Poznámka, popis Návrh řešení pro projekt IPRM 2. Č.p. Podnět, připomínka Čet- nost

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Poznámka, popis Návrh řešení pro projekt IPRM 2. Č.p. Podnět, připomínka Čet- nost"

Transkript

1 Stanoviska Rady města Kopřivnice k připomínkám vzneseným ze strany veřeji ke studii na veřejná prostranství IPRM 2, pro dokončení projektových prací firmou MCO Olomouc. Dne proběhlo v jídelně ZŠ Alšova veřejné projednání studie firmy MCO Olomouc na IPRM projekt 2. S připomínkami veřeji doručené do a nejčastěji frekventovanými na veřejném projednání () se zabývala Rada města dne : Č.p. Podnět, připomínka Čet- 01. Nesouhlas s návrhem na vybudování hřiště s mantinely v navržené lokalitě s moží vybudování ledové plochy v zimě. 2 + Již v současi je lokalita zatížena zvýšeným hlukem z vybudovaných dětských hřišť a nelze téměř otevřít okna. S ohledem na budované otevřené hřiště bude v dané lokalitě hřišť dostatek. Doporučujeme hřiště rovnoměrně rozptýlit. Pokud má být v lokalitě toto hřiště vybudováno, jeví se jako vhodnější plocha v trojúhelníku mezi ZŠ Alšova a Dětským centrem u Kopřivničky s oplocením ze strany říčky Kopřivničky nebo v zahradě bývalé MŠ Máchova. Na základě reakcí veřeji akceptujeme návrh přemístit universální hřiště s mantinely (minifotbal, hokejbal, inline hokej, košíková, volejbal, nohejbal, bruslení na kolečkových bruslích, streetball s moží ledové plochy v zimě) do lokality zelené trojúhelníkové plochy u Kopřivničky s těmito prvky: Mantinely, madla, zaoblené rohy, nosná kovová konstrukce, 2 x basketbalové koše, 2 x házenkářská branka, 2x vstup (dvířka), ochranná síť, Stávající asfaltové plácky nebudou dále v projektu řešeny a upravovány. Podle potřeby dojde k úpravě přilehlého chodníku. Orientace rovnoběžně s budovou školy. Z mobiliáře odp. koš, stojan na kola, totemy pro grafitti. Plocha kolem hřiště v mlatové úpravě s napojením na všechny přilehlé chodníky.

2 02. Zvážení přesunutí stávajícího dětského hřiště před Matesem někam jinam. Není řešeno navrhovatelem kam. Stávající hřiště pro děti do 6 a pro děti do 12 let nebudou přemisťována. Dojde k úpravě vstupů a oplocení hřiště pro děti do 6 let. Od plánované cyklostezky budou stávající herní prvky hřiště pro starší děti odděleny živým plotem nebo jiným ohrazením. Vstup na cyklostezku bude vyznačen technickým opatřením, aby bylo křížení pěšího a cykloprovozu bezpečnější. 03. Zvážit sporné praktické využití navrženého území na bývalé zahradě mateřské školy Máchova. A to i s ohledem na údržbu funkči zařízení v této lokalitě šlapadla, posilovací stroje. Areál v zahradě mateřské školy důsledně přizpůsobit funkci okruhu pro kolečkové brusle o šířce 3 m (otáčecí poloměry raději elipsoid než pravé úhly) s posezením a mobiliářem pro pěší a návrhem zeleně dle studie. Fittness prvky budou jen doplňkovou funkcí (omezeny na 3 ks) a přizpůsobí se primárně navrženému in-line okruhu z maximálně kvalitním povrchem. Návrh dětského koutku bude z této lokality vypuštěn, původní betonové plochy dětských plácků nebudou řešeny. Celkově vedle výsadeb budou instalovány sk. laviček, 2 stojany na kola, koše, pítko dle původního záměru.

3 04. Doporučujeme zajistit provoz navržených sportovišť otvírací hodiny a kontrola nad jejím dodržováním, správce a ostrahu. Bereme na vědomí připomínku. Budeme hledat řešení, které zohlední dohled fyzickou osobou nad budoucím provozem hřišťátek a veřejného sportoviště. 05. Zvážit umístění kontrolních kamer k sektorům dětských hřišť. Užívání atrakcí dospělými, výrostky, úmyslné ničení atrakcí. Nelze řešit na každém dětském hřišti kamerový hlídací systém. Do projektu navrhujeme doplnění min. 1 ks kamerového systému předběžně na objekt č.p Umístění kamery musí být ověřeno kamerovými zkouškami. Pokud nedojde s vlastníkem objektu k dohodě, umístění kamery bude na objektu školy, což však nepokryje areál stávajících hřišť.

4 05. Navrhnout umístění veřejných záchodků v blízkosti dětského hřiště. V současné době je nevyhovující návštěva toalet Matesa a občurávání okolních domů, keřů a pískovišť. Projekt na IPRM 2 bude doplněn objektem veřejných záchodků a jeho napojením na inženýrské sítě. Objekt bude minimalizován na 1 toaletu pro muže, 1 toaleta pro ženy a osoby se sníženou schopí orientace a pohybu a technický prostor doplnění médií. Veřejné WC budou s časovým zámkem a bez obsluhy v nerezovém provedení. Lokalita je relativně daleko od obytných souborů, je v blízkosti veřejného sportovního hřiště ZŠ Alšova a přiléhá k vedení hlavního pěšího tahu a cyklostezky podél Kopřivničky. Přivedení vody do tohoto objektu umožní využít k vybudování ledové plochy na hřišti s mantinely. WC bude podle názoru projektanta vhodné umístit do skupiny vzrostlé zeleně za chodník u školy, mimo hlavní pohledy, aby nebylo v rekreační ploše příliš dominantní.

5 07. Navržené parkoviště je příliš vzdálené od muzea a nepočítá s parkováním autobusů. Návrh neobsahuje poutače muzea a parkoviště. Parkoviště navržené na pozemcích školní zahrady není určeno s ohledem na velikost pozemku, který je k dispozici pro odstavování autobusů. S ohledem na nedokončenou diskuzi o budoucí funkci objektu Fojtství nebude v tomto projektu řešeno odstavování autobusů. Parkovště osobních vozidel má zároveň pokrýt požadavky provozu ZŠ Alšova. Realizační projekt bude doplněn naváděcím systémem na parkoviště. Odstavnou plochu pro BUS je vhodné řešit na pozemcích přes komunikaci Záhumenní, což ovšem není území řešené tímto projektem a není vypořádané z hlediska užívacího práva ve prospěch města Kopřivnice. Parkoviště zůstane řešeno dle studie IPRM Vchod do areálu Fojtství od starého hřbitova řešit jako chodník se smíšeným provozem pro chodce a cyklisty. 1x Napojit na cyklotrasu podél Kopřivničky na areál Fojtsví. Souhlasíme s řešením úpravy ve prospěch chodců i cyklistů. Zároveň musí být tento chodník upraven jako pojízdný pro příležitostnou dopravní obsluhu hřiště (dovoz písku, ). Předběžně se jeví jako vhodnější pro cyklisty druhý vstup na SV z rozšířené plochy ve směru od hřbitova. Provoz cyklistů by byl směrován rovnou k inform. tabulím a stojanům na kola uvažovaným k umístění v této části.

