Regionální koordinátor projektu: Jozef Janèo, tel.: , MAS Moravský kras o.s., Sloup 221. Velké Opatovice.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Regionální koordinátor projektu: Jozef Janèo, tel.: 739 042 933, masmk@seznam.cz MAS Moravský kras o.s., 679 13 Sloup 221. Velké Opatovice."

Transkript

1 Velké Opatovice Letovice Tišnov Kunštát 5 Boskovice 1 Rájec-Jestøebí Blansko Kuøim 6 Adamov Mokrá-Horákov Brno Seznam výrobcù: 1. Mlékárna Otinoves s.r.o. pøírodní plísòový sýr NIVA extra 2. Faremní mlékárna Evy Sedlákové produkty z chovu koz 3. Vèela pro Moravský kras o.s. med a produkty z medu 4. ZEMSPOL a.s. Sloup pekaøské výrobky 5. Pivovar Èerná Hora a.s. pivo, limonády a stolní vody 6. Soòa Èermáková dekorativní kameny 7. Svìtlana Tioková tvaroslovné a dekorativní peèivo Regionální koordinátor projektu: Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz MAS Moravský kras o.s., Sloup 221 Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

2 V tomto katalogu Vám pøedstavujeme výrobky oznaèené znaèkou Moravský kras regionální produkt. Tato znaèka garantuje, že výrobek je: vyroben výrobcem z Moravského krasu a okolí kvalitní šetrný k životnímu prostøedí Vìtšina výrobkù je také vyrobena tradièní technologií, z místních surovin nebo ruènì. Nákupem znaèeného výrobku získáte pravý a kvalitní výrobek z Moravského krasu a podpoøíte konkrétního místního výrobce. MAS Moravský kras o. s. se pøedstavuje Místní akèní skupina MAS Moravský kras o.s. pùsobí na území mikroregionù Moravský kras, Drahanská vrchovina, Protivanov- 2 sko, Èasnýø a Èernohorsko. Na území o rozloze 514 km žije obyvatel a je zde 50 obcí, mìstysù a mìst. Skupina se snaží rozvíjet své území pomocí metody LEADER. Základním principem této metody je partnerství rozhodujích aktéru rozvoje oblasti (podnikatelù, obcí a neziskových organizací). A dále pak spoleèné stanovení si vize rozvoje a postupù jak vizi naplnit v strategii. Místní akèní skupiny jsou podporovány z programu LEADER+. Je jím svìøen urèitý obnos penìz. Tento následnì podle pravidel programu rozdìlují. Znaèku Moravský kras regionální produkt udìluje MAS Moravský kras o.s. na základì doporuèení nezávislé certifikaèní komise. Znaèka má pomoci zdejším výrobcùm a zviditelnit region se zachovalou pøírodou která je souèástí celoevropské soustavy chránìných území Natura Stylizovaná kapka symbolizuje vodu, která se podílí na vytváøení krajiny Moravského krasu s krápníkovými jeskynìmi.nepravidelná kontura symbolu odkazuje na ruèní práci a historickou patinu, která je známkou dlouhodobého používání a kvality. Jaká je vize rozvoje regionu? Region se bude rozvíjet, pokud dokáže využít svoje pøírodní a kulturní hodnoty v cestovním ruchu a pokud dokáže využít pøedevším potenciál blízké jihomoravské metropole Brna. Strategie MAS Moravský kras o.s. Otevíráme Moravský kras a jeho duši lidem podrobnì popisuje jednotlivá opatøení, realizací a podporou kterých se bude vize rozvoje regionu uskuteèòovat. Kromì strategie místní akèní skupina realizuje i vlastní projekty, jedním z nich je i znaèení místních produktù v turistickém regionu Moravský kras a okolí. Dále realizuje projekty zamìøené na trvale udržitelný cestovní ruch, komunitní plánování, interpretaci místního dìdictví atd.

3 Pøírodní plísòový sýr NIVA extra Vyrábí: Mlékárna Otinoves s.r.o. V pøekrásné a romantické krajinì slavných jeskyní je v mléku vysoký obsah vápníku, tolik potøebný pøi výrobì sýrù. A pøipoèítají-li se k tomu voòavé bylinky, je jasné, proè jsou zákazníci doma i v zahranièí s Nivou z Otinovsi tak spokojeni.

4 Pøírodní plísòový sýr NIVA extra z Mlékárny Otinoves: Sýr jemné a zároveò pikantní chuti je tradièním výrobkem. Vyrábí se podle osvìdèených receptur již od roku Doporuèujeme ho podávat jako dezert ve spoleènosti èervených extraktivních vín na bázi Cabernet Sauvignon nebo Merlot jako chu ovku na závìr stolování. V pøízemí mlékárny je podniková prodejna, kde je možné sýr zakoupit Otevírací doba je pondìlí až pátek 8 13 hod. Ceník (orientaèní ceny vèetnì DPH): NIVA válec pùlválec: 120,- Kè/kg Kontakt: Mlékárna Otinoves s.r.o Otinoves 201 tel.: fax: info@mot.cz MAS Moravský kras, místní akèní skupina, Sloup 221 Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

5 Med a medové produkty Vyrábí: Vèela pro Moravský kras o.s. Když na dvoøe císaøe Rudolfa II. hledali elixír mládí, tak jím byli obklopeni a nevìdìli o tom. Tak bylo v této dobì používání medu bìžné, že hledali nìco vzácnìjšího a ménì všedního než med.

6 Med a medové produkty sdružení Vèela pro Moravský kras: Med je potravina plná látek velice prospìšných pro duševní a fyzické zdraví. Vèele medonosné vdìèíme za každé tøetí sousto, které sníme. Díky její opylovací èinnosti vìtšiny kulturních rostlin. Buïme jí také vdìèni za med a využijme tohoto daru v plné míøe. Ochutnejte med z Moravského krasu èistý pøírodní produkt. Ceník: Ceny Vám sdìlíme na požádání pøi konkrétním zájmu o výrobky. Kontakt: Radek Mrva Koneèná Blansko tel.: radek@mujserver.net Eva a Jiøí Zigalovi Vilémovice Jedovnice tel.: Macocha Vilémovice MAS Moravský kras o.s., Sloup 221 Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

7 Pekaøské výrobky ze Sloupu Vyrábí: ZEMSPOL a.s. Sloup Když ochutnáte tøeba suk se sýrem, chlebánek nebo proslavenou vánoèku a další peèivo, necháte se jen unášet libou vùní, chutí i pohledem.

