Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich"

Transkript

1

2 Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich společnosti, si s nimi tentokrát zahráli venkovní hru Člověče, nezlob se! Děti vlastnoručně vyrobily velkou hrací kostku a figurky. V příjemném prostředí zahrady byla vytvořena čtyři barevně odlišená družstva. V každém z nich byli zastoupeni klienti, kteří házeli kostkou

3 a děti, které figurky posouvaly po hrací ploše. Vyhrálo družstvo zelených. Všichni přítomní si užili nejen pěkné počasí, ale i hodně legrace. Děkujeme a těšíme se na příště.

4

5

6

7 Ve čtvrtek 29. května 2014 se konala v jídelně Domova zajímavá Beseda o Mexiku. O své zážitky z pracovní cesty se s našimi klienty přišel podělit pan Petr Suza z Lomnice. Poutavé povídání o tamních obyvatelích, zvycích, podnebí a kultuře doplnil promítáním fotografií. Účastníci se mohli také přenést do dalekého mariánského poutního místa Guadalupe. Vzhledem k tomu, že pan Suza procestoval téměř všechny kontinenty, tak přislíbil další návštěvu. Děkujeme, a těšíme se, kam nás zavede příště.

8

9

10

11 V sobotu 7. června 2014 se ve 14:00 hodin konalo výtvarné odpoledne. Naši klienti - příznivci kreativního tvoření se sešli v jídelně. Zde je očekávala aktivizátorka Pavla spolu s dobrovolníky z Charitativy a spoustou barev a dalších potřeb pro zdobení hedvábných šátků. Každý klient se podílel na všech fázích výroby. Namočení šátku v octové vodě, nanesení barvy, zapečení v mikrovlnné troubě, vymáchání ve studené vodě a zažehlení. Někteří klienti se pustili i do experimentování s mícháním barev. Vzniklo tak spoustu zajímavých odstínů. Několik šátků bude použito na výrobu hedvábných květů do vlasů. S výsledky své práce se budou moci pochlubit v září na Pouti a Dni otevřených dveří.

12

13

14

15

16

17

18 Srdečně Vás zveme na výstavu obrazů Rostislava Knápka Barevné fantazie a Josefa Macka Malování v čase. Výstava je přístupná denně od 6. července do 31. srpna Josef Macek Narodil se , od dětství měl dvě velké záliby: malování a sport. Výtvarně se později vzdělával při pedagogickém studiu u profesora Tillicha v letech Pracoval jako sportovní instruktor na Středním odborném učilišti v Šumperku a tak nakonec dostal přednost sport a výchova mladých talentů. V roce 1981 odchází z SOUŽ Šumperk a je zvolen předsedou MNV v Bušíně V této funkci zůstává až do roku 1999, kdy odchází do důchodu. Při jmenovaných funkcích vůbec nezbýval čas na malování, až v roce 2005 jako důchodce se k malování vrací a již v roce 2006 se zúčastnil první výstavy po téměř 35 letech v Ústí nad Orlicí. Návrat k malování po dlouhých letech nebyl vůbec snadný. Těch 36 let prostě chybí. Začíná proto od začátku realistickou

19 kresbou. Postupně přidává barvy a nechává na sebe působit krásu a mnohotvárnost krajů, květin a i postav. Hledá v sobě svůj vztah k nim. Od striktního realismu přechází k uvolněnému malování, v němž se již začíná projevovat hluboký cit k přírodě, k lidem a k životu. Barvy se postupně projasňují, tak jako když vychází nebo zapadá slunce a jeho paprsky vytváří kouzelné scenérie barev světel a stínů a člověk v němém úžasu začíná splývat s krajinou a časem. Touží zachytit ty prchavé okamžiky, které se již nikdy neopakují. A tak se stále nechá inspirovat a do svého díla ukládá to, co cítí a ve vzájemném propojení vznikají obrazy vypovídající o stavu duše malíře. Tvorba se mu stává potřebnou, jako vzduch, voda, či lidská společnost. Nemaluje pro efekt ale pro potřebu sdělit, co cítí a i kdyby jen jeden obraz zaujal byť jen jediného člověka a udělal mu radost, nemaloval zbytečně. Svoje dojmy, i ty negativní, zapište prosím do mé knihy výstav. Každý postřeh i názor jsou inspirativní. J. M.

