O m i c k ý. zpravodaj. Léto v plném proudu.přejeme všem dětem i dospělým, užijte si ho co nejlépe, nejpříjemněji. Ročník XVI.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "O m i c k ý. zpravodaj. Léto v plném proudu.přejeme všem dětem i dospělým, užijte si ho co nejlépe, nejpříjemněji. Ročník XVI."

Transkript

1 O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 7/2010 červenec Léto v plném proudu.přejeme všem dětem i dospělým, užijte si ho co nejlépe, nejpříjemněji.

2 Šťastné návraty z daleka i blízka.. Už to vypuklo! Ve všech městech, vesnicích, na celém území naší republiky Epidemie se síří velmi rychle a nikdo ji nedokáže zastavit. Neexistuje žádné očkování, žádná protilátka. Všichni jsou nakaženi. Hlavně tedy děti, právě je nejvíce zasáhla infekce, která má dvouměsíční trvání. No jasně nastaly letní prázdniny. Už máte to podivné mravenčení v břiše? Balíte si věci nedočkavě pozorujete ručičky na hodinkách? Kufr je nacpaný až po okraj a zip jde sotva dopnout. Táborový poukaz leží na kuchyňské lince a vy už se nemůžete dočkat kamarádů, ledové vody v řece. Jaká bude letos celotáborová hra? Přibudou nové děti? Jiní vedoucí? Uvaří kuchařky na přivítanou opět guláš s chlebem? Už aby troubil autobus, který nás doveze do staré osady. Nebo míříte s rodiči k moři? Rvete pod ručník ještě šnorchl, opalovací krém a ty nové plavky. Za několik hodin vám usměvavá letuška podá cucací bonbón a vy se vzdušnou cestou přemístíte ke slané vodě, mušličkám a horkému písku. A možná vám už volal děda, že babička upekla třešňovou bublaninu a zítra na vás oba počkají u vlaku. Nejkrásnější prázdniny jsou stejně u nich. Velikánská peřina nasává sluníčko a postel vám zahřívají dvě koťata. Na dvoře už čeká pes, se kterým si den užijete za každého počasí. A staří kamarádi zapískají u plotu a vy sednete na kolo a do očí vás bude šlehat letní vítr. Někdo zůstává doma a konečně si dočte knížku, na kterou prostě není ve školním roce čas. S taťkou přebudujete dětský pokoj a mamka vymyslí výlet na starý hrad nebo do ZOO? Koupání v bazénu na dvorku, taky není k zahození. S bráchou nebo ségrou budete hrát do noci karty nebo člobrdo. S kamarády či kamarádkami zajedete do kina, nacpete se popcornem, projdete osvětlené ulice. Je fakt úplně jedno, kam vyrazíte na prázdniny, hlavně si je pěkně a plno užít. Ať se vám letošní prázdniny vydaří na suchu i na vodě. Ať zvládnete všechna přistání i vyplutí. Přeji šťastné konce všech vašich prázdninových cest. A lehké návraty bez šrámů na těle i na duši. Načerpejte hodně sil a pozitivní energie. Aby do školních lavic, na začátku září, usedly jen spokojené, usměvavé a pohodové děti..odpočinek a krásnou dovolenou přeji i nám dospělým..a pokud se budete o své zážitky chtít podělit, napište nám o nich do příštích čísel zpravodaje. Andrea Zahr.

3 V ý t a ž e k z e : Z Á P I S U o průběhu III. zasedání Zastupitelstva obce Omice, konaného dne na Obecním úřadě v Omicích Program: 1) Technické body 2) Kontrola úkolů a plnění usnesení z minulého zasedání 3) Projednání prázdninového provozu MŠ 4) Představení projektu na rekonstrukci obecního domu 5) Projednání návrhu změny ÚPD MILESTONE 6) Projednání návrhu změny ÚPD p.liška 7) Projednání návrhu zadání změn ÚPD 8) Projednání rozpočtového opatření č.iii. 9) Informace o dotaci na revitalizaci ČOV 10) Informace o provozu bytovek 11) Návrh zastupitelů p.hutirové a p.lukavského na zbudování dětského hřiště 12) Různé 13) Diskuze 14) Závěr Bod č. 2 Kontrola úkolů a plnění usnesení z minulého zasedání Problematika ČOV z minulého zasedání bude podrobně probrána v dalším bodě. Bod č. 3 Projednání prázdninového provozu MŠ Paní ředitelka Mgr. Drimlová, seznámila zastupitelstvo s provozním řádem na zahradě MŠ. Upozornila, že klíče od areálu byly předány proti podpisu dvěma maminkám. Proti původnímu záměru bylo vyrobeno několik dalších duplikátů. Pan ing. Sedláček, vyzval k využití školní zahrady bez výrazných omezení, ovšem s dodržováním pravidel a náhrady případných škod řešit ve spolupráci s obcí. Je nutno rozšířit provozní řád (paní ředitelka Drimlová), promyslet systém otevírání a uzavírání zahrady, dále určení držitelů klíčů. Bod č. 4 Projednání studie na obecní dům č. 18 Pan Ing. Arch. Škrabal, seznámil zastupitelstvo s návrhem studie rekonstrukce + přístavby obecního domu. Návrh umožňuje realizaci rekonstrukce v dílčích etapách.zastupitelstvo obdrží návrh k prostudování a vyjádření se ke zpracované studii. Bod č. 5 Projednání návrhu změny ÚPD MILESTONE Starosta seznámil zastupitelstvo se situací kolem projednávání návrhu zadání změn č.iv ÚPO obce Omice. Plocha Z33, navržená jako lesopark-rekreační krajinná zeleň v ploše cca 30ha, byla rozporována odborem Životního prostředí MěÚ Šlapanice z důvodu velkého záboru zemědělské půdy. Aby byla změna Z33 z tohoto hlediska přijatelná, musí se její velikost zmenšit pod 10ha a přeřešit. Firma MILESTONE podala obci návrh na nové řešení plochy Z33 v rozsahu, požadovaném odborem ŽP MěÚ Šlapanice. Tato plocha by byla nově definována na plochu pro bydlení a doprovodnou občanskou vybavenost a část plochy pro sport a rekreaci a zelený koridor, definovaný jako rekreační krajinná zeleň, spojující obec s vojenským areálem podél koryta Omického potoka. Zbývající plochy původního návrh Z33

