Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace"

Transkript

1 Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2008/2009

2 Výroční zpráva o činnosti za školní rok 2008/2009 NÁZEV: Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace se sídlem Ostrava - Zábřeh, U Studia 33/2654 IZO: Identifikátor právnické osoby: ŘEDITEL: Ing. Jan Štursa Zřizovatel: Moravskoslezský kraj právní forma: krajská samospráva IČ: sídlo: 28. října Ostrava

3 OBSAH: 1. Charakteristika školy 2. Přehled oborů vzdělávání 3. Přehled pracovníků školy 4. Údaje o přijímacím řízení ve školním roce 2007/ Údaje o výsledcích vzdělávání 6. Vyhodnocení dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků 7. Údaje o aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti 8. Údaje o výsledcích inspekce provedené ČŠI 9. Základní údaje o hospodaření školy v roce Zhodnocení průběhu školního roku Přílohy 1 10 Tato Výroční zpráva je zpracována na základě zákonné povinnosti v souladu s 10 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (Školský zákon) a 7 vyhlášky MŠMT ČR č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních zpráv a vlastního hodnocení školy.

4 1. Charakteristika školy: Historie: Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace je nástupnickou organizací SOU stavebního a dřevozpracujícího, OU a U, Ostrava Zábřeh, U Studia 33 které bylo zřízeno MŠMT ČR Zřizovací listinou č.j /97-61 ze dne s dodatky č. 1 č.j.25088/97-61 ze dne a č. 2 č.j.22597/ ze dne jako příspěvková organizace s právem hospodaření s majetkem jí svěřeným a stalo se také nástupnickou organizací sloučených učňovských zařízení v roce SOU stavební, Ostrava Mar.Hory, Mojmírovců SOU,OU a U technické, Ostrava Hrabůvka, Krakovská SOU, OU a U stavební, Ostrava-Vítkovice, Zengrova 38 Učiliště vzniklo již v roce 1949 při stavební firmě Bytostav Ostrava a v roce 1990 bylo delimitováno jako samostatný subjekt. K v souladu se zákonnými změnami přešla funkce zřizovatele na Moravskoslezský kraj zřizovací listinou ZL/028/2001, včetně dodatků. Od byl zřizovatelem změněn název školy na Střední školu stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace. Předmět činnosti Naše škola poskytuje komplexní výchovu a vzdělání mládeže v oblasti stavebnictví, zpracování dřeva a služeb. Ve školním roce 2008/2009 byla zajišťována nabídka vzdělávání všem kategoriím žáků vycházejících ze základních a škol pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s možnou prostupností v souladu se školským zákonem v oborech povolených v rejstříku škol (viz. příloha č.1).

5 Počet žáků (denní i dálkové formy vzdělávání): škol.rok 2004/ žáků 2005/ žáků 2006/ žáků 2007/ žáků 2008/ žáků Žáci po ukončení studia a úspěšném vykonání závěrečných zkoušek získají výuční list v daném oboru. Zájemci z řad vyučených žáků mohou pokračovat v nástavbovém studiu se stavebním i dřevozpracujícím zaměřením, denní (dvouletou) nebo dálkovou (tříletou) formou a ukončit jej maturitní zkouškou ( L ). Vyučovali jsme pouze v oborech povolených v rozhodnutí MŠMT ČR o zařazení do rejstříku škol a školských zařízení a na jejich výuku škola obdržela dotaci ze státního rozpočtu a od zřizovatele. Pro dofinancování nákladů jsme vytvářeli i vlastní zdroje formou doplňkové činnosti, produktivní práce žáků, nájmů nevyužitých prostor a z projektů různých zdrojů, především strukturálních fondů Evropské unie. Od byla zahájena výuka ve studijním oboru L/006 Operátor dřevařské a nábytkářské výroby. Zavedením maturitního oboru škola nabízí úplnou nabídku dřevozpracujících oborů (dvouleté, tříleté s výučním listem, tříleté s výučním listem pro žáky se speciálními potřebami ve vzdělávání, čtyřletý maturitní a nástavbové obory v denní i dálkové formě studia). Chod našeho zařízení se řídí platnými zákony a vyhláškami. Pro některé oblasti jsou vypracovány vnitřní směrnice např. Organizační řád, Školní řád, Klasifikační řád, Pracovní řád, Směrnice BOZP a PO, Směrnice pro odměňování apod. Pro školní rok byl vypracován a vydán pokyn ředitele Plán hlavních úkolů na školní rok 2008/2009, podle něhož se organizovala činnost jednotlivých úseků. V hlavní činnosti byl plán měsíčně rozpracováván vedoucími úseků zabývajícími se pedagogickou činností.

6 Vedení školy Škola byla organizačně rozčleněna na pět úseků, do jejichž čela byli ředitelem ustanoveni zástupci ředitele pro: Úsek odborného výcviku - současně jako statutární zástupce ředitele Úsek teoretického vyučování - pro odborné předměty -pro všeobecně vzdělávací předměty Úsek ekonomický a vedoucí úseků: Úsek provozní Úsek doplňkové činnosti Vedení školy se pravidelně schází jednou týdně na poradě vedení a operativně řeší problémy chodu školy na všech úsecích. Porady jednotlivých úseků jsou organizovány jednou měsíčně vedoucími úseků, případně operativně dle potřeby. Rozšířené vedení o předsedy předmětových komisí a vedoucí učitele odborného výcviku se sešlo v říjnu 2008 a březnu 2009, kde byly projednávány otázky zpracování školních vzdělávacích programů pro učební obory 1. etapy kurikulární reformy vzdělávání na středních školách, které mají schválené rámcové vzdělávací programy. Byl ustanoven pracovní tým tvorby ŠVP řízený: - koordinátorkou tvorby ŠVP - subkoordinátory pro odborné předměty - pro všeobecně vzdělávací předměty - pro odborný výcvik Na těchto jednáních byl projednán i další chod školy a její další rozvoj.

7 Rada školy V roce září 2008 ukončila Školská rada své funkční období a byly vyhlášeny volby nové Školské rady s tříletým funkčním obdobím. Ředitel poděkoval radě za součinnost při jednání se zřizovatelem při řešení dlouhodobých problémů, které již řadu let nebyl schopen vyřešit přesto, že již od roku 2001 upozorňoval zřizovatele na nebezpečí vzniku havarijního stavu v areálu školy v Ostravě - Zábřehu. Pro odstranění nevyhovujícího stavu poskytl zřizovatel investiční prostředky a v průběhu volebního období se obě akce uskutečnili. Obdobně se podařilo přesvědčit zřizovatele o nákupu budovy, která je součástí areálu centrálních dílen školy, ale patřila firmě Siemens engerining Praha a.s. (dříve EZ Praha a.s.). Tuto budovu škola využívá k výuce odborného výcviku (dílny, sklady a kanceláře). Nově zvolená Školská rada se sešla , na tomto zasedání zvolila předsedu ŠR a projednala předepsané dokumenty. Ředitel školy jí předložil školní dokumenty, které stanovuje školský zákon (Školní řád, Klasifikační řád, Výroční zpráva, Návrh koncepce činnosti školy, rozpočet školy 2008 a návrh na 2009, Výsledky hospodaření za rok 2007). Rada všechny předložené dokumenty schválila bez připomínek. Evaluace školy V souladu s požadavkem Školského zákona byla v tomto školním roce ustavena evaluační komise. Komise se pravidelně scházela pod vedením svého předsedy. Úkolem evaluační komise bylo zpracovat informace o chodu školy v dvouletém období (od roku 2007 do 2009), upozornit na klady, ale především na nedostatky, které je potřebné řešit a odstranit pro zlepšení chodu školy. Tato zpráva bude projednána s pedagogickou radou školy do konce října 2009, a bude sloužit vedení školy a kontrolním orgánům jako jeden ze zdrojů informací o činnosti školy. Správa majetku: Objekty a movitý majetek jsou vlastnictvím Moravskoslezského kraje a škole byl svěřen do správy zřizovací listinou. Většinu objektů využíváme pro výuku teorie, odborného výcviku a doplňkové činnosti v souladu se zřizovací listinou.

8 Nevyužité prostory spravovaných nemovitostí se snažíme pronajmout především pro školské účely. V části objektu na ul. Mojmírovců v Mor. Horách bylo umístěno pracoviště SŠ obchodní, Ostrava-Přívoz oboru Aranžér. Další objekty pronajímáme ke komerčním účelům na základě nájemních smluv v souladu se zřizovací listinou. Pro údržbu a modernizaci objektů školy je každoročně zpracován plán dle požadavků vedoucích jednotlivých úseků. Akce investičního charakteru většího rozsahu jsou projednávány s techniky a ekonomickým úsekem KÚ MSK. V minulém školním roce byla provedena rozsáhlá investiční akce na revitalizaci objektů 1. etapa areálu v Ostravě- Zábřehu (výměna oken, zateplení fasád a střech). V průběhu roku jsme připravili další podklady pro revitalizaci objektů dílen v Ostravě-Kunčicích (prováděcí projekt a energetický audit). Organizace hlavní činnosti Teoretická výuka probíhá ve dvou objektech a to v objektu U Studia 33 v Ostravě Zábřehu a v objektu na ul. Mojmírovců v Ostravě - Mariánských Horách. Tato organizace výuku částečně komplikuje určité činnosti, ale vytvořili jsme systém zajišťující řádné plnění úkolů teoretického vyučování např. sestavení rozvrhu, přejezdy vyučujících, suplování, kontrolní činnost zástupců ředitele atd. Ve školním roce 2008/2009 jsme vyučovali v 33 třídách denního studia a 4 třídách dálkového studia, rozčleněných podle přiloženého přehledu výsledků studia v příloze č. 4. Vyučující byli rozděleni podle aprobací do předmětových komisí, v jejichž čele byli určeni předsedové předmětových komisí tak, aby byla co nejlépe zajišťována odbornost a pedagogická úroveň vzdělávání. Jednotlivé předmětové komise zasedaly min. 5x za rok. Každá komise měla zpracovaný roční plán úkolů, který byl vyhodnocován zástupci ředitele pro teoretické vyučování. Hlavním úkolem byla tvorba školních vzdělávacích programů dle pokynů koordinátorů. Ve všech ročnících proběhly vědomostní testy z odborných předmětů. Výsledky byly v komisích projednány. Pro zkvalitnění výuky zajišťujeme odbornou literaturu, učební pomůcky, videoprogramy, didaktickou techniku a programové vybavení.

