HLÁSIČ ÚNIKU PLYNU S/200-P

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "HLÁSIČ ÚNIKU PLYNU S/200-P"

Transkript

1

2 DOMÁCNOST HLÁSIČ ÚNIKU PLYNU S/200-P HLÁSIČ ÚNIKU PLYNU S/200-P detekuje výbušný metan, butan a propan. Přídavné spínací výstupy poskytují další možnosti pro zvýšení bezpečnosti. butan (zkapalněný plyn): propan (zkapalněný plyn): metan (svítiplyn): cca 0,2050 obj. % ve vzduchu místnosti cca 0,2400 obj. % ve vzduchu místnosti cca 0,4000 obj. % ve vzduchu místnosti Vybavení Koncentrace plynu je neustále měřena senzorem vysoké kvality. V případě plynového poplachu dochází k optickému varování (červený výstražný indikátor) i akustickému varování (hlasitá signální siréna). Dva doplňkové spínací výstupy umožňují další možnosti využití: Reléový výstup 5A/230V AC; beznapěťový spínací kontakt - možnost připojení k alarmu, telefonu, řídicí jednotce pro otevírání oken, k ovládání ventilu pro zastavení přívodu plynu nebo připojení k dalším čidlům nebo přístrojům. 12V výstup pro přímé spouštění např. externí signální sirény nebo světelné signalizace (viz příslušenství). Svítiplyn /zemní plyn (metan) a zkapalněný plyn (propan/butan) se používají k vytápění, vaření a ohřevu vody. Zemní plyn lze použít i v krbech nebo kachlových kamnech a saunách. Pokud se běžná topná zařízení či domácí spotřebiče používají řádně a podle předpisů, je jejich provoz zpravidla bezpečný. Dojde-li však k prosakování vedení, přípojka či přístroj netěsní, nebo pokud je topné zařízení nebo domácí spotřebič poškozen, nastává nechtěný únik výbušného plynu. HLÁSIČ ÚNIKU PLYNU S/200-P zaznamená svítiplyn/zemní plyn (metan) a zkapalněný plyn (propan/butan) mnohem dříve, než se stačí vytvořit výbušná směs. Certifikace dle DIN EN :2009 a DIN EN Pokud vlastníte modul GSM, můžete jej připojit na reléový výstup HLÁSIČE ÚNIKU PLYNU S/200-P. Dojde-li ke spuštění plynového poplachu, obdržíte okamžitě krátkou zprávu na svůj mobilní telefon. Takto můžete hned reagovat a zahájit všechna nutná záchranná opatření. Rozšiřte svůj poplachový systém o další zabezpečení: Integrujte propojitelný HLÁSIČ ÚNIKU PLYNU S/200-P do svého poplachového systému. Při spuštění plynového poplachu ihned aktivujte celý poplachový systém a Vy i připojené záchranné složky budete ihned informováni.

3 DOMÁCNOST HLÁSIČ ÚNIKU CO S/200-C HLÁSIČ ÚNIKU CO S/200-C detekuje nebezpečný oxid uhelnatý! Přídavné spínací výstupy poskytují další možnosti pro zvýšení bezpečnosti. CO - 50 ppm: CO ppm: CO ppm: poplach mezi 60 a 90 minutami poplach mezi 10 a 40 minutami poplach za méně než 3 minuty Vybavení Koncentrace oxidu uhelnatého je neustále měřena senzorem vysoké kvality. V případě poplachu při úniku oxidu uhelnatého dochází k optickému varování (červený výstražný indikátor) i akustickému varování (hlasitá signální siréna) a koncentrace oxidu uhelnatého se zobrazí na digitálním displeji. Dva doplňkové spínací výstupy umožňují další možnosti využití: Reléový výstup 5A/230V AC; beznapěťový spínací kontakt k možnému připojení k alarmu, telefonu, řídicí jednotce pro otevírání oken, k ovládání ventilu pro zastavení přívodu plynu nebo připojení k dalším čidlům nebo přístrojům. 12V výstup pro přímé spouštění např. externí signální sirény nebo světelné signalizace (viz příslušenství). Oxid uhelnatý (CO) vzniká při spalování tuhých paliv (jako dřevo, uhlí, koks), tekutých paliv (jako olej nebo benzín) a plynných paliv (zemní plyn, svítiplyn a zkapalněný plyn [LPG]). Pokud se běžná topná tělesa a domácí spotřebiče používají řádně a podle předpisů, je jejich provoz zpravidla bezpečný. Pokud je spotřebič poškozen nebo netěsní, dochází k nechtěnému úniku oxidu uhelnatého. Oxid uhelnatý je nebezpečný tím, že se jedná o jedovatý plyn bez barvy, zápachu či chuti, který může v uzavřených prostorách způsobit smrtelný nedostatek kyslíku. HLÁSIČ ÚNIKU CO S/200-C reaguje již na nejnižší koncentraci oxidu uhelnatého, a to mnohem dříve, než nastane účinek ohrožující zdraví. Certifikace dle DIN EN : A1:2012 a DIN EN Pokud vlastníte modul GSM, můžete jej připojit na reléový výstup HLÁSIČE ÚNIKU CO S/200-C. Dojde-li ke spuštění plynového poplachu, obdržíte okamžitě krátkou zprávu na svůj mobilní telefon. Takto můžete hned reagovat a zahájit všechna nutná záchranná opatření. Rozšiřte svůj poplachový systém o další zabezpečení: Integrujte propojitelný HLÁSIČ ÚNIKU CO S/200-C do svého poplachového zařízení. Při spuštění plynového poplachu ihned aktivujte celý poplachový systém a Vy i připojené záchranné složky budete ihned informováni.

4 KEMPOVÁNÍ KOMBINOVANÝ HLÁSIČ Dvě důležité výstražné funkce v jednom přístroji. KOMBINOVANÝ HLÁSIČ reaguje současně na narkotizační plyny a zároveň je hlásičem plynů. Spínací výstupy přináší další možnosti pro rozšíření zabezpečení. narkotizační plyn: butan (zkapalněný plyn): propan (zkapalněný plyn): metan (svítiplyn): oxid uhelnatý (přídavný senzor): cca od 100 ppm (v závislosti na narkotizačním plynu) cca 0,4 % ve vzduchu místnosti cca 0,5 % ve vzduchu místnosti cca 0,8% ve vzduchu místnosti cca 200 ppm Vybavení Koncentrace narkotizačního plynu, metanu, propanu, butanu je neustále měřena plynovým senzorem vysoké kvality. V případě plynového poplachu a poplachu při úniku narkotizačního plynu dochází k optickému varování (červený výstražný indikátor) i akustickému varování (hlasitá signální siréna). Lze připojit dvě další čidla pro detekci plynu, narkotizačního plynu či oxidu uhelnatého, čímž se zohlední rozdílné vlastnosti různých typů plynů a jejich reakce v ovzduší a také velikost vozidla (viz příslušenství). Reléový výstup 1A/30V DC: beznapěťový spínací kontakt pro spuštění výstupního signálu, který lze využít k přímému či nepřímému zapínání větrání nebo ke spuštění externí signální sirény či výstražné kontrolky. Lze předřadit DETEKTOR NAPĚTÍ/ UC 12 KOMBINOVANÝ HLÁSIČ AMS se opírá o dlouhodobě ověřenou polovodičovou techniku, je vhodný pro použití v obytném autě, karavanu a v kabinách nákladních automobilů. Nebezpečné narkotizační plyny jsou detekovány již při nepatrné koncentraci, a to mnohem dříve, než se projeví jejich omamné účinky. Navíc reagují na zkapalněný plyn (propan/butan), svítiplyn/zemní plyn (metan), a to mnohem dříve, než vznikne výbušná směs. Spotřeba proudu ca. 90 ma při normálním provozu je velice nízká!

