Projekt: EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Projekt: EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách"

Transkript

1 Název projektu : OP VK I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Projekt: EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: VY_32_INOVACE_150.ČJ.5.B Školní rok: 2011/ 2012 Ročník (třída), cílová a věková skupina: 5. ročník (5. B), žák let Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk Učivo: Inzerát Anotace (metodický list k použití ve výuce): Pracovní list obsahuje kartičky s inzertními rubrikami, inzeráty a možnými zájemci. Žák přiřazuje ke každému názvu rubriky dva vhodné inzeráty, hledá ke každému inzerátu vhodného zájemce, procvičí si správné psaní inzerátu. Prezentace obsahuje řešení přiřazování inzerátů a vhodných zájemců k odpovídajícím inzertním rubrikám. Očekávaný výstup: píše správně po stránce obsahové i formální jednoduché komunikační žánry Jazyk: čeština Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: jednoduchý komunikační žánr, inzerát, slohová výchova Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: aktivita Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání 1. stupeň ZŠ 2. období Celková velikost: prezentace 748 kb, pracovní list 252 kb Pilotáž D U M provedena ve výuce dne: Autor a vyučující D U M: Mgr. Alena Priesolová Základní škola Chodov, Husova 788, okr. Sokolov

2 INZERÁT (řešení) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Priesolová.

3 1. UBYTOVÁNÍ Inzerát (řešení) Nabízíme levné ubytování v Praze 6, 5 minut od metra Vltavská, od 140 Kč/noc, dvou- až čtyřlůžkové pokoje, TV a lednice, pračka, zařízená kuchyňka, lůžkoviny v ceně. Pouze slušní hosté. Více tel.: , Nově otevřený hotel v Praze nabízí dvou- až třílůžkové pokoje. Krátkodobé/dlouhodobé ubytování. Cena od 400 Kč. Dobrá dostupnost na M Radlická, tramvaj. Tel.: Rodina Topinkova by se chtěla v létě podívat na pár dní do Prahy. Shání nějaké levnější ubytování pro 4 členy rodiny. Iveta s Helenou chtějí jet do Prahy za kulturou a na nákupy. Počítají, že se ve městě zdrží asi týden. Hledají si proto nějaké ubytování. 2. BYTY Prodám družstevní byt 1+1 v Plzni, sídliště Doubravka, 3. patro v panelovém domě s výtahem, Kč. janajanu@seznam.cz Nabízím byt 3+kk s balkonem, 60 m 2, po rekonstrukci, v panelové zástavbě, Praha 8. V případě zájmu volejte prosím na telefonní číslo: Pan Hodný se rozvedl a nyní shání byt. Bydlí nedaleko Plzně, každý den jezdí do města za prací. Stačil by mu dvoupokojový byt. Ivo s Martou jsou novomanželé a hledají byt v Praze a blízkém okolí nejlépe v panelovém domě.

4 Inzerát (řešení) 3. DOMY Prodám rodinný dům 4+1, Liberec 2 Vesec, zateplený, nová okna, zahrádka, ihned k nastěhování, cena Kč. Tel.: Rodina Janáčkova hledá pěkný domek se zahrádkou nejlépe ve městě. Prodáme RD po rekonstrukci, s nádherným výhledem na hory. V obci pošta, obchod, školka, hřiště, bus Kč, Dolní Lhota. slukovi@centrum.cz Rodina Konečných by si ráda koupila rodinný dům. Všichni sportují, v zimě jezdí lyžovat. Bydlení ve městě je neláká. 4. PRÁCE Hledáme zdravotní sestru v zubní ordinaci, nutná praxe v oboru minimálně 1 rok, dobré platové podmínky. Zájemci o volné místo se hlásí telefonicky. KLINK, Polní 12, Zlín. Tel.: Hledáme číšníka/servírku, vyučení v oboru, komunikace v AJ či NJ výhodou, spolehlivost, odolnost vůči stresu, organizační schopnosti. K osobnímu jednání přinést životopis. Marie Hrachová, restaurace U Beránka, Jahodová 6, Šumperk Moje sestra hledá zaměstnání. Vystudovala střední zdravotní školu, pak dva roky pracovala v nemocnici na zubním oddělení. Teď je dva měsíce bez práce. Pan Novotný pracuje jako číšník. Minulý týden se vrátil z Německa a nyní hledá v ČR práci.

5 5. STAVEBNÍ POZEMKY Inzerát (řešení) Nabízím k prodeji stavební parcelu o rozloze m 2 v obci Veliká Ves u Prahy. Terén je rovný a oplocený. Nezávazná prohlídka a informace na místě. Cena Kč/m 2. jasi@seznam.cz Rodina Malíkova by si ráda postavila blízko Prahy dům, zatím hledá pozemek. Nabízím velký pozemek na Slapské přehradě poblíž Cholína, vhodný k rekreaci. Klid, les, vodní sporty, rybaření. Tel.: Rodina Palečkova má ráda vodní sporty, sběr hub, cyklistiku. Chtěla by si u vody postavit chatu a v létě tam jezdit odpočívat. 6. NÁBYTEK Nabízím moderní nepoškozenou sedací soupravu v dobrém stavu. Velmi levně, České Budějovice. mprochazka@wvgroup.cz Prodám bílou skříň do dětského pokoje, prostorná, málo používaná. Cena Kč. K vyzvednutí v Brně. Tel.: Pan Lahvička z jižních Čech shání do svého bytu levně nábytek. Ložnici si už zařídil, obývací stěnu a stolek už také má, teď by potřeboval něco k sezení. Paní Ovsová má tři děti. Všichni bydlí na brněnském sídlišti. Dětský pokojíček mají děti pěkně zařízený, přesto by jim maminka chtěla ještě koupit jednu skříň bílé barvy.

