PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE"

Transkript

1 PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZOVATEL: SPOLEK NA TROJANOVSKÉ PASECE TROJANOVICE 342E, TROJANOVICE, IČO: KONTAKT: tel.: Iveta Machulová tel.: Martina Eliášová ADRESA DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU: TROJANOVICE 19E, OBSAH: 1.ÚVOD 2.PROVOZNÍ INFORMACE 3.FINANCE 4.PŘEDÁVÁNÍ,VYZVEDÁVÁNÍ,OMLOUVÁNÍ DÍTĚTE 5.CHOD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU(dále jen DLK) 1.ÚVOD: Provozní řád lesního klubu NA TROJANOVSKÉ PASECE stanovuje formu organizace,upřesňuje kompetence všech zainteresovaných(dětí, rodičů, pracovníků) a podává rámcový přehled a informace o fungování klubu. Je důleţitou součástí dohody mezi rodiči a zřizovatelem. Spolek NA TROJANOVSKÉ PASECE provozuje pro děti svých členů DLK v duchu lesních mateřských škol,který slouţí k rozvoji a výchově dětí předškolního věku. Klade důraz na ochranu ţivotního prostředí a podporu zdravého ţivotního stylu. 2.1 PROVOZNÍ PODMÍNKY 2.PROVOZNÍ INFORMACE: DLK je provozován od 1.května 2013.Provoz je celodenní ,celoroční včetně školních prázdnin s výjimkou víkendů a státních svátků. Na případnou zvyšující se (nebo sniţující se) poptávku po umístění dětí do DLK zareaguje zřizovatel zvýšením (nebo sníţením) počtu dní v týdnu. Případnou změnu je zřizovatel povinen nejméně 1 měsíc před její účinností sdělit osobně,zaslat em na adresu rodiče dítěte,oznámit na webových stránkách. Zázemím DLK je zděná a dřevěná chatka, kterou je moţno vytápět kamny a která slouţí k uloţení pomůcek a náhradního oblečení. V případě potřeby se zde mohou děti najíst,převléknout,ohřát a odpočinout si. Toto zázemí spolu s týpím je vyuţíváno v letním období. V zimním období vyuţíváme jako zázemí kabiny na fotbalovém hřišti adresa:tělovýchovná jednota Trojanovice Bystré 638.

2 Úklid zázemí zajišťují průvodci a další zaměstnanci klubu po předání dětí rodičům.úklidy většího rozsahu probíhají s pomocí rodičů na brigádách. Na těchto místech také probíhá předávání a vyzvedávání dětí. V případě výletu či jiné akce se můţe místo předávání dětí změnit. O tomto budou rodiče dítěte informováni osobně nebo em minimálně 24 hodin dopředu. 2.2 ZÁPIS DÍTĚTE DO DLK NA TROJANOVSKÉ PASECE Před zápisem doporučujeme, aby se rodiče seznámili s Provozním řádem,platbami za docházku dítěte podle jednotlivých modelů (1x-3xtýdně). Doporučujeme také osobně navštívit DLK a seznámit se s prostředím,zázemím a průvodci.kapacita skupiny na den je max.15 dětí. Zápis dětí bude probíhat průběţně zejména podle zájmů rodičů o docházku a podle volných kapacit DLK a to u předsedy sdruţení: Iveta Machulová,tel Na přijetí do DLK není nárok. O přijetí rozhodují průvodci na základě ţádosti o přijetí,poţadovaného termínu a modelu docházky,přičemţ je pro přijetí rozhodující: Zralost dítěte Kapacita a model docházky Sourozenci mají přednost Přednost mají děti s vícedenní docházkou. 2.3 PŘIJETÍ DÍTĚTE DO DLK NA TROJANOVSKÉ PASECE V případě kladného vyřízení ţádosti o přijetí, budou zákonnému zástupci dítěte předány následující dokumenty: Přihláška k členství ve spolku Smlouva o péči o dítě, a to ve dvou vyhotoveních, která budou opatřena podpisem předsedy nebo místopředsedy DLK Přílohy smlouvy Provozní řád a Informace pro rodiče Vyplněné a podepsané dokumenty zákonný zástupce dítěte zašle nebo osobně předá na adrese dětského klubu, a to nejpozději v den nástupu dítěte do klubu. Spolu s informací o přijetí bude také rodičům oznámena vy še m ěsíčního příspěvku podle vybraného modelu docházky a variabilní symbol. Více o platbách viz dále v textu Finance. 2.4 NÁSTUP DO DLK NA TROJANOVSKÉ PASECE Před nástupem dítěte proběhne schůzka rodičů, dítěte a průvodců dětského klubu pro vzájemném seznámení a zodpovězení případných dotazů a rozhodnutí o adaptačním procesu, který je umoţněn individuálně s ohledem na moţnosti rodičů a potřeb konkrétního dítě.rodiče obdrţí informace o doporučeném vybavení dítěte do klubu.

3 3.FINANCE: 3.1 VÝŠE ČLENSKÝCH PŘÍSPĚVKŮ SPOLKU PODLE DOCHÁZKY DÍTĚTE DO KLUBU Ceny zahrnují i pojištění dítěte. Upozornění: uvedené ceny nezahrnují stravné. Stravné je Kč 35- oběd, dopolední a odpolední svačinu si děti nosí z domova. Rozpis plateb za docházku dítěte: DOCHÁZKA CENA ZA MĚSÍC TŘÍDENNÍ 2.550,- DVOUDENNÍ 1.800,- JEDNODENNÍ 1.000,- Zvýhodněná cena pro sourozence: SLEVA 20% Platba školného a stravného je splatná do 15. dne následujícího měsíce.o výši školného za uplynulý měsíc budou rodiče informování 5. dne následujícího měsíce e- mailem. Spolek je oprávněn jednostranně stanovit novou výši platby za docházku dítěte. Tuto informaci je povinen zaslat nejméně 30 dní před účinností em na adresu zákonného zástupce dítěte a oznámit ji na webových stránkách. 3.2 FINANCOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ JÍZDNÉ A VSTUPNÉ Úhrady jízdného a vstupného na kulturní akce hradí zákonní zástupci dítěte dětí, kteří se akce účastní. Výši této částky sdělí pedagog zákonnému zástupci dítěte min. 24 hodin předem a ten finanční obnos předá při předávání dítěte nebude-li dohodnuto jinak. 3.3 DARY A SPONZOROVÁNÍ DLK NA TROJANOVSKÉ PASECE Občanské sdruţení NA TROJANOVSKÉ PASECE přijímá finanční i věcné dary určené pro provoz dětského lesního klubu. Po obdrţení daru peněţního či věcného vystavíme příjmový doklad. U darů do pěti tisíc se bude jednat o potvrzení o přijatém daru a u daru nad pět tisíc bude s dárcem sepsána darovací smlouva. Potvrzení o přijatém daru nebo darovací smlouva slouţí jako účetní doklad. Sponzory uvedeme po vzájemné dohodě na našich webových stránkách. 4.PŘEDÁVÁNÍ,VYZVEDÁVÁNÍ,OMLOUVÁNÍ DÍTĚTE DO DLK NA TROJANOVSKÉ PASECE : 4.1 PŘEDÁVÁNÍ DÍTĚTE Provozní doba v rámci celodenního programu je od

