Uživatelský manuál XELTEK. Série programátorů Superpro Rychlé, samostatné, 144pinové programátory

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelský manuál XELTEK. Série programátorů Superpro 5000. Rychlé, samostatné, 144pinové programátory"

Transkript

1 Uživatelský manuál XELTEK Série programátorů Superpro 5000 Rychlé, samostatné, 144pinové programátory XELTEK 1296 Kifer Rd. Unit 605 Sunnyvale, CA Tel: (408) Fax: (408) Důležité! 1. Tento manuál je určen pro SuperPro 5000, SuperPro 5000E, SuperPro 501S, SuperPro 500P a SuperPro M. 2. Ujistěte se, že než přístroj připojíte k počítači, byla plně dokončena instalace softwaru. 3. Před použitím programátoru si pečlivě přečtěte tento manuál. 4. Používejte adaptéry Xeltek. Jiné adaptéry způsobují chyby. SUPERPRO je registrovaná značka společnosti XELTEK.

2 Vlastnosti SUPERPRO obsahuje vysokorychlostní programovací zařízení 32bit RISC MCU. To je zvláště vhodné pro programování vysokokapacitních NAND Flash zařízení. Vestavěná podpora 144pinového ovladače pro efektivní programování zařízení s vysokým počtem pinů, není třeba přídavné rozšíření pinů pro programování zařízení s velkým počtem pinů. SUPERPRO pracuje s PC nebo i samostatně, bez PC, pro mód opakované produkce programování. SUPERPRO komunikuje skrze port USB 2.0 a funguje s většinou IBM kompatibilních stolních počítačů a notebooků na principu Pentium. SUPERPRO má standardní 48-pin DIP ZIF socket a podporuje volitelné adaptéry socketů pro typy PLCC, TSOP, SOIC, SOP, QFP, TSSOP a BGA. Programátor a software podporují Windows XP a Windows Vista. Programátor by měl ke konci roku 2008 podporovat více než zařízení s integrovanými obvody. Pro seznam těchto zařízení se podívejte na Autorizovaným uživatelům může SUPERPRO poskytnout automatické generování elektrinických seriových čísel. DŮLEŽITÉ! Ujistěte se, že před propojením progamátoru s PC je dokončena instalace softwaru. Uspořádání manuálu Tento manuál obsahuje následující: Úvod k sérii výrobků SUPERPRO, včetně systémových požadavků a instalace softwaru a hardwaru. Detailní vysvětlení příkazů a postupů programování. Informace o chybových hláškách a běžných problémech. Dodatek, který obsahujeinformace o zákaznické podpoře. Poznámka: software nemusí zcela odpovídat popisu s manuálu z důvodu vylepšování. Informace v tomto manuálu mohou být bez předchozího upozornění měněny.

3 Kapitola 1: Základní popis Tato kapitola poskytuje informace o obsahu balení, vlastnostech softwaru a systémových požadavcích SUPERPRO. Úvod do SUPERPRO SUPERPRO je software, který pracuje se sérií úsporných, spolehlivých a vysokorychlostních univerzálních programátorů. SUPERPRO komunikuje skrze port USB 2.0 a funguje s většinou IBM kompatibilních stolních počítačů a notebooků na principu Pentium. Obsah balení Programovací hardware SUPERPRO obsahuje následující: Programovací modul (včetně 48-pin ZIF socketu) (SuperPro 5000/5000E má odjímatelný DIP48, CX0001 adaptér a SuperPro 500P/501S má připevněný socket DIP48). Napájecí jednotku. Propojovací kabel USB. Balení SUPERPRO také obsahuje instalační CD se softwarem, uživatelský manuál a registrační formulář. Též je možný volitelný adaptér socketů pro PLCC, TSOP, SOIC, SOP, QFP, TSSOP a BGA. Vlastnosti softwaru Série USB 2.0 podporuje: Windows XP a Windows Vista Více než (ke konci roku 2008 více než ) typů zařízení, včetně PROM, E/EPROM, PLD a MCU od více než 150 výrobců. Mnoho typů formátů, jako Binary, Intel (lineární a segmentovaný) Hex, Motorola S, Tektronix (lineární a segmentovaný), JEDEC, POF, atd. SUPERPRO jaké obsahuje test zavedení zařízení (48 pinů nebo méně) pro detekci defektivních čipů, nesprávně vložených zařízení a pinů se slabým kontaktem (záleží na modelu). SUPERPRO obsahuje integrované prostředí editaci, s příkazy jako fill, copy, move, swap, atd. Automaticky generuje sériová čísla. Autorizovaní uživatelé mohou používat uživateli defjnovaný mód. Systémové požadavky Minimální konfigurace systému je následující: Stolní počítač nebo notebook s Intel Pentium nebo ekvivalentním procesorem. Operační systém Windows XP nebo Windows Vista. Alespoň 1 GB volného místa na pevném disku. Alespoň jeden standardní (USB 2.0) konektor. CD mechaniku.

4 Kapitola 2: Instalace systému Tato kapitola poskytuje informace o tom, jak nainstalovat software a správně připojit hardware programátoru. Abyste zabránili komplikacím při procesu instalace, musíte nainstalovat software ještě před připojením programovacího hardwaru k vašemu počítači. Instalace softwaru nastaví automaticky INF soubory a ovladače, namísto, abyste procházeli přidáním nového hardwaru. Takto by se vám mohly nainstalovat špatné ovladače. Instalace softwaru Program pro ovládání programátoru SUPERPRO najdete buď na přiloženém CD-ROM nebo si jej můžete stáhnout ze stránek Xeltek. Instrukce pro obě metody jsou popsány níže. CD-ROM 1. Vložte CD do CD-ROM mechaniky. 2. Pokud se program nespustí sám automaticky, spusťte soubor SETUP.EXE umístěný v hlavní složce. Systém zobrazí dialogové okno pro výběr modelu programátoru. Viz obrázek níže. 3. Vyberte odpovídající model programátoru. Ujistěte se, že vyberete model, který jste si zakoupili, jelikož každý model má vlastní software. 4. Vyberte Setup pro instalaci softwaru programátoru.

5 Internetové stránky Xeltek Software pro konkrítní model si můžete stáhnout i ze stránek Xeltek: Vyberte ikonu pro stažení správného souboru pro váš programátor. Jakmile máte soubor uložený v počítači, spusťte jej. Proces instalace (pro SuperPro 5000) Následující postup vysvětluje proces instalace. 1. Systém zobrazí dialogové okno s výběrem jazyka. Vyberte upřednostňovaný jazyk pro spuštění procesu instalace. 2. Vyberte OK. Systém zobrazí okno instalace. Poté systém zobrazí následující dialogové okno. 3. Pro další krok vyberte Next.

