UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY"

Transkript

1 UŽIVATELSKÝ MANUÁL ČESKY

2 POPIS ZAŘÍZENÍ LEGENDA 1. Hlava filtru 2. Rukojeť zamykání 3. Výstup voda (JG8) 4. Vstup voda (JG8) 5. Uchycení hlavy 6. Filtr náplň 7. Ochrana krytka 8. Proplachovací ventil 9. Hadice proplachování 10. Bezpečnostní klip

3 SCHÉMA PROPOJENÍ Obrázek 2 pec bez připojení filtru s přípojkou na mytí. Obrázek 3 pec s připojeným filtrem a detail.

4 ZÁKLADNÍ INFORMACE Funkce a využití v praxi Unox Pure systém je zařízení exkluzivně použitelné pro pece Unox. Za účelem dodávky upravené vody pro funkci páry. Díky inovovanému uchycení 2 filtr bezpečně uzavřete v pozici. Hlava filtru kontroluje dodávku vody. Kvalita Unox Pure filtrů je garantována kontrolována nezávislou organizací. Systém Unox Pure nepotřebuje žádné jiné počítadlo průtoku. Kontrolní panel pecí ChefTop a BakerTop dávají zákazníkovi informaci maximální možnosti čerpání filtrované vody a potřebu provedení výměny. XC215 A XC216 Kit XC215 prvotně obsahuje filtrační hlavu a filtr. XC216 obsahuje náhradní patronu. Kit XC215 obsahuje seznam viz. Obrázek 1. Filtrační hlava s uchycením 2ks hadice 8mm s délka 1 metr Set k změření tvrdosti vody Filtr XC216 Manuál pro použití a údržbu Filtrační patrona redukuje karbonátovou tvrdost vody, která svojí přítomností a tvořením vrstvy poškozuje zařízení připojené. Filtr filtruje částice vápence, ionty magnézia, části zěleza a mědi. Redukuje průchod kalů, organických látek, tvoření zápachu ze staré vody a chloridů. Záruční podmínky Záruka je 2roky pokuď jsou dodržena všechny pravidla popsaná v tomto manuálu. SKLADOVÁNÍ/TRANSPORT Pro skladování se řiďte pokyny popsané na straně 6 na technickém listu. Uživatelské a tech. manuály musí zůstat na dostupném místě k možnosti následující potřeby. RECYKLACE A ZNEHODNOCENÍ Balení v kterém přišlo zařízení je recyklovatelné, tudíž může být následovně použito. Vypotřebované náplně mohou být odeslány zpět Brita nebo se dále řiďte místními předpisy.

5 POUŽÍVÁNÍ A BEZPEČNOST Kvalifikovaný personál Toto zařízení musí instalovat pouze kvalifikovaný personál nebo osoba k tomu authorizovaná. Správné použití Bezpečná a správná funkce zařízení je podmíněna dodržením informací uvedených v tomto manuálu. UNOX PURE systém může být instalován pouze k zařízení ChefTop a BakerTop a pecím UNOX. Zodpovědnost neuposlechnutí Instalace a výměna musí být provedena vždy v souladu s tímto manuálem. UNOX nemůže nést zodpovědnost za poškození nebo nepřímé škody způsobené nesprávnou instalací, nesprávným používáním nebo nevhodnou údržbou. SPECIÁLNÍ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Filtrační sytém může být napojen pouze na pitnou vodu, voda musí být studená a v mezích uvedených na technickém listu strany 6. Nikdy nepoužívejte zdroje vody bez předešlé kontroly a sterilizace. Pokuď je požadováno vodu před filtrem převařit. Během tohoto procesu musí být filtr odpojen. Pokuď se tak nestalo filtr musí být vyměněn. Filtrační náplň je sanitována speciální složkou stříbra. Tato složka je v souladu (WHO) World health organization. Je doporučováno vodu převařit pokuď víme, že voda bude použita pro kojence nebo pro osoby s zníženou imunitou. Filtrovaná voda je klasifikovaná jako 2 kategorie z části EN1717 směrnic. Brita doporučuje pokuď filtr není používán po dobu 2-3 dnů. Je doporučováno propláchnout filtr 10lt tekoucí vody. Pokuď není používán více jak 4 týdny. Propláchněte 100 litry vody nebo vyměňte. Nikdy nepoužívejte filtr déle jak 12 měsíců. Nikdy neodpojujte filtr během provozu, s filtrační hlavou je zakázano manipulovat během provozu. Samotný filtr nikdy neotvírejte. Filtrační hlava po správné instalaci může být provozována až 10let. Po 10letech musí být vyměněna. Hadicové vedení musí být vyměněno po 5 letech. Datum produkce Filtr code příklad: H Rok výroby Týden výroby 2 Den v týdnu (uterý) Progresivní číslo