5 KEMPOVÁNÍ KOMBINOVANÝ HLÁSIČ compact Dvě důležité výstražné funkce v jednom přístroji. KOMBINOVANÝ HLÁSIČ compact je detektorem narkotizačních plynů a zároveň hlásičem plynu. narkotizační plyn: butan (zkapalněný plyn): propan (zkapalněný plyn) : metan (svítiplyn): cca od 100 ppm (v závislosti na narkotizačním plynu) cca 0,4 % ve vzduchu místnosti cca 0,5 % ve vzduchu místnosti cca 0, 8 % ve vzduchu místnosti Vybavení Koncentrace narkotizačního plynu, metanu, propanu, butanu je neustále měřena plynovým senzorem vysoké kvality. V případě plynového poplachu a poplachu při úniku narkotizačního plynu dochází k optickému varování (červený výstražný indikátor) i akustickému varování (hlasitá signální siréna). Lze předřadit DETEKTOR NAPĚTÍ/ UC 12 KOMBINOVANÝ HLÁSIČ AMS compact se opírá o dlouhodobě ověřenou polovodičovou techniku, je vhodný pro použití v obytném autě, karavanu a v kabinách nákladních automobilů s malým prostorem. Nebezpečné narkotizační plyny jsou detekovány již při nepatrné koncentraci, a to mnohem dříve, než se projeví jejich omamné účinky. Navíc reagují na zkapalněný plyn (propan/ butan), svítiplyn/zemní plyn (metan) a to mnohem dříve, než vznikne výbušná směs. Spotřeba proudu ca. 90 ma při normálním provozu je velice nízká!

6 KEMPOVÁNÍ CAMP-SIGNAL P Detektor úniku plynu pro karavany a obytná auta C AMP SIGNAL P detekuje zkapalněný plyn (propan/but an) i s vítiplyn/zemní plyn (metan) mnohem dříve, než vznikne výbušná směs. Přístroj je určen k použití v karavanech a obytných automobilech. Výstrahu představuje hlasitý akustický signál. Cílem je varovat dotčené pasažéry a upozornit na nebezpečí příliš vysoké koncentrace plynu. butan (zkapalněný plyn) propan (zkapalněný plyn) metan (svítiplyn) cca 0,4 % ve vzduchu místnosti cca 0,5 % ve vzduchu místnosti cca 0,8 % ve vzduchu místnosti DETEKTOR NAPĚTÍ UC 12 Vhodný pro všechny 12 voltové poplachové přístroje. Výstražný přístroj detekující plyn nebo narkotizační plyn funguje pouze v případě spolehlivého napájení elektrickým proudem. Při odpojení či přerušení napájení elektrickým proudem v důsledku poškození instalovaný přístroj nefunguje. Tím vzniká mezera v bezpečnostním systému. DETEKTOR NAPĚTÍ UC 12 je koncipován za účelem nepřetržitého sledování 12 voltového stejnosměrného napětí. Pokud dojde k poklesu sledovaného napětí pod pevně stanovenou prahovou hodnotu, je okamžitě spuštěn optický a zároveň akustický výstražný signál. Jen ten, kdo je varován, může být i chráněn. Devítivoltová bloková baterie udrží při výpadku dvanáctivoltového napájení toto poplachové zařízení v provozu až dva dny. Zařízení je vhodné pro 12V detektory úniku plynu a detektory úniku narkotizačního plynu KOMBINOVANÝ HLÁSIČ, KOMBINOVANÝ HLÁSIČ compact a pro všechna 12 V poplachová zařízení jiných typů.

7 PŘÍSLUŠENSTVÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ PRO KOMBINOVANÝ HLÁSIČ K poplachovému systému KOMBINOVANÝ HLÁSIČ AMS lze připojit až dvě přídavná čidla pro detekci plynu, narkotizačního plynu a oxidu uhelnatého. Tím se zohlední rozdílné vlastnosti různých druhů plynů a jejich reakce na vzduch a velikost vozidla. PŘÍDAVNÉ ČIDLO NARKOTIZAČNÍHO PLYNU/PLYNU Přídavné čidlo detekuje nebezpečné narkotizační plyny již při nepatrné koncentraci, a to mnohem dříve, než se projeví jejich omamné účinky. Navíc reaguje na tekutý plyn (propan/butan), svítiplyn/zemní plyn (metan), a to mnohem dříve, než vznikne výbušná směs. narkotizační plyn: butan (zkapalněný plyn): propan (zkapalněný plyn): metan (svítiplyn): cca od 100 ppm (v závislosti na narkotizačním plynu) cca 0,4 % ve vzduchu místnosti cca 0,5 % ve vzduchu místnosti cca 0, 8 % ve vzduchu místnosti PŘÍDAVNÉ ČIDLO OXIDU UHELNATÉHO Přídavné čidlo oxidu uhelnatého je koncipováno k detekci oxidu uhelnatého, a to mnohem dříve, než nastane účinek ohrožující zdraví. Oxid uhličitý: cca 200 ppm

8 PŘÍSLUŠENSTVÍ OPTICKÁ VÝSTRAŽNÁ JEDNOTKA KOMBINOVANÝ HLÁSIČ AMS nabízí doplňkově k instalované siréně možnost ovládání externích přístrojů - jako např. zábleskové signální svítilny, přídavné sirény, ventilátoru apod. Za tímto účelem je k dispozici beznapěťový spínací a rozpínací kontakt. Tyto kontakty lze zatížit max. proudem 1A /30 V DC. ZÁBLESKOVÁ SIGNÁLNÍ SVÍTILNA Za minutu proběhne cca 75 světelných záblesků. VÝSTRAŽNÁ JEDNOTKA ZÁBLESKOVÉ SIGNÁLNÍ SVÍTILNY SE SIRÉNOU Hlasitost sirény lze nastavit a činí max. 104 db. Za minutu generuje cca 60 světelných záblesků. SIFONOVÝ PACHOVÝ UZÁVĚR Sifonový pachový uzávěr zabraňuje průniku pachů z nádrže odpadní vody. Jednoduše se vsadí mezi rozdělenou hadici odpadní vody. Čistí se vypláchnutím vodou. Sifonový pachový uzávěr dodáváme pro hadice o průměru 19 mm (3/4 ) a o průměru 25 mm (1 ).

9 TECHNICKÉ ÚDAJE DOMÁCNOST HLÁSIČ ÚNIKU PLYNU S/200-P 230 V provozní napětí příkon max. elektrické krytí 230 V AC/50 Hz 6 VA 85dB (A)/1 m IPX2D 140 x 125 x 42 mm (šířka + výška + hloubka) PLYNOVÝ HLÁSIČ ÚNIKU PLYNU S/200-P 12V provozní napětí 12 V DC (-15%/+20%) odběr proudu max. 130 ma 85dB (A)/1 m elektrické krytí IPX2D 140 x 125 x 42 mm (šířka + výška + hloubka) HLÁSIČ ÚNIKU CO S/200-C 230 V provozní napětí příkon max. digitální displej elektrické krytí 230 V AC/50 Hz 6 VA 85dB (A)/1 m 3 čísla/7 dílný, displej směrných hodnot IPX2D 140 x 125 x 42 mm (šířka + výška + hloubka) HLÁSIČ ÚNIKU CO S/200-C 12V provozní napětí 12 V DC (-15%/+20%) odběr proudu max. 100 ma 85dB (A)/1 m digitální displej 3 čísla/7 dílný, displej směrných hodnot elektrické krytí IPX2D 140 x 125 x 42 mm (šířka + výška + hloubka)

