DIALOG. program UPROST ED EVROPY IN DER MITTE EUROPAS. Lidé na okraji XXIII. BRN NSKÁ KONFERENCE dubna 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DIALOG. program UPROST ED EVROPY IN DER MITTE EUROPAS. Lidé na okraji XXIII. BRN NSKÁ KONFERENCE. 11. 13. dubna 2014"

Transkript

1 UPROST ED EVROPY IN DER MITTE EUROPAS Lidé na okraji XXIII. BRN NSKÁ KONFERENCE dubna 2014 program

2 pátek, 11. dubna 2014 Kongresový sál hotelu International (Husova 16) od od P íjezd a ubytování (konferen ní kancelá v hotelu International) Ve e e (ubytovaní hosté obdrží ve e i ve svém hotelu) Zahájení konference Martin Kastler (europoslanec, spolkový p edseda Ackermann-Gemeinde, Schwabach/Brusel) Zdravice: primátor Roman Onderka (m sto Brno), atašé Norbert Axmann (Velvyslanectví SRN v Praze), zástupce Jihomoravského kraje a Ministerstva zahrani í eské republiky Úvodní myšlenky: Menšiny a v tšiny prof. Pavel Švanda (spisovatel, Brno) Menšina, národnost, etnické skupiny - uprost ed nebo na okraji naší spole nosti Hartmut Koschyk MdB (zmocn nec spolkové vlády pro vyst hovalce a národnostní menšiny, Berlín) Co dnes ohrožuje menšiny a pro se v tšina cítí ohrožena menšinami? Anna Šabatová, Ph.D. (Ve ejná ochránkyn práv, Brno) Moderace: Doc. JUDr. Petr Pithart

3 Martin Kastler (*1974). Historik a politolog, politik za CSU. len Evropského parlamentu (2003/2004 a od roku 2008), kde je mluv ím CSU ve v cech sociálních, ochrany životního prost edí a zdravotnictví. Spolupracuje s vícero evropsky a k es ansky orientovaných spolcích. Od roku 2012 je lenem Centrálního výboru n meckých katolík a od roku 2013 jejím mluv ím v oblasti evropské spolupráce a interkulturních otázek. len správní rady esko-n meckého fondu budoucnosti. Od roku 2010 spolkový p edseda Ackermann-Gemeinde. Prof. Pavel Švanda (*1936). Spisovatel a noviná. Žije od roku 1938 v Brn, kde vystudoval na filozofické fakult. V 60. letech redaktor asopis Host do domu a Tvá, v období normalizace v r zných emeslných profesích a publicisticky angažovaný v samizdatu. Signatá Charty 77. Od roku 1989 vyu uje v Brn na divadelní fakult JAMU a je inný jako autor a publicista. Hartmut Koschyk (*1959). Politik za CSU. Od roku 1990 len N meckého spolkového sn mu, kde v letech zastával funkci parlamentního jednatele politické skupiny CSU parlamentní sekretá spolkového ministerstva financí. Od roku 2014 zmocn nec vlády SRN pro vyst hovalce a národnostní menšiny. Nositel mnohých estných funkcí, mj. byl v letech p edsedou spolku pro pé i o kulturní vztahy s N mci v zahrani í a zastupujícím p edsedou nadace pro zpracování diktatury SED (Sjednocené socialistické strany). Rodové ko eny v Horním Slezsku. Anna Šabatová, Ph.D. (*1951). Právni ka ob anských práv a ombudsmanka R. P ed rokem 1989 disidentka, pat ila k prvním signatá m Charty 77, jejíž byla roku 1986 mluv í. Kv li disidentské innosti byla dva roky ve v zení a nemohla dokon it studia. Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy (obor eský jazyk a literatura) tak dokon ila až v roce obhájila doktorát na právnické fakult Masarykovy univerzity v Brn. V letech byla zástupkyní ombudsmana, stála v ele eského helsinského výboru. Od února 2014 ve funkci ve ejné ochránkyn práv. V roce 1998 obdržela Cenu OSN na poli lidských práv. Doc. JUDr. Petr Pithart (*1941). Publicista a politik za KDU- SL, právník. Od roku 1994 docent na právnické fakult Univerzity Karlovy v Praze. Po roce 1968 vykonával nucen jako disident d lnické profese. Signatá Charty 77. P edseda vlády R v letech 1990 až V letech senátor Parlamentu R, a p edseda senátu, a místop edseda senátu. Je publicisticky inný. Do roku 2012 p edseda Spole nosti Bernanda Bolzana.

4 sobota, 12. dubna 2014 Kongresový sál hotelu International (Husova 16) P ístup k jiným kulturám jako prubí ský kámen demokracie v našich zemích Vstupní slovo Martin Neumeyer (poslanec bavorského parlamentu, zmocn nec bavorské vlády pro integraci, Mnichov) Diskuse: Ivanka Mariposa onková (romská aktivistka, Praha), Herbert Heuß (vedoucí v decký pracovník Úst ední rady n meckých Sinti a Rom, Heidelberg), Dr. Éva Kovács (socioložka, Budapest), Martin Neumeyer (Mnichov), Saša Uhlová (publicistka, Praha) Moderace: Rainer Karlitschek (Dramaturg, Mnichov) Co vypovídá zacházení s menšinami o stavu naší demorakcie? Prezentace ocen ných prací 4. ro níku evropské esejistické sout že europoslanci Martinem Kastlerem (Schwabach/ Brusel) a Dr. Liborem Rou kem (Praha/ Brusel) Organiza ní upozorn ní týkající se odpoledního programu Ob d (restaurace Lucullus v hotelu International - Husova 16)

