Dokumentace pro vydání stavebního povolení k vodním díl 1. Pr vodní zpráva 2. Technické ešení stavby

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dokumentace pro vydání stavebního povolení k vodním díl 1. Pr vodní zpráva 2. Technické ešení stavby"

Transkript

1 1 Dokumentace pro vydání stavebního povolení k vodním dílům Tento oddíl je koncepčně vypracován společně pro oba základní druhy hydromelioračních staveb s tím, že specifika jednotlivých staveb budou zdůrazněny. 1. Průvodní zpráva V této písemné části dokumentace je nutno uvést: - identifikaci stavby (druh, kraj, obec, katastrální území), stavebníka (jméno a příjmení, místo trvalého pobytu, u právnické osoby název firmy, sídlo, IČ), projektanta (označení firmy, sídlo, jméno a příjmení zpracovatele dokumentace, jeho kontaktní adresa, číslo pod kterým je zapsán v evidenci autorizovaných osob vedené Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě s vyznačeným oborem, popřípadě specializací jeho autorizace), - základní charakteristiku stavby a její účel a základní parametry (plocha, délka, kapacita), - údaje o způsobu současného i výhledového hospodaření na ploše, vlastnické vztahy k půdě. U rekonstrukce nebo modernizace stávající hydromeliorační stavby, uvést stručný popis současného stavu stavby, - údaje o provedených průzkumech včetně závěrů ovlivňujících technické a provozní parametry stavby, - údaje o napojení stavby a dílčích objektů na dopravní a technickou infrastrukturu, - informace o splnění požadavků dotčených orgánů, - informace o dodržení obecných požadavků na výstavbu, - údaje o souladu záměru stavebníka s dosud schválenou územně plánovací dokumentací a o způsobu splnění požadavků dotčených orgánů územního plánování, stavebního a vodoprávního úřadu - u staveb se složitými stanovištními a stavebními podmínkami popis výsledků předběžného projednání s vlastníky včetně projednání řešené koncepce se stavebníkem - věcné a časové vazby stavby na související a podmiňující stavby a jiná opatření v dotčeném území, - předpokládaná lhůta výstavby včetně popisu postupu výstavby, 2. Technické řešení stavby 2.1.Souhrnná technická zpráva Rozsah a obsah této přílohy bude závislý na druhu stavby (odvodnění, závlahy) i na její velikosti, v zásadě je nutno popsat:

2 2 - členění stavby na jednotlivé stavební a inženýrské objekty a technologické provozní soubory, (drenážní skupiny, závlahové okrsky, stavební objekty jako odběrný objekt, akumulační nádrž, čerpací stanice, atd.), - popis koncepčního řešení stavby a hlavní zásady provozu stavby, - popis jednotlivých stavebních objektů včetně základních technických parametrů a materiálového řešení včetně popisu místa (staničení) a druhu použitých drobných objektů, - popis architektonického a krajinářského řešení čerpacích stanic, akumulačních nádrží a podobných pozemních objektů, - popis technologického vybavení provozních souborů včetně údajů o jejich základních technických a provozních parametrech (účel, funkce, kapacita), - popis křížení liniových dílčích objektů s vodními, dopravními a energetickými stavbami, - dimenze stavebních objektů, konstrukcí a provozních souborů (výpočty vodohospodářské, hydraulické, statické atd.), - údaje o podkladech pro vytýčení stavby, geodetický referenční polohový a výškový systém, - vliv stavby na okolní pozemky a stavby; minimalizace vlivu realizace stavby na její okolí, - způsob zajištění hygieny (např. ochrany proti hluku), ochrany zdraví a bezpečnosti pracovníků při výstavbě a provozu stavby (např. bezpečnost proti úrazu, protipožární bezpečnost, atd.), - stanovení celkové spotřeby vody, závlahových medií (kejda, močůvka, odpadní vody, kaly, atd.) a energetické spotřeby stavby, - údaje o navržených povrchových úpravách okolí pozemních stavebních objektů, včetně vegetačních úprav, - vztah stavby k životnímu prostředí a případným ochranným pásmům Přehledná situace Přehledná situace (označována také jako situace širších vztahů) se kreslí zpravidla vícebarevně do mapového podkladu v měřítku závislém na velikosti stavby, např. 1 : až 1 : Zákres v přehledné situaci je schematický a musí přehledně zobrazovat technické řešení stavby a její vazbu na okolní území. Kresba se doplní hlavními popisy a charakteristickými údaji stavby a objektů např.: - Modře se vyznačí: stávající toky s připsáním názvu a vyznačením směru (pokud nejsou označeny v mapě); stávající vodní plochy a nádrže s připsáním názvu, plochy a objemu; hranice zátop slabě plnou čarou s úzkým šikmým šrafováním s připsáním charakteristiky průtoku (např. Q 50 ); hranice povodí (pokud nejsou označeny v mapě) silně čerchovanou

3 3 čarou; stávající trubní vedení plnou tenkou čarou (optimálně se staničením) a s popisem druhu (vodovod, kanalizace, horkovod, atd.), označení, materiál, DN a délka; další stávající nadzemní či podzemní objekty uvnitř zájmového území stavby; silně plně čárkovaně ochranná pásma pokud nejsou označena hnědě. - Červeně se vyznačí: navrhované technické řešení jednotlivých objektů stavby obvyklými značkami (viz ČSN ) schematickým způsobem vystihujícím koncepci technického řešení; u liniových staveb se vyznačí kilometráž kroužky, začátek a konec, popis, materiál, DN, a celková délka; stávající odvodnění uvnitř zájmového území se vyznačí hranice slabou čarou a plocha svisle čerchovaná, stávající závlahy se vyznačí hranice slabou čarou a plocha svisle a vodorovně (křížem) čerchovaná; pokud se neoznačí zeleně pak také: u plošných staveb silnou plnou čarou hranice zájmového území s popisem základních technických parametrů (druh stavby, plocha), silnou čárkovanou čarou hranice dílčích objektů s popisem (označení, plocha). U nádrží a rybníků obrysy tělesa hráze a pokud se neznačí modře, pak také obrys trvale zatopené plochy, s označením základních parametrů (plocha, objem, max. hloubka). - Zeleně se vyznačí: u plošných staveb silnou plnou čarou hranice zájmového území s popisem základních technických parametrů (druh stavby, plocha), silnou čárkovanou čarou hranice dílčích objektů (drenážních skupin, závlahových okrsků) s popisem označení a plochy, slabou plnou čarou hranice chráněných území včetně jejich popisu, slabě čerchovanou čarou hranice ochranných pásem, slabou čárkovanou čarou hranice trvalého či dočasného záboru půdy. - Hnědě se vyznačí: silnou plnou čarou hranice okrsků podle hydropedologického průzkumu, slabou plnou čarou hranice okrsků podle hydrogeologického průzkumu a slabou čárkovanou čarou hranice okrsků podle inženýrskogeologického průzkumu, vždy plošně vybarveno s příslušnou legendou dle platných norem Podrobná situace Podrobná situace se obvykle kreslí dvoubarevně do mapového podkladu v měřítku 1 : 500, 1 : 1000, 1 : 2000 (výjimečně 1 : 2880), 1 : 5000 nebo do nově zaměřeného polohopisu a výškopisu v měřítku 1 : 100, 1: 200, 1 : 500, 1 : 1000 a 1 : Způsob kreslení v podrobné situaci musí být jednoznačný a musí situativně zobrazovat současný stav i navrhované technické řešení. Kresba se doplní stručnými, ale výstižnými popisy. Situace musí být orientována k severu a u výkresů musí být vyznačena větrná růžice.

4 4 Černě se vyznačí: mapový podklad; katastrální hranice; výškové a polohové pevné body; geologické, hydrogeologické, hydrologické, hydropedologické sondy; větrná růžice; stávající objekty uvnitř zájmového území stavby; vrstevnice pokud nejsou označeny hnědě. Červeně se vyznačí: navrhované technické řešení stavby a dílčí objekty tenkými plnými čarami, vystihujícími obrysy objektů (u malých objektů se vyznačí značkami), u liniových staveb se vyznačí osa tlustou čerchovanou čarou, na ose se vyznačí začátek a konec (ZO, KO) a staničení po 100 m kroužkem o průměru 1,5 mm, každý kilometr kroužkem o průměru 2,5 mm, lom trasy se vyznačí staničením a úhlem, u oblouků se směrem ke středu do tabulky napíší charakteristické údaje, u závlahových trubních řadů se plnými kroužky o průměru 1 mm vyznačí objekty na trubní síti s popisem (druh hydrant, DN) a u vzdušníků a kalníků také se staničením (obojí označení kolmo na trasu), dále se jednotlivé řady označí nad osou (obvykle písmeny) a pod osou se označí úseky jednotlivých DN a příslušná délka (změna DN se označí praporkem s křížkem). u drenážních soustav se svodné drény kreslí tlustou plnou čarou a popisem (písemné označení postupuje směrem od výusti), sběrné drény se kreslí tenkou plnou čarou s pořadovým očíslováním na koncích a s označením délky a rozchodu (materiál trubek se vyznačí v poznámce na situaci), větrací drény u regulovaných odvodňovacích soustav se kreslí tlustou čárkovanou čarou. u nádrží a rybníků se obrysy tělesa hráze a koruny kreslí tenkými plnými čarami a osa tlustou čerchovanou čarou. Hranice záplavy při normálním a maximálním nadržení se kreslí tenkými plnými čarami s popisem kót hladin (H n, H max ), objemu (V n, V max ), a ploch (S n, S max ). Podélný profil se obvykle kreslí v délkovém měřítku shodném s měřítkem podrobné situace, v odůvodněných případech lze použít jiného měřítka. Výšková měřítka se zpravidla používají 1 : 100, 1 : 200, výjimečně 1 : 50. Staničení podélného profilu stoupá zleva doprava a je shodné se staničením v podrobné situaci. Výška výkresu nesmí být větší než 297 mm, délku výkresu se doporučuje omezit hodnotou 2310 mm (při větší délce se výkres rozdělí optimálně na násobek 210 mm). Výkresy se kreslí podle druhu stavby a možností projektanta jednobarevně (obvykle u krytých kanálů, svodných drénů, trubních řadu a nádrží), dvoubarevně (obvykle u vodotečí a regulovaných odvodňovacích soustav) nebo tříbarevně.

