KVALITA DREVA ˇ OD ROKU důvodů pro zakoupení podlahy Kährs

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KVALITA DREVA ˇ OD ROKU 1857. 5 důvodů pro zakoupení podlahy Kährs"

Transkript

1 KVALITA DREVA ˇ OD ROKU důvodů pro zakoupení podlahy Kährs

2 Existuje celá řada dobrých důvodů, proč zvolit podlahu od firmy Kährs. Přirozená krása a technicky perfektní provedení jsou dva z nich. Dále uvádíme dalších pět důvodů. Naší představou je, abychom byli uznáni jako vedoucí značkový a obchodní partner v oblasti vícevrstvých dřevěných podlah. Abychom dosáhli tohoto postavení, držíme se naší strategie, která spočívá v nabízení vysoce kvalitních dřevěných podlah pro použití jak v bytových, tak i ve veřejných prostorách. Rovněž si hodláme udržet přední postavení, pokud jde o inovace a procesy vhodné z hlediska životního prostředí. Vedoucí postavení však není zcela postačující. Stejně důležité je, abychom byli schopni našim zákazníkům vysvětlit, v čem se odlišujeme od ostatních firem. Naši představu budeme schopni realizovat pouze v tom případě, že si zákazníci jasně uvědomí přednosti námi nabízených podlah. Pevně doufáme, že pět dále uvedených argumentů pro zakoupení podlahy Kährs poslouží nejen jako zdroj inspirace, ale i jako praktická opora při Vaší každodenní činnosti.

3 Dlouhodobá historie Více informací je uvedeno v bodě 1 Snadná montáž Rychlá montáž Jednoduchá montáž Více informací je uvedeno v bodě 2 Montáž bez použití lepidla Možnost zatížení podlahy ihned po instalaci Podlaha vhodná pro velké prostory Pevný spoj Více informací je uvedeno v bodě 3 Podlaha odolná vůči poškrábání Možnost přelakování Více informací je uvedeno v bodě 4 Podlaha stabilní z hlediska klimatických podmínek Nepatrný pohyb Nepatrné prohnutí Více informací je uvedeno v bodě 5

4 č.1 Dlouhodobá historie zajišťuje skvělou budoucnost. Firma Kährs je jedním z nejstarších výrobců dřevěných podlah na světě. Rovněž je jednou z nejvíce inovačních firem. Tato kombinace spojující tradici s vyspělou technikou je v oblasti výroby dřevěných podlah zcela jediněčná. Naše firma ve skutečnosti pracuje se dřevem jako jediným materiálem už 150 let. Z našich úspěchů i chyb jsme se patřičně poučili. Výsledkem je neocenitelné množství schopností, kvalifikace a znalostí ve firmě a rovněž pevný základ pro další pokračování ve vedení vývoje znalostí a know-how v oblasti dřevěných podlah.

5 Jsme si vědomi skutečnosti, že našeho současného vedoucího postavení na trhu v Evropě jsme dosáhli díky našemu inovačnímu přístupu a pevně věříme, že tento přístup bude klíčem i k budoucím úspěchům. Výzkum a vývoj je tudíž velmi důležitou součástí naší činnosti. Dále uvádíme některé starší a současně i novodobější příklady našich inovačních schopností: 1941 Na světě první montovaná parketová podlaha se zrodila v době, kdy Gustafu Kährovi, vnukovi zakladatele firmy, byl udělen patent na vícevrstvou parketovou desku. 60. léta Kährs je první firmou, která nabídla podlahové desky s povrchovou úpravou nanesenou přímo ve výrobním závodu; revoluční inovace, která se velice rychle stala standardem v průmyslu. 90. léta Firma Kährs jako první výrobce podlah získala požadovanou certifikaci z hlediska kvality a životního prostředí Firma Kährs uvedla na světě první a jedinou parketovou podlahu s nelepeným spojem Woodloc pro rychlejší pokládání a perfektní výsledek. 2004/5 Firma Kährs uvedla aktivitní podlahu a podlahu o tloušťce 20 milimetrů. Aktivitní podlaha se vyznačuje jedinečnou plovoucí montáží a byla vyvinuta pro sportovní arény, zatímco podlaha o tloušťce 20 milimetrů je jedinečným výrobkem, lze ji pokládat přímo na dřevěné lišty a nevyžaduje podkladní vrstvu podlahy.

6 č.2 Perfektní zapadání do sebe znamená méně práce a lepší funkčnost. Pokládání podlahy od firmy Kährs znamená méně práce a lepší funkčnost. Objasnění této skutečnosti z větší části spočívá v důmyslném spoji Woodloc pro pokládání podlah bez použití lepidla. Podlahové desky do sebe vzájemně mechanicky zapadají, přičemž spoje jsou prakticky neviditelné. To znamená menší riziko poškození desky. Kromě toho, že tento systém poskytuje perfektní výsledky, rovněž urychluje a usnadňuje pokládání podlah. Jiným příkladem je síť textilních obchodů, která vyměnila podlahy ve všech svých obchodech během jediné noci, aniž by je musela zavřít v důsledku renovace. Perfektní zapadání do sebe je rovněž důležité z hlediska životnosti podlahy. A v neposlední řadě perfektní zapadání do sebe znamená méně nečistot a špíny ve spárách mezi deskami. SNADNÁ MONTÁŽ Při pokládání podlahy se spojem Woodloc zatlačte podlahovou desku pod úhlem do předcházející desky. Nepotřebujete žádné lepidlo ani vyvíjet velký tlak. Řady desek se samy automaticky srovnají. Díky montáži podlahy bez použití lepidla můžete desky později zase pozvednout a podlahu položit na jiném místě.

7 OPOTŘEBENÍ Většina podlah je vystavena každodennímu opotřebení. Opotřebení může být značně velké, především ve veřejných prostorách, ale i v rodinných domácnostech s malými dětmi. Spoj Woodloc výrazně prodlužuje životnost podlahy, jelikož zajišťuje rovný povrch. Díky montáži podlahy bez použití lepidla lze desky později zase pozvednout a podlahu položit na jiném místě. RYCHLÁ MONTÁŽ Jako jeden příklad rychlé montáže, kterou tato konstrukce umožňuje, můžeme uvést firmu Volkswagen, jíž se za jedinou noc podařilo položit zcela novou podlahu od firmy Kährs na ploše 2000 metrů čtverečních v předváděcí místnosti v Německu před uvedením nového modelu Volkswagen Golf.

8 č.3 Spoj je silným argumentem. Velmi silným. Při našem neustálém hledání řešení, jak dřevěnou podlahu zdokonalit, jsme měli úspěch se spojem Woodloc. Když firma Kährs uvedla spoj Woodloc, stali jsme se prvním výrobcem podlah na trhu, jenž využívá tuto revoluční metodu spojování podlahových desek. Tato metoda spojování Woodloc neznamená pouze snadnější pokládání podlahy, ale podlaha je rovněž méně náchylná k nehodám. Dřevo je přírodní materiál, a tudíž na něj mají vliv změny vlhkosti v průběhu roku. Důsledkem tohoto vlivu je působení velkého napětí na spoje. Ukázalo se, že spoj Woodloc je lepší než tradiční spoje, pokud jde o odolnost vůči uvedenému typu napětí. Jedním z důvodů je skutečnost, že celá konstrukce spoje je zhotovena ze dřeva a zcela integrována v podlahové desce a to bez přidání jakéhokoliv cizího materiálu. Celá konstrukce spoje je zhotovena ze dřeva a zcela integrována v podlahové desce a to bez přidání jakéhokoliv cizího materiálu.