6 7. UMĚNÍ Inzerát (řešení) Nabízím zarámovaný obraz, rozměr 65 x 75 cm, krajina s dubem malíř Fiala, cena dohodou. Karlovy Vary, tel.: Prodáme staré čínské obrázky. Cenu nabídněte, představu máme. V případě zájmu nafotíme a zašleme. urban@seznam.cz Pan Zelený z Chodova je sběratelem obrazů. Nejvíce ho zajímají obrazy malířů Kupky a Fialy. Stále se snaží svou sbírku rozšiřovat. Paní Okurková sbírá věci, které souvisejí s Čínou. Nyní by chtěla sehnat nějaké obrázky na stěnu do obývacího pokoje. 8. ZAHRADA, KVĚTINY Prodáváme sazenice velkoplodých jahod Karmen, 1 kus za 5 Kč. Při objednávání uvádějte přesnou adresu a počet kusů. Balíček máte na poště do 3 dnů. Zahradnictví Náchod, Krátká 81, PSČ Nabízím vzrostlou palmu, výška okolo 2,5 m, stále rostou nové listy. Prodávám ji kvůli nedostatku místa, cena Kč. Jablonec n. N., svetlanad@ .cz Moje babička má zahradu, kde pěstuje zeleninu i ovoce. Letos se rozhodla, že si koupí nové sazenice jahod. Naší tetě uschla nedávno palma. Chceme jí udělat radost a koupit novou rostlinu, proto hledáme, jestli někdo neprodává výhodně velkou palmu. Bydlíme v Liberci.

7 Inzerát (řešení) 9. POČÍTAČE Prodám počítač, plochý monitor, tiskárnu. V dobrém stavu, nutno vidět, levně. Mělník, naujezde@centrum.cz Tatínek chce koupit svému synovi počítač s tiskárnou. Maminka je na mateřské dovolené, moc peněz nemají. Sháním notebook pouze zánovní, pokud možno i se zárukou, pouze zajímavá cena, Praha. Tel: Eva s Adamem měli minulý měsíc svatbu. Dostali spoustu pěkných svatebních darů, bohužel i dva stejné notebooky. Snaží se jeden z nich prodat. 10. DÍLNA, NÁŘADÍ Prodám automatickou strojní pilu na železo. Plně funkční. Cena Kč. Tel.: Pan Pilný si zakládá dílnu, shání strojní pilu na železo. Prodám novou velkou lopatu s dřevěnou násadou, cena 150 Kč. krald@volny.cz Při odklízení uhlí do sklepa se panu Všetečkovi rozbila lopata. Potřebuje novou.

8 Inzerát (řešení) 11. DOMÁCÍ SPOTŘEBIČE Prodám lednici 240 litrů, dobrý stav, funkční, skoro nová, levně. Na chatu sháníme ledničku. Stačila by nám i nějaká starší. Za 100 Kč prodám elektrickou varnou konvici, výborná značka. V případě zájmu volejte. Aš. Tel.: Paní Dobrá si dnes chtěla uvařit kávu, ale zjistila, že varná konvice nefunguje. Bydlí v Aši. 12. ZVÍŘATA Jezevčík mladý pes z útulku hledá domov, má rád lidi a psy, rychle se učí. Je vhodný do bytu i na zahradu. evika@gmail.com Nabízím mladé kanárky nenároční, pro potěšení, jsou vhodné i pro menší děti jen osobní odběr. Chodov u Karlových Var. Tel.: Sousedé by si chtěli pořídit malého psa. Může být v bytě i na zahradě. Milan chodí do 2. třídy ZŠ v Chodově a chtěl by pečovat o nějaké domácí zvířátko. Maminka mu navrhla, že může doma chovat kanárky nebo morčata.

9 13. SPORT Inzerát (řešení) Nabízím dětskou dřevěnou tenisovou raketu fialovou, s obalem, zachovalý stav, levně. jhablova@seznam.cz Růžena ráda sportuje, ale u ničeho dlouho nevydrží. Teď by chtěla hrát tenis. Rodiče se jí rozhodli sehnat pálku za výhodnou cenu. Prodám kolečkové brusle zn. Wurkir, velikost č. 44. Cena 500 Kč. Karlovy Vary. milosze@gmail.cz Bratr by se rád naučil jezdit na kolečkových bruslích, bydlí v Mírové. 14. KNIHY Nabízím knihu od Karla Čapka Krakatit. Cena 50 Kč. Možno poslat poštou na dobírku. bauer@quick.cz Prodám novou knihu Medvídek Brumlík učí děti poznávat zvířátka. Krásné fotografie, jednoduchý text. Vhodné pro začínající čtenáře. Poštovné 37 Kč při platbě předem na účet. Cena knihy 75 Kč. Tel.: Jitka Slámová studuje na Karlově univerzitě obor český jazyk a literatura. Velmi se zajímá o dílo K. Čapka, snaží se sehnat všechny jeho knihy do své knihovničky. Babička by chtěla věnovat vnučce k jejím šestým narozeninám nějaký pěkný dárek. Přemýšlí, že by to mohla být dětská kniha.

10 Inzerát (řešení) 15. HUDBA Zachovalé notové sešity pro hru na klavír prodám sběrateli nebo aktivnímu zájemci. Cena dohodou. Učitel hudby je velmi zapáleným sběratelem všeho, co se týká hry na klavír. Hledáme zpěvačku k dlouhodobé spolupráci. Pouze Praha a okolí. Tel.: Slečna Zora Janáková zpívala v brněnské kapele. Poté, co se přestěhovala do Prahy, hledá novou hudební skupinu. 16. ODĚVY Prodám maškarní oblečení kašpárek, barva červenozelená, s čepicí a rolničkami. Cena levně dohodou. Evička z mateřské školky se má zúčastnit s ostatními dětmi maškarního bálu, maska je podmínkou. Rodiče shánějí obleček, kde se dá. Prodám dámský červený kabát, téměř nový, velikost 40. Cena 200 Kč. Kamarádka si koupila červené boty a kabelku, nyní by ještě chtěla sehnat kabát stejné barvy.

