Výroční zpráva školy za školní rok 2011/2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva školy za školní rok 2011/2012"

Transkript

1 Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 příspěvková organizace města Litoměřice Výroční zpráva školy za školní rok 2011/2012

2 Obsah výroční zprávy Obsah 1. Základní údaje o škole Škola Zřizovatel Základní údaje o součástech školy (k 1. čtvrtletí) Vývoj počtu žáků (vždy ke konci školního roku), včetně přípravné třídy Údaje o školské radě Charakteristika školy... 4 Mezinárodní rozměr Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací programy Personální zabezpečení činnosti školy Základní údaje Odborná kvalifikace Vedení praxe Zápis k povinné školní docházce a přijímání žáků do středních škol Zápis k povinné školní docházce pro školní rok Výsledky přijímacího řízení na střední školy Údaje o výsledcích vzdělávání žáků Údaje o prevenci sociálně patologických jevů Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů Studium k prohlubování odborné kvalifikace Další semináře a kurzy Údaje o aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti Výjezdy žáků Akce, které škola pořádá, nebo spoluorganizuje Školní soutěže Kulturní představení pro děti Další aktivity pro žáky Školní časopisy, almanachy a e-dokumenty vydávané školou Účast ve vyšších soutěžích - sport Účast ve vyšších soutěžích - ostatní Údaje o výsledcích inspekční činnosti provedené Českou školní inspekcí a výsledky dalších kontrol Základní údaje o hospodaření školy Hospodářský výsledek Hospodářský výsledek 1.pololetí Údaje o zapojení školy do rozvojových a mezinárodních projektů Ekoškola Projekty spolupráce a partnerství se zahraničními školami Další rozvojové projekty, granty, dlouhodobé spolupráce VÝSTAVY Údaje o zapojení školy do dalšího vzdělávání v rámci celoživotního učení Údaje o předložených a školou realizovaných projektech financovaných z cizích zdrojů Údaje o spolupráci s odborovými organizacemi, organizacemi zaměstnavatelů a dalšími partnery při plnění úkolů ve vzdělávání výroční zpráva Strana 2 (celkem 52)

3 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ŠKOLE 1.1 Škola (resortní identifikátor právnické osoby) 1.2 Zřizovatel název školy Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 adresa školy Na Valech 53, Litoměřice, právní forma příspěvková organizace IČO IZO identifikátor školy vedení školy Ředitel: Mgr. Petr Krňák zástupce ředitele: Mgr. Jana Mátlová Kontakt tel.: skola.navalech@seznam.cz název zřizovatele Město Litoměřice adresa zřizovatele Mírové náměstí 15/7, Litoměřice Kontakt: tel.: Základní údaje o součástech školy (k 1. čtvrtletí) Součást školy Počet tříd/ oddělení Počet dětí/ žáků Počet dětí/žáků na třídu Přípravná třída stupeň ZŠ stupeň ZŠ Školní družina X Kurz pro doplnění vzdělání Kurz neprobíhal pro nezájem žáků. 1.4 Vývoj počtu žáků (vždy ke konci školního roku), včetně přípravné třídy celkem stupeň 2. stupeň výroční zpráva Strana 3 (celkem 52)

4 1.5 Údaje o školské radě 1.6 Charakteristika školy Datum zřízení Počet členů školské rady 6 Kontakt Mgr. Jana Mátlová Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 Tel Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 je středně velká škola v blízkosti městské památkové rezervace města Litoměřice. Od roku 1997 jsme zařazeni do sítě škol s ekologickou orientací (Školy pro výchovu a vzdělávání k trvale udržitelnému způsobu života.) V červnu 2012 jsme obdrželi čestný titul EKOŠKOLA Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, jehož hlavním cílem je, aby žáci snižovali ekologický dopad školy a svého jednání na životní prostředí a zlepšili prostředí ve škole a jejím okolí. Mezinárodní rozměr Program Ekoškola neprobíhá pouze v České Republice, ale také v dalších 47 zemích světa a celosvětově se ho účastní přes 25,000 škol. Jeho mezinárodním koordinátorem je nezisková organizace FEE (Foundation for Environmental Education). V naší škole to zejména znamená: poznávání a propagaci životního prostředí krajiny života dětí: programy pro rodiny žáků, výlety, soutěže v přírodě, trávení volného času v krajině nabídku volnočasových aktivit podporujících zdravý životní styl, pohyb a zdraví žáků zájmové vzdělávání podpora talentovaných žáků v oblasti přírodních věd exkurze, spolupráce s odborníky, vybudování informační základny úzká spolupráce se Střediskem ekologické a etické výchovy SEVER Litoměřice výroční zpráva Strana 4 (celkem 52)

5 Další oblasti, které dlouhodobě a systematicky podporujeme Informační technologie běžné využívání vysokorychlostního internetu, množství výukových programů, používání IT se stává běžnou součástí výuky ve všech třídách. Jazyková výuka Anglický jazyk od 1. ročníku, povinná i nepovinná výuka, všichni učitelé jsou kvalifikovaní nebo studují, projektové vyučování, moderní metody práce, od 7. ročníku si žáci vybírají další cizí jazyk němčinu nebo ruštinu. Osobnostní a sociální výchova téma, které prolíná vyučováním všech předmětů, tvoříme smíšené skupiny žáků, celoškolní projekty, spolupracujeme s většinou institucí v regionu, podporujeme dovednosti komunikace a spolupráce. Spolupráce s rodiči pomoc zdravotně postiženým a zdravotně znevýhodněným žákům, jejich integrace do běžných tříd a aktivit, speciální program v poradnách, překonávání obtíží v učení a chování. Aktivity mimo vyučování nabídka mnoha zájmových útvarů (sportovní, výtvarné, keramické, jazykové apod.), výlety, exkurze, ozdravné pobyty, školy v přírodě, soutěže, besedy, divadelní představení apod. Mezinárodní výměnné pobyty žáků a informací, intenzivní spolupráce s evropskými školami v: Holandsku, Itálii, Německu, Slovensku a s africkou školou v Keňi. výroční zpráva Strana 5 (celkem 52)