5 Martin Neumeyer (*1954). Politik za CSU. Studoval mikroekonomii na Univerzit a vyšší odborné škole v ezn. Zpo átku samostan výd le n inný jako gastronom a obchodník, od roku 2003 len Bavorského zemského sn mu a od roku 2009 zmocn nec bavorské zemské vlády pro integraci. Je aktivní v komunální politice a v mnohých spolcích, zam ujících se na kulturu a integraci. Ivanka Mariposa onková (*1985). Here ka, zp va ka a politická aktivistka. Po maturit studovala pedagogiku na Západo eské univerzit v Plzni, v roce 2012 absolvovala DAMU obor herectví se zam ením na autorskou tvorbu a pedagogiku. V nuje se tématu romské menšiny a organizuje workshopy romských tanc. Herbert Heuß (*1954). Politolog. Od založení Úst ední rady n meckých Sinti a Rom její v decký spolupracovník zodpov dný za politické poradenství. V letech v decký vedoucí Dokumenta ního a kulturního centra n meckých Sinti a Rom v Heidelbergu. Poté 12 let vytvá el rozvojové projekty pro Romy na Balkán, od roku 2009 p sobí op t v N mecku jako v decký vedoucí p i Úst ední rad n meckých Sinti a Rom. Autor r zných publikací o situaci Rom v jihovýchodní Evrop a jejich pronásledování v N mecku. Dr. Éva Kovács (*1964). Socioložka. Studovala sociologii na University of Economic Science v Budapešti, v roce 1994 zde obhájila doktorát na téma Židovská identita na Slovensku mezi sv tovými válkami. Vyu uje v Pécs a Budapešti, spolupracuje na projektu s p eživšími koncentra ního tábora Mauthausen. K jejímu výzkumnému zam ení pat í mj. témata imigrace, kultury, genderu, Rom, otrok a nucených prací. Saša Uhlová (*1977). Publicistka a romistka. Po gymnáziu v Grenobelu studovala romistiku na Univerzit Karlov v Praze. V nuje se tématu lidí na okraji a vypráví jejich p íb hy. Je publicisticky inná nap. pro Deník Referendum. Je vdaná a má ty i d ti. Rainer Karlitschek (*1976). Dramaturg. Studoval sociologii, divadelní a hudební v dy na Ludwig-Maximilians-Universität v Mnichov, ve své záv re né práci se v noval vyrovnání se s minulostí v povále ném hudebním divadle. Od roku 2001 je angažován jako dramaturg Bavorské státní opery. Vyu uje na Bavorské divadelní akademii August Everding. Dr. Libor Rou ek (*1954). Politik za SSD. V roce 1977 emigroval a studoval politologii a sociologii na Univerzit ve Vídni, kde získal doktorát. Dále pobýval ve Washingtonu (mj. pracoval pro Hlas Ameriky) a Londýn (pracoval na Královském institutu mezinárodních záležitostí). V roce 1998 se stal mluv ím SSD a vlády Miloše Zemana, 2002 lenem Poslanecké sn movny Parlamentu R. Od roku 2004 je lenem Evropského parlamentu, mj. ve funkci viceprezidenta parlamentu a místop edsedy své frakce. Od roku 2005 je p edsedou Unie evropských federalist v R.

6 sobota, 12. dubna 2014 Ve vzájemném dialogu/setkávání lidí a kultur (na r zných místech m sta, z ásti k dispozici autobus, viz. informa ní leták) odjezd autobusu od hotelu International (skupiny 1-3) za átek prvního bloku (do 15.30) konec prvního bloku a odjezd autobusu od hotelu Intenational (skupiny 1-3) za átek druhého bloku (do 17.30) konec druhého bloku a p íjezd autobusu k hotelu International (skupiny 1-3) Mše svatá v kostele sv. Jakuba s bývalým opatem Dr. Emmeranem Kränklem OSB (Schäftlarn) a Mons. Františkem Koutným (Brno) hudba: Sbor Kantiléna (Brno) odjezd autobusu na hrad Špilberk (jako nabídka) raut na hrad Špilberk Pro ú ast na jednotlivých ástech programu je nutné se p edem zapsat na odpovídající seznamy, které se od soboty od 8.00 budou nacházet p ed kongresovým sálem hotelu International.

7 Dr. Emmeram Kränkl OSB (*1942). Bývalý opat benediktinského kláštera St. Stephan v Augsburku. Promoval v teologii, v roce 1970 byl vysv cen na kn ze, 1987 zvolen a vysv cen na opata. V letech p edseda Bavorské kongregace benediktin, v roce 2006 odstoupil z funkce opata. Žije v klášte e Schäftlarn a pracuje jako u itel a komisární vedoucí portugalské katolické misie v Augsburku. Od roku 2010 p evzal záštitu nad Sozialwerk Ackermann-Gemeinde. Mons. František Koutný (*1950). ímsko-katolický duchovní. V letech studoval teologii v Olomouci, v roce 1973 byl vysv cen na kn ze. Po správ n kolika moravských farností byl v roce 1987 jmenovám vicerektorem a v roce 1990 rektorem kn žského seminá e v Olomouci. V letech byl vicerektorem Nepomucena v ím. Od roku 2011 je fará em v Brn (farnost sv. Má í Magdaleny). Srde n d kujeme za podporu: Mediální partne i:

8 ned le, 13. dubna 2014 Kongresový sál hotelu International - Husova Zdravice: bývalý vicekanclé dr. Erhard Busek (Víde ) Lidé na okraji Ji í Dienstbier (ministr pro lidská práva, rovné p íležitosti a legislativu, Praha) Co d lat? Nástroje proti marginalizaci a cesty z pasti chudoby Úvodní slova: - Aygül Özkan (politi ka, Hamburg) - Ond ej Liška (politik, Praha) Diskuze: David Be ák (politik, Praha), Ond ej Liška (politik, Praha), Judith Marte-Huainigg (Charita, Víde ), Drahomíra Miklošová (starostka, Obrnice), Aygül Özkan (bývalá ministryn, Hannover) Moderace: Ond ej Mat jka (Praha) Ob d, odjezd (restaurace Lucullus v hotelu International - Husova 16) Na shledanou u XXIV. Brn nského symposia od 27. do 29. b ezna 2015! Dr. Erhard Busek (*1941). Politik za ÖVP. Vicekanclé Rakouské republiky ( ), spolkový ministr pro v du a výzkum ( ) a posléze ministr pro vzd lávání a kulturní záležitosti ( ). Zvláštní koordinátor Paktu stability pro jihovýchodní Evropu ( ). Od r p edseda Institutu pro podunajský prostor a st ední Evropu (Institut für Donauraum und Mitteleuropa) ve Vídni. Nositel mnohých etných vyznamenání nap. Medaile za zásluhy eské republiky.