20 Rostislav Knápek Narodil se v Zábřeze na Moravě. Přes zdravotní problémy prožíval hezké dětství v Cotkytli v kruhu rodiny. Je nejmladší z 10 sourozenců. Rodiče měl moc rád, oba však brzy zemřeli a jeho život se začal rychle měnit. Těžká operace, nezaměstnanost, tíživá chudoba. V roce 2002 odchází z domova a nový domov nachází v Bušíně, kde konečně žije v klidu a vpohodě. V novém prostředí se začal všestranně rozvíjet. V ateliéru pana Macka se začal seznamovat s výtvarným uměním. Společně navštěvují výstavy, kde lze čerpat inspiraci a pod vlivem poznávání začal experimentovat s barvami, které mu učarovaly. Postupně se začaly jeho výtvarné pokusy kvalitativně měnit až k současnému, již velmi výraznému projevu. Miluje barvy a jejich vzájemnými kombinacemi vytváří zajímavé fantazie, ve kterých lze nacházet překvapivé výjevy. Obrazy působí uklidňujícím dojmem a odráží se v nich celá jeho duše skromnost, úcta k lidem, láska k přírodě, ke zvířatům zobrazují jeho vnitřní svět. Maluje pro radost sobě i druhým. Svoje dojmy z jeho obrazů zapište prosím, do jeho knihy výstav. Předem moc děkuje.

21 Vystavoval: 2012 Klášterec Jedlí Vlastivědné muzeum Šumperk Katolický dům Zábřeh Ústí nad Orlicí Polička 2013 Bludov Zborov Písařov Ústí nad Orlicí Nový Malín Zábřeh Galerie Tunklův dvorec 2014 Postřelmov

22 Pan Antonín Láník 7. května let Paní Anna Bočková 12. května let Paní Hedvika Loubalová 12. května let Paní Ludmila Marečková 15. května let Paní Sylvia Kodetová 21. května let Paní Ludmila Pospíšilová 22. května let Paní Milada Koucká 26. května let

23 Paní Anna Buchtová 1. června let Paní Zdeňka Theinerová 22. června let Paní Emílie Večeřová 21. června let Pan Jindřich Chvátal 27. června let Přejeme všem štěstí, zdraví a Boží požehnání!

24 Zápis z jednání schůze obyvatel č. 5/14 Datum: Místo: Společenská místnost ve II. patře Domova Přítomni: Za klienty: pí. Calabová, pí. Theinerová, p. Papoušek, pí. Ficová, pí. Balabánová, p. Chvátal, pí. Tichá, pí. Borková, pí Sedláčková Za Domov: PhDr. Jana Hutařová ředitelka, Jitka Pařízková provozní referentka, Monika Konečná RHB sestra, Pavla Mazancová aktivizátorka, Marie Horká sociální pracovnice Témata jednání: 1. Sanace omítek potravinových skladů je již hotová. Další plánovaná stavební úprava je letní výměna oken v některých pokojích. 2. Od došlo ke změně personálu na jednotlivých patrech. Důvodem je rozvrstvení úvazků tak, aby na každém patře byly dvě zdravotní sestry. 3. V dubnu proběhlo zjišťování spokojenosti obyvatel. Paní ředitelka spolu se sociální pracovnicí obešly klienty a ptaly se na jejich spokojenost zde v Domově. Odpovědi byly většinou kladné, klienti si nestěžovali na žádný zásadní problém. Pokud byste měli námět, připomínku, stížnost nebo dotaz, je možné přijít za paní ředitelkou nebo anonymně vhodit lístek do schránky na chodbě jednotlivých pater.

25 4. Sestra Maxmiliána má v tomto týdnu dovolenou, vizita bude až Telefony pokud se Vám někdo nemůže do Domova dovolat, dejte vědět paní ředitelce, bude se situace s telefonní ústřednou řešit. 6. Strava - Návrh personálu sterilované okurky občas nahradit olivami. Pro byli dva klienti, zbytek se nevyjádřil. Závěr: provozní referentka objedná olivy na vyzkoušení, dle reakce klientů se rozhodne, jak dál. - Požadavek klienta na játra na cibulce. Pochoutkový salát chutná. - Diskuse vaření s Pavlou velikonoční beránci, brambory s česnekem. 7. Aktivity - Pejsek Shery má štěňátka, paní Rybičková zdraví klienty. - Venkovní skupinové rehabilitační cvičení se opět plánuje /dle počasí/ - V pátek přijde kadeřnice - V pondělí proběhne exkurze žáků CSZŠ Grohova - Ve středu herní dopoledne se žáky ZŠ Deblín - V pátek v 16:00 proběhnou v Domově volby do Evropského parlamentu - V pátek odpoledne divadelní představení Královna Koloběžka I. - V sobotu 7.6. ve 14:00 v jídelně Výtvarný den Malování na hedvábí s Charitativou - O ostatních aktivitách budete informováni v jídelním lístku nebo na nástěnkách.