6 Systém zobrazí licenční ujednání. 4. Přečtěte si, prosím, pečlivě, licenční ujednání. Pro pokračování v instalaci vyberte I Agree. Pro ukončení instalace vyberte Cancel. Systém se dotáže na cílové umístění. 5. Vyberte Browse pro výběr umístění programu. Po výběru požadovaného umístění vyberte Next. Systém zobrazí dialogové okno s dodatečnými volbami. 6. Můžete zaškrtnout Create a start menu icon pro přidání ikony do menu Start. Také můžete zaškrtnout Create a desktop icon pro přidání ikony na pracovní plochu. Poté vyberte Next.

7 Systém zobrazí následující dialogové okno. 7. Prohlédněte si vámi vybrané volby. Pro pokračování k dalšímu kroku vyberte Install. Pro návrat k předchozímu kroku vyberte Back. Systém zobrazí následující dialogové okno. Systém zkopíruje soubory, nainstaluje ovladače a registruje software. Pokud používáte Windows Vista, systém zobrazí následující dialogové okno. 8. Vyberte Install this driver software anyway (nainstalovat).

8 Systém zobrazí následující dialogové okno. 9. Vyberte Finish pro dokončení procesu instalace. Instalace hardwaru a ovladačů Pokud připojíte hardware před nainstalováním softwaru, systém otevře instalaci nového hardwaru. 1. Vyberte Cancel, abyste se ujistili, že váš systém nenainstaluje špatný ovladač. 2. Vraťte se k procesu Software Setup pro nainstalování softwaru před hardwarem. Po nainstalování softwaru můžete nainstalovat hardware a ovladače. Následující postup vysvětluje proces instalace. 1. Ujistěte se, že při procesu instalace jsou zavřeny všechny ostatní programy. 2. Připojte modul programátoru k počítači pomocí USB portu. 3. Zapněte modul programátoru. Když připojíte nový hardware, systém spustí instalaci nového hardwaru. Systém zobrazuje upozornění jedno po druhém, jak vidíte níže. Upozornění mohou být v případě vašeho systému rozdílná.

9 4. Poté, co otevřete software pro programátor, systém začne automaticky s inicializací. Pokud ne, ujistěte se, že je programátor pevně připojen k počítači a je zapnutý.

10 Kapitola 3: Vlastnosti softwaru SUPERPRO Tato kapitola poskytuje detaily o funkcích softwaru programátoru. Hlavní obrazovka Hlavní obrazovku SUPERPRO vidíte níže. Každá část uživatelského rozhraní je označena číslem. 1. Hlavní menu poskytuje přístup k menu File (soubor), Buffer (paměť/vyrovnávací paměť), Device (zařézení), Option (možnosti), Project (projekt) a Help (pomoc). 2. Lišta nástrojů obsahuje ikony pro rychlý přístup k běžně užívaným funkcím. 3. Pro výběr dialogového okna Device selection (výběr zařízení), vyberte Device. 4. Pro okno Buffer Edit vyberte Buffer. 5. Systém zobrazí informace o vybraném zařízení. 6. Systém zobrazí informace o souboru nyní načteném v bufferu. 7. Nástrojová lišta Operation Option umožňuje správné nastavení možností. Položky odpovídají položkám v Option Menu. 8. Levá strana obrazovky obsahuje seznam funkcí. 9. Operation Message Window zobrazuje proces práce vásledky a záznamy z historie. 10. Lišta Status zobrazuje informace o menu položky, postup práce a tlačítko Cancel (ukončit). 11. Statistical Window zobrazuje statistické informace.

11 Hlavní menu Menu File (soubor) Menu File poskytuje přístup k funkcím Load (načíst), Save (uložit), Recent Projects (poslední projekty) a Exit (konec). Funkce budou dále popsány. Load File V zařízení může být jeden nebo více data bufferů. Pokud je na vybraném zařízení zobrazeno několik data bufferů, pro význam bufferů se podívejte na název a data manual. Dva data typy zařízení jsou Data (HEX/ASCII) a Fuse. - Pro většinu EPROM a SCM je data typ Data (HEX/ASCII). - Data typ pro PLD zařízení je Fuse. Po výběru zařízení software automaticky identifikuje typ data bufferu. Typy data bufferů si můžete prohlížet, pokud otevřete dialogové okno Edit data bufferu. Když jsou do data bufferu načteny data soubory, jsou v platnosti následující pravidla: - S data bufferem HEX/ACSII (EPROM, MCU, atd.) systém předpokládá, že 8 bitů dat je validních. - S bufferem JEDEC (PLD/PAL) systém považuje nejnižší bit (1 bit) data souboru za validní. Vyberte v menu File volbu Load, abyste otevřeli dialogové okno Load File, které vidíte níže. Červená čísla označují popisky níže. 1. Vyberte název data Bufferu z roletové nabídky. - Za základní nastavení se považuje programovací zóna zařízení, jak je popsáno v data manuálu. - Abyste vybrali mezi několika buffery, rozhodněte o odpovídajících programovacích zónách podle jejich jmen a data manuálu. Systém načte data soubory do data bufferu podle názvů data bufferů.

12 2. Vložte název data souboru do pole File name (název souboru). Také můžete vybrat Browse (prohlížet) a vybrat soubor pomocí okna Select File (vybrat soubor). Nejprve vyberte typ souborů z roletové nabídky File of type (typ souboru). - Data soubory (HEX/ASCII data) lze dále rozdělit do mnoha různých typů na základě jejich způsobu uložení. Musíte vybrat správný typ souboru, abyste zajistili, že se data načtou správně. - Typ souboru pro data soubory Fuse je JEDEC a přípona souboru je "jed". Po výběru souboru nemusíte vybírat typ data souboru. Altera Corporation používá formát souboru POF. Další informace k tomuto programování jsou dále v manuálu. 3. Vyberte z roletové nabídky File Type. 4. Vyberte z roletové nabídky jeden z File Mode (mód souboru): - Normal pro načtení celého souboru. - Even pro načtení prvního bytu a vyloučení druhého bytu z každých dvou bytů. - Odd pro vyloučení prvního bytu a načtení druhého bytu z každých dvou bytů. - 1st byte of 4 pro načtení prvního bytu a vyloučení dalších tří bytů z každých čtyř bytů. - 2nd byte of 4 pro načtení druhého bytu a vyloučení dalších tří bytů z každých čtyř bytů. - 3rd byte of 4 pro načtení třetího bytu a vyloučení dalších tří bytů z každých čtyř bytů. - 4st byte of 4 pro načtení čtvrtého bytu a vyloučení dalších tří bytů z každých čtyř bytů. - 1st 2_byte byte of 4 pro načtení prvních dvou bytu a vyloučení dalších dvou bytů z každých čtyř bytů. - 2nd 2_byte byte of 4 pro načtení posledních dvou bytu a vyloučení dalších dvou bytů z každých čtyř bytů. Více informací je v manuálu dále. 5. Pole Buffer Address zobrazuje startovní adresu dat načtených do bufferu. 6. Systém zobrazí v poli File Address minimální offset adresu. Pokud má typ souboru nenulovou startovní adresu, vložte offset adresu dat do pole File Address. Ujistěte se, že vkládáte správnou adresu, protože nesprávná offset adresa souboru způsobí, že část bufferu bude naplněna FF (nebo nesprávnými daty). To způsobí přetečení systému nebo chybu. Více informací o řešení tohoto problému je dále v manuálu.