8 Pekaøské výrobky ze Sloupu od firmy ZEMSPOL a.s. Sloup: V pekárnì malého typu se vyrábí pøes dvacet druhù výrobkù. Jedná se o známé pekárenské výrobky i speciality tohoto provozu. Mezi nejžádanìjší výrobky pekárny patøí svatební koláèe, vánoèka houska, pletýnka, šnek, závin a další. Pekárna peèe z vlastní mouky z obilí vypìstovaného v Moravském krasu. Ceník: Ceny Vám sdìlíme na požádání pøi konkrétním zájmu o výrobky. Kontakt: ZEMSPOL a.s. Hana Sedláková nebo Ing. Josef Sedlák tel zemspol@zemspol.cz MAS Moravský kras, místní akèní skupina, Sloup 221 Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

9 Kozí sýr Sedlák ze Šošùvky Vyrábí: Faremní mlékárna Evy Sedlákové Na Moravì, v tak trochu tajemné krajinì Moravského krasu, je malá rodinná farma, kde skvìlý kozí sýr pøipravují s láskou a péèí. I Vy po její návštìvì urèitì zcela propadnete kouzlu kozích sýrù.

10 Kozí sýr Sedlák ze Šošùvky od Evy Sedlákové: Sýr je typický pøedstavitel èerstvých bílých sýrù. Vyrábí se ze stoprocentního kozího mléka. Do portfolia rodinné farmy patøí také kozí brynza a tvaroh a archivní kozí sýr eidamového typu. V souèasné dobì na farmì chovají kolem 120 koz. V pøekrásné pøírodì je stádo chováno pasteveckým zpùsobem. V krajinì je doslova v pohybu, hlídáno dvìma howawardy a pod dohledem pastevce. Ceník: Ceny Vám sdìlíme na požádání pøi konkrétním zájmu o výrobky. Kontakt: Farma dojných a kašmírských koz Eva Sedláková Šošùvka Sloup tel.: sedlak.kozy@centrum.cz MAS Moravský kras, místní akèní skupina, Sloup 221 Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

11 Èernohorské pivo Vyrábí: Pivovar Èerná Hora, a.s. Nejstarší pùsobící pivovar na Moravì vyrábí klasickou technologií budovanou po staletí generacemi sládkù. Èernohorské pivo pivo s chutí historie

12 Èernohorské pivo z Pivovaru Èerná Hora: Pivovar dodržuje takové technologické postupy, které se od dávných dob zásadnì nezmìnily a které dodávají pivu nezamìnitelnou chu. Pivovar dodává na trh v souèasnosti jedenáct druhù piv. Receptura Ležáku je pøedávána mezi sládky pivovaru již více než šest století a jedná se o nejstarší recepturu piva na Moravì. Všechny produkty pivovaru si mùžete zakoupit ve znaèkové prodejnì, která se nachází v areálu pivovaru, a dále v kteroukoliv noèní èi denní hodinu také na vrátnici pivovaru. Ceník: Ceny Vám sdìlí na požádání pøi konkrétním zájmu o výrobky. Kontakt: Pivovar Èerná Hora, a.s Èerná Hora 3/5 tel.: PivovarCH@PivovarCH.cz Boøitov Èerná Hora MAS Moravský kras, místní akèní skupina, Sloup 22 1 Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

13 Limonády a stolní vody z Èerné Hory Vyrábí: Pivovar Èerná Hora, a.s. Pivovar vlastní svìtový patent na výrobu limonád s chmelem. Vynikají svými výbornými parametry hlavnì díky vynikající artézské vodì.

14 Limonády a stolní vody z Pivovaru Èerná Hora: Kromì ochucených limonád pivovar stáèí stolní vodu z pramene Zelený køíž. V souèasnosti se v pivovaru vyrábí sedm druhù limonád a tøi stolní vody. Mezi nejžádanìjší patøí Grena s pøíchutí v kombinaci grapefruitu a citrónu, dochucena chmelem. Poslední novinkou je Mladinká vyrábìná z mladiny. Všechny produkty pivovaru si mùžete zakoupit ve znaèkové prodejnì, která se nachází v areálu pivovaru, a dále v kteroukoliv noèní èi denní hodinu také na vrátnici pivovaru. Ceník: Ceny Vám sdìlí na požádání pøi konkrétním zájmu o výrobky. Kontakt: Pivovar Èerná Hora, a.s Èerná Hora 3/5 tel.: PivovarCH@PivovarCH.cz Boøitov Èerná Hora MAS Moravský kras, místní akèní skupina, Sloup 22 1 Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

15 Tvaroslovné a dekorativní peèivo Vyrábí: Svìtlana TIOKOVÁ Chcete se potìšit figurkou obleèenou v nìkterém z nádherných krojù? Pøijeïte k nám do Ruprechtova, kde z tìsta ruènì vyrábíme nejen krojované figurky.

16 Tvaroslovné a dekorativní peèivo od Svìtlany Tiokové: Odedávna provází èlovìka životem peèivo a touha zdobit. Snad proto vznikla tradice tvaroslovného peèiva, kterou naše rodina udržuje dodnes. Tìsto je složeno jen z mouky a vody. Po upeèení je velmi trvanlivé. Peèivo je milým dárkem pro potìšení blízkých a stále se používá ke zdobení vánoèních stromkù èi sváteèního stolu. Figurkám z tvaroslovného peèiva naši pøedkové pøisuzovali magický význam. Ceník: Vzhledem k rozmanitosti a množství našich výrobkù Vám rádi sdìlíme ceny na vyžádání. Kontakt: Svìtlana Tioková Ruprechtov 10 mob.: babat@babat.cz Ruprechtov MAS Moravský kras, místní akèní skupina, Sloup 221 Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

17 Dekorativní kameny Vyrábí: Soòa Èermáková Synovi byly dva roky, když jsem namalovala první kamínek. Okopávali jsme spolu brambory a on našel jeden, který mu pøipomínal nìjaké zvíøátko. Chtìla jsem mu udìlat radost. Veèer, když jsem ho uložila do postýlky, jsem se pustila do malování.

18 Dekorativní kameny od Soni Èermákové: Autorka se pøi své tvorbì nechává inspirovat samotným kamenem. Každý má svùj charakter. Nechtìla bych znásilòovat pøírodu, pøipadá mi, že budoucí podoba již v kameni spí - a já ji jen probudím. Nejhezèí vìci vycházejí z pøírody. Èím je kámen èlenitìjší, tím lépe já se mu podøizuji, èekám, až mì osloví. Tak vznikají moji ptáci, zvíøata, loupežníci..., øíká výtvarnice. Ceník: Ceny Vám sdìlí na požádání pøi konkrétním zájmu o výrobky. Kontakt: Soòa Èermáková Bøezina Køtiny tel Bøezina MAS Moravský kras, místní akèní skupina, Sloup 221 Jozef Janèo, tel.: , masmk@seznam.cz Projekt byl finanènì podpoøen v grantovém øízení MŽP. Materiál nemusí vyjadøovat stanoviska MŽP Autor loga a grafického návrhu: Mgr. David Škodný, 2123design s.r.o. REC ÈR, 2007.