4 z návrhu změny č.iv ÚPD ze změny vyloučit. S grafickou podobou nově definované plochy Z33 a jejím odůvodněním byli zastupitelé s předstihem seznámeni. Usnesení č. 3/0107/10 Zastupitelstvo obce Omice s c h v a l u j e návrh firmy Milestone na novou definici navržené plochy Z33 dle grafického návrhu. Bod č. 6 Projednání návrhu změny ÚPD p.liška Místostarosta p. Lukavský informoval zastupitelstvo o výsledcích schůzky s panem Liškou, která proběhla v minule projednávané záležitosti, zbudování rybníka na katastru naší obce. Jedná se o lokalitu Ouzké dlouhé louky pozemky p.č. 1630,1631,1632,1633,1634,1635,1636 a p. č. 1637, v k,ú.omice, o celkové výměře m2. Výměra vodní plochy : cca m2 je odvislá od kapacity průtoku Zlatého potoka. Žadatel p. Liška je ochoten komunikovat s obcí a řešit úskalí, které realizace přinese. Starosta si vyžádal návrh rozlohy vodní plochy. Usnesení č. 4/0107/10 Zastupitelstvo obce Omice s c h v a l u j e návrh změny ÚPD pan Liška, Plocha rybníka vodní plocha v lokalitě Ouzké dlouhé louky, na pozemcích p.č. 1630,1631,1632,1633,1634,1635,1636 p. č. 1637,k.ú.Omice. Grafické zpracování této vodní plochy doloží žadatel v co nejkratším termínu, prostřednictvím obce Omice, zpracovateli územního plánu. Bod č. 7 Projednání návrhu zadání změn ÚPD Starosta obce seznámil zastupitelstvo se zněním Návrhu zadání změny č.iv ÚPO OMICE a se zprávou o jejím projednání s dotčenými orgány. Oba tyto dokumenty obdrželo zastupitelstvo s dostatečným předstihem k prostudování. Dále navrhuje zapracovat do návrhu zadání formou připomínky výše projednané a schválené návrhy změn ÚPO Omice. Usnesení č. 5/0107/10 Zastupitelstvo obce Omice s c h v a l u j e Návrh zadání změny č. IV ÚPO Omice s připomínkou: Dle grafického návrhu plochu Z33 nově definovat na plochu pro bydlení a doprovodnou občanskou vybavenost, část plochy pro sport a rekreaci a zelený koridor, definovaný jako rekreační krajinná zeleň, spojující obec s vojenským areálem podél koryta Omického potoka. Zbývající plochy původního návrhu Z33 z návrhu změny č.iv ÚPO vyloučit. Do návrhu zadání zapracovat vodní plochu v lokalitě Ouzké dlouhé louky na pozemcích p.č. 1630,1631,1632,1633,1634,1635,1636,1637, k.ú. Omice dle grafického návrhu, který bude předložen. Bod č. 8 Projednání rozpočtového opatření č.iii 1) Navýšení dotace na žáky ZŠ Troubsko ,-. 2) Navýšení rozpočtu opravy a údržba obecních bytovek (komíny) ,-. Usnesení č. 6/0107/10 Zastupitelstvo obce Omice s c h v a l u j e návrh rozpočtového opatření č. III viz. příloha.

5 Bod č. 9 Informace o dotaci na revitalizaci ČOV Starosta obce Omice shrnul neúspěch tykající se žádosti o dotaci na ČOV. Je nutno zvážit zda se obce zúčastni nové výzvy, která se uskuteční na podzim. Původní žádost by se musela rozšířit o případné doplňky, např. část kanalizace, nebo pitná voda. Pravděpodobně i v této poslední vlně, je naděje dosáhnout na dotaci malá. Jsou zde dvě možnosti 1) pokusit se znovu o dotaci 2) hledat vlastní zdroje pro vybudování ČOV Bod č.10 Informace o provozu bytovek Pan ing. Sedláček probral materiál o hospodaření bytového hospodářství obce, který vypracovala M. Hutirová. Z tohoto vyplynula možnost návrhu rozšíření služeb s.r.o. k nárustu financí na příjmové straně. Předpoklad dalšího nárustu v roce 2011 skýtá i konce regulovaného nájemného. Zastupitelstvo obce Omice se sejde na interní schůzce, kde detailně probere výše zmíněnou problematiku a zváží možnosti na zlepšení hospodaření. Bod č. 11 Návrh zastupitelů p.hutirové a p.lukavského na zbudování dětského hřiště P. Lukavský představil návrh ing. Wágnerové na zbudování dětského hřiště na obecním pozemku v lokalitě pod hřbitovém. Je potřeba rozpracovat jednotlivé fáze budování v úvodu je nutno pokosit uvedenou lokalitu, vzhledem ke zjištění potřeby případných terenních úprav. Na příštím zasedání zastupitelstva by měly vyplynout případné finanční požadavky na tuto akci. Bod č.12 Různé 1) Žádost paní Hoňkové o umístění anténového stožáru o výšce 15 m na pozemku p. č. 570/2 v k.ú. Omice. Zastupitelstvo setrvává na svém původním stanovisku nesouhlasí. 2) Žádost o změnu ÚP žádost pana Novotného o změnu ÚP, která navazuje na žádost z roku 2008 jedná se o zapracování pozemku p.č. 505/3, 507, 510 a 508/1, 509/1. Zastupitelstvo vzalo tuto žádost na vědomí. Bod č. 13 Diskuze 1) Pan Kalovský vznesl dotaz, zda místní referendum je stále závazné v souvislosti s lokalitou Z25. Obec dostala z Krajského úřadu důrazné upozornění na to, že využití vojenského areálu je potřeba z hlediska ÚPO řešit. 2) Pan Kalovský prezentoval návrh na úpravu malého hřiště - zaslané požadavky je nutno probrat s oběma dotčenými stranami na domluvené schůzce. 3) Pan Vítězslav Vrbka ml. vznesl dotaz, kdy se budou uzavírat poslední žádosti o změnu ÚP.

6 Rozhovor s místostarostou obce panem Lukavským k bodu č.5 projednání návrhu změny ÚPD MILESTONE Dotaz: patřil jste mezi ty občany o kterých bylo známo, že jim vždy záleželo, aby si naše vesnička zachovala původní kolorit. Stavěl jste se proti výstavbě. Jak to, že došlo u Vás k takové změně? Odpověď: Mé názory se nemění. Pokud si však dáte tu práci a zvážíte všechny okolnosti, vyjde vám určitý postup. Plocha návrhu zvětšení vojenského areálu tvoří asi 5 % ze všech spekulativně držených ploch v okolí obce. Udržení zbývajících 95 % je možné jen se silným partnerem, který disponuje vlastní finanční i právní silou. S fy. Milestone máme již dříve uzavřenou smlouvu o společném postupu, která se tímto začíná naplňovat. (závazek vykupovat a převádět zemědělskou půdu na plochu pro sport a rekreaci). Do změn ÚPD č. IV. je nyní na účely zelené plochy navrženo 4,4 ha nejcennějších poloh, zbytek 3,4 ha je plocha pro bydlení a občanskou vybavenost. (viz. mapka) Dotaz: Referendum jasně určilo, jak se bude v naši obci stavět. Obecní zastupitelstvo nemá mandát cokoliv měnit. Občané totiž vyhráli. Odpověď: Referendum určuje limity a ty nikdo nezpochybňuje. Neříká ale, jak je udržet. S pouhým ne-jednáním bohužel nevystačíte. Na vývoj události se musíte aktivně podílet, jinak jako obec ztratíte přehled a vliv. Proto obec o změně jedná, i když ji nevyvolala. Dotaz: Nepřesvědčil jste mě, že by jakákoliv výstavba byla k dobru této obce. Je to nějak divné, že těsně před volbami jste schválili změnu územního plánu. Je to velmi, velmi divné, když to nazvu slušně. Odpověď: Upřesňuji, že se nejedná o již hotovou změnu územního plánu, ale o začátek projednávání Změn ÚPD č. IV., právě proběhlo zadání. Čeká nás, nebo přesněji budoucí zastupitelstvo, ještě projednání konceptu a návrhu a v každé táto fázi je možné obsah a rozsah měnit. Čekat se závažnými podněty k jednání po volbách (až se to bude hodit ) je falešné a neřeší to problém. Naopak, divné by bylo přesouvat odpovědnost na další, nebo tvrdit, že je vše již zajištěné a nic nehrozí. Pane Lukavský za rozhovor Vám děkuji a ať si občané udělají svůj názor sami. Na závěr bych chtěl dodat, že tento článek není vyčerpávající k danému problému. Rozhovor vedl Lon.Jun.

