BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora"

Transkript

1 Datum vydání: Datum revize: Strana: 1/7 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Spárovací lepidlo FERMACELL GREENLINE Číslo CAS: Neuvádí se. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se. 1.2 Použití: Lepidlo v kartuších popř. ve foliích, nepředpokládá se aplikace stříkáním 1.3 Identifikace výrobce: Fermacell GmbH Düsseldorfer Landstrase 395, Duisburg Telefon / fax: / Mail: sdb@xella.com Identifikace dovozce, prvního distributora nebo distributora: Fermacell GmbH, organizační složka IČ: Sídlo: Žitavského 496, Praha 5, Zbraslav Tel: Fax: Mail: Jaroslav.Benak@xella.com 1.4 Telefonní číslo pro mimořádné situace: Toxikologické informační středisko: Praha 2, Na Bojišti 1, tel: , Informace o možném nebezpečí Označení nebezpečnosti Odpadá Zvláštní bezpečnostní pokyny pro člověka a životní prostředí Kontaktu s pokožkou a vdechování aerosolů / par při přípravě by mělo být zamezeno. Obsahuje izokyanáty. Dodržujte bezpečnostní opatření výrobce. 3. Informace o složení látky nebo přípravku Chemická charakteristika Popis Lepidlo na bázi polyuretanů. Výrobek obsahuje tyto nebezpečné látky: Odpadá.

2 Datum vydání: Datum revize: Strana: 2/7 4. První pomoc 4.1 Všeobecné pokyny Odložte okamžitě oděv znečištěný tímto přípravkem. Příznaky otravy se mohou dostavit až po několika hodinách, proto je zapotřebí ponechat po nehodě pod lékařským dohledem po 48 hodin. 4.2 Při nadýchání Zajistit přívod čerstvého vzduchu, popřípadě přísun kyslíku a osobu nechat v teple. Při setrvalých potížích konzultovat s lékařem. 4.3 Při styku s pokožkou Okamžitě omýt vodou a mýdlem a důkladně opláchnout. Při setrvalém dráždění pokožky vyhledat lékaře. 4.4 Při zasažení očí Oči vyplachovat proudem tekoucí vody několik minut při otevřených víčkách a konzultovat s lékařem. Zjistit, zda má postižená osoba kontaktní čočky, pokud ano, tyto odstranit. 4.5 Při požití Zvracení nevyvolávat, ihned vyhledat lékařskou pomoc. Lékaři ukázat obal přípravku. 5. Opatření pro hasební zásah 5.1 Vhodné hasební prostředky CO 2, prášek nebo postřikováním vodou. Velké požáry hasit vodním hasícím přístrojem nebo pěnou odolnou alkoholu. 5.2 Nevhodný hasební prostředek Přímý proud vody. 5.3 Zvláštní nebezpečí vznikající látkou/přípravou, jeho produkty spalování nebo vznikajícími plyny: Při zahřátí nebo v případě požáru je možný vznik toxických plynů. 5.4 Zvláštní ochranné prostředky pro hasiče Používat samostatný dýchací přístroj. Nevdechovat zplodiny požáru nebo výbuchu. 6. Opatření v případě náhodného úniku 6.1 Bezpečnostní opatření pro ochranu osob Postarat se o dostatečný přívod vzduchu. 6.2 Opatření pro ochranu životního prostředí Zabránit vniknutí do kanalizace, do povrchových nebo spodních vod.