9 V průběhu školního roku byly využívány 3 odborné učebny výpočetní techniky s napojením na Internet, multimediální učebna, digitální učebna pro cizí jazyky a učebny Stavebních materiálů a Instalačních zařízení. Byl zajišťován odběr odborných časopisů: Topenářství, instalace; Truhlářské listy; Cizí jazyky; Hospodářské noviny; Český jazyk a literatura; Matematika, fyzika a informatika; Materiály, České stavebnictví; Český instalatér; Interiér; Školství, Spektra nátěrových hmot; Stavitel; Střechy; Učitelské noviny a je zpracován seznam všech videoprogramů na škole a kde jsou uloženy. Odborná literatura byla zakupována dle potřeb výuky na žádost jednotlivých předmětových komisí. Škola se aktivně zapojila do projektu ověřování výsledků závěrečných zkoušek pořádané Národním ústavem odborného vzdělávání MŠMT ČR, v oborech Instalatér, Truhlář, Montér suchých staveb a Zedník s využitím jednotného zadání závěrečných zkoušek. Všichni učitelé byli na pravidelných měsíčních poradách úseku seznamováni s novými právními předpisy, které vešly v platnost. Základní školské vyhlášky a předpisy jsou vyučujícím k dispozici ve sborovně v tištěné formě nebo v elektronických médiích. K dalšímu vzdělávání pedagogických pracovníků bylo využíváno odborných kurzů a samostudium v období vedlejších prázdnin. Kontroly a hospitace byly prováděny podle osobních plánů vedoucích pracovníků během celého škol. roku. Nedostatky zjištěné při kontrolách byly okamžitě řešeny. Pozornost byla zaměřena na správnost a úplnost vyplňování pedagogické dokumentace, plnění obsahu a forem výuky. Ve školním roce 2008/2009 byla využívána výuka aplikace výpočetní techniky v odborných předmětech s profesionálním softwarem TURBO- CAD a ARCHICAD, do učeben a kabinetů je proveden rozvod sítě internetu, sborovna je vybavena výpočetní technikou napojenou na síť. V průběhu školního roku jsme se podíleli i na přípravě projektů ESF pro období v oblasti modernizace výuky škol zřizovaných Moravskoslezským krajem, jak pro oblast zpracování dřeva, tak i ve stavebnictví Projekt pro dřevozpracující obory je zaměřen na vybavení škol moderními číslicově řízenými dřevoobráběcími stroji tzv. CNC stroji, včetně potřebné výpočetní techniky a obslužných zařízení.

10 Projekt pro modernizaci stavebních profesí je zaměřen na modernizaci cvičných pracovišť a jejich vybavení novým nářadím a technologiemi. Naše škola uvažuje o vybudování haly s možností procvičování všech činností ve stavebnictví (zdění, omítání, obkládání, montáž sádrokartonu, stavba lešení a krovů, instalatérské práce atd.). Předkladatelem těchto projektů bude Moravskoslezský kraj, školy budou partnery. Škola získala od dotaci z Evropských strukturálních fondů a rozpočtu České republiky na realizaci projektu v rámci opatření 1.1 Operačního programu Vzdělávání ke konkurenceschopnosti. Projekt zkvalitňování vzdělávání ve stavebních a dřevozpracujících oborech škol Moravskoslezského kraje v rámci opatření zpracovala naše škola ve spolupráci s projektovým managerem, který projekt řídí. Tento projekt řeší implementaci školních vzdělávacích programů v síti šesti středních škol (stavebních učilišť) Moravskoslezského kraje v létech , kdy naše škola bude projekt řídit především po finanční stránce. V oblasti výchovy a získávání základních pracovních návyků se potýkáme se značnými problémy, které vyplývají z chování části problémových žáků přicházejících ve větší míře na náš typ školy. Škola využila podpory zřizovatele pro vytváření školských poradenských pracovišť a ustanovení školních psychologů nebo speciálních pedagogů. Od března 2006 se podařilo zaměstnat speciálního pedagoga v souladu s dlouhodobým záměrem Moravskoslezského kraje, který finančně podpořil zřízení této funkce na naší škole. Dalšími členy poradenského pracoviště byly výchovné poradkyně a metodik prevence sociálních patologických jevů. Činnost poradenského pracoviště se osvědčuje a umožňuje rychlé řešení problémů žáků (neomluvená absence, šikana, ničení školního majetku apod.). Výchovnou komisi vedl, z pověření ředitele, speciální pedagog. Komise byla svolávána podle potřeb třídních učitelů. Na jednání výchovné komise byli zváni žáci porušující Školní řád a jejich zákonní zástupci. Komise jako poradní orgán ředitele podávala návrhy na výchovná opatření k rozhodnutí řediteli. Veškerá rozhodnutí byla prováděna v souladu se Správním řádem (zákon č. 500/2005 Sb.) Jsme si vědomi zvýšeného množství problémových žáků, a proto naše výchovné poradkyně ve spolupráci se speciálním pedagogem a výchovnou komisí, okamžitě řeší veškeré problémy žáků, jak se

11 samotnými žáky, tak s rodiči, včetně návštěv v rodinách problémových žáků. Přes veškerou spolupráci s rodiči žáci zanechávají studia pro nezájem a některé musíme pro hrubé porušování školního řádu vyloučit ze školy. V průběhu školního roku zanechalo vzdělávání nebo bylo vyloučeno téměř 20 % z celkového počtu žáků. V oblasti protidrogové prevence byl vypracován minimální preventivní plán práce, určeným školním metodikem prevence sociálně patologických jevů, který v případech podezření na to, že žák je v kontaktu s drogou, informuje rodiče a dále postupuje v souladu s metodickými pokyny pro řešení vzniklé situace. V rámci prevence organizuje, spolu s výchovnými poradkyněmi, besedy a přednášky na téma boje proti drogám. Žáky jsme motivovali k dobrým výsledkům i formou mimořádných odměn za prospěch s vyznamenáním při závěrečných zkouškách. Pokračovali jsme i v realizaci vládního programu podpory žáků romského původu se stále se opakujícími problémy, především nezájmu o stravování žáků romského původu. V oblasti stravování žáků jsme zajišťovali stravu smluvně ve školní jídelně SPŠ chemické a Gymnáziu v Ostravě Zábřehu a v Mariánských Horách bylo stravování smluvně zajištěno u firmy POZA. Žáci těchto způsobů stravování využívali minimálně. Zaměstnancům jsou poskytovány stravenky SODEXHO s finančním příspěvkem zaměstnavatele (z provozu a fondu kulturních a sociálních potřeb). Do náboru nových žáků na základních školách a školách pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami na celém území Ostravy a blízkém okolí se zapojili pedagogové školy. Pro zajištění informovanosti výchovných poradkyň základních škol a zájemců o vzdělávání jsme se zúčastnili schůzky pořádané Magistrátem města Ostravy a Úřadu práce v Ostravě, výstavy Učeň, středoškolák a vysokoškolák v Ostravě na výstavišti Černá louka a pro rodičovskou veřejnost jsme uspořádali dvakrát Dny otevřených dveří. Ve spolupráci s Moravskoslezským dřevařským klastrem jsme v dubnu 2009 zorganizovali akci pod názvem Dřevařská olympiáda, na které jsme žákům osmých tříd předváděli profese, které učíme za účasti zástupců odborných firem.

12 Podrobné informace o škole jsou umístěny na webových stránkách školy a v materiálech na poradenském středisku pro volbu povolání Úřadu práce v Ostravě. Studijní oddělení slouží žákům, zákonným zástupcům i pedagogickým pracovníkům jako informační centrum, vydává veškerá potvrzení, vede matriku žáků, tiskne vysvědčení apod. Oddělení vede a aktualizuje údaje v matrice školy v souladu se Školským zákonem. Vedení evidence údajů o žácích provádí pomocí evidenčního programu BAKALÁŘ. Byla zakoupena nová verze programu a její zavedení na studijním oddělení proběhlo bez obtíží. Tento program se využívá také pro sestavování rozvrhu hodin a suplování za nepřítomné učitele. Odborný výcvik Výuka odborného výcviku se zaměřuje na získání řemeslných dovedností a jejich procvičování v jednotlivých učebních oborech. Výuku provádíme v dílnách naší školy nebo na pracovištích smluvních podniků pod vedením učitelů odborného výcviku nebo instruktorů, vybraných z řad zkušených pracovníků firem, s nimiž jsou uzavřeny smlouvy. Plnění osnov odborného výcviku je kontrolováno pravidelně vedoucími učiteli odborného výcviku, zástupcem ředitele pro OV i ředitelem. V průběhu školního roku se dařila rozvíjet spolupráce s odbornými firmami a tak propojit výuku s praxí. V tomto školním roce se úspěšně dařila spolupráce s firmami při zajišťování odborné praxe a produktivní práce žáků, kde žáci prakticky procvičovali činnosti v souladu s osnovami. Uzavřeli jsme celkem 71 smluv o dílo na produktivní práci žáků a značné množství objednávek na dílenskou výrobu a služby. Za produktivní práci jsou žáci odměňováni z prostředků získaných produktivní činností v rámci odborného výcviku, kterou zajišťujeme zakázkovou činností pro veřejnost v souladu se Školským zákonem. Vedoucí učitelé OV jsou zároveň vedoucími metodických komisí a dohlížejí na plnění osnov a zavádění nových poznatků a technologií

13 do výuky. V průběhu školního roku spolupracovali na tvorbě školních vzdělávacích programů v oblasti odborného výcviku. BOZP a PO Žáci i zaměstnanci jsou vybavování osobními ochrannými pracovními pomůckami podle směrnice ředitele. Bezpečnost práce a požární ochrana byla smluvně zabezpečována a kontrolována odbornou firmou pro oblast BOZP. Tato firma prováděla kontroly pracovišť, evidenci pracovních i nepracovních úrazů a dávala vedení učiliště návrhy na odstranění závad v této oblasti a zajišťovala školení jak pro zaměstnance, tak pro žáky. Všechny úrazy v počtu 19 byly klasifikovány jako lehké. Zaměstnanci i žáci jsou proškolování z předpisů BOZP a PO pro pracoviště našeho zařízení. Je zpracován systém vyhledávání rizik poškození zdraví a jsou zpracována i opatření k jejich předcházení tak, jak ukládá Zákoník práce. V oblasti BOZP proběhla kromě pravidelných kontrol, také kontrola OS Stavba. Během těchto kontrol byly zjištěny některé drobné nedostatky, které byly odstraněny ve stanovených termínech. Na úseku požární ochrany byly provedeny revize a kontroly. Podle zákona č. 258/2000 Sb., byla provedena kategorizace prací a byla potvrzena Krajskou hygienickou stanicí. Ekonomický úsek: Veškerou ekonomickou agendu si zpracováváme sami, o což se starají účtárny mzdová, finanční a materiálová. Účtárny jsou propojeny počítačovou sítí a maximálně jí využívají. Měsíčně se zpracovávají přehledy o ekonomické situaci školy, jak v hlavní, tak doplňkové činnosti. Oddělení PaM se stará o personalistiku zaměstnanců, včetně mezd a jejich zpracování mzdovou účtárnou. Současně ekonomický úsek zpracovává finanční oblast projektové činnosti a připravuje podklady pro jejich monitorovací zprávy.