10 TECHNICKÉ ÚDAJE KEMPOVÁNÍ KOMBINOVANÝ HLÁSIČ provozní napětí 12 V DC (-10%/+20%) spotřeba proudu spotřeba proudu cca 90 ma (klidový stav), cca 145 ma (poplach) 85dB (A) elektrické krytí IP 20 DIN x 90 x 30 mm (šířka + výška + hloubka) KOMBINOVANÝ HLÁSIČ compact provozní napětí 12 V DC (-10%/+20%) odběr proudu cca 90 ma (klidový stav), cca 145 ma (poplach) 85dB (A) elektrické krytí IP 20 DIN x 90 x 30 mm (šířka + výška + hloubka) CAMP SIGNAL P provozní napětí 12 V DC (-15%/+10%) odběr proudu max. 250 ma (alarm) cca 85dB (A)/0,5 m elektrické krytí IP 20 DIN mm x 30 mm (průměr + výška) DETEKTOR NAPĚTÍ UC 12 provozní napětí 12 VOLT DC (-15%/+20%) odběr proudu cca 7 ma (normální provoz) 85dB (A)/1 m elektrické krytí IP 20 DIN mm x 90 mm x 31 mm (šířka + výška+ hloubka)

11 TECHNICKÉ ÚDAJE PŘÍSLUŠENSTVÍ PŘÍDAVNÉ ČIDLO NARKOTIZAČNÍHO PLYNU/PLYNU odběr proudu cca 60 ma elektrické krytí IP 20 DIN ,6 mm x 49,6 mm x 24 mm (šířka + výška+ hloubka) PŘÍDAVNÉ ČIDLO OXIDU UHELNATÉHO odběr proudu cca 130 ma elektrické krytí IP 20 DIN ,6 mm x 49,6 mm x 24 mm (šířka + výška+ hloubka)

12

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor úniku plynů (GASMELDER 12 V / 230 V) Model GM 50

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor úniku plynů (GASMELDER 12 V / 230 V) Model GM 50 NÁVOD K OBSLUZE Detektor úniku plynů (GASMELDER 12 V / 230 V) Model GM 50 Obj. č.: 75 01 87 Přístroj, který Vás okamžitě upozorní na únik malého množství plynu. Zajistěte si včasnou ochranu proti nepozorovanému

Více

Kapitola 5. Obsah kapitoly 5. Detektory úniku plynu

Kapitola 5. Obsah kapitoly 5. Detektory úniku plynu Kapitola 5 Obsah kapitoly 5 Detektory úniku plynu Strana Detektory úniku plynu pro domácnost (GS 1.1 GS 4.1) 0 Elektronický plynový a kouřový hlásič (GRM) 1 2 Detektory úniku plynu pro průmysl a domovní

Více

Technické podmínky a návod k použití detektoru GHD70

Technické podmínky a návod k použití detektoru GHD70 Technické podmínky a návod k použití detektoru GHD70 Detektor GHD70 je elektronický přístroj určený k detekci oxidu uhelnatého (CO) a par hořlavých látek a plynů ve vzduchu. Jeho úkolem je včasné vyslání

Více

HF500. Kompletní řešení, kterému můžete věřit

HF500. Kompletní řešení, kterému můžete věřit HF500 Pevné připojení pro klidné užívání Vysoká spolehlivost Snadná instalace a provoz HF500 Kompletní řešení, kterému můžete věřit Nízké náklady LPG a zemní plyn Připojení k vypnutému zařízení PROOF Revised

Více

MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP CENTRÁLNÍ MAZÁNÍ

MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP CENTRÁLNÍ MAZÁNÍ MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP POUŽITÍ Mazací přístroj PMP je užíván jako zdroj tlakového maziva pro centrální mazací systémy s progresivními rozdělovači řady BVA, PRA a PRB, pro trvalé, pravidelné mazání různých

Více

Nebezpečné plyny a požáry v objektech určených k bydlení

Nebezpečné plyny a požáry v objektech určených k bydlení Nebezpečné plyny a požáry v objektech určených k bydlení Zdeněk Zrubek, Miroslav Fabián 1 Požární ochrana objektů určených k bydlení Stavební provedení objektů k bydlení Únikové cesty Požární uzávěry Hasební

Více

5/700/10 pořadové čís.: 51 (Svaz rakouských hasičů) RAL 3000 červená, RAL 1012 žlutá nebo speciální lak Externí napájení:

5/700/10 pořadové čís.: 51 (Svaz rakouských hasičů) RAL 3000 červená, RAL 1012 žlutá nebo speciální lak Externí napájení: Hasičský zdroj elektrického proudu Čís. zboží: MAG133SL-R OBECNĚ Druh generátor proudu Využití: Zejména u hasičů nebo uživatelů se zvýšenými požadavky na stupeň ochrany Výrobce: MAG-MOTOREN společnost

Více

Série OS Měřící zařízení

Série OS Měřící zařízení Série OS Měřící zařízení MAX PRESS: 16 BAR MAX PRESS: 16 BAR MAX PRESS: 16 BAR 2 Měřící zařízení pro stlačený vzduch Měřící zařízení pro stlačený vzduch Stlačený vzduch je jednou z nejpoužívanějších, ale

Více

OCHRÁNCE VAŠEHO DOMOVA

OCHRÁNCE VAŠEHO DOMOVA Bezdrátový zabezpečovací systém OCHRÁNCE VAŠEHO DOMOVA i ALEXOR - OCHRÁNCE DOMOVA A BEZPEČÍ Bezdrátový zabezpečovací systém ALEXOR je varovné zařízení, které majiteli objektu podá okamžitou informaci v

Více

NÁVOD K OBSLUZE. detektor SE-22-230D (verze 1.2 / VIII-2010)

NÁVOD K OBSLUZE. detektor SE-22-230D (verze 1.2 / VIII-2010) NÁVOD K OBSLUZE detektor SE-22-230D (verze 1.2 / VIII-2010) DETEKTOR SE-22-230D Detekovaný plyn: hořlavé a výbušné plyny Princip měření: katalytické spalování Rozsah měření: 0 20% DMV (0-1%OBJ) CH 4 Poplachové

Více

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Obj. č.: 75 04 19, 75 04 18

MONTÁŽNÍ NÁVOD. Obj. č.: 75 04 19, 75 04 18 MONTÁŽNÍ NÁVOD Obj. č.: 75 04 19, 75 04 18 Přístroj, který Vás okamžitě upozorní akustickým signálem s hlasitostí cca 85 db / 3 m na únik malého množství nebezpečného plynu. Zajistěte si včasnou ochranu

Více

RAL 3000 červená, RAL 1012 žlutá nebo speciální lak Externí napájení: na zařízení 12V konektor AMP pro připojení na vozidlo Hlídání izolace:

RAL 3000 červená, RAL 1012 žlutá nebo speciální lak Externí napájení: na zařízení 12V konektor AMP pro připojení na vozidlo Hlídání izolace: Hasičský zdroj elektrického proudu Čís. zboží: MAG122SL-R OBECNĚ Druh generátor proudu Využití: Zejména u hasičů nebo uživatelů se zvýšenými požadavky na stupeň ochrany Výrobce: MAG-MOTOREN společnost

Více

Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování. Nerezový výměník a hořák. NOx5. Nejmenší rozměry kotle. Ekvitermní regulace

Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování. Nerezový výměník a hořák. NOx5. Nejmenší rozměry kotle. Ekvitermní regulace ČESKÝ VÝROBCE KOTLŮ Přednosti: Účinnost 107% Automatická kontrola spalování Nerezový výměník a hořák NOx5 Nejmenší rozměry kotle ADAX Závěsné plynové kondenzační kotle Zemní plyn G20, Propan G31 Ekvitermní

Více

Semestrální úloha Alarmní systém

Semestrální úloha Alarmní systém VŠB-TUO 005/006 FAKULTA STROJNÍ PROSTŘEDKY AUTOMATICKÉHO ŘÍZENÍ Semestrální úloha Alarmní systém SN 17 JOSEF DOVRTĚL Zadání Navrhněte měřicí a řídicí řetězec alarmního systém domu s detekcí požáru a pohybu.