3 Datum vydání: Datum revize: Strana: 3/7 6.3 Metody čištění /zachycení Kontaminovaný materiál likvidovat podle odst. 13. Odstranit mechanicky. 6.4 Dodatečné pokyny Sdělení k osobním ochranným prostředkům uvedeno v odst. č Manipulace a skladování Manipulace 7.1 Pokyny pro bezpečné nakládání Zajistit dobré větrání a odsávání pracoviště. Viz odst. č. 8: Osobní ochranné vybavení 7.2 Sdělení k ochraně před požárem a výbuchem Odstranit možné zdroje zapálení nekouřit. 7.3 Skladování Pokyny pro skladování Zabránit úniku do půdy. Pokyny pro společné skladování Skladovat odděleně od potravin Další pokyny pro skladování Skladovat v těsně uzavřených obalech v chladu a v suchu. Chránit před horkem a před přímým působením slunečního záření. 8. Kontrola expozice a ochrana osob 8.1 Technická opatření Žádné další pokyny, viz odst. č Limitní hodnoty pracoviště a parametry, které je třeba kontrolovat Přípravek neobsahuje žádná relevantní množství látek, které mají limitní hodnoty pracoviště, které je třeba kontrolovat 8.3 Dodatečné pokyny Jako podklady sloužily platné bezpečnostní listy. 8.4 Osobní ochranné prostředky Všeobecná ochranná opatření Musí se dodržovat běžná bezpečnostní opatření při práci s chemikáliemi. Před přestávkou a před koncem pracovní doby si umýt ruce. Zabránit kontaktu s očima a s pokožkou. Těhotné ženy by se měly bezpodmínečně vyvarovat vdechování tohoto produktu a kontaktu tohoto produktu s pokožkou. Ochrana dýchacích cest Ochrana dýchacích cest jen při tvorbě aerosolů nebo mlhy.

4 Datum vydání: Datum revize: Strana: 4/7 Ochrana rukou Ochranné rukavice Materiál rukavic Výběr vhodných rukavic je závislý nejen na materiálu, nýbrž také na dalších faktorech a je odlišná od výrobce k výrobci. Butylkaučuk (použití až do 60 min.) Fluorkaučuk (Viton; použití až do 60 min.) Nitrilkaučuk (použití až do 60 min.) Naturkaučuk (latex; krátkodobé užití) Ochranné rukavice by měly být při poškození nebo první známce opotřebení okamžitě nahrazeny. Doba průniku materiálem rukavic Přesná doba průniku se zjistí u výrobce rukavic a je třeba ji dodržet. Ochrana očí Ochranné brýle. Ochrana těla Ochranný pracovní oděv. 9. Fyzikální a chemické vlastnosti: Všeobecné údaje Forma: Barva: Zápach: Pastovitá Podle označení produktu Charakteristický Důležitá data na ochranu zdraví, na ochranu životního prostředí a pro bezpečnost Bod tání: Neuvádí se Bod varu: Neuvádí se Bod vzplanutí: Samovznícení: Nebezpečí exploze: Hořlavost: Hustota (při 20 C): 1,45 g/cm 3 Rozpustnost ve vodě : Není rozpustný, reaguje s vodou (s vlhkostí)

5 Datum vydání: Datum revize: Strana: 5/7 10. Stabilita a reaktivita: Tepelné rozkladné produkty Nejsou známy žádné rozkladné produkty při odpovídajícím nakládání. Nevystavovat silnému přehřátí. Nebezpečné reakce Reakce s alkoholem Reakce s aminem Exotermické reakce Nebezpečné rozkladné produkty Viz odst Toxikologická informace Akutní toxicita Primární podráždění Při kontaktu s pokožkou Může dojít k podráždění pokožky nebo sliznice Při kontaktu s očima Může vést k podráždění. Senzibilita: U osob se zvýšenou citlivostí je možná silná reakce na tento přípravek již v minimálních koncentracích. Astmatikům a osobám, které mají sklony k onemocnění dýchacích cest, se práce s tímto přípravkem nedoporučuje. Po vytvrdnutí je materiál bez zápachu a indiferentní. Doplňující toxikologické informace: Při odpovídajícím zacházení (viz odst 8) a správném používání nevykazuje produkt podle našich zkušeností a podle informací, které jsou nám k dispozici, žádné zdraví škodlivé účinky. 12. Ekologické informace Poznatky k eliminaci (perzistenci a odbourávání): Další pokyny Vulkanizovaný produkt je biologicky těžko odbouratelný. Ekotoxické účinky Poznámky Mechanickým působením produktu (např. přilepením na pokožku) může dojít k poškození pokožky. Všeobecné pokyny Přípravek se nesmí dostat do spodních nebo povrchových vodních toků nebo do kanalizace.

