C E N Í K pro stanovení finančních úhrad při nakládání s majetkem ve vlastnictví města Třince

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "C E N Í K pro stanovení finančních úhrad při nakládání s majetkem ve vlastnictví města Třince"

Transkript

1 Označení dokumentu: S/27/2015 Skartační zn.: A/5 Účinnost od: Typ dokumentu: směrnice Revize/datum: Účinnost do: doba neurčitá Stav dokumentu: platný Zveřejnění na www: ano Počet stran/příloh: 24/3 Příloha č. 1 ano Příloha č. 2 ne MĚSTO TŘINEC Jablunkovská 160, Třinec C E N Í K pro stanovení finančních úhrad při nakládání s majetkem ve vlastnictví města Třince Směrnice S/27/2015 S/27/2015 Strana 1 (celkem 24)

2 Revize (změny): Revize č. Popis změny Datum revize Provedl 1 2 S/27/2015 Strana 2 (celkem 24)

3 Obsah Článek 1 Účel... 5 Článek 2 Působnost Vymezení správců majetku... 5 Článek 3 Výklad pojmů a zkratek Článek 4 Úvodní ustanovení... 7 Článek 5 Nájemné/pachtovné (prostory, budovy a pozemky) PROSTORY, PROSTORY SLOUŽÍCÍ PODNIKÁNÍ, GARÁŽE A MOVITÉ VĚCI Výše nájemného/pachtovné v Zóně A Výše nájemného/pachtovné v Zóně B Výše nájemného/pachtovné v Zóně C Výše nájemného/pachtovné v Zóně D VÝŠE NÁJEMNÉHO/ PACHTOVNÉHO Z OSTATNÍCH STAVEB VÝŠE NÁJEMNÉHO/PACHTOVNÉHO Z GARÁŽÍ STANOVENÍ NÁJEMNÉHO/PACHTOVNÉHO V PROSTORECH A PROSTORECH SLOUŽÍCÍCH PODNIKÁNÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO/PACHTOVNÉHO Z MOVITÝCH VĚCÍ VĚCI NEMOVITÉ (BUDOVY a POZEMKY) PRONÁJEM / PACHTOVNÉ BUDOV PRONÁJEM TURISTICKÉHO AREÁLU JAVOROVÝ VRCH PRONÁJEM/ PACHTOVNÉ POZEMKŮ Článek 6 SOUVISEJÍCÍ FINANČNÍ ÚHRADY ÚHRADA ZA ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY (PŘEDMĚTY VYBAVENÍ) ÚSCHOVA VĚCÍ MOVITÝCH PŘI VYKLIZENÍ BYTŮ Článek 7 INFORMAČNÍ, REKLAMNÍ, ORIENTAČNÍ, PROPAGAČNÍ A ANTÉNNÍ ZAŘÍZENÍ BUDOVY, OSTATNÍ PŘÍSLUŠENSTVÍ A SOUČÁSTI, AUTOBUSOVÉ PŘÍSTŘEŠKY A OSTATNÍ STAVBY S/27/2015 Strana 3 (celkem 24)

4 SKŘÍŇKY NA VNITŘNÍCH I VNĚJŠÍCH STĚNÁCH BUDOV TABULE, POUTAČE, STOJANY A SCHRÁNKY ANTÉNY, SVĚTELNÁ A JINÁ ZAŘÍZENÍ PANELY A POLEPY POZEMKY ZAŘÍZENÍ REKLAMNÍ, INFORMAČNÍ, ORIENTAČNÍ A PROPAGAČNÍ Článek 8 SLUŽEBNOSTI/VĚCNÁ BŘEMENA Článek 9 VYMEZENÍ ODPOVĚDNOSTI Článek 10 SCHVÁLENÍ A ÚČINNOST Článek 11 PŘÍLOHY Příloha č. 1 Grafická příloha (veřejná) Příloha č. 2 Seznam budov v majetku města s prostory a prostory sloužícími podnikání zařazených do jednotlivých zón podle ulic (neveřejná) S/27/2015 Strana 4 (celkem 24)

5 Článek 1 Účel Účelem této směrnice Ceníku pro stanovení finančních úhrad při nakládání s majetkem ve vlastnictví města Třince (dále jen Ceník ) je stanovit minimální výši nájemného/pachtovného z nemovitého a movitého majetku města Třince, finanční úhrady při zřizování služebností/věcných břemen, a stejně tak stanovení výše finančních úhrad s jednotlivými pronájmy/pachty související. Článek 2 Působnost Finanční úhrady v tomto Ceníku se vztahují na smluvní vztahy uzavřené městem Třinec, kde město je povinný. Tímto Ceníkem se řídí všichni správci nemovitých a movitých věcí ve vlastnictví města Třince Vymezení správců majetku: Odbor správy majetku města je správcem obytných domů a budov s prostory a prostory sloužícími podnikání a jiných budov v evidenci odboru, a dále eviduje veškeré pozemky vedené v majetku města Třince. Odbor školství, kultury a tělovýchovy (ŠKaTv) je správcem majetku pro budovy školských zařízení včetně budov a pozemků (není-li stanoveno jinak) a jiných budov vedených v evidenci odboru. Příspěvkové organizace města v působnosti odboru ŠKaTv (školy a školská zařízení, Městská knihovna Třinec, Městské kino Kosmos Třinec, Správa tělovýchovných a rekreačních služeb města Třinec) hospodaří se svěřeným majetkem v rozsahu stanoveném příslušnou zřizovací listinou vydanou městem Třinec. Odbor vnitřních věcí je správcem správních budov MěÚ Třinec, hasičských zbrojnic a jiných budov vedených v evidenci odboru. Odbor sociálních věcí příspěvkové organizace města v působnosti odboru SV (Centrum sociální pomoci Třinec, Sociální služby města Třince) hospodaří se svěřeným majetkem v rozsahu stanoveném příslušnou zřizovací listinou vydanou městem Třinec. Odbor dopravy je správcem místních komunikací včetně příslušenství a součástí, autobusových zastávek a jiných objektů vedených v evidenci odboru. Odbor životního prostředí a zemědělství je správcem zejména veřejných pohřebišť, veřejné zeleně a ostatních veřejně přístupných pozemků města a veřejné vodohospodářské infrastruktury. S/27/2015 Strana 5 (celkem 24)

6 Článek 3 Výklad pojmů a zkratek AUTOBUSOVÝ PŘÍSTŘEŠEK INDIKÁTOR PRO ROZDĚLOVÁNÍ NÁKLADŮ NA TOPENÍ MĚŘÍCÍ ZAŘÍZENÍ PRO VODU NÁJEMCE PACHT PACHTÝŘ PRONAJÍMATEL PROPACHTOVATEL PRONÁJEM PROSTORY PROSTORY SLOUŽÍCÍ PODNIKÁNÍ SLUŽEBNOST VĚCI MOVITÉ Autobusovým přístřeškem se pro účely této směrnice rozumí jedna z bočních stěn proskleného přístřešku, vždy ta, která je vzdálenější ve směru jízdy. Daň z přidané hodnoty. Aktuální pro výpočet nájemného u plátců je 21 %, v případě změny sazby je nezbytné pracovat s nově stanovenou sazbou dle zák. č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve zn Indikátorem pro rozdělování nákladů na topení se pro potřeby této směrnice rozumí digitální měřiče spotřeby tepelné energie na vytápění. Měřícím zařízením pro vodu se pro účely této směrnice rozumí podružné vodoměry na studenou a teplou užitkovou vodu dodávanou do předmětu nájmu/pachtu/výpůjčky. Nájemcem se rozumí ten, který od pronajímatele přebírá věc do svého užívání. Pachtem se pro účely této směrnice rozumí přenechání věci nemovité nebo věci movité, jejich částí nebo prostoru sloužícího podnikání pachtýři k dočasnému užívání a požívání za úplatu. Pachtýřem se rozumí ten, který přebírá od propachtovatele věc k dočasnému užívání a požívání. Pronajímatelem se pro účely této směrnice rozumí město Třinec, případně příspěvková organizace města Třinec, který přenechává věc nájemci do užívání. Propachtovatelem se pro účely této směrnice rozumí město Třinec, případně příspěvková organizace města Třinec, který přenechává pachtýři věc k dočasnému užívání a požívání. Pronájmem se pro účely této směrnice rozumí přenechání věci nemovité nebo věci movité, jejich částí nebo prostoru či prostorů sloužících podnikání nájemci k dočasnému užívání za úplatu. Prostorami se pro účely této směrnice rozumí prostory nebo místnosti, jež jsou částmi věcí nemovitých, a které jsou pronajímány/propachtovávány fyzickým osobám nepodnikajícím a neziskovým subjektům (spolkům, školským zařízením apod.). Prostorami sloužícími podnikání se pro účely této směrnice rozumí prostory nebo místnosti, jež jsou částmi věcí nemovitých, a které jsou pronajímány/propachtovávány za účelem provozování podnikatelské činnosti. Služebností se pro účely této směrnice rozumí věcné právo, které postihuje město Třinec jako vlastníka věci tak, že musí ve prospěch jiného něco strpět nebo něčeho se zdržet. Movitými věcmi se pro účely této směrnice rozumí veškeré další věci, které nejsou věcí nemovitou, ať už je jejích podstata hmotná nebo nehmotná. S/27/2015 Strana 6 (celkem 24)