Katalog certifikovaných výrobků KRAJ PERNŠTEJNŮ. regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Kraje Pernštejnů. www.regionalni-znacky.

Katalog certifikovaných výrobků KRAJ PERNŠTEJNŮ. regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Kraje Pernštejnů. www.regionalni-znacky. Katalog certifikovaných výrobků 2014 KRAJ PERNŠTEJNŮ regionální produkt Přinášíme Vám to pravé z Kraje Pernštejnů www.regionalni-znacky.cz Regionální značení produktů v cestovním ruchu Kraj Pernštejnů

Více

ZPRAVODAJ VILÉMOVICE OBCE. Informace obecního úř

ZPRAVODAJ VILÉMOVICE OBCE. Informace obecního úř ZPRAVODAJ OBCE VILÉMOVICE Informace obecního úř ú ř adu V pondělí 26. 11.. se uskutečnilo uskutečnil 21.. zasedání zastupitelstva obce. Z programu jednání vybíráme: Proběhlo vyúčtování s CHKO za sečení

Více

Evropské a národní systémy kvality

Evropské a národní systémy kvality Evropské a národní systémy kvality 12. konference o zdravotní nezávadnosti výroby a zpracování potravin živočišného původu Ministerstvo zemědělství Úřad pro potraviny Ing. František Sládek, CSc. 26.2.2014

Více

Med. Květový med ve sklenicích 950g, 250g Medovicový med ve sklenicích 950g, 250g Bodové hodnocení:

Med. Květový med ve sklenicích 950g, 250g Medovicový med ve sklenicích 950g, 250g Bodové hodnocení: Zápis (str. /5) Certifikační komise: Jozef Jančo (), Kateřina Čadilová (Asociace regionálních značek, o.s.), Marek Kubíček (Pštrosí farma Doubravice n.sv.), Marta Antonínová (ZO ČSOP PONIKVA), Ivo Dobiášek

Více

Hosté: Martina Kolářová, Zdeňka Zábojová, Luboš Záboj, Světlana Tioková, Marek Kubíček

Hosté: Martina Kolářová, Zdeňka Zábojová, Luboš Záboj, Světlana Tioková, Marek Kubíček Zápis (str. 1/7) Certifikační komise: Jozef Jančo (MAS Moravský kras), Jana Koudelková (MAS Moravský kras), Miloslav Mikulášek (ZEMSPOL a.s. Sloup), Magda Sedmíková (Asociace regionálních značek, o.s.),

Více

Ing. Josef Julínek Mlékárna Otinoves, s.r.o Otinoves 201, Drahany

Ing. Josef Julínek Mlékárna Otinoves, s.r.o Otinoves 201, Drahany Seznam členů MAS Název MAS:MAS Moravský kras o.s. Celkový počet členů MAS: 39 Jméno, příjmení Subjekt, který osoba zastupuje 1 Sídlo subjektu, který osoba zastupuje/ adresa trvalého bydliště 2 IČ/Datum

Více

Zápis z Valné hromady MAS Moravský kras konané dne v zasedací místnosti ZEMSPOL a.s. Sloup

Zápis z Valné hromady MAS Moravský kras konané dne v zasedací místnosti ZEMSPOL a.s. Sloup Zápis z Valné hromady MAS Moravský kras konané dne 12.4.2007 v zasedací místnosti ZEMSPOL a.s. Sloup Valnou hromadu MAS Moravský kras zahájil v 17 hodin předseda Miloslav Novotný a konstatoval, že je přítomno

Více

7 Přílohy. Příloha č. 1 Mapa regionu Jižní Morava

7 Přílohy. Příloha č. 1 Mapa regionu Jižní Morava 7 Přílohy Příloha č. 1 Mapa regionu Jižní Morava 1. Praha 2. Okolí Prahy 9. Český ráj 3. Jižní Čechy 10. Východní Čechy 4. Šumava 11. Vysočina 5. Plzeňsko 12. Jižní Morava 6. Západočeské lázně 13. Střední

Více

Ochutnejte naše mlynářské pochutiny a udělejte radost sobě, blízkým, přátelům nebo vašim obchodním partnerům.

Ochutnejte naše mlynářské pochutiny a udělejte radost sobě, blízkým, přátelům nebo vašim obchodním partnerům. V jedinečných prostorách starého mlýna uprostřed přírody vznikají venkovsky laděné domácí produkty, které jsou tvořeny s láskou k venkovu, s pečlivostí a z kvalitních českých surovin. Ochutnejte naše mlynářské

Více

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt

Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt Zásady pro udělování a užívání značky MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1 Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt 1.1 Cíl značky Značka MORAVSKÝ KRAS regionální produkt (dále jen značka ) se uděluje výrobkům

Více

Udržitelné podnikání. Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli. Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2.

Udržitelné podnikání. Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli. Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2. Udržitelné podnikání Jak Tesco spolupracuje s lokálními dodavateli Emilie Pražáková ředitelka firemních vztahů Tesco Stores ČR a.s. 2. května 2012 Tesco globální i lokální Tesco působí ve 14 zemích s více

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Regionální kultura, vy_32_inovace_ma_34_17

Více

Katalog certifikovaných výrobků. regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Podkrkonoší. www.regionalni-znacky.cz

Katalog certifikovaných výrobků. regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Podkrkonoší. www.regionalni-znacky.cz Katalog certifikovaných výrobků 2015 2016 podkrkonoší regionální produkt Přinášíme Vám to pravé z Podkrkonoší www.regionalni-znacky.cz Regionální značky pro kvalitní místní produkty certifikátů ze všech

Více

CZECH SPECIALS ANEB OCHUTNEJ ČESKOU REPUBLIKU!