13 7. Vyberte pole Buffer clear on data load with pro naplnění data bufferu specifikovanými daty. 8. Vložte typ vstupních dat. 9. Můžete zaškrtnout Show Offset Address (Minimize) After Loading pro zobrazení minimalizované offset adresy souboru nebo počáteční adresy. 10. Vyberte OK pro načtení souboru. Jinak dejte Cancel. Save Vyberte z File menu Save pro uložení dat v nynějším bufferu jako souboru na vašem disku. Systém otevře dialogové okno Save File, jak vidíte níže. Červená čísla označují popisky níže. 1. Vyberte z roletové nabídky Buffer položku Data Buffer Name. 2. Vložte název souboru nebo vyberte pro výběr názvu Browse. 3. Vyberte typ souboru z roletové nabídky File Type. 4. Vložte startovní adresu data bufferu v poli Buffer Address. Uložená data začnou na startovní adrese. 5. Vložte velikost uložených dat jako hodnotu v bytech v poli Save Data Size. Recent Projects File menu zobrazí seznam názvů souborů, včetně jejich umístění, všech nedávných projektů. Pro popis projektu se podívejte do menu Project. Exit Exit vyberte pro ukončení programovacího softwaru.

14 Menu Buffer Proces programování čipu je proces, při němž systém zapisuje data z bufferu do úložné jednotky čipu podle požadavků výrobce. Menu Buffer uspořádává data v bufferu. V následujících sekcích jsou popsány všechny volby. Edit Vyberte z menu Buffer položku Edit pro otevření buď okna Fuse Buffer Edit nebo editačního okna Data Buffer (HEX/ASCII). Pro editaci buffer dat použijte následující klíče: - Stiskněte klávesu Page Up pro posun okna nahoru. - Stiskněte klávesu Page Down pro posun okna dolů. - Stiskněte klávesu Home pro pohyb kurzoru na začátek řádku. - Stiskněte klávesu End pro pohyb kurzoru na konec řádku. Následující obrázek ukazuje příklad s dvěma data buffery. Červená čísla označují popisky níže. Poznámka: Pomocí nástrojové lišty můžete současně otevřít několik bufferů. 1. Záložky v levém spodním rohu vám umožňují přepínat z jednoho data bufferu na druhý. Název aktuálního data bufferu je zvýrazněn. 2. Vyberte položku Duplicate pro uložení dat v bufferu v textové podobě. Následující příklady ukazují textovou podobu uložených dat bufferu. HEX/ACSII data buffer:

15 Fuse data buffer: HEX/ASCII data buffer Když vyberete z menu Buffer položku Edit spolu s odpovídajícím typem souboru, systém otevře editační okno Data Buffer (HEX/ASCII), jak vidíte níže. HEX/ASCII data buffer má šířku 8 bitů. Stiskněte klávesu TAB pro přepínání mezi editací dat HEX a ASCII. Poznámka: Zapamatujte si, že hodnota začátku adresy musí být nižší než ta na konci adresy. 1. Vyberte Buffer clear at IC change pro vyčištění bufferu po vybrání zařízení. 2. Vyberte Buffer clear on data load pro vyčištění bufferu před načtením souboru dat. 3. Vyberte Buffer save when exit pro uložení dat bufferu při ukončování. Tato možnost také načte uložená data automaticky, když přiště vstoupíte do systému. 4. Vyberte Locate pro otevření dialogového okna Locate Buffer. Vložte adresu dat, která si přejete zobrazit a vyberte OK, abyste přenesli rychle kurzor na žádané umístění. 5. Vyberte Copy pro otevření dialogového okna Copy Buffer. - Vložte startovní adresu do pole Start Address. - Vložte koncovou adresu do pole End Address. - Vyberte OK pro zkopírování dat mezi startovní adresou a koncovou adresou. Začnete novou adresu. Jinak vyberte Cancel.

16 7. Vyberte Fill pro otevření dialogového okna Fill Data Into Buffer. - Vložte do pole Fill Data požadovaná data. Data sestávají z HEX čísel, jako AA, 55, E4 pro editační okno Data Buffer (HEX/ASCII data). - Vložte startovní adresu do pole Start Address. - Vložte koncovou adresu do pole End Address. - Vyberte OK pro otevření dat. Jinak vyberte Cancel. 8. Vyberte Search pro hledání specifického vlákna. 9. Vyberte Search Next pro další hledání specifického vlákna. 10. Vyberte Radix pro přepínání mezi paměťmi zobrazení adresy HEX a DEC. 11. Vyberte Swap pro otevření dialogového okna Word Swap, jak vidíte níže. Vyberte volbu Word Width pro přepnutí mezi více a méně byty podle specifikované šířky v rozsahu adresy. Poté vyberte OK. Jinak vyberte Cancel. Například, pokud je adresa data bufferu 0-10 (HEX): AA BB CC - DD EE FF Poté po prohození dat by to mělo vypadat následovně podle vybrané šířky slov: - 16 bitů (2 byty) AA 90 CC BB - EE DD 11 FF bitů (4 byty) CC BB AA FF EE DD bitů (8 bytů) CC BB AA FF EE DD

17 Buffer Fuse (pojistka) Když z menu Buffer vyberete Edit spolu s odpovídajícím typem souboru, systém otevře okno editace Fuse Buffer, jak vidíte níže. Data k editaci jsou buď 0 nebo 1. Poraďte se s manuálem zařízení a JEDEC pro rozhodnutí, které z následujících vysvětlení pro data platí. - 1 reprezentuje funkční pojistku (fuse) a 0 reprezentuje vyhořelou pojistku. - 1 reprezentuje vyhořelou pojistku (fuse) a 0 reprezentuje funkční pojistku. Encryption table Data buffer odpovídající zakódovaným datům se nazývá encryption table (kódovací/šifrovací tabulka). Zda tato tabulka existuje, závisí na data manuálu. Vyberte z menu Buffer položku Encryption Table, abyste otevřeli tuto zvláštní oblast dat, jak vidíte níže.

