Nastavení služby Profi Komunikace (aplikace Microsoft Lync) jednoduchý uživatelský manuál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Nastavení služby Profi Komunikace (aplikace Microsoft Lync) jednoduchý uživatelský manuál"

Transkript

1 Nastavení služby Profi Komunikace (aplikace Microsoft Lync) jednoduchý uživatelský manuál Obsah Úvod... 2 Stažení aplikace Microsoft Lync... 3 Instalace MS Lync... 5 První spuštění Microsoft Lync... 7 Používání MS Lync - komunikátoru... 9 Vyhledávání uživatele... 9 Rychlé zprávy... 9 Ukládání Historie Rychlých zpráv Audio volání a audiovizuální volání Sdílení plochy a programů Komunikace s více účastníky Konference Vytvoření konference z prostředí MS Lync Vytvoření konference přes webové rozhraní Připojení uživatele do meetingu přes Lync WebApp Připojení uživatele do meetingu přes Lync Attendee Vytvoření konference přes Outlook Nahrávání konference Lync a MAC OS Instalace aplikace Lync na MAC OS Lync na MAC OS a jeho spuštění... 28

2 Úvod Tento uživatelský návod popisuje instalaci a základní používání služby Profi Komunikace, založené na serverovém řešení Microsoft Lync. Microsoft Lync je určený pro firemní komunikaci a pořádání audio/video/webových konferencí mezi uživateli Profi Komunikace nebo externími uživateli (vaši zákazníci nebo obchodní partneři). Služba Profi Komunikace umožňuje tyto základní funkce: - Instant messaging (rychlé zprávy) - Audio / video hovor mezi dvěma účastníky - Audio / video konferenční hovor mezi více účastníky - Online Meeting (virtuální audio/video/webová konference se sdílením zvuku, obrazu a dat) - Zobrazení prezence (aktuálního stavu) uživatele / uživatelů - Sdílení obrazovky Rozdíly v tarifech Profi Komunikace: BASIC BUSINESS Nainstalované aplikace Lync klient Lync klient On-line komunikace (Instant ANO ANO Messaging) Počet účastníků (audio/video 2 20 konference) Počet účastníků (chat) 5 20 Informace o přítomnosti ANO ANO Sdílení souborů a aplikací NE ANO Prezentace/školení NE ANO (konference) Nahrávání NE ANO prezentací/školení Připojení k telefonii NE ANO (při dokoupení Profi Ústředna) Požadavky a předpoklady pro používání služby Profi Komunikace: Služba Profi Komunikace je podporována na operačních systémech Windows XP(SP3)/Vista (SP1)/7, Mac OS X (10.2 a vyšší). Je podporován pro obě architektury operačních systémů 32bit (i386) a 64bit (x64). Aplikace pro webové rozhraní je kompatibilní s IE 6 (a novější) a všechny prohlížeče podporující Silverlight.

3 Stažení aplikace Microsoft Lync Pro provoz služby Profi Komunikace na platformě PC s OS Windows je nutné na uživatelském počítači nainstalovat klientskou aplikaci Microsoft Lync (dále jen MS Lync ). Instalační soubory MS Lync jsou ke stažení v administračním rozhraní Profi Komunikace. Právo na stažení instalačních souborů má pouze administrátor společnosti (pokud nevíte, kdo je administrátorem, tak požádejte techn.podporu podpora@profi .cz, která Vám tuto informaci sdělí). V případě že chcete stáhnout instalační soubor MS Lync, je potřeba otevřít stránku Na této stránce je potřeba dole kliknout na Správa účtu, jak je vidět na obrázku níže: Po kliknutí na Správa účtu se dostanete na stránku přihlášení do administrace. Pro přihlášení je potřeba přihlašovací jméno (ve tvaru vas- @vasedomena.cz např.: lukas.kastovsky@profi .cz) a heslo k vašemu účtu (viz obr.):

4 Po přihlášení do administračního rozhraní se vám zobrazí obrazovka a v levém sloupci je možnost stažení Profi Komunikace pokračujte touto možností dále. Zobrazí se vám na výběr více verzí instalací MS Lync (pro 32b nebo 64b operační systém Windows a CZ nebo EN jazyk), navíc je k dispozici i verze pro operační systém MAC OS (viz obr.). Vyberte verzi a pokračujte tlačítkem Stáhnout pro stažení instalačního souboru MS Lync.

5 Instalace MS Lync Pozn.: Pokud již máte nainstalován MS Office Communicator (předchozí verze klientského prostředí Profi Komunikace), není potřeba jej odinstalovat. Odinstalace se provede automaticky. Po stažení MS Lync do vašeho počítače spusťte instalaci LyncSetup.exe (název instalačního souboru se odvozuje podle verze, kterou stáhnete) Při instalaci doporučujeme ponechat nastavení tak, jak je vidět na obrázku níže. Program files (x86) se zobrazuje u 64bit systémů. Pokračujte tlačítkem Nainstalovat. Po stisknutí tlačítka Nainstalovat se vám zobrazí okno informující o potřebě vypnutí aplikací, které jsou vypsané níže, včetně Microsoft Office Communicator (viz obr.níže). Pokračujte v instalaci tlačítkem Ano.