6 Prostory pro výuku Škola má k dispozici dvě budovy: hlavní budovu Na Valech 53 a menší budovu v Masarykově ulici 30. V této menší budově jsou umístěny první třída, přípravná třída a dvě oddělení školní družiny. Dále je zde cvičná kuchyň s žákovskou jídelnou, keramická a výtvarná dílna družiny s keramickou pecí. Pronajímáme zde také dlouhodobě prostory Středisku ekologické výchovy SEVER a odborové organizaci školství. Okolí budovy tvoří dětský výukový ekoareál využívaný pro výuku, školní družinu i mimoškolní aktivity. V hlavní budově jsou umístěny zbývající třídy. Je zde 22 učeben, z toho 9 odborných (hudební výchova, fyzika + chemie, přírodopis, výtvarná výchova, učebna cizích jazyků, dvě učebny informatiky, mediální učebna s interaktivní tabulí). Dále je v hlavní budově tělocvična, žákovská knihovna, školní družina, jídelna s výdejnou obědů a prostorné šatny. Na střeše budovy se nachází ukázkové místo pro výuku alternativních energetických zdrojů solární kolektory pro ohřev teplé vody. Pro výuku pracovních činností a mimoškolní výchovu slouží pozemek pro pěstitelské práce nedaleko hlavní budovy a ekoareál výukových aktivit u malé školní budovy. Od školního roku využíváme nové hřiště s umělým povrchem na sídlišti asi 200 m od školy s vlastním správcem. V bezprostředním okolí školy vznikl rozsáhlý městský park a dopravní situaci při severní straně budovy zklidnila nová křižovatka s kruhovým objezdem. výroční zpráva Strana 6 (celkem 52)

7 Opravy a práce v budovách Malování chodby, lino ve dvou učebnách, nalakované dveře ve všech patrech, dokončena rekonstrukce interiérů všech tříd, antistatické lino učebna PC, šatní lavičky do tělocvičny, náhradní desky na žákovské lavice, nová keramická pec, zahájena rekonstrukce bytu pro účely školní družiny. Přístroje, didaktická technika a pomůcky Vlastní zdroje: soubor PC a periferie (notebook, bar. Tiskárna, 3x PC), Interaktivní tabule s pojezdem a dataprojektorem v učebně PC, míče, Comenius: 3x fotoaparát, EU: TS Matematika hrou II, UPC, LCD, Žíněnky, další sportovní vybavení Komentář Celkové estetické a hygienické prostředí školy se díky uskutečněným pracím zlepšilo. Z větších rekonstrukcí zbývá například položení nové dlažby na chodbách, interiérové změny v kabinetech, dokončení rekonstrukce bytu pro účely školní družiny, oprava domku na školní zahradě. 2. PŘEHLED OBORŮ ZÁKLADNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY Ve školním roce 2011/2012 byla výuka organizována takto: Ve všech ročnících ověřujeme vzdělávání podle vlastního školního vzdělávacího programu - Do života s jedničkou. Přehled volitelných předmětů: ročník Globální výchova Druhý cizí jazyk Německý jazyk Druhý cizí jazyk Ruský jazyk Společenskovědní seminář Kulturní seminář Výtvarné činnosti Sportovní hry Přehled nepovinných předmětů: Zdravotní tělesná výchova Nepovinný Aj (1. a 2. ročník) E-twinning výroční zpráva Strana 7 (celkem 52)

8 Přehled náplně praktických činností: Počítače Pěstitelství a chovatelství Využití digitálních technologií Svět práce Příprava pokrmů Zájmové kroužky Keramika 1 Keramika 2 Keramika 3 E-twinning Nezmaři Výtvarný kroužek Florbal 1 Florbal 2 Sportovní hry 1 Sportovní hry 2 Vaření 1 Vaření 2 Pěvecký kroužek Hra na flétnu 1 Hra na flétnu 2 Knihovna Péče o žáky se speciálními potřebami Logopedie 1 Logopedie 2 Logopedie 3 Logopedie 4 DAP 1 DAP 2 DAP 3 Zdravotní Tělesná výchova Komentář: Oblast praktických činností a volitelných předmětů odpovídá personálnímu obsazení a orientaci školy na ekologickou výchovu, ve většině případů odráží zájmy žáků. Velký důraz dáváme také na posílení estetické, citové a osobnostní výchovy. Každý rok rozšiřujeme možnosti výuky informatiky, jazyků a volby povolání. výroční zpráva Strana 8 (celkem 52)

9 3. PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ ČINNOSTI ŠKOLY 3.1 Základní údaje Učitelé 21 Vychovatelky 5 Asistentka pedagoga 1 Speciální pedagog 1 Ekonomka 1 Školník - údržbář 1 Uklízečky 4 Správci hřiště 2 přepočteno na plně zaměstnané: 19,8 učitele 3.2 Odborná kvalifikace Počet kvalifikovaných: 18 (úvazkově 16), počet nekvalifikovaných: 3 (úvazkově 3,8) z toho 1 pokračuje pedagogické studium. Čtyři učitelé mají kvalifikaci speciální pedagogika a jeden výchovné poradenství. S odpovídajícím ukončeným studiem je jmenován: metodik prevence, výchovný poradce a kariérní poradce, dále na škole pracuje koordinátor ICT, koordinátor EV a koordinátor ŠVP. Někteří učitelé jsou zváni pravidelně do porot soutěží MŠMT, zejména v těchto oblastech: Nj, Aj, Tv 3.3 Vedení praxe Učitelé a vychovatelé vedli 4 studenty VŠ a 20 studentů SŠ při odborné praxi. Komentář: Někteří nekvalifikovaní pedagogové pokračují v příslušném studiu, případně jej zahájí. Kvalifikace chybí zejména u učitelů jazyků. Přesto, že potřeby úvazků se podařilo splnit, je nutné do budoucna hledat kvalifikované učitele tělesné výchovy a anglického jazyka. Podařilo se získat asistenta pedagoga pro žáky ze sociálně nevýhodného prostředí. výroční zpráva Strana 9 (celkem 52)

