Zpravodaj. listopad Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají"

Transkript

1 Vydání č. 4 /2015 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají 1 Katalog prací Novinky z webu Vzdělávání v prosinci 2 Vzdělávací seminář Soutěž pohlednice roku MCU vydavatelství Soutěž IC O turistickou informaci roku 2016 Malované mapy A.T.I.C. ČR se vytrvale snaží apelovat na odstranění nedostatku chybějícího označení profese pracovníka TIC v katalogu prací a průběžně v této věci komunikuje s Ministerstvem práce a sociálních věcí (MPSV). Za tímto účelem se také uskutečnilo několik jednání, mj. diskuse prezidenta A.T.I.C. ČR s kompetentními zástupci MPSV, MMR, a CzechTourism svolaná poslankyní Mgr. Martinou Berdychovou na konci září, v říjnu pak odborná debata v moderovaném pořadu COTakhle snídani na téma: Lesk a bída infocenter, nebo prezentace této problematiky na jednání komise rady Asociace krajů ČR. 5 Jaké bylo členské fórum 6 Noví členové listopad 2015 Novinky z webových stránek Na konci měsíce října spustila asociace modul odebírání novinek zveřejněných na webu asociace registrovanými infocentry. Díky tomuto systému se členové a případně i certifikovaná TIC obratem dozví o novinkách, které asociace na svých webových stránkách předchozí den zveřejnila. Infocentra jsou informována prostřednictvím ové zprávy členům - odběratelům. Odkazy jsou doplněny popiskou (anotací), v níž je sděleno, o čem příslušný článek pojednává. Vzdělávání pracovníků turistických informačních center Redakce: Sekretariát A.T.I.C. ČR Mgr. Jan Matouš Tyršova Polička Tel.: office@aticcr.cz Pro závěr letošního roku je pro pracovníky TIC nachystáno několik vzdělávacích seminářů. Přinášíme zde jejich přehled. Karlovarský kraj, úterý 1. prosince, Karlovy Vary, téma: Praktické fotografování "Tvůrčí městská krajina a kompozice, vč. vyhodnocení fotografií" Olomoucký kraj, čtvrtek 10. prosince, Olomouc, téma: Lektorské dovednosti pro průvodce infocenter Plzeňský kraj, středa 16. prosince, Dobřany, téma: Tvorba propagačních materiálů pro turistická informační centra Srdečně zveme k účasti jak členy (mají semináře bezplatné a také mají přednost při omezené kapacitě), tak i nečleny, pro něž jsou semináře zpoplatněny částkou 300,- Kč. Aktuální informace, možné změny, podrobnosti apod. jsou průběžně zveřejňovány na Rovněž na webu i nadále budou umisťovány další termíny vzdělávání.

2 Vydání č. 4 /2015 Strana 2 Doplňkové služby infocenter v ČR a infocentra evropských metropolí A.T.I.C. ČR ve spolupráci s Moravskoslezským krajem a Ostravskými výstavami připravuje v Ostravě při příležitosti veletrhu cestovního ruchu na pátek 4. března 2016 vzdělávací seminář pro členská informační centra na téma Doplňkové služby infocenter v ČR a infocentra evropských metropolí. Přednášky chceme zaměřit na vybrané služby TIC a zkušenosti s nimi během dosavadního provozování (např. prohlídky města, půjčovna kol, úschovna zavazadel, směnárna, Czechpoint apod.). Zmíněny by mohly být také služby, které pod činnost TIC přímo nespadají a spíše provoz informačního centra zbytečně zatěžují. Podrobnější informace budou průběžně zveřejňovány. Seminář se uskuteční v sále Ostravského výstaviště na Černé Louce. Cílem je uspořádat výměnu a předání zkušeností pracovníků TIC svým kolegům, proto budou tentokrát netradičně lektoři z řad pracovníků TIC. Soutěž "O nejhezčí turistickou pohlednici roku 2016". A.T.I.C. ČR se stala partnerem 19. ročníku soutěže "O nejhezčí turistickou pohlednici roku 2016". Soutěž proběhne v rámci veletrhu Regiontour na výstavišti v Brně. Přihlásit do soutěže je možné své pohlednice a kalendáříky zasláním 4 ks exemplářů do na adresu organizátora soutěže: Pohádkové království o.s., nám. Přemysla Otakara II. č. 21, České Budějovice. Zaslané pohlednice a kalendáříky budou vystaveny v expozici u hlavního pódia, kde proběhne také hlasování veřejnosti v prvních dvou dnech veletrhu 14. a Vyhlášení výsledků s oceněním vítězů proběhne na hlavním podiu v sobotu Ostrava, března 2016 Naši členové mohou pro svoji případnou účast/prezenci na veletrhu Dovolená a region, lázeňství na výstavišti na Černé louce opět počítat s příznivou cenou, kterou nám nabídla společnost Ostravské Výstavy a.s. Nejnižší možná cena za možnost prezentovat své město, obec či oblast činí 2.000,- Kč + DPH. Je v ní zahrnuto: 2 x 2 m výstavní plocha, 4 x výstavní panel, 1 x stůl, 2 x židle a název vystavovatele na límci. Pro ty, kteří jsou ochotni si připlatit, jsou k dispozici další dvě varianty. Slovensko: AICES pořádalo II. kolokvium infocenter Asociace informačních center Slovenska (AICES) zorganizovala II. kolokvium, neboli setkání zástupců informačních center a jiných odborníků v cestovním ruchu. A.T.I.C. ČR zde prezentovala Českou republiku. Na jednání kolokvia prezentoval současnou situaci informačních center v ČR Mgr. Jan Matouš, který v zastoupení přednesl příspěvek Pavla Hlaváče "Perspektivy spolupráce v rámci V4", tedy zemí střední Evropy. Kolokvium se uskutečnilo v úterý v městě Popradu a byl zde mj. prezentován přínos projektů vytvoření Národní soustavy povolání a Národní soustavy kvalifikací pro turistická informační centra, nebo vize a spuštění Slovenského systému kvality služeb, který má v gesci slovenské Ministerstvo dopravy.

