Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014"

Transkript

1 Podněty občanů doručené v měsíci červnu 2014 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích průkazů pro osoby se zdravotním postižením, O.-Poruba Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Přívoz Neřešení dopravní situace před základní školou, O.-Moravská Ostrava Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Zábřeh Volně pobíhající pes, O.-Radvanice Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Zábřeh Porušování pravidel silničního provozu cyklisty a chodci, Ostrava Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Narušování veřejného pořádku a občanského soužití osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Zábřeh Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Zábřeh Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina

2 Stezky pro chodce a cyklisty, Ostrava Doručeno: Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda chystáte nějakou akci na kontrolu pohybů chodců na stezkách pro chodce a cyklisty? Nedávno jsem viděl, jak strážníci městské policie kontrolovali dodržování pohybů cyklistů v úsecích cyklostezek, kde je z různých důvodů cyklostezka ukončena. Plně to schvaluji. Bohužel, každý den ale vídávám, jak se chodci a také strážníci městské policie pohybují po stezce pro chodce a cyklisty v pruhu, který je vyhrazen pro cyklisty, i když k tomu nemají důvod, kdy by jim to zákon dovoloval. Porušováním zákona brání provozu na cyklostezkách. Odpověď ředitele: zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích zcela jasně vymezuje povinnosti všech účastníků silničního provozu, tedy i chodců a cyklistů. Strážníci Městské policie Ostrava řeší každoročně stovky přestupků, spáchaných cyklisty, ale i chodci. Jen od počátku letošního roku dosud to bylo v případě cyklistů 485 přestupků, v případě chodců 681 přestupků. Je bohužel smutnou skutečností, že chodci a cyklisté se k sobě navzájem nechovají vždy ohleduplně a dochází ke kolizím na chodnících, silnicích, stezkách pro pěší či pro cyklisty i na stezkách smíšených. Strážníci nemohou být přítomni každému takovému protiprávnímu jednání. Vždy však, když jsou jeho svědky, činí zákonná opatření ke zjednání nápravy a postihují osoby, které příslušný předpis poruší. Zejména v tomto období je v rámci výkonu služby věnována zvýšená pozornost právě lokalitám, kde se cyklisté a chodci pohybují současně. V letošním roce bylo realizováno celkem 8 preventivně-bezpečnostních opatření zaměřených právě na chodce a cyklisty. V průběhu měsíce července pak plánujeme 2 takováto opatření, mj. i za účasti strážníků městské policie z úseku prevence.

3 Veřejný pořádek a bezpečnostní situace, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Vážený pane starosto! Přejeme poklidný den. Přesně ped třemi týdny jsme Vám děkovali za úžasné vyřízení odstranění černé skládky z prostoru kolem garáží.protože se jednalo o mimořádnou souhru několika orgánů, rozhodli jsme se v zájmu bezpečnosti se setkat s představiteli dalších domů. Všechny tři domy mají stejný problém, tedy bezpečnost obyvatel v jejich společenstvích a ochranu dětí a mládeže před kriminalitou, záškoláctvím, kde tito mladiství využívají prostor za našimi domy k setkávání s dealery omamných látek i s dalšími velmi problémovými a nepřizpůsobivými občany. Vstoupili jsme v jednání s Policií ČR, služebnou v Přívoze, která sleduje velmi bedlivě a pozorně při obchůzkách tyto prostory.jednal s námi strážník pan Orgoník a jeho další tři kolegové ve službě. Včera, tedy 3.června,se v 18 hodin sešli všichni předsedové výše jmenovaných tří společenství, aby se dohodli na společném postupu, jak bychom mohli zlepšit podmínky bydlení a života na naší ulici. Právě za tím účelem bychom byli rádi, kdybyste zástupce těchto společenství mohl pozvat ke společné schůzce u Vás na MOAP, ale opravdu záleží na Vás, kdy nám stanovíte termín schůzky, na kterou bychom přizvali-podle předcházející dohody- také pochůzkáře-strážníka, jenž s námi celou záležitost před třemi týdny nejen projednal, ale také se osobně v celé záležitosti angažoval. Víme, že Vám na bezpečí centra města skutečně záleží, nejen a tomto úseku Vaší náročné práce, a proto věříme, že si na schůzku budete moci najít termín, především ale čas. Odpověď ředitele: Úřadem Moravská Ostrava a Přívoz mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení podnět týkající se mj. veřejného pořádku v Moravské Ostravě. Pisatelka podnětu kontrolní komisi a předsedů Společenství bytových jednotek vyzvala k účasti na společném jednání také místně odpovědného strážníka-okrskáře. V průběhu měsíce června se pisatelka sešla se zástupci městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, dne pak osobně projednala předmětnou problematiku se strážníkem-okrskářem. Ten ji seznámil s opatřeními přijatými v té věci ze strany městské policie.

4 Neoprávněné parkování na místech určených pro držitele parkovacích průkazů pro osoby se zdravotním postižením, O.-Poruba Doručeno: Dobrý den, jak asi víte je zde velký problém s parkováním. Co mě, ale mrzí je netolerantnost řidičů k postiženým. Parkovací místa vyhrazena invalidním občanům jsou běžně využívaná a obsazena téměř nepřetržitě stejnými řidiči. Není to ojedinělé zaparkování na místě vyhrazeném pro někoho jiného. Na snímku to je třeba černý citroen, který stojí pravidelně na místě vyhrazeném pouze invalidním řidičům. Odpověď ředitele: po obdržení Vašeho podnětu týkajícího se neoprávněného stání vozidel na parkovacím místě vyhrazeném pro držitele parkovacího průkazu O7 v Ostravě-Porubě jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie IVC Martinovská přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. Výkon služby byl v předmětné lokalitě po obdržení podnětu zaměřen zejména na zmiňovanou problematiku. V průběhu četných kontrol bylo na Vámi uvedeném místě zjištěno v 1 případě porušení ustanovení 67, odst. 8 zák. č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích. Přestupek byl strážníky řešen na místě v rámci zákonných oprávnění. Při opakovaných následných kontrolách již uvedené přestupkové jednání nebylo zjištěno.

5 Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Přívoz Doručeno: Pracovníci Magistrátu města Ostravy, živnostenského úřadu, provedli kontroly v provozovnách v Ostravě-Přívoze, které byly zaměřeny na prodej alkoholu. Při této kontrole bylo zjištěno, že v provozovně je alkohol zákazníkům rozléván do kelímků, kteří ho následně na veřejnosti konzumují. Tímto jednáním mohlo dojít k porušení Obecně závazné vyhlášky č. 2/2009 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství. V článku 2 výše uvedené obecné závazné vyhlášky je uvedeno, že konzumace alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích v oblastech vymezených v příloze č. 1, která je nedílnou součástí této vyhlášky, se zakazuje. Jelikož dle přílohy se jedná o prostranství, kde je zákaz konzumace alkoholických nápojů, tak může docházet k porušování povinností stanovených touto obecně závaznou vyhláškou a postihuje se dle zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Toto naše zjištění Vám zasíláme k případnému dalšímu šetření. Odpověď ředitele: po obdržení vašeho podnětu týkajícího se konzumace alkoholu na veřejnosti jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Moravská Ostrava a Přívoz přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy při zjištění protiprávního jednání. Po přijetí podnětu byl výkon služby v předmětné lokalitě zaměřen zejména na problematiku porušování OZV č. 2/2009 o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství. V průběhu četných kontrol bylo strážníky zjištěno v 7 případech porušení předmětné vyhlášky. Všechny zjištěné přestupky byly řešeny na místě v rámci zákonných oprávnění. Problematice bude ze strany městské policie i nadále věnována maximální možná pozornost včetně preventivních opatření přijatých místně odpovědným strážníkem-okrskářem.