7 Jak jsme měli referendum Dne se v naší obci konalo místní referendum. A i někteří ze současných zastupitelů se pyšnili tím, jak jsme dokázali využít tento nástroj přímé demokracie v rozhodování o budoucím vývoji obce. Hlasující se v referendu vyjadřovali k otázce: Souhlasíte s tím, aby zastupitelstvo obce Omice při vydávání územního plánu podniklo v samostatné působnosti kroky ke schválení lokality Z.7, Z.22 a Z.25 pro výstavbu rodinných domů? (Upřesňujeme jen, že jako Z.7 byla označena lokalita Nivy, jako Z.22 lokalita Záhumenice a jako Z.25 lokalita vojenský areál ). 77,9 % hlasujících odpovědělo ne. Referendum bylo uznáno za platné a za závazné (dle paragrafu 49 zákona č. 22/2004 Sb. o místním referendu) a dodnes je jako závazné vedeno v tabulce Ministerstva vnitra ČR ( Zastupitelstvo samo rozhodnutí přijaté referendem změnit nemůže a závaznost referenda není časově omezena. Přesto zastupitelstvo první kroky ke schválení výstavby rodinných domků ve vojenském areálu podniklo. V současné době je totiž lokalita vojenský areál označena jako Z.34, a otázka referenda tak ztrácí smysl. Nechceme zde spekulovat nad tím, jak a proč k obejití referenda došlo. Je velmi pravděpodobné, že některý ze zastupitelů v tomto čísle Omického zpravodaje postup zastupitelstva vysvětlí a uvede důvody tohoto rozhodnutí. Chceme spíše upozornit na to, že nás v blízké době čeká veřejné projednávání územního plánu. Neměli bychom se tedy nechat ukolébat tím, že jsme přece měli referendum, ale měli bychom sledovat kroky zastupitelstva a aktivně se zajímat o to, co nám připravované změny mohou přinést. Výstavba rodinných domků se totiž nemá omezit jen na vojenský areál (pro který je samozřejmě nutné najít nějaké rozumné využití), ale také na prostory před ním (Z.33). Dle našeho názoru výstavba před vojenským areálem nenávratně poškodí ráz omické krajiny a vytvoří velký satelit odloučený od obce, který (nejen díky vzdálenosti od obce) nebude její sourodou částí. A i když investor slibuje obci mnoho zajímavého, je třeba se zamyslet také nad tím, co budeme muset obětovat. Martina a Vladimír Kalovští Aktualita dnešních dnů Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe: To, čemu jsem si zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu! Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je důsledek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledků tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů ani kombinací.potřebujeme mravní stanoviska k lidem, práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic. Nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit, učinit práci šetrnější a výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu. Je třeba překonat krizi důvěry. Technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji překonat nelze. Důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem. Výrok Tomáše Bati z roku 1932

8 Malé hřiště Dne se na Malém hřišti uskutečnila brigáda, po níž následovalo neformální setkání lidí, kteří se zajímají o rekonstrukci hřiště, případně mají zájem se na ní nějakým způsobem podílet. Rádi bychom tímto chtěli poděkovat všem, kteří se brigády zúčastnili a přispěli tak k úpravě zanedbaného areálu. Děkujeme rovněž účastníkům odpoledního setkání. Velice si ceníme všech forem spolupráce, které nám byly poskytnuty a nabídnuty, ať už to bylo vyhotovení plánů hřiště, poradenství ve věci realizace jednotlivých úprav, nabídka spolufinancování dětského koutku, či nabídka financování úprav povrchu hřiště. Výsledky setkání jsou nadějné, je však zřejmé, že rekonstrukce potrvá delší dobu, než s jakou počítala naše původní představa. Zatímco původní plány základních úprav a s nimi spojený rozpočet byly poměrně skromné, přišel jeden z možných investorů s mnohem ambicióznější představou výsledné podoby hřiště. Sokol Omice dostal nabídku na kompletní zemní práce včetně umělého povrchu třetí generace v celkové hodnotě cca Kč od pana Ivo Hutiry a společnosti Lom Omice zastoupené panem Hutirou a panem Slabým. Výsledkem rekonstrukce by podle jejich představy mělo být opravdu moderní sportoviště disponující povrchy dle nejnovějších technologií a kvalitním sociálním zázemím, zabezpečené vysokým oplocením, doplněné parkovacími místy apod. Přesný odhad dalších nákladů na dobudování hřiště bude znám až po vypracování projektové dokumentace. Předběžný odhad je stanoven na Kč. Je tedy zřejmé, že si dobudování hřiště vyžádá dodatečné finance nebo účast dalšího silného investora. Ani jedno však v současné době nemáme. Zvažujeme proto rekonstrukci ve dvou krocích: 1. V rámci dostupných prostředků provedeme základní úpravu povrchu, aby vznikla alespoň jedna víceúčelová hrací plocha (pro volejbal, nohejbal a tenis), nainstalujeme jednoduchý přívod vody nezbytný k údržbě povrchu a postavíme provizorní oplocení, které by oddělilo hřiště od blízké vozovky. Tato hrací plocha by byla volně přístupná všem občanům obce. 2. Budeme pokračovat v oslovování sponzorů. Pokusíme se získat dotaci v rámci výzvy Regionálního operačního programu z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Pokud se nám podaří získat dostatečné množství prostředků, bude možné realizovat náročnější projekt. Jedná se však o dlouhodobou a finančně náročnou záležitost, a proto budeme vděčni všem, kteří na projekt přispějí. Cílem u obou výše uvedených kroků zůstává jediné zlepšit vybavenost obce a vytvořit prostor pro sportovní aktivity všech občanů obce. Doufáme proto, že zájem o vybudování hřiště nezůstane jen zájmem sokolským, ale stane se i zájmem veřejným. Studie hřiště pro lepší představu jsou uloženy na nástěnce v sokolovně. Za Sokol Omice Vladimír Kalovský, Martin Londýn a Vojtěch Křivánek