5 5 Černě se vyznačí (vše pokud se nevyznačí barevně): - v horní části do řádků 5 mm ohraničených tenkou čárou postupně shora: katastrální území, druh pozemku nebo povrh území (role, louka, silnice, dlažba, atd.), číslo parcelní, rozsah platnosti sond (místa sond s označením se zakreslují krátkou čarou na nejnižší čáru rámečku), - v levé části výkresu je uvedena legenda shora dolů (začátek vlastní kresby je cca 80 mm od okraje formátu): u otevřených koryt: Katastrální území; Druh pozemku; Číslo parcelní; Rozsah platnosti sond, název vodoteče (např. Rokytka); označení úseku (např. km 0,200 1,400) Hladiny vody (pokud není označení barevné, pak se vedle vyznačí krátkými čarami odlišnými od dále uvedených), v podélném profilu se pak označí stejným způsobem podle výpočtů s popisem (např. Q 210, Q 5, Q 20 ) Levý břeh (pokud není označení barevné pak se vedle vyznačí krátkou čárkovanou čarou), Pravý břeh (pokud není označení barevné pak se vedle vyznačí krátkou tečkovanou čarou), Oba břehy stejně vysoké (pokud není označení barevné pak se vedle vyznačí krátkou čerchovanou čarou) Dno kóty upraveného dna se označí ve svislicích v místech začátku, změn sklonu, objektů, příčných řezů, u odbočení a zaústění, Terén v ose toku, kóty se vypíší ve svislicích nejméně 5 mm nad srovnávací rovinou, Srovnávací rovina se vyznačí tlustou plnou čarou, s příslušnou výškovou kótou, která se opakuje při změně výšky srovnávací roviny a po 5 formátech A4 výkresu, Staničení, na srovnávací rovině se po 100 m vyznačí kroužkem průměru 1,5 mm a celé km dvojitým kroužkem průměru 2,5 mm, svisle pod srovnávací rovinou se popisují staničení změn sklonu, objektů, příčných řezů, u odbočení a zaústění v m, Číslo příčných řezů se vyznačí pořadovým číslem nad rámeček popisujícím vzdálenosti příčných řezů, Vzdálenost příčných řezů v m se vypisují do rámečku vysokého 5 mm, Směrové poměry v m se vyznačují tlustou plnou čarou s označením délky přímé trati v m a u změny směru s vyznačením svislým odbočením 5 mm nahoru, nebo dolů (podle oblouku vpravo, nebo vlevo) a s uvedením staničení začátku, poloměru oblouku R v m, středového úhlu α ve stupních nebo v gradech, délka oblouku v m a staničení konce, Sklon nivelety dna v % a délce v m se vyznačí v rámečku vysokém 5 mm,

6 6 Objekty a křížení s podzemními vedeními se vyznačí nad výkresem podélného profilu v prostoru pod rámečkem Objekty stavby (např. propustky, stupně, jezy, atd.) se vyznačí schematicky s udáním staničení, hlavních výškových kót, stručným popisem a označením, zda jde o stávající, nebo nově navržené objekty. Křížení s podzemními a nadzemními vedeními nutno přesně specifikovat a označit staničení i výškové kóty. u trubních řadů se podélný profil kreslí podobně jako u otevřených koryt s následujícím zjednodušením položek: Katastrální území; Druh pozemku; Číslo parcelní; Rozsah platnosti sond, název řadu (např. B 4 ); označení úseku (např. km 0,000 0,400), Hloubka výkopu (pokud je terén upravován, pak hloubka výkopu upraveného terénu bude vepsána na svislici vedle hloubky původního terénu); Dno potrubí (se označí silnou plnou čarou a u potrubí DN nad 300 mm se vyznačí tlustou plnou čarou i horní povrch potrubí); Terén (povrch původního terénu se vyznačí slabou plnou čarou a upraveného terénu tlustou čerchovanou čarou a jeho kóta bude vepsaná na svislici vedle kóty původního terénu), Srovnávací rovina; Staničení (nutno zachytit osazení drobných objektů, křížení a lomů nivelety dna), Sklon nivelety dna v % a délce v m; Profil, materiál a délka v m; Typ uložení, (všechny údaje se vyznačí v rámečku vysokém 5 mm), Objekty na síti (kalníky, vzdušníky, hydranty, zemní šoupátkové soupravy, betonové bloky, šachty, chráničky, ochranný betonový blok, křížení s vodotečí, s nadzemním vedením, s podzemním vedením a odbočení trasy řadu) se vyznačí v podélném profilu smluvenými značkami s popisem svisle nad označeným povrchem terénu, Kladečské schéma potrubí se obvykle kreslí do výkresu podélného profilu do prostoru pod údaje o sondách. Potrubí v trase se kreslí tenkou plnou čarou, tvarovky, armatury a bloky se zakreslují smluvenými značkami a popisují zkratkami. Trouby, tvarovky a armatury se kreslí seřazeny do přímky a sklopeny do půdorysu. Je žádoucí ve výkrese sladit popisy drobných objektů s popisy podélného profilu. Pokud se v kladečském schématu vyskytnou shluky tvarovek a armatur, pak se vymezí shluk kroužkem a nakreslí se jako detail na volném místě stejného výkresu. u regulovaných odvodňovacích soustav se podélný profil kreslí podobně jako u trubních řadů, pouze nad Hloubkou výkopu se uvedou na svislici úrovně regulované hladiny podzemních vod v závlahové fázi. u nádrží a rybníků jsou základní pravidla kreslení shodné s výkresy trubních řadů, pouze:

7 7 hladiny se zakreslují tenkou plnou čarou s popisem a kótami, řez hrází, výpustí a dno stoky se kreslí tlustou plnou čarou, základová spára hráze se kreslí tenkou plnou čarou, Červeně se vyznačí (pokud se vše nevyznačí černě): navrhované technické řešení stavby. Modře se vyznačí (pokud se vše nevyznačí černě): hladiny vody včetně vody podzemní Příčné řezy Příčné řezy a vzorové příčné řezy se obvykle kreslí jednobarevně v měřítku 1 : 50 nebo 1 : 100. V zákresu se zachycují obrysy stavby a rozhraní materiálů nebo u trubních řadů rozhraní hutněných zemin. Ve vlastním výkresu se vyznačí: - stávající terén tenkou plnou čarou, - srovnávací rovina tlustou plnou čarou s uvedením její výškové kóty, - navržené technické řešení povrch tlustou plnou čarou, obrysy a rozhraní materiálů tenkou plnou čarou, návrh odhumusování tenkou čárkovanou čarou, - kóta nivelety dna, - označení v návrhu uvažovaných prací se zkratkou a vedle s uvedením výměr včetně jednotek (viz. Tab.1), - u vzorových příčných řezů (obvykle kreslených u podélného profilu) se kresba doplní výstižnými popisy, kótami a charakteristickými údaji, jako je vymezení úseku platnosti, návrhové hydraulické hodnoty, typy uložení potrubí, atd.). - u nádrží a rybníků se kreslí příčné profily ve shodném měřítku i provedení s podélným profilem. Tab.1 Značky prací a prvků uvedených v příčných řezech Popis Ozn. Jedn. Popis Ozn. Jedn. Popis Ozn. Jedn. Odhumusování OD m Svahování výkopu SV m Úprava pláně v nás. ÚN m Výkop v suchu VS m 2 Svahování násypu SN m Dtto ve výkopu ÚV m Výkop ve vodě VV m 2 Humusování roviny HR m Zához (materiálem) Z m 2 Násyp N m 2 Humusování svahu HS m Dlažba kamenná DK m Násyp hutněný NH m 2 Drnování D m Popis ost. zpevnění m 2.6. Přehledný profil trubní sítě s provozními charakteristikami Přehledný podélný profil se obvykle kreslí jednobarevně (černě) s tím, že se čáry srovnávací roviny, terénu a čáry hydrodynamického tlaku příslušející jednomu řadu podbarví stejnou barvou, nebo rozliší druhem čáry (plná, čárkovaná, čerchovaná, tečkovaná, atd.). Doporučuje

