REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RAMZOVÁ. Příslušné obce Části obce Katastrální území Ostružná Ramzová Petříkov u Branné Branná Branná Branná u Šumperka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RAMZOVÁ. Příslušné obce Části obce Katastrální území Ostružná Ramzová Petříkov u Branné Branná Branná Branná u Šumperka"

Transkript

1 REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK RAMZOVÁ 1. Základní údaje Mapové sekce : , , , , , , Okres : Jeseník, Šumperk Rozloha : 3 964,8 ha Počet obyvatel : 469 Příslušné obce Části obce Katastrální území Ramzová u Branné Branná Branná Branná u Šumperka RKC Ramzová leží v západní části řešeného území, na území dvou okresů Jeseník a Šumperk. Všechna jeho sídla Branná,, a Ramzová jsou hodnocena jako jedna z nejlepších středisek turistiky a zimních sportů v Jeseníkách. Zahrnuje čtyři významná lyžařská střediska Ramzovské sedlo,, Ostružnou a Brannou, historické sídlo Branná má také jedinečně dochovaný urbanistický soubor historického jádra a zámku. RKC leží na významném dopravním tahu, silnici II/369, východní část RKC zasahuje do CHKO Jeseníky.

2 Funkce sídel Nástupní centra Střediska cestovního ruchu Ostatní sídla s rekreační funkcí Vyšší Střední Základní Branná Ramzová Branná - Limitní lůžková kapacita dle ZÚR/dle ÚS Ubytovací zařízení Objekty rodinné rekreace Předpokládaný stav lůžek zjištěný v rámci zpracování ÚS Ubytovací Objekty zařízení rodinné rekreace 2 400/ nestanovuje se 800/ nestanovuje se Limitní lůžková kapacita v objektech rodinné rekreace dle ZÚR je již překročena, v Ostružné, ě a Ramzové je úroveň rekreační zátěže území na hranici únosnosti. Ubytovací kapacity stav r Obec, sídlo, lokalita Ubytovací zařízení (lůžek) Objekty rodinné rekreace (lůžek) Ramzová Branná Celkem Přírodní podmínky RKC zahrnuje jižní část Rychlebských hor (Hornolipská hornatina, která pokračuje na polském území jako Góry Bialskie) s nejvyššími vrcholy Smrk (1126 m n.m. na hranici RKC), Brousek (1115 m n.m.), Kuník (1078 m n.m.), Travná hora (1123 m n.m.), Liščí hora (1007 m n.m.), Ostružník (952 m n.m.), Holý vrch (850 m n.m.) a Kamenný vrch (773 m n.m.) a západní okraj Hrubého Jeseníku (Keprnickou hornatinu), s hlavním hřebenem Šerák (1530 m n.m.) Keprník (1422 m n.m.) Trojmezí (1314 m n.m.) a dalším vrcholem Černavou (1103 m n.m.). Oba horské celky odděluje údolí řeky Branná, v severní části RKC Ramzovské sedlo.

3 3. Ochrana přírody Východní část RKC (část k. ú. a Branná u Šumperka, nepatrný okraj k. ú. u Branné) leží v CHKO Jeseníky; oblast Šeráku a Keprníku spadá do I. a II. zóny CHKO, lokalita Pasák a meandry Branné do I. zóny CHKO. Část k. ú. Branná spadá do Ptačí oblasti Králický Sněžník, část k. ú. do Ptačí oblasti Jeseníky. V RKC se nacházejí čtyři vyhlášená a navržená zvláště chráněná území a jedna evropsky významná lokalita : národní přírodní rezervace Šerák Keprník (část k. ú. ) vrcholová partie Jeseníků smilkové hole, pralesovité horské smrčiny a horské bučiny; oblast chráněna již od r. 1903, kdy byla rezervace vyhlášena majitelem panství Janem II. z Lichtenštejna přírodní památka Pasák (k. ú. Branná u Šumperka) mohutné skalisko budované kalcitickými paraamfibolity přírodní rezervace Niva Branné (k. ú. Branná) niva přírodě blízké řeky Branné navržená přírodní rezervace Stráž Skalka (k. ú. ) evropsky významná lokalita Branná hrad (k. ú. Branná) lokalita vrápence malého. 4. Hlavní atraktivity a) Přírodní atraktivity Smrk (1125 m n.m. na hranici RKC) nejvyšší vrchol Rychlebských hor s rašenilištěm Malení, historické trojmezí Moravy, Slezska a Kladska Ramzovské sedlo (760 m n.m.) vysoké ploché sedlo oddělující Hrubý Jeseník od Rychlebských hor; středisko zimních sportů, východisko turistických cest do Hrubého Jeseníku a Rychlebských hor Šerák (1351 m n.m.) travnatý rozhledový vrchol se stanicí sedačkové lanovky a chatou Jiřího, naučná stezka na Červenohorské sedlo; součást národní přírodní rezervace Šerák Keprník Keprník (1424 m n.m.) nejvyšší vrchol Keprnické hornatiny, čtvrtý nejvyšší v Hrubém Jeseníku, jeden z nejlepších kruhových rozhledů v Jeseníkách; prochází tudy hřebenová turistická trasa (naučná stezka) Šerák Červenohorské sedlo; součást národní přírodní rezervace Šerák Keprník Pasák přírodní památka, romantické výhledové skály; prochází tudy naučná okružní stezka Branná Pasák Banjaluka s výhledy na Králický Sněžník, Rychlebské hory a Keprnickou hornatinu. b) Kulturní atraktivity Branná městská památková zóna, historické jádro Branné s dochovaným středověkým půdorysem, zámkem Kolštějn a zříceninou hradu, pozdně renesanční budovou fojtství, pozdně renesančním farním kostelem archanděla Michaela a klasicistní farou; působivé panorama zámku s kostelem a fojtstvím ze silnice na Vikantice patří k nejkrásnějším v celé oblasti Jeseníků.