10 4. ZÁPIS K POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZCE A PŘIJÍMÁNÍ ŽÁKŮ DO STŘEDNÍCH ŠKOL 4.1 Zápis k povinné školní docházce pro školní rok Počet prvních tříd počet dětí přijatých počet odkladů do prvních tříd přípravná třída počet tříd počet dětí 1 13 výroční zpráva Strana 10 (celkem 52)

11 4.2 Výsledky přijímacího řízení na střední školy Žáci 9. tříd celkem podle typu školy (jen 9. ročník) Gymnázium J. Jungmanna 6 Gymnázium, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště 3 Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb 8 Střední pedagogická škola J.H.P. 2 VOŠ a Střední odborná škola 1 Střední odborná škola a střední odborné učiliště 1 Střední odborná škola technická a zahradnická 2 Obchodní akademie a jazyková škola 1 Střední škola POHODA 1 Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická 1 Integrovaná střední škola stavební 3 VOŠ obalové techniky a SŠ 1 SOŠ pro ochranu a obnovu životního prostředí Schola Humanitas 1 SPŠ stavební Děčín 1 VOŠ a SOŠ technická Česká Třebová 1 Euroškola Praha SOŠ s.r.o. 1 Škoda auto a.s., SOU strojírenské, odštěpný závod 2 Střední škola Náhorní 1 Komentář Počet přijímaných žáků do prvních tříd se mírně zvýšil. Pro žáky prvních tříd máme výborné podmínky, jedna třída je umístěna v malé budově, ve velmi pěkném a klidném prostředí. Je tak usnadněn plynulý přechod dětí z MŠ do ZŠ. Se souhlasem zřizovatele jsme provedli opět zápis do přípravné třídy základní školy. O třídu byl velký zájem, je určena pro děti s odkladem a z nevýhodného sociokulturního prostředí. Tradičně vysokou úroveň má systematická práce se žáky a jejich rodiči v rámci kariérního poradenství. Během osmého a devátého ročníku absolvují žáci mnoho akcí na podporu správného výběru další studijní cesty. Většina žáků 9. tříd se dostala do škol během prvního kola přijímacího řízení. výroční zpráva Strana 11 (celkem 52)

12 Třída Celkem Chlapci Dívky Vyznamenání Prospěli Neprospěli Výborný Chvalitebný Dobrý Dostatečný Nedostatečný Jiné hodnocení Prům.známka Velmi dobré Uspokojivé Neuspokojivé Celkem Omluvená Neomluvená Celkem Omluvená Neomluvená 5. ÚDAJE O VÝSLEDCÍCH VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ PŘEHLED KLASIFIKACE ŠKOLY ŠK.ROK 2011 / 2012, I. POLOLETÍ Ž Á K Ů P R O S P Ě C H CHOVÁNÍ ABSENCE CELKOVÝ POČET ZNÁMEK P CELKEM VE TŘÍDĚ PRŮMĚR NA ŽÁKA Třídní učitel p I.A Mgr. Iva Záhorková , ,28 39,28 I.B Mgr. Irena Loulová , ,78 29,78 II.A PaedDr. Alena Hillmichová , ,22 48,22 III.A Mgr.Dana Kotoučová , ,79 36,79 IV.A Mgr. Monika Ustrnulová , ,30 28,30 V.A Mgr. Lenka Čermáková , ,53 39,53 V.B Mgr. Pavla Chloudová , ,92 44,58 0,33 VI.A Mgr. František Kindermann , ,74 45,74 VII.A Mgr. Marie Nováková , ,24 51,24 VII.B Mgr. Eva Brzáková , ,69 47,69 VIII.A Mgr. Lucie Valušková , ,35 43,35 IX.A Mgr. Šárka Pilzová , ,36 78,32 0,05 IX.B Mgr. Jitka Korábová , ,69 83,56 0,13 CELKEM/POČET x x x x PROCENT v x v x x x PRŮMĚR , ,54 46,51 0,03

13 Třída Celkem Chlapci Dívky Vyznamenání Prospěli Neprospěli Výborný Chvalitebný Dobrý Dostatečný Nedostatečný Jiné hodnocení Prům.známka Velmi dobré Uspokojivé Neuspokojivé Celkem Omluvená Neomluvená Celkem Omluvená Neomluvená PŘEHLED KLASIFIKACE ŠKOLY ŠK.ROK 2011 / 2012, II. POLOLETÍ Ž Á K Ů P R O S P Ě C H CHOVÁNÍ ABSENCE CELKOVÝ POČET ZNÁMEK P CELKEM VE TŘÍDĚ PRŮMĚR NA ŽÁKA Třídní učitel p I.A Mgr. Iva Záhorková , ,28 68,28 I.B Mgr. Irena Loulová , ,43 45,43 II.A PaedDr. Alena Hillmichová , ,44 43,44 III.A Mgr.Dana Kotoučová , ,31 39,21 0,10 IV.A Mgr. Monika Ustrnulová , ,35 43,35 V.A Mgr. Lenka Čermáková , ,47 69,47 V.B Mgr. Pavla Chloudová , ,25 41,25 VI.A Mgr. František Kindermann , ,74 41,74 VII.A Mgr. Marie Nováková , ,06 64,06 VII.B Mgr. Eva Brzáková , ,31 66,44 1,88 VIII.A Mgr. Lucie Valušková , ,26 56,17 0,09 IX.A Mgr. Šárka Pilzová , ,36 95,23 0,14 IX.B Mgr. Jitka Korábová , ,94 149,56 0,38 CELKEM/POČET x x x x PROCENT v x v x x x PRŮMĚR , ,53 60,36 0,16 výroční zpráva Strana 13 (celkem 52)