6 Po úspěšné instalaci se vám ukáže okno, které vidíte na obrázku níže. Zobrazí se vám cesta, kde byl MS Lync nainstalován a zda máte zájem spustit aplikaci Lync. Pokračujte tlačítkem Zavřít.

7 První spuštění Microsoft Lync Pro přihlášení potřebujete: Přihlašovací adresa: Přihlašovací jméno: (pokud používáte službu Profi , tak použijete ovou adresu, kterou máte zřízenou) Heslo: pokud používáte další službu např: Profi , tak je heslo totožné, v opačném případě vám bude vytvořeno Tyto údaje obdržíte od pracovníků technické podpory při zřízení služby Profi Komunikace. Po spuštění aplikace MS Lync se zobrazí následující okno (viz obr.). Zde je potřeba zadat přihlašovací údaje. Přihlašovací adresa bývá většinou stejná jako přihlašovací jméno (ve tvaru vas @profi .cz např.: lukas.kastovsky@mojedomena.cz). Po vyplnění pokračujte tlačítkem přihlásit se. V případě že, přihlašovací adresa je správně zadaná, budete vyzváni k zadání přihlašovacího jména a hesla (přihlašovací jméno bývá ve tvaru jméno@mojedoména.cz) jak je vidět na obrázku níže. Funkce Uložit heslo zajistí, že při každém zapnutí Lync nebude již heslo vyžadováno. V případě, že chcete změnit přihlašovací adresu, pokračujte podtrhnutým textem Změnit, kde je možnost přepsat přihlašovací adresu. Pro přihlášení do aplikace Lync pokračujte tlačítkem Přihlásit se

8 Jestliže prohlášení proběhlo úspěšně, zobrazí se vám okno, které vidíte níže. V tuto chvíli máte Lync připraven k použití.

9 Používání MS Lync - komunikátoru Komunikace se účastní vždy dva a více členů. Jednotlivé funkce lze kombinovat. Během komunikace lze kdykoliv zapnout jak rychlé zprávy, tak audio volání, audiovizuální volání a také i sdílet daný obsah (sdílení plochy, programu, dokumentu, atd.). Vyhledávání uživatele Pro vyhledání uživatele stačí pouze zadat jeho jméno nebo jeho část nebo do obdélníku s lupou vpravo, kde je text Najít Kontakt, jak je vidět na obrázku níže vlevo. Jak je vidět na obrázku níže vpravo, seznam vyhledaných kontaktů se vám během chvíli zobrazí v seznamu kontaktů. Pro zrušení vyhledávání je potřeba zmáčknout křížek, který je ve vyhledávacím poli. Rychlé zprávy Odeslat rychlé zprávy (rychlá textová komunikace / chat) je možno jak na kontakt, který už máte v seznamu kontaktů nebo i kontaktu, který jste vyhledali. Stačí pouze najet myší na daný kontakt a chvilku počkat, než se vám zobrazí přídavné okno, kde máte na výběr více možností. Jednou z nich je právě odesílání rychlých zpráv v podobě bubliny rozhovoru (modře označeno), jako je vidět na obrázku níže. Pro rychlejší otevření okna pro odesílání rychlých zpráv stačí pouze rychle 2x kliknout na daný kontakt.

10 Po zavření tohoto okna bude historie komunikace vymazaná (v případě nastavení ukládání komunikace uložena v Outlooku, pokud používá MS Outlook a poštovní schránku na Exchange serveru (např. v rámci služby Profi ). Ukládání Historie Rychlých zpráv Pokud chcete ukládat komunikaci rychlých zpráv (standardně se po uzavření okna komunikace s kontaktem smaže), je potřeba mít zapnutou možnost ukládání komunikace přes rychlé zprávy, do Outlooku ve vašem počítači. Tuto možnost naleznete tak, že v otevřeném MS Lync vpravo nahoře klikněte na ozubené kolečko (možnosti) - viz dole na obr. červeně označeno. Po kliknutí se vám zobrazí okno nastavení Možnosti. V levém menu je potřeba vybrat možnost Osobní. Je důležité mít vybranou schránku/program, kde se budou informace z MS Lync ukládat (první červený obdélník na obrázku níže) a po té je potřeba mít zaškrtnutou možnost Konverzace pomocí rychlých zpráv ukládat do ové složky Historie konverzací (druhý červený obdélník na obrázku níže. Změny potvrďte tlačítkem OK. Bude se ukládat do složky pošt. schránky (popdorován MS Exchange server, např. služba Profi ).

