SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA"

Transkript

1 B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Nvstavba rdinnéh dmu v bci Brandýs nad Labem Stará Bleslav, k.ú. Stará Bleslav p.č. 1987/41 Odpvědný prjektant: Ing. Radek Nvák. Hlavní inženýr prjektu: Ing. Arch Zdeněk Parduba. Prfirevit s.r.., Ivana Olbrachta 2591, Kladn IČ: , DIČ:CZ

2 OBSAH: 1 Ppis území stavby a Charakteristika stavebníh pzemku b Výčet a závěry stavebně-technickéh průzkumu bjektu c Stávající chranná a bezpečnstní pásma d Plha vzhledem k záplavvému území, pddlvanému území e Vliv na klní stavby a pzemky f Pžadavky na asanace, demlice a, kácení dřevin g Pžadavky na maximální zábry zemědělskéh půdníh fndu h Územně technické pdmínky i Věcné a časvé vazby stavby Celkvý ppis stavby Účel užívání stavby, základní kapacity funkčních jedntek Celkvé urbanistické a architektnické řešení a Urbanismus územní regulace, kmpzice prstrvéh řešení b Architektnické řešení kmpzice tvarvéh řešení, materiálvé a barevné řešení Celkvé prvzní řešení, technlgie výrby Bezbariérvé užívání stavby Bezpečnst pří užívání stavby Základní charakteristika bjektů a Stavební řešení b Knstrukční a materiálvé řešení c Mechanická dlnst a stabilita Základní charakteristika technických a technlgických zařízení a Technické řešení b Výčet technických a technlgických zařízení Pžárně bezpečnstní řešení Zásady hspdaření s energiemi a Kritéria tepelně technickéh hdncení b Energetická nárčnst stavby c Psuzení využití alternativních zdrjů energií Hygienické pžadavky na stavby, pžadavky na pracvní a kmunální prstředí a Větrání b Druhy prdukvaných dpadů a jejich likvidace c Ochrana prti hluku d Hledisk denníh světlení e Vytápění Ochrana stavby před negativními účinky vnějšíh prstředí a Ochrana před prnikáním radnu z pdlží b Ochrana před bludnými prudy c Ochrana před technicku seizmicitu d Ochrana před hlukem e Prtipvdňvá patření Připjení na technicku infrastrukturu a Napjvací místa technické infrastruktury b Připjvací rzměry, výknvé kapacity a délky Dpravní řešení a Ppis dpravníh řešení b Napjení území na stávající dpravní infrastrukturu c Dprava v klidu d Pěší a cyklistické stezky Řešení vegetace a suvisejících terénních úprav a Terénní úpravy b Pužité vegetační prvky c Bitechnická patření Ppis vlivů stavby na živtní prstředí a jeh chrana Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 2 (celkem 15)

3 6.a Vliv stavby na živtní prstředí - vzduší, hluk, vda, dpady a půda b Vliv stavby na přírdu a krajinu (chrana dřevin, chrana památných strmů, chrana rstlin a živčichů apd.) zachvání eklgických funkcí a vazeb v krajině c Vliv stavby na sustavu chráněných území Natura d Návrh zhlednění pdmínek ze závěru zjišťvacíh řízení neb stanviska EIA e Navrhvaná chranná a bezpečnstní pásma, rzsah mezení a pdmínky chrany pdle jiných právních předpisů Ochrana byvatelstva Zásady rganizace výstavby a Ptřeby a sptřeby rzhdujících médií a hmt, jejich zajištění b Odvdnění stanviště c Napjení staveniště na stávající dpravní a technicku infrastrukturu d Vliv prvádění stavby na klní stavby a pzemky e Ochrana klí staveniště a pžadavky na suvisející asanae, demlice, kácení dřevin f Maximální zábry pr staveniště g Maximální prdukvaná mnžství a druhy dpadů a emisí při výstavbě a jejich likvidace h Bilance zemních prací, pžadavky na přísun neb depnie zemin i Ochrana živtníh prstředí při výstavbě j Zásady bezpečnstni a chrany zdraví při práci na staveništi, psuzení ptřeby krdinátra BOZP k Úpravy pr bezbariérvé užívání výstavbu dtčených staveb l Zásady pr dpravně inženýrské patření m Stanvení speciálních pdmínek pr prvádění stavby (prvádění stavby za prvzu, patření prti účinkům vnějšíh prstředí při výstavbě apd.) n Pstup výstavby, rzhdující dílčí termíny Pdklady Závěr Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 3 (celkem 15)

4 Objekt: Nvstavba rdinnéh dmu Brandýs nad Labem Stará Bleslav, Investr: Jmén: p.č. 1987/41 k.ú. Stará Bleslav Mirslava Hikaníkvá Bytem: Milvice, Mírvá 474/31, Ddavatel: Bude vybrán na základě výběrvéh řízení. Prjektant: Hlavní inženýr prjektu: Kntaktní adresa: Ing. Arch. Zdeněk Parduba autrizvaný inženýr v bru pzemní stavby Čísl autrizvané sby: dklad dbrné způsbilsti přilžen v přílze STZ. PROFIREVIT s.r.., Ivana Olbrachta 2591, Kladn Architektnick-stavební část: Odpvědný prjektant: Ing. Radek Nvák (tel: ) Prjektval: Ing. Radek Nvák (tel: ) Stavebně-knstrukční část: Odpvědný prjektant: Ing. Rman Kliment (tel: ) Čísl autrizvané sby: Technika prstředí (ZTI, UT): Odpvědný prjektant: Ing. Jindřich Matějka (tel: ) Čísl autrizvané sby: Ppis území stavby 1.a Charakteristika stavebníh pzemku Navrhvaná nvstavba bude umístěna na stavebním pzemku: Obec: Brandýs nad Labem Stará Bleslav, k.ú., Stará Bleslav , LV 6082, p.č. 1987/41, výměře 489m2 Pzemek je dle výpisu z Katastru nemvitstí ve vlastnictví stavebníka. Pzemek se nachází v pstupně zastavvaném území. Pr dtčený pzemek ani stavbu nejsu evidvány mezení z důvdů chrany památkvé péče, případně chraně území. Pzemek se nenachází v záplavvém území. Navržené úpravy v rámci reknstrukce nejsu v rzpru s pžadavky územně plánvací dkumentace. Dle ÚP je pzemek určen pr rdinné dmy maximální výšce 3 10,5 m (BI/1). Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 4 (celkem 15)

5 1.b Výčet a závěry stavebně-technickéh průzkumu bjektu V průběhu prvádění prjektvé dkumentace (PD) byly prvedeny následující průzkumy: Inženýrskgelgický průzkum Area G.K. spl. s r.. 06/2015 Únsnst základvé půdy je stanvena Rdt = 115 kpa a nezámrzná hlubka v úrvni 0,8 m Psuzení zásaku srážkvých vd Area G.K. spl. s r.. 06/2015 Odbrný psudek je sučástí zprávy z inženýrsk-gelgickéh průzkumu. Pzemek umžňuje návrh a prvz zařízení na pdzemní likvidaci srážkvých vd. Radnvý průzkum Area G.K. spl. s r.. 06/2015 Odbrný psudek stanvení radnvéh indexu pzemku Pzemek byl klasifikván jak území s nízkým radnvým indexem. Gedetické zaměření pzemku Gestar sdružení pr gedetické práce 10/ c Stávající chranná a bezpečnstní pásma Na pzemcích susedících s řešeným bjektem se nachází inženýrské sítě VaK Zápy s.r.., RWE Distribuční služby s.r.., ČEZ Distribuce a.s., na které se bude stavba pmcí připravených připjvacích bdů napjvat. Nebude se pracvat v chranném pásu vzrstlých strmů. Zemní práce budu prváděny strjně. Přebytečná vytěžená zemina dvezena na skládku. 1.d Plha vzhledem k záplavvému území, pddlvanému území Pzemek stavby neleží v záplavvém ani pddlvaném území. 1.e Vliv na klní stavby a pzemky Vzhledem k účelu a funkci bjektu se nepředpkládá žádný výraznější vliv na pškzení živtníh prstředí, prt nebudu navrhvána žádná patření pr jeh chranu. Vlastní stavební činnst přinese sebu skutečnsti běžné při stavbách budv bdbnéh charakteru a rzsahu. Stavba nemá vliv na klní stavby ani na dtkvé pměry v území. 1.f Pžadavky na asanace, demlice a, kácení dřevin Vzrstlé dřeviny se na pzemku nenacházejí. 1.g Pžadavky na maximální zábry zemědělskéh půdníh fndu Při realizaci nebude nutn vyřídit zábry na pzemcích ZPF. 1.h Územně technické pdmínky Objekt bude připjen na stávající rzvdy medií (plynvd, vdvd, kanalizace a NN) z připravených napjvacích míst resp. z kisků. Dpravní napjení dmu je navržen již vybudvaným výjezdem ze zpevněné plchy před přístřeškem na účelvu místní kmunikaci. Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 5 (celkem 15)

