Umění LINKIN PARK. Martin Čtveráček 2.A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Umění LINKIN PARK. Martin Čtveráček 2.A"

Transkript

1 Umění LINKIN PARK Martin Čtveráček 2.A 2005/2006

2 Úvod Gymnázium Jihlava Letošní práci mám psát na téma umění. Dlouho jsem dumal nad tím, co si mám pod tímto pojmem vůbec představit. Podle mého názoru umění je jakákoli činnost, kterou nepovažujeme za normální nebo která nespadá do běžně spotřebních činností. Poté sem přemýšlel o konkrétní věci, která mě baví a o které bych mohl psát se zaujetím. Hudba. To je můj každodenní krajíc chleba, který si pečlivě vychutnávám. A proto jsem se rozhodl psát o hudební skupině Linkin Park. Když sem poprvé slyšel píseň z jejich alba, byl jsem úplně v transu. Tento styl hudby mi přesně padl do noty. Právě Linkin Park se stal mým hudebním vzorem. Vyrůstal jsem na nich a každou píseň znám nazpaměť. Dokonalá kombinace hip-hopu a rocku si našla v mém srdci nemalé místo a jsem stoprocentně přesvědčen, že už se nenajde dokonalejší skupina. Cílem této práce je upozornit na tyto mistry a dát vám podnět k poslechnutí jejich songů. Ne, nemusí se vám zrovna zamlouvat jejich styl hraní. Klidně vám to může připadat jako tahání plechu po silnici. Chtěl bych říci, že i když se vám to nebude líbit, nebo k tomu budete dokonce cítit odpor, neodsuzujte hned autora této práce a neříkejte o něm nehezká slova. Každý jsme jiný a máme odlišný cit pro umění. V tomto výlevu mé tvůrčí činnosti bych vás chtěl seznámit s historií, současností a možná trochu mlhavou budoucností skupiny Linkin Park. Informace jsem čerpal převážně z internetu i když existuje kniha s názvem From The Inside: Linkin Park s Meteora, kterou vydalo nakladatelství Bradson Press. Jsou v ní fotky skupiny, komentáře a výroky jejích členů. Jenomže je celá v angličtině a navíc se prodává jen ve Velké Británii, tudíž sem ji nepoužil. Nejprve vás seznámím se všemi členy kapely, poté vám pootevřu vrátka do síně minulosti, kde se dozvíte prapůvod slova Linkin Park, ukáži vám jak se stali přes noc světově známou skupinou, i když je za tím pět let tvrdé práce, odhalím vám velkolepé plány do budoucna a na závěr užasnete nad tím, kolik cen už stihli vyhrát a to zdaleka jejich působení v hudební scéně nekončí.

3 Členové skupiny Chester Charles Bennington Narodil se ve státě Arizona. Jeho život byl oproti ostatním členům bandy hodně spjat s drogami a životními krizemi. Dokonce byl sexuálně zneužíván příbuzným z jeho rodiny. Měl také potyčky se zákonem, například byl na jednu noc zadržen za nelegální držení marihuany. Studoval na Greenway Highschool, ale odmaturoval až v roce 1994 na Washington High School. Stát se zpěvákem toužil už od dětství. Tvrdil, že se chce stát pátým členem Depeche Mode. První skupinou v níž účinkoval byli Grey Daze. Je velkým fanouškem Madonny a tetování (doposud jich má 12 a každé z nich má svůj určitý význam, přičemž první si nechal udělat v osmnácti letech). Má staršího bratra a doma chová dva psy. Nosí brýle nebo kontaktní čočky, ale když hraje, tak je nemá a vůbec nevidí všechny ty diváky kolem. Ve dvaceti letech se oženil se se Samanthou, která mu 19. dubna 2002 porodila syna Dravena. Nyní se s ní však rozvádí a má jinou přítelkyni. V kapele zpívá vokály. Michael Kenji Shinoda Mike se narodil 11. února Jeho otec je Japonec a matka Rusko- Maďarka. V dětství navštěvoval Agoura High School. Po maturitě studoval umění na univerzitě v Passadeně, jeho studijním oborem byla ilustrace, ale věnoval se především grafickému designu. Za svůj nejsilnější životní okamžik považuje převzetí diplomu na univerzitě. Deset let docházel na hodiny klasického piána, ale postupem času ho vážná hudba omrzela a on zatoužil dostat se dál. Právě na škole se seznámil s Bradem Delsonem a spolu začali skládat hudbu. Mike má mladšího bratra Jasona, psa Bessie, nosí kontaktní čočky a prý je dokonce vzdáleným příbuzným skladatele Čajkovského. Je také velkým fanouškem popové zpěvačky Dido. Díky vystudovanému designu navrhnul pro Linkin Park typického vojáka s křídly a vlajkou (voják je symbolem tvrdší metalové a hardrockové složky jejich hudby a křídla vážky symbolizují jemnější, "lehčí" melodie a tóny), vytváří booklety a covery k albům a je hlavní skladatelem textů skupiny. V březnu 2003 se Mike ke smůle všech fanynek oženil. V listopadu roku 2005 vydal své sólové hiphopové album The Rising Tied pod pseudonymem Fort Minor, ale stále zůstává platným členem kapely. Ve skupině zpívá rap nebo hraje na klávesy.

