CORPORATE DESIGN. Jednotný vizuální styl

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CORPORATE DESIGN. Jednotný vizuální styl"

Transkript

1 CORPORATE DESIGN aneb Jednotný vizuální styl

2 Corporate design Jednotný vizuální styl (JVS, anglicky Corporate Design) ) je koncept jednotlivých prvků vizuální prezentace společnosti. Spolu s firemní komunikací, firemní kulturou a produktem je součástí firemní identity (Corporate Identity). Na vzniku JVS se podílí marketingový manažer, grafik a zadavatel.

3 Prvky Mezi jednotlivé jd liéprvky JVS patří: Název společnosti, Logo, Firemní tiskoviny (hlavičkové papíry, obálky, vizitky), Propagační tiskoviny (letáky, brožury, katalogy), Malá architektura (nástěnky, navigační systém v areálu firmy), Webové stránky.

4 Corporate identity id i j fi í l b Corporate identity je firemní styl nebo firemní kultura, která se projevuje ve vnějším vystupování firmy ke svému okolí a zákazníkům, v přístupu ke svým zaměstnancům, týmové spolupráci, tvorbě hodnotového systému a ve způsobu vedení firmy. V jiném významu se používá v grafickém designu, například tiskovinách, reklamě a internetu. Tvoří ho grafický designér a jeho využívání definuje grafickým manuálem.

5 Grafický designér Grafický kýdesignér (někdy jen grafik) je člověk pracující í v oboru grafický design. Obvykle se zabývá komponováním obrázků a textů. Grafický designér vytváří grafiku hlavně do publikací, ať ť už tištěných ě nebo elektronických. Bývá zodpovědný rovněž za typografii, ilustrace a webový design. Výsledkem jeho práce mohou být brožury, letáky, plakáty, billboardy nebo jiné reklamní materiály. Cílem grafického designéra je prezentovat informace přístupně a esteticky. Grafičtí designéři, jakoi jiní výtvarní umělci, někdy vytvoří umělecké dílo jen z čisté inspirace pro svoje uspokojení i radost nebo pro svůj dobrý pocit či zábavu. Mnozí však pracují na zakázku k pro klienty, kteří chtějí propagovat nebo publikovat nějaké téma, služby nebo produkt.

6 Grafický manuál Grafický manuál je manuál dodávaný ke corporate identity, určuje firmě jak má využívat své logo, barvy, písma a veškeré ostatní grafické prvky vytvořené grafickým designérem.

7 Logo Logo (z řeckého logos = slovo, řeč, zákon, pojem ) )je označení organizace, společnosti, firmy nebo instituce ve speciálním grafickém provedení. Logo jeuváděno na produktech této firmy, pomáhá tak identifikaci a tvoří povědomí o značce (image building).

8 Logotyp Logotyp je písmová nebo slovní značka, graficky znázorněný název společnosti, firmy, výrobku, značky apod. Obvykle je použitý charakteristický řez (font) písma (často výtvarně upravený, aby se odlišil a též proto, že neupravené logotypy, tvořené pouze prostým textem, nejsou předmětem copyrightu). Pokud je logotyp důsledně používán (ve spojení s dalšími propagačními prvky), může se stát důležitou součástí propagačního č stylu firmy, tzv. Corporate identity.

9 Vytváření loga Různá loga můžeme vytvářet t pomocí gravírování. í Gravírování je technologie, která nahrazuje ruční rytí, a tedy lze říci,, že vytváří nápis, logo, či ornament odebráním materiálu. Původní rytci pracovali s různě tvarovanými rydly a čakany a nápisy byly zvýrazňovány různými kovy, napříkladcínem cínem, zlatem, stříbrem nebo mědí. Kdysi rytci, kromě nápisů kupříkladu na náhrobní kameny, vytvářeli ornamenty a erby, ozdobné předměty. Později byla práce rytců ů směrována na výrobu informačních a reklamních tabulí, tiskařských štočků a různýchrazidel razidel. V těchto oborech nachází uplatnění i moderní gravírování a pomalu tradiční způsoby výroby vytlačuje a nahrazuje.

10 Ochranná známka Ochranná známka je označení, č pomocí kterého firmy identifikují samy sebe, své výrobky a služby. Tím se pro zákazníky odlišují od ostatních firem, které na trh přinášení stejné nebo podobné výrobky a služby. Může mít obrovskou cenu. Ochranou známku tvoří označení schopné grafického znázornění, tvoří ji například slovo, fráze, logo kterým se označuje vyrobené zboží, barvy, tvar výrobku či obalu, nebo kombinace předchozích způsobů. Pro ochrannou známku se také používá označení trademark ( ). Hlavní funkcí ochranné známky je identifikovat ifik výrobce nebo poskytovatele služby a jednoznačně jej odlišit od ostatních výrobců a poskytovatelů stejných nebo podobných výrobků a služeb. Zákazník se tak může lépe orientovat, pokud vyhledává zboží nebo službu určitých parametrů nebo určité kvality.