3 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 4 /2015 Strana 3 Soutěž "Informační centrum 2015". A.T.I.C. ČR na slavnostním společenském večeru členského fóra v Jablonném nad Orlicí dne vyhlásila vítěze soutěže o nejoblíbenější turistické informační centrum. Vítězové v jednotlivých krajích (viz Zpravodaj 3/2015) si převzali ocenění a dárkový balíček. Vítězům srdečně blahopřejeme.

4 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 4 /2015 Strana 4 O turistickou informaci roku 2016 Trutnov - město bez bariér TIC Trutnov vytvořilo nový informační materiál Trutnov - město bez bariér pro návštěvníky s omezenou pohyblivostí. Materiál obsahuje jak místa vhodná k návštěvě, tak i praktické rady, např. kde jsou na konci chodníků schody, kam jít na jídlo, na toaletu, kde se ubytovat apod. Informace jsou doplněné plánkem města s vyznačením všech cílů. Materiál je kromě češtiny vydán také v němčině. Pro sběratele turistických vizitek je v nabídce nově vizitka Galerie Draka. Galerie Draka v Trutnově je neobvyklou stálou galerií, která rozhodně stojí za návštěvu. Rada asociace schválila spoluúčast A.T.I.C. ČR v soutěži O turistickou informaci roku 2016 v roli spolupořadatele se Zlatým pruhem Polabí. Soutěž se uskuteční při veletrhu cestovního ruchu Region 2016 v Lysé nad Labem. Asociace se bude podílet na zajištění workshopu s tématem slevových karet. Soutěž je v přípravné fázi a plánovány jsou kategorie: 1. Trhací mapy 2. Průvodce,3. Propagační leták 4. Publikace 5. Turistické noviny 6. Slevové karty 7. Nástěnný, stolní, kapesní kalendář 8. Image brožura 9. Tištěné katalogy cestovních kanceláří a agentur.

5 Vydání č. 4 /2015 Strana 5 Jaké bylo členské fórum v Jablonném nad Orlicí Členské fórum Dne 8. října 2015 se v sále městského kina v Jablonném nad Orlicí uskutečnilo členské fórum A.T.I.C. ČR. Členského fóra se zúčastnilo 121 pracovníků turistických informačních center ze 78 měst a obcí. Členské fórum zahájil a účastníky přivítal Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu A.T.I.C. ČR. V úvodním slovu pak přivítal účastníky fóra starosta města Jablonné nad Orlicí pan Miroslav Wágner a následně Pavel Hlaváč, prezident asociace. Po schválení programu přednesl Pavel Hlaváč zprávu o činnosti A.T.I.C. ČR za uplynulý půlrok. V současné době má organizace A.T.I.C. ČR 257 členů a 19 jejich poboček. Rada A.T.I.C. ČR se ve sledovaném období zabývala zejména zdokonalováním nového elektronického systému certifikace služeb dle Jednotné klasifikace TIC v ČR, prezentačními aktivitami, zařazením popisu práce pracovníka TIC do katalogu prací a dalšími aktivitami, např. vzděláváním pracovníků TIC. Následně byl projednán a schválen rozpočet organizace na rok Jablonné nad Orlicí Krátce byly představeny nejbližší známé vzdělávací semináře, jejich témata a termíny v krajích a zveřejněno téma pro odborný seminář pracovníků TIC v Ostravě. Paní Marie Juránková z agentury CzechTourism seznámila fórum s výsledky mystery shopingu 2015 a přípravou na rok V diskusním a prezentačním bloku byly představeny novinky z Dolní Moravy (např. stavba stezky v korunách stromů), cyklolékárničky, nebo možnost zápisu adresy a lokalizace TIC na Google. Další prezentace byly věnovány nabídce spolupráce s časopisem a vydavatelstvím Moje Země Česko, Malovaným mapám měst, obcí a oblastí, novinkám vydavatelství MCÚ a asociaci kempů. V závěru diskusního bloku byli účastníci pozváni na další členské fórum do Hradce nad Moravicí. Po jednání členského fóra následovala prohlídka města s průvodkyní, prohlídka dělostřelecké tvrze Bouda v Těchoníně a společenský večer. Druhý den byl věnován poznávání oblasti Podoorlicka, zahrnující prohlídku tvrze Orlice v Letohradě. Tvrz Orlice v Letohradě Letem světem členským fórem Dělostřelecká tvrz Bouda v Těchoníně Společenský večer v hotelu Filipinum Chata na Suchém vrchu