9 Vertikální spojování Panel s lištou DLOUHÁ HRANA Dorazové hrany Vůle Spojovací drážka Panel s drážkou SAMOSVORNÁ KONSTRUKCE Woodloc je mechanický nelepený spoj pro vzájemné spojování podlahových desek, přičemž spoje jsou téměř neviditelné. Lišta Spojovací prvek Horizontální spojování Krátké i dlouhé hrany podlahové desky jsou zkoseny pod úhlem tak, aby byly spoje pevnější. KRÁTKÁ HRANA Drážka Péro Horizontální spojování

10 Knihovna Klavír PEVNOST V TAHU JE DŮLEŽITÁ Dřevo je přírodní materiál, a tudíž na něj mají vliv změny vlhkosti. Vlhkost se může do značné míry měnit během jednotlivých sezón v průběhu roku. Je-li vzduch příliš vlhký, pak se dřevo a tím i celá podlaha rozpíná. Při snížení vlhkosti se podlaha naopak smršťuje. Podlaha položená na vytápění v podlaze je rovněž podstatně náchylnější ke změnám vlhkosti než nevytápěná podlaha. I když je rozpínání/smršťování podlahy minimální, počítající se na milimetry, přesto je síla, která vzniká v průběhu procesu mezi knihovnou a klavírem a přesahuje 1400 kg/m, příliš veliká. Nacházejí-li se v místnosti těžké kusy nábytku, jako např. knihovny anebo klavír, pak je napětí na spojích obrovské. Spoj Woodloc je však natolik pevný, že je schopen snášet tento typ napětí. Klíč spočívá v nelepené, samosvorné konstrukci. Dalším důvodem je skutečnost, že spoj je zhotoven z téhož materiálu jako podlahové desky, tj. ze dřeva, s lamelami s březovými konci. Podlaha se spoji Woodloc se tudíž vyznačuje minimálním počtem spár i po celé řadě klimatických cyklů a dokonce i v tom případě, že je položena na vytápění v podlaze.

11 WOODLOC JE PEVNĚJŠÍ V současnosti existuje celá řada nelepených spojů. V nedávné době byla provedena zkouška pevnosti v tahu u mnoha spojů od různých výrobců. Zkouška se provádí na dvou podlahových deskách, jež jsou vzájemně spojeny prostřednictvím nelepeného spoje, pomocí zařízení, které desky od sebe odtrhne. Zařízení přitom měří sílu potřebnou k vzájemnému oddálení desek. Výsledky zkoušky jsou uvedeny níže. Na obrázku jsou rovněž znázorněny materiály, jež byly použity u jednotlivých spojů. POROVNÁNÍ Na obrázku vlevo jsou znázorněny různé typy konstrukcí. V zásadě existují dva typy nelepených spojů. Woodloc patří do první kategorie, což znamená, že podlaha se montuje pomocí zapadání desek do sebe pomocí spoje. U druhého typu se desky v podstatě do sebe jen zatlačí. LEPIDLO? Rozhodli jsme se výsledky neporovnávat s podlahou na péro a drážku, jelikož výsledky by mohly být poněkud zavádějící. Lepidlo stárne, což znamená, že pevnost ve spoji se snižuje. Pevnost spoje na metr Dlouhá hrana Krátká hrana Konkurent 1 Konkurent 2 Konkurent 3 Konkurent 4 Kährs Konkurent 1 Konkurent 2 Konkurent 3 Konkurent 4 Konkurent 5 Konkurent 6 Konkurent 7 Konkurent 8 Konkurent 9 Konkurent 10 Konkurent 11 Konkurent 12 Konkurent 5 Konkurent 6

12 č.4 Povrch je záležitostí generací. Příští generace. Povrch podlahy je ta část, na níž na první pohled spočine naše oko a je tudíž velice důležitý pro celkový vzhled podlahy. Povrch by měl být dostatečně pevný a odolný, aby vydržel každodenní opotřebení ale na druhé straně by měl být rovněž dostatečně tenký, aby neztratil svůj dřevěný vzhled. Jedním způsobem, jak minimalizovat poškrábání podlahy, je nanesení mnoha vrstev laku, výsledkem je však umělý vzhled podlahy, jelikož veškeré struktury a léta ve dřevě jsou vyplněny. Vzhled i životnost podlahy jsou pro firmu Kährs stejně důležité. Z tohoto důvodu jsme vyvinuli mimořádně pevný a odolný lak. Tímto způsobem jsme schopni dosáhnout dostatečně pevného a odolného povrchu i při malém množství laku. DŘEVĚNÝ VZHLED Pevnost a odolnost laku od firmy Kährs znamená, že k ochraně dřeva je zapotřebí pouze malé množství laku. Tímto způsobem lze zachovat půvab struktur a let ve dřevě a přirozený dřevěný vzhled.

13 ODOLNOST A ČISTOTA Nejdříve lak, potom řezání Nejdříve řezání, potom lak Jedinečný lak od firmy Kährs téměř zcela vylučuje výskyt veškerého jemného poškrábání, ke kterému může docházet například při přesunování nábytku s opotřebovanými ochrannými podložkami po podlaze. Další předností tohoto laku je skutečnost, že jeho UV systém se vyznačuje nejnižší emisí těkavých organických sloučenin (VOC) ve srovnání se systémy laků, které jsou dostupné na trhu. Riziko zanesení nečistotami ZÁRUKA Utěsněný povrch NEJDŘÍVE NALAKOVAT JE DŮLEŽITÉ Jsme si dobře vědomi toho, že vyrábíme podlahy o špičkové kvalitě s povrchovou úpravou a vrchní vrstvou nanesenou přímo ve výrobním závodu, kterou lze několikrát přepískovat. Toto provedení v kombinaci s plánem řádné kompletní péče a údržby nám umožňuje poskytovat záruku na opotřebení po dobu 30 let u podlah o tloušťce 15 mm a 12 let u podlah o tloušťce 7 mm. Firma Kährs začíná vždy s lakováním podlahových desek a teprve potom přechází na řezání na rozdíl od mnohých našich konkurentů, kteří tyto operace provádějí v opačném pořadí. Výhoda této metody, kterou používá firma Kährs, spočívá v tom, že se získá rovná hrana. Výsledkem je rovný povrch a menší riziko, že se spáry mezi deskami zanesou špínou a nečistotami.

14 Konkurent 1 Konkurent 2 Konkurent 3 Konkurent 4 Konkurent 5 Konkurent 6 ZKOUŠKA Nezávislý švýcarský ústav v nedávné době provedl zkoušku životnosti podlah, při níž byl testován povrch podlah vyrobených firmou Kährs a celou řadou konkurenčních firem. Zkouška se provádí pomocí kotouče s pískovým brusným papírem, který se v určitém počtu cyklů nechá přejíždět po vzorku každé podlahy. Posléze se měří dosažený výsledek. Je-li účinek nepatrný, znamená to, že povrch podlahy se vyznačuje dobrou odolností vůči poškrábání a naopak. Výše uvedené grafy znázorňují výsledky zkoušky. Konkurent 7 Konkurent 8 Konkurent 10 Konkurent 11 Konkurent 9

15 č.5 Přírodní materiály se snaží dosáhnout rovnováhy. My také. Dřevo je živý materiál, a tudíž na něj mají vliv změny podnebí. Během jednotlivých sezón v průběhu roku dochází k pohybu dřevěné podlahy, což znamená, že spoj je velice důležitý. Ale i vlhkost sama o sobě má rovněž vliv na podlahovou desku. Aby bylo možno tento pohyb podlahy omezit na minimum, je zapotřebí zajistit vhodnou rovnováhu mezi povrchem, nosnou vrstvou a podkladem. Za účelem minimalizace pohybů je podlahová deska zhotovena z několika vrstev, přičemž dřevěná vlákna v každé vrstvě jsou orientována jiným směrem. Rovněž je velmi důležité, aby byl zajištěn vhodný rozměr každé vrstvy. Dřevo je hygroskopické a snaží se odsáhnout rovnováhy ve vlhkosti vzhledem k okolí. Dřevo se rozpíná. Pohyb v příčném směru vlákna je 30 40krát větší než v podélném směru. Díky tomu, že desku lepíme dohromady, jsme schopni tento pohyb omezit na 25% ve srovnání s pevnou deskou.