6 09. U navržených hřišť umístit alespoň jednoduché lavičky a koše na odpadky k odpočinku. 1x U navržených hřišť budou řešeny lavičky (jsou již dnes zahrnuty v projektu). 10. Zvážit místa pro vybudování terénu (kopečku) pro sáňkování a bobování nejmenších dětí. Velmi tady chybí. V rámci projektové přípravy nebude řešen kopec pro sáňkování. Na pozemcích, které by přicházely do úvahy umělý kopec jsou navrhovány jiné aktivity hřiště s bariérami (i jako možná ledová plocha) či in-line okruh. (Podle projektanta jsou vnitřní plochy jsou v přirozeném sklonu a umělé návrší by působilo nepřirozeným dojmem a znepřehlednilo by vnímání ploch z úrovně chodců). 11. Nově budované chodníky projektovat tak, aby při letní a zimní údržbě nebyla ničena okolní výsadba zeleně. 1x Vyjeté koleje od uklízecí techniky v zeleni. Nově budované a rekonstruované trasy chodníků budou odpovídat šířce používané uklízecí techniky min. 2m šířky (dnes 1,5 1,8 m). 12. Údržba a regenerace stávající vzrostlé zeleně před domy a za těmito domy. Jedná se hlavně o vzrostlé stromy podél parkoviště a za domy x Údržba zeleně bude postupně hrazena z prostředků města a podněty budou předány správci zeleně. Tento projekt neřeší zeleň u parkovišť podél ul. Štramberské. Ve vnitrobloku budou podle finančních moží řešeny úpravy zeleně dotčené novými stavebními objekty do výše dostupných finančních prostředků. Nejnaléhavější regeneraci a doplnění zeleně v rámci celého území navrhne v rámci projektu odborný dendrolog a bude realizována v rámci tohoto projektu. Část, kterou nebude možné profinancovat z fondů EU v letech bude postupně realizovat správce zeleně města Kopřivnice v letech následujících.

7 13. Oprava chodníku za domy č.p Oprava schodišť k zadním vchodům č.p x Výše finančních prostředků dotačního titulu fondů EU nepokryje opravu všech chodníků, veřejných ploch a nástupních schodištˇ ke všem obytným souborům. V rámci projektu IPRM budou financovány a realizovány pouze hlavní pěší osy komunikací, zabezpečující přístup k ZŠ Alšova. Zmiňované opravy chodníků a schodišť nejsou součástí tohoto projektu a mohou být v následujících letech opravovány z finančních prostředků města, pokud zastupitelstvo města posoudí prioritu důležitosti jednotlivých úseků. Jsme si vědomi souč. stavu chodníků. 14. Rozhodně nerealizovat zastřešená posezení. Obava z využívání těchto zařízení bezdomovci. Součástí připravovaného projektu není navrhován žádný přístřešek, altán ani pergola. Ve studii stupňovité sezení se zastřešením před vstupem do školy - nebude realizováno. 15. Oprava bezpečních zídek podél přístupového chodníku k č.p. 1135,1136,1137 a Požadavek na úpravu oplocení stávajícího dětského hřiště ve vztahu k plánované cyklostezce. 1x Projekt z dotací EU nebude zahrnovat opravu zídek ke vstupům k bytovým domům č.p. 1135, 1136, 1137 a Oplocení bude v rámci projektu IPRM opraveno a vyměněny vstupní branky dětí a zabezpečeny proti kolizi s cyklisty. Od plánované cyklostezky budou stávající herní prvky hřiště pro starší děti odděleny živým plotem nebo jiným ohrazením. Vstup na cyklostezku bude vyznačen technickým opatřením, aby bylo křížení pěšího a cykloprovozu bezpečnější. 16. Zvážit záměnu navrhovaných betonových šlapáků plnohodnotnými chodníky. Změna navrhovaného materiálu ve prospěch zámkové dlažby. U vybraných nově navržených chodníků vycházejících z vyšlapaných tras (před č. p či případně i před trafostanicí u dětského hřiště, nikoliv však severně přes travnatou plochu nad dětským hřištěm) bude použita zámková dlažba.

8 17. Nesouhlas s demolicí stávajících zpevněných ploch po bývalých pískovištích a kolotočích. Včetně plácků s nevyhovujícím povrchem. S ohledem na finanční moži, nebude součástí projektu demolice všech stávajících plácků a pozůstatků po pískovištích a kolotočích. Budou odstraněna jen ty nebezpečné.

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost

Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vybíralka25 Plánovací setkání: Doprava a prostupnost Vyhodnocení plánovací procházky a setkání nad mapou ze dne 22.3.2016 všechny dotazy směřujte na: brlik@ipr.praha.eu další informace na www.vybiralka25.cz

Více

Obecně závazná vyhláška města Strakonice o závazných částech regulačního plánu obytné zóny Jezárka a veřejně prospěšných stavbách. vyhláška č.

Obecně závazná vyhláška města Strakonice o závazných částech regulačního plánu obytné zóny Jezárka a veřejně prospěšných stavbách. vyhláška č. Obecně závazná vyhláška města Strakonice o závazných částech regulačního plánu obytné zóny Jezárka a veřejně prospěšných stavbách vyhláška č. 6/2002 Zastupitelstvo města Strakonic schválilo dne 18. 12.

Více

[2006] STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Hrbová. Technické služby Vsetín, s.r.o.