4 Bradford Delson Narodil se Brad rovněž studoval na Agoura High School, kde také odmaturoval. Prvním nástrojem, který ovládal, byla trumpeta. Na škole poslouchal především metal a s ním spojoval i svou image dlouhých vlasů, moc dlouho mu ale nevydržela. Jeho největšími vzory byly Metallica a Guns 'n' Roses, Jeho první album bylo od skupiny Duran-Duran, ve které samozřejmě účinkoval. Za největší životní zážitek považuje chvíli, kdy poprvé slyšel v rádiu One Step Closer, což je píseň z prvního alba Linkin Park. Brad se nerad sprchuje. Rád dlouho spí, prospí denně až 14 hodin. Zbožňuje Britney Spears a právě proto se za něj zbytek skupiny právoplatně stydí. Věnuje se také hodně Internetu a udržuje kontakt s fanoušky. V kapele hraje na bass kytaru. Rob Bourdon Narodil se , pochází z Calabasas, ale nyní žije v Los Angeles. Je americkým židem. Rovněž studoval na Agoura High School, původně pracoval jako číšník, ale na pozvání Brada se však přidal k Linkin Park. Na bicí se učil už ve čtvrté třídě základní školy. Jeho nejsilnějším zážitkem bylo, když jeho matka poprosila svého známého, bubeníka z Aerosmith, aby Roba vzal do zákulisí koncertu. Ten ho potom vytrénoval k nejlepším výkonům. Linkin Park je první skupinou, ve které působí. Jeho nejoblíbenějším songem je In the End, který rovněž pochází z prvního alba Linkin Park. Nemá žádná tetování ani piercing. V soukromí si také rád zahraje na piano, miluje italskou kuchyni a má přítelkyni. V kapele hraje na bubny. Joseph Hahn Narodil se Pochází z Glendale a jeho rodiče jsou Korejci. Nyní žije v Los Angeles. V kapele vystupuje pod přezdívkou Mr. Hahn nebo pouze Joe. Stejně jako Mike studoval na uneverzitě v Passadeně, ale po dvou semestrech studium ukončil a věnoval se filmu. Navrhoval scény k hororům. Dává hudbě Linkin Park výjimečný zvuk svými skvělými samply. Společně s Mikem je autorem mnoha videoklipů k písním. Rád spolupracuje s Nathanem Coxem. Joe má dvě starší sestry, nosí brýle a nemá žádná tetování. Je prý rozpolcenou osobností a jeho druhá "polovina" si říká Remy. Má přítelkyni.v kapele obsluhuje mixážní pult, je to mistr zvuku.

5 David Michael Farrel (Phoenix) Narodil se v Plymouth, ve státě Massachusetts a ve skupině vystupuje pod přezdívkou Phoenix. Z Plymouthu se později přestěhoval do Los Angeles, kde nyní žije se svou manželkou, se kterou se oženil Na střední škole působil v kapele "Tasty Snax", která se později přejmenovala na "Snax". Původně hrál na kytaru, až v Tasty Snax přešel na baskytaru. Po nějaké době působení v Xero se rozhodl odejít, za rok a půl se vrátil už do Linkin Park. Proto se také nepodílel na jejich debutovém albu Hybrid Theory. David je označován za sportovce skupiny. Jezdí na snowboardu a rád si zahraje fotbal. Pochutná si na mexickém jídle a neodolá zmrzlině. I když vystupuje většinou v pozadí, je prý ze skupiny nejvýřečnější. Nemá žádná tetování, ani piercing a ve studiu je prý rád sám, aby se na hru mohl plně soustředit.

6 Počátky Počátky kapely Linkin Park se datují okolo roku 1996, kdy se na škole seznámil Mike Shinoda s budoucím kytaristou Bradem Delsonem, se kterým chtěl později založit kapelu. Problém byl ale v odlišnosti jejich hudebních stylů, Brad poslouchá především Trash-metal a Mike byl v té době v zajetí hiphopové kultury. Jejich sny pomohlo uskutečnit společné vystoupení kapel Anthrax a Public Enemy, kdy pochopili, že lze skloubit i zcela odlišné hudební směry. K Mikeovi a Bradovi se postupně přidali Rob, Joe, Pheonix a Mark a vytvořili kapelu s názvem Xero. Mark kapelu opustil v době, kdy se přejmenovala na Hybrid Theory, stále však zůstal jejich dobrým přítelem a nyní pracuje jako manažer. Jako poslední se k Hybrid Theory přidal Chester. Skupina dlouho nemohla najít vhodného zpěváka, vokály tedy obstarával Mike. Jednoho dne, zrovna když probíhala Chazzova oslava narozenin, zavolal Chester Mikeovi, pustil mu do telefonu jednu z demo-nahrávek Hybrid Theory a do toho zpíval své vokály. Mike tím byl nadšen a přizval Chestera ke spolupráci. Tak se začalo tvořit jejich debutové album, ze kterého se vyčlenilo Hybrid Theory a Hybrid Theory Edition Platinum. Kapela uzavřela kontrakt s vydavatelským gigantem Warner Bros. S vydáním jejich alba souvisela i změna názvu. Skupina se jménem Hybrid Theory již existovala. Původně chtěli změnit název na Lincoln Park (sami říkají: "Lincolnův park je v každém větším městě v USA a proto, když koncertujeme, můžeme říkat, že se naše kapela jmenuje podle jejich parku. Jsme tak fanouškům blíže."), ale internetová adresa " již byla obsazená, tak trochu pozměnili název na Linkin Park, výslovnost je podobná. Vzestup Linkin Park vydávají veleuspěšné album Hybrid Theory, díky kterému se doslova přes noc stali hvězdami. Nápadité vidoeklipy se střídaly ve vysílání hudebních televizi takřka nonstop. O něco později vychází DVD Live At Frat Party obsahující záznam koncertu a hrstku videoklipů. Mezitím Linkin Park připravují již druhé, tentokrát remixové album Reanimation, na kterém se podíleli hlavní představitelé hiphopové scény (ne, Eminem to opravdu nebyl), nejlepší DJs (X-Ecutioners) a mnoho dalších (např. Aaron Lewis). Album vychází a obsahuje remixy všech písní z Hybrid Theory plus některé další.videoklipy z tohoto alba jsou na vysoké úrovni, nejznámější jsou asi počítačová Pts.Of.Athrty či Frgt/10. Z méně známých pak Enth E Nd a Kyur4 Th Ich. Jediná výtka patří klipu k Wth<You, který je naprosto nudný a bez nápadu. Ale konec přednášky o videoklipech. Píše se rok Linkin Park vydávají zatím poslední studiové album, Meteora. Meteora doslova bourá žebříčky hitparád a nekompromisně obsazuje první příčky. 17. listopadu 2003 se k fanouškům dostává záznam koncertu v Texasu z amerického turné "Summer Sanitarium Tour" v podobě CD a DVD s názvem Live in Texas. Na konci listopadu, přesně , se na pulty obchodů dostává další dvou diskové album Linkin Park. Není to však řadové album, ale nosič, který obsahuje remixy nahrávek od LP a rappera Jay-Z. K tradičnímu CD je přibaleno i DVD, které zachycuje průběh tvorby ve studiu a hlavně pak koncert v klubu Roxy Theater.

