Chovný cíl. Šlechtitelský program. Osel domácí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Chovný cíl. Šlechtitelský program. Osel domácí"

Transkript

1 Asociace svazů chovatelů koní České republiky Chovný cíl Šlechtitelský program Řád plemenné knihy Plemene Osel domácí

2 Osel domácí Chovný cíl Osel domácí středního až malého obdélníkového rámce s korektní stavbou těla, harmonickými proporcemi a typicky dlouhými ušními boltci. Bez vad stavby končetin a chodů a hrubých exteriérových vad. Cílem šlechtění osla domácího je jedinec charakterově vyrovnaný, bez známek jakékoli agrese, ochotný k práci a lehce ovladatelný. Konstituce tvrdé, nenáročného a dobře krmitelného jedince. Osel domácí je vhodný k rekreaci, hipoterapii, do zápřahu, nebo jako soumar.

3 Šlechtitelský program Šlechtění osla domácího vychází ze zákona č. 154/2000 Sb., O plemenitbě, šlechtění a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů. Šlechtění se řídí programem navrženým Radou plemenné knihy. Zabezpečuje sjednocení typu osla domácího chovaného v České republice a vytváření jedinců charakterově a konstitučně vyrovnaných. 1. Současný stav Osel domácí je jedním z plemen, jehož jedinci jsou díky své specifičnosti mezi sebou připouštěni v rámci jednoho plemene, ale to vše dosud probíhalo bez plemenné knihy. Jedinci zapsaní do plemenné knihy nemusí mít známý původ, ale přesto jsou všichni jejich předci osli. V minulosti byli využíváni jako soumaři, do zápřahu a také pod sedlo, toto využití přetrvává do dnešních dob i když některá odvětví využívání oslů upadají. 2. Plemenné knihy Do šlechtitelského programu osla domácího jsou zahrnuty všichni plemenní osli, kteří jsou zapsáni do některé z těchto plemenných knih: plemenná kniha hřebců hlavní plemenná kniha klisen plemenná kniha klisen pomocná plemenná kniha 3. Metody chovu Chovný cíl je zabezpečován čistokrevnou plemenitbou. K chovu používáme vybrané oslí hřebce zapsané v plemenné knize, kteří obdrželi licenci k připouštění na základě složených zkoušek výkonnosti a oslí klisny, zapsané v kterémkoliv oddílu plemenné knihy. 4. Hodnocení a testování užitkových vlastností U plemenných oslů je hodnocen plemenný typ a pohlavní výraz, stavba těla a zdravotní stav. Jedinci neovladatelní a agresivní jsou při posuzování vyloučeni.

4 5. Metody selekce Cíleným výběrem rodičovských párů se budou zlepšovat chovné cíle, pro které v nynější době osla domácího chováme. Pro výběr jedinců, jež mezi sebou budou připouštěni, poslouží plemenná kniha a její oddíly, přičemž osli, kteří budou zapsáni do plemenné knihy, musí splňovat následující kritéria: Užitkové vlastnosti Při posuzování je třeba se zaměřit na charakter zvířete, aby nevykazoval žádné známky agresivního chování. Taktéž je posuzována komunikativnost zvířete a jeho respekt ve vztahu k lidem. Životní vitalita a konstituční tvrdost je nedílnou součástí při posuzování užitkových vlastností. Exteriér Hodnotí se především plemenný typ, pohlavní výraz, stavba těla, korektnost postojů a celkový dojem osla, a to s ohledem na uvedený standard plemene. 6. Posuzování sledovaných znaků U hřebců a klisen oslů se hodnotí uvedené znaky tak, aby se vyloučením nedostatků ve stavbě těla, mechanice pohybu, v projevech povahy a vyloučením dědičně podmíněných genetických vad zlepšovala kvalita a zdraví chovaných oslů. Hodnocení a popis stavby těla se provádí před zápisem do PK. Hodnocení oslů se provádí na svodech, chovatelských výstavách, při zkouškách výkonnosti, případně na základě individuální žádosti u chovatele. Hodnocení se provádí dle následujícího schématu: a) Plemenný typ a pohlavní výraz b1) Hlava b) Stavba těla b2) Krk c) Pravidelnost pohybu b3) Hřbet a plec d) Kmih a elasticita (klus) b4) Rámec e) Krok b5) Hrudní končetiny f) Výcvik b6) Pánevní končetiny g) Celkový dojem a vývin a) Plemenný typ a pohlavní výraz

5 - moderní typ, ušlechtilý osel, dobré a výrazné linie, suché klouby, dobře vyvinuté svalové partie, žádoucí pohlavní výraz. b) Stavba těla - cílem je korektní a harmonická stavba bez vad. b1) Hlava - suchá klínovitá hlava s velkým tmavým okem, výraznýma živýma ušima, které se nesmějí v délce boltce klopit. Chrup bez jakýchkoli vad. Žuchvy nesmějí omezovat hrdlo. b2) Krk - středně až nízko nasazený, svalnatý, dobře vázaný na trup s horní i dolní rovnou linií, směrem k hlavě se má rovnoměrně zužovat. b3) Hřbet a Plec - delší, málo výrazný kohoutek, pevný, rovný a kratší hřbet s dobře vázanými bedry. Plec je charakterizována dlouhou šikmou lopatkou, která nasedá na širší a hluboký hrudník. b4) Rámec - kratší obdélníkový rámec harmonických tvarů. b5) Hrudní končetiny - pravidelně zaúhlované suché výrazné klouby, středně dlouhé pružné spěnky s korektní stavbou kopyta a dobrou kopytní rohovinou. b6) Pánevní končetiny - pravidelně zaúhlované suché výrazné klouby, středně dlouhé pružné spěnky s korektní stavbou kopyta a dobrou kopytní rohovinou. Lehký kravský postoj je povolen. c) Pravidelnost pohybu - zepředu a zezadu pozorovaný pohyb končetin přímý v jedné rovné linii. d) Kmih a elasticita - prostorný a elastický se zapojením všech kloubů, vycházející ze zádě se zapojením hřbetního a zádového svalstva. e) Krok - čtyřtaktní, pravidelně se pohybující končetiny, lehké, energické vyšlápnutí. f) Výcvik

6 - charakterní osel dobře se chovající v kontaktu s jinými jedinci nejen svého druhu, nedělající problémy při ošetřování a veterinárních zákrocích, tvrdé konstituce, dobře krmitelný a učenlivý. g) Celkový dojem a vývin - žádoucí je jedinec s harmonickou stavbou těla a dobře vyjádřeným pohlavním výrazem, přizpůsobený obtížným terénům a ochotný k práci. Známky agrese jsou v chovu oslů domácích nežádoucí. 7. Zdravotní stav U plemenných oslů se požaduje výborný zdravotní stav, plodnost a genofond bez dědičně podmíněných vad, nemocí a agrese.