16 SUCHÁ SEZÓNA Během suššího ročního období dochází k většímu smršťování nášlapné vrstvy ve srovnání s lamelami, což může vést ke vzniku vydutých desek. Vhodná rovnováha mezi jednotlivými vrstvami zlepšuje provedení a omezuje pohyby. Dřevo se rozpíná. Pohyb v příčném směru vlákna je 30 40krát větší než v podélném směru. KONSTRUKCE Konstrukce vzájemného spojování desek omezuje pohyby nášlapné (vrchní) vrstvy. Nášlapná vrstva je částí podlahové desky, která je nejvíce ovlivňována změnami vlhkosti a rovněž má největší tendenci se pohybovat což vede k nežádoucímu prohýbání do tvaru misky a ke změně šířky. VLHKÁ SEZÓNA Během vlhčího ročního období dochází ke zduření celé konstrukce podlahových desek. Snaha o změnu rozměrů je u nášlapné vrstvy 10 20krát větší ve srovnání s jádrem lamel, což může vést ke vzniku vypouklých desek a ke zvětšení šířky podlahy.

17 ZKOUŠKY Níže uvedené grafy znázorňují zkoušku, která byla provedena měřením pohybu různých podlah, vyrobených firmou Kährs a celou řadou konkurenčních firem, které byly vystaveny účinkům vlhkosti i vyschnutí. Na vlhkost/vyschnutí reaguje každý druh dřevěné podlahy různým způsobem. Prohnutí ve tvaru misky Tento graf znázorňuje... Prohnutí ve tvaru misky. Celková změna Tento graf znázorňuje... Srovnání Relativní vlhkost 80% Relativní vlhkost 20% Konkurent 1 Konkurent 2 Konkurent 3 Konkurent 4 Konkurent 5 Konkurent 6 Konkurent 7 Konkurent 8 Konkurent 9 Konkurent 1 Konkurent 2 Konkurent 3 Konkurent 4 Konkurent 5 Konkurent 6 Konkurent 7 Konkurent 8 Konkurent 9

Unikátní System Click v elektrickém podlahovém vytápění

Unikátní System Click v elektrickém podlahovém vytápění Devidry System Click v podlahovém vytápění Unikátní System Click v elektrickém podlahovém vytápění System Click S Devidry je montáž elektrického podlahového vytápění ještě jednodušší. System Click Elektrické

Více

Produktové novinky 2015 /1. Společnost skupiny SWAROVSKI Group www.tyrolit.com

Produktové novinky 2015 /1. Společnost skupiny SWAROVSKI Group www.tyrolit.com Produktové novinky 2015 /1 Společnost skupiny SWAROVSKI Group www.tyrolit.com obsah 2 Obsah PREMIUM CA-P93 V Kotouče z vulkanizovaných vláken 4 PREMIUM ZA-P48 V Kotouče z vulkanizovaných vláken 6 PREMIUM

Více

2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě

2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě Obsah 1 Obsah 1. Obsah Strana 9 2 Informace o firmě Kährs 2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě Strana 16 Strana 16 3 Životní prostředí, jakost a certifikace 3.1 Pravé dřevo je nádherné

Více

Životnost povrchové úpravy

Životnost povrchové úpravy téma materiály & technologie Životnost povrchové úpravy dřevěných stavebně-truhlářských konstrukcí a dílů Faktorů ovlivňujících životnost dřeva a jeho povrchové úpravy existuje široká škála a uplatňují

Více

parket. Spáry a drážky vytvořené smrštěním nebo neúmyslně během pracovního procesu se uzavírají stejně jako praskliny.

parket. Spáry a drážky vytvořené smrštěním nebo neúmyslně během pracovního procesu se uzavírají stejně jako praskliny. Podklad podlahy a jeho příprava 7.1 Obecně platné podmínky pracoviště pro pokládání parket Dřevo je hygroskopický materiál a proto v závislosti na současné vlhkosti a teplotě vzduchu uvolňuje a nasává

Více

Podlahy Rooms - každy den exkluzivní pocit

Podlahy Rooms - každy den exkluzivní pocit CZ 69 Kč Podlahy Rooms - každy den exkluzivní pocit Špičková stabilita podlah Rooms je zajištěna velmi vysokou hustotou nosné HDF desky, která dosahuje hodnoty až 930 Kg/m 3. Takové parametry zaručují

Více

FATRAFOL TRADICE - KVALITA - ZKUŠENOSTI HYDROIZOLAČNÍ FÓLIOVÉ SYSTÉMY STŘEŠNÍ HYDROIZOLAČNÍ SYSTÉM

FATRAFOL TRADICE - KVALITA - ZKUŠENOSTI HYDROIZOLAČNÍ FÓLIOVÉ SYSTÉMY STŘEŠNÍ HYDROIZOLAČNÍ SYSTÉM 1 FATRAFOL HYDROIZOLAČNÍ FÓLIOVÉ SYSTÉMY ZEMNÍ HYDROIZOLAČNÍ SYSTÉM STŘEŠNÍ HYDROIZOLAČNÍ SYSTÉM HYDROIZOLACE PRO PLAVECKÉ BAZÉNY a FÓLIE PRO ZAHRADNÍ JEZÍRKA TRADICE - KVALITA - ZKUŠENOSTI 2 TRADICE -

Více

Kompletní přehled podlah 2016. 100 PrO. Místa plná života. Dřevo Laminát Lindura Nadura SilentTouch Puretec Korek Přírodní linoleum.

Kompletní přehled podlah 2016. 100 PrO. Místa plná života. Dřevo Laminát Lindura Nadura SilentTouch Puretec Korek Přírodní linoleum. Kompletní přehled podlah 2016 Dřevo Laminát Lindura Nadura SilentTouch Puretec Korek Přírodní linoleum 100 PrO design výroba kvalita inovace www.meister-podlahy.cz Místa plná života. Obsah KoMPLeTNí PřehLeD

Více

6 PROTIPOŽÁRNÍ DESKOVÉ OBKLADY

6 PROTIPOŽÁRNÍ DESKOVÉ OBKLADY 6 PROTIPOŽÁRNÍ DESKOVÉ OBKLADY Ve srovnání s protipožárními nátěry a nástřiky, které slouží především pro zvýšení požární odolnosti nosných, zejména tyčových prvků, mohou být protipožární deskové obklady

Více

SEKČNÍ VRATA ALUTECH

SEKČNÍ VRATA ALUTECH SEKČNÍ VRATA ALUTECH - technické vlastnosti - sedvičové panely alutech - prvky vratového křídla alutech - konstrukce vestevěných dveří - mechanizmus bočního vedení a závěsu - systém vyvažování křídla -

Více

Požadavky na výkon umění žít

Požadavky na výkon umění žít Parador Požadavky na výkon umění žít Umění života pro nás znamená, umět čerpat inspiraci jak z velkých, tak i z méně významných okamžiků a uvědomovat si důležitost krásy věcí. Výkon je dnes součástí našich

Více

zapažovací systémy pro studny na vodu

zapažovací systémy pro studny na vodu VŠEOBECNÉ ÚDAJE strana: PVC Chemické vlastnosti PVC Fyzikální vlastnosti Požadavky na kvalitu POPIS VÝROBKŮ strana: Zapažovací trubky Filtrační trubky Vršky a zátky zapažovacího potrubí Filtry se souvislou

Více

Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních výrobků se řídí technickými normami a směrnicemi předepsanými podle zákona.

Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních výrobků se řídí technickými normami a směrnicemi předepsanými podle zákona. Aktualizováno: 12.11.2012 Kazeta terraza Nosné prvky nosič z WPC, nosič z WPC, nosič z hliníku, nosič z WPC, gumová podložka nosič z WPC, Obecné informace: Možnosti použití: Použití a montáž těchto stavebních

Více

Styrodur 50 let osvědčené izolace pro budoucnost

Styrodur 50 let osvědčené izolace pro budoucnost Styrodur 50 let osvědčené izolace pro budoucnost www.styrodur.com OBSAH 3 Styrodur - osvědčená izolace pro budoucnost již od roku 1964 4 50 let výrobků Styrodur - historie 6 Odolný - ve všech směrech 7

Více

UPM PROFI DECK EXPRESS YOURSELF

UPM PROFI DECK EXPRESS YOURSELF UPM PROFI DECK EXPRESS YOURSELF UPM ProFi Deck UPM ProFi Deck: Design spolu s výbornými vlastnostmi Stylový, trvanlivý a vyžadující pouze minimální údržbu, UPM ProFi Deck je ideálním řešením pro venkovní

Více

Puigmal, s/n Polígon Industrial St Isidre E-08272 St Fruitós de Bages (Barcelona) Tel.:+34 938 773 181 Fax:+34 938 770 541 dem@dem-barcelona.

Puigmal, s/n Polígon Industrial St Isidre E-08272 St Fruitós de Bages (Barcelona) Tel.:+34 938 773 181 Fax:+34 938 770 541 dem@dem-barcelona. 1 Tváření za studena Ve firmě dokážeme ohýbat měděné tyče/pruty až do úhlu 90 s minimálním poloměrem; tato metoda tváření za studena je speciálním procesem, vyvinutým naším týmem inženýrů, který není založen

Více

Umělé trávníky pro sport, rekreační a dekorativní úpravy www.jutagrass.cz

Umělé trávníky pro sport, rekreační a dekorativní úpravy www.jutagrass.cz Umělé trávníky pro sport, rekreační a dekorativní úpravy www.jutagrass.cz JUTA a.s. je akciová společnost, která se stala významným českým výrobcem v oblasti zpracování polyolefinů. Polypropylen a polyethylen

Více

Výrobní program 2.1 2.2 2.3 2.4. www.cetris.cz/rady-a-informace/

Výrobní program 2.1 2.2 2.3 2.4. www.cetris.cz/rady-a-informace/ www.cetris.cz/rady-a-informace/ Výroba cementotřískových desek CETRIS Přednosti desek CETRIS Složení cementotřískových desek CETRIS Druhy cementotřískových desek CETRIS Balení, skladování, manipulace Parametry

Více

MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ LEPIDLA

MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ LEPIDLA 37 38 MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ PUROCOL Vysoce kvalitní polyuretanové lepidlo s velmi vysokou lepicí silou. Po vytvrzení je transparentní a vysoce vodovzdorné D4 (ČSN EN 204). Nezanechává skvrny a lze použít

Více

Obecné zásady Design Floors Click

Obecné zásady Design Floors Click Obecné zásady Design Floors Click Instalace Instalace designových podlah Design Floors Click je jednoduchá a řídí se stejnými zásadami, které se vztahují na všechny kvalitní pružné podlahy. NÁRODNÍ SMĚRNICE

Více

Nářadí se strojním pohonem

Nářadí se strojním pohonem 194 06 Nářadí se strojním pohonem Bity 198 Držáky a adaptéry 284 Sortimenty bitů 306 Šroubování, vrtání, řezání závitů... 327 Bity 195 196 ! Které typy bitů potřebuji na co? 199 Systém Impaktor 200 Systém

Více

Základní vlastnosti bezpečnostní páska 5702

Základní vlastnosti bezpečnostní páska 5702 Podlahová páska pro bezpečnostní značení podlah, schodů a jiných míst se silným namáháním oděrem. Páska má výbornou odolnost světlu a oděru - je probarvena ve hmotě ze strany lepidla. Další výhodou je,

Více

Spiral Anksys & Spiral Anksys Foams (SAF)

Spiral Anksys & Spiral Anksys Foams (SAF) Spiral Anksys & Spiral Anksys Foams (SAF) vysoce účinný kotvicí systém od společnosti ECORAW Spiral Anksys je progresivní systém kotvení izolačních materiálů, který svými technickými vlastnostmi a parametry

Více

Požadavky na konstrukci a zkoušení velkých obalů

Požadavky na konstrukci a zkoušení velkých obalů Kapitola 6.6 Požadavky na konstrukci a zkoušení velkých obalů 6.6.1 Všeobecně 6.6.1.1 Požadavky této kapitoly neplatí pro: obaly pro třídu 2, vyjma velkých obalů pro předměty třídy 2, včetně obalů na aerosoly;

Více

5. Dřevěná podlaha Kährs

5. Dřevěná podlaha Kährs 5. Dřevěná podlaha Kährs Hotové dílce natřené polomatným lakem, olejem tvrzeným ultrafialovým světlem nebo přírodním olejem. Dílce jsou vybaveny systémem Woodloc Kährs. Dřevěné podlahy jsou nabízeny v

Více

Kompletní program podlah 2011-2013

Kompletní program podlah 2011-2013 Kompletní program podlah 2011-2013 Dřevěná podlaha Laminátová podlaha Korková podlaha Podlaha z přírodního linolea Dýhovaná podlaha KOMPLETNÍ PROGRAM PODLAH MEISTER 2011-2013»MEISTER Značka pro profesionály

Více

Odvodnění povrchu Spád terasy musí být vždy alespoň 1% (1cm/m) od budovy po délce kladených profilů.