6 Neřešení dopravní situace před základní školou, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Obdržela jsem Vaši odpověď na moji stížnost ohledně bezpečnosti dětí při ranní docházce do obou základních škol, nestěžovala jsem si na chování příslušníků městské policie ani nebezpečí při přecházení dětí na značených přechodech. Žádala jsem o vyřešení život ohrožující, každodenní situace. Píšete, že " ě ř ě ř ě č Nemáte-li doposud výsledky v dlouhodobém "řešení", tak asi není něco v pořádku. Takový pocit mám i já jak z Vašeho jednání, tak z Vašeho vyjádření k tak závažné věci, jako je zdraví a život dětí, které mne naprosto šokovalo. Domnívám se, že záměrně překrucujete mnou popsaná fakta viz. výše (také píši, že děti jsou vystupují z aut uprostřed křižovatky, nebo uprostřed vozovky a ne jak dovozuje Vy, že popisuji situaci na vyznačeném přechodu pro chodce!) a tak jste se vlastně k podstatě problému naprosto nevyjádřili. Tady je část textu stížnosti, který jsem Vám počátkem roku zaslala (stížnosti máte povinnost vyřídit do měsíce ve zvlášť složitých případech do tří měsíců!, což je další bod mé stížnosti) : Nejčastější přestupky jsou následovné: Auto zůstane stát uprostřed křižovatky ulic a děti v této situaci vystupují z auta. Nacházejí se uprostřed křižovatky tvaru "T", kde kolem nich ze dvou stran projíždějí vozidla jak z protisměru, tak vozidla, která odbočují. Je pravidlem, že bezprostředně za touto křižovatkou stojí v protisměru provozu na chodníku (!) zaparkovaná auta a to po dobu, než nezodpovědný řidič odvede dítě do šatny školy. Dalším nebezpečím jsou zaparkovaná auta bezprostředně u přechodu pro chodce, které přecházejícím dětem brání v rozhledu. Je jen otázka času, kdy dojde k tragické nehodě a bude zmařen život dítěte. Dnes byla situace ještě bizarnější, neboť přihlížejícími byly dvě městské policistky, které čas od času převedly dítě vystupující ze stojícího auta uprostřed křižovatky (!), aniž by řidiči vytkly přestupek, nebo ho poučily o nesprávnosti takového bezohledného jednání. K dnešnímu dni je situace mezi 7.35 až 7.50 hod. stejná. Městská policie je tomuto dění přítomna častěji, avšak pouze přihlíží. Vzhledem k výše uvedenému žádám příslušné orgány, aby se situací začaly zodpovědně zabývat. Z Vaší odpovědi je zřejmé, že se tak nestalo a že stížností občana, kterému není lhostejné zdraví či život malých dětí a dodržování pravidla silničního provozu, jste se zabývali zcela povrchně. Jako občan jsem svoji zodpovědnost splnila a nyní je na Vás, abyste buď Vy, nebo jiný, příslušný orgán, na věc reagovali a činili nápravu Žádám o vyřízení mé stížnosti a zaslání zprávy o řešení. Zatím si připadám jako občan, kterému se vysmíváte a jednáte arogantně. Pokud budete dále ve věci nečinní jako doposud, jsem rozhodnuta informovat jak sdělovací prostředky, tak Vaše nadřízené orgány. Prevence, týkající se života a zdraví dětí, by měla být i Vaší prioritou. Stěžuji si také na nepřiměřost doby za kterou jste mi odpověděli. Odpověď ředitele: odborem interního auditu a kontroly Magistrátu města Ostravy mi bylo dle věcné příslušnosti postoupeno k vyřízení Vaše podání, v němž vyjadřujete nesouhlas

7 s odpovědí, jež Vám byla zaslána v souvislosti s Vaším předchozím podnětem týkajícím se bezpečnosti dětí a silničního provozu v Moravské Ostravě. V dané věci Vás kontaktoval Ing. Miroslav Plaček, vedoucí místně příslušné oblasti městské policie Moravská Ostrava a Přívoz. Dne se uskutečnilo osobní jednání, na němž jste byla Ing. Plačkem seznámena se způsobem a možnostmi řešení dané problematiky ze strany městské policie. Rovněž jste byla informována o tom, že v ranních hodinách ještě v průběhu školního roku prováděla na místě výkon služby také Policie ČR, a to policisté zařazení na dopravním inspektorátu. Ze strany městské policie bude rovněž opakovaně zaslán na Úřad městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz návrh na úpravu provozu na pozemních komunikacích v lokalitě, a to zejména v nejkritičtějších místech. S ohledem na aktuálně probíhající prázdniny bylo v rámci osobního jednání mezi Vámi a Ing. Plačkem domluveno další setkání na začátek měsíce září, kdy budou vyhodnoceny případné změny a přijatá opatření.

8 Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, dovolím si vás informovat o sdělení vzhledem k přestupkům, které se denodenně opakují u hospůdky Ova-Jih a prosím tímto abyste postupovali ne jen domluvami, ze kterých si nic nedělají a pokračují dál a řešili dle daných paragafů, kdy budou za přestupky sankcionováni obecním úřadem. Snad zde nastane klid a pořádek. Odpověď ředitele: k Vámi zaslanému podnětu ve věci způsobu řešení přestupků proti veřejnému pořádku, páchaných konzumací alkoholu na veřejném prostranství, močením na veřejnosti, rušením nočního klidu a nerespektováním povinnosti vedení psa na vodítku sděluji, že strážníci městské policie tato protiprávní jednání řeší v souladu se zákonnými oprávněními dle zák. č. 553/1991 Sb., o obecní policii, zák. č. 200/1990 Sb., o přestupcích a dle dalších souvisejících právních norem. O tom, jaký druh sankce zvolí, rozhoduje v případě přestupku vždy strážník, který protiprávní jednání zjistí, resp. řeší. Zohledňuje přitom všechny související skutečnosti a okolnosti.

9 Volně pobíhající pes, O.-Radvanice Doručeno: Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s "odchytem" volně pobíhajících psů. V průběhu měsíce června děti viděly pobíhat psa. Zavolaly městskou policii a ta jim sdělila, že pes nikoho neohrožuje a nejeví známky nemoci a tudíž není jejich povinností tuto věc řešit. Jen jim sdělili, že mají psa odchytit a zavést na obecní úřad, kde se o to postarají. Měla jsem dojem, že povinné čipování je k tomu, aby strážník zjistil, pokud je pes očipovaný, komu pes patří a zjedná nápravu u majitele psa. Pokud očipovaný není tak, jsem si myslela, že se odveze do útulku. Můžete mi prosím sdělit jak to tedy je. Co má člověk dělat v takové situaci? Odpověď ředitele: nález volně pobíhající psa by měl nálezce v souladu s občanským zákoníkem oznámit bez zbytečného odkladu obci podle místa nálezu. Městská policie Ostrava provádí odchyt volně pobíhajících psů, kteří bezprostředně ohrožují život, zdraví či majetek občanů, kteří ohrožují bezpečnost a plynulost silničního provozu a kteří jsou zranění či zjevně nemocní. V případě realizovaného odchytu je pracovníkem úseku odchytu a útulku nejprve zjištěno, zda lze psa, resp. jeho majitele ztotožnit dle čipu, tetování, evidenční známky či jiného určujícího markantu. Pokud je majitel zjištěn, jsou přijímána opatření k jeho kontaktování. Následně je vyzván, aby si svého psa převzal. Pokud není majitel zjištěn, je pes umístěn v útulku pro nalezené psy, jehož je Městská policie Ostrava provozovatelem.

10 Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, žádám o urychlené zjednání nápravy ve věci neustálého hluku a znečišťování travnatých ploch bezdomovci. Tyto prostory jsou v blízkosti mateřských škol a základní školy kterou navštěvují mé děti. Odpověď ředitele: Úřadem městského obvodu Ostrava-Jih mi byl dle věcné příslušnosti postoupen k vyřízení anonymní podmět týkající se narušování veřejného pořádku a občanského soužití v Ostravě-Dubině ze strany osob bez přístřeší. V dané věci jsem uložil vedoucímu místně příslušné oblasti městské policie Hrabůvka přijmout náležitá opatření ke zjištění skutečného stavu věci a zjednání nápravy v případě protiprávního jednání. Problematice je již delší dobu ze strany městské policie věnována zvýšená pozornost v rámci výkonu služby, zainteresován je rovněž místně odpovědný strážník-okrskář. V lokalitě je prováděn větší počet kontrol, zaměřených právě na narušování veřejného pořádku ze strany osob bez přístřeší. Pokud strážníci zjistí protiprávní jednání, činí opatření v souladu se zákonem. Na ovou adresu, z níž byl podnět doručen, byl zaslán návrh na osobní jednání pisatele se strážníkem-okrskářem, avšak bez jakékoli odezvy. Přitom osobní kontakt strážníkaokrskáře s občany je velice důležitý právě s ohledem na efektivní řešení dané problematiky a získávání důležitých informací, jež umožňují přijmout dostatečně účinné opatření ke zjednání nápravy. Problematice v dané lokalitě bude ze strany městské policie i nadále věnována náležitá pozornost.