4 5. Hlavní rekreační funkce Z hlediska rekreace a cestovního ruchu je RKC Ramzová díky vysoké úrovni přírodních podmínek a charakteru územních prvků významnou oblastí, zaměřenou především na zimní sporty (sjezdové lyžování, snowboarding) a na vysokohorskou turistiku. Území je rekreačně celoročně využitelné, s ohledem na příznivé klimatické a terénní podmínky je intenzivněji navštěvované v zimě. Rozvoj rekreace a cestovního ruchu v této oblasti by měl být zaměřen ve stávajících lyžařských střediscích zejména na zkvalitnění služeb tzn. především rozšíření možností parkování, event. doprava od centrálních parkovišť k lyžařským vlekům (, ) a rozšíření nabídky služeb. V Branné je nutno se zaměřit na využití kulturního potenciálu tzn. především najít využití pro zámek (hotel, kulturně společenské centrum apod.), obec je ale také známým lyžařským střediskem. Nejvýznamnějším střediskem zimních sportů v RKC Ramzová je Ramzovské sedlo, dalšími vyhledávanými středisky jsou, a Branná. Ve Ski areálu Ramzová jsou 3 sedačkové lanovky (dvojsedačková lanovka Ramzovské sedlo Černava, jednosedačková lanovka Černava Šerák, obojí provozované firmou Bonera, s.r.o. a dvojsedačková lanovka firmy Neubauer), dále 5 lyžařských vleků a bobová dráha (sněžné čluny, horské minikáry). Navrhuje se prodloužení dvou stávajících vleků Pod Klínem. V lyžařském areálu Ski je 8 lyžařských vleků LV Kaste (620 m), Ski LOKO (510 m), Skiing (2 vleky m), KARYO (400 m), Zetocha (tři vleky m). V Ostružné je 6 lyžařských vleků LV Řetězárna (500 m) a Skiareál Jonáš s pěti vleky (délka m), navrhuje se vybudování dvou dalších vleků v areálu Řetězárna. V Branné je lyžařský areál PROskil se dvěma lyžařskými vleky, sedačkovou lanovkou a čtyřmi sjezdovkami (420 m, 450 m, 560 m, 720 m). Ramzovské sedlo je výchozím bodem turistických tras jak do oblasti Hrubého Jeseníku (Ramzová Šerák Keprník Červenohorské sedlo Ovčárna), tak do oblasti Rychlebských hor a Králického Sněžníku (Ramzová Paprsek Králický Sněžník). Územím RKC prochází mezinárodní trasa E 3 Králický Sněžník Kunčická hora Paprsek Ramzová Černava Šerák Keprník Trojmezí Vřesová studánka Červenohorské sedlo Švýcárna Praděd, rozc. Ovčárna Jelení studánka; zároveň tudy prochází naučná stezka Šerák Červenohorské sedlo a další pěší turistické trasy. Dále RKC Ramzová prochází cykloturistická trasa silniční dálková cyklotrasa č. 53 (Moravská stezka) Hanušovice Branná Ramzovské sedlo Horní Lipová Lipová lázně Bobrovník Jeseník Písečná; cyklotrasa je charakterizována jako těžká, což je dáno nutností překonat Ramzovské sedlo. RKC prochází také navržená hipotrasa, navržená sdružením Země Děda Praděda.

5 6. Návrh rozvoje jednotlivých obcí, sídel a lokalit Horské sídlo ležící na rozhraní Jeseníků a Rychlebských hor pod Ramzovským sedlem je významným rekreačním střediskem; je zde 6 lyžařských vleků a řada ubytovacích zařízení (penziony, podniková zařízení), objektů rodinné rekreace (rekreační chaty a chalupy, druhé bydlení); výstavba dalších dvou lyžařských vleků se navrhuje. Hlavním problémem v souvislosti s rekreací a cestovním ruchem je zejména nedostatek parkovišť v období rekreační špičky (zimní sezóna), dále pak chybí větší škála v nabídce služeb, sportovně rekreační vybavenosti, kulturních a společenských zařízeních apod.; obec proto plánuje vybudování společensko ubytovacího a sportovního centra. Sídlo s převládajícím rekreačním charakterem na úpatí Rychlebských hor, nazývané Moravský Kitzbühl. Je zde osm lyžařských vleků a bobová dráha. Převážnou část zástavby tvoří ubytovací a rekreační zařízení. je také výchozím bodem turistických tras směrem do Rychlebských hor a na Králický Sněžník. Ramzová Ramzovské sedlo Ski areál Ramzová je jedním z nejvýznamnějších středisek zimních sportů v oblasti Jeseníků. Jsou zde tři sedačkové lanovky : dvojsedačková lanovka Ramzovské sedlo Čerňava, délka 1300 m, kapacita 900 osob/hod, provozovatel Bonera, s.r.o. jednosedačková lanovka Černava Šerák, délka 1830 m, kapacita 290 osob/hod, provozovatel Bonera, s.r.o. dvojsedačková lanovka Neubauer, délka 600 m, 790 osob/hod. Dále je zde pět lyžařských vleků a bobová dráha pro horské minikáry a sněžné čluny; navrhuje se prodloužení dvou stávajících vleků Pod Klínem. Také v Ramzové tvoří většinu zástavby ubytovací zařízení (penziony, chaty), podniková rekreační zařízení a objekty rodinné rekreace. Nedávno zde byl vybudován objekt Horských apartmánů Ramzová. Ramzová má ze všech tří uvedených středisek nejlepší rozvojové možnosti jsou zde jak prostorové tak kapacitní rezervy pro výstavbu ubytovacích zařízení, a to případně i většího rozsahu (hotel vyšší kategorie). V rámci takového zařízení by bylo vhodné umístit také sportovně rekreační vybavenost např. krytý bazén, fitcentrum apod. Branná Branná je z hlediska rekreace a cestovního ruchu významná především svými kulturními a historickými hodnotami a má předpoklady pro to, aby se stala společenským a kulturním centrem oblasti. Historické jádro Branné se zříceninou hradu Kolštejn bylo vyhlášeno městskou památkovou zónou; zámek je jedním z nejrozsáhlejších renesančních zámků na Moravě. V současné době je zámek částečně zrekonstruován a je možno si prohlédnout některé jeho části. Rozvojové záměry obce jsou orientovány zejména na rozvoj obce jako turistického centra, zejména na nárůst ubytovacích kapacit. Vhodné by bylo využít zámek pro kulturní a ubytova-

6 cí zařízení (muzeum, hotel), případně obnovit bývalý zámecký park, zpřístupnit zříceninu hradu, využít pro účely cestovního ruchu fojtství a vytvořit tak rozsáhlý kulturně společenský areál. V současné době probíhá v centru obce výstavba wellness centra s bowlingem, posilovnou, vířivkami, saunou a ubytováním. Na severním okraji Branné se navrhuje výstavba sportovně rekreačního areálu (fotbalové hřiště, běžecké dráhy, maloplošná hřiště, tenisové kurty, minigolf). Nejvýznamnější rekreační lokalitou v Branné je údolí západně od historického jádra, kde je lyžařský areál PROskil se třemi vleky a sedačkovou lanovkou. Tato lokalita je také vhodná pro rozvoj rekreační výstavby. 7. Přehled stávajících a navržených sportovních a rekreačních zařízení v jednotlivých obcích Obec Stav Návrh 6 lyžařských vleků - 8 lyžařských vleků + bobová dráha - 3 sedačkové lanovky, 5 lyžařských vleků, bobová dráha (horské minikáry, sněžné čluny), tenisový kurt vše Ramzová Branná lyžařský areál PROskil (3 lyžařské vleky sedačková lanovka) welness centrum - rozestavěno víceúčelové hřiště 2 lyžařské vleky prodloužení dvou lyžařských vleků Pod Klínem - Ramzová sportovně-rekreační areál