4 Předávání probíhá u základny DLK Trojanovice č.e.19e nebo Tělovýchovná jednota Trojanovice Bystré 638, pokud nejsou rodiče předem informování jinak (v případě společných výletů a pod.) DLK přebírá zodpovědnost za dítě okamţikem předání dítěte průvodci, tj.podáním ruky. Rodič při předávání dítěte informuje průvodce o důleţitých okolnostech spojených se stavem dítěte, jedná se o okolnosti, které by mohly narušit fyzickou či psychickou pohodu dítěte a dalších dětí během pobytu v DLK. Rodič předává dítě dostatečně vybavené s ohledem na aktuální počasí a potřeby dítěte. Dochvilnost pro předávání dětí je nezbytná pro zajištění programu a provozu klubu. Pokud rodiče bez domluvy nedodrţí začátek programu (tj.8.30), dítě nemůţe být pro daný den přijato. 4.2 VYZVEDÁVÁNÍ DÍTĚTE Rodič si dítě vyzvedává opět na základně DLK. Zodpovědnost pracovníků DLK za dítě končí předáním rodičům či jiným osobám zmocněným zákonnými zástupci a to opět podáním ruky. Rodič zkontroluje stav vybavení dítěte potřebné pro další dny v DLK a případně doplňuje vybavení v náhradním pytli, jenţ je uloţen v zázemí DLK. V případě zhoršení zdravotního stavu dítěte nebo případném promočení čí prochladnutí dítěte bez moţnosti situaci řešit vlastními silami průvodců, musí být dítě vyzvednuto dříve. 4.3 OMLOUVÁNÍ DÍTĚTE Nepřítomnost dítěte v DLK je třeba omluvit nejpozději do 19 hodin předešlého dne telefonicky nebo formou SMS na číslo V případě dlouho trvající absence je nutno na předpokládanou dobu trvání pracovníky upozornit a to buď em či telefonicky. 5.1 PROGRAM DNE 5.CHOD DLK NA TROJANOVSKÉ PASECE : příchod dětí, ranní samostatné aktivity dle výběru a zájmu dětí, přivítání se v kruhu, plán dne svačina,pobyt v přírodě, vedená a volná činnost v lese nebo v zázemí osobní hygiena, oběd,úklid po obědě odpočinek, spánek odpolední aktivity Výuka vychází z přirozeného rytmu roku. Děti pozorují změny v přírodě spojené s koloběhem ročních období. Pedagogická koncepce je tvořena tak, aby děti kaţdý měsíc proţívaly tématicky sestavený celek z her, písniček, říkadel, pohybových aktivit a tvoření v souladu s rytmem roku, lidovými tradicemi a svátky.

5 5.2 PRAVIDLA Pravidla pobytu v klubu umoţňují průvodcům i dětem bezpečně se pohybovat a fungovat v lesním prostředí, jsou potřebná k zajištění bezpečnosti dětí a k bezproblémovému chodu klubu.pravidla lesa jsou dětem pravidelně připomínány formou domluvy, tak aby se staly přirozenou součástí společného fungování skupiny. Na základě zkušeností se mohou po společné domluvě upravovat a doplňovat. Univerzální pravidla Slova nedělej mi to, to se mi nelíbí jsou označení situace, která je někomu nepříjemná a tímto ţádá o její ukončení Je-li dítě voláno jménem, vţdy odpoví. Při cestě lesem čekáme na domluvených místech. Pohybujeme se vţdy společně ve skupině. Od průvodce můţeme být daleko pouze tak,abychom se s ním vzájemně viděli a slyšeli. Bez dovolení pedagoga nejíme nic nalezeného v lese. Potřebu vykonáváme na místě určeném pedagogem. Do klubu si nenosíme hračky z domu (lze si přinést plyšáka na spaní), V klubu jsou k dispozici hračky z přírodních materiálů, jenţ rozvíjí dětskou tvořivost. Les téţ poskytuje dostatečné mnoţství materiálu. Do klubu nenosíme nezdravé pamlsky a ţvýkačky Manipulace s klacky jen o délce, kterou je dítě schopno kontrolovat. Klacky se nesmí dávat do výšky obličeje. Šermování s klacíky je moţné, kdyţ obě strany souhlasí. K jídlu (svačina,oběd) se vţdy společně scházíme na jedno místo.u jídla sedíme. Nikde nenecháváme odpadky Hlídáme si své věci, batůţky,oblečení a dáváme je na určené místo Věci se kterými jsme si hráli nebo pracovali uklidíme zpět na místo Manipulace s ohněm je dovolena dětem aţ po domluvě s průvodcem V blízkosti ohně neběháme, dáváme pozor na rozpálená kamna Děti jsou vítány při společných pracích při zachování pravidel bezpečnosti (př. vaření,řezání dřeva, topení v kamnech atd.) Rodiče či dobrovolníci se mohou po domluvě s průvodci podílet na programu klubu Návrhy a impulsy ze stran rodičů k činnosti klubu jsou vítány v době, kdy se průvodce nevěnuje dětem (případně po předání dětí) nebo na společných schůzkách. 5.3 STRAVOVÁNÍ Stravování se skládá ze svačinek a oběda. A) Dopolední svačinku připravují dětem rodiče. Do batůţku je třeba sbalit láhev s pitím (v zimních měsících teplý čaj v termosce) a svačinku, jak je dítě zvyklé (nejlépe jiţ vyndané z komerčních obalů přímo do svačinových krabiček kvůli