6 1.i Věcné a časvé vazby stavby Termín zahájení realizace je plánván na bdbí d 04/2016, uknčení stavebních prací a pdání žádsti klaudační suhlas d 12/2017. Stavba nevyžaduje žádné pdmiňující a vyvlané investice. 2 Celkvý ppis stavby 2.1 Účel užívání stavby, základní kapacity funkčních jedntek Prjektvá dkumentace řeší nvstavbu rdinnéh jednpdlažníh dmu typu bungalv. Celkem se v řešeném bjektu nachází jedna bytvá jedntka. Účel užívání je výlučně k trvalému bydlení 4 sb. 2.2 Celkvé urbanistické a architektnické řešení Nvstavba je navržena dle pžadavků na využití území. 2.2.a Urbanismus územní regulace, kmpzice prstrvéh řešení Jednpdlažní rdinný dům bdélníkvéh půdrysu s výklenky, šikmu valbvu střechu, bude služit k trvalému bydlení pr 4 sby. Svislé bvdvé knstrukce zatepleny kntaktním zateplením izlantem v tl.200mm. Pvrchvá úprava stěn je v převážné míře patřena kvalitní tenkvrstvu mítku zrna 1,5 mm světléh dstínu. Dplňek fasády tvří v sklvé části pryskyřičná sklvá mítka. Členění pvrchů je rientačně zbrazen ve výkresvé části. Okna plastvá barva bílá. Klempířské prvky barva bílá neb přírdní. Osazení a umístění bjektu je prveden s hledem na tvar, rientaci pzemku, inženýrské sítě a navazující kmunikaci. Kótě ±0,00 byla přiřazena nadmřská výška 172,00 m.n.m B.p.v. 2.2.b Architektnické řešení kmpzice tvarvéh řešení, materiálvé a barevné řešení Architektnické řešení vychází z kncepce klních dmů. Objekt má navrženu valbvu šikmu střechu. Fasáda řešena kntaktním zateplvacím systémem s tenkvrstvými mítkami v dstínech dle výběru stavebníka. Architektnicky bude bjekt plynule zapadat d rázu plánvané zástavby lkality. 2.3 Celkvé prvzní řešení, technlgie výrby V rámci navrženéh řešení není v bjektu pčítán s výrbu 2.4 Bezbariérvé užívání stavby Stavba není kncipvána pr bezbariérvé bydlení. Drbnými úpravami bude v případě ptřeby v buducnu mžn stavbu jak bezbariérvu užívat. 2.5 Bezpečnst pří užívání stavby Materiály technlgie navržené v rámci tét PD nebsahují nebezpečné látky. Při pužívání stavby je nutn dbát na pravidelnu údržbu a servis dle dpručení výrbců prvků a technlgií zabudvaných ve stavbě. 2.6 Základní charakteristika bjektů 2.6.a Stavební řešení Dispziční řešení nvě budvanéh bjektu je navržen za respektvání pžadavků stavebníka a tvarvě krespnduje se stávající (již realizvanu) zástavbu dané lkality. Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 6 (celkem 15)

7 Rdinná dům bsahuje: 1. Zádveří se šatnu 2. WC+kupelna 3. Technická místnst 4. Chdba 5. Obývací pkj s jídelním kutem 6. Kuchyňský kut 7. Lžnici 8. 2 pkje Kmpletní legenda místnstí včetně pvrchvých úprav je uvedena ve výkresvé části PD. 2.6.b Knstrukční a materiálvé řešení Navržený jednpdlažní rdinný dům ve tvaru bdélníku s ustupujícími částmi ve střední sekci a šikmu valbvu střechu, bude služit k trvalému bydlení pr 4 sby. Svislé bvdvé knstrukce z pórbetnvých tvárnic tl. 240 mm zatepleny kntaktním zateplením izlantem z EPS 70 F v tl.200mm. Pvrchvá úprava stěn je v převážné míře patřena kvalitní tenkvrstvu mítku zrna 1,5 mm světléh dstínu. Dplňek fasády tvří v sklvé části pryskyřičná sklvá mítka. Členění pvrchů je zbrazen ve výkresvé části. Okna plastvá vnější barva bílá, vnitřní bílá. Klempířské prvky barva bílá neb přírdní. Střešní krytina skládaná taškvá. Osazení a umístění bjektu je prveden s hledem na tvar, rientaci pzemku a navazující zástavbu a kmunikaci na klních parcelách. Oplcení pzemku navrženy v uliční části s pdezdívku z betnvých štípaných tvárnic, slupky a dřevěnu výplní jedntlivých plí plcení. Oplcení k susedním parcelám pr výstavbu RD navržen z drátěnéh plastvanéh pletiva. Výška pltu 1800 mm. Vjezd na pzemek navržen z psuvné vjezdvé brány a vstup před vstupními dveřmi vstupní branku. Pdrbný ppis stavebně knstrukčníh řešení viz. technická zpráva D.1.1.A 2.6.c Mechanická dlnst a stabilita Nsné knstrukce stavby jsu navrženy, aby dlaly půsbení stálých a prvzních zatížení. Psuzení je sučástí stavebně knstrukční části dkumentace. D Základní charakteristika technických a technlgických zařízení 2.7.a Technické řešení Technické zařízení budu služit výhradně pr zajištění užívání bjektu. Vytápění bjektu řešen plynvým ktlem, umístěným v technické místnsti. 2.7.b Výčet technických a technlgických zařízení Plynvý kndenzační ktel se zásbníkem na TV (PROTHERM GEPARD CONDENS AK120 12MKO-A, bjem zásbníku 120 litrů) 2.8 Pžárně bezpečnstní řešení Pžárně bezpečnstí řešení je zpracván v suladu s pžadavky platných předpisů. Pžární bezpečnst je pdrbně řešena v samstatném pžárně bezpečnstním řešení, která je sučástí dkumentace s značením D.1.3. Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 7 (celkem 15)

8 2.9 Zásady hspdaření s energiemi 2.9.a Kritéria tepelně technickéh hdncení Navrhvaná patření v PD jsu v suladu s tepelně-technickými pžadavky danými ČSN :2011 a právními předpisy viz PENB. Sučástí prjektvé dkumentace je PENB vypracvaný autrizvaným energetikem. 2.9.b Energetická nárčnst stavby Pdle 7 zákna č. 318/2012 Sb., kterým se mění zákn č. 406/2000 Sb., hspdaření energií, ve znění pzdějších předpisů 1. Celkvá energetická nárčnst budvy Pdle metdiky vyhlášky 78/2013 Sb. energetické nárčnsti budv bude budva p realizaci navrhvaných patření spadat d třídy energetické nárčnsti budvy B VELMI ÚSPORNÁ. Budva tedy bude p prvedení plánvaných patření splňvat pžadavky na celkvu energeticku nárčnst (viz. prtkl k průkazu energetické nárčnsti budvy). Budva bude zárveň splňvat pžadavky 6 dstavec 2 písmen a) a b) vyhlášky 78/2013 Sb. na energeticku nárčnst, stanvené výpčtem na nákladvě ptimální úrvni, na hdnty celkvé primární energie za rk a nebnvitelné primární energie za rk ( viz. prtkl k průkazu energetické nárčnsti budvy). 2. Prvnávací ukazatele V prjektvé dkumentaci pr stavební pvlení je navržen řešení základních detailů tepelných mstů a tepelných vazeb mezi knstrukcemi tak, aby svým prvedením dpvídaly pžadavkům ČSN : 2011 na tepltní faktr a lineární činitel prstupu tepla. V rámci zpracvání realizační prjektvé dkumentace je nutné dřešit a psudit jedntlivé knkrétní detaily tak, aby následná realizace byla v suladu s pžadavky uvedené tepelně technické nrmy. Upravvané bvdvé knstrukce budvy budu p realizaci navrhvaných patření VYHOVUJÍCÍ z hlediska sučinitele prstupu tepla dle ČSN : Jedntlivé upravvané stavební knstrukce dpvídají svým návrhem pžadavkům ČSN : 2011 z hlediska kndenzace vdní páry a celrční bilance vlhksti. Pkud by v průběhu realizace stavby dšl ke změně pužitých materiálů či jejich parametrů, bude nutné prvést nvé důkladné psuzení knstrukce z hlediska difúze a kndenzace vdní páry dle ČSN a ČSN EN ISO Budva bude p realizaci navrhvaných úprav VYHOVUJÍCÍ z hlediska průměrnéh sučinitele prstupu tepla Uem, který je menší než pžadvaný průměrný sučinitel prstupu tepla Uem, N,rq pdle ČSN : Budva bude VYHOVUJÍCÍ z hlediska pžadavků ČSN : 2011 na tepelnu stabilitu místnstí v letním bdbí puze v případě sazení vnějších žaluzií se světlými lamelami na sluněné straně bjektu, eventuelně aplikací reflexníh zasklení či fólie dpvídajících parametrů na vnější skl, neb redukcí rzměrů ken. Rvněž je mžné instalvat dpvídající klimatizační zařízení. Budva je Vyhvující z hlediska pžadavků ČSN : 2011 na tepelnu stabilitu místnstí v zimním bdbí. Pžadavek ČSN : 2011 na pkles dtykvé teplty pdlahy Δ10,N d 5,5 C včetně, tedy v kategrii II. ( teplé pdlahy), který musí splňvat na např. bývací pkj, pracvna, předsíň susedící s pkji apd., bude splněn puze za předpkladu nášlapné celplšné vrstvy z textilní pdlahviny. Pkles dtykvé teplty pdlahy Δ10,N d 3,8 C včetně, tedy v kategrii I. ( velmi teplé pdlahy), bude zajištěn puze v případě, kdy nášlapnu celplšnu vrstvu bude tvřit pdlahvá textilie ( např. kberec ). Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 8 (celkem 15)