8 8 se používat následující měřítka: 1 : / 1 : 500; 1 : / 1 : 1 000; jen u velkých staveb (optimálně s barevným odlišením čar) 1 : / 1 : 500; 1 : / 1 : V tomto podkladu se obvykle vyznačí: - v horní části výkresu označení výkresu a stavby, - pod tímto označením se popíší měřítka délek a výšek, - v levé části se zakreslí měřítko výšek tenkou plnou čarou s vyznačením výšky po 5 m a popisem, - v dolní části výkresu se označí silnou plnou čarou hlavní řad a vyznačí se staničení (každé 500 m kroužkem o průměru 1,5 mm a celé km dvojitým kroužkem o průměru 2,5 mm) a v řádce výšky 5 mm nad touto čarou ohraničenou tenkou plnou čarou se vyznačí DN potrubí a materiál, - cca 10 mm pod staničením hlavního řadu se stejným způsobem označí odbočné řady, - kóta terénu v m se zapíše do svislice kreslené tenkou plnou čarou od srovnávací roviny až k povrchu terénu, - zkušební přetlak ( kp.cm -2 ) na délku (m ) se zapíše do řádku výšky 5 mm ohraničené tenkou plnou čarou, - objekty ovlivňující tlakové poměry v síti (čerpací stanice, nádrže, redukční ventily, atd.) se označí tenkou plnou čarou s popisem hlavních provozních parametrů, - čára hydrodynamického tlaku se zakreslí tlustou plnou čarou s připsáním v jednotlivých bodech: průtok ( l.s -1 ), průtočná rychlost ( m.s -1 ), sklon čáry hydrodynamického tlaku, kóty začátku, všech lomů, odbočení a konce čáry Výkresy drobných objektů na stavbě Tyto výkresy jsou v převážné míře typově zpracovány v měřítcích 1 : 10, 1 : 20, 1 : 25, 1 : 50, 1 : 100 a do projektu se vkládají celé typové podklady nebo jen příslušné výkresy v závislosti na velikosti stavby a počtu opakování objektů. Na začátek složky se doporučuje v tabulce uvést označení typového podkladu (katalogové označení, název a zpracovatel), označení typového objektu, označení stavebního objektu v němž je typový objekt použit, specifikace místa použití (popis nebo staničení) a u posledního místa použití uvést počet opakování daného typového podkladu. V zásadě se u jednotlivých druhů staveb jedná o následující objekty: - u otevřených koryt: výkresy spádových objektů (prahy, stupně, skluzy), vzdouvací objekty (malé jezy, stavidla, hrázky), objekty přemostění (mostky, propustky, lávky, brody, soutoky)

9 9 a další drobné objekty (měrné přepady, křížení s podzemními vedeními, regulátory průtoku, atd.), - u nádrží a rybníků: výkresy odběrného zařízení (odběrné objekty povrchové vody, břehové, dnové), výpustného zařízení (požeráky, bezpečnostní přepady, kombinované objekty) a další drobné objekty (česle, přístupová lávky, dlužová stěna, atd.), - u trubních řadů: výkresy objektů na trubní síti (hydranty, kalníky, vzdušníky, šachty, zemní šoupátkový uzávěr, atd.), a další objekty mimo čerpací stanice (studny, míchací jímky, přístřešky, atd.), - u odvodňovacích soustav včetně regulovaných: drenážní výustě, pramenní jímky, drenážní šachtice (normální, spadištní, kontrolní, větrací, regulační), atd., 2.8. Návrh stavebních objektů (čerpací stanice, sklady, atd.) Návrh stavebních objektů hydromelioračních staveb je závislý na velikosti stavby, zvoleném technickém a konstrukčním řešení, ale také na stanovištních podmínkách. Obecně lze říci, že jednopodlažní objekty s malou náročností na statické výpočty a požární bezpečnost může projektant oboru stavby pro vodní hospodářství a krajinné inženýrství projektovat (nutno si však předem tuto možnost konsultovat s příslušným vodoprávním úřadem). V ostatních případech vodohospodářský projektant musí kooperovat s projektanty oborů pozemní stavby, technologická zařízení staveb, technika prostředí staveb, statika a dynamika staveb, geotechnika a požární bezpečnost staveb. I v případech, kdy projekt těchto objektů se vypracuje jako subdodávka, projektant vodohospodář má sestavit harmonogram a koncepčně koordinovat práce i na této subdodávce. V rámci koncepční práce řeší projektant vodohospodář obvykle následující problémy: - výpočet a stanovení optimálních základních provozních parametrů daného objektu (u čerpací stanice: druh a vlastnosti čerpaného média, rozsah čerpaného množství, potřebné hydrodynamické výšky; u ostatních objektů nejčastěji potřebná plocha a druh podlahy), - volba optimálního konstrukčního a materiálového provedení stavby (u čerpací stanice: studna s ponornými čerpadly, studna s horizontálními čerpadly, čerpací stanice s vertikálními čerpadly, atd.; u ostatních staveb: zděná budova, železobetonová montovaná budova, kovová montovaná budova nebo přístřešek, atd.). Obvykle se v prvé fázi volí několik variant materiálového řešení podle optimálního umístění objektu v zájmové ploše se snahou zajistit vhodné začlenění objektu do krajiny, - výběr optimálního umístění objektu v krajině z hlediska ekonomiky budoucího provozu (zpravidla uprostřed zájmového území), škod způsobených povodněmi (např. migrace

10 10 hladiny vody v recipientu), přístupové komunikace (snížení vyvolaných investic výstavbou co nejkratšího úseku nové zpevněné/nezpevněné cesty šířky 3 m), minimalizace záboru půdy, možnosti napojení a minimalizace délky přívodu elektrické energie, zkrácení délky potrubí při odběru závlahové vody nebo odvedení drenážních vod do recipientu. Z hlediska ochrany životního prostředí se nedoporučuje umisťovat čerpací stanici v blízkosti zastavěné části nebo obytných budov (min. vzdálenosti je nutné v konkrétních případech stanovit v závislosti na použitém strojním zařízení a po dohodě s hygieniky), - výběr vhodného stavebního řešení odběrného objektu zajišťujícího dostatečný odběr vody v požadované kvalitě bez ohledu na stav hladiny v recipientu při plném zajištění hygienicky požadovaného odtoku vody, které je stanoveno vodoprávním řízením, - optimálně již se stavařským specialistou (s výjimkou u studní) se navrhne stavební objekt čerpací stanice při dodržení následujících zásad: - podlaha strojovny má být minimálně 500 mm nad úrovní 50-ti leté vody ve vodním zdroji, - vstupní vrata a větrací otvory se navrhují na odvrácenou stranu od obytných budov a vodotečí, - elektrotechnická, měřící zařízení a ovládací přístroje automatického provozu se doporučuje umístit do samostatné místnosti, - u stavební části čerpací stanice je nutno uvažovat se sociálním zařízením (u hnojivých závlah je nutné navrhovat i sprchu) a s místnosti pro odpočinek obsluhy, - z estetického a krajinotvorného hlediska je vhodné kolem čerpací stanice řešit jednoduchou sadovou úpravu (optimálně s využitím ovocných stromů a keřů). Návrh má být zpracován v úrovni dokumentace stavebního objektu pro provádění stavby (podle přílohy č. 2 k vyhlášce č. 499/2006 Sb.) a měl by obsahovat následující části: - architektonické a stavebně technické řešení: technická zpráva, výkresová dokumentace (půdorys v měřítku 1 : 50, 1 : 100, řezy, pohledy, potřebné detaily, výpisy truhlářských, zámečnických a klempířských výrobků a vytyčovací výkres). - stavebně konstrukční část: technická zpráva, výkresová část, statický výpočet (u menších staveb může být součástí předchozího oddílu). - technika prostředí staveb: u staveb s celoročním provozem (hnojivé závlahy) zařízení pro vytápění staveb, zařízení vzduchotechniky, měření a regulace, zdravotně technické instalace, zařízení silnoproudé elektrotechniky a bleskosvody, slaboproudá zařízení, atd.

11 Návrh provozních souborů stavby (čerpací stanice, sklady, atd.) Také tuto část dokumentace je nutné zajistit ve spolupráci projektanta vodohospodáře s projektanty oborů pozemní stavby, technologická zařízení staveb, technika prostředí staveb a požární bezpečnost staveb. Obvykle tato dokumentace obsahuje: - technologická zařízení: technická zpráva, výkresová část (technologické schéma, provozní schéma, dispozice technologického zařízení, výkresy kovových konstrukcí, atd.), seznam strojů a zařízení, - systém řízení technologických procesů a zařízení měření a regulace: technická zpráva, výkresová část (funkční schéma systému řízení, montážní výkresy), seznam zařízení, - napájecí a provozní rozvod silnoproudu (technická zpráva, provozní schéma, výkresy), - elektronická komunikační a řídící zařízení (technická zpráva, provozní schéma, výkresy) Zásady organizace výstavby Technická zpráva Rozsah této dokumentace je závislý na velikosti stavby, exponovanosti zájmového území z hlediska ochrany krajiny a životního prostředí a doporučené technologie výstavby. V zásadě má obsahovat: - popis základní charakteristiky staveniště, tj. situování staveniště, předpokládané úpravy staveniště, popis stavebního dvora, jeho doporučené vybavení kanceláří, včetně sociálního a hygienického zázemí a případného oplocení, - údaje o vnějších, přístupových a vnitřních dopravních trasách a o přesunu rozhodujících zemin, materiálů a dodávek včetně návrhu umístění mezideponií a trvalých deponií, - informace o stávající síti technické infrastruktury, možnosti napojení na zdroj energie a vody, - informace o nutnosti úpravy staveniště z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví třetích osob a veřejných zájmů včetně stanovení podmínek pro provádění stavby z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví, - návrh využití stávajících objektů pro zařízení staveniště a návrh vybudování nebo osazení dočasných objektů potřebných pro organizaci výstavby, které vyžadují z hlediska platných předpisů ohlášení stavebnímu úřadu, - určení podmínek pro ochranu životního prostředí při výstavbě (především stanovení základních principů ochrany proti hluku, znečišťování ovzduší, komunikací, podzemních a povrchových vod a způsob nakládání s odpady ze stavební činnosti) včetně popisu ochranných pásem a chráněných území v okolí stavby,