9 Mateřská škola Omice Čas běží mílovými kroky a máme tu prázdniny. V naší školce se pokračovalo prázdninovým provozem a to do V Mateřské škole jsme se rozloučili s našimi předškoláky : Natálií Brablcovou Veronikou Křivánkovou Eliškou Rientovou Davidem Holešovským Adamem Roznosem Maxmiliánem Svěrákem, kteří budou od nového školního roku žáky ZŠ Střelice, ZŠ Brno Labská. Věříme, že se jim ve škole bude dařit a někdy se za námi přijdou podívat a svým kamarádům ze školky vyprávět první zážitky jako školáci. Loučíme se i s Evičkou Roznosovou, Vandou Slezákovou a Alexandrem Svěrákem. Rodiče pro ně našli školku v místě svého bydliště, nemusí do školky dojíždět, což je pro ně velkou výhodou. Děkuji rodičům jmenovaných dětí za spolupráci, pozitivní přístup, sponzorské dary... V září přivítáme 9 nových dětí. Doufejme, že se jim ve školce bude líbit a najdou si nové kamarády. Ráda bych poděkovala našemu SDH za perfektně připravenou ukázku jejich práce, kerá proběhla v měsíci květnu na velkém hřišti za spolupráce pana Jiřího Brzobohatého, Karla Chytrého a Romana Havlíčka. Děti si z krásného dopoledne odnesly spoustu zážitků, malých dárečků a nabídku do,,hasiče. Děkuji i sponzorům: Klubu rodičů při MŠ Omice za nové hračky, trampolínu a pohoštění k táboráku, který se konal poslední červnový den na velkém hřišti. Firmě NET4GAS za finanční částku 6 000,-Kč za kterou byly zakoupeny koloběžky na školní zahradu. Manželům Olejárovým za čistící a úklidové prostředky. Pracovníkům OÚ panu Paterovi a Metelkovi za branku na školní zahradu, opravy v MŠ, posekaný trávník... Za instalaci trampolíny děkuji bratrům Danovi a Víťovi Vrbkovým. Všem rodičům děkuji za spolupráci, přeji všem krásné prázdniny plné zážitků, sluníčka a odpočinku. Na všechny děti se těšíme znovu v září. Mgr. Lada Drimlová ředitelka MŠ

10 AKCE konané MŠ Omice ve šk. roce 2009/ divadlo Radost, pohádka - O Smolíčkovi divadlo B.Polívky - O Kubovi ze Smolné Lhoty Den otevřených dveří v MŠ Vzrobky z dýní ( akce pro rodiče s dětmi ) KD Rubín Hodina zpívání s Jaroslavem Uhlířem divadlo B.Polívky soubor KAMARÁDI Perníková chaloupka fotografování v MŠ Mikulášská nadílka Zemanovo Divadlo v MŠ Vánoční příběh Keramická dílna - p. J. Holešovské Návštěva MŠ a ZŠ Troubsko divadlo Narození Ježíška Vánoční besídka pro rodiče a děti posezení u Vánočního stromečku rozbalování dárků Karneval v MŠ Keramická dílna p. J. Holešovské pravěká zvířata divadlo B.Polívky Tetiny v lese divadlo B.Polívky O pejskovi a kočičce Velikonoční vyrábění v MŠ fotografování v MŠ Beseda s policisty v MŠ Besídka Den matek Dopoledne s hasiči SDH Omice beseda, ukázka práce hasičů, divadlo B.Polívky Obušku z pytle ven MDD soutěživé dopoledne pro děti v MŠ výlet do Rájec nad Svitavou zámek, divadlo MRAK a jiné akce slavnostní pasování předškoláků na školáky hledání pokladu soutěže a táborák na hřišti k ukončení školního roku sponzorovaný Klubem rodičů při MŠ Omice Fotografie z akcí naleznete na internetových stránkách: rajce.net pod heslem: msomice

11 Pomocné služby občanům Obecní úřad Omice nabízí drobné služby pro občany obce Omice, zejména pak pro ty starší a osamělé. Služby provádí pracovník obecního úřadu. Pomůžeme, vyřešíme a uděláme vše, na co sami nestačíte ve Vašem domě, zahradě. Veškeré vybavení máme, včetně dodání náhradních dílů. CO NABÍZÍME: Drobné instalatérské práce Opravy dlažby, obkladů Drobné zednické práce Nátěry plotů, rýn.. Posekání zahrady Drobné opravy střech Prořezání, kácení stromů Řezání dřeva Po dohodě i jiné drobné práce. CENA: OD 200,-Kč/hodina dle náročnosti práce Pokud Vás tato nabídka oslovila a máte zájem o nabízené služby, kontaktujte obecní úřad Omice ,

12 OBEC OMICE nabízí k pronájmu nebytové prostory v obecním domě č.p.18, vítáme vhodné využití např. prodej domácích potřeb, železářství, vinotéka, papírnictví, smíšené zboží, květinářství dárkové zboží, second-hand, a jiné....prostory jsou cca 30 m2 + skladový prostor. Bližší informace obdrží zájemce na OÚ Omice. OBEC OMICE dále nabízí k pronájmu nebytové prostory cca 15 m2 na obecních bytovkách (sklepy), cena za pronájem 1 m2/ 30 Kč, vhodné jako skladové prostory. Obec Omice nabízí občanům možnost nákupu palivového dřeva: Tvrdé dřevo 800,- běžný metr Měkké dřevo 600,- běžný metr Ceny jsou bez dovozu, ten si zajišťuje kupující sám. Informace a objednávky tel: , V souvislosti s nabízenými službami místním občanům zvláště pak, sečení, mulčování, drcení Upozorňujeme na 127 Občanského zákoníku 40/1964 Sb. 3 Zákona o rostlinolékařské péči 326/2004 Sb. Fyzické osoby jsou povinny dle 3 zák. 326/2004 Sb.: Zajišťovat a omezovat výskyt a síření škodlivých organismů, včetně plevelů tak, aby nevznikla škoda jiným osobám, nebo nedošlo k poškození životního prostředí nebo k ohrožení zdraví lidí nebo zvířat. Týká se především neobdělávaných pozemků polí, zahrad, pro vlastníky nemovitostí, kteří se trvale nezdržují v obci. Sečení trávy Mulčování Drcení větví 200,-Kč/hodina 400,-Kč/hodina 400,-Kč/hodina

13 Omická chasa, obec Omice a TJ sokol Omice pořádají dne M L A D É H O D Y Program: 14:00 - průvod stárků obcí zakončený Českou besedou Pod kaštany 20:00 - hodová zábava s ukázkou Moravské a Československé besedy Vstupné: odpoledne 30 Kč večer - 50 Kč K poslechu i tanci hraje Dubňanka. Srdečně zvou stárci.

14 VÝSTAVA PRIMA KLIMA Členové a příznivci ochránců přírody pro vás uspořádali výstavu, která se týká tak často diskutovaného tématu našeho klimatického podnebí, počasí a jak a co dál???? Výstava pro děti i dospělé se otevře a potrvá do Doby průběhu výstavy budou každý týden upřesňovány. Vstupné je dobrovolné, návštěvníci získají malý dárek zdarma. Informace, prospekty, děti si mohou vyrobit užitkové i nápadité výrobky z místních zdrojů.