7 Zkušební řád Má za úkol posoudit genetickou fixaci užitkových znaků. Upravuje zásady a povinnosti majitelů oslů při zápisu do plemenné knihy, a také povinnosti pořadatelů. Dále pravidla pro jednotlivé druhy posuzování a zásady pro složení a určování hodnotitelů nebo hodnotitelských komisí. Hodnotitelem může být inspektor, člen ASCHK, nebo posuzovatel schválený předsednictvem Svazu oslích specialistů. Posouzení probíhá: 1. U hříbat pod klisnou 2. U klisen při zápisu do plemenné knihy 3. U hřebců při zápisu do plemenné knihy a udělení licence pro připouštění 4. Na výstavách 5. Při výkonnostních zkouškách 1. Posouzení hříběte pod klisnou Posouzení provádí oprávněná osoba při registraci hříběte, na svodech či výstavách. Na svodech a výstavách se komise posuzovatelů skládá ze 3 členů jež volí SOS. Hodnocení je provedeno dvěma známkami 1-5 bodů. - První známka zahrnuje vyjádření žádoucího typu, korektnost postoje a tělesný vývin. Posuzování se provede u klisny při jejím postavení, zpravidla na tvrdém podkladu. - Druhá známka je pak ohodnocení mechaniky pohybu v klusu. Posuzování mechaniky pohybu se provádí při předvádění klisny a pohybu hříběte vedle ní. 2. Posouzení klisen při zápisu do plemenné knihy Hodnocení provádí inspektor nebo zástupce SOS, který je řádně zvolen radou plemenné knihy. Hodnocení probíhá dle šlechtitelského programu bodu 6. posuzování sledovaných znaků a to ve všech bodech tohoto odstavce. Posuzování znaků pod body a) plemenný typ a pohlavní výraz a b1-b6) stavba těla se provádí na tvrdém podkladu. Dále se udělují známky d) kmih a elasticita pohybu a známka e) krok při předvedení na ruce. Jednotlivé známky jsou součástí dokumentu o zápisu klisny do PK. Výsledným hodnocením je známka g) celkový dojem a vývin.

8 Pro rozdělení do příslušných oddílů plemenné knihy bude přihlíženo na rodokmen klisny dle řádu plemenné knihy odstavce Posouzení hřebců při zápisu do plemenné knihy a udělení licence pro připouštění Hodnocení provádí inspektor nebo zástupce SOS, který je řádně zvolen radou plemenné knihy. Hodnocení probíhá dle šlechtitelského programu bodu 6. Posuzování sledovaných znaků a to ve všech bodech tohoto odstavce. Posuzování znaků pod body a) plemenný typ a pohlavní výraz a b1-b6) stavba těla se provádí na tvrdém podkladu. Dále se udělují známky c) pravidelnost pohybu, d) kmih a elasticita pohybu a známka e) krok při předvedení na ruce. Jednotlivé známky jsou součástí dokumentu o zápisu hřebce do PK. Výsledným hodnocením je známka g) celkový dojem a vývin. Pokud je tato známka vyšší než 6,5 bodů, může být inspektorem či zástupcem SOS doporučeno majiteli zažádat o udělení licence plemeníka. V takovémto případě se může majitel se svým oslem účastnit výkonnostních zkoušek. Na jejichž základě mu bude pak při úspěšně vykonaných zkouškách udělena licence pro připouštění. 4. Hodnocení na výstavách Hodnocení na výstavách je určováno směrnicemi SOS a pořadatele. Hodnocení směřuje zpravidla k určení vítěze (šampiona, šampionky) a dvou dalších umístěných (vicešampiona, vicešampionky). Výše uvedené tituly při celostátním hodnocení v rámci plemene osla domácího může udělit pouze SOS. 5. Základní zkoušky výkonnosti Základní zkouška výkonnosti je určena pro klisny čtyřleté a starší, které splňují podmínky zápisu do HPK. Dále pro hřebce čtyřleté a starší, kteří byli zapsáni do PK a na základě posouzení při zápisu do PK jim bylo doporučeno zúčastnit se základních zkoušek výkonnosti, hřebci se mohou účastnit zkoušek i na uvážení majitele. Zkoušku je možno absolvovat pouze jednou v případě jejího nedokončení je povolena 1 opravná zkouška výkonnosti. Zkoušku organizují inspektoři a hodnotitelskou komisi určuje předseda SOS. Zkouška se skládá z dílčích částí:

9 Zkouška mechaniky pohybu a ovladatelnosti pod sedlem či v zápřeží - je možno si vybrat, zda bude majitel s oslem absolvovat drezurní úlohu sedlovou, nebo v zápřeži. Způsob provedení zkoušky je nutno uvést na přihlášce. Zkouška ovladatelnosti na ruce - povinná pro všechny účastníky. Zkouška mechaniky pohybu a ovladatelnosti pod sedlem: Zkouška pod sedlem se provádí na ohraničeném obdélníku 20x40 m. Je nařízeno uzdit osla jednoduchou uzdečkou se stihlovým udidlem. Dále nejsou povoleny jakékoli vyvazovací a pomocné otěže, taktéž chrániče. Jezdec je ustrojen korektně dle pravidel ČJF, bez ostruh a biče delšího než 75 cm. Čtení úlohy zajistí majitel. A X C M KXM C C H E FXH C C B A X Drezurní úloha sedlová vjezd krokem stát, pozdrav, krokem vchod na pravou ruku střední klus lehký 1x kolem změnit směr velký kruh 1x kolem přímo krok střední klus lehký změnit směr velký kruh 1x kolem přímo krok ze středu stát, pozdrav, odjezd volným krokem na povolených otěžích Zkouška mechaniky pohybu a ovladatelnosti v zápřeži: Zkouší se ve dvojspřeží, nebo v jednospřeží ve dvou ojích (kočár nebo bryčka, chomoutové nebo poprsní postroje). Na bryčce u jednospřeží je povolena jedna osoba, u dvojspřeží jsou to osoby dvě. Jízdárna je ohraničená o rozměrech 30 x 80 m. Bandáže ani pomocné otěže nejsou povoleny. Čtení úlohy zajistí majitel.

10 A X C H A A FXH H C C MXK K F M C X Drezurní úloha v zápřeži vjezd krokem stát, pozdrav, krokem vchod na levou ruku klus velký kruh přímo klus krok klus, velký kruh přímo klus krok klus krok ze středu klus stát, pozdrav, odjezd volným krokem v A Zkouška ovladatelnosti na ruce: Probíhá na ohraničeném koridoru s rozměry alespoň 30 x 30 m. Zvíře je postaveno před komisi do zootechnického postoje a proběhne jeho hodnocení. Volně vyjde krokem vchod a u sloupu A je osel otočen doprava a směřuje ke sloupu B. Přibližně v polovině trasy mezi sloupy A a B je umístěna plachta, kolem které musí zvíře projít. V místě sloupu B se nalézá stanoviště, na němž se majitel s oslem zastaví a postupně mu zvedne nohy. Poté vyjde směrem ke sloupu C. Zvíře nakluše a přejde 2 kavalety, přičemž vzdálenost mezi kavaletami je 105 cm. Před sloupem C přejde do kroku a vyjde směrem ke komisi, kde opět zastaví.