6 minimalizaci odpadků). B) Teplý oběd je dodáván externím dodavatelem. Průvodci je servírován dětem do talířů. Je vţdy také připraven dostatek pití. C) Pokud děti zůstávají v klubu po je třeba, aby měly s sebou i trvanlivou svačinu na odpoledne. Ţádáme rodiče, aby dětem do DLK nedávali sladkosti. Případná potravinová omezení a alergie dětí musí rodiče domluvit s průvodci. 5.4 PRACOVNÍCI DLK O skupinu dětí se starají minimálně dva průvodci. Na speciální akce (čtvrtletní slavnosti, den dětí, apod.) se po předešlé domluvě mohou programu účastnit téţ dobrovolníci či rodiče. Pracovníci mají zkušenosti z oblasti předškolní výchovy dětí a zajímají se o problematiku lesních mateřských škol. Při práci s dětmi uplatňujeme pedagogické zásady Respektovat a být respektován,ekologické výchovy a volné hry. Pracovníci DLK mají také kurz První pomoci. Pracovníci se dále vzdělávají a pracují na svém osobním rozvoji. 5.5 SPOLUPRÁCE A KOMUNIKACE SE ZÁKONNÝMI ZÁSTUPCI Chod klubu by se neobešel bez spolupráce s rodiči. Komunitní způsob fungování klubu je nedílnou součástí jeho udrţitelnosti. Rodiče dítěte má právo projevit jakékoli připomínky k chodu DLK konzultovat výchovné i jiné problémy svého dítěte s pracovníky.uvítáme, pokud rodiče dítěte svými náměty a nápady přispěje k obohacení našeho programu. Rodiče dětí jsou pravidelně informováni o dění v klubu em, informacemi vyvěšenými na naší webové stránce nebo formou rodičovské schůzky. Zákonní zástupci dětí se mohou podílet na chodu klubu svými podněty, pomocí s přípravami na slavnostech, organizací spolujízd (např. odvoz dětí na různé akce), materiální výpomocí apod. Nabídka moţné výpomoci se nachází na webových stránkách. Rodičovská schůzka Pozvánku s programem rodičovské schůzky rozesíláme nejpozději týden před konáním schůzky em. Kaţdý můţe doplnit svá témata a připomínky programu schůzky. Zákonným zástupcům dětí je doporučováno se pravidelných setkání zúčastnit z důvodu zajištění oboustranné informovanosti a spokojenosti. Rodičovské schůzky se konají obvykle 1x za půl roku. 5.6 INFORMACE O ZDRAVONÍM STAVU DÍTĚTE Naši pracovníci při práci s dětmi vychází z Informací o zdravotním stavu dítěte, které rodiče dítěte odevzdává společně s přihláškou.

7 Rodič dítěte je povinen podat informace o zdravotním stavu dítěte, jeho alergiích (na jídlo, na bodnutí hmyzem apod.), uţívaných lécích, dávkování léků či o okolnostech spojených se stavem dítěte (např. dítě po nemoci, závaţné okolnosti v rodině). Dítě je nutno nechat doma v případě, ţe u něj zpozorujete některý z těchto symptomů: zvýšená teplota kašel a rýma, které evidentně oslabují dítě zvracení (je třeba nechat dítě doma alespoň 1 den po vymizení symptomů) průjem (je třeba nechat dítě doma alespoň 1 den po vymizení symptomů) bolest v uchu bolest v oblasti břicha bolest při močení v rodině se vyskytlo nějaké infekční onemocnění (salmonelosa, ţloutenka, spalničky, neštovice atd.) Průvodci DLK mohou odmítnout dítě přijmout, pokud usoudí, ţe dítě není zdravé (teplota, silný kašel či zánětlivá rýma apod.). Pokud se objeví příznaky jakéhokoliv onemocnění během pobytu v DLK, bude rodič dítěte telefonicky informováni a vyzván k vyzvednutí dítěte. V akutních případech bude zavolána rychlá záchranná sluţba a zákonný zástupce dítěte bude okamţitě telefonicky informován. Pracovníci DLK jsou proškoleni v poskytování první pomoci. V případě potřeby jsou povinni poskytnout v přírodě dítěti první pomoc. Zákonný zástupce dítěte podpisem smlouvy souhlasí s poskytnutím první pomoci jeho dítěti pracovníkem DLK. Průvodci mají k dispozici v zázemí klubu vybavenou lékárničku. Mimo zázemí nosí příruční, pohotovostní lékárničku. Zákonný zástupce dítěte je při předávání dítěte informováni o závaţných událostech z průběhu dne (úrazy, vyjmutí klíštěte, hádky) týkajících se jeho dítěte. 5.7 VYBAVENÍ DÍTĚTE DO DLK Pro bezpečný a příjemný pobyt dětí ve venkovním prostředí je nutné, aby děti měly dobré vybavení odpovídající aktuálnímu počasí. Vybavení podle aktuálního počasí zajišťuje rodič. Dítě má v zázemí klubu spací pytel,holínky a pytel s náhradním oblečení, které podle počasí a potřeby doplňuje rodič. Obecná pravidla oblékání do DLK NA TROJANOVSKÉ PASECE Funkční vrstva: ideální jsou přírodní materiály jako merino vlna či hedvábí. Úlohou této vrstvy je odvádět vlhkost od těla. Vlna má tu vlastnost, ţe hřeje, i kdyţ je vlhká. Má téţ samočisticí schopnost.

8 Střední zateplovací vrstva: vytváří vzduchovou vrstvu mezi funkční vrstvou a tím udrţuje tělesnou teplotu.v případě velmi studeného počasí je dobré vytvořit několik vrstev, které mají zateplující funkci. Vnější vrstva: má izolující vlastnosti. Měla by být nepromokavá a větru odolná, ale zároveň prodyšná. Při teplém počasí: bavlněné lehké tričko či košile s dlouhým rukávem (chrání před sluncem a chladem v lese), vzdušné kalhoty (chrání před klíšťaty, odřením v lese), kšiltovka či klobouček,větrovka do batůţku a pláštěnka Při deštivém počasí v zimním období: svrchní vrstvou cibulovitého oblečení jsou nepromokavé kalhoty a bunda (např. Tchibo, Kik). V batůţku náhradní rukavice, ponoţky a punčochy. Obuv: Doporučujeme o číslo větší. Vzduchová vrstva takto vytvořená udrţuje chodidla v teple.v zimě botu s moţností vyjmutí vnitřní vloţky k lepšímu usušení obuvi. Děti budou potřebovat: - batůţek s upravitelnou délkou popruhů a s prsním popruhem, náhradní ponoţky či punčochy, kapesníky - malý karimatkový podsedák - láhev na pití, v zimě menší termosku - pláštěnku - náhradní oblečení jako ponoţky,spodní prádlo, trička,kalhoty a mikina,které budou uloţeny v zázemí DLK - spacák - v zimním období papučky UPOZORNĚNÍ pro rodiče dítěte: S ohledem na častý pobyt v lese se oblečení můţe zašpinit, natrhnout a pod. Proto je třeba mít toto na vědomí a oblečení tomuto faktu přizpůsobit. Provozní řád můţe být měněn, či úplně nahrazen novým provozním řádem. Tento Provozní řád nabývá účinnosti dne

! Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny

! Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny 1 Provozní řád ivančického lesního klubu Za humny Platnost k 20. 11. 2015 Obsah: 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1. Provozní podmínky 2.2. Zápis dítěte do LK Za humny 2.3. Přijetí dítěte do LK Za humny

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA Provozovatel: EPSÍK, Rysova 523/2, 62100 Brno IČ: 22893512 Obsah: 1. PROVOZNÍ INFORMACE 1.1 Provozní podmínky 1.2 Zázemí 1.3 Zookoutek 1.4 Povolení k provozu