11 Historii naleznete v Outlooku ve složce Historie konverzací Audio volání a audiovizuální volání Jednou z dalších možností MS Lync je audio volání a audiovizuální volání. Během volání (pouze zvuk) lze jedním kliknutím zapnout i audiovizuální volání (zvuk + video). Pro volání konkrétnímu kontaktu je potřeba v seznamu kontaktů (seznamu vyhledaných kontaktů) přenést kurzor myši na daný kontakt, u kterého se vám zobrazí možnost zavolat (nebo u okna které se vám ukáže ikonka telefonního sluchátka), tímto tlačítkem spustíte audio volání, jak je vidět na obrázku níže. Po zapnutí audio volání vám vyskočí okno daného kontaktu, během volání lze zapnout jak rychlé zprávy, audiovizuální volání, tak i sdílet daný obsah (sílení obrazovky, dokumentu, programu ) tomuto kontaktu. Pod možnostmi komunikace s konkrétním kontaktem naleznete možnosti audio volání - nastavení mikrofonu (můžete mikrofon ztlumit), nastavení reproduktorů nebo sluchátek (zda chcete vypnout nebo zapnout). Vidět také můžete, jak dlouho audio volání trvá, sílu připojení k síti a také je zde možnost přidržet audio volání. Pro ukončení audio volání je potřeba kliknout na ikonku telefonního sluchátka s křížkem nebo dané okno zavřít. Pro zapnutí audiovizuálního volání stačí pouze kliknout na tlačítko Video, tímto krokem zapnete video. Zahájení audiovizuálního rozhovoru musí potvrdit také druhá strana.

12 Jakmile povolí druhá strana video, zobrazí se ve velké obrazovce (do té doby budete vidět pouze sebe vpravo dole). I zde máte možnost různého nastavení a informací, např. ztlumení mikrofonu, reproduktorů (sluchátek), čas audio volání, čas audiovizuálního volání a podržení volání. Navíc můžete nastavit parametry pro video (posunout video do zvláštního okna, ukázat malý/velký vlastní obraz).pro ukončení audio volání je potřeba kliknout na ikonku telefonního sluchátka s křížkem nebo kliknutím na křížek tohoto okna. Sdílení plochy a programů Tato funkce přináší možnost sdílení Vaši obrazovky nebo sdílení libovolné aplikace. Má také možnost předat řízení koncovému uživateli, který bude ovládat Vaši plochu nebo aplikaci S uživatelem můžeme sdílet: - Plocha sdílíme naši plochu - Program sdílíme program, který máme otevřený - Prezentaci PowerPoint - Nová tabule sdílí tabuli, kam můžou psát přizvaní uživatelé - Nové hlasování možnost udělat malou anketu jednoduchým způsobem Po vytvoření sdílení plochy vidíme na obrázku možnost:

13 Bod 1. - tato možnost slouží k předání ovládání Vaši plochy Bod 2. Panely, kde můžeme uživateli soukromě volat psát atd. Bod 3. Možnost náhledu, co právě sdílíte Bod 4. Tento panel a jeho funkce bude popsána dále (komunikace s více účastníky) Bod 5. Umožňuje posílání souboru dané konverzační skupině nebo uživateli. Bod 6. Ukončí sdílení, ale ne konverzaci. Takto vypadá sdílení plochy: Komunikace s více účastníky (rychlé zprávy, audio volání, audio vizuální a sdílení) Do komunikace lze pozvat více kontaktů tak, aby mezi sebou komunikovali jak přes rychlé zprávy, audio volání, audiovizuální volání i sdílení. Stačí pouze kliknout na ikonku dvou lidí vpravo od tlačítka sdílet, jak je vidět na obrázku níže, a stisknout odkaz pozvat zadáním jména nebo telefonní čísla.

14 Otevře se vám nové okno s vašimi kontakty, které ještě v komunikaci nejsou. V případě, že chcete pozvat kontakty, které nemáte ve vašem seznamu kontaktů, můžete požadovaný kontakt vyhledat. Účastníka můžete také přidat jednoduchým přetáhnutím Ikony kontaktu do právě probíhající komunikace.

15 Konference Tato část návodu Vám ukáže, jak vytvářet online meeting (konferenci) pro uživatele, ale i pro hosty. Konference můžete zahájit okamžitě přímo z klienta Lyncu, popřípadě naplánovat WebSchedulerem. Pokud používáte službu Profi , můžete zaplánovat či rovnou zahájit konferenci ze svého MS Outlook. Vytvoření konference z prostředí MS Lync Klikneme na tlačítko zahájit schůzku Panelu Lync. Po zahájení schůzky mohu přizvat uživatele (externí nebo uživatele v lyncu) pomocí následujících kroků:

16 1. Vybereme uživatele Lyncu ze svého seznamu kontaktů nebo ho vyhledáme. 2. Kliknutím na tlačítko Pozvat em se Vám otevře poštovní klient. 3. Zde naleznete odkaz na webovou adresu pro připojení externích uživatelů.