7 VĚCI NEMOVITÉ VÝPŮJČKA ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY ZDROJ TEPLA Nemovitými věcmi se pro účely této směrnice rozumí budovy, pozemky, stavby, areály a garáže. Výpůjčkou se pro účely této směrnice rozumí přenechání věci nemovité nebo věci movité, jejich částí nebo prostoru, prostoru sloužícího podnikání vypůjčiteli k dočasnému užívání bezúplatně. Zařizovacími předměty (předměty vybavení) se pro účely této směrnice rozumí účelné příslušenství budov, které slouží k úkonům především za použití vody a dodávky tepla. Zdrojem tepla užívaným jednotlivým nájemcem k vytápění se pro účely této směrnice rozumí plynové nebo elektrické topidlo a plynový nebo elektrický kotel. Článek 4 Úvodní ustanovení Město Třinec je plátcem. Rada města Třince na své 49. schůzi dne 23. února 2009 rozhodla, že u nájmu/pachtu pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor (nově prostor sloužících podnikání) v majetku města Třince jiným plátcům daně z přidané hodnoty pro účely uskutečňování jejich ekonomických činností uplatní ode dne daň z přidané hodnoty. Do ceny nájemného/pachtovného za pronájem/pacht prostorů, prostorů sloužících podnikání a věcí movitých může být každoročně promítnuta průměrná meziroční míra inflace za předcházející kalendářní rok. O promítnutí průměrné meziroční míry inflace za předcházející kalendářní rok rozhodne Rada města Třince. Článek 5 Nájemné/pachtovné (prostory, budovy, pozemky) V případě pronájmu/pachtu věcí movitých nebo jejich částí (vyjma pozemků a reklamních zařízení) je úhrada nájemného/pachtovného a záloh za poskytované služby hrazena dle jeho roční výše takto: nájemné/pachtovné do 60 tis. Kč/rok bez úhrada nájemného/pachtovného a záloh za poskytované služby čtvrtletně; první platba k prvnímu dni zahájení smluvního vztahu za daný měsíc v roce společně s úhradou za další měsíc(e) daného kalendářního čtvrtletí v roce; následující platby vždy k 10. dni prvního měsíce příslušného kalendářního čtvrtletí za dané kalendářní čtvrtletí v roce nájemné/pachtovné nad 60 tis. Kč/rok bez úhrada nájemného/pachtovného a záloh za poskytované služby měsíčně; první platba k 5. dni zahájení smluvního vztahu za daný kalendářní měsíc v roce; následující platby vždy k 10. dni příslušného kalendářního měsíce za daný kalendářní měsíc v roce S/27/2015 Strana 7 (celkem 24)

8 5.1. Prostory, prostory sloužící podnikání, garáže a movité věci Nájemné za užívání společných prostorů v budově, tj. schodiště a chodby, se stanovuje za symbolické nájemné ve výši 1 Kč/rok + příslušná. Nájemné/pachtovné z prostorů, prostorů sloužících podnikání, a budov vychází z níže uvedených Zón A, B, C, D, v nichž jsou začleněny jednotlivé místní části a ulice města zařazeny s ohledem na lukrativnost jejich umístění ve městě a vzdálenosti od centra. Sazba za krátkodobý pronájem/pacht se nevztahuje na specifické ceníky příspěvkových organizací a sociálních zařízení města Třinec schválených radou města. Zóna A Alešova, Čapkova, Dukelská, Havlíčkova, Jablunkovská, Komenského, Lidická, nám. Míru, Pod Břehem, Poštovní, Smetanova, Staré Město, 1. máje, 17. listopadu Zóna B Beskydská, Bezručova, Boženy Němcové, Husova, Chopinova, Janáčkova, Kopernikova, Kpt. Nálepky, Lesní, Lidická čp. 1272, Máchova, Nerudova, Palackého, Přátelství, Revoluční, Slezská, SNP, Štefánikova, Třanovského, Tyršova Zóna C Borek, Habrová, Kaštanová, Nádražní, Oldřichovice, Konská - Podlesí, Sosnová, Míru, U Splavu, Závodní Zóna D Český Puncov, Dolní Líštná (vyjma ul. Habrová, Kaštanová, Sosnová), Guty, Karpentná, Kojkovice, Nebory, Nýdek, Osůvky, Tyra, Konská S/27/2015 Strana 8 (celkem 24)

9 Výše nájemného/pachtovného v Zóně A ALEŠOVA ČAPKOVA DUKELSKÁ HAVLÍČKOVA JABLUNKOVSKÁ KOMENSKÉHO LIDICKÁ NÁMĚSTÍ MÍRU POD BŘEHEM POŠTOVNÍ SMETANOVA STARÉ MĚSTO 1. MÁJE 17. LISTOPADU S/27/2015 Strana 9 (celkem 24)

10 Zóna A PLÁTCI NEPLÁTCI ZD PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ OBCHODNÍ, RESTAURAČNÍ, REPREZENTAČNÍ, ŠKOLSKÉ, KULTURNÍ, SPORTOVNÍ, ZDRAVOTNICKÉ, VÝROBNÍ, KANCELÁŘSKÉ A DALŠÍ PROSTORY PODOBNÝCH UŽITNÝCH VLASTNOSTÍ (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 300,00 300,00 300,00 v 1. podzemním podlaží 450,00 450,00 450,00 v 1. nadzemním podlaží 1 700,00 sazba 1 700, ,00 ve 2. nadzemním podlaží 1 400, , ,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 1 050, , ,00 SKLADOVÉ PROSTORY K PODNIKATELSKÝM ÚČELŮM (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 300,00 300,00 v 1. podzemním podlaží 400,00 400,00 v 1. nadzemním podlaží 850,00 sazba 850,00 ve 2. nadzemním podlaží 700,00 700,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 550,00 550,00 SKLADOVÉ PROSTORY MIMO PODNIKATELSKOU ČINNOST (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 100,00 v 1. podzemním podlaží 300,00 v 1. nadzemním podlaží 550,00 ve 2. nadzemním podlaží 450,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 350,00 KRÁTKODOBÝ PRONÁJEM ZA JAKÝMKOLIV ÚČELEM (DOBA KRATŠÍ 30 DNÍ) v Kč/m 2 /den Pronájem kratší než 48 hodin je vždy pro všechny uživatele s daní Pronájem nad 48 hodin je s daní jen pro plátce v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 2,00 2,00 2,00 v 1. podzemním podlaží 3,00 3,00 3,00 v 1. nadzemním podlaží 5,00 sazba 5,00 5,00 ve 2. nadzemním podlaží 5,00 5,00 5,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 3,00 3,00 3,00 PRONÁJEM PLOCHY PRO UMÍSTĚNÍ AUTOMATŮ (VYJMA HRACÍCH) v Kč/m 2 /rok automaty 2 500,00 sazba S/27/2015 Strana 10 (celkem 24)

11 Výše nájemného/pachtovného v Zóně B BESKYDSKÁ BEZRUČOVA BOŽENY NĚMCOVÉ HUSOVA CHOPINOVA JANÁČKOVA KOPERNIKOVA KPT. NÁLEPKY LESNÍ LIDICKÁ čp MÁCHOVA NERUDOVA PALACKÉHO PŘÁTELSTVÍ REVOLUČNÍ SLEZSKÁ SNP ŠTEFÁNIKOVA TŘANOVSKÉHO TYRŠOVA S/27/2015 Strana 11 (celkem 24)