18 Funkce kódování v položkách funkcí pro Operations na obrazovce Devices zapíše data kódovací tabulky na čip. Ve většině případů nemůžete zkontrolovat čip poté, co byla data zapsána na kódovací tabulku. Data kódovací tabulky také nelze číst. Test Vector Table Test vector table (tabulka testu vektoru) speciální oblast dat. Data buffer reagující na data je nazýván test vector table. Pokud je v JEDEC souboru obsažen test vector table, software načte test vector table do bufferu. Každý řádek se zobrazí jako jeden vektor. Každý bit reprezentuje jeden pin charakteristiky testu. Bity zleva do prava odpovídají pinům od prvního k poslednímu. Vzorkový vektor je zobrazen níže s následujícími definicemi. - Z: High impedance state - X: No care state - N: VCC nebo GND (ne-testové vstupní piny) - H: Output Logic High (VOH) - L: Output Logic Low (VOL) - C: Clock pin - 1: Input Logic High (VIH) - 0: Input Logic Low (VIL)

19 Menu Device Menu Device vám umožňuje vybrat zařízení. Důležité: Zařízení vyberte před jakoukoliv operací, abyste zajistili, že programátor vybere správný algoritmus pro název a výrobce zařízení. Select Device (výběr zařízení) Menu Device otevírá dialogové okno Device Selection, které vidíte níže. Pro výběr zařízení následujte tento postup. 1. Vyberte jednu z následujících možností Device Type (typ zařízení). Pokud si nejste jisti, jaký typ vybrat, vyberte All (všechno). - E/EPROM (včetně EPROM, EEPROM, FLASH) - PLD - B/PROM - DRAM/SRAM - MCU 2. Vyberte ve sloupečku Manufacturer výrobce. Dialogové okno zobrazí ikonu výrobce v pravém spodním rohu. 3. Vyberte název zařízení ze sloupečku Device name. Také můžete dvakrát kliknout na název zařízení, abyste potvrdili váš výběr. Poznámka: Vytištěný název čipu může obsahovat parametry (například rychlost, teplotu, kryt, atd.). Pokud je jméno jiné, než jaké vidíte ve sloupečku Device Name, můžete rozdíl ignorovat nebo požádat o pomoc.

20 Můžete použít okénko Search pro pomoc s nalezením zařízení, pokud je seznam příliš dlouhý. Vložte prvních pár znaků názvu zařízení, abyste snížili počet vyčtených možností ve sloupečcích Manufacturer a Device Name. Například, pokud vložíte do Search 89, vypíší se pouze výrobci a názvy zařízení, v nichž je obsaženo "89". Pořadí znaků je důležité. Například, pokud vložíte "89", v seznamu bude "819" a "DA8S9", ale nikoliv "98". 4. Vyberte OK.

21 Dev. Information (informace o zařízení) Vyberte v menu Device položku Dev Information pro zobrazení informací o zařízení. Ukázka je níže. Tyto informace o zařízení obsahují následující informace: - Klíčové informace o zařízení. - Požadavky výrobce. - Dohodu o speciálních zařízeních. Poznámka: Některá zařízení mají zvláštní požadavky, včetně uspořádání obsahu bufferu a vysvětlení o zvláštních operacích zařízení. Tyto informace si pečlivě přečtěte.

22 Abyste zajistili správné programování, uspořádejte data a připravte odpovídající nastavení podle požadavků. Také můžete najít tuto informaci v data manuálu výrobku. - Informace o adaptéru, které mohou obsahovat číslo (například CX5001), velikost čipu a směr zapojení čipu. Poznámka: Pro naprogramování čipu s jiným, než standardní krytem si musíte pořídit odpovídající adaptéry. Zapojení čipu - kryt DIP Zapojte čip vroubky vzhůru tak, aby spodní řada odpovídala spodní řadě socketu. Diagram níže ukazuje postup zapojení 28-pinového čipu. Zapojení čipu - jiný kryt, než DIP Dají se pořídit adaptéry socketů pro jiné kryty, včetně PLCC, QFP a SOIC. Pro více informací se podívejte na obrazovku Device Information, kde je Adapter Information. Zapojení následuje pozici pinu 1. Pro identifikaci pinu 1 na čipu najděte pekný čtvereček nebo bod na čipu, na němž jsou informace o čipu. Také indikují první pin na čipu. Přímé propojení (Direct-connect): Pro 144-pinové adaptéry zapojte přímo do programátoru. Nepřímé propojení (Indirect-connect): Pro 48-pinové adaptéry zapojte DIP do programátoru. Poznámka: 1. Piny čipu jsou běžně při zapojení směrem dolů. Nicméne u čipů PLCC20 by měly být piny nahoru. Tomuto zapojení se říká metoda mrtvého brouka. 2. SUPERPRO/5000 a SUPERPRO/5000E podporují 144 pinů, zatímco SUPERPRO/501S a SUPERPRO/500P podporují pouze 48 pinů.