11 Inzerát (řešení) 17. AUTA Slušní manželé by rádi koupili auto do Kč na měsíční splátky. V případě nabídky volejte prosím na telefonní číslo: Rodina Králíků si koupila nové auto. Potřebuje prodat to staré. Noví majitelé auta by mohli dluh splácet postupně. Prodám auto Škoda Favorit na náhradní díly. Dohoda jistá. Cheb. marko14@seznam.cz Pan Nakládal má blízko Chebu autodílnu, ve které opravuje auta. Potřebuje náhradní díly. 18. SEZNÁMENÍ Hledám ženu pro společnou cestu životem. Nejraději bezdětnou. Já 39/180. Tel.: Paní Jaroslava žije sama, je jí 32 let. Rozhodla se poohlédnout po nějakém sympatickém muži. Chce využít i inzertní noviny. Sympatická 44/160, mladšího vzhledu, štíhlá, hledá přítele. Ráda houbařím, chodím do divadla, jezdím na výlety. Tel.: Náš strýček, kterému je 48 let, hledá hodnou ženu. Zájmy kultura, cestování, příroda.

Projekt: EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem

Projekt: EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Název projektu : OP VK 1.4 60610221 I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Projekt: EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních

Více

Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD. Michal Samek (samekmic)

Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD. Michal Samek (samekmic) Semestrální práce z NUR Uživatelské rozhraní pro automat MHD Michal Samek (samekmic) Zadání: Návrh uživatelského rozhraní pro automat MHD v Pardubicích, kde se kromě klasických papírových jízdenek využívá

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 Příloha č. 2 ANIMA VIVA o. s. 1/16 VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKŮ SPOKOJENOSTI UŽIVATELŮ SE SLUŽBOU SOCIÁLNÍ REHABILITACE CENTRA ANIMA OPAVA ZA ROK 2015 1. METODIKA DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ Cíl dotazníkového šetření

Více

Rukodělná činnost. příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu. Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011

Rukodělná činnost. příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu. Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011 Rukodělná činnost příručka pro účastníky kurzu pracovní text ke studiu Pojďme spolu CZ.1.07/1.2.17/01.0011 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 22. 3. 2012, Pardubice

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 22. 3. 2012, Pardubice +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI 22. 3. 2012, Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků

Více

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov

Zimní školáček. Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Zimní školáček Časopis pro všechny děti, školáky i dospěláky. Číslo: 21 Vydáno:16. února 2015 ZŠ a MŠ Mošnov Milí čtenáři, Vítám vás na stránkách zimního čísla našeho školního časopisu, který vydáváme

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Základní škola a mateřská škola Cejle, Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011 Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2010/2011

Více

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614

8. ZŠ. Správná škola pro Vaše dítě. Slovo úvodem. Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 Základní škola, Most, Vítězslava Nezvala 2614 8. ZŠ Slovo úvodem 8. základní škola má již více jak padesátiletou tradici. Během let poskytla vzdělání tisícům žáků z města i okolí. Přesto není školou, která

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE V souladu s 28 písm. g) a 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním a vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), v platném znění a vyhláškou č. 108/2005

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu Prvouka ŠVP LMP

Charakteristika vyučovacího předmětu Prvouka ŠVP LMP Charakteristika vyučovacího předmětu Prvouka ŠVP LMP Obsahové, časové a organizační vymezení vyučovacího předmětu Prvouka Vzdělávací obsah předmětu Prvouka je utvořen vzdělávacím obsahem vzdělávacího oboru

Více

Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01

Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Harmonie, příspěvková organizace Krnov, Pod Cvilínem, Chářovská 785/85 PSČ 794 01 Pracoviště: Chráněné bydlení, P. Bezruče 141/4, 793 95 Město Albrechtice PRAVIDLA SOUŽITÍ Toto jsou pravidla, na kterých

Více

Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008. Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut. Doprava: Ubytování:

Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008. Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut. Doprava: Ubytování: Pracovní stáž v domově mládeže Německo, Lanshut Termín: Termín: 1.březen. 31. květen 2008 Místo konání: Katholisches Jugendwohnheim Landshut Doprava: Doprava do Německa je poměrně snadná. Lze se na stáž

Více

Popis realizace poskytování sociální služby

Popis realizace poskytování sociální služby NÁZEV POSKYTOVATELE: Centrum sociálních služeb, příspěvková organizace DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: Azylový dům NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: Domov pro matky s dětmi Společná cesta, Heyrovského

Více

Roman Truhlář: Ve srovnání s Belgií máme luxusní kola

Roman Truhlář: Ve srovnání s Belgií máme luxusní kola Roman Truhlář: Ve srovnání s Belgií máme luxusní kola Každou středu ho můžete potkat, jak křižuje lesy v okolí Prahy na horském kole. Rozhovor odhaluje nepříliš známou tvář ředitele mbank ČR a SR Romana

Více

Dopravně bezpečnostní projekt POMÁHAT, CHRÁNIT A HRÁT SI

Dopravně bezpečnostní projekt POMÁHAT, CHRÁNIT A HRÁT SI Mateřská škola, Lanškroun, VANČUROVA 87, okres Ústí nad Orlicí tel.: 465 321 061, 777 497 955 e-mail: msvancurova@inlan.cz PSČ 563 01 Dopravně bezpečnostní projekt POMÁHAT, CHRÁNIT A HRÁT SI Vedoucí projektu:

Více

Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice

Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice Š K O L N Í Ř Á D FMŠ U Borovice Firemní mateřská škola Krajské zdravotní, a.s., Ústí nad Labem, 401 13 IČO: 25488627 Zřizovatel mateřské školy: Krajská zdravotní, a.s., Sociální péče 3316/12A Ředitelka

Více

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016

Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice. Plán rozvoje školy 2014-2016 Z á k l a d n í š k o l a, z á k l a d n í u mě l e c k á š k o l a a m a t eřská škola Ledenice Plán rozvoje školy 2014-2016 Ledenice 1. 1. 2014 1. Popis školy Základní škola, základní umělecká škola

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 8/05. Název materiálu: Přírodniny a lidské výtvory. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 8/05. Název materiálu: Přírodniny a lidské výtvory. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 8/05 Název materiálu: Přírodniny a lidské výtvory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracovala: Mgr. Alena Přikrylová ANOTACE Škola: Vypracovala: Mgr. Alena Přikrylová

Více

Pracovní výchova Díl II.