26 Zápis z jednání schůze obyvatel č. 6/14 Datum: Místo: Společenská místnost ve II. patře Domova Přítomni: Za klienty: pí. Calabová, pí. Theinerová, p. Papoušek, pí. Ficová, pí. Balabánová, p. Chvátal, pí. Chvátalová, pí. Tichá, pí. Borková, p. Jurák, p. Malásek, pí. Bočková, pí. Koucká, pí. Havránková Za Domov: PhDr. Jana Hutařová ředitelka, S.M. Maxmiliána vrchní sestra, Jitka Pařízková provozní referentka, Monika Konečná rehabilitační sestra, Pavla Mazancová aktivizátorka, Marie Horká sociální pracovnice Témata jednání: 1. Na zahradě Domova jsou od středy 28. května 4 ovce. Nepatří Domovu, vlastní je pán, který má dole v zahradě včely. Ovce spásají trávu v ohradníku, který se bude posouvat tak, aby bylo rovnoměrně spaseno co nejvíce trávy. Přístřešek nepotřebují, majitel ovcí jim zajistí sůl a vodu. 2. Před kuchyní v zahradě jsou od minulého týdne nové altány. 3. O prázdninách přijdou do služeb brigádníci a praktikanti. 4. Zatím ještě není známý termín, kdy začne výměna oken.

27 5. Vizita MUDr. Hlaváčové může proběhnout i v jiný den, než jsme zvyklí. Pokud máte nějaký požadavek na léky nebo paní doktorku, řekněte sestrám. 6. V pátek 6. června odchází do kláštera do Brna sestra Genovéfa. 7. Strava - Dalmatské čufty - pochvala - Olivy třem klientům chutnají, zbytek se nevyjádřil. - Požadavek jednoho klienta na tvrdý salám (vysočina, poličan), debrecínský párek a prosciuto. Požadavek jednoho klienta na zrušení rybí polévky. - Poznámka jednoho klienta příliš velké porce, přes den často. 8. Aktivity - V sobotu 7. června ve 14:00 v jídelně se koná Výtvarný den Malování na hedvábí s Charitativou - V úterý 10. června v 10:00 bude v jídelně hudební vystoupení žáků ZŠ Deblín - Ve čtvrtek 12. června bude Paměťové cvičení + oblíbená Toulavá kamera - V pondělí 16. června se ve 13:00 hodin vyplácí důchody - O ostatních aktivitách budete informováni v jídelním lístku nebo na nástěnkách. Diskuse - Velká pochvala rehabilitační pracovnici za empatičnost a vstřícnost. - Stížnost klientů na chování slečny Theinerové při svážení ohřevných vozíků po obědě z pater do kuchyně. Řešení slečna Theinerová bude ohřevné vozíky svážet do kuchyně až ve 12:45 hodin, kdy už budou všichni klienti na pokoji.

28 - Paní Pacnerová bude od 5. června obědvat opět v jídelně, slečna Theinerová bude obědvat u kulatého stolu u dveří na zahradu. Další schůze obyvatel se bude konat ve středu 2. července 2014 v 10:30 hodin. Zapsala: Horká

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní.

Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Srdečně Vás zveme na výstavu malíře Jaroslava Matějky, která je přístupná od 3. července do 31. srpna 2013. Výstava je prodejní. Jaroslav Matějka se narodil v roce 1940 v Litomyšli. Od roku 1960 žije ve

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských

PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských PhDr. Lubomíra Kalábová Čermáková ( *1955) se narodila v Krnově. Už od dětství projevovala zájem o kresbu a malování. Již během středoškolských studií se učila malovat u profesora Jaroslava Škarohlída

Více

V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly

V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly V sobotu 1. března 2014 děti z Misijního klubka Tišnov navštívily naše klienty na pokojích. Zazpívaly jim v doprovodu kytary veselé písně a předaly květinová přáníčka s ujištěním, že jaro je tady a Bůh

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu "Kdo jiný?

V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu Kdo jiný? V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu "Kdo jiný?" připravili žáci 6. třídy ZŠ Deblín. Průvodní slovo pronesl Mons.

Více

Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární

Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární Milan Sítora (1960), povoláním lékárník. Fotí od svých 17-ti let, nejprve na fotoaparát Zenit E. Během studia se věnoval především dokumentární fotografii. V rámci fotokroužku organizoval několik let Mapový

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Z celkového počtu 122 Dotazníků spokojenosti uživatelů služby bylo vráceno 80 vyplněných, které byli následně vyhodnoceny

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ. Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SDRUŽENÍ Rodinné centrum Bysteráček ZA ROK 2014 Kontaktní a identifikační údaje Název: Rodinné centrum Bysteráček Sídlo: náměstí Na Podkově 68, Bystré, 56992 Kontakt: Mgr. Lucie

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI V DOMOVĚ SENIORŮ BUDÍŠKOVICE Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov seniorů Budíškovice 378 91 Budíškovice 1 tel., fax: 384 495 122 e-mail: vedouci@ddbudiskovice.cz mob.: 728 728 122, tel.: 384 496 477 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá Vyplněných dotazníků bylo navráceno celkem 56,