[2006] STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Hrbová. Technické služby Vsetín, s.r.o. [2006] Technické služby Vsetín, sro STUDIE [ STANDARDY ŽIVOTA NA SÍDLIŠTI ] Sídliště Hrbová 2 / 9 DEFINICE SÍDLIŠTĚ [ Sídliště ] Souhrn obytných budov v jedné části města, které tvoří logický a historický

Více

Informace o projektu určené partnerům

Informace o projektu určené partnerům Informace o projektu určené partnerům Název projektu: Registrační číslo: Dotační titul: Prioritní osa: Oblast podpory: Průhonicemi na kole CZ.1.15/2.2.00/38.00898 Regionální operační program UNTS 2 Střední

Více

Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník

Územní studie Pod Akátovou alejí Jistebník Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 01. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 A2 02. DOPRAVA 1:1000 A1 03. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000

Více

Příloha 6: Projektové listy k opatření 1

Příloha 6: Projektové listy k opatření 1 Příloha 6: Projektové listy k opatření 1-1 - Projektový list 1. Název projektu 1 - Vnitroblok ul. A. Sovy 2. Předkladatel projektu Statutární město Opava 3. Název OP oblasti intervence/opatření Integrovaný

Více

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním

Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním Dotazy a připomínky předložené před veřejným projednáním V tomto dokumentu uvádíme opis připomínek a dotazů zaslaných na adresu města Kopřivnice před termínem veřejného projednání. From: Ing. Roman Kresta

Více

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Projednání zahájila Mgr. Chalúpková v 16:30, uvedla zástupce města a firmy zpracovávající

Více

Zadání Územní studie Nepomuk Pod Vinicí

Zadání Územní studie Nepomuk Pod Vinicí Zadání Územní studie Nepomuk Pod Vinicí 1) Cíl a účel pořízení územní studie Studie prověří možnosti využití lokality Pod Vinicí s ohledem na aktuální a předpokládané potřeby města Nepomuku. Řešení bude

Více

Akce v roce 2007 nebyla realizována v důvodu odvolání proti stavebnímu povolení.

Akce v roce 2007 nebyla realizována v důvodu odvolání proti stavebnímu povolení. 1. Investiční akce Rekonstrukce ul. Moravní nábřeží křižovatka Akce zahrnuje instalaci světelného signalizačního zařízení na křižovatce Velehradská třída Moravní nábřeží, doplnění indukčních smyček pro

Více

Valdštejnská 183 472 01 Doksy. Martinov 279 Kostelec nad Labem 277 13 Ing.Ivan Marek, Ing.Barbora Eismanová, autorizovaný architekt

Valdštejnská 183 472 01 Doksy. Martinov 279 Kostelec nad Labem 277 13 Ing.Ivan Marek, Ing.Barbora Eismanová, autorizovaný architekt Identifikační údaje Název akce: Regenerace lesoparku Masarykovy sady, Doksy SO 02 Posílení rekreačních funkcí Investor: Městské lesy Doksy Valdštejnská 183 472 01 Doksy Projektant sadových úprav: Zahradní

Více

Classified - Unclassified

Classified - Unclassified Pro: Městská část Praha 9 Tomáš Holeček, holecekt@p9.mepnet.cz, radní pro životní prostředí a dopravu Mgr. Tomáš Portlík, portlikt@praha9.cz, zástupce starosty Ing. Marek Doležal, dolezalm@p9.mepnet.cz,

Více

REGULAČNÍ PLÁN CENTRÁLNÍ MĚSTSKÉ ZÓNY RÝMAŘOV

REGULAČNÍ PLÁN CENTRÁLNÍ MĚSTSKÉ ZÓNY RÝMAŘOV REGULAČNÍ PLÁN CENTRÁLNÍ MĚSTSKÉ ZÓNY RÝMAŘOV A. TEXTOVÁ ČÁST Urbanistické středisko Ostrava, s.r.o. VI/2015 ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ DOKUMENTACE A PODKLADY, ÚTP, PROJEKTOVÁ A PORADENSKÁ ČINNOST, EKOLOGIE, GIS

Více

FOTBALOVÝ AREÁL VRCHLABÍ - VEJSPLACHY ÚZEMNÍ STUDIE

FOTBALOVÝ AREÁL VRCHLABÍ - VEJSPLACHY ÚZEMNÍ STUDIE FOTBALOVÝ AREÁL VRCHLABÍ - VEJSPLACHY ÚZEMNÍ STUDIE 11/ 2011 FOTBALOVÝ AREÁL VRCHLABÍ VEJSPLACHY ÚZEMNÍ STUDIE OBJEDNATEL DOKUMENTACE: Kontaktní osoba: Město Vrchlabí Zámek č.p. 1 543 01 Vrchlabí Břešťovská

Více

STUDIE SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE OSLAVICE

STUDIE SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE OSLAVICE STUDIE SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE OSLAVICE STUPEŇ: STUDIE MÍSTO ZÁMĚRU: OBEC OSLAVICE, KRAJ VYSOČINA INVESTOR: OBEC OSLAVICE ZÁSTUPCE INVESTORA: Ing. PAVEL JANOUŠEK - starosta AUTOR ARCHITEKTONICKÉHO ŘEŠENÍ:

Více

Příloha TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA MĚNĚNÉHO ZMĚNOU Č. 1 (SROVNÁVACÍ TEXT) A. Vymezení zastavěného území B. Základní koncepce rozvoje území

Příloha TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA MĚNĚNÉHO ZMĚNOU Č. 1 (SROVNÁVACÍ TEXT) A. Vymezení zastavěného území B. Základní koncepce rozvoje území Příloha TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU LUČINA MĚNĚNÉHO ZMĚNOU Č. 1 (SROVNÁVACÍ TEXT) A. Vymezení zastavěného území B. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jeho hodnot C. Urbanistická koncepce,

Více

ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY

ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY ZADÁNÍ PRO ZPRACOVÁNÍ GENERELU DOPRAVY ČÁST CYKLISTICKÁ DOPRAVA OBJEDNAL: MČ Praha 14 Úřad městské části Bratří Venclíků 1073, 198 21, Praha 9 ZPRACOVAL: Ing. Květoslav Syrový Sušická 850/28, 160 00 Praha

Více

PROVOZNÍ ŘÁD Cyklostezka Kunovice I. etapa

PROVOZNÍ ŘÁD Cyklostezka Kunovice I. etapa PROVOZNÍ ŘÁD Cyklostezka Kunovice I. etapa Název stavebního díla: Cyklostezka Kunovice I. etapa Katastrální území: Obec: Okres: Kraj: Vlastník díla: Správce vodního toku: Kunovice, Podhradní Lhota Kunovice,

Více

Studie cyklistické stezky Nový Jičín

Studie cyklistické stezky Nový Jičín Studie cyklistické stezky Nový Jičín Objednatel: Město Nový Jičín Masarykovo nám. 1, 741 01 Nový Jičín IČ: 00298212 Zhotovitel: UDIMO, spol. s r.o. Sokolská tř. 8, 702 00 Ostrava IČ: 44740069 Ostrava,