17 Po přihlášení Hosta z webového prostředí a dalšího Účastníka se nám zobrazí následující: Vytvoření konference přes webové rozhraní Zadejte do Internet prohlížeče adresu Zobrazí se stránka, kde se přihlasíte pomocí údajů aplikace Lync (viz obr.):

18 Po přihlášení se otevře okno: 1. Položka 1 zobrazuje již naplánovaný meeting. 2. Kliknutím na odkaz (bod2) se připojíme na meeting. 3. Položka číslo 3 ( Create New Meeting ) vytvoří nový meeting. Nyní vyplníme informace o konferenci, které můžeme poté odeslat účastníkům (viz obr.) Důležitá políčka jsou: Subject(název meetingu), Meeting Time (čas konání), Invitations and Audio ( ové adresy účastníků oddělené středníkem ; )

19 Po vyplnění údajů se zobrazí informace pro připojení do Lync konference (odkaz pro uživatele Lyncu Join online meeting s konkrétním odkazem). Odkaz je uživatelům také zaslán em. Na následujícícm obrázku je vidět vytvořená konference pojmenovaná testovací meeting : Připojení uživatele do meetingu přes Lync WebApp Pokud již máte nainstalovaný MS Lync, stačí kliknout na odkaz pro meeting. Aplikace se sama spustí a připojí k meetingu. Pokud nemáte Lync klienta nainstalovaného, lze se připojit dvěma způsoby: přes webové rozhraní (Lync Web App) nemusíte instalovat žádnou aplikaci na Váš počítač, ale máte omezenou funkcionalitu (pouze rychlé zprávy a sdílení dat. Nelze audio/video). přes aplikaci Lync Attendee nutno nainstalovat speciální aplikaci pro ostatní účastníky, obsahuje většinu funkcí standardního Lync klienta

20 Lync WebApp vypadá následovně: Pokud máte nastaveno zablokování otevírání oken (Pop-up blocker), tak se objeví upozornění na otevření nového okna. V druhém boxu je odkaz Join with pop-up blocker turned on při kliknutí dojde k otevření aplikace v novém okně. Máte dvě možnosti připojení do konference (jako host/ guest nebo jako uživatel Lync s účtem služby Profi Komunikace). První možnost připojit se jako host (Join as a guest): Vyplňte své jméno a připojte se tlačítkem Join Meeting Pokud jste uživatelem Lyncu (mám účet Profi Komunikace), můžete se přihlásit svými údaji:

21 Po přihlášení se otevře okno, kde vidím jednotlivé účastníky konference. Nyní s nimi můžete komunikovat (omezení pouze na chat/rychlé zprávy a sdílení dat) Připojení uživatele do meetingu přes Lync Attendee Lync Attendee Instalátor si můžete stáhnout ec30411bf455&displaylang=cs Lync Attendee je klient, který urychluje a zkvalitňuje práci pro připojení do konference pro hosty. Po nainstalování klienta se Vám otevřou možnosti nastavení, kde si můžete předdefinovat data, pod kterými vystupujete v konferenci. V záložce Osobní můžeme nastavit identifikaci pro připojení ke konferenci. Jako další položky nastavení jsou zvuková zařízení, vyzváněcí tóny a videozařízení. Po připojení do konference se automaticky předvyplní námi definované informace v klientovi Attendee (viz obr)

22 Vytvoření konference přes Outlook Upozornění: Tato možnost je možná pouze tehdy, pokud klient využívá současně i službu Profi . Je to z důvodu nastavení licenční politiky Microsoft. V položce kalendář si zvolíme čas, kdy chceme vytvořit konferenci a na horní panelu zvolíme Nová online schůzka V těle u se vytvořily odkazy pro připojení na konferenci přes klienta Lync nebo Lync Attendee, ale také přes webové prostředí bez použití klienta Lync. Přijetí mailové zprávy vypadá následovně:

23 Nejprve si přizveme účastníky konference pomocí: 1. Pozvání zadáním jména 2. Pozvat em (spustí klienta s možností odeslání mailu) Poté po připojení do konference můžeme používat funkce Zavolat, Video, a Sdílet Nahrávání konference Celý průběh konference máte možnost nahrát na svůj lokální disk a následně sdílet v síti. Během konference stačí provést následující kroky: Kliknutím na Spustit záznam začneme nahrávat, zobrazí se nám upozornění (viz obr.) Během nahrávání konference máte možnost záznam pozastavit a pak dále pokračovat, nebo záznam zastavit a následně ho uložit.

24 Po zastavení záznamu se Vám objeví okno s možností uložení záznamu (viz. Obr.). Přes tlačítko Možnosti můžete ještě nastavit, zda chcete nahrávat Zvuk/Sdílený obsah/rychlé zprávy/video účastníka/panoramatické video a nastavit čas části záznamu, kterou chcete publikovat. Všechny nahrávané záznamy pak můžete shlédnout ve správci záznamu, který najdete buď přímo v MS Lync, nebo ve Správci záznamu v nabídce Start: Po kliknutí na Správce záznamů se Vám zobrazí aplikace, které zobrazuje všechny nahrávané záznamy.

25 Lync a MAC OS Microsoft pro Lync vydal plnohodnotného klienta. Tento klient má totožné funkce jako klient pro Windows. Instalace aplikace Lync na MAC OS Jakmile si stáhnete MS Lync ze stránek Profi Komunikace, dostanete soubor s koncovkou.zip, jak je vidět na obrázku níže. Tento soubor dvojklikem myši otevřete, Mac by vám měl automaticky rozbalit archív. Vytvoří se vám ve stejné složce instalační obraz Microsoft Lync který dvojklikem spustíte Spuštěním se vám otevře okno, které vidíte níže s instalačním souborem MS Lync. Pokračujte otevřením tohoto instalačního souboru.