11 Hodnocení základních zkoušek výkonnosti: Hodnocení mechaniky pohybu a ovladatelnosti známka x koeficient výsledek mechanika pohybu 0,3 schopnosti a ochota 0,5 připravenost 0,2 celková známka za mechaniku pohybu a ovladatelnost Hodnocení ovladatelnosti na ruce a stavba těla známka x koeficient plemenný typ a pohlavní výraz 0,1 stavba těla hlava 0,1 krk 0,1 hřbet a plec 0,2 rámec 0,1 hrudní končetiny 0,2 pánevní končetiny 0,2 celková známka za stavbu těla voditelnost a poslušnost 0,5 povaha 0,5 celková známka za ovladatelnost výsledek výsledná známka součet celkových známek/ 3 Hodnotí se celými čísly v rozmezí 1 až 10 bodů Bodové ohodnocení oslů: vynikající 9-10 bodů nadprůměrný 7-8 bodů průměrný 5-6 bodů podprůměrný 3-4 body nedostatečný 1-2 body

12 Řád plemenné knihy Svaz oslích specialistů 1. Základní aspekty řádu plemenné knihy (PK) 1.1. Základem řádu plemenné knihy je zákon č.154/2000 Sb. O šlechtění, plemenitbě a evidenci k hospodářských zvířat a vyhlášky MZe ČR, kterými se provádějí některá ustanovení citovaného zákona, dále jsou závazné předpisy Chovný cíl a Šlechtitelský program V rámci České republiky je zřízena a vedena jedna plemenná kniha pro populaci osla domácího. Plemenná kniha se může vnitřně dělit na jednotlivé užitkové typy či zájmové oblasti. 2. Účel plemenné knihy, jeho naplňování, charakteristika a členění 2.1. Účelem PK je cílevědomé a soustavné udržování a zdokonalování genetické úrovně chované populace plemene osel domácí Pro naplnění tohoto cíle SOS jako organizace, která je nositelem PK: stanoví šlechtitelský program, standard plemene a chovný cíl obsahující programy a metody šlechtění, rozsah a metody zjišťování a testování psychických vlastností (charakteru) a tělesných znaků (exterieru) hodnotí a usměrňuje vývoj plemene registruje plemenná zvířata a jejich potomstvo v PK registruje a potvrzuje původ a chovnou hodnotu plemenných zvířat stanoví parametry pro výběr plemenných zvířat vybíraných k reprodukci populace a podílí se na jejich výběru navazuje a udržuje kontakt s podobnými organizacemi v tuzemsku i v zahraničí zveřejňuje informace o stavu a výsledcích PK, o kvalitativních kategoriích zvířat ve spolupráci s organizací pověřenou vedením ústřední evidence (dále jen ÚE)

13 2.3. PK osla domácího je jednotná a otevřená. Jednotná PK vyjadřuje skutečnost, že v rámci ČR se zřizuje jedna PK pro dané plemeno. Otevřená PK znamená, že je přístupná pro všechny chovatele i v budoucnosti, a že do ní mohou být za stanovených podmínek zapsáni hřebci a klisny, kteří nepochází z rodičů zapsaných do PK, popř. mají známý původ a vykazují typické znaky plemene (imigrace genů). 3. Chovná populace 3.1. Chovnou populaci tvoří všichni jedinci (hřebci i klisny) narození na území České republiky a zapsaní v PK osla domácího. Dále jedinci narození v zahraničí, zapsaní v PK osla domácího v ČR a jedinci plemen, kteří byli v rámci šlechtitelského programu se souhlasem Rady PK do plemenné knihy zapsáni. 4. Chovatelské metody 4.1. ASCHK ČR jako uznané chovatelské sdružení k vedení PK naplňuje chovný cíl metodou čistokrevného chovu. Čistokrevným chovem rozumíme páření (připařování) jedinců chovné populace (viz ŠP). 5. Použití jiných plemen 5.1. Použití jedinců jiných chovných populací je zakázáno, neboť by docházelo k hybridizaci a nevznikl by jedinec schopný produkce dalších potomků. 6. Chovatelské komise 6.1. Posuzování exteriéru, charakteru hřebců a klisen i jejich potomstva provádí v duchu ustanovení šlechtitelského programu příslušný inspektor pověřený SOS. Posuzování oslů, u nichž je předpoklad, že budou zařazeni do genetických zdrojů, provádí komise pro genetické zdroje. Hřebce posuzuje komise pro plemenné hřebce a to zpravidla při výkonnostních zkouškách Chovatelskou komisi pro genetickou rezervu a plemenné hřebce jmenuje výbor SOS a pověřuje je činností na dobu 2 let. Komise mají pět členů a ze svého středu volí předsedu. Závěrů je dosahováno většinou hlasů.

14 6.3. Chovatelská komise může udělit oprávnění k působení hřebce v plemenitbě na základě žádosti majitele, dosažení úrovně hodnocení exterieru a charakteru minimálně 7,1 bodů a po úspěšném složení výkonnostní zkoušky. 7. Obsah plemenné knihy 7.1. Plemennou knihu tvoří: Plemenné knihy hřebců a klisen 1. PKH - Plemenná kniha hřebců 2. HPK - Hlavní plemenná kniha klisen 3. PK - Plemenná kniha klisen 4. PP - Pomocná plemenná kniha Pomocné registry a) plemenný registr b) připouštěcí registr c) rejstřík chovatelů V PK hřebců a v PK klisen jsou zapisováni jedinci plemene osla domácího, kteří splňují požadavky k zápisu Do PK hřebců se zapisují plemenní hřebci příslušného plemene po splnění specificky daných podmínek stanovených v platném šlechtitelském programu, směrnicích SOS tohoto Řádu. Zápis do PK se uskuteční přihlášením hřebce k plemenné knize po předložení potvrzení o původu a zápisu o udělení oprávnění k plemenitbě provedeném komisí Do PK klisen jsou průběžně zapisovány klisny, jejichž majitelé je přihlásí k plemenné knize, a které jsou evidovány v rámci ústřední evidence koní s výjimkou těch, které jednotliví majitelé vyloučí a těch, které nesplňují podmínky stanovené v šlechtitelském programu, směrnicích SOS a tomto řádu PK hřebců a PK klisen musí obsahovat: a) životní číslo osla b) číslo čipu c) základní číslo a jméno d) datum narození ( den, měsíc, rok)

15 e) plemeno a pohlaví f) základní barvu, popis odznaků a výžehů, základní tělesné rozměry (KVH, OH, Ohol) g) výslednou klasifikaci při zápisu do plemenné knihy h) životní nebo základní číslo a jméno otce a matky i) jméno a adresu chovatele j) jméno a adresu majitele - aktuální stav k) datum zápisu do plemenné knihy l) datum a důvod vyřazení z plemenné knihy, popř. úhynu m) u oslů získaných z inseminace a z embryotransferu ověření původu dle krevních skupin a dalších polymorfních znaků n) výsledky v chovu o) u plemenných hřebců potvrzení o provedení krevního testu DNA p) údaje potřebné pro evidenci Národního programu genetických zdrojů V plemenném registru je evidováno samčí a samičí potomstvo hřebců a klisen zapsaných v PK až do doby vlastního zápisu do PK. V případě, že samčí nebo samičí potomstvo není zapsáno do PK, je nadále vedeno v RCH. SOS může (prostřednictvím příslušné chovatelské komise nebo rady PK) odmítnout registraci samčího a samičího potomstva hřebců, kteří nejsou zahrnuti do šlechtitelského programu (jejich použití není v souladu se šlechtitelským programem) a nebo zhoršují prokazatelně úroveň svého potomstva V připouštěcím registru jsou evidována veškerá připouštění klisen a zapuštění hřebců, včetně provedených inseminací a transferu embryí. PřR je průpisový a obsahuje originál a 3 kopie: a) Originál je po připouštěcím období archivován v ústřední evidenci koní. b) První průpis je zaslán po skončení připouštěcího období příslušnému orgánu uznaného chovatelského sdružení (SOS). c) Druhý a třetí průpis obdrží majitel klisny, přičemž druhý průpis je hlášenkou o narození hříběte a výsledku připouštění. Třetí průpis (s řádně vyplněným označením a popisem hříběte) se zasílá ústřední evidenci po zaregistrování hříběte v knize hříbat za účelem vystavení potvrzení o původu V rejstříku chovatelů jsou evidováni všichni chovatelé oslů.