9 2.9.c Psuzení využití alternativních zdrjů energií S využitím alternativních zdrjů a energií není v tét fázi dkumentace uvažván Hygienické pžadavky na stavby, pžadavky na pracvní a kmunální prstředí Navrhvaná patření negativně nezasáhnu kvalitu bydlení v bjektu a nemají negativní vliv na klní stavby a živtní prstředí a Větrání Větrání stavby je zajištěn přirzeně kny b Druhy prdukvaných dpadů a jejich likvidace Splaškvé vdy z kuchyní, WC a kupelny budu bezpečně dvedeny d stávající splaškvé kanalizace. Dešťvá vda likvidvána d pdzemní retenční nádrže s přepadem d vsaku. Pevný kmunální dpad se bude ukládat d ppelnic a dále likvidván na řízené skládce, případně dvezen d spalvny kmunálníh dpadu Jiný dpad se neuvažuje 2.10.c Ochrana prti hluku V blízksti se také nebudu nacházet žádné zdrje většíh hluku (výrbní prvzy apd. ). Prt není nutn prvádět žádná patření. Prti běžnému hluku bude dstatečně vyhvvat vzdálenst d hlavní kmunikace d Hledisk denníh světlení Hledisk minimálníh denníh světlení je zaručen dpručenu rientací jedntlivých místnstí ke světvým stranám, velikstí kenních tvrů, dstupem klních nemvitstí a charakteristiku klníh terénu. Hdncení energií bude zhledněn v průkazu energetické nárčnsti budv, který je nedílnu sučástí tht prjektu e Vytápění Tepelnu phdu v tpném bdbí bude zajišťvat plynvý kndenzační ktel (PROTHERM GEPARD CONDENS AK120 12MKO-A, bjem zásbníku 120 litrů. Ktel je dimenzván na tepelné ztráty dmu. Vlastní tpná sustava je napjena na pdlahvé vytápění tpnými teplvdními hady v kmbinaci s deskvými neb žebříkvými tpnými tělesy. Pr přechdné bdbí bude sučástí dispzice i krb s teplvzdušnu krbvu vlžku. Tent zdrj nebude primárně využíván k vytápění Ochrana stavby před negativními účinky vnějšíh prstředí Navržené materiály a technlgie jsu určeny d vnějšíh prstředí. Pr zaručení předepsané živtnsti materiálů je nutn prvádět pravidelné údržby dle pkynů výrbců materiálu případně ddavatele technlgií a Ochrana před prnikáním radnu z pdlží Radnvé zatížení bjektu je dle radnvéh psudku NÍZKÉ. Na tt radnvé zatížení je navržena izlace spdní stavby b Ochrana před bludnými prudy Objekt se nenachází v území s bludnými prudy. Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 9 (celkem 15)

10 2.11.c Ochrana před technicku seizmicitu Objekt se nenachází v území se seizmicku aktivitu d Ochrana před hlukem P dbu výstavby djde k zhršení hlukvé situace v psuzvané lkalitě. Zdrji hluku budu převážně stavební práce. Při ddržení časvéh mezení pužívání zdrjů hluku (7 18 hd.) lze však pvažvat zvýšení hlukvé zátěže za akceptvatelné. Prvz jedntlivých zdrjů hluku bude přerušvaný a výhradně v pracvní dbě d 7-18 hd. Záměrem nedjde k celkvému ani dílčímu překrčení ekvivalentní hladiny akustickéh tlaku A, L Aeq,T v denní ani nční dbě nad limitní hdnty stanvené dle nařízení vlády č. 148/2006 Sb. v aktuálním znění. Při hlučných stavebních pracích nedjde k překnání limitních hdnt hladiny hluku. Limitní hdnty jsu pr exteriér 65dB a pr vnitřní prstry 55dB Navržený záměr nemá negativní vliv na změnu hlukvéh zatížení v psuzvané lkalitě a nevlivní hlukvu phdu byvatelstva v zájmvé blasti. Hygienická nezávadnst bude zajištěna pužitím schválených výrbků, které splňují příslušná ustanvení a nrmy, dále správnu technlgií výstavby, aby nedcházel k nežáducím výskytům plísní a pdbných efektů e Prtipvdňvá patření Pzemek pr navrhvanu výstavbu se nenachází v záplavvém území. Prtipvdňvá patření nejsu pžadvána. 3 Připjení na technicku infrastrukturu 3.a Napjvací místa technické infrastruktury Objekt bude připjen na stávající rzvdy medií (plynvd, vdvd, kanalizace a NN) z připravených napjvacích míst resp. z kisků. Dpravní napjení dmu je navržen již vybudvaným výjezdem ze zpevněné plchy před přístřeškem na účelvu místní kmunikaci. 3.b Připjvací rzměry, výknvé kapacity a délky Připjení zůstane stávající, již připravené z dby zasíťvání a realizace infrastruktury v dané lkalitě. 4 Dpravní řešení 4.a Ppis dpravníh řešení Vjezd a výjezd mtrvých vzidel z pzemku na přilehlu bslužnu kmunikaci zůstane zachván stávající. Parkvání vzidel řešen na pzemku pd přístřeškem. 4.b Napjení území na stávající dpravní infrastrukturu Zůstane stávající. 4.c Dprava v klidu Parkvání vzidel zajištěn pd krytým přístřeškem na pzemku stavebníka. Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 10 (celkem 15)

11 4.d Pěší a cyklistické stezky Nejsu tut dkumentací dtčeny. 5 Řešení vegetace a suvisejících terénních úprav 5.a Terénní úpravy Stávající pzemek v klí bjektu bude vyrvnán a set travním semenem 5.b Pužité vegetační prvky V rámci prjektu bude na pzemku prveden setí travním semenem. 5.c Bitechnická patření V rámci prjektu není pčítán se speciálním bitechnickým patřením. 6 Ppis vlivů stavby na živtní prstředí a jeh chrana 6.a Vliv stavby na živtní prstředí - vzduší, hluk, vda, dpady a půda Budva nebude mít negativní vliv na živtní prstředí. Stávající stav nebude zhršen. Výstavbu nebude zasažen žádný pvrchvý tk. Pr danu lkalitu nevyplývají žádná zvláštní mezení vztahující se k chraně vd. Maximální hladiny hluku emitvané všemi technlgiemi d klí nepřekrčí: - ve dne. 50 db(a) - v nci.. 40 db(a) V dbě realizace není předpkládán vznik nebezpečných dpadů. Odpvídající likvidaci dpadů ze stavby zajistí ddavatel stavby. Lehké výrbky a materiály je nutné zajistit prti dnesení větrem, zejména ptm jejich dřezky a dpady. V průběhu výstavby není předpklad pr hržení živtníh prstředí. 6.b Vliv stavby na přírdu a krajinu (chrana dřevin, chrana památných strmů, chrana rstlin a živčichů apd.) zachvání eklgických funkcí a vazeb v krajině Prvz výrazně nezasáhne d kvality živtníh prstředí. Stavba se nenachází v lkalitě se zvláštním režimem s hledem na živtní prstředí. Vzhledem k účelu a funkci bjektu se nepředpkládá žádný výraznější vliv na pškzení živtníh prstředí, prt nebudu navrhvána žádná patření pr jeh chranu. Vlastní stavba budvy přinese sebu skutečnsti běžné při stavbách budv bdbnéh rzsahu a charakteru. V rámci navrhvaných prací nedjde k zásahu d hnízdišť chráněných živčichů ani strmů. Z tht důvdu nejsu třeba řešit žádná ddatečná patření. 6.c Vliv stavby na sustavu chráněných území Natura 2000 Navrhvaná stavba nemá vliv na sustavu chráněných území Natura d Návrh zhlednění pdmínek ze závěru zjišťvacíh řízení neb stanviska EIA Navrhvaná stavba nepdléhá zjišťvacímu řízení EIA. Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 11 (celkem 15)

12 6.e Navrhvaná chranná a bezpečnstní pásma, rzsah mezení a pdmínky chrany pdle jiných právních předpisů Stavbu nevznikají nvé chranné a bezpečnstní pásma ani jiný způsb chrany pdle jiných právních předpisů. 7 Ochrana byvatelstva Stavba je situvána tak, že umžňuje příjezd a zásah vzidel integrvanéh záchrannéh systému především vzidel HZS a zdravtní služby. Stavební řešení je navržen tak, aby byl mžný únik sb v případě hržení. 8 Zásady rganizace výstavby 8.a Ptřeby a sptřeby rzhdujících médií a hmt, jejich zajištění Pr ptřeby staveniště budu investrem určeny přípjné bdy na vlastním pzemku. Pr staveništní dběr el. energie bude nutn vybudvat pdružné měření. Celkvý náklad na pskytnutá média je dhadván d ,- Kč 8.b Odvdnění stanviště Pr rzsah navržených prací, není třeba realizvat žádná patření pr dvdnění staveniště. 8.c Napjení staveniště na stávající dpravní a technicku infrastrukturu Stavební práce budu prváděny na vlastním pzemku. Příjezd na staveniště pr zásbvání stavebním materiálem bude z místní účelvé kmunikace. Závzy budu z důvdu mezené mžnsti skladvání prbíhat tzv. p částech. Materiál bude na stavbu přivážen denně v pracvní dny. Nebudu tedy prbíhat transprty příliš rzměrných a těžkých vzidel. Z phledu transprtu materiálu bude nejvíce zatěžvat dpravní cesty transprt zdicích materiálů, betnvých směsí a prvků knstrukce krvu. Staveništní suť bude dvážena v kntejnerech. Před realizací stavby bude nutn věřit a dlžit únsnst vzvek dle knkrétní tnáže staveništní dpravy. 8.d Vliv prvádění stavby na klní stavby a pzemky P dbu výstavby djde ke zhršení hlukvé situace v psuzvané lkalitě. Zdrji hluku budu stavební práce a z části i mírně zvýšená dpravní zátěž lkality. Při ddržení časvéh mezení pužívání zdrjů hluku (7 18 hd.) lze však pvažvat zvýšení hlukvé zátěže za akceptvatelné. Ekvivalentní hladina hluku L ekv. nepřekrčí hranici 55 db. 8.e Ochrana klí staveniště a pžadavky na suvisející asanae, demlice, kácení dřevin Není třeba speciálních patření. 8.f Maximální zábry pr staveniště Zařízení staveniště bude umístěn na pzemku stavebníka. Při realizaci bude nutn vyřídit puze krátkdbé zábry pr přistavení kntejneru na dpad s vlastníkem dtčenéh pzemku. Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 12 (celkem 15)