Příslušné obce (města) Části města Katastrální území Zlaté Hory Dolní Údolí Dolní Údolí. Zlaté Hory, Rožmitál Zlaté Hory v Jeseníkách

Příslušné obce (města) Části města Katastrální území Zlaté Hory Dolní Údolí Dolní Údolí. Zlaté Hory, Rožmitál Zlaté Hory v Jeseníkách REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK ZLATÉ HORY 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-22-20, 14-22-25, 14-24-05, 14-24-10, 14-24-15 15-11-16, 15-11-17, 15-11-21, 15-11-22, 15-13-01, 15-13-02, 15-13-06, 15-13-07, 15-13-11

Více

5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P

5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P 5. P EDPOKLADY EŠENÉHO ÚZEMÍ Z HLEDISKA CESTOVNÍHO RUCHU 5.1 P írodní p edpoklady Výjime né postavení oblasti Jeseník v rámci celé R je dáno nejen kvantitativními m ítky, tj. rozsahem území a objemem rekrea

Více

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK JESENÍK LIPOVÁ

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK JESENÍK LIPOVÁ REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK JESENÍK LIPOVÁ 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-22-21, 14-22-22, 14-22-23, 14-22-24, 14-22-25, 14-24-01, 14-24-02, 14-24-03, 14-24-04, 14-24-05, 14-24-07, 14-24-09, 14-24-10

Více

Průvodce "Bělá, Jeseníky"

Průvodce Bělá, Jeseníky Chata Chata Švýcárna 50 5'56.97"N 17 12'56.21"E Na nejfrekventovanější části hlavní hřebenové trasy Jeseníků, mezi Červenohorským sedlem a nejvyšší horou Moravy - Pradědem, leží na svahu Malého Děda v

Více

Příslušné obce (města) Části obce, sídla Katastrální území Staré Město Kunčice Kunčice pod Králickým Sněžníkem Nová Seninka Nová Seninka Staré Město

Příslušné obce (města) Části obce, sídla Katastrální území Staré Město Kunčice Kunčice pod Králickým Sněžníkem Nová Seninka Nová Seninka Staré Město REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK STARÉ MĚSTO POD SNĚŽNÍKEM 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-21-24, 14-21-25, 14-23-04, 14-23-05, 14-23-08, 14-23-09, 14-23-10, 14-23-13, 14-23-14, 14-23-15, 14-23-18, 14-23-19,

Více

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK SOBOTÍN 14-42-03, 14-42-04, 14-42-07, 14-42-08, 14-42-12, 14-42-13

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK SOBOTÍN 14-42-03, 14-42-04, 14-42-07, 14-42-08, 14-42-12, 14-42-13 REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK SOBOTÍN 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-24-22, 14-24-23, 14-24-24, 14-42-02, Okres : Šumperk Rozloha : 6 520,6 ha 14-42-03, 14-42-04, 14-42-07, 14-42-08, 14-42-12, 14-42-13

Více

Z i m n í s p o r t y

Z i m n í s p o r t y Z i m n í s p o r t y Sjezdové lyžování: Červenohorské sedlo Kontakt: +420 583 215 118 Ceník lyžování Skipas Dospělý Děti (do 12-ti let) Bodový (25, 50, 100 b.) 160-300 - 500 Kč 110-190 - 300 Kč Bodový

Více

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK LOUČNÁ NAD DESNOU

REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK LOUČNÁ NAD DESNOU REKREAČNÍ KRAJINNÝ CELEK LOUČNÁ NAD DESNOU 1. Základní údaje Mapové sekce : 14-23-25, 14-24-07, 14-24-08, 14-24-12, 14-24-13, 14-24-16, 14-24-17, 14-24-18, 14-24-19, 14-24-21, 14-24-22, 14-24-23, 14-24-24,

Více

DRUH DOKUMENTU: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - ŠUMPERSKO ZADAVATEL: Olomoucký kraj. Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu

DRUH DOKUMENTU: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - ŠUMPERSKO ZADAVATEL: Olomoucký kraj. Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu DRUH DOKUMENTU: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - ŠUMPERSKO ZADAVATEL: Olomoucký kraj Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu OBSAH 1 Úvod... 4 1.1 Identifikační údaje... 4 1.2 Účel a forma zpracování... 4

Více

1. Hlavní výkres 1 : 5000 2. Doprava 1 : 5000 3. Vodní hospodářství 1 : 5000 4. Energetika, spoje 1 : 5000 5. Generel lokálních ÚSES 1 : 5000

1. Hlavní výkres 1 : 5000 2. Doprava 1 : 5000 3. Vodní hospodářství 1 : 5000 4. Energetika, spoje 1 : 5000 5. Generel lokálních ÚSES 1 : 5000 Obsah elaborátu I. Návrh 2. zěny úzeního plánu sídelního útvaru Vrbno pod Praděde I.A Textová část I.B Grafická část 1. Hlavní výkres 1 : 5000 2. Doprava 1 : 5000 3. Vodní hospodářství 1 : 5000 4. Energetika,

Více

3.10.2010. Rekreace v územním plánu

3.10.2010. Rekreace v územním plánu Rekrece v územním plánu Rekreace v územním plánu 1 Zásady územního rozvoje (ZÚR) Etapy zpracování: 1.etapa: Zpracování průzkumů a rozborů v rozsahu územně analytických podkladů 2. etapa: Zpracování návrhu

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - JESENICKO. Olomoucký kraj. Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu. Integrovaný plán rozvoje území - Jesenicko 1(153)

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - JESENICKO. Olomoucký kraj. Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu. Integrovaný plán rozvoje území - Jesenicko 1(153) Integrovaný plán rozvoje území - Jesenicko DRUH DOKUMENTU: INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ - JESENICKO ZADAVATEL: Olomoucký kraj Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu 1(153) OBSAH 1 Úvod...4 1.1 Identifikační

Více

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ

INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad regionální rady INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ obcí Karlova Studánka, Malá Morávka, Ludvíkov pod Pradědem, Andělská Hora ve Slezsku, Dolní Moravice

Více

Průvodce "Karlova Studánka"

Průvodce Karlova Studánka Hora Praděd 50 4'59.08"N 17 13'57.58"E Nejvyšší a nejnavštěvovanější vrchol Moravy určitě upoutá svou výškou (1492 m) a možnostmi vyžití, hlavně sportovními. Poskytuje podmínky pro pěší turistiku, sjezdové