Více

Automatické jištění kotelny AJK 5

Automatické jištění kotelny AJK 5 Automatické jištění kotelny AJK 5 - Instalační příručka - verze 5.5 adresa: ADDAT s.r.o. Májová 1126 463 11 Liberec 30 telefon: fax: http: e-mail: 485 102 271 485 114 761 www.addat.cz addat@addat.cz Obsah:

Více

Jmenovitý průtok. Přípustné kolísání napětí AC ± 10%, DC ± 20% Ochrana. Označení modelů elektromagnetických ventilů sérií 3 a 4.

Jmenovitý průtok. Přípustné kolísání napětí AC ± 10%, DC ± 20% Ochrana. Označení modelů elektromagnetických ventilů sérií 3 a 4. Elekricky ovládané nepřímo řízené šoupátkové ventily série 3 : G1/8, 3/- a 5/- cestné série 4 : G1/8, G1/4 a G1/ (5-7,5-1,5 mm), 3/-, 5/- a 5/3- cestné Obecné údaje Funkce : 3/-, 5/- a 5/3-cestné, NC i

Více

GSM IG Touch LCD. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP.

GSM IG Touch LCD. Záruční a pozáruční servis výrobků: ČIP Trading s.r.o., Milínská 130, Příbram 26101, tel: 318 628 235, obchod@cip.cz WWW.CIP. GSM IG Touch LCD Zabezpečovací systém GSM Intelliguard Touch LCD je určen pro hlídání bytových a komerčních prostor. Nabízí plně integrovanou centrální jednotku s možností připojení bezdrátových detektorů.

Více

Detektory úniku plynu

Detektory úniku plynu Detektory úniku plynu Pro rychlý přehled testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gas detector testo 316-Ex CH 4 C 3 H 2 Kontrola úniku plynu Stále znovu dochází díky netěsným plynovým potrubím k ničivým

Více

NEBEZPEČNÉ PLYNY V DOMÁCNOSTI

NEBEZPEČNÉ PLYNY V DOMÁCNOSTI Česká asociace hasičských důstojníků NEBEZPEČNÉ PLYNY V DOMÁCNOSTI METAN PROPAN-BUTAN OXID UHELNATÝ Kde jste ohroženi nebezpečnými plyny? při vaření v kuchyni zemní plyn a propan-butan při vytápění a ohřevu

Více

Fibaro Z-Wave mod uly : Kompatibilní se všemi Z-Wave automatickými systémy, Cenově konkurenceschopné. tel.: www.yatun.cz

Fibaro Z-Wave mod uly : Kompatibilní se všemi Z-Wave automatickými systémy, Cenově konkurenceschopné. tel.: www.yatun.cz Přehled produktů Fibaro Z-Wave mod uly : Kompatibilní se všemi Z-Wave automatickými systémy, Fibaro elektronické moduly jsou nejmenší zařízení tohoto druhu na světě a mohou být instalovány do všech běžných

Více

Plexo - IP55 Kompletní řada přístrojů do náročného prostředí

Plexo - IP55 Kompletní řada přístrojů do náročného prostředí Plexo - IP55 Kompletní řada přístrojů do náročného prostředí PŘÍSTROJE V KRYTÍ IP55 Plexo IP 55 Široké použití díky modulárním mechanismům > Kompletní přístroj Plexo pro všechny základní funkce > Maximální

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 75 02 60

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 75 02 60 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 75 02 60 Tento detektor pohybů s kontrolní signalizací pomocí svítivých diod (LED) můžete připevnit na stěnu nebo na strop či se speciálním držákem (obj. č.: 61 04 92) provést

Více

DEGA 05L-2-AC-x-yL kompaktní detektor DETEKCE VÍCE NEŽ 200 HOŘLAVÝCH A TOXICKÝCH PLYNŮ ISO 9001:2008

DEGA 05L-2-AC-x-yL kompaktní detektor DETEKCE VÍCE NEŽ 200 HOŘLAVÝCH A TOXICKÝCH PLYNŮ ISO 9001:2008 ISO 9001:2008 Quality Management Systems Systéme de Qualité www.sgs.com MOŽNOST PŘÍDAVNÝCH FUNKCÍ DETEKCE KRITICKÉ TEPLOTY DETEKCE ZAPLAVENÍ ELEKTROCHEMICKÝ SENZOR KATALYTICKY SENZOR INFRAČERVENÝ SENZOR

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03

TECHNICKÁ ZPRÁVA A.3.4. PROJEKT EPS A EZS. Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 Seznam dokumentace Technická zpráva 01 Situace 02 Specifikace 03 TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STŘELNICE V AREÁLU MĚSTSKÉHO STADIONU VE VÍTKOVICÍCH A.3.4. PROJEKT EPS A EZS Vypracoval: Ing. Pavel Vank

Více

Hlásiče CO vhodné pro použití v karavanech a na lodích

Hlásiče CO vhodné pro použití v karavanech a na lodích Nestaňte se obětí statistik úmrtí oxidu uhelnatého O x i d u h e l n a t ý Mějte se na pozoru a buďte připraveni! Hlásiče CO vhodné pro použití v karavanech a na lodích Ne všechny hlásiče oxidu uhelnatého

Více

Regulační přístroj Logamatic RC300

Regulační přístroj Logamatic RC300 Regulační přístroj Ovládací jednotka pro regulační systém Logamatic a všechny zdroje tepla vybavené EMS (kromě GB132, GB142, GB152) Snadná obsluha a uvedení do provozu, velký grafický podsvícený displej.

Více

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Úniverzální ústředna detekčního systému ADS Příručka uživatele je ústředna detekčního systému ADS, určená pro napájení snímačů koncentrace a zpracování jejich signálu. Na ústřednu se připojuje jeden až

Více

5/781/08 pořadové čís.: 49 (Svaz rakouských hasičů) RAL 3000 červená, RAL 1012 žlutá nebo speciální lak Externí napájení:

5/781/08 pořadové čís.: 49 (Svaz rakouských hasičů) RAL 3000 červená, RAL 1012 žlutá nebo speciální lak Externí napájení: Hasičský zdroj elektrického proudu Čís. zboží: MAG155SL-R OBECNĚ Druh generátor proudu Využití: Zejména u hasičů nebo uživatelů se zvýšenými požadavky na stupeň ochrany Výrobce: MAG-MOTOREN společnost

Více

Dopravní nehoda automobilu s LPG a CNG

Dopravní nehoda automobilu s LPG a CNG SDH Klášterec nad Orlicí Odborná příprava členů výjezdové jednotky Dopravní nehoda automobilu s LPG a CNG Ondřej Janeček, janecek.ondrej@gmail.com leden 2013 Obsah Nebezpeční plynných paliv CNG LPG Identifikace

Více

Technický list Procesní vlhkoměr HYGROPHIL H 4230

Technický list Procesní vlhkoměr HYGROPHIL H 4230 Technický list Procesní vlhkoměr HYGROPHIL H 4230 Kontinuální měření vlhkosti v průmyslových procesech do teploty média až +1000 C!!! HYGROPHIL H 4230 Vysoká odolnost proti korozi a znečištění. Zejména

