CAT-130 NÁVOD K OBSLUZE. Automobilový stereofonní. DVD/SVCD/VCD/CD/MP3/MP4 Přehrávač. s PLL FM Stereo Rádiem. Radio Data System

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CAT-130 NÁVOD K OBSLUZE. Automobilový stereofonní. DVD/SVCD/VCD/CD/MP3/MP4 Přehrávač. s PLL FM Stereo Rádiem. Radio Data System"

Transkript

1 CAT-130 NÁVOD K OBSLUZE Automobilový stereofonní DVD/SVCD/VCD/CD/MP3/MP4 Přehrávač s PLL FM Stereo Rádiem Radio Data System 7,11 cm TFT-LCD displej Vstupní karta SD/MMC Vysunovací/odnímatelný přední panel

2 PŘEDTÍM NEŽ ZAČNETE VÝROBEK POUŽÍVAT UPOZORNĚNÍ: VAROVÁNÍ: KAŽDÉ JINÉ POUŽÍVÁNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ, NASTAVOVÁNÍ, PROVOZ ZAŘÍZENÍ A DALŠÍ OPERACE, KTERÉ NEJSOU UVEDENY V TOMTO MANUÁLU MOHOU ZAPŘÍČINIT RIZIKO ZASAŽENÍ RADIAČNÍM ZÁŘENÍM. POUŽÍVÁNÍ OPTICKÝCH NÁSTROJŮ S TÍMTO VÝROBKEM ZVÝŠUJE MOŽNOST POŠKOZENÍ ZRAKU. Mějte tento manuál při ruce k pročtení provozních instrukcí a upozornění. Hlasitost mějte na takové úrovni, abyste slyšeli zvuky vně auta. Nevystavujte tento výrobek vlhkosti. Jestliže je baterie vyjmuta nebo vybita, předvolby v paměti budou vymazány - vše bude muset být nastaveno znovu. VLASTNOSTI DVD video přehrávač Je možné přehrávat DVD, DVD+-R, DVD+-RW a DVD+-DL. Video přehrávač CD je kompatibilní s PBC. Je možné přehrávat video CD s PBC (řízené přehrávání) Přehrávání CD Jsou podporovány typy CD/CD-R/CD-RW. Přehrávání MP3 souborů Je možné přehrávat MP3 soubory, které byly zaznamenány na CD-ROM/CD-R/CD-RW. Přehrávání MP4 souborů Je možné přehrávat MP4 soubory. Kompatibilita s PAL/NTSC Toto zařízení je kompatibilní se systémem PAL/NTSC. U připojování jiných komponentů k tomuto zařízení se ujistěte, že jsou kompatibilní se stejným video systémem, jinak nebude obraz kvalitní. Multi-audio Máte možnost přepínání mezi více audio systémy zaznamenanými na DVD podle potřeby. Vícejazyčné titulky Můžete přepínat podle potřeby mezi několika vícejazyčnými titulky zaznamenanými na DVD. Více obrazových úhlů Můžete podle potřeby přepínat mezi několika úhly pohledu obrazu zaznamenanými na DVD. Operace, které nelze provést Pokud se při přehrávání DVD pokusíte provést nějakou operaci, nebude ji možno provést programováním na disku. Jestliže tento případ nastane, na obrazovce se objeví příslušná zpráva.

3 INSTALACE Opatření Vyberte umístění pro rádio tak, aby neomezovalo řidiče při řízení. Rádio nevystavujte vlivům vysokých teplot, jako například přímému slunečnímu záření, prachu a nebo nadměrným vibracím. Pro bezpečné připevnění rádia používejte pouze dodávané příslušenství. Před instalací rádia odejměte jeho přední panel. POZNÁMKA: Úhel naklonění pro instalaci rádia nesmí překročit 30. V opačném případě se neotevře přední panel. Angličtina Release screw and bracket TAP Bend these claws, if necessary Překlad Vyšroubujte šroub a vysuňte pouzdro zařízení ČEP V případě potřeby ohněte tyto výstupky Poznámka: Uvolňovací klíč uložte na bezpečném místě, protože ho možná budete potřebovat v budoucnu k vyjmutí rádia z auta. Připojení a oddělení předního panelu Přední panel rádia se dá, z důvodu prevence před odcizením, oddělit od rádia. VYJMUTÍ A PŘIPEVNĚNÍ PŘEDNÍHO PANELU Před vyjmutím předního panelu se ujistěte, že jste nejprve stiskli tlačítko (OFF). Poté stiskněte tlačítko a vyjměte přední panel jeho zatažením k sobě podle obrázku. Poznámky: Netlačte příliš na přední panel směrem k rádiu. Přední panel se dá k rádiu připojit pouze za pomocí lehkého tlaku proti rádiu. Pokud si vezmete přední panel sebou, tak ho vkládejte do přiloženého pouzdra. Nevyvíjejte přílišný tlak na displej předního panelu při připojování k rádiu.

4 UPEVNĚNÍ RÁDIA 1. RÁDIO PŘÍSTROJOVÁ DESKA 2. UVOLŇOVACÍ POUZDRO 3. PŘÍSTROJOVÁ DESKA 4. ŠESTIHRANNÁ MATICE 5. PRUŽNÁ PODLOŽKA 6. PODLOŽKA 7. KAROSÉRIE 8. ZADNÍ PODPŮRNÁ PODPĚRA 9. SAMOŘEZNÝ ŠROUB 10. M5 X 15 ŠESTIHRANNÝ ŠROUB PŘIPOJENÍ KABELŮ VSTUPNÍ/VÝSTUPNÍ KONEKTOR (IN/OUT) DVD zvukový výstup (ŠEDÝ) na zadním panelu: Bílý (L) červený(r) Zapojte tento kabel do zadní zásuvky A/V monitorového systému ke sledování filmů zaznamenaných na DVD Zvukový výstup (přední část): Bílý (L) červený (R) Zvukový výstup (zadní část): Bílý (L) červený (R) Zvukový výstup (Žlutý): Žlutý (elektrická zástrčka) Připojte externí A/V systém k displeji Vstup videa (Černý) : Žlutý (elektrická zástrčka) Připojte k externímu video zařízení Vstup pro zadní kameru (Černý): Modrý (elektrická zástrčka) Připojte k výstupu zadní kamery Zvukový vstup : Bílý (L) červený (R) ŘÍDÍCÍ KABELY Parkovací (Šedý) : Připojte tento kabel k ruční brzdě automobilu Vypnutí zvuku telefonu (Černý) Připojte tento kabel k telefonu U přijímání hovorů bude zvuk audio systému vypnut. Zadní kamera (Červený) : Připojte ke kameře, která snímá prostor za automobilem při zařazení zpětného chodu Při zařazení zpětného chodu by měl tento kabel být připojen k vysokému napětí. ŘÍZENÍ BEZ POUŽITÍ VIDEO DISPLEJE Proveďte níže uvedený postup k tomu, aby při jízdě nebyl na LCD obrazovce žádný obraz. Z reproduktoru bude slyšet pouze zvuk. Poznámka: - Je-li automobil v pohybu, bude slyšet pouze zvuk. - Informujte se a dodržujte zákony o používání videa během jízdy ve vaší zemi. Varování: - Nepokoušejte se o instalaci sami jestliže vám uvedené instrukce nejsou jasné. Kontaktujte prodejce a informujte se jak provést instalaci.

5 English Top view FRONT SIDE OPEN GRAY WHITE BLACK RED To: Hand break switch Steps: 1. Connect the gray wire to the hand brake system. 2. Check your hand brake switch and make sure it is connected to car body chassis and properly grounded. Translation Pohled shora BOČNÍ STRANA OTEVŘENÍ ŠEDÝ BÍLÝ ČERNÝ ČERVENÝ K: Připojení k spínači ruční brzdy Postup: 1. Připojte šedý kabel k systému ruční brzdy. 2. Zkontrolujte, zdali je spínač vaší ruční brzdy připojen ke kostře automobilu a náležitě uzemněn. ŘÍZENÍ S POUŽITÍM VIDEO DISPLEJE Po provedení níže uvedeného postupu bude na LCD displeji vždy video ať již je automobil v pohybu nebo není. Angličtina Překlad Step: Connect the GRAY wire to the WHITE wire Postup: Připojte ŠEDÝ kabel k BÍLÉMU kabelu. INSTALACE ZADNÍ KAMERY PRO ÚČEL PARKOVÁNÍ/ZPĚTNÉHO CHODU Můžete také nainstalovat kameru na zadní část automobilu a při parkování nebo couvání systém automaticky začne snímat obraz z této kamery a navádět řidiče správným směrem. English To rear camera video out To reverse gear control switch Steps: 1. Connect the Rear Camera IN plug to the rear camera s video out plug. 2. Connect the RED wire to REVERSE gear control switch. 3. Check your gear control switch and make sure it is connected to +12V. Překlad Video výstup zadní kamery Spínač zpětného chodu automobilu Postup: 1. Připojte zástrčku vstupu zadní kamery (IN) do zástrčky video výstupu zadní kamery. 2. Připojte ČERVENÝ kabel ke spínači "REVERSE" (ZPĚTNÝ CHOD) zpětného chodu. 3. Zkontrolujte spínač řízení řazení a ujistěte se, že je napájen +12 V.