Více

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací Stránka č. 1 z 5 Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací 10. září 2007 9:31 Jít a dívat se minimálně pět dní na lidskou civilizaci jenom shora! Tenhle nevšední zážitek si můžete dopřát,

Více

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA ČESKÁ REPUBLIKA ŠUMAVA Šumava, jako jedno s nejstarších pohoří Evropy, je tvořena horninami prvohorního stáří, zejména žulami, rulami a svory. Je to lesnaté kopcovité pohoří s rozsáhlými náhorními plošinami

Více

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení

A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení I. ÚZEMNÍ PLÁN I.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území města, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, včetně vymezení zastavitelných

Více

Lyžování na Slovensku

Lyžování na Slovensku Lyžování na Slovensku Úchvatné horské štíty, doliny zapadlé sněhem, fantastický prašan a vynikající služby lyžařských středisek, to je lyžařský ráj na Slovensku. Oblíbeným místem lyžařského ráje je ve

Více

ÚZEMNÍ PLÁN LOUŇOVICE POD BLANÍKEM TEXTOVÁ ČÁST

ÚZEMNÍ PLÁN LOUŇOVICE POD BLANÍKEM TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍ PLÁN MĚSTYSE LOUŇOVICE POD BLANÍKEM BYL SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉ UNIE EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ V RÁMCI INTEGROVANÉHO OPERAČNÍHO PROGRAMU ÚZEMNÍ PLÁN LOUŇOVICE POD BLANÍKEM TEXTOVÁ

Více

JIŘETÍN POD JEDLOVOU

JIŘETÍN POD JEDLOVOU JIŘETÍN POD JEDLOVOU ÚZEMNÍ PLÁN ETAPA: NÁVRH POŘIZOVATEL: Městský úřad Varnsdorf PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 Název územně plánovací dokumentace - ÚPD: Jiřetín pod Jedlovou

Více

Analýza možnosti dotací na projektové záměry. Support project. s.r.o.

Analýza možnosti dotací na projektové záměry. Support project. s.r.o. Analýza možnosti dotací na projektové záměry Support project. s.r.o. Obsah Ekologická doprava-silniční vláček 5 Národní park Šumava pro všechny 8 Farma Strážný - agroturistika, mlékárna, sýrárna, zimoviště

Více

Przedsiębiorczość. Podnikání

Przedsiębiorczość. Podnikání Przedsiębiorczość Podnikání Transgraniczny Inkubator Przedsiębiorczości-TIP Přeshraniční Podnikatelský inkubátor - TIP Prowadzący: Piotr Opałka Emilia Szczudło, Agnieszka Zając Milan Poláček, Ondřej Zlámal

Více

BĚLEČ. textová část. Záznam o účinnosti ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BĚLEČ zpracovaná dle zákona č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů

BĚLEČ. textová část. Záznam o účinnosti ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BĚLEČ zpracovaná dle zákona č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů A. Změna č. 2 Územního plánu obce BĚLEČ textová část Záznam o účinnosti ZMĚNA č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BĚLEČ zpracovaná dle zákona č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů Vydávající orgán Číslo jednací

Více

Obec Kořenov. číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015

Obec Kořenov. číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015 Obec Kořenov číslo usnesení 54/15 V Kořenově dne 27.05.2015 Zastupitelstvo obce Kořenov, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

Jižní Morava. Penzion a chaty Erat. RS Prudká. www.cdtravel.cz Česká republika. Vranovská přehrada Oslnovice. Českomoravská vrchovina Doubravník

Jižní Morava. Penzion a chaty Erat. RS Prudká. www.cdtravel.cz Česká republika. Vranovská přehrada Oslnovice. Českomoravská vrchovina Doubravník Jižní Morava Penzion a chaty Erat Vranovská přehrada Oslnovice 32 Penzion s chatovou osadou se nachází v rekreační oblasti, asi 50 m od písečné pláže Vranovské přehrady, která je centrem vodních sportů.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE MALÁ ÚPA ZMĚNA Č.1 VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MALÁ ÚPA NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE MALÁ ÚPA ZMĚNA Č.1 VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MALÁ ÚPA NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ ÚZEMNÍ PLÁN OBCE MALÁ ÚPA ZMĚNA Č.1 VYHODNOCENÍ VLIVŮ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MALÁ ÚPA NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ KVĚTEN 2013 Schvalující orgán : Zastupitelstvo Obce Malá Úpa 542 27 Malá Úpa 116

Více

místo realizace počet obyvatel Vysoké Chvojno 2 Žamberk město Žamberk 6 037 areál pro turistiku 18 548 621 7 419 448

místo realizace počet obyvatel Vysoké Chvojno 2 Žamberk město Žamberk 6 037 areál pro turistiku 18 548 621 7 419 448 Přílohy Příloha č. 1: Realizované projekty Příjemce typ příjemce místo realizace počet obyvatel předmět projektu celkové výdaje z toho dotace EU 1 Lesní družstvo Vysoké Chvojno, s. r. o. Vysoké Chvojno

Více

Regulativy pro ÚP města. Úvod:

Regulativy pro ÚP města. Úvod: Územní plán města Pec pod, Velká Úpa 1/C. ZÁVAZNÁ ČÁST VE FORMĚ REGULATIVŮ Městský úřad Pec pod, Městský úřad Trutnov- obec s rozšířenou působností pro město Pec pod, Velká Úpa - Odbor územního plánování,

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Střítež pod Křemešníkem Počet částí obce: 1 Počet katastrálních území: 1 Výměra obce: 375 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 46

Více

TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ POD PRADĚDEM

TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ POD PRADĚDEM TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ POD PRADĚDEM ING. ARCH. KOPÁČIK - ATELIÉR KO&SA, SVAHOVÁ 32, 623 00 BRNO, 2/2013 ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU BĚLÁ POD PRADĚDEM územně plánovací dokumentace

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OSTRAVICE

ÚZEMNÍ PLÁN OSTRAVICE ÚZEMNÍ PLÁN OSTRAVICE I. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU 1. TEXTOVÁ ČÁST Atelier Archplan Ostrava s.r.o. ÚZEMNÍ PLÁN OSTRAVICE I. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU Zak.č.1017/06 OBJEDNATEL: Obec Ostravice Ostravice č.p. 577,

Více

I. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU DOLNÍ MORAVICE

I. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU DOLNÍ MORAVICE I. NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU DOLNÍ MORAVICE I.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot 2 C. Urbanistická koncepce, vymezení zastavitelných

Více

V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ

V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ U B Y T O V Á N Í V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ Turistické informační centrum Husovo náměstí 60 584 01 Ledeč nad Sázavou Tel.: 569 721 471 Email: info@ledecsko.cz www.ledecsko.cz HOTEL KASKÁDA ***

Více

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m

Trasa č. 2. Popis trasy: Délka: 31,22 km Převýšení: 845 m Trasa č. 2 Janov nad Nisou - Maliník (Bedřichov) - Česká chalupa (Rudolfov) Lidové Sady (Liberec) Ruprechtice (Liberec) Rudolfov - Vodní nádrž Bedřichov Bedřichov Janov nad Nisou Popis trasy: Délka: 31,22

Více

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem.

