výrobního programu garantujeme komplexní podporu týkající se samotných výrobků a jejich aplikací, proaktivní obchod a marketing.

14 14

15 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ

16 INFORMACE ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ ÚHLOVÁ BRUSKA AXIÁLNÍ BRUSKA BENZINOVÁ ŘEZACÍ PILA STACIONÁRNÍ BRUSKA STOJANOVÁ BRUSKA RUČNÍ BROUŠENÍ

17 18 Vysvětlivky Označení 21 Řezací kotouče 18 Specifické informace 33 Brusné kotouče 19 Barevné kódy 43 Drátěné kotouče Obrazové symboly 49 Speciální nástroje 58 Hrncové kotouče ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 65 Řezací kotouče 69 Brusné kotouče 73 Montovaná tělíska 83 Tvrdokovové technické frézy 92 Drátěné kotouče 101 Speciální nástroje 104 Řezací kotouče 113 Řezací Stacionární 119 Řezací Stacionární Bez armování 125 Drátěné kotouče 129 Drátěné kartáče

18 VYSVĚTLIVKY PRO OZNAČENÍ KOTOUČŮ PRYSKYŘIČNÉ POJIVO PŘÍKLAD ETIKETY KOTOUČE Registrovaná obchodní značka Max. pracovní rychlost Stupeň kvality Symboly pro aplikace a bezpečnostní pokyny Expirace Označení tvaru, specifikace Hlavní rozměry DxTxH v mm a palcích TYROLIT, člen osa EAN kód Typové číslo Broušené materiály INFORMACE O SPECIFIKACÍCH 18

19 OBRAZOVÉ SYMBOLY DRUHY STROJŮ Úhlová bruska Úhlová bruska s kartáčovým kotoučem ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ Axiální bruska Úhlová bruska s miskovým kotoučem Benzinová řezací pila Stojanová bruska Stacionární pila Ruční broušení Úhlová bruska 0 5 broušení, kartáčování Úhlová bruska hrubovací broušení Úhlová bruska 90 řezání BAREVNÉ ROZLIŠENÍ 19

20 SPRÁVNÝ NÁSTROJ PRO KAŽDÝ DRUH MATERIÁLU OCEL NEREZOVÁ OCEL (INOX) OCEL/NEREZOVÁ OCEL LITINA BAREVNÉ KOVY KÁMEN KOLEJNICE RYCHLOŘEZNÁ OCEL TITAN PLASTY 20

21 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 21

22 STUPNĚ KVALITY ŘEZACÍ KOTOUČE Široká škála výběru produktů pro každou aplikaci lze vybrat ten správný nástroj Nadprůměrná životnost Hospodárný provoz Excelentní řezací výkon Čistě provedené přechody Nejméně otřepu Nejmenší tepelné zatížení materiálu Nástroje s největším výkonem Snadné a pohodlné používání Použití nejlepších vstupních materiálů STANDARD Atraktivní poměr cena/výkon kotouče Zřetelně rozdělený a uspořádaný sortiment Vynikající řezací schopnost Vysoká životnost Nástroje s vysokým výkonem Snadné a pohodlné používání Mnohostranné použití BASIC Vysoký řezací výkon a životnost Jednoduché aplikace Univerzální nástroje Snadné a pohodlné používání 22

23 DOPORUČENÉ APLIKACE ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ STANDARD TVARY 41 Řezací kotouč plochý BASIC 42 Řezací kotouč se středovým prolisem 23

24 ŘEZÁNÍ x1x22,23 A60S-BFXA 25 Long life x1,6x22,23 A46S-BFXA 25 Long life x2x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x1x22,23 A60S-BFXA 25 Long life x1,6x22,23 A46S-BFXA 25 Long life x2x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x2x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x1,6x22,23 A46S-BFXA 25 Long life x2x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x2,5x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x1,9x22.23 A46S-BFXA 25 Long life x2x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x2,5x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x1x22,23 A60S-BFKA 25 Long life x1x22,23 A60S-BFKA 25 Long life x1,6x22,23 A46S-BFKA 25 Long life x1,6x22,23 A46S-BFKA 25 Long life x2,5x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x2,5x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x3x22,23 A30S-BFXA 25 Long life x3x22,23 A30S-BFXA 25 Long life 24

25 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ x1,0x22,23 A60Q-BFXA 25 2in x1,6x22,23 A46Q-BFXA 25 2in x2,5x22,23 A30Q-BFXA 25 2in x1,0x22,23 A60Q-BFXA 25 2in x1,6x22,23 A46Q-BFXA 25 2in x2,5x22,23 A30Q-BFXA 25 2in x1,2x22,23 TA60P-BFXA 25 2in x1,6x22,23 A46Q-BFXA 25 2in x2,5x22,23 A30Q-BFXA 25 2in x1,6x22,23 A46Q-BFXA 25 2in X2,5X22,23 A30Q-BFXA 25 2in X3,0X22,23 A30Q-BFXA 25 2in X1,9X22,23 A46Q-BFXA 25 2in X2,5X22,23 A30Q-BFXA 25 2in X3,0X22,23 A30Q-BFXA 25 2in X1,0X22,23 A60Q-BFKA 25 2in X1,0X22,23 A60Q-BFKA 25 2in x1,6x22,23 A46Q-BFKA 25 2in x1,6x22,23 A46Q-BFKA 25 2in X1,0X22,23 A60Q-BFXA 25 2in X2,5X22,23 A30Q-BFXA 25 2in x3,0x22,23 A30Q-BFXA 25 2in X1,0X22,23 A60Q-BFXA 25 2in X2,5X22,23 A30Q-BFXA 25 2in X3,0X22,23 A30Q-BFXA 25 2in x3,5x22,23 A30Q-BFXA 25 2in x3,0x22,23 A30Q-BFXA 25 2in X3,0X22,23 A30Q-BFXA 25 2in x2,5x22,23 A30Q-BFXA 25 2in X3,0X22,23 A30Q-BFXA 25 2in X3,5X22,23 A30Q-BFXA 25 2in1 25

26 x1,0x22,23 A60R-BFXA x1,6x22,23 A46R-BFXA x2,0x22,23 A30R-BFXA x2,5x22,23 A30R-BFXA A60R-BFXA A46R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A46R-BFXA A30R-BFXA A46R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A60R-BFKA A60R-BFKA A46R-BFKA A46R-BFKA x0,75x22,23 A60R-BFKA x0,75x22,23 A60R-BFKA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA A30R-BFXA x1,6x22,23 A46R-BFXA x2,5x22,23 A30R-BFXA x3,0x22,23 A30R-BFXA x2,5x22,23 A30R-BFXA x3,5x22,23 A30R-BFXA A60R-BFKA A60R-BFKA

27 Je pouze tenká hranice mezi lepším a nejlepším ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ V roce 1992 jsme jako první na světě vyvinuli řadu super-tenkých kotoučů a okamžitě měly úspěch. Od té doby neustále pracujeme na jejich zdokonalení a nyní představujeme novou vylepšenou sérii osmi těchto super-tenkých kotoučů o tloušťce v rozsahu od 0,75 mm do 2 mm. Tyto kotouče vykazují nejenom vyšší výkonové parametry, ale zároveň déle vydrží, snadněji se s nimi pracuje a produkují méně tepla. Jednou pravděpodobně bude trh žádat ještě lepší kotouče a my je zajistíme také. To je příklad toho, co nazýváme inovace pro generace. Společnost skupiny SWAROVSKI Group 27

28 ALU x1,0x22,23 C46S-BFXA 25 2in x1,0x22,23 C46S-BFXA 25 2in x1,6x22,23 C46S-BFXA 25 2in x1,0x22,23 A60N-BFXA x1,6x22,23 A46N-BFXA x1,0x22,23 A60N-BFXA x1,6x22,23 A46N-BFXA x2,5x22,23 A30N-BFXA X2,5X22,23 A30N-BFXA x2,5x22,23 A30N-BFXA X2,0X22,23 A30N-BFXA X2,5X22,23 A30N-BFXA X2,5X22,23 A30N-BFXA X2,5X22,23 A30N-BFXA X2,5X22,23 A30N-BFXA x2,5x22,23 A30N-BFXA X3,0X22,23 A30N-BFXA x3,5x22,23 A30N-BFXA X3,0X22,23 A30N-BFXA x2,5x22,23 ZA30R-BFXA 25 Focur Extra x2,5x22,23 ZA30R-BFXA 25 Focur Extra x3,5x22,23 ZA30R-BFXA 25 Focur Extra x3,5x22,23 ZA30R-BFXA 25 Focur Extra x3,5x22,23 ZA30P-BFXA 25 Focur Extra x3,0x22,23 ZA30P-BFXA 25 Focur Extra x3,5x22,23 ZA30P-BFXA 25 Focur Extra 28

29 STANDARD x2,5x22,23 A30-BF x2,5x22,23 A30-BF x2,5x22,23 A30-BF x3,0x22,23 A30-BF x3,0x22,23 A30-BF 25 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ STANDARD x2,5x16,00 A30-BF x2,5x22,23 A30-BF x3,0x22,23 A30-BF x2,5x22,23 A30-BF x3,0x22,23 A30-BF x3,0x22,23 A30-BF x3,0x22,23 A30-BF x1,0x22,23 A60-BFINOX x1,6x22,23 A46-BFINOX x1,0x22,23 A60-BFINOX x1,6x22,23 A46-BFINOX x2,0x22,23 A30-BFINOX x2,5x22,23 A30-BFINOX x1,6x22,23 A46-BFINOX x2,0x22,23 A30-BFINOX x2,5x22,23 A30-BFINOX x1,9x22,23 A46-BFINOX x2,0x22,23 A30-BFINOX x2,5x22,23 A30-BFINOX x2,0x16,00 A30-BFINOX x2,0x22,23 A30-BFINOX x2,0x22,23 A30-BFINOX x2,5x22,23 A30-BFINOX x2,5x22,23 A30-BFINOX