23 Konfigurační slovo zařízení Důležité: Konfigurační slovo je jiné pro každé zařízení. Poraďte se s data manuálem zařízení pro více informací o konfiguračních slovech. Nastavte konfigurační slova podle požadavků vašeho cílového systému. Jinak nebudete moct používat zařízení normálně, i když se normálně projevuje při přípravě a potvrzování programu. Některé mikropočítače s jedním čipem mají možnost speciálních pracovních módů, jako storage area mapping (mapování paměťového úložiště), watchdog time (hlídací pes - budík), the clock (hodiny), nebo encryption (kódování/šifrování). Nastavte tyto speciální módy skrze nastavení Device Configuration Word. Uživatelské soubory obsahují konfigurační slova některých zařízení. Když načtete tyto soubory, systém automaticky načte konfigurační slova co bufferu konfiguračních slov. Nicméně pro některá zařízení musíte vybrat konfigurační slova ručně. Vyberte z menu Device položku Device Condiguration Word, abyste otevřeli dialogové okno ConfigWord. Následující příklad ukazuje configurační slovo pro DALLAS DS89C420. Obrahuje hlídacího psa a tři ochranné módy. Některé počítače s jedním čipem obsahují mnoho položek pro konfigurační slovo. Položky se mohou objevit na oddělených záložkách nebo stránkách. Ujistěte se, že všechny položky na všech stránkách nastavíte ještě před programováním čipu. Vložení konfiguračního slova lze rozdělit na několik způsobů: - vložení 8-bit (byte) editační okno - vložení 16-bit (byte) editační okno - vložení jednotlivé volby (vyberte nebo odeberte, vyberte jeden ze dvou) - vložení více voleb (vyberte jeden z mnoha) Konfigurační slova pro programování čipů se dělí do dvou kategorií: - Pokud konfigfurační slovo obsahuje nějaké chráněné položky, nemůžete položky po přípravě programu potvrdit. Když připravujete program, programátor automaticky zaštítí chráněné položky a a napíše jiné položky. Pro psaní chráněných položek vyberte Security or Protection. Poznámka: Pokud jako nastavení Protection (ochrana) vyberete None (žádná), systém při výběru Security of Protection neprovede nic. - V některých zařízeních nemohou být konfigurační slova oddělena, takže systém nenapíše konfigurační slovo, když připravuje program. Pro napsání konfiguračního slova v těchto případech vyberte odpovídající položku, například Write_Option.

24 Některá FLASH zařízení také používají konfigurační slovo pro Protect operation (ochranná operace) a k spuštění a zobrazení segmentů ochrany. Menu Option Menu Option obsahuje položky, které pomáhají s programováním ve specifickém módu, aby odpovídaly systémovým požadavkům. Před programováním čipu se ujistěte, že jste vybrali správná nastavení. Operation Option Vyberte v menu Option položku Operation Option pro otevření obrazovky Operation Option. Poznámka: Použití Operation Option ke změně nastavení může dojít ke změnám oproti následujícím popisům. Obrazovka Operation Option obsahuje čtyři zobrazení: - General - Buffer - Auto.Inc - Count Každý z pohledů bude vysvětlen v následující sekci. General Zobrazení General vypadá následovně. 1. Pro čipy s 48 nebo méně piny nebo pro čipy s adaptérem, který redukuje čip na 48 nebo méně pinů, vyberte Insertion Test, aby programátor zkontroloval před programováním stav kontaktů pinů. Test obsahuje kontrolu slabých kontaktů, špatný směr, zapojení čipu a chybu ve směru zapojení čipu. 2. Vyberte ID Check, aby programátor přečetl z čipu elektronický identifikační kód a identifikoval výrobce, typ zařízení a kód programovacího algoritmu. Pokud jste již vybrali zařízení, tato možnost již je zkontrolovaná. 3. Vyberte Beeper On pro zapnutí nebo vypnutí pípání. Pípání vydá zvuk, aby indikovalo výsledky operace jako chybu testu zapojení, nesedící ID, úspěšné dokončení nebo chybu programování.

25 Poznámka: Ne všechny programátory mají funkci pípání. 4. Mód pro potvrzování dat nastavte pomocí voleb Verify Mode. Tyto možnosti odpovídají napětí pinu VCC, které se může lišit, když programátor ověřuje sata. Výrobce poskytuje hodnoty MinVcc a MaxVcc pro ověření dat. VCC (+/-5%) nebo VCC (+/-10%) je pro ověřování. Pokud se VCC rovná 5.00V, vyberte jednu z následujících možností: - VCC = 5.00V a potvrďte jednou data. - VCC = 4.75V a VCC = 5.25V a potvrďte data dvakrát (+/-5%) - VCC = 4.50V a VCC = 5.50V a potvrďte data dvakrát (+/-10%) Buffer Zobrazení Buffer v Operation Option vypadá následovně: Základní programovací metodou je programovat zařízení od startovní adresy po konečnou adresu. Nicméně si můžete vybrat programovat pouze část čipu, jak je tomu například u většiny E/EPROM (FLASH) zařízení. Poznámka: Většina počítačů s jedním čipem nedovoluje změnu startovní adresy zařízení. 1. Pro každý soubor vložte Start Address. 2. Pro každý soubor vložte End Address. Příklad: Zařízení MACRONIX MX29F200B TSOP48 je 16-bitové flash zařézení. Jeho programovatelná zóna začíná na adrese 0 a končí na adrese 1FFFF (hexadecimální systém). Velikost bufferu v bytech je (1FFFF+1)*2 = (hexadecimální systém). Protože se jedná o 16-bitový (2 byty) systém, velikost bufferu je dvakrát větší, než velikost zařízení. Pro naprogramování pouze druhé části zařízení vložte jako startovní adresu a konec adresy nechte nezměněný. Toto zkoreluje programovací data do dat bufferu mezi adresou 10000*2 = a

26 Auto Increment Pohled AutoInc v Operation Option vypadá následovně: Auto Increment poskytuje dvě metody generování sériových čísel: Auto Increment a User Defined. tato funkce není možná v samostatném módu (stand-alone). Poznámka: Sériové číslo je obsah vyžadovaný některými aplikacemi, které musí být napsány v určité části pro každý čip. Tato informace obsahuje sekvenční číslo výrobku a MAC adresu. Aby software vygeneroval sériové číslo, vyberte Enable AutoIncrement. 1. Vložte automatickou startovní buffer adresu do pole Start Addr. 2. Vložte automatickou konečnou buffer adresu do pole End Addr. 3. Vložte zvyšující hodnotu nižší než 10 do pole Inc. Step. 4. AutoInc Format definuje startovní hodnotu a hodnotu přetečení. Hodnota přetečení je číslo, při němž nárůst přestane a pokračuje se k další adrese, která se stává novou startovní hodnotou. - Vyberte Binary pro nastavení startovní hodnoty jako 0 a hodnoty přetečení jako Vyberte ASCII Decimal pro nastavení startovní hodnotu jako 30 (hexadecimální reprezentace 0) a hodnotu přetečení jako 39+1 (hexadecimální reprezentace 9). - Vyberte ASCII Hex pro nastavení startovní hodnoty jako 30 (hexadecimální reprezentace 0) a hodnoty přetečení jako 46+1 (hexadecimální reprezentace čísla vyššího než F, kde 9+1=A). Příklad: Máte 64 čipů s ID od 0001 do 0064, které mají koncovou adresu 89C51 EPROM. Vybraný mód je 4 byty, za použití decimálního systému. 1. Vložte FFF do pole startovní adresy. 2. Vložte FFC do pole koncové adresy. 3. Vložte 1 do pole Inc.Step. 4. Jako AutoInc.Format vyberte ASCII Decimal.