15 Rozloučení Před 14 dny jsme se rozloučili s našim milovaným farářem Petrem Kouckým. V naši farnosti sloužil 10 let. Se svým lidským přístupem si dokázal získat snad všechny farníky. Jeho kázání byla tak krásná, že jsem o mnohé texty kázání požádal a mám je doma uschované. Vím, že řeknete chválí kněze, ale měl jsem možnost stěhovat pana faráře do Horažďovic. Po cestě jsme se zatavili v jeho bývalém působišti Radomyšli. Jeho přátelé nám připravili malou svačinku. Po odjezdu jsme se těžko dostávali z městečka. Všude ho zastavovali a zvali do domu. Bylo to dojemné. Cesty Boží jsou nevyzpytatelné a tak Vám pane faráři přejeme ve Vašem působišti abyste dále rozdával lásku a pomáhal lidem. Přeji Vám, nechť Vám zůstane Váš osobitý humor, kterým dokážete povzbudit své farníky. Za všechny farníky Vám děkujeme. Lon.Jun. foto ing. J. Vašica, jun.

16 SPOLEČENSKÁ KRONIKA S přáním stálého zdraví přicházíme opět k našim jubilantům, kteří v měsíci červenci oslavili svá životní jubilea. Zvláště pak přejeme: paní Vědunce SOJKOVÉ paní Anežce PADOVSKÉ panu Jaroslavu KROUTILOVI panu Václavu DLOUHÉMU panu Františku ŠIMOVI Blahopřejeme a do dalších let přejeme hlavně hodně pohody a splněných přání. VÍTÁME MEZI NÁMI v měsíci červnu se narodil Adámek RUSANOV Rodičům blahopřejeme a miminku přejeme to nejlepší. D O V O L E N Á MUDr. Mádrová, od do Zástup: MUDr. Nováková, OZS Střelice, OMICKÝ ZPRAVODAJ vydává obec Omice, zapsán do evidence periodického tisku, přidělené evidenční č. MK ČR E Šéfredaktor Oldřich Londýn ml. Tisk a příjem příspěvku na OÚ Omice, tel. č , fax , e-mai: ucetni@omice.cz

Ročník XVI. 3/2010 březen ******************************************************************************************

Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** Zas barvíme vajíčka, co nám snesla slepička. Modré, žluté, červené

Více

Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor ***************************************************************************

Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor *************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor *************************************************************************** Velmi se omlouváme všem čtenářům, kteří čekali na lednové číslo zpravodaje,

Více

Veselé Vánoce. přeje. Zastupitelstvo obce. Nové Dvory

Veselé Vánoce. přeje. Zastupitelstvo obce. Nové Dvory Veselé Vánoce a Šťastný Nový rok 1997 přeje Zastupitelstvo obce Nové Dvory Vážení spoluobčané! Tak jako každý rok i letos se blíží konec roku. Je třeba se zamyslet nad tím co nám tento rok dal či co nám

Více

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Zpravodaj. Přísnotice. Září 2006

Zpravodaj. Přísnotice. Září 2006 Zpravodaj Přísnotice Září 2006 Úvodem Čím se mám nechat inspirovat pro dnešní úvodník, který by se měl zabývat důležitou a aktuální otázkou, měl by vymezovat závěry a odhalovat souvislosti, když si nedovolím

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká ***

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká *** *** Pro děti i dospělé *** Zprávy z České Občasník 13. číslo/ listopad 2015 Ve dnech 19. a 20. září jsme si připomenuli 230. výročí založení naší obce. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nově

Více

č. 5/2005 Měsíčník MČ Praha Lysolaje

č. 5/2005 Měsíčník MČ Praha Lysolaje -------------------------------------------------------------------------------------- Lysolajský zpravodaj Měsíčník MČ Praha Lysolaje č. 5/2005 zdarma --------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 30.1.2013, od 17:00 hodin na OÚ Sadov

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 30.1.2013, od 17:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 30.1.2013, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

Ročník XVI. 6/2010 červen ****************************************************

Ročník XVI. 6/2010 červen **************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 6/2010 červen Sbor dobrovolných hasičů Omice, Vás zve na místní soutěž mladých hasičů v požárním útoku; DEN: 26. června 2010 MÍSTO: Omice, velké hřiště 08:50 Příjezd a

Více

Zpravodaj. obce Záryby 4-2014. A už zase...

Zpravodaj. obce Záryby 4-2014. A už zase... Zpravodaj obce Záryby 4-2014 A už zase... Vážení spoluobčané, a už zase se nám blíží volby do zastupitelstva naší obce a dovolím si zde předvídat, že budou svým způsobem za poslední období historické,

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci.

Obecní úřad Dolany srdečně zve občany na veřejné zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 16. září 2010 od 20,00 v KD ve Svrčovci. Obecní úřad Dolany u Klatov tel. 376 313 620, fax 376 323 620, e-mail obec.dolany@worldonline.cz, www.obec-dolany.cz úřední dny: PO, St 7.30 17.00 hodin, Čt 7.30 15.00 hodin Obecní zpravodaj č. 2/2010

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

Pozvánka na Slavětínskou pouť

Pozvánka na Slavětínskou pouť Slavětínský zpravodaj místní zpravodaj obce slavětín 2/2015 4/2010 (duben, květen, červen) Pozvánka na Slavětínskou pouť vážení spoluobčané, silvestrovský večer definitivně ukončil rok 2010 a půlnoční

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015

R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 R O Z S E Č S K Ý Z P R A V O D A J 4 / 2015 Slovo úvodem Vážení spoluobčané, přinášíme Vám závěrečné číslo Rozsečského zpravodaje v roce 2015 se všemi důležitými rubrikami. V Kapitolách z regionální historie

Více

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM

Ročník XXXIV DÁREK K NAROZENINÁM Ročník XXXIV Vydává město Železnice Z obsahu: - Číslo 4/2015 DÁREK K NAROZENINÁM Dárek k narozeninám Z jednání orgánů města Zprávy z městského úřadu Slovo nové ředitelky Masarykovy ZŠ Co se chystá v knihovné

Více

občasník zpravodaj zastupitelstva obcí Horní Pěna a Malíkov nad Nežárkou stránky obce: www.hornipena.cz číslo: 0/2006

občasník zpravodaj zastupitelstva obcí Horní Pěna a Malíkov nad Nežárkou stránky obce: www.hornipena.cz číslo: 0/2006 Počet obyvatel: 537 Ohlasy od Dřeva občasník zpravodaj zastupitelstva obcí Horní Pěna a Malíkov nad Nežárkou stránky obce: www.hornipena.cz číslo: 0/2006 Úvodem Dostává se vám do rukou nulté číslo zpravodaje

Více

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Luděk Tůma, Pavel Říhák, Karel Škraňka, Petr Smejsík Nepřítomni: Ing. Jaroslav

Více

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení.