16 8. Vedení plemenné knihy 8.1. V rámci ČR je zřízena PK pro plemeno osel domácí. Nositelem PK je ASCHK ČR, která je uznaným chovatelským sdružením SOS Jednotlivé činnosti spojené s vedením PK zajišťuje SOS sama prostřednictvím svých odborných pracovníků, nebo může na smluvním základě svěřit výkon jednotlivých činností pracovníkům jiného vybraného uznaného chovatelského sdružení, oprávněným osobám nebo organizaci pověřené vedením ústřední evidence PK plemene osla domácího je vedena formou počítačové databáze a je průběžně aktualizována přebíráním dat v závislosti na zavedené struktuře předávání veškerých chovatelských informací Výstupy z PK pořizované na vhodných nosičích dat slouží pro vedení knihy, aktualizaci údajů, naplnění cílů šlechtitelského programu, plnění úkolů ústřední evidence ve smyslu zákona č.154/2000 Sb, prováděcích vyhlášek a Národního programu ochrany genetických zdrojů Správu, údržbu a novelizaci software PK zajišťuje sama ASCHK, nebo smluvně jiná organizace. Změny software je možno provádět se souhlasem ASCHK, přičemž zdrojové programy jsou uloženy u výše jmenovaných subjektů Kontrolu podmínek pro zápis a způsob zápisu do Plemenné knihy provádí průběžně šlechtitel. Vůči jeho rozhodnutí je možné odvolání k Radě PK. 9. Rada plemenné knihy Pro řízení PK se stanovuje Rada Plemenné knihy, která je pětičlenná, je volena na 4 roky, a to Svazem oslích specialistů Rada PK je pětičlenná. Šestým nehlasujícím členem rady PK je tajemník ASCHK, který zabezpečuje přípravu podkladů k jednání a realizaci přijatých opatření.

17 9.2. Rada plemenné knihy vytváří koncepční pravidla chovu plemene, stanovuje metodické a organizační postupy, zásady kontroly užitkovosti a dědičnosti, zásady vedení a řízení PK, kontroluje jejich plnění a stanovuje podmínky ke zkouškám výkonnosti. Rada PK má právo ze závažných důvodů pozastavit, odmítnout nebo zrušit členství v PK. K těmto důvodům patří např. výrazné zhoršení úrovně a zdravotního stavu chovu, hrubé nedostatky v evidenci, porušování řádu PK apod. Ze stejných důvodů je možné odmítnout i zápis jednotlivých zvířat, zejména hřebců, do PK Proti rozhodnutí Rady PK je možné odvolání k orgánům ASCHK ve shodě s jejími stanovami. 10. Vystavování dokladů o původu Plemenná kniha osla domácího je vedena formou počítačové databáze a je průběžně aktualizována přebíráním dat v závislosti na zavedené struktuře předávání veškerých chovatelských informací Doklady o původu je oprávněno vystavovat a potvrzovat výhradně uznané chovatelské sdružení, tj. ASCHK a to pouze na plemenné koně zapsané do PK a jejich potomstvo. Oficiálním dokladem je: Potvrzení o původu osla (POP) - toto potvrzení vydává ASCHK na všechny mladé a dospělé osly. Potvrzení o původu osla se vystavuje po zaregistrování a označení hříběte a po zaslání potvrzeného připouštěcího lístku na ASCHK, u starších oslů musí žadatel předložit objednávku (žádost) s originálem připouštěcího lístku. Tento doklad má platnost oficiálního dokladu o původu a je možno jej použít při prodeji, výstavách, svodech, likvidacích pojistných událostí, atd. Při ověřování zjištěných původů může organizace pověřená vedením PK požadovat ověření původu dle krevních skupin a dalších polymorfních znaků. U hříbat pocházejících z inseminace a embryotransferu je doklad o provedení ověření původu podmínkou k vystavení průkazu původu. 11. Charakteristika a členění plemenné knihy Charakteristika i členění PK je dáno tímto řádem a vnitřními předpisy ASCHK tak, aby vyhověla požadavkům na zajištění nezbytné základní chovatelské dokumentace

18 (připouštěcí rejstřík, potvrzení o původu koně, výpis z PK hřebců a klisen atd.), plnění šlechtitelského programu PK SOS se člení na: plemennou knihu hřebců hlavní plemennou knihu klisen plemenná knihu klisen pomocnou plemennou knihu 12. Podmínky pro zápis a způsob zápisu do plemenné knihy Specifikace podmínek pro zápis hřebců a klisen do PK Plemenným hřebcem může být pouze jedinec splňující všechna ustanovení a pravidla pro zápis do PK, vydaná Radou PK, jehož majitel jej přihlásí k PK Při zápisu plemenných hřebců platí článek Plemenná kniha klisen je členěna do oddílů Hlavní plemenná kniha (HPK), plemenná kniha (PK), pomocná plemenná (PPK) Specifikace podmínek pro zápis klisen do PK PK jsou členěny do těchto oddílů: Hlavní plemenná kniha (HPK) do hlavní plemenné knihy mohou být zapsány klisny, jež nemají znám původ a to pouze do a absolvují zkoušky výkonnosti s bodovým ohodnocením nad 7,1 bodů. Od roku 2015 budou muset nově zaregistrovaní jedinci prokázat alespoň jednostranný původ v jedné generaci a absolvovat zkoušky výkonnosti s bodovým ohodnocením nad 7,1 bodů, taktéž jedinci znovuzaregistrovaní. Plemenná kniha (PK) do plemenné knihy mohou být zapsány klisny, jejichž původ není znám, a to pouze do Od roku 2015 budou muset nově zaregistrovaní jedinci prokázat oboustranný původ a to v jedné generaci, taktéž jedinci znovuzaregistrovaní.

19 Pomocná plemenná kniha (PPK) do pomocné plemenné knihy budou od roku 2015 zaregistrovaní klisny i hřebci, jež nemají známý původ, nebo mají původ pouze jednostranný. Odhlášení klisen - musí provést písemně majitel, a to nejpozději 6 týdnů před koncem roku. Vyškrtnutí v důsledku úhynu nebo nutného poražení se musí ASCHK ČR oznámit neprodleně. Znovuzapsání klisen - odhlášená klisna může být kdykoli znovu zapsána po písemné žádosti majitele a při zachování jejího dřívějšího statusu zapsání. Znovuzapsání podléhá zaplacení poplatku. Dodatečné změny zápisu - pokud se při zápisu klisny vychází z mylných předpokladů ohledně původu, provede se změna zápisu. Změna majitele - změnu nahlásí nový majitel. Změna se provede na základě předložení originálu POP a Průkazu osla. Změna hodnocení hřebce - plemenní hřebci, kterým jsou na základě výsledků zkoušek výkonnosti přiděleny body, mohou být na žádost majitele a dle výsledků vlastní užitkovosti či na základě výsledků kontroly dědičnosti, přehodnoceni (podmínky stanovuje Rada PK). Změna majitele a umístění hřebce - změnu nahlásí nový majitel a tato se provede na základě předložení originálu POP a Průkazu osla. Tento úkon je zpoplatněn. Změnu umístění hřebce je majitel povinen nahlásit při obnovování výběru na příslušný rok nejpozději do roku předchozího. Změna v průběhu připouštěcího období musí být nahlášena okamžitě, písemnou formou. Změna údajů o chovu - majitel je povinen nahlásit jakékoli změny Ústřední evidenci. 13. Označování, identifikace a pojmenovávání oslů Označování a identifikace oslů odpovídá vyhlášce 136/2004 Sb Označování se provádí za účelem identifikace zvířete v kombinaci s popisem základní barvy, vrozených a získaných odznaků a chlupových vírů na těle osla K zabezpečení identity se označuje každé narozené a registrované hříbě pod matkou, tj. nejpozději do stáří 8 měsíců.