6 KONEKTOR A 4. PAMĚŤ +12V 5. VÝSTUPNÍ ANTÉNA AUTOMOBILU (KE STARTÉRU) 8. UZEMNĚNÍ POZNÁMKA: (konektor A č. 7) musí být připojen k startéru automobilu aby se předešlo oslabení baterie automobilu, není-li dlouho používán. KONEKTOR B 1. ZADNÍ PRAVÝ REPRODUKTOR (+) 2. ZADNÍ PRAVÝ REPRODUKTOR (-) 3. PŘEDNÍ PRAVÝ REPRODUKTOR (+) 4. PŘEDNÍ PRAVÝ REPRODUKTOR (-) 5. PŘEDNÍ LEVÝ REPRODUKTOR (+) 6. PŘEDNÍ LEVÝ REPRODUKTOR (-) 7. ZADNÍ LEVÝ REPRODUKTOR (+) 8. ZADNÍ LEVÝ REPRODUKTOR (-) Údržba VÝMĚNA POJISTKY Pokud vyhoří pojistka, tak zkontrolujte elektrické napájení a vyměňte pojistku. Pokud vyhoří pojistka opakovaně po výměně, tak je pravděpodobné, že se jedná o vnitřní závadu. V tomto případě se obraťte na nejbližší opravárenský servis. Varování Pro každý vodič používejte pojistku pro předepsanou intenzitu proudu. Pojistky s vyšší intenzitou proudu mohou způsobit vážné poškození.

7 UMÍSTĚNÍ OVLADAČŮ (HLAVNÍ PŘÍSTROJ) 1. ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ PŘÍSTROJE ( ) / VYPNUTÍ ZVUKU 2. TLAČÍTKO VÝBĚRU FUNKCE 3. PŘEDVOLBY STANIC (1,2,3,4,5,6) 4. TLAČÍTKO FUNKCE AF (ALTERNATIVNÍCH FREKVENCÍ) 5. TLAČÍTKO FUNKCE TA (DOPRAVNÍ INFORMACE) 6. FUNKCE PTY (TYP PROGRAMU) 7. TLAČÍTKO HLASITOSTI (LD) 8. TLAČÍTKO VÝBĚRU REŽIMU (MODE) 9. TLAČÍTKO VÝBĚRU FREKVENČNÍHO PÁSMA (BD) 10. TLAČÍTKO VÝBĚRU SKLADBY NA CD / VYHLEDÁVÁNÍ 11. AUTOMATICKÉ LADĚNÍ 12. TLAČÍTKO VYPNUTÍ ZVUKU (MU) 13. TLAČÍTKO VYJMUTÍ PŘEDNÍHO PANELU ( ) 14. TFT-LCD DISPLEJ 15. TLAČÍTKO VYSUNUTÍ CD DISKU ( ) 16. TLAČÍTKO TILT 17. AUTOMATICKÉ VYHLEDÁVÁNÍ LADĚNÍ (AS/PS) 18. TLAČÍTKO PŘEHRÁVÁNÍ/PAUZA ( ) 19. TLAČÍTKO INTRO 20. TLAČÍTKO OPAKOVÁNÍ 21. TLAČÍTKO NÁHODNÉHO PŘEHRÁVÁNÍ 22. POSUNUTÍ O 10 SKLADEB NAHORU/DOLŮ 23. TLAČÍTKO RESET 24. CD SLOT 25. SLOT PRO SD/MMC KARTU

8 UMÍSTĚNÍ OVLADAČŮ (DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ) 1. ZAPNUTÍ/VYPNUTÍ PŘÍSTROJE 2. REŽIM 3. PŘEHRÁVÁNÍ/PAUZA 4. NÁZEV 5. VÝBĚR 6. VYHLEDÁVÁNÍ (SEEK) + / VYHLEDÁVÁNÍ (SEEK) - / CD SKLADBA / VYHLEDÁVÁNÍ 7. HLASITOST + / HLASITOST- 8. GOTO 9. VYSUNUTÍ 10. AUDIO 11. VSTUP 12. NAVIGACE 13. AUTO VYHLEDÁVÁNÍ / VYHLEDÁVÁNÍ PŘEDVOLEB / OPAKOVÁNÍ 14. NÁHODNÉ PŘEHRÁVÁNÍ / PÁSMU / HLASITOST 15. DUAL 16. INTRO / PROGRAM 17. TILT 18. TITULKY 19. NASTAVENÍ 20. EKVALIZÉR / ÚHEL 21. MÍSTNÍ STANICE / POMALÝ POHYB 22. PŘIBLÍŽENÍ / OPAKOVÁNÍ A-B 23. STEREO / MONO / STOP 24. HODINY / DISPLEJ NA OBRAZOVCE 25. VYPNUTÍ ZVUKU 26. HLAVNÍ NABÍDKA / OVLADAČ PŘEHRÁVÁNÍ 27. KROK (PŘEHRÁVÁNÍ SNÍMEK PO SNÍMKU) 28. PAL / NTSC SYSTÉM 29. TYP PROGRAMU 30. ALTERNATIVNÍ FREKVENCE 31. DOPRAVNÍ INFORMACE 32. POSUNUTÍ O 10 SKLADEB NAHORU/DOLŮ 33. VYHLEDÁVÁNÍ SKLADEB PODLE DVOU ČÍSEL 34. KLÁVESNICE Užívání a péče o dálkový ovladač Vložení baterií Vysuňte pouzdro s baterií ze zadní části dálkového ovladače a vložte do něj baterii tak, aby byla zachována správná polarita. Při prvním vkládání baterie odstraňte s pouzdra na baterie tenký ochranný povlak. OTEVŘENÍ VAROVÁNÍ Jestliže nepoužíváte dálkový ovladač déle než 1 měsíc, vyjměte z něj baterie Baterii nedobíjejte, nerozebírejte, nezahřívejte ani ji nevhazujte do ohně. Neskladujte baterii spolu s kovovými předměty Dojde-li k vytečení baterie, důkladně dálkový ovladač vyčistěte a vložte do něj novou baterii. Při zbavování se použitých baterií se řiďte normami a opatřeními, které pro tento účel ve vaší zemi platí. Vždy se velmi dobře přesvědčte, zdali jste baterii správně vložili - její póly + a - musí být ve správném směru. Použití dálkového ovladače Při používání dálkového ovladače ho nasměrujte na přední panel zařízení. DŮLEŽITÉ Nepoužívejte dálkový ovladač za vysokých teplot a na přímém slunečním světle. Neupusťte dálkový ovladač na podlahu automobilu, mohl by spadnout pod brzdový nebo plynový pedál.

9 ZÁKLADNÍ FUNKCE Zapnutí zařízení ON/OFF ( ) K zapnutí zařízení stiskněte kterékoliv tlačítko. K jeho vypnutí stiskněte a přidržte tlačítko. Výběr režimu přehrávání (MODE) Stiskněte opakovaně MODE k přepínání mezi režimy TUNER, AUX, SD/MMC a CD/DVD. Vložení disku 1. Stiskněte EJ k otevření předního panelu 2. Vložte disk do slotu Vyjmutí disku K vyjmutí disku stiskněte EJ Nastavení hlasitosti Hlavní jednotka: Otáčejte ovladačem hlasitosti VOL doprava nebo doleva ke zvýšení nebo snížení hlasitosti Dálkový ovladač: Ke zvýšení nebo snížení hlasitosti stiskněte VOL+ nebo VOL- Tlačítko vypnutí zvuku Hlavní jednotka: Stiskněte tlačítko MU k okamžitému vypnutí zvuku. Stiskněte ho znovu k obnovení původní hlasitosti. Dálkový ovladač: Stiskněte tlačítko. Tlačítko velké hlasitosti Stiskněte a přidržte tlačítko LD k zapnutí/vypnutí funkce velké hlasitosti (LOUD). Ekvalizér (EQ) Stisknutím EQ můžete vybírat mezi těmito režimy ekvalizéru: Plochý Klasická Rock Pop Běžné. Tlačítko tilt Tato funkce vám umožňuje změnit úhel záběru scény na obrazovce. Stiskněte opakovaně tlačítko TILT k výběru požadovaného úhlu záběru scény. HODINY 1. Stiskněte a přidržte tlačítko CLK na dálkovém ovládání. Hodiny začnou blikat. 2. Otáčením ovladače VOL nastavíte hodiny. Stiskněte tlačítko CLK, minuty začnou blikat. 3. Otáčením ovladače VOL nastavíte minuty. Stisknutím tlačítka VOL nastavení uložíte. DUÁLNÍ NASTAVENÍ Funkce DUAL umožňuje ovládání externího AV zařízení a audio systému automobilu. Například řidič může poslouchat rádio a spolucestující na zadním sedadle sledovat DVD. Tento audio systém umožňuje připojení externího AV zařízení jako je např. přenosná televize, přes port AUDIO OUT (zvukový výstup) a VIDEO OUT (video výstup). Ovládání RÁDIA Ovládání DISKU 1. Porty AUDIO OUT a VIDEO OUT na zadní straně hlavního přístroje připojte do LINE IN externího AV zařízení. 2. Stiskněte a přidržte MODE. Na horní části obrazovky se objeví DISK. 3. Stisknutím tlačítka DUAL na dálkovém ovládání zvolte, který režim chcete ovládat. T = RÁDIO, D = DISK