7 Do budoucna Samozřejmě že toto není konec jejich tvůrčího ducha, právě naopak. Na léto 2006 se chystá nová deska. Jsou kolem ní velké tajnosti, ale můžeme být rádi že se máme na co těšit. Na otázku Jak bude vypadat vaše nová deska?, nám Mike odpověděl asi tohle: "Myslím že tohle album bude víc definovat naší skupinu samu pro sebe. Nesnažíme se být součástí něčeho, co už existuje," rozvádí Shinoda v narážce na nu-metal a rap-rock. "Chceme dělat hudbu tak abysme si jí mohli poslechnout i my, a s trochou štěstí i fanoušci." Tak si to přeberte jak chcete Rozhovory Vždycky jsem chtěl, přiznává Hahn, aby naše koncerty byly nabité energií. Používáme pady, samplery a gramofony s původními vinyly, abychom mohli předvést na pódiu živě všechny party, které jsou na samplech. Písničkám to určitě dodává vzrušující jedinečnost. Energie a sevřenost živého vystoupení zajistily kapele početnou základnu oddaných fanoušků po celém světě, a tak není divu, že se album prodává po miliónech. Od samého začátku jsme se snažili o silný vztah s našimi fanoušky, vysvětluje Bourdon. Od našeho štábu přes klipy, kvalitní trička a bundy až k poctivě udržované webové stránce se stále snažíme, aby naši fanoušci byli vždy na prvním místě. Reputace, jakou mají Linkin Park ve vztahu ke svým fanouškům je nejlépe poznat z toho, jak komunikují s návštěvníky koncertů. Na každém rozdá kapela stovky podpisů. Shinoda k tomu dodává: Prostě jim to takhle vracíme. Naši fanoušci nám pomohli uskutečnit sen, o němž jsme netušili, že je možné realizovat. Tohle jsem chtěl dělat celý život, a to, že jsem zde mi přijde jako skutečné požehnání, svěřuje se Bennington. Hodně tvrdé dřiny, zanícení a víry dokáže člověka dostat přes všechny překážky a může vést k cíli, říká zase Chester. Jsme přesvědčeni, že naše muzika je křížencem mnoha žánrů, hybridem toho, na čem všech nás šest vyrůstalo, tak takhle zní hromadné vyjádření skupiny k jejich neobvyklému stylu hraní.

8 Ocenění Tady uvádím tabulku ocenění, které skupina Linkin Park vyhráli Kerrang Award Nejlepší mezinárodní nováček 2001 Rollingstone Award Nejlepší Hard Rock/Metalová kapela 2001 Rockbjörnen (Swedish) Nejlepší album 2001 Rockbjörnen (Swedish) Nejlepší kapela 2001 BLITZ Award (Portugal) Nejlepší mezinárodní nováček 2002 Hit Music Awards (Swedish) Nejlepší Hard Rock 2002 Grammy Nejlepší Hard Rockové představení 2002 MTV Asia Award Objev roku 2002 Emma (Finnish) Nejlepší zahraniční interpret roku 2002 ECHO (German) Nejlepší mezinárodní Nu-Metal/Alternativní interpret 2002 TMF Award (The Netherlands ) Nejlepší mezinárodní Rocková kapela 2002 World Music Award Nejprodávanější Rockový interpret 2002 Billboard Music Award Moderní Rockový interpret roku 2002 Clear Top 10 Award (Indonesia) Úžasný mezinárodní hit-maker 2002 MTV Brazil Award Nejlepší zahraniční video (In The End) 2002 MTV Award (U.S.) Nejlepší rockové video (In The End) 2002 MTV Europe Award Nejlepší kapela 2002 MTV Europe Award Nejlepší Hard Rock 2003 Kerrang Award Nejlepší mezinárodní akt 2003 MTV Asia Award Nejlepší rockový akt 2003 MTV Asia Award Nejlepší video (Pts. Of. Athrty.) 2003 MTV Award (U.S.) Nejlepší Rockové video (Somewhere I Belong) 2003 American Music Award Nejoblíbenější interpret-alternativní Rock 2004 Asian Music Award Nejoblíbenější Rocková kapela 2004 Asian Music Award Nejoblíbenější video (Somewhere I Belong)

9 Obrázková příloha Zde jsou Mikeho návrhy na maskota skupiny Linkin Park. A tady je celá banda pěkně v reálu vedle sebe. Tady jsou také spolu, ale v trochu umělečtějším podání.

10 Závěr Závěrem bych chtěl upozornit na veliké možnosti internetu, protože právě kvůli jemu mohla tato práce vzniknout. I když dostupné zdroje nemusí být vždy důvěryhodné a je nutno porovnávat více informací od více zdrojů, což vyžaduje hlavně trpělivost a dokonalý monitor, aby jste si nezničili oči, jsem spokojen. Našel jsem co jsem potřeboval, dokonce jsem zjistil že ta kniha(from The Inside: Linkin Park s Meteora) stojí přepočteno na koruny i s poštovným cca. tisícovku. Jsem spokojen také s vědomostmi, které jsem během těch hodin prosezených u počítače nabyl. Celkově jsem pracoval s úsilím a kupodivu mě to i bavilo. Musím se ale omluvit za zpoždění práce, za což mohla především moje blbost a lenóra. A aby to nebylo málo, musel jsem ještě opravovat počítač, což mi zabralo taky trochu toho času. Také se omlouvám za chybějící poznámkový aparát, který jsem kvůli časové tísni ani neudělal. Tímto bych chtěl říci jedno velké PROMIŇTE. Ale konec pesimismu. Myslím že jsem vyždímal téměř všechno z mé tety Kreativity. Ano, dala by se práce v mnoha směrech rozšířit, avšak pro získání základního přehledu o Linkin Park to bohatě stačí. Mohli by se dopsat komentáře k jednotlivým deskám a písním, ale na vašem místě bych si je radši poslechnul a udělal si názor vlastní. A nakonec bych rád citoval úryvek z jedné písně, kterým by se měl každý umělec řídit: Umění je panna na kterou se musí něžně a s láskou.

Zapamatujte si: Žijeme ve vibračním Vesmíru, kde vládne Zákon Přitažlivosti.

Zapamatujte si: Žijeme ve vibračním Vesmíru, kde vládne Zákon Přitažlivosti. ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI je magnetická síla působící v celém Vesmíru.Všechno kolem nás je ZP ovlivněno. Je to podstata všech projevů, které vidíme. Vrána k vráně sedá, rovného si hledá a smolné dny jsou důkazem

Více

Masarykova univerzita Právnická fakulta

Masarykova univerzita Právnická fakulta Masarykova univerzita Právnická fakulta Katedra finančního práva a národního hospodářství Osobní management Dávám na první místo to nejdůležitější? Zpracovala: Dominika Vašendová (348603) Datum zadání

Více

Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete

Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete TAJEMSTVÍ SÍLY SRDCE Tajemství ve vašem srdci Denně utváříte svůj život a vztahy k lidem a nasazujete k tomu spoustu dovedností a energie. Tato energie působí ven do světa, dotýká se lidí a spouští děje.