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení. Budu zpěvačkou... a co na to říká maminka? Děkujeme taky panu Koprovi z Diskotéky Fantazie, který nám maximálně vyšel vstříc a panu Večeřovi z Čoka Citonice, který nás zahrnul sladkostmi pro děti. Jestli

Více

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu:

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu: BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ Číslo vánoční speciál rok 2014 Z obsahu: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Úvodní slovo Informace k budově obce v Sedlecku Akce v roce 2015 Oslavy 900. výročí obce Bušovice Advent v Bušovicích Vítání

Více

ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY

ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY OBEC ČASY ZPRAVODAJ OBCE ČASY 6. Ročník * číslo 2 * 26. srpna 2015 ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, ve svém úvodním slově starosty se zmíním o Vašem nezájmu o dění v obci, Vašem nezájmu o činnost

Více

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 Zastupitelstvo obce Dolní Domaslavice schvaluje - program 9. zasedání - ověřovatele zápisu: M. Chrobočková, M. Junga -

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009 15. ročník červenec 2009 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009 Usnesením č. 36/2009 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 1/2009. Obec hospodaří se schváleným rozpočtem a každá

Více

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři,

ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015. Vážení občané, vážení čtenáři, ZPRAVODAJ OBECNÍHO ÚŘADU SUCHODOL 3/2015 Vážení občané, vážení čtenáři, v tomto vydání zpravodaje se ve svém příspěvku budu snažit o podání informací za období třetího čtvrtletí. V období prázdnin, byla

Více

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v krásných letních dnech a přináším informace o aktuálním

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

Vzpomínkovému setkání občanů při příležitosti 70. výročí osvobození naší země a ukončení 2.sv.války

Vzpomínkovému setkání občanů při příležitosti 70. výročí osvobození naší země a ukončení 2.sv.války Vážení občané, Zpravodaj č.2 Zastupitelstva obce Hvozdec ze dne 27.4.2015 V příštích májových dnech si připomeneme 70. výročí ukončení 2. světové války. Byl to nejstrašnější konflikt v dosavadních dějinách

Více

Z Á P I S. z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p.

Z Á P I S. z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p. Z Á P I S z 20. zasedání Zastupitelstva obce Okrouhlá, konaného dne 2. 9. 2014 v 18:00 hodin v místnosti obecního úřadu, Okrouhlá č.p.123 Přítomni: dle prezenční listiny 13 členů. Krátkodobě omluveni:

Více

www.brezova.cz Vážení spoluobčané, Mgr. Kateřina Novotná místostarosta Ing. Karel Adámek Eduard Kutlák Mgr. Kamila Ondráčková

www.brezova.cz Vážení spoluobčané, Mgr. Kateřina Novotná místostarosta Ing. Karel Adámek Eduard Kutlák Mgr. Kamila Ondráčková www.brezova.cz Vážení spoluobčané, po roce se vám do rukou dostává další vánoční vydání Březovského občasníku. Přichází doba, kdy se všichni zastavují ve svých myslích, vzpomínají na své známé, přátele

Více

9. veřejné zasedání ZO

9. veřejné zasedání ZO 1 9. veřejné zasedání ZO konané dne 18. 7. 2012 Pozn.: Zveřejněná je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

Vánoční slovo starosty

Vánoční slovo starosty Vánoční slovo starosty Vážení spoluobčané, vážení příznivci obce Radimovice, blíží se nám konec dalšího roku, roku 2007. Je to právě jeden rok co noví zastupitelé zasedli k jednacímu stolu a je jen na

Více

Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci

Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci Zápis č. 6 z veřejného jednání ZM konaného dne 5.6.2007 od 18.00 hodin v restauračním zařízení v Sedlci Přítomni: Mgr. Daniel Havlík, František Lorenc, Mgr. Ladislav Šnajdr, MUDr. Richard Valta, MUDr.

Více

1 Řepnický zpravodaj leden 2004

1 Řepnický zpravodaj leden 2004 1 Řepnický zpravodaj leden 2004 Vážení spoluobčané! Stojíme na prahu nového roku, kdy každý bilancuje rok minulý a dává si předsevzetí do roku příštího. O to bychom se chtěli pokusit i my. V minulém roce

Více

Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013

Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013 ZPRAVODAJ číslo 14 Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013 V sobotu 6.července proběhly oslavy 135 let od založení Sboru dobrovolných hasičů v Kamberku. Slavnostní nástup na Městečku, průvod obcí,

Více

Z á P is. v restauraci v Libkově.

Z á P is. v restauraci v Libkově. Obec Libkov 34506 Kdyně Z á P is ze zasedání zastupitelstva obce Libkov, konaného dne 28.12.2015 v 19:00 hodin v restauraci v Libkově. Přítomni: Bc. Černý Vladimír, Pf1anzer Jan, Černá Barbora, Tauscherová

Více

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce

1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim občanům. zastupitelstvo obce ÚSTECKÝ ZPRAVODAJ Březen (obecní čtvrtletník líbilo a registrace: nestíhali MK jsme ČR dolévat E 19788) do várnice s kohoutkem 1/2013 1/2012 3/2011 Veselé velikonoce, bohatou pomlázku přejeme všem našim

Více

ČERVENEC / SRPEN 2015

ČERVENEC / SRPEN 2015 ČERVENEC / SRPEN 2015 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, 554 742 021 e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz ou.vaclavov@tiscali.cz http://www.vaclavovubruntalu.cz

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby.

18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby. Březen 2014 zdarma 18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby. 1 Milí čtenáři, naše ZŠ v Nýdku se zapojila do

Více

Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001

Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001 Město Králíky Zápis z jednání č. 07 Zastupitelstva města ze dne 25.06.2001 Přítomní členové ZM: Ing. Zima, Ing. Tóth, Ing. Šašek, Ing.Dostálek, Ing. Strnad, pí Ettelová, p.juránek, p.škarka, p.macko, p.