11 Registrace ochranné známky Ochranná známka musí být zapsaná v rejstříku ochranných známek, který vede Úřad průmyslového ů vlastnictví. Před zápisem nové ochranné známky tento úřad zkoumá, zda má ochranná známka všechny předepsané náležitosti a vlastnosti, zda není shodná nebo zaměnitelná s jinou ochrannou známkou. Registrovaná ochranná známkajeoznačována symbolem R v kroužku, (R)

12 Příklady ochranných známek Slova Nejčastější forma ochranné známky je slovní. Např. Apple Škoda Budweiser Logo Je druhá nejčastější forma ochranné známky. Logo je obrázek, který se časem stává symbolem spojeným se zbožím nebo službou. McDonald dvojitý oblouk Apple jablko Škoda okřídlený šíp Kombinace písma a grafiky IBM Sun Digital Java Tvar výrobku nebo obalu láhev Coca Cola

13 Nejhodnotnější ochranné známky Obchodní známka patří mezi intelektuální vlastnictví. Její hodnota může být obrovská. Často se stává, že firma kupuje jinou firmu pouze proto, že má zájem o vlastnictví jejich ochranných známek. Následující seznam obsahuje 10 nejhodnotnějších ochranných známek v roce 2006 (v závorce je cena známky v miliardách dolarů) [1] Coca Cola (67) Microsoft (56,9) IBM (56,2) GE (48,9) Intel (32,3) Nokia (30,1) Toyota (27,9) Disney (27,8) McDonald s (27,5) Mercedes Benz (21,8) uradu/databaze on line/databaze ochrannych znamek/narodni databaze.html

14 Branding Kromě ě toho, že branding je název značně č ě bolestivé étt tetovací techniky odvozené od značkování dobytka, označují se tak inejrůznější metody sloužící k budování a posilování značky. Ačkoliv dnes bývá branding často zplošťován na pouhé masivní zahlcování veřejnosti firemní corporate identity, ve většině případů je třeba dbát spíše na potřeby apožadavky potenciálních zákazníků, tj. nastavovat (zvyšovat) jejich očekávání a pak je naplňovat. Orientace na zákazníka je důležitá, koneckonců spokojený zákazník se pak dá využít ipro jiné marketingové aktivity, zejména pro virální marketing. Branding by měl dostatečně vysvětlit USP vaší firmy či nabízených produktů, patří sem ivztahy se zákazníky. Vtomto pojetí však již branding často splývá sobecným marketingem. Internet je pro branding velice zajímavé médium, neboť umožňuje dobrou interakci suživatelem, je schopný velmi přesného cílení aumožňuje použití mnoha různých nástrojů, strategií ataktik, které lze k posilování značky využít.

15 Grafický návrh Jkř Jak řekl známý marketingový kti ýkonzultant tsteve Rivkin, jádrem dnešního úspěšného marketingu je diferenciace, umění odlišit se. Aprávě vhodný grafický návrh může být jedním znástrojů, ů jež toto jednoduše umožní. Můžete si to ostatně snadno sami vyzkoušet. Pokuste se podle paměti podrobně popsat grafický návrh některého zwebů, který jste navštívili někdy přede dvěma týdny ajejichž vzhled vás něčím upoutal. Zkuste také přesně charakterizovat, co web nabízel a jaký byl jeho účel. Čím byl tento grafický návrh unikátní? Čím se odlišoval od ostatních vzhledů? Proč jste si vzpomněli právě na tento web? Vidíte tu provázanost mezi produktem agrafikou, která jej nabízí?

16 Grafický návrh Čím je grafický ná rh důležitý? Čím je grafický návrh důležitý? Grafický návrh je významnou součástí vpodstatě jakéhokoliv webu, všude totiž plní několik hlavních úkolů: Vytváří první dojem ovlivňuje ochotu uživatele dále web zkoumat poté, co přišel např. zvyhledávače (konkurence je vždy vzdálena na jedno až dvě kliknutí). Zvyšuje hodnověrnost prezentace, tedy ochotu uživatelů věřit uváděným informacím nebo si dokonce rovnou něco objednat, viz také důvěryhodnost webu. Zvedá zapamatovatelnost atím ipravděpodobnost další návštěvy (je třeba si uvědomit, že jen malé množství obchodů je uzavřeno při první návštěvě). Podporuje image firmy ať už svou atraktivitou, celkovým vyzněním, čistotou či moderností, grafický návrh významně ovlivňuje způsob, jakým návštěvníci vaši společnost vnímají.

17 Grafický návrh mezi dalšími obory Málokdosi uvědomuje, že zhotovení grafického návrhu vyžadujevedlevedle kreativity idalší rozsáhlé znalosti azkušenosti. Grafik ve skutečnosti balancuje mezi mnoha omezeními. Významně jej například limituje firemní corporate identity, která často kromě loga, snímž je především nutno grafiku budoucího webu sladit, určuje i barvy, fonty písma a podobu dalších dlšíhvizuálních prostředků. Některé restrikce pramení i z požadavků na přístupnost webu. Přiměřeně veliké písmo, dostatečný kontrast (rozdíl mezi barvou textu ajeho pozadí), barvy vhodné i pro barvoslepé uživatele, povinné podtržení odkazů to jsou jen některé z nároků, jenž musí kvalitní grafický návrh splňovat, aby byl přístupný. Svou daň si vybírá i použitelnost stránek. Použitelný grafický návrh je především přehledný a intuitivní, na první pohled lze odlišit důležité informace od méně významných, je zřejmá jejich struktura a hierarchie (tzv. informační design). Také layout (rozmístění prvků na stránce) má svá omezující pravidla, která často vychází ze zvyku uživatelů (např. podoba navigace, logotyp vlevém horním rohu, políčko pro fulltextové vyhledávání vpravém horním rohu ). Výsledný ý grafický návrh hje td tedy kompromisem mezi těmito často t protichůdnými i požadavky. Zkušený grafik však stěmito limity předem počítá adokáže vytvořit zajímavý design webu ivtomto omezeném prostoru. Aprávě proto je nakonec nutná ivelká míra oné výše zmiňované kreativity, chceme li přes všechna tato omezení vytvořit originální iiálívzhled vsouladu ld snejmodernějšími trendy současnosti. č