Více

Aero 100 Aero 125 Aero 150

Aero 100 Aero 125 Aero 150 Aero 100 Aero 125 Aero Axiální ventilátory pro odsávání vzduchu přímo nebo pomocí krátkého potrubí. Vhodné pro instalaci na stěnu i do stropu. Všechny tyto modely jsou vybaveny kuličkovými ložisky. Verze

Více

Ovládací panel PC 100

Ovládací panel PC 100 Str.1 Uživatelská příručka PC100, PC200, DS300K, PC320-K Hlavní části elektrické výbavy KONTROLNÍ PANEL PC100, PC200, Ovládání spotřebičů, test baterií, test hladin vody pitné i odpadní 12V ROZVADĚČOVÝ

Více

NÁVOD K OBSLUZE ČIDLO TS-215G

NÁVOD K OBSLUZE ČIDLO TS-215G NÁVOD K OBSLUZE ČIDLO TS-215G ČIDLO TS-215G Detekovatelný plyn: oxid uhelnatý Princip měření: elektrochemický Rozsah měření: 0-300ppm CO Maximální zátěž čidla: 600ppm CO Výstupní signál: 4-20mA / na vyžádání

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rychlonabíječka UFC - 2. Obj.č.: 51 20 33

NÁVOD K OBSLUZE. Rychlonabíječka UFC - 2. Obj.č.: 51 20 33 1 NÁVOD K OBSLUZE Rychlonabíječka UFC - 2 Obj.č.: 51 20 33 Ryhlonabíjecí přístroj typ UFC- 2 slouží pro rychlé nabíjení nabíjecích článků typu NiCd a ŃIMH v době do 1 hodiny. Přístroj lze provozovat na

Více

GaleaTM Life spínače, tlačítka

GaleaTM Life spínače, tlačítka 7758 05 + 774 2 + 774 0 7758 02 + 774 5 + 774 0 Výběrová tabulka krytů (str. 572), rámečků (str. 576) a instalačních krabic (str. 604) 7758 27 + 773 34 + 773 0 7758 06 + 772 0 + 779 95 ktr 7758 0 + 774

Více

DEGA PBx-CL II NÁVOD K OBSLUZE. Ruční detektor hořlavých a výbušných plynů. ISO 9001:2008 Quality Management Systems Systéme de Qualité www.sgs.

DEGA PBx-CL II NÁVOD K OBSLUZE. Ruční detektor hořlavých a výbušných plynů. ISO 9001:2008 Quality Management Systems Systéme de Qualité www.sgs. NÁVOD K OBSLUZE Ruční detektor hořlavých a výbušných plynů DEGA PBxCL II ISO 9001:2008 Quality Management Systems Systéme de Qualité www.sgs.com Obsah str. 1 / Pro Vaši bezpečnost str. 2/ Technické informace

Více

Pro ECL Comfort 110. 230 V AC a 24 V AC

Pro ECL Comfort 110. 230 V AC a 24 V AC 230 V AC a 24 V AC Popis a použití Řídicí jednotka je zkonstruována pro jednoduchou instalaci: jeden kabel a jeden konektor. Řídicí jednotka má specificky zkonstruovaný displej s podsvícením. Pro rychlý

Více

AlarmTon - GSM hlásič - Verze HW 1.2, SW 3.2 Návod k obsluze a instalaci AlarmTon - GSM alarm - popis a funkce Stručný popis AlarmTon (GSM alarm) je určen k monitorování určitého objektu, např. auta nebo

Více

Heizkessel bis 1017 kw

Heizkessel bis 1017 kw Energiesparen und Klimaschutz serienmäßig Technická dokumentace Technische Dokumentation Kotle do výkonu 1017 kw Heizkessel bis 1017 kw Ocelový kotel MKS Litinový kotel MK-1/MK-2 Plynový kotel NG-31E/NG-31ED

Více

AVS75.. AVS71.. AVS13.. AVS14.. QAA78.. Albatros 2 Bezdrátové komponenty Uživatelská příručka

AVS75.. AVS71.. AVS13.. AVS14.. QAA78.. Albatros 2 Bezdrátové komponenty Uživatelská příručka Albatros 2 Bezdrátové komponenty Uživatelská příručka AVS75.. AVS71.. AVS13.. AVS14.. QAA78.. 1.1 Rádiové komponenty Stanoviště je vhodné vybrat tak, aby bylo zajištěno pokud možné nerušené vysílání. Přitom

Více

Detektory GIC40 a GIC40T

Detektory GIC40 a GIC40T Detektory GIC40 a GIC40T Detektory GIC40 a GIC40T jsou určeny pro detekci oxidu uhelnatého ve vnitřních prostorech jako jsou např. hromadné garáže, kotelny, technologické provozy apod. Detektory využívají

Více

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU. Příručka uživatele

Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU. Příručka uživatele Úniverzální ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Příručka uživatele 1 ASIN ACU je ústředna detekčního systému ADS, určená pro napájení snímačů koncentrace (ASIN ACU T) a detektorů (ASIN ACU D) a zpracování

Více

Řada regulátorů Elfatherm E8 je určena pro ekvitermní regulaci. Funce

Řada regulátorů Elfatherm E8 je určena pro ekvitermní regulaci. Funce Řada regulátorů Elfatherm E8 je určena pro ekvitermní regulaci. topných zařízení. Rozdílná provedení regulátorů umožňují optimální a cenově dostupnou adaptaci na topný systém. Integrované rozhraní BUS

Více

Obj. č.: 75 18 18. Obsah Strana Úvod + účel použití zařízení... 3 Rozsah dodávky... 3 NÁVOD K OBSLUZE. Verze 10/06

Obj. č.: 75 18 18. Obsah Strana Úvod + účel použití zařízení... 3 Rozsah dodávky... 3 NÁVOD K OBSLUZE. Verze 10/06 NÁVOD K OBSLUZE Obsah Strana Úvod + účel použití zařízení... 3 Rozsah dodávky... 3 Verze 10/06 Bezpečnostní předpisy... 4 Součásti detektoru pohybů... 5 Obj. č.: 75 18 18 Popis funkce poplachového zařízení...

Více

Teplo pro váš domov od roku 1888

Teplo pro váš domov od roku 1888 PRODUKTOVÝ KATALOG Teplo pro váš domov od roku 1888 katalog produktů společnosti viadrus KATALOG PRODUKTŮ PROFIL, MEZNÍKY SPOLEČNOSTI Profil společnosti VIADRUS je tradičním ryze českým výrobcem produktů

Více

SOLÁRNÍ KONVERTOR SS-800-MPPT NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Rev.1 OTD 38007900 - 1 -

SOLÁRNÍ KONVERTOR SS-800-MPPT NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ. Rev.1 OTD 38007900 - 1 - SOLÁRNÍ KONVERTOR SS-800-MPPT NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Rev.1 OTD 38007900-1 - Obsah 1.Upozornění...4 2.Doprava a přejímka...4 3.Přehled...4 3.1.Základní vlastnosti...5 4.Popis zařízení...5 4.1.Popis čelního

Více

5/2-cestné elektromagnetické ventily série E na základovou desku, pro jednotlivou nebo bateriovou montáž, stavební šíře 10,5-16 - 19-27,5 mm

5/2-cestné elektromagnetické ventily série E na základovou desku, pro jednotlivou nebo bateriovou montáž, stavební šíře 10,5-16 - 19-27,5 mm 5/-cestné elektromagnetické ventily série E na základovou desku, pro jednotlivou nebo bateriovou montáž, stavební šíře 10,5-16 - 19-7,5 mm Technické údaje Funkce nepřímo řízený šoupátkový ventil Funkce

Více

XR110C - XR120C - XR130C - XR130D

XR110C - XR120C - XR130C - XR130D XR110C - XR120C - XR130C - XR130D OBSAH 1. OBECNÁ VAROVÁNÍ 2 1.1. Před použitím si prosím přečtěte tuto příručku 2 1.2. Bezpečnostní opatření 2 2. OBECNÝ POPIS 2 3. ŘÍZENÍ ZATÍŽENÍ 2 3.1. Kompresor 2 3.2.