12 12 - základní informace o použitém materiálu ve výstavbě a o rozsahu základních výměr, - návrh lhůt výstavby, termín zahájení a dokončení stavby, lhůty stavební připravenosti pro montáž technologických zařízení, - návrh lhůt, doby a požadavky na komplexní vyzkoušení provozu stavby, průkazu funkce technologie a pokud to určí vodoprávní orgán i podmínky uvedení stavby do zkušebního provozu, - návrh termínů a způsob likvidace staveniště, tj. uvedení ploch do původního stavu, - návrh časového plánu výstavby (podle velikosti stavby: řádkový harmonogram, časoprostorový graf, výstup síťové analýzy), - doložení dokladů, majících bezprostřední návaznost na projekt organizace výstavby Situace zařízení staveniště Situace se kreslí zpravidla jednobarevně (u větších staveb také vícebarevně) do mapového podkladu v měřítku shodném s přehlednou situací a u menších staveb v měřítku shodném s podrobnou situací. Tento podklad dokumentace obvykle obsahuje následující údaje: - stručnou legendu s vyznačením a vysvětlením značek a symbolů použitých ve výkresu, - hranice zájmového území (silnou plnou čarou), hranice stavebního dvora (silnou plnou čarou s popisem), vyznačení dočasného záboru pozemku (silná čárkovaná čára) a trvalého záboru (silná čerchovaná čára), - vyznačení ploch skládek a deponií ornice a zeminy (grafické vyznačení viz zábor a doplněno symboly podle legendy), - vyznačení a popis objektů využitých v rámci zařízení staveniště, - vyznačení příjezdových komunikací a vstupu do stavebního dvora (dvojitou silnou plnou čarou s šipkou na hranici zájmového území a stavebního dvora), - vyznačení odběrných míst zdrojů vody, elektrické energie, telefonu, (popisem navržených symbolů a zákresů), - vyznačení ochranných pásem a chráněných území (obrysem tenkou plnou čarou se šikmým šrafováním), - vyznačení s popisem všech významných objektů, zeleně, památek a ploch, které je nutno při výstavbě chránit před poškozením, - návrh vytyčovací sítě stavby (pokud není zpracován jako samostatná výkresová příloha) zpracovaný v souladu s právními předpisy vydanými k provedení zeměměřických prací.

13 Biotechnické úpravy Při komplexním řešení hydromeliorační stavby je z hlediska začlenění stavebních objektů do krajiny nutné i potřebné navrhnout biotechnické úpravy jako ozelenění prostoru kolem čerpacích stanic, doprovodná zeleň kolem cest a vodních toků a v případě potřeby (např. při přerušení migračních cest stavbou) i doplnění krajiny o biokoridory a biocentra. Výsadbu stromů podél liniových staveb je žádoucí provádět ve skupinách s vystřídáním stran (nikoliv v řadě se stejnými spony) v rozsahu do 70 % délky objektu, při využití místně vhodných stromů a keřů. Z hlediska zajištění čistoty vody v tocích je žádoucí po obou stranách navrhnout nárazníkový zelený travní pás šířky podle místních poměrů minimálně 2 m. Dosáhneme tím žádoucího estetického působení v krajině a větší diverzity ekotonů. Vlastní dokumentace obvykle obsahuje: - Technická zpráva, popisující v úvodní části podrobnou diagnózu krajiny v řešeném území, návrh urbanisticko architektonického řešení výsadby, popis navržených vegetačních prvků, případné požadavky na kácení porostů a likvidaci stávající zeleně, bilance zemních prací, výkazy výměr, specifikace počtu a druhová skladby výpěstků, popis technologie založení, dokončovací péče a udržovací péče (rozsah a četnost). - Situace v měřítku obvykle shodném se situací stavebního objektu tj. 1 : 500, 1 : 1 000, podle velikosti stavby v jednobarevném nebo v dvoubarevném až tříbarevném provedení (černá současný stav území, červeně návrh stavebních objektů a zeleně návrh biotechnických úprav). Ve výkresu jsou vyznačena navržená opatření s podrobnou legendou. - Výkresy, pouze u složitých objektů v náročných stanovištních podmínkách nutno doplnit situaci o řezy, podélné profily, konstrukční výkresy prvků, atd Vyvolané investice K zajištění požadované ekonomické efektivnosti větší hydromeliorační stavby je žádoucí zajistit provoz stavby bez ovlivnění meteorologickými extrémy, nebo živelnými pohromami. Mezi investice, které vzhledem k věcným a časovým souvislostem s touto stavbou mají být vynaloženy patří: reorganizace půdního fondu (zvláště u závlahových staveb z hlediska optimálního využití závlahového detailu je někdy vhodné upravit tvary honů), stavební úprava recipientu drenážních vod, stavební i trasová úprava cestní sítě v zájmovém území především napojení této sítě na veřejnou cestní síť. Rozsah i obsah této dokumentace je závislý na druhu investice a požadavcích legislativy na její zpracování.

14 14 3. Doklady Také tato část dokumentace je závislá na druhu a velikosti stavby a v zásadě má obsahovat: - průkaz o vlastnictví pozemků zájmového území stavby, - územní rozhodnutí, pokud jej vydal jiný orgán (vodoprávní úřad) než stavební úřad, - stanoviska, posudky a výsledky jednání vedených v průběhu zpracování projektové dokumentace, - pokud to vyžadují aktuální právní předpisy je nutné přiložit dokumentaci zpracovanou podle Zákona č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí v aktuální verzi.

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb

499/2006 Sb. VYHLÁŠKA. o dokumentaci staveb 499/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 10. listopadu 2006 o dokumentaci staveb Ministerstvo pro místní rozvoj stanoví podle 193 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon): 1 Úvodní

Více

Revitalizace vodního toku

Revitalizace vodního toku Revitalizace vodního toku ČSN 01 3105 společně pro výkresy, velikosti, popisování, materiály, formáty a skládání výkresů, měřítka, čáry, kótování, ČSN 01 3402 popisové pole ČSN 01 3160 zásady oprav a změn

Více

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ STOKOVÝCH SÍTÍ A KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ STOKOVÝCH SÍTÍ A KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK Nádražní 28/3114 729 71 Ostrava Moravská Ostrava Tel.: 597 475 111, 595 152 111 Fax: 596 118 217 IČ: 45193673 DIČ: CZ45193673 Zápis v OR KS v Ostravě, v oddílu B, vložka 348 EXTERNÍ DOKUMENT Účinnost vydání

Více

Rozsah a obsah projektové dokumentace pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 1 písm. a) až e) stavebního zákona nebo pro vydání stavebního povolení

Rozsah a obsah projektové dokumentace pro ohlášení stavby uvedené v 104 odst. 1 písm. a) až e) stavebního zákona nebo pro vydání stavebního povolení Částka 28 Sbírka zákonů č. 62 / 2013 Strana 491 10. Za přílohu č. 4 se vkládají nové přílohy č. 5 až 8, které včetně poznámky pod čarou č. 8 znějí: Příloha č. 5 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah

Více

CENÍK 800-1 ZEMNÍ PRÁCE

CENÍK 800-1 ZEMNÍ PRÁCE CENOVÉ PODMÍNKY 2015/ I. CENÍK 800-1 ZEMNÍ PRÁCE I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU 11. Členění Ceník obsahuje položky zemních prací pro: Část A - Zřízení konstrukcí stavebních objektů

Více

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb.

Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě ROZDÍLOVÁ ZKOUŠKA k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. 2015 Rozdílová zkouška k autorizaci podle zákona č. 360/1992 Sb. OBSAH Úvod...

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...- 4 - 1.1. Označení stavby... - 4-1.2. Stavebník... - 4-1.3. Zpracovatel projektu... - 4 -

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...- 4 - 1.1. Označení stavby... - 4-1.2. Stavebník... - 4-1.3. Zpracovatel projektu... - 4 - OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE...- 4-1.1. Označení stavby... - 4-1.2. Stavebník... - 4-1.3. Zpracovatel projektu... - 4-2. ÚDAJE O UMÍSTĚNÍ STAVBY...- 5-2.1. Umístění stavby... - 5-2.2. Stavební pozemek...