18 LINKY / / l d

aneb co zůstane v paměti

aneb co zůstane v paměti Co je to logo/logotyp LOGO/LOGOTYP aneb co zůstane v paměti Logo/logotyp (z řeckého logos = slovo, řeč, zákon, pojem ) je grafický symbol značka, která zastupuje firemní identitu, image a design výrobků

Více

Design manuál (grafický manuál) Caorporate identity = Corporate image

Design manuál (grafický manuál) Caorporate identity = Corporate image VYMEZENÍ POJMŮ 1 V našem oboru se v souvislosti s vizuálním stylem často používají pojmy, které se často zaměňují: Corporate design-vizuální styl Jednotný vizuální styl Logo manuál Design manuál (grafický

Více

Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. I. Redakční příprava

Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. I. Redakční příprava Číslo projektu: Název projektu: Subjekt: Označení materiálu (přílohy): CZ.1.07/1.1.24/02.0118 Polygrafie v praxi Albrechtova střední škola, Český Těšín, p.o. I. Redakční příprava Branding 2 Autor: Markéta

Více

NABÍDKOVÝ KATALOG VIZUÁLNÍ IDENTITA FIRMY

NABÍDKOVÝ KATALOG VIZUÁLNÍ IDENTITA FIRMY NABÍDKOVÝ KATALOG VIZUÁLNÍ IDENTITA FIRMY Platný od 1. 1. 2017 Specializujeme se na kompletní tvorbu vizuálních identit společností. Identita vždy musí reflektovat hodnoty dané společnosti a právě díky

Více

MATURITNÍ OKRUHY Školní rok: 2014/2015 Reprodukční grafik pro média zaměření propagace a reklama

MATURITNÍ OKRUHY Školní rok: 2014/2015 Reprodukční grafik pro média zaměření propagace a reklama MATURITNÍ OKRUHY Školní rok: 2014/2015 Reprodukční grafik pro média zaměření propagace a reklama 1. Corporate Identity a) Corporate Idenity jako nástroj budování image. b) Subsystémy Corporate Identity

Více

Značka společnosti MORA

Značka společnosti MORA Design Manuál 2011 Značka společnosti MORA 2 Za jednu z hlavních součástí firemní identity je považován její design neboli jednotný vizuální styl. Základním stavebním kamenem tohoto vizuálního stylu je

Více

CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu

CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu CITY PARK JIHLAVA prezentace nové grafické úpravy firemního vizuálu 1 Obsah 2 úvod.......................................................................................... 3 1 / jednotný vizuální styl

Více

Schaumannovka Schaumannovka

Schaumannovka Schaumannovka manuál jednotného vizuálního stylu 1 2 Manuál jednotného vizuálního stylu 1. Úvod 4 1.1 Jednotný vizuální styl 4 1.2 Jak pracovat s manuálem 5 2. Logotyp 6 2.1 Barevné provedení 6 2.2 Ochranné pole 7 2.3

Více

Alan Záruba / / JAK DOSTAT KORPORÁTNÍ DESIGN NA WEB

Alan Záruba / /   JAK DOSTAT KORPORÁTNÍ DESIGN NA WEB Alan Záruba / 30. 10. 2008 / www.cicz.eu JAK DOSTAT KORPORÁTNÍ DESIGN NA WEB 1. JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL (CORPORATE DESIGN) FIREMNÍ STYL NA WEBU ZÁKLADNÍ FUNKCE A PRVKY 2. Firemní styl na webu základní funkce

Více

Propagační prostředky Zhotoveno ve školním roce: 2011/2012. Propagační prostředky. Plán učiva

Propagační prostředky Zhotoveno ve školním roce: 2011/2012. Propagační prostředky. Plán učiva Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Jednotná firemní identita Její základní prvky logo, vizitky, email, web Jasné sdělení Media plán Jednotná

Více

Grafický manuál. Obchodní údaje firmy

Grafický manuál. Obchodní údaje firmy Obchodní údaje firmy TOROLA electronic, spol. s r.o. Sídlo firmy: Míru 1319 738 01 Frýdek Místek Czech Republic IČO: 42767555 DIČ: CZ42767555 GPS souřadnice: N 49 41 '12.181 E 18 20' 23.729 Výrobní závod:

Více

VY_32_INOVACE_D 12 07

VY_32_INOVACE_D 12 07 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu značky OVB

Manuál jednotného vizuálního stylu značky OVB Manuál jednotného vizuálního stylu značky OVB Aktualizováno: srpen 2016 1 Obsah Vizuální styl Úvodní slovo... 3 OVB Logo... 4 Naše barvy... 8 Naše písmo... 9 2 O významu jednotného vizuálního stylu Jednotný

Více

design manuál e21 energy21

design manuál e21 energy21 design manuál e21 energy21 obsah 1. Úvod 7. doplňkové firemní písmo 2. vizitka energy21 8. vizitka e21 3. dopisní papír energy21 9. dopisní papír e21 4. obálka energy21 10. obálka e21 5. kartička s pozdravem

Více

Logo a vizuální styl ČLS

Logo a vizuální styl ČLS Logo a vizuální styl ČLS Proč? Proč by měl Český lukostřelecký svaz zavést nové logo a s ním společně jednotnou vizuální identitu? Proč je současná situace nereprezentativní? Co nám nové logo přinese?

Více

Ministerstvo životního prostředí ČR vypisuje výtvarnou soutěž o nejlepší ztvárnění loga Ministerstva životního prostředí

Ministerstvo životního prostředí ČR vypisuje výtvarnou soutěž o nejlepší ztvárnění loga Ministerstva životního prostředí Ministerstvo životního prostředí ČR vypisuje výtvarnou soutěž o nejlepší ztvárnění loga Ministerstva životního prostředí 1. Tématické zadání Širší informační rámec Ministerstvo životního prostředí je podle

Více

Zakázky jsme schopni realizovat po celé naši krásné vlasti a jsme schopni a ochotni vyrazit i za hranice, vždyť slované jsme všichni.