6 Vydání č. 4 /2015 Strana 6 Praha má nové Visitor Centre K 1. září 2015 bylo otevřeno zcela nové turistické informační centrum Pražské informační služby Prague City Tourism, nově tzv. návštěvnické centrum. Perlička z Krkonoš - tam to přece znám... Dva místní obyvatelé, kterým zjišťuji autobusové spojení si všimnou na pultu vystaveného průvodce po Krkonoších s titulním obrázkem - fotka Sněžky. Následně komentují: "To je ale pěkný kopec, to bude asi tady někde a dá se tam i vyjít, hele, tady je silnice a nahoru vedou cestičky. Jo a na vrchu je i nějaká zřícena. To by se dal naplánovat výlet. To je určitě někde u Špindlu, že?" Následně po dotazu, kde kopec najdou, komentář:" Jo přímo v Peci?! No to musí být ale někde za rohem, to (kopec) odtamtud není vidět, tam to přece znám!" Sídlí v samém centru Prahy na rohu ulic Na Můstku a Rytířská na Praze 1. Kromě běžných turistických informací, doplňkových prodejů služeb a oficiálních suvenýrů Prahy je k dispozici veřejné připojení k Wi-Fi a menší odpočinková zóna pro návštěvníky. Součástí návštěvnického centra je i směnárna s přehlednými kurzy a poplatky za směnu. Noví členové A.T.I.C. ČR Městské kulturní a informační středisko Poběžovice Turistické infocentrum Františkovy Lázně, Informační centrum Vizovice, Městské informační centrum Valašské Klobouky, Malenice, Letohrad, Městské informační centrum Dubí, Ostravský informační servis s.r.o., 4 pobočky Přívoz, Karolina, Gong, letiště TIC Petrovice u Karviné, Informační centrum Vítkov, Zábřeh, Milovice, Staré Město Informační centrum Šternberk Členská základna A.T.I.C. ČR v prvním pololetí 2015 vzrostla a dnes čítá již 276 informačních center, vč. 19 poboček TIC. Do asociace mají zájem vstoupit další 3 turistická informační centra - čekatelé na členství v asociaci. Jsme na webu: aticcr

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

Salón Internacional del Club de Gourmets

Salón Internacional del Club de Gourmets Česká agentura na podporu obchodu/czechtrade, příspěvková organizace MPO ČR Vás zve na XXII. mezinárodní potravinářský a gastronomický veletrh Salón Internacional del Club de Gourmets Termín konání: 14.-17.dubna

Více

KUMSP00SGGBK Veřejná zakázka č. 219/2015

KUMSP00SGGBK Veřejná zakázka č. 219/2015 KUMSP00SGGBK Veřejná zakázka č. 219/2015 Smlouva o poskytnutí prostoru v denním tisku pro vydání Moravskoslezských listů dle 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

KANCELÁŘÍ A AGENTUR. Z-1 Novoměstská kulturní zařízení CKA-2 ATIS a.s. cestovní kancelář

KANCELÁŘÍ A AGENTUR. Z-1 Novoměstská kulturní zařízení CKA-2 ATIS a.s. cestovní kancelář ZPRAVODAJE MĚST A OBCÍ TIŠTĚNÉ KATALOGY CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR Z-1 Novoměstská kulturní zařízení CKA-2 ATIS a.s. cestovní kancelář Z-2 Město Rožmitál p. Třemšínem - kulturní klub CKA-3 SP Praha

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2015. NÁVRH

Více

Vás zve na odborný veletrh. 20. 22. března 2013

Vás zve na odborný veletrh. 20. 22. března 2013 Zahraniční kancelář OM MPO v Petrohradě připravuje prezentaci českých společností v oblasti ekologie za účelem nalezení nových exportních příležitostí pro české firmy. Místo konání: Web: Výstaviště LENEXPO

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme GO GREEN EXPO 2016 Mezinárodní veletrh se zaměřením na obnovitelné zdroje energie a životní prostředí Místo konání: Social Fund for Development Hall Cairo Fair Ground

Více

Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999

Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999 Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999 v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod 1.VĚCNÁ ČÁST MONITOROVACÍ ZPRÁVY 1.1. Realizace

Více

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže

Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Pravidla soutěže. Poznáváme firmy ve středních Čechách. 1. Pořadatel soutěže. 2. Termín konání soutěže Pravidla soutěže (dále jen pravidla soutěže ) Krajská hospodářská komora Střední Čechy Poznáváme firmy ve středních Čechách 1. Pořadatel soutěže se sídlem: Tyršova 106, 261 01 Příbram Zámeček s adresou

Více

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila

městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 připravila městské části Praha 3 pro rok 2016 - Návrh projektu k 3. 2. 2016 Obsah Obsah... 2 1. KONTEXT... 3 2. CÍLE A VÝSTUPY PROJEKTU... 4 3. POSTUP PŘÍPRAVY PARTICIPAČNÍHO

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme EL MÄSSAN 2016 Největší veletrh osvětlení a elektrotechniky ve Švédsku Místo konání: Kista (Stockholm), Švédsko Datum konání: 19.-20. října 2016 Obor: osvětlení, elektrotechnické