27 V okně Buffer Edit proveďte následující změny: FFC: 30 FFD: 30 FFE: 30 FFF: 31 Okno Operation Information zobrazí během programování následující informaci: Current AutoIncrement Data=0001 V následujících programovacích operacích je informace v posledních 4 bytech následující: FFC: 30 FFD: 30 FFE: 30 FFF: 31 Po úspěšném programování se hodnota AutoIncrement zvýší o 1. Okno Operation Informacion zobrazí následující informaci: Current AutoIncrement Data=0002 Poslední 4 byty buffer dat jsou: FFC: 30 FFD: 30 FFE: 30 FFF: 32 Abyste definovali nárůst sériového čísla, vyberte User's Definition. Pro použití této funkce musíte být autorizovaní. Pokud jste, můžete změnit data na požadovaná v 4Kbytovém rozsahu. Count Zobrazení Count v Operation Option vypadá následovně. Tato obrazovka vám umožňuje měnit základní nastavení na základě statistické práce stavu programování. V případě základního stavu je efektivní pouze funkce "program". Edit Auto Funkce Auto organizuje různé funkce zařízení do souvislých skupin a provádí funkce v pořadí podobném zadání více příkazů (batch command).

28 Vyberte z menu Option možnost Edit Auto, abyste otevřeli obrazovku Edit Auto, jak vidíte níže. Na obrázku je ukázka pro zařízení ATMEL AT89C51. Sloupec Device Functions zobrazuje všechny operace pro toto zařízení. Seznamy v sloupci Auto obsahují operace v pořadí spuštění. Přiklad na obrázku ukazuje operace Erase, Blank_check, Program, Verify, Lock_Bit Vyberte Add pro přidání označené funkce ze sloupce Device Function na konec sloupce Auto. Také můžete dvakrát kliknout na zvýrazněnou funkci ve sloupci Device Function pro její přidání do sloupce Auto. 2. Vyberte Delete pro vymazání zvýrazněné funkce ve sloupci Auto. Pro vymazání můžete také dvakrát kliknout na zvýrazněnou funkci ve sloupci Auto. 3. Vyberte Delete All pro odstranění všech funkcí ze sloupce Auto. Production Mode (mód produkce) Vyberte z menu Option volbu Production ModePro programování zařízení ve velkém množství. S pomocí Insertion Test programátor automaticky detekuje zapojení a vypojení zařízení a provede celý proces programování. V tomto módu uživatel nepotřebuje použít myš ani klávesnici. Pokud se objeví upozornění, že zařízení není podporováno, vybrané zařízení nepodporuje mód produkce. Log File Můžete vytvořit log file, aby systém uložil obsah okna Operation Information (operační/pracovní informace) do souboru log file, když ukončíte program. Vyberte v menu Option položku Log File, abyste otevřeli dialogové okno Log File (viz níže). Červená čísla označují popisky níže.

Programátor AVRProg USB v3 MK II Eco Manuál

Programátor AVRProg USB v3 MK II Eco Manuál Programátor AVRProg USB v3 MK II Eco Manuál Pozor! Programátor je kompatibilní s prostředími BASCOM a AVR DUDE. Pokud chcete použít tento programátor s AVR Studio, musíte přepnout jumper číslo 2. 1. Programování

Více

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce.

DWL-G122 bezdrátový USB adaptér. Pokud některá z výše uvedených položek chybí, kontaktujte prodejce. Tento výrobek pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98SE DWL-G122 AirPlus G TM Vysokorychlostní 802.11g USB bezdrátový adaptér Než začnete Musíte mít

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795

108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card. Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wlireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál P/N:065-1795 108Mbps Wireless 11G+ PCI-Card Instalační manuál > Zapněte váš počítač > Vložte Wireless 11G+ PCI-kartu do volného 32-bit PCI slotu. Instalace

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

Rychlý referenční průvodce

Rychlý referenční průvodce Rychlý referenční průvodce VT55 & OBDII 1-888-621-TPMS 1-888-621-8767 Sekce A Všeobecný popis Sekce B Spuštění Senzoru / Popis Výsledků Sekce C Použití OBDII Funkce / Update Proces Sekce D Instalace USB

Více

Program Computer Setup

Program Computer Setup Program Computer Setup Číslo dokumentu: 383705-221 Kv ten 2005 Obsah Program Computer Setup Rejst ík Přístup k programu Computer Setup............... 2 Výchozí nastavení programu Computer Setup.......

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 11/2011 V6 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace obsažené v tomto

Více

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 9000 Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 9000 pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalaci

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Postupujte krok po kroku podle postupu popsaného níže, aby se USB skener nainstaloval správně. Krok 1. Připojení skeneru k počítači 1. Připojte

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 INSTALACE PCTV USB2 Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV USB2 po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV USB2 a ovladače,

Více

Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1)

Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1) Roline USB 2.0 elektronický přepínač 2:1 (4:1) Katalogové číslo: 14.01.2335, 14.01.2336 Balení 1x 2-portový (14.01.2335) nebo 4-portový (14.01.2336) USB 2.0 elektronický přepínač 1x 1,8 m USB kabel typ

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Záznamník teploty a vlhkosti vzduchu USB Data Logger DS-100 Návod k použití

Záznamník teploty a vlhkosti vzduchu USB Data Logger DS-100 Návod k použití Klikněte na ikonu a zvolte odpovídající jazyk Záznamník teploty a vlhkosti vzduchu USB Data Logger DS-100 Návod k použití Nápověda (Help option) O aplikaci (About information) Všechna nastavení, provedená

Více

Provozní pokyny Průvodce Mopria

Provozní pokyny Průvodce Mopria Provozní pokyny Průvodce Mopria Pro bezpečné a správné použití si před použitím tohoto zařízení přečtěte "Bezpečnostní informace". OBSAH Úvod... 2 Význam symbolů... 2 Vyloučení odpovědnosti... 2 Přípravy...

Více

MIDAM Verze 1.1. Hlavní okno :

MIDAM Verze 1.1. Hlavní okno : MIDAM Verze 1.1 Podporuje moduly Midam 100, Midam 200, Midam 300, Midam 400, Midam 401, Midam 410, Midam 411, Midam 500, Midam 600, Ghc 2x. Umožňuje nastavení parametrů, sledování výstupních nebo vstupních

Více

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Leden 2007

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Leden 2007 Externí za ízení Číslo dokumentu: 430221-221 Leden 2007 Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Obsah 1 Použití za ízení USB Připojení zařízení USB........................... 1 2

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

HC-CENTER 340. Záznamník teploty

HC-CENTER 340. Záznamník teploty /. Bezpečnostní informace: HC-CENTER 340 Záznamník teploty Dříve než začnete používat nebo opravovat měřič, prostudujte pečlivě následující informace. Opravy a údržbu nepopsané v tomto návodu smí provádět

Více

Instalace programového vybavení

Instalace programového vybavení Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon a klipártů.