Zakázky jsme schopni realizovat po celé naši krásné vlasti a jsme schopni a ochotni vyrazit i za hranice, vždyť slované jsme všichni. Dobrá reklama je nedílnou součástí ůspěchu moderních firem. Jsme dobře vybaveni, abychom mohli zrealizovat plnou prezentaci Vaší společnosti. Nabízíme profesionální služby v oblasti reklamy a širokou škálu

Více

/0/ Jednotný firemní styl. /1/ Logotyp Záložny CREDITAS. /2/ Varianty logotypu. /3/ Barevné varianty logotypu. /4/ Konstrukce logotypu

/0/ Jednotný firemní styl. /1/ Logotyp Záložny CREDITAS. /2/ Varianty logotypu. /3/ Barevné varianty logotypu. /4/ Konstrukce logotypu MANUÁL LOGOTYPU Logotyp Záložny CREDITAS Obsah /0/ Jednotný firemní styl // Logotyp Záložny CREDITAS // Varianty logotypu // Barevné varianty logotypu /4/ Konstrukce logotypu /5/ Ochranná zóna logotypu

Více

Grafický manuál. Slouží jak pro práci vnitřních oddělení nemocnice, tak i pro všechny vnější spolupracující partnery.

Grafický manuál. Slouží jak pro práci vnitřních oddělení nemocnice, tak i pro všechny vnější spolupracující partnery. Řízený dokument Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace Manuál: Grafický manuál Grafický manuál 1. Úvod Grafický manuál jednotného vizuálního stylu je soubor závazných předpisů, příkladů a doporučení

Více

ÚVOD DO CORPORATE IDENTITY. Co to je a jakou má funkci?

ÚVOD DO CORPORATE IDENTITY. Co to je a jakou má funkci? ÚVOD DO CORPORATE IDENTITY Co to je a jakou má funkci? 1 2 PŘÍKLAD DVOU FIREM Představme si dvě fi rmy. Obě jsou stejně veliké (10 zaměstnanců), obě nabízejí totožné zboží (např. koupelnové doplňky). Obě

Více

Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky

Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky Ústav dějin umění Akademie věd České republiky, v. v. i. Manuál značky Manuál značky Ústav dějin umění Úvod 01 úvod Manuál značky Manuál značky slouží jako základní informační zdroj o značce a jejím použití.

Více

VIZUÁLNÍ STYL. Jednotícími prvky vizuálního stylu značky V-podlahy je ikona z loga, typografie, barevnost a pruhovanost.

VIZUÁLNÍ STYL. Jednotícími prvky vizuálního stylu značky V-podlahy je ikona z loga, typografie, barevnost a pruhovanost. 2 VIZUÁLNÍ STYL Jednotícími prvky vizuálního stylu značky V-podlahy je ikona z loga, typografie, barevnost a pruhovanost. Cílem vizuálního stylu je působit sjednoceně. Vytvořit u cílové skupiny myslovou

Více

studio Propagační katalog Reklamní a dárkové předměty Webdesign, CMS, e-shopy Řezaná grafika, Polepy aut Marketingová komunikace

studio Propagační katalog Reklamní a dárkové předměty Webdesign, CMS, e-shopy Řezaná grafika, Polepy aut Marketingová komunikace G R A F I C K É S T U D I O Propagační katalog AMADEUS - Petr Kopecký U Vinohradské nemocnice 7 130 00 Praha 3 - Vinohrady Loga, firemní tiskoviny Propagační materiály Corporate identity Kresba, malba,

Více

Tatra Phoenix. Corporate identity. Ludvík Mattanelli

Tatra Phoenix. Corporate identity. Ludvík Mattanelli Tatra Phoenix Corporate identity Ludvík Mattanelli Corporate Identity Corporate Identity je sumou specifických schopností, vlastností a jevů utvářejících soudržnost organizace, jež ji odlišují od jiných.

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz CCV Informační systémy obsah Logotyp 2 Tři základní varianty logotypu 3 Barevnost 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole 6 Zakázané varianty logotypu 7 Font 8 Vizitky 9 Dopisní papír - A4 10 Šablona

Více

graf ika a design Focused on your needs

graf ika a design Focused on your needs Focused on your needs graf ika a design Trigama International s.r.o. Hakenova 920/1, 196 00 Prague Czech Republic IČ 02184117 www.trigama.eu info@trigama.eu tel/phone 00420 777 820 487 Trigama International

Více

Firemní identitou (corporate identity) se rozumí jednotný projev společnosti (instituce) jak

Firemní identitou (corporate identity) se rozumí jednotný projev společnosti (instituce) jak G R A F I C K Ý M A N U Á L C O R P O R A T E I D E N T I T Y 2 0 0 8 1 úvod J E D N O T N Ý V I Z U Á L N Í S T Y L 1 / 0 1 Jednotný firemní styl patří mezi hlavní prostředky vyjádření firemní identity.

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV Tento grafický manuál specifikuje a vymezuje použití základních prvků vizuální komunikace pro dodržení jednoty vizuální prezentace NEON TV. X Y LOGO NEON TV -

Více

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba firemního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu. Dobrý

Více

Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR

Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR 1. ÚVOD Pravidla pro publicitu (dále jen Pravidla) stanovují povinné náležitosti v oblasti zajištění propagace projektů a jejich výsledků

Více

OBECNÉ POKYNY. Nedodržováním těchto pravidel je porušována integrita značky a všechny tyto věci mají negativní vliv na firemní image.