Více

Koncepce propagace města Milovice na rok 2013. Motto : ŽIVÉ MĚSTO

Koncepce propagace města Milovice na rok 2013. Motto : ŽIVÉ MĚSTO Koncepce propagace města Milovice na rok 2013 Motto : ŽIVÉ MĚSTO 1) Úvod Propagace Milovic, jako mladého rozvíjejícího se a zajímavého města, je klíčovým bodem celé koncepce. Tvář města se nesmí utopit

Více

Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012)

Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012) Závěrečná zpráva (věcný popis činnosti v roce 2012) Ve dnech 12. 15. 1. 2012 se MAS Střední Povltaví prezentovala na společném stánku se Svazkem obcí Milevska na brněnském veletrhu cestovního ruchu Regiontour

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme Interzoo 2016 Mezinárodní odborný veletrh chovatelských potřeb Datum konání: 26. 29. května 2016 Obor: chovatelské potřeby Interzoo je světově největším veletrhem chovatelských

Více

Vypracoval: STADION spol. s r.o.

Vypracoval: STADION spol. s r.o. Vypracoval: Obsah Název a logo akce...3 Představení akce...3 Cíle akce...4 Základní údaje o akci...4 Vymezení jednotlivých povinností organizačních a partnerských složek...5 Specifikace výstavních prostor,

Více

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012

Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 Co se nám podařilo udělat díky věcné podpoře společnosti FINIDR, a. s. v první polovině roku 2012 HLAVNÍ PARTNER PRO VĚCNÉ DARY Stránka 1 z 12 Identita Celé Česko čte dětem POSLÁNÍ Posláním obecně prospěšné

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: od 1. 1. 2012 do 30. 4. 2012 Název MAS: Zpracovatel zprávy: (jméno, příjmení, funkce) Havlíčkův kraj o.p.s. Jaroslava Hájková, ředitelka MAS Kontakt:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTI PATŘÍ DOMŮ, O.S., V ROCE 2008 1. Základní údaje o sdružení Název: Děti patří domů, o.s. Sídlo: Višňovka 185, 252 03 Řitka Identifikační číslo: 22682660 Zapsáno u MV ČR pod

Více

Městský úřad Trhové Sviny Žižkovo náměstí 32, 374 01 Trhové Svinny

Městský úřad Trhové Sviny Žižkovo náměstí 32, 374 01 Trhové Svinny Vyšný 59 381 01 Český Krumlov tel.: 380 301 031 fax: 380 301 049 e-mail: blanles@nature.cz www.blanskyles.nature.cz Městský úřad Trhové Sviny Žižkovo náměstí 32, 374 01 Trhové Svinny NAŠE ČÍSLO JEDNACÍ

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření v roce 2012 Městské kulturní středisko Horní Slavkov, příspěvková organizace Dlouhá 717, 357 31 Horní Slavkov Zpracovala Mgr. Soňa Kvasničková, ředitelka MKS Únor

Více

Název společnosti: Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s.

Název společnosti: Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. Výroční zpráva 2014 1 Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. Název společnosti: Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o. p. s. Sídlo společnosti: SNP 559, 381 01 Prachatice

Více

KOMPLEXNĚ - ODBORNĚ - INDIVIDUÁLNĚ

KOMPLEXNĚ - ODBORNĚ - INDIVIDUÁLNĚ informuje V tomto čísle: Kulatý stůl 2008... 1 Resortní program výzkumu a vývoje - MZ II na léta 2008-2011... 2 Otevřeny nové programy podpory podnikání v rámci Operačního programu Podnikání a inovace

Více

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Aktuálně se projednává záměr vytvoření městského orientačního systému a regulace reklamy v Miličíně. Cílem je: - zavést pořádek

Více

Výroční zpráva. za rok 2009

Výroční zpráva. za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 leden 2010 Obsah: Členská základna 3 Činnost výboru 3 Uskutečněné akce 4 Zájezd do knihoven Příbramska 4 Zájezd na happening do Vsetína 4 Klubka dětských knihoven 5 Další činnosti

Více

Mimořádný informátor

Mimořádný informátor Mimořádný informátor leden 2014 Vydala: Oblastní odbočka SONS ČR Ostrava náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Moravská Ostrava tel.: 596 783 083; 776 305 022 ostrava-odbocka@sons.cz www.sons-ostrava.cz

Více

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD

ZM_03 MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD MĚSTO TRUTNOV - MĚSTSKÝ ÚŘAD NÁVRH NA USNESENÍ Datum projednání v PV 06.06.2016 Zpracoval Bc. Lenka Švecová, DiS. odbor Datum projednání v RM 13.06.2016 finanční Datum projednání v ZM 20.06.2016 Předkládá

Více

1/2014. Obsah. Informace z jednání Rady Vinařského Fondu

1/2014. Obsah. Informace z jednání Rady Vinařského Fondu 1/2014 V tomto čísle vám přinášíme shrnutí hlavních aktivit Vinařského fondu za měsíce leden duben. Navíc přinášíme aktuální fotografie z právě proběhnuvšího Svátku růžových vín v Praze. Obsah Informace