6 Datum vydání: Datum revize: Strana: 6/7 13. Pokyny pro likvidaci Produkt Pokyny pro odstraňování produktu Odstraňovat v souladu se zákonem o odpadech. Materiál může být po vytvrdnutí uložen společně s komunálním odpadem nebo se stavebním odpadem. Nespotřebovaný materiál (kapalný, pastovitý) se musí likvidovat jako zvláštní odpad. Obaly Pokyny pro odstraňování obalů Zcela vyprázdněné obaly mohou být v čistém stavu opět použity. Nevyčištěné obaly nebo obaly se zbytky látky se musí likvidovat jako produkt. 14. Informace pro přepravu Další údaje pro přepravu Nejedná se o přepravu nebezpečné látky ve smyslu ADR/RID,IMDG, ICAO/IATA. 15. nformace o právních předpisech Pokyny pro označení Při nakládání s tímto přípravkem dodržujte obvyklá bezpečnostní opatření jako s jinými chemickými přípravky. Produkt není ve smyslu zákona č. 350/2011 Sb., nebezpečný a nepodléhá povinnému označení. Zpracováno podle: Směrnice EU 1907/2006 (REACH). Zákon č. 350/2011 Sb., o chemických látkách a chemických směsích a č. 231/2004 Sb., a č. 460/2005 Sb., o obsahu bezpečnostních listů. Zákon č. 185/2001 Sb., a č. 106/2005 Sb., o odpadech, a Katalog odpadů vyhláška MŽP č. 381/2001 Sb. Evropská dohoda o přepravě nebezpečných věcí ADR a RID.

7 Datum vydání: Datum revize: Strana: 7/7 Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, nařízení vlády č. 361/2007, kterými se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci. Vyhláška MZdr č. 432/2003 Sb., kterou se stanovují podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci. Zvláštní označení Obsahuje izokyanát. Dodržujte bezpečnostní opatření podle výrobce. 16. Další informace Údaje uvedené v tomto bezpečnostním listu odpovídají stavu současných znalostí. K údajům se dospělo podle nejlepšího svědomí, ale bez záruky včetně správnosti. Nepřejímáme výslovně žádnou odpovědnost za škody a nároky, které vzniknou zacházením, transportem, skladováním nebo likvidací přípravku. Tento bezpečnostní list je výslovně pro používání uvedeného přípravku. Pokud se tento přípravek použije jako součást jiných přípravků, potom údaje tohoto bezpečnostního listu s největší pravděpodobností neodpovídají.

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Spárovací lepidlo FERMACELL

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Spárovací lepidlo FERMACELL Datum vydání: 01.09.2003 Datum revize: 30.05.2012 Strana: 1/9 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Spárovací lepidlo Číslo

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 28.11. 2005 Datum revize: 06.02. 2004 Název výrobku: FLUID-MOBIL 424 HYDRAULIC K05016796EA 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora BEZPEČNOSTNÍ LIST Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2009 Datum revize: 19.03. 2007 Název výrobku: Mobil 1 OW-40 K05127394AA 1. Identifikace přípravku,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Tekutá fólie FERMACELL. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Tekutá fólie FERMACELL. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Datum vydání: 01.09.2003 Datum revize: 30.06.2012 Strana: 1/5 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Tekutá fólie Číslo CAS:

Více

Kapalina do ostřikovačů skel Winter VP 2656 G

Kapalina do ostřikovačů skel Winter VP 2656 G Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 22.11. 2006 Datum revize: 06.03. 2003 Název výrobku: Kapalina do ostřikovačů skel Winter VP 2656 G K05086455EA 1. Identifikace

Více

Datum vydání: 31.05.2010 Datum revize: 31.05.2010 Strana: 1/6. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

Datum vydání: 31.05.2010 Datum revize: 31.05.2010 Strana: 1/6. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Datum vydání: 31.05.2010 Datum revize: 31.05.2010 Strana: 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Číslo výrobku: 1119 1.2 Použití přípravku: Přípravek