14 Provozní úsek: Tento úsek má na starost investiční činnost, údržbu objektů, výpočetní techniky, úklid, dopravu a ostrahu. Vzhledem k rozsáhlosti spravovaných objektů je organizačně velmi náročné snížit podíl počtu ostatních zaměstnanců tohoto úseku. Od roku 1996 jsme přešli z úklidu vlastními pracovnicemi na formu služby úklidovou firmou, což se mám osvědčilo a hodláme i nadále těchto služeb využívat. V oblasti ostrahy jsme u objektu U Studia sjednali pro noční ostrahu strážní službu se psy. Toto řešení se nám zdá jako velmi výhodné a hodláme v něm pokračovat. Pracovníci úseku zajišťovali také chod počítačové sítě na ekonomickém úseku, úseku služeb, odborném výcviku i ve škole. Jedním z hlavních úkolů vedoucího úseku byl dozor na investiční akci v rámci revitalizace budov školy v období listopad 2008 až říjen Organizace doplňkové činnosti Úsek služeb Úsek služeb se věnuje především spolupráci s úřady práce. 90% klientů úseku jsou uchazeči o zaměstnání z ÚP Ostrava, dalšími významnými partnery jsou ÚP Opava,Nový Jičín, v omezené míře ÚP Frýdek- Místek,Karviná a Bruntál. Počet klientů kolísá v závislosti na trhu práce. V současné době se počet klientů zvyšuje v důsledků celosvětové finanční krize a hospodářské recese. Úsek služeb dlouhodobě zabezpečuje: Poradenské motivační programy - pro dospělé se zaměřením na řemesla a služby - pro mladistvé Kurzy jsou koncipovány jako poradenské k usnadnění orientace při výběru zaměstnání, případně rekvalifikace.

15 Rekvalifikační kurzy Praktické záuční rekvalifikační kurzy jsou organizovány dle upravených osnov učebních oborů, které jsou současně vyučovány na SŠ v řádném denním studiu pro žáky. Vstupní předpoklady: zdravotní způsobilost pro zvolený obor Výstupní doklad: osvědčení s celostátní platností, vydané na základě závěrečné zkoušky před komisí teoretická a praktická část Další aktivitou úseku služeb: - kurzy přípravy ke zkouškám z jednotlivých vyučovacích předmětů, - ve spolupráci s Cechem sádrokartonářů ČR Praha přezkoušení montéra SDK KNAUF., - školení FERMACELL aj. - ubytování - nájmy Nově úsek služeb zabezpečuje vzdělávací aktivity pro firmy, které museli nebo budou muset přistoupit k omezení výroby v důsledku celosvětové finanční krize a chtějí žádat úřady práce o příspěvek na úhradu nákladů na realizaci vzdělávání svých zaměstnanců v rámci projektu "Vzdělávejte se!" z prostředků Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Tyto vzdělávací aktivity odpovídající zásadám tohoto projektu "obecné vzdělávání" - přenositelné a uplatnitelné i u jiných zaměstnavatelů. Další aktivity Ve školním roce 2008/2009 jsme spolupracovali při organizaci soutěží dovednosti učňů oborů Tesař, Truhlář a Zedník. Organizace i průběh soutěže byl účastníky i sponzory kladně hodnocen a s výsledky jsme seznámili také Odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK. Dále jsme se zúčastnili v soutěžích dovedností oborů Montér suchých staveb a Instalatér.

16 Škola má zřízenu obecně prospěšnou společnost STAVAŘ, která má svou činností podporovat rozvoj školy a spolupráci se sponzory. V roce 2007 byl do jejího čela ustanoven Bc. Jan Rašík. Vzhledem ke změně legislativy, kdy škola nemůže zřizovat obecně prospěšnou společnost, byl zahájen proces ukončení její činnosti. 2. Přehled oborů vzdělávání Naše školské zařízení je příspěvkovou organizací a je zařazeno do sítě škol Rozhodnutím MŠMT ČR č.j / V únoru 2006 došlo k zapsání školy do rejstříku škol a byly provedeny požadované změny rozhodnutím MŠMT ČR č.j / Seznam platných učebních a studijních oborů je v příloze č.1. V průběhu tohoto školního roku byly provedeny změny vyplývající ze zavádění školních vzdělávacích programů do vyučování. 3. Přehled pracovníků školy V oblasti personální došlo ke změnám vlivem nové školské legislativy zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících, kde jsou stanoveny kvalifikační požadavky na jednotlivé skupiny pedagogů. Jsme si vědomi toho, že zaměstnáváme i zaměstnance, kteří neplní požadavky vyplývající ze zákona. Je velmi obtížné najít pracovníky s plnou kvalifikací, především učitele odborných předmětů. Někteří pedagogové, kterým chyběla potřebná kvalifikace k výkonu povolání učitele, započali studium na VŠ. Vzhledem ke klesajícímu zájmu o studium několika učebních oborů, musel ředitel z organizačních důvodů propustit některé pedagogické pracovníky. V školním roce 2008/2009 vyučovalo s plnou kvalifikací v teoretickém vyučování 88,9 % a v odborném výcviku 83,1 % pedagogických zaměstnanců.

17 4. Údaje o přijímacím řízení ve školním roce 2008/2009 Přijímací řízení proběhlo v souladu s 60 nového Školského zákona č. 561/2004 Sb., podle nových pravidel, což přineslo větší administrativní zatížení a nejistotu. Konečné výsledky přijímacího řízení na školní rok 2009/2010 jsou k Informace o volných místech byly předávány zřizovateli a zveřejňovány na webových stránkách školy. Počty přijatých žáků 1. ročníků odpovídají stavu k viz. příloha č Údaje o výsledcích vzdělávání ve škol.roce 2008/2009 Výsledky žáků jsou pravidelně hodnoceny na pedagogické radě v každém čtvrtletí. Pedagogická rada, jako poradní orgán ředitele, navrhuje výchovná opatření řediteli pro jeho rozhodnutí. Přehledné údaje o výsledcích vzdělávání žáků v členění podle tříd, oborů a ročníků jsou v příloze č. 4 této výroční zprávy. Výstupem naší hlavní činnosti jsou absolventi učebních a studijních oborů. Výsledky závěrečných a maturitních zkoušek jsou v příloze č. 5. V tabulkách jsou zahrnuty výsledky opravných zkoušek, které proběhly v měsíci září 2008 za předchozí školní rok. Přehled o uplatňování našich absolventů nejsme schopni zajišťovat, ale v některých oborech se nám daří zajišťovat zaměstnávání absolventů ihned po ukončení studia. Příkladem jsou zedníci a tesaři o které měli stavební firmy největší zájem. Personalisté některých firem nabízeli ihned po vykonání závěrečné zkoušky pracovní smlouvy včetně tzv. náborového finančního příspěvku. 6. Vyhodnocení DVPP za rok 2008/2009 Další vzdělávání pedagogických pracovníků se řídí dle plánu DVPP schváleného odborovými organizacemi na kalendářní rok, vzhledem k tomu, že se jedná o čerpání finančních prostředků z rozpočtu školy.

18 Z přímých dotací (ONIV) na DVPP ve školním roce roce 2008/2009 bylo čerpáno dle požadavků pedagogických pracovníků a bylo zaměřeno k proškolení zaměstnanců v oblasti evaluace školy a tvorby školních vzdělávacích programů. Seznam akcí DVPP je v příloze č. 6 a v části věnované hospodaření školy v této výroční zprávě. 7. Údaje o aktivitách a prezentaci školy na veřejnosti Vedení školy si je vědomo, že škola by měla být otevřenou institucí, a vedle svého hlavního poslání nabízet služby i široké veřejnosti dle jejich požadavků. Škola nabízí své služby v rámci doplňkové činnosti především v Centru celoživotního vzdělávání. Počty účastníků dalšího vzdělávání jsou uvedeny v tabulce viz. příloha č. 7. Vzdělávání dospělých a mladistvých v doplňkové činnosti. Středisko zajišťuje vzdělávání v různých kurzech především ve spolupráci s odbornými firmami nebo profesními organizacemi (např. cechy). Pro výrobce sádrokartonu provádíme zkoušky montérů systémů KNAUF. Centrum pracovní rehabilitace (CPR) Již na podzim 1998 jsme se zapojili do projektu pracovní rehabilitace pro registrované nezaměstnané ÚPO. Jedná se o pilotní středisko dalšího vzdělávání pro nezaměstnané především bez kvalifikace. Středisko sídlí v objektu školy v Ostravě Třebovicích. Pro provoz CPR uplatňujeme vícezdrojové financování, a proto musíme zpracovávat projekty pro získání grantů. Z grantu v oblasti prevence kriminality mládeže NÁSTUP III. jsou financovány předmotivační a motivační kurzy mladistvých (převážně Romů).