Více

Leden 2015 V lednu nastoupily dvě nové pracovnice.do keramické dílny paní Martina Beranová a paní Marcela Dvořáková do přímé péče. Z klientů nikdo nový nepřišel, máme plný stav. Chystáme se oslavit pololetní

Více

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák č. 2/2012 Vážení a milí přátelé, rtuť teploměru, příjemné sluníčko i zpěv ptáků hlásí, že přichází dlouho očekávané a pro většinu z nás nejkrásnější roční období. Je to i čas pro vydání jarního čísla našeho

Více

Zpravodaj září 2014. Příspěvky

Zpravodaj září 2014. Příspěvky Zpravodaj září 2014 Vážení rodiče, učitelé, příznivci školy a školky, kamarádi, zdravíme všechny na začátku školního roku 2014 / 2015. Speciální pozdrav je pro loňské deváťáky, ze kterých se teď oficiálně

Více

Zpravodaj obce Záryby 2 2011

Zpravodaj obce Záryby 2 2011 Zpravodaj obce Záryby 2 2011 Vážení spoluobčané! Dnešní úvodník můžeme pojmenovat Pozvánka na velikonoční vystoupení, které se bude konat v areálu školy v pátek 15. dubna od 16.00 hodin. Na co se můžeme

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ

VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ TÝDNY PRO DUŠEVNÍ ZDRAVÍ VÝCHODNÍ ČECHY 2013 PARDUBICKÝ KRAJ PÉČ O DUŠ VNÍ ZDRAVÍ ZÁŘÍ ŘÍJEN PARDUBICE CHRUDIM ÚSTÍ N/O PŘEDHRADÍ POLIČKA HLINSKO Pro některé z nás je těžké najít cestu domů. TÝDNY PRO

Více

váš informační měsíčník na měsíc

váš informační měsíčník na měsíc váš informační měsíčník na měsíc ŘÍJEN 2009 6. ročník, č. 10 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely, Náměstí 1, 251 67 Pyšely Milí přátelé, jsme opět na začátku nového měsíce, desátého v pořadí,

Více

Dotazník pro Denní stacionář

Dotazník pro Denní stacionář Dotazník pro Denní stacionář Vážení rodinní příslušníci, nejdříve bychom Vás rádi informovali, proč Vám tento podrobný dotazník předkládáme. Pokud člověk trpí poruchami paměti nebo přímo některým z onemocnění

Více

Příjezd Ubytování Stravování

Příjezd Ubytování Stravování Vážení studenti, těší nás, že jste si pro svou praxi vybrali právě naše zařízení Dům pokojného stáří Bohuslavice (dále jen DPS ). Zřizovatelem DPS je Charita Konice, která zřizuje dále terénní Charitní

Více

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci?

1. Zpravodaj Cotkytle. rvenec, srpen, září, 3/2003. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 8. Z obsahu zpravodaje:? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? 1. Zpravodaj Cotkytle rvenec, srpen, září, 3/2003 če Chaloupka v Herborticích Máme tady léto, nejteplejší a jedno z nejhezčích

Více

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha

Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha cv srpen 2013 10. ročník, č. 8 Domov pro seniory Pyšely Náměstí T.G. Masaryka č. l, 25l 67 Pyšely zřizovatel: Hlavní město Praha pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Vážení a milí čtenáři, Původ

Více

2. Jak Vám vyhovuje množství stravy - velikost porce?

2. Jak Vám vyhovuje množství stravy - velikost porce? ANKETA - STRAVOVÁNÍ V DS LIDICKÁ ZAMĚSTNANCI PEČOVATELSKÉ SLUŽBY, AZYLOVÉHO DOMU A DENNÍHO STACIONÁŘE Dobrý den, zasílám Vám vyhodnocení ankety o stravování, které bylo určeno zaměstnancům MěÚSS resp.

Více

Život společnosti. informace - konzultace - volnočasové a svépomocné aktivity klubu. 7. číslo 2007 ČERVENEC

Život společnosti. informace - konzultace - volnočasové a svépomocné aktivity klubu. 7. číslo 2007 ČERVENEC 7. číslo 2007 ČERVENEC Život společnosti Zpravodaj České společnosti pro duševní zdraví, pobočka Ostrava informace - konzultace - volnočasové a svépomocné aktivity klubu Mlýnek Vážení příznivci Mlýnku

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

Sociální služby Šebetov, příspěvková organizace

Sociální služby Šebetov, příspěvková organizace Sociální služby Šebetov, příspěvková organizace Ročník 6./ č. 1 NÁŠ ZPRAVODAJ LEDEN ÚNOR 2014 obsah: strana 2 Slovo paní ředitelky strana 3 Blahopřejeme uživatelům strana 4 Ohlédnutí za rokem 2013 strana

Více

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček

UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček UH 6/2010 Září, říjen,, listopad, prosinec Uhelňáček Uhelňáček Vážení spoluobčané, od voleb uplynuly necelé dva měsíce a dva z původně Vámi zvolených zastupitelů byli vyměněni. Mandátu se vzdali Ing. Pavličík

Více

Za pohádkou pohádka. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání.