Více

B. KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT

B. KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT A. VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 1) Řešeným územím Územního plánu Lučina je správní území obce Lučina, které je tvořeno k. ú. Lučina a k. ú Kocurovice. Celková rozloha řešeného území je 744 ha. 2) Zastavěné

Více

Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí

Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí Bílá kniha dopravy Hlavní problémy dopravy ve Velkém Meziříčí Nutná spoluúčast Kraje Vysočina Pouze v působnosti města Problémy dopravy s nutnou spoluúčastí Kraje Vysočina 1. Most na silnici II/360 na

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MŠ U Lípy Svobody - projekt hřiště a zahrady U Lípy Svobody 3 Brno 620 00 A Průvodní zpráva A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby MŠ U Lípy Svobody

Více

OBEC BOROVÁ LADA 384 92 BOROVÁ LADA 38

OBEC BOROVÁ LADA 384 92 BOROVÁ LADA 38 OBEC BOROVÁ LADA 384 92 BOROVÁ LADA 38 V Borových Ladách dne 07.09.2010 VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Oznámení o vydání změny č. 5 územního plánu sídelního útvaru formou opatření obecné povahy Zastupitelstvo obce Borová

Více

Důvodová zpráva A) 1. prodej p.p.č. 471/8 o výměře 248 m2 v k.ú. Jablonec nad Nisou

Důvodová zpráva A) 1. prodej p.p.č. 471/8 o výměře 248 m2 v k.ú. Jablonec nad Nisou Důvodová zpráva A) 1. prodej p.p.č. 471/8 o výměře 248 m 2 v k.ú. Jablonec nad Nisou O prodej tohoto pozemku požádali vlastníci bytových jednotek v navazujícím objektu Vodní 26. Pozemek si chtějí koupit

Více

Změna Územního projektu zóny Jižní svahy, Hradec Králové č.1

Změna Územního projektu zóny Jižní svahy, Hradec Králové č.1 Změna Územního projektu zóny Jižní svahy, Hradec Králové č.1 Autoři : ING. ARCH. PAVEL ZADROBÍLEK, IČO 44414471 ING.ARCH. MAXMILIÁN VLČEK Odborná spolupráce : ING.ARCH. BOHUMÍR PROKOP D. ZÁVAZNÁ ČÁST VE

Více

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17

Bezpečné cesty do školy 2015 -ZŠ a MŠ Praha 8 Ďáblice, U Parkánu 17 Bezpečné cesty do školy 2015 STUDIE Zodp. projektant: Profese: Vypracovala: Kontroloval: Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA doprava Dita Zemanová Ing. P. Novotný, Ph.D., MBA Umístění stavby: Praha 8 - Ďáblice

Více

VEŘEJNÉ FÓRUM 2016: KLOBOUKY VAŠIMA OČIMA

VEŘEJNÉ FÓRUM 2016: KLOBOUKY VAŠIMA OČIMA VEŘEJNÉ FÓRUM 2016: KLOBOUKY VAŠIMA OČIMA SEZNAM PROBLÉMŮ/PŘÍLEŽITOSTÍ VE VALAŠSKÝCH KLOBOUKÁCH ÚZEMNÍ ROZVOJ, DOPRAVA, ARCHITEKTURA, PAMÁTKY 1. Vytvořit program, kterým bude možné podpořit koupi nových

Více

ČERNOUČEK (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: ČERNOUČEK) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ ČÁST. PAFF - architekti Ing. arch. Ladislav Bareš

ČERNOUČEK (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: ČERNOUČEK) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ ČÁST. PAFF - architekti Ing. arch. Ladislav Bareš ČERNOUČEK (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: ČERNOUČEK) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ ČÁST PAFF - architekti Ing. arch. Ladislav Bareš PROSINEC 2010 POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem adresa: Městský úřad Roudnice

Více

PROGRAM REGENERACE PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ OLŠAVA UHERSKÝ BROD

PROGRAM REGENERACE PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ OLŠAVA UHERSKÝ BROD PROGRAM REGENERACE PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ OLŠAVA UHERSKÝ BROD AKTUALIZUACE NÁVRHU ŘEŠENÍ I. ETAPA ČÁST B OBSAH Úvod k aktualizaci 1. etapy - druhé části - B pro rok 2011... 3 1. Analytická část... 4 1.3 Zpracované

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA PRO AKCI. MOST PŘES KUŘIMKU NA UL. KOMENSKÉHO V KUŘIMI A ŘEŠENÍ DOPRAVNÍ SITUACE PŘED ZŠ varianta I STUDIE

PRŮVODNÍ ZPRÁVA PRO AKCI. MOST PŘES KUŘIMKU NA UL. KOMENSKÉHO V KUŘIMI A ŘEŠENÍ DOPRAVNÍ SITUACE PŘED ZŠ varianta I STUDIE PRŮVODNÍ ZPRÁVA PRO AKCI MOST PŘES KUŘIMKU NA UL. KOMENSKÉHO V KUŘIMI A ŘEŠENÍ DOPRAVNÍ SITUACE PŘED ZŠ varianta I STUDIE 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1. Stavba Most přes Kuřimku na ul. Komenského v Kuřimi

Více

REVITALPARK PŘÍSTUPNOST CÍLE. Masarykovy sady, Český Těšín (CZ) GPS: 49.748835, 18.623842 (49 44'55.806"N 18 37'25.831"E)

REVITALPARK PŘÍSTUPNOST CÍLE. Masarykovy sady, Český Těšín (CZ) GPS: 49.748835, 18.623842 (49 44'55.806N 18 37'25.831E) cile.jedemetaky.cz REVITALPARK Adresa, Český Těšín (CZ) GPS: 49.748835, 18.623842 (49 44'55.806"N 18 37'25.831"E) Zámecký vrch, ul. Zamkowa, Cieszyn (PL) GPS: 49.751254, 18.626438 (49 45'3.679"N 18 37'35.291"E)

Více

SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST

SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST Aktualizace koncepce cyklodopravy v Královéhradeckém kraji PŘÍLOHA Č.1 PRVNÍ ČÁST SITUACE VE MĚSTECH A JEJICH OKOLÍ ÚZEMÍ INTRAVILÁNU MĚSTA HRADCE KRÁLOVÉ Město Hradec Králové Ing. Karel Šimonek - leden

Více

Bezbariérová řešení staveb

Bezbariérová řešení staveb Navrhování bezbariérového prostředí dle vyhlášky 398/2009 Sb. Bezbariérová řešení staveb doc. Ing.arch. Irena Šestáková, ČVUT Praha, FA, Ústav nauky o budovách Základní pojmy Základní pojmy Základní pojmy