26 Po spuštění instalátoru se vám otevře další okno s instalačním průvodcem MS Lync. Pokračujte tlačítkem continue Na další stránce se vám ukáže licenční ujednání, které je nutní potvrdit, abyste mohli pokračovat dále v instalaci MS Lync. Pokračujte tlačítkem Continue. Tlačítkem Agree potvrzujete licenční podmínky MS Lync. Pokračujte tímto tlačítkem dále.

27 Na další obrazovce lze nastavit, kde chcete umístit MS Lync a které součásti MS Lync nainstalovat. Doporučujeme nechat standartní nastavení. Pokračujte tlačítkem Install pro nainstalování MS Lync. Po úspěšné instalaci se zobrazí obrazovka s potvrzením úspěšné instalace. Pokračujte tlačítkem close. V tuto chvíli máte MS Lync nainstalován a nic nebrání tomu, abyste program mohli spustit. MS Lync najdete v seznamu aplikací (nebo na spodním panelu).

28 Po prvním spuštění MS Lync se vám zobrazit Potvrzení licenčních podmínek. Pokračujte tlačítkem Accept pro spuštění programu MS Lync. Lync na MAC OS a jeho spuštění Lync pro Mac má stejné vlastnosti jako pro Windows. Ať už jde o přihlášení nebo o používání (zprávy, video, sdílení).

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE úvod Služba poskytuje komfortní plánované audio konference stejně jako jednoduché konference bez rezervace. Jednoduchý webový klient

Více

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor. 2 Nastavení pro Adobe Flash Player Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1 Klientské

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat

1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat Obsah 1 Přihlášení do aplikace Online Operátor Chat... 3 2 Nastavení pro Adobe Flash Player... 3 3 Ukázka virtuální místnosti Online Operátor... 4 4 Funkce a vlastnosti aplikace Online Operátor... 5 4.1

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další)

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC i čtečkách s E-Ink technologií (Sony, Nook, a další) - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Instalace čtečky...

Více

Použití Office 365 na telefonu s Androidem

Použití Office 365 na telefonu s Androidem Použití Office 365 na telefonu s Androidem Úvodní příručka Kontrola e-mailů Telefon s Androidem si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

Váš první webinář aneb jak na to?

Váš první webinář aneb jak na to? Váš první webinář aneb jak na to? 1. Po registraci k účasti na online-schůzce (webináři), obdržíte do své e-mailové schránky zprávu s instrukcemi a přístupovým odkazem pro připojení do vybraného webináře.

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica. Upgrade z verze ENG 13 na 13.2

Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica. Upgrade z verze ENG 13 na 13.2 Návod na stažení a instalaci programu Statistica. Návod na prodloužení programu Statistica Upgrade z verze ENG 13 na 13.2 Časté chyby a jejich řešení Odinstalace programu Statistica Návod na stažení a

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC úvod Sjednocená komunikace představuje ideální řešení pro společnosti, které chtějí zvýšit svou efektivitu a využít komplexní řešení pro pokrytí

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Návod na Lync webinář

Návod na Lync webinář Návod na Lync webinář 1. Po úspěšné registraci na náš webinář obdržíte do své schránky mail s instrukcemi a přístupovým odkazem k přístupu do webináře. Pro otevření jeho internetové aplikace klikněte na

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci

Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci Nastavení provozního prostředí webového prohlížeče pro aplikaci IS DP Informační systém o datový prvcích verze 2.00.00 pro uživatele vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 23. 06.

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Online komunikační místnost VOSK

Online komunikační místnost VOSK Online komunikační místnost VOSK (VIDEO ONLINE S KONFERENCÍ) verze 2.0 Verze 1.01 srpen 2012 Obsah Co je potřeba k používání systému VOSK? 3 Nastavení zvuku a hlasitosti 3 Instalace Adobe Flash Playeru

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE Launcher Manager 1/13 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace OTE Launcher Manager... 3 2.3 Download aplikace

Více

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti,

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti, Vážená domácnosti, nejprve Vám chceme poděkovat za Vaši účast v projektu Elektronického měření sledovanosti televize metodou TV metrů. Pouze díky Vašemu přesnému zaznamenávání přítomnosti u televizní obrazovky

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC

Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC Kompletní návod na nákup a čtení eknih ve formátech PDF a epub na PC a MAC - 1 - ereading Jaromír Frič Obsah O tomto dokumentu... 3 1. Registrace na portálu ereading.cz... 4 2. Instalace Adobe Digital

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE-COM Launcher Manager aplikace vnitrodenního trhu s plynem 1/19 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace

Více

Telekonferenční služba MyConference...2. Přehrávání nahrávek...4. Volání do Daktela koferencí...5. Volání do konferencí ze Skype klienta...