Odvodnění povrchu Spád terasy musí být vždy alespoň 1% (1cm/m) od budovy po délce kladených profilů. Použitelnost / otázky? Informace v tomto montážním návodu jsou založeny na základních procesech pokládání. Kvůli nekonečné rozmanitosti způsobů kladení podlah a kvůli rozměrům a tvarům teras nemůže být

Více

KOMPOZITNÍ TYČE NA VYZTUŽENÍ BETONU

KOMPOZITNÍ TYČE NA VYZTUŽENÍ BETONU KOMPOZITNÍ TYČE NA VYZTUŽENÍ BETONU kompozitní tyče ARMASTEK dokonalá alternativa tradičního vyztužení betonu ocelovými tyčemi - - - + + + ŽELEZOBETON beton vyztužený ocelovými tyčemi základní chybou železobetonu

Více

PRODUKTOVÉ NOVINKY 2015 /2. Společnost skupiny SWAROVSKI Group www.tyrolit.com

PRODUKTOVÉ NOVINKY 2015 /2. Společnost skupiny SWAROVSKI Group www.tyrolit.com PRODUKTOVÉ NOVINKY 2015 /2 Společnost skupiny SWAROVSKI Group www.tyrolit.com OBSAH 2 Nový produkt Doplňkový sortiment OBSAH PREMIUM rozbrušovací kotouče 4 BASIC lamelový kotouč 5 PREMIUM Hrubovací kotouč

Více

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW

Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW Montážní předpis výrobce ENVART s.r.o. pro vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní systém ENVART izol MW 0. POPIS A POUŽITÍ VÝROBKU ETICS ENVART izol MW je vnější kontaktní tepelně izolační kompozitní

Více

Stolní tenis 2009 w w w.kettler.cz

Stolní tenis 2009 w w w.kettler.cz Stolní tenis 2009 w w w. k e t t l e r. c z Tenisové stoly KETTLER - celosvětově v čele Značka KETTLER představuje vysoký standard kvality a technologické inovace s jedinečným designem. Dobré jméno, vybudované

Více

Na výrobky polyurethanem (PU/PUR) povrstvené krytiny od Objectfloru je třeba použít neutrální čistič resp. PU-čistič.

Na výrobky polyurethanem (PU/PUR) povrstvené krytiny od Objectfloru je třeba použít neutrální čistič resp. PU-čistič. PERFORMA čištění a péče (ošetřování) 1. Všeobecně Veškeré podlahové krytiny od Objectfloru vyžadují pravidelnou údržbu, přičemž způsob a potřebné prostředky se řídí oblastí použití dané krytiny a jejího

Více

Construction. Směs na bázi cementu pro samonivelační podlahy s vysokou provozní zátěží pro tloušťku vrstvy 5-15 mm. Popis výrobku.

Construction. Směs na bázi cementu pro samonivelační podlahy s vysokou provozní zátěží pro tloušťku vrstvy 5-15 mm. Popis výrobku. Technický list Datum vydání 03/2011 Identifikační č.: 010803010080000032 Verze č. 03 Sikafloor Level -T2 Směs na bázi cementu pro samonivelační podlahy s vysokou provozní zátěží pro tloušťku vrstvy 5-15

Více

FASÁDNÍ SYSTÉMY Z HLINÍKU

FASÁDNÍ SYSTÉMY Z HLINÍKU FASÁDNÍ SYSTÉMY Z HLINÍKU střechy fasády solar www.prefa.com PREFA Sidings stříbrná metalíza PREFA Sidings antracit PREFA Sidings rubínová 02 PREFA sidings PREFA sidings MAXIMÁLNÍ FLEXIBILITA A DLOUHÁ

Více

spirit Další přirozená inovace od švédského Kährsu

spirit Další přirozená inovace od švédského Kährsu Kährs Spirit spirit Další přirozená inovace od švédského Kährsu Přesto, že jsme lídrem kvality v oblasti dřevěných podlah, inovace je naší přirozenou součástí. Během posledních šedesáti let jsme představili

Více

Silikonová lepidla a těsnicí hmoty

Silikonová lepidla a těsnicí hmoty Silikonová lepidla a těsnicí hmoty Lepidla se dodávají v široké škále chemických složeních, z nichž každé má své specifické vlastnosti a použití. V této souvislosti jsou silikony často označovány spíše

Více

ROYAL RAPID SMART REGENT

ROYAL RAPID SMART REGENT MONTÁŽNÍ INSTRUKCE ROYAL RAPID SMART REGENT VELKOPLOŠNÉ STŘEŠNÍ KRYTINY a TECHNICKÉ ÚDAJE: RAPID REGENT ROYAL SMART Standardní délka tašek: 460 mm 350 mm 400 mm 350 mm Skladební šířka: 1,08 m 1,10 m 1,00

Více

VYSOCE ODOLNÉ ELASTICKÉ PODLAHOVÉ KRYTINY V dílcích OBSAHUJE 70% KŘEMENE A PŘÍRODNÍCH MINERÁLŮ NEJVYŠŠÍ ODOLNOST PROTI OPOTŘEBENÍ TŘÍDAT

VYSOCE ODOLNÉ ELASTICKÉ PODLAHOVÉ KRYTINY V dílcích OBSAHUJE 70% KŘEMENE A PŘÍRODNÍCH MINERÁLŮ NEJVYŠŠÍ ODOLNOST PROTI OPOTŘEBENÍ TŘÍDAT VYSOCE ODOLNÉ ELASTICKÉ PODLAHOVÉ KRYTINY V dílcích OBSAHUJE 70% KŘEMENE A PŘÍRODNÍCH MINERÁLŮ NEJVYŠŠÍ ODOLNOST PROTI OPOTŘEBENÍ TŘÍDAT KOMPRIMOVÁNO POD TLAKEM 600T Odolnější než beton Mnohem odolnější

Více

Kapitola 6.6. Ustanovení pro stavbu a zkoušky velkých obalů

Kapitola 6.6. Ustanovení pro stavbu a zkoušky velkých obalů Kapitola 6.6 Ustanovení pro stavbu a zkoušky velkých obalů 6.6.1 Všeobecné 6.6.1.1 Ustanovení této kapitoly neplatí pro: obaly pro třídu 2, vyjma velkých obalů pro předměty třídy 2, včetně obalů na aerosoly;

Více

Terče pod dlažbu, Podložky, Klínové podložky Distanční křížky Výškově stavitelné podložky

Terče pod dlažbu, Podložky, Klínové podložky Distanční křížky Výškově stavitelné podložky Terasové systémy pro suché kladení dlažby, dřevěných a dřevopolymerových teras Terče pod dlažbu, Podložky, Klínové podložky Distanční křížky Výškově stavitelné podložky, PODLOŽKY PRO SUCHÉ KLADENÍ DLAŽBY

Více

PAVEL A PETRA ZEMANOVI

PAVEL A PETRA ZEMANOVI Zahradní nábytek výroba, údržba a renovace PAVEL A PETRA ZEMANOVI Grada Publishing Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí

Více

Sada 1 Dřevěná okna a dveře

Sada 1 Dřevěná okna a dveře S třední škola stavební Jihlava Sada 1 Dřevěná okna a dveře 04. Konstrukce eurooken Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2

Více

Luxus, který si zamilujete!