30 STANDARD BASIC x2,5x22,23 C30-BF x2,5x22,23 C30-BF x3,0x22,23 C30-BF x3,0x22,23 C30-BF x2,5x22,23 C30-BF x2,5x22,23 C30-BF x3,0x22,23 C30-BF x3,0x22,23 C30-BF x2,5x16,00 A30-BF 25 2in x1,6x22,23 A46-BF 25 2in x2,5x22,23 A30-BF 25 2in x1,6x22,23 A46-BF 25 2in x2,5x22,23 A30-BF 25 2in x2,5x22,23 A30-BF 25 2in x1,6x22,23 A46-BF 25 2in x2,5x22,23 A30-BF 25 2in x3,0x22,23 A30-BF 25 2in x1,9x22,23 A46-BF 25 2in x2,0x22,23 A30-BF 25 2in x2,5x22,23 A30-BF 25 2in x3,0x22,23 A30-BF 25 2in x2,5x16,00 A30-BF 25 2in x2,5x22,23 A30-BF 25 2in x2,5x22,23 A30-BF 25 2in x3,0x22,23 A30-BF 25 2in x3,0x22,23 A30-BF 25 2in x3,0x22,23 A30-BF 25 2in x3,5x22,23 A30-BF 25 2in1 30

31 BASIC BASIC x2,5x16,00 C30-BF x2,5x22,23 C30-BF x2,5x22,23 C30-BF x2,5x22,23 C30-BF x3,0x22,23 C30-BF x3,0x22,23 C30-BF x2,5x16,00 C30-BF x2,5x22,23 C30-BF x2,5x22,23 C30-BF x3,0x22,23 C30-BF x3,0x22,23 C30-BF 25 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ 31

32 Z MÁLA MNOHO PŘEDSTAVUJEME NOVOU GENERACI ŘEZACÍCH KOTOUČŮ Díky naší inovované technologii vám naše super-tenké řezací kotouče pomůžou udělat daleko víc užitku, ale s daleko menším objemem odpadu. Ovšem současně s tím také ušetříte své zdroje a zmenšíte zátěž našeho životního prostředí. Zde se však rýsuje ještě další přínos pro vás: větší produktivita s menším objemem pomocných prací a menší zátěž vás samotných. Ale už neplýtvejte ani svým časem nad touto reklamou navštivte nejbližšího dealera od firmy TYROLIT a přesvědčíte se sami. INOVACE PRO GENERACE 32

33 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 33

34 STUPNĚ KVALITY BRUSNÉ KOTOUČE Široká škála výběru produktů pro každou aplikaci lze vybrat ten správný nástroj Nadprůměrná životnost nástroje Hospodárný provoz Excelentní úběr materiálu Nástroje s nejvyšším výkonem Snadné a pohodlné používání Použití nejlepších vstupních materiálů STANDARD Atraktivní poměr cena/výkon kotouče Zřetelně rozdělený a uspořádaný sortiment Dlouhá životnost nástroje Nástroje s vysokým výkonem Snadné a pohodlné používání Mnohostranné použití BASIC Velký úběr materiálu a životnost kotouče Snadné používání Univerzální nástroje Pohodlné a nenáročné používání 34

35 DOPORUČENÉ APLIKACE ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ STANDARD BASIC TVARY KOTOUČŮ 27 Hrubovací kotouče 27V Hrubovací kotouče (vibrace tlumené) 28CON Hrubovací kotouče (Conflex) 27SI Hrubovací kotouče (redukovaná hlučnost) 35

36 BRUSNÉ KOTOUČE x6,0x16,00 A30S-BFX 10 Longlife x4,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x7,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x4,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x7,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x7,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x4,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x7,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x8,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x10,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x4,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x7,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife x8,0x22,23 A30S-BFX 10 Longlife 36

37 28CON 27SI x6,0x9,5 A30Q-BFX 10 2in x4,0x16,00 A30Q-BFX 10 2in x6,0x16,00 A30Q-BFX 10 2in x4,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x7,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x4,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x7,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x4,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x7,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x4,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x7,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x8,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x4,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x7,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x8,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in x10,0x22,23 A30Q-BFX 10 2in SI 230x8,0x22,23 A30Q-BFX 10 Silentio CON 178x7,0x22,23 A30Q-BFX 10 Conflex x7,0x22,23 ZA30Q-BFR 10 3in x7,0x22,23 ZA30Q-BFR 10 3in x7,0x22,23 ZA30Q-BFR 10 3in x7,0x22,23 ZA30Q-BFR 10 3in1 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 37

38 28CON 27SI x6,0x16,00 A30R-BFX x4,0x22,23 A30R-BFX x7,0x22,23 A30R-BFX x4,0x22,23 A30R-BFX x7,0x22,23 A30R-BFX x4,0x22,23 A30R-BFX x7,0x22,23 A30R-BFX x4,0x22,23 A30R-BFX x7,0x22,23 A30R-BFX V 178x7,0x22,23 A30R-BFX 10 Vibstar V 230x7,0x22,23 A30R-BFX 10 Vibstar SI 178x7,0x22,23 A30R-BFX 10 Silentio SI 230x8,0x22,23 A30R-BFX 10 Silentio CON 230x7,0x22,23 A30R-BFX 10 Conflex x6,0x16,00 A36N-BFX x4,0x22,23 A36N-BFX x7,0x22,23 A36N-BFX x4,0x22,23 A36N-BFX x7,0x22,23 A36N-BFX x4,0x22,23 A36N-BFX x7,0x22,23 A36N-BFX x4,0x22,23 A36N-BFX x7,0x22,23 A36N-BFX x4,0x22,23 A36N-BFX x7,0x22,23 A36N-BFX x7,0x22,23 A36L-BFX x7,0x22,23 A36L-BFX x7,0x22,23 A36L-BFX x7,0x22,23 A36L-BFX

39 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ x7x22,23 ZA24N-BFX 10 Focur Extra x4x22,23 ZA24N-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZA24N-BFX 10 Focur Extra x4x22,23 ZA24N-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZA24N-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZA24P-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZA24P-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZA24P-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZZA24R-BFX 10 Focur Extra x4x22,23 ZZA24R-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZZA24R-BFX 10 Focur Extra x4x22,23 ZZA24R-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZZA24R-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZZA24S-BFX 10 Focur Extra x4x22,23 ZZA24S-BFX 10 Focur Extra x7x22,23 ZZA24S-BFX 10 Focur Extra V 178x7x22,23 ZA24N-BFX V 230x7x22,23 ZA24N-BFX V 178x7x22,23 ZA24P-BFX V 230x7x22,23 ZA24P-BFX V 178x7x22,23 ZZA24R-BFX V 230x7x22,23 ZZA24R-BFX V 230x7x22,23 ZZA24S-BFX V 178x7x22,23 ZZA24S-BFX x7x22,23 C30S-BFX x7x22,23 C30S-BFX

40 STANDARD STANDARD STANDARD x6x16,00 A24-BF x6x22,23 A24-BF x6x22,23 A24-BF x6x22,23 A24-BF x6x22,23 A24-BF x6x22,23 A24-BF x6x16,00 C30-BF x6x22,23 C30-BF x6x22,23 C30-BF x6x22,23 C30-BF x6x22,23 C30-BF

41 STANDARD BASIC x6x16,00 A30-BFINOX x6x22,23 A30-BFINOX x6x22,23 A30-BFINOX x6x22,23 A30-BFINOX x6x22,23 A30-BFINOX x8x22,23 A30-BFINOX x6x22,23 A30-BFINOX x8x22,23 A30-BFINOX x6x16,00 A30-BF 10 2in x6x22,23 A30-BF 10 2in x6x22,23 A30-BF 10 2in x6x22,23 A30-BF 10 2in x6x22,23 A30-BF 10 2in x8x22,23 A30-BF 10 2in x6x22,23 A30-BF 10 2in x8x22,23 A30-BF 10 2in1 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ x6x16,00 A30-BF 10 Fastcut x6x22,23 A30-BF 10 Fastcut x6x22,23 A30-BF 10 Fastcut x6x22,23 A30-BF 10 Fastcut x6x22,23 A30-BF 10 Fastcut x6x22,23 A30-BF 10 Fastcut 41

42 BASIC BASIC x6x16,00 C30-BF x6x22,23 C30-BF x6x22,23 C30-BF x6x22,23 C30-BF x6x22,23 C30-BF x6x22,23 C30-BF x8x22,23 AC30-BF x8x22,23 AC30-BF

43 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 43

44 STUPNĚ KVALITY DRÁTĚNÉ KOTOUČE Kvalitní nástroje pro maximální výkony. Výrobky TYROLIT PREMIUM vynikají výjimečnou životností při optimální zátěži. DOPORUČENÉ APLIKACE PREMIUM 44