Telekonferenční služba MyConference...2. Přehrávání nahrávek...4. Volání do Daktela koferencí...5. Volání do konferencí ze Skype klienta... Obsah Telekonferenční služba MyConference...2 Přehrávání nahrávek...4 Volání do Daktela koferencí...5 Volání do konferencí ze Skype klienta...6 Ztišení (mute) účastníků konference...14 Daktela, s.r.o,

Více

Část 1 - Začínáme. Instalace

Část 1 - Začínáme. Instalace Obsah Část 1 - Začínáme... 4 Instalace... 4 Nastavení domovské obrazovky... 7 Základní nastavení kanceláře... 9 První kroky s Kleosem... 11 Moje první kauza... 15 2 3 Část 1 - Začínáme Instalace Kleos

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele

CS OTE. Dokumentace pro externí uživatele CS OTE OTE Launcher Manager 1/20 Obsah Použité zkratky... 2 1 Úvod... 3 2 Nastavení systému uživatele... 3 2.1 Konfigurace stanice... 3 2.2 Distribuce aplikace OTE Launcher Manager... 3 2.3 Download aplikace

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz. Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s.

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz. Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s. Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro interní uživatele České pojišťovny a.s. 1 WINDOWS 3 1.1 INSTALACE 3 1.2 PŘIHLÁŠENÍ 10 2 MAC 14 2.1 INSTALACE 14 2.2 PŘIHLÁŠENÍ 17 3 IPAD,

Více

Obsah. Úvod 3. Návod k rezervaci přes Microsoft Outlook MeetingRoomApp 2

Obsah. Úvod 3. Návod k rezervaci přes Microsoft Outlook MeetingRoomApp 2 Obsah Úvod 3 Rezervace místnosti přes webovou aplikaci Office 365 (Outlook) 4 Aplikace Kalendář 4 Vytvoření schůzky (události) 5 Rezervace zasedací místnosti 6 Rezervace místnosti přes Microsoft Outlook

Více

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS

První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS První seznámení s mobilní aplikací PATRIOT GPS 1 Obsah 1 Získání aplikace... 3 2 První spuštění... 3 2.1 Založení uživatelského účtu... 3 2.2 Založení vozidla... 4 3 Ovládání vozidla... 5 3.1 Menu vozidla...

Více

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor

Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor Dokumentace k produktu IceWarp Outlook konektor IceWarp Outlook konektor 4 umožňuje synchronizovat informace mezi IceWarp serverem a klientskou aplikací Outlook. Konektor přináší: Vysokou stabilitu a nízké

Více

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro uživatele České pojišťovny a.s. a Generali Pojišťovny a.s.

Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro uživatele České pojišťovny a.s. a Generali Pojišťovny a.s. Citrix klient a OneTimePass moje.cpas.cz Uživatelský návod pro uživatele České pojišťovny a.s. a Generali Pojišťovny a.s. Obsah 1. Windows 10... 3 1.1. Instalace.NET Framework... 3 1.2. Instalace votp

Více

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete.

Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje vašemu pracovnímu postupu. Přepínejte tak často, jak chcete. Kalendář Úvodní příručka Naplánování schůzky v Lyncu Setkejte se tváří v tvář a ušetřete si cestu díky online schůzce v Lyncu 2013. Přepínání zobrazení Použijte zobrazení kalendáře, které nejlépe vyhovuje

Více

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME

Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME Konfigurace PPPoE připojení v OS Microsoft Windows 98, ME Předmluva Tento návod slouží k nastavení připojení k síti Internet prostřednictvím služby Internet ONE, která využívá připojování pomocí protokolu

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian Meeting Asistent Manuál pro instalaci a ovládání aplikace Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian 1 Úvodem 2 Podporované přístroje 3 Start 3.1 Potřebné vybavení 3.2 Instalace aplikace do telefonu 4

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský

DISCORD. Návod k použití pro IVAO-CZ. Zpracoval: Jan Podlipský DISCORD Návod k použití pro IVAO-CZ Zpracoval: Jan Podlipský O DISCORDU OBECNĚ Discord je komunikační software, který poprvé vyšel v roce 2015, a od prosince 2017 bylo registrováno přibližně 87 miliónů

Více

Jak se připojit na on-line školení ADI. Červenec 2013

Jak se připojit na on-line školení ADI. Červenec 2013 Jak se připojit na on-line školení ADI Červenec 2013 Možnosti připojení K on-line školení ADI se můžete připojit přes: Webový prohlížeč NEBO Software Microsoft Lync Attendee zdarma ke stažení: zde FUNKCE

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH

MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH MATLAB: Automatická instalace a aktivace licence TAH 1. VYTVOŘENÍ UŽIVATELSKÉHO ÚČTU NA STRÁNKÁCH MATHWORKS: Na odkazu níže si vytvořte účet na stránkách MathWorks s použitím Vaší školní emailové adresy

Více

Nastavení e-mailu. Co je potřeba: Platné pro připojení k serveru Exchange. Microsoft Outlook. Apple Mail. Windows Phone. iphone.