11 Porušování pravidel silničního provozu cyklisty a chodci, Ostrava Doručeno: Dobrý den, Rád bych reagoval na tento článek a poprosil vás o řešení skutečného problému koexistence chodců a cyklistů na pozemních komunikacích. Autor článku staví na dvou videích, které obsahují toto: 0:12 cyklista jede po chodníku, vyhýbá se chodkyni velkým obloukem kam jen až může, jede velmi pomalu, neprojevuje žádné známky agresivity, povšimněte si prosím silného automobilového provozu, přejezd přechodu na červenou je nebezpečný, to uznávám 0:32 naprosto irelevantní, cyklista se v záběru pohybuje pouze po parkovišti, které je pozemní komunikací určenou pro vozidla, dokonce zpomaluje aby neohrozil kameramana 0:45 cyklisté se pohybují po prázdném chodníku, kde není jediný chodec, jedou velmi pomalu a ukázněně v řadě za sebou 1:00 chodkyně se motá po chodníku, cyklista za ní jede rychlostí chůze aby ji neohrozil, 1:13 přechází chodec mimo přechod, tohle nikdo nevidí?!, ke konci záběru možno poznat že jde o postaršího pána, který se silného provozu pochopitelně bojí 0:04 sjezd po rampě, která je svým designem evidentně uzpůsobená pro kola podstatné je, že není žádný chodec, k jehož ohrožení by tímto došlo 0:12 naprosto stejná situace, opět naprosto bezpečná Další 3-4 záběry to samé v bledě modrém, rozšířeno o záběry cyklistů, kteří přejíždějí přechod rychlostí chůze a všem se pečlivě vyhýbají 0:41 opět cyklista jedoucí nízkou rychlostí to úplně prázdném chodníku 0:47 to jako vážně někdo čekal, že si ten dospělý vezme zodpovědnost za těch několik dětí uprostřed hlavní dopravní tepny? No to snad ne! Netvrdím, že cyklisté svým jednáním nic neporušili, pouze bych rád poukázal na to, že jednání strážníků v takovém případě na mě působí jako buzerace, protože prokazatelně nedochází k žádnému ohrožení chodců a tento stav je pouze důsledkem neutěšené situace dopravní infrastruktury na daném místě. Obsah daného článku je tedy přehnán ad absurdum a spousta tvrzení je v přímém rozporu s videi, autor evidentně trpí nějakým komplexem z cyklistů. Mnohem nebezpečnějším jevem jsou chodci pohybující se po cyklostezkách. V Porubě byla vybudována spousta pěkných cyklostezek. Čím dál častěji se na nich ale setkávám s nebezpečnými chodci, kteří naprosto ignorují jasné označení a ohrožují tím sebe i cyklisty, což ústí ve spoustu nebezpečných situací. Můžete zde potkat

12 pejskaře, maminky s kočárky, penzisty. Spousta z nich se navíc chová naprosto nepředvídatelně. Jel jsem zhruba před měsícem po cyklostezce. Byl podvečer, šero. Měl jsem na kole funkční a zapnuté osvětlení (a ne zrovna levné a slabé). U cyklostezky stála paní, jel jsem v dostatečné vzdálenosti od ní a nepovažoval jsem za nutné zpomalit. Zaregistrovala mě až když jsem byl velmi blízko a teprve v té chvíli se ukázalo, že má v křoví vedle cyklostezky psa a přes celou šířku stezky má natažené černé vodítko! Její reakce byla zvednutí nad hlavu, abych ho mohl podjet, což bylo vzhledem k jejímu menšímu vzrůstu naprosto hloupé. Výsledek byl ten, že jsem utrpěl zásah popruhem vodítka do ruky a následně druhý do hlavy rukojetí vodítka. Odnesl to prasklý plast na mé přilbě a nechci ani domýšlet co se mohlo stát, kdybych ji neměl. Stejně tak paní mohla utrpět vážné zranění ruky, kdyby byla schopná vodítko udržet. S podobným jednáním se setkalo několik mých přátel a jistě i bezpočet dalších cyklistů. Byl jsem svědkem jedné podobné situace, kdy navíc cyklista dostal ještě sprostě vynadáno. Obě tyto situace se staly v místě, které má jasně rozdělené a označené části pro chodce a cyklisty, infrastruktura není bohužel vším. Připadá vám více nebezpečné tohle, nebo že občas nějaký cyklista přejede přechod pro chodce rychlostí chůze? Jak hodláte postupovat proti tomuto neustálému ohrožování cyklistů? Jezdím do práce na kole každý den abych trochu ulevil našemu ovzduší a tohle mi už začíná docela vadit. Pokud ke své činnosti potřebujete podobnou medializaci, tak s tím nemám nejmenší problém. Vytvořit takový web, propojit s facebookem a postarat se o virální šíření je záležitost na půl hodiny. Komunita ostravských cyklistů je početná a velká část z nás vozí na přilbě kamery. Odpověď ředitele: zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích zcela jasně vymezuje povinnosti všech účastníků silničního provozu, tedy i chodců a cyklistů. Porušení zákonem stanovených povinností přitom není omezeno pouze na případy, kdy současně dochází k ohrožení bezpečnosti druhé osoby. Pokud tedy strážník řeší přestupek, spáchaný cyklistou nebo i chodcem, nejedná se o buzeraci, jak jste to nazval, ale o plnění úkolů, daných platnou legislativou strážníkům obecních, resp. městských policií. Strážníci Městské policie Ostrava řeší každoročně stovky přestupků, spáchaných cyklisty, ale i chodci. Jen od počátku letošního roku dosud to bylo v případě cyklistů 471 přestupků, v případě chodců 674 přestupků. Je bohužel smutnou skutečností, že chodci a cyklisté se k sobě navzájem nechovají vždy ohleduplně a dochází ke kolizím na chodnících, silnicích, stezkách pro pěší či pro cyklisty i na stezkách smíšených. Je nereálné předpokládat, že strážníci budou přítomni každému takovému protiprávnímu jednání. Vždy však, když jsou jeho svědky, činí zákonná opatření ke zjednání nápravy a postihují osoby, které příslušný předpis poruší. Zejména v tomto období je v rámci výkonu služby věnována zvýšená pozornost právě lokalitám, kde se cyklisté a chodci pohybují současně.

13 Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Doručeno: Jako správce komunikací a jako řidič žádám MP o zajištění respektování SV DZ zákaz stání na uvedené adrese. SV DZ je v souladu s platnými předpisy, nicméně, jako na většině místech, nerespektují toto SV DZ řidiči. Denně jsem svědkem kolizních situací při odbočení z hlavní na duální u domu a naopak. Tato vozidla tam stojí celu noc, nikoliv na dobu nezbytně nutnou v křižovatce T na straně u dobu a nerespektují dopravní značení. Odpověď ředitele: jako správce komunikací i jako řidička jistě víte, kdo dle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích v platném znění dohlíží na dodržování tohoto zákona. Je to Policie ČR. Proto věřím, že Váš podnět obdržela i tato složka. Městská policie ze zákona sice také provádí dohled na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, ale na této činnosti se pouze podílí v rozsahu stanoveném příslušnými právními předpisy, neboť hlavním úkolem městské policie je zabezpečovat místní záležitosti veřejného pořádku. V rámci běžného výkonu služby se strážníci budou na problematiku ohrožení bezpečnosti účastníků silničního provozu zaměřovat, jak bylo uvedeno, v mezích daných nám zákonem.

14 Stacionární doprava, O.-Hrabůvka Doručeno: Dobrý den, 1/ ráda bych se zeptala, zatím jen touto cestou, jak dlouho budou ještě auta ničit chodník u v Hrabůvce, který je, zatím, jako jeden z mála jakž-takž kvalitní. Pokud se nepletu, slouží chodík chodcům a není to parkoviště. Nehledě na to, že auta jezdí drze kolem vodotrysku, mezi lidmi, kočárky, dětmi, dokonce zásobování obuvi, co je vedle ve věžáků, si zvesela jezdí až tam. 2/ KOLIK POKUT rozdali policisté a kolik pokut řádně zaplatili řidiči v r před poliklnikou Hrabůvka a jaká částka se na pokutách vybrala???? Jasnou a konkrétní odpověď očekávám na tento , bez zbytečné byrokracie. Věřím, že se ji pravdivě dočkám, že se situace změní a nebudu nucena např. kontaktovat nějaké novináře. Protože po dobrém, dnes, nic nejde. Každý si dělá co chce a policisté jsou benevolentní, kde být nemají a přísní, kde by být nemuseli. Odpověď ředitele: k Vašemu podnětu a dotazům sděluji: 1) příjezdová komunikace k hlavnímu vstupu do budovy je označena dopravním značením B1 - Zákaz vjezdu všech vozidel (v obou směrech) s dodatkovou tabulkou Mimo zásobování. To znamená, že řidičům vozidel zásobujícím prostory za touto značkou je vjezd povolen. Strážníky je v rámci výkonu služby kontrolováno, zda řidiči vjíždějící a parkující se zde nacházejí za účelem, jenž jim dopravní značení umožňuje do míst vjet. V případě zjištění protiprávního jednání strážníci postupují v souladu s platnou legislativou. Situace byla projednávána i se zaměstnanci úřadu městského obvodu. Dle jejich sdělení bude provedena úprava příjezdové komunikace a parkovacích ploch v okolí po revitalizaci veřejného prostranství před nákupním centrem. Dále bych jen doplnil, že dohled na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích, tedy zda řidiči respektují příslušná pravidla silničního provozu, provádí dle zákona o provozu na pozemních komunikacích Policie ČR. Městská policie se pouze podílí na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích. Doprava není prioritní činnost městské policie. Ta byla zřízena za účelem dohledu na zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku a vzhledem k aktuální bezpečnostní situaci i prevenci v oblasti kriminality. 2) na ulici bylo v loňském roce řešeno 172 přestupků v oblasti dopravy. Vypsáno bylo 32 oznámení přestupku pro nepřítomného řidiče vozidla. Blokově bylo řešeno 85 přestupků. Jsem nucen upozornit, že uložení blokové pokuty není jediný způsob řešení protiprávního jednání a okamžité uhrazení pokuty taky není jediný způsob, jak pokutu zaplatit.