20 Symboly označující příslušnost k chovateli (vlastnické výžehy), které se provádějí na pravém stehně, jsou u oslů označených výžehem této PK nežádoucí Plemeno Osel domácí má kódové označení XX. Toto kódové označení je prvním dvojčíslím identifikačního čísla Každý osel obdrží jako hříbě identifikační číslo. Toto číslo je devítimístné a nemění se. Platí a převádí se i při převedení osla do jiné plemenné knihy. Identifikační číslo sestává z identifikačního kódu PK, čísla území, pořadového čísla hříběte v registrační knize oslů a posledního dvojčíslí roku narození. Identifikační číslo sestává - příklad: XX poř.čís. hříběte v registrační knize označ. kód ident.kód čís.území posl. dvojčíslí země ASCHK PK (zde: okr. Pardubice) roku narození původu (ČR) U každého zapsaného osla, resp. u osla předvedeného k zápisu a u hříběte, které má být registrováno, může ASCHK ČR žádat ověření původu genetickým typem. V těchto nese náklady majitel koně. Osvědčení o výsledku krevních zkoušek je uloženo na ústřední evidenci chovu koní Před vystavením potvrzení o původu osla se musí provést výše uvedené ověření původu genetickým typem v těchto případech: hříbě pochází z inseminace nebo embryotransferu. Náklady nese chovatel. existují-li pochybnosti o udaném původu v případě, že: a) klisna byla během říje připuštěna dvěma nebo více hřebci b) hříbě nebylo identifikováno pod matkou. V těchto případech nese náklady chovatel Pojmenovávání oslů. Pojmenovávání oslů je libovolné a přísluší chovateli.

21 14. Členství v plemenné knize Členství v plemenné knize je řádné Členy SOS se mohou stát zájemci z řad chovatelů, držitelů, majitelů koní, fyzické a právnické osoby, soukromí příznivci nebo organizace. Členství je individuální a kolektivní a je řádné. Řádný člen osoba nebo organizace, která se řídí Stanovami SOS, a aktivně se podílí na činnosti svazu Práva a povinnosti řádných a přidružených členů jsou dány tímto řádem. 15. Mezinárodní spolupráce ASCHK ČR jako uznané chovatelské sdružení k vedení PK zajišťuje mezinárodní spolupráci s chovatelskými svazy a organizacemi, sdružujícími chovatele oslů, zejména při řešení a inovaci metodických, organizačních a technických postupů při vedení PK, při vymezení a uznávání podkladů pro mezinárodní obchod s plemennými zvířaty atd. 16. Finanční řád Vedení PK je účelovou činností vykonávanou ve prospěch členů PK a systematického a efektivního rozvoje plemene. Nezbytné náklady spojené s vedením PK a zajištěním technického a organizačního rozvoje PK jsou hrazeny z poplatků za vybrané úkony placených majiteli zvířat, z dotací, popř. ze souvisejících aktivit ASCHK a organizací pověřených výkonem jednotlivých činností, z dědictví a darů. 17. Kontrola dodržování řádu PK Dodržování Řádu plemenné knihy kontroluje dozorčí komise, která je tříčlenná, je navržena prezidiem ASCHK ČR a zvolena valnou hromadou. 18. Ustanovení přechodná a závěrečná Plemenní osli evidovaní v ústřední evidenci, jejichž majitelé se přihlásí k členství v PK, se považují za zapsané podle tohoto řádu a budou začleněni do příslušných oddílů PK Data ze zkoušek výkonnosti, reprodukce a další údaje uložené v ústřední evidenci, popř. vedené v chovech se považují za data PK podle tohoto řádu.

22 18.3. Rodiče a další předci oslů evidovaní v ústřední evidenci se považují za zapsané do PK Řád plemenné knihy vstupuje v platnost dnem schválení MZe ČR

Chovný cíl. Šlechtitelský program. Osla domácího

Chovný cíl. Šlechtitelský program. Osla domácího Asociace svazů chovatelů koní České republiky hovný cíl Šlechtitelský program Řád plemenné knihy Osla domácího Osel domácí hovný cíl Osel domácí je středního až malého obdélníkového rámce s korektní stavbou

Více

Řád plemenné knihy plemene galloway

Řád plemenné knihy plemene galloway Řád plemenné knihy plemene galloway l. Základní východiska plemenné knihy 1.1. Právním základem řádu plemenné knihy (dále jen Řád PK) je zákon ČR č. 344/2006 Sb. o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských

Více

Pracovní návrh VYHLÁŠKA

Pracovní návrh VYHLÁŠKA - 6 - Pracovní návrh VYHLÁŠKA ze dne... 2005, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 154/2000 Sb., o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů

Více

SVAZ CHOVATELŮ Č ESKÉHO STRAKATÉHO SKOTU Ř ÁD PLEMENNÉ KNIHY

SVAZ CHOVATELŮ Č ESKÉHO STRAKATÉHO SKOTU Ř ÁD PLEMENNÉ KNIHY SVAZ CHOVATELŮ Č ESKÉHO STRAKATÉHO SKOTU Ř ÁD PLEMENNÉ KNIHY Č ESKÉHO STRAKATÉHO SKOTU b ř ezen 2013 1 1. Základní východiska řádu plemenné knihy 1.1. Právním základem řádu plemenné knihy (dále jen PK)

Více

ŘÁD PLEMENNÉ KNIHY. plemene Slovenský teplokrevník chovaný v České republice

ŘÁD PLEMENNÉ KNIHY. plemene Slovenský teplokrevník chovaný v České republice ŘÁD PLEMENNÉ KNIHY plemene Slovenský teplokrevník chovaný v České republice I. Současné postavení chovu koní a jeho význam Kůň provázel člověka od počátků civilizace a byl s ním existenčně úzce spjatý.

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU

ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU 1. Oblast použití Řád upravující postup do dalšího ročníku ŘÁD UPRAVUJÍCÍ POSTUP DO DALŠÍHO ROČNÍKU na Německé škole v Praze 1.1. Ve školském systému s třináctiletým studijním cyklem zahrnuje nižší stupeň

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Výzva k podání nabídky a prokázání kvalifikace pro veřejnou zakázku: KOUTEX 2014 (recyklace textilního odpadu) - zadávanou jako zakázku malého rozsahu nespadající pod aplikaci zákona

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Stavební úpravy turistické ubytovny TJ Valašské Meziříčí dokončení rekonstrukce

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY. Stavební úpravy turistické ubytovny TJ Valašské Meziříčí dokončení rekonstrukce VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY v rámci veřejné zakázky malého rozsahu, zadávané mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Stavební úpravy turistické ubytovny TJ Valašské

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu DODÁVKA TRANSPORTNÍCH VENTILÁTORŮ zadávané mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Zadavatel:

Více

PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ I. Vyhlašovatel výběrového řízení Vyhlašovatelem výběrového řízení je společnost ČEPS, a.s., se sídlem Elektrárenská 774/2, 101 52 Praha 10, IČ 25702556, DIČ CZ25702556, zapsaná

Více

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015

PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 PRAVIDLA PRO DOTAČNÍ PODPORU V PROGRAMU PODPORA ČINNOSTI NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ PŮSOBÍCÍCH NA ÚZEMÍ MČ PRAHA 7 V OBLASTI SPORTU PRO ROK 2015 SCHVÁLENÁ USNESENÍM RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 Č.