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ MěÚ Horní Slavkov, odbor výstavby a ŽP Dlouhá 634/12 357 31 Horní Slavkov V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO ÚZEMNÍHO ROZHODNUTÍ A STAVEBNÍHO POVOLENÍ podle ustanovení 94a zákona č. 183/2006

Více

Suchá retenční nádrž - Topolany

Suchá retenční nádrž - Topolany Suchá retenční nádrž - Topolany Údaje o společném zařízení Suchá retenční nádrž Topolany byla zbudována jižně od obce, v údolí Lukového potoka. Její hráz je umístěna napříč údolí cca 90 m pod soutokem

Více

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ STOKOVÝCH SÍTÍ A KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ STOKOVÝCH SÍTÍ A KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK Nádražní 28/3114 729 71 Ostrava Moravská Ostrava Tel.: 597 475 111, 595 152 111 Fax: 596 118 217 IČ: 45193673 DIČ: CZ45193673 Zápis v OR KS v Ostravě, v oddílu B, vložka 348 EXTERNÍ DOKUMENT Účinnost vydání

Více

Název stavby. : Splašková kanalizace obce Albrechtice - místní část Zámostí, I.etapa Zámostí sever

Název stavby. : Splašková kanalizace obce Albrechtice - místní část Zámostí, I.etapa Zámostí sever Obsah: F. DOKUMENTACE STAVBY (OBJEKTŮ) 2 1. INŽENÝRSKÉ OBJEKTY 2 A) POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU, JEHO FUNKČNÍ A TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 2 B). POŽADAVKY NA VYBAVENÍ 2 C). NAPOJENÍ NA STÁVAJÍCÍ TECHNICKOU INFRASTRUKTURU

Více

Plán společných zařízení

Plán společných zařízení OBSAH: G. Dokumentace technického řešení plánu společných zařízení G.1. Opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků (pouze cesty hlavní a vedlejší cesty pro rekonstrukci) Doplňující podklady Textové přílohy

Více

VEDLEJŠÍ POLNÍ KOMUNIKACE C7 V K. Ú. VÁCLAVÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ (DSP) A REALIZACI STAVBY (RDS) TECHNICKÁ ZPRÁVA

VEDLEJŠÍ POLNÍ KOMUNIKACE C7 V K. Ú. VÁCLAVÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ (DSP) A REALIZACI STAVBY (RDS) TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje objektu Stavba : Místo stavby: Kraj: Obec: VEDLEJŠÍ POLNÍ KOMUNIKACE C7 lokalita se nachází v k. ú. Václaví Liberecký Rovensko pod Troskami Katastrální území : Václaví Druh stavby:

Více

Kateřinská - Podpolí

Kateřinská - Podpolí Lesní cesta Kateřinská - Podpolí VLS ČR, s. p. divize Plumlov ZHOTOVITEL: MSS projekt s. r. o. OBJEDNATEL: VLS ČR, s. p. divize Plumlov DATUM: 07/2013 VYHOTOVIL: Petr Jeřábek ČÍSLO PARÉ: Obsah A. Průvodní

Více

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly SO. 06 DEŠŤOVÁ KANALIZACE

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly SO. 06 DEŠŤOVÁ KANALIZACE Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly investor: MĚSTO TÁBOR Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor k.ú.: Tábor p.č.: 1798/1; 1798/8; 1798/9; 1798/10; 1798/11; 1798/15 SO. 06 DEŠŤOVÁ KANALIZACE Projektant:

Více

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly ODVODNĚNÍ KOMUNIKACE

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly ODVODNĚNÍ KOMUNIKACE Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly investor: TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ MĚSTA TÁBORA s.r.o. Václava Soumara 2300 390 03 TÁBOR k.ú.: Tábor p.č.: 1798/1; 1798/8; 1798/9; 1798/10; 1798/11; 1798/15

Více

Podpora vymezování záplavových území a studií odtokových poměrů oblast povodí Berounky

Podpora vymezování záplavových území a studií odtokových poměrů oblast povodí Berounky Podpora vymezování záplavových území a studií odtokových poměrů oblast povodí Berounky Záplavové území Úterského potoka ř. km 0,000 37,600 Technická zpráva říjen 2013 A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje

Více

Provedení nevýrobních objektů v závislosti na konstrukčním řešení a požární odolnosti stavebních konstrukcí.

Provedení nevýrobních objektů v závislosti na konstrukčním řešení a požární odolnosti stavebních konstrukcí. Ústav územního rozvoje, Jakubské nám. 3, 658 34 Brno Tel.: +420542423111, www.uur.cz, e-mail: sekretariat@uur.cz LIMITY VYUŽITÍ ÚZEMÍ Dostupnost: http://www.uur.cz/default.asp?id=2591 4.5.201 NEVÝROBNÍ

Více

590/2002 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o technických požadavcích pro vodní díla. Změna: 367/2005 Sb.

590/2002 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o technických požadavcích pro vodní díla. Změna: 367/2005 Sb. 590/2002 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2002 o technických požadavcích pro vodní díla Změna: 367/2005 Sb. Ministerstvo zemědělství stanoví podle 143 odst. 4 písm. b) zákona č. 50/1976 Sb., o územním

Více

7/2003 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o vodoprávní evidenci

7/2003 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o vodoprávní evidenci 7/2003 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2002 o vodoprávní evidenci Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí stanoví podle 19 odst. 2 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a

Více

CENÍK 827-1 VEDENÍ TRUBNÍ DÁLKOVÁ - VODOVODY A KANALIZACE

CENÍK 827-1 VEDENÍ TRUBNÍ DÁLKOVÁ - VODOVODY A KANALIZACE CENOVÉ PODMÍNKY 2016/ I CENÍK 827-1 VEDENÍ TRUBNÍ DÁLKOVÁ - VODOVODY A KANALIZACE I. OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU 1. ČLENĚNÍ A PLATNOST CENÍKU 11. Členění 111. Ceník obsahuje velkoobchodní ceny stavebních prací

Více

A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE

A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ OBSAH ELABORÁTU A. ÚZEMNÍ PLÁN LUDGEŘOVICE A. TEXTOVÁ ČÁST A. GRAFICKÁ ČÁST A.1 ZÁKLADNÍ ČLENĚNÍ ÚZEMÍ MĚŘ. 1 : 5 000 A.2 HLAVNÍ VÝKRES

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA - B.1. HG partner s.r.o. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část:

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA - B.1. HG partner s.r.o. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část: Investor: Povodí Labe, státní podnik, Víta Nejedlého 951, 500 03 Hradec Králové Odpovědný projektant: Ing. Jaroslav Vrzák Datum: 07/2014 Vypracoval: Ing. Kamil Borecký Změna: - Akce: Název části: Část:

Více

OBJEKTY NA STOKOVÉ SÍTI

OBJEKTY NA STOKOVÉ SÍTI Číslo dokumentu: Druh dokumentu: TS-25.09 TECHNICKÝ STANDARD Vydání číslo: Účinnost vydání od: Strana číslo : 3 1.4.2016 1 / 47 Obsah interní dokumentace je duševním vlastnictvím společnosti Severomoravské

Více

Studie záplavového území toku Bochovský potok

Studie záplavového území toku Bochovský potok Studie záplavového území toku Bochovský potok Návrh na stanovení záplavového území ř.km 0,000 10,750 Technická zpráva červen 2013 A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje Název toku : Bochovský potok ID toku:

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Krajková. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Krajková. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_115_1) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.349.417.115.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 7226 (56456) Číslo ORP3 (ČSÚ): 417

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Stokování

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Stokování Stokování Stokování Základní podmínka zajištění hygienických podmínek životního prostředí obyvatel především měst. Účelem je odvedení tekutých opadů pomocí soustavného stokového systému a jejich následná

Více

b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků),

b) místo stavby (adresa, čísla popisná, katastrální území, parcelní čísla pozemků), Příloha č. 3 Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o změně vlivu užívání stavby na území Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D Výkresová

Více

Závlahové nádrže a vodojemy

Závlahové nádrže a vodojemy Závlahové nádrže a vodojemy závlahová nádrž více funkcí závlahový vodojem závlahy akumulace vody vyrovnání průtoků automatizace Vodohospodářské řešení bilance zásobního prostoru Požadavky na nádrž Strmé

Více

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby)

PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) List číslo : 1 Ing. Miroslav Sekanina Zakázkové číslo: S-07 /2013 projekční a inženýrská kancelář Soukenická 2156, Uherský Brod Počet listů: 9 PROJEKT STAVBY (Dokumentace pro provedení stavby) F. DOKUMENTACE

Více

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works Average s of selected Construction works Average 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů m 2 1 odstranění porostu 35,54 31,10 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění

Více

ÚZEMNÍ STUDIE. základní údaje: obsah: A. TEXTOVÁ ČÁST B. FOTODOKUMENTACE C. GRAFICKÁ ČÁST. 1.Průvodní zpráva 2.Souhrnná technická zpráva

ÚZEMNÍ STUDIE. základní údaje: obsah: A. TEXTOVÁ ČÁST B. FOTODOKUMENTACE C. GRAFICKÁ ČÁST. 1.Průvodní zpráva 2.Souhrnná technická zpráva ÚZEMNÍ STUDIE základní údaje: AKCE: Územní studie MÍSTO: Šakvice, (lokalita Za Výhonem ) OKRES: Břeclav POŘIZOVATEL: Obec Šakvice PROJEKTANT: Ing. arch. Simona Kodýtková, U Hájku 668, Vranovice 691 25

Více

3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD

3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD 3 ODVÁDĚNÍ A ČÍŠTĚNÍ ODPADNÍCH VOD Tabulky 3.1 Trubní vedení kanalizace potrubí uložené v nezpevněné ploše nebo v poli 3.2 Potrubí uložené v asfaltové vozovce 3.3 Betonové trouby vejčitého profilu 3.4

Více

Minimální rozsah dokumentace přikládaného k žádosti o dotaci v programu Zelená úsporám, v oblasti podpory C.2 Rodinné domy

Minimální rozsah dokumentace přikládaného k žádosti o dotaci v programu Zelená úsporám, v oblasti podpory C.2 Rodinné domy Minimální rozsah dokumentace přikládaného k žádosti o dotaci v programu Zelená úsporám, v oblasti podpory C.2 Rodinné domy K žádosti o poskytnutí dotace se přikládá dokumentace, z níž je patrný rozsah