Více

animeo seminář 2011 Řídící systémy protisluneční ochrany a ventilačních oken

animeo seminář 2011 Řídící systémy protisluneční ochrany a ventilačních oken animeo seminář 2011 Řídící systémy protisluneční ochrany a ventilačních oken Přehled co je animeo? je to název automatického systému řízení, určeného pro široké spektrum objektů: administrativní budovy

Více

PRO PDM. Omezovač otáček motoru se světelnou indikací. Typ: Z100. www.propdm.eu

PRO PDM. Omezovač otáček motoru se světelnou indikací. Typ: Z100. www.propdm.eu Omezovač otáček motoru se světelnou indikací Typ: Z100 Obsah Základní popis, schéma jednotlivých částí Popis funkce Popis připojení k autu Nastavení z PC Základní popis Z100 je mikroprocesorem řízený omezovač

Více

M9621 CAB G2. Vozidlový adaptér s 10 W zesilovačem (Smart VIB) Výhody

M9621 CAB G2. Vozidlový adaptér s 10 W zesilovačem (Smart VIB) Výhody CAB G2 Vozidlový adaptér s 10 W zesilovačem (Smart VIB) Výhody Optimální využití ručních terminálů M9620 S/M G2 ve vozidle: zesílení výkonu na 10 W Snadná obsluha: ruční terminály M9620 S/M G2 lze snadno

Více

Požární pojmy ve stavebním zákoně

Požární pojmy ve stavebním zákoně 1 - Hořlavé látky 2 - Výbušniny 3 - Tuhé hořlavé látky a jejich skladování 4 - Kapalné hořlavé látky a jejich skladování 5 - Plynné hořlavé látky a jejich skladování 6 - Hořlavé a nehořlavé stavební výrobky

Více

Detektor netěsností vodovodních instalací SEPP- Safe

Detektor netěsností vodovodních instalací SEPP- Safe Detektor netěsností vodovodních instalací SEPP- Safe Určen pro montáž do instalace pitné vody Upozornění: Před montáží a uvedením do provozu si prosím přečtěte návod na montáž a provozní pokyny! Návod

Více

AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA

AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA Inteligente Wärmeregelung Inteligent Regulation of Burning AUTOMATICKÁ REGULACE HOŘENÍ PRO KRBY A KAMNA 2015/2016 Obsah: O regulaci hoření 1 Základní zapojení 2 Automatická regulace hoření Reg010 3 Automatická

Více

Honeywell. OBSAH Technické parametry PW17... 1 Katalogový list PW60. 4

Honeywell. OBSAH Technické parametry PW17... 1 Katalogový list PW60. 4 Honeywell OBSAH Technické parametry PW17.... 1 Katalogový list PW60. 4 PW17 PW60 Technické parametry PW17 Typ Jmenovité rozměry PW17-75 8 "x 35" Kód modelu SR17 Objem pryskyřice (litr) 17,2 31,2 @ 0,84

Více

Podlahový konvektor FCV teplotní výkony

Podlahový konvektor FCV teplotní výkony Podlahový konvektor FCV Malý rozměrem, ale velký výkonem! Varianta s ventilátorem zaručuje velmi vysoký výkon i při nižších teplotních spádech. I přes svoje malé rozměry tak poskytuje maximální komfort

Více

DINALOG A 96 x 24 Sloupcový indikátor

DINALOG A 96 x 24 Sloupcový indikátor DINALOG A 96 x Rozměry průčelí 96 x mm Indikační sloupec je tvořen 5 kontrastními červenými LED diodami Rozsah zobrazení číslicového displeje 999 999 Formát na výšku nebo na šířku Měřicí rozpětí a mezní

Více

Sada alarmu s PIR a dveřními kontakty. Obj. č.: 75 18 18

Sada alarmu s PIR a dveřními kontakty. Obj. č.: 75 18 18 Sada alarmu s PIR a dveřními kontakty Obsah Strana Úvod + účel použití zařízení... 3 Rozsah dodávky... 3 Bezpečnostní předpisy... 3 Součásti detektoru pohybů... 5 Obj. č.: 75 18 18 Popis funkce poplachového

Více

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody

Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Tiger Condens nová řada vysoce účinných kondenzačních kotlů s vestavěným nerezovým zásobníkem s vrstveným ukládáním teplé vody Vyberte si kondenzační kotel Tiger Condens s vestavěným zásobníkem teplé vody

Více

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Česká asociace hasičských důstojníků. Václav Komárek

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje. Česká asociace hasičských důstojníků. Václav Komárek Václav Komárek 1 Počet požárů a úmrtí v objektech pro bydlení a ubytování v závislosti na denní době Počet požárů Mrtví při požárech 35 % v noci 65 % ve dne 30 % ve dne 70 % v noci 2 Specifika prostor

Více

We measure it. Tlakoměry. Pro plynoinstalatéry a vodoinstalatéry. hpa. bar

We measure it. Tlakoměry. Pro plynoinstalatéry a vodoinstalatéry. hpa. bar Tlakoměry Pro plynoinstalatéry a vodoinstalatéry hpa bar C testo 312-2 / testo 312-3 Tlakoměry pro měření tlaku u plynového topení, plynovodů a vodovodů testo 312-2 Testo 312-2, tlakoměr pro jemné tlaky

Více

ETO - regulátor pro ochranu okapů nebo venkovních ploch

ETO - regulátor pro ochranu okapů nebo venkovních ploch ETO - regulátor pro ochranu okapů nebo venkovních ploch technická dokumentace použití automatické ovládání kabelových topných systémů pro ochranu okapů a venkovních ploch před sněhem a náledím označení

Více

Převodníky ThermoTrans P 32100, A 20210 pro termočlánky a odporové teploměry

Převodníky ThermoTrans P 32100, A 20210 pro termočlánky a odporové teploměry Převodníky ThermoTrans P 32100, A 20210 pro termočlánky a odporové teploměry Univerzální napájení (P 32100) Infraport pro komunikaci (P 32100) Montáž na DIN lištu Šířka modulu 6 mm POPIS Převodníky ThermoTrans

Více

ú ú ú ú úč Š ú Š ú š Č š ú Š š Ř Ý Č ž Š ú Č ó ú ž š šť ž Š ž ž ž Š ž ú ó ž ú Š š š ú š Š Š Š ú ť ú š Š ú ú ú Ř Ý Á Š É š Č Ó Ó Ť Ě Ť š Ý Ů Č Š Ř Š Ě Ý š Č ó ó ú ď Á ó ž ú ž ú Ó Á Ý Á Á š Ť ť ť ť Ť š

Více

1. Úvod ROZVODY ELEKTRICKÉ ENERGIE V PROSTORÁCH S NEBEZPEČÍM VÝBUCHU. 2. Vlastnosti hořlavých látek ve vztahu k výbuchu

1. Úvod ROZVODY ELEKTRICKÉ ENERGIE V PROSTORÁCH S NEBEZPEČÍM VÝBUCHU. 2. Vlastnosti hořlavých látek ve vztahu k výbuchu Obsah : 1. Úvod ROZVODY ELEKTRICKÉ ENERGIE V PROSTORÁCH S NEBEZPEČÍM VÝBUCHU 2. Vlastnosti hořlavých látek ve vztahu k výbuchu 3. Klasifikace výbušné atmosféry 4. Zdroje iniciace, klasifikace těchto zdrojů

Více

- PRO. s.r.o. Projekční, montážní, konstrukční, revizní a servisní činnost v oboru elektro třídy A a B, výroba rozvaděčů nn strana 1

- PRO. s.r.o. Projekční, montážní, konstrukční, revizní a servisní činnost v oboru elektro třídy A a B, výroba rozvaděčů nn strana 1 strana 1 Podstata nahrazení pulsní regulace regulací CRYTHERM AE TD. Provozní stav RS (funkce) s pulsní tyristorovou regulací se vyznačuje tím, že při sepnutí pulsní regulace na základě vyhodnocení snímacího

Více

Nová generace domácí dorozumívací techniky Czechphone promění jakýkoliv dům v inteligentní a hlavně bezpečné obydlí.