19 Kurzy probíhají v oborech zařazených naší škole do rejstříku škol, nebo v oborech akreditovaných MŠMT ČR (šička, prodavačka atd.). Další činnosti organizace: Ubytování Domov mládeže není využíván k ubytování našich žáků (malý zájem, neekonomický provoz) a proto je přednostně ubytování nabízeno studentům: - vyšších odborných škol - vysokých škol nevyužité kapacity jsou pronajaty občanům Celkem 120 míst. Pronájmy sportovišť a nebytových prostor Sportoviště (tělocvična, hřiště a tenisové kurty) jsou v době, kdy není zajišťována výuka žáků, pronajímána a takto získané prostředky jsou využívány na jejich opravy. Volné kancelářské prostory jsou pronajímány v souladu se zřizovací listinou. Mimoškolní aktivity školy v hlavní činnosti jsou uvedeny v příloze č. 8. Spolupráce Škola klade značný důraz na rozvíjení spolupráce s profesními organizacemi, jejichž členem se stala. Tímto způsobem chceme školu spojit s praxí a využít k dalšímu zvyšování úrovně našeho zařízení. Ředitel školy se zúčastňuje jednání těchto organizací (valné hromady, zasedání představenstva apod.) a informuje o situaci v učňovském školství v jednotlivých profesích. Některá sdružení jsou velmi aktivní, a pomáhají se sponzorskými dodávkami materiálů pro výuku, zpracovávají odborné texty, nebo pořádají soutěže dovednosti žáků.

20 Nyní jsme členy těchto profesních organizací: Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR Moravskoslezský dřevařský klastr Cech obkladačů Cech čalouníků a dekoratérů Cech pokrývačů, klempířů a tesařů Cech instalatérů a topenářů Cech sádrokartonářů Cech kamnářů Cech malířů a lakýrníků Asociace nábytkářů a zároveň jsme členy Hospodářské komory ČR Ředitel školy prezentuje školu při jednáních jednotlivých profesních organizací v odborných časopisech, zúčastnil se i tiskové konference pořádané ve spolupráci Moravskoslezským dřevařským klastrem k problematice nedostatku žáků v učňovském školství. 8. Údaje o výsledcích inspekce provedené Českou školní inspekcí Ve školním roce 2008/2009 byla na naší škole provedena kontrola Českou školní inspekcí ve věci prošetření anonymní stížnosti. Stížnost byla shledána jako neoprávněná. Viz. příloha č Výsledky hospodaření v roce 2008 Zpráva o činnosti a plnění úkolů v oblasti hospodaření za rok 2008 je zpracována v souladu se Zásadami vydanými Radou Moravskoslezského kraje pro zřizované příspěvkové organizace, je veřejně přístupná na sekretariátě SŠ, a bude také zveřejněna na webových stránkách naší SŠ.

21 Podrobnější informace jsou uvedeny ve výroční zprávě o hospodaření, která bude v tištěné podobě k dispozici na sekretariátě SŠ, nebo na webových stránkách školy. Přes složitost měnících se podmínek podařilo se zvládnout hospodaření SŠ celkem dobře, zajistit tak chod školy a plnit úkoly stanovené zřizovatelem. Pro další rozvoj školy je nutné soustředit pozornost na nábor žáků a na modernizaci výuky tak, aby žáci získávali informace o nových technologiích a materiálech v jednotlivých řemeslech viz příloha č Zhodnocení průběhu školního roku: Škola plnila své úkoly v souladu s cíli, ke kterým byla zřízena. V oblasti vzdělávání mladých řemeslníků se dařilo, v souladu s koncepcí školy, postupně zvyšovat důraz na kvalitu a odbornost, i když víme, že lze ještě v dalších letech co zdokonalovat, což by se mělo promítnout do tvorby školních vzdělávacích programů v souladu se Školským zákonem. Naší snahou je ještě více zapojit do spolupráce profesní organizace (cechy a společenstva) a odborné firmy. Hlavními partnery se staly Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR, Moravskoslezský dřevařský klastr a Krajská hospodářská komora MSK. V tomto školním roce se podařilo podstatně rozšířit vybavenost v oblasti ICT a docílit tak požadovaného standardu. Žáci mají možnost naučit se pracovat s novými informačními a komunikačními technologiemi ve čtyřech odborných učebnách výpočetní techniky napojených na síť internetu a ve dvou multimediálních učebnách. Vyučující mají možnost využívat připojení k internetu ve všech třídách, kabinetech a sborovně v Ostravě-Zábřehu. Částečně se podařilo zajistit modernizaci vybavení a zasíťování v objektu odloučeného pracoviště teoretického vyučování v Ostravě Mariánských Horách odkupem starších počítačů od Komerční banky, a.s., pobočky v Ostravě. Pro příští období bude nutné, aby se učitelé naučili více využívat tuto techniku ve výuce. Škola bude dále pokračovat, dle finančních možností, v modernizaci komponentů ICT, včetně softwaru, což bude obtížné. Pro zvyšování odbornosti pedagogických pracovníků (učitelů odborných předmětů a odborného výcviku), kteří musí sledovat vývoj nových materiálů a technologií, je nutné zajišťovat odborná školení. Tato školení

22 jsou finančně nákladná, ale nejsou zahrnuta do dotací na DVPP a musíme je hradit z provozních nákladů. Přes naši úspěšnost v získávání grantů v minulých letech i současnosti v oblasti doplňkové činnosti je rezervou zapojení naší hlavní činnosti, tj. školské činnosti, do projektů zaměřených na vzdělávací aktivity a modernizaci vybavení školy Za úspěch považujeme i připravenost školy pro období podílet se na realizaci dvou projektů modernizace výuky, jejichž předkladatelem bude Moravskoslezský kraj. Pravidelně jsme se účastnili soutěží zručnosti učňů, kde jsme mohli porovnat úroveň výsledků našich žáků s výsledky žáků škol z celé republiky. V tomto školním roce vzrostl zájem o absolventy především ve stavebních profesích a na závěr školního roku jsme byli schopni umístit ve firmách především zedníky a tesaře, ale i montéry suchých staveb a obkladače. Program nástavbového studia denní i dálkovou formou naplňuje dlouhodobý záměr Moravskoslezského kraje. V denní formě studují především úspěšní žáci po vyučení, v dálkové formě starší studenti, kteří již pracují. Velmi důležitými aktivitami pro budoucnost školy jsou i různé formy vzdělávání veřejnosti v rámci zvyšování odborností nebo rekvalifikací. Odborného zázemí chceme využívat i nadále v oblasti vzdělávání dospělých odborná školení, přezkušování dílčích a úplných kvalifikací. Vytváříme vhodné prostory pro předváděcí akce výrobců stavebních materiálů a technologií, tak abychom vytvořili u odborné veřejnosti povědomí o silném a připraveném partnerovi na další spolupráci. Hospodaření školy se podařilo zvládnout a zajistit její chod, plnit úkoly stanovené zřizovatelem a vytvořili jsme zisk. Značným úspěchem bylo zahájení revitalizace objektů školy v Ostravě Zábřehu.

23 Co zlepšovat v dalším období: Negativem v tomto školním roce byl především pokles počtu žáků, který je dán klesajícím počtem dětí vycházejících ze základní školy a nezájmem o vzdělávání části žáků, kteří zanechávají studia. Přes vytvoření školského poradenského pracoviště se nedaří snižovat případy porušování školního řádu především v oblasti neomluvené absence a z toho plynoucí odchody žáků ze školy (zanechání nebo vyloučení). S těmito problémovými žáky souvisí i slabé studijní výsledky, což se promítá jako další příčina odchodů žáků ze školy (propadající žáci). Přes snahu modernizovat výuku se nám z finančních důvodů nedaří inovovat především strojní vybavení dílen a zavádění nových technologií, které jsou v současné praxi využívány (průměrné stáří strojů v dílnách je 35 let). Doufáme, že se v budoucnu podaří realizovat připravované projekty modernizace škol, a tak zatraktivnit vyučované obory. V oblasti správy majetku bude prioritou příprava realizace dalších etap revitalizace budov, a to výměny oken, zateplení fasády a střech objekty dílen O-Zábřeh a dílny O-Kunčice. Pro rozvoj školy je nutné soustředit se na nábor žáků a na modernizaci výuky tak, aby žáci získávali informace o nových technologiích a materiálech v jednotlivých řemeslech a prohloubení spolupráce s výrobními firmami. Nepodařilo se nám přesvědčit firmy ve stavebnictví jako budoucí zaměstnavatele ani zřizovatele školy, aby v oborech, které jsou na trhu práce žádané a přesto dochází k poklesu počtu zájemců o jejich studium, pro zvýšení motivace nabídly žákům podniková či krajská stipendia. K dalšímu zlepšování chodu školy bude využito doporučení evaluační zprávy, kterou do konce října 2009 projedná pedagogická rada školy. Všichni jmenovaní v této zprávě souhlasili se zveřejněním svých jmen.

24

25 Příloha č. 1 Přehled učebních a studijních oborů ve školním roce 2008/2009

26 Studijní obor čtyřletý: L/006 Operátor dřevařské a nábytkářská výroba Učební obory tříleté (SOU) H/001 Čalouník H/001 Instalatér H/001 Klempíř stavební výroba H/003 Kamnář H/001 Malíř H/001 Montér suchých staveb H/004 Obkladač H/001 Podlahář H/001 Tesař H/001 Truhlář H/001 Zedník Učební obory dvouleté E/504 Čalounická výroba 36-57*E/508 Malířské a natěračské práce E/503 Stavební výroba E/502 Provoz domácnosti E/502 Zpracování dřeva Učební obory tříleté (OU) E/001 Čalounické práce E/001 Klempířské práce ve stavebnictví E/005 Malířské, lakýrnické a natěračské práce mal. a nat. práce E/001 Truhlářské práce E/002 TTP tesařské práce E/004 TTP truhlářské práce ve stavebnictví E/005 Zámečnické práce ve stavebnictví E/001 Zednické práce Nástavbové studium (denní a dálková forma) L/502 Dřevařská a nábytkářská výroba L/502 Stavební provoz

27 Příloha č. 2 Přehled pracovníků Střední školy stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace ve školním roce 2008/2009

28 Pracovníci Střední školy stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace byli ve školním roce 2008/2009 rozčlenění do tří skupin. počet 1. Pedagogičtí pracovníci učitelé teoretického vyučování 36 z toho: všeobecně vzdělávací předměty 14 odborné předměty 22 - učitelé odborného výcviku Ostatní pracovníci v hlavní činnosti - ekonomický úsek 11 - provozní úsek 11 z toho: technici 2 dělníci 9 Celkem v hlavní činnosti Pracovníci v doplňkové činnosti. 17 Škola celkem 116