1. Palkovické hůrky se zvedají z údolí Ostravice hned za městem. 17. Krajinou Palkovických hůrek Palkovické hůrky jsou při pohledu z Ostravské pánve směrem k jihu k Moravskoslezským Beskydám prvním vyšším horským pásmem prudce se zvedajícím nad mírně zvlněnou plošinou.

Více

XIII. MEZINÁRODNÍ LETNÍ TURISTICKÝ SRAZ

XIII. MEZINÁRODNÍ LETNÍ TURISTICKÝ SRAZ KLUB ČESKÝCH TURISTŮ Odbory KČT UNIČOV A ŠUMPERK Oblast KČT Olomouckého kraje pořádají pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaříka a starostky Starého Města pod Sněžníkem Ing. Vlasty

Více

KOMPETENCE ZPRACOVATELSKÝ KOLEKTIV

KOMPETENCE ZPRACOVATELSKÝ KOLEKTIV KOMPETENCE Objednatel: Pořizovatel: Zpracovatel: Název akce: Město Aš Kamenná 52 352 01 Aš Stavební úřad a úřad územního plánování MÚ Aš Kamenná 52 352 01 Aš Architektonické studio Hysek, s.r.o. Jiráskovo

Více

Cestovní ruch a lázeňství

Cestovní ruch a lázeňství Cestovní ruch a lázeňství analytický podklad Autoři: Ing. Tomáš Vlasák, BERMANGROUP, s.r.o., Bc. Barbora Tintěrová, KIS ML, s.r.o., Mgr. Alena Dodoková, Městský úřad Mariánské Lázně Městský úřad Mariánské

Více

Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010

Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010 Regionální operační program Jihovýchod 2007 2013 Cestovní ruch stav čerpání k únoru 2010 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Prioritní osy ROP Jihovýchod Prioritní

Více

PRŮVODNÁ ZPRÁVA. Urbanistické řešení

PRŮVODNÁ ZPRÁVA. Urbanistické řešení PRŮVODNÁ ZPRÁVA Identifikační údaje Název: Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně Místo: Brno - Komín, ul. Pastviny Rozloha řešeného území: 2,1 ha Urbanistické řešení Kontext lokality Řešené území

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) Základní údaje o obci Název obce Strachotín Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 14127001 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2012) 51,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011)

Více

U B Y T O V Á N Í V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ

U B Y T O V Á N Í V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ U B Y T O V Á N Í V LEDČI NAD SÁZAVOU A BLÍZKÉM OKOLÍ Turistické informační centrum Husovo náměstí 60 584 01 Ledeč nad Sázavou Tel.: 569 721 471 Email: info@ledecsko.cz www.ledecsko.cz PENZION AEBI Adresa:

Více

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m

List1. Stránka 1. Příloha č. 25 Turistické atraktivity. Atraktivita. Rozhledna Čebínka výška 30 m Příloha č. 25 Turistické atraktivity Obec Čebín Drásov Hradčany Malhostovice Sentice Rozhledna Čebínka výška 30 m Atraktivita Přírodní amfiteátr v bývalém lomu Na kamínce - hraje se zde divadlo VKP Lesní

Více

N Á V R H Z A D Á N Í

N Á V R H Z A D Á N Í ÚZEMNÍ PLÁN BÍLÁ N Á V R H Z A D Á N Í určený k projednání Zpracován ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), v platném znění, a zpracován v souladu s

Více

SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE. Návrh na doplnění potřebné infrastruktury a suprastruktury cestovního ruchu

SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE. Návrh na doplnění potřebné infrastruktury a suprastruktury cestovního ruchu SLEZSKO BEZ HRANIC - NOVÁ TURISTICKÁ DESTINACE Návrh na doplnění potřebné infrastruktury a suprastruktury cestovního ruchu Zadavatel: Město Krnov Hlavní náměstí 1 794 01 Krnov telefon: 554 697 111 fax:

Více

CHLUM SVATÉ MAŘÍ. Obecně závazná vyhláška obce Chlum Svaté Maří č... o závazné části územního plánu obce

CHLUM SVATÉ MAŘÍ. Obecně závazná vyhláška obce Chlum Svaté Maří č... o závazné části územního plánu obce Obec Chlum Svaté Maří Obecně závazná vyhláška obce Chlum Svaté Maří č.... o závazné části územního plánu obce CHLUM SVATÉ MAŘÍ str.č. 1 Zastupitelstvo obce Chlum Svaté Maří se na svém zasedání dne.. usneslo

Více

SVOJANOV ÚZEMNÍ PLÁN ODŮVODNĚNÍ

SVOJANOV ÚZEMNÍ PLÁN ODŮVODNĚNÍ OJANOV ÚZEMNÍ PLÁN Pořizovatel ÚP: Městský úřad Polička Odbor územního plánování, rozvoje a životního prostředí Schvalující orgán: Zodpovědný projektant: Zastupitelstvo městyse a Ing. arch. Jarmila Bambuchová

Více

VARNSDORF. Příloha A textová část vyhodnocení obcí

VARNSDORF. Příloha A textová část vyhodnocení obcí 3.úplná aktualizace územně analytických podkladů 2014 Správní obvod obce s rozšířenou působností VARNSDORF Příloha A textová část vyhodnocení obcí Pořizovatel: Úřad územního plánování ěstský úřad Varnsdorf

Více

Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT

Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! Sleva! REKREAČNÍ POBYT Západní Čechy Mariánské Lázně Hotel Krakonoš ***+ Hotel se nachází v krásném přírodním prostředí nad lázeňským městem, cca 2 km od centra. 1 a 2-lůžkové

Více

STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY AKČNÍ PLÁN

STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY AKČNÍ PLÁN STRATEGICKÝ PLÁN MIKROREGIONU FRÝDLANTSKO - BESKYDY samostatná příloha AKČNÍ PLÁN 2008 Akční plán mikroregionu Frýdlantsko - Beskydy část A dle tématického zaměření projektů Problémový okruh SPOLEČNOST

Více

Hotel Vydra *** Srní. +420 224 217 217 Knight Frank, Václavské náměstí 3, 110 00 Praha 1 www.knightfrank.com