13 8.g Maximální prdukvaná mnžství a druhy dpadů a emisí při výstavbě a jejich likvidace Odpvídající likvidaci dpadů ze stavby zajistí ddavatel stavby. Lehké výrbky a materiály je nutné zajistit prti dnesení větrem, zejména ptm jejich dřezky a dpady. V průběhu výstavby není předpklad pr hržení živtníh prstředí. Při realizaci prací na revitalizaci panelvéh dmu je pčítán s následujícími druhy dpadů v třídě dpadů dle vyhlášky 381/2001 katalg dpadů. Materiály: Kvvé knstrukce (plechvání, knstrukce zámečnické), třída dpadu O Stavební suť (mítka, zdiv, kámen, betn, asfaltvé lepenky) třída dpadu O Dřev třída dpadu O Skl, třída dpadu O Obaly d stavebních materiálů: Plasty, třída dpadu O Papír, třída dpadu O Odpad z izlačních desek, třída dpadu O S dpady nakládat dle zák. č. 185/2001 Sb. dpadech. Při realizaci nebude dcházet k manipulaci s nebezpečným dpadem. Odbrný způsb likvidace a řádné ulžení dpadu na řízenu skládku bude zajišťvat smluvní dpadvá splečnst s příslušnými právněními pr likvidaci dpadů. Ke klaudaci budu dlženy dklady řádném ulžení dpadů na skládku. 8.h Bilance zemních prací, pžadavky na přísun neb depnie zemin Zemní práce budu prbíhat ve vyváženém režimu. Vykpaná zemina bude pužita pr zásypy a terénní úpravy na pzemku stavebníka. V případě nutnsti djde k dvzu zeminy na depnii. 8.i Ochrana živtníh prstředí při výstavbě Vzhledem k účelu a funkci bjektu se nepředpkládá žádný výraznější vliv na pškzení živtníh prstředí, prt nebudu navrhvána žádná patření pr jeh chranu. Vlastní stavba budvy přinese sebu skutečnsti běžné při stavbě budv bdbnéh rzsahu. Při stavební činnsti nebudu vznikat nebezpečné dpady dle zákna dpadech. Prdukvané dpady budu likvidvány právněnu sbu na řízené skládce. Ke klaudaci nutn dlžit tzv. vážní lístky likvidaci dpadů na řízené skládce. Na pzemku není významná zeleň, případně vzrstlé strmy, které by byl nutn chránit. 8.j Zásady bezpečnstni a chrany zdraví při práci na staveništi, psuzení ptřeby krdinátra BOZP Při práci musí být ddržena ustanvení vyhlášky BÚ. Všebecné pžadavky na bezpečnst práce: Před zapčetím prací musí být připraveny všechny pracvní a chranné pmůcky Ddržvat přádek na skládce materiálu a jejím klí Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 13 (celkem 15)

14 Ddržvat předpisy bezpečnsti a chrany zdraví při práci Ochranné a bezpečnstní pmůcky pravidelně kntrlvat a udržvat zařízení v předepsaném stavu Zabezpečvat kntrlu pracvních lešení a stavebních výtahů ve smyslu ČSN , ČSN , ČSN Při práci s elektrickými přístrji je třeba ddržet ČSN , ČSN a ČSN Pracvní čety musí být prškleny dbrným pracvníkem na BOZP a PO. Pracvníci musí být vybaveni příslušnými chrannými pmůckami S hledem na rzsah stavby a předpkládané mnžství pracvníků není předpklad nutnsti zajistit na stavbě krdinátra BOZP, který před zahájením stavby vypracuje Plán BOZP. V případě překrčení níže uvedených pdmínek bude nutn krdinátra zajistit. Pvinnst zajistit krdinátra BOZP na stavbě má stavebník a t v těcht případech, které stanví zákn č. 309/2006 Sb. V platném znění: při práci ve výšce nad 10 m při mntáži těžkých knstrukčně stavebních dílců při práci s chemickými látkami vysce txickéh charakteru při práci se zdrji inizujících zařízení při práci nad vdu či při práci v její těsné blízksti při práci v chranném pásmu energetickéh vedení při studnařských pracích při ptápěčských pracích při výkpvých pracích hlubce větší než 5 m při práci se zvýšeným tlakem vzduchu při práci s výbušninami Neb v případě, bude-li překrčen: Více než 30 pracvních dnů stavebních prací více jak 20 fyzických sb sučasně pracujících p dbu delší než 1 den při realizaci stavby více jak 500 pracvních dnů v přepčtu na 1 fyzicku sbu 8.k Úpravy pr bezbariérvé užívání výstavbu dtčených staveb Nejsu vyžadvána žádná patření. 8.l Zásady pr dpravně inženýrské patření Nejsu vyžadvána žádná patření. 8.m Stanvení speciálních pdmínek pr prvádění stavby (prvádění stavby za prvzu, patření prti účinkům vnějšíh prstředí při výstavbě apd.) Pr ptřeby staveniště budu investrem určeny přípjné bdy na media na pzemku stavebníka. Pr staveništní dběr el.energie bude nutn vybudvat pdružné měření. P zahájení stavebních prací bude prstr staveniště hraničen výstražnu pásku. Oplcení staveniště bude prveden mbilními pltvými dílci. Navrhvaným řešením úprav nedjde k hržení veřejných zájmů. Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 14 (celkem 15)

15 8.n Pstup výstavby, rzhdující dílčí termíny Termín zahájení realizace je plánván na bdbí d 04/2016, uknčení stavebních prací a pdání žádsti klaudační suhlas d 12/ Pdklady Snímek z katastrální mapy Výpis z katastru nemvitstí Hygienické pžadavky na výstavbu Vyhláška č. 268/2009 Sb. O becných technických pžadavcích na stavby Zákn č. 183/2006 Sb. územním plánvání a stavebním řádu (stavební zákn) ČSN Tepelná chrana budv (2011) ČSN Pžární bezpečnst staveb - Nevýrbní bjekty ČSN Ochranná zábradlí ČSN : Pžární bezpečnst staveb splečná ustanvení ČSN Pžární bezpečnst staveb změny staveb ČSN P ENV Zásady navrhvání a zatížení knstrukcí - Zatížení větrem (1997) 10 Závěr S hledem na chranu autrských práv nelze tent prjekt pužít pr jinu lkalitu a jinéh investra bez písemnéh suhlasu. Všechny změny prjektu musí být písemně dsuhlaseny prjektantem! V Kladně Suhrnná technická zpráva RD Brandýs nad Labem Strana 15 (celkem 15)

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N Ý Ř A N Y odbor výstavby

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N Ý Ř A N Y odbor výstavby M Ě S T S K Ý Ú Ř A D N Ý Ř A N Y dbr výstavby Benešva 295, 330 23 Nýřany Spis. zn..: OV-Ška/27953/2015 Nýřany, dne 19.4.2016 Č.J.: OV-Ška/11967/2016 Vyřizuje: Ivana Škardvá Telefn: 377 832 321 Fax: 377

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Obsah:

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Obsah: Stavební a interiérvé úpravy bjektu - recepce a zázemí na Krajském plicejním ředitelství Středčeskéh kraje Dkumentace pr stavební pvlení - Technická zpráva SO. 01 ST. 01 TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: a) účel

Více

Magisterský program: 5. ročník, zimní semestr, zaměření NPS, APS 14. 9. 2007

Magisterský program: 5. ročník, zimní semestr, zaměření NPS, APS 14. 9. 2007 Magisterský prgram: 5. rčník, zimní semestr, zaměření NPS, APS 14. 9. 2007 Zadání: Vypracujte návrh bjektu za předem specifikvaných krajvých pdmínek, v předepsaném stupni pdrbnsti a frmě úpravy. Objekt

Více

MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM VELKÁ HRADEBNÍ 2336/8 PSČ 401 00 STAVEBNÍ ODBOR schránka 100

MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM VELKÁ HRADEBNÍ 2336/8 PSČ 401 00 STAVEBNÍ ODBOR schránka 100 MAGISTRÁT MĚSTA ÚSTÍ NAD LABEM VELKÁ HRADEBNÍ 2336/8 PSČ 401 00 STAVEBNÍ ODBOR schránka 100 Č. SPISU: 63527/2012 V ÚSTÍ NAD LABEM Č.JEDNACÍ: MM/SO/S/70635/2013/Bart 15.1.2013 VYŘIZUJE: Bartňvá TELEFON:

Více

Technická zpráva, DPS 09/2014 Sdělovací rozvody vnitřní - místní rozhlas (MR)

Technická zpráva, DPS 09/2014 Sdělovací rozvody vnitřní - místní rozhlas (MR) KELL s.r.. Mlýnská 326/13 602 00 Brn mbil: +420 776 286 170, inf@kell.cz IČ 29265673, DIČ CZ29265673 Technická zpráva, DPS 09/2014 Sdělvací rzvdy vnitřní - místní rzhlas (MR) LÁZNĚ HODONÍN - PAVILON EVA

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S340/2010/VZ-13419/2010/510/OKo V Brně dne: 4.11.2010

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S340/2010/VZ-13419/2010/510/OKo V Brně dne: 4.11.2010 *uhsx002xtbp* UOHSX002XTBP ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S340/2010/VZ-13419/2010/510/OK V Brně dne: 4.11.2010 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

Oprava a modernizace panelového bytového domu Pod Špičákem č.p. 2710 2711, Česká Lípa

Oprava a modernizace panelového bytového domu Pod Špičákem č.p. 2710 2711, Česká Lípa Název stavby: Oprava a mdernizace panelvéh bytvéh dmu Pd Špičákem č.p. 2710 2711, Česká Lípa ÚSTÍ NAD LABEM II/2013 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stupeň: Investr: Zdpvědný prjektant: Veducí prjektu: Vypracval:

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku na ddávky (dále jen Výzva ), která v suladu s ustanvením 18 dst. 3 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákn ), není zadávána pdle

Více

ZPRÁVA O PRŮHLEDNOSTI 2013

ZPRÁVA O PRŮHLEDNOSTI 2013 Sídl: Ibsenva 124/11, 638 00 Brn, Tel.: 545 175 235, E-mail: audit@rsaudit.cz DIČ: CZ46963421, Zapsána: Krajský sud Brn, ddíl C, vlžka 6569 ZPRÁVA O PRŮHLEDNOSTI 2013 (zpracván dle 43 zákna č. 93/2009

Více

M ě s t s k ý ú ř a d H e j n i c e Stavební úřad Nádražní 521, 463 62 Hejnice ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ. r o z h o d n u t í o u m í s t ě n í s t a v b y

M ě s t s k ý ú ř a d H e j n i c e Stavební úřad Nádražní 521, 463 62 Hejnice ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ. r o z h o d n u t í o u m í s t ě n í s t a v b y M ě s t s k ý ú ř a d H e j n i c e Stavební úřad Nádražní 521, 463 62 Hejnice Č.j.: SÚ-49/2011/987-328/30 Hejnice 22.09.2011 Vyřizuje: Petr Švrc sam.db.referent SÚ e-mail: petr.svrc@mesthejnice.cz tel.:

Více

Lymfodrenážní terapeutický systém Q-1000

Lymfodrenážní terapeutický systém Q-1000 Lymfdrenážní terapeutický systém Q-1000 Lymfdrenážní terapeutický systém Q-1000 Návd k pužití Důležité bezpečnstní instrukce Dále uvedené instrukce jsu určené pr zajištění bezpečnsti uživatelů a přístrjů.

Více

DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ R E Z I D E N Č N Í M Í S T A. METODIKA část 1 PRO ŽADATELE O DOTACI ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU NA

DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ R E Z I D E N Č N Í M Í S T A. METODIKA část 1 PRO ŽADATELE O DOTACI ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU NA DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ - R E Z I D E N Č N Í M Í S T A METODIKA část 1 PRO ŽADATELE O DOTACI ZE STÁTNÍHO ROZPOČTU NA REZIDENČNÍ MÍSTO LÉKAŘSKÉ OBORY PROJEKT č. 1 (dtace na specializační

Více

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY. v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 2020

PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY. v Operačním programu Životní prostředí pro období 2014 2020 PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY v Operačním prgramu Živtní prstředí pr bdbí 2014 2020 Verze 5.0 Znění účinné d: 14. 10. 2015 Identifikace dkumentu Evidenční čísl: Zpracván dne: 9. 10. 2015 Verze

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro Středočeský kraj

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro Středočeský kraj Oznámení vyhlášení výběrvéh řízení na služební míst veducíh inspektra Oblastníh inspektrátu práce pr Středčeský kraj Praha 8. září 2015 Č. j. MV-108490-9/OSK-2015 Náměstek ministra vnitra pr státní službu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VÝZVĚ K PODÁNÍ NABÍDEK

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VÝZVĚ K PODÁNÍ NABÍDEK ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VÝZVĚ K PODÁNÍ NABÍDEK 1. Název zakázky Analýza, tvrba evaluačních nástrjů, návazná pdpra a supervize 2. Ppis zakázky Prjekt s názvem Zvyšvání kvality ve vzdělávání a zavádění evaluačních

Více

ÚZEMNÍ STUDIE REKREAČNÍ OBLAST VSETÍNSKÁ BEČVA. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

ÚZEMNÍ STUDIE REKREAČNÍ OBLAST VSETÍNSKÁ BEČVA. ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. ÚZEMNÍ STUDIE REKREAČNÍ OBLAST VSETÍNSKÁ BEČVA ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. listpad 2013 URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. e-mail: ciznerva@usbrn.cz 602 00 Brn, Příkp 8 nvtny@usbrn.cz

Více

R O Z H O D N U T Í I. územní rozhodnutí o umístění stavby II. stavební povolení (obecná část) III. stavební povolení (speciální část - komunikace)

R O Z H O D N U T Í I. územní rozhodnutí o umístění stavby II. stavební povolení (obecná část) III. stavební povolení (speciální část - komunikace) M ě s t s k á č á s t P r a h a 2 0 Úřad městské části Odbr výstavby a územníh rzvje Jívanská 647, 193 21 Praha - Hrní Pčernice, tel. 271 071 635, fax 28192 0093 Sp. zn. 627/STAV/2011 Č. jedn.: P20/OV/14249/627/2011/Mě/Br/9

Více

Provozní řád "Útulku na hájovně" provozovaného Dogpoint o.p.s.

Provozní řád Útulku na hájovně provozovaného Dogpoint o.p.s. Prvzní řád "Útulku na hájvně" prvzvanéh Dgpint.p.s. OBSAH: Část I. Základní ustanvení Článek 1) Název a sídl Článek 2) Pslání útulku Článek 3) Majetkprávní vztahy a dpvědné sby Článek 4) Závaznst prvzníh

Více

I Saldo: přl]my - výdaje -1027

I Saldo: přl]my - výdaje -1027 Elektrnicky pdepsán Návrh rzpčtu Ústeckéh kraje na rk 201 ~ 22.11.2013 9:50:44 Návrh rzpčtu Ústeckéh kraje na rk 2014 byl sestaven na základě platné legislativy ČR, v suladu s rzpčtvým výhledem na bdbí

Více

Soutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2015/2016

Soutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2015/2016 Krajský úřad Ústeckéh kraje Sutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2015/2016 Pdmínky sutěže Odbr SMT 2.10.2015 Pdmínky celkrajské mtivační sutěže na šklní rk 2015/2016 DOBRÁ ŠKOLA Ústeckéh kraje 2015/2016

Více

KOZLANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

KOZLANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY KOZLANY. zasedání Zastupitelstva bce Kzlany, usnesení č. Dne OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstv bce Kzlany, příslušné pdle 6 dst. 5 písm. c) zákna č. 183/2006 Sb., územním plánvání a stavebním řádu (stavební

Více

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky

HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvková organizace. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku na dodávky HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO, příspěvkvá rganizace K r a v í h r a 2, 6 1 6 0 0 B r n, +(4 2 0 ) 5 4 1 3 2 1 2 8 7, w w w. h v e z d a r n a. c z, e - m a i l @ h v e z d a r n a. c z Výzva k pdání nabídky

Více

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech

16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech 16. výzva IROP Energetické úspry v bytvých dmech 21.1. 2016 Hradec Králvé Ing. Michaela Bržvá Centrum pr reginální rzvj České republiky Specifický cíl 2.5 Cíl: Snížit energeticku nárčnst bytvých dmů Bytvým

Více

Příloha č.1. Pravidla Akce

Příloha č.1. Pravidla Akce Přílha č.1 Pravidla Akce LISTERINE - Záruka vrácení peněz Tat pravidla bsahují úplnu úpravu sptřebitelské akce LISTERINE - Záruka vrácení peněz ( Akce ) ke dni zahájení Akce. Tat pravidla jsu jediným dkumentem

Více

Referenční obsah kyslíku % O 2. Emisní limit v mgm 3 vztaženo na normální podmínky a suchý plyn CO org. látky jako TOC

Referenční obsah kyslíku % O 2. Emisní limit v mgm 3 vztaženo na normální podmínky a suchý plyn CO org. látky jako TOC 1) Ovzduší 1. Budu ddržvány navržené emisní limity u středníh zdrje znečišťvání vzduší dle tabulky č. 1. Tabulka č. 1 Emisní zdrje a navržené závazné emisní limity Jmenvitý tepelný výkn (MW) Emisní limit

Více

PŘIHLÁŠKA NÁJEM BYTU V DOMĚ ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ, TJ. BYTU v DPS (kategorie 3.8.) (podle ust. 2300 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník)

PŘIHLÁŠKA NÁJEM BYTU V DOMĚ ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ, TJ. BYTU v DPS (kategorie 3.8.) (podle ust. 2300 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník) 1 z 8 PŘIHLÁŠKA NÁJEM BYTU V DOMĚ ZVLÁŠTNÍHO URČENÍ, TJ. BYTU v DPS (pdle ust. 2300 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník) Č.j.:.. Datum pdání:... ŽADATEL: Příjmení, jmén:. Datum narzení. Bydliště trvalé:...

Více

Akční plán města Žďár nad Sázavou

Akční plán města Žďár nad Sázavou AKČNÍ PLÁN MĚSTA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU říjen 2007 Obecně dkumentu Akční plán města Žďár nad Sázavu je dkument, kde dchází ke knkrétnímu rzpracvání vhdných rzvjvých záměrů města v kratším časvém hrizntu. Akční

Více

TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ

TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ TERÉNNÍ ÚPRAVY U NOVĚ BUDOVANÉ DÍLENSKÉ VÍCEÚČELOVÉ HALY, VČETNĚ REKONSTRUKCE PŘÍSTUPOVÉ CESTY A OSVĚTLENÍ Investor : Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vyškov, Sochorova 15 Stupeň : Dokumentace

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření města Miletín, IČ: 00271811 za rok 2014

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření města Miletín, IČ: 00271811 za rok 2014 KRAJSKÝ ÚŘAD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Odbr eknmický ddělení metdiky a kntrly SpZn: ČJ: Zpráva výsledku přezkumání hspdaření města Miletín, IČ: 00271811 za rk 2014 Přezkumání se uskutečnil ve dnech: - 12.11.2014-13.11.2014-29.4.2015-30.4.2015

Více

Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem.

Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Odůvdnění veřejné zakázky Přízení startvacích bytů Zákn č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, ve znění pzdějších předpisů, v ustanvení 156 stanví pvinnst veřejnéh zadavatele u nadlimitních a pdlimitních

Více

STANOVY. občanského sdružení Místní akční skupina Hornolidečska o.s. Článek 1 - Základní ustanovení

STANOVY. občanského sdružení Místní akční skupina Hornolidečska o.s. Článek 1 - Základní ustanovení STANOVY bčanskéh sdružení Místní akční skupina Hrnlidečska.s. Článek 1 - Základní ustanvení 1.1 Místní akční skupina Hrnlidečska (dále jen MASH) byla zalžena ve smyslu zákna č. 83/90 Sb. a v návaznsti

Více

Výzva č. 9/2015 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory

Výzva č. 9/2015 k předkládání žádostí o poskytnutí podpory Výzva č. 9/215 k předkládání žádstí pskytnutí pdpry v rámci Nárdníh prgramu Živtní prstředí Ministerstv živtníh prstředí (dále jen MŽP ) vyhlašuje prstřednictvím Státníh fndu živtníh prstředí ČR (dále

Více

7 Lesopark Střelnice III.

7 Lesopark Střelnice III. 7 Lespark Střelnice III. V rce 2009 byla s přispěním Státníh fndu živtníh prstředí České republiky (SFŽP) prvedena I. etapa výstavby Lesparku Střelnice. Byly prvedeny pěstební patření na stávajících dřevinách

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka maléh rzsahu Čísl zakázky Název zakázky: Předmět zakázky: HSUL-3904-02/ÚE-2013 Osbní chranné pracvní prstředky. Ddávka svítilen na přilbu pr hasiče - rámcvá smluva

Více

DOPORUČENÝ STAN DARD SLUŽEB

DOPORUČENÝ STAN DARD SLUŽEB STAN DARD Ubytvání v sukrmí Ubytvání v kempech a chatvých sadách Ubytvání v turistických ubytvnách SLUŽEB U BYTOAC ÍC H DOPORUČENÝ Zivnstenské Obsah Kategrizace ubytvacích zařízení Část první - Ubytvání

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY A REKLAMAČNÍ ŘÁD

OBCHODNÍ PODMÍNKY A REKLAMAČNÍ ŘÁD OBCHODNÍ PODMÍNKY A REKLAMAČNÍ ŘÁD Obecná ustanvení Tyt bchdní pdmínky upravují v suladu s ustanvením 1751 dst. 1 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník (dále jen bčanský zákník ) vzájemná práva a pvinnsti

Více

01-02.5 04.03.CZ Regulaèní ventily Regulaèní ventily s omezovaèem prùtoku BEE line

01-02.5 04.03.CZ Regulaèní ventily Regulaèní ventily s omezovaèem prùtoku BEE line 01-02.5 04.0.CZ Regulaèní ventily Regulaèní ventily s mezvaèem prùtku BEE line -1- Výpèet suèinitele Kv Praktický výpèet se prvádí s pøihlédnutím ke stavu regulaèníh kruhu a pracvních pdmínek látky pdle

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Akce: Víceúčelové hřiště 15x32m s umělým povrchem Místo stavby : Praha 9 - Letňany, parc.č. 600/28 Investor: Městská část Praha 18 Odbor hospodářské správy a investic Bechyňská 639 199 00 Praha 9 - Letňany

Více

J ~tawelrní úřad MEQj~strát města

J ~tawelrní úřad MEQj~strát města J ~tawelrní úřad MEQj~strát města Ý#7Vĺ~rĺÝčď!~7~ C.j: MMJ/SU/5500/2015-4 Jihlava, dne: 13.1.2016 JLD: 6889/2016/MMJ Vyřizuje: Ing. Jana Matuškvá E-mail: jana.matuskva~jihlava-city.cz Telefn: 567 167219

Více

Námětové cvičení Česká Čermná 23. 5. 2015

Námětové cvičení Česká Čermná 23. 5. 2015 Námětvé cvičení Česká Čermná 3. 5. 015 Námět cvičení Pžár více bytvéh dmu Cíle cvičení Prvěřit Sučinnst, zúčastněných jedntek Prcvičit Mžnsti dpravy vdy na míst zásahu Způsby evakuace bjektu Mžnsti likvidace

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Kloužovická tepelná sro Teplofikace místní části Kloužovice z bioplynové stanice ZD Dolní Hořice B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B1 Popis území stavby a) Charakteristika stavebních pozemků Pozemky pro výstavbu

Více

1.3. Požárně bezpečnostní řešení

1.3. Požárně bezpečnostní řešení 1.3. Pžárně bezpečnstní řešení Název akce : Míst : 3.ddělení MŠ přístavba budvy stávající MŠ, bří. Musálků 249, Řepiště kat.ú. Řepiště, par.č.292/2 Žadatel : Charakter akce : Obec Řepiště ul.mírvá 178

Více

B Ř E Z I N Y Ú Z E M N Í P L Á N A. TEXTOVÁ ČÁST

B Ř E Z I N Y Ú Z E M N Í P L Á N A. TEXTOVÁ ČÁST B Ř E Z I N Y Ú Z E M N Í P L Á N A. TEXTOVÁ ČÁST URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. 602 00 Brn, Příkp 8 Akce: BŘEZINY Územní plán čistpis Evidenční čísl: 27-006-166 Přizvatel: Městský úřad Plička

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SUHRÁ TECHICKÁ ZPRÁVA Akce: prava stávající autobusové zastávky s čekárnou v obci Sběř okres Jičín, k.ú. Sběř Vypracoval: Ing. Tomáš Janča Datum: říjen 2013 1. PPIS ÚZEMÍ STAVBY Charakteristika stavebního

Více

Vedoucí zakázky. Technická kontrola. Parkoviště za kavárnou, ul. Sídliště - Rotava DOKUMENTACE PRO VÝBĚR ZHOTOVITELE SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Vedoucí zakázky. Technická kontrola. Parkoviště za kavárnou, ul. Sídliště - Rotava DOKUMENTACE PRO VÝBĚR ZHOTOVITELE SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA INDEX ZMĚNA DATUM JMÉNO PODPIS Vedoucí projektant Košan Jan Ing. Vedoucí zakázky Košan Jan Ing. Projektant BPO spol. s r.o. Lidická 1239 363 01 OSTROV Tel.: +420353675111 Fax: +420353612416 projekty@bpo.cz

Více

Příloha č. 1 Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. A Průvodní zpráva

Příloha č. 1 Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. A Průvodní zpráva Příloha č. 1 Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D Výkresová dokumentace

Více

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA A PRŮVODNÍ ZPRÁVA B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA MULTIFUNKČNÍ SPOLEČENSKÁ MÍSTNOST Č.P. 102 BRNIŠTĚ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ STAVBY Investor : Obec Brniště Brniště 102 47129 Brniště Zodp. Projektant : Vladimír

Více

MUBRP009QI6K MĚSTSKÝ ÚŘADBROUMOV odbor stavebního úřadu a územního plánování, třída Masarykova 239, 550 01 Broumov ROZHODNUTÍ

MUBRP009QI6K MĚSTSKÝ ÚŘADBROUMOV odbor stavebního úřadu a územního plánování, třída Masarykova 239, 550 01 Broumov ROZHODNUTÍ MUBRP009QI6K MĚSTSKÝ ÚŘADBROUMOV dbr stavebníh úřadu a územníh plánvání, třída Masarykva 239, 550 01 Brumv SPIS. ZN.: Č.J.: Oprávněná úřední sba TEL: E-MAIL: DATUM: MUBR 8720/2016 ST,ÚP/SD PDMUBR 16388/2016

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zákon č. 62/2013, Příloha č.5 k vyhlášce č. 499/2006

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zákon č. 62/2013, Příloha č.5 k vyhlášce č. 499/2006 B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Zákon č. 62/2013, Příloha č.5 k vyhlášce č. 499/2006 K akci: STAVEBNÍ ÚPRAVY ZÁBRADLÍ STÁVAJÍCÍHO SCHODIŠTĚ K SV. ANTONÍNU PADUÁNSKÉMU Ke Kostelu, 353 01 Mariánské Lázně -

Více

odůvodnění změny č. 3 ÚP Kunžak II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK

odůvodnění změny č. 3 ÚP Kunžak II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU KUNŽAK Obsah dkumentace: TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST II.1 Krdinační výkres 1 : 5 000 II.2 Výkres předpkládaných zábrů půdníh fndu 1 : 5 000 II.3 Výkres širších vztahů

Více

S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A

S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A S O U H R N N Á T E C H N I C K Á Z P R Á V A PROJEKTANT VYPRACOVAL KONTROLOVAL Ing. Faltys, Petr Ing. Faltys, Petr Ing. Kovář, Jiří INVESTOR : Město Litomyšl, Bří Šťastných 1000, 570 01 Litomyšl MÍSTO

Více

Radiodiagnostické oddělení NsP Havířov, p. o.