29 Příloha č. 3 Přehled výsledků přijímacího řízení pro školní rok 2009/2010

30 Přehled přijatých žáků do 1. ročníků učebních a studijních oborů, nástavbového studia denní a dálkové formy pro školní rok 2009/ H/001 Instalatér 24 žáků H/01 Montér suchých staveb 12 žáků H/01 Tesař 12 žáků H/001 Truhlář 36 žáků H/01 Zedník 36 žáků H/01 Zedník-Obkladač 24 žáků L/006 Operátor dř. a náb. výroby 18 žáků E/508 Malířské a natěračské práce E/503 Stavební výroba E/502 Provoz domácnosti 12 žáků 11 žáků 11 žáků E/005 Zámečnické práce ve stav E/001 Truhlářské práce E/001 Zednické práce 10 žáků 8 žáků 8 žáků L/502 Dřevařská a nábytkářská výroba L/502 Stavební provoz 25 žáků denní/ 26 žáků dálková 20 žáků denní/ 30 žáků dálková

31 Příloha č. 4 Výsledky vzdělávání žáků a tříd, organizace výuky ve školním roce 2008/2009.

32 Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava Přehled počtu žáků stav k obor 1.ročník 2.ročník 3.ročník 4.ročník celkem 33 Zpracování dřeva - SOU 4letý studijní obor L/006 Operátor dřev.a nábyt.výr leté učební obory H/001 Čalouník H/001 Truhlář Nástavbové studium L/502 Dřev.a nábyt.výroba-den L/502 Dřev.a nábyt.výroba-dálk leté učební obory E/502 Zpracování dřeva Celkem den. SOU dřevo dálk. SOU dřevo leté učební obory (spec.) OU E/001Čalounické práce E/001 Truhlářské práce E/004 Truhlářské práce ve stav Celkem den. OU dřevo Celkem denní studium SOU+OU Celkem dálkové studium-nástavba Celkem dřevo

33 36 Stavebnictví - SOU 1.ročník 2.ročník 3.ročník 4.ročník celkem 3leté učební obory H/001 Instalatér H/001 Malíř H/001 Montér suchých staveb H/001 Tesař H/001 Zedník H/003 Kamnář H/004 Obkladač Nástavbové studium L/502 Stavební provoz-den L/502 Stavební provoz-dálk leté učební obory E/508 Malířské a nat. práce E/503 Stavební výroba Celkem den. SOU stavební dálk. SOU stavební leté učební obory (spec.) - OU E/005 Zámečnické práce ve stavebnictví E/005 Malířské, lakýrnické a natěračské práce mal. a natěr. práce E/002 Ttp - tesařské práce E/004 TTP-truhl.práce ve stav E/001 Zednické práce Celkem den. OU stavební Celkem denní studium SOU+OU Celkem dálkové studium-nástavba Celkem stavební E/502 Provoz domácnosti Celkem denní studium SOU Celkem spec.vzděl.potř. OU Celkem dálkové studium-nástavba Celkem

34 Počet tříd SOU učební denní 21 nástavbové denní 3 nástavbové dálkové 4 celkem počet tříd 28 OU učební denní 9 Celkem denní 33 celkem dálkové 4 ceklem SOU +OU 37 Průměrná naplněnost ve třídě školy SOU ( denní a dálkové ) OU 20, žáků ve třídě minimum je 17 žáků ve třídě maximum je 30 žáků ve třídě 11, žáků ve třídě minimum není stanoveno maximum je 14 žáků ve třídě

35 Úspěšnost vzdělávání školní rok 2008/2009 kód název připuštěno k závěrečné nastoupilo zkoušce do 1.roč. řádný termín náhradní termín celkem 100% počet počet počet % SOU 3-leté Instalatér ,17% Truhlář ,33% Čalouník ,00% Montér such.staveb ,67% Malíř ,85% Tesař ,92% Zedník ,16% Kamnář ,00% Obkladač ,62% celkem ,71% 2-leté Malířské a nat.práce ,25% Provoz domácnosti ,50% Zpracování dřeva 0 0,00% Stavební výroba 0 0,00% celkem ,67% OU 3-leté Malířské práce ,00% Zámečnické práce ,50% Truhlářské práce ,86% Tesařské práce ,00% Čalounické práce ,33% Zednické práce ,00% celkem ,88% celkem ,78% Nástavba denní ,14% dálkové ,79% Celková úspěšnost žáků ,30%

36

37

38

39

40

41

42 Příloha č. 5 Výsledky závěrečných a maturitních zkoušek ve školním roce 2008/2009

43 Výsledky závěrečných a maturitních zkoušek šk.rok 2008/09 Maturitní zkoušky 08/09 Řádný termín kód oboru celkem konali prospěli z toho s vyznam. neprospěli z toho oprav.zk. celá opravná Dřev.a náb.výroba 3342L Stavební provoz 3644L C e l k e m Náhr.a opr.termín (za07/08) celkem Závěrečné zkoušky 08/09 15.a Řádný termín Kód Konali celkem Z toho prospěli Z toho s vyzn. Neprospě oprav.zk. li Čalouník 3359H Instalatér 3652H Montér s.st. 3666H Malíř 3657H Tesař 3664H Truhlář 3356H Zedník 3667H Obkladač 3667H Kamnář 3667H Malíř.práce OU 3657E Truhl.práce OU 3356E Truhl.pr-truhl.pr. OU 3356E Tesařské práce OU 3664E Čaloun.práce OU 3359E Zámeč.práce OU 2351E Zednické práce OU 3667E Mal.a nať.práce U 3657E Provoz dom. U 6953E celá opravná C E L K E M ZUZ Termín náhr. a dopl. ZZ (za 07/08)

44

45

46

47

48

49

50 Příloha č. 6 Přehled akcí dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků ve školním roce 2008/2009

51 DVPP za školní rok 2008/2009 Úsek teoretické výuky 10 Konference k problematice chování žáků Oxford methodology Metodika využití interaktivní tabule Hospodaření odborov. organizace Žárové zinkování Progresivní,hospodárné a bezpečné komponenty pro TZB funkční studium ICT forum Microsoft nové technologie střechy Aplikace stavebního zákona a související předpisy Knauf dřevostavby a izolace Aplikace stavebního zákona a související předpisy 9 studium k výkonu činnosti ŠMP trestní odpovědnost mladistvých ICT firemní školení kamnářů firmou Renome Úsek odborné výchovy 10 funkční studium Učitelé OV se zúčastnili těchto seminářů a školení: základní školení interiérových dekorativních technik OIKOS základní školení exteriérových dekorativních technik OIKOS školení na materiály podlahové stavební chemie a suché lepení podlahovin systémem Sigan přezkoušení svářečů plastů polyfúzní metodou přezkoušení svářečů kovů el. obloukem, plamenem, pájení mědi;

52 kurz svářečů plastů certifikát Evropský svářeč plastů přezkoušení svářečů kovů el. obloukem, plamenem a polyfúzní metodou přezkoušení na řezání kovů kyslíkem školení FARMACEL montáž stěn, stropů a podlah

53 Příloha č. 7 Přehled vzdělávacích aktivit školy a počty účastníků v jednotlivých formách dalšího vzdělávání ve školním roce 2008/2009

54 Přehled počtu klientů, kteří se účastnili aktivit organizovaných úsekem služeb ve školním roce 2008/2009 Další vzdělávání Počet účastníků Poradenské motivační programy se zaměřením na řemesla a služby: 184 Poradenské programy se zaměřením na nezletilé: 76 Rekvalifikační kurzy: - nastoupilo: 65 - úspěšně ukončilo a získalo osvědčení: 54 v oborech: šička konfekce 8 zednické práce 11 montér suchých staveb 7 malířské práce 3 prodavačské práce 7 tesařské práce 3 klempířské práce 3 zámečnické práce 5 truhlářské práce 4 instalatérské práce 2 Kurz přípravy ke zkoušce z jednotlivých vyučovacích předmětů: Pro obor Kamnář Základy ekologie 13 Ekonomika 13 Práce na počítači 13 Odborné kreslení 13 Materiály 13 Konstrukce kamen a krbů 13 Stavební konstrukce 13 Odborný výcvik 13 Montéři SDK KNAUF: 217 Školení FARMACELL: 23 Vládní program Vzdělávejte se Kurz tvorby střihů 10 Celkový počet účastníků dalšího vzdělávání: 679

55 Svářečská škola 1. Jednodenní doškolení a přezkoušení svářečů. Doba trvání kurzu včetně zkoušek 8 hod Zaškolení podle ČSN Doba trvání kurzu včetně zkoušek 32hod Základní kurzy svařování podle ČSN Doba trvání kurzu včetně zkoušek PLASTY 24hod 64 KOVY - 160hod Přípravné kurzy včetně úředních zkoušek podle EN Doba trvání 32hod. 113 Celkový počet účastníků svářečských kurzů: 482

56 Příloha č. 8 Přehled mimoškolních aktivit ve školním roce 2008/2009

57 Mimoškolní aktivity Soutěže odborné zručnosti učňů ve školním roce 2008/2009: Obkladačská naděje 2008 České Budějovice Celostátní kolo Obkladač 2. místo FOR ARCH 2008 Praha Celostátní kolo Montér suchých staveb 3. místo Regionální kolo, Dům a Byt Ostrava Moravské kolo Truhlář 7. místo Zedník 7. místo Instalatér 4. místo Učeň instalatér 2009 Třinec Kanada Regionální kolo Instalatér 2. místo Soutěž odborných dovedností uč.oboru Tesař Ostrava - Zábřeh Moravské kolo Tesař 1. místo Soutěž odborných dovedností uč.oboru Tesař Brno Mezinárodní soutěž Tesař 5. místo EXKURZE, VÝSTAVY, SEMINÁŘE A KURZY VE ŠKOLNÍM ROCE 2008/2009 EXKURZE, VÝSTAVY, SEMINÁŘE, KURZY VE ŠKOLNÍM ROCE 2008/2009 úsek TV: Exkurze CETRIS HRANICE ODV2,TR3,DSP2(dřevař.) Akce DARKOVIČKY 16.a ŽÁCI 2.ROČNÍKŮ DENAS BÍLOVEC nátěr. hmoty,tmely OBK3 obkladači