12 Zóna B PLÁTCI NEPLÁTCI ZD PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ OBCHODNÍ, RESTAURAČNÍ, REPREZENTAČNÍ, ŠKOLSKÉ, KULTURNÍ, SPORTOVNÍ, ZDRAVOTNICKÉ, VÝROBNÍ, KANCELÁŘSKÉ A DALŠÍ PROSTORY PODOBNÝCH UŽITNÝCH VLASTNOSTÍ (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 300,00 300,00 300,00 v 1. podzemním podlaží 450,00 450,00 450,00 v 1. nadzemním podlaží 1 300,00 sazba 1 300, ,00 ve 2. nadzemním podlaží 1 100, , ,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 800,00 800,00 800,00 SKLADOVÉ PROSTORY K PODNIKATELSKÝM ÚČELŮM (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 300,00 300,00 v 1. podzemním podlaží 350,00 350,00 v 1. nadzemním podlaží 650,00 sazba 650,00 ve 2. nadzemním podlaží 550,00 550,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 400,00 400,00 SKLADOVÉ PROSTORY MIMO PODNIKATELSKOU ČINNOST (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 100,00 v 1. podzemním podlaží 300,00 v 1. nadzemním podlaží 400,00 ve 2. nadzemním podlaží 300,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 250,00 KRÁTKODOBÝ PRONÁJEM ZA JAKÝMKOLIV ÚČELEM (DOBA KRATŠÍ 30 DNÍ) v Kč/m 2 /den Pronájem kratší než 48 hodin je vždy pro všechny uživatele s daní Pronájem nad 48 hodin je s daní jen pro plátce v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 2,00 2,00 2,00 v 1. podzemním podlaží 2,00 2,00 2,00 v 1. nadzemním podlaží 5,00 sazba 5,00 5,00 ve 2. nadzemním podlaží 4,00 4,00 4,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 3,00 3,00 3,00 PRONÁJEM PLOCHY PRO UMÍSTĚNÍ AUTOMATŮ (VYJMA HRACÍCH) v Kč/m 2 /rok automaty 2 500,00 sazba S/27/2015 Strana 12 (celkem 24)

13 Výše nájemného/pachtovného v Zóně C BOREK HABROVÁ KAŠTANOVÁ NÁDRAŽNÍ OLDŘICHOVICE KONSKÁ - PODLESÍ SOSNOVÁ UL. MÍRU U SPLAVU ZÁVODNÍ S/27/2015 Strana 13 (celkem 24)

14 Zóna C PLÁTCI NEPLÁTCI ZD PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ OBCHODNÍ, RESTAURAČNÍ, REPREZENTAČNÍ, ŠKOLSKÉ, KULTURNÍ, SPORTOVNÍ, ZDRAVOTNICKÉ, VÝROBNÍ, KANCELÁŘSKÉ A DALŠÍ PROSTORY PODOBNÝCH UŽITNÝCH VLASTNOSTÍ (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 300,00 300,00 300,00 v 1. podzemním podlaží 450,00 450,00 450,00 v 1. nadzemním podlaží 900,00 sazba 900,00 900,00 ve 2. nadzemním podlaží 700,00 700,00 700,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 550,00 550,00 550,00 SKLADOVÉ PROSTORY K PODNIKATELSKÝM ÚČELŮM (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 300,00 300,00 v 1. podzemním podlaží 350,00 350,00 v 1. nadzemním podlaží 550,00 sazba 550,00 ve 2. nadzemním podlaží 450,00 450,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 350,00 350,00 SKLADOVÉ PROSTORY MIMO PODNIKATELSKOU ČINNOST (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 100,00 v 1. podzemním podlaží 300,00 v 1. nadzemním podlaží 400,00 ve 2. nadzemním podlaží 300,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 250,00 KRÁTKODOBÝ PRONÁJEM ZA JAKÝMKOLIV ÚČELEM (DOBA KRATŠÍ 30 DNÍ) v Kč/m 2 /den Pronájem kratší než 48 hodin je vždy pro všechny uživatele s daní Pronájem nad 48 hodin je s daní jen pro plátce v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 2,00 2,00 2,00 v 1. podzemním podlaží 2,00 2,00 2,00 v 1. nadzemním podlaží 5,00 sazba 5,00 5,00 ve 2. nadzemním podlaží 4,00 4,00 4,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 3,00 3,00 3,00 PRONÁJEM PLOCHY PRO UMÍSTĚNÍ AUTOMATŮ (VYJMA HRACÍCH) v Kč/m 2 /rok automaty 2 500,00 sazba S/27/2015 Strana 14 (celkem 24)

15 Výše nájemného/pachtovného v Zóně D ČESKÝ PUNCOV DOLNÍ LÍŠTNÁ vyjma ulic KAŠTANOVÁ HABROVÁ SOSNOVÁ GUTY KARPENTNÁ KOJKOVICE NEBORY NÝDEK OSŮVKY TYRA KONSKÁ S/27/2015 Strana 15 (celkem 24)

16 Zóna D PLÁTCI NEPLÁTCI ZD PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ OBCHODNÍ, RESTAURAČNÍ, REPREZENTAČNÍ, ŠKOLSKÉ, KULTURNÍ, SPORTOVNÍ, ZDRAVOTNICKÉ, VÝROBNÍ, KANCELÁŘSKÉ A DALŠÍ PROSTORY PODOBNÝCH UŽITNÝCH VLASTNOSTÍ (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 300,00 300,00 300,00 v 1. podzemním podlaží 350,00 350,00 350,00 v 1. nadzemním podlaží 650,00 sazba 650,00 650,00 ve 2. nadzemním podlaží 550,00 550,00 550,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 450,00 450,00 450,00 SKLADOVÉ PROSTORY K PODNIKATELSKÝM ÚČELŮM (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 300,00 300,00 v 1. podzemním podlaží 300,00 300,00 v 1. nadzemním podlaží 450,00 sazba 450,00 ve 2. nadzemním podlaží 350,00 350,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 300,00 300,00 SKLADOVÉ PROSTORY MIMO PODNIKATELSKOU ČINNOST (v Kč/m 2 /rok) v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 100,00 v 1. podzemním podlaží 150,00 v 1. nadzemním podlaží 300,00 ve 2. nadzemním podlaží 250,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 200,00 KRÁTKODOBÝ PRONÁJEM ZA JAKÝMKOLIV ÚČELEM (DOBA KRATŠÍ 30 DNÍ) v Kč/m 2 /den Pronájem kratší než 48 hodin je vždy pro všechny uživatele s daní Pronájem nad 48 hodin je s daní jen pro plátce v 1. podzemním podlaží - bývalé CO kryty 2,00 2,00 2,00 v 1. podzemním podlaží 2,00 2,00 2,00 v 1. nadzemním podlaží 4,00 sazba 4,00 4,00 ve 2. nadzemním podlaží 4,00 4,00 4,00 ve 3. a každém dalším nadzemním podlaží 3,00 3,00 3,00 PRONÁJEM PLOCHY PRO UMÍSTĚNÍ AUTOMATŮ (VYJMA HRACÍCH) v Kč/m 2 /rok automaty 2 500,00 sazba S/27/2015 Strana 16 (celkem 24)