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY SÝKORKA Platnost k 7. březnu 2011 Aktualizováno 8. listopadu 2015 Provozovatel: Frank Bold Kids, z.s., Rysova 523/2, 62100 Brno IČ: 22893512 Obsah: 1. PROVOZNÍ INFORMACE

Více

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech

Provozní řád. lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech Provozní řád lesní mateřské školy DÚLEK v Úvalech 1 ÚVOD Provozní řád lesní mateřské školky DÚLEK, z. s. (dále jen LMŠ DÚLEK) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ ŠKOLKY BEROUNKA 1. ÚVOD 1.1 Kontakty 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1 Provozní podmínky 2.2 Kritéria přijetí dítěte 2.3 Zápis, jak se přihlásit 2.4 Nástup dítěte ke vzdělávání 2.5 Ukončení

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY LIŠTIČKA 1. Úvod Provozní řád stanovuje formu organizace a fungování lesní mateřské školky Lištička (LMŠ Lištička), kompetence pracovníků, dětí a rodičů. Je součástí

Více

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU SAMOROST

PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU SAMOROST PROVOZNÍ ŘÁD LESNÍHO KLUBU SAMOROST Provozovatel: Spolek přátel Samorostu, z. s. Lesní klub Samorost v Proboštově (dále provozovatel nebo LKS ) Sídlo: Moskevské nám. 2163/2a, 41501 Teplice Telefon: 777

Více

DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK. Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015

DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK. Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015 DĚTSKÝ KLUB AGRÁČEK Informace pro rodiče na školní rok 2014/2015 Kontakty telefon: + 420 725 993 716 adresa: AGRO Český ráj a.s., Všeň 124, 512 65 Všeň email: agroceskyraj.vsen@seznam.cz, tel. ústředí

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Vnitřní předpis č 1 MŠ

ŠKOLNÍ ŘÁD. Vnitřní předpis č 1 MŠ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŢĎÁREC, OKRES CRUDIM ŠKOLNÍ ŘÁD Vnitřní předpis č 1 MŠ 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SENOMATY Nádražní ul. 242, 270 31 Senomaty, tel: 734573568 1. Úvodní ustanovení Školní řád upravuje podrobnosti výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v Mateřské škole

Více

Školní řád s účinností od 22. října 2014

Školní řád s účinností od 22. října 2014 Mateřská škola Havířov Šumbark Petřvaldská 32/262 odloučené pracoviště Sadová 3/232 Havířov - Město Vnitřní směrnice č.12-s Školní řád s účinností od 22. října 2014 Základní údaje o škole Název organizace:

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DĚTI v zařízení péče o děti ŠKOLKA PARNÍČEK (PROVOZNÍ ŘÁD) platný od 9.5.2016

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DĚTI v zařízení péče o děti ŠKOLKA PARNÍČEK (PROVOZNÍ ŘÁD) platný od 9.5.2016 PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DĚTI v zařízení péče o děti ŠKOLKA PARNÍČEK (PROVOZNÍ ŘÁD) platný od 9.5.2016 Provozovatel zařízení péče o děti Školka Parníček v souladu s ustanovením 10 odst. (1)

Více

Mateřská škola, Praha 5 - Košíře, Podbělohorská 2185 SMĚRNICE č.31. část: ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 480 /2012 Spisový znak Skartační znak

Mateřská škola, Praha 5 - Košíře, Podbělohorská 2185 SMĚRNICE č.31. část: ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 480 /2012 Spisový znak Skartační znak Mateřská škola, Praha 5 - Košíře, Podbělohorská 2185 SMĚRNICE č.31 část: ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 480 /2012 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: Provozní porada projednala dne: 30.8.2012

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINBY JAVOROVÁ

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINBY JAVOROVÁ PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINBY JAVOROVÁ pro děti od 1 roku do zahájení povinné školní docházky Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Údaje o Dětské skupině Javorová 3. Priority a cíle výchovně vzdělávacího procesu

Více

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Vydal: Bc. Kamila Ščigelová Účinnost: 01. 09. 2013 A, Školní řád Mateřská

Více

I. Údaje o zařízení Název zařízení :

I. Údaje o zařízení Název zařízení : Mateřská škola Sluníčko Mladá Boleslav, Havlíčkova 1153, příspěvková organizace Školní řád Č.j.: 155/2015 Účinnost od: 02.09. 2015 2.9.2015 se ruší školní řád č.j. 241/2013 ze dne 21.08.2013 Spisový znak:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Schválil/a za MŠ Olešná: Iveta Šmídová, Petra Sládková. Účinnost: od 01. 09. 2015

ŠKOLNÍ ŘÁD. Schválil/a za MŠ Olešná: Iveta Šmídová, Petra Sládková. Účinnost: od 01. 09. 2015 Mateřská škola Olešná, příspěvková organizace, Olešná 71, 267 64 Olešná, okres Beroun IČO 750 33 241, telefon: 311 572 152, 727 909 149, ms.olesna@seznam.cz, www.olesna-be.cz/materska-skola/ ŠKOLNÍ ŘÁD

Více

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016

Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408. Školní řád. Školní rok 2015/2016 Sídlo: 272 01 Kladno, Lacinova 2408 IČ: 75033771 Tel: 312 681 320 E mail: mslacinova@tiscali.cz Mateřská škola Kladno, Lacinova 2408 Č.j. 138/2011/23MŠ Spisový znak: Skartační znak Aktualizace : listopad

Více

W LESE Smlouva o péči o dítě v lesním klubu W lese

W LESE Smlouva o péči o dítě v lesním klubu W lese Smlouva o péči o dítě v lesním klubu W lese Poskytovatel: Společnost Waldorfské školy Příbram Hornická 327, 261 01 Příbram II IČ: 61099309 (dále jen poskytovatel ) Rodič/zákonný zástupce Matka Bydliště

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080

ŠKOLNÍ ŘÁD. 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080 Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám. 1466 pracoviště 15. MŠ Písek, Erbenova 2080 ŠKOLNÍ ŘÁD 15. mateřské školy Písek, Erbenova 2080 ZŠ E. BENEŠE PÍSEK OBSAH 1 Úvodní ustanovení...

Více

Při přijetí dítěte evidujeme potřebné údaje v Přihlášce a Evidenčním listě. Při opakované návštěvě se tyto údaje již nezapisují, ale se ověřují.