45 TVARY 11TDW Miskový drátěný kartáč Odstranění koroze, nátěrů, špíny. Jemné broušení. 11TDZ Miskový drátěný kartáč Ideální pro přípravu povrchů před nanášením nátěrů. Vhodný také pro odstranění koroze, okují, zbytků betonu. ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 6TDZ Miskový drátěný kartáč Pro náročné aplikace vhodný pro odstranění koroze, nátěrů, okují, špíny. 28KDW Miskový drátěný kartáč Pro těžce přístupná místa. Vhodný pro odstranění koroze, nátěrů, špíny. Jemné broušení. 28KDZ Miskový drátěný kartáč Pro těžce přístupná místa. Vhodný pro odstranění kalu, koroze a okují. 1RDZ Plochy drátěný kotouč Pro čistění svarů a odstranění okují a nátěrů. Doporučené pracovní rychlosti: Pro ocel a nerezovou ocel (inox): cca 30 m/s Pro barevné kovy: cca 20 m/s Pro plastové materiály: cca 15 m/s Druhy drátu v kartáči: S = ocelový drát SH = ocelový kalený drát SZ = ocelový kalený, silný drát SM = ocelový drát pokovený mosazí E = Nerezový ocelový drát (INOX; A2) EA = Nerezový ocelový drát (INOX; A2) M = Mosazný drát A = Drát s korundovým povlakem C = Drát s povlakem karbidu křemíku 45

46 DRÁTĚNÉ KOTOUČE 11TDW TDW 60x16xM14 S TDW 60x16xM14 S TDW 75x20xM14 S TDW 75x20xM14 S TDW 100x30xM14 S TDW 100x30xM14 S TDW 125x35xM14 S TDW 125x35xM14 S TDW 150x55xM14 S TDW 150x55xM14 S TDW 11TDZ TDZ 80x25xM14 SH TDZ 100x25xM14 SH TDW 60x16xM14 E 3 INOX TDW 60x16xM14 E 5 INOX TDW 75x20xM14 E 3 INOX TDW 75x20xM14 E 5 INOX TDW 100x30xM14 E 3 INOX TDW 100x30xM14 E 5 INOX

47 11TDW TDW 60x16xM14 M 3 1 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 6TDZ TDZ 65x20xM14 SH 3, TDZ 65x20xM14 SH TDZ 80x25xM14 SH 3, TDZ 80x25xM14 SH TDZ 100x25xM14 SH 3, TDZ 100x25xM14 SH TDZ 120x25xM14 SH 3, TDZ 120x25xM14 SH TDZ 140x25xM14 SH 3, TDZ 140x25xM14 SH TDZ 100x45xM14 SZ 3,5 1 6TDZ TDZ 65x20xM14 E 3,5 INOX TDZ 65x20xM14 E 5 INOX TDZ 80x25xM14 E 5 INOX TDZ 100x25xM14 E 3,5 INOX TDZ 100x25xM14 E 5 INOX

48 28KDW KDW 100x20xM14 S KDW 100x20xM14 E 3 INOX 1 28KDZ KDZ 100x20xM14 SH 3, KDZ 100x20xM14 SH KDZ 115x27,5xM14 SH KDZ 100x20xM14 E 5 INOX KDZ 115x27,5xM14 E 3,5 INOX KDZ 115x27,5xM14 E 5 INOX 1 1RDZ RDZ 100x18x22x16,00 SH3, RDZ 100x18x22x16,00 SH RDZ 100x11x22x22,23 SH RDZ 100x11x22xM14 SH RDZ 115x11x23x22,23 SH RDZ 115x11x23xM14 SH3, RDZ 115x11x23xM14 SH RDZ 125x18-25x22,23 SH 3, RDZ 125x18-25x22,23 SH RDZ 178x13x38x22,23 SH RDZ 180x18x34x22,23 SH3, RDZ 180x18x34x22,23 SH RDZ 100x11x22xM14 E5INOX RDZ 115x11x23x22,23 E5INOX RDZ 115x11x23xM14 E5INOX RDZ 125x18-25x22,23 E3,5 INOX RDZ 178x15x35x22,23 E5INOX

49 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 49

50 STUPNĚ KVALITY Široká škála výběru produktů pro každou aplikaci lze vybrat ten správný nástroj Nadprůměrná životnost Hospodárný provoz Excelentní řezací výkon Nástroje s největším výkonem Snadné a pohodlné používání Použití nejlepších vstupních materiálů STANDARD Atraktivní poměr cena/výkon kotouče Zřetelně rozdělený a uspořádaný sortiment Vynikající řezací schopnost Dlouhá životnost Nástroje s vysokým výkonem Snadné a pohodlné používání Mnohostranné použití BASIC Vysoký řezací výkon a životnost Jednoduché aplikace Univerzální nástroje Snadné a pohodlné používání 50

51 DOPORUČENÉ APLIKACE Rondeller Cut&Grind ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ BASIC Cut&Grind BASIC Touch T-Grind Kotouče na hrubé čištění TVARY 29RON Rondeller 27 T-GRIND 29EL Elastický Rondeller 27EC/27CC Cut&Grind (středový prolis) 29T Touch 27GR Porézní čistící kotouč 51

52 RONDELLER 29RON 29RON RON 115x22,23 A24-BF 25 2in RON 115x22,23 A36-BF 25 2in RON 115x22,23 A60-BF 25 2in RON 125x22,23 A24-BF 25 2in RON 125x22,23 A36-BF 25 2in RON 125x22,23 A60-BF 25 2in RON 178x22,23 A24-BF 25 2in RON 178x22,23 A36-BF 25 2in RON 178x22,23 A60-BF 25 2in RON 125x22,23 A80-BF 25 2in RON 115x22,23 C36-BF RON 115x22,23 C60-BF RON 178x22,23 C36-BF RON 178x22,23 C60-BF RON 178x22,23 C100-BF RON 178x22,23 C180-BF

53 CUT&GRIND ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 27EC 2in1 2in1 2in1 2in1 BASIC 27CC 2in1 2in1 2in1 2in1 53

54 T-GRIND T-GRIND T-GRIND T-GRIND 54

55 PORÉZNÍ ČISTÍCÍ KOTOUČ ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ STANDARD 27GR 55

56 ELASTICKÝ RONDELLER STANDARD 29EL STANDARD 29EL 56

57 TOUCH ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ BASIC 29T T 100x16,00 WA46-BF 25 Touch T 115x22,23 WA46-BF 25 Touch T 125x22,23 WA46-BF 25 Touch T 178x22,23 WA46-BF 25 Touch 57

58 58

59 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 59

60 STUPNĚ KVALITY HRNCOVÉ KOTOUČE Široká škála výběru pro každou aplikaci lze vybrat ten správný nástroj Nadprůměrná životnost Hospodárný provoz Excelentní úběr materiálu Vysoce výkonné nástroje Malý otřep Snadné a pohodlné používání Použití nejlepších vstupních materiálů STANDARD Atraktivní poměr cena/výkon kotouče Zřetelně rozdělený a uspořádaný sortiment Vynikající řezací schopnost Dlouhá životnost Nástroje s vysokým výkonem Snadné a pohodlné používání Mnohostranné použití STANDARD 60

61 DOPORUČENÉ APLIKACE STANDARD ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ TVARY 11BT Hrncové kotouče 11ZB Hrncové kotouče 11ZT Hrncové kotouče 6ZB Hrncové kotouče 61

62 PRYSKYŘIČNÉ HRNCOVÉ KOTOUČE 11BT BT 110/90x55x22,23 A16P4B BT 110/90x55x22,23 A36O4B BT 130/90x55x22,23 A16P4B BT 130/90x55x22,23 A36O4B ZB ZB 110/90x55xM14 A16P4B ZB 110/90x55xM14 A36O4B ZB 130/90x55xM14 A36O4B ZT ZT 102/76x51x5/8 A16P4B ZT 152/120x51x5/8 A16P4B

63 11ZT ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 11BT 6ZB 11ZB 63

64 STANDARD 11BT STANDARD STANDARD STANDARD 11BT 11ZB 64

65 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 65

66 STUPNĚ KVALITY ŘEZACÍ KOTOUČE PREMIUM Široká škála výběru pro každou aplikaci lze vybrat ten správný nástroj Nadprůměrná životnost Hospodárný provoz Excelentní řezací výkon Čistě provedené přechody Nejméně otřepu Nejméně tepelného zatížení materiálu Nástroje s nejvyšším výkonem Snadné a pohodlné používání Použití nejlepších vstupních materiálů DOPORUČENÉ APLIKACE TVARY 41 Řezací kotouče (ploché) 66

67 ŘEZÁNÍ ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ x1,0x10 A60R-BFXA x2,0x6 A46R-BFXA x1,0x10 A60R-BFXA x1,6x10 A46R-BFXA x1,6x10 A60R-BFXA x2,0x6 A46R-BFXA x2,0x10 A46R-BFXA x1,0x8 A60R-BFXA x1,0x10 A60R-BFXA x1,6x10 A46R-BFXA x1,6x10 A60R-BFXA x2,0x8 A46R-BFXA x2,0x10 A46R-BFXA

68 x1,0x10 A100-BFM x2,0x10 A100-BFM x1,0x10 A100-BFM 100 PŘÍSLUŠENSTVÍ 68

69 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 69

70 STUPNĚ KVALITY HRUBOVACÍ KOTOUČE Široká škála výběru pro každou aplikaci lze vybrat ten správný nástroj Nadprůměrná životnost nástroje Hospodárný provoz Excelentní úběr materiálu Nástroje s nejvyšším výkonem Snadné a pohodlné používání Použití nejlepších vstupních materiálů DOPORUČEČNÉ APLIKACE TVARY 1F80 Hrubovací kotouče 70

71 BROUŠENÍ ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ F80 50x6x6 A30R-BFX F80 50x10x10 A30R-BFX F80 50x19x10 A30R-BFX F80 75x4x10 A30R-BFX F80 75x15x10 A30R-BFX F80 100x25x25 A30R-BFX F80 125x25x25 A30R-BFX F80 150x25x25 A30R-BFX F80 50x10x10 A36N-BFX F80 75x6x10 A36N-BFX F80 75x25x20 A36N-BFX F80 100x12x22,2 A36N-BFX F80 100x20x20 A36N-BFX