17 Výše nájemného/pachtovného z ostatních staveb OSTATNÍ STAVBY (v Kč/m 2 /rok) PLÁTCI NEPLÁTCI ZD PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ SAMOSTATNĚ STOJÍCÍ BUŇKY NAD ÚROVNÍ TERÉNU (PLECHOVÉ, DŘEVĚNÉ AJ.) A DALŠÍ STAVBY PODOBNÝCH UŽITNÝCH VLASTNOSTÍ BEZ OHLEDU NA LOKALITU: Obchodní, restaurační, reprezentační, školské, kulturní, sportovní, zdravotnické, výrobní, kancelářské využití 850,00 sazba 850,00 850,00 skladové prostory 550,00 sazba 550,00 550, Výše nájemného/pachtovného z garáží GARÁŽE (v Kč/m 2 /rok) PLÁTCI NEPLÁTCI PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ ZD ZD ZD GARÁŽE SE SAMOSTATNÝM VJEZDEM ul. Poštovní ul. Jablunkovská - ve dvoře bývalého hotelu Slovan ul. Lidická - horní řada garáží č za hotelem Steel House 650,00 650,00 650,00 GARÁŽE SE SAMOSTATNÝM VJEZDEM (sleva 20 % z důvodu výskytu vlhkosti) ul. Lidická - dolní řada garáží č za hotelem Steel House 537,00 537,00 537,00 GARÁŽOVÉ KÓJE POD OBYTNÝMI DOMY ul. Lidická ul. Lidická ,00 450,00 450, Pronájem/pacht v prostorech a prostorech sloužících podnikání u příspěvkových organizací Nájemné/pachtovné v prostorech příspěvkových organizací města Třinec, na něž se vztahuje tato směrnice, se stanoví zařazením prostoru či prostoru sloužícího podnikání do jednotlivých zón, dle tohoto Ceníku. S/27/2015 Strana 17 (celkem 24)

18 Ty příspěvkové organizace, které nejsou plátcem, stanoví výši nájmu/pachtovného dle Ceníku vždy pro neplátce daně. Ředitel příspěvkové organizace zřizované městem Třinec může v odůvodněných případech požádat radu města o snížení nebo zvýšení nájmu/pachtovného. Nájemné/pachtovné za krátkodobý pronájem/pacht se nevztahuje na specifické ceníky příspěvkových organizací města Třinec schválených radou města. U příspěvkových organizací pro nájemce prostorů či prostorů sloužících podnikání v daném objektu za účelem propagace vlastní činnosti, za předpokladu kladného stanoviska pronajímatele, umístění jednoho kusu tabule či poutače o rozměrech do 0,59 m² na daném objektu Výše nájemného/pachtovného z movitých věcí Cena za pronájem/pacht movitých věcí se stanoví dohodou smluvních stran po předcházejícím projednání v majetkoprávní komisi a následném rozhodnutí Rady města Třince. Cena za pronájem/pacht movitých věcí u příspěvkových organizací se stanoví dohodou stran po předcházejícím projednání v majetkoprávní komisi a následném rozhodnutí Rady města Třince, nemají-li příspěvkové organizace schválený individuální ceník na pronájem movitých věcí Věci nemovité (budovy a pozemky) Pronájem/pacht budov Výše nájemného/pachtovné za pronájem celé budovy nebo areálu je zpravidla stanovena dohodou smluvních stran, po předcházejícím projednání v majetkoprávní komisi a následném rozhodnutí Rady města Třince, kdy základní nabídka vychází z cen stanovených tímto Ceníkem, tj. přepočtem všech prostorů v dané budově, násoben u plátců daně z přidané hodnoty příslušnou sazbou Pronájem/pacht turistického areálu Javorový vrch AREÁL JAVOROVÝ VRCH (v Kč/rok) PLÁTCI NEPLÁTCI ZD PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ Turistický areál Javorový vrch (celek) ,00 sazba ,00 S/27/2015 Strana 18 (celkem 24)

19 Pronájem/pachtovné pozemků POZEMKY (v Kč) PLÁTCI NEPLÁTCI ZD PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ Zahrádky k rekreačnímu využití se stavbou podléhající povolení dle stavebního zákona (m 2 /rok) Zahrádky k zemědělskému využití bez stavby podléhající povolení dle stavebního zákona (m 2 /rok) K zemědělskému využití (ha/rok) 2 000, ,00 K provozování předzahrádek, letního posezení (m 2 /rok) 250,00 250,00 K zařízení staveniště (m 2 /rok) 1 300, , ,00 K umístění prodejních stánků, stanů a plátěných přístřešků v osobním vlastnictví - zřízení prodejního místa (m 2 /rok) Ostatní pozemky k nezemědělským účelům (m 2 /rok) Propagace činnosti společnosti (např. vystavování automobilů) ks/den Služba občanům (např. automaty na svíčky) ks/rok 1 000, ,00 6,00 3,00 100,00 100,00 100,00 150,00 150,00 550,00 550, Úhrada za zařizovací předměty Článek 6 Související finanční úhrady Jedná se o způsob úhrady nájemného za zařizovací předměty (předměty vybavení) prostorů a prostorů sloužících podnikání, garáží, budov a jejich částí, které jsou ve správě jednotlivých úvarů Městského úřadu v Třinci či příspěvkových organizací. Nájemné je hrazeno pouze za vybavení, na které pronajímatel účelně vynaložil finanční prostředky po datu Toto nájemné za zařizovací předměty se připočítává k nájemnému za pronájem/pacht. U vybavení, jehož životnost dosud neuplynula, je toto nájemné určeno jako jedna dvanáctina částky vypočtené ročním procentem opotřebení z pořizovacích nákladů. Pořizovací náklady tvoří cena zařizovacího předmětu, za níž byl zakoupen, účelně vynaložené náklady na jeho dopravu a montáž, a po dohodě s nájemcem i případné další prokazatelné náklady. S/27/2015 Strana 19 (celkem 24)

20 ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY % OPOTŘEBENÍ (ZA ROK) ŽIVOTNOST (V LETECH) sporák, vařič 6,6% 15 vestavěná skříň, kuchyňská linka 5,0% 20 elektrický bojer, průtokový ohřívač vody 10,0% 10 zdroj tepla užívaný jednotlivým nájemcem k vytápění 5,0% 20 odsávač par 5,0% 20 měřicí zařízení pro vodu (začátek nájmu od ) 20,0% 5 měřicí zařízení pro vodu (začátek nájmu před ) 12,5% 8 indikátor pro rozdělování nákladů na tepelnou energii na vytápění 10,0% 10 U zařizovacího předmětu neuvedeného v tabulce, kterým pronajímatel/propachtovatel po dohodě s nájemcem/pachtýřem předmět nájmu/pachtu vybaví, je výše nájemného sjednána s nájemcem/pachtýřem dohodou. Po uplynutí životnosti zařizovacího předmětu nebo není-li známa pořizovací cena a datum jeho pořízení, je nájemné stanoveno takto: ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY VÝŠE NÁJEMNÉHO/ÚHRADY ZA VYBAVENÍ (za ks/měsíc) sporák, kuchyňská linka ostatní předměty vybavení 10,00 Kč 5,00 Kč 6.2. Úschova věcí movitých při soudním vyklizení Náklady spojené s úschovou movitých věcí po vyklizení bytů jsou stanoveny ve výši a) 50 Kč/m²/měsíc v případě přechodu nájmu na dědice b) 300 Kč/m²/měsíc v ostatních případech V případě, že budou uschovány movité věci plátce, bude k uvedené částce připočtena. Článek 7 Informační, reklamní, orientační, propagační a anténní zařízení 7.1. Budovy, ostatní příslušenství a součásti, autobusové přístřešky a ostatní stavby Jedná se o reklamní, informační (označení místa podnikání), orientační, propagační a anténní zařízení na budovách, ostatním příslušenství a součástech, autobusových přístřešcích a ostatních stavbách, ve vlastnictví města, vyjma sloupů veřejného osvětlení. S/27/2015 Strana 20 (celkem 24)

21 SKŘÍŇKY (klaprámy apod.) PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ NA VNITŘNÍCH I VNĚJŠÍCH PLÁTCI NEPLÁTCI STĚNÁCH BUDOV ZD ZD ZD PROPAGACE KULTURNÍ A ZÁJMOVÉ ČINNOSTI (v Kč/rok) o rozměrech do 1 m ,00 za každý další i započatý m 2 600,00 OSTATNÍ (v Kč/rok) o rozměrech do 1 m ,00 za každý další i započatý m , ,00 600, , , ,00 600, , ,00 TABULE, POUTAČE, STOJANY, SCHRÁNKY PLÁTCI NEPLÁTCI PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ ZD ZD ZD Pro nájemce prostorů v dané budově za účelem propagace vlastní činnosti, za předpokladu kladného stanoviska pronajímatele, umístění 1 ks tabule či poutače na téže budově zdarma. U příspěvkových organizací pro nájemce prostorů v dané budově za účelem propagace vlastní činnosti, za předpokladu kladného stanoviska pronajímatele, umístění 1 ks tabule či poutače o rozměrech do 0,59 m 2 zdarma. Umístění každé další tabule či poutače se řídí cenami uvedenými v tomto Ceníku, stejně tak, jako pro ostatní žadatele. budova i oplocení do 1 m 2 (ks/rok) 6 400, , ,00 za každý další i započatý m , , ,00 Stojany na tiskoviny (ks/rok) 1 200,00 Poštovní schránka 1 ks na vnitřní či vnější stěně budovy pouze pro nájemce prostorů v dané budově ostatní příslušenství a součásti -zábradlí apod. (ks/den) autobusový přístřešek a ostatní stavby (ks/rok) 150, ,00 zdarma 1 200,00 150, ,00 zdarma 150, ,00 S/27/2015 Strana 21 (celkem 24)