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity

Rozsvícení vánočního stromku. Brigáda- Podzimní úklid Horní Hbity 4/2013 Vážení a milí čtenáři, vítám Vás u dalšího čísla našeho Zpravodaje, které uzavírá již jeho třetí kompletní ročník. Předvánoční období plné shonu máme již téměř za sebou a čekají nás svátky, které

Více

Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC číslo 19

Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC číslo 19 ZPRAVODAJ Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC číslo 19 Je tu podzim, deštivý stejně jako byl konec léta, a tichý díky uzavírce na komunikaci a tím pádem malému dopravnímu provozu. Čekají nás dlouhé noci a

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník 3/2014 14. ročník Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají. Když křížový pavouk se v říjnu ukrývá a nevylézá, není daleko od sněhu. Zářijové dny pomalu končí a s

Více

Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech

Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech Zápis č. 2/2015 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zákolany konaného dne 23. února 2015 od 17.15 hodin na OÚ v Zákolanech Zahájení Zasedání Zastupitelstva obce Zákolany (dále též jako zastupitelstvo

Více

Ročník : 2009 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 7

Ročník : 2009 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 7 ŽĎÁRSKÉ L I S T Y oficiální zpravodaj Obce Žďár vydávaný zastupitelstvem obce Ročník : 2009 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo : 7 Vážení spoluobčané, do rukou se Vám dostává letošní třetí číslo obecního

Více

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1 Slovo starosty Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych Vás seznámil s tím, co se za poslední dobu děje v naší krásné obci. Určitě jste si všimli, že byly zahájeny dvě stavební akce a další budou v nejbližší

Více

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016

USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 USNESENÍ č. 02/2016 ze zasedání ZO, konaného dne 22.2.2016 Schvaluje: - zapisovatele pí. L.Chybovou a ověřovatele zápisu p. F. Mičku a O. Berana - program jednání ZO - smlouvu s hudbou na setkání seniorů

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Z Á P I S z veřejného projednání posudku a současně dokumentace podle ustanovení 17 zákona č. 100/2001

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK

S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK ZDARMA 1. ROČNÍK Vydává OBEC VESTEC, Slovo úvodem Jak jsme začali : Životní jubilea : Anna Žilíková 86 Jiřina Navrátilová 83 Hana Vlčková 80 Hana Stará 70 František

Více

Zpravodaj obce Záryby 2 2011

Zpravodaj obce Záryby 2 2011 Zpravodaj obce Záryby 2 2011 Vážení spoluobčané! Dnešní úvodník můžeme pojmenovat Pozvánka na velikonoční vystoupení, které se bude konat v areálu školy v pátek 15. dubna od 16.00 hodin. Na co se můžeme

Více

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin

Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany. ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin Obec Říčany nám. Osvobození 340 664 82 Říčany ZÁPIS z 6. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Říčany konaného dne 2. 12. 2015 od 17:00 hodin Přítomni: Ing. Jan Studený starosta, Mgr. Radovan Křivánek

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod.

Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod. Program 14. zasedání zastupitelstva MČ Opava Suché Lazce konaného dne 22. 03. 2016 v 18.15 hod. 1 / 14 Zahájení zasedání zastupitelstva MČ Suché Lazce. 2 / 14 Volba ověřovatelů a zapisovatelky. 3 / 14

Více

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz.

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz. H e ř m á n e k Starostanský občasník číslo 2, ročník 2009 Březen 2009 Úvodem: Sníh pomalu mizí, z čehož má většina z nás určitě radost. Jaro je však ještě daleko. A předjaří, to, bohužel, ještě nejsou

Více

Omluveni: Martin Sojka, Alena Kopcová Hosté: Eva Jelínková,, Ing. Petr Vokurka. P r o g r a m : Návrh programu byl přijat. 1.

Omluveni: Martin Sojka, Alena Kopcová Hosté: Eva Jelínková,, Ing. Petr Vokurka. P r o g r a m : Návrh programu byl přijat. 1. Zápis č. 10 z veřejného jednání ZM konaného dne 27.08.2012 od 17.00 hodin v předsálí komorního sálu divadla Přítomni:Mgr. Havlík, Mgr. Stolzová, MUDr. Duchan, Mgr. Šnajdr. MUDr. Kučera, Petr Beránek, Bc.Pavel

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 5. zasedání zastupitelstva města dne: 28. 5. 2015 Bod pořadu jednání: Vyřízení podnětů, dotazů a připomínek ze 4. řádného zasedání zastupitelstva města, které se konalo

Více

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci?

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 8. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 1. Zpravodaj Cotkytle rvenec, srpen, září, 3/2003 če Chaloupka v Herborticích Máme tady léto, nejteplejší a jedno z nejhezčích

Více

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 6. obecní ples NOVOVESKÉ listy INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 V pátek 20. 1. 2016 se uskutečnil Obecní ples šestý v pořadí. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát byl

Více

CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů.

CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů. CESTOVNÍ DOKLADY PRO DĚTI DO 15 LET Rodinné dovolené spojené s cestováním do zahraničí znamenají i vyřizování cestovních dokladů. Co vše je potřeba zařídit při cestování s dětmi? Věděli jste například,

Více

Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4

Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4 Ročník XV. 15. prosinec 2009 číslo 4 Hlavi ka.indd 1 28.10.2007 15:14:55 Obecní úřad Hudlice přeje všem krásné a pohodové prožití Vánoc a v roce 2010 hodně zdraví, osobní spokojenosti, štěstí a lásky Strana

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima.

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima. 3/2013 13. ročník Je-li na podzim mnoho hub, nečekej brzo zimy. Napadne-li na podzim sníh na listí, nebude tuhá zima. Podzim býval ještě nedávno časem pasáčků a pasaček. Děvčata i chlapci pásávali husy,

Více

Žerotický zpravodaj léto 2010

Žerotický zpravodaj léto 2010 Žerotický zpravodaj léto 2010 1 Vážení a milí občané, nejen léto, ale i čtyřleté volební období pomalu končí a tak tu máme opět pro vás žhavé novinky z posledních letních měsíců. Kanalizace Před několika

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 10-12/2010 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 10-12/2010 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 10-12/2010 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Nové zastupitelstvo si zvolilo starostu a 2 místostarosty 1.2. Poděkování

Více

Zápis. Při zahájení zasedání přítomno 9 členů zastupitelstva (viz presenční listina).

Zápis. Při zahájení zasedání přítomno 9 členů zastupitelstva (viz presenční listina). Zápis z 10. zasedání Zastupitelstva obce Skrbeň, které se konalo 9. listopadu 2015 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Při zahájení zasedání

Více

Příloha č. 2 opatření obecné povahy ÚP Hať

Příloha č. 2 opatření obecné povahy ÚP Hať Příloha č. 2 opatření obecné povahy ÚP Hať POSTUP PŘI POŘÍZENÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU (včetně popisu změn návrhu územního plánu vyplývajících z postupů podle 50 stavebního zákona) Dosavadní proces pořizování územního

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO)

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO) INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Z jednání rady obce (RO) RO schválila uzavření smlouvy o věcném břemeni s ČEZ Distribuce, a.s., na p. č. 2088/3 ost. plocha a p. č. 2088/7 ost. plocha pro stavbu přípojka podzemního

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva Obce Jimlín, které se konalo 26.1.2016 v zasedací místnosti v Zeměchách Přítomno 8 členů ZO, dle prezenční listiny omluven Pavel Karas - nemoc Program: 1. Kontrola

Více

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300 vydání 1 OÚ Trpísty Trpísty 18, 349 01 Stříbro Telefon : 374696134, fax:374696134 e-mail : trpisty@wo.cz IČO : 00573710 Obecní web:www.trpisty.cz ročník IX Úřední hodiny OÚ Po 15.00 18.00 St 8.00 9.00

Více

Občasník obce Smilkov

Občasník obce Smilkov 8 Kuchtík Hlásek radí: Napadl sníh, tedy něco ke kávě Koláč z jablek a ořechů budeme potřebovat: 300 g polohrubé mouky 300 g nastrouhaných jablek 1 prášek do pečiva 250 g pískového cukru 3 vejce ½ sklenky