Více

Stanovení záplavového území toku Zalužanský potok

Stanovení záplavového území toku Zalužanský potok Obsah: 1 Úvod... 2 1.1 Identifikační údaje...2 1.2 Cíle studie...2 1.3 Popis zájmové oblasti...3 2 Datové podklady... 3 2.1 Topologická data...3 2.2 Hydrologická data...4 3 Matematický model... 5 3.1 Použitý

Více

Město Petřvald. Příloha č. 1 VYMEZENÍ PŘEDMĚTU NÁJMU

Město Petřvald. Příloha č. 1 VYMEZENÍ PŘEDMĚTU NÁJMU Město Petřvald Příloha č. 1 VYMEZENÍ PŘEDMĚTU NÁJMU Úvod: Příloha číslo 1 Vymezení předmětu nájmu, tj. Nové Kanalizace a Čistírny v Petřvaldě jehož rozsah je níže uveden v následujících částech Část 1

Více

1. ÚVOD, IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. ÚVOD, IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1. ÚVOD, IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Předkládaná dokumentace pro žádost o vodoprávní rozhodnutí a povolení k nakládání s povrchovými vodami byla zpracována na základě smlouvy č.2/2008 mezi zhotovitelem projektové

Více

U Klánovického lesa ÚVALY U PRAHY LOKALITA VÝPUSTEK 2 ZASTAVOVACÍ STUDIE

U Klánovického lesa ÚVALY U PRAHY LOKALITA VÝPUSTEK 2 ZASTAVOVACÍ STUDIE U Klánovického lesa ÚVALY U PRAHY LOKALITA VÝPUSTEK 2 ZASTAVOVACÍ STUDIE U Klánovického lesa 2, Úvaly - Výpustek IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE AKCE MÍSTO Výstavba souboru rodinných domů včetně infrastruktury Úvaly

Více

Relaxační areál Újezd u Svatého Kříže DUR A ÚVODNÍ ÚDAJE B PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Relaxační areál Újezd u Svatého Kříže DUR A ÚVODNÍ ÚDAJE B PRŮVODNÍ ZPRÁVA Relaxační areál Újezd u Svatého Kříže DUR A ÚVODNÍ ÚDAJE B PRŮVODNÍ ZPRÁVA červenec 2012 vypracoval: Ing.arch.Václav Drchal Plzeňský projektový architektonický atelier s.r.o. Barrandova 28, 326 00 Plzeň

Více

OZNÁMENÍ. ZAHÁJENÍ ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ A POZVÁNÍ K VEŘEJNÉMU ÚSTNÍMU JEDNÁNÍ (doručováno veřejnou vyhláškou)

OZNÁMENÍ. ZAHÁJENÍ ÚZEMNÍHO ŘÍZENÍ A POZVÁNÍ K VEŘEJNÉMU ÚSTNÍMU JEDNÁNÍ (doručováno veřejnou vyhláškou) Magistrát města Přerova Odbor stavebního úřadu a životního prostředí ODDĚLENÍ STAVEBNÍ ÚŘAD Bratrská 34, 750 11 Přerov 2 Spis zn.: 2012/097762/STAV/SU/KJ Přerov, dne 12.10.2012 Č.j.: Vyřizuje: Telefon:

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ JIMRAMOV DOKUMENTACE K ÚZEMNÍMU ŘÍZENÍ

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘENÍ JIMRAMOV DOKUMENTACE K ÚZEMNÍMU ŘÍZENÍ DOKUMENTACE K ÚZEMNÍMU ŘÍZENÍ B. Průvodní zpráva Obsah: 1. Charakteristika území a stavebního pozemku... 2 2. Základní charakteristika stavby a jejího užívání... 4 3. Orientační údaje stavby... 5 1 1.

Více

Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6

Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6 Návrh zadání změny č. 6 ÚPSÚ Kvilda St rana 1 (celkem 13) Územní plán sídelního útvaru Kvilda změna č. 6 Návrh zadání Podle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v platném znění,

Více

VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část

VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část Ing. Zuzana Vyoralová, Ph.D. ( zuzana.vyoralova@fa.cvut.cz ) BIVŠ 23. února 2016 OBSAH PŘEDNÁŠKY : ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY TYPOLOGIE ODPADNÍ VODY PRINCIP

Více

Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník

Územní studie Pod Akátovou alejí Jistebník Územní studie "Pod Akátovou alejí" Jistebník Obsah kompletního elaborátu: Textová a tabulková část Grafická část 01. HLAVNÍ VÝKRES - KOORDINACE 1:2000 A2 02. DOPRAVA 1:1000 A1 03. VODNÍ HOSPODÁŘSTVÍ 1:1000

Více

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY PRŮVODNÍ ZPRÁVA DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A PROVEDENÍ STAVBY 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: a) Označení stavby: Název stavby : Místo stavby: Kraj: BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ ZPOMALOVACÍ PRAHY A OPRAVA KOMUNIKACE

Více

Nové chodníky v Dobromilicích

Nové chodníky v Dobromilicích Akce : Nové chodníky v Dobromilicích Objekt : SO 01 SO 01 CHODNÍKY, PARKOVACÍ STÁNÍ, VJEZDY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Investor : Obec Místo : Projektant : Vlčil Jaromír 330 Prostějov leden 2014 1. Identifikační

Více

TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A, B

TEXTOVÁ ČÁST DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A, B Stavební úpravy výrobních hal a snížení energetické náročnosti objektů společnosti K - Rent s. r. o. na pozemcích parc.č. 724/7, 724/51, 724/55 a 724/6 v k.ú. České Budějovice 6 TEXTOVÁ ČÁST A. Průvodní

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: A. Označení stavby: Název: Druh stavby: rekonstrukce, novostavba Místo stavby: Chrudim Katastrální území: Chrudim Kraj: Pardubický Stupeň dokumentace:

Více

Souhrnná technická zpráva

Souhrnná technická zpráva 3e - PROJEKTOVÁNÍ EKOLOGICKÝCH STAVEB s. r. o. PRAŽSKÁ 455 393 01 PELHŘIMOV PROJEKTOVÁNÍ EKOLOGICKÝCH STAVEB s.r.o. EKOLOGIE EKONOMIKA ESTETIKA Rekonstrukce rybníka Podlesník v k.ú. Radňov B. Souhrnná

Více

Obsah dokumentace: Obsah textové části: 1. Návrh. Textová část

Obsah dokumentace: Obsah textové části: 1. Návrh. Textová část Obsah dokumentace: Textová část Grafická část 1. Výkres základního členění území M 1 : 5 000 2. Hlavní výkres M 1 : 5 000 3. Výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací M 1 : 5 000 2. Odůvodnění

Více

Návrh změny č. 1 ÚP Vráto

Návrh změny č. 1 ÚP Vráto Návrh změny č. 1 ÚP Vráto Návrh pro společné jednání Vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Vráto Záznam o účinnosti Datum nabytí účinnosti: Oprávněná úřední osoba pořizovatele: jméno a příjmení:

Více

1. Žadatel 1) (k žádosti písmene A, B, C)

1. Žadatel 1) (k žádosti písmene A, B, C) Městský úřad Otrokovice odbor životního prostředí nám. 3. května 1340 765 23 Otrokovice A) ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ K VODNÍMU DÍLU ( 15 vodního zákona) B) ŽÁDOST O POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S PODZEMNÍMI VODAMI

Více

Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/03.0035. Tvorba technické dokumentace

Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/03.0035. Tvorba technické dokumentace Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/03.0035 Tvorba technické dokumentace Fáze projektové dokumentace z hlediska stavebního řízení Průběh stavebního řízení

Více

ZÁVLAHOVÉ KANÁLY. Obsah Strana

ZÁVLAHOVÉ KANÁLY. Obsah Strana ODVĚTVOVÁ TECHNICKÁ NORMA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Leden 2009 MZe ČR ZÁVLAHOVÉ KANÁLY TNV 75 4320 Obsah Strana Předmluva...... 2 1 Předmět normy.... 3 2 Citované normativní dokumenty.... 3 3 Termíny a definice.

Více

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice TVORBA TECHNICKÉ DOKUMENTACE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

TEXTOVÁ ČÁST. Palackého 126, 503 03 Smiřice

TEXTOVÁ ČÁST. Palackého 126, 503 03 Smiřice A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE A.00 Identifikační údaje Název: Územní studie lokality Z13, k.ú. Hubíles Obec: Smržov Dotčené pozemky plochy Z13: k.ú. Hubíles: TEXTOVÁ ČÁST p.č. Výměra [m2] Druh pozemku Vlastnické právo

Více

REKAPITULACE STAVBY. POSP052-2012 - Litovel-autobusová zastávka Tři Dvory. Stavba: CZK 1 686 172,90. Cena s DPH 1 393 531,30.