Více

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka

ZMODO NVR KIT. Instalační příručka ZMODO NVR KIT Instalační příručka KROK 1 1. Zkontrolujte si obsah balení ZMODO NVR Kitu: NVR server 4 x IP kamera Napájecí adaptéry pro IP kamery LAN kabel CD se softwarem Příručka ( ke stažení na www.umax.cz)

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Stručný průvodce 4. Instalační CD-ROM Instalace a nastavení skeneru Krok 1. Připojení skeneru k počítači Zkontrolujte zda je skener VYPNUTÝ.

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 -

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 - Konfigurátor Duo SW konfigurátor DuoSB Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic Obr. 1: Konfigurátor DUO Obsah + vybraná nastavení: Připojení k systému a spuštění programu DuoSB Konfigurace

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

SUPERPRO 3000. Multifunkční programátor Instrukce pro autonomní režim

SUPERPRO 3000. Multifunkční programátor Instrukce pro autonomní režim SUPERPRO 3000 Multifunkční programátor Instrukce pro autonomní režim I. Úvod Superpro 3000 je víceúčelový univerzální programátor, který lze používat v následujících režimech: 1. PC host (vzdálený režim)

Více

SIM Card Recovery Stick

SIM Card Recovery Stick SIM Card Recovery Stick Návod k použití Hlavní výhody produktu: Jednoduché ovládání Recovery software Obnoví i smazané SMS, které se nacházejí na SIM kartě Možno použít také pro kompletní management vaší

Více

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC

Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC Elektronický Přepínač 1x KVM, 8xPC/16xPC 8portů MPC8701 - Katalogové číslo: 14.99.3220 16portů MPC16501 - Katalogové číslo: 14.99.3221 VLASTNOSTI - Ovládání 8/16 PC pomocí jedné konzole (PS/2 klávesnice,

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2015 Obsah Návod pro instalaci VPN... 3 Důležité upozornění... 3 Příprava na instalaci - stažení souborů...

Více

Špionážní digitální hodiny

Špionážní digitální hodiny Špionážní digitální hodiny Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Naprosto profesionální zpracování, včetně nejmenších detailů Podpora mikro SD karet až po 32GB Doba kontinuálního nahrávání videa až 180

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Ing. Michal Martin. Spojení PLC CLICK s NA-9289

Ing. Michal Martin. Spojení PLC CLICK s NA-9289 Propojení PLC CLICK s NA-9289 Autor: Ing. Michal Martin Copyright TECON spol. s r. o., Vrchlabí, Česká republika Tato publikace prošla jen částečnou jazykovou korekturou. Tato publikace vznikla na základě

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI 1. Skener 2. USB kabel 3. Napájecí kabel 4. Síťový adaptér 5. Uživatelská příručka 6. Instalační CD-ROM 1 INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Krok 1. Odemknutí skeneru

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

Návod na instalaci esamu v. 4.0

Návod na instalaci esamu v. 4.0 Návod na instalaci esamu v. 4.0 POŢADAVKY NA HARDWARE POČÍTAČE (PC A NOTEBOOK)HARDWARE REQUIREMENTS FOR PC ( LAPTOP AND DESKTOP PC) Pentium 4 nebo vyšší USB 2.0, min. 2 porty vedle sebe Musí být dostupné

Více

Programovací software ConfigTool. Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS. Verze 2.00

Programovací software ConfigTool. Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS. Verze 2.00 Programovací software ConfigTool Základní obsluha a postup připojení k zařízení přes USB a GPRS Verze 2.00 Vážený zákazníku. Tento stručný uživatelský manuál Vás přehlednou a jednoduchou formou seznámí

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2

SPARKLAN WX-7800A - návod k obsluze Verze 1.2 Bezdrátový 11ag AP Příručka k rychlé instalaci (návod k obsluze) Verze 1.2 1 i4 Portfolio s.r.o. Obsah 1. Před instalací... 3 2. Instalace hardware... 4 3. Konfigurace nastavení TCP/IP vašeho počítače...

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Mikrodiktafon EDIC-mini Tiny B22

Mikrodiktafon EDIC-mini Tiny B22 Mikrodiktafon EDIC-mini Tiny B22 Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Vysoká výdrž Miniaturní rozměry Kvalitní záznam zvuku www.spyshops.cz Stránka 1 1. Začátek 1.1 Obsah balení Rekordér USB kabel

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager

Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Uživatelská příručka k aplikaci Dell Display Manager Přehled Dell Display Manager je aplikace pro Microsoft Windows, která slouží ke správě monitoru nebo skupiny monitorů. Umožňuje ruční nastavení zobrazeného

Více

Value Adaptér USB -> telefon (RJ11) Katalogové číslo: 15.99.7525. Typ: EzSKY050

Value Adaptér USB -> telefon (RJ11) Katalogové číslo: 15.99.7525. Typ: EzSKY050 Value Adaptér USB -> telefon (RJ11) Katalogové číslo: 15.99.7525 Typ: EzSKY050 Balení 1. 1x EzSKY050 device 2. 1x Quick Guide Manual 3. 1x CD (s ovladači a manuálem) Specifikace produktu Specifikace hardwaru

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Externí zařízení Uživatelská příručka

Externí zařízení Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP

Stručný návod k obsluze Instalace ovladače WLAN USB adaptéru GW- 7200U pro Windows 98SE, ME, 2000 a XP 82 83 Stručný návod k obsluze Tento stručný instalační návod vás provede instalací bezdrátového USB2.0 adaptéru GW-7200U a jeho programového vybavení. Pro zapojení do bezdrátové sítě musíte provést následující

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

Zabezpečení Uživatelská příručka

Zabezpečení Uživatelská příručka Zabezpečení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05)

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Než začnete aktualizovat, ujistěte se, že je zařízení úplně nabité. Nezapomeňte zálohovat před započetím aktualizace

Více

Řada Prestige 630-C. ADSL USB Modem. Příručka pro rychlou orientaci

Řada Prestige 630-C. ADSL USB Modem. Příručka pro rychlou orientaci Řada Prestige 630-C ADSL USB Modem Příručka pro rychlou orientaci Únor 2005 Seznámení s přístrojem Prestige Produktová řada Prestige 630-C přináší výhody nejmodernější technologie ADSL pro širokopásmový

Více

Popis programu: Popis přípon důležitých souborů: *.qpf projektový soubor Quartusu

Popis programu: Popis přípon důležitých souborů: *.qpf projektový soubor Quartusu Software Quartus II Popis programu: Quartus II Web Edition je označení bezplatného software, s jehož pomocí lze napsat, zkompilovat, odsimulovat a naprogramovat FPGA a CPLD obvody firmy Altera. Cílem tohoto

Více

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera.