CZECH SPECIALS ANEB OCHUTNEJ ČESKOU REPUBLIKU! Předkrmy 50 g 70 g Grilovaný lilek gratinovaný BIO kozím sýrem s krémem 89,- z pečených paprik, bagetka k tomuto předkrmu doporučujeme víno Sauvignon 2012, pozdní sběr - suché 13,5% Alk. - vinařství Leoš

Více

Souhrn Workshopu "Společná budoucnost 2020"

Souhrn Workshopu Společná budoucnost 2020 Souhrn Workshopu "Společná budoucnost 2020" V rámci průběžných jednání se oba partneři shodli na pěti tématech možné další příhraniční spolupráce. Tato témata jsou: Mládež Hipoturistika Pěstování a zpracování

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Moravský kras o.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 6 Příležitost pro místní produkty Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření I. Název opatření

Více

Značku VYSOČINA regionální produkt získaly tyto výrobky:

Značku VYSOČINA regionální produkt získaly tyto výrobky: Značku VYSOČINA regionální produkt získaly tyto výrobky: Bramborové knedlíky v prášku, Bramborová kaše Amylon, a.s. provoz Ronov nad Sázavou, 582 22 Přibyslav tel: +420 569 430 380, fax: +420 569 484 306

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ CERTIFIKAČNÍ KOMISE ZE DNE 28. 8. 2013

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ CERTIFIKAČNÍ KOMISE ZE DNE 28. 8. 2013 VYSOČINA regionální produkt Stránka 1 z 8 ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ CERTIFIKAČNÍ KOMISE ZE DNE 28. 8. 2013 Místo konání: Krajský úřad kraje Vysočina, Žižkova 57, Jihlava Datum: 28. 8. 2013 Přítomni: 1. Ing. Bratršovský

Více

KRAJ. regionální produkt. www.regionalni-znacky.cz

KRAJ. regionální produkt. www.regionalni-znacky.cz 2016 KRAJ regionální produkt www.regionalni-znacky.cz Regionální značení produktů v cestovním ruchu Kraj Pernštejnů nese hrdě historický odkaz Viléma II. z Pernštejna uznávaného uvážlivého hospodáře, a

Více

Na zahraničních trzích se vyznáme

Na zahraničních trzích se vyznáme Na zahraničních trzích se vyznáme ISM 2016 Mezinárodní odborný veletrh sladkostí a cukrovinek Místo konání: Výstaviště Kolín nad Rýnem Datum konání: 31. ledna - 3. února 2016 Obor: potravinářství Veletrh

Více

1. kolo příjmu žádostí na operaci Programu rozvoje venkova 2014-2020: Operace 4.2.1 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů

1. kolo příjmu žádostí na operaci Programu rozvoje venkova 2014-2020: Operace 4.2.1 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů 1. kolo příjmu žádostí na operaci Programu rozvoje venkova 2014-2020: Operace 4.2.1 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů Návaznost PRV ČR 2014-2020 PRV 2007-2013 PRV 2014-2020 opatření I.1.3

Více

1. výzva MAS Moravský kras o.s.

1. výzva MAS Moravský kras o.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina MAS Moravský kras o.s. vyhlašuje v souladu se Strategickým plánem Leader Nové výzvy a nové příležitosti

Více

Produktový katalog 2013

Produktový katalog 2013 Produktový katalog 2013 tradice kvalita inovace Společnost Společnost FrostFood se v současné době orientuje na výrobu a prodej: Zmrazených pizz společnost se stala jedním z největších výrobců obou typů

Více

Zahraniční nabídky a poptávky

Zahraniční nabídky a poptávky Zahraniční nabídky a poptávky ČÍSLO 22/2011 Nabídky a poptávky lze vyhledávat dle oboru, kterého se nabídka nebo poptávka převáţně týká. Nabídky a poptávky, které jsou zaměřeny na více oborů zároveň, se

Více

Vinařství U Mlýnků Červené ceny platí pro konzumaci v restauraci!!! Dolní Dunajovice Modré E-shop ceny platí pro odběr domů!!!

Vinařství U Mlýnků Červené ceny platí pro konzumaci v restauraci!!! Dolní Dunajovice Modré E-shop ceny platí pro odběr domů!!! Vinařství U Mlýnků Dolní Dunajovice Veltlínské zelené 2011 225,- 176,- pozdní sběr, polosuché, Plotny - Dolní Dunajovice 13,3% alkoholu, zbytkový cukr 14 g/l, kyseliny 7,0 g/l Svěží a pepřnatě pikantní

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Labské skály Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 5 Zemědělství Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření I. Název opatření resp.podopatření: Modernizace

Více

Rozpis Fotbalový areál

Rozpis Fotbalový areál 8.2. 10.00 a 15.00 Břeclav 16.30-18.00 mladší žáci 9.2. 10.00 a 15.00 Břeclav 18:30 Blansko 10.2. 16 mladší žáci 10.00 Podivín 11.2. 10.15 Podivín - Valtice 14.30 Valtice 18.00 Černá Hora - Ráječko 12.2.

Více

Seznam místních výrobců (okruh do 50 km)

Seznam místních výrobců (okruh do 50 km) Seznam místních výrobců (okruh do 50 km) 1. EKO Vlachovice, s.r.o. (farma) 0 km jehňata obiloviny oves skot tritikale prodej sena Ing. Šánek Vlachovice 377 Vlachovice, 76324 Telefon: 603 412 265 Email:

Více

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK

MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ ČR ODBOR KOMUNIKACE Těšnov 17, 117 05 Praha 1 INFORMACE PRO TISK Národní program podpory domácích potravin Ministerstva zemědělství ČR Cíl programu Cílem Národního programu podpory

Více

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu:

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu: BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ Číslo vánoční speciál rok 2014 Z obsahu: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Úvodní slovo Informace k budově obce v Sedlecku Akce v roce 2015 Oslavy 900. výročí obce Bušovice Advent v Bušovicích Vítání

Více

UČEBNÍ OSNOVY PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE PŘÍPRAVY POKRMŮ

UČEBNÍ OSNOVY PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE PŘÍPRAVY POKRMŮ I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Modernizace výuky v rámci odborných a všeobecných předmětů střední školy. Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/01.0021 UČEBNÍ OSNOVY PŘEDMĚTU TECHNOLOGIE

Více

T.O. Zlatý list. plackovací práce. Táborová kuchyně. 2016 Jaromír Bláha - Ježek

T.O. Zlatý list. plackovací práce. Táborová kuchyně. 2016 Jaromír Bláha - Ježek T.O. Zlatý list plackovací práce 2016 Jaromír Bláha - Ježek Úvod Úvod V této práci popíši práci vedoucích a přípravu jídla v táborové kuchyni a její vybavení. Již několikátým rokem dělám vedoucího v kuchyni

Více

VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011

VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011 AGRÁRNÍ KOMORA ZLÍNSKÉHO KRAJE se sídlem ve Zlíně Zarámí 88, 760 41 Zlín VÝROBEK ZLÍNSKÉHO KRAJE 2011 ZÁSADY PRO UDĚLENÍ OCENĚNÍ A PŘÍLOHY Vyhlášení Výrobku Zlínského kraje 2011 - PERLA ZLÍNSKA proběhne