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 590 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 16 9. funkční období 16 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů (zákon o léčivech), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 167/1998 Sb.,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

Vás vyzývá k podání nabídky na zakázku Oprava okapu střechy schodiště na východním průčelí BD Horácké Nám. 6 a 7 v Brně - Řečkovicích.

Vás vyzývá k podání nabídky na zakázku Oprava okapu střechy schodiště na východním průčelí BD Horácké Nám. 6 a 7 v Brně - Řečkovicích. Společenství Horácké náměstí 6 a 7, Horácké nám. 7, Brno-Řečkovice Dne 15.9.2014 Věc: Výzva k podání nabídky Zadávací podmínky zakázky: Společenství Horácké náměstí 6 a 7, Horácké nám. 7, Brno-Řečkovice

Více

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební prace mimo režim zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) veřejná zakázka na stavební prace s

Více

Oprava tří dílčích střech na BD Horácké nám. 6,7 v Brně Řečkovicích stavební úpravy.

Oprava tří dílčích střech na BD Horácké nám. 6,7 v Brně Řečkovicích stavební úpravy. Společenství vlastníků Horácké náměstí 6 a 7, Horácké nám. 7, Brno-Řečkovice Dne 15.1.2016 Věc: Výzva k podání nabídky (zadávací dokumentace) Společenství vlastníků Horácké náměstí 6 a 7, Horácké nám.

Více

Svážíme bioodpad z obce Veselý Žďár malé komunální vozidlo s hákovým nosičem, kontejnery a sítě na kontejnery

Svážíme bioodpad z obce Veselý Žďár malé komunální vozidlo s hákovým nosičem, kontejnery a sítě na kontejnery Výzva a zadávací dokumentace k podání nabídky a k prokázání kvalifikace a zadávací podmínky pro vypracování nabídky na podlimitní veřejnou zakázku na dodávku malého komunálního vozidla s hákovým nosičem

Více

Systém sběru vytříděných složek odpadu v Telči a jejich evidence software

Systém sběru vytříděných složek odpadu v Telči a jejich evidence software Výzva a zadávací dokumentace k podání nabídky a k prokázání kvalifikace a zadávací podmínky pro vypracování nabídky na podlimitní veřejnou zakázku na dodávky s názvem: Systém sběru vytříděných složek odpadu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce Sportovního areálu Bělá v Jablunkově Zjednodušené podlimitní řízení na stavební práce v souladu s 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Ve smyslu 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) veřejné zakázky Smluvní výzkum a konzultace projektu

Více

Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky

Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky Zjednodušené podlimitní řízení Název zakázky: Pořízení úklidového stroje na snížení prašnosti v obci Hvozdná Zadavatel zakázky: Obec Hvozdná

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Brno, Příkop 11, 602 00 Brno

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Brno, Příkop 11, 602 00 Brno 1442/BKM/2016-BKMM Č.j.: UZSVM/BKM/1470/2016-BKMM Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových Územní pracoviště Brno, Příkop 11, 602 00 Brno Oznámení o výběrovém řízení č. BKM/32/2016 s následnou

Více

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE

STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE STATUT AKREDITAČNÍ KOMISE schválený Vládou ČR usnesením č. 744 ze dne 28. července 2004 Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Akreditační komise (dále jen komise ) pečuje o kvalitu vysokoškolského vzdělávání

Více

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů statutární město Děčín Zadávací dokumentace podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů vyhlášená v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s.

Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s. Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s. I. Tělovýchovná jednota 1.1. Spolek s názvem TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s., (dále jen TJ) je dobrovolným zájmovým svazkem členů provozujících nebo majících zájem o tělovýchovu,

Více

120/2002 Sb. ZÁKON. ze dne 8. března 2002. o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů

120/2002 Sb. ZÁKON. ze dne 8. března 2002. o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů 120/2002 Sb. ZÁKON ze dne 8. března 2002 o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů Změna: 120/2002 Sb. (část) Změna: 120/2002 Sb. (část)

Více

Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: dodavatele k předložení nejvhodnější nabídky na výše uvedenou zakázku.

Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: dodavatele k předložení nejvhodnější nabídky na výše uvedenou zakázku. Tišnov dne 5. 8. 2015 Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: NÁZEV AKCE: RENOVACE PODLAHY SPORTOVNÍ HALY SSK TIŠNOV Zadavatel: Název: se sídlem: zástupce: IČO: 18565409 bankovní

Více

56/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

56/2001 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy 56/2001 Sb. ZÁKON o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně některých souvisejících

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace)

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) 1.Číslo zakázky 2.Název programu: 3.Registrační číslo projektu 4.Název projektu: 5.Název zakázky: Operační program Vzdělání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/02.0129

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Výzva k podání nabídky Veřejný zadavatel, obec Bohuňovice, si Vás dovoluje vyzvat k podání nabídky na vypracování projektové dokumentace na akci Modernizace a intenzifikace ČOV Bohuňovice, která je podporována

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů název veřejné zakázky: Regenerace zeleně vybraných lokalit města Dvůr

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace zpracovaná v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadávanou v otevřeném

Více

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu,

účetních informací státu při přenosu účetního záznamu, Strana 6230 Sbírka zákonů č. 383 / 2009 Částka 124 383 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních

Více

Směrnice o registraci členů a subjektů ČTU

Směrnice o registraci členů a subjektů ČTU 2015 Směrnice o registraci členů a subjektů ČTU Obsah Část A Registrace členů (1-5) Str. 1 Část B Registrace organizačních jednotek (6-13) Str. 2 Část C Ochrana osobních údajů (14) Str. 5 Část D Závěrečná

Více

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro Mikroregion Střední Haná na rok 2013

Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního plynu pro Mikroregion Střední Haná na rok 2013 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE nadlimitní veřejné zakázky zadávané druhem otevřeného řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Sdružené služby dodávky zemního

Více

STANOVY. Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové

STANOVY. Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové Článek I Název a sídlo 1. Název Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové (dále jen DTJ) 2. Sídlo DTJ je Hradec Králové, Labské

Více

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985.