58 DŮM A BYT 16.a I3,I1,CM3,DSP2,TR1,DNV1 VÝSTAVA NÁBYTKU MODDOM DNV1 PILA OSTRAVICE TR3 INFOTHERMA I1,I3 PLOMA HODONÍN výroba DTD ODV2,TR3,DSP2 STŘECHY PLÁŠTĚ IZOLACE DSP2 VELETRH SPORTU A ZDRAVÍ TR3,Z3,DNV1,NSP1 PO STOPÁCH HOLOKAUSTU DNV1,DSP2 MSA a.s. DOLNÍ BENEŠOV ZP1,OMON2,ZAP2,I3 Akce HRABYNĚ a 7.5. ŽÁCI 1.ROČNÍKŮ PŘEHRADA ŠANCE CM3,ZP1,ZAP2 WEISS INTERIÉR 4.6. DNV1,TR2 JaS DLAŽBY,OBKLADY O1 CHEMIE NA HRADĚ OMON2,I1,ZAP1 HASIČSKÉ MUZEUM ZDPD1,NSP1 HOBIS OPAVA DNV1 Výstavy,představení,sportovní utkání THE ACTION DNV1,NSP1,DSP2,Z3,TR3 MS ve FLORBALE TR1,ODV2,OBK3 VÁNOCE V OSTRAVĚ ZP2,O1,TZP3 TAJEMNÝ ČAS ADVENTU TR3,ODV2,ZM2 VÁNOČNÍ OSTRAVSKÝ HRAD NSP1,MNPD2,CM2 SVĚT PODLE NÁS TRT3,Z2 OSTRAVSKÝ HRAD NSP1,TMON1,DNV1 SVÁRY ZŘENÍ 6.2. SDN2 film. dokum. RENÉ DSP2,OMON2 STAVEBNÍ VELETRH V BRNĚ NSP1,ZM2,Z3,I2 Kurzy, sport PŘESPOLNÍ BĚH KOPANÁ PLAVÁNÍ BASKETBAL STOLNÍ TENIS FLORBAL SPORTOVNĚ TURISTICKÝ ŽÁCI 2.ROČNÍKŮ SPORTOVNÍ DEN Z1,ZP1,MNPD1 SPORTOVNÍ DEN OBK1 SPORTOVNÍ DEN I1,OMON2,ZP1

59 Semináře RENARKON 19.,31.10.,1.11. TR2,ZDSV2,OMON2 KRIMINALITA , výběr 1.ročníků EXKURZE, VÝSTAVY, SEMINÁŘE, KURZY VE ŠKOLNÍM ROCE 2008/2009 úsek OV: Podle jednotlivých odborností se žáci zúčastnili těchto exkurzí a výstav: Dům a byt Střechy, pláště, izolace Cihlárna Hlučín Bauhaus Ostrava Baumax Ostrava Stavebniny Janík Gastrofestival Velikonoční výstava IKEA SCONTO Nábytek Gearworks ozubárna Infotherma Voda, topení, plny Ostrava, výstaviště Černá louka Ostrava, výstaviště Černá louka Hlučín Ostrava Ostrava Ostrava Ostrava, výstaviště Černá louka Dům dětí a mládeže, Gurtěvova, Ostrava Ostrava-Zábřeh Ostrava-Mariánské Hory a.s. Vítkovice Ostrava, výstaviště Černá louka Velkoobchod Ptáček, Ostrava-Poruba

60 DALŠÍ AKTIVITY ŠKOLY Spolupráce s městem, obcí Spolupráce s profesními orgány Aktivity žáků Akce prezentace školy, www stránky, dny otevřených dveří atd. Rada školy Prevence kriminality mládeže před motivační, motivační a záuční kurzy osob v evidenci Úřadu práce v Ostravě - granty Magistrátu města Ostravy Nástup III členství v Hospodářské komoře ČR, Svazu podnikatelů ve stavebnictví, ceších a společenstvech ( kamnáři, klempíři, tesaři, obkladači, instalatéři a topenáři, čalouníci a dekoratéři, výrobci nábytku, malíři a lakýrníci). Spolupráce s firmami při zajišťování odborného výcviku sportovní kroužek a kroužek výpočetní techniky, Sportovně turistický pobyt 2.ročníků, odborné soutěže zručnosti Výstava Učeň a středoškolák v Ostravě, Frýdku- Místku 2x Dny otevřených dveří školy Setkání s vých.poradci na Magistrátu m.ostravy Prezentace školy v odborném tisku Střechy, pláště, izolace; je řízena předsedou, v září 2008 proběhly volby nové školské rady

61 Příloha č. 9 Kontroly České školní inspekce ve školním roce 2008/2009

62

63

64 Příloha č. 10 Základní údaje o hospodaření školy za rok 2008

školní vzdělávací program Malíř - 3.verze

školní vzdělávací program Malíř - 3.verze školní vzdělávací program Malíř - 3.verze Obsah 1. Identifikační údaje... 3 2. Charakteristika vzdělávacího programu... 4 2.1. Identifikační údaje oboru... 4 2.2. Charakteristika školního vzdělávacího

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2563/11-S. Jana Nohy 1302, 256 01 Benešov. Příspěvková organizace

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIS-2563/11-S. Jana Nohy 1302, 256 01 Benešov. Příspěvková organizace Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIS-2563/11-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Střední odborné učiliště stavební, Benešov, Jana Nohy 1302 Jana

Více

školní vzdělávací program Obkladač - 3.verze

školní vzdělávací program Obkladač - 3.verze školní vzdělávací program Obkladač - 3.verze Obsah Obkladač... 1 1. Identifikační údaje... 3 2. Charakteristika vzdělávacího programu... 4 2.1. Identifikační údaje oboru... 4 2.2. Charakteristika školního

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace

ORGANIZAČNÍ ŘÁD. Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace Název procesu/ Číslo Vlastník ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední školy a Mateřské školy, Liberec, Na Bojišti 15, příspěvkové organizace Obsah I. Úvodní ustanovení strana 2 II. Základní údaje a postavení organizace

Více

školní vzdělávací program Zámečnické práce

školní vzdělávací program Zámečnické práce školní vzdělávací program Zámečnické práce Obsah 1. Identifikační údaje... 3 2. Charakteristika vzdělávacího programu... 4 2.1. Identifikační údaje oboru... 4 2.2. Charakteristika školního vzdělávacího

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-485/15-C. Sídlo Komenského 7, 380 01 Dačice V.

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-485/15-C. Sídlo Komenského 7, 380 01 Dačice V. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-485/15-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Základní škola Dačice, Komenského 7, okres Jindřichův Hradec Sídlo Komenského 7, 380 01 Dačice V.

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-1435/10-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-1435/10-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIT-1435/10-T Název školy/školského zařízení: Adresa: Zengrova 38, 703 00 Identifikátor: 600 017 761 IČ: 25 364 103 Místo inspekce:

Více

školní vzdělávací program Instalatér - 2.verze

školní vzdělávací program Instalatér - 2.verze školní vzdělávací program Instalatér - 2.verze Obsah 1. Identifikační údaje... 3 2. Charakteristika vzdělávacího programu... 4 2.1. Identifikační údaje oboru... 4 2.2. Charakteristika školního vzdělávacího

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-2049/14-A. Gymnázium, Praha 4, Postupická 3150

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA-2049/14-A. Gymnázium, Praha 4, Postupická 3150 Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název právnické osoby vykonávající činnost školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA-2049/14-A Gymnázium, Praha 4, Postupická 3150 Sídlo Postupická 3150, 141 00 Praha 4

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-487/09-T. Vyšší odborná škola Havířov s.r.o.

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-487/09-T. Vyšší odborná škola Havířov s.r.o. Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-487/09-T Vyšší odborná škola Havířov s.r.o. Adresa: Tajovského 1157/2, Havířov - Podlesí, 736

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Integrovaná střední škola Cheb Obrněné brigády 6 350 11 Cheb KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY OBSAH 1. Koncepce dalšího rozvoje školy... 2 1.1 Oblast výchovně vzdělávací... 2 1.2 Oblast personální... 3 1.3 Oblast

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zvláštní škola Horní Slavkov, okres Sokolov Poštovní 8, 357 31 Horní Slavkov Identifikátor školy: 600

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-472/09-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-472/09-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-472/09-T Základní škola a mateřská škola Ostrava-Lhotka, příspěvková organizace Adresa: Těsnohlídkova 99, 725 28

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Střední odborné učiliště Zámecká 478, 507 81 Lázně Bělohrad 600 012 051 Srpen 2009 Září 2010 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY HODNOCENÍ : VELMI DOBRÉ Tématické plány plní většina

Více

SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY

SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY SVČ KROUŽKY PRO DĚTI STŘEDNÍ ČECHY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ pro období školních roku 2015/2016 až 2020/2021 V Praze dne 15. 9. 2015 Předkládá: PhDr. Mgr. Marek Vraný Projednáno na pedagogické

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-927/13-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-927/13-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-927/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Střední škola oděvního a grafického designu, Lysá nad Labem, Stržiště

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 872/2009-A. Gymnázium, Praha 10, Omská 1300. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 872/2009-A. Gymnázium, Praha 10, Omská 1300. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI 872/2009-A Název školy: Gymnázium, Praha 10, Omská 1300 Adresa: Omská 1300, 100 00 Praha 10 Identifikátor: 600006646 IČ: 63109026 Místo

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-534/10 U. Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-534/10 U. Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIU-534/10 U Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov Adresa: Studentská 1427, 431 11 Jirkov Identifikátor: 600

Více

školní vzdělávací program Stavební výroba

školní vzdělávací program Stavební výroba školní vzdělávací program Stavební výroba Obsah 1. Identifikační údaje... 3 2. Charakteristika vzdělávacího programu... 4 2.1. Identifikační údaje oboru... 4 2.2. Charakteristika školního vzdělávacího

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIB-925/10-B. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIB-925/10-B. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIB-925/10-B Střední škola pro sluchově postižené a Odborné učiliště, Brno, Gellnerova 1 Adresa: Gellnerova 1, 637 00 Brno