22 ANTÉNY, SVĚTELNÁ A JINÁ ZAŘÍZENÍ (v Kč/ks/rok) PLÁTCI NEPLÁTCI PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ ZD ZD ZD Vlajkový stožár 1 100,00 Anténní zařízení - stožár Grafické zařízení (pro městskou hromadnou a příměstskou dopravu) LCD reklamní zařízení dohodou dohodou dohodou Světelná a jiná zařízení do 1 m 2 či 1 m ,00 za každý další i započatý 1 m 2 či 1 m , ,00 dohodou dohodou dohodou , , , , ,00 PANELY, POLEPY (v Kč/ks/rok) PLÁTCI NEPLÁTCI PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ ZD ZD ZD PANELY (v prostorech a prostorech sloužících podnikání) o velikosti do 5 m ,00 o velikosti nad 5 m ,00 POLEPY (v oknech a ve výlohách) 3 200, , , ,00 na ploše do 5 m ,00 na ploše nad 5 m , , , , , Pozemky Jedná se o reklamní, informační, orientační a propagační zařízení umístěná na pozemcích ve vlastnictví města a zařízeních pevně spojených se zemí, vyjma zpoplatněného veřejného prostranství. Nájemné se stanoví dle plošné výměry jednotlivých zařízení (tabule, bilboard apod.). S/27/2015 Strana 22 (celkem 24)

23 ZAŘÍZENÍ REKLAMNÍ, INFORMAČNÍ ORIENTAČNÍ, PROPAGAČNÍ PLÁTCI NEPLÁTCI PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ (v Kč/ks/rok) ZD ZD ZD o rozměrech 0-1 m 2 o rozměrech 0-1 m 2 oboustranně o rozměrech nad 1-5 m 2 o rozměrech nad 1-5 m 2 oboustranně o rozměrech nad 5-10 m 2 o rozměrech nad 5-10 m 2 oboustranně o rozměrech nad 10 m 2 o rozměrech nad 10 m 2 oboustranně sazba 3 200,00 sazba 5 300,00 sazba 5 300,00 sazba 9 500,00 sazba ,00 sazba ,00 sazba ,00 sazba ,00 sazba 3 200,00 sazba 5 300,00 sazba 5 300,00 sazba 9 500,00 sazba ,00 sazba ,00 sazba ,00 sazba , , , , , , , , ,00 sazba sazba sazba sazba sazba sazba sazba sazba Článek 8 Služebnosti/věcná břemena Finanční úhrady se vztahují na smluvní vztahy uzavřené městem Třinec, kde město je povinný. Jednorázová úhrada spojená se zřízením služebnosti/věcného břemene za dotčenou část pozemku: PODNIKAJÍCÍ PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY NEPODNIKAJÍCÍ PRÁVNICKÉ A FYZICKÉ OSOBY 50 Kč/m 2 +, min. 500 Kč bez 30 Kč/m 2 +, min. 300 Kč bez Článek 9 Vymezení odpovědnosti Podklady pro stanovení ceny nájmu/pachtu, úhrady za nájmy/pachty věcí nemovitých komplexně technicky zajišťuje, příp. koordinuje příslušný útvar pověřený k těmto úkonům organizačním řádem. Za jejich úplnost a správnost, lze-li tuto objektivně zjistit, odpovídá vedoucí příslušného útvaru. Článek 10 Schválení a účinnost Změny nebo doplnění tohoto Ceníku schvaluje Rada města Třince. Tato směrnice č. S/27/2015 Ceník pro stanovení finančních úhrad při nakládání s majetkem ve vlastnictví města Třince byla schválena na 37. schůzi Rady města Třince dne , usnesením číslo 2015/1431. S/27/2015 Strana 23 (celkem 24)

24 Směrnice č. S/27/2015 nabývá účinnosti dnem Dnem účinnosti této směrnice se ruší platnost vnitřní směrnice města č. 17/2013 Ceník pro stanovení finančních úhrad při nakládání s majetkem ve vlastnictví města Třince. V Třinci dne 22. prosince 2015 Zpracovala: Mgr. Anita Dočkalová Schválili: RNDr. Věra Palkovská Mgr. Ivo Kaleta Datum: Datum: Podpis: Mgr. Anita Dočkalová v. r. Podpisy: RNDr. Věra Palkovská v. r. Mgr. Ivo Kaleta v. r. Příloha č. 1 Grafická příloha (veřejná) Článek 11 Přílohy Příloha č. 2 Seznam budov v majetku města s prostory a prostory sloužícími podnikání zařazených do jednotlivých zón podle ulic (neveřejná) S/27/2015 Strana 24 (celkem 24)

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013

Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis. Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013 Úřad městské části Praha 12 Výtisk číslo: 1 List číslo: 1 / 10 Druh dokumentu: Vnitřní organizační předpis Identifikační označení: Směrnice č. 13/2013 Pravidla pronájmu pozemků svěřených městské části

Více

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Platnost směrnice: - tato směrnice je platná pro městské byty ve správě OSBD, Děčín IV

Více

Směrnice č. 102/2011

Směrnice č. 102/2011 Směrnice č. 102/2011 (NOVELIZOVANÉ ZNĚNÍ) Směrnice o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice upravuje: Čl. 1 Předmět

Více

Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků

Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků Město Broumov Třída Masarykova 239, 550 14 Broumov SMĚRNICE RADY MĚSTA Název: Pronájem a nájem nebytových prostor a pozemků Číslo dokumentu: SRM/06 Vydání č.: 02 Výtisk č.: 1 Účinnost od: 01.03.2014 Účinnost

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

USNESENÍ. z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015

USNESENÍ. z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015 MĚSTO HRANICE USNESENÍ z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015 Usnesení 571/2015 - RM 16 ze dne 20. 10. 2015 Zahájení program rady města s doplněním uvedeným v zápise. Usnesení 572/2015 - RM 16

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU Schválené usnesením zastupitelstva města č. 11/238/ZM/15 ze dne 16. 12. 2015,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly MEUV 6228/2013 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Městský úřad Úvaly Organizační řád městského úřadu vychází ze zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Tento vnitřní předpis schválila Rada města

Více

PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku

PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku PRAVIDLA pro umisťování mobilních zařízení na veřejných prostranstvích města Písku Čl. 1 Vymezení platnosti a působnosti 1) Město Písek jako vlastník pozemků spoluvytvářejících veřejná prostranství obce

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín

Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Postup a zásady nabytí a převodu pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčín Článek I Nabytí a převod pozemků do vlastnictví a z vlastnictví statutárního města Děčína Statutární město

Více

Součástí směrnice je metodika postupu odečtu a rozúčtování spotřeby SV a TUV a metodika k rozúčtování spotřeby tepla.

Součástí směrnice je metodika postupu odečtu a rozúčtování spotřeby SV a TUV a metodika k rozúčtování spotřeby tepla. SMĚRNICE K POUŽÍVÁNÍ A PROVOZU MĚŘIČŮ TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY, STUDENÉ VODY A TEPLA A K ROZÚČTOVÁNÍ SPOTŘEBY A NÁKLADŮ NA TEPELNOU ENERGII DYJE - stavební bytové družstvo, U tržiště 814/2, 690 40 Břeclav Čl.