Hotel Vydra *** Srní. +420 224 217 217 Knight Frank, Václavské náměstí 3, 110 00 Praha 1 www.knightfrank.com Hotel Vydra *** Srní Hotelový areál v centru Národního parku Šumava Ubytovací kapacita 65 lůžek ve 25 pokojích Celková výměra podlahových ploch cca 3 050 m² Celková výměra pozemků 21 214 m 2 Vlastní parkoviště,

Více

Program rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje na období 2014 2020

Program rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje na období 2014 2020 Program rozvoje cestovního ruchu Olomouckého kraje na období 2014 2020 Oznámení koncepce zpracované na základě 10c zákona č. 100/2001Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí s obsahem podle přílohy

Více

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa

tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa 42,180 km Mapa tripsforaday.com Kvilda, Strážný Kvilda (Šumava), Česká Republika Cyklo trasa Mapa 42,180 km Střední 374 m tripsforaday.com Kvilda (Šumava), Česká Republika Itinerář Parkoviště na Kvildě pod sjezdovkou

Více

Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Ú Z E M N Í P L Á N T R N A V A TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BŘEZEN 2011 Pořizovatel: Městský úřad Vizovice Stavební úřad Masarykovo nám. 1007 763 12 Vizovice Zprostředkovatel: Urbanistický ateliér

Více

XIII. MEZINÁRODNÍ LETNÍ TURISTICKÝ SRAZ

XIII. MEZINÁRODNÍ LETNÍ TURISTICKÝ SRAZ KLUB ESKÝCH TURIST Odbory KT UNIOV A ŠUMPERK Oblast KT Olomouckého kraje poádají pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaíka a starostky Starého Msta pod Snžníkem Ing. Vlasty Pichové ve

Více

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ORLICKÉ HORY + KRALICKÝ SNĚŽNÍK + RYCHLEBSKÉ HORY VE DNECH 1. 4.6.2006

NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ORLICKÉ HORY + KRALICKÝ SNĚŽNÍK + RYCHLEBSKÉ HORY VE DNECH 1. 4.6.2006 NABÍDKA SPORTOVNÍHO ZÁJEZDU ORLICKÉ HORY + KRALICKÝ SNĚŽNÍK + RYCHLEBSKÉ HORY VE DNECH 1. 4.6.2006 Určeno pro pěší turistiku, cykloturistiku ( silnice, trek, MTB ) Ubytování: 3 noci s polopenzí v hotelu

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN NÁVRH ZADÁNÍ

ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠPINDLERŮV MLÝN NÁVRH ZADÁNÍ Zadání vypracovala: Ing. arch. Iva Lánská, zodpovědná osoba pořizovatele,, ve spolupráci s určeným zastupitelem Bc. Vladimírem Staruchem. Únor 2015

Více

ý sk z e sl o vsk Mora

ý sk z e sl o vsk Mora Moravskoslezský BRUNTÁL 16 17 18 OSTRAVA KARVINÁ NOVÝ JIČÍN FRÝDEK-MÍSTEK SEZNAM SCHVÁLENÝCH PROJEKTŮ OPŽP Prioritní osa 1 Prioritní osa 2 Prioritní osa 3 Prioritní osa 4 Prioritní osa 5 Prioritní osa

Více

Průvodce "Frýdlant nad Ostravicí"

Průvodce Frýdlant nad Ostravicí Vandr po krásách našich Beskyd. Lysá hora Vrchol 49 32'41.77"N 18 26'49.26"E "Lysá hora je nejvyšší hora Moravskoslezských Beskyd (1323 m n. m.). Z jejího vrcholu, který není zcela zalesněný, se rozbíhají

Více

DRAHŇOVICE NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ZPRACOVATEL: Ing.arch. Tomáš Russe Na Čeperce 533, 25751 Bystřice autorizace ČKA 03228

DRAHŇOVICE NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ZPRACOVATEL: Ing.arch. Tomáš Russe Na Čeperce 533, 25751 Bystřice autorizace ČKA 03228 DRAHŇOVICE NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST ZPRACOVATEL: POŘIZOVATEL: Ing.arch. Tomáš Russe Na Čeperce 533, 25751 Bystřice autorizace ČKA 03228 OÚ Drahňovice DATUM: srpen 2014 OBSAH TEXTOVÉ ČÁSTI: a.

Více

Velké Hostěrádky. ss2/zus - Silnice II. třídy zatěžuje zastavěné území

Velké Hostěrádky. ss2/zus - Silnice II. třídy zatěžuje zastavěné území Velké Hostěrádky Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního

Více

Olomoucký kraj ZIMA. www.ok-tourism.cz www.navstivtejeseniky.cz www.strednimorava-tourism.cz

Olomoucký kraj ZIMA. www.ok-tourism.cz www.navstivtejeseniky.cz www.strednimorava-tourism.cz Olomoucký kraj ZIMA www.ok-tourism.cz www.navstivtejeseniky.cz www.strednimorava-tourism.cz Rychlá orientace Olomoucký kraj Vítejte v Olomouckém kraji! Milí turisté, vítám vás v překrásném kraji Střední

Více

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013)

Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013) Základní údaje o obci Název obce Bořetice Typ obec Počet katastrálních území 1 Celková rozloha (dle ČÚZK) 9105152 m 2 Rozloha zastavěného území (podle ÚP 2013) 71,7 ha Počet obyvatel (dle SLBD 2011) 1289

Více

Natura 2000. Údolí Oslavy a Chvojnice. www.dedictvivysociny.cz

Natura 2000. Údolí Oslavy a Chvojnice. www.dedictvivysociny.cz Natura 2000 Natura 2000 1 Údolí Oslavy a Chvojnice Natura 2000 je celistvá evropská soustava území se stanoveným stupněm ochrany, která umožňuje zachovat typy evropských stanovišť a stanoviště evropsky

Více

Letos se jezdí k nám!

Letos se jezdí k nám! Role destinačního managementu v období ekonomické recese CCRVM nositelka ocenění Destinační management ČR (1993 2010) I. pololetí 2009 úbytek celkového počtu přenocování o 9,6 %, za celý rok pak pokles

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

RNDr. Alexander Skácel, CSc., - Aquakon, Průkopnická 24, 70030 Ostrava IČ: 13594516 tel.: 777 674 897 e-mail: skacel.alex@seznam.