72 F80 50x6x6 A30S-BFX Longlife F80 50x10x6 A30S-BFX Longlife F80 50x10x10 A30S-BFX Longlife F80 60x6x10 A30S-BFX Longlife F80 60x10x10 A30S-BFX Longlife F80 70x10x10 A30S-BFX Longlife F80 75x6x10 A30S-BFX Longlife F80 75x25x13 A30S-BFX Longlife F80 100x6x8 A30S-BFX80 25 Longlife F80 175x25x16 A30S-BFX80 20 Longlife F80 150x25x25 ZA24P-BFX80 20 PŘÍSLUŠENSTVÍ 72

73 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 73

74 STUPNĚ KVALITY MONTOVANÁ TĚLÍSKA NA STOPCE Velký výběr Přesná souosost Největší úběr materiálu Nadprůměrná životnost Vytváří jednotvárný povrch obrobku Práce bez velkého přítlaku (somobrousicí efekt) Nízká váha Univerzální použití (pro různé materiály a obrobky) Snížená míra vibrací DOPORUČENÉ APLIKACE 74

75 TVARY 52A-1 52A-2 52A-3 52A-4 52A-5 52A-8 52A-9 52A-11 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 52A-12 52A-13 52A-14 52A-15 52A-19 52A-24 52A-25 52A-26 52A-32 52A-36 52A-37 52B-44 52B-52 52B-53 52B-54 52B B B B ZY Montovaná tělíska 52SP Montovaná tělíska 52TO Montovaná tělíska 52KE Montovaná tělíska 52KU Montovaná tělíska 52WR Montovaná tělíska 52MS Montovaná tělíska 75

76 MONTOVANÁ TĚLÍSKA PRYSKYŘIČNÉ POJIVO ZY 10x25-6x40 A36Q4B ZY 13x25-6x40 A36Q4B ZY 15x25-6x40 A36Q4B ZY 16x32-6x40 A36Q4B ZY 20x25-6x40 A36Q4B ZY 25x32-6x40 A36Q4B ZY 32x25-6x40 A46S4B ZY 32x40-6x40 A36Q4B ZY 40x4-6x40 A60S3B ZY 40x16-8x50 A24Q4B ZY 40x20-6x40 A36Q4B ZY 40x25-6x40 A36Q4B ZY 50x25-6x40 A36Q4B

77 MONTOVANÁ TĚLÍSKA KERAMICKÉ POJIVO ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ ZY 3x6-3x30 88A90O5V ZY 3x6-6x40 88A90O5V ZY 3x9-3x30 88A90O5V ZY 4x8-3x30 88A90O5V ZY 4x8-6x40 88A60P5V ZY 4x8-6x40 88A90O5V ZY 5x10-3x30 88A60P5V ZY 5x10-3x30 88A90O5V ZY 5x10-6x40 88A60P5V ZY 6x10-3x30 88A60P5V ZY 6x10-6x40 88A60P5V ZY 6x13-3x30 88A60P5V ZY 6x13-3x30 88A90O5V ZY 6x13-6x40 88A60P5V ZY 6x20-3x30 88A60P5V ZY 6x20-6x40 88A60P5V ZY 8x10-3x30 88A60P5V ZY 8x10-6x40 88A60P5V ZY 8x16-3x30 88A60P5V ZY 8x16-6x40 88A60P5V ZY 10x2-3x30 88A90O5V ZY 10x10-3x30 88A60P5V ZY 10x10-6x40 88A60P5V ZY 10x13-3x30 88A60P5V ZY 10x13-6x40 88A60P5V ZY 10x20-3x30 88A60P5V ZY 10x20-6x40 88A60P5V ZY 10x25-6x40 88A60P5V

78 ZY 10x32-6x40 88A60P5V ZY 13x3-3x30 88A90O5V ZY 13x10-6x40 88A60P5V ZY 13x16-6x40 88A60P5V ZY 13x20-6x40 88A60P5V ZY 13x25-6x40 88A60P5V ZY 13x40-6x40 88A60P5V ZY 16x4-6x40 88A60P5V ZY 16x20-6x40 88A60P5V ZY 16x25-6x40 88A60P5V ZY 16x32-6x40 88A36P5V ZY 16x32-6x40 88A60P5V ZY 16x50-6x40 88A60P5V ZY 20x6-6x40 88A60P5V ZY 20x10-6x40 88A60P5V ZY 20x20-6x40 88A60P5V ZY 20x25-6x40 88A24P5V ZY 20x25-6x40 88A36P5V ZY 20x25-6x40 88A46P5V ZY 20x25-6x40 88A60P5V ZY 20x32-6x40 88A60P5V ZY 20x40-6x40 88A24P5V ZY 20x40-6x40 88A36P5V ZY 20x40-6x40 88A60P5V ZY 25x6-6x40 88A60P5V ZY 25x10-6x40 88A60P5V ZY 25x13-6x40 88A60P5V ZY 25x25-6x40 88A36P5V ZY 25x25-6x40 88A46P5V ZY 25x25-6x40 88A60P5V ZY 25x32-6x40 88A24P5V ZY 25x32-6x40 88A46P5V ZY 25x32-6x40 88A60P5V ZY 25x40-6x40 88A36P5V ZY 32x8-6x40 88A60P5V ZY 32x10-6x40 88A60P5V ZY 32x16-6x40 88A46P5V ZY 32x20-6x40 88A46P5V ZY 32x20-6x40 88A60P5V ZY 32x32-6x40 88A36P5V ZY 32x32-6x40 88A46P5V ZY 32x40-6x40 88A46P5V ZY 40x6-6x40 88A60P5V ZY 40x10-6x40 88A24P5V ZY 40x10-6x40 88A60P5V ZY 40x13-6x40 88A30P5V ZY 40x13-6x40 88A36P5V ZY 40x20-6x40 88A24P5V ZY 40x20-6x40 88A46P5V ZY 40x20-6x40 88A60P5V ZY 40x25-6x40 88A46P5V ZY 40x40-6x40 88A36P5V ZY 50x13-6x40 88A60P5V ZY 50x25-6x40 88A60P5V

79 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ ZY 3x6-3x30 89A120M5V ZY 4x8-3x30 89A120M5V ZY 5x10-3x30 89A80M5V ZY 6x13-3x30 89A80M5V ZY 6x13-6x40 89A80M5V ZY 8x10-3x30 89A80M5V ZY 8x10-6x40 89A80M5V ZY 8x16-3x30 89A80M5V ZY 8x16-6x40 89A60M5V ZY 10x13-6x40 89A80M5V ZY 10x20-6x40 89A60M5V ZY 10x20-6x40 89A80M5V ZY 15x40-6x40 89A46L5V ZY 16x20-6x40 89A60M5V ZY 20x25-6x40 89A60M5V ZY 20x40-6x40 89A46L5V ZY 40x10-6x40 89A60M5V B-44 6x10-3x30 88A60P5V B-54 6x13-3x30 88A60P5V B-135 6x13-3x30 88A60P5V B-53 8x16-3x30 88A90O5V B x30 88A60P5V B-52 10x20-3x30 88A60P5V B-52 10x20-6x40 88A60P5V B x30 88A60P5V KE 13x13-6x40, R=2 88A60P5V KE 16x16-6x40, R=2,5 88A60P5V KE 20x20-6x40, R=3 88A60P5V KE 20x32-6x40, R=3 88A60P5V KE 25x25-6x40, R=4 88A60P5V KE 30x40-6x40, R=5 89A60M5V

80 128 52A-24 6x20-6x40 88A60P5V A-15 6x27-6x40 88A60P5V A-15 6x27-6x40 88A90O5V A x40 88A60P5V A-14 18x22-6x40 88A60P5V A-12 18x32-6x40 88A46P5V A-12 18x32-6x40 88A60P5V A-5 20x29-6x40 88A36P5V A-5 20x29-6x40 88A46P5V A-5 20x29-6x40 88A60P5V A-8 20x51-6x40 88A36P5V A-1 20x63-6x40 88A36P5V A-1 20x63-6x40 88A60P5V A-11 22x50-6x40 88A36P5V A-11 22x50-6x40 88A46P5V A-11 22x50-6x40 88A60P5V A x40 88A60P5V A-32 25x16-6x40 88A60P5V A-2 25x32-6x40 88A46P5V A-3 25x70-6x40 88A36P5V A-3 25x70-6x40 88A46P5V A-3 25x70-6x40 88A60P5V A-37 32x6-6x40 88A60P5V A-4 32x32-6x40 88A46P5V A-4 32x32-6x40 88A60P5V A-13 32x32-6x40 88A60P5V A-9 32x51-6x40 88A36P5V A-19 32x51-6x40 88A36P5V A-36 40x10-6x40 88A60P5V

81 SP 5x10-6x40 88A60P5V SP 13x20-6x40, R=22 88A60P5V SP 20x32-6x40, R=36 88A60P5V38 25 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ KU 3-3x30 88A90O5V KU 5-3x30 88A90O5V KU 8-3x30 88A60P5V KU 8-6x30 88A60P5V KU 20-6x40 88A60P5V KU 25-6x40 88A60P5V KU 32-6x40 88A46P5V WR 6x16-6x40 8A60P5V