Více

B. KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT

B. KONCEPCE ROZVOJE ÚZEMÍ OBCE, OCHRANY A ROZVOJE JEHO HODNOT A. VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 1) Řešeným územím Územního plánu Budišovice je správní území obce Budišovice, které je tvořeno katastrálním územím Budišovice. Celková rozloha řešeného území je 702 ha. 2)

Více

2010-2011. Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933. Vážení majitelé,

2010-2011. Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933. Vážení majitelé, Zpráva o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek NOVÁ HARFA I Podkovářská č.p. 933 Vážení majitelé, 2010-2011 dovolte nám informovat Vás o činnosti výboru Společenství vlastníků jednotek Nová Harfa

Více

Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse. Valná hromada. M A S Co je to MAS? 18.12.2007 M A S LEADER

Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse. Valná hromada. M A S Co je to MAS? 18.12.2007 M A S LEADER Místní akční skupina Orlicko Veřejná diskuse Valná hromada Co je to MAS? 18.12007 LEADER Valná hromada 18.12007 LEADER LEADER doposud: 2006: založení Místní akční skupiny ORLICKO (MAS ORLICKO) na území

Více

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace

Město Lipník nad Bečvou. Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou Zřizovací listina příspěvkové organizace Město Lipník nad Bečvou, IČ 00301493, vydává na základě usnesení Zastupitelstva města Lipník nad Bečvou č. / 2008 - ZM ze dne 4. 3. 2008

Více

Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01

Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01 Vyhodnocení požadavků a připomínek občanů z veřejného projednání projektů Regenerace sídliště Máj dne 26.2.2009 Úsek Máj 01 Č. Autor: Požadavek, připomínka, Vyhodnocení projektanta: Stanovisko příslušných

Více

ev. č. ČKAIT: 1400047, autorizovaný technik pro vodohospodářské stavby, specializace stavby zdravotnětechnické.

ev. č. ČKAIT: 1400047, autorizovaný technik pro vodohospodářské stavby, specializace stavby zdravotnětechnické. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1) Identifikační údaje - Název stavby : Rekonstrukce Smetanovy ulice ve Žďáru nad Sázavou - Stavebník : Město Žďár nad Sázavou Žižkova 227/1 591 01 Žďár nad Sázavou - Projektant :UNIprojekt,

Více

Formulář pro zadávání dodávek, služeb a stavebních prací.

Formulář pro zadávání dodávek, služeb a stavebních prací. Formulář pro zadávání dodávek, služeb a stavebních prací. Zadavatel: Město Turnov, Antonína Dvořáka č.p. 335, 511 22 Turnov IČO: 00276227, DIČ: CZ 00276227 Zadavatele zastupuje: PhDr. Hana Maierová Funkce:

Více

Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě

Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě Pořadové číslo projektu: 38 Název projektu: Revitalizace dvoru ve vnitrobloku mezi ulicemi Průběžná V Olšinách U Vesny Na Hroudě Popis projektu: Navrhovatel řeší komplexní revitalizaci dotčeného dvora,

Více

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH

1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 1 ZÁMĚR REGENERACE SÍDLIŠTĚ KYLEŠOVICE V LETECH 2018-2019 1.1 Cíle regenerace Realizace všech záměrů celého projektu regenerace sídliště by měla vést k dosažení hlavního cíle všestranného zlepšení obytného

Více

PARK NOVÁ PASÍŘSKÁ. Studie parku v širších vazbách na základě záměru formulovaného s participací veřejnosti

PARK NOVÁ PASÍŘSKÁ. Studie parku v širších vazbách na základě záměru formulovaného s participací veřejnosti PARK NOVÁ PASÍŘSKÁ Studie parku v širších vazbách na základě záměru formulovaného s participací veřejnosti Zadavatel: MĚSTO JABLONEC NAD NISOU Mírové náměstí 19 Jablonec nad Nisou, IČ. 00262340 Zpracovatel:

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 55 ze dne 19.1.2016 ke spolupráci při rozvoji cyklistické dopravy I. souhlasí s tím, že cyklistická

Více

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 Město Vítkov Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 únor 2015 Program rozvoje územního obvodu města Vítkova AKČNÍ PLÁN MĚSTA VÍTKOVA NA LÉTA 2015-2018 (schválen Zastupitelstvem města Vítkova dne. usnesením

Více

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh DOPRAVNÍ STUDIE VYHLAŠOVATEL GRANTOVÉHO PROGRAMU A GENERÁLNÍ PARTNER: POŘIZOVATEL: ZHOTOVITEL: ZŠ J.V. Sládka, Zbiroh, přísp. organizace Muchova 554 338 08 Zbiroh

Více

ÚZEMNÍ PLÁN PÍŠŤ KONCEPT

ÚZEMNÍ PLÁN PÍŠŤ KONCEPT TEXTOVÁ ČÁST Projekt Územní plán Píšť byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj. KNESL + KYNČL s.r.o. architektonický ateliér Šumavská 416/15 602 00 Brno únor

Více

Hromadné garáže zadání části B

Hromadné garáže zadání části B Hromadné garáže zadání části B 2. cvičení zadání části B varianty uspořádání návrhové parametry zajímavé stavby k odevzdání Zadání části B Navrhněte vhodnou dispozici hromadné garáže Nakreslete situaci

Více

Obecně závazná vyhláška Města Opočna č. 8/2004 o schválení Změny I. Územního plánu sídelního útvaru Opočno

Obecně závazná vyhláška Města Opočna č. 8/2004 o schválení Změny I. Územního plánu sídelního útvaru Opočno Obecně závazná vyhláška Města Opočna č. 8/2004 o schválení Změny I. Územního plánu sídelního útvaru Opočno Zastupitelstvo Města Opočna vydává dne 5.5.2004 podle 29 odst. 2 zákona č. 50/1976 Sb. o územním

Více

Desatero problémů Chrudimi 2013

Desatero problémů Chrudimi 2013 Desatero problémů Chrudimi 2013 1 Vybudovat obchvat města Chrudim jednání vedení města s Ministerstvem dopravy, Ministerstvem financí za spoluúčasti poslanců Parlamentu ČR zvolených za Pardubický kraj,

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY 70% 3.1.8.A CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY Umístění Orientační rozměry Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní prvky

Více

Koncepce celkového krajinářského řešení Císařského ostrova a jeho širšího okolí

Koncepce celkového krajinářského řešení Císařského ostrova a jeho širšího okolí TEXTOVÁ ČÁST KRYCÍ LIST Koncepce celkového krajinářského řešení Císařského ostrova a jeho širšího okolí Obchodní jméno účastníka: Ateliér zahradní a krajinářské architektury Sendler, Právní forma účastníka:

Více

Generel cyklistické dopravy města Kopřivnice Část A průzkumy a rozbory 4) Fotodokumentace

Generel cyklistické dopravy města Kopřivnice Část A průzkumy a rozbory 4) Fotodokumentace 4) Fotodokumentace FOTOGRAFIE Č. 1 SIL. II/482 KŘÍŽENÍ CYKLOTRASY 502 NA VJEZDU OD ZÁVIŠIC FOTOGRAFIE Č. 3 TRASA 502, NEZPEVNĚNÝ POVRCH FOTOGRAFIE Č. 5 UL. ČSA KŘÍŽENÍ S CYKLOTRASOU 502 - PŘECHODEM FOTOGRAFIE

Více

Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu. Zpráva

Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu. Zpráva Koncepce systémového řešení dopravy v klidu v Jindřichově Hradci v krátkodobém výhledu Zpráva Září 2013 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Objednatel: Město Jindřichův Hradec Zhotovitel: NDCon spol. s r.o. Zlatnická

Více

5. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ

5. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ 5. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ A Identifikační údaje Název stavby : Zřízení chodníku v Jiráskově ulici v Horšovském Týně Místo stavby : Okres : Katastrální území : Investor : Projektant : Stupeň PD : Datum zpracování

Více

TEXTOVÁ ČÁST 66 6 návrh úprav náměstí Svobody ve Znojmě Současný stav Severní část znojemského centra je typickým produktem předchozích 40-50 let urbanistické bezradnosti a plánovacích deformací m.j. způsobených

Více

Textová část návrh odůvodnění zpracované pořizovatelem NÁVRH

Textová část návrh odůvodnění zpracované pořizovatelem NÁVRH NÁVRH ODŮVODNĚNÍ ZPRACOVANÉ POŘIZOVATELEM 1) POSTUP PŘI POŘÍZENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zastupitelstvo obce Bernartice nad Odrou schválilo pořízení Územního plánu Bernartice nad Odrou (dále jen ÚP Bernartice nad

Více

O D P O V Ě D I N A I N T E R P E L A C E

O D P O V Ě D I N A I N T E R P E L A C E O D P O V Ě D I N A I N T E R P E L A C E 6. zasedání ZHMP dne 27.3.2003 Termín vyřízení: 26.4.2003 Interpelace č. 6/1 e, V Praze dne 28. května 2003 Ć.j. SE/S1 100-2003 k Vašemu podnětu na doplnění usnesení

Více

KONCEPCE PODPORY SPORTU V HRONOVĚ

KONCEPCE PODPORY SPORTU V HRONOVĚ KONCEPCE PODPORY SPORTU V HRONOVĚ KONCEPCE PODPORY SPORTU V HRONOVĚ 1. ÚVOD V návaznosti na Strategický plán rozvoje města Hronova, který schválilo Zastupitelstvo města Hronova dne 17. 3. 2008 pro období

Více

KONCEPCE ROZVOJE HŘIŠŤ v LITVÍNOVĚ

KONCEPCE ROZVOJE HŘIŠŤ v LITVÍNOVĚ KONCEPCE ROZVOJE HŘIŠŤ v LITVÍNOVĚ Schválila Rada města Litvínově dne 10.02.2016 usnesením č. R/1010/36 Město Litvínov systematicky obnovuje stará nefunkční a normy nesplňující hřiště, průběžně udržuje

Více

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky

Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Příloha č. 6 1. Všeobecný popis Technická specifikace předmětu veřejné zakázky Předmětem tohoto projektu je návrh na instalaci kamerového systému ve městě Rýmařov, v rámci projektu Rýmařov- III. etapa

Více

Zpráva o výsledcích veřejného setkání uskutečněného 19. 1. 2012

Zpráva o výsledcích veřejného setkání uskutečněného 19. 1. 2012 Veřejné projednání architektonické studie revitalizace parku v Pilské ulici Městská část Praha 14 Zpráva o výsledcích veřejného setkání uskutečněného 19. 1. 2012 Vypracoval: Mgr. Vojtěch Černý Veřejné

Více

ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA

ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA 1 ÚZEMNÍ PLÁN BOROVÁ LADA TEXTOVÁ ČÁST NÁVRH PRO VEŘEJNÉ JEDNÁNÍ Datum: listopad 2014 Paré číslo: 1 Správní orgán Obec Borová Lada, 384 92 Borová Lada 38 o vydání rozhodlo zastupitelstvo obce nabytí účinnosti

Více

Teze k úvodní rozvaze o charakteru území městských částí

Teze k úvodní rozvaze o charakteru území městských částí Teze k úvodní rozvaze o charakteru území městských částí Pracovní verze lokalit Obsahovat připomínky k první pracovní verzi lokalit; tedy názvy lokalit, jejich vymezení, atp. V první verzi jsou vymezeny

Více

Plánovací dílna o veřejných prostranstvích v centru Ostravy ze dne 16. 4. 2016 zápis

Plánovací dílna o veřejných prostranstvích v centru Ostravy ze dne 16. 4. 2016 zápis Plánovací dílna o veřejných prostranstvích v centru Ostravy ze dne 16. 4. 2016 zápis Zúčastnění: Tomáš Macura, Petra Bernfeldová, Ilona Rozehnalová, Ilona Vybíralová, Milena Vitoulová, Martin Strakoš,

Více

KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST

KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST Urbanistické řešení širšího centra města KARLOVY VARY TEXTOVÁ ČÁST 1 Motto soutěžního návrhu : PROPOJENÉ MĚSTO (OD DISKONTINUITY KE KONTINUITĚ) stávající DISKONTINUITA MĚSTA budoucí KONTINUITA MĚSTA diskontinuita

Více

B.1. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A

B.1. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A B.1. S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A Obsah: 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa

Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa Vyhodnocení dotazníkového šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa Dotazníkové šetření Revitalizace sídliště Špičák Česká Lípa představuje podklad pro budoucí rozhodování o úpravách a investicích

Více

REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ

REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ A. ÚVODNÍ ÚDAJE Název akce: Investor: Objednatel dokumentace: Generální projektant: Stupeň proj. dokumentace: Místo stavby: Příslušný stavební úřad: REKONSTRUKCE UL. KOPEČNÁ Obec Křenovice Školní 535 683

Více

Studie zklidnění dopravy

Studie zklidnění dopravy Objednatel: Obec Dobřejovice Na Návsi 26, 251 01 Říčany Studie zklidnění dopravy 1. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Zhotovitel: CITYPLAN spol. s r. o., Jindřišská 17, 110 00 Praha 1 tel.: 221 184 304, 221 184 309, fax:

Více

KOPŘIVNICE Územní plán Doplnění posouzení vlivů dle zák. č. 100/2001 Sb. (březen 2008)

KOPŘIVNICE Územní plán Doplnění posouzení vlivů dle zák. č. 100/2001 Sb. (březen 2008) AQUATEST a. s. Geologická 4, 152 00 Praha 5 IČO 44 79 48 43 zapsána v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 1189 Pracoviště: divize Slezsko, Masná 10, 702 00 Ostrava Kód zakázky:

Více

SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK )

SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK ) Tomáš Kaněra geodetické práce Na Křečku 339, 109 00 Praha 10 IČ: 74283031 DIČ: CZ7904290229 tel.: 777 663 462 tomas.kanera@seznam.cz SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK ) číslo bodu Y X Z popis 1 726588,94 1046300,20

Více

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU. I. Všeobecné podmínky

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU. I. Všeobecné podmínky PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU I. Všeobecné podmínky 1. Každý návštěvník je povinen seznámit se při vstupu do veřejného víceúčelového sportovního areálu s tímto provozním řádem

Více

z 8. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 21. 6. 2007

z 8. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 21. 6. 2007 Spis. zn.: 62764/2007 č. j.: 63872/2007 USNESENÍ z 8. zasedání zastupitelstva města Šumperka konaného dne 21. 6. 2007 Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu

Více

1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11

1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11 Obsah str. 1. Úvod 1 1.1 Údaje o zadání a hlavních cílech řešení 1 1.2 Postup práce 1 2. Vyhodnocení územní studie 9 3. Závěr 11 Příloha: Zápisy z jednání, stanoviska 1. ÚVOD 1.1 Údaje o zadání a hlavních

Více

Regulační plán TISEM - SEVER

Regulační plán TISEM - SEVER Regulační plán TISEM - SEVER I. NÁVRH A. TEXTOVÁ ČÁST Objednatel: Obec Tisem Regulační plán Tisem - Sever Dílčí projekt: Urbanistické a souhrnné řešení Odpovědný projektant, Ing.arch. Miroslav Tůma I.

Více

Program rozvoje města Hlinska - katalog projektů aktualizace 2013. Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 2013

Program rozvoje města Hlinska - katalog projektů aktualizace 2013. Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 2013 aktualizace 213 Projekty, které zůstávají v katalogu projektů i po aktualizaci 213 Projekt čís. - investor město nebo jiný investor PRMH před aktualizací 213 PRMH po aktualizaci 213 M - 4 Průmyslová zóna

Více

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň Dokumentace ke stavebnímu povolení PROIS a.s. Veverkova 1343, Hradec Králové, 500 02 IČ 259 43022, DIČ CZ 259 43022 Akce : Investor : Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové

Více

Z Á P I S. z 5. zasedání zastupitelstva obce Radimovice, konaného dne 5.10.2015

Z Á P I S. z 5. zasedání zastupitelstva obce Radimovice, konaného dne 5.10.2015 Z Á P I S z 5. zasedání zastupitelstva obce Radimovice, konaného dne 5.10.2015 Přítomno Omluvena Dále přítomno : 6 zastupitelů, dle prezenční listiny : Ing. Kateřina Lesáková, zastupitelka : 5 občanů,

Více

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Místo stavby: ÚPRAVA ČÁSTI ULICE F. PROCHÁZKY MEZI NOVOU BUDOVOU MUZEA A SUCHARDOVÝM DOMEM - úpravy u zadního vstupu do Suchardova domu s cílem zpřístupnit objekt pro tělesně postižené občany

Více

NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN

NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN NOVÝ DŮM ÚZEMNÍ PLÁN POŘIZOVATEL: Obecní úřad Nový Dům PROJEKTANT: září 2011 Název územně plánovací dokumence: Územní plán Nový Dům Řešené území: Administrativní území obce Nový Dům zahrnující katastrální

Více

Usnesení č. 10/2012 ze zasedání Zastupitelstva obce Branka u Opavy konaného dne 14.06.2012

Usnesení č. 10/2012 ze zasedání Zastupitelstva obce Branka u Opavy konaného dne 14.06.2012 Usnesení č. 10/2012 ze zasedání Zastupitelstva obce Branka u Opavy konaného dne 14.06.2012 01.10.2012/ZO v z a l o n a v ě d o m í: a) Žádost, Marie Vítková, Bezručovo nábřeží 26, Branka u Opavy, ve věci:

Více

Studie potřebnosti rozvoje infrastruktury pro cyklisty v Chrudimi DODAVATEL OBJEDNATEL DATUM Ing. Zbyněk Sperat, Ph.D.

Studie potřebnosti rozvoje infrastruktury pro cyklisty v Chrudimi DODAVATEL OBJEDNATEL DATUM Ing. Zbyněk Sperat, Ph.D. Studie potřebnosti rozvoje infrastruktury pro cyklisty v Chrudimi DODAVATEL OBJEDNATEL DATUM Ing. Zbyněk Sperat, Ph.D. Město Chrudim fyzická osoba s IČ Resslovo nám. 77 STUPEŇ Říčařova 38 53716 Chrudim

Více

PRAHA 5 NA KOLE GENEREL CYKLISTICKÝCH TRAS NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5

PRAHA 5 NA KOLE GENEREL CYKLISTICKÝCH TRAS NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 PROJEKT PRAHA 5 NA KOLE GENEREL CYKLISTICKÝCH TRAS NA ÚZEMÍ MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 5 DATUM BŘEZEN 2008 ZPRACOVATEL ALTERNATIVNÍ DOPRAVNÍ STUDIO OBSAH PREZENTACE zadání (představy objednatele) zpracovatelský

Více

Město Opočno. Operační plán zimní údržby místních komunikací a chodníků v roce 2015-2016 schválený radou Města Opočna dne 19. 10.