Více

Ke stažení ve formátu PDF na www.ckrumlov.cz/b2b Zdarma Zdarma. Poskytnutí materiálů - přidělený náklad dle kapacity - nad přidělený náklad

Ke stažení ve formátu PDF na www.ckrumlov.cz/b2b Zdarma Zdarma. Poskytnutí materiálů - přidělený náklad dle kapacity - nad přidělený náklad Katalog marketingového servisu Platnost: 1. 4. 2011-31. 3. 2012; Katalog marketingového servisu je pravidelně aktualizován, vždy platí aktuální cenová nabídka, předchozí ceny ztrácí aktualizací platnost

Více

Standardizace služeb a nová certifikace TIC

Standardizace služeb a nová certifikace TIC květen 2009 A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y ZPRAVODAJ A.T.I.C. ČR Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

PROGRAM JEDNÁNÍ: KHK StČ, zasedání představenstva 19.10. 2010, Pražská 298, Brandýs nad Labem

PROGRAM JEDNÁNÍ: KHK StČ, zasedání představenstva 19.10. 2010, Pražská 298, Brandýs nad Labem Zápis z jednání představenstva KHK StČ, které se uskutečnilo dne 19. 10. 2010 od 09.00 hodin V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI firmy AMZ Financial Group s.r.o., Pražská 298, 25001 Brandýs nad Labem Přítomni: Havlík

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Platnost Fiche pro: 1 kolo příjmu Místní akční skupina Pobeskydí - zájmové sdružení právnických osob Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche 3.Název Fiche 4 Cestovní ruch Vymezení Fiche Podpora

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov,

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov, Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 Signatura: bi5cs104 Okresní pracoviště Trutnov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Vítězná - Kocléřov, Identifikátor

Více

Informace nakladatelství

Informace nakladatelství Informace nakladatelství Nabídka publikací Otevřený informační portál pro podnikovou ekologii a ŽP Povinnosti firem v podnikové ekologii Ne každý je nebo chce být odborníkem na problematiku podnikové ekologie.

Více

ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006

ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Střední odborná škola Emila Holuba,s.r.o. ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Dukelská 65, Brno 614 00 Výroční zpráva o škole za školní rok 2005/2006 Část I. Základní charakteristika právnické osoby

Více

Nabídka reklamního partnerství

Nabídka reklamního partnerství Nabídka reklamního partnerství Střední průmyslová škola chemická Pardubice Vážená paní, vážený pane, dovolte, abychom se na Vás obrátili s žádostí o podporu realizace 7. ročníku soutěže Hledáme nejlepšího

Více

10. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky 17. 4. 2013

10. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky 17. 4. 2013 10. republikové shromáždění Diabetické asociace České republiky 17. 4. 2013 Přítomni: Rybka, Kvapil, Letocha, Horák, Milata, Svačina, Borovka, Křen vz Račické, Nosálková, Perglová dia děti Ostrava Omluveni:

Více

STRUČNÝ POPIS PROJEKTU

STRUČNÝ POPIS PROJEKTU Projekt PO STOPÁCH MODERNÍ ARCHITEKTURY STRUČNÝ POPIS PROJEKTU 1. Název a umístění projektu Název projektu: Po stopách moderní architektury Umístění projektu: Projekt bude primárně realizován na území

Více

K jednotlivým bodům shora uvedeného programu:

K jednotlivým bodům shora uvedeného programu: Z á p i s z valné hromady Západočeského badmintonového svazu, z.s. konané 6. června 2016 ----------------------------------------------------------------------------------------------- Přítomni: zástupci

Více

Integrovaný Ekonomický Systém Zakázkový list - IES WIN 2006

Integrovaný Ekonomický Systém Zakázkový list - IES WIN 2006 Úvod...2 1. Zakázkový list...2 1.1. Identifikační údaje...2 1.2. Položková část...2 1.3. Rezervace (materiálu, resp. zboží)...3 1.4. Materiálové náklady (resp. Výdej nebo Prodej ze skladu)...3 1.5. Běžné

Více

Dětské zastupitelstvo města Litoměř. ěřice. Prezentace 10/02/05

Dětské zastupitelstvo města Litoměř. ěřice. Prezentace 10/02/05 Dětské zastupitelstvo města Prezentace 10/02/05 Důvody realizace projektu Dětské zastupitelstvo (DZ) města m Hlavním m cílem c tohoto projektu je, dáníd možnosti aktivního se podílen lení dětí a mláde

Více

Soutěž o návrh. dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ )

Soutěž o návrh. dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ ) Soutěž o návrh dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ ) Kontaktní osoba: Filip Cabaj Tel.: 267 994 287 Fax: 272 936 597 E-mail: Filip.Cabaj@sfzp.cz Název

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016. Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016. Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016 Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC Účelem tohoto dokumentu je úprava pravidel marketingové soutěže. Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který

Více

Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven KNIHOVNA 21.STOLETÍ

Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven KNIHOVNA 21.STOLETÍ Ministerstvo kultury Odbor umění, literatury a knihoven v souladu se zákonem č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších

Více

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro rozvoj cestovního ruchu Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 30. 5. 2012

Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro rozvoj cestovního ruchu Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 30. 5. 2012 Zápis č. 22 ze zasedání Výboru pro rozvoj cestovního ruchu Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 30. 5. 2012 Přítomni: Ing. Vladimír Mikulec - předseda PhDr. Eva Baslerová PhDr. Petr Hanuška Karol Chwistek

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č. j.: S 064-R/00-353/140/Ná V Praze dne 9. 5. 2000 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, ve správním řízení zahájeném dne 10. 3.