Luxus, který si zamilujete! DŘEVĚNÉ PODLAHY Luxus, který si zamilujete! 016 Dřevo. Tak vzniká domov. Dřevěné podlahy přinesou do vašeho domova hřejivou atmosféru a potěšení z krásného přírodního materiálu. Nadchnou vás svojí krásou,

Více

DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE:

DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE: DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE: DRIZORO CARBOMESH je tkanina z uhlíkových vláken s vysokou

Více

DLAŽEBNÍ DESKY. Copyright 2015 - Ing. Jan Vetchý www.mct.cz

DLAŽEBNÍ DESKY. Copyright 2015 - Ing. Jan Vetchý www.mct.cz Betonovými dlažebními deskami jsou označovány betonové dlaždice, jejichž celková délka nepřesahuje 1000 mm a jejichž celková délka vydělená tloušťkou je větší než čtyři. Betonové dlažební desky mají delší

Více

Úvod. Úvod. Všeobecně 4. Spojovací systém nn 7. Ukončovací systém vn 8. Spojovací systém vn 9. Řízení elektrického pole v kabelových souborech 10

Úvod. Úvod. Všeobecně 4. Spojovací systém nn 7. Ukončovací systém vn 8. Spojovací systém vn 9. Řízení elektrického pole v kabelových souborech 10 2 Úvod Úvod Všeobecně 4 Spojovací systém nn 7 Ukončovací systém vn 8 Spojovací systém vn 9 Řízení elektrického pole v kabelových souborech 10 Odolnost vůči prostředí a stárnutí 11 Technologie teplem smrštitelných

Více

Funkční desky. Navrženo pro náročné podmínky. www.cembrit.cz

Funkční desky. Navrženo pro náročné podmínky. www.cembrit.cz Funkční desky Navrženo pro náročné podmínky www.cembrit.cz Řešení z vláknocementu podle moderních technických požadavků Společnost Cembrit je jedním z předních evropských výrobců vysoce kvalitních vláknocementových

Více

WPC NEXTWOOD DŘEVOPLAST. dřevoplastové. podlahy ploty zábradlí

WPC NEXTWOOD DŘEVOPLAST. dřevoplastové. podlahy ploty zábradlí WPC DŘEVOPLAST NEXTWOOD dřevoplastové podlahy ploty zábradlí Podlahy Kvalitní, odolná a skvěle vypadající podlaha je přáním snad každého majitele terasy. A přání jsou od toho, aby se plnila. S podlahami

Více

OBRUBNÍKOVÉ ODVODNĚNÍ

OBRUBNÍKOVÉ ODVODNĚNÍ INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT OBRUBNÍKOVÉ ODVODNĚNÍ MOSTNÍ ODVODŇOVAČE ENVIRODECK, DRIDECK SILNIČNÍ OBRUBNÍKOVÉ ODVODŇOVAČE KERBFIX INŽENÝRSKÉ STAVBY OBČANSKÉ STAVBY AQUA SPORT BEZPEČNÉ

Více

KATALOG. Když dřevo žije s Vámi!

KATALOG. Když dřevo žije s Vámi! KATALOG Když dřevo žije s Vámi! KVALITA PRO PROFESIONÁLY SYNTEKO je stejně jako SCHÖNOX součástí koncernu AkzoNobel, který je největším světovým výrobcem nátěrových hmot s ročním obratem 14 miliard. Centrála

Více

Lindab usnadňujeme výstavbu. Lindab Profil. Technický Newsletter Lindab

Lindab usnadňujeme výstavbu. Lindab Profil. Technický Newsletter Lindab Lindab usnadňujeme výstavbu Lindab Profil Technický Newsletter Lindab červen 2009 SAFETY SYSTÉM Novinkou v oblasti bezpečnosti užívání střech, je právě zaváděný soubor výrobků sdružených pod názvem Lindab

Více

Manuál pokládky velkoformátových obkladů, dlažeb

Manuál pokládky velkoformátových obkladů, dlažeb Manuál pokládky velkoformátových obkladů, dlažeb 160x320 2 PROBLEMATIKA VELKÝCH FORMÁTŮ MONTÁŽ PROBLEMATIKA VELKÝCH FORMÁTŮ MONTÁŽ Problematika velkých formátů Poslední doba přinesla na trh nové formáty

Více

Konstrukce ze sádrokartonu

Konstrukce ze sádrokartonu D. KUBEČKOVÁ, M. HALÍŘOVÁ 157 Konstrukce ze sádrokartonu 157 Konstrukce ze sádrokartonu Darja Kubečková Marcela Halířová Konstrukce ze sádrokartonu Darja Kubečková, Marcela Halířová GRADA PUBLISHING Upozornění

Více

CZECH česky. Superbolt Vícešroubové předepínací prvky (MJT) - standardní výrobková řada

CZECH česky. Superbolt Vícešroubové předepínací prvky (MJT) - standardní výrobková řada CZECH česky Superbolt Vícešroubové předepínací prvky (MJT) - standardní výrobková řada 2 Opěrný kroužek hřídele s dělenou maticí Superbolt na kovacím lisu. Revoluce v konstrukci a utahování šroubových

Více

Snadná renovace problematických podkladů s PCI. Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů

Snadná renovace problematických podkladů s PCI. Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů Snadná renovace problematických podkladů s PCI Jedinečný a bezpečný systém na renovaci nevyhovujících podkladů Praktické příklady nevyhovujících podkladů, které lze jednoduše zpevnit pomocí vyztužovacího

Více

ZÁSADY MONTÁŽE A UŽÍVÁNÍ. ZÁRUKA

ZÁSADY MONTÁŽE A UŽÍVÁNÍ. ZÁRUKA Děkujeme, že jste se rozhodli pro nákup naší plovoucí podlahy. Aby jste mohli používat zakoupenou plovoucí podlahu co nejdéle, prostudujte si prosím před zahájením montáže a použitím následující informace

Více

Návod k použití. Obsah WISE 127 X PRAÈKA

Návod k použití. Obsah WISE 127 X PRAÈKA Návod k použití PRAÈKA Èeský WISE 127 X Obsah Instalace, 26-27 Rozbalení a vyrovnání do vodorovné polohy, 26 Pøipojení k elektrické síti a k rozvodu vody, 26-27 První prací cyklus, 27 Technické údaje,

Více

Kvalita pro budoucnost

Kvalita pro budoucnost Kvalita pro budoucnost Stroje označené čtyřlístkem jsou spojeny s výkonností, spolehlivostí a kvalitním servisem. Obraceče a shrnovače EUROHIT / EUROTOP elastický otěruvzdorný s dlouhou životností Moderní

Více

výrobky NATURAL PRODUCT

výrobky NATURAL PRODUCT výrobky design z břidlice 2016 design tradiční obklady a dlažby LIGHT STONE obklady není nutné spárovat. Vynikají nízkou nasákavostí 0,37% a vynikají nízkou hmotností maximálně 17 kg/m2. Barva šedá až

Více

BETONOVÉ OBRUBNÍKY A ŽLABY

BETONOVÉ OBRUBNÍKY A ŽLABY Podle normy EN 1340 jsou betonové obrubníky prefabrikované betonové dílce určené k oddělení povrchů ve stejné výškové úrovni nebo v různých úrovních, které poskytují: fyzikální nebo vizuální rozlišení

Více

OBKLADOVÁ FASÁDNÍ DESKA

OBKLADOVÁ FASÁDNÍ DESKA Tyto betonové obkladní fasádní desky jsou určeny k vytváření předsazených odvětrávaných fasád občanských a bytových budov zejména montované a skeletové konstrukce. Kotvení obkladových fasádních desek je

Více

FASÁDY Z HLINÍKU střechy fasády solar www.prefa.com

FASÁDY Z HLINÍKU střechy fasády solar www.prefa.com FASÁDY Z HLINÍKU střechy fasády solar www.prefa.com Obrázek na obálce Příklad: PREFA Prefalz Architekt: yes-architekten Země: AUT 2 Architekti prefa obsah 4 prefa reynobond 6 prefa sidings 8 prefa lisované

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V. 2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V. 2.15 Konstrukční materiály Kapitola 13 OSB

Více

Dřevěné podlahy pro všechny dimenze života

Dřevěné podlahy pro všechny dimenze života Dřevěné podlahy pro všechny dimenze života Universal Flooring, mezinárodní společnost se stále silnější pozicí na trhu mezi firmami zaujímajícími přední postavení v oblasti vícevrstvých podlah v posledních

Více

Materiálové vlastnosti Al přírodní Nosný profil je vyroben z hliníku vytlačováním. Vložka EPDM pružně vyplňuje dilatační spáru.