Radiodiagnostické oddělení NsP Havířov, p. o. Nemcnice s plikliniku Havířv, p.. Dělnická 1132/24, 73601, Havířv - Měst PŘÍRUČKA Radidiagnstické ddělení NsP Havířv, p.. Účinnst: 1.12.2010 Dkument je duševním vlastnictvím NsP Havířv, p.. a je určen

Více

Zápis č. 5/2011 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva ze dne 19.9.2011

Zápis č. 5/2011 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva ze dne 19.9.2011 Zápis č. 5/2011 z veřejnéh zasedání becníh zastupitelstva ze dne 19.9.2011 Míst a čas jednání: 18 hd. v místním phstinství Přítmni: Zastupitelé: dle prezenční listiny. Omluven: 0 Nemluven: 0 Občané dle

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Popis území stavby SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavební pozemek je na většině plochy mírně svažitou parcelou přiléhající k místní komunikaci vedoucí v těsné blízkosti pozemku dobře přístupnou pro chodce

Více

P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA

P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA Regulační plán A. TEXTOVÁ ČÁST RP ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. Akce: POLIČKA LOKALITA MÁNESOVA regulační plán Evidenční čísl: 27 006 139 Přizvatel:

Více

PLÁN BEZPEČNOSTI PRÁCE A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI NA STAVENIŠTI

PLÁN BEZPEČNOSTI PRÁCE A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI NA STAVENIŠTI Obchdní galerie Písek Plán BOZP Stavba: Obchdní galerie Písek Autr: Jan Brvka Reg.č. : ITI/149/KOO/2011 V Českých Budějvicích dne: 8.1.2016 Datum vydání 1/2016-1 - Obchdní galerie Písek 1) Úvd Funkce plánu

Více

integrované povolení

integrované povolení Integrvané pvlení čj. MSK 102663/2010 ze dne 12.10.2010, ve znění pzdějších změn V rámci aktuálníh znění výrkvé části integrvanéh pvlení jsu zapracvány dsud vydané změny příslušnéh integrvanéh pvlení.

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ostrava, Radvanice, ÚZSVM, kvn, TS DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: Místo stavby: Předmět: Žadatel, objednatel Zpracovatel: Ostrava, Radvanice, ÚZSVM, kvn, TS

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Výběr nájemce restaurace a obchodu v obecní budově obce Račín 1/3

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Výběr nájemce restaurace a obchodu v obecní budově obce Račín 1/3 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Výběr nájemce restaurace a bchdu v becní budvě bce Račín 1/3 Pdmínky výběrvéh řízení: 1. Identifikační údaje OBEC RAČÍN Račín 18 592 11 Velká Lsenice IČO 00842311 Zastupená ve věci

Více

Obec Praž mo. Vyhláška č. 2/1998. o regulativech územního rozvoje obce

Obec Praž mo. Vyhláška č. 2/1998. o regulativech územního rozvoje obce Stránka č. 1 z 21 Obec Praž m Vyhláška č. 2/1998 regulativech územníh rzvje bce Starsta bce Praž m vydává dne 16.1. 1998 na základěpvěř ení Obecníh zastupitelstva v Praž mě, které na své m zasedání 15.5.

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

PALETOVÉ REGÁLY. Pevné, kvalitní a s dlouhou životností. Sestava paletového regálu: PLOTOVÉ CENTRUM Vyškov; www.mgv.cz

PALETOVÉ REGÁLY. Pevné, kvalitní a s dlouhou životností. Sestava paletového regálu: PLOTOVÉ CENTRUM Vyškov; www.mgv.cz PLOTOVÉ CENTRUM Vyškv; www.mgv.cz PALETOVÉ REGÁLY Pevné, kvalitní a s dluhu živtnstí Název regálvých dílů Paletvé regály a jejich pužití Rám paletvéh regálu Nsníky paletvéh regálu Příčník Ochranné prvky

Více

ÚVOD PŘEDMĚT STÍŽNOSTI PRÁVO PODAT STÍŽNOST PODNĚT - PŘIPOMÍNKA - STÍŽNOST

ÚVOD PŘEDMĚT STÍŽNOSTI PRÁVO PODAT STÍŽNOST PODNĚT - PŘIPOMÍNKA - STÍŽNOST Dmv Barbra Kutná Hra, pskytvatel sciálních služeb Směrnice SM 06/15 Stížnsti - vydání šesté, únr 2015 STÍŽNOSTI Pdávání, evidence a vyřizvání stížnstí na kvalitu neb způsb pskytvání služby ÚVOD Směrnice

Více

Příjem a hodnocení žádostí o podporu

Příjem a hodnocení žádostí o podporu Příjem a hdncení žádstí pdpru Seminář pr žadatele ve Specifickém cíli 2.5 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Průběžná výzva č. 16 Snížení energetické nárčnsti v sektru bydlení Ing. Barbra Pirtvá

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. LEMENDA TOMÁ B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) Charakteristika stavebního pozemku Dotčené pozemky v současné době plní stejnou funkci, jako budou plnit po úpravě. Jedná se o pozemky

Více

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí o změně stavby

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí o změně stavby Městský úřad Řevnice Stavební úřad náměstí Krále Jiříh z Pděbrad čp. 74, PSČ 25230 tel. 25772 0223, fax 25772 0160 Spis.zn.: Čj.: Vyřizuje: Řevnice: 2551/2010 0974/2011lSU/Sa Ing. Michaela 2.3.201 I Šádkvá

Více

Územní plán Všetaty Změna č.3 POSOUZENÍ DLE ZÁK. Č. 100/2001 Sb.

Územní plán Všetaty Změna č.3 POSOUZENÍ DLE ZÁK. Č. 100/2001 Sb. AQUATEST a. s. Gelgická 4, 152 00 Praha 5 IČO 44 79 48 43 zapsána v bchdním rejstříku Městskéh sudu v Praze, ddíl B, vlžka 1189 Kód zakázky: Ppis zakázky: Vyhdncení vlivů na živtní prstředí č.z. 252110211000

Více

ÚZEMNÍ PLÁN DAČICE ZMĚNA Č.2 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

ÚZEMNÍ PLÁN DAČICE ZMĚNA Č.2 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY ÚZEMNÍ PLÁN DAČICE ZMĚNA Č.2 OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY NÁVRH PRO VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ KVĚTEN 2016 Akce: DAČICE ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Evidenční čísl: 213 008 604 Přizvatel: Městský

Více

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU BAKOV

ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU BAKOV ZMĚNA Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU BAKOV DOKUMENTACE PRO VEŘEJNÉ ŘÍZENÍ Ing. arch. Břetislav Malinvský ARCHINVEST 11/2014 Identifikační údaje přizvatele a zpracvatele Obec, vydávající ÚPD: Měst Bakv nad Jizeru

Více

Pravidla programu SmartUp

Pravidla programu SmartUp Pravidla prgramu SmartUp Pr kh je prgram SmartUp? Pr všechny ve věku 15 26 let (včetně). Rzhdující je datum uknčení přijímání přihlášek dané výzvy. K tmut datu musí být všem členům týmu minimálně 15 a

Více

1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí

1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ. a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ a. Zhodnocení staveniště, vyhodnocení současného stavu konstrukcí Staveniště, jeho velikost a rozsah je dán velikostí stavebního pozemku. Zařízení

Více

A. TEXTOVÁ ČÁST. ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o.

A. TEXTOVÁ ČÁST. ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. M A J E T Í N ÚZEMNÍ PLÁN NÁVRH A. TEXTOVÁ ČÁST ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. e-mail: palacka@usbrn.cz 602 00 Brn, Příkp 8 tel.: +420 545

Více

NOVÁ VČELNICE ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NOVÁ VČELNICE

NOVÁ VČELNICE ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NOVÁ VČELNICE NOVÁ VČELNICE ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NOVÁ VČELNICE URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. 602 00 Brn, Příkp 8 Akce ZMĚNA Č. 3 ÚZEMNÍHO PLÁNU MĚSTA NOVÁ VČELNICE Evidenční čísl : 210 008 420 Přizvatel

Více

Příručka pro žadatele o dotaci v rámci opatření Zakládání skupin výrobců (HRDP)

Příručka pro žadatele o dotaci v rámci opatření Zakládání skupin výrobců (HRDP) V Praze dne 22/12/2010 Příručka pr žadatele dtaci v rámci patření Zakládání skupin výrbců (HRDP) Státní zemědělský intervenční fnd pskytuje pdpru, která umžňuje zemědělcům zvýšit míru knkurenceschpnsti

Více

Veřejné zakázky. Obsah semináře. Právní prostředí. Právní úprava. zakázek

Veřejné zakázky. Obsah semináře. Právní prostředí. Právní úprava. zakázek Veřejné zakázky Olmuc 3. března 2009 www.eurpace.cz Obsah semináře 1. Právní prstředí 2. Veřejné zakázky pdle zákna 3. Metdický pkyn pr zadávání zakázek a veřejných zakázek 4. Diskuze 2 Právní prstředí

Více

ČÁST A: Vyhodnocení využití finančních prostředků

ČÁST A: Vyhodnocení využití finančních prostředků BRK-01-2015-10P, př. 1 pčet stran: 5 Závěrečná zpráva vyhdncení a využití finančních prstředků ČÁST A: Vyhdncení využití finančních prstředků Stanvení dílčích cílů a jejich důvdnění: 1. Rutinní činnst

Více

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže "Magnesia RED"

ÚPLNÁ PRAVIDLA soutěže Magnesia RED ÚPLNÁ PRAVIDLA sutěže "Magnesia RED" Tat pravidla sutěže (dále jen "Pravidla") upravují sptřebitelsku sutěž "Magnesia RED" (dále jen "Sutěž") jak jediný závazný a úplný dkument. 1. Přadatel a rganizátr

Více

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o.