Pracovní výchova Díl II. Pracovní výchova Díl II. Charakteristika předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení předmětu Vyučovací předmět Pracovní výchova je zařazen v 1. - 10. ročníku v hodinové dotaci 3 až 5 hodin týdně.

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2014/2015 ZÁŘÍ téma: Naše škola a její okolí - vítáme se a seznamujeme se - řád ŠD a pravidla oddělení - zásady správného stolování

Více

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná:

Rozhovor Alla Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Tazatel: Dotazovaná: Rozhovor Alla Na začátek tohoto rozhovoru Alla ti řeknu, že máme čtyři fáze kulturního šoku. Aby sis to mohla také připomenout a mohla se opět vžít do té situace. Takže první fázi je fáze medových týdnů

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 V Nové Vsi u Chotěboře, dne : 28.9.2011 Vypracovalo : vedení DD Schválila: ped. a provozní porada DD Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Obsah : 1) Charakteristika

Více

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 16. Po adové íslo: 16. Ro ník: 5. Datum vytvo ení: 2.5.2012. Datum ov ení: 14.5.

VZD LÁVACÍ MATERIÁL. Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 16. Po adové íslo: 16. Ro ník: 5. Datum vytvo ení: 2.5.2012. Datum ov ení: 14.5. VZD LÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Testové úkoly Ji ina Kostelecká Sada: III/2/ VY_32_INOVACE_ 16 Po adové íslo: 16. Ro ník: 5. Datum vytvo ení: 2.5.2012 Datum ov ení: 14.5.2012 Vzd lávací oblast (p edm

Více

PRACOVNÍ ČINNOSTI. Formy a metody práce podle charakteru učiva a cílů vzdělávání: Ukázka, výklad s ukázkou, samostatná práce, práce ve skupinách

PRACOVNÍ ČINNOSTI. Formy a metody práce podle charakteru učiva a cílů vzdělávání: Ukázka, výklad s ukázkou, samostatná práce, práce ve skupinách 5.2.8 Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Vyučovací předmět: PRACOVNÍ ČINNOSTI Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení: Úkolem předmětu Pracovní činnosti je seznámit

Více

Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015

Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015 Vítáme všechny děti ve školce a přejeme radostný a bezproblémový školní rok 2014/2015 V letošním roce se budete setkávat s těmito zaměstnanci : učitelky : logopedie : kuchyně : úklid : stravování : Monika

Více

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou

Rok v přírodě. (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou 1 Příloha č.6 ke ŠVP Škola hrou Projekt - P5 Rok v přírodě (k průřezovému tématu Enviromentální vzdělávání ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou Autor projektu: Mgr.Charlotta Kurcová Přílohy: kniha Tuláček liška

Více

Výukový materiál VY_32_INOVACE_48. Ověření ve výuce: Třída: 7. Datum: 15.12.2011

Výukový materiál VY_32_INOVACE_48. Ověření ve výuce: Třída: 7. Datum: 15.12.2011 Výukový materiál Název projektu: Číslo projektu: Šablona: Sada: Škola pro život CZ.1.07/1.4.00/21.2701 III/2 VY_32_INOVACE_48 Ověření ve výuce: Třída: 7. Datum: 15.12.2011 Předmět: Český jazyk Ročník:

Více

Název: Robinson Jedlé a jedovaté

Název: Robinson Jedlé a jedovaté Název: Robinson Jedlé a jedovaté Téma: Uchovávání potravin, jedlé a jedovaté Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Výživa a zdraví Výukové materiály Předmět (obor): prvouka, přírodověda Doporučený věk

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4153-42/2016

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4153-42/2016 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 4153-42/2016 NEMOVITÁ VĚC: Bytová jednotka, Byt č.850/661 Katastrální údaje : Kraj Královéhradecký, okres Hradec Králové, obec Hradec Králové, k.ú. Slezské Předměstí

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád

Statutární město Přerov. Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád Statutární město Přerov Nařízení města Přerova č. 1/2016, kterým se vydává tržní řád Rada města Přerova se na své 45. schůzi konané dne 2.6.2016 usnesením č. 1634/45/10/2016 usnesla vydat na základě ustanovení

Více

Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459

Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Tento dokument vznikl v rámci projektu Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0459 Název školy: Střední odborné učiliště Valašské Klobouky REDIZO: 600014517 Autor: Ing.

Více

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky

Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc. Často kladené otázky MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY ČESKÉ REPUBLIKY Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 - Malá Strana Pokusné ověřování Hodina pohybu navíc Často kladené otázky Dotazy k celému PO: Dotaz: Co to přesně

Více

Provozní řád školy. Eva Jindřichová, zástupkyně ředitelky školy pro ekonomiku a provoz. Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka školy

Provozní řád školy. Eva Jindřichová, zástupkyně ředitelky školy pro ekonomiku a provoz. Mgr. Renáta Zajíčková, ředitelka školy Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Adresa: Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, IČ: 281 97 682 tel./fax: +420 251 550 846, e-mail: info@gmvv.cz Provozní řád školy Vypracoval: Schválil: Eva

Více

ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ. Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125

ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ. Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125 ŽÁKOVSKÝ DIÁŘ Projekt Modely inkluzivní praxe v základní škole CZ.1.07/1.2.00/14.0125 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY Úvodní slovo Žákovský

Více

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno

Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu. Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno Příloha č.1 vysvětlení domácího řádu Domácí řád Domova pro osoby se zdravotním postižením Smečno 1. Úvodní ustanovení Domácí řád obsahuje zásady pro zajištění klidného a spokojeného života a pořádku v

Více

PROSOCIÁLNÍ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE

PROSOCIÁLNÍ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE PROSOCIÁLNÍ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE Eva Svobodová PF JČU České Budějovice Proč prosociální činnosti Prosociálnost se vyznačuje pozitivním sociálním chováním, které vede k pomoci druhému člověku či lidem.