9 Ji í Dienstbier (*1969). Politik za SSD. Jako student se aktivn podílel na Sametové revoluci. V letech poslanec Federálního shromážd ní SFR. Studoval práva na Karlov Univerzit v Praze, poté od roku 1998 pracoval jako advokát. Od roku 2011 senátor, v letech místop edseda SSD. V roce 2010 kandidoval na ú ad primátora Prahy a v roce 2013 byl kandidátem své strany na prezidenta R. Od roku 2014 je ministrem pro lidská práva a rovné p íležitosti a legislativu a p edseda Legislativní rady vlády. Aygül Özkan (*1971). Politi ka za CDU tureckého p vodu. Studovala práva v Hamburku, od roku 1998 právni ka. Pracovala na vedoucích pozicích se spole nosti Deutsche Telekom a TNT Post Deutschland. V roce 2008 se stala poslankyní Hamburgerského parlamentu a v letech p sobila jako první zemská ministryn muslimského p vodu a s migra ní minulostí jako ministryn pro sociální v ci, ženy, rodinu, zdravotnictví a integraci v Dolním Sasku. Od roku 2012 lenka spolkového p edsednictva CDU. Ond ej Liška (*1977). eský politik za Stranu zelených. Studium politologie a religionistiky v Brn lenem brn nského m stského zastupitelstva poradcem Frakce Zelených v Evropském parlamentu poslancem Parlamentu R ministr školství, mládeže a t lovýchovy. Od r p edseda Strany zelených a její p ední kandidát v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu. David Be ák (*1979). Po absolvování vyšší odbrorné školy v Most magisterské studium pedagogiky na Univerzit Karlov. Pracoval na Ú adu vlády a od roku 2005 je vedoucím odboru sociálních v cí a zdravotnictví na Praze 14. Od svých studií se angažuje v oblasti lidských práv a poskytování pomoci v oblastech ob ansko-právních a sociálních lidem a menšinám ohroženým sociálním vylou ením. Judith Marte-Huainigg (*1966). Studovala práva na Univerzit ve Vídni a na pa ížské Sorbonn pracovala v kabinetu rakouského ministerstva pro rodinu a mládež. Od roku 2000 vedoucí odd lení pro sociální politiku v centrále rakouské charity. V estných funkcích se angažuje v oblastech vysokoškolské politiky, práci s lidmi bez domova a dobrovolné sociální služb. Drahomíra Miklošová (*1953). Ekonomka a komunální politi ka za stranu ODS. Pracovala na mnohých pozicích na m stském ú adu. Od roku 2006 místostarostka, od roku 2010 starostka obce Obrnice, obce s velkým podílem romské menšiny obdržela výro ní cenu Rady Evropy za boj se sociálním vylou ením. Ond ej Mat jka (*1979). Historik a politolog. Od roku 1998 je vedoucím ob anského sdružení Antikomplex, které se zasazuje o kritickou reflexi eské minulosti mluv í esko-n meckého fóra mládeže jednatel spole nosti Bernarda Bolzana. V roce 2009 spoluzaložil Centrum ob anského vzd lávání p i Masarykov univerzit v Brn, které se zasazuje mj. o rozvoj politické vzd lanosti v esku.

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY PROGRAM SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY která se koná ve středu 22. dubna 2015 v 10:00 h V Praze 16. dubna 2015 Čj. 2228/15 v zasedací síni budovy Úřadu vlády Praha 1 nábřeží Edvarda

Více

PROGRAM. Česko německé sousedství: Kultura vzpomínání pro budoucnost

PROGRAM. Česko německé sousedství: Kultura vzpomínání pro budoucnost PROGRAM výroční konference 2014 Česko-německého diskusního fóra Hrad Litoměřice,Tyršovo náměstí 68 Litoměřice Česko německé sousedství: Kultura vzpomínání pro budoucnost sobota, 22. listopadu 2014 8.30

Více

Zpráva o činnosti Rady vlády pro seniory a stárnutí populace v roce 2008

Zpráva o činnosti Rady vlády pro seniory a stárnutí populace v roce 2008 II. Zpráva o činnosti Rady vlády pro seniory a stárnutí populace v roce 2008 Rada vlády pro seniory a stárnutí populace byla zřízena usnesením vlády ze dne 22. března 2006 č. 288. Statut Rady byl schválen

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi

Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Akční plán řídící skupiny pro Fairtrade na rok 2013 v Chrudimi Cílem plánovaných aktivit je rozšířit povědomí o spravedlivém obchodu a rozvojové spolupráci mezi co nejvíce obyvatel všech věkových skupin

Více

Studentský časopis Gymnázia Vítězslava Nováka - Volby - politické systémy

Studentský časopis Gymnázia Vítězslava Nováka - Volby - politické systémy D N S O movny je v USA tzv. Sn movna reprezentant (United States House of Representative), tedy dolní komora Kongresu (horní komoru tvo Senát a má podobnou funkci jako ten eský). esném termínu (také

Více

------------------------------------------------------------- 4. volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu

------------------------------------------------------------- 4. volební období. výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y P O S L A N E C K Á S N Ě M O V N A 2003 ------------------------------------------------------------- 4. volební období výbor pro vědu, vzdělání, kulturu,

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

Navazující magisterský studijní obor Cestovní ruch. Garant: doc. Ing. Jarmila Indrová, CSc., Katedra cestovního ruchu

Navazující magisterský studijní obor Cestovní ruch. Garant: doc. Ing. Jarmila Indrová, CSc., Katedra cestovního ruchu Navazující magisterský studijní obor Cestovní ruch Garant: doc. Ing. Jarmila Indrová, CSc., Katedra cestovního ruchu Cílem studia oboru Cestovní ruch je získání kvalifikace pro podnikatelskou i manažerskou

Více

NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Místo : Konice. Dne: 7. 4. 2016

NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ. Místo : Konice. Dne: 7. 4. 2016 NEFORMÁLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Místo : Konice Dne: 7. 4. 2016 Neformální vzdělávání je dobrovolné a záměrné učení, které rozvíjí schopnosti, dovednosti, zájmy a potřeby člověka mimo rámec běžného školního vzdělávání.