REKAPITULACE STAVBY. POSP052-2012 - Litovel-autobusová zastávka Tři Dvory. Stavba: CZK 1 686 172,90. Cena s DPH 1 393 531,30. REKAPITULACE STAVBY Stavba: POSP052-2012 - Litovel-autobusová zastávka Tři Dvory Místo: Datum: 06.03.2013 Zadavatel: IČ: 00299138 Město Litovel DIČ: CZ 00299138 Uchazeč: IČ: Vyplň údaj Vyplň údaj DIČ:

Více

Regulační plán NEVEKLOV SÝKOREC

Regulační plán NEVEKLOV SÝKOREC Regulační plán NEVEKLOV SÝKOREC I. NÁVRH A. TEXTOVÁ ČÁST Objednatel: Město Neveklov Stupeň : DÚR Regulační plán Neveklov Sýkorec Číslo paré: Dílčí projekt: Urbanistické a souhrnné řešení Zpracovatel: Ing.arch.DášaTůmová

Více

Zadání územního plánu obce DYMOKURY

Zadání územního plánu obce DYMOKURY Zadání územního plánu obce DYMOKURY ( návrh ) Listopad 2007 1 Objednatel: Obec Dymokury (zastoupena p.jaroslavem Červinkou starostou obce ) Revoluční 97 289 01 Dymokury Pořizovatel: Městský úřad Poděbrady

Více

GEOLOGICKÝ PRŮZKUM PRO ZEMĚDĚLSKÉ VYUŽÍVÁNÍ KRAJINY TNV 75 4112

GEOLOGICKÝ PRŮZKUM PRO ZEMĚDĚLSKÉ VYUŽÍVÁNÍ KRAJINY TNV 75 4112 ODVĚTVOVÁ TECHNICKÁ NORMA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Leden 2014 MZe ČR GEOLOGICKÝ PRŮZKUM PRO ZEMĚDĚLSKÉ VYUŽÍVÁNÍ KRAJINY TNV 75 4112 Obsah Strana Předmluva... 2 Úvod. 3 1 Předmět normy... 4 2 Citované dokumenty...

Více

Zdymadlo Lovosice na Labi v ř. km 787,543

Zdymadlo Lovosice na Labi v ř. km 787,543 Zdymadlo Lovosice na Labi v ř. km 787,543 Stručná historie výstavby vodního díla Zdymadlo Lovosice bylo vybudováno v rámci výstavby vodní cesty na Vltavě a Labi na začátku 20. století. Provádění stavby,

Více

Holečkova 8, 150 24 Praha 5 závod Berounka Denisovo nábřeží 14, 304 20 Plzeň. Horšice, Přeštice, Radkovice u Příchovic, Týniště u Horšic

Holečkova 8, 150 24 Praha 5 závod Berounka Denisovo nábřeží 14, 304 20 Plzeň. Horšice, Přeštice, Radkovice u Příchovic, Týniště u Horšic A - TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje Název toku : Příchovický potok ID toku: 132 880 000 100 ID toku v centrální evidenci vodních toků: 10 108 993 Recipient: Úhlava ID recipientu: 132 140 000 100 Úsek

Více

, 17. listopadu 14, 680 01 Boskovice, e-mail: svazekvak@vasbo.cz. tel.: 516 452 527 STANDARDY PRO VODOVODY A KANALIZACE

, 17. listopadu 14, 680 01 Boskovice, e-mail: svazekvak@vasbo.cz. tel.: 516 452 527 STANDARDY PRO VODOVODY A KANALIZACE "SVAZEK VODOVODU A KANAUZACI" měst a obcí okresu Blansko o _, 17. listopadu 14, 680 01 Boskovice, e-mail: svazekvak@vasbo.cz. tel.: 516 452 527 STANDARDY PRO VODOVODY A KANALIZACE.. ~ vooo.,looo A KAllAlIZA::I'

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační

Více

TEXTOVÁ ČÁST A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE. A.00 Identifikační údaje. ÚZEMNÍ STUDIE ROZVOJOVÝCH LOKALIT X2 A X4, k.ú. HELVÍKOVICE

TEXTOVÁ ČÁST A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE. A.00 Identifikační údaje. ÚZEMNÍ STUDIE ROZVOJOVÝCH LOKALIT X2 A X4, k.ú. HELVÍKOVICE A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE A.00 Identifikační údaje Název: Územní studie rozvojových lokalit X2 a X4, k.ú. Helvíkovice Obec: Helvíkovice Pořizovatel: Městský úřad Žamberk Odbor regionálního rozvoje a územního plánování

Více

PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA - 1 - OBSAH: 1 Identifikační údaje... 3 2 Podklady... 3 3 Základní údaje charakterizující stavbu... 3 3.1 Úvod... 3 3.2 Údaje o provozu... 4 3.3 Základní údaje o stavbě... 4 3.4

Více

Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb

Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb Vyhláška č. 499/2006 Sb. o dokumentaci staveb Ve vyhlášce č.499/2006 Sb. o dokumentaci staveb jsou zahrnuty podmínky a požadavky na srozumitelně vyjádřené a kontrolovatelné řešení staveb s ohledem na přístupnost

Více

1. Učební texty pro popularizátory vědy

1. Učební texty pro popularizátory vědy 1 Studijní opora k výukovému modulu v oblasti přírodních věd K4/MPV7 Vodní hospodářství byla vytvořena v rámci projektu Poznej tajemství vědy. Projekt s reg. č. CZ.1.07/2.3.00/45.0019 je financován z operačního

Více

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň

C.2.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA - Autobusové stanoviště. Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové dopravy - Libáň Dokumentace ke stavebnímu povolení PROIS a.s. Veverkova 1343, Hradec Králové, 500 02 IČ 259 43022, DIČ CZ 259 43022 Akce : Investor : Regenerace a revitalizace středu města a přemístění stanovišť autobusové

Více

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works s of selected Construction works 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů m 2 1 odstranění porostu 42,64 32,55 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů

Více

PODMÍNKY NAPOJENÍ VEŘEJNÁ SPLAŠKOVÁ KANALIZACE OBCE ROSTOKLATY

PODMÍNKY NAPOJENÍ VEŘEJNÁ SPLAŠKOVÁ KANALIZACE OBCE ROSTOKLATY PODMÍNKY NAPOJENÍ VEŘEJNÁ SPLAŠKOVÁ KANALIZACE OBCE ROSTOKLATY Vlastník a provozovatel kanalizace a ČOV: Obec Rostoklaty Rostoklaty 32, 281 71 Rostoklaty IČ: 00235709; DIČ: CZ00235709 Tel.: 321 672 721

Více

2.5 RYCHLOSTNÍ SILNICE R49/R6 HULÍN PÚCHOV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ STAVEB NA ÚZEMÍ ČR. STAVBA 4905 HORNÍ LIDEČ HRANICE ČR/SR km 54,100 59,640

2.5 RYCHLOSTNÍ SILNICE R49/R6 HULÍN PÚCHOV TECHNICKÉ ŘEŠENÍ STAVEB NA ÚZEMÍ ČR. STAVBA 4905 HORNÍ LIDEČ HRANICE ČR/SR km 54,100 59,640 NÁRODNÁ DIAĽNIČNÁ SPOLOČNOSŤ, A.S. ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC ČR RYCHLOSTNÍ SILNICE R49/R6 HULÍN PÚCHOV STUDIE PROVEDITELNOSTI A ÚČELNOSTI 2.5 TECHNICKÉ ŘEŠENÍ STAVEB NA ÚZEMÍ ČR STAVBA 4905 HORNÍ LIDEČ

Více

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works

6. PRŮMĚRNÉ CENY VYBRANÝCH STAVEBNÍCH PRACÍ Average prices of selected Construction works s of selected Construction works 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů m 2 1 odstranění porostu 43,20 34,50 001 Odstranění travin a křovin, kácení stromů a odstranění pařezů

Více

A.1. Průvodní a technická zpráva

A.1. Průvodní a technická zpráva A.1. Průvodní a technická zpráva Vypracoval: Jaroslav Hvězda Schválil: Ing. Pavel Kuttelwascher 1. Identifikační údaje stavby Strana 1 (celkem 6) Název stavby: Rybník Za prádelnou - rekonstrukce Stupeň

Více

Návrh územního plánu Horažďovice. Horažďovice. Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI

Návrh územního plánu Horažďovice. Horažďovice. Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Návrh územního plánu Horažďovice Změna č.1 územního plánu Návrh pro společné jednání TEXTOVÁ ČÁST ZÁZNAM O ÚČINNOSTI Správní orgán vydávající územní plán: Zastupitelstvo města Horažďovice Číslo veřejné

Více

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE

REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE REKONSTRUKCE VYTÁPĚNÍ ZŠ A TĚLOCVIČNY LOUČOVICE Objekt Základní školy a tělocvičny v obci Loučovice Loučovice 231, 382 76 Loučovice Stupeň dokumentace: Dokumentace pro výběr zhotovitele (DVZ) Zodpovědný

Více

C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960. PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960. PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 06 05 04 03 02 01 00 Dokumentace pro provedení stavby 02. 2016 Popis revize Datum Poznámka C O D E, s. r. o. Computer Design IČO 492 86 960 PARDUBICE Na Vrtálně 84 tel. 466 612 411, fax 466 612 428 Projektant

Více

C 3.1 Technická zpráva

C 3.1 Technická zpráva AKCE : Rekonstrukce ul. Masarykova, Nová, Růžová v Poličce STAVEBNÍ OBJEKT : SO 103 Komunikace ul. Růžová INVESTOR : Město Polička, Palackého náměstí 160, 572 01 Polička ZAKÁZKOVÉ ČÍSLO : 01-01-14 C 3.1

Více

Územní plán BÍLÝ ÚJEZD

Územní plán BÍLÝ ÚJEZD Územní plán BÍLÝ ÚJEZD katastrální území : u Dobrušky, Hroška, Masty A. TEXTOVÁ ČÁST ARCHTEAM, Weyrova 3, 547 01 Náchod Vedoucí projektant : Ing.arch. Milan Rak, Ph.D. Vypracoval : Ing.arch. Iveta Raková

Více

Vodovody a kanalizace Břeclav, a.s.