Město Opočno. Operační plán zimní údržby místních komunikací a chodníků v roce 2015-2016 schválený radou Města Opočna dne 19. 10. 1. Úvod Město Opočno Operační plán zimní údržby místních komunikací a chodníků v roce 2015-2016 schválený radou Města Opočna dne 19. 10. 2015 Úkolem zimní údržby je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti

Více

398/2009 Sb. VYHLÁŠKA

398/2009 Sb. VYHLÁŠKA 398/2009 Sb. 2 VYHLÁŠKA ze dne 5. listopadu 2009 o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 194 písm. a) zákona č. 183/2006

Více

5.ZMO Pardubice III - 23.6.2003

5.ZMO Pardubice III - 23.6.2003 5.ZMO Pardubice III - 23.6.2003 Statutární město Pardubice - Městský obvod Pardubice III zastoupený starostou Ing. Milošem Růţičkou Z Á P I S z 4. řádného jednání Zastupitelstva městského obvodu Pardubice

Více

Zápis č. 02/2016 z výchozího jednání Místní komise Štěpnice ze dne 15.02.2016

Zápis č. 02/2016 z výchozího jednání Místní komise Štěpnice ze dne 15.02.2016 Zápis č. 02/2016 z výchozího jednání Místní komise Štěpnice ze dne 15.02.2016 Přítomni: Mgr. Martykánová, PhDr. Brázda, Mgr. Čoupek, PhD., Bc. Dostálek, Mgr. Pavlicová, p. Prachman, p. Střelcová, Bc. Víchová

Více

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 1. aktualizace

Město Vítkov. Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 1. aktualizace Město Vítkov Akční plán města Vítkova na léta 2015 2018 1. aktualizace leden 2016 Program rozvoje územního obvodu města Vítkova AKČNÍ PLÁN MĚSTA VÍTKOVA NA LÉTA 2015-2018 1.aktualizace (schváleno Zastupitelstvem

Více

Závěrečná zpráva o projektu

Závěrečná zpráva o projektu NA ZELENOU Bezpečné cesty do školy Závěrečná zpráva o projektu Číslo projektu: N 2270 Pořadí zprávy 2 Název projektu: Na zelenou v zeleném prostředí CHKO Litovelského Pomoraví Název předkladatele: Základní

Více

2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY

2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY 2.2.2 TÉMATICKÉ OKRUHY DOTAZNÍKŮ A ZJIŠTĚNÉ VÝSLEDKY počet počet procento OTÁZKA Č. 1 VYPLŇTE ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SVÉ OSOBĚ VĚK A VZDĚLÁNÍ Věk Do 18 let 1 1% 19-40 let 57 38% 41 61 let 40 26% Nad 60 let 54

Více

Zápis. z 20. schůze Rady obce Rohatec konané dne 3. 8. 2015 v kanceláři starosty na Obecním úřadě v Rohatci. Jednání bylo zahájeno v 16:00 hodin.

Zápis. z 20. schůze Rady obce Rohatec konané dne 3. 8. 2015 v kanceláři starosty na Obecním úřadě v Rohatci. Jednání bylo zahájeno v 16:00 hodin. Přítomni: Ing. Jarmil Adamec, Ph.D. Ing. Vladimír Elšík Ing. Zdeněk Škromach Jiří Švanyga Vlasta Sedláková Radoslav Němeček Omluveni: - Ing. Bc. Tomáš Letocha Zápis z 20. schůze Rady obce Rohatec konané

Více

Obsah textové části návrhu Územního plánu Palkovice A. Vymezení zastavěného území 1 B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jejích hodnot 1

Obsah textové části návrhu Územního plánu Palkovice A. Vymezení zastavěného území 1 B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jejích hodnot 1 Obsah textové části návrhu Územního plánu Palkovice A. Vymezení zastavěného území 1 B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jejích hodnot 1 C. Urbanistická koncepce, vymezení zastavitelných ploch,

Více

Publikace vznikla na základě spolupráce se studenty Fakulty architektury a její téma koresponduje s hlavními směry výzkumu na fakultě.

Publikace vznikla na základě spolupráce se studenty Fakulty architektury a její téma koresponduje s hlavními směry výzkumu na fakultě. Autorka publikace doc. Ing. arch. Irena Šestáková je pedagogem na Českém vysokém učení technickém v Praze na Fakultě architektury. Autor publikace Ing. arch. Pavel Lupač je studentem doktorského studia

Více

ROZHODNUTÍ. Dle rozdělovníku

ROZHODNUTÍ. Dle rozdělovníku MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 17 ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI ODBOR VÝSTAVBY Dle rozdělovníku Číslo jednací: ÚMČP17 018546/2012/VYS/Ur V Praze dne 26.10.2012 Spisová značka: S-ÚMČP17 015725/2012/7 Vyřizuje: Renata Urbanová

Více

ÚZEMNÍ PLÁN FRYČOVICE

ÚZEMNÍ PLÁN FRYČOVICE ÚZEMNÍ PLÁN FRYČOVICE A. TEXTOVÁ ČÁST A. TEXTOVÁ ČÁST ÚZEMNÍHO PLÁNU FRYČOVICE Obsah A. Vymezení zastavěného území 1 B. Základní koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje jejích hodnot 1 C. Urbanistická

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva A.1. Průvodní zpráva 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE a) Označení stavby: Úprava odvodnění ul. Krhovické Hodonice b) Stavebník: Obec Hodonice, Obecní 287, 671 25 Hodonice IČ: 00292788

Více

Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení IČ : 261 891. Škroupova 1059 430 01 Chomutov. tel./fax : 474 626 074 e-mail : sings@sings.

Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení IČ : 261 891. Škroupova 1059 430 01 Chomutov. tel./fax : 474 626 074 e-mail : sings@sings. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY A AUTORA PROJEKTU Název a umístění stavby : k.ú.chomutov I p.p.č. 1991/15, 1993, 2009/73, 4695/13, 4695/16, 4695/20, 4695/21, 4700/70, 4701/1, 4701/22,

Více

REGENERACE PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ HAVÍŘOV ŠUMBARK, LOKALITA ZA TESLOU, 3.ETAPA, ULICE U TESLY A ŠÍPKOVÁ, PLOCHA U UL. MLÁDÍ

REGENERACE PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ HAVÍŘOV ŠUMBARK, LOKALITA ZA TESLOU, 3.ETAPA, ULICE U TESLY A ŠÍPKOVÁ, PLOCHA U UL. MLÁDÍ STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV REGENERACE PANELOVÉHO SÍDLIŠTĚ HAVÍŘOV ŠUMBARK, LOKALITA ZA TESLOU, 3.ETAPA, ULICE U TESLY A ŠÍPKOVÁ, PLOCHA U UL. MLÁDÍ Oznámení dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů

Více

VÝZVA. V souladu s ustanovením 6 a 18 odst. 3 zákona o veřejných zakázkách Vás tímto. v y z ý v á m

VÝZVA. V souladu s ustanovením 6 a 18 odst. 3 zákona o veřejných zakázkách Vás tímto. v y z ý v á m Městská část Praha - Zbraslav Starostka městské části Praha - Zbraslav 156 03 Praha - Zbraslav, Zbraslavské nám. 464 tel.: 257 111 888, e-mail: hurkova@mc-zbraslav.cz Název společnosti VÝZVA Praha Zbraslav

Více