Nová generace domácí dorozumívací techniky Czechphone promění jakýkoliv dům v inteligentní a hlavně bezpečné obydlí. Již více než 0 let s Vámi Nová generace domácí dorozumívací techniky Czechphone promění jakýkoliv dům v inteligentní a hlavně bezpečné obydlí. Systém MELODY pomáhá zajis t komunikaci a kontrolovaný vstup

Více

Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST

Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST PLYNOVÉ ZÁVĚSNÉ KOTLE Technické podklady pro PROJEKČNÍ A MONTÁŽNÍ ČINNOST Zastoupení pro Českou republiku: Baxi Heating (Czech republic) s.r.o., Jeseniova 2770/56, 130 00 Praha 3 Tel.:+420-271 001 627,

Více

DETEKTOR PLYNU Art. 0715 53 260

DETEKTOR PLYNU Art. 0715 53 260 DETEKTOR PLYNU Art. 0715 53 260 CZ Návod Pro vaši bezpečnost Před prvním použitím přístroje si přečtěte tento návod k použití a dodržujte jej. Uschovejte jej pro případné pozdější použití nebo pro dalšího

Více

Určení Typové vlastnosti Technické parametry Základní režimy regulátoru Hlavní prvky regulátoru Zařazení regulátoru do otopného systému

Určení Typové vlastnosti Technické parametry Základní režimy regulátoru Hlavní prvky regulátoru Zařazení regulátoru do otopného systému OBSAH: 1 Určení... 2 2 Typové vlastnosti... 2 3 Technické parametry... 2 4 Základní režimy regulátoru... 2 4.1 Letní režim... 2 4.2 Zimní režim... 3 4.2.1 Režimy Den a Noc... 3 4.2.2 Režim Útlum... 3 5

Více

5.6.17.13.4. Svařování plamenem

5.6.17.13.4. Svařování plamenem 5.6.17.13.4. Svařování plamenem http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektorybozp/svarovani/svarovani-plamenem Přídavným materiálem u svařování plamenem je poměděný drát. Teplo potřebné k natavení

Více

SecuMotion. Návod k použití Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle!

SecuMotion. Návod k použití Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle! SecuMotion Návod k použití Návod k montážní Je nutno mít při jízde ve vozidle! SecuMotion Účel použití SecuMotion je bezpečnostní zařízení k regulaci tlaku plynu pro obytné přívěsy a karavany. Toto zařízení

Více

Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU

Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Vyhodnocovací ústředna detekčního systému ADS ASIN ACU Příručka uživatele 1 ASIN ACU je ústředna detekčního systému ADS, určená pro napájení snímačů koncentrace a zpracování jejich signálu. Na ústřednu

Více

Bezpečnostní GSM poplašný systém. Návod k použití. Schéma zapojení hlavní jednotky. 4 drátová a 6 bezdrátových ochranných zón;

Bezpečnostní GSM poplašný systém. Návod k použití. Schéma zapojení hlavní jednotky. 4 drátová a 6 bezdrátových ochranných zón; Schéma zapojení hlavní jednotky SP + SP- připojený reproduktor SP- uzemnění (GND) Drátové zóny: L1 až L4 jsou vodiči připojované zóny, od příslušného vstupu a země. Na svorkách není napětí, ale jsou uzpůsobeny

Více

DTG 1300-24 Eco / V130

DTG 1300-24 Eco / V130 ECODENS Kondenzační plynový kotel CS Návod k obsluze 300018014-001-B Obsah 1 Úvod...................................................................................3 1.1 Symboly a zkratky.......................................................................................3

Více

ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY

ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY FDN-5 FHN-5 Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajištující dlouhodobou a nezávad nou funkci. Výrobek smí být do koupelny a sprchy

Více

DSC. PARAMETRY: Napájecí napětí 13,8V. Proud na vstupu [+N] Max 0,6A Min. (max.) napájecí napětí 10V (13,8 V) 2Ah (177 x 34 x 66mm)

DSC. PARAMETRY: Napájecí napětí 13,8V. Proud na vstupu [+N] Max 0,6A Min. (max.) napájecí napětí 10V (13,8 V) 2Ah (177 x 34 x 66mm) DSC ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI: Zálohovaná siréna řízená mikroprocesorem s blikačem/stroboskopem určená do venkovních prostor Nový design s prostorem určeným pro umístění loga Vaší firmy Robustní polykarbonátový

Více

KOMINEK OS (RT-08G-OS)

KOMINEK OS (RT-08G-OS) KOMINEK OS (RT-08G-OS) OPTIMALIZÁTOR SPALOVÁNÍ PRO KRBOVÁ KAMNA S AKUMULAČNÍ HMOTOU NÁVOD K OBSLUZE V1.0 (30.01.2012 k programu v1.0) 1 Princip činnosti Regulátor pomoci vzduchové klapky kontroluje spalovací

Více

Zařízení ke zvýšení tlaku. Hya-Solo. Typový list

Zařízení ke zvýšení tlaku. Hya-Solo. Typový list Hya-Solo Typový list Impressum Typový list Hya-Solo Všechna práva vyhrazena. Obsah návodu se bez písemného svolení výrobce nesmí dále šířit, rozmnožovat, upravovat ani poskytovat třetím osobám. Obecně

Více

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14.

POPIS ZAŘÍZENÍ. Zadní pohled. 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej. Přední pohled. 12. Čočka 13. LED světlo 14. v1.7(12/14) POPIS ZAŘÍZENÍ Zadní pohled 1. Napájení 2. Menu 3. Mode 4. Nahoru 5. OK 6. Dolů 7. Displej Přední pohled 12. Čočka 13. LED světlo 14. Reproduktor w w w. c e l - t e c. c z Strana 1 Pravý pohled

Více

CA-1802 ATHOS GSM alarm 8131 Kč 6720 Kč CA-1802-WRC ATHOS GSM alarm pro Reset 2 - bez dálkových ovladačů RC 7411 Kč 6125 Kč

CA-1802 ATHOS GSM alarm 8131 Kč 6720 Kč CA-1802-WRC ATHOS GSM alarm pro Reset 2 - bez dálkových ovladačů RC 7411 Kč 6125 Kč Autotechnika Zabezpečení vozidel GSM/GPS autoalarmy CA-2103 ATHOS GSM/GPS alarm, bez RC, připojení na CAN - NOVINKA 9668 Kč 7990 Kč CA-1803BT ATHOS GSM/GPS alarm - DOPRODEJ 9070 Kč 7496 Kč CA-1803-WRC

Více

PlanoCentro compact passimo

PlanoCentro compact passimo česky Čidla přítomnosti pro stropní montáž Perfect Light Control Čidla přítomnosti pro stropní montáž Téměř neviditelná, ale vidí vše Zapuštěná montáž do podhledů i plných stropů Optimalizované uspořádání