Více

Certifikační kritéria pro značku ŽELEZNÉ HORY regionální produkt

Certifikační kritéria pro značku ŽELEZNÉ HORY regionální produkt Příloha č. 1 (Zásady pro udělování a užívání značky ŽELEZNÉ HORY regionální produkt ) 1/5 A. Kritéria pro výrobce: Certifikační kritéria pro značku ŽELEZNÉ HORY regionální produkt 1) Místní subjekt a)

Více

Seznam Smìsí koøení (Pondìlí, 25 duben 2005) - Napsal Administrator - Aktualizováno (Úterý, 10 kvìten 2005)

Seznam Smìsí koøení (Pondìlí, 25 duben 2005) - Napsal Administrator - Aktualizováno (Úterý, 10 kvìten 2005) Seznam Smìsí koøení (Pondìlí, 25 duben 2005) - Napsal Administrator - Aktualizováno (Úterý, 10 kvìten 2005) 1) ADAMOVA ŽEBRA Složení: paprika, èesnek, smìs koøení a zeleniny, med, cukr, rostlinný olej

Více

Vltavotýnsko.cz 1 / 2012. Farmářské trhy. kdy se konají v Týně nad Vltavou? s. 5

Vltavotýnsko.cz 1 / 2012. Farmářské trhy. kdy se konají v Týně nad Vltavou? s. 5 Téma čísla Rozhovor Vltavotýnsko.cz Časopis místní akční skupiny MAS Vltava, o. s. Vyšlo 6.6. 2012. 1 / 2012 Farmářské trhy kdy se konají v Týně nad Vltavou? s. 5 Pro Vltavotýnsko jsme jen z Leaderu získali

Více

Regionální značka v Moravské bráně

Regionální značka v Moravské bráně Regionální značka v Moravské bráně Kateřina Čadilová Asociace regionálních značek, o.s. Hranice, 17. ledna 2012 Program 1. úvod co je regionální značení (shrnutí obsahu prvního semináře) 2. typy výrobků

Více

Jan Hájek ZVUKY SE DVÌMA ÈASOVAÈI 555 Praha 2001, AA Praha a BEN technická literatura Jan Hájek ZVUKY SE DVÌMA ÈASOVAÈI 555 Bez pøedchozího písemného svolení nakladatelství nesmí být kterákoli èást kopírována

Více

PŮDA jako dar žití Mgr.Vít Hrdoušek

PŮDA jako dar žití Mgr.Vít Hrdoušek PŮDA jako dar žití Mgr.Vít Hrdoušek Na venkově dříve člověk musel, dnes může žít na rodné hroudě v blízkém sepětí s přírodou a půdou. Naši předci nám zanechali kulturní krajinu, kterou pracně vytvářely

Více

VAØÍME S PÍSNIÈKOU ISBN 80-247-1451-5. Mgr. Marie Lišková

VAØÍME S PÍSNIÈKOU ISBN 80-247-1451-5. Mgr. Marie Lišková Mgr. Marie Lišková VAØÍME S PÍSNIÈKOU Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou????. publikaci Odpovìdná redaktorka

Více

Žádost o udělení značky - certifikace

Žádost o udělení značky - certifikace Zásady pro udělování a užívání značky VYSOČINA regionální produkt Žádost o udělení značky - certifikace VYSOČINA regionální produkt včetně příloh A-D (Zásady pro udělování a užívání značky VYSOČINA regionální

Více

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Vychází 2. dubna 2012 Číslo 1/2012 Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Branka, o. p. s. Němcové 2020 547 01 Náchod tel./fax: +420 491 405 185 mob.: +420 602 190 198 email: info@kladskepomezi.cz www.kladskepomezi.cz

Více

Obsah. U Krbu 45/521, Praha 10 Malešice. Školní rok: 2014/2015 Obor: 29-54-H/01 Cukrář (ŠVP Cukrář)

Obsah. U Krbu 45/521, Praha 10 Malešice. Školní rok: 2014/2015 Obor: 29-54-H/01 Cukrář (ŠVP Cukrář) U Krbu 45/521, Praha 10 Malešice Školní rok: 2014/2015 Obor: 29-54-H/01 Cukrář (ŠVP Cukrář) Obsah Provoz v potravinářství... 2 Nauka o surovinách... 3 Cukrářská výroba... 4 Odborné kreslení... 5 Odborný

Více

VAØÍME S PÍSNIÈKOU ISBN 80-247-1451-5. Mgr. Marie Lišková

VAØÍME S PÍSNIÈKOU ISBN 80-247-1451-5. Mgr. Marie Lišková Mgr. Marie Lišková VAØÍME S PÍSNIÈKOU Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou????. publikaci Odpovìdná redaktorka

Více

VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI

VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI O příbytcích starých Slovanů Slované osídlili vlídné, úrodné oblasti kolem řek, jež byly nezbytným zdrojem vody, ale také potravy. K postavení svých obydlí si vybírali

Více

Podle schváleného jednacího řádu je komise usnášeníschopná a rozhodnutí přijímá nadpolovičním počtem hlasů přítomných členů.

Podle schváleného jednacího řádu je komise usnášeníschopná a rozhodnutí přijímá nadpolovičním počtem hlasů přítomných členů. 1 S t r á n k a Zápis z jednání certifikační komise KRUŠNOHOŘÍ regionální produkt, konaného dne 12.11.2015 od 9.30 hodin Přítomni členové komise: Hana Dufková Ladislava Dolejšková Bc. Václav Hora Jiří

Více

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV a čtenářství

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV a čtenářství Domácí užitková zvířata Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblasti OSV a čtenářství Název učební jednotky (téma) Domácí užitková zvířata Stručná anotace učební jednotky Žáci si uvědomí

Více

Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva

Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva Receptář jednoduchých základních pokrmů a pečiva Chléb bezlepkový snadno plesniví. Pokud připravujeme chléb doma nebo v zařízení, je vhodné péci chléb tak každé dva dny nový. Buďto pečeme v troubě, většinou

Více

MAS Moravský kras VÝROČNÍ ZPRÁVA 12

MAS Moravský kras VÝROČNÍ ZPRÁVA 12 MAS Moravský kras VÝROČNÍ ZPRÁVA MAS Moravský kras Obsah Úvodní slovo... 5 Profil společnosti... 5 Organizační struktura... 6 Aktivity v roce 20 Činnost programového výboru... 8 Realizace Strategického

Více

Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou. Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc

Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou. Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc Základní charakteristika gastronomie, gastro turistika, vaření a zdravá výživa patří

Více

ČERSTVÉ POTRAVINY A AKTUÁLN LNÍ STAV LEGISLATIVY. Cyklus semínářů PK ČR Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány

ČERSTVÉ POTRAVINY A AKTUÁLN LNÍ STAV LEGISLATIVY. Cyklus semínářů PK ČR Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány ČERSTVÉ POTRAVINY A AKTUÁLN LNÍ STAV LEGISLATIVY V OBLASTI POTRAVINOVÉHO PRÁVA EU Cyklus semínářů PK ČR Čerstvé potraviny a jejich kontrola dozorovými orgány březen duben 2012 Ministerstvo zemědělství

Více

13. KONFERENCE O ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI VÝROBY A ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU. 17. února 2016, Výstaviště Brno

13. KONFERENCE O ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI VÝROBY A ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU. 17. února 2016, Výstaviště Brno 13. KONFERENCE O ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI VÝROBY A ZPRACOVÁNÍ POTRAVIN ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU 17. února 2016, Výstaviště Brno 1 SOUTĚŽE Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2016

Více

Domácí produkty VSTUPTE DO NAŠÍ KUCHYNĚ PLNÉ RADOSTÍ

Domácí produkty VSTUPTE DO NAŠÍ KUCHYNĚ PLNÉ RADOSTÍ Katalog pochutin Domácí produkty VSTUPTE DO NAŠÍ KUCHYNĚ PLNÉ RADOSTÍ V jedinečných prostorách starého mlýna uprostřed přírody vznikají venkovsky laděné domácí produkty, které jsou tvořeny s láskou k venkovu,

Více

Klobásky STEINEX nebo dorty ze Smetanové cukrárny: Na seznam kvalitních produktů KLASA přibyly další výrobky

Klobásky STEINEX nebo dorty ze Smetanové cukrárny: Na seznam kvalitních produktů KLASA přibyly další výrobky Klobásky STEINEX nebo dorty ze Smetanové cukrárny: Na seznam kvalitních produktů KLASA přibyly další výrobky 5. srpna 2013, Praha Dalších 27 produktů od celkem třinácti výrobců získalo v červnu a červenci

Více

Katalog. řemeslné výroby

Katalog. řemeslné výroby Katalog řemeslné výroby 2014 Obsah České středohoří Lidové tradice... 3 Potraviny... 3 Sklo a sklářství... 5 Šperky a keramika, porcelán... 5 Výrobky z kovu a zbraně... 7 Výrobky z kůže...11 Výrobky z

Více

Podle schváleného jednacího řádu je komise usnášeníschopná a rozhodnutí přijímá počtem minimálně 7 hlasů.

Podle schváleného jednacího řádu je komise usnášeníschopná a rozhodnutí přijímá počtem minimálně 7 hlasů. Účast členové komise: Kateřina Čadilová Marcela Tomášová František Kopecký Stanislav Vrubel Eduard Kozák Ivan Fibich Antonín Horník Radek Sekanina Josef Vaculin Účast hosté: Juráň Jaroslav Ing. Kolařík

Více

MAS Moravský kras o.s. v roce 2011 Černá Hora, 23. února 2012

MAS Moravský kras o.s. v roce 2011 Černá Hora, 23. února 2012 MAS Moravský kras o.s. v roce 2011 Černá Hora, 23. února 2012 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Počet obyvatel: 43 154 Počet obcí: 55 Rozloha: 513, 36

Více

Z FARMY AŽ NA TALÍŘ VYBARVI OBRÁZEK FARMY. tady na farmě začíná cesta potravin. i koláčů? ano. Mouka, tvaroh i povidla jsou z farmy.

Z FARMY AŽ NA TALÍŘ VYBARVI OBRÁZEK FARMY. tady na farmě začíná cesta potravin. i koláčů? ano. Mouka, tvaroh i povidla jsou z farmy. Z FARMY AŽ NA TALÍŘ 1 VYBARVI OBRÁZEK FARMY. VÍTE, Z ČEHO SE DĚLÁ MOUKA, POVIDLA A TVAROH? POPOVÍDEJTE SI S PANÍ UČITELKOU, CO VŠECHNO SE NA FARMĚ VYRÁBÍ. tady na farmě začíná cesta potravin. i koláčů?

Více

Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA

Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA Příloha č. 1 TRŽNÍ ŘÁD FARMÁŘSKÉHO TRHU OPAVA Farmářské tržiště Farmářské tržiště je především potravinovým trhem. Je to vymezený prostor, umožňující prodej a poskytování služeb (dále jen tržiště ), kde

Více

Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02. K Roku rodiny... 03. Ptali jste se... 04. Informační servis... 07

Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02. K Roku rodiny... 03. Ptali jste se... 04. Informační servis... 07 LEDEN 2014 ČASOPIS FARNOSTI PUSTÁ POLOM www.pustapolom.cz/farnost/ Z obsahu: Když se nebe dotýká země... 02 K Roku rodiny... 03 Ptali jste se... 04 Toulky farní minulostí....... 05 Informační servis...

Více

Výukové programy pro základní školy

Výukové programy pro základní školy Výukové programy pro základní školy Středisko environmentální výchovy Modrý dům 2010/11 Vážení pedagogičtí pracovníci, rádi bychom Vám nabídli naše výukové programy, které jsou zaměřeny na hodnoty venkova,

Více

Regionální potravina v roce 2011

Regionální potravina v roce 2011 Regionální potravina v roce 2011 Ing. Jindřich Fialka Odbor potravinářské výroby a legislativy Sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny - MZe 29.11.2010 Praha Regionální potravina v roce 2011 Plná

Více

Vaříme s babičkami. Str. 1

Vaříme s babičkami. Str. 1 Str. 1 2 kg brambor 1 kg kysaného zelí 1 kg uzené maso 1 kg polohrubé mouky 1 sádlo 2 vajíčka cukr sůl Brambory oloupeme a nastrouháme. Přimícháme mouku, vajíčka a sůl. Těsto nesmí být tuhé. Do vařící

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 4 6 8 Mgr. Marie Lišková VAØÍME

Více

Špička ledovce 2013 Výběr z oceněných bakalářských a diplomových prací studentů Ústavu umění a designu ZČU

Špička ledovce 2013 Výběr z oceněných bakalářských a diplomových prací studentů Ústavu umění a designu ZČU Tisková zpráva Galerie Ladislava Sutnara, Plzeň Špička ledovce 2013 Výběr z oceněných bakalářských a diplomových prací studentů Ústavu umění a designu ZČU Vernisáž výstavy: Místo konání: Termín konání

Více

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa.