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA 269/2015 Sb. - rozúčtování nákladů na vytápění a příprava teplé vody pro dům - poslední stav textu 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé

Více

Stanovení nákladů na služby a jejich rozúčtování

Stanovení nákladů na služby a jejich rozúčtování SBD Rozvoj Sokolov 28/1 28. Směrnice bytového družstva pro stanovení nákladů na plnění poskytovaná s užíváním družstevních bytů, družstevních nebytových prostor, bytů v osobním vlastnictví a nebytových

Více

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ

Spisový a skartační řád. č. 13/2006/SŘ Spisový a skartační řád č. 13/2006/SŘ V Novém Městě nad Metují dne 31. 8. 2006 Strana 1 (celkem 9) Spisový a skartační řád Střední školy, (dále jen školy) Obsah 1. Úvodní ustanovení 2. Příjem dokumentů

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 939/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 972 ze dne 14.12.2015 Směrnice rady městské části k provádění pokladních operací s penězi v hotovosti a ceninami, jejich dokumentaci

Více

Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany

Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany Statutární město Přerov se sídlem Bratrská 709/34, Přerov

Více

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01

Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Město Moravská Třebová 1 Druh předpisu: Název předpisu: Pravidla Program pro poskytování dotací z rozpočtu města Moravská Třebová Číslo předpisu: 6/2015 Výtisk č.: 01 Platnost od: 22.06.2015 Účinnost od:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTA A MěÚ MIKULÁŠOVICE Zásady činnosti Čl. 1 Organizační řád upravuje: - zásady činnosti a řízení městského úřadu - jejich vzájemné vazby a vztahy Čl. 2 Postavení a působnost městského

Více

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy

Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy Zá sády pro poskytová ní neinvestič ní čh dotáčí ná záčhová ní á obnovu kulturní pámá tky z rozpoč tu státutá rní ho me stá Ostrávy I. Základní ustanovení 1. Poskytování a použití dotací se řídí obecně

Více

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU Stanovy KSTT Vysočina 1 Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU 1. ÚVOD 1.1 Právní postavení. 1.1.1 Krajský svaz triatlonu Vysočina (dále také KSTT Vysočina) je zapsaným spolkem, který vznikl

Více

111. zasedání RM Rychvald USNESENÍ ZE ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA RYCHVALD DNE 29. 09. 2014

111. zasedání RM Rychvald USNESENÍ ZE ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA RYCHVALD DNE 29. 09. 2014 Usnesení ze 111. zasedání Rady města Rychvald, dne 29. 09. 2014 Kontrola usnesení 111/1. Rada města b e r e n a v ě d o m í kontrolu svých přijatých usnesení Zápisy z jednání komisí RM 111/2. Rada města

Více

- 1 - Příloha k zápisu 5. zasedání Rady MČ Brno-Židenice konaného 24.01.2011. V Brně 27.01.2011 USNESENÍ. 5. zasedání Rady MČ Brno-Židenice

- 1 - Příloha k zápisu 5. zasedání Rady MČ Brno-Židenice konaného 24.01.2011. V Brně 27.01.2011 USNESENÍ. 5. zasedání Rady MČ Brno-Židenice - 1 - Příloha k zápisu 5. zasedání Rady MČ Brno-Židenice konaného 24.01.2011 V Brně 27.01.2011 USNESENÍ 5. zasedání Rady MČ Brno-Židenice 1. Schválení programu 05/2011 zasedání Rady MČ Brno-Židenice a

Více

O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM

O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM 1. Předmět působnosti PRAVIDLA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM Pravidla stanoví postup při prodeji nemovitostí z vlastnictví města. Zastupitelstvo města může rozhodnout,

Více

o místních poplatcích

o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 4 / 2008 o místních poplatcích Město Nejdek na základě usnesení zastupitelstva č. ZM/197/9/08 ze dne 10.4. 2008 v souladu s ustanovením 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Zápis ze schůze Rady města Vimperk ze dne 02.06.2008

Zápis ze schůze Rady města Vimperk ze dne 02.06.2008 Zápis ze schůze Rady města Vimperk ze dne 02.06.2008 Usnesení č. 542 Rada města bere na vědomí kontrolu usnesení ze dne 26.05.2008. Usnesení č. 543 Rada města rozhodla uzavřít smlouvu o dílo s Monikou

Více

STANOVY Klub leteckých modelářů Brno, z.s.

STANOVY Klub leteckých modelářů Brno, z.s. STANOVY Klub leteckých modelářů Brno, z.s. Klub leteckých modelářů Brno, o.s., ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb, občanského zákoníku, považuje za

Více

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ

VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ PROVOZNÍ ŘÁD VÍCEÚČELOVÉHO SPORTOVNÍHO AREÁLU OBCE HŘEBEČ Provozovatel : Obec Hřebeč Vymezení plochy víceúčelového sportovního areálu: pozemková parcela č. 1106/1,1106/7 Každý návštěvník je povinen seznámit

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VYŠKOVA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VYŠKOVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA VYŠKOVA Číslo 4/2014 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Vyškova schválilo na svém zasedání konaném dne 15.12.2014 usnesením č. I.ZM 10-01 podle ustanovení 10 písm.

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

OBEC Osice. Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011,

OBEC Osice. Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011, OBEC Osice Obecně závazná vyhláška obce Osice č. 2 / 2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

115. VÝPIS Z USNESENÍ

115. VÝPIS Z USNESENÍ RADA MĚSTA DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM 115. VÝPIS Z USNESENÍ Rady města Dvůr Králové nad Labem konané dne 19.04.2010 378/2010 115. RM V a) schvaluje změnu termínu pořádání trhu v měsíci dubnu na den 22.04.2010,

Více

Příloha č. 01. usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 17. prosince 2015

Příloha č. 01. usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 17. prosince 2015 Příloha č. 01 usnesení z 12. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 17. prosince 2015 Zastupitelstvo města schvaluje: I. NÁVRH NA ODKOUPENÍ POZEMKU DO VLASTNICTVÍ MĚSTA STŘÍBRA: Odkoupení pozemku stav.

Více

Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku

Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku Spolek Bubakov.net (dále jen spolek ) Stanovy spolku Článek 1 Název spolku 1. Název spolku zní: Spolek bubakov.net 2. Povolená zkratka názvu: bubakov.net 3. Sídlo spolku je: Havlíčkova 500, 271 01 Nové

Více

MĚSTO VRBNO POD PRADĚDEM

MĚSTO VRBNO POD PRADĚDEM MĚSTO VRBNO POD PRADĚDEM USNESENÍ z 3. zasedání Zastupitelstva města Vrbno pod Pradědem, dne 25. 3. 2015 35/3/2015 Zahájení a schválení programu - procedurální záležitosti 1. schvaluje zápis z minulého

Více

Komentář k rozpočtu na rok 2016

Komentář k rozpočtu na rok 2016 Komentář k rozpočtu na rok 2016 Rozpočet obce je finanční plán, který slouží k finančnímu a hospodářskému řízení obce. Rozpočet obce je sestaven na jeden kalendářní rok a je zpracován v návaznosti na schválený

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Základní škola Sloup, okres Blansko 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č.j.: /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 20.února 2006

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH

STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ. č. 5/2003. Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 5/2003 Zrušena vyhláškou č. 12/2005 s účinností od 1.1.2006!!! O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH schválena dne 30. října 2003 účinnost od 1. ledna 2004

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s.

Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Program rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Účel Programu rovného zacházení... 2 1.2.

Více

2. Žádost se podává písemně prostřednictvím podatelny. Formulář žádosti je příloha č. 2 těchto zásad. Každá žádost musí obsahovat:

2. Žádost se podává písemně prostřednictvím podatelny. Formulář žádosti je příloha č. 2 těchto zásad. Každá žádost musí obsahovat: Postup a zásady pronájmu pozemků ve vlastnictví statutárního města Děčín I. Žádosti 1. Žádosti o pronájmy pozemků ve vlastnictví statutárního města Děčín vyřizuje odbor místního hospodářství a majetku

Více

Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění

Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění Město Blovice VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 2 /2012 Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění Článek 1 Úvodní ustanovení Tato směrnice stanoví pravidla pro poskytování informací

Více

Směrnice k rozpočtovému hospodaření

Směrnice k rozpočtovému hospodaření Směrnice k rozpočtovému hospodaření Č. 14 OBEC BECHLÍN IČO: 263 346 Směrnici zpracovali: Ing. Soušek, Koťová M. Směrnici schválilo: Zastupitelstvo obce Datum schválení:.. Usnesení č.. Směrnice nabývá účinnosti:

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

Zásady hospodaření s nemovitostmi

Zásady hospodaření s nemovitostmi Zásady hospodaření s nemovitostmi Zastupitelstvo obce Osek nad Bečvou schválilo dne 10.7.2008 tyto zásady pro nabývání majetku obcí Osek nad Bečvou a převodu a pronájmu nemovitostí z majetku obce Osek

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DOBROVOLNÉ DRAŽBY podle zák. č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách, ve znění pozdějších předpisů Dražebník, navrhovatel a vlastník předmětu dražby: Město Louny, IČ: 00265209, Mírové

Více

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Příloha č. 1 Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Článek č. I Rozsah působnosti Pravidla pro financování příspěvkových organizací (dále jen organizace ) platí pro všechny

Více

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY)

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY) PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT Poskytování dotací z rozpočtu města Letovice se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

S M L U V N Í P O D M Í N K Y Smluvní podmínky pro účast na akcích pořádaných společností Media Events Company s.r.o.