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. OBSAH A. Textová část B. Výkresová část: 1. Situace 1:10000 2. Situace 1:1000 A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. Údaje o zpracovateli dokumentace:

Více

Dětské centrum Sluníčko - venkovní přístřešek. Jednostupňový projekt

Dětské centrum Sluníčko - venkovní přístřešek. Jednostupňový projekt Dětské centrum Sluníčko - venkovní přístřešek Jednostupňový projekt Zadavatel: Statutární město Liberec nám. Dr. E. Beneše 1/1 Liberec 1, 460 59 Hlavní projektant : AvBrex v.o.s. Ruprechtická 387, 460

Více

strana 1 Popis č. 3787/2013 Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice

strana 1 Popis č. 3787/2013 Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice strana 1 Ppis č. 3787/2013 ceně nemvitstí rdinný dům č.p. 606 na pzemku parc.č. st. 855/1 a pzemky parc.č. st. 854/1, st. 855/1, 1851/211 a 2053/197 včetně sučástí a příslušenství; budva a pzemky k datu

Více

PARKOVACÍ PLOCHY ZA BUDOVOU Č.P.801 V HEŘM.MĚSTCI A NAPOJENÍ VJEZDU NA PŘILEHLOU KOMUNIKACI

PARKOVACÍ PLOCHY ZA BUDOVOU Č.P.801 V HEŘM.MĚSTCI A NAPOJENÍ VJEZDU NA PŘILEHLOU KOMUNIKACI PARKVACÍ PLCHY ZA BUDVU Č.P.801 V HEŘM.MĚSTCI A NAPJENÍ VJEZDU NA najdi Ing. Kučera M. Ing. Kučera M.. Ing. Jelínková K. Ing. Kučera M. HEŘMANŮV MĚSTEC PARDUBICKÝ A4 MĚST HEŘMANŮV MĚSTEC 09/2015 DSP+PDPS

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B Akce: NÁVRH OPĚRNÉ ZDI V ULICI HUSOVA PŘED Č.P.40 Místo stavby: Město Dobrovice Areál sběrného dvora Pozemky p.č. 557 KÚ Dobrovice (627470) Investor: Město Dobrovice Palacké náměstí 28 294 41, Dobrovice

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, STAVEBNÍHO ŘÁDU A PAMÁTKOVÉ PÉČE ODDĚLENÍ STAVEBNÍ ÚŘAD Masarykovo náměstí 1, 741 01 Nový Jičín

MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, STAVEBNÍHO ŘÁDU A PAMÁTKOVÉ PÉČE ODDĚLENÍ STAVEBNÍ ÚŘAD Masarykovo náměstí 1, 741 01 Nový Jičín MĚSTSKÝ ÚŘAD NOVÝ JIČÍN ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ, STAVEBNÍHO ŘÁDU A PAMÁTKOVÉ PÉČE ODDĚLENÍ STAVEBNÍ ÚŘAD Masarykv náměstí 1, 741 01 Nvý Jičín VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE Č.J.: SP. ZN.: VYŘIZUJE: TEL.:

Více

PowerEgg2 Detektor a spínač síťových napětí

PowerEgg2 Detektor a spínač síťových napětí PwerEgg2 PwerEgg2 Detektr a spínač síťvých napětí HW grup PwerEgg2 je určen pr detekci a spínání, resp. dpínání střídavéh síťvéh napětí 110 až 230V s galvanickým ddělením řídících a řízených částí. PwerEgg2

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH B.1. Urbanistické, architektonické a stavebn technické ešení 2 B.1.1. Zhodnocení staveništ 2 B.1.2. Urbanistické a architektonické ešení stavby.. 2 B.1.3. Technické ešení

Více

lehká, otevřená ocelová konstrukce s provizorními dřevěnými stupnicemi pro stavební účely, zábradlí ocelové, natřeno pouze základovou barvou

lehká, otevřená ocelová konstrukce s provizorními dřevěnými stupnicemi pro stavební účely, zábradlí ocelové, natřeno pouze základovou barvou Svislé nsné knstrukce Obvdvé knstrukce Dknčení dmu základní zděné zděné, cihelné blky 240 mm fasádní zateplvaní systém tl. 140 mm, na některých místech 120 mm (tepelně izlační vlastnsti celku max. U =

Více

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Akce : DOMOVNÍ KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY-NEVEŘEJNÁ ČÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Investor : Obec Malšovice Malšovice č.p.16, 405 02 Děčín Arch.č. : 1478-1/13 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Děčín, únor 2014 Vypracoval: J.

Více

se sídlem Hudcova 78c, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek č.

se sídlem Hudcova 78c, Brno 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: objednavka@statikum.cz Znalecký posudek č. STATIKUM s.r.. znalecký ústav jmenvaný Ministerstvem spravedlnsti ČR se sídlem Hudcva 78c, Brn 612 00, IČ: 15545881, DIČ: CZ15545881, tel.: 776824201, e-mail: bjednavka@statikum.cz Znalecký psudek č. 1390-373-2014

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA :

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : C.1.1. OBSAH: 1. Identifikační údaje objektu... 3 2. Stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení... 3 2.1 Zdůvodnění výběru staveniště...

Více

02-07.1 07.03.CZ Plnozdvi né pojistné ventily s pøídavným zatí ením typ SiZ 1508

02-07.1 07.03.CZ Plnozdvi né pojistné ventily s pøídavným zatí ením typ SiZ 1508 0-07.1 07.03.CZ Plnzdvi né pjistné ventily s pøídavným zatí ením typ SiZ 1508-1- SiZ 1508 Plnzdvi né pjistné ventily s pøídavným zatí ením DN5x40a 350x600 PN 160, 50, 400 Pu ítí Pjistný ventil plnzdvi

Více

PROJEKCE MÁŠA s.r.o. Atelier A1 - Škrdlovice 186, 59221,

PROJEKCE MÁŠA s.r.o. Atelier A1 - Škrdlovice 186, 59221, 1 PROJEKCE MÁŠA s.r.o. Atelier A1 - Škrdlovice 186, 59221, K akci: OPRAVA CHODNÍKŮ A ZPEVNĚNÉ PLOCHY V AREÁLU MŠ Ulice Žďárská Nové Město na Moravě Investor: Mateřská škola Nové Město na Moravě, Drobného

Více

Zadávací dokumentace PC3-Vyvedení výkonu a úpravy stávající rozvodny. Evidenční číslo projektu: 3.1 EED 03/612

Zadávací dokumentace PC3-Vyvedení výkonu a úpravy stávající rozvodny. Evidenční číslo projektu: 3.1 EED 03/612 Zadavatel: Míst stavby: TAMERO Kralupy nad Vltavu Evidenční čísl prjektu: 3.1 EED 03/612 PC3 Vyvedení výknu a úprava stávající rzvdny Část A Smluva DÍLO na realizaci akce Vyvedení výknu a úprava stávající

Více

DOMÁCNOST volitelný předmět

DOMÁCNOST volitelný předmět DOMÁCNOST vlitelný předmět CHARAKTERISTIKA VOLITELNÉHO VYUČOVACÍHO PŘEDMĚTU DOMÁCNOST Cílvé zaměření předmětu Vzdělávání směřuje k utváření a rzvíjení klíčvých kmpetencí žáků tím, že vede žáky k: pzitivnímu

Více

Š K O L N Í R O K 2 0 1 3 / 2 0 1 4 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2013/2014

Š K O L N Í R O K 2 0 1 3 / 2 0 1 4 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2013/2014 Š K O L N Í R O K 2 0 1 3 / 2 0 1 4 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52 Mgr. Radmír Palát krdinátr ICT, metdik ICT Plán práce 2013/2014 Náplň činnsti Náplň práce ICT metdika vychází z vyhlášky 317/2005

Více

Z L Í N. Ú Z E M N Í P L Á N upravený návrh TEXTOVÁ ČÁST

Z L Í N. Ú Z E M N Í P L Á N upravený návrh TEXTOVÁ ČÁST Z L Í N Ú Z E M N Í P L Á N upravený TEXTOVÁ ČÁST URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. 602 00 Brn, Příkp 8 Akce: ZLÍN Územní plán - Stupeň: UPRAVENÝ NÁVRH Evidenční čísl: 26 003 117 Přizvatel: Magistrát

Více

KAPITOLA II ZÁKON NA OCHRANU OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POVINNOSTI...13 KAPITOLA III PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY K ZÁKONU O OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POPIS...

KAPITOLA II ZÁKON NA OCHRANU OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POVINNOSTI...13 KAPITOLA III PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY K ZÁKONU O OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POPIS... Zákn č. 201/2012 Sb., chraně vzduší základní pvinnsti prvzvatelů zdrjů znečišťvání vzduší ing. Zbyněk Krayzel, Pupětva 13/1383, 170 00 Praha 7 Hlešvice 266 711 179, 602 829 112 ZBYNEK.KRAYZEL@SEZNAM.CZ

Více

k.ú. Dolní Kralovice, parcela č. 351, 353 a 383 st. Agro Dolní Kralovice s.r.o., Č.p. 16, 257 68 Dolní Kralovice

k.ú. Dolní Kralovice, parcela č. 351, 353 a 383 st. Agro Dolní Kralovice s.r.o., Č.p. 16, 257 68 Dolní Kralovice STAVBA: MÍSTO STAVBY : OBJEDNATEL : STAVEBNÍK: Zateplení a výměna výplní otvorů k.ú. Dolní Kralovice, parcela č. 351, 353 a 383 st. Agro Dolní Kralovice s.r.o., Č.p. 16, 257 68 Dolní Kralovice Agro Dolní

Více

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HODONÍN

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HODONÍN důvdnění Změny č. 1 ÚP Hdnín II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU HODONÍN UPRAVENÝ NÁVRH ZHOTOVITEL: URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spl. s r.. e-mail: ciznerva@usbrn.cz

Více

N á v rh. Poøizovatel : Obec VYSOKÝ ÚJEZD v pøenesené pùsobnosti na : Obecní úøad Vysoký Újezd. f--- / pj,r, ~ 'i. ~~ l.

N á v rh. Poøizovatel : Obec VYSOKÝ ÚJEZD v pøenesené pùsobnosti na : Obecní úøad Vysoký Újezd. f--- / pj,r, ~ 'i. ~~ l. N á v rh f / pjr 'i \ l Zpracvatel : / ng. arch. Miliè Maryška Lethradská 3/369 170 00 Praha 7 q Pøizvatel : Obec VYSOKÝ ÚJEZD v pøenesené pùsbnsti na : Obecní úøad Vyský Újezd duben 2004 :: _"F;)) C'.t'1

Více