Více

DOMÁCÍ ŘÁD 3. A, 3. B KOMUNITY

DOMÁCÍ ŘÁD 3. A, 3. B KOMUNITY DOMÁCÍ ŘÁD 3. A, 3. B KOMUNITY Naše komunita je zřízená od ledna 2007. Na 3. A komunitě bydlí 10 obyvatel v pěti dvoulůžkových pokojích. Na 3. B komunitě bydlí 6 obyvatel ve dvoulůžkových pokojích. Na

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Český jazyk,

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA soutěžní návrh konceptu zástavby pozemku a arch. návrh budovy MŠ v Černošicích, ul. Husově ÚPRAVA NÁVRHU» leden 2015

MATEŘSKÁ ŠKOLA soutěžní návrh konceptu zástavby pozemku a arch. návrh budovy MŠ v Černošicích, ul. Husově ÚPRAVA NÁVRHU» leden 2015 zadavatel datum soutěžní návrh konceptu zástavby pozemku a onický návrh budovy mateřské školy v Černošicích, ul. Husově Město Černošice Riegrova 1209 252 28 Černošice Identifikace 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Meleček 91, 747 42 Žimrovice

Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Meleček 91, 747 42 Žimrovice Směrnice č.2 PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Škola: Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Vypracoval: Mgr. David Šrom, ředitel školy Vydáno dne: 26.12.2011 Účinnost od: 1.1.2012 Počet stran : 6 Pedagogická

Více

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160

Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 Základní škola při Dětské psychiatrické nemocnici, Opařany 160 Zpráva o plnění ročního plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) za školní rok 2013/2014 1 Obsah: I. Identifikační údaje

Více

Burza práce 28. 4. 2016

Burza práce 28. 4. 2016 Burza práce 28. 4. 2016 Tato burza je určena výhradně ke zprostředkování práce asistenta pedagoga. Své inzeráty sem mohou vkládat zájemci o tuto práci i ti, kteří jejich služby potřebují (vedení škol,

Více

Člověk a svět práce. Charakteristika předmětu:

Člověk a svět práce. Charakteristika předmětu: Člověk a svět práce Charakteristika předmětu: Obsahové vymezení Vzdělávací obsah předmětu je realizován v průběhu celého základního vzdělávání a je určen všem žákům. Obsah oboru je v 1. - 5. ročníku je

Více

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz

Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Projekt Odyssea, www.odyssea.cz Příprava na vyučování s cíli osobnostní a sociální výchovy Název lekce (téma) V lese Časový rozsah lekce 1 vyučovací hodina Věková skupina (ročník) Vzdělávací obor (dle

Více

Paušální karta. BYTOVÝ FOND Roč. směr. číslo Počet osob Celkem byty - na 1 obyvatele bytu m 3 /rok m 3 /rok

Paušální karta. BYTOVÝ FOND Roč. směr. číslo Počet osob Celkem byty - na 1 obyvatele bytu m 3 /rok m 3 /rok divize Znojmo, Kotkova, 670 25 Znojmo Podklad pro stanovení množství dodané pitné vody nebo odvedené odpadní vody Číslo odběru: Odběratel: Adresa odběrného místa: Množství odebrané vody v případě, že není

Více

,, Školka plná pohody

,, Školka plná pohody ,, Školka plná pohody 1. Identifikační údaje o mateřské škole Název: Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice Adresa: ZŠ a MŠ Horní Moštěnice, Pod Vinohrady 30, 751 17 Zřizovatel školy: OÚ Horní

Více

Výlet na Hrádek. Dětský den Osvračín

Výlet na Hrádek. Dětský den Osvračín Všechny články uveřejněné v tomto časopise napsaly děti z internátního pobytu SVP Domažlice. Výlet na Hrádek Ve středu jsme jeli na výlet na kola. Nejdříve jsme měli ještě 3 hodiny školu. Pak jsme si šli

Více

ptát, jestli nebyl zpracován

ptát, jestli nebyl zpracován Jako duchovní praktikující ptát, jestli nebyl zpracován Když pak jdou domů, bychom měli mít tento koncept, měli bychom hledat své vlastní Já, Boha uvnitř, přirozenost Buddhy, místo tohoto druhu triviální

Více

Prohlídka zámeckých interiérů

Prohlídka zámeckých interiérů Malebný barokní zámek, který byl postaven hrabětem Janem Ludvíkem Harbuval Chamaré v roce 1749, je ideálním místem pro malé i velké, pro jednotlivce i skupiny, pro ty co hledají historii a kulturu, ale

Více

Název: O co nejvyšší věž

Název: O co nejvyšší věž Název: O co nejvyšší věž Výukové materiály Téma: Pevnost, stabilita, síly Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Jak se co dělá Věci a jejich původ (Suroviny a jejich zdroje) Předmět (obor): prvouka a přírodopis

Více

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí.

D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. D kujeme za podporu GOAML... Jste skv lí. Tento certifikát má hodnotu jedné ivé a zdravé kozy. Díky pomoci eských dárc nakupuje lov k v tísni tato veselá zví ata pro rodiny v chudých zemích Afriky a Asie.

Více

Aktivita: Poslech bez textu nebo opakování textu. Rozstříhat a skládat nebo řadit pomocí čísel. Kontrola poslechem.