Při přijetí dítěte evidujeme potřebné údaje v Přihlášce a Evidenčním listě. Při opakované návštěvě se tyto údaje již nezapisují, ale se ověřují. Provozní řád 1. Hlídání dětí školička Skřítci na Štědříku Je zařízení určeno pro děti ve věku od 2 do 6 let bez doprovodu rodičů. Děti v průběhu pobytu mohou užívat veškeré vybavení našeho zařízení. Provozní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. 27. mateřské školy Plzeň, Dvořákova 4, příspěvkové organizace. Č.j.: 27ms/ 206 /2015

ŠKOLNÍ ŘÁD. 27. mateřské školy Plzeň, Dvořákova 4, příspěvkové organizace. Č.j.: 27ms/ 206 /2015 ŠKOLNÍ ŘÁD 27. mateřské školy Plzeň, Dvořákova 4, příspěvkové organizace Č.j.: 27ms/ 206 /2015 1 Údaje o zařízení: Název školy: 27. mateřská škola Plzeň, Dvořákova 4, příspěvková organizace Adresa: Dvořákova

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY v souladu s 30 odst. 1 školského zákona Spisový / skartační znak Základní škola a Mateřská škola Želešice, příspěvková organizace Č. j.: R04/2014 Vypracoval: Schválil: Rozsah platnosti: se sídlem 24. dubna 270, 664 43 Želešice IČO 49459767 ŠKOLNÍ ŘÁD v souladu s 30

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA RYCHVALD PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MÍROVÁ 1744 RYCHVALD

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA RYCHVALD PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MÍROVÁ 1744 RYCHVALD ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA RYCHVALD PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MÍROVÁ 1744 RYCHVALD (PROJEDNÁNO NA PEDAGOGICKÉ PORADĚ 31.8.2014) 1 Obsah: I. Práva a povinnosti účastníků předškolní výchovy a vzdělávání II.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV

ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV Mateřská škola Horní Cerekev, příspěvková organizace se sídlem Tyršova 347, 394 03 Horní Cerekev Vypracoval: Schválil: ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ HORNÍ CEREKEV Mgr. Lenka Jantačová, ředitelka školy Mgr. Lenka Jantačová,

Více

Mateřská škola, Litvínov, Gorkého 1614, okres Most příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro MŠ Gorkého a Bezručova. Pořadové číslo: 005/2015

Mateřská škola, Litvínov, Gorkého 1614, okres Most příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. platný pro MŠ Gorkého a Bezručova. Pořadové číslo: 005/2015 Mateřská škola, Litvínov, Gorkého 1614, okres Most příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD platný pro MŠ Gorkého a Bezručova Pořadové číslo: 005/2015 Nabytí účinnosti: Tento Školní řád nabývá platnosti dnem

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Mateřská škola, Rosice, okres Chrudim 538 34 Rosice 38 IČO: 70986410 V/1 A 10 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Mateřská škola Pramínek, Valašská Bystřice, okres Vsetín. Směrnice č. 20/2015 Č.j.: MŠ 54/2015. Školní řád

Mateřská škola Pramínek, Valašská Bystřice, okres Vsetín. Směrnice č. 20/2015 Č.j.: MŠ 54/2015. Školní řád Mateřská škola Pramínek, Valašská Bystřice, okres Vsetín Směrnice č. 20/2015 Č.j.: MŠ 54/2015 Školní řád Vydal : Ředitelka Mateřské školy Pramínek, Valašská Bystřice, okres Vsetín Účinnost : od 1. září

Více

Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005. Změny: 1.2.2011. Obsah:

Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005. Změny: 1.2.2011. Obsah: Základní škola Stříbrná Skalice Školní řád základní školy Č.j.: Účinnost od: 1.9.2005 Spisový znak: Počet příloh: Změny: 1.2.2011 Obsah: A Školní řád 2 1 Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy

Více

Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov

Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Raková u Konice, příspěvková organizace Raková u Konice 85 798 57 Laškov Č. j.: 10/2012 Platnost od: 1. 9. 2012 Účinnost od:20. 9. 2012 Aktualizace od: 1. 9. 2015 Obsah: I. Základní

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA Mateřská škola Zahrádka sv. Františka Šlapanice - Budeničky 33, Zlonice 273 71 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZAHRÁDKA SV. FRANTIŠKA OŘ byl stanoven ředitelkou MŠ s účinností od 1. 9. 2015 V Budeničkách dne

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Zapsání do mateřské školy Do mateřské školy jsou přijímány děti zpravidla od věku tří let. Přijímány jsou děti, jejichž rodiče souhlasí s cílem a principy školy. O přijetí

Více

Školní řád. Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Školní řád. Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Školní řád Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav, Skalsko 23, 294 26 Skalsko ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 66/2015 Vypracovala: Zachrdlová Hana Dis. Schválila: Mgr. Šárka Kamenská

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád - 1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti

Více

PROVOZNÍ A ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ

PROVOZNÍ A ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ PROVOZNÍ A ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č.j.: 133/2015 Vypracovala: Zdeňka Jindrová Schválila: Mgr. Věra Sovová Projednáno na pedagogické radě dne: 26. 11. 2015 Nabývá platnost: 1. 12. 2015 I. PRÁVA A POVINNOSTI

Více

Provozní řád. Lesní dětský klub Bažinka

Provozní řád. Lesní dětský klub Bažinka Provozní řád Lesní dětský klub Bažinka Lesní dětský klub Bažinka je tzv lesní mateřská školka pro děti od tří do šesti let, kterou provozuje spolek Rozvišť, z.s. Koordinátor školky: Hana Matulíková: ha.nele@seznam.cz,

Více

Mateřská škola Vlkava, okres Mladá Boleslav Za Školou 87, 294 43 Čachovice. Školní řád

Mateřská škola Vlkava, okres Mladá Boleslav Za Školou 87, 294 43 Čachovice. Školní řád Mateřská škola Vlkava, okres Mladá Boleslav Za Školou 87, 294 43 Čachovice Školní řád Školní řád Mateřské školyvlkava Č.j.: 97/2015 Platnost od: 24.6.2015 Účinnost od: 1.9.2015 Zpracovaný v souladu s vyhláškou

Více

Provozní řád. Lesní klub Skaláček

Provozní řád. Lesní klub Skaláček Provozní řád Lesního klubu Skaláček 1/11 Provozní řád Lesní klub Skaláček 1. ÚVOD Provozní řád Lesního klubu Skaláček (dále jen LK Skaláček) stanovuje formu organizace, upřesňuje kompetence všech zainteresovaných

Více

Školní řád Universitní mateřské školy Lvíčata

Školní řád Universitní mateřské školy Lvíčata Universitní mateřské školy Lvíčata je zpracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský zákon (dále jen školský zákon ), v souladu s vyhláškou MŠMT ČR č. 14/2005 Sb., (dále jen vyhláška ), o předškolním

Více

Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015

Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015 Škola: Základní škola a mateřská škola, Praskačka Školní řád mateřské školy Praskačka a Sedlice Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: Změny: Skartační znak: I. Přijímací řízení Zápis dětí do mateřské školy

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let

VNITŘNÍ ŘÁD. Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let VNITŘNÍ ŘÁD Lilie centrum dramatické výchovy soukromé vzdělávací zařízení pro děti od 2 do 6 let Jasenická 1831, 755 01 Vsetín Tel: 720 119 272 IČ: 66730317 č.ú.:259668122/0300 www.lilie-centrum.cz MOTTO:

Více

Mateřská škola, Náchod, Myslbekova 4 ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola, Náchod, Myslbekova 4 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola, Náchod, Myslbekova 4 (odloučené pracoviště Mateřská škola, Náchod, U Kočovny 31) ŠKOLNÍ ŘÁD 1/ Úvodní ustanovení Obsah školního řádu je vymezen zákonem č.561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE

PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE PROVOZNÍ ŘÁD PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORA 2018 V HŮRCE Organizátor: Spolek Hůrka Kutná Hora Palackého nám. 320/1, Kutná Hora IČ: 05053269 Tel. 723 301 777 (Miroslava Říhová, rihova@zshurka.cz) V průběhu konání

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ 1. Identifikační údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání 3.1 Materiální podmínky 3.2 Životospráva 3.3 Psychosociální podmínky 3.4 Organizace 3.5

Více

Provozní řád Dětského lesního klubu Machanka

Provozní řád Dětského lesního klubu Machanka Provozní řád Dětského lesního klubu Machanka Platnost k 23. 6. 2018 Obsah: 1. ÚVOD 2. PROVOZNÍ INFORMACE 2.1. Provozní podmínky 2.2. Zápis dítěte do DLK Machanka 2.3. Přijetí dítěte do DLK Machanka 2.4.

Více

CÍRKEVNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA OVEČKA V OLOMOUCI

CÍRKEVNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA OVEČKA V OLOMOUCI CÍRKEVNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLA OVEČKA V OLOMOUCI 1. Školní řád Církevní mateřské školy Ovečka v Olomouci Č.J.: CMS 2015/ 001 Vypracovala: Mgr. et Bc. Ilona Hamplová, Ph.D. Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.

Více

Školní řád mateřské školy Spisový znak: Účinnost od: 1. 9. 2015 Skartační znak: V 5

Školní řád mateřské školy Spisový znak: Účinnost od: 1. 9. 2015 Skartační znak: V 5 Škola: Mateřská škola, Rohoznice 145 Školní řád mateřské školy Spisový znak: Účinnost od: 1. 9. 2015 Vypracovala: Skartační znak: V 5 Alena Poláčková Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004Sb., o předškolním,

Více

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín.

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín. Č.j. 2007/25 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Holetín 20 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2007 Skartační znak: A5 Počet stran: 9 Podpis ředitele školy: Školní řád

Více

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016

Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD 2015/2016 V Novém Bydžově dne 1. 9. 2015 Mateřská škola, Nový Bydžov, F. Palackého 1241 ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv

Více

Mateřská škola Noviny pod Ralskem 116, příspěvková organizace, okres Česká Lípa, ŠKOLNÍ ŘÁD

Mateřská škola Noviny pod Ralskem 116, příspěvková organizace, okres Česká Lípa, ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Noviny pod Ralskem 116, příspěvková organizace, okres Česká Lípa, ŠKOLNÍ ŘÁD Č. J. 1 Ředitelka školy: Světlana Salačová Sídlo školy: 471 24, Noviny pod Ralskem 116 Zřizovatel: Obec Noviny

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Praha 5- Košíře, Peroutkova 1004

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřské školy Praha 5- Košíře, Peroutkova 1004 ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřské školy Praha 5- Košíře, Peroutkova 1004 I. PRÁVA A POVINNOSTI ÚČASTNÍKŮ PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY A VZDĚLÁVÁNÍ 1. Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Řepiště, příspěvková organizace Mírová 56, 739 31 Řepiště IČ 75029278, zastoupená Mgr. Martinou Bastovou ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Zpracováno v souladu s 30 zákona č. 561/2004

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozní řád PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozovatel: Kavyl o.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Stromík je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. dětského lesního klubu DO LESA!

PROVOZNÍ ŘÁD. dětského lesního klubu DO LESA! PROVOZNÍ ŘÁD dětského lesního klubu DO LESA! Dětský lesní klub DO LESA! provozuje Spolek ASELOD pro děti svých členů. Klub v duchu lesních mateřských škol slouží rozvoji a výchově dětí od 3 let do nástupu

Více

Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí

Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí Školní řád Mateřské školy Strunkovice nad Blanicí Zpracovala: Mgr. Hana Pártlová, ředitelka ZŠ a MŠ Strunkovice nad Blanicí Obsah: 1. Úvodní ustanovení 2. Přijímání dětí do mateřské školy 3. Evidence dětí

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU STROMÍK Provozovatel: Kavyl o.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Stromík je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

5. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

5. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Pramínek, o. p. s. Heyrovského 13, Brno 635 00 5. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Č. j.: 5/2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 25. 8. 2015 Směrnice nabývá

Více

Přihláška Na letní tábor

Přihláška Na letní tábor Přihláška Na letní tábor TÁBOR pro děti (od 10 do 15 let) Tajemný Středověk Tábořiště ve Stříteži nad Bečvou, TEE-PEE stany Pořadatel tábora: Farní sbor Českobratrské církve evangelické Horní sbor ve Vsetíně,

Více

Provozní řád Lesní školky Ulita

Provozní řád Lesní školky Ulita Provozní řád Lesní školky Ulita 1. ÚVOD Provozní řád Lesní školky Ulita (dále jen Ulita ) je nezbytnou součástí dohody mezi rodiči a zřizovatelem, spolkem Komunita Šnek, z.s., IČ: 05278180 se sídlem č.p.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY CHOLTICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY CHOLTICE Škola : Mateřská škola Choltice Školní řád Mateřské školy Choltice Č.j.: 253 / 2010 Účinnost od: 1.9.2010 Spisový znak: Počet příloh: Změny: IV. od 1.7.2013, II. od 1.1.2014, III. od 1.1.2014, XIX od 1.1.2016

Více

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1

Informace o MŠ. Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz. Počet tříd: 1 Informace o MŠ Název: MŠ Bordovice Adresa: Bordovice 83, 744 01 Telefon: 556 855539 Email: ms@bordovice.cz Počet tříd: 1 Věkové složení: zpravidla 2,5-6 let Ředitelka školy: Mgr. Kateřina Slabá Učitelka:

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD na školní rok 2015/16

ŠKOLNÍ ŘÁD na školní rok 2015/16 Škola ŠKOLNÍ ŘÁD na školní rok 2015/16 Mateřská škola Třešť, příspěvková org. Pořadové číslo řádu II/15 vypracovala Mgr. Eva Chvátalová ředitelka školy Číslo jednací 460/2015/CHV projednáno Pedagogická

Více

Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337

Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 Š K O L N Í Ř Á D Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 Motto: Rodiče a pedagogové jsou rovnocennými partnery,kteří se spolupodílejí na vzdělávání a výchově dětí a jsou spoluodpovědní za

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA LIPNÍK, OKRES TŘEBÍČ ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Lipník, okres Třebíč, p.o. (dále jen mateřská škola) na základě zákona č. 561/2004

Více

Základní údaje o mateřské škole

Základní údaje o mateřské škole Základní škola a mateřská škola Batelov, příspěvková organizace Školní řád mateřské školy Č.j.: ZSB409/2014/S Účinnost od: 1. 9. 2014 Spisový znak: Skartační znak: A 5 Změny: Školní řád je zpracován podle

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Mateřská škola Olbrachtova, Horova 655/2, 734 01 Karviná-Ráj ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: ŘMŠ-O 189/ 2008 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 25.8.2008 Směrnice nabývá platnosti

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Brno, Bellova 2, příspěvková organizace

ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Brno, Bellova 2, příspěvková organizace I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1.1 Právní předpisy ŠKOLNÍ ŘÁD Mateřská škola Brno, Bellova 2, příspěvková organizace Školní řád upravuje činnost a pravidla provozu školy, práva, povinnosti a vzájemné vztahy všech

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. dětského klubu DO LESA!