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa. SOARE SEKT a.s. SOARE SEKT a.s. patří mezi největší vinařská uskupení v České republice. Ve svém portfoliu má široký vinařský sortiment sekty, šumivá vína, tichá vína, šumivé vinné nápoje, nealkoholické

Více

STABILNÍ PARTNER PRO VÁŠ OBCHODNÍ ÚSPĚCH

STABILNÍ PARTNER PRO VÁŠ OBCHODNÍ ÚSPĚCH STABILNÍ PARTNER PRO VÁŠ OBCHODNÍ ÚSPĚCH Naše zkušenosti a obchodní strategie nám dávají ambice stát se i vaším dodavatelem. Radim Hulík jednatel společnosti RÉVOVÁ A OVOCNÁ VÍNA zahraniční i moravská

Více

Značku KLASA získalo na Zemi živitelce z rukou ministra zemědělství dvacet výrobků

Značku KLASA získalo na Zemi živitelce z rukou ministra zemědělství dvacet výrobků TISKOVÁ ZPRÁVA České Budějovice, 29. 8. 2013 Značku KLASA získalo na Zemi živitelce z rukou ministra zemědělství dvacet výrobků V rámci slavnostního zahájení 40. ročníku výstavy Země živitelka proběhlo

Více

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky

Kvalitní evropský výrobek. systém značení kvality potravin. Minikuchařka. Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Kvalitní evropský výrobek systém značení kvality potravin Minikuchařka Kampaň fi nancována z prostředků Evropské unie a České republiky Úvodní slovo Na evropském trhu se stále zvyšuje zájem o kvalitní

Více

Autoevaluační dotazník Jak je na tom naše školní jídelna

Autoevaluační dotazník Jak je na tom naše školní jídelna Autoevaluační dotazník Jak je na tom naše školní jídelna Tento autoevaluační dotazník byl sestaven pro potřeby školních jídelen, které mají zájem zjistit, zda splňují požadavky projektu Zdravá školní jídelna,

Více

KATALOG MARLENKA. www.marlenka.cz

KATALOG MARLENKA. www.marlenka.cz KATALOG MARLENKA www.marlenka.cz 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 strana Historie a současnost 4 Export 5 Výroba 6 Certifikáty a ocenění 7

Více

Úředním jazykem ve Vietnamu je Vietnamština. Ve vetšině míst se ale domluvíte bez problému Anglicky.

Úředním jazykem ve Vietnamu je Vietnamština. Ve vetšině míst se ale domluvíte bez problému Anglicky. VIETNAM Řadí se mezi nádherné exotické lokality, kde můžete prožít nezapomenutelnou dovolenou. Na jedné straně si dokonale užijete nádherné bělostné pláže s azurovým mořem na straně druhé, máte jedinečnou

Více

O budoucnosti Ježkovic společně

O budoucnosti Ježkovic společně O budoucnosti Ježkovic společně Výstupy z veřejného setkání Termín: Středa 28. května 2008 Facilitace a zpracování výstupů: Marie Zouharová Miloslava Hazuchová Organizátoři akce: Barvínek, Obecní úřad

Více

Zprávy z regionu Hranicko

Zprávy z regionu Hranicko www.regionhranicko.cz Zprávy z regionu Hranicko Rok 2009, červen 13 úspěšných projektů v Programu LEADER! Programový výbor Rozvojového partnerství Regionu Hranicko na svém zasedání 11. června schválil

Více

1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova 2014-2020

1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova 2014-2020 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova 2014-2020 Operace 16.2.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh Ing. Tereza Říhová

Více

Nahlédněte prosím do jídelního lístku a ochutnejte pokrmy, které v jiné brněnské restauraci nenajdete.

Nahlédněte prosím do jídelního lístku a ochutnejte pokrmy, které v jiné brněnské restauraci nenajdete. Vážení hosté, přátelé dobrého jídla a pití, vítáme Vás v prostředí stylové restaurace, která Vás zavede svojí atmosférou a výzdobou do doby počátkem minulého století. Dům Městského stavitele Aloise Františka

Více

Česnek medvědí (Allium ursinum L.)

Česnek medvědí (Allium ursinum L.) Česnek medvědí (Allium ursinum L.) je druh jednoděložné rostliny z čeledi česnekovité. Lidově se této rostlině říká lenek. Botanická charakteristika: Vytrvalá, 20 40cm vysoká bylina s podzemní cibulí.

Více

Green Pan, s. r. o. V Česku ojedinělý projekt v oblasti stravování. Základní vize: Propagace českého bio zemědělství. Obsazení volné pozice na trhu

Green Pan, s. r. o. V Česku ojedinělý projekt v oblasti stravování. Základní vize: Propagace českého bio zemědělství. Obsazení volné pozice na trhu Green Pan, s. r. o. V Česku ojedinělý projekt v oblasti stravování. Základní vize: Obsazení volné pozice na trhu Propagace českého bio zemědělství Produkt Poskytování služeb v odvětví rychlého občerstvení

Více

PATŘÍME MEZI KVALITA LIDSKÉ ZDROJE SUROVINY TYPY BALENÍ PODNIK PODPORUJÍCÍ ZDRAVÍ. VBP Výrobek vakuově balený půlený

PATŘÍME MEZI KVALITA LIDSKÉ ZDROJE SUROVINY TYPY BALENÍ PODNIK PODPORUJÍCÍ ZDRAVÍ. VBP Výrobek vakuově balený půlený Katalog Produktů HISTORIE Tradice výroby masa a masných výrobků na Valašsku má své kořeny hluboko v historii. Její rozmach se datuje od přelomu 15. a 16. století, kdy na východní Moravu začali přicházet

Více

Teorie kalkulace cen jídel a praktické postupy v prostředí ŠJ

Teorie kalkulace cen jídel a praktické postupy v prostředí ŠJ Teorie kalkulace cen jídel a praktické postupy v prostředí ŠJ zpracovaná dle právního stavu k 31.7.2014 Bc. Pavel Fencl Veřejná informační služba, spol. s r.o. Obsah: 1 Slovo na úvod 2 2 Výkladová část

Více

Zásady pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt. ve znění platném od 27. 3. 2013

Zásady pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt. ve znění platném od 27. 3. 2013 Zásady pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt ve znění platném od 27. 3. 2013 Zásady pro udělování a užívání značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt 1. Značka ČESKOSASKÉ

Více

Státní zemědělský intervenční fond

Státní zemědělský intervenční fond TISKOVÁ ZPRÁVA Značka KLASA nabídne další kvalitní potraviny Praha, 26. 2. 2015 Ke konci minulého a začátkem letošního roku bylo značkou kvality KLASA oceněno 35 nových produktů. Do portfolia oceněných