Materiálové vlastnosti Al přírodní Nosný profil je vyroben z hliníku vytlačováním. Vložka EPDM pružně vyplňuje dilatační spáru. www.havos.cz Technický list Dodavatel: HAVOS s.r.o. Kateřinská 495 463 03, Stráž nad Nisou e-mail: havos@havos.cz IČO: 25046110 Dilatační profil vulkanizovaný Základní materiálové složení Hliníková slitina

Více

Izolační desky FERMACELL. S nízkými náklady úspora výdajů na vytápění

Izolační desky FERMACELL. S nízkými náklady úspora výdajů na vytápění Izolační desky S nízkými náklady úspora výdajů na vytápění Izolační desky Tepelná izolace na míru: jednoduše, rychle a efektivně Izolační desky se skládají ze sádrovláknité desky, která je jednostranně

Více

Komínový systém KeraStar

Komínový systém KeraStar svìtlý prùøez v cm Obsah: strana Vlastnosti 1 Popis 2 Sortiment 3 Schéma 4 Konstrukèní øešení 5 Statické zajištìní 6 Vlastnosti Charakteristika Certifikát Oblast použití Místa použití a paliva Spotøebièe

Více

Dovolte, abychom se Vám představili. Zabýváme se celoročně obyvatelnými stavbami srubových domů, srubových chat, rekreačních objektů, zahradních

Dovolte, abychom se Vám představili. Zabýváme se celoročně obyvatelnými stavbami srubových domů, srubových chat, rekreačních objektů, zahradních Dovolte, abychom se Vám představili. Zabýváme se celoročně obyvatelnými stavbami srubových domů, srubových chat, rekreačních objektů, zahradních domků, altánů, pergol a dalších srubových doplňků jakou

Více

Quick Step Laminát 2012 - česká republika

Quick Step Laminát 2012 - česká republika Quick Step Laminát 2012 - česká republika 1 Quick Step znovu suverénně pluje na vlnách nejnovějšího vývoje Náš svět se mění a Quick Step se mu přizpůsobuje Značka Quick Step je absolutní jedničkou v designu,

Více

Soudečková ložiska SKF Explorer

Soudečková ložiska SKF Explorer Soudečková ložiska SKF Explorer Definují průmyslový standard znovu The Power of Knowledge Engineering Konkurence je stále tvrdší. Právě pro takové podmínky jsou určena soudečková ložiska SKF. Časová osa

Více

Obecná specifikace pro výrobky AKI electronic

Obecná specifikace pro výrobky AKI electronic Verze Vydání Datum Popis AKI ELECTRONIC spol. s r.o. obecná specifikace AKI Strana: 1 z 19 Obecná specifikace pro výrobky AKI electronic Datum: 24.2.2015 E1 30.4.2011 První vydání E2 29.6.2011 Optická

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.19 Strojní opracování dřeva Kapitola 20

Více

Pokládka šindelových obkladů

Pokládka šindelových obkladů Pokládka šindelových obkladů Pro pokládku cedrových šindelových obkladů je velmi nutné dodržovat pravidla montáže a zvolit správný upevňovací materiál. VÝBĚR UPEVŇOVACÍHO MATERIÁLU Pokládku cedrových šindelových

Více

PROTOKOL O KLASIFIKACI POŽÁRNÍ ODOLNOSTI

PROTOKOL O KLASIFIKACI POŽÁRNÍ ODOLNOSTI PAVUS, a.s. AUTORIZOVANÁ OSOBA AO 216 OZNÁMENÝ SUBJEKT 1391 AKREDITOVANÝ CERTIFIKAČNÍ ORGÁN PRO CERTIFIKACI VÝROBKŮ č. 3041 Pobočka: POŽÁRNÍ ZKUŠEBNA VESELÍ NAD LUŽNICÍ Čtvrť J. Hybeše 879 391 81 Veselí

Více

ZÁRUČNÍ PODMÍNKY NA POVLAKOVANÉ PLECHY Určené pro střešní krytiny Comax. DOKUMENT č: OS - Q - 007

ZÁRUČNÍ PODMÍNKY NA POVLAKOVANÉ PLECHY Určené pro střešní krytiny Comax. DOKUMENT č: OS - Q - 007 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY NA POVLAKOVANÉ PLECHY Určené pro střešní krytiny Comax DOKUMENT č: OS - Q - 007 MTC Vypracoval Ověřil Schválil Vydal Jméno Jaroslav Masopust Ing. Zd. Podivínský Ing. Zdeněk Kieryk Jaroslav

Více

HŘÍDELOVÉ SPOJKY A BRZDY

HŘÍDELOVÉ SPOJKY A BRZDY HŘÍDELOVÉ SPOJKY A BRZDY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora

Více

Ochrana povrchu nejmodernější technika. Dokonalá ochrana dřeva. DELTA Woodprotection- Sortiment 2012. Společnost Dörken skupiny

Ochrana povrchu nejmodernější technika. Dokonalá ochrana dřeva. DELTA Woodprotection- Sortiment 2012. Společnost Dörken skupiny Ochrana povrchu nejmodernější technika Dokonalá ochrana dřeva Woodprotection- Sortiment 2012 Společnost Dörken skupiny Tradice se setkává s moderní dobou Závazný cíl - dokonalá ochrana dřeva. CD- Color

Více

Požadavky na výztuže asfaltových směsí

Požadavky na výztuže asfaltových směsí Požadavky na výztuže asfaltových směsí (Dipl.-Ing. Elsing, World Highways, červenec/srpen 2005, str. 52 a www.worldhighways.com) Kvalitní spojení vrstev asfaltových směsí je nezbytné pro vozovku vystavenou

Více

vinyl pro pětihvězdičkový vinyl

vinyl pro pětihvězdičkový vinyl vinyl pro pětihvězdičkový vinyl vlastnosti KRÁSNÝ VZHLED A BEZPEČNOST Novilon je krásnou i bezpečnou podlahou současně. Matný povrch zaručuje zvýšenou úroveň protikluznosti R10. Novilon je tak bezpečný

Více

MasterFlow 928. Cementová nesmrštivá zálivková a kotevní malta.

MasterFlow 928. Cementová nesmrštivá zálivková a kotevní malta. POPIS PRODUKTU MasterFlow 928 je předem připravená jednosložková nesmrštivá vysoce pevnostní zálivková a kotevní malta, vyrobená na cementové bázi s obsahem přírodních plniv. Receptura umožňuje použití

Více

DURELIS Specifikace a zátěžové tabulky

DURELIS Specifikace a zátěžové tabulky DURELIS Specifikace a zátěžové tabulky Technická specifikace: Nebroušená, vlhku odolná mikroštěpková deska s velmi tvrdým povrchem určená pro dřevěné konstrukce ve vlhkém prostředí. Deska s vysokou hustotou

Více

Transparentní těsnicí a ošetřovací postřik betonu, zvyšuje tvrdost a odolnost povrchu, snižuje prašnost, výrobek na ochranu povrchu podle EN 1504-2

Transparentní těsnicí a ošetřovací postřik betonu, zvyšuje tvrdost a odolnost povrchu, snižuje prašnost, výrobek na ochranu povrchu podle EN 1504-2 Technický list Datum vydání 04/2014 Identifikační č.: 02 08 03 04 004 0 000001 1180 Transparentní těsnicí a ošetřovací postřik betonu, zvyšuje tvrdost a odolnost povrchu, snižuje prašnost, výrobek na ochranu

Více

3/11 IP-CZ. Isola Powertekk. Silná ocelová krytina. Isola Powertekk. Nordic a CC. Kvalita pro Vaši střechu

3/11 IP-CZ. Isola Powertekk. Silná ocelová krytina. Isola Powertekk. Nordic a CC. Kvalita pro Vaši střechu Isola Powertekk Silná ocelová krytina 3/11 IP-CZ Isola Powertekk Nordic a CC Kvalita pro Vaši střechu Silná ocel pro bezpečnou střechu Isola Powertekk je synonymem pro silnou střechu s dlouhou životností.