10 4. V části k rádiu a DVD naleznete pokyny k ovládání ostatní funkcí v každém režimu. Poznámka: Při používání této funkce bude nutné připojit externí přenosnou televizi nebo monitor. Resetování Tlačítko Reset je umístěno na krytu zařízení. Použijte toto tlačítko v následujících případech: Při první instalaci přístroje, kdy jsou zapojeny všechny kabely. Nefunguje tlačítko výběru funkcí. Na displeji se objeví chybová zpráva. POSLECH RÁDIA Předvolené stanice 1-6 zvolená stanice Band (BD - frekvenční pásmo) Opakovaným stiskem tohoto tlačítka dojde k cyklickému posunu mezi dalšími frekvencemi. FM1 --- FM2 --- FM3. MÍSTNÍ STANICE (Loc) Stiskněte tlačítko Loc na dálkovém ovládání a vyhledávání rádia se zastaví pouze na stanicích se silným příjmem. Stereo / Mono (ST) Stisknutím tlačítka ST na dálkovém ovládání lze přepínat mezi stereo nebo mono zvukem u FM rádiových stanic. Pokud je příjem stanice FM slabý, lze kvalitu poslechu zlepšit přepnutím na mono zvuk. Automatické nebo manuální ladění (SEEK UP / SEEK DN) Při krátkém stisknutí fungují tyto klávesy jako režim MANUÁLNÍHO ladění. Při stisknutí delším než 1 sekunda fungují tyto klávesy jako režim AUTOMATICKÉHO ladění. Automatické vyhledávání/vyhledávání předvoleb (PA/AS) Preset Scan (PS) - krátkým stiskem tlačítka dojde k přehrávání každé z předvolených stanic na 5 sekund Auto Seek (AS) - Při stisku tohoto tlačítka na více než na 1 s dojde k aktivaci funkce automatického vyhledávání. V průběhu vyhledávání je uloženo do předvoleb 6 stanic s nejsilnějším signálem pod příslušným číslem předvolby. Po ukončení automatického vyhledávání stanic, rádio provede vyhledávání uložených předvoleb. Ukládání a vyvolávání rádiových frekvencí Stiskem některého z tlačítek (1-6) snadno uložíte až 6 rádiových frekvencí k jejich pozdějšímu vyvolání jedním stiskem tlačítka. 1. Vyberte požadovanou rádiovou frekvenci. 2. Chcete-li určitou rádiovou frekvenci uložit do paměti, stiskněte některé tlačítko (1-6) a přidržte ho dokud se na displeji neobjeví číslo zvolené předvolby. 3. Vybraná rádiová frekvence byla uložena do paměti. Stisknete-li příslušné tlačítko předvolby, pod kterým jste provedli uložení rádiové frekvence, dojde k jejímu vyvolání z paměti. Poznámka: Do paměti je možno uložit až 18 FM stanic.

11 POUŽÍVÁNÍ FUNKCE RDS CO JE RDS? RDS (Radio Data System) je digitální informační systém, který byl vyvinut za přispění EBU (European Broadcast Union). RDS je odvozeno od běžného FM vysílání, a nabízí širokou paletu informačních služeb a automatických ladících funkcí pro rádia, která jsou kompatibilní s touto funkcí V roce 1988, RDS se stalo dostupným ve Velké Británii, Francii, NSR, Irsku a Švédsku. Testování RDS bylo provedeno v dalších zemích v Evropě. Předpokládá se, že RDS se v blízké budoucnosti stane dostupné ve většině zemí západní Evropy. Funkce AF (Alternativní frekvence) Při krátkém stisku tohoto tlačítka dojde k přechodu do režimu AF. Rádio nepřetržitě prověřuje sílu signálu alternativních frekvencí (AF), jestliže se stane přijímaný signál slabým, systém zjistí z AF signálu na kterých frekvencích musí hledat lepší vysílač. FUNKCE TA (DOPRAVNÍ INFORMACE) Pokud toto tlačítko stisknete krátce, tak zapnete nebo vypnete TA režim. Pokud je TA režim zapnutý, tak se přenáší informace o dopravě. Pokud je jednotka v režimu CD/MP3, tak se přepne dočasně do režimu rádia Pokud byla úroveň hlasitosti přehrávání pod určitým bodem, tak se automaticky zvýší na pevně nastavený bod. Pokud se přepne na TP stanici, tak se zapne TP na LCD displeji. FUNKCE PTY (TYP PROGRAMU) 1. Stiskněte tlačítko PTY k zapnutí této funkce. 2. Na displeji se zobrazí typ programu pod příslušným číslem. Přidržte tlačítko PTY stisknuto ke shlédnutí dalších typů programů 3. Jakmile uvidíte požadovaný program, jednoduše stiskněte příslušné tlačítko čísla programu. Poznámky: Při vyhledávání stanic bude typ programu blikat. FUNKCE BĚŽNÉ PRO CD/MP3/VCD/DVD/MP4-10 skladeb dolů / +10 skladeb nahoru 1. Stisknutím tlačítka -10 přeskočíte 10 skladeb směrem dozadu od aktuálně přehrávané skladby. 2. Stisknutím tlačítka +10 přeskočíte 10 skladeb směrem dopředu od aktuálně přehrávané skladby. Hledání konkrétní skladby Během přehrávání jsou všechny názvy souborů skladem zobrazeny na displeji s jejich odpovídajícím číslem skladby. Pomocí navigačního tlačítka na dálkovém ovládání můžete soubor vybrat. Tipy: Skladbu 3 vyberete stisknutím 3. Pokud chcete vybrat 13, stiskněte a přidržte 10+ a poté 3. Pokud chcete vybrat 23, stiskněte a přidržte 10+ (2krát) a poté 3. Náhodné přehrávání Během přehrávání stiskněte RDM, dojde k náhodnému přehrávání skladeb. Opětovným stisknutím se tato funkce zruší. Zastavení přehrávání 1. Stisknutím Stop na dálkovém ovládači během přehrávání se přehrávání zastavit. Tato poloha se uloží do paměti. 2. Stisknutím přehrávání opět pokračuje. Přehrávání začne z místa, ve kterém bylo přerušeno. 3. K trvalému zastavení přehrávání stiskněte tlačítko Stop dvakrát. Rychlé přesunutí dopředu / Rychlé přesunutí dozadu Poznámka: nebo na dálkovém ovladači je stejná funkce jako UP / DN na hlavním přístroji. 1. Během přehrávání stiskněte a přidržte nebo Přístroj se přesouvá rychlostí x2 - x4 - x8 - x20 2. K normálnímu přehrávání se na požadovaném místě vrátíte stisknutím. Poznámka: Během rychlého přesunutí dopředu / dozadu není přehráván zvuk. Hledání začátku skladeb Během přehrávání stiskněte nebo. : Stisknutím začne přehrávání od začátku předchozí kapitoly nebo skladby. : Stisknutím začne přehrávání od začátku následující kapitoly nebo skladby.

12 Pauza v přehrávání Během přehrávání stiskněte. Přehrávání spustíte opětovným stlačením. Opakované přehrávání A-B Tato funkce vám umožňuje opakované přehrávání části filmu od bodu A do bodu B. 1. Stisknutím tlačítka spusťte přehrávání filmu. 2. Jakmile naleznete část, kterou chcete přehrávat neustále dokola, stiskněte a přidržte tlačítko A-B. Na obrazovce se objeví Rep-A. 3. Nechte film běžet, dokud nenaleznete konec části, kterou chcete sledovat stale dokola. Jakmile tohoto bodu dosáhnete, opět stiskněte a přidržte tlačítko A-B. Na obrazovce se objeví Rep-A-B. Přehrávaní nyní začne z bodu A B. 4. Opakované přehrávání A-B zastavíte jedním stisknutím a přidržením tlačítka A-B, dokud Rep-A-B nezmizí z displeje. Opět začne normální přehrávání. Zobrazení informací (OSD) Během přehrávání můžete vidět veškeré informace o DVD disku a aktuální nastavení přehrávání. Displej zobrazí délku přehrávání, uplynulou dobu, číslo názvu, číslo kapitoly a jiné informace. 1. Tlačítko OSD na dálkovém ovladači stiskněte jednou. Přístroj zobrazí délku přehrávání a uplynulou dobu disku. 2. Dalším stisknutím tlačítka se zobrazí všechny ostatní informace k nastavení. POSLECH CD/MP3 Název složky Názvy skladeb Vyhledávání konkrétní skladby pomocí GOTO Funkci GOTO můžete použít pro vyhledání a přehrávaní konkrétního čísla skladby nebo konkrétního místa skladby. 1. Během přehrávání stiskněte a přidržte GOTO na dálkovém ovládání. Objeví se vyhledávání času a čísla skladby. 2. Pokud chcete vyhledávat podle času, zadejte minuty a sekundy pro konkrétní místo skladby, která je přehrávána a volbu potvrďte stisknutím Enter. 3. Pokud chcete vyhledávat podle skladeb, zadejte číslo skladby. Stiskněte Enter. Přehrávání Intro Během přehrávání stiskněte INT a přehraje se prvních 10 sekund z každé skladby. Opakování přehrávání skladeb Máte možnost výběru mezi opakováním přehrávání 1 skladby nebo všech skladeb ve složce. 1. Během přehrávání stiskněte na dálkovém ovladači RPT. 2. Po každém stisku tohoto tlačítka se systém přepne do následujících režimů: Repeat 1 opakování právě přehrávané skladby. Repeat All opakování přehrávání všech složek a v nich obsažených skladeb. Repeat Folder opakování přehrávání všech skladeb v současně zvolené složce. Programování přehrávání Pomocí funkce PROG můžete nastavit, které skladby chcete přehrávat ve vámi požadovaném pořadí. 1. Stiskněte a přidržte tlačítko PROG na dálkovém ovládání. 2. Kromě umístění v paměti zadejte číslo skladby.