15 Narušování veřejného pořádku a občanského soužití osobami bez přístřeší, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, chci Vás poprosit o pomoc. Mám problém s bezdomovci, kteří jsou nonstop na lavičkách kousek od mé cukrárny. Nejenže obtěžují naše hosty, ale neustálé vyřvávají, nadávají, pijí alkohol na veřejnosti a co je nejhorší, že jsme cukrárna a našimi nejčastějšími zákazníky jsou maminky s malými dětmi a oni mají tu drzost vytáhnout před těmi malými dětmi své přirození, močit a ještě se na ně koukat. Sice neustále projíždějí vozy městské policie, ale Ti to neřeší, jen projedou kolem. A když už někdo zavolá strážníky, tak si jen opíši občanské průkazy a to je vše. Proto Vás chci poprosit, abyste s tímto něco urychleně udělali. Odpověď ředitele: Pisatelka byla v dané věci osobně kontaktována místně odpovědným strážníkem-okrskářem, který ji informoval o opatřeních přijatých v dané věci ze strany městské policie.

16 Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Zábřeh Doručeno: Dobrý den, ráda bych se informovala o možnosti řešení dlouhodobého problému naší ulice. Pravidelně se mezi domem schází velmi početná a hlučná skupina rodičů s dětmi (jde o skupinu až 12 - ti lidí), kteří celé odpoledne, často až do setmění, popíjí, děti si velmi hlučně hrají, rodiče je neustále okřikují, děti kopou míče po okolních domech a balkónech. Bohužel nejde o občasnou záležitost, ale o dennodenní problém. Rodiče sebou běžně mají stoly s židlemi, dokonce i bazének pro děti a z obecního pozemku si dělají soukromou hospodu se školkou. Domnívám se, že se jedná o obyvatelé obecních domů, proto mi přijde vhodné, aby tento problém řešil Magistrát. Lidé si stěžují, nicméně nikdo nechce mít s tak početnou skupinou osobní konflikt. V okolních domech se bohužel nacházejí i lidé, kteří se potřebují po noční vyspat, malé miminka se hlukem budí, nemluvě o možnosti mít v parnu otevřené okna, pokud chce člověk např. studovat. Jsou opravdu velmi hluční. Předem děkuji za kladné vyřízení. Odpověď ředitele: Váš podnět, který jste zaslala dne , o narušování veřejného pořádku a občanského soužití v Ostravě-Zábřehu byl předán vedoucímu oblasti k přijetí opatření. Ve vašem podnětu rovněž uvádíte, že tento problém by měl řešit Magistrát, jelikož se jedná o občany žijící v obecním domě. Pouze platná legislativa určuje subjekty a kompetence řešící narušování veřejného pořádku a občanského soužití, kde určujícím není vlastnictví domu, tedy není rozhodující, zda občan bydlí v soukromém či obecním domě. Strážník-okrskář, který provádí v této části Ostravy-Zábřehu výkon své služby, Vás již ve věci kontaktoval a záležitost s Vámi projednal. V dané lokalitě byl po obdržení podnětu prováděn zvýšený dohled a kontrolní činnost, kdy nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání a ani jiné narušování veřejného pořádku. V případě, že by docházelo k narušování občanského soužití a veřejného pořádku, máte jako občan možnost obrátit se ve věci na kteroukoli služebnu městské policie.

17 Stacionární doprava, O.-Moravská Ostrava Doručeno: Dobrý den, dnes jsem hovořila v cca 10:00 s pracovníkem služebny ohledně porušování dopravních předpisů konktrétně neustálého parkování aut v PĚŠÍ zóně. Bylo mi slíbeno, že na toto místo bude vyslán pochůzkář. Zároveň mi bylo sděleno, že opravdu zaparkovaná auta v tomto prostoru pěší zóny nemají co dělat. Bohužel jsem před malou chvílí tímto místem procházela a situace je pořád stejná. Pokuta na zaparkovaných autech (17) ani jedna, natož že by byl v okolí vidět někdo z MPO. Ráda bych tímto vyzvala městskou policii Ostrava k pravidelnému pokutování porušení zákazu parkování v pěší zóně. Osobně situaci sleduji již cca ¾ roku, kdy dochází k pravidelnému parkování aut na této ulici. Rozumím tomu, že se stanou situace, kdy člověk potřebuje něco vyložit/naložit a ojediněle v pěší zóně zaparkuje. Nicméně zde situace dospěla do bodu, kdy si z pěší zóny udělali soukromé parkoviště drzí majitelé luxusních vozů denně je zde zaparkováno mezi 10 a 20 auty. Pak se člověk musí pozastavit nad tím, jak je možné že, při ojedinělém zaparkování někde v odlehlejší ulici od centra Vám pokuta přiletí raz dva ale pro dvacet bavoráků v pěší zóně toto neplatí. Samozřejmě vím, že kapacita služebny není velká, a že mají na starosti velkou oblast, nicméně pokud strážníky vidím každý den rozdávat pokuty, tak uvažuji jestli by to cestou nemohli vzít přes ulici. Navíc z ulice to mají ke zmíněnému místu cca 3 minuty. Osobně také vnímám nečinnost v této věci ze strany MPO jako velkou ignoraci vzhledem, k tomu jakým způsobem je ze strany veřejnosti kritizováno vedení obvodu za technický stav chodníků a prostor pěších zón. V podstatě z největší části způsobem dopravou, na kterou tyto povrch nejsou uzpůsobeny. V příloze zasílám k náhledu fotky z dneška a minulého týdne pro představu. Taková situace je zde každý den. Prosím o informaci zde na můj , jak se v této věci bude MPO postupovat, a jak časté kontroly zde budou prováděny. Popř. jaké kroky MPO opravdu provede pro to, aby se taková situace neopakovala. Odpověď ředitele: k Vašemu podnětu týkajícímu se stání vozidel v Moravské Ostravě v působnosti dopravního značení pěší zóna sděluji, že problematika stacionární dopravy nejen v Moravské Ostravě je řešena strážníky denně v rámci výkonu služby. Je třeba však v té souvislosti zdůraznit, že městská policie plní celou řadu úkolů, které jí plynou ze zákona i z aktuálních potřeb ve vztahu k veřejnému pořádku. Konkrétně zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii v ustanovení 2 vymezuje, které úkoly a v jakém rozsahu strážníci plní. Na dohledu na bezpečnost a plynulost provozu na pozemních komunikacích se pouze podílí, zcela jistě se nejedná o prioritu městské policie. Městská policie Ostrava nebyla zřízena proto, aby prioritně řešila otázku stacionární dopravy. Pokud by tomu tak bylo, v podstatě bychom suplovali dopravní policii a strážníci by při výkonu služby nedělali nic jiného, než řešili přestupky na úseku dopravy. Vzhledem k počtu vozidel na území města registrovaných či jen provozovaných, k nedostatku parkovacích míst a nedostačující kapacitě pozemních komunikací ve vztahu se stání vozidel by jim totiž nezbýval žádný časový prostor na plnění dalších úkolů. Městská policie rovněž není orgánem, který by vyřešil nedostatek parkovacích míst a nedisciplinovanost řidičů. V tomto případě strážníci řeší pouze následek, neodstraňují

18 příčiny. Zaměřují se proto zejména na případy, kdy je špatně parkujícími vozidly ohrožena bezpečnost silničního provozu a jeho účastníků a kdy je omezena průjezdnost komunikací především pro vozidla integrovaného záchranného systému, svoz odpadu a zásobování. Co se týče konkrétní situace ve vztahu ke stání vozidel v oblasti pěší zóny v Moravské Ostravě vedle hotelu, touto problematikou se zde strážníci zabývají denně, přesto zde řidiči motorových vozidel stojí opakovaně. Každé zjištěné protiprávní jednání strážníci řeší na místě dle zákonných oprávnění, avšak je pravdou, že u některých řidičů se jakákoli uložená sankce míjí účinkem. Ke zlepšení situace byl na místně příslušný Úřad městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz zaslán návrh na změnu dopravního značení a úpravu provozu na pozemních komunikacích, které by v případě realizace podstatným způsobem přispěly k eliminaci možnosti stání vozidel v dotčené oblasti. Bez ohledu na skutečnost, zda bude návrh úřadem akceptován, budou strážníci lokalitě i problematice nadále věnovat náležitou pozornost v rámci výkonu služby.