14 Komentář: Dalším rokem ověřujeme školní vzdělávací program, modernizujeme vyučovací činnosti, stále více se zabýváme skupinovou výukou, činnostním a projektovým vyučováním. Přiměřená náročnost, důvěra ve schopnosti všech žáků, hledání stále nových přístupů charakterizuje většinu členů pedagogického sboru. Významné je procento vyznamenaných žáků včetně zdravotně postižených i žáků ze sociálně nepodnětného prostředí. Mimořádnou péči věnujeme žákům s vývojovými poruchami učení jak při vyučování, tak ve skupinách dyslekticko ambulantních poraden. V mnoha třídách je několik zdravotně postižených žáků s individuálním plánem s doporučením k integraci z pedagogicko psychologické poradny. V této náročné práci považujeme za podstatné spolupracovat pravidelně s rodiči, PPP i SPC. Pro žáky sociálně znevýhodněné využíváme asistentku pedagoga, který pomáhá žákům překonat různorodé vzdělávací i výchovné obtíže. Mnoho žáků s logopedickými vadami využívá služeb logopedických asistentů. Rodiče žáků pravidelně informujeme o výsledcích vzdělávání na rodičovských schůzkách, pohovorech, konzultacích. Byla jmenována školní výchovná komise, která řeší závažné výchovné situace, záškoláctví apod. Dlouhodobě se snažíme o vyváženost informací, pozitivní motivaci, setkání s rodiči k prezentaci vydařených akcí, projektů i pobytů. Cíleně se věnujeme budování pozitivního klimatu školy. Pravidelně zjišťujeme, čeho si rodiče na naší škole váží a kde bychom se mohli zlepšit. Výsledky vzdělávání žáků ověřujeme formou vnější evaluace pomocí testů SCIO: 6. a 7. ročníku testy českého jazyka, matematiky a studijních předpokladů. 8.ročník - klíčové kompetence 3. ročník finanční gramotnost Pomocí testů kvalitaskoly/diagnostika Testy 9. ročník, český jazyk, matematika, člověk a příroda, cizí jazyk Pomocí testů ČŠI NIQES 5. A 9. Ročník, M, Čj, Aj generální zkouška národních srovnávacích testů

15 6. ÚDAJE O PREVENCI SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ (rizikové chování) BESEDY A PROGRAMY, PREVENCE Datum Předmět Třída Téma Září Dopravní výchova 2. A Program PČR Ajax Hygiena a zdravotní výchova 6. roč. Čas proměn Bezpečnost a zdraví 2. stupeň Záchranný systém, hasiči Dopravní výchova 1. A, PT Bezpečná cesta do školy Dopravní výchova 4. A Cyklista Knihovna beseda a film Červený Dopravní výchova 2. r. blesk Říjen Záchranný systém 5. roč. IZS tvůj ochránce Ekologická výchova PT Lesní čarování, program SEVER DPrevence Prevence PT programtu Vlastní bezpečí Prevence 1. r. Žijí s námi - Canisterapie Policie ochránce a pomocník, Prevence 1. r. PČR Prevence 1. r. Úraz není náhoda, TU Prevence II. A Opatrnosti není nikdy dost, TU Prevence II. A DDH, dopravní výchova v praxi Psí útulek Řepnice, dopravní Prevence III. A výchova v praxi Prevence IV. A DDH, dopravní výchova v praxi Prevence IV. A Zdravá výživa a my, DDM Prevence 5. r. První pomoc ČČK Oheň, dobrý pomocník a zlý pán, Prevence 5. r. TU Prevence 6. r. Hasičský záchranný sbor Prevence 7. r. Práce městské policie Prevence 7. r. První pomoc ČČK Vztahy ve skupině a prevence Prevence 8. r. šikany, DKP Bethel Prevence 8. r. Závislosti, PPP Prevence 9. r. AIDS, Dr. Matějíčková DDM výroční zpráva Strana 15 (celkem 52)

16 Prevence 9. r. Právo pro život, Mgr.Panaš Prevence 9. r. Reklama a my, škola Čtenářská gramotnost PT Knihovna program Ekologická výchova PT Program vydra CHKO ČS Kariérní poradenství 9. r. Beseda IPS ÚP Kariérní poradenství 8. r. Mlékárny Bohušovice Kariérní poradenství 8. r. Scholler Křešice Listopad Ekologická výchova 1. B SEVER Ekologická výchova PT SEVER, Pojďte s námi létat Ekologická výchova 2. A SEVER Dopravní výchova 4. ročník DDM Rozmarýn Globální výchova 5. ročník Beseda Fair Trade Čtenářská gramotnost PT Knihovna program Výchova k volbě povolání 9. ročník Exkurze do SŠ a SOU Neklanova, Roudnice nad Labem Výchova k volbě povolání 9. ročník Exkurze na VOŠ a SOŠ Roudnice nad Labem Výchova k volbě povolání 9. ročník Škola 2011 Prosinec Ekologická výchova PT, 1. A, SEVER, vánoční čarování Ekologická výchova 4. A SEVER, les Dívky 6- Beseda s lékařem: Rakovina Zdravotní výchova 9.r. děložního čípku Kariérní poradenství 8. A Úřad práce Kariérní poradenství 9. r. Exkurze do SŠ gastronomie, hotelnictví a turizmu v Litoměřicích Kariérní poradenství 9. r. Exkurze do OA Ekonom v Litoměřicích Kariérní poradenství 8. r. Šikovné ruce - ISŠ Leden Dopravní výchova 4. A Rozmarýn, Ekologická výchova PT, 1. roč. SEVER Únor Prevence 9. ročník Beseda rizikové chování Březen Kariérní poradenství 8. ročník Šikovné ruce Jak zacházet s odpady dětské Ekologická výchova 3. a 5. r. zastupitelstvo Duben Dopravní výchova 4. A, B Průkaz cyklisty výroční zpráva Strana 16 (celkem 52)