82 MONTOVANÁ TĚLÍSKA ELASTICKÁ ZY 10x20-6x40 C240-BE ZY 10x20-6x40 C240-BE ZY 16x20-6x40 C150-BE ZY 16x20-6x40 C150-BE ZY 16x30-6x40 C80-BE ZY 16x30-6x40 C80-BE ZY 20x20-6x40 C150-BE ZY 20x20-6x40 C46-BE ZY 25x20-6x40 C80-BE ZY 30x30-6x40 C150-BE ZY 30x30-6x40 C240-BE ZY 30x30-6x40 C46-BE ZY 30x30-6x40 C46-BE ZY 30x30-6x40 C80-BE MS 30x30-6x40 C46-BE MS 30x30-6x40 C46-BE MS 40x30-6x40 C46-BE MS 40x30-6x40 C46-BE MS 50x30-6x40 C46-BE

83 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 83

84 STUPNĚ KVALITY TVRDOKOVOVÉ TECHNICKÉ FRÉZY Široká škála výběru - pro každou aplikaci lze vybrat ten správný nástroj Nadprůměrná životnost Hospodárný provoz Excelentní řezací výkon Čistě provedené přechody Nejméně otřepu Nejméně tepelného zatížení materiálu Nástroje s nejvyšším výkonem Snadné a pohodlné používání Použití nejlepších vstupních materiálů DOPORUČENÉ APLIKACE 84

85 TVARY 52FLH Tvrdokovové technické frézy 52TRE Tvrdokovové technické frézy ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 52KEL Tvrdokovové technické frézy 52WRC Tvrdokovové technické frézy 52KSK Tvrdokovové technické frézy 52ZYA Tvrdokovové technické frézy 52KUD Tvrdokovové technické frézy 52ZYA-S Tvrdokovové technické frézy 52RBF Tvrdokovové technické frézy 52ZYA-R Tvrdokovové technické frézy 52SKM Tvrdokovové technické frézy 52SKM-N Tvrdokovové technické frézy 52SPG Tvrdokovové technické frézy 85

86 DOPORUČENÉ OTÁČKY PODLE PRŮMĚRU NÁSTROJE 86

87 TVRDOKOVOVÉ TECHNICKÉ FRÉZY ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ FLH 3x8-3x38 MX FLH 6x14-6x50 MX FLH 8x19-6x65 MX FLH 12x32-6x77 MX FLH 12x32-8x77 MX KEL 3x8-3x38 MX KEL 6x13-3x45 MX KEL 6x16-6x50 MX KEL 8x22-6x69 MX KEL 10x19-6x65 MX KEL 10x27-6x75 MX KEL 12x30-6x75 MX KEL 12x30-8x75 MX KEL 12x30-8x75 MXX KEL 16x33-8x78 MXX KSK 10x5-6x55 MY KSK 16x8-6x60 MY KUD 3x2,7-3x38 MX KUD 4x3,6-3x45 MX KUD 6x5,4-3x38 MX KUD 6x5,4-6x50 MX KUD 8x7,2-6x52 MX KUD 10x9-6x53 MX

88 KUD 12x10,8-6x55 MX KUD 13x11,7-6x55 MXX KUD 16x14,4-6x60 MX KUD 16x14,4-6x60 MY KUD 16x14,4-8x60 MX KUD 19x17,1-8x63 MX RBF 3x13-3x38 MX RBF 6x13-3x45 MX RBF 6x16-6x50 MX RBF 8x22-6x67 MX RBF 10x19-6x65 MX RBF 12x25-6x70 MX RBF 12x25-6x70 MXX RBF 12x25-8x70 MX RBF 16x25-8x70 MX SKM 3x11-3x38 MX SKM 3x11-6x38 MXC SKM 3x13-3x38 MX SKM 6x13-3x45 MX SKM 6x13-3x45 MY SKM 6x19-6x50 MX SKM 6x19-6x50 MY SKM 10x16-6x65 MX SKM 10x16-6x65 MXC SKM 12x19-6x65 MX SKM 12x22-6x70 MX SKM 12x22-6x70 MY SPG 3x13-3x38 MX SPG 6x13-3x45 MX SPG 6x16-6x50 MX SPG 6x16-6x50 MXX SPG 10x19-6x65 MX SPG 12x19-6x65 MX SPG 12x25-6x70 MX SPG 12x25-6x70 MXC SPG 12x25-6x70 MXX SPG 13x25-8x70 MX SPG 16x25-6x70 MX SPG 16x25-8x70 MX TRE 3x6-3x38 MX TRE 6x10-3x42 MX TRE 8x13-6x58 MX TRE 10x16-6x60 MX TRE 12x22-6x67 MX TRE 16x25-6x70 MX

89 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ WRC 3x13-3x38 MX WRC 6x13-3x45 MX WRC 6x19-6x50 MX WRC 6x19-6x50 MXC WRC 6x19-6x50 MY WRC 8x19-6x65 MX WRC 8x19-6x65 MXX WRC 8x19-6x65 MY WRC 10x19-6x65 MX WRC 10x19-6x65 MY WRC 12x25-6x70 MX WRC 12x25-6x70 MXX WRC 12x25-6x70 MY WRC 12x25-8x70 MX WRC 12x25-8x70 MXX WRC 13x19-6x65 MX WRC 16x25-6x70 MX WRC 16x25-8x70 MX ZYA 3x13-3x38 MX ZYA 4x13-4x50 MX ZYA 6x13-3x45 MX ZYA 6x19-6x50 MX ZYA 8x19-6x65 MX ZYA 10x19-6x65 MX ZYA 10x19-6x65 MXX ZYA 12x25-6x70 MX ZYA 13x19-6x65 MX ZYA 16x25-6x70 MX ZYA 16x25-8x70 MX ZYAS 3x13-3x38 MX ZYAS 3x13-3x38 MY ZYAS 6x13-3x45 MX ZYAS 6x19-6x50 MX ZYAS 6x19-6x50 MXC ZYAS 8x19-6x65 MX ZYAS 8x19-6x65 MY ZYAS 10x19-6x65 MX ZYAS 10x19-6x65 MY ZYAS 12x19-6x65 MX ZYAS 12x25-6x70 MX ZYAS 12x25-6x70 MXX ZYAS 12x25-8x70 MX ZYAS 16x25-6x70 MX ZYAS 16x25-8x70 MX

90 KEL 10x27-6x75 ALU KEL 12x30-6x75 ALU KEL 16x33-8x78 ALU RBF 10x19-6x65 ALU RBF 12x25-6x70 ALU RBF 16x25-8x70 ALU WRC 10x19-6x65 ALU WRC 12x25-6x70 ALU WRC 16x25-8x70 ALU ZYA 10x19-6x65 ALU ZYA 12x25-6x70 ALU ZYAS 10x19-6x65 ALU ZYAS 12x25-6x70 ALU

91 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 91

92 92

93 ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 93

94 STUPNĚ KVALITY DRÁTĚNÉ KOTOUČE NA STOPCE Kvalitní nástroje pro maximální výkon: TYROLIT PREMIUM nabízí výjimečnou životnost nástroje a účinnost pro optimální výsledky. DOPORUČENÉ APLIKACE 94

95 TVARY 52TDW Miskový kartáč Odstranění koroze, nátěrů, špíny Odjehlování 52RDW Rotační kartáč Odstranění koroze, špíny pročesávání, leštění, matování. ŘEZÁNÍ A BROUŠENÍ 52PDZ Drátěný kartáč rotační Vhodné na pročesávání, odjehlování, matování, čištění, odstranění okují. Tento druh je výrazný svým velkým rozsahem aplikací. Působením odstředivé síly se rozevírá (pro čištění trubek) 52RDZ Rotační kartáč Speciálně pro čištění svarů a odstranění okují a nátěrů. 52PDE Drátěný kartáč Vhodné na pročesávání, odjehlování, matování, čištění, odstranění okují. Plastové pouzdro zlepšuje životnost. 52RDK Rotační kartáč Pro matování, leštění; potah brusným zrnem. 52TDW; 52RDW; 52RDZ; 52RDK: Používat regulovatelné axiální brusky nebo vrtačky. Doporučené pracovní rychlosti : Pro ocel a nerezovou ocel (inox): cca 30 m/s Pro barevné kovy: cca 20 m/s Pro plastové materiály: cca 15 m/s Druhy drátu v kartáči: S = ocelový drát SH = ocelový kalený drát SZ = ocelový kalený, silný drát SM= ocelový drát pokovený mosazí E = Nerezový ocelový drát (INOX; A2) EA = Nerezový ocelový drát (INOX; A2) M = Mosazný drát A = Drát s korundovým povlakem C = Drát s povlakem karbidu křemíku 95

Montované kotouče na stopce Tyrolit jsou k dispozici v rozsahu průměrů 3 50 mm Různé tvary, průměry a délky dříků. 30 mm a speciální délky

Montované kotouče na stopce Tyrolit jsou k dispozici v rozsahu průměrů 3 50 mm Různé tvary, průměry a délky dříků. 30 mm a speciální délky 72 52KE MONTOVANÉ KOTOUČE NA STOPCE A TVAROVÉ MONTOVANÉ KOTOUČE NA STOPCE POUŽITÍ Odstraňování otřepů, hrubé broušení, jemné broušení, srážení hran a vyhlazování okrajů dutin, vrtaných otvorů, slepých

Více

Stopková brusná tělíska

Stopková brusná tělíska 1 Nástroje pro jemné broušení a leštění iamantové a CBN nástroje 204 205 Stopková brusná tělíska Obsah Obsah Strana Všeobecné informace 3 Rychlá cesta k nejlepšímu nástroji 4 Pokyny pro objednávání 6 Prodloužení

Více

Sortiment - technické kartáče

Sortiment - technické kartáče LE Sortiment - technické kartáče Všeobecné informace Sortiment technických kartáčů zahrnuje výrobky firmy LESSMANN GmbH - SRN. Renomovaný výrobce profesionálních drátěných kartáčů je držitelem certifikátu