Více

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1 Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1.1 Cíl značky Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt (dále jen značka ) se uděluje výrobkům

Více

11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 11. února 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45 Přestávka

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. HS 31/2015. podle 10a zák. č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. HS 31/2015. podle 10a zák. č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ podle ust. 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2011 v nadačním programu Pro budoucnost Program je zaměřen na podporu veřejně prospěšných projektů zejména v Moravskoslezském kraji, s cílem přispět k trvale udržitelnému

Více

NECHANICE 2020 STRATEGICKÝ PLÁN 2008-2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z PROCESU STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ BŘEZEN 2008

NECHANICE 2020 STRATEGICKÝ PLÁN 2008-2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z PROCESU STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ BŘEZEN 2008 NECHANICE 2020 STRATEGICKÝ PLÁN 2008-2013 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z PROCESU STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ BŘEZEN 2008 Zadavatel: Město Nechanice Zpracovatel: Centrum rozvoje Česká Skalice, o.s. 1. Úvod Město Nechanice

Více

Zápis ze zasedání Výboru Spolku

Zápis ze zasedání Výboru Spolku Zápis ze zasedání Výboru Spolku j. č.5/2007, 2.8.2007 Přítomni: Mgr. Radim Petratur doc. PhDr. Karla Ondrášková, CSc. Mgr. Vladimír Tůma Mgr. Marie Jílková RNDr. Eva Janouškovcová Mgr. Tomáš Mozga JUDr.

Více

OHLÉDNUTÍ ZA FOR FURNITURE a FOR OFFICE

OHLÉDNUTÍ ZA FOR FURNITURE a FOR OFFICE /4/ duben 2013 OHLÉDNUTÍ ZA FOR FURNITURE a FOR OFFICE Od 21. do 24. března proběhl na výstavišti v Letňanech historicky největší soubor veletrhů o bydlení FOR HABITAT, v jehož rámci byly výstavy FOR FURNITURE

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě

VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě VYHLÁŠKA Č. 51 ze dne 17. února 2006 o podmínkách připojení k elektrizační soustavě Energetický regulační úřad stanoví podle 98 odst. 7 zákona č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní

Více

RO 26. VÝTAH z USNESENÍ z 26. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne 14.11.2011 od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce.

RO 26. VÝTAH z USNESENÍ z 26. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne 14.11.2011 od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce. VÝTAH z USNESENÍ z 26. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce. Přítomní: Hosté: Omluven: Mgr. Daniel Havlík, Mgr. Pavel Lokaj, MUDr. Petr

Více

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu

Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu Grantové řízení Nadace OKD pro rok 2014 v nadačním programu Pro Evropu Cílem programu je zkvalitnit a urychlit přípravu projektů neziskového charakteru podporovaných především ze strukturálních fondů EU

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 CESTOVNÍ RUCH A VOLNÝ ČAS Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření III. Název opatření resp.podopatření:

Více

1. Úvodní ustanovení. 2. Přehled dotačních titulů. 3. Popis jednotlivých dotačních titulů. JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj

1. Úvodní ustanovení. 2. Přehled dotačních titulů. 3. Popis jednotlivých dotačních titulů. JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj VYHLÁŠKA č. 1/2015 K DOTACÍM PARDUBICKÉHO KRAJE 1. Úvodní ustanovení (1) Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních

Více

Zpráva o plnění úkolů Svazu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v roce 2015 pro výroční konferenci Svazu konané dne 24.

Zpráva o plnění úkolů Svazu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v roce 2015 pro výroční konferenci Svazu konané dne 24. Zpráva o plnění úkolů Svazu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v roce 2015 pro výroční konferenci Svazu konané dne 24. února 2016 - předkládá Jan Boublík osoba pověřená dohledem nad činností

Více

Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014

Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014 Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt ve znění platném od 19. 9. 2014 1/8 Zásady pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt 1. Značka HANÁ regionální produkt 1.1 Cíl

Více

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém

Návrh individuálního národního projektu. Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Návrh individuálního národního projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém 1. Název projektu Podpora procesů uznávání UNIV 2 systém Anotace projektu Předkládaný projekt navazuje na výsledky systémového

Více

Spis. zn.: Výst./10/2011/Šu Hanušovice, dne 9.5.2011 Č.j. MUHA 3005/2011 ROZHODNUTÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ

Spis. zn.: Výst./10/2011/Šu Hanušovice, dne 9.5.2011 Č.j. MUHA 3005/2011 ROZHODNUTÍ ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ M Ě S T S K Ý Ú Ř A D H A N U Š O V I C E Odbor výstavby Hlavní 92, 788 33 Hanušovice, tel. 583 231 284 ID datové schránky: 9wwbeey; podatelna@mu-hanusovice.cz Město Hanušovice IČO 00302546 Spis. zn.:

Více

Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu Poskytování úklidových služeb

Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu Poskytování úklidových služeb Příloha: XX Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu Poskytování úklidových služeb Datum zveřejnění: 10.3.2010 Příloha č. 1 ~ 1 ~ Zadávací dokumentace veřejné zakázky malého rozsahu s názvem

Více

BONUSOVÝ PROGRAM S MAX

BONUSOVÝ PROGRAM S MAX BONUSOVÝ PROGRAM S MAX SPOLEČNOSTI SUPELLEX CENTRUM, S.R.O. 2011 DÁRKOVÝ POUKAZ U Odpočiňte si na dovolené snů. Abyste to měli jednodušší, máte možnost získat hodnotné poukazy za Vaše S-MAX body. Vážení

Více

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014

Materiál pro mimořádné zasedání Zastupitelstva města Karviné konané dne 24.06.2014 STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/7019/2014 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor rozvoje oddělení marketingu a školství Polášková Ivana Materiál pro mimořádné zasedání

Více

Usnesení 23. zasedání zastupitelstva města Frenštát pod Radhoštěm, konaného dne 18. 4. 2013

Usnesení 23. zasedání zastupitelstva města Frenštát pod Radhoštěm, konaného dne 18. 4. 2013 Usnesení 3. zasedání zastupitelstva města Frenštát pod Radhoštěm, konaného dne 8. 4. 03 84/3 - Zastupitelstvo města schvaluje program 3. zasedání zastupitelstva města. 85/3 - Zastupitelstvo města určuje

Více

Profesionální zaměstnanec JLV Systémové nástroje pro rozvoj zaměstnanců včetně nastavení v praxi. sarka.smolkova@jlv.cz

Profesionální zaměstnanec JLV Systémové nástroje pro rozvoj zaměstnanců včetně nastavení v praxi. sarka.smolkova@jlv.cz VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Profesionální zaměstnanec JLV Systémové nástroje pro rozvoj zaměstnanců včetně nastavení v praxi. 1. Identifikační údaje zadavatele

Více

KATALOG ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ

KATALOG ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ již 25 let s Vámi KATALOG ODBORNÝCH SEMINÁŘŮ KVĚTEN - ČERVEN 2016 KVĚTEN ČERVEN 2013 ÚSTÍ NAD LABEM Informace pro: pracovníky státní správy: Od roku 2003 Akreditovaná instituce MV ČR v souladu se zákonem

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk

Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk Veřejná zakázka malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, na službu Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk

Více

Z á p i s. z 48. jednání Rady města konané 1.3.2006 v Plasích PROGRAM JEDNÁNÍ

Z á p i s. z 48. jednání Rady města konané 1.3.2006 v Plasích PROGRAM JEDNÁNÍ Z á p i s z 48. jednání Rady města konané 1.3.2006 v Plasích Přítomni: Mgr. Miloslav Hurt - starosta Karel Mařík - místostarosta Ladislav Urban místostarosta Zdeněk Hanzlíček radní Ing. Miloslav Vaňourek

Více

HRADECKÝ VENKOV, o.p.s.

HRADECKÝ VENKOV, o.p.s. HRADECKÝ VENKOV, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 OBSAH 1. Identifikační údaje společnosti... 3 2. Místní rozvojová strategie... 4 3. Projekty spolupráce... 5 4. Česko-polská spolupráce... 9 5. Propagační a

Více

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Článek I Nabytí a převod pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčína Statutární město

Více

Vybavení pro separaci a svoz BRKO

Vybavení pro separaci a svoz BRKO Tento projekt je spolufinancován ze zdrojů Evropské unie Fond soudržnosti z Operačního programu Životního prostředí včetně spolufinancování ze Státního fondu životního prostředí ČR. Název projektu: Vybavení

Více

JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL

JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL JARNÍ ŠKOLA NSZM 2005 METODIKA NSZM PODKLADOVÝ MATERIÁL POPIS místního/regionálního systému realizace Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 Organizační zázemí zodpovědné osoby a pracovníci PZM a MA21;

Více

RÁMCOVÝ HARMONOGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ROK 2015

RÁMCOVÝ HARMONOGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ROK 2015 Příloha k usnesení Rady MČ Praha 1 č. UR15_0292 ze dne 09.03.2015 Středisko sociálních služeb, Dlouhá 23, Praha RÁMCOVÝ HARMONOGRAM VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT PRO ROK 2015 Obsah Pravidelná činnost 3 Jednorázové

Více

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016

Směrnice č. 01/2015. Vyhlášení 1. kola přijímacího řízení do prvních ročníků školního roku 2015/2016 Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz Směrnice č. 01/2015 Vyhlášení 1.