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Düfa EP-Bodensiegel složka A epoxidové pojivo RAL 7030 grau, RAL 7032 kieselgrau Katalogové číslo:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Datum vydání: 14. 10. 2009 Datum revize: 30. 06. 2012 Strana: 1/7 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Podlahové lepidlo

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Lepidlo Identifikace výrobce/dovozce: UHU GmbH & Co.KG Herrmannstraße 7 D-77815 Bühl

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Hloubková penetrace FERMACELL

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Hloubková penetrace FERMACELL Datum vydání: 12. 08. 2009 Datum revize: 30. 11. 2012 Strana: 1/6 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Hloubková penetrace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Válečkovaná omítka FERMACELL

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Válečkovaná omítka FERMACELL Datum vydání: 10. 08. 2009 Datum revize: 30. 06. 2012 Strana: 1/6 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Válečkovaná omítka

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Použití látky / přípravku Lepidlo 1.3 Podrobné údaje o dodavateli bezpečnostního listu Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku 1-Složkové pur lepidlo pro parkety Identifikace výrobce/dovozce: Výrobce: UZIN UTZ AG

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením č. 1907/2006/ES, Článkem 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením č. 1907/2006/ES, Článkem 31 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Bevedol S21 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití: Složka injekční

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum vydání: 12.08.2008 Revize: 12.08.2008

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum vydání: 12.08.2008 Revize: 12.08.2008 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo CAS: 7681-38-1 Registrační číslo 231-665-7 Použití látky / přípravku Water treatment Identifikace výrobce/dovozce:

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: DÜFA Nitro-Universalverdünnung Katalogové číslo: - 1.2 Použití přípravku: ředidlo do nátěrových

Více

Kyselina jablečná ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

Kyselina jablečná ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání / verze č.: 7. 9. 92012 / 0.0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: DL-Malic acid Registrační

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Sádrovláknitá deska FERMACELL

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Sádrovláknitá deska FERMACELL Datum vydání: 01.09.2003 Datum revize: 30.06.2012 Strana: 1/6 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Sádrovláknitá deska

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Repol Betonová kosmetika BK 05 Betonkosmetik Repol BK 05 Další názvy látky: neudáno Doporučené

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 06.08. 2003 Název výrobku: Mopar Max Pro SAE 15W-40 K04798232AE 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B

ph MÍNUS Datum vydání: 16.12.2008 Datum revize: 13.12.2010 Verze B 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: Hydrogensíran sodný 1.2 Příslušná použití látky nebo

Více

Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Datum vydání: 01. 11. 2010 Datum revize: 01. 11. 2010 Strana: 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Číslo výrobku: 2705-09 1.2 Použití přípravku:

Více

strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Použití látky / přípravku flexibilní přísada do lepidel Identifikace výrobce/dovozce: 1.distributor KIESEL s.r.o.

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 06.02. 2004 Název výrobku: NV4500 TRANSMISSION LUBRICANT (75W85) K04874459EA 1. Identifikace přípravku,

Více

Bezpečnostní datový list

Bezpečnostní datový list strana 1/5 * 1 Označení látky, přípravy a firmy Údaje k produktu Použití látky / přípravku Dentální tmelicí materiál Identifikace výrobce/dovozce: Heraeus Kulzer GmbH Grüner Weg 11, D-63450 Hanau Tel.:

Více

Datum vydání: 26.06.2013 Datum tisku: 01.08.2013

Datum vydání: 26.06.2013 Datum tisku: 01.08.2013 Capatect Saniersystem 033 podhoz Str. 1/7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název přípravku: Capatect Saniersystem 033 podhoz Originální název přípravku: Capatect

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) strana 1/5 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Těsnicí prostředek Podrobné

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 15372 - alle F/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky

Více

Název složky Obsah (%) Číslo CAS Číslo ES Klasifikace R-věty Chlorid sodný Do 99% 99-100 7647-14-5 Neklasifikován Neuvedeny