RNDr. Alexander Skácel, CSc., - Aquakon, Průkopnická 24, 70030 Ostrava IČ: 13594516 tel.: 777 674 897 e-mail: skacel.alex@seznam. RNDr. Alexander Skácel, CSc., - Aquakon, Průkopnická 24, 70030 Ostrava IČ: 13594516 tel.: 777 674 897 e-mail: skacel.alex@seznam.cz Modernizace SKI areálu Řeka Oznámení podle zákona 100/2001 Sb. o posuzování

Více

7. CESTOVNÍ RUCH. Cykloturistika

7. CESTOVNÍ RUCH. Cykloturistika 7. CESTOVNÍ RUCH Okolí Kuřimi je díky rozmanitým lesním komplexům chráněným jako přírodní parky, blízkosti Babího lomu, Zlobice, Brněnské přehrady součástí nejbližšího a nejvýznamnějšího rekreačního zázemí

Více

OBEC STAŠOV ÚZEMNÍ PLÁN ODŮVODNĚNÍ

OBEC STAŠOV ÚZEMNÍ PLÁN ODŮVODNĚNÍ OBEC STAŠOV ÚZEMNÍ PLÁN ODŮVODNĚNÍ Asseco Central Europe, a.s., říjen 2010 Asseco Central Europe, a.s. STAŠOV ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ODŮVODNĚNÍ Mgr. Ing. Jan Majer odpovědný projektant Říjen 2010 Asseco Central

Více

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- LÖW & spol., s.r.o. Studie, plány a projekty pro krajinu a vesnici Vranovská 102, 614 00 Brno Tel.: 545575250, 545576740 Fax.: 545576250 E-mail: lowaspol@lowaspol.cz -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Škola v přírodě s lyžováním

Škola v přírodě s lyžováním Škola v přírodě s lyžováním termín: 29.2.-4.3.2016 odjezd: 29.2.2016 cca 7:30 parkoviště u restaurace Japeka v Hradištku návrat: 4.3.2016 cca 16:30 tamtéž cena: 3.800,- Kč (obsahuje ubytování s plnou penzí

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Vojkovice

Zpráva o uplatňování Územního plánu Vojkovice Zpráva o uplatňování Územního plánu Vojkovice schválená Zastupitelstvem obce Vojkovice dne 16. 4. 2014 dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)

Více

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce)

Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Základní informace (Zdroj: Český statistický úřad, dotazník obce) Název obce: Pelhřimov Počet částí obce: 27 Počet katastrálních území: 24 Výměra obce: 9527 ha Počet obyvatel k 1.1.2010: 16707 Hustota

Více

CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY

CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY MIKROREGION ŽERMANICKÉ A TĚRLICKÉ PŘEHRADY Dobrovolný svazek obcí CYKLOSTEZKY A CYKLOTRASY Albrechtice Bruzovice Dolní Havířov Horní Horní Lučina Pazderna Soběšovice Těrlicko Žermanice Domaslavice Bludovice

Více

BRNÍČKO ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č. 1 TEXTOVÁ ČÁST (K. Ú. BRNÍČKO U ZÁBŘEHA, STRUPŠÍN) KA * KA

BRNÍČKO ÚZEMNÍ PLÁN ZMĚNA Č. 1 TEXTOVÁ ČÁST (K. Ú. BRNÍČKO U ZÁBŘEHA, STRUPŠÍN) KA * KA BRNÍČKO ÚZEMNÍ PLÁN (K. Ú. BRNÍČKO U ZÁBŘEHA, STRUPŠÍN) ZMĚNA Č. 1 TEXTOVÁ ČÁST KA * KA KA * KA projektový ateliér, Tuřice 32, 294 74 Předměřice n. Jizerou BRNÍČKO ÚZEMNÍ PLÁN (k. ú. Brníčko u Zábřeha,

Více

PERSPEKTIVA VENKOVSKÉ TURISTIKY V KRAJI VYSOČINA PERSPECTIVE OF THE RURAL TOURISM AT THE REGION VYSOČINA

PERSPEKTIVA VENKOVSKÉ TURISTIKY V KRAJI VYSOČINA PERSPECTIVE OF THE RURAL TOURISM AT THE REGION VYSOČINA PERSPEKTIVA VENKOVSKÉ TURISTIKY V KRAJI VYSOČINA PERSPECTIVE OF THE RURAL TOURISM AT THE REGION VYSOČINA Marie Pourová, Hana Brabencová, Jana Kašparcová Anotace: Příspěvek se zabývá podmínkami rozvoje

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KOŠAŘISKA (URČENÁ K PROJEDNÁNÍ)

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KOŠAŘISKA (URČENÁ K PROJEDNÁNÍ) ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KOŠAŘISKA (URČENÁ K PROJEDNÁNÍ) Zpracovaná na základě ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) a s ust. 15

Více

Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd

Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd Na nejvyšší vrcholy Slezských Beskyd Naše putování začíná ve městě Szczyrk. To bylo založeno v 16. století, přičemž ve 30. letech 17. století zde žilo asi 100 obyvatel, kteří se živili zemědělstvím a pastevectvím.

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠTĚMĚCHY. : Krajský úřad kraje Vysočina, odbor územního plánování a stavebního řádu

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠTĚMĚCHY. : Krajský úřad kraje Vysočina, odbor územního plánování a stavebního řádu NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ŠTĚMĚCHY Pořizovatel územního plánu Krajský úřad : Městský úřad Třebíč, odbor rozvoje : Krajský úřad kraje Vysočina, odbor územního plánování a stavebního řádu Zpracovatel územního

Více

FORMULÁŘ ŢÁDOSTI Integrovaný plán rozvoje území Š U M P E R S K O

FORMULÁŘ ŢÁDOSTI Integrovaný plán rozvoje území Š U M P E R S K O FORMULÁŘ ŢÁDOSTI Integrovaný plán rozvoje území Š U M P E R S K O Stránka 1 z 89 Integrovaný plán rozvoje území OBSAH 1. INFORMACE O IPRÚ... 3 1.1. Název IRPÚ... 3 1.2. Číslo a název prioritní osy/oblasti

Více

Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012

Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012 STK ŠSČR ------------------ Věc: Přihláška do konkurzu na pořádání Mistrovství ČR mužů a žen 2012 Šachový klub Světlá nad Sázavou o.s. se přihlašuje do konkurzu na pořadatele Mistrovství České republiky

Více

ZIMA NA HORÁCH 2011/2012

ZIMA NA HORÁCH 2011/2012 Hotel SNP*** Hotel se nachází v nejnavštěvovanější lokalitě Nízkých Tater v Demänovské Dolině. Jedna z nejkrásnějších dolin měří celkem 16 km, leží jižně od Liptovského Mikuláše a je součástí Národního

Více

OBSAH DOKUMENTACE I. Změny RJ8, RJ9a RJ10 Územního plánu města Rájec - Jestřebí. kapitola- název

OBSAH DOKUMENTACE I. Změny RJ8, RJ9a RJ10 Územního plánu města Rájec - Jestřebí. kapitola- název OBSAH DOKUMENTACE I. Změny RJ8, RJ9a RJ10 Územního plánu města Rájec - Jestřebí Textová část kapitola- název strana A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE...2 1 Název úkolu, objednatel, zpracovatel...2 B. NÁVRH ŘEŠENÍ...2

Více

C.6 Rekreace. C.6.1 Charakteristika

C.6 Rekreace. C.6.1 Charakteristika C.6 Rekreace C.6.1 Charakteristika Definice Rekreace je forma odpočinku nebo činnosti ve volném čase, která je nezbytná pro existenci a rozvoj fyzické a psychické energie člověka. Poskytuje změnu prostředí,

Více

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 G. POŽADAVKY NA VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH VLIVŮ ÚZEMNÍHO PLÁNU NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ...