VÝZVA. Česká republika-ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen zadavatel) se sídlem Karmelitská 7, 118 12 Praha 1, IČ 00022985. VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na službu dle 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), Směrnice MŠMT,

Více

Otevřené zadávací řízení na služby Bruntál

Otevřené zadávací řízení na služby Bruntál Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Bruntál Sídlem: Partyzánská 7, 792 01 Bruntál Evidenční číslo VZ: 60053859 Zastoupený: Ing. Václavem Stráníkem, ředitelem Pozemkového

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE PRAVIDEL PRO VÝBĚR DODAVATELŮ OPPI A SUBSIDIÁRNĚ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) 1. NÁZEV ZAKÁZKY:

Více

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU Stanovy KSTT Vysočina 1 Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU 1. ÚVOD 1.1 Právní postavení. 1.1.1 Krajský svaz triatlonu Vysočina (dále také KSTT Vysočina) je zapsaným spolkem, který vznikl

Více

STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY ASOCIACE NESTÁTNÍCH NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍ ČESKÉ REPUBLIKY HLAVA I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Asociace nestátních neziskových organizací České republiky(dále jen ANNO ČR nebo Asociace ) je spolkem ve

Více

56/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy

56/2001 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Předmět úpravy 56/2001 Sb. ZÁKON ze dne 10. ledna 2001 o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla a o změně

Více

Zadávací dokumentace. Programátorské práce na rozšíření systému pro digitalizaci knihovních dokumentů. ve zjednodušeném podlimitním řízení

Zadávací dokumentace. Programátorské práce na rozšíření systému pro digitalizaci knihovních dokumentů. ve zjednodušeném podlimitním řízení Zadávací dokumentace k podlimitní veřejné zakázce na služby Programátorské práce na rozšíření systému pro digitalizaci knihovních dokumentů Veřejná zakázka je zadávána dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY V E Ř E J N Á Z A K Á Z K A ÚRR VZ-2012/0002/OKŘ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY dle ust. 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění, dále jen zákon. Regionální rada regionu soudrţnosti

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název zakázky: Sociální služby Uherské Hradiště, p.o. DZP Uherský Brod oprava střechy Číslo zakázky: Forma zadání: VZ/2014/2/06 veřejná zakázka malého rozsahu 1. Identifikační údaje

Více

S t r á n k a 1 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

S t r á n k a 1 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í S t r á n k a 1 Zadavatel: Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání, příspěvková organizace Jeruzalémská 957/12 110 06 Praha 1 IČ: 72029455 DIČ: CZ72029455 Zastoupený: Mgr. Martinem Machem, ředitelem

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SVAZEK 1

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE SVAZEK 1 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro zjednodušené podlimitní řízení podle zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, podlimitní veřejná zakázka Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Zakázka je zadaná podle 12 odst. 3 a 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Dalšími ustanoveními zákona č. 137/2006 Sb. není zadávací

Více

OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA

OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA Stanovy OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA 1/5 1 Jméno a sídlo sdružení 1. Jméno sdružení: OIKUMENE AKADEMICKÁ YMCA (dále jen AY) 2. Sídlo sdružení: Na Poříčí 12, 115 30 Praha 1. 3. AY je občanské sdružení podle

Více

Ovoce do škol Příručka pro žadatele

Ovoce do škol Příručka pro žadatele Ve smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 556 fax: 296 326 111 e-mail: info@szif.cz Ovoce do škol Příručka pro žadatele OBSAH 1. Základní informace 2. Schválení pro dodávání produktů 3. Stanovení limitu

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Ministerstvo pro místní rozvoj METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 MP číslo: 2/Příručka pro české žadatele, 5. vydání

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Č.j.: MZS/0316/2015 Vypracovala: Schválil: Masarykova základní škola Plzeň, Jiráskovo náměstí 10, příspěvková organizace VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Dokument nabývá platnosti ode dne: 1. 1. 2016 Spisový/skartační

Více

INFORMACE k přihlášce za člena České komory odhadců majetku,

INFORMACE k přihlášce za člena České komory odhadců majetku, INFORMACE k přihlášce za člena České komory odhadců majetku, profesního sdružení znalců a odhadců. Proces přijímání nových členů je upraven vnitřní směrnicí ČKOM. Celé přijímací řízení je organizováno

Více

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy

-1- N á v r h ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ. 1 Předmět úpravy -1- I I. N á v r h VYHLÁŠKY ze dne 2009 o účetních záznamech v technické formě vybraných účetních jednotek a jejich předávání do centrálního systému účetních informací státu a o požadavcích na technické

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zjednodušené výběrové řízení s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v platném znění Název zakázky: Identifikace: Název projektu: VZDĚLÁVACÍ

Více

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E k výzvě k podání nabídek

Z A D Á V A C Í D O K U M E N T A C E k výzvě k podání nabídek Č. j. C231/B/2010/SEKOM Zadavatel: Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání, státní příspěvková organizace Jeruzalémská 957/12 110 00 Praha 1 IČ: 72029455 DIČ: CZ72029455 Zastoupený: Ing. Pavlem Zeleným,

Více

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu

Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Výzva k podání nabídky a k prokázání kvalifikace pro VZ malého rozsahu Název veřejné zakázky: Ušití stejnokrojových součástí pro OLO v letech 2015-2018 Identifikace zadavatele: Zadavatel: Řízení letového

Více

Organizační řád Western Riding Clubu České republiky, z.s. (WRC ČR)

Organizační řád Western Riding Clubu České republiky, z.s. (WRC ČR) Organizační řád Western Riding Clubu České republiky, z.s. (WRC ČR) Oddíl I. Základní členění WRC ČR. Článek. 1. Postavení WRC. 1. Western Riding Club České republiky, z.s. (dále jen WRC) je nezávislým

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2,461 17 Liberec IČ: 467 47 885 vyřizuje právní oddělení - referent veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

PRINCIPY ŠLECHTĚNÍ KONÍ

PRINCIPY ŠLECHTĚNÍ KONÍ PRINCIPY ŠLECHTĚNÍ KONÍ Úvod Chovatelská práce u koní měla v minulosti velmi vysokou úroveň. Koně sloužili jako vzor, obecná zootechnika a řada dalších chovatelských předmětů byla vyučována právě na koních

Více

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6

Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 Vyhlášení opakované veřejné soutěže 1/6 MINISTERSTVO OBRANY ČR SEKCE VYZBROJOVÁNÍ V Y H L Á Š E N Í OPAKOVANÉ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE III. VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH NA VÝBĚR PROJEKTŮ DO PROGRAMU OBRANNÉHO

Více

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace dle 6 a 18 odst.5 Zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách (dále jen Zákon ) a Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP na veřejnou

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce Výměna oken MŠ Svojsíkova č.p. 352, Šluknov strana 1 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu v souladu s 12 odst.

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA PŠOV PŠOV 1 Podbořany 441 01 Tel. ředit: 415 211 297, Mobil ředit.: 736 633 595, Tel. ústředna: 415 214 615, e - mail: a.sava@seznam.cz, Fax: 415 211529, www.vupsov.cz Věc:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Základní škola Sloup, okres Blansko 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 20.února 2006

Více

Jednací řád Rady města Třešť

Jednací řád Rady města Třešť Jednací řád Rady města Třešť Rada města Třešť (dále jen rada města) se usnesla podle 101, odst. 3 zákona čís. 128/2000 Sb. o obcích (obecní zřízení), (dále jen zákon ), v platném znění na tomto svém jednacím

Více

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU Do vlastních rukou akcionářů DEK a.s. POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti DEK a.s., se sídlem Tiskařská 10/257, PSČ 108 00, IČ: 276 36 801, zapsané v obchodním rejstříku, vedeném

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE. Č.j. KRPP-157653-2 /ČJ-2013-0300VZ-VZ Plzeň 7.října 2013

POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE. Č.j. KRPP-157653-2 /ČJ-2013-0300VZ-VZ Plzeň 7.října 2013 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE Odbor veřejných zakázek Č.j. KRPP-157653-2 /ČJ-2013-0300VZ-VZ Plzeň 7.října 2013 Počet listů: 8 Přílohy: 7/21 Výzva k podání nabídky

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU. JAMU vzduchotechnika a klimatizace depozitáře knihovny v objektu Novobranská 691/3, Brno"