19 Narušování veřejného pořádku a občanského soužití, O.-Zábřeh Doručeno: Zdravím, chci nahlásit stížnost na obyvatele domu, co denně vysedávají pod balkonama, řvou a dělají neuvěřitelný kravál. Pokud někdo řeší zábavu děcek vysedávaním u domu, mají jít na druhou stranu, kde je větší prostor a nemusí řvát každý den celé odpoledne až do 22. hod pod oknama druhých. Jako pracující mám právo na svůj klid, stejně tak jako sousedi, co mají malé děcka co se jim budí, další soused pracuje z domu a nemůže si od kraválu ani otevřít okna. Jsme majitelé bytů a koupili jsme si je v klidné čtvrti, tak jak je možné, že si někdo jen tak udělá hřiště pod oknama???a ještě si tam donesou bazén, no jak by to vypadalo, kdyby to udělal každý?to aby jsme denně doufali v déšť, aby jsme měli od nich klid? Odpověď ředitele: Váš podnět, který jste zaslal dne , o narušování veřejného pořádku a občanského soužití v Ostravě-Zábřehu byl předán vedoucímu oblasti k přijetí opatření. Strážník-okrskář, který provádí v této části Ostravy-Zábřehu výkon své služby, byl s touto problematikou již seznámen, ale bohužel Vás nemohl v dané věci kontaktovat a problematiku s Vámi prodiskutovat, jelikož jste na sebe nezanechal žádný kontakt. V dané lokalitě byl po obdržení podnětu prováděn zvýšený dohled a kontrolní činnost, kdy nebylo zjištěno žádné protiprávní jednání a ani jiné narušování veřejného pořádku. V případě, že by docházelo k narušování občanského soužití a veřejného pořádku, máte jako občan možnost obrátit se ve věci na kteroukoli služebnu městské policie, aby byla z její strany sjednána náprava, v co možná nejkratším časovém intervalu. Městská policie bude problematice věnovat stálou pozornost, provádět zde výkon služby a případné protiprávní jednání ihned řešit v souladu s platnými zákonnými normami.

20 Narušování veřejného pořádku, O.-Dubina Doručeno: Dobrý den, Městská policie by měla procházet i prostor-svah mezi Dubina a obytnými domy 1/Na svahu před plechovým plotem přespávají a kempují bezdomovci ( právě nyní jsou tam 3 spící bezdomovci), co tam pak po nich zůstává si asi dovedete představit. 2/V podvečer a večer se tam někdy shlukuje mládež ( občas i podnapilá) Odpověď ředitele: ve věci podnětu zaslaného MP Ostrava elektronickou poštou dne , týkajícího se znečišťování veřejného prostranství a pobývání osob bez přístřeší mezi obytnými domy v Ostravě-Dubině a OC, uvádím následující. Městská policie při zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku a plnění dalších úkolů provádí také mimo jiné dohled nad dodržováním čistoty na veřejném prostranství v obci dle 2, zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii. V lokalitě byla přijata potřebná opatření k eliminaci protiprávního jednání, konkrétně strážník poučil tyto osoby o možnosti využít azylová centra a také pomoc sociálních pracovnic příslušného odboru úřadu městského obvodu. Kontaktoval také zaměstnance majetkové správy příslušného úřadu městského obvodu, kteří provedli úklid prostranství. Hlídky městské policie se zde nadále zaměřují na veřejný pořádek v rámci výkonu služby.

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2016 Stacionární doprava, O.-Bělský Les Parkování motorových vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava a narušování veřejného pořádku, O.-Zábřeh

Více

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015

Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Podněty občanů doručené v měsíci lednu 2015 Neukázněnost chodců a cyklistů, Ostrava Rušení hlukem, O.-Hrabůvka Rušení nočního klidu, O.-Moravská Ostrava Parkování vozidel na chodníku, O.-Moravská Ostrava

Více

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci dubnu 2014 Stacionární doprava, O.-Dubina Stacionární doprava, O.-Výškovice Znečišťování veřejného prostranství, O.-Hrabůvka Volné pobíhání psů, O.-Martinov Bezpečnostní

Více

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015

Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Podněty občanů doručené v měsíci září 2015 Bezpečnostní situace, O.-Vítkovice Dohled městské policie v okolí školských zařízení, O.-Zábřeh Usměrňování provozu na křižovatkách, O.-Poruba Bezpečnost dětí

Více

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015

Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Podněty občanů doručené v měsíci červenci 2015 Volně pobíhající psi, O.-Moravská Ostrava Rušení nočního klidu, O.-Vítkovice Bezpečnostní situace, O.-Hrušov, Koblov Stacionární doprava, O.-Dubina Rušení

Více

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014

Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 Zpráva o činnosti městské policie za rok 2014 - Místní záležitosti veřejného pořádku V roce 2014 se na zabezpečování místních záležitostí veřejného pořádku na území města Nymburka a plnění dalších úkolů

Více

Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky

Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky Podklad pro veřejnou diskuzi k přijetí nové obecně závazné vyhlášky Zpracováno jako podklad pro zasedání Rady města České Budějovice konané dne 27. 6. 2012. Podle právního stavu ke dni 1. 6. 2012. Zpracoval

Více

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014

Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Podněty občanů doručené v měsíci březnu 2014 Veřejný pořádek, O.-Dubina Konzumace alkoholu na veřejnosti, O.-Moravská Ostrava Stacionární doprava, O.-Výškovice Nerespektování dopravního značení, O.-Kunčičky

Více

Otázky platné od 1.1.2014

Otázky platné od 1.1.2014 Kontrolní otázky podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších předpisů 1. Při přepravě dítěte vozidlem

Více

Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, byl novelizován zákonem č. 48/2016 Sb. Změny vstupují v účinnost od 20. února 2016.

Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, byl novelizován zákonem č. 48/2016 Sb. Změny vstupují v účinnost od 20. února 2016. Zákon č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, byl novelizován zákonem č. 48/2016 Sb. Změny vstupují v účinnost od 20. února 2016. 2 Mezi nemotorová vozidla patří i přípojné vozidlo znění účinné do 19. února

Více

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se

Co je správně? Doplňte slovesa v imperativu. obléknout si obout se. nesvlékat se nezouvat se. svléknout si zout se Co je správně? 179/6 1. slunce zuří / září 2. rozzlobený člověk zuří / září 3. člověk, který chce to nejlepší, je náročný / špičkový 4 zboží, které má tu nejlepší kvalitu, je náročné / špičkové 5. situace

Více

Městská policie Semily

Městská policie Semily Městská policie Semily Zpráva o činnosti v roce 2015 1 Obsah o Krycí list 1 o Obsah 2 o Kontakty, personalistika, služby 3 o Spolupráce s Policií ČR a dalšími institucemi 4 o Monitorovací systémy 5 o Prevence

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.:úohs-s532/2012/vz-20960/2012/511/kče V Brně dne 22. října 2012

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.:úohs-s532/2012/vz-20960/2012/511/kče V Brně dne 22. října 2012 *UOHSX004JUOT* UOHSX004JUOT ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.:úohs-s532/2012/vz-20960/2012/511/kče V Brně dne 22. října 2012 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112

Více

Policie ČR, OOP Frýdlant. Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale

Policie ČR, OOP Frýdlant. Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale Policie ČR, OOP Frýdlant Prezentace na téma užívání drog není trestný čin, ale Každou společnost provází negativní jev, a to kriminalita. Účinná kontrola by měla být jednou ze základních funkcí demokratické

Více

Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat?

Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat? Cyklostezky nejen pro cyklisty, aneb jak se na nich správně chovat? Právní ukotvení cyklistických stezek vychází ze zákona č. 13/1997, Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění a ze zákona č. 361/2000

Více

Celkem 12 774 (12 222) událostí.

Celkem 12 774 (12 222) událostí. Červenec září 2014 Celkem 12 774 (12 222) událostí. Přestupků: 5 132 (4 916) Trestných činů: 28 (36) Trestné činy postupuje městská policie k dořešení Policii ČR. Řízení v opilosti nebo pod vlivem drog:

Více

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska

Policejní zpravodaj pro občany Přerovska Policejní zpravodaj pro občany Přerovska 2 / 2015 Obsah zpravodaje: - statistické ukazatele za rok 2015 - trestná činnost - dopravní nehodovost - aktuální a prázdninové dopravní uzavírky přerovského okresu

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 1. 11. 2012 Zápis č. 43 Přítomni: Ing. Hladký, Huvar, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

ZÁVAZNÉ PODMÍNKY. I. Úvodní ustanovení. Kontrola a pokuty

ZÁVAZNÉ PODMÍNKY. I. Úvodní ustanovení. Kontrola a pokuty ZÁVAZNÉ PODMÍNKY pro provádění činností externích osob z hlediska bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, požární ochrany a ochrany životního prostředí ve společnostech holdingu VÍTKOVICE (dále jen Závazné

Více

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu

160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu 160 ZÁVAZNÝ POKYN policejního prezidenta ze dne 4. prosince 2009, PRO VNITŘNÍ POTŘEBU kterým se upravuje postup na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (opr. tisk. chyby SIAŘ PP ČR čá. 170/2011)

Více

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014

9.1.2015 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2014 CELKOVÉ NÁSLEDKY DOPRAVNÍCH NEHOD CELKEM DN USMRCENO TĚŽCE ZRANĚNO LEHCE ZRANĚNO HMOTNÁ ŠKODA (*100 Kč) ALKOHOL (u viníka DN) OPL (u viníka

Více

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty.

PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. PŘÍKLADY TESTOVÝCH OTÁZEK - zkouška cyklisty. 1. Cyklista před přechodem pro chodce je povinen a) umožnit chodci, který je na přechodu nebo jej zřejmě hodlá použít, nerušené a bezpečné přejití vozovky

Více

Výroční zpráva o činnosti městské policie

Výroční zpráva o činnosti městské policie Město Hrádek nad Nisou MĚSTSKÁ POLICIE HRÁDEK NAD NISOU Výroční zpráva o činnosti městské policie za rok 2013 Obsah: 1. Výroční zpráva za rok 2013 Přílohy: Příloha č. 1 Přehled událostí za rok 2013 Vypracoval(a):

Více

Zápis ze dne 15. 10. 2014

Zápis ze dne 15. 10. 2014 Komise místní samosprávy Pražské Předměstí sever Zápis ze dne 15. 10. 2014 Přítomni: Hosté: Richard Zelený, Václav Marvan, Libor Nejedlý, Vladimír Lesák, Jitka Dršatová, Danuše Zelená, Miloš Berounský,

Více

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015

Příloha č. 1. Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Příloha č. 1 Zpráva o činnosti Městské policie Klášterec nad Ohří za rok 2015 Zpracoval: str. Petr Hörbe V Klášterci nad Ohří dne: 20. 01. 2016 Obsah 1 Úvod... 2 1.1 Personální stav... 2 1.2 Systém služeb...

Více

STANDARD č. 14 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č. 14 Pečovatelská služba OASA Opava o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210

ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210 ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210 Ověřovatelé: Mgr. Jiří Šolc Ing. Jiří Rutkovský K bodu č. 1 Zahájení Paní primátorka zahájila 7. mimořádnou

Více

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1.

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Zápis z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 25.1.2012 v zasedací místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2, Praha 1. Přítomni: Ing. Jiří Nouza, Ing. Jiří Pařízek, Petr Hána,

Více

Jízda ve zvláštních případech

Jízda ve zvláštních případech Návrhy na doplnění novely zákona č. 361/2001 Sb. v oblasti cyklistické dopravy (na základě výsledků jednání dne 17. a 20. 3.2015 zpracoval odbor legislativy MD) 1. Jízdní pruh pro cyklisty: Jízda ve zvláštních

Více

Zápis č. 3-2014 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 05. 03. 2014 v zasedací místnosti OÚ Svojetice

Zápis č. 3-2014 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 05. 03. 2014 v zasedací místnosti OÚ Svojetice 1 Zápis č. 3-2014 z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svojetice konaného dne 05. 03. 2014 v zasedací místnosti OÚ Svojetice Přítomni: Omluveni: Neomluveni: Mgr. Martina Vedralová Ing. Milan Hruban

Více

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov.

Zpráva o činnosti. MP Šluknov za rok 2012. Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Zpráva o činnosti MP Šluknov za rok 2012 Roční souhrnná zpráva o činnosti Městské policie Šluknov. Obsah: 1. Obecné Personální změny, hlídková činnost, výcvik, vybavení...1, 2 2. Činnost městské policie

Více

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj

Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Pondělí, 26. října 2015 Zdroj: Regiony24.cz (odkaz) Rubrika: AKTUÁLNĚ/ SPOLEČNOST Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj Strážníci besedovali se seniory v Komunitním centru Máj. V pátek

Více

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení

Vyhodnocení výzkumu KP 2014. Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Stránka 1 z 8 Odpovídalo 255 zástupců rodin. Vyhodnocení výzkumu KP 2014 Rodina, zaměstnanost, volný čas, bydlení Výzkum byl vyhodnocen celkově a dále podle počtu dětí v rodinách. Ve výzkumném souboru

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha. ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / telefon Praha /20. ledna 2016 ČTÚ-8 216/2016-620 Mgr. Paráková/224 004 508 2. února 2016 Vážený pane, v reakci na Vaši žádost, kterou Český telekomunikační

Více

Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013

Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013 Zápis č. 2/13 z 16. jednání Kontrolního výboru ZO konaného dne 24.3.2013 Přítomni: Hosté: Jiří Kaňok Magda Otčenášková Ing. Jan Krupa Ing. Václav Moskva Mgr. Ondřej Novák od 16.45 hod. Ing. Jiří Carbol

Více

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2015) - celkem 418 podání Datum doručení 4.1.2015 Žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti Krajského

Více

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44

Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152. DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Odbor Technologie dopravy tel. 59 740 1152 DOPRAVNĚ PROVOZNÍ KOMISE 6. 12. 2012 Zápis č. 44 Přítomni: Ing. Hladký, Ing. Chovanec, Kurtas, Fister, Ing. Meczner, Carbol, Maloušová, Pokorný, Franek. 31. Připomínky

Více

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.

Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín. a stavu veřejného pořádku. tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin. Zpráva o činnosti Městské policie Kojetín a stavu veřejného pořádku tel: 776 737 287 - mobil 581 277 409 - záznamník e-mail: sluzebna@mp.kojetin.cz V Kojetíně 08. 01. 2014 Obsah 1. Úvod do problematiky

Více

Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 10. 12. 2015

Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 10. 12. 2015 Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 10. 12. 2015 Přítomní členové KR: David Frič (předseda), Karel Světnička (místopředseda), Karolína Janků, Lukáš Blažej Omluvení členové KR: Štefan Tóth Hosté:

Více

ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU

ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU Úplné znění účinné od 1. července 2010 Změny účinné od 1. července 2010 (podle novely provedené zákonem č. 227/2009 Sb.) jsou v tomto úplném znění zákona zvýrazněny následovně:

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY

CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY 70% 3.1.8.A CYKLISTICKÁ DOPRAVA UKONČENÍ STEZKY PRO CYKLISTY Umístění Orientační rozměry Materiál Nutné bezpečnostní prvky Doplňkové bezpečnostní prvky

Více

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR

BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR MĚSTO PŘÍBOR - MĚSTSKÁ POLICIE Zpráva MPP za rok 2012 BEZPEČNOST A VEŘEJNÝ POŘÁDEK ZA ROK 2012 MĚSTSKÁ POLICIE PŘÍBOR Obsah 1 Ustanovení, činnost... 2 2 Personální a technické zajištění činnosti... 2 2.1

Více

Cílem výuky je osvojit si tematiku dopravní výchovy v rozsahu přiměřeném věku, zkušenostem a schopnostem žáků.

Cílem výuky je osvojit si tematiku dopravní výchovy v rozsahu přiměřeném věku, zkušenostem a schopnostem žáků. Příloha č. 3 3.9 Zařazení tematiky Dopravní výchovy do výuky Cílem výuky je osvojit si tematiku dopravní výchovy v rozsahu přiměřeném věku, zkušenostem a schopnostem žáků. Tematika se zařazuje v rámci

Více

Úvod do dopravního inženýrství. Ing. Michal Dorda, Ph.D.

Úvod do dopravního inženýrství. Ing. Michal Dorda, Ph.D. Úvod do dopravního inženýrství Ing. Michal Dorda, Ph.D. Pozemní komunikace Pozemní komunikace je liniová stavba sloužící především dopravě silničních dopravních prostředků, případně k pohybu chodců, cyklistů

Více

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh

PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh PROJEKT NA ZELENOU ZŠ J.V. Sládka - Zbiroh DOPRAVNÍ STUDIE VYHLAŠOVATEL GRANTOVÉHO PROGRAMU A GENERÁLNÍ PARTNER: POŘIZOVATEL: ZHOTOVITEL: ZŠ J.V. Sládka, Zbiroh, přísp. organizace Muchova 554 338 08 Zbiroh

Více

Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007

Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007 Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007 DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ V LUŽÁNKÁCH - STRÁŽNÍCI PRO DĚTI (projekt prevence dopravní nehodovosti dětí - chodců a cyklistů) Na dětském dopravním hřišti v

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 53 Rozeslána dne 19. května 2008 Cena Kč 29, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2008 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 53 Rozeslána dne 19. května 2008 Cena Kč 29, O B S A H : Ročník 2008 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Rozeslána dne 19. května 2008 Cena Kč 29, O B S A H : 167. Zákon o předcházení ekologické újmě a o její nápravě a o změně některých zákonů 168. Zákon, kterým se

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 As 106/2011-77 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Lenky Matyášové, soudkyně JUDr. Ludmily Valentové

Více

Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky. Rozsudek Krajského soudu v Ostravě ze dne 18. 5. 2007 č. j. 8 Co 88 /2007-109 se ruší.

Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky. Rozsudek Krajského soudu v Ostravě ze dne 18. 5. 2007 č. j. 8 Co 88 /2007-109 se ruší. II.ÚS 2221/07 ze dne 19.03.2008 N 58/48 SbNU 857 Náhrada škody v případě havarovaného vozidla Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky Nález Ústavního soudu - II. senátu složeného z předsedy

Více

Průběžná zpráva o výsledku šetření

Průběžná zpráva o výsledku šetření I. Nepřijme li podnikatel reklamaci v provozovně či sídle své společnosti, porušuje tím 19 odst. 1 zákona o ochraně spotřebitele a má být za toto jednání postihnut Českou obchodní inspekcí, neboť se dopustil

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í :

U S N E S E N Í. t a k t o : Žádný z účastníků n e m á právo na náhradu nákladů řízení o kasační stížnosti. O d ů v o d n ě n í : č. j. 4 As 3/2005-45 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Dagmar Nygrínové a soudců JUDr. Marie Turkové a JUDr. Petra Průchy v věci žalobce I. V., proti žalovanému

Více

Název, význam a užití

Název, význam a užití Příloha č. 9 k vyhlášce č. 294/2015 Sb. Světelné signály 1. Světelné signály Číslo Sl Tříbarevná soustava s plnými signály S la - Signál s červeným světlem Stůj!" Signál znamená pro řidiče povinnost zastavit

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: VZ/S 086/06/DO-207/550/ZH V Praze dne 9.5.2006

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: VZ/S 086/06/DO-207/550/ZH V Praze dne 9.5.2006 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č.j.: VZ/S 086/06/DO-207/550/ZH V Praze dne 9.5.2006 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 27.3.2006

Více

přechod pro chodce Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování

přechod pro chodce Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování Noční přechod pro chodce z pohledu řidiče. Jiří Tesař Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení Česká společnost pro osvětlování Co je vlastně přechod pro chodce Přechod pro chodce je místo na pozemní

Více

Obecnou úpravou stanoví pravidla pro předjíždění zákon č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Obecnou úpravou stanoví pravidla pro předjíždění zákon č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Předjíždění Obecnou úpravou stanoví pravidla pro předjíždění zákon č. 361/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů. 17 Předjíždění (1) Předjíždí se vlevo. Vpravo se předjíždí vozidlo, které mění směr jízdy

Více

Návštěvní řád. 3 Pobyt v stadionu Český Lev Neštěmice, Ústí nad Labem

Návštěvní řád. 3 Pobyt v stadionu Český Lev Neštěmice, Ústí nad Labem Návštěvní řád 1 Obecná ustanovení 1. Tento Návštěvní řád je směrnice vyhlášená majitelem Stadionu Český Lev, Města Ústí nad Labem označovaného rovněž názvem Český Lev Neštěmice, kterým je Statutární město

Více

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001,

30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů. ze dne 10. ledna 2001, 30/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy a spojů ze dne 10. ledna 2001, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích Změna: 153/2003

Více

Zpráva o šetření. Nesouhlas vlastníka komunikace se zvláštním užíváním komunikace spočívajícím ve zřízení vyhrazeného parkování. A.

Zpráva o šetření. Nesouhlas vlastníka komunikace se zvláštním užíváním komunikace spočívajícím ve zřízení vyhrazeného parkování. A. I. Vlastník komunikace by měl se zřízením vyhrazeného parkování souhlasit vždy, pokud tomu nebrání relevantní překážka. Pokud je důvodem pro regulaci počtu vyhrazených parkování nedostatečná kapacita parkovacích

Více

Koncepce bezpečnosti silničního provozu v Jihomoravském kraji

Koncepce bezpečnosti silničního provozu v Jihomoravském kraji Koncepce bezpečnosti silničního provozu v Jihomoravském kraji Zpracoval: odbor dopravy Krajského úřadu Jihomoravského kraje www.kr-jihomoravsky.cz Obsah ÚVOD 1 PREVENCE V OBLASTI, JAKO POVINNOST ZE ZÁKONA

Více

Z P R A V O D A J. číslo 87/2016

Z P R A V O D A J. číslo 87/2016 M E T O D I C K Ý Z P R A V O D A J A U T O Š K O L číslo 87/2016 OBSAH: Statistika nehod řidičů MO, NA a BUS za rok 2015 str.2 Pokuty za přestupky a správní delikty v silniční dopravě-část I. (podle zákonů

Více

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích.

PEXESOVÁ LIGA. Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. PEXESOVÁ LIGA Projekt pro žáky I. stupně Základních škol, zaměřený na nácvik chování a řešení dopravních situací dětí na pozemních komunikacích. Děti se formou obrázkové hry PE-XE-SO seznámí s některými

Více

Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ. Na ulici. ilustrace Petra Řezníčková

Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ. Na ulici. ilustrace Petra Řezníčková Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici ilustrace Petra Řezníčková Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici ilustrace Petra Řezníčková GRADA PUBLISHING Ladislava Horová OBRÁZKOVÉ Č TENÍ Na ulici

Více

5) [2 b.] Smíte jako řidič vozidla z výhledu v dané situaci vjet na tento železniční přejezd?

5) [2 b.] Smíte jako řidič vozidla z výhledu v dané situaci vjet na tento železniční přejezd? Test: 05.06.2013 08:21 (číslo 1) 1 z 7 1) [2 b.] "Nemotorové vozidlo" je: a) vozidlo pohybující se pomocí lidské nebo zvířecí síly, například jízdní kolo, ruční vozík nebo potahové vozidlo. b) pouze potahové

Více

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům

Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům Pět bodů Auto*Matu pro Prahu přívětivější k chodcům a cyklistům - podrobný komentář s vysvětlením jednotlivých požadavků O Praze se právem říká, že je jedním z nejkrásnějších měst světa. Při přebíhání

Více

Číslo materiálu: 5/01 Komise: Komise pro městská sídliště Datum : 18.1.2016

Číslo materiálu: 5/01 Komise: Komise pro městská sídliště Datum : 18.1.2016 Číslo materiálu: 5/01 Komise: Komise pro městská sídliště Datum : 18.1.2016 Přítomni: M.Králik, Ing.Z.Jirásek, RSDr.V.Holub, Ing.Vališ, J.Kozák, J.Beránek, Ing.A.Majznerová, M.Hlavatý,J.Adamová,J.Cihlářová,

Více

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014)

Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Zápis ze 17. zasedání Komise dopravní a stavební při Radě městské části Brno - Jundrov (volební období 2010 až 2014) Termín konání zasedání: 11. září 2013 od 17:00 hod. v budově ÚMČ, Brno-Jundrov, Veslařská

Více

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9.

Z P R Á V A. o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním obvodě obvodního oddělení PČR Olomouc 3 v roce 2014. Olomouc 9. POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE OLOMOUCKÉHO KRAJE Územní odbor Olomouc obvodní oddělení Olomouc 3 Olomouc 9. února 2015 Z P R Á V A o stavu veřejného pořádku a trestné činnosti v územním

Více

ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU

ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU ZÁKON O SILNIČNÍM PROVOZU úplné znění účinné od 7. listopadu 2014 Zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění zákona č.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE KLADNO ZA ROK 2011 Vypracoval : Stanislav Procházka ředitel Městské policie KLADNO Obsah : 1. Úvod 2. Oblast personální práce a vzdělávání 3. Činnost městské policie 3.1

Více

Č.j.: 3R 54/01-Ku V Brně dne 31.1.2002

Č.j.: 3R 54/01-Ku V Brně dne 31.1.2002 Č.j.: 3R 54/01-Ku V Brně dne 31.1.2002 Ve správním řízení o rozkladu ze dne 28.11.2001 podaném státní organizací České dráhy, Divize obchodně provozní, se sídlem nábřeží Ludvíka Svobody 1222, 110 15 Praha

Více

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb.

Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb. Sbírka zákonů ČR Předpis č. 294/2015 Sb. Vyhláška, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Účinnost od 01.01.2016 Aktuální verze 294 VYHLÁŠKA ze dne 27. října 2015, kterou se provádějí

Více

Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY

Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY Ing. Josef Slabý Arnolec 30 588 27 Jamné u Jihlavy BOBROVÁ NA ZELENOU! BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY NÁZEV PROJEKTU: BEZPEČNÉ CESTY DO ŠKOLY NÁZEV PŘEDKLADATELE: ZÁKLADNÍ ŠKOLA BOBROVÁ 1 OBSAH OBSAH... 2 ANOTACE...