13 3. Po naprogramování všech skladeb zvolte PLAY a stiskněte ENTER. Spustí se naprogramované přehrávání. 4. Stisknutím PROG a zvolením CLEAR vymažete všechna nastavení programů. 5. Naprogramované přehrávání zastavíte, když dvakrát stisknete tlačítko STOP. Vstup pro karty SD/MMC 1. Vypněte hlavní přístroj. 2. Stiskněte tlačítko na předním panelu. 3. Kartu SD/MMC vložte do slotu paměťové karty (25). 4. Přední panel připevněte k hlavnímu přístroji. Přístroj zapněte. Automaticky se spustí přehrávání. PŘEHRÁVÁNÍ DVD/VideoCD/MP4 Přehrávání 1. Vložte disk. Jestliže disk obsahuje menu, dojde k jeho zobrazení. Po vložení disku stiskněte tlačítko MODE k přechodu do režimu disku. 2. U DVD a video CD s řízeným přehráváním (PBC) se může automaticky objevit menu. Jestliže se tak stane, proveďte níže uvedený postup k započetí přehrávání. VAROVÁNÍ: Ujistěte se, že je video systém TV správně nastaven podle druhu disku, který chcete přehrávat. Jestliže si nejste jisti, ponechejte nastavení "Auto". Jestliže není televizní systém správně nastaven, může dojít k zastavení/přeskakování/zmrznutí obrazu, zvuk může znít normálně. Nastavení video systému TV můžete provést pomocí SETUP na dálkovém ovladači. Viz část NASTAVENÍ PŘEHRÁVÁNÍ DVD. Menu DVD Stiskněte, k výběru požadované položky menu a stiskněte Enter. Menu video CD Použijte číselná tlačítka (0-9) k výběru požadovaného čísla a stiskněte Enter. Menu se na obrazovce neobjeví, jestliže je funkce PBC (řízení přehrávání) vypnuta. V tomto případě stiskněte a přidržte tlačítko k zapnutí funkce PBC. Zapnutí/vypnutí funkce PBC (pouze u Video CD) Funkce PBC (řízeného přehrávání) je podporována u video CD 2.0 a SVCD 1.0. PBC umožňuje řízení přehrávání disků a nabízí možnost interakce s uživatelem pomocí dálkového ovladače nebo jiného vstupního zařízení. Jestliže je tato funkce zapnuta, vložený disk se nezačne automaticky přehrávat, protože nějakou dobu trvá, než dojde k zobrazení výběru programu na disku; Jestliže PBC zapnuto není, dojde k postupnému automatickému přehrávání programů na disku. 1. K zapnutí funkce PBC stiskněte a přidržte na dálkovém ovladači PBC. K vypnutí znovu stiskněte a přidržte stejné tlačítko. Poznámka: Ne všechny VCD/SVCD disky podporují funkci PBC. Opakování přehrávání PRO VCD 1. Během přehrávání stiskněte RPT na dálkovém ovládání. 2. Po každém stisku tohoto tlačítka se systém přepne do následujících režimů: Repeat 1 opakování právě přehrávané skladby. Repeat All opakování přehrávání všech složek a v nich obsažených skladeb. Off vypne funkci opakování OFF. Poznámka: Funkci PBC na discích VCD je třeba VYPNOUT, aby bylo možné opakování přehrávání použít. U DVD Máte možnost volby mezi opakováním titulu nebo jeho kapitoly. 1. Během přehrávání stiskněte na dálkovém ovladači RPT. 2. Po každém stisku tohoto tlačítka se systém přepne do následujících režimů: Repeat Title dojde k opakování přehrávaného titulu. (Stiskněte a přidržte tlačítko RPT ) Repeat Chapter dojde k opakování přehrávané kapitoly. Repeat Off vypíná opakování přehrávání.

14 Vyhledávání konkrétní skladby pomocí GOTO Funkci GOTO můžete použít pro vyhledání a přehrávaní konkrétního čísla skladby nebo konkrétního místa skladby. 1. Během přehrávání stiskněte a přidržte GOTO na dálkovém ovládání. Objeví se vyhledávání času a čísla skladby. 2. Pokud chcete vyhledávat podle času, zadejte minuty a sekundy pro konkrétní místo skladby, která je přehrávána a volbu potvrďte stisknutím Enter. 3. Pokud chcete vyhledávat podle skladeb, zadejte číslo skladby. Stiskněte Enter. Změna jazyku audia během přehrávání (Multi-audio) Některá DVD poskytují možnost změny jazyka přehrávání a volbu jiných systémů (Dolby, Digital, DTS atd.). U těchto DVD můžete během přehrávání přepínat mezi jazykem a audio systémy. VCD mohou poskytovat různé jazyky audia, které jsou obyčejně přiřazeny levému a pravému kanálu. 1. K výběru jiného typu audia jednoduše opakovaně stiskněte během přehrávání na dálkovém ovladači Audio Poznámka: - U některých typů DVD je přepínání mezi jazykem/audio systémy možné pouze pomocí zobrazení menu na obrazovce. - K přepínání mezi jazykem/audio systémy můžete také použít SETUP MENU. Změna jazyku titulků během přehrávání. (Vícejazyčné titulky) - (pouze u DVD) U DVD, která podporují záznam vícejazyčných titulků, můžete během přehrávání mezi nimi přepínat. 1. Stiskněte na dálkovém ovladači během přehrávání Sub-T. Opakujte stisk tohoto tlačítka, dokud se neobjeví titulky v požadovaném jazyku. Poznámka: U některých typů DVD je přepínání mezi vícejazyčnými titulky možné pouze pomocí zobrazení menu na obrazovce. Přepínat mezi vícejazyčnými titulky můžete také pomocí SET-UP MENU. Změna obrazového úhlu během přehrávání (Multi-angle) - (pouze u DVD). U DVD, které podporuje záznam více úhlů pohledu (scény zaznamenané z různých úhlů), máte možnost přepínání mezi nimi během přehrávání. 1. Během přehrávání scény stiskněte na dálkovém ovladači tlačítko Angle. Titul (pouze u DVD) Během přehrávání DVD stiskněte Title na dálkovém ovládači a vrátíte se k PRVNÍMU titulu. Návrat do kořenového adresáře (pouze u DVD) Pro návrat do kořenového adresáře během přehrávání DVD, stiskněte a přidržte MENU na hlavním přístroji nebo na dálkovém ovládání. Poznámka: Některá DVD nemusí kořenový adresář obsahovat. Zpomalené přehrávání Tato funkce vám umožní zpomalit přehrávání. 1. Během přehrávání stiskněte Slow na dálkovém ovládání. 2. Opakovaným stiskem budete přepínat mezi následujícími kroky: 1/2-1/ 3-1/4-1/5-1/6-1/7. Poznámka: Pro návrat k normálnímu přehrávání stiskněte. Během zpomaleného přehrávání není přehráván zvuk. U některých disků může být zpomalený pohyb nejasný. Přiblížení během přehrávání Během přehrávání si můžete obrázek přiblížit. 1. Během přehrávání stiskněte ZOOM na dálkovém ovládání. 2. Po každém stisknutí a přidržení tohoto tlačítka, přístroj obrázek přiblíží /2-1/3-1/4krát a přiblížení se vypne. Programování přehrávání Pomocí funkce PROG můžete nastavit, které skladby chcete přehrávat ve vámi požadovaném pořadí. 1. Stiskněte a přidržte tlačítko PROG na dálkovém ovládání. 2. Kromě umístění v paměti zadejte číslo skladby (pro VCD) nebo titul a následně číslo kapitoly (pro DVD).

15 3. Po naprogramování všech skladeb zvolte PLAY a stiskněte ENTER. Spustí se naprogramované přehrávání. 4. Stisknutím PROG a zvolením CLEAR vymažete všechna nastavení programů. 5. Naprogramované přehrávání zastavíte, když dvakrát stisknete tlačítko STOP. Přehrávání snímek po snímku Během přehrávání vám umožní najednou posun o snímek dopředu. 1 Při každém stisknutí a přidržení tlačítka Step na dálkovém ovládání se posunete o jeden snímek dopředu. K normálnímu přehrávání se vrátíte stisknutím. PAL / NTSC (P/N) Stisknutím a přidržením tlačítka P/N vybírejte mezi systémy PAL, NTSC, AUTO. OSOBNÍ NASTAVENÍ PRO AUDIO/ VIDEO NASTAVENÍ AUDIO 1. Stisknutím knoflíku VOL vstoupíte do nastavení pro AUDIO. Vybraná položka bude zvýrazněná. Můžete nastavit BASS (BASY), TREBLE (VÝŠKY), BALANCE (ROVNOVÁHA), FADER (PROLÍNAČ), SUBWOOFER, TA VOLUME (HLASITOST DOPRAVNÍCH INFORMACÍ). 2. Stisknutím tlačítka UP / DN položku zvolíte. Otáčením knoflíku VOL provedete úpravy nastavení. 3. Stisknutím knoflíku VOL nastavení opustíte. NASTAVENÍ VIDEO 1. Stisknutím a přidržením knoflíku VOL vstoupíte do nastavení pro VIDEO. Vybraná položka bude zvýrazněná. Můžete nastavit BRIGHTNESS (JAS), CONTRAST (KONTRAST), SATURATION (SYTOST), HUE (BARVA), SHARPNESS (OSTROST). 2. Stisknutím tlačítka UP / DN položku zvolíte. Otáčením knoflíku VOL provedete úpravy nastavení. 3. Stisknutím knoflíku VOL nastavení opustíte. Poznámka: N znamená negativní; P znamená pozitivní V závislosti na funkcích jednotlivých modelů se některé položky nemusí na obrazovce zobrazit.