PROVOZNÍ ŘÁD. dětského klubu DO LESA! PROVOZNÍ ŘÁD dětského klubu DO LESA! Dětský klub DO LESA! provozuje Spolek ASELOD pro děti svých členů. Klub v duchu lesních mateřských škol slouží rozvoji a výchově dětí od 3 let do nástupu školní docházky.

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA ČÍSLO JEDNACÍ: 038 /2015 PLATNOST: 1.9.2015 ZPRACOVALY: Mgr. Martina Schejbalová, MUDr. Darina Gurutidu OBSAH: 1. JAKÁ MÁM PRÁVA JAKO ŽÁK NAVŠTĚVUJÍCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINU

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Staré Heřminovy, okres Bruntál, příspěvková organizace. 1. Vydání, obsah a závaznost školního řádu

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Staré Heřminovy, okres Bruntál, příspěvková organizace. 1. Vydání, obsah a závaznost školního řádu Mateřská škola Staré Heřminovy, okres Bruntál, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 30/15 Účinnost: 1.9.2015 Platnost: 28.8.2015 Spisový znak: Skartační znak: S10 Závaznost pro: zaměstnance, zákonné

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Mateřská škola Duha Pardubice - Popkovice a Staré Čívice, Pražská 89 Úvodní ustanovení Školní řád mateřské školy Školní řád je zpracovaný v souladu s vyhláškou MŠMT ČR č. 14/2004 Sb., o předškolním vzdělávání

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Školní vzdělávací program školní družiny 1 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název školy: Základní a mateřská škola Tršice, okres Olomouc, příspěvková organizace Adresa školy: Tršice 183, 783 57 Tršice Ředitelka školy:

Více

Školní vzdělávací program ve školní družině

Školní vzdělávací program ve školní družině Školní vzdělávací program ve školní družině Identifikační údaje Adresa: Základní škola a Mateřská škola Dobrovice Komenského 46, 294 41 Dobrovice příspěvková organizace Ředitelka školy: Ing. Jana Čejková

Více

Základní škola a Mateřská škola Suchdol, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ

Základní škola a Mateřská škola Suchdol, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Základní škola a Mateřská škola Suchdol, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ Vypracovala: Dana Kratochvílová Pedagogická rada projednala dne 31.8.2015 Školská rada schválila dne Úvodní ustanovení 1. Školní

Více

PŘÍLOHA Č. 2 SMLOUVY PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DÍTĚ V DĚTSKÉ SKUPINĚ KULÍŠEK

PŘÍLOHA Č. 2 SMLOUVY PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DÍTĚ V DĚTSKÉ SKUPINĚ KULÍŠEK PŘÍLOHA Č. 2 SMLOUVY PRAVIDLA POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY PÉČE O DÍTĚ V DĚTSKÉ SKUPINĚ KULÍŠEK Dětská skupina KULÍŠEK je registrována Ministerstvem práce a sociálních věcí od 14. září 2015 jako dětská skupina.

Více

Školní řád Letecké školky Delfínek

Školní řád Letecké školky Delfínek Originál: Evč.: LV/HRS/S/1.1 Verze: 2 Počet stran: 22 Strana: 1 ZÁMĚRNĚ NEPOUŽITO Evč.: LV/HRS/S/1.1 Verze: 2 Počet stran: 22 Strana: 2 SCHVALOVACÍ LIST Verze: 1 Účinnost od: 2.3.2015 Závaznost: Tato organizační

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. - vypracován pro předškolní zařízení s názvem: Mateřská škola Březina Březina 94 294 11 Loukov IČO 71221247 Tel.

ŠKOLNÍ ŘÁD. - vypracován pro předškolní zařízení s názvem: Mateřská škola Březina Březina 94 294 11 Loukov IČO 71221247 Tel. ŠKOLNÍ ŘÁD - vypracován pro předškolní zařízení s názvem: Mateřská škola Březina Březina 94 294 11 Loukov IČO 71221247 Tel. 773 689 102 Školní řád je vypracován v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., školský

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Kuřim, Zborovská 887, okres Brno-venkov, příspěvková organizace. č.j.41 /2015. Adresa jednotlivých pracovišť:

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Kuřim, Zborovská 887, okres Brno-venkov, příspěvková organizace. č.j.41 /2015. Adresa jednotlivých pracovišť: Mateřská škola Kuřim, Zborovská 887, okres Brno-venkov, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD č.j.41 /2015 Adresa ředitelství školy: Adresa jednotlivých pracovišť: Zborovská 887, 664 34 Kuřim Jungmannova 885,

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Ostrava-Dubina, A. Gavlase 12A, příspěvková organizace. MŠ A. GAVLASE 12A a odloučeného pracoviště MŠ J.

ŠKOLNÍ ŘÁD. Mateřská škola Ostrava-Dubina, A. Gavlase 12A, příspěvková organizace. MŠ A. GAVLASE 12A a odloučeného pracoviště MŠ J. Mateřská škola Ostrava-Dubina, A. Gavlase 12A, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MŠ A. GAVLASE 12A a odloučeného pracoviště MŠ J. MALUCHY 13 Č. j. 8/2015 Platnost od 01.09.2015 2015 Vydáno dne 31.08.2015

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola Zásmuky, okres Kolín, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Ředitelka Mateřské školy Zásmuky, okres Kolín, příspěvková organizace, v souladu s 30 odst. 1 a 3 zákona č. 561/2004

Více

1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy.

1. Práva a povinnosti žáků a zákonných zástupců, vztahy žáků a zákonných zástupců s pedagogickými pracovníky školy. Obsah: Školní řád 1. Práva a povinnosti žáků, zákonných zástupců ve škole a pravidla vzájemných vztahů žáků a zákonných zástupců žáků s pedagogickými pracovníky. 1.1. Práva a povinnosti žáků ve škole 1.2.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1.