Název složky Obsah (%) Číslo CAS Číslo ES Klasifikace R-věty Chlorid sodný Do 99% 99-100 7647-14-5 Neklasifikován Neuvedeny BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle zákona č.356/2003 Sb. v platném znění a Nařízení ES č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.5.2010 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU 1.1 Chemický název látky/ obchodní

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 08.04. 2003 Název výrobku: FLUID - DOT 4 K04549625EA 1. Identifikace přípravku, výrobce, dovozce,

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 2/6 (pokračování strany 1) ODDÍL 3: Složení/informace o složkách 3.1 Chemická charakteristika: Látky Identifikační číslo(čísla) R-věta: Oznacování obsahu: 65-66 S-věta: Oznacování obsahu: 20-23-24-24/25-36/37-62

Více

Datum vydání: 02.07.2013 Datum tisku: 01.08.2013

Datum vydání: 02.07.2013 Datum tisku: 01.08.2013 Capatect Uni Str. 1/7 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název přípravku: Capatect Uni Originální název přípravku: Capatect MK Uniputz Popis směsi: Směs cementu,

Více

podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Název výrobku: SHERON 80 C Datum vydání: 24.5.2004 Datum revize: BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: Chemický název látky/obchodní název přípravku: Sheron 80

Více

Datum vydání: 01.08.1999 Počet stran: 5 Datum revize: 10.01.2004 Strana č. Název výrobku: Detmol-pro

Datum vydání: 01.08.1999 Počet stran: 5 Datum revize: 10.01.2004 Strana č. Název výrobku: Detmol-pro BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání: 01.08.1999 Počet stran: 5 Datum revize: 10.01.2004 Strana č. 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Obchodní název přípravku: Detmol-pro Číslo CAS:

Více

BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá

BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. Strana: 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce Identifikace přípravku: (obchodní název) BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá Použití: Kovářský lak Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Lepidlo Identifikace výrobce/ dovozce: Weiss Chemie + Technik GmbH & Co.KG Hansastr.2

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona R540

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona R540 strana 1(6) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Bona R 540 1.2 Použití přípravku: Základní nátěr 1.3 Identifikace: výrobce: distributora: Obchodní firma: Bona GmbH Bona

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 28.11. 2005 Datum revize: 06.02. 2004 Název výrobku: OIL/SAE-5W30 GF-3 QUART K04761838AB 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Kyselina mravenčí 85% Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1.2 Použití látky nebo přípravku: Abrazivní čisticí přípravek 1.3. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1/ 6 1 1. Identifikace přípravku a společnosti Obchodní název produkt: Doporučený účel použití: NICRO 860 Plus Aerosol. Speciální řezný a vrtací olej pro nerezové materiály. Aerosol. Pouze pro profesionální

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Datum vydání / verze č.: 30. 6. 2015 / 0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: Registrační číslo REACH: Nejsou

Více

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku strana 1/7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Venkovní sol-silikátová

Více

2 Informace o složení látky nebo přípravku

2 Informace o složení látky nebo přípravku strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Číslo výrobku: 803857 Použití látky / přípravku Ochranná impregnace Identifikace výrobce/prvni Distributor: MOTIP

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010 Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Název výrobku : IDEÁL čistič odpadů 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, společnosti, podniku : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku

Více

Bezpečnostní list Rhenocryl DSL 88 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Rhenocryl DSL 88 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 6.7.2005, Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE / DOVOZCE 1.1. Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: 1.2. Použití látky / přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum vydání: 02.02.2012 Revize: 02.02.2012

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31. Datum vydání: 02.02.2012 Revize: 02.02.2012 strana 1/6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 532.215/534.501/534.714/036.129 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Armovací tkanina FERMACELL HD

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Název výrobku: Armovací tkanina FERMACELL HD Datum vydání: 05. 08. 2002 Datum revize: 05. 09. 2012 Strana: 1/5 1. Identifikace látky, přípravku, výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace přípravku: Armovací skelná