Aktivita: Poslech bez textu nebo opakování textu. Rozstříhat a skládat nebo řadit pomocí čísel. Kontrola poslechem. Lekce 11 Komunikace: Studenti se naučí základní slovní zásobu a komunikaci na téma Lidské tělo a U doktora. Budou umět podat základní informace o svém zdravotním stavu a porozumí jednoduše formulovaným

Více

VZORY NĚKTERÝCH PODÁNÍ

VZORY NĚKTERÝCH PODÁNÍ VZORY NĚKTERÝCH PODÁNÍ 1. ŽALOBA NA VYPOŘÁDÁNÍ SJM SOUDEM DOPORUČENĚ Městský soud v Brně Rooseveltova 16 601 95 Brno V Brně dne 1.6.2006 Věc: Návrh na zahájení řízení Žalobce: Jana Bílá, r. č. 555115/5005,

Více

ŠKOLNÍ PEKÁRNA. - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců

ŠKOLNÍ PEKÁRNA. - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců I. Priclová Kuchyňka ŠKOLNÍ PEKÁRNA - pečení a zdobení tradičních medových perníčků - pečení velikonočních mazanců ČÁST PERNÍKŮ BUDE URČENA K PRODEJI V PŘEDSÁLÍ DIVADLA PŘED ŠKOLNÍ AKADEMIÍ, ČÁST BUDOU

Více

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol

Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Základní údaje o připravovaném projektovém záměru rozvoje výukových kapacit základních a mateřských škol Příloha 1. Název projektu: Vestavba objektu mateřské školy 2. Zřizovatel školy, školského zařízení:

Více

Kam s ním. Při navrhování úložných. Bydlení pod střechou ZKOSENÉ STĚNY A NEPŘÍSTUPNÁ ZÁKOUTÍ DODÁVAJÍ SICE PODKROVNÍM MÍSTNOSTEM ROMANTICKÝ VZHLED,

Kam s ním. Při navrhování úložných. Bydlení pod střechou ZKOSENÉ STĚNY A NEPŘÍSTUPNÁ ZÁKOUTÍ DODÁVAJÍ SICE PODKROVNÍM MÍSTNOSTEM ROMANTICKÝ VZHLED, 138 Bydlení pod střechou ZKOSENÉ STĚNY A NEPŘÍSTUPNÁ ZÁKOUTÍ DODÁVAJÍ SICE PODKROVNÍM MÍSTNOSTEM ROMANTICKÝ VZHLED, PŘINÁŠEJÍ ALE TAKÉ ŘADU STAROSTÍ PŘI JEJICH ZAŘIZOVÁNÍ NÁBYTKEM. SE ŠIKMINAMI SE MUSÍME

Více

Literární žánry. Adresa školy: ulice Einsteinova 2871, 73301 Karviná Hranice

Literární žánry. Adresa školy: ulice Einsteinova 2871, 73301 Karviná Hranice Registrační číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3075 Šablona: I/2 Sada: VY_12_INOVACE_01 VM Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 17 Ověření ve výuce: Předmět: ČJ (dílna čtení) Třída: 3.B Datum: 24.10.2013

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.12.2014

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.12.2014 Odbor dopravy V Písku dne: 11.11.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 11.12.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Žádosti o udělení výjimky k vydání rezidentní parkovací karty NÁVRH USNESENÍ Rada města,

Více

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče

Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Učebnice pro děti od 0 do 2 let a pro jejich rodiče Z r nk Z učebního cyklu Pouta milosti (GraceLink) Ročník I., první čtvrtletí Přeloženo z anglického originálu: Beginner Bible Study Guide, GraceLink

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola, Podhorní Újezd a Vojice, okres Jičín ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ

KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Gymnázium, Olomouc, Čajkovského 9 tel.: 585 412 493, e-mail: skola@gcajkol.cz vlastimil.kaspir@post.cz www.gcajkol.cz KRAJSKÉ KOLO SOUTĚŽE VE ŠPANĚLSKÉM JAZYCE PRO SŠ Datum a místo konání: 21.3.2016 v

Více

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Úlohy o elektrických spotřebičích VY_32_INOVACE_F0212.

Vzdělávací materiál. vytvořený v projektu OP VK CZ.1.07/1.5.00/34.0211. Anotace. Úlohy o elektrických spotřebičích VY_32_INOVACE_F0212. Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu: Název projektu: Číslo a název klíčové aktivity: CZ.1.07/1.5.00/34.0211 Zlepšení podmínek

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 12 Obsah: Slovo ředitele školy, Vánoční besídka, recyklovaní - povídky, Nový rok, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Leden

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA- 157/12 - A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA- 157/12 - A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIA- 157/12 - A Název právnické osoby Mateřská škola Pohádka v Praze 12 vykonávající činnost školy: Sídlo: Imrychova 937/15, 143 00 Praha

Více

Základní škola Osek, okres Teplice Hrdlovská 662, 417 05 Osek tel.: 417 837 125, e-mail: zsosek@zsosek.cz www.zsosek.cz

Základní škola Osek, okres Teplice Hrdlovská 662, 417 05 Osek tel.: 417 837 125, e-mail: zsosek@zsosek.cz www.zsosek.cz Základní škola Osek, okres Teplice tel.: 417 837 125, e-mail: zsosek@zsosek.cz www.zsosek.cz Školní vzdělávací program pro školní družinu při ZŠ Osek Název školního vzdělávacího programu: Školní vzdělávací

Více

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace

1 list s 1 1o pta p d a Základní škola a Mateřská škotla ečovice, příspěovrkgoavná izace 1 1 listo Základ ní škola a Mate řská šk ola Tečovic e, přísp ě vková organiz ace 1 listo 1 Za átek listou se v mate ské kole nesl je t ve znamení podzimu. D ti na vycházkách pozorovaly pestré barvy podzimní

Více

ŠKOLNÍ DRUŢINA. Tématický časový plán pro školní rok 20014/20015. Kolowrátek vám ukáţe druţinu plnou her a hrátek