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIT-237/12-T. Energetiků 144, 735 14 Orlová-Lutyně

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIT-237/12-T. Energetiků 144, 735 14 Orlová-Lutyně Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIT-237/12-T Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení: Sídlo: Střední odborná škola NET OFFICE Orlová,

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-475/13-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-475/13-J INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-475/13-J Název právnické osoby Střední škola technická Žďár nad Sázavou vykonávající činnost školy: Sídlo: Strojírenská 6, 591 71 Žďár nad Sázavou IČO: 00 226 206 Identifikátor:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec. Identifikátor: 600 010 601 Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště nábytkářské s.r.o. Horská 167, 460 Liberec Identifikátor: 600 010 601 Termín konání inspekce: 31. květen 2007 4. červen

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-290/13-J

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-290/13-J Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA č. j. ČŠIJ-290/13-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579 Sídlo: Husova 579,

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-403/13-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Dolní Újezd, okres Přerov, příspěvková organizace Sídlo:

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Hradec Králové Inspekční zpráva Střední odborné učiliště Lázně Bělohrad Zámecká 478, 507 81 Lázně Bělohrad Identifikátor školy: 600 012 051 Zřizovatel: Ministerstvo

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2282/11-S

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2282/11-S Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-2282/11-S Název právnické osoby vykonávající činnost: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 177/09-01. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 177/09-01. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI 177/09-01 Mateřská škola Hellichova, Praha 1-Malá Strana, Hellichova 13/300 Adresa: Hellichova 13/300, 118 00 Praha 1 Identifikátor:

Více

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace Kontakt:

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice, příspěvková organizace Kontakt: Projekt OP VK CZ.1.07/1.1.07/11.0112 Podpora odborného vzdělávání na středních školách MSK www.spravnysmer.cz logo školy Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kopřivnice,

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIZ-1479/14-Z

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIZ-1479/14-Z INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIZ-1479/14-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Velehradská 1527, 686 03 Staré Město info@sosgsm.cz

Více

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky

Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky Gymnázium prof. Jana Patočky Praha 1, Jindřišská 36, 110 00, tel./fax: 224 239 061 info@gpjp.cz Organizační řád Gymnázia prof. Jana Patočky A. Všeobecná ustanovení 1. Organizační řád upravuje organizační

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-884/09-A. Na Balabence 800. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-884/09-A. Na Balabence 800. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-884/09-A Název školy: Základní škola, Praha 9 Libeň, Na Balabence 800 Adresa: Na Balabence 800, 190 00 Praha - Libeň Identifikátor: 600

Více

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení 2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Úvodní ustanovení Organizační řád spolu s popisy funkcí a popisy práce tvoří nedílný, na sebe navazující, uspořádaný celek organizačních norem, který vyjadřuje strukturu organizace

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01078/08-06

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01078/08-06 3 Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-01078/08-06 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Podbořany, příspěvková organizace Adresa: Kpt. Jaroše 862,

Více

Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY

Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY Základní škola Mokrá, okres Brno-venkov STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE ŠKOLY 2012-2016 Motto Plánuje-li se na rok, je třeba zasít obilí. Plánuje-li se na desetiletí, je nutno zasadit stromy. Plánuje-li se na

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Návod k vyplnění Škola, název, adresa Střední škola technická a zemědělská Mohelnice, 1.máje 2, 78985 Mohelnice Charakteristika školy Škola zahájila svou činnost v roce

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-525/09-T. Soukromé gymnázium Ostrava, s. r. o.

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-525/09-T. Soukromé gymnázium Ostrava, s. r. o. Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název školy/školského zařízení: EDUCAnet čj. ČŠI-525/09-T Soukromé gymnázium Ostrava, s. r. o. Adresa: Mjr. Nováka 1455/34, 700 30 Ostrava-Hrabůvka

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-784/13-P

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIP-784/13-P Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIP-784/13-P Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail školy Střední průmyslová škola, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky

Více

VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ PROCES QS 75-02

VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ PROCES QS 75-02 Příloha č. 6 Střední odborné učiliště a střední odborná škola, SČMSD, Znojmo, s.r.o. List číslo: 1 / 24 Druh dokumentu: SMĚRNICE Vydání: 1 Identifikační označení: QS 75-02 Výtisk číslo: 1 VÝCHOVNĚ - VZDĚLÁVACÍ

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIL-772/10-L. organizace. ředitelem Mgr. Bc. Jiřím Dvořákem

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIL-772/10-L. organizace. ředitelem Mgr. Bc. Jiřím Dvořákem Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název kontrolované osoby: Základní škola, Liberec, Lesní 575/12, příspěvková organizace Sídlo: Lesní 575/12 460 01 Liberec 1 IČO: 46 744 924

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice. Zámecký park 3, 346 01 Horšovský Týn. Identifikátor školy: 600 065 669

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice. Zámecký park 3, 346 01 Horšovský Týn. Identifikátor školy: 600 065 669 Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Horšovský Týn, okres Domažlice Zámecký park 3, 346 01 Horšovský Týn Identifikátor školy: 600 065 669 Termín konání inspekce: 22.

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,nymburk, V kolonii 1804 VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY V Nymburce dne 20.9.2010 Schváleno pedagogickou poradou dne: 13.10.2010 Základní údaje o škole Název školy:

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-438/12-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-438/12-U Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-438/12-U Název právnické osoby Základní škola Všehrdova 1, Lovosice vykonávající činnost školy: Sídlo: Všehrdova 1, 410 02 Lovosice IČO:

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-55/10-T. Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-55/10-T. Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIT-55/10-T Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Adresa: M. Majerové 1691, 708 00 Ostrava-Poruba

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-490/08-14. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-490/08-14. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-490/08-14 Základní škola a Mateřská škola Havířov - Město Na Nábřeží, příspěvková organizace Adresa: Na Nábřeží 49/1374,

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1085/11-B

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1085/11-B Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-1085/11-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola, Znojmo, Václavské náměstí 8, příspěvková organizace

Více

GYMNÁZIUM BROUMOV ŠKOLNÍ ŘÁD

GYMNÁZIUM BROUMOV ŠKOLNÍ ŘÁD GYMNÁZIUM BROUMOV ŠKOLNÍ ŘÁD 2 Obsah 1. Základní charakteristika školy str. 3 2. Práva a povinnosti žáků, jejich zákonných zástupců, pedagogických a ostatních pracovníků školy str. 4-5 3. Zásady provozu

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-254/08-02. Předmět inspekční činnosti 1 :

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-254/08-02. Předmět inspekční činnosti 1 : Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-254/08-02 Název školy: Střední zemědělská škola, Čáslav, Sadová 1234 Adresa: Sadová 1234, 28 601 Čáslav Identifikátor: 600 007 278

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Kolín 4, Heverova 191 Heverova 191, 280 50 Kolín

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-418/10-T. Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-418/10-T. Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIT-418/10-T Název školy: Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace Adresa: 793 64 Razová 353 Identifikátor:

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIT-396/12-T. Sídlo: 739 13 Kunčice pod Ondřejníkem 626

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIT-396/12-T. Sídlo: 739 13 Kunčice pod Ondřejníkem 626 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIT-396/12-T Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola a mateřská škola Karla Svolinského, Kunčice pod Ondřejníkem

Více

3DØWgPØØØ3 I. Souhrnné informace o projektu. Projekt. Finální verze (VK-IP) Unikátní kód žádosti: Název operačního programu: CZ.1.07 7.

3DØWgPØØØ3 I. Souhrnné informace o projektu. Projekt. Finální verze (VK-IP) Unikátní kód žádosti: Název operačního programu: CZ.1.07 7. Unikátní kód žádosti: 3DØWgPØØØ3 I. Souhrnné informace o projektu Číslo operačního programu: Název operačního programu: Číslo prioritní osy: Název prioritní osy: Číslo oblasti podpory: Název oblasti podpory:

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-163/13-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-163/13-C Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-163/13-C Název právnické osoby Základní škola Český Krumlov, Za Nádražím 222 vykonávající činnost školy: Sídlo: Za Nádražím 222, 381

Více

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-297/08-05. Gymnázium Cheb. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-297/08-05. Gymnázium Cheb. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-297/08-05 Gymnázium Cheb Adresa: Nerudova 7, 350 40 Cheb Identifikátor: 600 009 009 IČ: 47 723 386 Místo inspekce: Gymnázium

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Valašské Meziříčí, Palackého 49. Palackého 49, 757 01 Valašské Meziříčí

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Valašské Meziříčí, Palackého 49. Palackého 49, 757 01 Valašské Meziříčí Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Integrovaná střední škola Centrum odborné přípravy, Valašské Meziříčí, Palackého 49 Palackého 49, 757 01 Valašské Meziříčí Identifikátor školy:

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIE-503/10-E. Základní škola Jablonné nad Orlicí. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIE-503/10-E. Základní škola Jablonné nad Orlicí. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pardubický inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIE-503/10-E Základní škola Jablonné nad Orlicí Adresa: Jamenská 555, 561 64 Jablonné nad Orlicí Identifikátor: 600 104 206

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-147/13-C. Mg. Vladimírem Trávníčkem, ředitelem školy Zřizovatel:

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-147/13-C. Mg. Vladimírem Trávníčkem, ředitelem školy Zřizovatel: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-147/13-C Název právnické osoby Základní Vitějovice vykonávající činnost školy: Sídlo: 384 27 Vitějovice 12 IČO: 70993378 Identifikátor:

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-572/08-14

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-572/08-14 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-572/08-14 Základní škola a mateřská škola Ostrava- Hrabůvka, A. Kučery 20, příspěvková organizace Adresa: A. Kučery

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-1172/13-E. Základní škola Na Lukách Polička

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-1172/13-E. Základní škola Na Lukách Polička INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-1172/13-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola Na Lukách Polička Švermova 401, 572 01 Polička strilek@zsnalukach.cz

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIM-1023/10-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIM-1023/10-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název kontrolované osoby: Sídlo: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Uničov, Moravské nám. 681 Moravské nám 681, 783 91 Uničov

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Fakultní škola Pedagogické fakulty UK, Praha 2, Kladská 1. Kladská 1/1201, 120 00 Praha 2

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Fakultní škola Pedagogické fakulty UK, Praha 2, Kladská 1. Kladská 1/1201, 120 00 Praha 2 Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Fakultní škola Pedagogické fakulty UK, Praha 2, Kladská 1 Kladská 1/1201, 120 00 Praha 2 Identifikátor

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-184/12-U. Osvoboditelů 2, 410 34 Lovosice, Ústecký kraj

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-184/12-U. Osvoboditelů 2, 410 34 Lovosice, Ústecký kraj Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-184/12-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: IČ: 00 082 571 Identifikátor: 600 010 813 Právní forma: Zastoupená:

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIC-204/10 C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIC-204/10 C Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIC-204/10 C Střední škola řemesel a služeb, Strakonice, Zvolenská 934 Adresa: Zvolenská 934, 386 01 Strakonice Identifikátor:

Více

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Platnost: od 1. 9. 2013 Nahrazuje: organizační řád z 1. 9. 2012 Číslo jednací: SZŠ - 848/2013 OBSAH 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Statut školy...