S M L U V N Í P O D M Í N K Y Smluvní podmínky pro účast na akcích pořádaných společností Media Events Company s.r.o. S M L U V N Í P O D M Í N K Y Smluvní podmínky pro účast na akcích pořádaných společností Media Events Company s.r.o. Tyto smluvní podmínky (dále jen Podmínky ) upravují práva a povinnosti společnosti

Více

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice

Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice Směrnice pro oběh účetních dokladů Obce Batňovice 1. ÚVOD 1.1 Tato směrnice stanovuje základní zásady pro nařizování, schvalování, ověřování a přezkušování přípustnosti hospodářských a účetních operací

Více

Statutární město Plzeň Bytový odbor Magistrátu města Plzeň oznamuje ve smyslu 39 odst.1 zákona č.128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších předpisů

Statutární město Plzeň Bytový odbor Magistrátu města Plzeň oznamuje ve smyslu 39 odst.1 zákona č.128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších předpisů Statutární město Plzeň Bytový odbor Magistrátu města Plzeň oznamuje ve smyslu 39 odst.1 zákona č.128/2000 Sb. o obcích ve znění pozdějších předpisů záměr statutárního města Plzeň Statutární město Plzeň

Více

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace

Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Základní škola, Jablonec nad Nisou, Liberecká 1734/31, příspěvková organizace Organizační řád školy Č. j. PRO/1/2012 Spisový znak: A 20 Skartační lhůta: A 10 Vypracoval/a: Mgr. Fronika Burešová, ředitelka

Více

Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV. Dlouhodobý majetek. Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název:

Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV. Dlouhodobý majetek. Typ vnitřní normy: Identifikační znak: Název: Typ vnitřní normy: Směrnice DSO Horní Dunajovice a Želetice - tlaková kanalizace a intenzifikace ČOV Identifikační znak: Název: Dlouhodobý majetek Vazba na legislativu: Závazné pro: Zákon č. 563/1991 Sb.,

Více

U S N E S E N Í. 9. schůze Rady města Krnova, konané ve středu dne 15. 4. 2015 ve 15:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ v Krnově

U S N E S E N Í. 9. schůze Rady města Krnova, konané ve středu dne 15. 4. 2015 ve 15:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ v Krnově Rada města KRNOVA SM 009/15/Šm U S N E S E N Í 9. schůze Rady města Krnova, konané ve středu dne 15. 4. 2015 ve 15:00 hod. v zasedací místnosti MěÚ v Krnově čís. usn. 339/9 375/9 Rozdělovník - členové

Více

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s.

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (dále jen Unie ) Čl. 1 Název, sídlo, postavení Unie (1) Unie je založena na principu dobrovolnosti

Více

Metodika pro uzavírání smluv o zřízení služebnosti k služebným pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným stavbami inženýrských sítí

Metodika pro uzavírání smluv o zřízení služebnosti k služebným pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným stavbami inženýrských sítí Metodika pro uzavírání smluv o zřízení služebnosti k služebným pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným stavbami inženýrských sítí Obsah: Metodický postup při uzavírání smluv o zřízení

Více

Smlouva o nájmu nemovité věci

Smlouva o nájmu nemovité věci Smlouva o nájmu nemovité věci Č.j.:. uzavřená dále uvedeného dne, měsíce a roku dle 2201 a následujícího zákona č. 89/2012 Sb., zákon Občanský zákoník, v platném znění, takto: 1. Účastníci 1.1. Městská

Více

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov

Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro MěÚ a Bytovou komisi Rady města Pelhřimov Závazná pravidla pro nájem bytů ve vlastnictví města Tato pravidla se nevztahují Čl. 1 Předmět úpravy a) na služební byty města Pelhřimova

Více

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 OBEC pišť W OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 Záměr Obce Píší' na prodej obecního nemovitého majetku Obec Píšť jako výlučný vlastník nemovitostí níže specifikovaných zveřejňuje podle 39 odst. 1

Více

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU

SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU SMLOUVA O PLNĚNÍ ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY OBECNÉHO HOSPODÁŘSKÉHO ZÁJMU Smlouva č.: SMF/3/2016 kterou v souladu s ustanovením 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace 888/OŠK/2015 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace Článek I Smluvní strany Poskytovatel: statutární město Havířov Sídlo: 736 01 Havířov-Město, Svornosti 86/2 Zastoupen: Mgr. Danielem Vachtarčíkem,

Více

ZÁKON ze dne 2004, Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o rozhlasových a televizních poplatcích. Čl.

ZÁKON ze dne 2004, Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o rozhlasových a televizních poplatcích. Čl. ZÁKON ze dne 2004, kterým se mění zákon č. 252/1994 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 231/2001 Sb., o provozování rozhlasového a televizního vysílání

Více

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Čl. 1. Předmět úpravy

NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD. Čl. 1. Předmět úpravy NAŘÍZENÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC č. 1/2013, kterým se vydává TRŽNÍ ŘÁD Rada města Liberec se na svém 4. zasedání dne 19. února 2013 usnesla v souladu s ustanovením 18 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Stavební bytové družstvo SCHZ

Stavební bytové družstvo SCHZ Stavební bytové družstvo SCHZ předpis č.: OS 04 vydání č.: 9 účinnost od : 29.5.2015 počet str. : 11 typ ON: organizační směrnice název ON: O STANOVENÍ VÝŠE NÁJEMNÉHO A ÚHRADY ZA PLNĚNÍ POSKYTOVANÁ S UŽÍVÁNÍM

Více

N A Ř Í Z E N Í č. 1/2002,

N A Ř Í Z E N Í č. 1/2002, S t a t u t á r n í m ě s t o B r n o N A Ř Í Z E N Í č. 1/2002, kterým se vydává "Tržní řád" 1 Rada města Brna se usnesla na své R3/154. schůzi konané dne 11. 4. 2002 na základě zmocnění v ustanovení

Více

Smlouvu o nájmu bytu č..

Smlouvu o nájmu bytu č.. 1) Městská část Praha 5 se sídlem Praha 5, nám. 14. října 4, IČ 00063 631 jednající statutárním zástupcem MČ Praha 5 na straně jedné jako pronajímatel a 2). datum narození: dosud bytem: na straně druhé

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada

Více

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění II.

S M L O U V A O D Í L O. uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění II. S M L O U V A O D Í L O uzavřená podle ust. 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění Čl. I. Smluvní strany Objednatel: Město Bílina Břežánská 50/4, 418 31 Bílina Zastoupení:

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A. pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech

D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A. pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech (schváleno na zasedání Městského zastupitelstva v Děčíně dne 2. 7. 1998 usnesením

Více

SKARTAČNÍ ŘÁD VČETNĚ SKARTAČNÍHO PLÁNU

SKARTAČNÍ ŘÁD VČETNĚ SKARTAČNÍHO PLÁNU Město Městský úřad Česká Třebová SKARTAČNÍ ŘÁD VČETNĚ SKARTAČNÍHO PLÁNU Městského úřadu Česká Třebová vydaný v souladu s 110 odst. 4 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, ve znění pozdějších předpisů

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům

Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Městský orientační systém a regulace reklamy v Miličíně výzva podnikatelům Aktuálně se projednává záměr vytvoření městského orientačního systému a regulace reklamy v Miličíně. Cílem je: - zavést pořádek

Více

U s n e s e n í z 15. schůze rady města ze dne 13. září 2004

U s n e s e n í z 15. schůze rady města ze dne 13. září 2004 Město Trutnov Zpracováno dne : 13.09.2004 U s n e s e n í z 15. schůze rady města ze dne 13. září 2004 OBSAH Majetek města Nemovitosti - doporučení pro ZM 2004-1123/15 Mladobucká čp. 98 2004-1124/15 Dlouhá

Více

Z: VOS T: 5/2016 3. Ukládá ředitelce ZŠaG Vítkov, p.o. provést změnu v obchodním rejstříku. Z: ŘZŠaG T: 6/2016. Z: VOS organizace.