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU. JAMU vzduchotechnika a klimatizace depozitáře knihovny v objektu Novobranská 691/3, Brno Janáčkova akademie múzických umění v Brně Beethovenova 650/2, 662 15 Brno IČO: 62156462, DIČ: CZ 62156462, bankovní spojení KB Brno č. účtu 27-0493900217/0100 Veřejná vysoká škola podle zákona č. 111/1998

Více

Petr Mazal, starosta. Osoba pověřená výkonem zadavatelských činností Název / obchodní firma: Okružní 963, 674 01 Třebíč

Petr Mazal, starosta. Osoba pověřená výkonem zadavatelských činností Název / obchodní firma: Okružní 963, 674 01 Třebíč PODMÍNKY K PODÁNÍ NABÍDEK VE VÝBĚROVÉM ŘÍZENÍ Výzva k podání nabídek zadání veřejné zakázky malého rozsahu na dodávky podle Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP Název veřejné zakázky:

Více

Statut STATUT FONDU PRO DĚTI OHROŽENÉ ZNEČIŠTĚNÍM OVZDUŠÍ. Statutární město Ostrava odbor ochrany životního prostředí. Článek 1 Úvodní ustanovení

Statut STATUT FONDU PRO DĚTI OHROŽENÉ ZNEČIŠTĚNÍM OVZDUŠÍ. Statutární město Ostrava odbor ochrany životního prostředí. Článek 1 Úvodní ustanovení ární město Ostrava odbor ochrany životního prostředí Statut STATUT FONDU PRO DĚTI OHROŽENÉ ZNEČIŠTĚNÍM OVZDUŠÍ Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Fond pro děti ohrožené znečištěním ovzduší (dále jen Fond )

Více

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE mimo režim zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Více

219/1999 Sb. ZÁKON ze dne 14. září 1999. o ozbrojených silách České republiky ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Předmět právní úpravy

219/1999 Sb. ZÁKON ze dne 14. září 1999. o ozbrojených silách České republiky ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Předmět právní úpravy Změna: 352/2001 Sb. Změna: 320/2002 Sb. Změna: 253/2005 Sb. Změna: 413/2005 Sb., 546/2005 Sb. 219/1999 Sb. ZÁKON ze dne 14. září 1999 o ozbrojených silách České republiky Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM OBEC VIKÝŘOVICE, PETROVSKÁ 168, 788 13 VIKÝŘOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ (V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

Více

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU

PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE ODBORU KULTURY, PAMÁTKOVÉ PÉČE, LÁZEŇSTVÍ A CESTOVNÍHO RUCHU Rada Karlovarského kraje (dále jen rada ) se usnesla na těchto Pravidlech pro

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění název veřejné zakázky: Rekonstrukce VZT zařízení č. 1, 2 a 3 v OZ druh zadávacího

Více

2. Vymezení předmětu veřejné zakázky

2. Vymezení předmětu veřejné zakázky K čj :372-4/2012/DP - ÚVN V Praze dne: 19.07.2012 Výtisk číslo: 1 Počet listů: 11 Počet příloh: 2 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro otevřené, podlimitní zadávací řízení na zakázku zadávanou dle zákona č. 137/2006

Více

Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o.

Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o. Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti Iweol EU s.r.o., se sídlem Kovářská 140/10,

Více

Předmětem zakázky je dodávka a instalace výpočetní techniky včetně software.

Předmětem zakázky je dodávka a instalace výpočetní techniky včetně software. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE 1. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Název veřejné zakázky na služby: Dodávka a instalace výpočetní techniky pro SOŠ SE Velešín 2. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE Obchodní firma

Více

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech:

Předmětem řízení je výběr projektů pro rok 2015 v níže uvedených oblastech: MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ VYHLAŠUJE DOTAČNÍ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ PRO NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A VYSOKOŠKOLSKÁ PRACOVIŠTĚ NA PROJEKTY V OBLASTI ZAHRANIČNÍ POLITIKY ČR A MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ PRO ROK

Více

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY

STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY STANOVY SMÍŠENÉ OBCHODNÍ KOMORY (schválené Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky ze dne 14. prosince 2004, ve znění schváleném dne [den schválení zněny stanov ministerstvem] 2005) Článek 1 NÁZEV,

Více

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ

SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ SMLOUVA O DÍLO č.2/2015 uzavřená podle 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů, dále jen OZ Smluvní strany 1. Mateřská škola Ostrava Dubina, F. Formana 13, příspěvková

Více

Obec Nová Ves I. Výzva k podání nabídky

Obec Nová Ves I. Výzva k podání nabídky Obec Nová Ves I Václavské náměstí 22, 280 02 Kolín --------------------------------------------------------------------------- Věc: Výběrové řízení Výzva k podání nabídky na zakázku malého rozsahu "OPRAVA

Více

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro nájem bytů ve vlastnictví města Tato pravidla se nevztahují Čl. 1 Předmět úpravy a) na služební byty města Pelhřimova

Více

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest 1 Účel zkoušky Účelem kvalifikační zkoušky je ověřit, zda má žadatel potřebné odborné znalosti a způsobilost vykonávat samostatně

Více

AP INVESTING, s.r.o., Palackého 12, 612 00 Brno, tel.: 541426060, fax: 541426069

AP INVESTING, s.r.o., Palackého 12, 612 00 Brno, tel.: 541426060, fax: 541426069 Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení dle ust. 38 zák. č. 137/2006 Sb., v platném znění (dále jen zákon) Předmět zakázky: služby Město Miroslav sběr

Více

Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any

Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any Obec Jino any : 00241342,252 25 Jino any Oznámení zám ru V souladu s ust. 39 odst. 1 zákona. 128/2000 Sb. o obcích ve zn ní pozd jších p edpis oznamuje obec Jino any sv j zám r pronajmout tento nemovitý

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

MĚSTO CHOTĚBOŘ. Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř. Ing. Tomáš Škaryd, starosta města

MĚSTO CHOTĚBOŘ. Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř. Ing. Tomáš Škaryd, starosta města Oznámení o zahájení zadávacího řízení a základní údaje Zadávací dokumentace podlimitní veřejné zakázky ve zjednodušeném podlimitním řízení na stavební práce: Letní stadion Chotěboř rekonstrukce běžecké

Více

220/1991 Sb. ZÁKON. České národní rady

220/1991 Sb. ZÁKON. České národní rady 220/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 8. května 1991 o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické komoře Změna: 160/1992 Sb. Změna: 285/2002 Sb. Změna: 111/2007 Sb. Změna:

Více

Oprava komunikace ulice Nerudova mezi č. p. 477-528, Jevíčko VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

Oprava komunikace ulice Nerudova mezi č. p. 477-528, Jevíčko VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE K V EŘ EJNÉ ZA KÁZCE Oprava komunikace ulice Nerudova mezi č. p. 477-528, Jevíčko Obsah Čl. 1.: Úvodní informace... 3 Čl. 2.: Název veřejné zakázky... 3 Čl.

Více

Dodávku diagnostik. Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky. pro provedení automatizované analýzy

Dodávku diagnostik. Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky. pro provedení automatizované analýzy IČ: 00226912, DIČ: CZ00226912 krevního obrazu, a výpůjčka laboratorního vyšetřovacího systému pro provedení automatizované analýzy Dodávku diagnostik Zadávací dokunientace podlimitní veřejné zakázky Stiážovská

Více