Více

Komunikační plán Eurocentra Karlovy Vary na rok 2008. vycházející z Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR na rok 2008

Komunikační plán Eurocentra Karlovy Vary na rok 2008. vycházející z Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR na rok 2008 Komunikační plán Eurocentra Karlovy Vary na rok 2008 vycházející z Koncepce informování o evropských záležitostech v ČR na rok 2008 Obsah: 1 Úvod... 2 2 Komunikační priority a cílové skupiny... 3 2.1 Komunikační

Více

zpracovatel zprávy: Ing. Hana Olejníková manažer SPL, Ing. Renata Baslerová zastupující ředitelka organizace, manažer SPL

zpracovatel zprávy: Ing. Hana Olejníková manažer SPL, Ing. Renata Baslerová zastupující ředitelka organizace, manažer SPL Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: 3. Etapa (1.9. 2014 31. 12. 2014) Název MAS: MAS Horní Pomoraví o.p.s. zpracovatel zprávy: Ing. Hana Olejníková manažer SPL, Ing. Renata Baslerová zastupující

Více

Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012

Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Volanovská 243, TRUTNOV Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Na základě ustanovení 60 odst. 1a zákona č.561/2004sb., o předškolním, základním, středním,

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis z veřejného zasedání Obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne z 5.9.2003 od 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor dopravy a silničního hospodářství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor dopravy a silničního hospodářství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor dopravy a silničního hospodářství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 56335/2016 V Jeseníku dne 2. června 2016 Sp.Zn: KÚOK/54969/2016/ODSH-SH/7745 Vyřizuje:

Více

1. 2. 2.1. 3. 4. 5. 2009...8 5.1. 5.2. 5.3. 5.4. 6. 7. - 2009...14 8. 9. O

1. 2. 2.1. 3. 4. 5. 2009...8 5.1. 5.2. 5.3. 5.4. 6. 7. - 2009...14 8. 9. O Výroční zpráva za rok 2009 Občanská poradna Plzeň, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Občanská poradna Plzeň, o.s...3 2.1. Pracovníci občanských poraden...3 3. Poslání a principy...4 4. Historie...6 5.

Více

a) Vyvěšený závěrečný účet za rok 2008 dodaly obce: Holenice, Kyje, Rovensko pod Troskami, Ţeleznice, Bradlecká Lhota.

a) Vyvěšený závěrečný účet za rok 2008 dodaly obce: Holenice, Kyje, Rovensko pod Troskami, Ţeleznice, Bradlecká Lhota. ZÁPIS z veřejného zasedání DSO 4/2010 Mikroregion Tábor konaného dne 15.7.2010 od 15,00 hod. v Mikulovské vinárně v Železnici Přítomni: viz presenční listina Jednání zahájil předseda svazku pan Mastník.

Více

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 21179/2015 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 5 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 15. června 2015 Zápis

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

Zápis zastupitelstva 2004-03

Zápis zastupitelstva 2004-03 Zápis zastupitelstva 2004-03 Zápis č. 03-2004 ze zasedání Zastupitelstva obce Kozlovice konaného dne 13. 5. 2004 v 18.00 hodin v místnosti bývalé pošty v budově OÚ Přítomno: 14 členů zastupitelstva Nepřítomen:

Více

5. ročník výstavy kreativních a výtvarných technik, potřeb, materiálů a výrobků. 11. - 13. listopad 2016 Výstaviště Černá louka OSTRAVA

5. ročník výstavy kreativních a výtvarných technik, potřeb, materiálů a výrobků. 11. - 13. listopad 2016 Výstaviště Černá louka OSTRAVA 5. ročník výstavy kreativních a výtvarných technik, potřeb, materiálů a výrobků 11. - 13. listopad 2016 Výstaviště Černá louka OSTRAVA Milí kreativci/vystavovatelé, je mi potěšením, že Vás můžeme opět

Více

KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO

KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO KOMUNITNÍ PLÁN MIKROREGIONU HRÁDECKO - CHRASTAVSKO Akční plán pro rok 2013/2014 V rámci projektu IP 3 Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/05.00053,

Více

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů statutární město Děčín Zadávací dokumentace podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů vyhlášená v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

PUBLICITA v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. dubna 2009

PUBLICITA v OP VK. Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje. Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 PUBLICITA v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009 Obecně k publicitě.. Každý příjemce je povinen informovat příjemce pomoci (cílové skupiny),

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Spolku SFinga za rok 2014

Zpráva o činnosti a hospodaření Spolku SFinga za rok 2014 Zpráva o činnosti a hospodaření Spolku SFinga za rok 2014 Právní forma: Spolek Název spolku: SFinga, o.s., od 16.11. Spolek SFinga Sídlo: Pod Harfou 943/36, 190 00, Praha 9 Vánková 808/2, 181 00 Praha

Více

Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011

Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011 Průběžné vyhodnocení projektu R1/P3 k 20-05-2011 Obsah: stručné představení projektu přehled realizovaných aktivit v R1/P1 dle činností ve schváleném projektu přehled realizovaných aktivit v R1/P2 dle

Více

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Změny 1 vyhláška č. 294/2015 Sb. Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a která s účinností od 1. ledna 2016 nahradí vyhlášku č. 30/2001 Sb. Umístění svislých

Více

Absolventské práce 9. ročníku pravidla pro tvorbu, průběh obhajob, kritéria hodnocení

Absolventské práce 9. ročníku pravidla pro tvorbu, průběh obhajob, kritéria hodnocení Absolventské práce 9. ročníku pravidla pro tvorbu, průběh obhajob, kritéria hodnocení Absolventská práce je jednou z forem, pomocí které škola ověřuje dovednosti, schopnosti a znalosti žáka, který končí

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. MAS 8/2015

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. MAS 8/2015 Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více