Více

P EHLEDOVÁ TABULKA TVRDOSTÍ TùREK

P EHLEDOVÁ TABULKA TVRDOSTÍ TùREK P EHLEDOVÁ TABULKA TVRDOSTÍ TùREK 45A BÍLÁ 55A-60A ÎLUTÁ 60A ORANÎOVÁ 55A BÍLÁ 60A-65A âervená 65A âervená 60A BÍLÁ 65A-70A âervená 70A TMAVù ZELENÁ 65A BÍLÁ 70A-75A ZELENÁ 75A ZELENÁ 70A BÍLÁ 75A-80A

Více

PLUS. Podvozek. Podvozek. Podvozkový systém PLUS PRO STŘEDNĚ VELKÉ BULDOZERY D51EX/PX D61EX/PX D65EX/PX

PLUS. Podvozek. Podvozek. Podvozkový systém PLUS PRO STŘEDNĚ VELKÉ BULDOZERY D51EX/PX D61EX/PX D65EX/PX PLUS Podvozek Podvozek Podvozkový systém PLUS PRO STŘEDNĚ VELKÉ BULDOZERY D51EX/PX D61EX/PX D65EX/PX Maximální využití stroje Podvozek s paralelními články řetězu PLUS (Parallel Link Undercarriage System)

Více

Návod k montáži a údržbě terasových desek

Návod k montáži a údržbě terasových desek Požadavky na podklad Podklad musí být pevný. Voda musí být schopna rychle a zcela odtéci nebo se vsáknout. Sklon terasy by měl být 1-2% (1-2 cm na 1 metr). Rošt terasy: Rošt musí být zhotoven tak, aby

Více

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ Cokoli potřebujete udělat tesa má optimální řešení Vítejte u přehledu sortimentu samolepicích pásek tesa určených pro průmysl

Více

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY - PREEVA pro vnitřní a venkovní instalaci

KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY - PREEVA pro vnitřní a venkovní instalaci KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKY - PREEVA pro vnitřní a venkovní instalaci www.teplovhale.cz SCHULTE CZ, s.r.o. Pivovarská 501 686 01 Uherské Hradiště Mobil : 602 564 847 Tel./ fax : 572 551 048 cerny@schulte-etastar.cz

Více

DVOUROTOROVÉ SHRNOVAČE GA

DVOUROTOROVÉ SHRNOVAČE GA Shrnovače DVOUROTOROVÉ SHRNOVAČE GA www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 GA 6501 7501 8121 8731 9531 6002 6632 7932 9032 6620 8030 SHRNOVAČE BYLY VYVINUTY PRO SKLIZEŇ PÍCE BEZ ZTRÁTY ŽIVIN Zajištění vysokého

Více

Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI

Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI Vydáno: 02/2016 Příprava a aplikace řady fólií na zdi Avery Dennison MPI Aplikace fólií na zdi MPI společnosti Avery Dennison musí být provedena nejlepším možným způsobem pro zajištění fungování produktu

Více

To nejlepší z obou světů...

To nejlepší z obou světů... To nejlepší z obou světů... je kompetence v průmyslových lacích v rámci silné skupiny. 3H-Lacke tradiční a inovativní 200 zaměstnanců a spolupracovníků špičkové materiály pro průmyslové technologie povrchových

Více

Úložné systémy na nářadí

Úložné systémy na nářadí Brašny na nářadí 179 Opasky a pouzdra na nářadí 183 Mobilní bedny na nářadí 187 Mobilní pracoviště 190 Boxy na nářadí 192 Organizery 197 Podstavce na řezání (kozy) 200 Dílenský nábytek 201 Úložné systémy

Více

Patentovaný zámkový mechanismus s profilem Safe-lock, zaručuje bezpečné a kvalitní zaklapnutí jednotlivých lamel do sebe.

Patentovaný zámkový mechanismus s profilem Safe-lock, zaručuje bezpečné a kvalitní zaklapnutí jednotlivých lamel do sebe. Vinylové podlahy Vlastnosti výrobku Vinylové podlahy Parador vynikají díky skvělým vlastnostem, jako je impresivní vzhled, jednoduchá instalace a vynikající vlastnosti z hlediska odolnosti a pohodlí. Izolace

Více

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany

Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany S t r a t e g i e C L L D 2 1 4 Příloha 9 Vyhodnocení dotazníků mezi občany Dotazník ke Strategii komunitně vedeného místního rozvoje MAS Hrubý Jeseník na léta 14 - Dotazníkové šetření probíhalo v letech

Více

Informace pro pracoviště AV ČR

Informace pro pracoviště AV ČR Národní 3, 117 20 Praha 1 Informace pro pracoviště AV ČR o možnosti financování vývoje a výzkumu realizovaného v Praze ze strukturálních fondů Zpracoval: Ing. Marcela Přesličková, tel.221 403 331, e-mail

Více

Pro přirozené spojení okna s domem

Pro přirozené spojení okna s domem Pro přirozené spojení okna s domem Nová okna plná očekávání Podstatou moderních oken je jejich dokonalá těsnost. Klíčová vlastnost, kvůli které si je pořizujeme. Naše pozornost se nejvíce soustřeďuje

Více

2 České technické normy řady 73 08xx z oboru požární bezpečnosti staveb

2 České technické normy řady 73 08xx z oboru požární bezpečnosti staveb 2 České technické normy řady 73 08xx z oboru požární bezpečnosti staveb 2.1 České technické normy a jejich aplikace Česká technická norma je dokument schválený pověřenou právnickou osobou pro opakované

Více

VINYLOVÉ PODLAHY V METRÁŽI

VINYLOVÉ PODLAHY V METRÁŽI VINYLOVÉ PODLAHY V METRÁŽI RYCHLÉ DODÁNÍ www.apodlahy.cz PODLAHY A FAMILY JSOU KOMFORTNÍ I PRAKTICKÉ DESIGN A STYL Kolekce vinylových podlahovin výrobců BEAULIEU (Belgie) a TARKETT (Lucembursko) obsahuje

Více

PREDIKCE STANOVENÍ VZDUCHOVÉ NEPRŮZVUČNOSTI STROPNÍCH KONSTRUKCÍ DŘEVOSTAVEB KOMŮRKOVÉHO TYPU

PREDIKCE STANOVENÍ VZDUCHOVÉ NEPRŮZVUČNOSTI STROPNÍCH KONSTRUKCÍ DŘEVOSTAVEB KOMŮRKOVÉHO TYPU PREDIKE STNOVENÍ VZDUHOVÉ NEPRŮZVUČNOSTI STROPNÍH KONSTRUKÍ DŘEVOSTVE KOMŮRKOVÉHO TYPU Ing. Jaroslav Vychytil ČVUT v Praze, Fakulta stavební, Katedra konstrukcí pozemních staveb, Thákurova 7, 166 29 Praha

Více