Za pohádkou pohádka. Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Za pohádkou pohádka Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Obsah 1. Historie a charakteristika školy 2. Identifikační údaje 3. Prostorové a hygienické podmínky 4. Materiální podmínky : tělocvična

Více

A. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

A. VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní škola a mateřská škola DUBICKO, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ Účinnost: 1. 11. 2015 Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním

Více

Změna není vždy jen o penězích, ale i o způsobu myšlení

Změna není vždy jen o penězích, ale i o způsobu myšlení 7 2 7:41 To je úlet holky co? Změna není vždy jen o penězích, ale i o způsobu myšlení 2015 Modrý kůň Kalendář na rok 2015 je inspirovaný kampaní, která se již tradičně koná u příležitosti Týdnů duševního

Více

Manuál studentských praxí

Manuál studentských praxí Manuál studentských praxí pomůcka pro praxe studentů Vytvořeno: 5.10.2012 pro potřeby DS Tovačov, p.o. Aktualizováno: Vážení studenti, dovolte mi, abych vás přivítala a blíže seznámila s naším zařízením

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 2. KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 2. KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 2. KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Bydlí v ní 10 uživatelů ve čtyřech dvoulůžkových pokojích a dvou jednolůžkových pokojích. Všichni naši obyvatelé jsou částečně samostatní

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově seniorů Uhlířské Janovice

Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově seniorů Uhlířské Janovice Smlouva o poskytnutí sociální služby v Domově seniorů Uhlířské Janovice Účastníci smlouvy: 1. Pan/í, narozen/a, bytem , nar. , ,

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna Zpravodaj 3 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Městys Knínice u Boskovic ve spolupráci s místními zájmovými organizacemi připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna bude probíhat v prostorách

Více

Výroční zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2006

Výroční zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2006 Centrum sociálních služeb města Letovice, příspěvková organizace J.Haška 1082/12, L e t o v i c e Výroční zpráva o činnosti a rozbor hospodaření za rok 2006 březen 2007 zpracoval: Ing.Ivo Kubín Název organizace:

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

Jídelní lístek od pondělí 21.12.2015 do neděle 24.1.2016

Jídelní lístek od pondělí 21.12.2015 do neděle 24.1.2016 od 21.12.2015 do 24.1.2016 Změna objednávky stravy je možná nejpozději do 11.30 hodin následujícího dne. Odhlášky nebo změny varianty stravy (1,2,3) nahlašte: : obědářka - tel. 736 514 402 vedoucí Pečovatelské

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen

ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen ZPRÁVY A OHLASY Červenecsrpen 2015 Měsíčník novoměstského sboru ČCE Ročník XIV. Zprávy ze staršovstva 3. 6. 2015 Staršovstvo jednalo o sborovém domě v Novém Městě. Petr Hladík zformuluje a umístí na webové

Více

Provozní řád Mateřské školy Libina, okres Šumperk, PO

Provozní řád Mateřské školy Libina, okres Šumperk, PO Provozní řád Mateřské školy Libina, okres Šumperk, PO Dle Zákona č. 258/2000., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. I. Údaje o zařízení Mateřská škola Libina, okres Šumperk

Více

ČERVENEC / SRPEN 2015

ČERVENEC / SRPEN 2015 ČERVENEC / SRPEN 2015 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, 554 742 021 e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz ou.vaclavov@tiscali.cz http://www.vaclavovubruntalu.cz

Více

Zpravodaj 2. jaro 2010

Zpravodaj 2. jaro 2010 Tady jsme doma Regionální folklor do škol Zpravodaj 2 jaro 2010 Milí přátelé, pozdravujeme vás v roce 2011. Chceme vás opět informovat o novinkách z našich spřátelených škol, kde probíhá projekt Tady jsme

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

BUDE LÍP! Vaše Dáša. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

BUDE LÍP! Vaše Dáša. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com leden 2011 8. ročník, č. 1 pro potřeby klientů Domova pro seniory Pyšely Milí přátelé, dnes se ocitáme na prahu nejen nového měsíce ledna, ale i na prahu nového roku roku 2011. Vánoce i Silvestr jsou dnes

Více

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU

Organizační výbor HLAVNICKÉHO GULÁŠFESTU GULÁŠFEST 2015 4. 7. 2015 proběhl už 4. ročník vaření kotlíkového guláše HLAVNICKÝ GULÁŠFEST 2015. Za krásného počasí se v Zámeckém parku sešlo více jak 350 hladových návštěvníků. Naši kuchařští mistři

Více

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s.