Více

The University of Plymouth

The University of Plymouth The University of Plymouth Jmenuji se Lukáš Widomski, je mi 19 let a tento rok jsem udělal maturitu na SPŠ EI Kratochvílova 7. Označil bych se jako průměrný, cílevědomý student, který vzal osud do svých

Více

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení?

*** Co Vás přivedlo k tomu založit v České republice občanské sdružení? březen 2009 Kvůli permanentní nejistotě s vízy nemůže být mongolská komunita v ČR stabilní a rozvíjet se. Rozhovor s Ariunjurgal Dashnyam, ředitelkou Česko-mongolské společnosti Abstrakt: Tereza Rejšková

Více

Mistrovství České republiky juniorů 2012, 23. ledna 2012

Mistrovství České republiky juniorů 2012, 23. ledna 2012 Mistrovství České republiky juniorů 2012, 23. ledna 2012 Od 3. do 5. února 2012 se v Brně uskutečnilo Mistrovství ČR juniorů, na kterém nechyběla výprava Juniorské školy squashe. Níže si můžete přečíst,

Více

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná:

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Rozhovor Alla Na začátek tohoto rozhovoru Alla ti řeknu, že máme čtyři fáze kulturního šoku. Aby sis to mohla také připomenout a mohla se opět vžít do té situace. Takže první fázi je fáze medových týdnů

Více

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv

No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv No tak jo. Asi bych si měla začít dělat poznámky, protože se mi děje něco strašně divného a já nevím: 1. jak se jmenuju 2. jak se jmenuje kdokoliv jiný 3. kde jsem 4. jak jsem se sem dostala 5. kde bydlím

Více

Josh Groban - Rozhovor pro Guitar Center

Josh Groban - Rozhovor pro Guitar Center Text: George Van Wagner Foto: Ryan Hunter 7.9.2014 Josh Groban - Rozhovor pro Guitar Center Hudba je jedním z největších úspěchů lidstva a zároveň také jednou z největších záhad. Jak ve své knize Musicophilia

Více

2012 2013: Université de Bourgogne, Francie, dálkové bakalářské studium (Licence),

2012 2013: Université de Bourgogne, Francie, dálkové bakalářské studium (Licence), Ester Turečková Profil: 2002 2010: Gymnázium Uherské Hradiště 2010 2011: Palackého univerzita v Olomouci, bakalářské studium, obor: Francouzská filologie a Žurnalistika 2011 2014: Karlova univerzita v

Více

4. Připoutejte se, začínáme!

4. Připoutejte se, začínáme! 4. Připoutejte se, začínáme! Pojďme si nyní zrekapitulovat základní principy spreadů, které jsme si vysvětlili v předcházejících kapitolách. Řekli jsme si, že klasický spreadový obchod se skládá ze dvou

Více

DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE

DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE 13 7. ledna 2001 DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V PASTORAČNÍ SLUŽBĚ CÍRKVE Směrnice ČBK VYDAL SEKRETARIÁT ČESKÉ BISKUPSKÉ KONFERENCE PRAHA 2001 (PRO VNITŘNÍ POTŘEBU) 1 DUCHOVNÍ PÉČE O LAIKY PŮSOBÍCÍ V

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 Příloha č. 2 ANIMA VIVA o. s. 1/16 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření

Více

Zdeněk Svěrák -scénárista, herec, divadelník

Zdeněk Svěrák -scénárista, herec, divadelník Základní škola a Mateřská škola G. A. Lindnera Rožďalovice Zdeněk Svěrák -scénárista, herec, divadelník Jméno a příjmení: Veronika Hospodková Třída: 5. A Školní rok: 2015/2016 Garant / konzultant: Mgr.

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

No a tam to skončilo studentskými prověrkami. A to je zajímavý, že nás prověřovali spolužáci, se kterými jsme si tykali a hráli jsme spolu volejbal.

No a tam to skončilo studentskými prověrkami. A to je zajímavý, že nás prověřovali spolužáci, se kterými jsme si tykali a hráli jsme spolu volejbal. Pan Stanisla Hlava V rámci projektu Post Bellum Příběhy našich sousedů, jsme se 10. ledna 2015 setkali v Bozkově s panem Stanislavem Hlavou, který nám převyprávěl svůj životní příběh. Pan Stanislav Hlava

Více

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí.

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. Tento certifikát má hodnotu jedné ivé a zdravé kozy. Díky pomoci eských dárc nakupuje lov k v tísni tato veselá zví ata pro rodiny v chudých zemích Afriky a Asie.

Více

Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016

Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016 TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel.: 286 840 129 E-mail: milan.tucek@soc.cas.cz Názory obyvatel na přijatelnost půjček leden 2016

Více

Těhotenský test pro zrakově postižené Tereza Hyková

Těhotenský test pro zrakově postižené Tereza Hyková Těhotenský test pro zrakově postižené Tereza Hyková hykovter@fel.cvut.cz Zadání Cílem projektu je nalézt řešení, které by umožnilo nevidomým dívkám a ženám interpretovat výsledek těhotenského testu v soukromí

Více

Obsah ZÁVĚREČNÁ POZNÁMKA... 188 REJSTŘÍK... 190 PODĚKOVÁNÍ... 192

Obsah ZÁVĚREČNÁ POZNÁMKA... 188 REJSTŘÍK... 190 PODĚKOVÁNÍ... 192 Obsah ÚVOD............................... 6 1. Otevřete se lásce síla myšlenky...... 12 2. Uzdravte svou minulost............. 38 3. Zamilujte se sami do sebe........... 58 4. Zvolte si svou budoucnost...........