Více

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1 Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1.1 Cíl značky Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt (dále jen značka ) se uděluje výrobkům

Více

Univerzální. Beton DT 900 B SPECIAL 276. Kabřinec DT 900 K SPECIAL 279. Úhlová bruska Žula DT 900 G SPECIAL 270

Univerzální. Beton DT 900 B SPECIAL 276. Kabřinec DT 900 K SPECIAL 279. Úhlová bruska Žula DT 900 G SPECIAL 270 Diamantové nástroje Plná kontrola nad všemi procesy: díky tomuto požadavku se stala firma Klingspor jedním z předních světových výrobců nástrojů pro řezání a broušení. Nyní firma plně využívá svých zkušeností

Více

Systém pro broušení skla

Systém pro broušení skla Systém pro broušení skla O společnosti Mirka Společnost KWH Mirka je finský rodinný podnik a je světovým lídrem technologických inovací v oblasti brusiva a broušení. Nabízíme kompletní škálu technicky

Více

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE

ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Polička, s.r.o. Výtisk číslo: Druh dokumentu: Instrukce ředitele školy List číslo: 1 / 5 Identifikační označení: ETICKÝ KODEX ZAMĚSTNANCE Střední školy obchodní a

Více

Příznivé teploty pro vaše plasty

Příznivé teploty pro vaše plasty Příznivé teploty pro vaše plasty Řešení technického ohřevu ve výrobě www.voetsch-ovens.com 1 Spolehlivé procesy technického ohřevu ve výrobě plastových výrobků Ve výrobě plastových výrobků jsou téměř vždy

Více

Hrubé brusné kotouče SECUR EXTRA

Hrubé brusné kotouče SECUR EXTRA Hrubé brusné kotouče SECUR EXTRA 37 Pro zajištění práce bez vibrací a bez rizika ohrožení zdraví všechny hrubé brusné kotouče TYROLIT jsou vyrobeny a otestovány v souladu s požadavky EN12413. Dokonalý

Více

ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5. Opravdový rozdíl

ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5. Opravdový rozdíl ŘADA MOTORŮ SCANIA EURO 5 Opravdový rozdíl PŘEDSTAVUJEME MOTORY SCANIA EURO 5 2-3 Dokonalost se vyplácí. O tom, co je motorem vašich ambicí, se můžeme jen dohadovat. Zato přesně víme, jakým překážkám musíte

Více

Dřevoobráběcí stroje. Quality Guide. Vyhodnocení nástrojů

Dřevoobráběcí stroje. Quality Guide. Vyhodnocení nástrojů Dřevoobráběcí stroje Quality Guide Vyhodnocení nástrojů 2 PrůVoDce kvalitou Vyhodnocení nástrojů Dávno jsou pryč doby, kdy se nástroje od sebe výrazně odlišovali kvalitou a vzhledem provedení. V současnosti

Více

Rozměry zrnitost zrnitost zrnitost zrnitost v mm 220 320 400 600 1,6x6x100 0200 0300 0400 0600. 3x6x150 1201 1301 1401 1601

Rozměry zrnitost zrnitost zrnitost zrnitost v mm 220 320 400 600 1,6x6x100 0200 0300 0400 0600. 3x6x150 1201 1301 1401 1601 Brusné kameny TYP MF Velmi populární brusné kameny, měkké tzv. finišovaní ( zejména typy o vyšších zrnitostech ). Jsou vyrobeny na bázi karbidu křemíku. Měkká vazba umožňuje velmi rychlou práci vázaného

Více

ÚČEL zmírnit rázy a otřesy karosérie od nerovnosti vozovky, zmenšit namáhání rámu (zejména krutem), udržet všechna kola ve stálém styku s vozovkou.

ÚČEL zmírnit rázy a otřesy karosérie od nerovnosti vozovky, zmenšit namáhání rámu (zejména krutem), udržet všechna kola ve stálém styku s vozovkou. 4 ODPRUŽENÍ Souhrn prvků automobilu, které vytvářejí pružné spojení mezi nápravami a nástavbou (karosérií). ÚČEL zmírnit rázy a otřesy karosérie od nerovnosti vozovky, zmenšit namáhání rámu (zejména krutem),

Více

Originál návodu BE 6 BE 10

Originál návodu BE 6 BE 10 Originál návodu BE 6 BE 10 2 3 4 Návod k použití Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za důvěru, se kterou jste se při výběru Elektrického nářadí, obrátili na značku Metabo. Každé elektrické nářadí firmy Metabo

Více

válečky pražce girlandy

válečky pražce girlandy válečky pražce girlandy HISTORIE 1948 založena zámečnická dílna, ze které se později stala Továrna na výrobu hospodářských strojů Bratři Galusové 1949 znárodnění 1951 zahájena výroba dopravních zařízení,

Více

Řezání lanem. Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60

Řezání lanem. Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60 Řezání lanem Přehled použití 52 Přehled produktových řad 53 Přehled výhod 54 Lanová pila Husqvarna 56 Diamantové nástroje pro lanové řezání 60 Řezání diamantovým lanem je nejsnadnější a nejúčinnější způsob

Více

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Aktuálně se projednává záměr vytvoření městského orientačního systému a regulace reklamy v Miličíně. Cílem je: - zavést pořádek

Více

UNIFORM. Podlahové lišty. Technická příručka. Systém podlahových lišt / ztraceného bednění. Verze: CZ 12/2015

UNIFORM. Podlahové lišty. Technická příručka. Systém podlahových lišt / ztraceného bednění. Verze: CZ 12/2015 Podlahové lišty Systém podlahových lišt / ztraceného bednění Verze: CZ 12/2015 Technická příručka Podlahové lišty Systém podlahových lišt / ztraceného bednění Výhody systému Univerzální modulový bednící

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb.

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb. Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Pozemkový úřad Tábor Název veřejné zakázky : Komplexní pozemková úprava Chotčiny Sídlem: Husovo náměstí 2938 390 01 Tábor Zastoupený: Ing. Davidem Mišíkem

Více

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti 1. Úvod Tento dotazník vám pomůže zamyslet se nad tím, jak se vaše společnost může stát zodpovědným podnikem, a to za pomoci otázek zaměřených na

Více

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K PUBLICITĚ PROJEKTŮ OP LZZ A) Povinnost příjemců zajišťovat publicitu projektů 1. Z čeho vyplývá povinnost příjemců podpory dodržovat vizuální identitu ESF/OP LZZ a zajišťovat

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, 702 18 Ostrava

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, 702 18 Ostrava MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ KRAJSKÝ ÚŘAD 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01627VW* Váš dopis zn.: Ze dne: Čj: MSK 25183/2013 Sp. zn.: KŘ/5242/2013/Mül 091.1.1 V10 Vyřizuje: Ing. Radmila Müllerová Odbor. Odbor

Více

GRAFICKÝ MANUÁL ČESKÝ VÝROBEK GARANTOVÁNO POTRAVINÁŘSKOU KOMOROU ČR

GRAFICKÝ MANUÁL ČESKÝ VÝROBEK GARANTOVÁNO POTRAVINÁŘSKOU KOMOROU ČR GRAFICKÝ MANUÁL ČESKÝ VÝROBEK GARANTOVÁNO POTRAVINÁŘSKOU KOMOROU ČR Obsah A B Úvodní slovo Ochranná známka Český výrobek 1. Barevná a černobílá podoba známky 2. Rozkres známky a rozkres známky v segmentu

Více

Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014

Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014 Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014 1/8 Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt 1. Značka HANÁ regionální produkt 1.1 Cíl

Více

4.2 DŮVOD A CÍLE ŘEŠENÍ (VČETN Ě DOLOŽENÍ JEJICH MĚŘITELNOSTI):

4.2 DŮVOD A CÍLE ŘEŠENÍ (VČETN Ě DOLOŽENÍ JEJICH MĚŘITELNOSTI): Ceny Ministerstva vnitra za kvalitu a inovaci ve veřejné správě ročník 2011 ZÁVĚ REČNÁ ZPRÁVA Z ŘEŠENÍ bronzového stupn ě ceny stříbrného stupn ě ceny inovace (zatrhněte cenu, o jakou soutěžíte) 1. NÁZEV

Více

Již více než 75 let neseme prostřednictvím našich výkonů v oblasti ochrany rukou zvláštní zodpovědnost za pracujícího člověka.