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. Upozornění : V E-book můžete prohlížet pouze sobory v textovém formátu (TXT). Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. 1) Focus control : Pro zooming použijte klávesy PREVIOUS/NEXT. 2)

Více

Instalace hardwaru. 4. Uzavřete pouzdro PC a zapojte napájecí kabel do PC. Potom zapněte PC.

Instalace hardwaru. 4. Uzavřete pouzdro PC a zapojte napájecí kabel do PC. Potom zapněte PC. Instalace hardwaru Jako modelový vzorek výrobku v tomto návodu slouží typ TL-WN350G. 1. Vypněte váš počítač a vypojte napájecí kabel ze zásuvky. 2. Otevřete krabici počítače a na základní desce vyhledejte

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro Max Homebanking PS s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 2. Nastavení Internet Exploreru... 3 3. První přihlášení...

Více

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Kv ten 2006

Externí za ízení. Číslo dokumentu: Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Kv ten 2006 Externí za ízení Číslo dokumentu: 405762-221 Kv ten 2006 Tato příručka popisuje použití volitelných externích zařízení. Obsah 1 Použití za ízení USB Připojení zařízení USB........................... 1

Více

UniLog-D. v1.01 návod k obsluze software. Strana 1

UniLog-D. v1.01 návod k obsluze software. Strana 1 UniLog-D v1.01 návod k obsluze software Strana 1 UniLog-D je PC program, který slouží k přípravě karty pro záznam událostí aplikací přístroje M-BOX, dále pak k prohlížení, vyhodnocení a exportům zaznamenaných

Více

Návod k instalaci programovací jednotky a programovací aplikace. Popis programování senzorů.

Návod k instalaci programovací jednotky a programovací aplikace. Popis programování senzorů. Návod k instalaci programovací jednotky a programovací aplikace. Popis programování senzorů. Děkujeme, že jste se rozhodli vyzkoušet ALLIGATOR sens.it. Následující stránky vás seznámí s programovacími

Více

PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál

PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál PRP-058K Termální tiskárna účtenek Uživatelský manuál Prosím, mějte tento návod na bezpečném místě pro budoucí použití. Obsah Bezpečnostní upozornění... 3 Přehled výrobku... 3 Hlavní rysy... 3 Obsah balení...

Více

TEPLOTA A VLHKOST DATALOGGER

TEPLOTA A VLHKOST DATALOGGER TEPLOTA A VLHKOST DATALOGGER Před uvedením tohoto přístroje do provozu si pečlivě přečtěte tento provozní manuál 1 Obsah Strana 1. Vlastnosti.... 3 2. Popis. 3 3. LED Význam Stavů.... 4 4. Provozní Pokyny....

Více

Nástroj Setup. Uživatelská příručka

Nástroj Setup. Uživatelská příručka Nástroj Setup Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN721N.

V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN721N. Instalace V tomto návodu je jako příklad instalace a obsluhy popisován model TL-WN721N. Pokud používáte Windows 2000, instalujte, prosím, toto zařízení podle návodu ( Installation Guide ), který je součástí

Více

Průvodce instalací softwaru

Průvodce instalací softwaru Průvodce instalací softwaru Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Postup instalace

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0 Kapitola 1. Úvod (1) 2. Instalace a aktivace (3) Odebrání starých ovladačů (3.1) Instalace v systémech Windows 98 SE / Windows

Více

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ

ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ ZÁKLADNÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL PRO SÍŤOVÉ FAXOVÁNÍ 1 2 Obsah 1 Instalování software 4 Instalace Network Fax Drivers 2 Odesílání faxu 5 Odesílání ze stroje Síťové odesílání Základní odesílací funkce Základní

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A

DP-G321AirPlus TM G bezdrátový víceportový tiskový server. Napájecí adaptér 5 V ss, 2.5 A Toto zařízení lze nakonfigurovat pomocí libovolného aktuálního webového prohlížeče, např. Internet Explorer 6 nebo Netscape Navigator 7.0 Než začnete AirPlus G 802.11g/2.4 GHz bezdrátový víceportový tiskový

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Aplikace BAUR pro správu naměřených údajů. ITS Lite

Aplikace BAUR pro správu naměřených údajů. ITS Lite Návod k obsluze Aplikace BAUR pro správu naměřených údajů ITS Lite (supervisor) Pro přístroje na měření izolačních olejů BAUR BAUR Prüf- und Messtechnik Raiffeisenstr. 8 A-6832 Sulz, Austria T +43 5522

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA

Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA Digitální tlačítkové moduly pro DUO systém TD2100MA 14-ti tlačítkový modul pro dveřní stanice DUO systému jsou dodávány v antivandal kovovém provedení Matrix s LCD zobrazovacím displejem. Technická specifikace:

Více

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače

Začínáme. 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače quick start guide Začínáme 1 Nabijte přístroj připojením do síťové zásuvky. Pro nabíjení a přenos dat můžete připojit Kindle pomocí USB kabelu do Vašeho počítače USB/ NAPÁJECÍ PORT VYPÍNAČ INDIKÁTOR NABÍJENÍ

Více

Pinnacle Studio Instalace Hardware a Software RYCHLÝ PRŮVODCE

Pinnacle Studio Instalace Hardware a Software RYCHLÝ PRŮVODCE Pinnacle Studio Instalace Hardware a Software RYCHLÝ PRŮVODCE 1 Obsah INSTALACE 3 INSTALACE HARDWARU 3 INSTALACE SOFTWARU 4 PŘIPOJENÍ KAMERY 5 VÝSTUP NA KAMERU NEBO VIDEO 7 O tomto průvodci Tento Rychlý

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 95 46 26

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 95 46 26 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 95 46 26 Model Hyper Pen 8000 firmy Aiptek představuje grafický (kreslící) tablet za velice výhodnou cenu pro použití v domácích kancelářích, který znamená kompletní řešení zpracování

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port PU011 Sweex PCI Express karta, 1x paralelní port Úvod Nevystavujte PU011 vysokým teplotám. Neumísťujte ji na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla. Nepoužívejte PU011 ve velmi prašném nebo

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více