Více

He-Art: Program budoucnosti

He-Art: Program budoucnosti He-Art: Program budoucnosti Kurz: Úvod do He-Art programu Boskovice, 10.7.2015 Česká Lípa, 22.7.2015 Jednodenní (5h) seznamovací kurz, jehož cílem je v praxi ukázat přínosy HE-ART Programu a jeho odlišnost

Více

využívá svých schopností

využívá svých schopností Táto relácia využívá svých schopností je pro nás svaté. pojednáva o možnostiach breathariánstva, teda života bez jedenia jedla, no nie je to kompletný návod. V záujme vašej bezpečnosti, nepokúšajte sa

Více

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky

VÝZKUM. KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity. Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky VÝZKUM KRAJE V ČESKÉ REPUBLICE: vytvoření modelu efektivity Moravská vysoká škola Olomouc Grantová agentura České republiky Vážená paní zastupitelko, vážený pane zastupiteli, v zimě jsme se na Vás obrátili

Více

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 MIKASA o.s. Obsah Základní údaje o občanském sdružení MIKASA... 6 Poslání

Více

6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE

6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE 6. DIDAKTICKÁ JEDNOTKA PREVENCE KONFLIKTŮ, KOMUNIKACE Úvod Pro bezproblémové vztahy ve školním prostředí je třeba znát dynamiku interakcí a pravidla komunikace. Je nutné, aby všichni měli možnost se svobodně

Více

Číslo: RP 1/08 Téma: Periodická tabulka prvků Jméno: Šárka Čudová

Číslo: RP 1/08 Téma: Periodická tabulka prvků Jméno: Šárka Čudová Číslo: RP 1/08 Téma: Periodická tabulka prvků Jméno: Šárka Čudová Tématem mé ročníkové práce je Periodická tabulka prvků. Práce je rozdělena do několika částí. V první části se zabývám samotným pojmem

Více

Pokud zazvoní telefon a z něj se ozve Hello, už nepanikařím, říká absolventka jazykového pobytu v Londýně BYZMAG

Pokud zazvoní telefon a z něj se ozve Hello, už nepanikařím, říká absolventka jazykového pobytu v Londýně BYZMAG Pokud zazvoní telefon a z něj se ozve Hello, už nepanikařím, říká absolventka jazykového pobytu v Londýně 56 BYZMAG Martina Maříková pracuje ve skupině Korado jako Executive Assistant to CEO. Při svojí

Více

Rozhodněte se, co budete dál dělat

Rozhodněte se, co budete dál dělat KAPITOLA 3 Rozhodněte se, co budete dál dělat Jako zakladatel firmy se snažíte přijít na to, čím strávíte dalších pár let svého života. Váš startup chcete pomocí lean metod budovat především proto, abyste

Více

Abeceda elektronického podpisu

Abeceda elektronického podpisu Abeceda elektronického podpisu A. Alena se rozhodla, že bude elektronicky podepisovat datové zprávy, které předává Petrovi. B. Petr může být její kolega, přítel, ale může být i osobou, která provozuje

Více

1. Úvaha na téma Moje osobní motivace k výkonu funkce generálního ředitele ČT

1. Úvaha na téma Moje osobní motivace k výkonu funkce generálního ředitele ČT 2.1. Úvod 2.1.1. Přehled 2.1.1.1. Charakteristika 1. Úvaha na téma Moje osobní motivace k výkonu funkce generálního ředitele ČT Vyhlášení výběrového řízení na funkci generálního ředitele České televize

Více

Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší!

Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší! Můj milý deníčku Jasně, že jsem nejlepší! také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Jasně, že jsem nejlepší! e-kniha Copyright Fragment, 2014 Všechna práva vyhrazena. Žádná část

Více

Hrozí-li nesplnění termínů odevzdání práce, je třeba: Nejraději mám takového spolupracovníka, který:

Hrozí-li nesplnění termínů odevzdání práce, je třeba: Nejraději mám takového spolupracovníka, který: Styly řízení Řízení lidí je dosahování cílů prostřednictvím druhých lidí. Řízení lidí je proces, do kterého vstupuje široké spektrum faktorů, jehož podstatou jsou různí lidé. Jaký styl řízení charakterizuje

Více

2.2.10 Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I

2.2.10 Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I Slovní úlohy vedoucí na lineární rovnice I Předpoklady: 0, 06 Pedagogická poznámka: Řešení slovních úloh představuje pro značnou část studentů nejobtížnější část matematiky Důvod je jednoduchý Po celou

Více

Himálajský Patron Brontosauři v Himálajích

Himálajský Patron Brontosauři v Himálajích Himálajský Patron Brontosauři v Himálajích Shrnutí základních údajů o kazuistice Název kampaně: Himálajský Patron Zpracoval: Jiří Sázel Datum vypracování: říjen 2015 Celkové materiální a ostatní náklady

Více

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti

Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti Zodpovědné podniky Dotazník pro zvýšení informovanosti 1. Úvod Tento dotazník vám pomůže zamyslet se nad tím, jak se vaše společnost může stát zodpovědným podnikem, a to za pomoci otázek zaměřených na

Více

POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY

POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY POPIS REALIZACE POSKYTOVANÉ SLUŽBY Název zřizovatele: Název zařízení: Ruprechtický farní spolek Denní stacionář U Antonína Místo poskytovaní služby: Markova 1186, Liberec 14, 460 14 Forma služby: Kapacita

Více

PŘÍPRAVA BESEDY S PAMĚTNÍKEM

PŘÍPRAVA BESEDY S PAMĚTNÍKEM PŘÍPRAVA BESEDY S PAMĚTNÍKEM Každý starý člověk, který zemře, je jako knihovna, která shoří. Amadou Hampâté Bâ Klíčové otázky: Proč a jak se správně připravit na rozhovor s pamětníkem? Jak takový rozhovor

Více

Seznamka. Adéla Hrubá Zš Bří Jandusů 8.A Prosinec 2015

Seznamka. Adéla Hrubá Zš Bří Jandusů 8.A Prosinec 2015 Seznamka Zš Bří Jandusů 8.A Prosinec 2015 Obsah 1 Obsah 1. Úvod 2. Co je to vlastně seznamka 3. Rizika 4. Jak to funguje 5. Typ seznamky 6. Seznámení krok za krokem 7. 10 nejlepších seznamek 2 Úvod 2 Úvod

Více

NUR - Interaktivní panel, D1

NUR - Interaktivní panel, D1 NUR - Interaktivní panel, D1 Petr Fišer, Roman Kubů, Jiří Slivárich {fiserp10, kuburoma, slivajir}@fel.cvut.cz Obsah Úvod... 3 Interaktivní panel... 3 Předpokládané využití...3 Cílové skupiny... 3 Upoutání

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

Krize ve vztahu. Udělejte si audit partnerského vztahu

Krize ve vztahu. Udělejte si audit partnerského vztahu Krize ve vztahu Krize ke vztahům neodmyslitelně patří. Mění se naše nálady, mění se naše preference, měníme se v průběhu života sami o sobě. A nyní to vynásobte dvěma. Ještě je nutné podotknout, že tyto

Více

Miroslav Kunt. Srovnávací přehled terminologie archivních standardů ISAD(G), ISAAR(CPF) a české archivní legislativy

Miroslav Kunt. Srovnávací přehled terminologie archivních standardů ISAD(G), ISAAR(CPF) a české archivní legislativy Příloha č. 2 k výzkumné zprávě projektu VE20072009004 Miroslav Kunt Srovnávací přehled terminologie archivních standardů ISAD(G), ISAAR(CPF) a české archivní legislativy Pozn.: Za českou archivní legislativu

Více

PROČ VĚDECKÁ ŠKOLA A JAK SE K NÍ DOSTAT? WHY SCIENTIFIC SCHOOL AND HOW TO ACHIEVE IT?