ŠKOLNÍ DRUŢINA. Tématický časový plán pro školní rok 20014/20015. Kolowrátek vám ukáţe druţinu plnou her a hrátek ŠKOLNÍ DRUŢINA Tématický časový plán pro školní rok 20014/20015 září, říjen, listopad prosinec, leden, únor březen, duben květen, červen Kolowrátek vám ukáţe druţinu plnou her a hrátek CHARAKTERISTIKA

Více

HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB v Domově pro seniory Lidická 189, Strakonice. za rok 2013

HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB v Domově pro seniory Lidická 189, Strakonice. za rok 2013 HODNOCENÍ KVALITY POSKYTOVANÝCH SLUŽEB v Domově pro seniory Lidická, Strakonice za rok 0 Hodnocení kvality poskytovaných služeb za rok 0 proběhlo formou dotazníkového šetření v období měsíce listopad.

Více

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Název školy Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Datum sestavení plánu 20.1.2011 Na sestavení plánu spolupracovali

Více

Kdo jsme? Mateřské centrum v Milovicích by mělo plnit tyto cíle: podporovat všestranný rozvoj dětí a jejich socializaci,

Kdo jsme? Mateřské centrum v Milovicích by mělo plnit tyto cíle: podporovat všestranný rozvoj dětí a jejich socializaci, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2003 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MAMINKY DĚTEM / 2003 1 I Kdo jsme? Maminky dětem je občanské sdružení zaregistrované na Ministerstvu vnitra České republiky dne 19. 3. 2003. Jde o

Více

Vypravování, popis. Práce s nadpisem a osnovou

Vypravování, popis. Práce s nadpisem a osnovou Šablona č. II, sada č. 2 Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Český jazyk a literatura Komunikační a slohová Vypravování, popis Práce s nadpisem a osnovou Ročník 5. Anotace Tento pracovní

Více

Z á k l a d n í š k o l a a m a t eřská škola Měčín příspěvková organizace

Z á k l a d n í š k o l a a m a t eřská škola Měčín příspěvková organizace Téma: Moje škola Seznámení s okolím Měčína Sběr plodin (kaštany, trnky) Šikulové 1. schůzka 1. schůzka Září seznámení se školou a okolím, orientujeme se v budově školy seznámení s organizací a řádem ŠD,

Více

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech

METODICKÉ LISTY. výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Karlových Varech reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/02.0003 Sada metodických listů: KABINET 1. STUPNĚ

Více

Kariéru umělce si nenaplánujete. Nikdy dopředu nevíte, jestli se vám bude dařit

Kariéru umělce si nenaplánujete. Nikdy dopředu nevíte, jestli se vám bude dařit Kariéru umělce si nenaplánujete. Nikdy dopředu nevíte, jestli se vám bude dařit Eva Lukešová už čtvrtým rokem studuje fakultu výtvarných umění na VUT v Brně. Letos ji čekají státnice. Obor, který si vybrala,

Více

Věková struktura cílové skupiny od jednoho roku věku s podmínkou splnění cílové skupiny

Věková struktura cílové skupiny od jednoho roku věku s podmínkou splnění cílové skupiny FARNÍ CHARITA Kamenice nad Lipou Informace pro zájemce pečovatelské služby Husovo nám. 94, PSČ 394 70 IČO: 49026852 Č. účtu u ČSOB:170318142/0300 E-mail: charita.kamenice@atlas.cz, www.kamenice.charita.cz

Více

DOBRODRUŽSTVÍ. Anotace

DOBRODRUŽSTVÍ. Anotace DOBRODRUŽSTVÍ Anotace Autor Žák reprodukuje obsah přiměřeně složitého sdělení a zapamatuje si z něj podstatná fakta. Sestaví osnovu vyprávění a na jejím základě vytváří krátký mluvený projev, přirovnání.

Více

Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Hradecká 390, 378 33 Nová Bystřice. Absolventská práce JEZDECKÉ STYLY

Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Hradecká 390, 378 33 Nová Bystřice. Absolventská práce JEZDECKÉ STYLY Základní škola a Mateřská škola Nová Bystřice Hradecká 390, 378 33 Nová Bystřice Absolventská práce JEZDECKÉ STYLY Marek Martínek 9.B Vedoucí práce: Mgr. Václav Zajíc Školní rok 2013/14 Prohlášení Prohlašuji,

Více

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ

S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ S EKOLOGICKÝM PROGRAMEM NA BÍLÉ Účastníci: děti a učitelky Mateřské školy Orlová Lutyně K. Dvořáčka 1228 okres Karviná, příspěvková organizace Program vedli: lektoři občanského sdružení ROZCHODNÍK - Ostrava

Více

Revoluce v léčbě a prevenci vzniku křečových žil. Varesil šetrně pomáhá v odstranění křečových žil. KRACÍKOVA 607, POLNÁ

Revoluce v léčbě a prevenci vzniku křečových žil. Varesil šetrně pomáhá v odstranění křečových žil. KRACÍKOVA 607, POLNÁ 25 KRACÍKOVA 607, POLNÁ Nabízíme tyto služby: OPRAVY KAROSERIÍ A LAKU MECHANICKÉ PRÁCE PROFI ČIŠTĚNÍ INTERIÉRŮ PŘÍPRAVA A ZAJIŠTĚNÍ STK A EMISÍ DOVOZ AUT DLE PŘÁNÍ ZÁKAZNÍKA TEL.: 603 434 876 Varesil je

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola Sadová 416 v Dašicích. Charakteristika, umístění, vybavení ŠD

ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY. Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola Sadová 416 v Dašicích. Charakteristika, umístění, vybavení ŠD ŠVP ŠKOLNÍ DRUŽINY Školní vzdělávací program pro školní družinu Základní škola Sadová 416 v Dašicích ředitel školy: vedoucí vychovatelka: Mgr. Jaroslav Lohynský Dagmar Ciráková Charakteristika, umístění,

Více

Moderní usedlost NÁVŠTĚVA

Moderní usedlost NÁVŠTĚVA NÁVŠTĚVA Moderní usedlost Majitelé navštíveného domu se rozhodli splnit si sen přestěhovat se z města na venkov, hospodařit a postavit dům, který bude nejen jejich domovem, ale i oblíbeným místem pro setkání

Více

Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali.

Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali. Žádost o umístění do DOMOVA NA DUBÍČKU, příspěvková organizace, Hrobice 136, Slušovice 763 15, tel. 577981114, e-mail:nadubicku@tiscali.cz Číslo občanského průkazu: Datum přijetí žádosti Rodné číslo žadatele:

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

Základní informace pro zákonné zástupce žáků a nově přijaté žáky 1. ročníku ve školním roce 2014-2015

Základní informace pro zákonné zástupce žáků a nově přijaté žáky 1. ročníku ve školním roce 2014-2015 33-56-E/01 Truhlářské a čalounické výroba OT1. Pro ubytované žáky je n á s t u p na domov mládeže dne 31. srpna 2014 v době od 15. 00 do 17. 00 hodin. Pro dojíždějící žáky je zahájení školního roku v pondělí

Více

Každá maršrutka je označena svým číslem.

Každá maršrutka je označena svým číslem. Ukrajina - země ležící ve východní Evropě sousedící s Ruskem, Moldávií, Rumunskem, Maďarskem, Slovenskem, Polskem a Běloruskem. Na Ukrajině žije více než 45 milionů obyvatel. V hlavním městě Kyjev žije

Více

snížení týdenního rozsahu p ímé práce: u itel 1. t ídy + zástupce ed. ZŠ o 7 hodin metod. inf. a kom. techn. metodik prevence,

snížení týdenního rozsahu p ímé práce: u itel 1. t ídy + zástupce ed. ZŠ o 7 hodin metod. inf. a kom. techn. metodik prevence, Úvazky u itel : Pedagogi tí pracovníci nastupují na úvazek 20 min. p ed úvazkem výchovn vzd lávací innosti, odcházejí z pracovišt nejd íve p l hodiny po ukon ení innosti s d tmi. u itelka MŠ p ímá práce

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy I. Provozní doba MŠ: Provozní řád mateřské školy 6.30 17.00 Režimové požadavky: I. Orientační režim dne Orientační režim dne dětí vychází z rámcového vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání, charakteristiky

Více

SEZNAM OTÁZEK PRO ŠETŘENÍ DOMÁCNOSTÍ O VYUŽÍVÁNÍ INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ (Dotazník s filtry) Kódy Otázka a odpovědi

SEZNAM OTÁZEK PRO ŠETŘENÍ DOMÁCNOSTÍ O VYUŽÍVÁNÍ INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ (Dotazník s filtry) Kódy Otázka a odpovědi SEZNAM OTÁZEK PRO ŠETŘENÍ DOMÁCNOSTÍ O VYUŽÍVÁNÍ INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ (Dotazník s filtry) Mohu Vám položit několik otázek z oblasti informačních technologií? všichni + A000 MODUL A: PŘÍSTUP K VYBRANÝM

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Zavlekov

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Zavlekov Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Zavlekov 1. Charakteristika školy 1.1. Základní škola a mateřská škola Zavlekov,příspěvková organizace,zavlekov 45

Více

Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD

Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi v Havířově DOMOVNÍ ŘÁD 1. OBSAH A PRŮBĚH POSKYTOVANÉ SLUŽBY a) Tento domovní řád je určen pro Armádu spásy, Dům pro matky s dětmi, Dvořákova 21/235, Havířov. Řád je

Více

Zelenina. Okrasné rostliny

Zelenina. Okrasné rostliny Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu PRACOVNÍ ČINNOSTI: 6.roč. - dívky Pěstitelské práce, chovatelství Pěstitelské práce, chovatelství MV Př volí vhodné pracovní postupy při pěstování vybraných rostlin

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme vám aktuality z naší organizace od 2. 9. 2013. Organizace a změny výuky: ZŠ 1.

Více

Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144

Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144 Základní škola a mateřská škola Lužná, okres Rakovník. Školní vzdělávací program ŠKOLNÍ DRUŽINA při ZŠ a MŠ Lužná, okres Rakovník IZO: 114 100 144. Identifikační údaje Název ŠD Školní družina při ZŠ a

Více

ZÁZRAK POČETÍ - CO SE DĚJE PŘI POČETÍ. JE TĚHOTENSTVÍ JINÝ STAV? Změny v děloze Viditelné změny na těle těhotné ženy Duševní změny

ZÁZRAK POČETÍ - CO SE DĚJE PŘI POČETÍ. JE TĚHOTENSTVÍ JINÝ STAV? Změny v děloze Viditelné změny na těle těhotné ženy Duševní změny ZAMYŠLENÍ NAD TĚHOTENSTVÍM A PORODEM Jaký věk ženy je nejvhodnější pro otěhotnění? Ve kterém věku je plodnost žen a mužů největší? Pečujte o správnou tělesnou hmotnost Co je to neplodnost a jak často se

Více

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí

Pracovní návrh. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí. ze dne.2013. o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Pracovní návrh VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne.2013 o hygienických požadavcích na prostory a provoz dětské skupiny do 12 dětí Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 26

Více

Výchova dětí k bezpečí. Mgr. Alena Skopalová

Výchova dětí k bezpečí. Mgr. Alena Skopalová Výchova dětí k bezpečí Mgr. Alena Skopalová Základní škola ZACHAR, Kroměříž, příspěvková organizace Albertova 4062 Bezpečná škola 2009 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZACHAR KROMĚŘÍŽ Motto školy UČIT SE BÝT SÁM SEBOU UČIT

Více