Z: VOS T: 5/2016 3. Ukládá ředitelce ZŠaG Vítkov, p.o. provést změnu v obchodním rejstříku. Z: ŘZŠaG T: 6/2016. Z: VOS organizace. U S N E S E N Í 11. zasedání Zastupitelstva města Vítkova konaného dne 27. dubna 2016 v sále MěÚ ve Vítkově, nám. Jana Zajíce 7 (od č. 503/11 do č. 555/11) Zastupitelstvo města: 503/11 Bere na vědomí zprávu

Více

Město Rožnov pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm Město Rožnov pod Radhoštěm Obecně závazná vyhláška č. 3/2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Rožnov pod Radhoštěm se na svém zasedání dne 11.12.2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

RO 26. VÝTAH z USNESENÍ z 26. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne 14.11.2011 od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce.

RO 26. VÝTAH z USNESENÍ z 26. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne 14.11.2011 od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce. VÝTAH z USNESENÍ z 26. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce. Přítomní: Hosté: Omluven: Mgr. Daniel Havlík, Mgr. Pavel Lokaj, MUDr. Petr

Více

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny:

Český úřad zeměměřický a katastrální vydává podle 3 písm. d) zákona č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, tyto pokyny: Český úřad zeměměřický a katastrální POKYNY Č. 44 Českého úřadu zeměměřického a katastrálního ze dne 20.12.2013 č.j. ČÚZK- 25637/2013-22, k zápisu vlastnictví jednotek vymezených podle zákona č. 72/1994

Více

Spisový, archivační a skartační řád MAS Moravský kras o. s.

Spisový, archivační a skartační řád MAS Moravský kras o. s. Spisový, archivační a skartační řád MAS Moravský kras o. s. Vnitřní směrnice MAS Moravský kras o.s. 1 Obsah I. Úvodní ustanovení... 3 II. Spisový řád... 3 Vymezení pojmů... 3 III. Archivační a skartační

Více

Nařízení města č. 4/2013

Nařízení města č. 4/2013 Nařízení města č. 4/2013 Jednací číslo: Datum schválení: Účinnost od do: Typ předpisu: Zpracovatel: 4/2013 09.07.2013 01.08.2013-16.04.2015 Nařízení města PO Nařízení města, kterým se vydává Tržní řád

Více

Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR. Č.j. PPR-32430-6/ČJ-2013-990640 Počet listů: 10 Přílohy: 6/28. Zadávací dokumentace

Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR. Č.j. PPR-32430-6/ČJ-2013-990640 Počet listů: 10 Přílohy: 6/28. Zadávací dokumentace Ministerstvo vnitra ČR Policie ČR Č.j. PPR-32430-6/ČJ-2013-990640 Počet listů: 10 Přílohy: 6/28 Zadávací dokumentace (dále jen,,zd ) pro nadlimitní veřejnou zakázku zadanou dle 21 odst. 1 písm. a) zákona

Více

USNESENÍ z 20. schůze Rady města Přerova konané dne 25. října 2011. 873/20/1/2011 Program 20. schůze Rady města Přerova

USNESENÍ z 20. schůze Rady města Přerova konané dne 25. října 2011. 873/20/1/2011 Program 20. schůze Rady města Přerova USNESENÍ z 20. schůze Rady města Přerova konané dne 25. října 2011 873/20/1/2011 Program 20. schůze Rady města Přerova 1. schvaluje program 20. schůze Rady města Přerova konané dne 25. října 2011 2. schvaluje

Více

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti)

480/2004 Sb. o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) 480/2004 Sb. ZÁKON ze dne 29. července 2004 o některých službách informační společnosti a o změně některých zákonů (zákon o některých službách informační společnosti) Změna: 444/2005 Sb. Změna: 214/2006

Více

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka

Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list úprava od 1. 1. 2014 Daně a organizační jednotky Junáka Metodický list je věnován všem druhům daní, které patří do daňového systému ČR mimo daně z příjmů. Této dani je věnován samostatný

Více

Zásady pro nájem městských bytů č. 5/2014 ve znění dodatku č. 1 a 2

Zásady pro nájem městských bytů č. 5/2014 ve znění dodatku č. 1 a 2 Zásady pro nájem městských bytů č. 5/2014 ve znění dodatku č. 1 a 2 Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Zásady pro nájem městských bytů (dále jen zásady ) upravují postup městského úřadu a příspěvkových organizací

Více

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 15. února 2010

Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 15. února 2010 Spisový znak: 101 2.2 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 0 Spisová značka: SEK/4910/2010/PBr Přítomni: 7, dle prezenční listiny Výtah ze zápisu z jednání Rady města Lanškroun dne 15. února 2010

Více

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu

Pravidla. pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 13. května 2015 č. 348 Pravidla pro uskutečňování Programu podpory českého kulturního dědictví v zahraničí v oblasti lektorátů a Krajanského vzdělávacího programu I.

Více

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy

veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje Článek I. Předmět a účel smlouvy S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje podprogram 2.5 Podpora regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel č. OLP/1873/2015 schválená Zastupitelstvem

Více

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb.

Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona. Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky dle 156 odst. 1 písm. a) zákona; 2 Vyhlášky 232/2012 Sb. Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Pozemkový úřad Tábor Název veřejné zakázky : Komplexní pozemková úprava Chotčiny Sídlem: Husovo náměstí 2938 390 01 Tábor Zastoupený: Ing. Davidem Mišíkem

Více

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole.

4. Zápůjčka je bezúročná. 5. Žadatel o Zápůjčku odpovídá za pravdivost údajů uvedených v Žádosti i dokladech poskytnutých ke kontrole. Zásady pro poskytování návratných bezúročných zápůjček z rozpočtu Města Rychvald na financování výměny kotlů na pevná paliva v rodinných domech na území města Rychvald v souvislosti s poskytováním dotací

Více

KUPNÍ SMLOUVA č. 30xxx201x o převodu vlastnictví jednotek v Bytovém domě U Vinice C (dále jen Smlouva)

KUPNÍ SMLOUVA č. 30xxx201x o převodu vlastnictví jednotek v Bytovém domě U Vinice C (dále jen Smlouva) KUPNÍ SMLOUVA č. 30201x o převodu vlastnictví jednotek v Bytovém domě U Vinice C (dále jen Smlouva) kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s ustanovením 2228 občanského zákoníku, zákona č.

Více

Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice

Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice Zásady pro převod pozemků ve vlastnictví města Vizovice Článek I. Základní ustanovení (1) Předmětem a cílem této úpravy je sjednocení postupu při úplatném převodu nemovitostí z majetku města na jiné osoby

Více

Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007. o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007. o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška městyse Lázně Toušeň č. 2/2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo městyse Lázně Toušeň se usneslo dne 19.12.2007 vydat na základě ustanovení 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,

Více

PŘEHLED USNESENÍ Z 33. SCHŮZE RADY MĚSTA STUDÉNKY Z 02.06.2016

PŘEHLED USNESENÍ Z 33. SCHŮZE RADY MĚSTA STUDÉNKY Z 02.06.2016 PŘEHLED USNESENÍ Z 33. SCHŮZE RADY MĚSTA STUDÉNKY Z 02.06.2016 Číslo Číslo usn. mat. Problematika 704 1 Kontrola plnění usnesení 705 2 Výroční zpráva SAK Studénka, příspěvkové organizace, za rok 2015 706

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE číslo

VNITŘNÍ SMĚRNICE číslo VNITŘNÍ SMĚRNICE číslo sociální služba domov pro osoby se zdravotním postižením (DOZP) chráněné bydlení (CHB) odlehčovací služba (OS) standard kvality služeb číslo PŘEDMĚT: Směrnice k úhradám sociálních

Více