Více

Výchova ke zdraví BESIP

Výchova ke zdraví BESIP VY III/2 INOVACE 63 Tělesná výchova Výchova ke zdraví BESIP Autor DUM Mgr. Jarmila Kesnerová, s využitím publikace Dopravní výchova pro 4. a 5. ročník ZŠ Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy ŠVP

Více

I. JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ RADY PIONÝRA

I. JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ RADY PIONÝRA s. 1 z 8 I. JEDNACÍ ŘÁD ČESKÉ RADY PIONÝRA 1. Úvodní ustanovení 1.1. Jednací řád České rady Pionýra (dále jen ČRP) upravuje přípravu a průběh jednání a dílčích zasedání, způsob usnášení se, náležitosti

Více

LETOVÉ NAVIGAČNÍ SLUŽBY

LETOVÉ NAVIGAČNÍ SLUŽBY 36 Letecká stavba (1) Leteckou stavbou je a) dráha ke vzletům a přistávání letadel bez zřetele na její stavebně technické provedení, b) dráhy a plochy určené k pohybům a stáním letadel souvisejícím s jejich

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí. Základní ustanovení

Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí. Základní ustanovení Obecně závazná vyhláška Obce Pačejov č. 1/2001, o vzhledu, čistotě, pořádku a ochraně životního prostředí Základní ustanovení Vyhláškou se stanoví zásady péče o životní prostředí, čistotu veřejných prostranství

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň

Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Statutární město Brno Městská část Brno Líšeň určeno k projednání do Rady MČ Brno Líšeň Zápis z jednání Bezpečnostní komise RMČ č. 3/2015 ze dne 2. 4. 2015 konané na ÚMČ Brno-Líšeň Přítomni: Jaroslav Stross,

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DĚČÍN ZA ROK 2006 1. Zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti ve městě za využití Městské policie Děčín Ve městě Děčín byla zřízena městská policie v roce 1992, což je

Více

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015

Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 O BVODNÍ ŘEDITELSTVÍ P OLICIE PRAHA I Kancelář ředitele Č. j. KRPA-106119-1/ČJ-2015-0011KR Praha 17. března 2015 Počet listů: 10 Přílohy: 3/7 Zpráva o bezpečnostní situaci na území MČ Praha 1 za rok 2014

Více

Odbor pozemních komunikací. Novela zákona o pozemních komunikacích a zákona o silničním provozu (Nové pojetí) Mgr. Ján Skovajsa

Odbor pozemních komunikací. Novela zákona o pozemních komunikacích a zákona o silničním provozu (Nové pojetí) Mgr. Ján Skovajsa Česká republika Ministerstvo dopravy Odbor pozemních komunikací Novela zákona o pozemních komunikacích a zákona o silničním provozu (Nové pojetí) Mgr. Ján Skovajsa Usnesení vlády ČR č. 634 z roku 2011

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 576/3. Pozměňovací návrhy

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 576/3. Pozměňovací návrhy P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 576/3 Pozměňovací návrhy vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu

Více

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22

Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Veřejné projednání - studie rekonstrukce ulice Štramberská Štefánikova a přilehlých veřejných prostranství 2007-02-22 Projednání zahájila Mgr. Chalúpková v 16:30, uvedla zástupce města a firmy zpracovávající

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2010 str. Petr Kropáč velitel Městské policie U nhošť Obsah : 1. Obecná část - Personální stav - Pracovní doba 2. Činnost městské policie - Přestupky - Doprava - Odchyt volně pobíhajících

Více

Č. j.: R047,050/2007/02-11371/2007/310 -Hr V Brně dne 15. června 2007

Č. j.: R047,050/2007/02-11371/2007/310 -Hr V Brně dne 15. června 2007 Č. j.: R047,050/2007/02-11371/2007/310 -Hr V Brně dne 15. června 2007 Ve správním řízení o rozkladu podaném dne 5.2.2007 statutárním městem Ostravou, IČ 00845451, se sídlem Prokešovo náměstí 8, 729 30

Více

Úkoly MP a povinnosti strážníka (vybrané části zákona)

Úkoly MP a povinnosti strážníka (vybrané části zákona) Zákon č. 553/1991 Sb., o obecní policii Úkoly MP a povinnosti strážníka (vybrané části zákona) (1) Obecní policie je orgánem obce, který zřizuje a zrušuje obecní zastupitelstvo obecně závaznou vyhláškou.

Více

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu.

Datum vyřízení. Datum doručení. Shrnutí vyřízení podání. Důvodnost. Číslo podací. Datum postoupení jinému úřadu Název úřadu. Ministerstvo dopravy, Přehled došlých podání a informace o způsobu jejich vyřízení (podání došlá v roce 2013) - celkem 169 podání Datum doručení 2.1.2013 Napojení nového úseku ul. Bohumínská na křižovatku

Více

Městský stadion Tatran (dále jen stadion) NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD

Městský stadion Tatran (dále jen stadion) NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Městský stadion Tatran (dále jen stadion) NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD 1 Obecná ustanovení 1. Tento Návštěvní řád je směrnice vyhlášená uživatelem stadionu Tatran, kterým je občanské sdružení TJ Tatran Sedlčany se sídlem

Více

Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015

Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015 Zápis z 1. jednání Výboru pro územní rozvoj a územní plán ZHMP konaného dne 12. 2. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D., Ing. Milan Růžička Zasedání řídil předseda

Více

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST

ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST ANALÝZA STAVU DOPRAVNÍ NEHODOVOST Ing.Václav Betka Předseda komise dopravy Obec PROBOŠTOV SLEDOVANÉ OBDOBÍ Pro zhodnocení stavu v obci byla použita data Policie ČR o dopravní nehodovosti v letech 2011,

Více

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál.

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál. Vypracoval: Jana Franková ředitel Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace Pedagogickou radou projednáno: Provozní poradou projednáno: Školní 2, Bruntál Organizační směrnice ředitele SVČ

Více

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod. Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Miroslav Hovjacký,

Více

Rekonstrukce prostějovského zhlaví žst. Olomouc hl.n

Rekonstrukce prostějovského zhlaví žst. Olomouc hl.n SMLOUVA uzavřená podle ustanovení 1746 odst. (2) zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění o výkonu činnosti koordinátora bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na staveništi ve fázi

Více

Z á p i s č. 6/2015 z jednání zastupitelstva obce Vysoký Újezd konaného dne 22. 9. 2015 ve Vysokém Újezdě

Z á p i s č. 6/2015 z jednání zastupitelstva obce Vysoký Újezd konaného dne 22. 9. 2015 ve Vysokém Újezdě Z á p i s č. 6/2015 z jednání zastupitelstva obce Vysoký Újezd konaného dne 22. 9. 2015 ve Vysokém Újezdě Přítomni: Severinová Marie - starostka obce Vlasák Karel - místostarosta obce Zastupitelé: Vičan

Více

NA CESTĚ K NOVÉMU TOTALITNÍMU-POLICEJNÍMU REŽIMU - Z OFICIÁLNÍCH TISKOVÝCH PROHLÁŠENÍ MĚSTA ROUDNICE NAD LABEM 1 - ČEKÁ TOHLE TAKÉ OSTRAVU 2?

NA CESTĚ K NOVÉMU TOTALITNÍMU-POLICEJNÍMU REŽIMU - Z OFICIÁLNÍCH TISKOVÝCH PROHLÁŠENÍ MĚSTA ROUDNICE NAD LABEM 1 - ČEKÁ TOHLE TAKÉ OSTRAVU 2? NA CESTĚ K NOVÉMU TOTALITNÍMU-POLICEJNÍMU REŽIMU - Z OFICIÁLNÍCH TISKOVÝCH PROHLÁŠENÍ MĚSTA ROUDNICE NAD LABEM 1 - ČEKÁ TOHLE TAKÉ OSTRAVU 2? *** ANEB: OBČANE PLAŤ, MAKEJ 24/7 3, POSLOUCHEJ A OPOVAŽ SE

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

Školní program proti šikanování

Školní program proti šikanování 15. Příloha č. 1 Školní program proti šikanování 15.1 Charakteristika šikanování Šikanování je jakékoliv chování, jehož záměrem je ublížit, ohrozit nebo zastrašovat žáka, případně skupinu žáků. Spočívá

Více

Z rozhodovací činnosti Úřadu

Z rozhodovací činnosti Úřadu Z rozhodovací činnosti Úřadu Sdělení úvodem: Úřad pro ochranu osobních údajů se prostřednictvím následující stručné charakteristiky vyjadřuje k některým problematickým okruhům případů porušování povinností

Více

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů

Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů Pravidla pro přijímání a vyřizování stížností, oznámení a podnětů občanů Strana I (celkem 5) ---- - ---- Účelem těchto Pravidel je upravit způsob přijímáni a vyřizováni stížností, oznámení a podnětů občanů

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY -82 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Krajský soud v Plzni rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Václava Roučky a soudců JUDr. Petra Kuchynky a Mgr. Jaroslava Škopka v právní věci žalobce:

Více