Již více než 75 let neseme prostřednictvím našich výkonů v oblasti ochrany rukou zvláštní zodpovědnost za pracujícího člověka. Tělesná nedotknutelnost člověka je tak důležitá, že je zakotvena v ústavách mnoha zemí. Díky svým výrobkům a službám přispívá KCL k tomu, aby byly ruce ve výrobním procesu účinně chráněny proti nebezpečím

Více

Titulní obrázek. Průmyslové nářadí swepro Výkonné, bezpečné, tiché. www.swepro.com SOUHRNNÝ KATALOG CZ / 2013

Titulní obrázek. Průmyslové nářadí swepro Výkonné, bezpečné, tiché. www.swepro.com SOUHRNNÝ KATALOG CZ / 2013 Titulní obrázek Průmyslové nářadí swepro Výkonné, bezpečné, tiché. SOUHRNNÝ KATALOG CZ / 2013 OBSAH Obsah a přehled PODNIK O PODNIKU SWEPRO 4 Naše poslání 5 Oblast našeho odbytu 6 Oblast použití našich

Více

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ

KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ KOMISE EVROPSKÝCH SPOLEČENSTVÍ Brusel, 29. 6. 1999 COM(1999) 317 final SDĚLENÍ KOMISE RADĚ, EVROPSKÉMU PARLAMENTU, HOSPODÁŘSKÉMU A SOCIÁLNÍMU VÝBORU A VÝBORU REGIONŮ Rozvoj krátké námořní dopravy v Evropě

Více

LIFTMONT CZ, s.r.o. Profil společnosti. www.liftmont.cz

LIFTMONT CZ, s.r.o. Profil společnosti. www.liftmont.cz LIFTMONT CZ, s.r.o. Profil společnosti www.liftmont.cz Hodnoty společnosti Poslání společnosti Posláním společnosti je vytvářet, poskytovat a zlepšovat své služby a výrobky na základě přání všech, kteří

Více

Nabídka služeb pojišťovacího makléře

Nabídka služeb pojišťovacího makléře Nabídka služeb pojišťovacího makléře Pro žadatele : XY Předkládá : ZFP Makléř s.r.o. Na Řádku 8, 690 02, Břeclav Zastoupená : Ing. Petrem Kittnerem, jednatelem V Brně dne 18.4.2009 1 Obsah 1. Informace

Více

Shrnující zpráva ze sociologického výzkumu NEJDEK

Shrnující zpráva ze sociologického výzkumu NEJDEK UNIVERSITAS, s.r.o. Borovská 1425, 190 16 Praha 9 Tel.: 281972182 www.universitas.cz IČO: 274 17 719 Sociální služby: Potřeby a názory občanů v Karlovarském kraji 2007 Shrnující zpráva ze sociologického

Více

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře

Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Sociální služby města Nový Bor, příspěvková organizace B.Egermanna 950, 473 01 Nový Bor Vnitřní pravidla stanovená poskytovatelem pro poskytování služby denní stacionáře Služba: Denní stacionáře Aktualizace:

Více

PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku

PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku Čl. 1 Vymezení platnosti a působnosti 1) Město Písek jako vlastník pozemků spoluvytvářejících veřejná prostranství obce

Více

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY

6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY 6. HODNOCENÍ ŽÁKŮ A AUTOEVALUACE ŠKOLY ve škole přece nejde o to, abychom věděli, co žáci vědí, ale aby žáci věděli. 6.1 Cíle hodnocení cílem hodnocení je poskytnout žákovi okamžitou zpětnou vazbu (co

Více

1.1 ŘEZNÉ A BRUSNÉ KOTOUČE

1.1 ŘEZNÉ A BRUSNÉ KOTOUČE 1.1 ŘEZNÉ A BRUSNÉ KOTOUČE řezné kotouče pro úhlové brusky malé řezné kotouče pro ruční brusky řezné kotouče pro stacionární stroje řezné kotouče pro ruční benzínové řezačky brusné kotouče pro úhlové brusky

Více

Bosch: zaměřeno na perfektní řezy

Bosch: zaměřeno na perfektní řezy Bosch: zaměřeno na perfektní řezy Program pilových kotoučů Řezání okružní pilou, frézování 2 Přehled Příslušenství Bosch Program příslušenství Přehled Inovativní a efektivní produkty jsou zárukou úspěšnosti

Více

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole

Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Pravidla pronájmu bytů v majetku statutárního města Brna svěřených městské části Brno-Královo Pole Článek 1 Úvod V souladu s čl. 2 odst. 1 Pravidel pronájmu bytů v domech v majetku statutárního města Brna

Více

Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim

Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim Třídnické y Každé pondělí v 8. 30 začínají třídní učitelé ve svých třídách tzv.

Více

Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o.

Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o. Školicí středisko TL-ULTRALIGHT s.r.o. Záměrem projektu je rekonstrukce v současné době nevyužívané budovy v areálu letiště v Hradci Králové na školicí středisko leteckého průmyslu. Vzdělávání bude určeno

Více

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu

Provozní řád Kulturního centra - sokolovny. Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád Kulturního centra - sokolovny Čl. 1 Působnost provozního řádu Provozní řád upravuje podmínky a způsob užívání nebytových prostor a jeho zařízení v Kulturním centru sokolovně v Rájci-Jestřebí

Více

ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 5 Efektivní navázání vztahů, příprava a průběh prvního kontaktu. Ing. Miloslav Šašek

ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 5 Efektivní navázání vztahů, příprava a průběh prvního kontaktu. Ing. Miloslav Šašek ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 5 Efektivní navázání vztahů, příprava a průběh prvního kontaktu Ing. Zásady vytváření a řízení vztahů logická úvaha základní pojem = vytváření hodnoty,. cílem = takový vztah,

Více

Marketing. Modul 3 Zásady marketingu

Marketing. Modul 3 Zásady marketingu Marketing Modul 3 Zásady marketingu Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

Název: O co nejvyšší věž

Název: O co nejvyšší věž Název: O co nejvyšší věž Výukové materiály Téma: Pevnost, stabilita, síly Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Jak se co dělá Věci a jejich původ (Suroviny a jejich zdroje) Předmět (obor): prvouka a přírodopis

Více

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu

Čl. 3 Poskytnutí finančních prostředků vyčleněných na rozvojový program Čl. 4 Předkládání žádostí, poskytování dotací, časové určení programu Vyhlášení rozvojového programu na podporu navýšení kapacit ve školských poradenských zařízeních v roce 2016 čj.: MSMT-10938/2016 ze dne 29. března 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.5 Karosářské Know how (Vědět jak) Kapitola

Více

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2 Radlice VARES VARES Mnichovice a. s. Ondřejovská 699 251 64 Mnichovice info@vares.cz www.vares.cz Tel : 323 640 413,323 640 607,323 640 613 Fax: 323 640466 Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70

Více

499/2004 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ARCHIVNICTVÍ A SPISOVÁ SLUŽBA

499/2004 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ARCHIVNICTVÍ A SPISOVÁ SLUŽBA Obsah a text 499/2004 Sb. - stav k 31.12.2013 Změna: 413/2005 Sb., 444/2005 Sb. Změna: 112/2006 Sb. Změna: 181/2007 Sb. Změna: 296/2007 Sb. Změna: 32/2008 Sb. Změna: 190/2009 Sb. Změna: 227/2009 Sb. Změna:

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

BRUSNÉ A ŘEZNÉ KOTOUČE BONDED LAMELOVÉ KOTOUČE BONDED DIAMANTOVÉ KOTOUČE BRUSIVA

BRUSNÉ A ŘEZNÉ KOTOUČE BONDED LAMELOVÉ KOTOUČE BONDED DIAMANTOVÉ KOTOUČE BRUSIVA DIAMANTOVÉ KOTOUČE BONDED FLAP DISCS BROUŠENÍ BONDED LAMELOVÉ KOTOUČE BRUSNÉ A ŘEZNÉ KOTOUČE BRUSIVA www..cz TAK DOBRÝ VÝKON, ŽE VÁS POZVEDNE BRUSIVA DEWALT Všechny naše řezné a brusné kotouče řady EXTREME

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU

ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU ČÁST 2. ELEKTRONIZACE PROCESŮ A DIGITALIZACE DAT ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET - ONLINE ZVEŘEJŇOVÁNÍ EKONOMICKÝCH DAT ÚŘADU Přehled kam směřují peníze z městského rozpočtu. Přehled jaký je aktuální stav čerpání

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Svařování. Název: Svařitelnost,technologické zásady,příprava materiálu Ing. Kubíček Miroslav.

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Svařování. Název: Svařitelnost,technologické zásady,příprava materiálu Ing. Kubíček Miroslav. Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Svařování Svařitelnost,technologické zásady,příprava

Více

Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů

Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů Přesnost provozních přístrojů je velmi důležitá pro spolehlivý provoz výrobního závodu a udržení kvality výroby. Přesnost měřicích přístrojů narušuje posun

Více

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Článek 1 - Všeobecné informace 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky se vztahují na používání webové stránky, tištěných katalogů a dalších publikací

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Ministerstvo pro místní rozvoj METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 MP číslo: 2/Příručka pro české žadatele, 5. vydání

Více

AvantGuard. nová dimenze antikorozní ochrany

AvantGuard. nová dimenze antikorozní ochrany AvantGuard nová dimenze antikorozní ochrany AvantGuard nová dimenze antikorozní ochrany Společnost Hempel představuje AvantGuard, zcela novou antikorozní technologii na bázi aktivovaného zinku, která je

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení

DOMOVNÍ ŘÁD. Článek l Úvodní ustanovení DOMOVNÍ ŘÁD Článek l Úvodní ustanovení Domovní řád upravuje podmínky a způsob užívání bytů, nebytových prostorů a společných částí výše uvedeného domu (dále jen dům ) včetně organizačních pravidel. Domovní

Více

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB Rámcový program pro podporu technologických center a center strategických služeb schválený vládním

Více

Specialista pro vytvá řenívztahů Specialist for Creating Relations

Specialista pro vytvá řenívztahů Specialist for Creating Relations Specialista pro vytvá řenívztahů Specialist for Creating Relations Roman KOZEL If universities want to succeed on the market, they have to deal with higher assertivity their graduates. They need a specialist,

Více

TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY IDSOK

TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY IDSOK TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY IDSOK květen 2011 Úvod... 3 1. Základní pojmy... 3 2. Standard vybavení vozidel IDSOK... 4 2.1 Základní požadavky na vozidla a jejich vybavení... 4 2.2 Standardy vybavení

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

Možnosti zavedení jednotné metodiky m ení korozní rychlosti na kovových úložných za ízeních.