Více

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace

Více

Bezpečnostní list strana: 1/5 podle 1907/2006/ES, Článek 31 Datum vydání: 18.09.2014 Revize: 18.09.2014 Obchodní označení: VGI 260

Bezpečnostní list strana: 1/5 podle 1907/2006/ES, Článek 31 Datum vydání: 18.09.2014 Revize: 18.09.2014 Obchodní označení: VGI 260 Bezpečnostní list strana: 1/5 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky / přípravku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 Datum revize: 12.9.2007 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 Datum revize: 12.9.2007 Název výrobku: Datum vydání: 12.9.2007 Strana: 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Název látky nebo přípravku (totožný s označením na štítku a v souladu

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název přípravku: Chemický název: - (přípravek) 1.2 Pouţití látky nebo přípravku Čistící

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Číslo výrobku: 13035/1 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku

Více

Název výrobku: Junckers ISO Zpracován: červenec 1999. Vaerftsvej 4, DK-4600 Köge

Název výrobku: Junckers ISO Zpracován: červenec 1999. Vaerftsvej 4, DK-4600 Köge 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Název výrobku: Junckers ISO Zpracován: červenec 1999 Druh výrobku: Doporučená oblast použití: Omezení použití: Příslušný komponent: Výrobce: Nouzový

Více

Strana 1/6 Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/ES, článek 31 Datum vydání: 7.1.2009 Revize: 7.1.2009

Strana 1/6 Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/ES, článek 31 Datum vydání: 7.1.2009 Revize: 7.1.2009 Strana 1/6 *1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje o produktu Použití látky nebo přípravku: lepidlo Výrobce nebo dodavatel: Bison International Dr.A.F.Philipsstraat 9 NL-4462

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1 1. Identifikace přípravku a společnosti Obchodní název produktu: NICRO 941 Doporučený účel použití látky: Odstraňovač zbytků barev a těsnění Pouze pro profesionální použití. Výrobce: NICRO SCHWEIZ GmbH,

Více

Bezpečnostní list 00320-0065 Dle direktivy (EU) 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list 00320-0065 Dle direktivy (EU) 1907/2006 (REACH) Strana 1/6 Datum přepracování: 09.06.2008 1. Identifikace látky / přípravy a společnosti (výrobce) Obchodní název: Použití doporučené výrobcem: Výrobce / dodavatel: Distributor: Eco Spray AF (vč. různých

Více

strana 1/5 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 01.12.

strana 1/5 Bezpečnostní list (dle Zákona c.371/2008 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 1907/2006 EHS Datum vydání: 09.12.2008 Revize: 01.12. strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: 803871 Číslo CAS: 64771-72-8 Registrační číslo 265-233-4 Číslo ES (EINECS): 265-233-4 Použití

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES) č. 1907/2006, článek 31 stěrky Baumit

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES) č. 1907/2006, článek 31 stěrky Baumit 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo Baumit BituFix 2K - složka A přípravku: Další názvy přípravku: 1.2. Použití látky nebo utěsnění povrchu stavebních konstrukcí

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Doporučená použití: Základní nátěrová reaktivní barva 1.2.1 Trh:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Další relevantní informace nejsou k dispozici.

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení EP a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení EP a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 06/04/2011 Datum revize: 06/04/2011 1. vydání 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Junckers HP FRICTION 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

Havlíčkova 260, 280 02 Kolín

Havlíčkova 260, 280 02 Kolín Název výrobku: JIP univerzální čiistící prostředek Stránka 1 z 6 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: JIP univerzální čistící prostředek Identifikační

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 8.4.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: WProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo /kód:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 24.10.2007 Datum revize: 20.07.2007 Strana 1 (celkem 5)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 24.10.2007 Datum revize: 20.07.2007 Strana 1 (celkem 5) Datum vydání: 24.10.2007 Datum revize: 20.07.2007 Strana 1 (celkem 5) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: StoArmat Classic Označení přípravku:

Více

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní datový list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Povlakový materiál Identifikace výrobce/dovozce: Alfred Kärcher GmbH & Co. KG Alfred-Kärcher-Str.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. LADAX IN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. LADAX IN Datum vydání: 15.1.2003 Datum revize: 17.4.2006 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. Číslo: BP - 05 Strana: 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku : Číslo CAS:

Více

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Bezpečnostní list zpracovaný podle směrnice EU 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 14.10. 2008 Datum revize: 06.02. 2004 Název výrobku: LUBRICANT TRANSMISSION K04874464 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2. B E Z P E Č N O S T N Í L I S T dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 23.11.1999 Datum revize : 15.2.2007 Název výrobku : ROSAND na nádobí, na vany, univerzální 1. Identifikace

Více

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ Datum vydání: 2.7.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Grotan OD Chemický

Více

MEM Protiplísňová ochrana 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

MEM Protiplísňová ochrana 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 5. 11. 2009 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace směsi Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití směsi Popis funkce: Určené nebo doporučené

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle vyhl. č. 231/2004 Sb.) Název výrobku: Datum vydání: 10.4.2006 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Identifikace látky/přípravku: Číslo CAS:

Více

Bezpečnostní list podle ES č. 1907/2006, článku 31, přílohy II, v platném znění

Bezpečnostní list podle ES č. 1907/2006, článku 31, přílohy II, v platném znění strana 1/7 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Údaje k výrobku Originální název: ÖL-VERLUST-STOP 300ML Číslo výrobku: 1005 Použití látky/směsi: Přísada do motorového oleje automobilů. Identifikace

Více

DIMETHYLSULFOXID. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

DIMETHYLSULFOXID. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) DIMETHYLSULFOXID Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 15.10.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/7 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Čisticí přípravek Identifikace výrobce/ dovozce: VBH Holding AG Siemensstraße 38 D-70825

Více

ochranný oděv, izolační dýchací přístroj.

ochranný oděv, izolační dýchací přístroj. BEZPEČNOSTNÍ LIST Změny od předchozí verze jsou zvýrazněny dvojitou čárou na levém okraji 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku 1.2 Použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list podle ES č. 1907/2006, článku 31, přílohy II, v platném znění

Bezpečnostní list podle ES č. 1907/2006, článku 31, přílohy II, v platném znění strana 1/6 * 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Údaje k výrobku Číslo výrobku: 20-3400-080 Použití látky/směsi: Akrylátový prášek termoplast pro zalisování za tepla. Identifikace prvního

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006) Strana 1 / 7 Datum revize: 1.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další název látky: 1.2 Použití látky / přípravku

Více

EPSO Top Datum vydání: 23.7.2009

EPSO Top Datum vydání: 23.7.2009 Strana 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Chemický název: EPSO Top, Hořká sůl čistá, Hořká sůl technická síran hořečnatý, heptahydrát

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení(es) č. 1907/2006 a č. 1272/2008

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení(es) č. 1907/2006 a č. 1272/2008 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1. Identifikace látky nebo přípravku/obchodní název přípravku: Směs solí chemických látek / Floranid Další názvy látky: Kombinované NPK hnojivo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST PEROXID SODÍKU. Peroxid sodíku

BEZPEČNOSTNÍ LIST PEROXID SODÍKU. Peroxid sodíku BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH), v platném znění PEROXID SODÍKU Datum vydání: 23.7.2010 Datum revize: 7.8.2015 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

Více

Calgodip D 1200. Identifikační číslo: 263 60 756 724/ 199 838 382/ 199 838 eurofarm@seznam.cz

Calgodip D 1200. Identifikační číslo: 263 60 756 724/ 199 838 382/ 199 838 eurofarm@seznam.cz ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název: Identifikační číslo: nemá směs Registrační číslo: nemá směs 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

INFORMAČNÍ BEZPEČNOSTNÍ LIST Indeko w Str. 1/6

INFORMAČNÍ BEZPEČNOSTNÍ LIST Indeko w Str. 1/6 Indeko w Str. 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace/název přípravku: Indeko W Originální název přípravku: Indeko W 1.2 Použití přípravku: Nátěrová hmota. 1.3 Identifikace