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY. Část I. Všeobecná ustanovení. Část II. Přijímání do mateřské školy. Část II. Provozní podmínky. Článek 1. ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Směrnice číslo: Číslo jednací: 186/2006 Datum vyhotovení: 10.2.2006 Účinnost od: 10.2.2006 Ukončení platnosti Část I. Všeobecná ustanovení Vnitřní řád mateřské školy, která je

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY LITVÍNOVICE MATEŘSKÁ ŠKOLA LITVÍNOVICE 49, ČESKÉ BUDĚJOVICE Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností dětí a jejich zákonných zástupců ve školském zařízení a

Více

Základní škola a Mateřská škola Loukovec, Loukovec 90, 294 11 Loukov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

Základní škola a Mateřská škola Loukovec, Loukovec 90, 294 11 Loukov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Loukovec, Loukovec 90, 294 11 Loukov ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1. Základní cíle mateřské školy při zabezpečování předškolní výchovy a vzdělávání a školní vzdělávací program

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD ORGANIZACE MATEŘSKÉ ŠKOLY KOPŘIVNICE ul. Krátká 1105, Kopřivnice

ŠKOLNÍ ŘÁD ORGANIZACE MATEŘSKÉ ŠKOLY KOPŘIVNICE ul. Krátká 1105, Kopřivnice Mateřské školy Kopřivnice okres Nový Jičín, příspěvkové organizace ul. Krátká 1105, 742 21 Kopřivnice ŠKOLNÍ ŘÁD ORGANIZACE MATEŘSKÉ ŠKOLY KOPŘIVNICE Číslo: VP 2 Organizace: MŠ Kopřivnice Zpracoval a vydává:

Více

Dodatek č.2 školního řádu

Dodatek č.2 školního řádu Mateřská škola Studénka se sídlem Komenského 700 742 13 Studénka IČO 00848671. Tel., fax 556 401 537 E-mail: komenskol@wo.cz Dodatek č.2 školního řádu Číslo: Ř 5/2005 Účetní jednotka Mateřská škola Studénka

Více

Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649

Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649 Školní řád Mateřské školy Sezimovo Ústí, Lipová 649 Zřizovatel: Název a sídlo: Město Sezimovo Ústí Mateřská škola Lipová Lipová 649 391 02 SEZIMOVO ÚSTÍ Druh organizace: Příspěvková organizace Telefon

Více

Školní řád pro mateřské školy

Školní řád pro mateřské školy Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 Školní řád pro mateřské školy I. Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Mateřská škola a Školní jídelna Kralice na Hané, příspěvková organizace

Mateřská škola a Školní jídelna Kralice na Hané, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Školní řád upravuje vzájemné vztahy mezi dětmi, jejich zákonnými zástupci a zaměstnanci školy (dle 30 školského zákona) v podmínkách mateřské školy. Obsah: 1. Podrobnosti k výkonu práv a povinností

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY (DS)

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY (DS) 1. Údaje o zařízení PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉ SKUPINY (DS) Adresa: Provozovatel: Telefon : Dětská skupina U motýlků Golčova 24/7, 148 00 Praha 4 ŽÍT SPOLU, o.p.s., Golčova 24/7, 148 00 Praha 4 776 157 212 mobilní

Více

Preventivní program ve školním roce 2015 2016

Preventivní program ve školním roce 2015 2016 Preventivní program ve školním roce 2015 2016 ZŠ J. A. Komenského Chodov, Smetanova 738, okres Sokolov, příspěvková organizace Smetanova 738, 357 35 Chodov Výchovný poradce Metodik prevence Mgr. Monika

Více

Smlouva mezi ZÁKONNÝM ZÁSTUPCEM a Perceptio o. s. o poskytování péče o dítě/děti

Smlouva mezi ZÁKONNÝM ZÁSTUPCEM a Perceptio o. s. o poskytování péče o dítě/děti Smlouva mezi ZÁKONNÝM ZÁSTUPCEM a Perceptio o. s. o poskytování péče o dítě/děti Smlouva se uzavírá mezi zákonným zástupcem dítěte (vztah k dítěti): Jméno a příjmení zákonného zástupce:...... Trvalé bydliště:.....

Více

Dětský tábor Pegas Vás zve na tábor s tématem DIVOKÝ ZÁPAD

Dětský tábor Pegas Vás zve na tábor s tématem DIVOKÝ ZÁPAD Dětský tábor Pegas Vás zve na tábor s tématem DIVOKÝ ZÁPAD Vážení rodiče a milé děti, dovolujeme si Vám pro sezónu 2015 předložit nabídku k pobytu na III. běh letního tábora v termínu od 8. 8. 2015-22.

Více

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozní řád DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozovatel: Kavyl z.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Kvítek je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

Mateřská škola Sluníčko, Praha 9 Újezd nad Lesy, Polesná 1690, 190 16, IČO: 75113961, tel.:281011521, e-mail: huttova@mspolesna.

Mateřská škola Sluníčko, Praha 9 Újezd nad Lesy, Polesná 1690, 190 16, IČO: 75113961, tel.:281011521, e-mail: huttova@mspolesna. I. Informace o zařízení: PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice pro škol.r. 2014/2015 Název školy Mateřská škola SLUNÍČKO Adresa školy Polesná 1690, Praha 9 Újezd nad Lesy Telefon 281011521 E-mail huttova@mspolesna.cz

Více

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK

DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozní řád DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU KVÍTEK Provozovatel: Kavyl z.s., Viničné Šumice č.p. 137, 66406. IČ0: 229 09 320 Provoz DLK Kvítek je podpořen dobrovolnou spoluprací rodičů dětí, činností nadšenců

Více

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček

PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ. Dětská skupina Malíček PLÁN VÝCHOVY, PÉČE A VZDĚLÁVÁNÍ Dětská skupina Malíček Při definování Plánu výchovy, péče a vzdělávání jsme se inspirovali v Rámcovém programu pro předškolní vzdělávání. Začlenili jsme zde také filozofie,

Více

LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY

LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY LETNÍ PROVOZNÍ ŘÁD Lesního mateřského klubu MEZI STROMY 1 ÚVOD Provozní řád Lesního mateřského klubu MEZI STROMY (dále jen LMK) upřesňuje kompetence všech zainteresovaných (dětí, rodičů, pracovníků) a

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í Ř Á D

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í Ř Á D Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í M A T E Ř S K É Ř Á D Š K O L Y Obsah: I. Práva a povinnosti dětí...3 II. Práva a povinnosti zákonných

Více

Závazná přihláška Letní tábor LOVCI POKLADŮ

Závazná přihláška Letní tábor LOVCI POKLADŮ Závazná přihláška Letní tábor LOVCI POKLADŮ Pořadatel: TOM 21202 TULÁCI, Litoměřická 502, Štětí 411 08 IČ 75143011 Datum tábora: 16. 7. 30. 7. 2016 Odevzdejte prosím nejpozději do 30. 5. 2016 Jméno a příjmení:

Více