Více

Technické podmínky a návod k použití detektoru GH10

Technické podmínky a návod k použití detektoru GH10 Technické podmínky a návod k použití detektoru GH10 Detektor GH10 je elektronický přístroj určený k detekci přítomnosti par hořlavých látek a plynů ve vzduchu. Jeho úkolem je včasné vyslání signálu o vznikající

Více

VIESMANN VITOCELL 100 E/140 E/160 E. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 160 E VITOCELL 100 E VITOCELL 100 E VITOCELL 140 E

VIESMANN VITOCELL 100 E/140 E/160 E. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 160 E VITOCELL 100 E VITOCELL 100 E VITOCELL 140 E VIESMANN VITOCELL 100 E/140 E/160 E Zásobník pro akumulaci topné vody objem 200 až 1000 litrů List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 17 VITOCELL 100 E

Více

Plexo komplety IP 55 IK 07

Plexo komplety IP 55 IK 07 Plexo komplety povrchová montáž 697 11 697 12 697 31 697 79 916 55 Kompletní p ístroje pro povrchovou instalaci. Dv membránové pr chodky v jednom p ístroji. Signálka je sou ástí dodávky (podsv tlené p

Více

TZB - Vytápění. Daniel Macek Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví, Fakulta stavební, ČVUT v Praze

TZB - Vytápění. Daniel Macek Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví, Fakulta stavební, ČVUT v Praze TZB - Vytápění Daniel Macek Katedra ekonomiky a řízení ve stavebnictví, Fakulta stavební, ČVUT v Praze Volba paliva pro vytápění Zemní plyn nejrozšířenější palivo v ČR relativně čistý zdroj tepelné energie

Více

Systémová řešení napájení

Systémová řešení napájení Systémová řešení napájení Síťové filtry Transformátory Napájecí zdroje Spínané zdroje Inteligentní kontrola proudů Vyrovnávací moduly Záložní systémy 02 SYSTÉMOVÁ ŘEŠENÍ NAPÁJENÍ Z JEDNÉ RUKY TRANSFORMÁTORY

Více

Technické podmínky a návod k použití detektorů GC20N a GC20K

Technické podmínky a návod k použití detektorů GC20N a GC20K Technické podmínky a návod k použití detektorů GC20N a GC20K Detektory typu GC20N a GC20K jsou stacionární elektronické přístroje určené k detekci přítomnosti hořlavých látek ve vzduchu. Jejich úkolem

Více

Přečerpávací stanice Aqualift F

Přečerpávací stanice Aqualift F Přečerpávací stanice Aqualift F Pro soukromé a průmyslové odstraňování odpadních vod www.kessel.cz KESSELsnazší plánování Funkce rychlého hledání Zadáním čísla výrobku nebo vyhledávacího slova na www.kessel.com

Více

Tunelové myčky pásové

Tunelové myčky pásové Mytí Tunelové myčky pásové MYČKY PÁSOVÉ Elektrické modely...274 Plynové modely...275 Modulové sekce...276 Příslušenství...277 Tvrdost vody: Všechny myčky musí být připojeny na změkčovač vody vždy, když

Více

TELSYCO PBX DP - elektronický dveřní vrátník

TELSYCO PBX DP - elektronický dveřní vrátník TELSYCO PBX DP - elektronický dveřní vrátník Modulární systém s možností připojení k jakékoli pobočkové telefonní ústředně Připojení k libovolné analogové lince Voděodolná tlačítka se stupněm krytí IP66,

Více

Nástěnný GSM alarm FLAJZAR

Nástěnný GSM alarm FLAJZAR Nástěnný GSM alarm FLAJZAR (obj. kód: GSM-MD1) Návod 23.09.2015 UPOZORNĚNÍ: pro nové funkce hlídání, denní a noční zóny, je třeba používat firmware 206.100.1 a vyšší. Jednoduché zabezpečení prostor s hlášením

Více

Detektor hořlavých plynů GS 120

Detektor hořlavých plynů GS 120 Detektor hořlavých plynů GS 120 - Instalační příručka - verze 1.0 adresa: ADDAT s.r.o. Májová 1126 463 11 Liberec 30 telefon: fax: http: e-mail: 485 102 271 485 114 761 www.addat.cz addat@addat.cz Obsah:

Více

NÁVOD K OBSLUZE SOLÁR Í DIRERE Č Í REGULÁTOR OSF S ELEKTRICKÝM VE TILEM FIP

NÁVOD K OBSLUZE SOLÁR Í DIRERE Č Í REGULÁTOR OSF S ELEKTRICKÝM VE TILEM FIP NÁVOD K OBSLUZE SOLÁR Í DIRERE Č Í REGULÁTOR OSF S ELEKTRICKÝM VE TILEM FIP 1 Servisní práce a údržbu je oprávněn provádět pouze autorizovaný elektroodborník Servisní terminál ( zákaznický měřící přístroj)

Více

QAF63.2-J QAF63.6-J. Protimrazové čidlo. Pro použití ve vzduchovém kanálu. Aktivní kapilární kanálové čidlo pro měření nejnižších teplot v rozsahu

QAF63.2-J QAF63.6-J. Protimrazové čidlo. Pro použití ve vzduchovém kanálu. Aktivní kapilární kanálové čidlo pro měření nejnižších teplot v rozsahu s Protimrazové čidlo Pro použití ve vzduchovém kanálu QAF63.2-J QAF63.6-J Aktivní kapilární kanálové čidlo pro měření nejnižších teplot v rozsahu 0 15 C Provozní napětí AC 24 V Měřící signál DC 0 10 V

Více

Cena vzorové instalace 18 431 Kč bez DPH, 21 196 Kč včetně 15 % DPH v případě profesionální montáže pro bytové účely.

Cena vzorové instalace 18 431 Kč bez DPH, 21 196 Kč včetně 15 % DPH v případě profesionální montáže pro bytové účely. byt typová instalace pro vzorový byt je připravena v bezdrátové verzi, která je šetrná k interiéru bytu a výrazně zkracuje čas, a tím snížuje i cenu montáže v porovnání s drátovým systémem. a Ústředna

Více

Minia INSTALAČNÍ STYKAČE

Minia INSTALAČNÍ STYKAČE Instalační stykače Ke spínání spotřebičů do 63 A elektrických kotlů, přímotopných konvektorů, bojlerů, akumulačních kamen, osvětlení apod. Ovládací napětí: 24 V a.c., 230 V a.c. Vizuální indikace při zapnutí.

Více

Nová technologie mìøení emisí pro kominíky a kontrolní orgány

Nová technologie mìøení emisí pro kominíky a kontrolní orgány testo 330-3 Nová technologie mìøení emisí pro kominíky a kontrolní orgány Nová dimenze rychlosti a spolehlivosti C hpa O 2 CO/H 2 testo 330-3 nová dimenze rychlosti a i na poli analýzy spalin Nová generace

Více

THERM 28 KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ5.A, KDZ10.A

THERM 28 KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ5.A, KDZ10.A TŘÍDA NOx THERM KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ.A, KDZ0.A THERM KD.A, KDZ.A, KDC.A, KDZ.A, KDZ0.A Kotle jsou určeny pro vytápění objektů s tepelnou ztrátou do kw. Díky široké modulaci výkonu se optimálně přizpůsobují

Více

Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/

Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/ www.solight.cz Časové spínače / Měřiče elektrické energie Dálkově ovládané zásuvky/ DÁLKOVĚ OVLÁDANÉ ZÁSUVKY Dálkově ovládané zásuvky pro spínání různých spotřebičů (osvětlení, topení, žaluzie...) pomocí

Více