Více

VYZNAMENÁNÍ propůjčená a udělená prezidentem republiky

VYZNAMENÁNÍ propůjčená a udělená prezidentem republiky VYZNAMENÁNÍ propůjčená a udělená prezidentem republiky Prezident republiky propůjčuje Řád Bílého lva vojenské skupiny plukovníkovi v.v. Stanislavu Hněličkovi (*12.2.1922) za zásluhy o obranu a bezpečnost

Více

Odborný časopis Zdravotnictví a medicína oznámil výsledky 16. ročníku soutěže Sestra roku

Odborný časopis Zdravotnictví a medicína oznámil výsledky 16. ročníku soutěže Sestra roku Tisková zpráva Odborný časopis Zdravotnictví a medicína oznámil výsledky 16. ročníku soutěže Sestra roku Praha 31. března 2016 Slavnostní předání ocenění 16. ročníku soutěže Sestra roku, které organizovalo

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace VOLBY V ČR Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora/autorky. Vytvořeno v MS Office PowerPoint 2010. Škola vlastní licence k software, pomocí kterých byl zpracován tento digitální

Více

- ústava = konstituce = nejvyšší platná zákonná norma; základní zákon státu; přijetí: při založení, převratu, po válce

- ústava = konstituce = nejvyšší platná zákonná norma; základní zákon státu; přijetí: při založení, převratu, po válce Otázka: Ústava a konstitucionalismus Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): barbora4.a - ústava = konstituce = nejvyšší platná zákonná norma; základní zákon státu; přijetí: při založení, převratu,

Více

Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci

Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci Metodické doporučení MPSV č. 2/2010 pro postup orgánů sociálně-právní ochrany dětí při případové konferenci Vymezení pojmu a definice případové konference Případová konference je odborná diskuse zainteresovaných

Více

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_7_PRÁVO_1.07_Moc soudní. Výkladová prezentace k tématu Moc soudní

Mgr. Jan Svoboda VY_32_INOVACE_7_PRÁVO_1.07_Moc soudní. Výkladová prezentace k tématu Moc soudní Škola Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Autor Číslo Název Téma hodiny Předmět Ročník/y/ Datum vytvoření Anotace Očekávaný výstup Druh učebního materiálu Mgr.

Více

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Povaha a cíl Fyzikální olympiády

ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení Čl. 1 Povaha a cíl Fyzikální olympiády Organizační řád Fyzikální olympiády Č.j.: 22 125/2005-51 dne 8. 11. 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování

Více

Budova Evropského parlamentu ve Štrasburku

Budova Evropského parlamentu ve Štrasburku Studijní pobyt ve Štrasburku. Ve dnech 11. 15. května 2016 se studenti Vysoké školy regionálního rozvoje v Praze zúčastnili studijního pobytu ve Štrasburku, který organizačně připravil a v součinnosti

Více

Metodická pomůcka pro hodnotitele

Metodická pomůcka pro hodnotitele Metodická pomůcka pro hodnotitele Hodnocení činnosti vysokých škol a jejich součástí Akreditační komisí listopad 2015 Hodnocení vysokých škol Dle článku 3 Statutu Akreditační komise provádí Akreditační

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu

Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu Konference komunitního plánování sociálních sluţeb v rámci projektu VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ čtvrtek 3. prosinec 2009 9:00 14:30 hodin Kulturní klub U Hradeb

Více

Organizační řád Městského úřadu Milovice

Organizační řád Městského úřadu Milovice Organizační řád Městského úřadu Milovice Čl. 1 Zásady činnosti Postavení a činnost Městského úřadu Milovice upravuje zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (dále jen zákon) v platném znění a pokud jde o působnost,

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2015. NÁVRH

Více

V rámci doprovodného programu předání Zlatých medailí Stavebních veletrhů Brno

V rámci doprovodného programu předání Zlatých medailí Stavebních veletrhů Brno V rámci doprovodného programu předání Zlatých medailí Stavebních veletrhů Brno v roce 2016 Cech topenářů a instalatérů České republiky, udělil Výroční topenářskou cenu, Výroční instalatérskou cenu, Výroční

Více

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení?

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení? březen 2009 Kvůli permanentní nejistotě s vízy nemůže být mongolská komunita v ČR stabilní a rozvíjet se. Rozhovor s Ariunjurgal Dashnyam, ředitelkou Česko-mongolské společnosti Abstrakt: Tereza Rejšková

Více

PULSE BENEŠOVSKÁ DESÍTKA

PULSE BENEŠOVSKÁ DESÍTKA Srdečně vás zveme 21. září 2014 na hlavní závod PULSE BENEŠOVSKÁ DESÍTKA Termín: 21. září 2014 (neděle) 1. ročník Místo konání:masarykovo nám, Benešov u Prahy Pořadatel: Tratě: Šatny: spolek BENEŠOV ŽIJE

Více

GRANTY TGM NA PODPORU ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI V ČESKÉ REPUBLICE I VE SVĚTĚ na období 12.11.2012 12.12.2013

GRANTY TGM NA PODPORU ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI V ČESKÉ REPUBLICE I VE SVĚTĚ na období 12.11.2012 12.12.2013 GRANTY TGM NA PODPORU ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI V ČESKÉ REPUBLICE I VE SVĚTĚ na období 12.11.2012 12.12.2013 INFORMACE O PROJEKTU (velikost polí můžete měnit) 1. Název projektu (pod jakým bude projekt

Více

Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad.

Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad. Město Buštěhrad Městský úřad Buštěhrad Hřebečská 660, 273 43 Buštěhrad, IČ: 00234214 tel.: 312 250 301, fax: 312 278 030 Web: http://www.mestobustehrad.cz E-mail: meu@mestobustehrad.cz Obecně závazná vyhláška

Více

220/1991 Sb. ZÁKON. České národní rady

220/1991 Sb. ZÁKON. České národní rady 220/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 8. května 1991 o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické komoře Změna: 160/1992 Sb. Změna: 285/2002 Sb. Změna: 111/2007 Sb. Změna:

Více

N á v r h U S N E S E N Í. Senátu Parlamentu České republiky

N á v r h U S N E S E N Í. Senátu Parlamentu České republiky 8. funkční období 280 Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Dohoda mezi vládou České republiky a vládou Korejské republiky o programu pracovní dovolené,

Více

Zhodnocení konference

Zhodnocení konference Zhodnocení konference ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název konference: Termíny a místa konání: Generální partner: Hlavní partner: Mediální partner: Materiály partnerů: Odborní garan : Produkce a organizační zajištění:

Více

Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje

Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje Memorandum o vzájemné spolupráci a podpoře při vzniku Labe arény Ústeckého kraje příloha 1 Partneři memoranda: Ústecký kraj Sídlo: Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem Identifikační číslo: 70892156

Více

Odpovědi na vybrané nejčastější dotazy dle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

Odpovědi na vybrané nejčastější dotazy dle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Odpovědi na vybrané nejčastější dotazy dle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů Telefonní centrála: 234 811 111 Adresa MŠMT: Karmelitská 7, 118 12 Praha

Více

svobodné volby jsou základním prvkem moderních demokratických režimů

svobodné volby jsou základním prvkem moderních demokratických režimů Mgr. Jakub Dziergas Střední škola, Havířov-Šumbark, Sýkorova 1/613, příspěvková organizace Tento výukový materiál byl zpracován v rámci akce EU peníze středním školám - OP VK 1.5. Výuková sada OBČANSKÁ

Více

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu.

Úřední hodiny starostky Od 1.11.2013 budou úřední hodiny starostky totožné s úředními hodinami Obecního úřadu. Zpravodaj obce Palonín Volby Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se konají ve dnech 25. - 26.10. 2013 : pátek 25.10. od 14:00 do 22:00 hod sobota 26.10. od 8:00 do 14:00 hod. Dotace- zatrubnění

Více

FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE)

FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE) FAKULTA PEDAGOGICKÁ (FPE) Sedláčkova 38, 306 14 Plzeň tel.: 377636010 až 15, fax: 377636002, 377636022 e-mail: vosahlik@fpe.zcu.cz nebo mkrakor@fpe.zcu.cz WWW stránky: http://www.fpe.zcu.cz Den otevřených

Více

Sociální podnikání a obce: jak na to

Sociální podnikání a obce: jak na to Sociální podnikání a obce: jak na to Petra Francová Seminář SMO Praha 20.5. 2014 Poslání P3 People, Planet, Profit, o.p.s. P3 přináší a prosazuje nové přístupy v podnikání s pozitivním dopadem na společnost.

Více

Opera ní program Praha pól r stu R

Opera ní program Praha pól r stu R Opera ní program Praha pól r stu R Ing. Jakub Pechlát Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy Kancelá výzkumu, vývoje a inovací Seminá Aktuální informace o financování výzkumu, vývoje a inovací v novém

Více

Seznam oceněných pedagogů Medailí MŠMT v roce 2015

Seznam oceněných pedagogů Medailí MŠMT v roce 2015 Seznam oceněných pedagogů Medailí MŠMT v roce 2015 Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 2. stupně - za vynikající pedagogickou činnost Mgr. Jan Ćwierz dlouhodobě usiluje o zlepšování podmínek

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list

Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list Rodina - kulturní odlišnosti mezi národy Metodický list opakování a aktivační technika sněhové koule - manželství (právní pojem) práce s tabulí - role v rodině, monogamie, polygamie, polyandrie námět na

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JESENÍK Tajemník

MĚSTSKÝ ÚŘAD JESENÍK Tajemník Žádost o poskytnutí informace dle zákona č.106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím č. 12/2015 Č.j.: MJ/26570/2015 Sdělení ve věci žádosti o poskytnutí informací Dne 26.5.2015 obdržel Městský úřad

Více

Moravskoslezský kraj, 28. října 117,702 18 Ostrava. Výzva k předkládání grantových projektů

Moravskoslezský kraj, 28. října 117,702 18 Ostrava. Výzva k předkládání grantových projektů ; Moravskoslezský kraj, 28. října 117,702 18 Ostrava Výzva k předkládání grantových projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj

Více

Zadávací podmínky opatření alternativního učení pro cílovou skupinu Migranti

Zadávací podmínky opatření alternativního učení pro cílovou skupinu Migranti Zadávací podmínky opatření alternativního učení pro cílovou skupinu Migranti Projekt «MIGRA: Migrace a Přijetí» 2010 4547 / 001 001 Tento projekt bol financovaný s podporou Evropské komise. Za obsah publikací

Více

Dopady NOZ na občanská sdružení. Mgr. Marcela Tomaščáková březen 2015

Dopady NOZ na občanská sdružení. Mgr. Marcela Tomaščáková březen 2015 Dopady NOZ na občanská sdružení Mgr. Marcela Tomaščáková březen 2015 Co se stalo dne 1. 1. 2014 vstoupil v účinnost nový občanský zákoník (zák. č. 89/2012 Sb.) + doprovodná legislativa (např. zákon o veřejných

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Základní škola a mateřská škola Příbram na Moravě, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2005/2006) Příbram na Moravě č.p. 102, 664 84 Zastávka

Více

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VITĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Vitějovice se na svém zasedání dne 31.10.2012 usnesením č. 63/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

www.socialni-zaclenovani.cz

www.socialni-zaclenovani.cz 9. SETKÁNÍ LOKÁLNÍHO PARTNERSTVÍ VELKÉ HAMRY 20. června 2014 MěÚ Velké Hamry, 9:00 12:00 Účastníci: Město Velké Hamry Jaroslav Najman Lucie Večerníková Markéta Horneková Základní škola Velké Hamry Tereza