Nastavení e-mailu. Co je potřeba: Platné pro připojení k serveru Exchange. Microsoft Outlook. Apple Mail. Windows Phone. iphone. Nastavení e-mailu Platné pro připojení k serveru Exchange iphone Windows Phone Android Apple Mail Microsoft Outlook Co je potřeba: Mít v telefonu nastaven přístup k Internetu Znát svou e-mailovou adresu

Více

MATLAB: Automatická instalace a aktivace Campus-Wide licence (TAH Total Academic Headcount)

MATLAB: Automatická instalace a aktivace Campus-Wide licence (TAH Total Academic Headcount) MATLAB: Automatická instalace a aktivace Campus-Wide licence (TAH Total Academic Headcount) Tento postup je určen pro instalaci individuálních licencí. V případě, že potřebujete jiný typ licence (Designated

Více

Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru. Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client

Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru. Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client Návod: Připojení ke školnímu FTP serveru Návodu sloužící k přípojení k FTP serveru pomocí: Total Commander Webové rozhraní FTP Novell Client Příhlášní ke školnímu FTP serveru pomocí programu Total Commander

Více

8. E-mail, kalendář a kontakty kdekoliv a kdykoliv. Verze dokumentu: 1.0 Autor: Marián Henč, Microsoft Časová náročnost: 25 minut

8. E-mail, kalendář a kontakty kdekoliv a kdykoliv. Verze dokumentu: 1.0 Autor: Marián Henč, Microsoft Časová náročnost: 25 minut 8. E-mail, kalendář a kontakty kdekoliv a kdykoliv Verze dokumentu: 1.0 Autor: Marián Henč, Microsoft Časová náročnost: 25 minut Úvod Pro úspěšnou realizaci tohoto scénáře budete pracovat jako uživatel

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

Postup přihlášení (první přihlášení)

Postup přihlášení (první přihlášení) Postup přihlášení (první přihlášení) 1. ve webovém prohlížeči zapište následující adresu: https://portal.office.com objeví se úvodní přihlašovací stránka 2. do prvního vstupního řádku zapište jako přihlašovací

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou v operačním systému Mac OS X Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 2 2 Instalace SecureStore

Více

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti.

Přístup k poště MS Office 365 mají pouze studenti 1. a 2. ročníku EkF prezenčního studia. Přístup k ostatním službám mají všichni studenti. Obsah Přihlášení k Office 365... 1 Nastavení přeposílání (předávání) doručené pošty... 2 Instalace plného balíku aplikací Office 365 Pro Plus pro studenty... 3 Přihlášení v plné verzi Office 365 Pro Plus

Více

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod

iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer pro iphone & ipad & ipod touch Rychlý uživatelský návod iviewer lze použít na iphone a ipad pro zobrazení živého obrazu z DVR vzdálený server. I. Použití iphone pro přístup ke vzdálenému DVR Použití

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení

NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení. Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení NAS 232 Aplikace AiFoto pro mobilní zařízení Správa fotografií na vašem NAS z mobilního zařízení A S U S T O R C O L L E G E CÍLE KURZU V tomto kurzu se naučíte: 1. Používat AiFoto pro správu fotografií

Více

1) Legenda... str.1. 2) Vytvoření e-mailových schránek Business mail. str.2-3. 3) Instalace Outlook 2007.. str.4-8

1) Legenda... str.1. 2) Vytvoření e-mailových schránek Business mail. str.2-3. 3) Instalace Outlook 2007.. str.4-8 Migrace E-mailů Obsah: 1) Legenda... str.1 2) Vytvoření e-mailových schránek Business mail. str.2-3 3) Instalace Outlook 2007.. str.4-8 4) Stažení zpráv do Outlook 2007. str.9-12 5) Nastavení DNS záznamů

Více

Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET

Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET Průvodce aplikací dálkového přístupu ExeNET Aktivace dálkového přístupu Uživatelské jméno a heslo pro vstup do aplikace Vám bude přiděleno na základě Vaší žádosti. Tyto údaje jsou vždy doručovány poštou

Více

Návod k použití webového portálu služby viphone business

Návod k použití webového portálu služby viphone business Návod k použití webového portálu služby viphone business 1. Požadavky na operační systém a PC Požadavky na operační systém a počítač jsou: - běžně vybavený kancelářský počítač, bylo by vhodné aby měl alespoň

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG)

Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) Návod na používání aplikace TV DIGITAL OnGuide(EPG) I. Instalace TV DIGITAL OnGuide Pokud máte aplikaci TVCenter 6 nainstalovanou z originálního CD, vložte tento disk do mechaniky Vašeho PC a počkejte

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

Nejčastější kladené dotazy

Nejčastější kladené dotazy Nejčastější kladené dotazy Než začnete vyplňovat žádost o dotace prostřednictvím jednotného inteligentního formuláře, je vhodné si přečíst návod. Přesto se může stát, že v něm nenajdete všechno. V takovém

Více

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče. Verze: 2.1

Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče. Verze: 2.1 Sběr informačních povinností regulovaných subjektů. Návod na instalaci certifikátů a nastavení prohlížeče Verze: 2.1 Vytvořil: Milan Horák Poslední aktualizace: 1. 4. 2016 1 Obsah 1. Úvod... 1 1.1 Úvodní

Více

Téma 1 - řešení s obrázky

Téma 1 - řešení s obrázky Téma 1 - řešení s obrázky 1. Instalace Windows Server 2008 R2 1.1. Spusťte Správce serveru ( Start -> Nástroje pro správu -> Správce serveru) 1.2. Rozbalte možnost Role a dále pak Hyper-V -> Správce technologie

Více

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál

Mobilní aplikace. Uživatelský manuál Uživatelský manuál Obsah Základní informace a nastavení... 3 Nastavení přístupu... 4 Registrace docházky... 5 Editace vlastní docházky... 5 Ovládaní z mobilní aplikace... 6 Konfigurace mobilní aplikace...