Vodovody a kanalizace Břeclav, a.s. Vodovody a kanalizace Břeclav, a.s. Čechova 1300/23, 690 11 Břeclav, IČO: 49455168, DIČ: CZ49455168 Technické podmínky pro připojení nemovitostí na veřejný vodovod, které platí pro vodovodní řady provozované

Více

ZÁZNAM O ÚČINNOSTI právní stav ÚPSÚ Slavětín nad Metují

ZÁZNAM O ÚČINNOSTI právní stav ÚPSÚ Slavětín nad Metují ZÁZNAM O ÚČINNOSTI právní stav ÚPSÚ Slavětín nad Metují Schvalující orgán: Zastupitelstvo obce Slavětín nad Met. Pořadové číslo poslední změny: 2 Datum vydání: 8. dubna 2008 Datum nabytí účinnosti poslední

Více

Technická zpráva - stoky

Technická zpráva - stoky VŘESKOVICE SPLAŠKOVÁ KANALIZACE A ČOV Dokumentace pro stavební řízení Technická zpráva - stoky Obsah a) Popis inženýrského objektu, jeho funkční a technické řešení 1 b) Požadavky na vybavení 3 c) Napojení

Více

SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAPLAST PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY

SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAPLAST PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAPLAST PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY 2 SYSTÉM PRO AKUMULACI SRÁŽKOVÝCH VOD AS-NIDAPLAST PROJEKČNÍ A INSTALAČNÍ PODKLADY Platnost od 7. 3. 2014 Tel.: 548 428

Více

D.2. DOKUMENTACE TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ

D.2. DOKUMENTACE TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA c ZMĚNY b a DATUM PODPIS INVESTOR: Česká republika - ČSSZ Česká republika - ČSSZ Křížová 25, 225 08 Praha 5 tel.: +420 257 061 111, fax: +420 257 062 860 e-mail: posta@cssz.cz PROJEKTANT:

Více

Odbor městské zeleně a odpadového hospodářství MHMP Jungmannova 35/29, 110 01 Praha 1 Staré Město

Odbor městské zeleně a odpadového hospodářství MHMP Jungmannova 35/29, 110 01 Praha 1 Staré Město NÁVRH UMÍSTĚNÍ PÍTEK VE STROMOVCE K.Ú. BUBENEČ, STROMOVKA, PRAHA 7 DOKUMENTACE K ÚZEMNÍMU ROZHODNUTÍ A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE O ŽADATELI A ZPRACOVATELI DOKUMENTACE, OZNAČENÍ STAVBY POZEMKU

Více

Výstavba přípojky splaškové kanalizace, odkanalizování objektu PČR - Střední 154D1.1 technická zpráva Stupeň: US

Výstavba přípojky splaškové kanalizace, odkanalizování objektu PČR - Střední 154D1.1 technická zpráva Stupeň: US OBSAH D.1.1. Architektonicko stavební řešení... 2 D.1.2. Stavebně konstrukční řešení... 2 D.1.2.1 Vytyčovací souřadnice stavby.3 D.1.2.2 Délka potrubí..4 D 1.2.3 Materiál a spoje potrubí 4 D.1.2.4 Zkoušky

Více

ČERNOUČEK (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: ČERNOUČEK) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ ČÁST. PAFF - architekti Ing. arch. Ladislav Bareš

ČERNOUČEK (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: ČERNOUČEK) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ ČÁST. PAFF - architekti Ing. arch. Ladislav Bareš ČERNOUČEK (KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ: ČERNOUČEK) ÚZEMNÍ PLÁN - TEXTOVÁ ČÁST PAFF - architekti Ing. arch. Ladislav Bareš PROSINEC 2010 POŘIZOVATEL: Městský úřad Roudnice nad Labem adresa: Městský úřad Roudnice

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE

ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE ZMĚNA č.4 ÚZEMNÍHO PLÁNU SÍDELNÍHO ÚTVARU BRATRONICE 1 Obsah: Lokalita č.1....3 Lokalita č.2 5 Lokalita č.3....6 Lokalita č.4....8 Lokalita č.5..10 Lokalita č.6.. 11 Lokalita č.7..13 Lokalita č.8..14 2

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE a) Označení stavby Název stavby : Druh stavby : Místo stavby : Místní komunikace, chodníky a odvodnění Rychnov na Moravě Rekonstrukce Rychnov na Moravě Katastrální

Více

ARCHITEKTONICKÁ A PROJEKČNÍ KANCELÁŘ

ARCHITEKTONICKÁ A PROJEKČNÍ KANCELÁŘ Stránka 1 z 12 Textová část Stránka 2 z 12 Název akce : Územní studie Lokalita D1, D2 Nad hřištěm, Perná Zastavovací studie lokality C Perná Investor : Zpracovatel : Stupeň : Obec Perná, 691 86 Perná 294

Více

Územní plán KOUNOV NÁVRH ZADÁNÍ

Územní plán KOUNOV NÁVRH ZADÁNÍ Územní plán KOUNOV NÁVRH ZADÁNÍ Zadání vypracovala: Ing. Naděžda Lžíčařová, odbor rozvoje města, úřad územního plánování, Městský úřad Dobruška, ve spolupráci s určeným členem zastupitelstva Ing. Tomášem

Více

Přepouštěcí kanál jezero Sadská zak. č. 15/2015 B. Souhrnná technická zpráva DSP 09/2015. B.1 Popis území stavby...2. B.2 Celkový popis tavby...

Přepouštěcí kanál jezero Sadská zak. č. 15/2015 B. Souhrnná technická zpráva DSP 09/2015. B.1 Popis území stavby...2. B.2 Celkový popis tavby... OBSAH B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 Popis území stavby...2 B.2 Celkový popis tavby...3 B.3 Připojení na technickou infrastrukturu...5 B.4 Dopravní řešení...6 B.5 Řešení vegetace a souvisejících terénních

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA ČÁST B

PRŮVODNÍ ZPRÁVA ČÁST B STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V POVODÍ FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA PRŮVODNÍ ZPRÁVA ČÁST B LISTOPAD 2014 Vodohospodářský rozvoj a výstavba akciová společnost Nábřežní

Více

S T A V E B N Í Ú P R A V Y

S T A V E B N Í Ú P R A V Y 1 Příloha č. 5 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Okresní stavební bytové družstvo Česká Lípa, Barvířská 738, Česká Lípa. S T A V E B N Í Ú P R A V Y VÝMĚNA PŘEDLOŽENÝCH SCHODŮ DOMU Č.P. 2875 2877, ŠLUKNOVSKÁ

Více

KRYCÍ LIST SOUPISU. 2-1 - SO 102- Chodníky a vjezdy-soupis prací. Soupis: 3 463 994,14. Cena s DPH v CZK 4 191 432,91.

KRYCÍ LIST SOUPISU. 2-1 - SO 102- Chodníky a vjezdy-soupis prací. Soupis: 3 463 994,14. Cena s DPH v CZK 4 191 432,91. KRYCÍ LIST SOUPISU Stavba: Objekt: Soupis: POSP050-2012 - Silnice II-447-Tři Dvory 2 - SO 102- Chodníky a vjezdy 2-1 - SO 102- Chodníky a vjezdy-soupis prací KSO: 822 29 Místo: Datum: 22.02.2013 Zadavatel:

Více

Fakulta stavební ČVUT v Praze Katedra hydrauliky a hydrologie. Předmět VIZP K141 FSv ČVUT. Vodní toky. Doc. Ing. Aleš Havlík, CSc.

Fakulta stavební ČVUT v Praze Katedra hydrauliky a hydrologie. Předmět VIZP K141 FSv ČVUT. Vodní toky. Doc. Ing. Aleš Havlík, CSc. Fakulta stavební ČVUT v Praze Katedra hydrauliky a hydrologie Předmět VIZP K141 FSv ČVUT Vodní toky Doc. Ing. Aleš Havlík, CSc. http://hydraulika.fsv.cvut.cz/vin/prednasky.htm Přirozené vodní toky K141

Více

Výkaz výměr. Ekonomika a management

Výkaz výměr. Ekonomika a management Výkaz výměr Ekonomika a management Charakteristika VV je specifickou součástí rozpočtu udává množství jednotlivých položek stavebních prací pracný časově náročný přehledný Podklady VV kompletní projektová

Více

Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech

Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Textová část úprava duben 2010 Návrh regulačního plánu lokality Pod Čilinou v Rokycanech Pořizovatel: Zpracovatel: Městský úřad Rokycany Projektové

Více

SPOLUFINANCOVÁNO Z PROST EDK EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ

SPOLUFINANCOVÁNO Z PROST EDK EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ SPOLUFINANCOVÁNO Z PROST EDK EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ Obsah textové části návrhu Územního plánu Hukvaldy A. Vymezení zastavěného území 1 B. Koncepce rozvoje území obce, ochrany a rozvoje

Více

územní studie v obci Újezdec zadavatel Obec Újezdec zpracovatel homostudio s.r.o. / Jemníky 94 / 274 01 / IČ 28450001 / DIČ CZ28450001 kontakt

územní studie v obci Újezdec zadavatel Obec Újezdec zpracovatel homostudio s.r.o. / Jemníky 94 / 274 01 / IČ 28450001 / DIČ CZ28450001 kontakt územní v obci Újezdec obsah 1 / Průvodní zpráva 2 / Základní údaje 3 / Navržené využití dle ÚP 4 / Podmínky prostorového uspořádání zástavby 5 / Regulace veřejných prostor a dopravy 6 / Plošné využití

Více