OBECNÉ POKYNY. Nedodržováním těchto pravidel je porušována integrita značky a všechny tyto věci mají negativní vliv na firemní image. STYLE GUIDE OBECNÉ POKYNY STYLE GUIDE přesně definuje závazné normy pro všechny druhy a formy vizuální komunikace společnosti a je důležitou součástí publikace NAVITEL BRAND BOOK (hlavní publikace jednotného

Více

Webová grafika, struktura webu a navigace, použitelnost a přístupnost

Webová grafika, struktura webu a navigace, použitelnost a přístupnost Webová grafika, struktura webu a navigace, použitelnost a přístupnost Martin Kuna martin.kuna@seznam.cz Obsah Webová grafika Rozvržení stránky Typografické zásady Nejčastější chyby Struktura webu a navigace

Více

Produktový ceník pro rok 2010

Produktový ceník pro rok 2010 Produktový ceník pro rok 2010 (platný od 1.6.2010 do odvolání) Veškeré ceny jsou uvedeny v Kč bez 20 % DPH Nebuďte jako ostatní, odlište se! corporate identity CORPORATE IDENTITY Vizuální firemní identita

Více

2008 Pavel Janouškovec

2008 Pavel Janouškovec M ANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU - ZÁKLADNÍ VERZE - Pavel Janouškovec 2008 MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU - ZÁKLADNÍ VERZE Předmluva Vážení, dostává se Vám do rukou materiál, který slouží k dalšímu posilování identity

Více

Č.j.:TACR/3635/2012. Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR

Č.j.:TACR/3635/2012. Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR Č.j.:TACR/3635/2012 Pravidla pro publicitu projektů podpořených z prostředků TA ČR OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. VYSVĚTLENÍ POJMŮ... 3 3. PRAVIDLA PRO PUBLICITU... 4 4. TYPY VÝSLEDKŮ... 5 5. TECHNICKÉ PROSTŘEDKY

Více

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba fi remního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu.

Více

Copyright Copyright Copyright Copyright

Copyright Copyright Copyright Copyright obsah OBSAH Logomanuál Logotyp Definice barvy Definice písma Použití logotypu Designmanuál Vizitka Hlavičkový papír Blok Dopisní obálka Razítko Reklamní předměty Označení firmy logotyp Logotyp neboli firemní

Více

Farma Ptýrov. Logo manuál

Farma Ptýrov. Logo manuál Farma Ptýrov Logo manuál Obsah 1. Obchodní značka 1.1 Jednotný vizuální styl 1.2 Základní značka FARMA PTÝROV 1.3 Monochromatická varianta 1.4 Ochranná zóna značky 1.5 Velikost a rozměrové řady značky

Více

Manuál vizuální komunikace

Manuál vizuální komunikace Manuál vizuální komunikace Obsah Logotyp...2 Základní, plnobarevná varianta loga...3 Pozitivní a negativní barevná varianta loga...4 Pozitivní a negativní černobílá varianta loga...5 Polotónová černobílá

Více

VÝHODNÝ SOFTWARE Manuál jednotného vizuálního stylu

VÝHODNÝ SOFTWARE Manuál jednotného vizuálního stylu VÝHODNÝ SOFTWARE Manuál jednotného vizuálního stylu VÝHODNÝ SOFTWARE Manuál jednotného vizuálního stylu ELEMENTY JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 01. Elementy jednotného vizuálního stylu VÝHODNÝ SOFTWARE LOGOTYP

Více

Manuál korporátní identity. Corporate Identity Design

Manuál korporátní identity. Corporate Identity Design / Manuál korporátní identity Corporate Identity Design 2 / Obsah 3 / Předmluva 4 / Barevné varianty logotypu 5 / Firemní barvy 6 / Konstrukce logotypu 7 / Ochranná zóna logotypu 8 / Nepovolené použití

Více

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y 1 ÚVOD 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 ZNAČKA / LOGOTYP 4 Jméno organizace 5 2.01 Grafická definice značky 6 2.02 Základní podoba značky 7 2.03 Jednobarevné provedení

Více

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Grafický manuál OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Dodržování jednotného vizuálního stylu přispívá ke snadnější identifikaci společnosti, posiluje její důvěryhodnost a zároveň zlepšuje povědomí

Více

Hodnocení oponenta bakalářské práce

Hodnocení oponenta bakalářské práce Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací Hodnocení oponenta bakalářské práce Jméno a příjmení studenta Martin Kusák Vedoucí práce MgA. Václav Skácel Obor/ateliér Multimedia a

Více

Produktový list Letáky

Produktový list Letáky Produktový list Letáky O službě Kupi.cz je největší český server s nabídkou akcí a letáků z maloobchodních řetězců. Kupi nyní rozdistribuuje přes 2,5 miliónů unikátních letáků měsíčně, uživatelé si prohlédnou

Více

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o

Manuál. společnosti QCM, s.r.o. jednotného vizuálního stylu. Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o Webové aplikace a design Tvorba a správa webového obsahu Linux prodej, podpora, řešení Network management & IT security Manuál jednotného vizuálního stylu společnosti QCM, s.r.o. QCM, s.r.o. Rybkova 1,

Více

VEŘEJNÁ SOUTĚŽ ZNAČKA A LOGOTYP PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY

VEŘEJNÁ SOUTĚŽ ZNAČKA A LOGOTYP PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY ROPID Regionální organizátor Pražské integrované dopravy Rytířská 10, 110 00 Praha 1 VEŘEJNÁ SOUTĚŽ ZNAČKA A LOGOTYP PRAŽSKÉ INTEGROVANÉ DOPRAVY Soutěžní podmínky Regionální organizátor Pražské integrované