Možnosti zavedení jednotné metodiky m ení korozní rychlosti na kovových úložných za ízeních. Možnosti zavedení jednotné metodiky m ení korozní rychlosti na kovových úložných za ízeních. František Mí ko Úvod SN EN 12954 (03 8355) Katodická ochrana kovových za ízení uložených v p nebo ve vod Všeobecné

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Změny 1 vyhláška č. 294/2015 Sb. Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a která s účinností od 1. ledna 2016 nahradí vyhlášku č. 30/2001 Sb. Umístění svislých

Více

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55 modul Sklad 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Obsah 1 Programový komplet pro evidenci provozu jídelny modul SKLAD...3 1.1

Více

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640. V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640. V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 ŠABLONA: NÁZEV PROJEKTU: REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zlepšení podmínek pro vzdělávání

Více

Kulové kohouty STARLINE

Kulové kohouty STARLINE Pokyny pro montáž a údržbu N.0 ULTRASTAR S RADIÁLNÍM ČEPEM 1.0 ÚČEL Tato příručka slouží jako pomůcka pro zákazníky a koncové uživatele, kteří skladují, montují a provádějí údržbu kulových ventilů Starline

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ)

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) Téma 7: HODNOCENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU, ODMĚŇOVÁNÍ ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU

Více

Geometrické plány (1)

Geometrické plány (1) Geometrické plány (1) Geometrické plány Ing. Tomáš Vacek - VÚGTK, v.v.i. Prohloubení nabídky dalšího vzdělávání v oblasti zeměměřictví a katastru nemovitostí ve Středočeském kraji CZ.1.07/3.2.11/03.0115

Více

Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY

Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY Jak na KOTLÍKOVÉ DOTACE? JEDNODUCHÝ RÁDCE PRO ZÁKAZNÍKY KOTLÍKOVÉ DOTACE pokračují! Máte doma starý kotel na uhlí, dřevo a jiná tuhá paliva? Pak jsou kotlíkové dotace určeny právě pro Vás! Pokud máte doma

Více

Počítání návštěvníků = klíč ke zvyšování zisku a snižování nákladů

Počítání návštěvníků = klíč ke zvyšování zisku a snižování nákladů Počítání návštěvníků = klíč ke zvyšování zisku a snižování nákladů 1. Úvod Podle odhadu více jak 80%-90% obchodních společností a obchodníků přichází zbytečně o tržby a vynakládá zbytečné náklady na provoz,

Více

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 MINISTERSTVO OBRANY ČR SEKCE VYZBROJOVÁNÍ V Y H L Á Š E N Í OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE III. VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH NA VÝBĚR PROJEKTŮ DO PROGRAMU OBRANNÉHO

Více

Město Rožnov pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm Město Rožnov pod Radhoštěm Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Rožnov pod Radhoštěm se na svém zasedání dne 11.12.2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE

HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Společnost Play games a.s., se sídlem V Holešovičkách 1443/4, 180 00 Praha 8, IČO: 247 73 255, zapsaná

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY Datum: Počet stran: Strana: TPNM 01/01 10.1.2011 8 1 Tato průvodní dokumentace obsahuje technické podmínky, které stanovují údaje o výrobku,

Více

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro nájem bytů ve vlastnictví města Tato pravidla se nevztahují Čl. 1 Předmět úpravy a) na služební byty města Pelhřimova

Více

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6

DOMOVNÍ ŘÁD. DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 DOMOVNÍ ŘÁD DOMOVNÍ ŘÁD Družstvo Tobrucká 713, družstvo 1 / 6 Družstvo Tobrucká 713, družstvo Tobrucká 713/25, 160 00 Praha 6 IČO: 25148826, tel: 235363485, mob: 602 941235, e-mail: tobrucka713@seznam.cz

Více

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole.

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole. Zásady pro poskytování návratných bezúročných zápůjček z rozpočtu Města Rychvald na financování výměny kotlů na pevná paliva v rodinných domech na území města Rychvald v souvislosti s poskytováním dotací

Více

Modul Řízení objednávek. www.money.cz

Modul Řízení objednávek. www.money.cz Modul Řízení objednávek www.money.cz 2 Money S5 Řízení objednávek Funkce modulu Obchodní modul Money S5 Řízení objednávek slouží k uskutečnění hromadných akcí s objednávkami, které zajistí dostatečné množství

Více

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE 1. Přehled možností programu 1.1. Hlavní okno Hlavní okno programu se skládá ze čtyř karet : Projekt, Zadání, Výsledky a Návrhový

Více

METODIKA DODRŽOVÁNÍ PRINCIPŮ ÚČELNOSTI, HOSPODÁRNOSTI A EFEKTIVNOSTI PŘI HOSPODAŘENÍ S VEŘEJNÝMI PROSTŘEDKY NÁVRH

METODIKA DODRŽOVÁNÍ PRINCIPŮ ÚČELNOSTI, HOSPODÁRNOSTI A EFEKTIVNOSTI PŘI HOSPODAŘENÍ S VEŘEJNÝMI PROSTŘEDKY NÁVRH METODIKA DODRŽOVÁNÍ PRINCIPŮ ÚČELNOSTI, HOSPODÁRNOSTI A EFEKTIVNOSTI PŘI HOSPODAŘENÍ S VEŘEJNÝMI PROSTŘEDKY NÁVRH 1 ÚVOD Cílem metodiky dodržování principů účelnosti, hospodárnosti a efektivnosti je formulovat

Více

MATEMATIKA A BYZNYS. Finanční řízení firmy. Příjmení: Rajská Jméno: Ivana

MATEMATIKA A BYZNYS. Finanční řízení firmy. Příjmení: Rajská Jméno: Ivana MATEMATIKA A BYZNYS Finanční řízení firmy Příjmení: Rajská Jméno: Ivana Os. číslo: A06483 Datum: 5.2.2009 FINANČNÍ ŘÍZENÍ FIRMY Finanční analýza, plánování a controlling Důležité pro rozhodování o řízení

Více

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek

ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek ODBOR DOPRAVY Velké náměstí 114/3 pracoviště Budovcova 207 397 19 Písek Č. j.: MUPI/2015/14143/Hrn/UZ-020 V Písku dne: 13.04.2015 Vyřizuje: Ing. Jaroslav Hrneček Telefon: 382 330 603, 382 330 555 E-mail:

Více

S 301/06-19997/06/620 V Brně dne 13. listopadu 2006

S 301/06-19997/06/620 V Brně dne 13. listopadu 2006 S 301/06-19997/06/620 V Brně dne 13. listopadu 2006 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 301/06, zahájeném dne 13. října 2006 podle 44 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní

Více

Statutární město Most Radniční 1 Most. Úsvit. Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov

Statutární město Most Radniční 1 Most. Úsvit. Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov Statutární město Most Radniční 1 Most Úsvit Projekt partnerské spolupráce při zlepšování situace v sídlišti Chanov Dílčí projekt Projekt rozšířené estetické výchovy Projekt rozšířené estetické výchovy

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

56/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

56/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy 56/2001 Sb. ZÁKON o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících

Více

56/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

56/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy 56/2001 Sb. ZÁKON ze dne 10. ledna 2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně

Více

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury

Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Kritéria zelených veřejných zakázek v EU pro zdravotnětechnické armatury Zelené veřejné zakázky jsou dobrovolným nástrojem. V tomto dokumentu jsou uvedena kritéria EU, která byla vypracována pro skupinu

Více

Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Obecně závazná vyhláška Města Březnice, o místních poplatcích č. 1/2012 Zastupitelstvo města Březnice se na svém zasedání dne 11. 12. 2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o

Více

Nabídka seminářů Finanční gramotnost

Nabídka seminářů Finanční gramotnost Nabídka seminářů Finanční gramotnost Seminář 45 minut Čas (min.) Aktivita 0-2 Přivítání, představení. Poznámky 3-5 Poznání účastníků: aktivita 4 rohy Všem se položí otázka, na kterou jsou 4 možné odpovědi.

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE : SPIS. ZNAČKA: MUHO 8855/2014 KSt Dle Rozpisu Č.J. MUHOCJ 37232/2014 KSt VYŘIZUJE : Konečný TEL : 518316325 FAX.: E-MAIL.: konecny.jiri@muhodonin.cz DATUM: 23.04.2014 VÝZVA K PODÁNÍ

Více

Spisový, archivační a skartační řád MAS Moravský kras o. s.

Spisový, archivační a skartační řád MAS Moravský kras o. s. Spisový, archivační a skartační řád MAS Moravský kras o. s. Vnitřní směrnice MAS Moravský kras o.s. 1 Obsah I. Úvodní ustanovení... 3 II. Spisový řád... 3 Vymezení pojmů... 3 III. Archivační a skartační

Více

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami

Pokyn D - 293. Sdělení Ministerstva financí k rozsahu dokumentace způsobu tvorby cen mezi spojenými osobami PŘEVZATO Z MINISTERSTVA FINANCÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ministerstvo financí Odbor 39 Č.j.: 39/116 682/2005-393 Referent: Mgr. Lucie Vojáčková, tel. 257 044 157 Ing. Michal Roháček, tel. 257 044 162 Pokyn D -

Více

Názory na bankovní úvěry

Názory na bankovní úvěry INFORMACE Z VÝZKUMU STEM TRENDY 1/2007 DLUHY NÁM PŘIPADAJÍ NORMÁLNÍ. LIDÉ POKLÁDAJÍ ZA ROZUMNÉ PŮJČKY NA BYDLENÍ, NIKOLIV NA VYBAVENÍ DOMÁCNOSTI. Citovaný výzkum STEM byl proveden na reprezentativním souboru

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ. Moderní způsoby strojního obrábění na frézkách a horizontálních vyvrtávačkách

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ. Moderní způsoby strojního obrábění na frézkách a horizontálních vyvrtávačkách Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: Moderní způsoby strojního obrábění na frézkách a horizontálních vyvrtávačkách Obor: Nástrojař Ročník: 2. Zpracoval(a): Pavel Rožek Střední průmyslová škola

Více