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 G. POŽADAVKY NA VYHODNOCENÍ PŘEDPOKLÁDANÝCH VLIVŮ ÚZEMNÍHO PLÁNU NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ... OBSAH: A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 B. POŽADAVKY NA VYMEZENÍ PLOCH A KORIDORŮ ÚZEMNÍCH REZERV A NA STANOVENÍ JEJICH VYUŽITÍ, KTERÉ BUDE NUTNO PROVĚŘIT... 8 C. POŽADAVKY NA PROVĚŘENÍ

Více

Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6

Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6 Návrh zadání změny č. 6 ÚPSÚ Kvilda St rana 1 (celkem 13) Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6 Návrh zadání Podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění,

Více

Opatření obecné povahy č. 3/2011

Opatření obecné povahy č. 3/2011 Opatření obecné povahy č. 3/2011 ÚZEMNÍ PLÁN VIMPERK Správní orgán Město Vimperk Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk o vydání rozhodlo zastupitelstvo obce dne 27.06.2011 usnesení č. 186 nabytí účinnosti dne

Více

N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U K T O V Á

N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U K T O V Á N Á V R H Z A D Á N Í Ú Z E M N Í H O P L Á N U K T O V Á Pořizovatel: Zpracoval: Obecní úřad Ktová Ktová 62, 512 63 Rovensko pod Troskami Obecní úřad Ktová zastoupený Ing. arch. Věrou Blažkovou, IČ 45599581,

Více

Průvodce "Průvodce Harrachov"

Průvodce Průvodce Harrachov Mumlavský vodopád Vodopád 50 46'13.44"N 15 27'19.98"E Když pojedete okolo Harrachova, nenechte si ujít návštěvu Mumlavského vodopádu, ke kterému dojdete podél řeky Mumlavy, jak jinak. Na tohle překrásné

Více

PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ

PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ PŘÍLOHA Č.1 PROBLÉMY K ŘEŠENÍ V ÚPD JEDNOTLIVÝCH OBCÍ OBEC BOJANOVICE Zachovalá koryta vodních toků (Kocába) oblast nezatížená nadměrným hlukem a znečištěním ovzduší registrovaný VKP zachovalé území původních

Více

Palonín. ssd/zus - Dálnice nebo rychlostní silnice zatěžuje zastavěné území

Palonín. ssd/zus - Dálnice nebo rychlostní silnice zatěžuje zastavěné území Rozbor udržitelného rozvoje území zpracovaný v souladu s ustanoveními zákona č. 183/2006 Sb. a vyhlášky č. 500/2006 Sb. jako součást 2. úplné aktualizace územně analytických podkladů správního obvodu obce

Více

Název trasy: Trasa č. 4 Jistebnickou vrchovinou do Borotína a hrad Starý Zámek. Délka trasy: Délka trasy: 49 km, s odbočkou na hrad Starý Zámek 53 km

Název trasy: Trasa č. 4 Jistebnickou vrchovinou do Borotína a hrad Starý Zámek. Délka trasy: Délka trasy: 49 km, s odbočkou na hrad Starý Zámek 53 km Název trasy: Trasa č. 4 Jistebnickou vrchovinou do Borotína a hrad Starý Zámek Délka trasy: Délka trasy: 49 km, s odbočkou na hrad Starý Zámek 53 km Náročnost/obtížnost: hodnocení 1-5 (1 je nejlehčí, 5

Více

VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013

VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013 VÝZKUM ZAMĚŘENÝ NA DOMÁCÍ CESTOVNÍ RUCH SOUHRNNÁ ETAPOVÁ ZPRÁVA LÉTO 2013 IOP č. 01358 Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika IOP č. 01360 Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika

Více

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014

ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU DĚTENICE za období 2010-2014 na základě ustanovení 55 odst.1 zákona č.183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (dále jen: stavební

Více

ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MARKVARTICE POŘIZOVATEL: Magistrát města Děčína odbor stavební úřad úřad územního plánování PROJEKTANT: AUA - Agrourbanistický ateliér Praha 6 Šumberova 8 ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T R Á Ž P O D R A L S K E M

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T R Á Ž P O D R A L S K E M P O Ř I Z O V A T E L MĚŘÍTKO M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T R Á Ž P O D R A L S K E M - R E V O L U Č N Í Č P. 1 6 4 4 7 1 2 7 S T R Á Ž P O D R A L S K E M P Ř Í L O H A P R O J E K T A N T I N G. A R C H.

Více

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3

A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 OBSAH: A. POŽADAVKY NA ZÁKLADNÍ KONCEPCI ROZVOJE ÚZEMÍ... 3 B. POŽADAVKY NA VYMEZENÍ PLOCH A KORIDORŮ ÚZEMNÍCH REZERV A NA STANOVENÍ JEJICH VYUŽITÍ, KTERÉ BUDE NUTNO PROVĚŘIT... 8 C. POŽADAVKY NA PROVĚŘENÍ

Více

Dolni Rasnice. soubor 43 objektů - MEMORANDUM www.diskontreality.cz

Dolni Rasnice. soubor 43 objektů - MEMORANDUM www.diskontreality.cz Dolni Rasnice soubor 43 objektů - MEMORANDUM www.diskontreality.cz A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 1. Popis širšího okolí 2. Stručná charakteristika obce 3. Popis lokality 4. Specifické charakteristiky projektu 4.1.

Více

Katalog certifikovaných služeb a zážitků ŠUMAVA. originální produkt. Přinášíme Vám to pravé ze Šumavy. www.regionalni-znacky.cz

Katalog certifikovaných služeb a zážitků ŠUMAVA. originální produkt. Přinášíme Vám to pravé ze Šumavy. www.regionalni-znacky.cz Katalog certifikovaných služeb a zážitků 2014 2015 ŠUMAVA originální produkt Přinášíme Vám to pravé ze Šumavy www.regionalni-znacky.cz Šumavské zastavení se Štěpánkou Pořádáme tvůrčí dílny zaměřené na

Více