Více

Logomanuál McDonald s

Logomanuál McDonald s Logomanuál McDonald s 2015 OBSAH 1. Prohlášení 2. Úvod 3. Přehled používaných log McDonald s 4. Barevnost 5. Druh písma 6. Použití loga 7. Druhy log 8. Další loga Manuál použití loga a písma 1. Prohlášení

Více

VÝSTAVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ LOGOMANUÁL

VÝSTAVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ LOGOMANUÁL VÝSTAVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ LOGOMANUÁL Pozn.: Negativní bíla varianta loga pro účely, kdy nelze použít celobarevnou verzi. VÝSTAVIŠTĚ KROMĚŘÍŽ Úvodní slova Logomanuál (nebo též také brandguide, brand manuál) je

Více

grafické portfolio rebel art

grafické portfolio rebel art grafické portfolio rebel art www.rebelart.cz rebel art Adresa: Kozí strana 791/18A Střelice, 664 47 Telefon: +420 534 009 212 Mail: info@rebelart.cz Poskytujeme služby od kreativního uvažování a plánování,

Více

litos grafické studio s námi můžete komunikovat...

litos grafické studio s námi můžete komunikovat... litos grafické studio s námi můžete komunikovat... k profil firmy LITOS, grafické studio působí na trhu reklamy a polygrafie od roku 1993. Je středně malým podnikatelským subjektem, který pracuje v oblasti

Více

Grafický manuál značky. sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA

Grafický manuál značky. sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA Grafický manuál značky sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta

Více

Logo manuál OC Chomutovka

Logo manuál OC Chomutovka Logo manuál OC Chomutovka 35x 26x 20x Logo se skládá ze dvou prvků, které musí být vždy používány dohromady: grafická značka Ch a slovní doplněk CHOMUTOVKA. Případy individuálních odchylek od tohoto pravidla

Více

ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok

ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok 20162017 Studijní obor Grafický design Vyučující Mgr. Jiří Zenkl a MgA. Sam Mikolášek Téma 1 Knižní design a ilustrace Námět Milan Kundera Směšné lásky

Více

jicin_manual 2.2.2006 13:44 Stránka 1 Grafický manuál jednotného vizuálního stylu

jicin_manual 2.2.2006 13:44 Stránka 1 Grafický manuál jednotného vizuálního stylu jicin_manual 2.2.2006 13:44 Stránka 1 Grafický manuál jednotného vizuálního stylu jicin_manual 2.2.2006 13:44 Stránka 2 Grafický manuál jednotného vizuálního stylu. Jičín Obsah 01 úvod 02 vizitky 02.1

Více

GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o.

GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o. GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o. Jeronýmova 494/20, PSČ 460 07 Telefon: 488 048 333 FAX: 488 048 335 www.hcbilitygri.cz klub@hcbilitygri.cz úvod obsah název společnosti základní logo - vizuál

Více

Grafický manuál značky. DY-THA rail

Grafický manuál značky. DY-THA rail Grafický manuál značky DY-THA rail Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická definice a

Více

Corporate identity (tvorba loga, grafických manuálů, redesign loga)

Corporate identity (tvorba loga, grafických manuálů, redesign loga) Prezentace společnosti eportály s.r.o. www.eportaly.cz Kdo jsme Firma eportály s.r.o. je česká firma orientovaná na B2B a B2C. Nabízíme služby v oblasti grafických služeb, internetu a reklamy převážně

Více

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu

TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI. Reklama na internetu ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Provozně ekonomická fakulta Katedra informačních systémů TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Reklama na internetu Vedoucí práce: Ing. Jarolímek Praha, 2005 Internet jako nejmladší

Více

Smlouva o vytvoření autorského Díla a Licence

Smlouva o vytvoření autorského Díla a Licence Smlouva o vytvoření autorského Díla a Licence Níže uvedeného dne, měsíce a roku se smluvní strany ( Strany ) Impuls Hradec Králové, centrum podpory uměleckých aktivit Sídlo: Tomkova 139/22, 500 03 Hradec

Více

Společnost B&B Polygrafie

Společnost B&B Polygrafie Společnost B&B Polygrafie Naše společnost se dlouhodobě specializuje zejména na obalový a reklamní materiál v pivovarnictví. V tomto interaktivním dokumentu bychom Vám rádi představili nabídku našich služeb

Více

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola

Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Komplet studijních podpor za jednotlivé části kurzu KLIKA v projektu Úspěšná škola Dokument byl vytvořen v rámci projektu Úspěšná škola vzdělávání řídicích a strategických týmů středních škol v Plzeňském

Více

grafické portfolio rebel art www.rebelart.cz

grafické portfolio rebel art www.rebelart.cz grafické portfolio rebel art www.rebelart.cz rebel art Adresa: Kozí strana 791/18A Střelice, 664 47 Telefon: +420 534 009 212 Mail: info@rebelart.cz Poskytujeme služby od kreativního uvažování a plánování,

Více

Zkrácený manuál značky

Zkrácený manuál značky Zkrácený manuál značky Značka Město Plzeň Obecné a tematické značky (A-B) 1/5 Základní provedení A Obecné značky Značku tvoří graficky čistý tvar směrové šipky (vždy orientované pouze na západ) s nápisem

Více

literadesign 20 let zkušeností v reklamním průmyslu reklama je hra REKLAMNÍ A GRAFICKÉ STUDIO

literadesign 20 let zkušeností v reklamním průmyslu reklama je hra REKLAMNÍ A GRAFICKÉ STUDIO literadesign REKLAMNÍ A GRAFICKÉ STUDIO 20 let zkušeností v reklamním průmyslu reklama je hra Nechte si přinést kávu s vhodným dezertem, pohodlně se usaďte, a vklidu si prohlédněte naší prezentaci služeb