PROČ VĚDECKÁ ŠKOLA A JAK SE K NÍ DOSTAT? WHY SCIENTIFIC SCHOOL AND HOW TO ACHIEVE IT? PROČ VĚDECKÁ ŠKOLA A JAK SE K NÍ DOSTAT? WHY SCIENTIFIC SCHOOL AND HOW TO ACHIEVE IT? Abstrakt Cyril Klimeš Univerzita Konstantina Filozofa v Nitře Fakulta přírodních věd, katedra informatiky, e-mail cklimes@ukf.sk

Více

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem

Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov. Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem Centrum sociálních služeb Prostějov, p. o. Lidická 86, 796 01 Prostějov Poskytované služby: domov pro seniory a domov se zvláštním režimem ČTYŘLÍSTEK PRO ŠTĚSTÍ -------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 0 4 / 2 0 0 9

Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 0 4 / 2 0 0 9 Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 0 4 / 2 0 0 9 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Stáří... 3 Hledáme dobrovolníky... 5 Kalendář uskutečněných akcí za 04/2009...

Více

Kreativní malování. s dětmi. Dana Cejpková

Kreativní malování. s dětmi. Dana Cejpková Kreativní malování s dětmi Dana Cejpková Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D

Více

Dodatek č. 1 ke. Raiffeisenbank a.s.

Dodatek č. 1 ke. Raiffeisenbank a.s. Dodatek č. 1 ke Skupinové pojistné smlouvě č. 1809000001 o pojištění finanční ztráty vzniklé ze zneužití karty v důsledku jejího odcizení nebo její ztráty Generali Pojišťovna a. s. se sídlem Bělehradská

Více

Z P R Á V A. Strana 1 (celkem 5)

Z P R Á V A. Strana 1 (celkem 5) Z P R Á V A o výsledcích cíleného státního zdravotního dozoru v provozovnách stravovacích služeb zaměřeného na monitorování plnění povinností poskytovat informace o přítomnosti látek nebo produktů vyvolávajících

Více

Obsah Brožura Beyon (nahoře) Obsah

Obsah Brožura Beyon (nahoře) Obsah Obsah Tato kniha spojuje dohromady příklady současného i historického layoutu z celého světa. Obsahuje příklady od předních grafických designérů a poskytuje vzorek bohatých a rozmanitých možností pro kreativní

Více

Bude nás sledovat inteligentní prach? Ing. Bibiána Buková, PhD. (17. 12. 2004)

Bude nás sledovat inteligentní prach? Ing. Bibiána Buková, PhD. (17. 12. 2004) Bude nás sledovat inteligentní prach? Ing. Bibiána Buková, PhD. (17. 12. 2004) Využití inteligentního prachu je návrh futuristický, uvažuje s možností využít zařízení, označovaného jako inteligentní prach

Více

Nabídka vzdělávacích seminářů

Nabídka vzdělávacích seminářů Nabídka vzdělávacích seminářů Vzdělávací semináře na nabízená témata je možné si objednat přímo pro vaší organizaci. Poptávku lze zasílat na emailovou adresu vzdelavani@amalthea.cz. Seznam vzdělávacích

Více

Do konce roku 2012 chystá Kašpárek v rohlíku tři velké originální akce

Do konce roku 2012 chystá Kašpárek v rohlíku tři velké originální akce Do konce roku 2012 chystá Kašpárek v rohlíku tři velké originální akce Pod stromeček vyjde také postřelená bejbypanková kniha Letní kino Houšťka - Brandýs nad Labem 23. září 2012 od 13 do 18 hodin Městské

Více

- ZO se zabývalo také přípravami oslav Dne obce. Ten by měl proběhnout v první polovině září. Termín bude upřesněn po dohodě s účinkujícími.

- ZO se zabývalo také přípravami oslav Dne obce. Ten by měl proběhnout v první polovině září. Termín bude upřesněn po dohodě s účinkujícími. Vážení občané Letošní první číslo se Vám dostává do rukou v době, kdy nám zima ukázala, že se ještě nechce vzdát své vlády. Snad to byl poslední záchvěv a my se budeme těšit z paprsků jarního sluníčka.všichni

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 1. Základní údaje o sdružení Název: Děti patří domů, o.s. Sídlo: Višňovka 185, 252 03 Řitka Identifikační číslo: 22682660 Zapsáno u MV ČR pod

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

Seminární práce ze Základů firemních financí. Téma: Analýza kritického bodu

Seminární práce ze Základů firemních financí. Téma: Analýza kritického bodu Seminární práce ze Základů firemních financí Téma: Analýza kritického bodu Zpracovali: Marek Bubelíny Martin Martin Balcárek Datum prezentace: 21. dubna 2004 V Brně dne...... P o d p i s Obsah 1. ÚVOD...3

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

O kritériu II (metodické okénko)

O kritériu II (metodické okénko) O kritériu II (metodické okénko) Kritérium II. Autor: Blanka Munclingerová (Netopilová) Úvod Když se poprvé v naší krátké debatní historii objevil koncept "kritérium", byl význam, smysl a účel tohoto konceptu

Více

Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o.

Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o. Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti Iweol EU s.r.o., se sídlem Kovářská 140/10,

Více

JEŽÍŠOVY ZÁZRAKY Ježíš nebyl jen učitel, který vykládal nádherná podobenství, ale dělal také mnoho zázraků. Ježíšovo učení bylo tak vznešené a božské, že takové věci mohl učit jenom Bůh. Aby však všichni

Více

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený

Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený PLZEŇ PRO VČELY Včely jsou víc než med a náš život je s nimi spojený VČELY Včela medonosná nedokáže žít sama jako jedinec, ale vytváří superorganismus, tvořený královnou, včelami a trubci. V úlu je jich

Více

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011

Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00. Sladký domov. 10. číslo červen 2011 Střední odborná škola stavební a zahradnická, Učňovská 1, Praha 9, 190 00 Sladký domov 10. číslo červen 2011 Slovo vychovatelky DM na konci školního roku... Tak jako jednou všechno končí, tak brzy skončí