Více

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE

Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Průvodce Akademickým portálem SoftwareONE Pro školská zařízení Pardubického kraje Microsfot Enrollment for Education Solutions Praha, prosinec 2015 Obsah Registrace na SoftwareONE Academic portálu... 1

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS:

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: 1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: Ověřte prosím následující nastavení (tento postup se může nepatrně lišit podle operačního systému Vašeho pc). Pro lepší viditelnost

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou

Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Příručka pro uživatele ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 Online s čipovou kartou Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod podmínky pro úspěšné přihlášení do služby... 3 2 Instalace SecureStore...

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 7. 6. 2017 Verze: 2.4 2017 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3 1.1

Více

NÁVOD PRO PŘIPOJENÍ NA FTP SERVER PRO PŘENOS TISKOVÝCH DAT

NÁVOD PRO PŘIPOJENÍ NA FTP SERVER PRO PŘENOS TISKOVÝCH DAT NÁVOD PRO PŘIPOJENÍ NA FTP SERVER PRO PŘENOS TISKOVÝCH DAT Co je to FTP klient a jak jej použít? FTP (File transport protocol) - Protokol používaný pro přenos souborů Vaších tiskových dat na diskový prostor

Více

Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P

Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P Stručný návod na připojení NVR/DVR ke cloudovým službám a P2P Obsah A. Úvod a trocha teorie... 3 1. Předstartovní příprava a výchozí stav... 3 2. Stažení aplikace CCTV Guard... 3 B. Nastavení DVR... 4

Více

Fides Software Storage Administrator

Fides Software Storage Administrator Trade FIDES, a.s. Fides Software Storage Administrator 1.0.2.0 (aktualizace - 7/2014) Popis programu Manuál správce systému 2 Fides Software Storage Administrator manuál správce Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Popis

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň ÚSÚ) role ( administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah 1.1 Historie

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

Instalace a nastavení PDFCreatoru

Instalace a nastavení PDFCreatoru Instalace a nastavení PDFCreatoru Program Komunikátor dokáže převést libovolnou tiskovou sestavu do formátu PDF. Aby však mohla tato funkce spolehlivě fungovat, musí být na počítači nainstalován program

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Mac OS X NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Podporovaná zařízení 04 Požadavky na HW a SW 05 Instalace SW a nastavení přístupu 05 Hlavní okno 06 SMS 06 Nastavení 07 Přidání

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

eduroam - nastavení v MS Windows 7/8/8.1/10 1 Konfigurace pomocí asistenta eduroam CAT

eduroam - nastavení v MS Windows 7/8/8.1/10 1 Konfigurace pomocí asistenta eduroam CAT eduroam - nastavení v MS Windows 7/8/8.1/10 1 Konfigurace pomocí asistenta eduroam CAT 1.1 Webová stránka eduroam CAT V libovolném prohlížeči webových stránek (Internet Explorer, Firefox, Chrome apod.)

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Úvod. Popis a funkce programu HESLO.

Úvod. Popis a funkce programu HESLO. Úvod Popis a funkce programu HESLO. Program HESLO Vám umožňuje mít všechna Vaše hesla do emailových serverů, bankovnictví a jiné důležité údaje (PIN, PUK apod.) pod jedním přístupovým heslem, v jednom

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání Nastavení

Více

Zároveň jsme velice rádi, že jste se rozhodli tyto data zpřesnit doplnit o data z nového projektu SimStream.

Zároveň jsme velice rádi, že jste se rozhodli tyto data zpřesnit doplnit o data z nového projektu SimStream. Vážená domácnosti, nejprve Vám chceme poděkovat za Vaši účast v projektu Elektronického měření sledovanosti televize metodou TV metrů. Pouze díky Vašemu přesnému zaznamenávání přítomnosti u televizní obrazovky

Více

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele

Provozní dokumentace. Seznam orgánů veřejné moci. Příručka pro běžného uživatele Provozní dokumentace Seznam orgánů veřejné moci Příručka pro běžného uživatele Vytvořeno dne: 7. 7. 2011 Aktualizováno: 11. 2. 2015 Verze: 2.2 2015 MVČR Obsah Příručka pro běžného uživatele 1 Úvod...3

Více

TMEGadget. by TMESolutions

TMEGadget. by TMESolutions TMEGadget by TMESolutions Obsah 1 Instalace... 1 2 Prvotní přihlášení do gadgetu... 6 2.1 Registrace uživatele... 6 2.2 Přihlášení uživatele... 7 2.3 Zapomenuté heslo... 7 3 Popis funkcí... 9 3.1 Banner...

Více