Více

IVT. Prezentace pravidla a postupy. 8. ročník

IVT. Prezentace pravidla a postupy. 8. ročník IVT Prezentace pravidla a postupy 8. ročník listopad, prosinec 2013 Autor: Mgr. Dana Kaprálová Zpracováno v rámci projektu Krok za krokem na ZŠ Želatovská ve 21. století registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3443

Více

Logomanuál Strany svobodných občanů

Logomanuál Strany svobodných občanů Logomanuál Strany svobodných občanů 0.0 Obsah manuálu 1.0 Úvod manuálu...5 2.0 Logotyp...7 2.1 Negativní varianta...9 2.2 Černobílá varianta.... 11 2.3 Konstrukce, ochranná zóna...13 2.4 Minimální velikost...15

Více

04/2017 v.5. GRAFICKÝ MANUÁL PRŮMSTAV, a. s.

04/2017 v.5. GRAFICKÝ MANUÁL PRŮMSTAV, a. s. 04/2017 v.5 Obsah 1 Úvod 3 1.1 Divize skupiny VINCI 4 1.2 Kameny 5 2 Logotyp 6 2.1 Logotypy společnosti 7 2.2 Skupina VINCI 8 2.3 Společně 9 2.č Slogan 10 3 Barvy 11 3.1 Barvy skupiny VINCI a společnosti

Více

LOGO A CORPORATE IDENTITY

LOGO A CORPORATE IDENTITY LOGO A CORPORATE IDENTITY Značka je aktivum... Značka dokáže nejen identifikovat společnost a prodávat výrobky ale dokáže též vzbuzovat emoce či připoutat zákazníky k vašemu výrobku nebo zaměstnance ke

Více

Brněnské komunikace Design Manual 2015

Brněnské komunikace Design Manual 2015 Brněnské komunikace Design Manual 2015 0.0 OBSAH DESIGN MANUÁLU 1.0 Úvod - představení jednotného stylu 2.0 Logotyp - základní provedení - negativní provedení - černobílé provedení - ochranná zóna značky

Více

Jednotný vizuální styl Biologického centra

Jednotný vizuální styl Biologického centra Jednotný vizuální styl Biologického centra AV ČR, v. v. i. Manuál jednotného vizuálního stylu Biologického centra AV ČR, v. v. i. Biologické centrum AV ČR, v. v. i., 2013 design Tomáš Halama, 2013 V případě

Více

Webové šablony pro restaurace

Webové šablony pro restaurace Grafika Webdesign Eshopy Webové šablony pro restaurace Připravili jsme šablonové weby, které je možné aplikovat na většinu restaurací/kaváren a podobných podniků. Oproti univerzálním šablonám pro firemní

Více

Logo je značka, která firmu nebo váš produkt pomůže jasně identifikovat

Logo je značka, která firmu nebo váš produkt pomůže jasně identifikovat vaše nové LOGO Vážený zákazníku, velice si vážím vašeho zájmu o moje služby. Každý profesionál se snaží udělat zadanou práci co nejlépe a k tomu používá svoje osvědčené nástroje a získané Know-how. Věřím,

Více

Grafický manuál značky a vizuálního stylu

Grafický manuál značky a vizuálního stylu Grafický manuál značky a vizuálního stylu Úvod Tento grafický manuál definuje doplňkovou marketingovou značku (dále point ) používanou v komunikačních výstupech podporujících oblast cestovního ruchu na

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU projekt Recyklohraní úvod Jednotný vizuální styl je způsob komunikace projektu s veřejností. Podoba stylu vytváří jeho identitu. Dobrý vizuální styl zvyšuje povědomí o existenci

Více

Corporate identity 1

Corporate identity 1 Corporate identity 1 obsah Logomanuál Designmanuál Logomanuál Definice logotypu 4 Základní barevnost logotypu 5 Barevné varianty logotypu 6 Brevné varianty logotypu doplňkové 7 Použití logotypu na pozadí

Více

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO Založení Technologického inovačního centra je společným projektem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínského kraje. Společnost je zakládána dvěma subjekty, které mají v regionu významné postavení a při

Více

Obsah. 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu. 2. Barevnost logotypu. 3. Typografie. 4. Použítí značky. 5. Aplikace loga

Obsah. 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu. 2. Barevnost logotypu. 3. Typografie. 4. Použítí značky. 5. Aplikace loga Grafický manuál Obsah 1. Úvod do manuálu a grafická podoba logotypu 1.1. Varianty loga - barevné 1.2. Varianty loga - černobílé 2. Barevnost logotypu 3. Typografie 4. Použítí značky 4.1. Stavba logotypu

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

Prometheus Design. ceník služeb

Prometheus Design. ceník služeb Prometheus Design vizuální styl společnosti logo - text základní sazba 599,- dvou návrhů monchromatického nebo vícebarevného loga, dokončení vybraného výstupních dat výsledné formáty: EPS, PDF, PNG, JPG

Více

Fiktivní firma. Žáci získají znalosti, jak prezentovat firmu na veřejnosti. Na konci prezentace je úkol, se kterým žáci samostatně pracují.