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

JANA ČERMÁKOVÁ. Vytvořeno pro žáky s lehkou mentální retardací

JANA ČERMÁKOVÁ. Vytvořeno pro žáky s lehkou mentální retardací Identifikátor materiálu: EU 4 33, příběh Tématická oblast: český jazyk - literatura 1. ročníku Materiál obsahuje dva pracovní listy. Úkolem prvního listu je čtení s porozuměním, úkolem druhého listu je

Více

ZNAK ČERVENÉHO KŘÍŽE, JEHO OCHRANA A UŽÍVÁNÍ

ZNAK ČERVENÉHO KŘÍŽE, JEHO OCHRANA A UŽÍVÁNÍ Národní skupina pro implementaci mezinárodního humanitárního práva Ministerstvo zahraničních věcí ČR, Hradčanské nám. 5, 118 00 Praha e-mail: nsmhp@cervenykriz.eu tel.: 224 18 2790 fax: 224 18 2038 www.cervenykriz.eu/nsmhp

Více

POPTÁVKOVÝ DOKUMENT. Předmět poptávky: Výroba videí do losovacích pořadů. Zadavatel poptávky: SAZKA a.s., Praha 9, K Žižkovu 851, PSČ 190 93

POPTÁVKOVÝ DOKUMENT. Předmět poptávky: Výroba videí do losovacích pořadů. Zadavatel poptávky: SAZKA a.s., Praha 9, K Žižkovu 851, PSČ 190 93 POPTÁVKOVÝ DOKUMENT Předmět poptávky: Výroba videí do losovacích pořadů Zadavatel poptávky: SAZKA a.s., Praha 9, K Žižkovu 851, PSČ 190 93 Obsah: 1. Zadavatel poptávkového řízení... 3 1.1 Základní údaje...

Více

Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim

Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim Čím rozvíjíme osobnostní zdatnosti a sociálních dovednosti žáků Základní škola Chrudim, Dr. J. Malíka 958, 537 01, Chrudim Třídnické y Každé pondělí v 8. 30 začínají třídní učitelé ve svých třídách tzv.

Více

Každá maršrutka je označena svým číslem.

Každá maršrutka je označena svým číslem. Ukrajina - země ležící ve východní Evropě sousedící s Ruskem, Moldávií, Rumunskem, Maďarskem, Slovenskem, Polskem a Běloruskem. Na Ukrajině žije více než 45 milionů obyvatel. V hlavním městě Kyjev žije

Více

PLETENÍ KOŠÍKŮ 2. z papírových pramenů

PLETENÍ KOŠÍKŮ 2. z papírových pramenů PLETENÍ KOŠÍKŮ 2 z papírových pramenů MONIKA KRÁLIKOVÁ pletení KOŠÍKŮ 2 z papírových pramenů monika králiková Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné

Více

Zapojení do běžného života ve společnosti a nácvik překonávání překážek a nástrah vnějšího světa

Zapojení do běžného života ve společnosti a nácvik překonávání překážek a nástrah vnějšího světa Cíle, realizace, těžiště, výsledky, organizační aspekty a financování (přehled dosavadního rozpočtu) projektu. Co konkrétně v projektu děláte a jak pracujete. Cíle: Zlepšení kvality života lidí s duševním

Více

ZA4890. Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Czech Republic

ZA4890. Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Czech Republic ZA4890 Flash Eurobarometer 261 (Flash eurobarometer on water) Country Specific Questionnaire Czech Republic FLASH 261 WATER Q1. Nakolik se cítíte informováni o problémech, kterým čelí jezera a řeky ve

Více

HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE

HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE HERNÍ PLÁN pro provozování okamžité loterie POMÁHÁME NAŠÍ ZOO - DŽUNGLE 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Společnost Play games a.s., se sídlem V Holešovičkách 1443/4, 180 00 Praha 8, IČO: 247 73 255, zapsaná

Více

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav 15.4.2007 Ponechal Lukáš, Hromková Lucie 1 Obec Nosislav leží v okolí řeky Svratky na hranici Ždánického lesa a Dyjskosvrateckého úvalu.

Více

100 let skautingu. Junák svaz skautů a skautek ČR, Liberecký kraj 2007

100 let skautingu. Junák svaz skautů a skautek ČR, Liberecký kraj 2007 Dva týdny skautingu Sto podob dobrodružství Sbírka na bezbariérové divadlo Rockový koncert 100 let skautingu Junák svaz skautů a skautek ČR, Liberecký kraj 2007 Předkladatel: Junák svaz skautů a skautek

Více

Miki Volek. Divadlo SEMAFOR SEdm MAlých FORem

Miki Volek. Divadlo SEMAFOR SEdm MAlých FORem Miki Volek král českého rock'n'rollu, populární asi od roku 1960 působil s kapelou Olympic když přestal být rock'n'roll moderní, Olympic změnil styl rock Volek odešel z Olympiku o jeho životě a kariéře

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

Zkušenosti zadavatelů průzkumů, 2013. Rozhovory s manažery firem, které realizovaly průzkumy (nejen) s výzkumnými agenturami

Zkušenosti zadavatelů průzkumů, 2013. Rozhovory s manažery firem, které realizovaly průzkumy (nejen) s výzkumnými agenturami Zkušenosti zadavatelů průzkumů, 2013 Rozhovory s manažery firem, které realizovaly průzkumy (nejen) s výzkumnými agenturami Obsah Johnson Controls Autobaterie - Pravidelný průzkum spokojenosti zákazníků...

Více

O metodě storytellingu a jeho využití ve školství. Obsah: co je to storytelling využití storytellingu ve školství praktické úkoly a techniky

O metodě storytellingu a jeho využití ve školství. Obsah: co je to storytelling využití storytellingu ve školství praktické úkoly a techniky O metodě storytellingu a jeho využití ve školství Obsah: co je to storytelling využití storytellingu ve školství praktické úkoly a techniky Co je to storytelling ve zkratce řečeno vyprávění příběhů. Je

Více

Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011

Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011 Kočí, R.: Účelové pozemní komunikace a jejich právní ochrana Leges Praha, 2011 Účelové komunikace jsou důležitou a rozsáhlou částí sítě pozemních komunikací v České republice. Na rozdíl od ostatních kategorií

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Škola Kavčí hory Mateřská škola, Základní škola a Střední odborná škola služeb Praha 4, K Sídlišti 840 VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2008/2009 Zpráva obsahuje část: Mateřská škola V Praze dne 30. 9. 2009