Více

Priority a postupy MŠMT při prosazování rovnosti příležitostí pro ženy a muže na rok 2010 a roky následující

Priority a postupy MŠMT při prosazování rovnosti příležitostí pro ženy a muže na rok 2010 a roky následující Priority a postupy MŠMT při prosazování rovnosti příležitostí pro ženy a muže na rok 2010 a roky následující I. Prosazování rovných příležitostí pro ženy a muže jako součást politiky vlády 1. Vyhodnotit

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE Zásady činnosti Čl. 1 Organizační řád upravuje: - zásady činnosti a řízení městského úřadu - jejich vzájemné vazby a vztahy Čl. 2 Postavení a působnost městského

Více

Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 2. stupně - za vynikající pedagogickou činnost:

Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 2. stupně - za vynikající pedagogickou činnost: Medaile Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 2. stupně - za vynikající pedagogickou činnost: 1. Věra Čejková ZUŠ J.B.Foerstera, Jičín inovativní přístup k výuce uměleckých předmětů, a to i při

Více

Roční zpráva ČAZV za rok 2005

Roční zpráva ČAZV za rok 2005 Roční zpráva ČAZV za rok 25 červen 26 Č.j.: 32/26 Roční zpráva ČAZV za rok 25 (ve smyslu zákona č. 28/2 Sb. o rozpočtových pravidlech a vyhlášky č. 323/25 Sb.) a) Název zpracovatele: Česká akademie zemědělských

Více

Otázka: Stát a ústavní systém ČR. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): Štěpánka. STÁT organizovaný způsob lidské společnosti

Otázka: Stát a ústavní systém ČR. Předmět: Základy společenských věd. Přidal(a): Štěpánka. STÁT organizovaný způsob lidské společnosti Otázka: Stát a ústavní systém ČR Předmět: Základy společenských věd Přidal(a): Štěpánka STÁT organizovaný způsob lidské společnosti HLAVNÍ ATRIBUTY STÁTU: Obyvatelstvo a občané Státní národ Američané (více

Více

Tenisový klub Pačejov

Tenisový klub Pačejov Zápis ze zasedání valné hromady občanského sdružení (spolku) Tenisový klub Pačejov zaregistrovaného 27.7.2011 na Ministerstvu vnitra ČR pod č.j. VS/1-1/85238/11-R, IČO: 22880925 se sídlem v Pačejově nádraží

Více

Tato akce je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státním rozpočtem České republiky

Tato akce je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státním rozpočtem České republiky MENDELOVA UNIVERZITA V BRNĚ pořádá VZDĚLÁVACÍ KURZ Regenerace krajiny intenzivně narušené lidskou činností Kurz je zaměřen na témata týkající se regenerace krajiny intenzivně narušené lidskou činností.

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU 9. schůze Rady města Holýšova ve volebním období 2014-2018 konané dne 2. března 2015 Rada města Holýšova: 87/2015 schvaluje následující pořad schůze: 1. Zahájení schůze 2. Schválení

Více

Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku

Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku PrÏõÂloha cï. 3 k vyhlaâsïce cï. 250/2005 Sb. Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku 1 Adresa rejst íkového soudu Krajský/m stský soud v I. REJST ÍKOVÝ SOUD Místo pro nalepení

Více

Odpov di na dotazy uchaze k ve ejné zakázce. 50/2012-17-27. Vzd lávání v rámci léka ské posudkové služby 1. vzd lávací akce konference LPS

Odpov di na dotazy uchaze k ve ejné zakázce. 50/2012-17-27. Vzd lávání v rámci léka ské posudkové služby 1. vzd lávací akce konference LPS Odpov di na dotazy uchaze k ve ejné zakázce. 50/2012-17-27 Vzd lávání v rámci léka ské posudkové služby 1. vzd lávací akce konference LPS SSZ Bude dodavatel zajiš ovat ubytování a stravování lektor pokud

Více

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU

VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU VÝPIS USNESENÍ ZE ZÁPISU 5. schůze Rady města Holýšova ve volebním období 2014-2018 konané dne 14. ledna 2015 Rada města Holýšova: 1/2015 schvaluje následující pořad schůze: 1. Zahájení schůze 2. Schválení

Více

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44

Rada Asociace krajů České republiky. 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Rada Asociace krajů České republiky 6. zasedání Rady dne 12. - 13. září 2013 v Ústí nad Labem 4. funkční období Rady 2012-2016 TISK: 44 Projekt Kraje pro bezpečný internet Obsah: 1. Návrh usnesení 2. Popis

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ. občanského sdružení CARMINA BOHEMICA VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ občanského sdružení CARMINA BOHEMICA za rok 2010 V Praze dne 12.6.2011 1 / 11 Obsah Základní informace... 3 1 Informace o sboru... 4 2 Statutární záležitosti...

Více

2. CÍL A SOUVISLOSTI VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1. NÁZEV

2. CÍL A SOUVISLOSTI VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1. NÁZEV Příloha I Podmínky zadávacího řízení ze dne 2. března 2009 SPECIFIKACE Produkce "open air" festivalu k oslavě Dne Evropy (9. května), který bude informovat o záležitostech EU, propagovat 5.výročí rozšíření

Více

Stránka 1 1011 Udržování výrobního potenciálu zemědělství, zemědělský půdní fond a mimoprodukční funkce zemědělství 1012 Podnikání a restrukturalizace v zemědělství a potravinářství 1013 Genetický potenciál

Více

Dlouhodobý záměr rozvoje Fakulty bezpečnostně právní Policejní akademie České republiky v Praze na období 2009-2013

Dlouhodobý záměr rozvoje Fakulty bezpečnostně právní Policejní akademie České republiky v Praze na období 2009-2013 POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY V PRAZE Fakulta bezpečnostně právní Dlouhodobý záměr rozvoje Fakulty bezpečnostně právní Policejní akademie České republiky v Praze na období 2009-2013 Projednáno Vědeckou

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s.