OBČASNÍK 1/2016. Připravované akce. Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, z.s. OBČASNÍK 1/2016 Milí přátelé, vážení členové! Jaro už docela silně zaklepalo na dveře, takže je nejvyšší čas si připomenout, jaké akce nás v nejbližších týdnech čekají. Protože jsme ale ani v zimních měsících

Více

Foto ze slavnostního otevření Velvarské Kostky 4. 9. 2014 ROZPIS KURZŮ

Foto ze slavnostního otevření Velvarské Kostky 4. 9. 2014 ROZPIS KURZŮ Milí aktivní velvarští obyvatelé, pravděpodobně už se k Vám donesla zpráva o tom, že bylo v září otevřeno nové kulturně vzdělávací volnočasové centrum VELVARSKÁ KOSTKA, které vzniklo za podpory města a

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD. Domov důchodců Roudnice nad Labem příspěvková organizace Sámova 2481, 413 01 Roudnice nad Labem IČ: 00828998

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD. Domov důchodců Roudnice nad Labem příspěvková organizace Sámova 2481, 413 01 Roudnice nad Labem IČ: 00828998 NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Domov důchodců Roudnice nad Labem příspěvková organizace Sámova 2481, 413 01 Roudnice nad Labem IČ: 00828998 1 Návštěvní řád upravuje pravidla chování návštěvníků Domova a popisuje povinnosti

Více

Zápis ze schůzky s rodiči v MŠ 25.9.2012

Zápis ze schůzky s rodiči v MŠ 25.9.2012 Zápis ze schůzky s rodiči v MŠ 25.9.2012 Ředitelka školy přivítala přítomné rodiče a představila personál mateřské školy. Všichni přítomní rodiče/ schůzky se zúčastnilo 25 rodičů/ obdrželi překvapení v

Více

SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA

SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA CHARITA OSTRAVA Kořenského 1323/17 703 00 Ostrava-Vítkovice SHRNUTÍ DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ PRO UŽIVATELE SLUŽEB STŘEDISEK ÚTVARU SLUŽEB SOCIÁLNÍ PÉČE CHARITY OSTRAVA V Ostravě 25. listopadu 2015 Předkládá

Více

2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS. kopírováno z Microsoft klipart

2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS. kopírováno z Microsoft klipart 2012/2013 www.specskoly.cz ŠKOLNÍ ČASOPIS měsíc: ZÁŘÍ 1. kopírováno z Microsoft klipart Návštěva žáků ze Slovenska v Karlových Varech Uběhl rok, co žáci ZŠ, MŠ a PrŠ Karlovy Vary pod vedením paní učitelky

Více

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce!

CHVaLčOV. aktuálně. jim palce! Vesnička / jaro 2011 CHVaLčOV Se zimou se děti rozloučily o jarních prázdninách, které ve Chvalčově letos připadly na polovinu února. Lyže, sáňky, boby a další zimní radovánky si v letošním roce užily

Více

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. ZPRAVODAJ březen 2011 KONTAKTY. Projekt rozvoje pečovatelské služby v Hulíně je podporován Zlínským krajem.

PEČOVATELSKÁ SLUŽBA. ZPRAVODAJ březen 2011 KONTAKTY. Projekt rozvoje pečovatelské služby v Hulíně je podporován Zlínským krajem. KONTAKTY Ředitelství Ed. Světlíka 1197 768 24 Hulín +420 573 350 171 fax 573 352 929 PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Jiřina Štěpánková ředitelka +420 573 350 171 +420 731 481 746 decent@quick.cz Středisko pečovatelské

Více

Zrcadlo domova Květen 2015

Zrcadlo domova Květen 2015 Zrcadlo domova Květen 2015 Ohlédnutí za měsícem dubnem: Měsíc duben si z nás opravdu, co se týče počasí, dělal legraci, ale to k aprílu neodmyslitelně patří. Zažili jsme sníh, déšť, ale i slunné dny. Koncem

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, 472 771 204, uspterasa@volny.cz, www.dozp-ul.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Domov

Více

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008

Zpravodaj 4. velikonoční výstavka. Městyse Knínice u Boskovic 2008 Zpravodaj 4 Městyse Knínice u Boskovic 2008 velikonoční výstavka V neděli 23. března 2008 mohli naši spoluobčané shlédnout velikonoční výstavku, na které se podílelo 12 vystavovatelů. K vidění byly perníkové

Více

Mateřská škola, Praha 4, Jažlovická 2119

Mateřská škola, Praha 4, Jažlovická 2119 Mateřská škola, Praha 4, Jažlovická 2119 Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, děkujeme Vám za vyplnění dotazníků, který se nám stal cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Jsme rádi, že hodně