16 NASTAVENÍ DVD PŘEHRÁVAČE Přístroj můžete flexibilně přizpůsobovat podle vašich požadavků. Můžete nastavit jazyk nebo jiné nastavení pro video a audio, takže přehrávání se spustí podle vašeho nastavení. Důležité: 1. Než začnete provádět nastavení vložte jakýkoliv disk. 2. Na dálkovém ovládání stiskněte SETUP. Nastavení Kategorie Možnosti TV systém NTSC, PAL, AUTO Automatické přehrávání VYPNUTO/ZAPNUTO Nastavení systému Typ TV 4:3PS, 4:3LB, 16:9 Heslo Nastavení hesla Hodnocení Nastavení úrovně hodnocení Původní Obnovení původního nastavení Jazyk OSD Nastavení jazyku Nastavení pro audio Nastavení pro video Jazyk audia Jazyk titulků Jazyk nabídky Jazyk MPEG4 Audio výstup Tlačítko (Ton) Jas Kontrast Barva Sytost Ostrost Volba požadovaným možnosti se objeví na obrazovce Analogový Úroveň nastavení tlačítka Nastavení reproduktoru Downmix LT/RT, Stereo, VSS Digitální nastavení Režim OP Dynamický rozsah Dual Mono Pomocí navigačních tlačítek na dálkovém ovládání nastavte požadovanou hladinu. Výstup, RF Remod Off-2/8-4/8-6/8-FULL Stereo, Mono L, Mono R, Mix Mono Heslo nastavení hodnocení 1 Na dálkovém ovládání stiskněte Setup. 2 Pomocí navigačních tlačítek zvolte Nastavení systém > Heslo a stiskněte ENTER. 3 Zadejte nové 4číselné heslo a stiskněte ENTER. Symbol odemčení se přepne na zamčení, indikuje tak, že heslo bylo nastaveno. Poznámka: Původní heslo je 8888".

17 TECHNICKÉ SPECIFIKACE CD/MP3 PŘEHRÁVAČ Poměr signálu k šumu Oddělení kanálů Frekvenční Odezva > 60dB > 50 db (1kHz) 20Hz -20 khz TUNER (FM) Frekvenční rozsah MHz Posun mezi kanály 50 khz Okamžitá frekvence 10.7 MHz Citlivost 2.8 µv Oddělení Sterea 30 db Poměr signálu k šumu 50 db VÝSTUP (LINE-OUT) Výstup Celkový odpor 5V maximálně 10k Ohm Obecně Napájení Odpor reproduktoru Výkon na výstupu 12V DC ( V povolené) 4 nebo 8 ohm 35W x 4CH Upozornění: Výrobce si vyhrazuje právo změnit/ zlepšit specifikace výrobku bez předchozího upozornění. Instrukce pro ochranu životního prostředí Na konci životního cyklu nevhazujte tento výrobek do běžného odpadu, ale dopravte ho do sběrny pro recyklaci elektrických a elektronických zařízení. Označení na výrobku a návod k použití Vás budou informovat o způsobech ekologického odstranění výrobku. Výrobní materiály se dají recyklovat, což je znázorněno touto značkou. Recyklací významně přispějete k ochraně životního prostředí. Při hledání vhodných sběrných surovin se obraťte na místní úřady. VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA COPYRIGHT DENVER ELECTRONICS A/S

DVP-2004 Multimediální přehrávač

DVP-2004 Multimediální přehrávač DVP-2004 Multimediální přehrávač Přehrává disky DVD, VCD, CD, CD-RW Soubory MP4, WMA, JPEG Přehrávání z USB disku a SD karty Vstup Aux-in Velikost ½ Din Uživatelská příručka Obsah Informace k bezpečnému

Více

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem

Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem DS-X116D Výklopný displej 11,6 s DVD/USB/SD přehrávačem Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby. 1 Obsah Upozornění

Více

UMÍSTĚNÍ SOUČÁSTÍ A OVLADAČŮ

UMÍSTĚNÍ SOUČÁSTÍ A OVLADAČŮ UMÍSTĚNÍ SOUČÁSTÍ A OVLADAČŮ 1. VYPÍNAČ ( ) 2. TLAČÍTKO VOLBY: BASS/TREBLE/BALANCE/FADER / TA SEEK/MASK DPI/RETUNE/AUDIO DSP/LOUDNESS/ESP/CD MULTI/BEEP/SEEK/STEREO/LOCAL (SEL) 3. HLASITOST PRO BASS/TREBLE/BALANCE/FADER

Více

Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105

Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105 Autorádio s přehrávačem CD a MP3 SCC105 Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na čelním panelu... 2

Více

NA130. Automobilový multimediální přehrávač

NA130. Automobilový multimediální přehrávač NA130 Automobilový multimediální přehrávač Uživatelská příručka Obsah Obsah balení... 2 Postup montáže... 3 Funkce tlačítek přehrávače... 5 Funkce tlačítek dálkového ovladače... 5 Volba zdroje přehrávání...

Více

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3

NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 NÁVOD K POUŽITÍ STEREO RADIOMAGNETOFON S PŘEHRÁVAČEM CD SRR 575 CD/MP3 1 Základní bezpečnostní pokyny Nevystavujte přístroj vlhkosti nebo dešti, abyste zamezili vzniku požáru nebo úrazu způsobenému elektrickým

Více

DS-3001. Monitor s držákem na opěrku hlavy

DS-3001. Monitor s držákem na opěrku hlavy DS-3001 Monitor s držákem na opěrku hlavy s DVD přehrávačem, FM vysílačem, interaktivními hrami a možností připojení dalších zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Úvodní informace... 2 Obsah balení...

Více

Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy

Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy DS-X966TD Výsuvný displej 9 s přehrávačem DVD na opěrce hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy TV tuner 1 Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

.: yamada dvd-6800x plus :. DVD player

.: yamada dvd-6800x plus :. DVD player .: yamada dvd-6800x plus :. DVD player Bezpečnost Před prvním použitím přístroje si podrobně prostudujte tento návod a bezpečnostní pokyny. Napájení Tento přístroj může být zapojen pouze do elektrické

Více

Uživatelský manuál XF 300

Uživatelský manuál XF 300 Uživatelský manuál XF 300 Přenosný reproduktor s KARAOKE, BLUETOOTH FUNKCE Připojení a obsluha BEZPEČNÉ POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE Jedná se o citlivé elektronické zařízení. Vyhněte se jeho použití v následujících

Více

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození.

CZ104E. Upozornění: Nenasazujte panel z levé strany. Mohlo by to způsobit jeho poškození. CZ104E RDS-EON FM/MW/LW TUNER/CD/Bluetooth kombinace U ŽIVATELSKÝ MANUÁL Ochrana proti krádeži Odnímatelný panel (DCP) Krádeži lze zabránit sejmutím ovládacího panelu. Sejmutý panel je nutné uschovat do

Více

AUNA MD 160 BT AUTORÁDIO, MP3, USB, RDS, SD, AUX, BLUETOOTH. Návod k použití 10007166

AUNA MD 160 BT AUTORÁDIO, MP3, USB, RDS, SD, AUX, BLUETOOTH. Návod k použití 10007166 AUNA MD 160 BT AUTORÁDIO, MP3, USB, RDS, SD, AUX, BLUETOOTH Návod k použití 10007166 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE TR100 DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Nesprávné zacházení s přístrojem může mít za důsledek úraz elektrickým proudem nebo nebezpečí požáru. Přečtěte si pozorně tyto informace před použitím přístroje a

Více

Technosonic HT-713. Návod k obsluze

Technosonic HT-713. Návod k obsluze Technosonic HT-713 Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ: ABYSTE PŘEDEŠLI RIZIKU ÚRAZU ELEKTRICKÝM PROUDEM, ZASUŇTE ŠIROKOU ČÁST VIDLICE DO ŠIROKÉHO VÝŘEZU AŽ NA DORAZ. Tento přehrávač disků DVD pracuje na principu

Více

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely

TV-1800 PCTV Tuner Informace o výrobku Zapojení Zapojení. Ovládací panely Informace o výrobku Zapojení Zapojení Připojení VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Ovládací panely CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC

Více

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy

Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy DS-X93D Dotykový displej s přehrávačem k montáži na opěrku hlavy Přehrává: DVD, VCD, CD, MP3, MP5, JPG, E-knihy Uživatelská příručka Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku

Více

Mobile 370 DVD TV. Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe

Mobile 370 DVD TV. Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe Mobile 370 DVD TV Popis pøístroje: 1. Hlavní obrazovka 2. Stereo reproduktory 3. Dotyková tlaèítka 4. IR senzor dálkového ovladaèe 1 5. Vypínaè Power ON/OFF 6. Konektor napájení DC 12V 7. Indikátor nabíjení

Více

DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE

DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE DVD PŘEHRÁVAČ DVD 4515 USB-3in1 NÁVOD K OBSLUZE Před uvedením výrobku do provozu si důkladně pročtěte tento návod a bezpečnostní pokyny, které jsou v tomto návodu obsaženy. Návod musí být vždy přiložen