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku : Třebestovice, Kerská 160, PSČ : 289 12, Česká republika 3. KLUB

Více

Zápis ze zasedání. Rady expertů ASIS a odborné sekce ČAK. Lipová - lázně 15. 6. 2012

Zápis ze zasedání. Rady expertů ASIS a odborné sekce ČAK. Lipová - lázně 15. 6. 2012 Zápis ze zasedání Rady expertů ASIS a odborné sekce ČAK Lipová - lázně 15. 6. 2012 Přítomni: za RE ASIS: JUDr. Michal Ţiţlavský, JUDr. Daniel Ševčík, Ph.D., Mgr. Adam Sigmund, JUDr. Kateřina Martínková,

Více

SNĚM SDRUŽENÍ LÁZEŇSKÝCH MÍST ČESKÉ REPUBLIKY. 29. března 2013 od 10.30 hodin v zasedací síni MěÚ v Poděbradech

SNĚM SDRUŽENÍ LÁZEŇSKÝCH MÍST ČESKÉ REPUBLIKY. 29. března 2013 od 10.30 hodin v zasedací síni MěÚ v Poděbradech SNĚM SDRUŽENÍ LÁZEŇSKÝCH MÍST ČESKÉ REPUBLIKY 29. března 2013 od 10.30 hodin v zasedací síni MěÚ v Poděbradech 1. Zahájení předsedou, přivítání hostů Předseda sdružení Ing. Jiří Houdek, přivítal členy

Více

Příkaz ministra č. 34/2006

Příkaz ministra č. 34/2006 Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Č. j.: 2006/73784-101 V Praze dne 27. prosince 2006 Příkaz ministra č. 34/2006 Věc: Poskytování informací v působnosti Ministerstva práce a sociálních věcí podle

Více

6 PLUMLOVSKÝ ZPRAVODAJ Galerie starostů a předsedů MNV v Plumlově v letech 1864-2011 Petr Mucha Jan Michálek Engelbert Duřpek Hynek Michálek poštmistr rolník mistr řeznický poštmistr mistr krejčovský 1864-1870

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 1. zasedání zastupitelstva města dne: 31. 1. 2008 Bod pořadu jednání: Věc: Integrovaný plán rozvoje města - zóna Lidové sady Zpracoval: odbor, oddělení: Ing.

Více

ODBORNÁ KONFERENCE S MEZINÁRODNI ÚČASTÍ 1. cirkulář a výzva k příspěvkům a presentacím firem VODNÍ TOKY 2009

ODBORNÁ KONFERENCE S MEZINÁRODNI ÚČASTÍ 1. cirkulář a výzva k příspěvkům a presentacím firem VODNÍ TOKY 2009 ODBORNÁ KONFERENCE S MEZINÁRODNI ÚČASTÍ 1. cirkulář a výzva k příspěvkům a presentacím firem VODNÍ TOKY 2009 Obor vodních toků legislativa, financování, plánování Technická opatření na vodních tocích zkušenosti

Více

Hlasování: 4 pro. Hlasování: 4 pro

Hlasování: 4 pro. Hlasování: 4 pro Zápis a usnesení č. 27 /2014 ze zasedání Rady města Sadská konaného dne 19.11.2014 v budově MěÚ Text byl upraven v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, v platném znění Přítomni

Více

JDEME JEŠTĚ DÁLE Podporovaná příprava, vzdělávání a zaměstnávání lidí se zkušeností s duševním onemocněním.

JDEME JEŠTĚ DÁLE Podporovaná příprava, vzdělávání a zaměstnávání lidí se zkušeností s duševním onemocněním. JDEME JEŠTĚ DÁLE Podporovaná příprava, vzdělávání a zaměstnávání lidí se zkušeností s duševním onemocněním. O organizaci: MENS SANA, o.p.s. (zdravá mysl), je nestátní, nezisková organizace, která byla

Více

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky VÝZKUM KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky Vážená paní zastupitelko, vážený pane zastupiteli, v zimě jsme se na Vás obrátili

Více

Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku

Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku PrÏõÂloha cï. 10 k vyhlaâsïce cï. 250/2005 Sb. Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku 1 Adresa rejst íkového soudu Krajský/m stský soud v I. REJST ÍKOVÝ SOUD Místo pro nalepení

Více

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -.

Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. Škol (MŠMT) P 1-04 Čtvrtletní výkaz o zaměstnancích a mzdových prostředcích v regionálním školství a škol v přímé působnosti MŠMT za 1. -. čtvrtletí 2010 Pokyny a vysvětlivky pro vyplnění Do nadpisu výkazu

Více

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření

N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Odbor finanční Zastupitelstvo města Dne 17.2.2016 N á v r h Úprava rozpočtu 2.rozpočtové opatření Zpráva se předkládá z důvodu: zákona o obcích 128/2000 Sb. Zprávu vypracoval: ing.ivana Polenová vedoucí

Více

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI Níže uvedené smluvní strany Koordinátor: Partnerství, o. p. s. SMLOUVA O SPOLUPRÁCI MEZI KRAJI A MĚSTY NA MARKETINGU PRODUKTU LABSKÁ STEZKA Údolní 567/33, 602 00 Brno IČ: 26268817 Odpovědný zástupce: Ing.