Více

Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád

Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Kubátova 269 417 22 Háj u Duchcova Směrnice č. DOZPNV100 Domácí řád Služba: Zpracoval: Schválil: Aktualizace: Datum zpracování: 23. 7. 2015

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v domově, práva a povinnosti klientů v rámci domova, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

Žďárský zpravodaj 5/2014

Žďárský zpravodaj 5/2014 Žďárský zpravodaj 5/2014 Obecní úřad Žďár nad Metují úřední hodiny Pondělí 8 11:30 a 13-17 hod. Středa 8 11:30 a 13-17 hod. Kontakty: tlf.č. 491 541 142 obec.zdarnm@tiscali.cz www.zdarnadmetuji.cz č.ú.

Více

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23.

NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. NABÍDKA MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ WORKSHOP (DÍLNY: DIVADELNÍ, FOTO, HUDEBNÍ, VIDEO) FESTIVAL SCÉNICKÉ DIVADELNÍ TVORBY PLUMLOV, 09. 23. ČERVENCE 2006 Za finanční podpory: TAITO, spol. s r. o. 2006 Plumlov

Více

Domácí řád. Domova se zvláštním režimem Rybniční ní 1282, 386 01 Strakonice

Domácí řád. Domova se zvláštním režimem Rybniční ní 1282, 386 01 Strakonice Domácí řád Domova se zvláštním režimem Rybniční ní 1282, 386 01 Strakonice Domácí řád je závazný pro všechny klienty, zaměstnance a návštěvníky domova. Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz

Červen 2013. Základní škola a Střední škola. ul.j.palacha 1534, 434 01 Most. tel. 476 700 000, www.specmo.cz Červen 2013 Základní škola a Střední škola ul.j.palacha 1534, 434 01 Most tel. 476 700 000, www.specmo.cz Redakce:Adéla, Alena, Michal, Martin a Mgr.Horňáková Tým kuchařů firmy BIDVEST Nowaco jezdí již

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 -----------------------------------------------

VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- VESNOVINY 5/2015 dvouměsíčník Vesna, o.p.s., Údolní 10, 602 00 Brno vychází 31. 10. 2015 ----------------------------------------------- Milí příznivci Vesny, čas neúprosně běží jako voda. Ani jsme se

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

STANDARD č.5 Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava

STANDARD č.5 Pečovatelská služba OASA Opava, o.p.s. Pečovatelská služba OASA Opava Pečovatelská služba OASA Opava Provozovatel: Sídlo: Raduň, Poštovní 239, 74761, IČ 26839857, Spisová značka: O 181 vedená u rejstříkového soudu v Ostravě Číslo registrované sociální služby: 3941485 Standard

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě Kéž v pomoci druhým nacházíme své vlastní štěstí. Milí přátelé, scházíme se na začátku nového roku, abychom zhodnotili ten minulý.

Více

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam

9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam 9. A Osvětim V pátek 1. listopadu 2013 jsme jeli do Polska na exkurzi do koncentračního tábora Osvětim. Když jsme tam dojeli, měli jsme přibližně hodinu volno a potom jsme se vypravili na exkurzi. Byl

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen prosinec 2015. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen prosinec 2015. Mateřské školy Příloha č. 1 RM 27/8 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen 2015 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Vánoční dílničky s rodiči 2. 3. týden v prosinci

Více

čas tábora se nám rychle blíží, takže zasílám podrobnější informace ohledně organizace, prosím věnujte pozornost následujícím řádkům.

čas tábora se nám rychle blíží, takže zasílám podrobnější informace ohledně organizace, prosím věnujte pozornost následujícím řádkům. Pěkný večer milí účastníci, čas tábora se nám rychle blíží, takže zasílám podrobnější informace ohledně organizace, prosím věnujte pozornost následujícím řádkům. Stravování: V druhé příloze s názvem stravování

Více

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník

občanů Rokytnice a Kochavce 3/2014 14. ročník 3/2014 14. ročník Čím déle vlaštovky u nás v říjnu prodlévají, tím déle pěkné a jasné dny potrvají. Když křížový pavouk se v říjnu ukrývá a nevylézá, není daleko od sněhu. Zářijové dny pomalu končí a s

Více

Jak bydlí Ája Agnerová ve starším panelovém domě

Jak bydlí Ája Agnerová ve starším panelovém domě Jak bydlí Ája Agnerová ve starším panelovém domě Páteční čtenáři a diváci internetového Streamu, a dnes už i naši čtenáři, znají hravou tvorbu a nápady Áji Agnerové. Většinu dílů natáčíme tady u nás doma,