Více

Multimediální přehrávač

Multimediální přehrávač Multimediální přehrávač DVP 2000 Uživatelská příručka Instrukce pro bezpečné používání výrobku Před instalací a prvním použitím přístroje si přečtěte uživatelskou příručku pro tento přístroj i pro ostatní

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407

NÁVOD K POUŽITÍ Digitální radiobudík s projekcí PCR 407 DIGITÁLNÍ RADIOBUDÍK S PROJEKCÍ PCR407 NÁVOD K POUŽITÍ Obsah návodu PŘEDSTAVENÍ...3 POPIS VÝROBKU...3 PŘÍPRAVA PŘED POUŽITÍM...6 INSTALACE BATERIÍ...6 VAROVÁNÍ PŘI VYBITÝCH BATERIÍCH...6 ZAPOJENÍ ADAPTÉRU

Více

AUTORÁDIO AUNA MVD 180, 18 CM (7" ) DISPLEJ, AM / FM. Návod k použití 10006700

AUTORÁDIO AUNA MVD 180, 18 CM (7 ) DISPLEJ, AM / FM. Návod k použití 10006700 AUTORÁDIO AUNA MVD 180, 18 CM (7" ) DISPLEJ, AM / FM Návod k použití 10006700 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

AM/FM RÁDIO S BUDÍKEM S DOKOVACÍ STANICÍ PRO IPOD MODEL: CRI-812 Návod k použití

AM/FM RÁDIO S BUDÍKEM S DOKOVACÍ STANICÍ PRO IPOD MODEL: CRI-812 Návod k použití AM/FM RÁDIO S BUDÍKEM S DOKOVACÍ STANICÍ PRO IPOD MODEL: CRI-812 Návod k použití PŘED POUŽÍVÁNÍM TOHOTO VÝROBKU SI PŘEČTĚTE, POCHOPTE A DODRŽUJTE TENTO NÁVOD. Návod si uchovejte pro nahlédnutí v budoucnu.

Více

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny Manuál TESCAM010 FULL HD kamera Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím bezpečnostní pokyny. Aby se předešlo nebezpečí požáru, nebo elektrických výbojů, prosím dodržujte pozorně následující instrukce. Pokud

Více

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM

WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM WWW.ADAPTIV-MULTIMEDIA.COM 1 Obsah Obsah O produktu 3 Schéma zapojení 4 Stručný návod k obsluze 6 Systém 8 Nastavení zvuku 10 Navigace 11 DAB 12 HDMI 14 TV 15 AV vstup 17 USB / SD 18 Přenos souborů 24

Více

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití

STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4. Návod k použití STEREO ZAŘÍZENÍ AUNA MCD-82, DVD PŘEHRÁVAČ, USB, SD, MPEG4 Návod k použití 10006320 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

2DIN multimediální přehrávač 80810A

2DIN multimediální přehrávač 80810A 2DIN multimediální přehrávač 80810A Předtím než začnete rádio používat, si přečtěte tento návod. 1 Obsah Úvodní informace...3 Důležitá upozornění...3 Hlavní funkce...4 Úvodní obrazovka...4 Uspořádání ikon

Více

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 29 Přehrávač CD disků... 45 Vstup AUX... 51 USB port... 53 Rámeček digitálního obrazu... 57 Navigace... 60 Rozpoznávání řeči... 106 Telefon...

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 30 CD přehrávač... 47 Vstup AUX... 53 USB port... 55 Rámeček digitálního obrazu... 59 Navigace... 62 Rozpoznávání řeči... 107 Telefon... 122

Více

Autorádio AR 817. Obj. č.: 37 32 97 Vestavba. Stereo rádio s PLL syntetizátorem. USB konektor. Automatické ukládání stanic. Slot pro SD/MMC karty

Autorádio AR 817. Obj. č.: 37 32 97 Vestavba. Stereo rádio s PLL syntetizátorem. USB konektor. Automatické ukládání stanic. Slot pro SD/MMC karty Autorádio AR 817 Stereo rádio s PLL syntetizátorem Automatické ukládání stanic Funkce RDS (Radio Data System) USB konektor Slot pro SD/MMC karty Vstup AUX Obj. č.: 37 32 97 Vestavba Poznámky: Vážený zákazníku,

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108

HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 HI-FI MIKROSYSTÉMU Návod k obsluze MHS 108 Tato šipka ve tvaru blesku označuje neizolované části ve vašem přístroji, které mohou způsobit úraz elektrickým proudem. Z důvodu bezpečnosti všech členů domácnosti

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Automobilový stereofonní. DVD/SVCD/VCD/CD/MP3/MP4 Přehrávač. s PLL FM Stereo Rádiem. Radio Data System cm TFT-LCD displej

NÁVOD K OBSLUZE. Automobilový stereofonní. DVD/SVCD/VCD/CD/MP3/MP4 Přehrávač. s PLL FM Stereo Rádiem. Radio Data System cm TFT-LCD displej NÁVOD K OBSLUZE Automobilový stereofonní DVD/SVCD/VCD/CD/MP3/MP4 Přehrávač s PLL FM Stereo Rádiem Radio Data System 10.16 cm TFT-LCD displej Vstupní karta SD/MMC Vysunovací/odnímatelný přední panel PŘEDTÍM

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití.

NÁVOD K POUŽITÍ. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM. Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Multimediální přehrávač EU8551 USB/SD/MP3/CD/FM/AM NÁVOD K POUŽITÍ Před použitím tohoto výrobku, si prosím přečtěte důkladně tento návod k použití. Překlad z originálního návodu. OBSAH: Zvuk se systéme

Více

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio

1. Obsah balení. 2. Přehled zařízení. Stručný návod k obsluze Prestigio RoadRunner PCDVRR515. Digitální videokamera do auta Prestigio 1. Obsah balení Digitální videokamera do auta Prestigio Přísavný držák Autonabíječka 3,6m napájecí kabel 15cm datový kabel Stručný návod k obsluze Záruční list 2. Přehled zařízení 1 LED osvětlení (Noční

Více

Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ

Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ Digital PhotoFrame Model: PF-LCD 7MZ Uživatelský manuál Obsah: Příslušenství 2 Popis předního panelu 3 Popis dálkového ovládání 4 Použití dálkového ovládání 6 Zapojení sluchátek 7 Funkce paměťové karty

Více

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5400 SPCD CDP 5400 SPCD MODE PROG DC IN 4.5 V Ó SKIP 8 SKIP + 9 LINE OUT 0 VOLUME STOP 5 ASP/DIR NEXT HOLD OPEN 8 OFF BASS BOOST ON MP3 3 DAS 00 00:00 41 ALL PROG INTRO ALBUM

Více

FM RADIOPŘIJÍMAČ S USB, MICRO SD A MP3 PŘEHRÁVAČEM

FM RADIOPŘIJÍMAČ S USB, MICRO SD A MP3 PŘEHRÁVAČEM FM RADIOPŘIJÍMAČ S USB, MICRO SD A MP3 PŘEHRÁVAČEM Model: SM 2006 NÁVOD K OBSLUZE 1. Power ON/OFF (Vypínač napájení) 2. LCD displej 3. Numerická tlačítka 4. MP3/FM (MP3/Rádio) 5. Program Store (Uložení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4811722. 1. Úvod. 3. Popis funkcí ovládacích tlačítek. 2. Popis základních funkcí dálkového ovladače NÁVOD K OBSLUZE TUNER (tunery, rozhlasové přijímače) TAPE (kazetové magnetofony a tapedecky) CD (CD-přehrávače) AUX (ostatní zařízení audio / video, například zesilovače nebo HiFi-věže). Tento univerzální

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM

CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM CD/MP3 PŘEHRÁVAČ S GRAMOFONEM, STEREO RÁDIEM A USB/ SD KÓDOVÁNÍM NÁVOD K POUŽITÍ Zastoupení LENCO pro Českou a Slovenskou republiku: AQ, s.r.o. Wolkerova 381, CZ 784 01 Červenka www.aq.cz, mail: aq@aq.cz

Více

Příručka uživatele stereofonního autorádia FM s konektorem USB a se slotem pro paměťovou kartu SD

Příručka uživatele stereofonního autorádia FM s konektorem USB a se slotem pro paměťovou kartu SD Příručka uživatele stereofonního autorádia FM s konektorem USB a se slotem pro paměťovou kartu SD Děkujeme vám za vaše rozhodnutí k nákupu tohoto výrobku. Před jeho instalací, zapnutím a nastavováním si

Více

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka

.:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka .:: YAMADA DTV-1300 ::. uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení výrobku společnosti UMAX a doufáme, že budete s tímto výrobkem plně spokojeni. Upozornění: Veškeré údaje a parametry obsažené v tomto

Více

PDP 913 SUHDVBT NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD

PDP 913 SUHDVBT NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD PDP 913 SUHDVBT NÁVOD K POUŽITÍ PŘENOSNÉ DVD OBsAH Obsah... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 2 Bezpečnostní opatření... 3 Označení ovládacích prvků... 4 Hlavní jednotka... 4 Dálkový ovladač... 5 Nastavení

Více

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka

Vítejte. Co je obsahem balení? 1x DAB + /FM Rádio 1x Napájecí kabel 1x Uživatelská příručka Obsah EN Úvod... 2 Co je DAB + Digitální Rádio?... 2 Začínáme.... 3 Podsvícení displeje... 4 Použití sluchátek.... 4 Vaše rádio... 5 Zapnutí... 6 Teleskopická anténa.... 6 Vypnutí... 6 Změna hlasitosti....