Více

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ)

STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST (SVOČ) I. Poslání studentské vědecké a odborné činnosti Studentská vědecká a odborná činnost (dále jen SVOČ) je dobrovolná zájmová činnost studentů Policejní akademie

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Pohybové studio Cyranovy boty občanské sdružení Motto: Tanec je komunikace mezi tělem a duší. Vyjadřuje to, na co slova nestačí. (Ruth Saint Denis) PS Cyranovy boty Lidická 50 658 12

Více

Kdo jsme? Mateřské centrum v Milovicích by mělo plnit tyto cíle: podporovat všestranný rozvoj dětí a jejich socializaci,

Kdo jsme? Mateřské centrum v Milovicích by mělo plnit tyto cíle: podporovat všestranný rozvoj dětí a jejich socializaci, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MAMINKY DĚTEM / 2003 1 I Kdo jsme? Maminky dětem je občanské sdružení zaregistrované na Ministerstvu vnitra České republiky dne 19. 3. 2003. Jde o

Více

U S N E S E N Í. 3. Plnění usnesení Zastupitelstva města Kojetína (tisk R/42) R 71/01-11

U S N E S E N Í. 3. Plnění usnesení Zastupitelstva města Kojetína (tisk R/42) R 71/01-11 U S N E S E N Í z 6. zasedání Rady města Kojetína, konaného dne 12. ledna 2011, v 14:00 hodin, v zasedací místnosti Městského úřadu Kojetín, Masarykovo náměstí 20, Kojetín 2. Plnění usnesení Rady města

Více

PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD

PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD PŘÍLOHA Č. 2 INDIKATIVNÍ VÝKLAD Indikativní výklad pro plánování aktivit v MAP Příklady možných plánovaných aktivit jsou uvedeny pro inspiraci realizátorům MAP, jak mohou využít MAP pro naplánování aktivit

Více

Odpovědné veřejné zadávání - cesta k efektivním zakázkám

Odpovědné veřejné zadávání - cesta k efektivním zakázkám Odpovědné veřejné zadávání - cesta k efektivním zakázkám Zavádění kritérií zvýhodňující firmy, které zaměstnávají osoby se zdravotním postižením v rámci vyhlašovaných výběrových řízení radnicí Prahy 12

Více

Rozvoj místního partnerství a trhu práce

Rozvoj místního partnerství a trhu práce Rozvoj místního partnerství a trhu práce CZ.1.04/5.1.01/77.00132 MAS Rozkvět, z.s. spolu s partnery projektu MAS Šumavsko, z.s., MAS Blanský les-netolicko o.p.s., LAG Deggendorf (DE), Svazkem obcí Blata,

Více

POSTDOKTORANDŮ VYSOKOŠKOLSKÉHO ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE

POSTDOKTORANDŮ VYSOKOŠKOLSKÉHO ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE Ředitel Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace Technické univerzity v Liberci vypisuje v souladu s projektem Rozvoj řešitelských týmů projektů VaV na Technické univerzitě v Liberci,

Více

Program MEZINÁRODNÍ DEN VODY 2013. s Otevřenou vědou

Program MEZINÁRODNÍ DEN VODY 2013. s Otevřenou vědou Program MEZINÁRODNÍ DEN VODY 2013 s Otevřenou vědou CO? přednášky, exkurze, experimenty, výstava KDY? pátek 22. března 2013, 9:00 14:30 hod. KDE? Nová aula VŠB-TUO, 17. listopadu 15, Ostrava-Poruba Ústav

Více

KOMPLEXNĚ - ODBORNĚ - INDIVIDUÁLNĚ

KOMPLEXNĚ - ODBORNĚ - INDIVIDUÁLNĚ informuje V tomto čísle: Kulatý stůl 2008... 1 Resortní program výzkumu a vývoje - MZ II na léta 2008-2011... 2 Otevřeny nové programy podpory podnikání v rámci Operačního programu Podnikání a inovace

Více

ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané dne 4. února 2004

ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané dne 4. února 2004 VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Čj.: 2209/04 V Praze dne 4. února 2004 ZÁZNAM Z JEDNÁNÍ SCHŮZE VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY konané dne 4. února 2004 (5. schůze) Schůzi řídil předseda vlády. 1.a) Věcný záměr zákona o nemocenském

Více

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 01/2015 Vyhlášení 1.

Více

Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování

Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování Základní teze a vývoj ípravy nového zákona o realitním zprost edkování MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Ing. Zde ka Niklasová 3. 11. 2014 editelka odboru ve ejných dražeb a realitní innosti Základní východiska

Více

Úkoly a úsp chy naší esko-saské p eshrani ní spolupráce

Úkoly a úsp chy naší esko-saské p eshrani ní spolupráce Úkoly a úsp chy naší esko-saské p eshrani ní spolupráce Ing. Petr Navrátil, Karlovarský kraj Informa ní systém pro územní plánování pom že p ekonat hranice plánování, Dráž any Obsah presentace 1. P eshrani

Více

Tisková konference: KONCEPCE PREVENCE A ŘEŠENÍ PROBLEMATIKY BEZDOMOVECTVÍ V ČR DO ROKU 2020

Tisková konference: KONCEPCE PREVENCE A ŘEŠENÍ PROBLEMATIKY BEZDOMOVECTVÍ V ČR DO ROKU 2020 Tisková konference: KONCEPCE PREVENCE A ŘEŠENÍ PROBLEMATIKY BEZDOMOVECTVÍ V ČR DO ROKU 2020 Praha, 10. září 2013 František Koníček, ministr práce a sociálních věcí Jan Dobeš, náměstek ministra pro EU,

Více

Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku

Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku PrÏõÂloha cï. 9 k vyhlaâsïce cï. 250/2005 Sb. Návrh na zápis nebo zápis zm ny zapsaných údaj do obchodního rejst íku 1 Adresa rejst íkového soudu Krajský/m stský soud v I. REJST ÍKOVÝ SOUD Místo pro nalepení

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

Fakulta veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

Fakulta veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Fakulta veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutická univerzita Brno Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační a další tvůrčí činnosti Fakulty veterinárního

Více

Legislativa v oblasti NRP

Legislativa v oblasti NRP Kampaň jako pojem...nábor Legislativa v oblasti NRP Zn. Náhradní rodič Bojové úsilí, tažení, propagační akce (slovník cizích slov) Série komunikačních aktivit využívajících nástrojů reklamní komunikace

Více

Jak se žije seniorům v Mnichově Hradišti a okolí a kde hledají pomoc dne 20. listopadu 2012

Jak se žije seniorům v Mnichově Hradišti a okolí a kde hledají pomoc dne 20. listopadu 2012 Zápis ze setkání pracovní skupiny senioři na téma Jak se žije seniorům v Mnichově Hradišti a okolí a kde hledají pomoc dne 20. listopadu 2012 projekt Komunitní plán města Mnichovo Hradiště a spádových

Více