17 Květen Prevence proti úrazům, zdravotní výchova ŠD, 1. a 2.ročník Den bez úrazů, Akce školní družiny, hry, soutěže a osvěta na téma dopravní výchovy a prevence proti úrazům Ekologická výchova 1. A Včely Červen Zdravotní a dopravní výchova 8. a 9. R. Do života bez karambolu Program Africká vesnice SEVER Ekologická výchova 9. r. Litoměřice Čas proměn Zapojení do projektů prevence Program pro osvětu dívek 6. Ročníku, zdravotní výchova, hygiena. Společně to dokážeme Realizátor: Univerzita J.E.Purkyně, Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Katedra preprimárního a primárního vzdělávání Cílem projektu je program pedagogické intervence pro děti ze sociokulturně znevýhodněného prostředí a jejich učitele v přípravné třídě, posílit systém podpory školní úspěšnosti dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí na samém začátku školní docházky Konference Předškolní vzdělávání v pedagogických, psychologických a sociálních souvislostech listopadu 2011 v Ústí nad Labem Díky programu jsme získali učební materiály, metodiku a metodické vedení učitelky v přípravné třídě. Bezpečně na internetu PROJEKT LINKY BEZPEČÍ, film, besedy, práce s internetem (kyberšikana a bezpečí na internetu) výroční zpráva Strana 17 (celkem 52)

18 Preventivní program UNPLUGGED Hlavní charakteristiky UNPLUGGED Unplugged je nejvhodnější pro žáky ve věku let, tj. pro žáky 6. či 7. tříd. Skládá se z 12 lekcí po 45 minutách Lekce jsou rozloženy na celý školní rok (interval mezi lekcemi je 14 dní - 3 týdny) Orientace nikoliv jen na úroveň informací, ale především na kvalitu postojů a změnu chování Cílem je oddálit první zkušenosti s drogami a zabránit přechodu od experimentálního užívání k užívání pravidelnému UNPLUGGED je původním projektem vycházejícím z dobré praxe ověřených tj. účinných programů primární prevence rizikového chování v Evropě. Integruje v sobě jak všeobecné jádro metod a technik používaných v prevenci rizikového chování obecně, tak také lekce zaměřené specificky na prevenci užívání návykových látek. Mgr. František Kindermann absolvoval kurz Metodika prevence užívání návykových látek Unplugged, PPP Litoměřice květen 2011 duben 2012 v rozsahu 28 hodin Projekt Měj svůj život pod kontrolou Celoškolní projekt na téma prevence, probíhá vždy v měsíci říjnu Drogy trochu jinak E-program prevence prostřednictvím PC pro učitele i žáky Bezpečně do školy Dopravní výchova 1.-5.ročník Típni to, moderní je nekouřit, pedagogická poradna Zdravé zuby, 1.stupeň SPOLUPRÁCE S INSTITUCEMI A ORGANIZACEMI využíváme PPP SVP forma spolupráce Šetření, porady, přednášky Šetření, porady, přednášky výroční zpráva Strana 18 (celkem 52)

19 Policie ČR Městská policie OHS ČČK OSPOD (OPD) SPC Orgány státní správy Odborníci Nestátní zařízení Sever, Farní charita, sdružení ShineBean Jiné (jaké): ICM, K centrum Přednášky, semináře, akce Při Dni Prevence a cyklistech Přednášky Přednášky, kurzy pro pedagogy Záškoláctví, problémové rodiny Šetření, porady, přednášky Šetření, porady Šetření, porady Spolupráce na projektech, přednášky Přednášky a besedy Konkrétní výsledky strategie MPP za tento školní rok: Podařilo se: 1. Den prevence a ochrany člověka za mimořádných situací 2. Spolupráce s preventivní skupinou Policie ČR, kurátory MěU Litoměřice 3. Činnost speciálního pedagoga z grantu EU peníze do škol (0,25 úvazku) 4. Činnost asistentky pedagoga pro žáky ze sociálně znevýhodněného prostředí (0,6 úvazku) Komentář: Co pro nás vyplývá z hodnocení MPP jako hlavní cíle pro tvorbu MPP pro další školní rok: 1. Větší zapojení rodičů do problematiky nejen prevence 2. Pokračovat v MIŠ a spolupráci s PS Policie ČR 3. Psát další projekty a shánět finance 7. ÚDAJE O DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP) použití prostředků za rok a Studium ke splnění kvalifikačních předpokladů a) Studium v oblasti pedagogických věd Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, bakalářské studium, státní zkoušky červen 2012 b) Specializační studium výroční zpráva Strana 19 (celkem 52)

20 7.2 Studium k prohlubování odborné kvalifikace dlouhodobé programy studia Anglického jazyka, metodika, didaktika Září 2011 červen 2012 květen 2011 duben 2012 Roční jazykový kurz (60hodin) Metodika prevence užívání návykových látek Unplugged, v rozsahu 28 hodin 5 učitelů (Hill, Záh Lou, Kot, Mát) 1 učitel NIDV PPP Litoměřice Pracovník v sociálních službách v rozsahu 155 hodin Asistentka pedagoga bfz o.p.s. Prosinec 2011 Kurz Snowboardingu Učitel Tv Univerzita Jana Evangelisty Purkyně Ústí nad Labem Březen 2012 Instruktor lyžování Učitel Tv Univerzita Jana Evangelisty Purkyně Ústí nad Labem Ekonomka školy: Bankovní institut, regionální pracoviště Teplice, Právní administrativa, bakalářské studium, kombinovaná forma, 1. ročník 7.3. Další semináře a kurzy datum předmět, oblast pořadatel celý název Počet Setkání metodiků prevence září Metodika prevence PPP Litoměřice Mezinárodní partnerství Řízení projektu Bruslení MŠMT Praha NIDV Ústí nad Labem ASPV Seminář ke grantu Comenius Seminář k řízení grantu EU-peníze do škol Metodika bruslení říjen výroční zpráva Strana 20 (celkem 52)