Více

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Clock Radio Register your product and get support at www.philips.com/welcome Руководство пользователя Příručka pro uživatele Príručka užívateľa Felhasználói kézikönyv AJ3231 & % # ^ @! 0 4 9 7 8 $ 6 3

Více

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2

Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Uživatelský návod fotorámeček Bluetech 10,2 Pohled zepředu: Pohled seshora: 1. stop tlačítko - stisknutím zastavíte přehrávání souborů, podržením 1sekundy vypnete přístroj 2. přehrávání a pauza - stisknutím

Více

VC613-3 SMART SAFE CAM

VC613-3 SMART SAFE CAM VC613-3 SMART SAFE CAM POPIS SMART SAFE CAM je unikátní bezpečnostní systém který Vám přináší spoustu výhod. Pokud zabudovaný PIR senzor zaznamená pohyb, zaktivuje světlo a záběry kamery jsou tak kvalitnější.

Více

Monitor HP ENVY 23 IPS. Uživatelská příručka

Monitor HP ENVY 23 IPS. Uživatelská příručka Monitor HP ENVY 23 IPS Uživatelská příručka 2013, Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft, Windows a Windows Vista jsou registrované ochranné známky nebo ochranné známky společnosti Microsoft

Více

Návod k obsluze. Návod k obsluze. Důležité bezpečnostní předpisy. Upozornění během připojování zdroje napájení elektrickým proudem

Návod k obsluze. Návod k obsluze. Důležité bezpečnostní předpisy. Upozornění během připojování zdroje napájení elektrickým proudem Důležité bezpečnostní předpisy Pozor! Neotevírejte vystupuje tady ohrožení porážením elektrickým proudem. Důležité! Za účelem předejít požáru nebo porážením elektrickým proudem, nevystavujte přijímače

Více

N Á V O D K O B S L U Z E

N Á V O D K O B S L U Z E DMP370 N Á V O D K O B S L U Z E ANTI-SHOCK SYSTÉM 120/45 SEKUND PŘENOSNÝ PŘEHRÁVAČ MP3/CD www.denver-electronics.com AUTORSKÉ PRÁVO DENVER ELECTRONIC VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA UPOZORNĚNÍ: ZA ÚČELEM SNÍŽENÍ

Více

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka

AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka CORE AIRCAST MP4 pøehrávaè Uživatelská pøíruèka 1. Upozornìní 1. Nepøechovávejte nebo nepoužívejte pøehrávaè v místì s extrémnì vysokými nebo nízkými teplotami, vlhkostí èi prašností. 2. Nepoužívejte pøehrávaè

Více

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod

BDVR 05 Kamera do auta. Uživatelský návod BDVR 05 Kamera do auta Uživatelský návod Popis a funkce 1. Zapnutí Stisknutím tlačítka a podržením asi 3 sekundy kameru zapnete (nebo vypnete pokud je již zapnuta). Pokud při zapnuté kameře stisknete tlačítko

Více

Acer TV10-F. Uživatelská příručka

Acer TV10-F. Uživatelská příručka Acer TV10-F Uživatelská příručka 1 Obsah Bezpečnostní pokyny...2 Obsah balení...3 Dálkový ovladač...4 Pokyny pro instalaci...5 Obsluha televizního modulu...7 Volba vstupu...9 OSD nabídka...9 Teletext...12

Více

Systém Sound Bar. Návod k obsluze HT-ST3

Systém Sound Bar. Návod k obsluze HT-ST3 Systém Sound Bar Návod k obsluze CZ HT-ST3 Obsah Nastavení Co je součástí dodávky 3 Instalace 4 Připojení reproduktorové lišty a subwooferu 5 Připojení 6 Zapnutí systému 8 Základní operace Poslech zvuku

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC

NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC NÁVOD K POUŽITÍ 12V/2,5A DC Obsah Úvod... 1 Příslušenství... 1 Základní vlastnosti... 1 Základní složení/montáž... 2 Montážní postup... 2 Bezpečnost... 5 Ilustrace funkcí panelu... 7 Ilustrace funkcí zadní

Více

Zvukový systém pro domácí kino SX-ST1 NÁVOD K POUŽITÍ

Zvukový systém pro domácí kino SX-ST1 NÁVOD K POUŽITÍ Zvukový systém pro domácí kino SX-ST1 NÁVOD K POUŽITÍ Bezpečnostní upozornění POZOR!!! Před sejmutím krytu nutno vyjmout vidlici síťového přívodu ze zásuvky. Ujištění: Přístroj odpovídá požadavkům zákona

Více

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM

BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM BLUETOOTH ZVUKOVÝ PRUH SE SUBWOOFEREM Průvodce rychlou instalací DA-10294 Děkujeme vám za zakoupení DIGITUS DA-10294. Toto zařízení bylo speciálně vyvinuto pro přehrávání hudby přes Bluetooth z vašeho

Více

Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2. Obj. č.: 32 60 72. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Vlastnosti

Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2. Obj. č.: 32 60 72. Popis a ovládací prvky. Rozsah dodávky. Vlastnosti Popis a ovládací prvky Přenosné digitální rádio pro DAB+/FM DAB 2 Obj. č.: 32 60 72 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup přenosného digitálního rádia. Tento návod k obsluze je součástí

Více

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH Návod k použití Radiobudík s projektorem a USB nabíjením Důležité informace Uschovejte tento návod a bezpečnostní informace pro jejich použití v budoucnu. Nedovolte, aby na přístroj

Více

VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, "Z-922" Návod k použití

VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, Z-922 Návod k použití VERTIKALNI DESIGNOVA VEZ S USB, "Z-922" Návod k použití Děkujeme vám, že jste se rozhodli pro koupi tohoto produktu. Přečtěte si pečlivě tento návod, než se rozhodnete přístroj použít a uschovejte tento

Více

KVT-522DVD KVT-522DVDY

KVT-522DVD KVT-522DVDY MONITOR S DVD PŘIJÍMAČEM KVT-522DVD KVT-522DVDY KVT-50DVDRY INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Czech/00 (KEE) Postup instalace/příslušenství 1. Aby nedošlo ke zkratu, vyjměte klíč ze zapalování a z baterie odpojte svorku

Více

MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO

MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO S tímto přenosným MP3 přehrávačem můžete poslouchat hudbu mnohem pohodlněji než s jakýmkoli jiným zařízením. Můžete také přímo nahrávat

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A

NÁVOD K POUŽITÍ. Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A NÁVOD K POUŽITÍ Přenosný kazetový CD přehrávač s radiopřijímačem TRC 591 A VAROVÁNÍ Pro snížení rizika vzniku ohně nebo úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti nebo vlhkosti. VAROVÁNÍ PŘED

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

Dodavatel přístroje v žádném případě neodpovídá za jakékoliv přímé i nepřímé škody zapříčiněné nedodržováním následujících pokynů.

Dodavatel přístroje v žádném případě neodpovídá za jakékoliv přímé i nepřímé škody zapříčiněné nedodržováním následujících pokynů. OBSAH 1. Důležitá bezpečnostní opatření...2 2. Před použitím autorádia...6 3. Instalace/zapojení...7 3.1 Instalace...7 3.2 Demontáž...8 3.3 Zapojení...8 4. Popis přístroje... 12 5. Dálkový ovladač... 15

Více

Přenosný DVD přehrávač MES-202. Obj. č.: 37 28 13

Přenosný DVD přehrávač MES-202. Obj. č.: 37 28 13 Přenosný DVD přehrávač MES-202 Obj. č.: 37 28 13 1. Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho přenosného DVD přehrávače se dvěma barevnými monitory, s dálkovým ovladačem a s

Více

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním

Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním Blu-ray/DVD systém domácího kina BDV-L800 BDV-L800M CZ Začínáme Ahoj, toto je váš průvodce rychlým spuštěním BDV-L800 1 CZ Co je součástí dodávky Nastavení reproduktorů 2 Připojení TV 3 Připojení dalších

Více

MI-1310. FV_Volvo2014 pro modely s i bez interní navigace. Video rozhraní pro displeje ve vozidlech Volvo

MI-1310. FV_Volvo2014 pro modely s i bez interní navigace. Video rozhraní pro displeje ve vozidlech Volvo MI-1310 FV_Volvo2014 pro modely s i bez interní navigace Video rozhraní pro displeje ve vozidlech Volvo Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signály ze dvou externích

Více

NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558

NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558 NÁVOD K OBSLUZE BEZDRÁTOVÁ STEREOFONNÍ SLUCHÁTKA KHF 558 Ovládací panel 1 Náhlavník 2 Sluchátka 3 Vypínač ON/OFF (zapnuto/vypnuto) 4 Volič kanálů 5 Ovládání hlasitosti 6 Dioda přijímače 7 Prostor pro baterie

Více

Návod k použití FMT100

Návod k použití FMT100 Návod k použití FMT100 FMT100 je bezdrátový MP3-přehrávač pro audio systémy. Obsah balení: FMT100, dálkový ovládač, audio kabel, pojistka 2.0A, návod Hlavní vlastnosti FMT100 Podpora SDkaret, USB Flash

Více

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA AUTOKAMERA CARCAM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických specifikací. Přečtěte