Více

Í Č ú Č Š Í Á É Č Č ú š š Ž ž š Ť Ť Ž ž Ó ó Ž ž ž Í ú ž Ť ž ž š ň ž š š Í ž Í ň Ž ň š ó š Ž Ž Í Š ú Í ž ž Í š ž ž Ť š š Ž Ž Á ž ó ž Ť š ž ť š Í ň ť ž Ž ž Ž ž Ť ž šť š ž Ž ň ú ž š ž ú ú ť Ž ň ú š ú ž Ž

Více

Vyhodnocení dotazníku rodič dítěte z mateřské školy v Černilově

Vyhodnocení dotazníku rodič dítěte z mateřské školy v Černilově Vyhodnocení dotazníku rodič dítěte z mateřské školy v Černilově Celkem odpovídalo 53 respondentů 1. Jste: 100% a) žák 1. - 5. třídy b) žák 6. - 9. třídy c) rodič dítěte z MŠ d) jiný 2. Ve školní jídelně

Více

Výrobky z Kravařska Již patnáct výrobců získalo značku MORAVSKÉ KRAVAŘSKO regionální produkt. Seznamte se s nimi blíže na stranách 4 a 5.

Výrobky z Kravařska Již patnáct výrobců získalo značku MORAVSKÉ KRAVAŘSKO regionální produkt. Seznamte se s nimi blíže na stranách 4 a 5. Jaro/Léto 2008 Výrobky z Kravařska Již patnáct výrobců získalo značku MORAVSKÉ KRAVAŘSKO regionální produkt. Seznamte se s nimi blíže na stranách 4 a 5. Střípky odjinud Osm regionálních značek vytvořilo

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

K a t a l o g v ý ro b k ů

K a t a l o g v ý ro b k ů Katalog výrobků Úvod Vítejte ve Světě sýrů a specialit, který Vám přináší kvalitní sýry, mléčné a sýrové speciality tradičních českých i mezinárodních značek: KS, Pribina, Sedlčanský, Pribináček, Lučina,

Více

VYHRAJTE POMOCNÍKY PRO VÁNOČNÍ PEČENÍ A ZDOBENÍ

VYHRAJTE POMOCNÍKY PRO VÁNOČNÍ PEČENÍ A ZDOBENÍ VYHRAJTE POMOCNÍKY PRO VÁNOČNÍ PEČENÍ A ZDOBENÍ S výrobky Dr.Oetker upečete jednoduše a rychle vynikající cukroví. Nemusíte složitě míchat polevy, stačí si vybrat ze 4 druhů balených v sáčcích, které rozehřejete

Více

Zásady pro udělování a užívání značky

Zásady pro udělování a užívání značky Zásady pro udělování a užívání značky PRÁCHEŇSKO regionální produkt ve znění platném od 18. 121. 20131 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Tento projekt

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0387 Krok za krokem Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tématická Znaky jakosti potravin Společná pro celou sadu oblast

Více

Příbramský uherák. Příbramská sněženka

Příbramský uherák. Příbramská sněženka 38 n a b í d k y / i n f o r m a c e Příbramský uherák Příbramská sněženka m a r k e t i n g 39 má od července nové vedení Do funkce generálního ředitele a předsedy představenstva nastoupil dne 16. července

Více

Žádost o udělení značky HANÁ regionální produkt

Žádost o udělení značky HANÁ regionální produkt Příloha č. 2 Zásad pro udělování a užívání značky HANÁ regionální produkt Žádost o udělení značky HANÁ regionální produkt včetně příloh A-D Žádost o udělení značky HANÁ regionální produkt 2/9 Žádost o

Více

Státní zdravotní ústav a Pracovní skupina pro školní stravování Mgr. Alexandra Košťálová

Státní zdravotní ústav a Pracovní skupina pro školní stravování Mgr. Alexandra Košťálová Státní zdravotní ústav a Pracovní skupina pro školní stravování Mgr. Alexandra Košťálová www.zdravaskolnijidelna.cz Pilotní projekt Nyní je k projektu přihlášeno necelých 30 škol (MŠ. ZŠ) Minimálně 15

Více

Místní akční skupina Český sever, z. s.

Místní akční skupina Český sever, z. s. Místní akční skupina Český sever, z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Význam MAS MAS Český sever, založený v roce 2004, je spolkem podle zákona 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. Spolek je otevřené

Více

Bezlepková dieta Celiakie. Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut Nemocnice Jihlava

Bezlepková dieta Celiakie. Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut Nemocnice Jihlava Bezlepková dieta Celiakie Leidemanová Blanka Vrchní nutriční terapeut Nemocnice Jihlava Celiakie je onemocnění způsobené nesnášenlivostí lepku. Lepek je bílkovina obsažená v obilí. Celiakie je vrozená,

Více

Tematický plán pro školní rok 2014/15 Předmět: Člověk a svět práce Vyučující: Mgr. Miluška Janošťáková Týdenní dotace hodin: 2 hodin Ročník: sedmý

Tematický plán pro školní rok 2014/15 Předmět: Člověk a svět práce Vyučující: Mgr. Miluška Janošťáková Týdenní dotace hodin: 2 hodin Ročník: sedmý ČASOVÉ OBDOBÍ Září Říjen Listopad KONKRÉTNÍ VÝSTUPY KONKRÉTNÍ UČIVO PRŮŘEZOVÁ TÉMATA Používá základní kuchyňský inventář a bezpečně obsluhuje základní spotřebiče Připraví jednoduché pokrmy v souladu se

Více

značka VYSOČINA regionální produkt

značka VYSOČINA regionální produkt značka VYSOČINA regionální produkt Regionální značení v ČR Cílem je zviditelnit tradiční regiony a využít jejich socio-ekonomických výhod, koordinováno na národní úrovni Asociací regionálních značek, o.s.

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Ústí nad Labem Inspekční zpráva Školní jídelna - Turková s.r.o. Komenského 1130/10 408 01 Rumburk Identifikátor: 600 033 422 Zřizovatel: Miloslava Turková, Na

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA KATEDRA GEOGRAFIE. Petra TOMÁNKOVÁ POLITIKA EU V OBLASTI JAKOSTI ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA KATEDRA GEOGRAFIE. Petra TOMÁNKOVÁ POLITIKA EU V OBLASTI JAKOSTI ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA KATEDRA GEOGRAFIE Petra TOMÁNKOVÁ POLITIKA EU V OBLASTI JAKOSTI ZEMĚDĚLSKÝCH PRODUKTŮ Bakalářská práce Vedoucí práce: RNDr. Tatiana Mintálová, Ph.D.

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Sdružení Západní Krušnohoří Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 1 Modernizace zemědělských podniků Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) 4.Hlavní opatření I. Název

Více