21 listopad Anglický jazyk FRAUS Hudební výchova TANDEM ICT EDUWORK Anglický jazyk PC Ústí Anglický jazyk PC Ústí prosinec Český jazyk Tvořivá škola Výtvarná výchova NIDV Hry s Aj Hrátky s hudbou: Podzim, Zima, Vánoce SMART Board, Tvoříme vlastní výukové materiály na interaktivní tabuli 18 Aj gramatika 1. stupeň Aj gramatika 2. stupeň 2 Tvořivá škola činnostní učení, VI. Činnostní učení ve výuce Čj v 1. ročníku 1 Ekoatelier leden únor Ekologická výchova SEVER Informatika JSI Spolupráce s pubertálními žáky v environmentální výchově 1 Microsoft PowerPoint 2010 profesionální prezentace v pedagogické praxi 3 březen Finanční gramotnost NIDV Duben Grant EV SEVER Předškolní výchova Tandem Květen Partnerství NAEP Červen Prevence NIDV Prevence NIDV Finance a stát Seminář ke grantu Škola pro udržitelný život Tóny jara Seminář v Mostě e-twinning Šikana jako narušení vztahů ve skupině Šikana ve školním prostředí a její řešení Komentář: Někteří učitelé, kteří nesplňovali kvalifikační předpoklady, si doplnili a doplňují kvalifikaci odpovídajícím studiem na vysoké škole. Množství a pestrost seminářů pro pedagogy odpovídá organizačním a finančním možnostem školy. Vzhledem ke sníženým finančním prostředkům na vzdělávání vítáme možnost danou grantem EU. výroční zpráva Strana 21 (celkem 52)

22 8. ÚDAJE O AKTIVITÁCH A PREZENTACI ŠKOLY NA VEŘEJNOSTI 8.1 Výjezdy žáků Datum Místo Účel Třída Dny Ozdravný pobyt Říjen Horní Vysoká Horní Vysoká Lovoš Chomutov Listopad Horní Maršov Prosinec Liberec Drážďany Ozdravný pobyt Exkurze ekologického kroužku Nezmaři Exkurze do velkolomu a elektrárny Ozdravný pobyt s programem ekologické výchovy a programem prevence Program v IQ parku Exkurze 2. a 3. r a 5. r. 3 Kroužek 2 9. ročník 1 6. ročník 5 4.a5.ročník 1 2. stupeň 1 Leden Únor Pec pod Sněžkou Lyžařský výcvik 2. stupeň a ozdravný pobyt 1. stupeň r. výběr 7 Březen duben Itálie Výměnný pobyt žáků v Italském Reggio Emilia, projekt Comenius Výlety ke Dni Země 2. stupeň 3 České středohoří České středohoří Prosmyky Natura Rumburk Nové Křečany Exkurze kroužku ekologické výchovy Nezmaři do záchranné stanice divoké zvěře Falco Exkurze žáků Globální výchovy do sběrného dvora. Škola v přírodě z grantu Pažit KU Ústeckého kraje Škola v přírodě z grantu Pažit KU Ústeckého kraje Město v pohybu, Faer trade Výběr 1 Výběr ročník ročník 5 Ostrov Litoměřice Dětenice Exkurze na zámek, pivovar a okolí v rámci projektu Šikovné ruce Ozdravný pobyt 5. ročník 1 8. ročník 1 Kytlice České Středohoří Exkurze a pozorování ke Dni Země Bílé stráně u Litoměřic 1. r., PT 5 1. stupeň 1 výroční zpráva Strana 22 (celkem 52)

23 květen Arnika Škola v přírodě z grantu Pažit KU Ústeckého kraje Exkurze, výstava lidské tělo 6. A, 8. A, 9. A 5 Praha Exkurze na ekofarmu 2. stupeň 1 Babiny Exkurze Praha 2. stupeň 1 Praha 7. A 1 červen Exkurze do psího útulku v Řepnici Řepnice Vlastivědná exkurze 1. B 1 Ústecko, Větruše Richard Dolní Týnec Bílé stráně u Litoměřic Exkurze do prezentačního centra úložiště jaderného odpadu Exkurze do záchranné stanice zvěře FALCO Dolní Týnec Biomonitoring CHPP Bílé stráně v rámci projektu Řeka Labe Vlastivědná exkurze 5. A, B 1 9. AB 1 Kroužek Nezmaři 1 9. A, B, 8. A 1 Opárenské údolí Exkurze do IS úložiště jaderného odpadu 9. A 1 Úložiště Richard 9. r Akce, které škola pořádá, nebo spoluorganizuje Datum Název druh akce Září Cyklopeleton Den Zvířat Akce k podpoře cyklodopravy v rámci Týdne mobility a Dne bez aut se Zdravým městem. Den chovatelů domácích zvířat, výstava pro MŠ a veřejnost Kouzelné čtení Podpora čtenářské gramotnosti, program pro žáky 1. stupně ve spolupráci s knihovnou Litoměřice a SEVEREM Litoměřice spojený s přespáním ve škole. výroční zpráva Strana 23 (celkem 52)

Projekty a granty 2012 2013

Projekty a granty 2012 2013 Projekty a granty 2013 Ekoškola Program Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, jehož hlavním cílem je, aby žáci snižovali ekologický dopad školy a svého jednání na životní prostředí a zlepšili prostředí