Více

SIKKENS PFLEGEMILCH / UDRŽOVACÍ EMULZE

SIKKENS PFLEGEMILCH / UDRŽOVACÍ EMULZE Tento bezpečnostní list byl vydán podle směrnice EU 91/155/EHS, změněn podle směrnice 2001/58/ES, vystaveno - Německo. V ČR podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. a jejich změn. BEZPEČNOSTNÍ LIST SIKKENS PFLEGEMILCH

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 23.10.2007 Datum revize: 11.07.2007 Strana 1 (celkem 5)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: 23.10.2007 Datum revize: 11.07.2007 Strana 1 (celkem 5) Datum vydání: 23.10.2007 Datum revize: 11.07.2007 Strana 1 (celkem 5) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: StoLastic Color Označení přípravku:

Více

EPSO microtop Datum vydání: 22.7.2009

EPSO microtop Datum vydání: 22.7.2009 Strana 1 z 6 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Chemický název: 1.2 Použití látky nebo směsi: Hnojivo. EPSO microtop směs solí 1.3 Identifikace

Více

HAG-KG Hagalith, penetrační nátěr 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

HAG-KG Hagalith, penetrační nátěr 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 16. 3. 2009 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku Popis funkce přípravku:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku: Rozličné Identifikace výrobce / dovozce: Dr. Becher GmbH Tel.: +49/(0)5137/9901-0 Vor

Více

strana 1/7 Bezpečnostní list (dle Zákona c.356/2003 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 91/155 EHS Datum vydání: 02.09.2008 Revize: 02.09.

strana 1/7 Bezpečnostní list (dle Zákona c.356/2003 Sb. a Vyhlášky c. 231/2004) podle 91/155 EHS Datum vydání: 02.09.2008 Revize: 02.09. strana 1/7 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Číslo výrobku: SD0100/0199, SD1000/1001, SD1021/1026, SD1046/-50/-52, SD1061/-70/-88, SD1305/1999, SD2021/-30/-

Více

BS 310 Ochranná barva na beton ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

BS 310 Ochranná barva na beton ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Datum vydání / verze č.: 21. 5. 2014 / 0.0 Strana: 1 / 7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Identifikátor výrobku: Další názvy: Registrační číslo REACH: BS

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 27.5.2008 Datum revize: Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin TS Další názvy látky: přípravek

Více

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty:

Chemický název: Obsah (%): Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Symboly, R-věty: Strana 1 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: TESCO TS TOILET BLOCK (WC tableta do splachovací nádržky) Číslo výrobku: 01301 EAN: 8595000913013

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 Název výrobku: Datum vydání: 22.12.2004 Datum revize: 16.10.2008 Strana: 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Chloramin T Další názvy látky:

Více

Bezpečnostní list Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Elastický tmel 1.2.1 Trh: Pro širokou veřejnost / Pro profesionální

Více

Bezpečnostní datový list

Bezpečnostní datový list strana 1/6 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro výrobu zubních náhrad Identifikace výrobce/dovozce: Heraeus Kulzer

Více

ï BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. Název výrobku: MULTI OIL/AEROSOL 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: MULTI OIL/AEROSOL

ï BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. Název výrobku: MULTI OIL/AEROSOL 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: MULTI OIL/AEROSOL Strana 1 ze 7 stran 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Univerzální olej, rychle odstraňuje rez, odpuzuje

Více

ZSE odstraňovač cementových skvrn 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

ZSE odstraňovač cementových skvrn 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 15. 12. 2008 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: Registrační číslo: 1.2 Použití přípravku Popis funkce přípravku:

Více

podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Název výrobku: SHERON -20 C Datum vydání: 8.7.2004 Datum revize: 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: Chemický název látky/obchodní název přípravku: Číslo CAS: Sheron screenwosh

Více

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu

MERAK NEROL. ošetření nerezu a lesklých povrchů v potravinářském průmyslu Strana: 1/8 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: Použití přípravku: 1.2 Identifikace

Více