Fiktivní firma. Žáci získají znalosti, jak prezentovat firmu na veřejnosti. Na konci prezentace je úkol, se kterým žáci samostatně pracují. Název a registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0498 Číslo a název oblasti podpory: 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Realizace projektu: 02. 07. 2012 01. 07. 2014 Autor:

Více

HEDO Praha s.r.o. Profesionální služby v oblasti technických překladů

HEDO Praha s.r.o. Profesionální služby v oblasti technických překladů HEDO Praha s.r.o. Profesionální služby v oblasti technických překladů ZÁKLADNÍ INFORMACE HEDO Praha s.r.o. založeno v roce 2011 Předchozí dlouholeté zkušenosti s překladatelským oborem a s vývojovými a

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU OBSAH 1. LOGOTYP Grafická značka Logotyp a jeho varianty Ochranný prostor logotypu Logotyp na podkladové ploše Logotyp a firemní slogan 4 5 6 7 8 2. BAREVNOST Barevnost loga Firemní

Více

Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu

Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu Vážená paní, vážený pane Dotazník, který se chystáte vyplnit, je součástí širšího evropského výzkumného projektu European Monitor of Government Communication realizovaného každoročně společností Westminster.

Více

KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ

KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ KOMUNIKACE S VEŘEJNOSTÍ CO JE PUBLIC RELATIONS? Existuje několik stovek různých definic Public Relations: "PR činnost je záměrné, plánované a dlouhodobé úsilí vytvářet a podporovat vzájemné pochopení a

Více

manuál jednotného vizuálního stylu

manuál jednotného vizuálního stylu manuál jednotného vizuálního stylu obsah Grafický manuál popisuje konstrukci logotypu, pravidla jeho používání, zakázané varianty a dotýká se základních pravidel corporate identity občanského sdružení

Více

1 Úvod Národní institut dětí a mládeže společně s Ministerstvem školství mládeže a tělovýchovy od 1. dubna 2009 realizují národní projekt s názvem: Klíče pro život Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém

Více

Grafický manuál. firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s.

Grafický manuál. firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s. Grafický manuál firemních symbolů a tiskovin ČEPS, a.s. Obsah 1.0 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 Informace o společnosti Představení společnosti 1.1 Jednotný vizuální styl 1.2 Firemní identita 1.3 Užití obchodního

Více

Business Development Rozvoj podniku

Business Development Rozvoj podniku Marketing vytváření obchodních příležitostí pomocí: udržením stávajících zákazníků přilákáním nových zákazníků Tržby vyhráním zakázky Zákaznická služba Cíle společnosti, které ovlivňují marketingové činnosti:

Více

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Grafický manuál Manuál znaku a jednotného vizuálního stylu Znak HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Znak klubu je přednostně využíván

Více

Veřejná soutěž na vytvoření loga (logotypu) a vizuální identity Kmochova Kolína

Veřejná soutěž na vytvoření loga (logotypu) a vizuální identity Kmochova Kolína Město Kolín Oddělení marketingu a propagace Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín I tel.: +420 321 748 111, fax: +420 321 720 911 e-podatelna: posta@mukolin.cz, web: http://www.mukolin.cz Vaše čj. (zn.): Vyřizuje:

Více

Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití.

Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití. logomanuál Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití. Je nezbytné se jej do důsledků držet, a tím zabránit možnému

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu OBSAH 1. Úvod Jednotný vizuální styl 1 2. Značka Základní provedení 3 Černobílé provedení 4 Rozkres značky Ochranná zóna Nejmenší možné použití 5 Zakázané varianty 6

Více

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY Design manuál OBSAH 1. LOGO MĚSTA 1.1 LOGO Velikost loga Konstrukce loga Ochranná zóna 1.2 BAREVNOST LOGA Logo na základním barevném podkladu Logo na různobarevném podkladu 1.3 ZAKÁZANÉ VARIANTY LOGA 1.4

Více

Beyond Radar. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s.

Beyond Radar. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s. ZÁKLADNÍ LOGOMANUÁL ERA a.s. 1 Obsah 1. Úvod... 2 2. Logo... 3 2.1 Logo - základní verze... 3 2.2 Logo - barevné varianty... 4 2.3 Ochranná zóna a minimální velikost loga... 4 2.4 Verze logotypu s deskriptorem...

Více

Knihovna FM. GRAFICKÝ MANUÁL vizuální identity. Městská knihovna Frýdek-Místek, p. o. Jiráskova 506 738 01 Frýdek-Místek

Knihovna FM. GRAFICKÝ MANUÁL vizuální identity. Městská knihovna Frýdek-Místek, p. o. Jiráskova 506 738 01 Frýdek-Místek GRAFICKÝ MANUÁL vizuální identity Městská knihovna Frýdek-Místek, p. o. Jiráskova 506 738 01 Frýdek-Místek verze 1.1 únor 2015 OBSAH 1 1 Logotyp 1.1 Logotyp a jeho nejmenší povolená velikost 1.2 Ochranná

Více

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PREZENTACE ZNAČKY

ZÁKLADNÍ ZÁSADY PREZENTACE ZNAČKY GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ ZÁSADY PREZENTACE ZNAČKY METODIKA PRÁCE S GRAFICKÝM MANUÁLEM Tento grafický manuál je základní pomůckou a nástrojem vizuální komunikace k dodržení jednotné úrovně prezentace firemní

Více

1 Základní údaje o zadavateli : Svaz venkovské turistiky. Datum: 20. 07. 2011

1 Základní údaje o zadavateli : Svaz venkovské turistiky. Datum: 20. 07. 2011 Datum: 20. 07. 2011 Ev.č. SVT-2011-02 Vyřizuje: Ing. Petr Novák Tel. 777 317 111 E-mail: info@svazvt.cz Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky s vyšší hodnotou na služby, nespadající do režimu

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Grafický manuál jednotného vizuálního stylu Úvodem Úroveň a styl vizuální prezentace má pro vznik žádoucí (pozitivní) image subjektu klíčový a prakticky rozhodující význam. Subjekt, který si přeje být

Více