Více

Příklady dobré praxe - spolupráce škol a firem při odborném vzdělávání

Příklady dobré praxe - spolupráce škol a firem při odborném vzdělávání Příklady dobré praxe - spolupráce škol a firem při odborném vzdělávání 1 Koordinační řízení odborného vzdělávání (K 7) Střední škola Horní Bříza statutární zástupce: Mgr. Ivana Škreňová Klíčová slova Silikátový

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-625/09-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-625/09-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIT-625/09-T Gymnázium, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace Adresa: Fr. Hajdy 34/1429, 700 30

Více

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015 Základní škola, Liberec, Česká 354, příspěvková organizace Č e sk á 35 4, 46 3 12, Lib e rec 2 5, e - m ail: 22@zs vesec.cz t e l. : 4 8 5 1 30 3 5 7, w w w. z s v e s e c. c z, I Č 6 4 0 4 0 3 6 4 VYHODNOCENÍ

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA - 2637/15-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIA - 2637/15-A INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIA - 2637/15-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy Základní škola a Střední škola, Praha 4, Kupeckého 576 Sídlo Kupeckého 576, 149 00 Praha 4 E-mail právnické osoby

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojnická, Plzeň, Klatovská 109. Klatovská 109, 301 00 Plzeň. Identifikátor školy: 600 100 645

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední průmyslová škola strojnická, Plzeň, Klatovská 109. Klatovská 109, 301 00 Plzeň. Identifikátor školy: 600 100 645 Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední průmyslová škola strojnická, Plzeň, Klatovská 109 Klatovská 109, 301 00 Plzeň Identifikátor školy: 600 100 645 Termín konání inspekce:

Více

I.Hlavní úkoly školního roku 2012/2013

I.Hlavní úkoly školního roku 2012/2013 Škola: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOSTELNÍ HLAVNO,OKRES PRAHA-VÝCHOD ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice: 5 Roční plán 2012/2013 Č.j.: 178/2012-5 Účinnost od: 01.09.2012 Spisový znak: 1.1.1 Počet příloh:

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1117/07-01. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1117/07-01. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1117/07-01 Název školy: Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400 Adresa: Ústavní 400, 181 00 Praha 8 Identifikátor: 600005992 IČ: 60460784 Místo

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-354/14-C. Základní škola Volary, okres Prachatice

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-354/14-C. Základní škola Volary, okres Prachatice INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-354/14-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 00583391 Základní škola Volary, okres Prachatice U Nádraží 512, 384

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Pedagogicko - psychologická poradna Opava, Matiční dům, Rybí trh 7-8, 746 01 Opava

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Pedagogicko - psychologická poradna Opava, Matiční dům, Rybí trh 7-8, 746 01 Opava ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát - oblastní pracoviště Ostrava INSPEKČNÍ ZPRÁVA Pedagogicko - psychologická poradna Opava, Matiční dům, Rybí trh 7-8, 746 01 Opava Identifikátor:

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-421/09-T

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-421/09-T Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-421/09-T Název školy: Základní škola a Mateřská škola Andělská Hora, okres Bruntál Adresa: Andělská Hora 215, 793 32 Andělská

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-365/09-09. Základní umělecká škola, Hostinné. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-365/09-09. Základní umělecká škola, Hostinné. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název školy: čj. ČŠI-365/09-09 Základní umělecká škola, Hostinné Adresa: Labská Fortna 230, 543 71 Hostinné Identifikátor: 600 102 556

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643

VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Okružní 643 285 22 Zruč nad Sázavou č.org.10513 VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 dle 8, vyhlášky č. 15/2005 Sb. Školní rok 2006/2007

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 1. Základní údaje o škole Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2009/2010 Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn, Littrowa 122 Školská rada Adresa: Littrowa

Více

Závěrečná zpráva o výsledcích projektu Šance pro samostatnost

Závěrečná zpráva o výsledcích projektu Šance pro samostatnost Závěrečná zpráva o výsledcích projektu Šance pro samostatnost Název projektu: Šance pro samostatnost Registrační číslo: CZ.1.04/2.1.00/13.00089 Rozpočet: 45 472 600,- Kč Doba realizace: 01.05.2011-30.04.2014

Více

Úvod do spolupráce školy a firmy

Úvod do spolupráce školy a firmy Úvod do spolupráce školy a firmy Popis realizace Škola, název, adresa Charakteristika školy Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kladno, Dubská. Dubská 967, 27203 Kladno Střední odborná škola

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště, Odborné učiliště a Učiliště, Vimperk, Nerudova 267. Adresa: Nerudova 267, 385 01 Vimperk

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Střední odborné učiliště, Odborné učiliště a Učiliště, Vimperk, Nerudova 267. Adresa: Nerudova 267, 385 01 Vimperk Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Střední odborné učiliště, Odborné učiliště a Učiliště, Vimperk, Nerudova 267 Adresa: Nerudova 267, 385 01 Vimperk Identifikátor školy: 600 008

Více

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav sekretariát tel.: 778 022 279 ředitelství tel.: 778 002 243 skolakosmonosy@seznam.cz www.zskosmonosy.cz Rámcový plán úkolů Školní rok 2014/2015

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-245/14-J. zs.stepanov@seznam.cz

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-245/14-J. zs.stepanov@seznam.cz Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-245/14-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Základní škola a Mateřská škola Štěpánov nad Svratkou,

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIL-31/12-L. Mgr. Václavem Tichým, ředitelem školy Zřizovatel:

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIL-31/12-L. Mgr. Václavem Tichým, ředitelem školy Zřizovatel: Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA č. j. ČŠIL-31/12-L Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Střední škola tvorby a designu nábytku, s.r.o. Sídlo: Horská 167, 460 14

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-74/12-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-74/12-C Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-74/12-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola při centru ARPIDA, o. p.

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Praha 2, Korunní 15, 120 00 Praha

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Praha 2, Korunní 15, 120 00 Praha Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 010 308/99-03408 Signatura: ba1is301 Oblastní pracoviště č. 01 Praha Okresní pracoviště Praha INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zařízení: Středisko praktického vyučování Vinohrady,

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIB- 1494/10 -B

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIB- 1494/10 -B Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název kontrolované osoby: Střední odborná škola a střední odborné učiliště Letovice - Masarykova škola práce, Tyršova 500 Sídlo: 679 61 Letovice,

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1128/09-12. Základní škola Dubňany, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1128/09-12. Základní škola Dubňany, příspěvková organizace Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1128/09-12 Základní škola Dubňany, příspěvková organizace Adresa: Hodonínská 925, 695 03 Dubňany Identifikátor: 618600672

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Brno Inspekční zpráva Střední odborné učiliště stavební, Vyškov, Sochorova 15 Sochorova 15, 682 01 Vyškov Identifikátor školy: 600 015 670 Zřizovatel: MŠMT ČR,

Více

SEKTOROVÁ DOHODA pro stavebnictví

SEKTOROVÁ DOHODA pro stavebnictví SEKTOROVÁ DOHODA pro stavebnictví K transpozici evropské směrnice EPBD II 2010/31/EU Sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Bruntál, Cihelní 6. 792 01 Bruntál, Cihelní 6. Identifikátor školy: 600131807

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Bruntál, Cihelní 6. 792 01 Bruntál, Cihelní 6. Identifikátor školy: 600131807 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Bruntál, Cihelní 6 792 01 Bruntál, Cihelní 6 Identifikátor školy: 600131807 Termín konání inspekce: 11. - 14. květen 2004

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-435/14-U

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIU-435/14-U INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIU-435/14-U Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola a Střední škola, Most, Jana Palacha 1534, příspěvková

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2295/14-S. Základní škola Dobřichovice

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-2295/14-S. Základní škola Dobřichovice Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby IČ 47 003 557 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Identifikátor 600 053 083 Právní forma Zastoupená Zřizovatel Místo inspekční činnosti Čj. ČŠIS-2295/14-S

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-213/09-08. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-213/09-08. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Liberecký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-213/09-08 Základní škola a Mateřská škola, Raspenava, okres Liberec - příspěvková organizace Adresa: Fučíkova 430, 463

Více

Koncepce rozvoje školy (2015-2017)

Koncepce rozvoje školy (2015-2017) Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, Dukelská 13, České Budějovice, 371 45 Koncepce rozvoje školy (2015-2017) Úvod : Předložený návrh koncepce školy vychází z předchozích koncepcí školy

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-744/13-E. Lipoltická 245, 533 61 Choltice

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-744/13-E. Lipoltická 245, 533 61 Choltice Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-744/13-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení: Sídlo: IČO: 60 157 046 Identifikátor: 600 096 246

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1930/13-S. Střední odborné učiliště Jiřice

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIS-1930/13-S. Střední odborné učiliště Jiřice Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIS-1930/13-S Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Střední odborné učiliště

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA-1529/11-A

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIA-1529/11-A Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIA-1529/11-A Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320 Sídlo:

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Inspektorát Hradec Králové Inspekční zpráva Střední odborné učiliště krejčovské, Červený Kostelec, 17. listopadu 1197, 549 41 Červený Kostelec Identifikátor školy: 600 012 221 Termín

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Praha Inspekční zpráva Základní škola, Praha 9 - Hloubětín, Hloubětínská 700 Adresa: Hloubětínská 700, 198 00 Praha 9 Identifikátor školy: 600040356 Zřizovatel:

Více