Více

Projekty a granty 2014 2015

Projekty a granty 2014 2015 k 5.2.2015. Projekty a granty 2014 2015 Od září jsme partneři projektu Digitální věk ve školách. (CZ.1.07/1.3.00/51.0043) Díky projektu získá škola pro většinu pedagogů moderní techniku tablety. V průběhu

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014. Sídliště U Vodojemu 1261, Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2013/2014 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8

Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZNOJMO VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ Výroční zpráva o činnostech základní školy ve školním roce 2006 / 2007 Projednáno na pedagogické radě 31.8.2007 ZÁKLADNÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova

Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013. Sídliště U Vodojemu 1261, 697 01 Kyjov příspěvková organizace města Kyjova 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy Výroční zpráva ZŠ Dr. Joklíka školní rok 2012/2013 právní forma IČO 48847747 IZO 04884774 identifikátor školy 600115607 vedení školy ZŠ a MŠ

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018

Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 16, příspěvková organizace. Výroční zpráva. za školní rok 2017/2018 Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 6, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 27/28 . Charakteristika školy Název školy: Základní škola a mateřská škola, Ostrava-Hrabůvka,

Více

Výroční zpráva školy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva školy za školní rok 2012/2013 Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 příspěvková organizace města Litoměřice www.skolanavalech.cz Výroční zpráva školy za školní rok 2012/2013 Obsah výroční zprávy Obsah 1. Základní údaje o škole...

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016

Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Výroční zpráva školní rok 2015/ 2016 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola a Mateřská škola Hlavnice, okres Opava, příspěvková organizace Adresa školy: Hlavnice 109,

Více

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1.

Národní škola (č.j. 15724/97-20) blíže viz textová část bod 3.1. 1. Název školy dle posledního rozhodnutí o zařazení do sítě škol: Základní škola, Praha 6, náměstí Interbrigády 2 (rozhodnutí ze dne 27.12.1999) 2. Zřizovatel: Městská část Praha 6 Úřad m.č., Čs. armády

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014

Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Výroční zpráva školní rok 2013/ 2014 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2015 Vydaná dne 27. března 2016 Schválená školskou radou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Roční plán EVVO ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Školní rok: 2014-2015 Cílové zaměření plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) Poskytovat potřebné znalosti a dovednosti, které žákům umožní

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (úprava

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy ve školním roce 2016/17 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy ve školním roce 2016/17 (podle zákona č. 561/2004 Sb., 10 a vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení

Více

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008

Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Slatinice, příspěvková

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ADAMOV PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2013-2014 PaedDr. Dalimila HODAŇOVÁ výchovná poradkyně Rámcový plán činnosti výchovného poradce 1. pololetí

Více

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu

Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Dodatek č. 4 k ŠVP ZV Úspěch Otvíráme dětem svět úspěchu Platnost dokumentu: od 1. 9. 2016 Dodatek k ŠVP ZV č. 4 byl zapsán pod čj. ZSMSJHMN 1997/2016, projednán školskou radou dne 30. 8. 2016 a schválen

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2012/2013

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2012/2013 Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské

Více

Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva Základní školy ve Šťáhlavech v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2017/2018 1 Základní údaje o škole 1.1. Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2013 Vydaná dne 27. března 2014 Schválená školskou radou

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2012/2013 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personání zabezpečení

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá. Juventa Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice - Mladá Juventa Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Č.j.: 833/JUV/2014/Min (ze dne 11.7.2014) (účinnost

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace

Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2016/ 2017 Základní škola Brno, nám.míru 3, příspěvková organizace 1. Základní charakteristika školy: 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno. nám.míru 3,

Více

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. k výzvě č. 03 pro oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 03 pro oblast podpory 1.1 - Zvyšování kvality ve vzdělávání Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita: Vytváření podmínek pro implementaci školních vzdělávacích

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2016/2017 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN. VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2007/2008 Č.j. 77/2008/R Základní údaje Název: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TĚCHONÍN 561 66 Těchonín 4 IČO: 70985995 Tel.: 465 635

Více

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva za školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola Jindřichovice pod Smrkem, příspěvková organizace adresa školy Jindřichovice pod Smrkem

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

Základní škola Vlkoš. Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015

Základní škola Vlkoš. Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015 Základní škola Vlkoš Výroční zpráva o činnostech základní školy ve šk.roce 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a. Název školy, adresa : Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, okres Hodonín,

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017

Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Mateřská škola a Základní škola pro tělesně postižené Brno, Kociánka, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2016/2017 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, případně

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

Více

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019

Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Mateřská škola a základní škola Brno, Kociánka, příspěvková organizace Preventivní program školy pro školní rok 2018/2019 Charakteristika školy: škola pro žáky s tělesným, kombinovaným postižením a PAS

Více

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město Plán práce výchovného poradce 2018 2019 Základní a mateřská škola Staré Město I. Úkoly vyplývající z vyhlášky 72/2005 o poskytování poradenských služeb na školách Systematické a dlouhodobé sledování a

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK

Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK Základní škola a Mateřská škola Křižanovice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Schváleno školskou radou dne 28.11.2017 Předseda: Členové: OBSAH Obsah...2 Část I...3 Základní údaje

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM

Více

Výroční zpráva školy za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva školy za školní rok 2013/2014 Základní škola Litoměřice, Na Valech 53 příspěvková organizace města Litoměřice www.skolanavalech.cz Výroční zpráva školy za školní rok 2013/2014 Obsah výroční zprávy Obsah 1. Základní údaje o škole...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2012/2013 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA TUPOLEVOVA Dobratická 525, 199 00 Praha Letňany, odloučené pracoviště MŠ Havířovská 476, Praha 9 tel.: 286 920 533, e-mail: reditel@tupolevka.cz, http:// www.tupolevka.cz

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

Část I. Základní charakteristika školy

Část I. Základní charakteristika školy Část I. Základní charakteristika školy Název školy, adresa: Základní škola Bučovice, Školní 710, okres Vyškov Zřizovatel školy Město Bučovice Ředitel školy: jméno, příjmení Mgr. Jaroslav Horáček Všechny