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva

Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010. Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva Lhotecký Občasník Číslo 13 Ročník XVI 4. října 2010 Poslední veřejné zasedání současného obecního zastupitelstva se konalo 22. září v zasedací místnosti obecního úřadu. Dá se říci, že bylo plno. Projednávaly

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2013

V Ř E S K O V Á K listopad 2013 V Ř E S K O V Á K listopad 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, práce na kanalizaci se již dostaly opravdu ke svému konci, nyní nás ještě čeká papírová bitva. Bohužel musím oznámit, že spuštění proběhne

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 29.2.2012, od 17:00 hodin na OÚ Sadov

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 29.2.2012, od 17:00 hodin na OÚ Sadov Obec Sadov - Zastupitelstvo obce Sadov Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Sadov konaného dne 29.2.2012, od 17:00 hodin na OÚ Sadov 1. Zahájení zasedání zastupitelstva: Zasedání Zastupitelstva obce Sadov

Více

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Vážení spoluobčané, poslední měsíc roku 2013 se blíží do své poloviny a my můžeme pomalu hodnotit, jaký ten rok s třináctkou

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

D.Poslední dobrou zprávou byla informace z Krajského úřadu v Brně, který nám přislíbil 133 tis. Kč na vybudování a opravy obecních komunikací.

D.Poslední dobrou zprávou byla informace z Krajského úřadu v Brně, který nám přislíbil 133 tis. Kč na vybudování a opravy obecních komunikací. Vážení a milí občané, nemůžeme si stěžovat, že by letošní jaro bylo fádní, bez zajímavých nebo dokonce mimořádných událostí. Pokusíme se vám všechny nové věci přiblížit a informovat vás o nich v tomto

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, začal advent, doba jarmarků, rozsvěcení vánočních stromů, koncertů a krásné vánoční nálady. Nenechejte si toto období nikým pokazit, ba naopak, prožijte ho v klidu, pohodě, odpočinku

Více

Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008

Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008 Zápis číslo 12/2008 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 21.5.2008 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Ing. Jiří Hložek, Karel Škraňka, Luděk Tůma, Petr Smejsík, Pavel Říhák,

Více

Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty,

Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty, březen 2007 číslo: 2 Vážení spoluobčané, chalupáři a přátelé Studeného a Petrovy Lhoty, jelikož odezvy, které jsme zaznamenali na náš první Studenský občasník, byly kladné, máme tu pro Vás druhé vydání,

Více

Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014

Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014 Zápis z 2. jednání Zastupitelstva obce Řehlovice ze dne 19.12.2014 Jednání zastupitelstva se konalo od 18.15 hod., ukončeno bylo ve 20.15 hod. Jednání řídil starosta p. J. Macháček. 1) Zahájení Starosta

Více

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Kobylí ze dne 20.8.2015

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Kobylí ze dne 20.8.2015 Zápis z jednání zastupitelstva Obce Kobylí ze dne 20.8.2015 Místo jednání: OÚ Kobylí Datum: 20. 8. 2015 začátek 19:05 konec 22:00 Přítomni: 10 omluveni: A. Kovářík, M. Kunický, L. Křivka, P. Kotík, Z.

Více

01/2015 LEDEN- ÚNOR 2015

01/2015 LEDEN- ÚNOR 2015 01/2015 LEDEN- ÚNOR 2015 Informace z veřejného zasedání ZO ze dne 17. 12. 2014 Zastupitelstvo obce schválilo: - Rozpočet na rok 2015. - Návrh rozpočtového opatření č. 3/2014. - Směrnice k cestovním náhradám.

Více

Zasedání zastupitelstva městyse Choltice (dále jen jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 18.00 hodin starostou městyse Mgr. Tomášem Bolkem.

Zasedání zastupitelstva městyse Choltice (dále jen jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 18.00 hodin starostou městyse Mgr. Tomášem Bolkem. Obec Lhota Pardubická 78, 533 61 Choltice Zápis z 3. zasedání zastupitelstva městyse Choltice konaného dne 23. 5. 2011 od 18.00 hodin ve slavnostní síni Zámecké restaurace v Cholticích Zahájení zasedání

Více

Informace Obecního úřadu Polepy

Informace Obecního úřadu Polepy Číslo III Březen 2007 Blahopřejeme našim spoluobčanům V březnu slaví paní Emílie Lázňovská své 84. narozeniny. Přejeme vše nejlepší a hodně zdraví do dalších let. Informace Obecního úřadu Polepy Finanční

Více

Zasedání obecního zastupitelstva

Zasedání obecního zastupitelstva Zasedání obecního zastupitelstva č.32 24. 2. 2014 Usnesení: 1. Zastupitelstvo obce Kameničná schvaluje rozpočet obce Kameničná na rok 2014 ve výši 3.386.000 v části příjmové i výdajové. 2. Různé: 2.1.Zastupitelstvo

Více

Úvodní slovo. RNDr. Milan Svoboda předseda správní rady Nadačního fondu Zelený poklad. Nadační fond Zelený poklad

Úvodní slovo. RNDr. Milan Svoboda předseda správní rady Nadačního fondu Zelený poklad. Nadační fond Zelený poklad Výroční zpráva 2003 Nadační fond Zelený poklad Úvodní slovo Nadační fond Zelený poklad Vážení, již pátým rokem nadační fond Zelený poklad podporuje nejrůznější projekty v oblasti péče o životní prostředí

Více

Zápis z 21. zasedání Zastupitelstva městyse Nové Dvory dne 28. 1. 2016

Zápis z 21. zasedání Zastupitelstva městyse Nové Dvory dne 28. 1. 2016 Zápis z 21. zasedání Zastupitelstva městyse Nové Dvory dne 28. 1. 2016 Přítomni: V. Vöröšová, J. Rajdl, K. Pavlíková, Mgr. J. Hrušková, J. Přibylová, M. Fiala, E. Procházková Omluveni: Ing. J. Sehnal,

Více

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013

Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Z Á P I S ze zasedání Zastupitelstva městyse Drásov konaného dne 10.6.2013 Přítomni, omluveni: dle prezenční listiny Zasedání zastupitelstva městyse bylo zahájeno v 18.00 hodin v prostorách zasedací místnosti

Více

Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin.

Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin. Obec Rychnov na Moravě Zastupitelstvo obce Rychnov na Moravě Zápis z X. zasedání Zastupitelstva obce Rychnov na Moravě, konaného dne 16. 12. 2015, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání

Více

EU na rozcestí. Pavel Řežábek. člen bankovní rady a vrchní ředitel ČNB

EU na rozcestí. Pavel Řežábek. člen bankovní rady a vrchní ředitel ČNB EU na rozcestí Pavel Řežábek člen bankovní rady a vrchní ředitel ČNB Ekonomická přednáška Seminář: EU, euro a řecká zkušenost Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Praha, 21. května 2010 Motto To, čemu jsme

Více