6 ISTRUKCE PRO INSTALACI A TECHNICKÁ DATA Před započetím se přesvěčte, že zařízení je zbaveno vápence. Ochraňte filtrační zařízení před slunečním svitem a mechanickým poškozením. Neinstalujte zařízení v blízkosti vysoce výhřevných spotřebičů. V případě tlaku nad 8.6 baru je nutno instalovat redukční ventil. Nikdy nenapojujte zařízení na vedení provedené z materiálu měď, zinek, nikl. Uzavíratelný ventil musí být instalován před filtrem. Upozornění UNOX.Pure zařízení neodstraní karbonovou složku zcela. Instalace komponentů musí být v souladu směrnicemi TECHNICKÁ DATA PRACOVNI TLAK BAR TEPLOTA VSTUPNÍ VODY OD 2 C-30 C TEPLOTA PROSTŘEDÍ V PROVOZU OD 4 C-40 C SKLADOVÁNÍ OD-20 C-50 C OBSAH PRÁZDNÉ NÁPLNĚ 5,4l VÁHA SUCHÁ/MOKRÁ 4,6-7,1KG ROZMĚRY FILTRAČNÍ HLAVA S FILTREM 149mm/149mm/555mm FILTR 149mm/149mm/545mm ROZMĚRY INSTALOVANÉHO 149mm/151mm/555mm SETU PRACOVNÍ POZICE VERTIKÁLNÍ NEBO HORIZONTÁLNÍ PŘÍPOJKA VSTUP JG 8MM PŘÍPOJKA VÝSTUP JG 8MM

7 INSTALACE UPOZORNĚNÍ: před započetím instalace zařízení, seznamte se s instrukcemi a bezpečnostními symboly. V případě, že zařízení bylo transportováno z prostředí 0 C vybalte zařízení a ponechte ho 24 hodin v prostředí bez další práce. INSTALACE FILTRAČNÍ HLAVY A FILTRU UPOZORNĚNÍ: přesvěčte se, že rukojeť filtru je otevřená. Zavřete vodu a odpojte zařízení od sítě. V případě potřeby může být filtrační hlava ukotvena do zdi. Během instalace dbejte na uchycení radiusy ohybu hadic. Pokuď je filtr instalován na zeď pozice pro provoz smí být pouze vertikální. Použijte hadice (11)a zapojte do přívodní (4)vstup. Výstup do (3) filtrační hlavy. Poté co hadice jsou instalovány obě zajistěte klipem. Osaďte filtrační hlavu rukojetí a povězte na zeď. INSTALACE FILTRU Krytku chránící patronu odstraňte(7). Napište datum výměny(6). Nainstalujte filtr vertikálně do filtrační hlavy(1). UPOZORNĚNÍ: Filtr lze nainstalovat pouze s otevřenou rukojetí(2). Přesvěčte se že filtr se správně nasazen. Filtrační hlavu(1) nasaďte na filtr(6). Uzamkněte rukojetí (2) uslyšíte lupnutí.

8 INSTALACE Připojení na peci. 1. Rozpojte hadice na vstupech označené jako TO UNOX PURE a FROM UNOX PURE obrázek Připojte hadici (11) jeden konec do FROM UNOX PURE a na filtru OUT spojky. 3. Připojte hadici (11) druhý konec do TO UNOX PURE a na filtru do IN spojky. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ A NASTAVENÍ Kontrolní panely pecí ChefTop a BakerTop jsou schopny kalkulovat množství vody do výměny filtru a dát zákazníkovi signál při nutné výměně. Pro tyto funkce je nutné zadat tvrdost vody v francouzké stupnici a PIN kode filtru. Následně parametry PIN(aktivační kód)hrd(tvrdost vody)end(zbytek kapacita filtru). Viz. níže popis. 1. Vstupte do nabídky tlačítkem. 2. Stiskněte tlačítka + nebo - vyhledejte nápis PURE. 3. Stiskněte tlačítko k vstupu do parametru. 4. Vyhledejte požadovaný parametr tlačítky + nebo -. POZNÁMKA: KDYKOLIV SE MŮŽETE VRÁTIT TLAČÍTKEM.