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Výroční zpráva 2010/2011

Výroční zpráva 2010/2011 Výroční zpráva 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Popis realizovaných opatření

Popis realizovaných opatření Příloha č. 2 Závěrečná zpráva příjemců dotace z rozvojového programu Na podporu škol, které realizují inkluzívní vzdělávání a vzdělávání dětí a žáků se sociokulturním znevýhodněním na rok 2010, č.j. 10936/2010-27.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Základní škola Řenče, okres Plzeň-jih, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Budiž učitelům zlatým pravidlem, aby všechno bylo předkládáno všem smyslům, kolika

Více

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010

Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Čj: ZŠLeH 123/2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 Základní škola Ledeč nad Sázavou, Habrecká 378 Výroční zpráva za školní rok 2009-2010 1. Základní

Více

Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017

Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017 Výroční zpráva základní školy v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy MMP za školní rok 2016/2017 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti. ZŠ praktická Teplice s.r.o.

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti. ZŠ praktická Teplice s.r.o. VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ praktická Teplice s.r.o. 2015/2016 Obsah Základní charakteristika školy... Vzdělávací program... Údaje o zařazování dětí... Úspěšnost žáků v přijímacím řízení na SŠ a SOU...

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2012 Vydaná dne 7. května 2013 Schválená školskou radou dne..

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

Výroční zpráva 2009/2010

Výroční zpráva 2009/2010 Výroční zpráva 2009/2010 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, příspěvková organizace adresa školy Stará Rudná 121, 793 35 právní forma příspěvková

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Loket, okres Sokolov. T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket. Identifikátor školy: 600 073 041

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Loket, okres Sokolov. T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket. Identifikátor školy: 600 073 041 Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Loket, okres Sokolov T. G. Masaryka 128, 357 33 Loket Identifikátor školy: 600 073 041 Termín konání inspekce: 20. 22. března

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA HODĚJICE VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola Hodějice, okres Vyškov b) Zřizovatel školy: OÚ Hodějice c) Ředitelka

Více

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště

ZŠ a MŠ Vlasatice. Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Vlasatice Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod MŠMT změnilo v souladu s 4 odst. 4 zákona č.561/2004 Sb. (školský zákon) Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání s účinností

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2008/2009 Obsah: 1. Základní charakteristika školy 2. Údaje o

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2013/2014 Obsah: 1. Základní údaje o škole 2. Personální zabezpečení

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: skola@zstrmice.cz Webové stránky: www.zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena

Více

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018

Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 2017/2018 Výroční zpráva 34. základní školy Plzeň v působnosti Odboru školství, mládeže a tělovýchovy ÚSO MMP, vlastní hodnocení školy za školní rok 07/08 Obsah:. Základní údaje o škole. Personální zabezpečení školy

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola

Více

Základní škola Brno, Milénova14 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

Základní škola Brno, Milénova14 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola Brno, Milénova14 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 2004/2005 Část I. Základní charakteristika školy Název školy, adresa : Základní škola Brno, Milénova 14 Milénova14, 638 00 Brno

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ ŠKOLY TRMICE ŠKOLNÍ ROK 2005/2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ ŠKOLY TRMICE ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZÁKLADNÍ ŠKOLY TRMICE ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Vypracovala: Mgr. Marie Gottfriedová ředitelka Základní školy Trmice V Trmicích, 20.09.2006 OBSAH: 1. Základní údaje o škole 2. Vzdělávací programy

Více

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2016/2017 Škola: ZÁKLADNÍ

Více

Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 GYMNÁZIUM A SOŠ, ROKYCANY MLÁDEŽNÍKŮ 1115, 337 01 ROKYCANY telefon, fax 371 725 363 IČO : 48 38 02 96 www: www.gasos-ro.cz rancova@gasos-ro.cz Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE:

Více

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010

Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Základní škola a Mateřská škola Strunkovice nad Blanicí 384 26 Strunkovice nad Blanicí 202 Výroční zpráva o hospodaření školy za kalendářní rok 2010 Vydaná dne 20. září 2011 Schválená školskou radou dne

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje poradenské a konzultační služby žákům, jejich zákonným zástupcům a pedagogům. K

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace Beneška 181, 684 01 Kobeřice u Brna tel.: 544 222 525 e-mail: zskoberice@centrum.cz Výroční zpráva o činnosti školy

Více

HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK Dokument č.j. 12/2018 HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2017-18 Mateřská škola Veltruby, okres Kolín Sportovní 326 28002 Veltruby - Kolín Zpravovala: Marcela Tesaříková, ředitelka školy Projednáno na pedagogické

Více

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva ZŠ Šťáhlavy za školní rok 2014/2015 1 Základní údaje o škole 1.1 Název : Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČ:60611278 zřizovatel školy:obec Šťáhlavy, Masarykova

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2017 1997-2018 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

Program poradenského pracoviště

Program poradenského pracoviště Program poradenského pracoviště 1. PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Počet dětí/ žáků Počet dětí/žáků na třídu Mateřská škola 1 19 19 1. stupeň ZŠ 1/2 22 22 Školní družina 1 11 11 Školní jídelna x x

Počet dětí/ žáků Počet dětí/žáků na třídu Mateřská škola 1 19 19 1. stupeň ZŠ 1/2 22 22 Školní družina 1 11 11 Školní jídelna x x Výroční zpráva ZŠ a MŠ Kařez, příspěvková organizace - 2010/2011 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Kařez, příspěvková organizace adresa školy Kařez 185 právní

Více

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013

Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace. Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola Křižánky, příspěvková organizace Výroční zpráva za školní rok 2012/2013 1 Obsah 1.Základní údaje o škole 1.1. Základní škola 1.2. Zřizovatel 1.3. Součásti školy 1. 3. 1

Více