Více

Občanské sdružení. Výroční zpráva 2010

Občanské sdružení. Výroční zpráva 2010 Občanské sdružení TRDLA - divadelní společnost absolutních neherců Výroční zpráva 2010 - Název organizace: TRDLA divadelní společnost absolutních neherců,občanské sdružení - Sídlo: K.V.Raise 1079/14, 736

Více

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství ZPRAVODAJ 11/2015 Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství Žádáme občany, aby vytvořili podmínky pro bezproblémové odklízení sněhu při zimní údržbě obecních komunikací,

Více

Sociální služby pro seniory Olomouc, p.o.; Zikova 618/14, 770 10 Olomouc. Centrum denních služeb; Rooseveltova 384/88a, 770 10 Olomouc PODZIM 2015

Sociální služby pro seniory Olomouc, p.o.; Zikova 618/14, 770 10 Olomouc. Centrum denních služeb; Rooseveltova 384/88a, 770 10 Olomouc PODZIM 2015 Sociální služby pro seniory Olomouc, p.o.; Zikova 618/14, 770 10 Olomouc Centrum denních služeb; Rooseveltova 384/88a, 770 10 Olomouc Číslo: 3/2015 Ročník: I. PODZIM 2015 Tento čtvrtletník je vydávaný

Více

Jednání zahájil, přítomné přivítal a setkání řídil Ing. Karel Stojan. Seznámil přítomné s programem jednání:

Jednání zahájil, přítomné přivítal a setkání řídil Ing. Karel Stojan. Seznámil přítomné s programem jednání: Zápis z 2. setkání v roce 2010 partnerů Celostátní sítě pro venkov (CSPV) v Olomouckém kraji (OK), které se konalo ve čtvrtek 19. srpna 2010 v Olomouci Přítomni dle prezenční listiny, viz příloha zápisu

Více

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016

INFORMACE PRO RODIČE. Školní rok 2015/2016 Základní škola Velehrad, Salašská 300, 687 06 Velehrad INFORMACE PRO RODIČE Školní rok 2015/2016 Vážení rodiče, v rámci dobré spolupráce rodiny se školou Vám poskytujeme základní informace o naší škole.

Více

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s.

Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Výroční zpráva 2014 Spolku Rodinné centrum Petrklíč o.s. Obsah: ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ SPOLKU... 3 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLKU... 4 Rodinné centrum Petrklíč o.s. provozuje:... 4 MIMOŘÁDNÉ AKCE PETRKLÍČE

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ Dětská skupina Malíček Při definování Plánu výchovy, péče a vzdělávání jsme se inspirovali v Rámcovém programu pro předškolní vzdělávání. Začlenili jsme zde také filozofie,

Více

Úvodní slovo. Milí čtenáři,

Úvodní slovo. Milí čtenáři, Chvalkovské listy 3. Úvodní slovo MEYRA ČR s.r.o. předává hlavní cenu Pád strašák pro každého Výlet do korun stromů Lipno pohled od jinud Zahradní slavnost v Empatii Kácení máje Soutěž v Táboře Osmisměrka

Více

Projekt Otvírání studánek 2010

Projekt Otvírání studánek 2010 Projekt Otvírání studánek 2010 Do projektu Otvírání studánek je zapojeno 120 dětí ve věku 7 11 let z 1. stupně ZŠ Týnec nad Sázavou v ulici Benešovské 23 Název projektu: Otvírání studánek Cíle projektu:

Více

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30

Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 TOULCŮV DVŮR AKCE LISTOPAD 2015 Středa 4.11.2015 / Jak zvládnout setkání s hroznýšem či chřestýšem aneb uprchlí / od 17:30 V našem hlavním městě se stále častěji setkáváme s různými plazími uprchlíky z

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

CENÍK ÚHRAD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (dále jen ceník )

CENÍK ÚHRAD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (dále jen ceník ) Domov důchodců Meziboří,příspěvková organizace Okružní 104, 435 13 Meziboří IČ:49872516,DIČ:CZ49872516 CENÍK ÚHRAD SOCIÁLNÍCH SLUŽEB (dále jen ceník ) Aktualizováno 01.03.2012 Ceny sociálních služeb jsou

Více

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY SL

PROVOZNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY SL ZÁKLADNÍ ŠKOLA Český Těšín Svibice Pod Zvonek 1835 okres Karviná Titulní list Typ dokumentu: SMĚRNICE Strana /celk. počet: 1 / 9 Účinnost: 01. 01. 2013 Evidenční číslo: 06. 01. 05 Revize: 3 PROVOZNÍ ŘÁD

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

sc.gajdosik@seznam.cz

sc.gajdosik@seznam.cz Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace I letos bude vycházet náš školní časopis Gajdošík. Tým redaktorů bude tvořen z řad žáků a učitelů naší školy. Chtěli bychom tímto požádat všechny

Více

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více