Více

Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37, 356 01 Sokolov

Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37, 356 01 Sokolov Základní umělecká škola Sokolov, Staré náměstí 37, 356 01 Sokolov Název projektu Podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků ZUŠ Karlovarského kraje při zavádění nových studijních oborů v rámci

Více

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace

ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace Název školy: Číslo projektu: ZŠ Vyškov, Na Vyhlídce 12, příspěvková organizace CZ.1.07/1.4.00/21.3425 Název materiálu: VY_12_INOVACE_02_Vl_18_Bedřich Smetana Tematický okruh: I/2 Čtenářská a informační

Více

4. Kdy nelze práva z vadného plnění uplatnit? Práva z vadného plnění Vám nenáleží, pokud:

4. Kdy nelze práva z vadného plnění uplatnit? Práva z vadného plnění Vám nenáleží, pokud: Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line portálu Laury Janáčkové umístěného na webovém rozhraní www.laurajanackova.cz od naší

Více

Shoda dosaženého vzdělání a vykonávaného zaměstnání - 2005

Shoda dosaženého vzdělání a vykonávaného zaměstnání - 2005 Shoda dosaženého vzdělání a vykonávaného zaměstnání - 2005 Mgr. Gabriela Doležalová Ing. Jiří Vojtěch Praha 2006 OBSAH 1. Úvod... 2 2. Východiska analýzy, metodika a cíle... 3 3. Profesní struktura absolventů

Více

CHUPA CHUPS DO ŠKOL. case study společnosti LOGIK, s.r.o.

CHUPA CHUPS DO ŠKOL. case study společnosti LOGIK, s.r.o. CHUPA CHUPS DO ŠKOL case study společnosti LOGIK, s.r.o. OBSAH ŘEŠÍME SKUTEČNÉ POTŘEBY NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ CHTĚJTE VÍC OD SVÉ TISKÁRNY KOMUNIKACE 3 ZADÁNÍ 5 NETRADIČNÍ SEGMENT 6 V SOULADU 8 ŘEŠENÍ 9 VÝSLEDEK

Více

Kariéru umělce si nenaplánujete. Nikdy dopředu nevíte, jestli se vám bude dařit

Kariéru umělce si nenaplánujete. Nikdy dopředu nevíte, jestli se vám bude dařit Kariéru umělce si nenaplánujete. Nikdy dopředu nevíte, jestli se vám bude dařit Eva Lukešová už čtvrtým rokem studuje fakultu výtvarných umění na VUT v Brně. Letos ji čekají státnice. Obor, který si vybrala,

Více

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován?

Stále ještě váháte s přihlášením? Když už jsme řádně přihlášeni? Jak bude turnaj koncipován? 4. roverský kmen Griffins ~ 1. středisko Ještěd ~ griffins.skautlib.cz Ahoj všichni roveři a rangers, přihlášené týmy, ale i vy, co stále ještě váháte... V tomto textu se dozvíte všechny důležité informace,

Více

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2015,

N á v r h VYHLÁŠKA. ze dne 2015, N á v r h VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se mění vyhláška Ministerstva spravedlnosti č. 196/2001 Sb., o odměnách a náhradách notářů, správců pozůstalosti a Notářské komory České republiky (notářský tarif)

Více

POLEČNOU ESTOU 2 MOTTO SLOVO ÚVODEM

POLEČNOU ESTOU 2 MOTTO SLOVO ÚVODEM MOTTO Prosinec 1999 Ty, který jsi začátek a konec, vezmi tento rok do svých rukou a veď nás podle své vůle! Požehnej naše touhy i naše skutky, pomoz, ať se podaří vše, co nás k tobě přibližuje. Kate Walther

Více

Metodické pokyny Obsah

Metodické pokyny Obsah Metodické pokyny Obsah Metodické pokyny... 1 1. Úvod... 2 2. Definice... 2 2.1. Zahrnutí příjemci... 2 2.2. Kategorie plnění... 2 2.2.1. Plnění poskytovaná zdravotnickým odborníkům... 2 2.2.2. Plnění poskytovaná

Více

Kdy (ne)testovat web oční kamerou

Kdy (ne)testovat web oční kamerou Kdy (ne)testovat web oční kamerou VYDÁNO DNE: 8. 6. 2010 Propracované moderní technické zařízení a úžasně vypadající výstupy to jsou, dle mého názoru, dva nejčastější důvody, proč se firmy rozhodnou do

Více

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ)

VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku. Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o.p.s. Fakulta ekonomických studií katedra řízení podniku Předmět: ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ (B-RLZ) Téma 7: HODNOCENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU, ODMĚŇOVÁNÍ ŘÍZENÍ PRACOVNÍHO VÝKONU

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55. Domácí řád

Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55. Domácí řád Domov s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří s.r.o., Trnávka 55 Domácí řád I. Úvodní ustanovení II. 1. Domácí řád, Domova s odbornou ošetřovatelskou péčí a pomocí ve stáří, Trnávka 55, obsahuje

Více

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Změny 1 vyhláška č. 294/2015 Sb. Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a která s účinností od 1. ledna 2016 nahradí vyhlášku č. 30/2001 Sb. Umístění svislých

Více

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB

VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB VÝKLADOVÁ PRAVIDLA K RÁMCOVÉMU PROGRAMU PRO PODPORU TECHNOLOGICKÝCH CENTER A CENTER STRATEGICKÝCH SLUŽEB Rámcový program pro podporu technologických center a center strategických služeb schválený vládním

Více

Moderní usedlost NÁVŠTĚVA

Moderní usedlost NÁVŠTĚVA NÁVŠTĚVA Moderní usedlost Majitelé navštíveného domu se rozhodli splnit si sen přestěhovat se z města na venkov, hospodařit a postavit dům, který bude nejen jejich domovem, ale i oblíbeným místem pro setkání

Více

- vztah ke své škole, městu,státu. - vycházky, výlety, poznatky z cest. Místo, kde žijeme

- vztah ke své škole, městu,státu. - vycházky, výlety, poznatky z cest. Místo, kde žijeme Školní družina Školní družina důležitý výchovný partner rodiny a školy - plní vzdělávací cíle, rozvíjí specifické nadání dětí - pomáhá dětem překonávat jejich handicapy - má důležitou roli v prevenci negativních

Více

Výjezdy studentů do zahraničí

Výjezdy studentů do zahraničí Výjezdy studentů do zahraničí Název média: Vysočina-news Datum vydání 17. 2. 2010 Vysokoškoláci vyjedou na stáž do zahraničí V pondělí 22. února začíná letní semestr na Vysoké škole polytechnické Jihlava,

Více