Více

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation

2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218. Návod k obsluze. Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation 2-319-815-11(1) FM/AM radiobudík ICF-C218 Návod k obsluze Dream Machine je obchodní značka společnosti Sony Corporation. 2007 Sony Corporation SLEEP Modely pro Kanadu a Evropu (kromě modelu pro východní

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technický popis výrobku

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technický popis výrobku Obsah 1. Systém domácího videovrátného 2. Obsah dodávky 3. Technický popis výrobku 4. Instalace 5. Příklady možných zapojení systému videovrátného 6. Obsluha 7. Údržba zařízení 1. Systém domácího videovrátného

Více

Kamera Full-HD 1080P s WiFi ovládáním

Kamera Full-HD 1080P s WiFi ovládáním Kamera Full-HD 1080P s WiFi ovládáním Uživatelská příručka Obsah Pohled na kameru a ovládací prvky 1 LCD displej 2 Zobrazení režimů a stavu kamery 2 Před prvním použitím 3 Výchozí nastavení kamery 3 Zapnout

Více

42PMA225EZ. Návod k použití

42PMA225EZ. Návod k použití 42PMA225EZ Návod k použití POZOR!!! Před sejmutím krytu nutno vyjmout vidlici síťového přívodu ze zásuvky. Ujištění: Přístroj odpovídá požadavkům zákona o technických požadavcích na elektrická zařízení

Více

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 DAH 1500 MP3 přehrávač Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 Péče a údržba: Nepoužívejte při manipulaci s přehrávačem nepřiměřenou sílu. Chraňte před mechanickým poškozením, pády,

Více

PD 260 MP3 PŘEHRÁVAČ FM RÁDIO ZÁZNAMNÍK. PAMĚŤ* 1GB/512MB/256MB ROZHRANÍ* USB 1.1/2.0 *dle verze

PD 260 MP3 PŘEHRÁVAČ FM RÁDIO ZÁZNAMNÍK. PAMĚŤ* 1GB/512MB/256MB ROZHRANÍ* USB 1.1/2.0 *dle verze PD 260 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ* 1GB/512MB/256MB ROZHRANÍ* USB 1.1/2.0 *dle verze FM RÁDIO ZÁZNAMNÍK S tímto přenosným MP3 přehrávačem můžete poslouchat hudbu mnohem pohodlněji než s jakýmkoli jiným zařízením.

Více

TVAC16000B. Uživatelská příručka

TVAC16000B. Uživatelská příručka TVAC16000B Uživatelská příručka 1 Vážený zákazníku, Vážený zákazníku! Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Toto zařízení je v souladu s příslušnými směrnicemi EU.Prohlášení o shodě je možné získat

Více

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner

MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner MIKADO 200 Automobilový DVB-T tuner Uživatelská příručka Important Safety Instructions and Caution Instrukce k bezpečnému používání výrobku Symbol blesku v rovnostranném trojúhelníku je určen k varování

Více

Úvodem. Obsah. Čeština. Připojení jiných přístrojů Videorekordér...9 Další přístroje...9 Pobočná připojení...9 Volba připojeného přístroje...

Úvodem. Obsah. Čeština. Připojení jiných přístrojů Videorekordér...9 Další přístroje...9 Pobočná připojení...9 Volba připojeného přístroje... Úvodem Děkujeme vám, že jste si koupili náš televizor. Tento návod k použití vám má pomoci televizní přijímač nainstalovat a ovládat. Doporučujeme vám, abyste si jej nejprve důkladně pročetli. Věříme,

Více

Obj. č.: 372592 NÁVOD K OBSLUZE. Návod k obsluze

Obj. č.: 372592 NÁVOD K OBSLUZE. Návod k obsluze NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 372592 Návod k obsluze Před instalací, zapnutím a nastavováním přístroje si prosím přečtěte celý návod obsahuje důležité informace pro optimální a bezpečné využití všech jeho vlastností

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD MONITOR EC2204 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 1. Základní charakteristika 3 2. Vybalení 3 2. Montáž 3 3. Nastavení monitoru 4 4. Specifikace LCD monitoru 12 5. Řešení problémů 13 6. Dodatek 4 Bezpečnostní

Více

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ

PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ PŘENOSNÝ CD PŘEHRÁVAČ CDP 5100 SPCD CZ-GDR1000 CDP 5100 SPCD Displej STRUČNÝ PŘEHLED Bylo vložené hudební CD (CD - DA). Bylo vložené MP3 CD. Zobrazuje celkový počet stop nebo aktuální stopu (CD-DA). Zobrazuje

Více

Český. arování: Aby se předešlo vzniku ohně nebo riziku úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti a vlhkosti.

Český. arování: Aby se předešlo vzniku ohně nebo riziku úrazu elektrickým proudem, nevystavujte přístroj dešti a vlhkosti. Český Důležité bezpečnostní pokyny arování: Z důvodu snížení rizika úrazu elektrickým proudem nesundávejte přední a zadní kryt. V Uvnitř se nenacházejí žádné součásti obsluhovatelné uživatelem. Servis

Více

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3...

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... 36 Vstup AUX 3... 41 Hledání závad... 42 Všeobecná upozornìní...

Více

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka)

DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) DVRB23 Videokamera k záznamu jízdy vozidla S GPS modulem (černá skříňka) Uživatelská příručka Obsah Obsah... 1 Popis kamery... 2 Vložení SD karty... 2 Hlavní nabídka... 3 Nabídka nastavení... 3 Nahrávání

Více

Video adaptér MI1256

Video adaptér MI1256 Video adaptér MI1256 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel BMW vybavených navigačním systémem Business / Professional NBT, nebo rádiem s displejem 6,5

Více

ŠkodaOctavia AUTORÁDIO MELODY - CD SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia AUTORÁDIO MELODY - CD SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia AUTORÁDIO MELODY - CD SIMPLY CLEVER Obsah 1 Obsah Rádio....................................... Přehledné schéma............................ Důležité informace............................

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2

dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2 dvblogic DVB-T Tuner DVB-MFD2 Určeno k montáži do vozidel vybavených navigačními systémy: Volkswagen MFD2/RNS2 Škoda Nexus Pouze pro vozidla BEZ originální kamery při couvání Základní vlastnosti a funkce

Více

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD A DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM. TRC 590 AR Návod k použití

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD A DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM. TRC 590 AR Návod k použití PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD A DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM TRC 590 AR Návod k použití 11 ØEŠENÍ PROBLÉMÙ ØEŠENÍ PROBLÉMÙ V pøípadì poruchy zkontrolujte následující pokyny pøed odnesením pøístroje do servisu. Neotvírejte

Více

NEW_E2_XC12_CZE_MFL38343836 MODELY : XC12 CZECH

NEW_E2_XC12_CZE_MFL38343836 MODELY : XC12 CZECH NEW_E2_XC12_CZE_MFL38343836 MODELY : XC12 CZECH Váš Hi-Fi systém má mnoho funkcí Nahrávání z rádia nebo CD na kazetu Viz strana 8 Nechte se ukolébat k spánku a poté vzbudit Viz strana 9 Obsah Nastavení

Více

AV-21KJ1SEF COLOUR TELEVISION INSTRUCTIONS KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR

AV-21KJ1SEF COLOUR TELEVISION INSTRUCTIONS KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR AV-21KJ1SEF ENGLISH POLSKI ÈESKY MAGYAR ÁÚËÃAPCKÈ ROMANIAN COLOUR TELEVISION KOLOROWY ODBIORNIK TELEWIZYJNY BAREVNY TELEVIZOR SZÍNES TELEVÍZIÓ ÖBETEH TEËEBÈÇOP TELEVIZOR COLOR INSTRUCTIONS INSTRUKCJA OBSLUGI

Více

Sluchátkový přijímač. Vysílací základna

Sluchátkový přijímač. Vysílací základna Sluchátkový přijímač 1. Sluchátka levé/pravé 2. Ovládání hlasitosti 3. Indikace napájení 4. Tlačítko mikrofonu 5. Spínač zapnuto/vypnuto 6. Mikrofon 7. Vyvážení úrovně zvuku ve sluchátkách 8. Baterie Vysílací

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál

Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Gladiator RG300 - Uživatelský manuál Důležité upozornění! Přečtěte si důkladně tyto informace, abyste mohli používat telefon správným a bezpečným způsobem: mobilní telefon EVOLVE Gladiator RG300 získal

Více

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY NÁVOD K POUŽITÍ Přenosný přehrávač zvukových CD a MP3 Digitální systém ochrany proti otřesům (vyrovnávací pamě 20 sek. pro CD a 60 sek. pro MP3) čte MMC/SD karty, vstup USB PCD313SU FUNKCE A OVLÁDACÍ PRVKY

Více

U-DRIVE DVR. Návod k obsluze. Car DVR Device MT4036

U-DRIVE DVR. Návod k obsluze. Car DVR Device MT4036 U-DRIVE DVR Car DVR Device MT4036 Návod k obsluze CZ 2 Úvod Děkujeme vám za zakoupení MT4026 U-DRIVE DVR. Jedná se o speciální kameru k natáčení filmů z pohledu řidiče auta. Širokoúhlá čočka, HD video

Více

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU

Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610 USB. Obj. č.: 32 59 13 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRVKY OVLÁDACÍHO PANELU BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Znak vykřičníku v trojúhelníku upozorňuje uživatele na důležité bezpečnostní a údržbové (servisní) pokyny, a je bezpodmínečně nutné je dodržovat. Kuchyňské rádio Reflexion CLR 2610

Více