9 INSTALACE Parametr END ukazuje kapacitu filtru do nutné výměny. 5. Vyhledejte parametr tlačítky END. 6. Stiskněte uvidíte zbytkové množství vody před hlášením výměny WPURE znamená nutná výměna filtru XC216. POZNÁMKA POKUĎ AKTIVAČNÍ KÓD NEBYL ZADÁN JE 0 HLÁŠENÍ END SE UKÁŽE ZNOVU. 7. Po 5 sekundách se hlášení END ukáže znovu. Příklad: po několika hodinách provozu nové instalace při zadané hodnotě HRD-10. Příklad: vyčerpaná kapacita filtru. Parametr PIN a aktivační kód. 5. Vyhledejte parametr tlačítky do zobrazení PIN. 6. Stiskněte tlačítko k aktivaci. Přednastavení je Tlačítky nastavte hodnotu uvedenou na obalu filtru. 8. K uložení použijte tlačítko stisknuté po dobu 5 sekund. POZNÁMKA : POKUĎ KÓD NESOUHLASÍ S OBALEM AKTIVACE POČÍTÁNÍ LITRŮ NENÍ AKTIVOVÁNA PIN JE AUTOMATICKY NASTAVEN NA 0. Příklad: aktivace filtru.

10 INSTALACE Parametr HRD nastavení tvrdosti vody. 5. Vyhledejte parametr tlačítky do zobrazení HRD. 6. Tlačítkem vstupte do parametru nastavte hodnotu naměřenou. Přednastavení je 10 francouzké stupnice. Minimum k nastaveni je 1 maximum Potvrďte tlačítkem podržením po dobu 5 sekund. Poté se na display objeví znovu HRD. Příklad: nastavení hodnoty 20 Finální spuštění Otevřete pomalu přívod vody, zapněte zařízení do sítě. Stiskněte odvzdušňovací ventil na filtrační hlavě. Držte po dobu dokuď nebude vytékat čístá voda. Ponechte odčerpat cca. 11 litrů vody. UPOZORNĚNÍ : Během odvzdušňování výtoku. Pod výtok dejte dostatečně velkou nádobu. Zkontrolujte zda celý systém těsní. Přeměřte znovu systém pomocí přiloženého materiálu.

11 V PROVOZU Parametr END zbytkové množství filtrované vody do výměny 1. Vyhledejte pod tlačítkem parametr PURE a poté parametr END tlačítky. 2. Stiskněte uvidíte zbytkové množství vody před hlášením výměny WPURE znamená nutná výměna filtru XC216. POZNÁMKA POKUĎ AKTIVAČNÍ KÓD NEBYL ZADÁN JE 0 HLÁŠENÍ END SE UKÁŽE ZNOVU. 3. Po 5 sekundách se hlášení END ukáže znovu. Příklad:

12 VÝMĚNA FILTRAČNÍ PATRONY Filtrační patrona musí být vyměněna: Když display ukazuje vyčerpanost kapacity filtru. Hlašení WPURE svítí. Aktivační kód je na nule. PIN se rovná 0. Alarm hlášení se objevuje poté s každým zapnutím zařízení. Tlačítkem se potvrzuje hlášení. POZNÁMKA: NERESPEKTOVÁNÍ ALARMU HLÁŠENÍ A PROVEDENÍ NUTNÉ VÝMĚNY. MŮŽE RYCHLE ZPŮSOBIT ZNEČIŠTĚNÍ ZANESENÍ KOMORY USAZENINAMI ČÁSTIC S VODY. Po 12 měsících od instalace. Upozornění: Během kontroly zařízení je nutno obezřetně zkontrolovat veškeré části zařízení. Poškozené díly vyměnit. Špinavé části omýt. Před výměnou filtrační patrony čtěte manuál a seznamte se s bezpečnostními značkami. Pokuď rukojeť zajištení patrony není v uzamčené poloze voda neprotéká do filtrační patrony. Je nezbytně nutné rukojeť uzamknout. Instrukce pro výměnu filtr patrony 1. Otevřete zamknutou rukojeť (2) 2. Stiskněte odvzdušňovací ventil (8) 3. Vytáhněte opotřebovanou patronu. Pozor na její váhu. 4. Poznámka : pro lepší manipulaci otočte filtr patronu o 90. Reset počítače litrů, zadání aktivačního kódu Poté co opotřebovaná filtrační patrona je odebrána je nutné zadat aktivační kód nové z balení. Viz. níže. 1. Vstupte do nabídky tlačítkem. 2. Tlačítky vyhledejte parametr PURE. 3. Vstupte do parametru tlačítkem. 4. Poznámka tlačítkem je možno kdykoliv se vrátit. 5. Tlačítky vyhledejte PIN. 6. Stiskněte k aktivaci tlačítko. Předvolba je Tlačítky zadejte kód z obalu nového filtru. 8. K uložení stiskněte tlačítko na dobu 5 sekund. Poté se na displaie ukáže PIN. POZNÁMKA : POKUĎ KÓD NESOUHLASÍ S OBALEM AKTIVACE POČÍTÁNÍ LITRŮ NENÍ AKTIVOVÁNA PIN JE AUTOMATICKY NASTAVEN NA 0. Příklad zadání kódu je uveden na straně 9.

13 KAPACITA LITRŮ V SOULADU SE ZADÁNÍM HODNOTY TVRDOSTI.

14

15